Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte Makas Atmak
jointofjah
02-10-2016, 16:27
Dün uçan polo videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama ekşisözlükte baya sövmüşler. Ankara da yaşıyorum ve b.k varmış gibi bazı insanlar özellikle tofaşçılar ve bazı teyzeler soldan ayrılmıyor bende mecbur sağlarından geçiyorum yada makas atmak zorunda kalıyorum diğer araçlara. Ama insanlar resmen makas atan direk idam edilsin istiyor. Herkeste kurallara adam gibi uymuyor. Yorumlarınız nedir bu makas konusunda ?
SULTANOGLU
02-10-2016, 16:30
Arabasi yol vermeyen teyzelere verilsin, teyzeler daha hizli gidebilsin.
Abi bu ne pis bi cümle ya :D beynim yandı.
Noliyii yaa 😂
Gereken koşullarda makas şart. Her saban maltepeden tuzla orhanlıya gidiyorum maltepe köprüsünden gülsuyu köprüsüne kadar yalan yok emniyetten gidiyorum. sonra adliyeye kadar o kadar malca bi trafik oluyor ki 3 tane mal 3 şeridide tıkıyor o malları bi geçsen yol bom boş çıldırıyo insan geçince pendik köprüsüne kadar dip gaz gidiliyo orda yine şişiyo onu geçer geçmez yine emniyetten havaalanı köprüsüne kadar emniyetten devam yoksa gidilcek yol değil. makas şart kısacası
KoramiraL
02-10-2016, 17:05
Hocam valla dokunmadan edemedim cümleye mavi ekran verdim :)
Gelelim soruya makas atmak evet kötü vs. kötülemeye kalkar isek uzar gider ülkemizdeki trafik anlayışına bakmak yeterli küfür eder sövenlerin bir kısmı bile istemsizce makas ata biliyor önündeki araba aniden frene bastığında mesela sağı yada solu kontrol edip şeritten çıka biliyor istanbul içinde önü boş olmasına rağmen adam ceza yemeyi kafasına koyduysa tapa gaz geliyorsa inatla yol verilmiyor neden mesela veya otobanda arkadan hızlı gelen aracın yol istediğini görüp neden frene aniden basılır sonra makas atılıyor atılır tabi önümde giden araç fren yaptı Başbakanlık Arkçı koruma ekibinin önüne kırmak zorunda kaldım adamlar bana ceza yazdırdı daha sonrasında makas atan kimseyi tınlamayan siyah sivil makam aracı passat gireceği yere ondan önce girdim adam beni suçlu çıkmarmaya çalıştı kısaca ilk önce şu imam cemaat ilişkisini anlamak yeterli bu makas olayını anlamak için. aynısı emniyet şeridini kullanan Örnitörenk'ler içinde geçerli.
Bu arada bunu ekleyeyim Makas atmaktan ceza aldım kesilen trafik cezasıda birşey değil eyvallah ama Kamu Hakkında olarak eve celp gelince daha net anlaşılıyor olanlar insan o zaman idrak ediyor
Tamamen yanlış diyemiyorum çünkü trafik çok anlık gelişen olaylar silsilesi.
Otoban da sol şeritte 90 ile gitmekte ısrar eden arkadaşa sellektör yaptıktan sonra ısrarla yol vermiyorsa mecburen sağından geçiyorum.
Ama bu arkadaş hem beceriksiz hem arabasını tanımıyor nereden geçer diye hem de patlamak için gereken her şeyi yapmış.
Üzüldüğüm vurduğu aracın sahibi.
Düşünsene çoluk çocuk gidiyorsun böyle biri gelip sana vuruyor sanırım o an ki içgüdü ile takla atıp ölmediyse iner ben öldürürüm.
Sadık Özyer
02-10-2016, 17:29
Gereken koşullarda makas şart. Her saban maltepeden tuzla orhanlıya gidiyorum maltepe köprüsünden gülsuyu köprüsüne kadar yalan yok emniyetten gidiyorum. sonra adliyeye kadar o kadar malca bi trafik oluyor ki 3 tane mal 3 şeridide tıkıyor o malları bi geçsen yol bom boş çıldırıyo insan geçince pendik köprüsüne kadar dip gaz gidiliyo orda yine şişiyo onu geçer geçmez yine emniyetten havaalanı köprüsüne kadar emniyetten devam yoksa gidilcek yol değil. makas şart kısacası
ben makas atmam kanka , sen bokunu çıkartıyorsun.
sitede hatır gonul makası atanda var keyfe keder atanda bokunu cıkaranda :D
bende bokunu cıkardıgım oluyo gerekıyosa attıgımda oluyo yani
Otto_Skorzeny
02-10-2016, 17:35
Gerektiği zaman atıyoz
Bahsedilen araç videosu bu sanırım...
