Orijinalini görmek için tıklayınız : ESP Işığının Sürekli Yanması
jointofjah
19-10-2016, 15:05
Selam arkadaşlar, bugün klasik hafif çukurlu Ankara yollarında sakin sakin giderken bir anda ESP ışığı yandı, önce biraz bekledim belki söner diye yaklaşık bi 5 km gittim ışık sönmedi. Sağa çektim motoru stop ettim geri çalıştırdım ışık söndü. Biraz gittikten sonra tekrar yandı. Ustamı aradım aracı bilgisayara bağladık herhangi bi hata vermedi. Usta bana ayağınla pedalların üstündeki esp soketini yerinden oynatmışsın dedi bi tur at yanarsa gel dedi. Neyse sanayide ufak bi tur attım yine yanmadı hatta 30 km boyunca kullandım yanmadı . Sonra yine hafif çukurlu bi yola girdim ama hiç derin değil yani çukurlar 50 ile gidiyordum Esp ışığı tekrar yandı. Neden olabilir sizce ?
Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Edit1: Aracım Hyundai i20 1.4 Crdi
ESP soketinde temassızlık var muhtemelen.
Araba Saab mı ?
jointofjah
20-10-2016, 08:37
ESP soketinde temassızlık var muhtemelen.
Araba Saab mı ?
yeni kasa i20
garantin dışı kalmadıysan git servise alın bunu düzeltin de burayla ustayla vs. ile uğrastıgına değmez.
mikelazi
20-10-2016, 09:28
garantin dışı kalmadıysan git servise alın bunu düzeltin de burayla ustayla vs. ile uğrastıgına değmez.
en mantıklısı
jointofjah
20-10-2016, 16:07
Servisin allah belasını versin her bir haltta beni en az 2 saat uğraştırdılar her şeye yüksek fiyat çekiyolar bende yaktım gemileri gittim sanayiye garanti kalmadı
Servisin allah belasını versin her bir haltta beni en az 2 saat uğraştırdılar her şeye yüksek fiyat çekiyolar bende yaktım gemileri gittim sanayiye garanti kalmadı
keşke yakmasaydın gemiyi, çok muhtemelen garantiden değişecek parçayı, 2 saat uğrasmamak için; kafanı tırmalayan bir sıkıntıyla hem zaman hemdem uhtemelen paran gitmiş olacak
Direksiyonun düz mü ? rot ayarın bozuksa yapabiliyor.
byspeedman
20-10-2016, 16:53
Aracının rot ayarı bozuldu. Muhtemelen yürüyen aksamda yamulan bir parçan var
esp hesaplaması dışına çıktığı için yanıyor
önce rot ayarında tolerans içindemi bakılmalı daha sonra yine cihaza bağlı iken esp kalibrasyonu yapılmalıdr