PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Alırken Elden Mi Ödeme Yoksa Havale mi?

rahmitanir
15-11-2016, 23:02
Herkese Selamlar,

İkinci el araç alırken ödemeyi nasıl yapmayı tercih ediyorsunuz? Noterde direk imzalar atılıp çantadan parayı çıkarıp elden mi veriyorsunuz? Yoksa EFT havale gibi bankacılık işlemlerini mi kullanmayı tercih ediyorsunuz? Noter'in ödemenin yapılması / takip edilmesi konusunda ekstra bir hizmeti oluyor mu?

Doğrusu ben bu güne kadar 2 kez araç aldım, ikisi de bizim buralarda olduğundan direk parayı noterde elden teslim etmiştim. Ama şimdi şehir dışından bir araç alma ihtimalim var. En sağlam yol nedir?

mehmetRS
15-11-2016, 23:09
her iki durumda da önce para, imza karmaşası oluyor.. Önce EFT sonra imza yada ıvır zıvır gibi..
Gerçekten düşününce işler ters gitse içinden cıkılmayacak gibi duruyor bazen. En güzeli alıp satmamak.
Gerçi benim en pahalı araba alışverişim 25 bin liralık bir alışverişti :) O da tanıdık sayılacak birisiyle olduğundan direk eline saymıştım bir deste parayı

braga26
15-11-2016, 23:13
Bin bir türlü üçkağıtçılık dönüyor güzelim memleketimde duyduğum bir yöntem vardi bloke çek yöntemi kullananlar en iyisi diyorlar banka ile görüşüp ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

c20let
15-11-2016, 23:13
Hep söyleniyor noterde bi havuz olmalı alıcı ve satıcı işlemler yapılırken para noterde olmalı ve işlem bitince araç alıcıya para satıcıya noter tarafından teslim edilmeli ama mevcut durumda en güzeli noter alışverişi tamamladınız mı? alacak verecek var mı? diye sorduğu sırada parayı verip imzaları atmak.

Yigit-Y
15-11-2016, 23:15
İnternet bankacılığı

Ev araç satışlarını bu şekilde yapıyorum

İmza aşamasına getirip para transferinde açıklamaya plakayı yazıyorum

Mis gibi para ayırtma çekme taşıma riskleri ortadan kalktı artık

Bolkar1st
15-11-2016, 23:21
Ben yakın tarihte 10x bin kusur rakama araba aldım internet bankaciligindan havale limitini 1 milyona kadar yapabiliyorsunuz masrafsız gönderebiliyorsunuz aynı bankaya cok
Küçük rakamda olabilir tam hatırlamıyorum. Noterde evraklar hazırlanırken size para alışverişini tamammi diye sorduklarında sizde o sırada gönderin brn oyle yaptım para hesaba geçince hemen imza attılar. Oldum olası alirkende satarkende korkarım hep duymuşumdur dolandırıcılık olaylarını.

DEJ
15-11-2016, 23:25
Noterin ekstra bi hizmeti olmaz bu durumda dolandırılmıssın vs bağlamaz yani

Evrakı vezneden geçirmedikten sonra birşey olmaz. İmza çokta önemli değil. imzanı atarsın paranı elden yada havaleyle alırsın hesabına yatarsa vezneden geçirirsin

Çoğu noterde böyle yapar zaten

İbrahim33
15-11-2016, 23:40
noterde imza aşamasına geldiğinde internet bankacılığı ile parayı gönderiyorum. araç satarken parayı hesabımda görmeyene kadar satışa imza atmam. elden para alıp vermek riskli. hadi arada 10 - 15 tane sahte 200 lük itelese ? en sağlamı internet bankacılığı veya bankaya birlikte gitmek.

berkaym
15-11-2016, 23:44
Para verilir satış alınır Para alınır satış verilir. Havale/eft her türlü daha güvenli açıklamaya xx plakalı aracın satış ücreti yazıp gönderip imzayı atarsınız iki tarafta hayırlı olsun der :D

sevo16
16-11-2016, 00:25
Valla yakın Zaman'da bizde bi satışta bulunduk

Öncelikle alıcıyla anlaştık parayı hesabımıza blokeli yatır imzayı atalım blokeyi kaldır diye sonra bankada öğrendik ki iş bankası finans bank ve çoğu banka böyle bir uygulama yapmıyor internet yada mobil bankacılık desen alıcı hem bu konudan anlamıyor hemde telefonu v.b. Uygun değil bu işleme

En temizi anam babam usulü bankaya beraber gidilir gişede para makinada sayılıp teslim alındığında alıcınında satıcınında gözünün önünde çantaya veya zarfa konur beraber notere gidilir al gülüm ver gülüm

Ne kadar havale eft de desek bloke vb de desek en kolay ve rahat yöntem bu

ALPER-VNS
16-11-2016, 02:44
Kesinlikle havaleyle araba satmayın..

Arkadaşıma 4.18 gran coupe almaya gittik geçen hafta istanbula.. Havale yapıldı adam hesabında parasını gördü. Noterde imzalar atıldı arabayı aldık çıktık problem yok.. Satış işlemi saat 12 de gerçekleşti.. Saat 16:30da bizi bankadan aradılar 144.000tl havale yapmışssınız doğru mudur? Onay veriyor musunuz?

Biz satışı yaptık 5 saat geçti bu saatte mi aranır onay vermezsek ne olur dedik.. Para size geri döner dedi banka.. Sözde bizim güvenliğimizi düşünüyorlarmış.. Ne güzel iş o zaman araba alalım sürekli para da bize geri dönsün boşa çalışıyoruz bu kadar zamandır dedik.. Banka hala kem küm. Saat 5 te aradıkları için onay da verilemedi..

Ertesi gün onay verdik hesaplarına geçti para vs. ama ya kötü niyetli insanlar olasydık ne olacaktı?

_driver_
16-11-2016, 02:54
Konunun sonu yine "noterde bir adet ortak banka veznesi olması vs gibi birşey şart" a dönecek ki şart bence de. Yıllardır söylenen ve uygulanamayan bir hizmet. Bu zamanda ne sistem açıkları ne art niyetli insanlar var bir nebze önlerine geçilmesi için tek yardımcı olunabilecek durum bence

Erukay
16-11-2016, 03:09
En son temmuzda İstanbul'dan araç aldım, noterde devir işlemi başladı satıcıya parayı aldınız mı dedikleri zaman eft yaptım, para hesapta gözükünce de imzalar atıldı.