E-5te Makas Atarken Balon Gibi Ucan Wolksvagen - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2NcuObZwv_Y)
Thracian
02-10-2016, 17:46
Bahsedilen araç videosu bu sanırım...
E-5te Makas Atarken Balon Gibi Ucan Wolksvagen - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2NcuObZwv_Y)
nasıl bi şey olmuş öyle yahu
Makas sunnettir farz degil
Kisacasi gereken durumlarda mecbur atiliyor. Silme gecerek degil tabi
10 m lik araya 4 mlik arabayı sığdırmak makas.
80 le giden tırı 82.7 km ile sollamaya kalkan a6 nın sağından geçmek makas değil
painkller
02-10-2016, 18:37
Amalece bir makasta vucudda 2 sey salgilanir, 1 dayak yeme istegi 2 ardinal.
Makas sunnettir farz degil
Kisacasi gereken durumlarda mecbur atiliyor. Silme gecerek degil tabi
Çok net olmuş, aynı fikirdeyim. Mesela hiç 'heyecan' yasayim diye makas atmadım lakin ülkemizde trafik düzeni yok adam sol seride geçmiş, arkasında konvoy olmuş ve önü bomboş sağdan giderse erkekligim zedelenir diye düşünüyor herhalde . Yahu bırakın sol şeridi ne etti size sol şerit ??
Kutluhan
02-10-2016, 19:13
Sol şeritte millet 70-80 le gidiyor, yaklaşık 200m'den 1 selektör atıyorum amca yada teyze her kimse çekilmiyorsun, peş peşe selektör atıyorum yine çekilmiyorsun. Bende Fren balatalarımı jetonla almadım bunlar gibiler yüzünden ani fren vs. yapmak zorunda değilim dimi.. inceden makası atıyorum ve geçiyorum sola yoluma devam ediyorum. Sonuç ben 120-130 yoluma devam ediyorum arkamdaki bana selektör atıyor bu seferde amca, teyze vs. ulan insan orta şeritten niye gitmiyorsun diyincede başlıyorlar senden mi öğrenecem ile 2 saat susmazlar :) şimdi ben mi suçluyum günde 150km. yol gidiyorum yetismem gereken 50tane iş var bu amcalar ile 60km hız ile gitsem şirket batar yemin ederim. :) Allah hepimize sabır ve kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.
Dün uçan polo videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama ekşisözlükte baya sövmüşler. Ankara da yaşıyorum ve b.k varmış gibi bazı insanlar özellikle tofaşçılar ve bazı teyzeler soldan ayrılmıyor bende mecbur sağlarından geçiyorum yada makas atmak zorunda kalıyorum diğer araçlara. Ama insanlar resmen makas atan direk idam edilsin istiyor. Herkeste kurallara adam gibi uymuyor. Yorumlarınız nedir bu makas konusunda ?
Şöförlüğünüz genelde Erzurum trafiğinde mi ? Kaç yıldır aktif araç kullanıyorsunuz ? Yaşınız nedir ? Konuyu açmanızdaki asıl merak ettiğiniz nokta nedir ? Bunları cevaplarsanız daha kolay olur.
Makas olayı insanları şöyle bölüyor. Makas atanlar, eskiden atmış olup şimdi bırakanlar, ben hiç atmadım diyenler ve sonda SUSKUN olanlar. Hangi gruptan olursanız olun herkesin kabul etmesi gereken birşey var. Makas atmak illegaldir ve ambulans şöförü olmak dışında hiçbir yasal yada geçerli bir gerekçesi olamaz (Gece vardiyası maaşları iyi ise videolu CV yollarım. Örnek için tıklayın Amazing Makas by Schumi (http://www.youtube.com/watch?v=GuLcxg5VGuo)).
