Orijinalini görmek için tıklayınız : Atmosferik araç, egzoz sistemi hk?
Atmosferik araç için en sağlıklı olanı nedir? Direk düz boru yapanlar var, farklı şekilde yapanlar var. Sizlerin düşünceleri nedir bu konuda?
Benim yaptığım ve bildiğim kadarıyla da ideal olanı,headers - düz boru sona da marka veya spor bir susturucu.Ben böyle yaptım üst devirlerim açıldı.atla deve değil tabi benim aracımda.
Tecrübeli kimseler yok mu başka?
turboman
21-10-2016, 23:18
Atmosferik aracın motoruna ve speclerine göre uygun ne eksoz ve hedırs varsa o takılır düz boru işi boş iştir ancak turboda düzboru avantajdır. Atmoda düz boru alt devirlerde kayıp demektir illaki bi sıkıştırma olacak buda motor tipine göre değişir baştada dediğim gibi benim bildiğim uyguladığım bu yıllardır.
Benim yaptığım ve bildiğim kadarıyla da ideal olanı,headers - düz boru sona da marka veya spor bir susturucu.Ben böyle yaptım üst devirlerim açıldı.atla deve değil tabi benim aracımda.
Atmosferik aracın motoruna ve speclerine göre uygun ne eksoz ve hedırs varsa o takılır düz boru işi boş iştir ancak turboda düzboru avantajdır. Atmoda düz boru alt devirlerde kayıp demektir illaki bi sıkıştırma olacak buda motor tipine göre değişir baştada dediğim gibi benim bildiğim uyguladığım bu yıllardır.
Teşekkür ederim cevaplarınız için
Bu arada araç bmw e36 M3 3.2
Headers + test pipe + duz boru + son susturucu
Draniela
22-10-2016, 11:50
Konu kirliliği olmasın.
1.4 100 hp 500 sport manuel. Motor zır stock şimdilik egzoz olarak nasıl birşey yapmalıyız?
Genel olarak sakin kullanmaktayım. Böyle apaçi sesi değil tok kaliteli ses alabilir miyim? Ama gazladığımda da yardırsın istiyorum :D Çok şey istiyorum farkındayım.
darkmoon
22-10-2016, 13:30
egzos işi yapan çokda ideal paraya yapan yok.. iyilerin hepsi çok pahalı oldu iyicene.. eli çok iyi fiyatı çok makul henüz daha popüler olmamış keşfedilmemiş bir hazine bulmak lazım.. benimde s-type da arabanın içine egzos kokusu geliyor yüksek ihtimal katların işi bitmiş artık bir şeyler yaptırmak lazım.. selamın aleyküm diyen kapıyı 500 tl - 1000 tl den açıyor.
esenyurtta gittiğim bi eksozcuda 250binlik merso görünce yanlış meslek seçmişiz demiştim selamınaleyküm orta kat iptal olacak dediğimde 500 tl istemişti
darkmoon
22-10-2016, 19:35
eli çok iyi fiyatı makul üzmiycek bir usta bilen varsa birazda kafa dengi bu işlerde birbirini anlamak uyuşmak şart.. bana özelden yazarsa sevinirim.
ben aracımda 4-2-1 headers yaptım. Susturucuları da 51 giriş 51 çıkış olacak şekilde seçtim. Ses yok performans alt orta devirleri canlandırdı. Araba kaba bir tabirle sünerek uzamaya başladı :D
Slipshod
25-10-2016, 12:39
arkadaşlar konu güncel sayılırken yeni konu açıp kirlilik yapmamak adına buradan sorayım. fiat bravonun arka egzozu yavaştan delinmek üzere değişim zamanı yaklaştı. bilgi olması açısından egzozcuya orjinal egzozu sordum 250 lira fiyat verdi. bu replica ss magnumların fiyatları ne alemde. izmir üretimmiş sanırım ama internette ne yapanı bulabildim ne satanı. amacım alt devirler orjinal sessizliğine yakın olsun üstler farketmez :) en kötü ihtimal adana işi varexlerden düşünüyorum 100 150 daha koyup. kapalı durumda oem sessizliği verir mi. teşekkürler.
rain man
26-10-2016, 09:43
Kardeş kaç tane araban vs var anlamadım ki. Bi 3.30 ci var diyorsun bi e36 m3 oluyor. Aynı zamanda motor kullanırım deyip konu açıyorsun. Açtığın konularda da ya arabaya sahipsin ya da alıyorsun...başka forumlarda forumun ismini vermeyeyim benzer nickle gelip banlanan bi eleman vardı. Nicki de cann2242 gibi birşey miydi bilmiyorum. Eğer oysan da bari nicki değiş kardeş.