Üstünde para taşıma derdi yok parayı alıp kaçacaklar derdi yok tertemiz alışveriş.

220T
16-11-2016, 06:07
13 bin lira üzerindeki bir meblağ kanunen elden verilemez,banka aracılığıyla olmalı.Hatta sonradan bunu 8 bin liraya düşürdüler diye biliyorum.

Mehmetmert
16-11-2016, 06:54
Xx plakali aracin satisi olarak gonderdiniz parayi ona tamam,ee sonra? Satisi alamadiniz bankadan parayi geri cekebiliyormusunuz?

rahmitanir
16-11-2016, 07:10
Bu konuda kendimi cahil bilirdim, meğersem ortada sistem diye bir şey yokmuş, herkesin derdi ortakmış. Yorumlar için sağolun arkadaşlar.

burak10
16-11-2016, 07:52

Arkadaşıma 4.18 gran coupe almaya gittik geçen hafta istanbula.. Havale yapıldı adam hesabında parasını gördü. Noterde imzalar atıldı arabayı aldık çıktık problem yok.. Satış işlemi saat 12 de gerçekleşti.. Saat 16:30da bizi bankadan aradılar 144.000tl havale yapmışssınız doğru mudur? Onay veriyor musunuz?

Biz satışı yaptık 5 saat geçti bu saatte mi aranır onay vermezsek ne olur dedik.. Para size geri döner dedi banka.. Sözde bizim güvenliğimizi düşünüyorlarmış.. Ne güzel iş o zaman araba alalım sürekli para da bize geri dönsün boşa çalışıyoruz bu kadar zamandır dedik.. Banka hala kem küm. Saat 5 te aradıkları için onay da verilemedi..

Ertesi gün onay verdik hesaplarına geçti para vs. ama ya kötü niyetli insanlar olasydık ne olacaktı?

Bu gibi olayda benim 2 hesabım var, parayı gördükten sonra hemen diğer hesabıma atıyorum. Kolaysa gelsin diğer hesaptan çeksin :)

TolgaUs
16-11-2016, 07:53
Ben bayana aracı sattığımda sakın bankada parayı görmeden hiç birşeyi imzalama diye uyardı. Benden fazla kendisi takip etti olayları. Para geldikten sonra imzalar atıldı. Ancak tabi kullanmadığım bi hesabı verdim para oraya geldi daha sonra ana hesaba kendim gönderdim. Olası bir parayı geri isteme olayı olmasın diye. Tabi bankacılık sisteminde bu ne kadar geçerli bi sistem bilmiyorum ama bana mantıklı geldi yani. :D

yucelebeci
16-11-2016, 07:58
Bende araç alırken ve satarken hep havale ile ödeme işlemini yaptırırım, evrakları veririm içeri işleme alındıktan sonra imzaya kalınca işlem gönderirim parayı, satarkende gelen havaleyi hesaptan başka hesaba aktarır ondan sonra imzamı atarım kafam rahat

///M RIDER
16-11-2016, 08:05
100 bin üstü meblaglarda nakit blokajli çek su an en güvenilir yöntem

ayter
16-11-2016, 08:07
Bende aracımı sattığımda parayı yatırdıkları hesabımdan hemen diğer bankadaki hesabıma aktardım öyle attım imzayı.En garantisi bu bence.Havaleyi iptal ettirip parayı geri çekebiliyorlar diye duymuştum.

Runo
16-11-2016, 08:07
Satarken havale, alırken elden :D

Dragger
16-11-2016, 08:17
Bankadan bloke koydurarak yapılan iş en iyisi.

anamur
16-11-2016, 08:22
Havale mantıklı sahte yüzlüklerle uğraşmaktansa

berkaym
16-11-2016, 08:34
Xx plakali aracin satisi olarak gonderdiniz parayi ona tamam,ee sonra? Satisi alamadiniz bankadan parayi geri cekebiliyormusunuz?

Kanka ben 5-6 kere aynı şekilde al sat yaptım hesapta parayı adam görüyo zaten havele kısmına girip parayı yazıyorum imzayı atıp sonra işlemi onaylamaya basıyorum alırkende satarkende aynı şekilde yapıyorum hep. En son poloyu satarken nakit getirdiler gittim bankada saydırdım yatırdım kıvır zıvır bi dünya iş çıkıyo

Yigit-Y
16-11-2016, 09:59
Adamın çalıştığı bankadan bloke çekte alabilirsiniz en sağlamıdır bu yöntem :)

Ev satışında ben böyle yapıyorum meblağ büyük olduğundan

Para bankanın havuzunda sizin adınıza saklanıyor

İşlem bittiğinde bankadan paranızı çekebiliyorsunuz

K0213
16-11-2016, 10:12
Blokeli işlemlerde şuan dikkat edilmeli, para sizin hesabınıza aktarılıyor ama kullanamıyorsunuz ve para sahibi işlem iptali istemesi durumunda para hesabınızdan geri çekilebiliyor!
Bu sistemlerin tamamı güvenlik amaçlı yapılmıştır ama ne yazık ki aynı oranda art niyetli de kullanılabiliyor ne yazık ki!

blumenberg
16-11-2016, 10:46
al gülüm ver gülüm

HaKo
16-11-2016, 10:54

böyle bir şeyin olması mümkün değil . Havale gerçekleşmiş ve para adamın hesabına geçtikten sonra banka onay almaz.

Havaleyi yaparsınız para ortada havuzda bloke olur , banka arar onay ister , bu havale limitleriyle alakalı bir şey. Ben hesabımda gördüğüm parayı akşam sen onay vermedin diye geri çekemezler öyle bir dünya yok.

HaKo
16-11-2016, 10:59
Yani diyeceğim o ki , havale işlemi yanınızda bile yapılsa internet bankacılığını açın veya şubeye gidip parayı hesabınızda görün. Para hesaptaysa iş bitmiştir.