80 yazan bomboş yolda 120 ile gitmekte illegaldir. Ama 80 ile giden yola sol şeridi 80 ile işgal etmekte illegaldir. Benim 120 ile illegal gitme isteğimi sırf yasal sınırın altındasın diye sol şeridi kapatarak hatta bazen bir sağdaki şerit ile aynı hızda ve yan yana giderek resmen beni boykot etmesi ayrı bir saçmalık. O yüzden dinsizin hakkından imansızın geldiği durumlarda olmuyor değil hani.
Faruk_Vtec
02-10-2016, 19:34
mılletın ağzına kırmadıktan sonra emeklı usulü sınyal vererek makas atmak sunnettır, sol şerıt magandası ıçın atılan makasda farzdır...
Ankara trafiği belli gerekli olduğu zaman atanlardanım bende. Yalnız sıfır geçme mevzularını falan bir hırlaşma yoksa yapmıyorum uzak uzak geçiyorum. Pek nadir selektör yeme sebebim bu sanırım. Fakat bahsi geçen videoda ve sosyal medyadaki videolarda pisliğine, video çekmek için, zevk olsun diye atılan makaslar çok riskli bence. Sonu da genelde videodaki gibi bitiyor.
Phenomenal
02-10-2016, 19:42
burda makas şart diyen arkadaşlara biri gelip makas atarken vursa tepkileri ne olurdu acaba
https://www.youtube.com/watch?v=BhSYUvGDmqI&feature=youtu.be
Ters takla - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=BhSYUvGDmqI&feature=youtu.be)
Allah kahretsin böyle tipleri yaa al şimdi o çakarlı stopu... Neyse. Arka sis açmak, çakarlı stop nedir arkadaşlar? güzel mi onlar bak bunun zevki rengi yok. Berbat ! bi arkadaşı, kardeşi demiyomu acaba "yaa arkadaşım bunlar kötü oldu çıkar bak bunları." demiyor mu acaba? bayılıyorlar şöyle ucuz aksesuar malzemesine.. çocukta tam bir velet önü boru yapılmış şapkası eksik kafasında belki vardıda taklada çıktı kafasından
Kazaya gelince şimdi bu velet direksyonu çeyrek tur sola kırıyor sağ arka tekerlek beyaz fiat egea nın arka tamponunun sol köşesine tırmanıyor ve fırlatıyor gerisi zaten merkez kaç. Durban jantı var muhtemelen spacerda vardır jantlarda 17inç, e haliyle jant çamurluktan, kasadan 1-2cm dışarıda olduğu için tırmanmasıda kolay olmuş. Bu arada soldaki clio symbolün kazadan önce arkadasından fırlayan cisim nedir anlamadım baya büyük bir taş fırlıyo ordan sanırım.
Geçmiş olsun velete ders olsun önce o berbat, ucuz, çirkin çakar lambasını çıkarsın.. Böyle birini görünce alkışlayıp sen en iyisisin diyorum devam ediyorum tavsiye ederim :icon_rule
Sol şerit temposunu bilmeyen dingillerin önüne bende geçiyorum artık makas mı dersiniz ne dersiniz bilmiyorumda her şeridin belli bir temposu var uymakta zorunda yani herkes. Karşı çıkan varsada buyursun sağ şeritten devam etsin artık ekonomimi kasar video mu çeker mesaj mı atar bilmiyorum.
Birde yan yoldan ana yola bağlanmaya çalışken yol vermeyen dingiller var. E mecbursun işte ya çarpışacaz ya yol vericeksin yani 1 araba önüne geçse varacağın noktaya 2saniye geç gidersin neyin inadı? anlatılacak çok konu var. Zaten bu tip konular kronik forumda ayda 3-4 kez açılır aynı şeyler konuşulur ufak çaplı tartışma çıkar kapanır :D iyi akşamlar...
mehmet6r
02-10-2016, 20:02
Herkes SchumiRc abi gibi atıcaksa bence sıkıntı yok. Ama ön lobu gelişmeyip körü körüne makas atan ne yaptığını bilmeyen fenomen olmak için çalışanlar hiç yapmasın. Neticede iyi birşey değil ama bazen yol öyle güzel fırsat sunuyor ki slolom için resmen akıyor yani. Atmıyorum değil ama hiçbir zaman hadi makas atmaya çıkayım diye bir tutumda olmadım anlık gelişiyor ben de olay. Neyse Rabbim cümlemizi kazadan beladan korusun.