Konu kirliliği olmasın.
1.4 100 hp 500 sport manuel. Motor zır stock şimdilik egzoz olarak nasıl birşey yapmalıyız?
Genel olarak sakin kullanmaktayım. Böyle apaçi sesi değil tok kaliteli ses alabilir miyim? Ama gazladığımda da yardırsın istiyorum :D Çok şey istiyorum farkındayım.
Eksoz işi kullanıma göre değişir tamamen freeflow bir eksoz ses olarak gidiş olarak tatmin eder sakin kullanım günlük kullanımda isteksiz alt devirler yüzünden kötü olur :)
Aracına komple sistem yapmış firmalardan kopya çekebilirsin supersprint mesela
En iyisi orjinal almak ama imkana göre boru çapı vs specler kopya çekilebilir :)
FIAT 500 1.4i 16V (100 Hp) '07 -> '13, FIAT, exhaust systems (http://www.supersprint.com/ww-en/fiat-500-14i-16v-100-hp-07-13.aspx)
Şayet aracınız M3 ise olabilecek en iyi headers'a sahiptir zaten. Son susturucu olarak AKRAPOVIC veya REMUS alır koyarsınız, canavar olur. Bütçe kısıtlı değilse özellikle AKRAPOVIC tavsiye ederim.
Kardeş kaç tane araban vs var anlamadım ki. Bi 3.30 ci var diyorsun bi e36 m3 oluyor. Aynı zamanda motor kullanırım deyip konu açıyorsun. Açtığın konularda da ya arabaya sahipsin ya da alıyorsun...başka forumlarda forumun ismini vermeyeyim benzer nickle gelip banlanan bi eleman vardı. Nicki de cann2242 gibi birşey miydi bilmiyorum. Eğer oysan da bari nicki değiş kardeş.
Şimdi güzel insan, malımda mülküm de gözün mü var onu anlayamadım öncelikle. Bu kadar yakın takip ediyor üstüne birde nelere sahip olduğumu aklında tutman garip. İnsan şüpheye düşüyor hani acaba gözü mü var diye. Allah sana daha çok versin inşallah canını sıkma. Ben her zaman etrafımdaki insanların benim sahip olduklarımın kat kat fazlasına sahip olmasını dilerim Allah'tan. Olsunlar ki, benim olanda gözleri olmasın.
Şimdi aracım 2003 facelift 3.30ci
600rr'ımı yeni sattım 1 hafta kadar oluyor istersen özelden satış noter evraklarını seninle paylaşırım.
İsmimin cannn22 olmasının sebebi Edirne'li olmam. Cann2242 adlı kişi her kimse tanımam etmem.
E36 m3 aracım Almanya'da dayımda. Ortak aldığımız bir araç. Şimdi benim bu araçlara sahip olmam neden bu kadar zoruna gidiyor? Ya da bu kadar araca sahip olamaz mıyım? Olamazsam neden olamam? Seni neden bu kadar ilgilendiriyor?
Kimseyi trollicek yaşta değilim. Hem öyle bile olsa bu kadar insanı ne diye trolliyim? Elime ne geçer? Saçma saçma konuşmalardan troll muhabbetlerinden gına geldi. Yeter artık!
Şayet aracınız M3 ise olabilecek en iyi headers'a sahiptir zaten. Son susturucu olarak AKRAPOVIC veya REMUS alır koyarsınız, canavar olur. Bütçe kısıtlı değilse özellikle AKRAPOVIC tavsiye ederim.
Abi yorumun için teşekkür ederim. Akrep şuan için baya damarlı geliyor. İlerleyen zamanda belki eisman egzoz almazsam olabilir ama o kadar paraya değer mi pek bilemedim :/
rain man
27-10-2016, 14:51
Sakın ol öncelikle. Dediğim gibi tüm itham ve söylemlerim o olduğunu düşünerek ortaya çıkan şeyler. Belki senin için anlamsız ama o bahsettiğini yapan ondan keyif alan insanlar olduğunu gördüğüm için anlamak istedim.
Kaldı ki kimsenin malında gözüm yok olmaz da buradan bu anlamı çıkarmış olman en azından düşünce kabiliyetin konusunda fazlasıyla fikir verdi zaten. Daha fazla kelamım olmaz bu saatten sonra bu yüzden kaldı ki konu kirlenmesin yazmadım say sen. Haydi selametle.