Aynı şey benimde başıma geldi adam yana yana beni aradı arabayı aldıktan bir saat sonra , banka parayı ortada havuzda tutuyormuş onay istedi. Ama adam açıp hesabına bakmamıştı ben karşısında işlemi yapınca. Para onun hesabına hiç geçmemiş yani. Dediğim gibi hesaba geçmiş para geri çekilmez.

evolution_9
16-11-2016, 11:10
noterde yaptığın işlemi bankadan geçirmene gerek yoktur paramı aldım dediğin anda iş bitmiştir. tamamen senin tercihin karşındakine güvenle alakalı ister bankadan gönder ister elden öde

R.S.C
16-11-2016, 11:15
araç alacak kişi bankaya parasını yatırır, aracı satacak kişi bankadan Satış gerçekleşince hesabına geçecek para için yazılı bir evrak alır. Noter satışı gerçekleşince banka havaleyi gerçekleştirir.

aqustic
16-11-2016, 11:27
Üstte arkadaş yazmış.O fikir mantıklı ve bana göre en güvenlisi.
Para transferi yapıldıktan sonra paranın yattıgı hesaptan ana hesaba parayı aktarmak lazım ki adam geri falan çekemez böyle bi durumda.Ama bir sonraki alışverişte adamın talimatı hala geçerliyse ek hesaba yatırılan para geri çekilir mi çekilemez onu bilemem işte.

Muharrem C.80
16-11-2016, 11:53
1 Tipini tarzını muhabbetini beğenmediğim adamla iş yapmam.
2 Bu tarz işler esnasında boş gezmem anlaşılabilecek şekilde belli ederim.
3 Parayı alıcıda olsam satıcıda olsam yanında yatırırım bankaya.
4 İki arada bir derede iş yapılmaz 1 saatim var halledelimci sevmem, kendimde değilimdir. Vakit olduğunda halledilir acelesi yok.

Altın kurallar bunlar

Blokeli çektir havaledir bunlara çok güvenmeyin arkadaşların verdiği örnekler gerçek sonra uğrasırsınız.

optimus_prime
16-11-2016, 12:03
ben evrakları notere verdıkten sonra parayı aldınız mı derken 5 dk ıcınde eft yapmayı tercıh ediyorum.

2 tarafında hayrına en iyi yöntem bu.

Orhan
16-11-2016, 12:44
hertürlü bi risk var karşındakine güvenmekten başka çare yok
Allh herkesi insan evlatlarıyla karşılaştırsın

KÖROĞLU
16-11-2016, 12:55
Eft/havale gibi bankalar arası transferde Kişi / hesap / İban bilgileri doğru ise hesaptan çıkan para yaydan çıkan ok gibidir.

He adam Ahmet Hamdi adındaki satıcıya Ahmet Handi diye eft / havale yaparsa o para arada kalır.

Satıcıysanız al abi gönderdim bak diyene imzayı atmayın. Açın hesabınızı kendiniz bakın parayı görün hayırlı olsun deyin.

300K lık bir satışta al gülüm ver gülümcüler oturup hepsi 200 tl old. varsayarsak 1500 Tane banknot mu sayacak.

İçinden yırtığı da çıkar sahtesi de çıkar.

Ve kesinlikle hadi hemen bitsin diyenlerden uzak durmak lazım bir bit yeniği oluyor .

ALPER-VNS
16-11-2016, 13:26
böyle bir şeyin olması mümkün değil . Havale gerçekleşmiş ve para adamın hesabına geçtikten sonra banka onay almaz.

Havaleyi yaparsınız para ortada havuzda bloke olur , banka arar onay ister , bu havale limitleriyle alakalı bir şey. Ben hesabımda gördüğüm parayı akşam sen onay vermedin diye geri çekemezler öyle bir dünya yok.

Valla ben yaşadığımı bilirim.. Banka paranız size geri döner dedi çok net.. denizbank..1 kişi de söylemedi bunu ayrıca bankanın güvenlik merkezi aradı bisürü tantana..

HaKo
16-11-2016, 13:56
elden para almak delilik hele de 100 binleri geçen meblalarsa bu zamanda. sahte parayı geçtim çarpılmak çok muhtemel. 20-30 lira cebe koyulur bir şekilde de üstü sıkıntı.

dirk
16-11-2016, 13:59
Para hesabıma gelir imzayı atarım. Yada tam tersi parayı atar imzanın atılmasını beklerim. Olurda imzalamazsa adam ölür.

Yigit-Y
16-11-2016, 14:01
Para hesabıma gelir imzayı atarım. Yada tam tersi parayı atar imzanın atılmasını beklerim. Olurda imzalamazsa adam ölür.

Öldürmem öldürmekten beter ederim :)

Soda şişesi MK8800

MK8800
16-11-2016, 14:44
Öldürmem öldürmekten beter ederim :)

Soda şişesi MK8800

Imalata geçtik başkanım vur de vuralım :D

CaNeR44
16-11-2016, 14:48
en son araba alışımda adam güven sağlamıştı bana şöyle arazilerim var şöyle işlerim var gezmediğim ülke kalkmadı gibi hayatını anlattı satıcı bana doğrudur eşiyle gelmişti he akside olabilirdi profosyonel dolandırıcı notere gittik 100binleri geçen parayı adama telefonumdan eft yaptım güvenmek zorundasın yapacak bişey yok alternatif neyse sonrasında işlem yapıcaz noter sistem yok demezmi 1 saat 2 saat oldu noter kapancak renk attı bende son dklarda sistem geldide satış yaptık iş evelsi güne kalsaydı parayıda alamazdık o gece sabah olmazdı artık değermi strese değmez lanet olsun oyle arabaya

Yigit-Y
16-11-2016, 15:59
en son araba alışımda adam güven sağlamıştı bana şöyle arazilerim var şöyle işlerim var gezmediğim ülke kalkmadı gibi hayatını anlattı satıcı bana doğrudur eşiyle gelmişti he akside olabilirdi profosyonel dolandırıcı notere gittik 100binleri geçen parayı adama telefonumdan eft yaptım güvenmek zorundasın yapacak bişey yok alternatif neyse sonrasında işlem yapıcaz noter sistem yok demezmi 1 saat 2 saat oldu noter kapancak renk attı bende son dklarda sistem geldide satış yaptık iş evelsi güne kalsaydı parayıda alamazdık o gece sabah olmazdı artık değermi strese değmez lanet olsun oyle arabaya

Yenge ile abiyi kendine kelepçelerdin ya :):)

En kötüsü bu olurdu :)

Bolkar1st
17-11-2016, 00:38
İşin özü parayı görmeden imza atmayın attıktan sonra donusu yok oyle cok araba gittiğini biliyorum ve duyduğumda cok üzülmüştüm. O yüzden alirkende korkuyorum hep satarkende.

Bad-Fast
22-06-2020, 23:12
konuyu hortlatıyorum , yarın araç satışı yapacağım alacak adam noter de havale eft yapim diyor , bende önce para yatar sonra satışı veririm dedim , bir kaç sitede para yattıktan sonra bloke vs. ile geri alıyorlar diye bişeyler yazmış , böle bişey mümkün mü ?

2jz
22-06-2020, 23:26
konuyu hortlatıyorum , yarın araç satışı yapacağım alacak adam noter de havale eft yapim diyor , bende önce para yatar sonra satışı veririm dedim , bir kaç sitede para yattıktan sonra bloke vs. ile geri alıyorlar diye bişeyler yazmış , böle bişey mümkün mü ?

Noterlerde yeni dönem…

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliğinin iş birliğiyle hazırlanan noterde güvenli ödeme sisteminde elden para alışverişi dönemi sona erdi. Noterlik işlemleri tamamlanana kadar, para miktarı ödemeyi yapacak aracı kuruluş tarafından açılan banka hesabında bloke edilecek. Uygulamayla beraber nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri de ortadan kalkacak. Ayrıca, yeni uygulama ile artık noterlerdeki harç ve masraflar kredi kartı veya banka kartıyla ödenebilecek.
İŞLEM ÜCRETİ HER SATIŞ MİKTARI İÇİN 20 LİRA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakırköy 24. Noter Başkatibi Ahmet Onat, noterde güvenli ödeme işlemleri bugün başladıklarını belirterek, “Güvenli ödeme sistemi hem alıcı hem de satıcı garanti altına alan bir sistem. Taraflar, takas bank dediğimiz bankaya ortak üyelik başvurusunda bulunuyorlar. Bu süreçte alıcı parayı satıcının ortak hesabına yatırıyor. Güvenli alışveriş için notere geldiklerinde sistemde onaylandıktan sonra otomatik olarak para hesaba geçiyor. İşlem ücreti her para miktarı için aynı olup, 20 liralık bir ücret alınıyor. Dolandırıcılığı ortadan kaldıran bir sistem. Vatandaşlar için iyi bir uygulama oldu” dedi.
NOTERLERDE KREDİ KARTIYLA ÖDEME DÖNEMİ

Kredi kartı ile ödeme uygulamasının da bugün başladığını söyleyen Onat, “Vatandaşlar noterdeki işlem ücretlerini kredi kartı veya banka kartlarıyla ödeyebilecekler” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bad-Fast
22-06-2020, 23:28
bunu da okudum teşekkürler , baya uzun zamandır noter işi yapmadığım için sorim dedim tecrübeli arkadaşlara :)

Mutu
22-06-2020, 23:45
bunu da okudum teşekkürler , baya uzun zamandır noter işi yapmadığım için sorim dedim tecrübeli arkadaşlara :)

2 işlem var noterde, ilk işlemde aracın satışa bir engeli olmadığını onaylandıktan sonra, transfer yapılır, para geçktikten sonra noter ödeme ve ruhsat alınır. En temizi bu olsa gerek.

aybarsdnr
23-06-2020, 00:09

Kapanıştan önce eft yaptırıp parayı hesapta görün, ondan sonra imzaları atarsınız. Noterde para transferi yapılması alıcıyı da ürkütmez satıcıyı da. Eğer benim gibi garanticiyseniz, para hesaba geçince başka bir hesabınız varsa oraya aktarın o an :)

misery1903
23-06-2020, 00:23
Güvenli Araç Satış Sistemi diye yeni bir sistem çıktı. Vakıfbank ve Ziraat bankasında var. 20 tl ücreti vardı.

EFT saatleri içerisinde kullanılabiliyor
https://www.focusclubtr.com/uploads/monthly_2020_06/image.png.55dc2fe88df3eaedd1cc7c2336b70c07.png

Detaylar:

Guvenli Arac Satış Sistemi (https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2799)

Duyurular | Ziraat'ten Duyurular | Bankamız | Ziraat Bankası (https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/duyurular/arac-alis-satista-guvenli-odeme-sistemi)

Vakıfbank ücret bilgisi:
VakıfBank - Günlük Finans Bilgileri (https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/islemmasrafbilgileri/subesizbankacilik/Islemmasrafbilgileri.aspx)

Ziraat bankası ücret bilgisi:
Ziraat Bankası (https://www.ziraatbank.com.tr/tr/urun-ve-hizmet-ucretleri)

Dragger
23-06-2020, 00:57
Noterde eft havale yolu ile parayı hesapta görüp satışı vermek en güvenlisi.

Bu yeni sistemi denemedim, umarım başarılı olur da insanlar dolandırılmaz.

Otto_Skorzeny
23-06-2020, 02:03
Güvenli Araç Satış Sistemi diye yeni bir sistem çıktı. Vakıfbank ve Ziraat bankasında var. 20 tl ücreti vardı.

EFT saatleri içerisinde kullanılabiliyor
https://www.focusclubtr.com/uploads/monthly_2020_06/image.png.55dc2fe88df3eaedd1cc7c2336b70c07.png

Detaylar:

Guvenli Arac Satış Sistemi (https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2799)

Duyurular | Ziraat'ten Duyurular | Bankamız | Ziraat Bankası (https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/duyurular/arac-alis-satista-guvenli-odeme-sistemi)

Vakıfbank ücret bilgisi:
VakıfBank - Günlük Finans Bilgileri (https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/islemmasrafbilgileri/subesizbankacilik/Islemmasrafbilgileri.aspx)

Ziraat bankası ücret bilgisi:
Ziraat Bankası (https://www.ziraatbank.com.tr/tr/urun-ve-hizmet-ucretleri)

Bunu beceremez bizim insanımız, anlatmaya kalkınca da yapıştırır dolandırıcısın diye :D

Günkut
23-06-2020, 02:19
Hiç birine gerek yok , notere evrakları verin hazırlasınlar siz imzaları atana kadar aracınıza hiçbirşey olmaz. Evraklar hazırlandığında araç satışa hazır olur tarafların imzası karşılığı satış gerçekleşir.