Şimdi güzel insan, malımda mülküm de gözün mü var onu anlayamadım öncelikle. Bu kadar yakın takip ediyor üstüne birde nelere sahip olduğumu aklında tutman garip. İnsan şüpheye düşüyor hani acaba gözü mü var diye. Allah sana daha çok versin inşallah canını sıkma. Ben her zaman etrafımdaki insanların benim sahip olduklarımın kat kat fazlasına sahip olmasını dilerim Allah'tan. Olsunlar ki, benim olanda gözleri olmasın.
Şimdi aracım 2003 facelift 3.30ci
600rr'ımı yeni sattım 1 hafta kadar oluyor istersen özelden satış noter evraklarını seninle paylaşırım.
İsmimin cannn22 olmasının sebebi Edirne'li olmam. Cann2242 adlı kişi her kimse tanımam etmem.
E36 m3 aracım Almanya'da dayımda. Ortak aldığımız bir araç. Şimdi benim bu araçlara sahip olmam neden bu kadar zoruna gidiyor? Ya da bu kadar araca sahip olamaz mıyım? Olamazsam neden olamam? Seni neden bu kadar ilgilendiriyor?
Kimseyi trollicek yaşta değilim. Hem öyle bile olsa bu kadar insanı ne diye trolliyim? Elime ne geçer? Saçma saçma konuşmalardan troll muhabbetlerinden gına geldi. Yeter artık!
Kimsenin gözü yok,niye gözü olsun.Ayrıca birşey görmedik ki gözümüz olsun.Her konuna yardımcı olmak amaçlı yazıyoruz/m zaten,bir artniyet sezme bence.
Umarız dilediğin gibi olur herşey.
Sağlıcakla (:
e36 m3 için akrapovic varmı meraktan soruyorum.
bende e36 m3 286hp lik aracım için egzoz sistemi düşünüyorumda takipteyim bende.
Sakın ol öncelikle. Dediğim gibi tüm itham ve söylemlerim o olduğunu düşünerek ortaya çıkan şeyler. Belki senin için anlamsız ama o bahsettiğini yapan ondan keyif alan insanlar olduğunu gördüğüm için anlamak istedim.
Kaldı ki kimsenin malında gözüm yok olmaz da buradan bu anlamı çıkarmış olman en azından düşünce kabiliyetin konusunda fazlasıyla fikir verdi zaten. Daha fazla kelamım olmaz bu saatten sonra bu yüzden kaldı ki konu kirlenmesin yazmadım say sen. Haydi selametle.
Allah razı olsun.
Kimsenin gözü yok,niye gözü olsun.Ayrıca birşey görmedik ki gözümüz olsun.Her konuna yardımcı olmak amaçlı yazıyoruz/m zaten,bir artniyet sezme bence.
Umarız dilediğin gibi olur herşey.
Sağlıcakla (:
Abi öyledir mutlaka ama gerçekten gına geldi artık. Sabrım taştı yani. Araç hakkında fikir danışıyorum evet, bir diğer gün motosiklet almak için konu açıyorum bu sefer troll oluyorum. Ne alaka yani? Bir insanın bir aracı olamaz mı? Hadi oldu, aracın her hangi bir şeyi için fikir danışamaz mı? Aracın egzoz sistemiyle alakalı konu açan bir insan motosiklet ile ilgili fikir danışamaz ya da motosiklet alamaz mı?
Abi gerçekten şu troll muhabbeti o kadar çok fazla oldu ki, canı sıkılıyor insanın. Gerçekten keyfi kaçıyor yani. Kimseye karşı kırıcı olmak, kalp kırmak istemem yoksa.
Özür dilerim biraz sert bir çıkış yaptım ama gerçekten bu troll olayları canımı sıkmaya başladı. Gerçekten sabrım taştı artık. Amacım kalbinizi kırmak değildi aslında ama bu troll muhabbeti sebebine sabrım taşınca bir an yanlış bir çıkışta bulundum kusura bakmayın.
Özür dilerim biraz sert bir çıkış yaptım ama gerçekten bu troll olayları canımı sıkmaya başladı. Gerçekten sabrım taştı artık. Amacım kalbinizi kırmak değildi aslında ama bu troll muhabbeti sebebine sabrım taşınca bir an yanlış bir çıkışta bulundum kusura bakmayın.
Forumda özür dileyebilen insanlar görmek ne kadar mutluluk verici. Özür en büyük erdemlerdendir. Diğer arkadaşımız da gerekeni yapacaktır. Hadi öpüşün barışın :)
e36 m3 için akrapovic varmı meraktan soruyorum.
Var var. ***** biraz tuzlu olduğu için TR'de pek göremiyoruz :)