Evraklar hazırken alıcı parayı geçer , hesabınızda görürsünüz , imzalarsınız ,ruhsat çıkar herkez yoluna.

Oznsrl
23-06-2020, 02:22
Hocam satışı başlatın bi yerde zaten memur paranızı aldınız mı diye soruyor para gelmeden imza atmazsanız sorun olmaz bide son dakikalara bırakmamak lazım genelde 3 kağıt işleri hep son dakikalara bırakılıp oluyor.

ChuckBartowsKi
23-06-2020, 05:45
Bugüne kadar alım satım sırasında hiç problem yaşamadım fakat bir keresinde alış yaparken EFT 30 dakika geçmemişti ecel terleri dökmüştüm hem adam dolandırıcı gözüyle sana bakıyor hem sen ona çok garip bir andı.

Evrakları verin imza sırasında EFT geçsin atın imzayı bitti :)

kasırqa
23-06-2020, 07:14
Geçen ay arabamı satıp yeni araba aldım. İkisinde de evrakları verdik noterdeki arkadaş satışta bir engel yok para alışverişi yapabilirsiniz dedi öyle EFT aldım ya da verdim. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. EFT yaptığınız hesabın sahibiyle aracın satışını alacak kişinin aynı olmasına dikkat edin. Örneğin Ali diye biri size parayı gönderdi ama siz yanında gelen Mehmet e satış yaptınız. Ali daha sonra mahkemeye gidip ben parayı gönderdim arabayı başkasına sattı diye parayı geri alabiliyor. Ayrıca alırken de aracın plakasıyla şasi numrasını yazıp satış bedeli diye belirtiyorum.

AşkınS.
23-06-2020, 07:36
Bizzat elden yapıyorum. Rakamın önemi yok,saysın :)

Oznc35
23-06-2020, 08:19

ben satıcı iken eğer elden verilecekse önce bankaya gidip parayı saydırmayı teklif ediyorum kabul görmezse eft yolu bana daha güvenli geliyo nedense elden gelen paranın içinde 1 tane bile sahte çıksa o an fark edilmeyebilir

en temizi hemen hemen herkesin yazdığı gibi evraklar hazırlanır imza aşamasında para transferi açıklamaya da .. plakalı aracın satış bedeli vs yazıp göndermek ya da almak hesapta gördükten sonra pek bir sorun olacağını sanmıyorum

misery1903
23-06-2020, 08:25
Bunu beceremez bizim insanımız, anlatmaya kalkınca da yapıştırır dolandırıcısın diye :D
Devlet bankalarına da güvenmiyorsa o paronaya ile sakız alamaz memlekette :D

Ben bir sonraki alım satımda kullanması düşünüyorum dolandırıcılık yöntemlerinin çoğunu bilmeyen biri olarak.

20 TL verip araya güvenilirliği sorgulanmayacak 3. bir kişi/kurum koymak bana çok mantıklı geliyor da belirtildiği gibi insanlar her bilmedikleri şeye yan gözle bakıyorlar. Dolandırıcılıkla itham edilmek de aşırı sinir bozucu da artık ona bile şaşırmıyorum maalesef.

kukuleta
23-06-2020, 08:36
Bloke çek en temizi. Ama halkımızın büyük bir çoğunluğu bloke çeki bilmediğinden kullanması biraz zor oluyor. anında görüntü parayı aldın mı?; tek yaprak bloke verilir iş biter.

Bugraaa
23-06-2020, 09:06
havale eft yapılır hesapta parayı görürüm öyle imza atarım, nakit verdiğim zamanda bankaya gidip para sayılıp kabul görülür, çeke senet arsa vs uzak dursun :)

dirk
23-06-2020, 10:02
Aracın satışına engel bir durum var mı yok mu noterden kontrol edilir son imza işi kalır hesapta para görülür satış verilir. imzalar atılır. böyle ilerliyor sistem benim için

Mutu
23-06-2020, 18:50
ben satıcı iken eğer elden verilecekse önce bankaya gidip parayı saydırmayı teklif ediyorum kabul görmezse eft yolu bana daha güvenli geliyo nedense elden gelen paranın içinde 1 tane bile sahte çıksa o an fark edilmeyebilir

en temizi hemen hemen herkesin yazdığı gibi evraklar hazırlanır imza aşamasında para transferi açıklamaya da .. plakalı aracın satış bedeli vs yazıp göndermek ya da almak hesapta gördükten sonra pek bir sorun olacağını sanmıyorum

Biz de noterin yanında kuyumcu, doviz dükkanı vardı gidip saydırmıştık. SAtıcıyla beraber bankaya gittik yatırsın diye, 200 tl eksik dedi. Biz verdik 200ü. Sonra dövizciye gittik, abi kusura bakmayın makinaya sıkışmış dedi. Günahını almıyım ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. :D Makinadan saydığında rakam tamdı çünkü. (hadi diyelim makinaya sıkıştı ;))

individual
23-06-2020, 18:58
Noterde imzayı atmadan önce memur arkadaş soruyor satıcıya paranı tam aldın mı diye.Yani önce para alınıyor elden yada banka transferi (ben banka transferinden yanayım).Sonrasında para hesap'da doğru ise imza atılıyor satış gerçekleşiyor.

Memur sorduğunda paranızı aldınızmı sorusuna evet dediniz ama alıcı abi sen imzayı at sonra vercez dedi.Sizde aldım diyip imzayı attınız ama parayı vermedi çok zor hak idda ediyorsunuz.

zOnstyLe
23-06-2020, 20:30
İstanbula arabayı almaya gittim cocuk dedi ben parayı nakit istiyorum banka işlerine aklım ermiyor(gercekten okumamıs biri), bankaya gittik banka o kadar parayı hemen veremem dedi. Çocuk tutturdu elden istiyorum diye oturduk bankacıyla cocugu ikna ettik hesap actık cocuga telefona uygulamayı kurduk. Noterde işlemi yaptık parayı gonderdim uygulamadan para transferini gosterdim yetmedi bankaya gittik bankacı teyit etti oyle rahatladı. Hayatımda en zorlandıgım satıs oldu.

AşkınS.
24-06-2020, 09:41

Ben araç almaya gittiğimde dövizciye gidip saydırdı,sonra parayı gözünün önünde çantaya koydum aynı şekilde. Araç alım satımını yaptık,noterde de elden teslim ettim.
Aynı şekilde başka araç almaya gittiğimde alım satımı yaptık,sonra arkadaşın dükkanına gidip elden parayı verdim ve beraber saydık. 3 kez falan saymıştık :D

arda35
24-06-2020, 09:58
İstanbula arabayı almaya gittim cocuk dedi ben parayı nakit istiyorum banka işlerine aklım ermiyor(gercekten okumamıs biri), bankaya gittik banka o kadar parayı hemen veremem dedi. Çocuk tutturdu elden istiyorum diye oturduk bankacıyla cocugu ikna ettik hesap actık cocuga telefona uygulamayı kurduk. Noterde işlemi yaptık parayı gonderdim uygulamadan para transferini gosterdim yetmedi bankaya gittik bankacı teyit etti oyle rahatladı. Hayatımda en zorlandıgım satıs oldu.

Böyle durumlarda bir gün öncesinden en yakındaki şubeyi öğrenip isminizi ve çekeceğiniz tutarı yazdırın. Finansbank (enpara) çoğu zaman aynı gün bile yardımcı oluyor. Ama önceden haber vermekte fayda var.

Oznc35
24-06-2020, 10:24
Biz de noterin yanında kuyumcu, doviz dükkanı vardı gidip saydırmıştık. SAtıcıyla beraber bankaya gittik yatırsın diye, 200 tl eksik dedi. Biz verdik 200ü. Sonra dövizciye gittik, abi kusura bakmayın makinaya sıkışmış dedi. Günahını almıyım ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. :D Makinadan saydığında rakam tamdı çünkü. (hadi diyelim makinaya sıkıştı ;))

Ben araç almaya gittiğimde dövizciye gidip saydırdı,sonra parayı gözünün önünde çantaya koydum aynı şekilde. Araç alım satımını yaptık,noterde de elden teslim ettim.
Aynı şekilde başka araç almaya gittiğimde alım satımı yaptık,sonra arkadaşın dükkanına gidip elden parayı verdim ve beraber saydık. 3 kez falan saymıştık :D

özellikle kabul görmezse diye yazdım başıma geldi çünkü :D 2-3 sene önce 2011 tsi dsg polo satışı vardı dayı bir bel çantasına doldurmuş parayı noter kapanışına 1 banka kapanışına yarım saat kala gelmiş dedik gel önce bankada parayı saydıralım sonra notere geçelim yok olmaz noterde sayarsınız falan dedi kabul etmedi :D bizde kabul etmedik hesabına yatırıp ertesi gün eft olarak almıştık :D :D

Benim için en güvenli yöntem eft geliyo (eft saatleri içinde) rakam ne olursa olsun hesapta görürüm ya da görür öyle imza atılır

Ome_RS
24-06-2020, 11:38
Dün notere gittim. Sıra beklerken önümdekiler araç satışı işlemi yapıyorlardı.
Noter evrakalrı kontrol etti sorun yok para alındı mı diye sordu. Kız çantayı bir açtı 2 tomar para. Min 50 bin vardır. Çat koydu banko önüne para verildi işlemi yapın dedi :D

zOnstyLe
24-06-2020, 16:07
Böyle durumlarda bir gün öncesinden en yakındaki şubeyi öğrenip isminizi ve çekeceğiniz tutarı yazdırın. Finansbank (enpara) çoğu zaman aynı gün bile yardımcı oluyor. Ama önceden haber vermekte fayda var.

Hocam İzmirden İstanbula gittim araba almaya, orada hangi sube neresi nerede zaten bilmiyorum. Ne yalan soyleyeyim aklımada gelmedi cocuga parayı nakitmi istersin diye sormak :D O kadar parayı nakit getirseler ben istemem sahsen :D

arda35
24-06-2020, 16:59
En temizi eft-havale elbet. Lakin 2-3 defa karşılaştım. Alıcı illa nakit diye diretirse tek çare bu oluyor. Şehir dışına giderken eksper-banka-noter neredeymiş bakarak oluyorum.

blumenberg
24-06-2020, 20:55
x6 yı satarken elden vermek istediler, kabul etmedim, sonrasında başkası üzerinden göndermek istediler, yine olmaz dedim. Baktım uzatıyorlar kalsın o zaman araba dedim satmıyorum. Sonra paşa paşa hesap açtılar üzerlerine aldılar. Neymiş aşiret reisimiz üzerine alamazmış :)

mcanx
25-06-2020, 11:32
x6 yı satarken elden vermek istediler, kabul etmedim, sonrasında başkası üzerinden göndermek istediler, yine olmaz dedim. Baktım uzatıyorlar kalsın o zaman araba dedim satmıyorum. Sonra paşa paşa hesap açtılar üzerlerine aldılar. Neymiş aşiret reisimiz üzerine alamazmış :)

geçen hafta buna benzer olay dayımın başına geldi, istanbulda ticari taksi plakasını satıyordu herifler aşiret mi neymiş tüm parayı nakit olarak çantada verdiler :D

Grimlord
25-06-2020, 12:23
Elden almam ben asla, son aracımı satarken 51.500e anlaştık
25 bin lira elden vereyim, 25 bin lira havale yapayım dedi, kalan 1500ü de atmden çekip vereyim dedi :D
dedim abi hepsini bankaya yatır havale yap, bu ne karman çorman
yok uğraştırma diyip kem küm etti
O zaman satamam kusura bakma dedim, gitti söyleene söylene bankaya yatırmaya.
Paranın içinden 600 lirayı banka almamış, muhtemelen sahteydi, kendisinin de haberi yok
Olan bana olacaktı :D

Bad-Fast
27-06-2020, 12:28
geçen verdim bende satışı , karısının üstüne vekalet alıp ona verecekmiş memurum ben üstüme alamam diyor iyi dedim , havale yaparken şu plaka aracın satısı için şu kişiden satış alınıp bu kişi havale yapılmıştır diye açık yazdırıp havale yaptırdım sonra da satışı verip gönderdim :)

ahmet3425
27-06-2020, 12:39

para senin ben saymam bankaya gideriz saydırırsın sonra teslim alırım :)

bitane leon fr sattım tekirdağdan geldiler adam bi torba dolusu para ile gelmiş say say uğrasılır mı sahtesi cıkar aradan farketmezsin birsey olur.

ahmet3425
27-06-2020, 12:43
aradan sahte para cıkarsada bankacı ilk iş olarak paranın tamamına el koyup polisi çağırır sonrasıyla sen uğrasırsın ''üstüne alınma olabilecek senaryo bu sekilde''

AşkınS.
27-06-2020, 12:47
para senin ben saymam bankaya gideriz saydırırsın sonra teslim alırım :)

bitane leon fr sattım tekirdağdan geldiler adam bi torba dolusu para ile gelmiş say say uğrasılır mı sahtesi cıkar aradan farketmezsin birsey olur.

Sorun yok teklifi sunduktan sonra elimizden geleni yaparız :) üslup çok önemli,şayet üslup bozuksa arabayı da satmam,geldiği gibi gider . İhtiyacım olsa dahi gider 5 10 düşüğüne veririm ama üslubu düzgün olmayan adama araba vermem,daha önce yapmışlğım da oldu :)

emrhn28
27-06-2020, 13:30
3 tane araç sattım en temizi havale eft yapmak. Noterden sıra aldığımda parayı hesabımda görürüm öyle imza atıyorum. Para saymak nakit taşımak gerçekten sıkıntı. Bir satışta kredili aldı abimiz geçiktiğimix için 90.000 i elden aldık bankadan ATM den o kadar parayı yatırdım hesaba �� zulüm oldu...

canimrecepcim
27-06-2020, 14:58
En kolayı, havale ve eft.Noterde sıranın yaklaşmasına yakın işlemi yapın.

Önemli hususlar ;

- Paranın cıktığı hesap , araç ruhsatı kimin adına olacaksa aynı olmalı.
- Paranın girdiği hesap , aracın ruhsatında o an kimin adı yazıyorsa aynı olmalı.Fakat vekaletli satışlarda eğer vekalette aracın satış bedelini elden veya bankadan teslim alabilir ibaresi yer alıyor ise vekalette adı geçen şahısların da hesabına yatırılabilir.
- Herhangi bir kargaşa vs durumu söz konusu olmaması için aracının satışına engel bi durum var mı diye öncesinde bakılmalıdır.Eğer nerden bakılır vs bilmiyorsanız noter sırasında değil işlemler başladığında para transferini yapın, para alış verişi bitince imzaları atın.

sweatcaptain
28-06-2020, 02:47
Tanimadigim adamda ruhsatinalmadan satisi yapmadan asla havale yapmam sahsen..

kasırqa
28-06-2020, 09:03

Tam tersini düşünün, karşıdaki adam havaleyi almadan neden satış yapsın?

Fatih
22-08-2020, 14:12

Daha dün arkadaşım araç satışı yaparken başına bir olay geldi.
70 bin liraya araç satıyor. Notere gitmeden tanıdık bankacı var gidelim parayı saydıralım diyor. Bankaya gidiyorlar ve paranın 50 bini sahte 20 bini gerçek. Bankada alarm ötüyor. Polisler geliyor. Karakola gidiyorlar ifade falan bi ton iş.

Alıcının da suçu yok onlarda 50 bine araç satıyor. Kalan 20 bini kredi çekiyor. Sattığı aracın parasının hepsi sahte. Adamda sıkıntı yoktur bence yoksa sahte parayı bile bile bankaya gelmez.

Konuya dönersek evet satıcı için en güzeli eft havale peki alıcı için? Parayı gönderdiğim zaman sistem gidebilir çünkü sürekli sistem gidiyor. Para adamın hesaba geçti ama sistemden dolayı satış olmuyor. O zaman ne yapacaz?

Aklıma sabah erken Notere gitmek geliyor. Herhalde akşama kadar sistem gelir. Ama saat 16:30 gibi sıkıntı olmasın

bkaraca
22-08-2020, 15:54
Ufak bir fark ile noteri havuz kullanıyorsunuz, alıcı yooluyor parayı notere, satıcı atıyor imzayı, ruhsat kesiliyor ve satıcı parasını alıyor bitti gitti.

huseyinturk
22-08-2020, 18:19
ruhsat sahibinin hesabına xxx plakalı araç satış bedeli diye eft yaparsanız, satış gerçekleşmese bile kanuni yollardan hakkınızı arayabilirsiniz. Elden para almak, parayı almadan imza atmak hepsi risk.

denizhandinc
22-08-2020, 22:18
ruhsat sahibinin hesabına xxx plakalı araç satış bedeli diye eft yaparsanız, satış gerçekleşmese bile kanuni yollardan hakkınızı arayabilirsiniz. Elden para almak, parayı almadan imza atmak hepsi risk.

hangi kanuni yol :D ölme essegim ölme

mycars
25-08-2020, 09:43
Ufak bir fark ile noteri havuz kullanıyorsunuz, alıcı yooluyor parayı notere, satıcı atıyor imzayı, ruhsat kesiliyor ve satıcı parasını alıyor bitti gitti.

bunu nasil yapiyoruz sehir disi satislarda da gecerlimi

drago
25-08-2020, 09:54
bunu nasil yapiyoruz sehir disi satislarda da gecerlimi

Her noter yapmıyor sanırım, en son Mart'ta araç satıp aldım, notere sorunca alışverişler aranızda demişti.

orka
25-08-2020, 09:54
bende ekliyim eknemiş olabilir ama ; alıcı satıcı kim ise parayı onun hesabına gönderin , sakın ola ki yok kardeşime gönder parayı yok amcama gönder o bana verecek. yok yanımdaki arkadaşın hesabına atın falan aman. birde ziraat bank sanırım havuz sistemi başlattı ama bence de mantıklı olan noter havuzu ki en azından işlemlerin an itibariyle yapıldığı yer orası

BaR1s
08-06-2021, 21:44
aracımı satıyorum diyelim ahmete ahmet diyorki parayı ben göndereyim sana ama ruhsatı kızımın üzerine yap. bu konuda bir sıkıntı olur mu ?

DOHC
08-06-2021, 22:20
aracımı satıyorum diyelim ahmete ahmet diyorki parayı ben göndereyim sana ama ruhsatı kızımın üzerine yap. bu konuda bir sıkıntı olur mu ?

Parayı kızı yollasın, sen kızın üzerine yap arabayı. Zorlamaya gerek yok, herşey olabilir.

barakuda26
09-06-2021, 09:09
Araç alırken yapılıcak önemli hususlardan biri araç üzerinde rehin haciz vergi borcu varmı bilmek.

Burda görev alandan çok satanın tabiki. Bilinçli olmak gerek satıcı olarak. Bazen saçma şekilde 50 100 tl yüzünden bile rehin haciz olabiliyor araçlarda ve kalkması cidden uzun sürebiliyor.

orhansah
09-06-2021, 09:23

açıklamaya plakayı yazın bişey olmaz

muratburunce
09-06-2021, 09:27

benzer bir dolandırılıcık olmuştu sanki öyle haytırlıyorum aynı isimlerden örnek vereyim ahmet diyor parayı ben göndereyim araç kızım değilde amca oğlum alacak neyse ahmet parayı atıyor amca oğlu satış olurken diyor ben araca ineyim bakayım araca biraz daha anahtarı alıyor iniyor aşşağıya noterde satış oluyor imzalar atılıyor aşşağıya iniyorlar aracın yanına araç yok. Ahmet diyor araç nerde satıcı diyor senin amca oğlu abi indi aşşağıya yukarda verdikya anahtarı ahmet diyor ben tanımıyorum onu arabamı isterim ben bankayı arayıp parayı geri çektiriyor araçta gidiyor parada böyle bir olaydı

Burak Mehmet
09-06-2021, 15:06
bende size bir hikaye anlatayım
2016 yılında satışı yapılan bir araç ile alakalı olarak bir arkadaşımın paranın bir kısmını eft ile gönderiyor . bugüne kadar hiç bir sıkıntı yokken şimdi kapısına polis dayanmış,
Suçlama Fetönün kasası diye nitelendirilen bir adama 2016 yılında para göndermek...
Aracın ruhsat sahibi ile parayı alan hesap farklı...
ayıkla princin taşını

Bugraaa
09-06-2021, 15:36
parayı hesapta görmeden imza atılmaz, nakit geldiyse de bankada para sayılır poşete koyulup notere gidilir imza sırasında para verilir hepsi bu gerisi risk işim olmaz :)

drago
09-06-2021, 15:59

Direkt kızı olduğu için belki sorun olmayabilir; ama parayı gönderen kişi bir zaman sonra XYZ plakalı aracın satış bedeli için göndermiş olduğum tutar karşılığında, tarafınız hala aracın satışını vermedi tebligat yollayabilir.

Benzer örnekler yazılıp çizilmişti zamanında, doğrudur değildir; bilmiyorum tabi.

CüneytIşıkkent
09-06-2021, 16:28
Çoğunlukla noter esnasında eft havale şeklinde alım veya satım yaptım. Bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı problem yaşamadım.Biraz alıcı ve satıcının niyeti ile de ilgili bir durum olsa gerek.

Octane
10-06-2021, 21:52
Ben araç alırken de satarken de aynı yöntemi uyguluyorum.

1) alıcı araca bakar.
2) beğenirse kaporasını verir, aracı istediği yere gösteririz. Yoksa boş boş geziliyor.
3) ekspertizde veya neredeyse artık denilenden farklı bir şey çıkarsa ya yeni pazarlık edilir, ya da kapora iade edilir ticaret olmaz. Makul bir olaydır.
4) Alıcı tamam derse notere geçilir.
5) araç evrakları ve kimlikler notere verilir. Aracın satışında bir sorun varsa sorun çözülmek üzere ayrılınır.
6) aracın satışında da sorun yoksa, işlem bekletilir alıcıyla satıcı yan yana oturur, cepten eft havale yapılır.
7) para satıcı hesabına geçtiği anda gidilir işlem devam ettirilir. Satış gerçekleşir.
8) alıcı satıcıyı gideceği yere yeni aracıyla bırakır. Adettendir.

Ben bu şekilde yaparım hep.

207_TR
10-06-2021, 21:57
bende size bir hikaye anlatayım
2016 yılında satışı yapılan bir araç ile alakalı olarak bir arkadaşımın paranın bir kısmını eft ile gönderiyor . bugüne kadar hiç bir sıkıntı yokken şimdi kapısına polis dayanmış,
Suçlama Fetönün kasası diye nitelendirilen bir adama 2016 yılında para göndermek...
Aracın ruhsat sahibi ile parayı alan hesap farklı...
ayıkla princin taşını

Bu konu çok önemli

Bilmediğiniz resmi bir işiniz olmadığı birisine para göndermeyin, almayın.

Terör örgütü çıkabilir, ftö olabilir vs vs

cagalazade
11-06-2021, 09:24
bloke çek yöntemini kullanan varsa detay verebilir mi arkadaşlar?

kukuleta
15-06-2021, 14:26
En temizi aslında. Şubeye gidilir alıcı bankaya satıcının kimlik bilgilerini ve tutarı belirten talimat verir. Banka bu talimata istinaden satıcı adına çek düzenler ( çek bankanın çekidir. para sizin adınıza alıcı hesabından çekilip bankanın geçici hesaplarında tutulur, risk siz arabayı satana kadar bankanın batmasıdır :) ) satış gerçekleşir tek yaprak çek verilir, iş biter. ödenmeme v.s. riski yoktur. ciro edilemez başkasına devredilemez (istisna durumlar olabiliyor.) varsa soru anlaşılamayan bişi cevap verebilirim.