Sol serit bunlara tahsis edilir korna , selektör hiç bişey işlemez. Bi de yanından geçerken MAL MAL yüzüne bakar. Ankara nın klasik sürücü huyudur..
camsemih
02-10-2016, 20:18
İzmirde her zaman hızlı akan şerit en sağ şerittir. a noktasından b noktasına hiç şerit değiştirmeden en sağ şeritten en hızlı şekilde gideceğiniz yere varabilirsiniz.
Sağ şerit candır. Sola geçip amcayla teyzeyla dalaşacağıma sağdan sağdan akar giderim. Tertemiz.
ÜSTÜNERC
02-10-2016, 20:26
Makas atıp patlamayan sürücü yoktur henüz patlamamış sürücü vardır.
kadireren
02-10-2016, 20:29
İzmirde her zaman hızlı akan şerit en sağ şerittir. a noktasından b noktasına hiç şerit değiştirmeden en sağ şeritten en hızlı şekilde gideceğiniz yere varabilirsiniz.
Ankarada farklı sayılmaz sol hep tıkalıdır , göbekten sola dönecekler sol 2 - 3 şeridi tıkar en sağ mis gibi akar gider
Makas demeyelimde gerektiğinde sağdan geçerim , solu kapatanlara adımız yazılmış ama dikkat ettiğimde solu kapatanlar çoğunlukla hb arabalı ablalar , teyzeler oluyo önü boş rahat diye sanırım :)
Gençken bizim de nakış işlemişliğimiz var Altınyol'da Yeşildere'de. Arada bir ufak geçişler yapıyorum yine. Ama şimdi düşününce aşırı gereksiz hareketler yapıyormuşum. Hani denk gelir, iki sıkar geçersin. Şimdiki gençler öyle gereksiz hamleler yapıyor ki ben utanıyorum onların adına.
Gidip virajlı bir yolda otomobil kullanmak çok daha keyifli. Makas falan boş işler.
eldorado
02-10-2016, 20:51
Makas atılır gerektiği yerde,bokunu çıkartmamak lazım:)
Makas atılır gerektiği yerde,bokunu çıkartmamak lazım:)
kötü şey içerde durmaz lafına istinaden olacak ki o b.k hep çıkar , çıkmıyosa da çıkarmak için elinden geleni yaparlar.
Ben artık sağından falan geçmiyorum ya bunaltıyorum selektör manyağı yapıyorum yetmiyor korna çalıyorum uzun uzun. Birde yol verdiklerinde bakan tiplere hastayım. Hem yol vermiyor işgal ediyor şeridi hemde el kaldırıyor. Her sabah derse giderken kanser oluyorum.
SinanAdalı
03-10-2016, 00:17
Makas atacaksan bile bunun zararını bilen birisiysen edebince adabınca atarsın. Bomboş yolda kendi kendine makas atmanında manası yok, he çok biliyorumcular oluyor yollarda böyle, 1-2 yüz görümlülüğü yapmıyorum desem yalan olur. Oda her zaman her kuşun etinin yenmeyeceğini öğrenmeleri içindir.
trafik yoğunluğu azsa arkasına yanaşıyorum çekilmesini bekliyorum önü boşsa baktım çekilmiyor sağından geçip gidiyorum geri tekrardan soldan devam patlayan çocuk gibi trafik 80-90 hızda akıyor sen 130-140 hop emniyet şeridi ordan en sol bulduğun boşluğa gir çık bence gereksiz ve tehlikeli
O otobanda 90 100 ile sol seridi kapayanlarin Allah bin bir belasini versin :D 75 hp arabam var tam 170-180 kapatmisim zar zor ulasmisim o hizlara teee 1 km onceden sellektor yagmuruna tutmaya baslamisim ama paşa sol seritten ayrilmiyor neden ? Demisler ki buna ayrilirsan karinla cima ederler gizli gizli oda napsin korkuyo yol veremiyor. Sonra bekle ki essek punto bi daha o hizlara ciksin :D
Ayrica her makas konusuna yazarim atiyorum kendi capimda milleti panige sokmayacak sekilde diye. Sosyal mesaj verenlerden de nefret ediyorum. :D
Makas nasıl savulunuyor anlamış değilim.!
10 dk önce Anadolu-Avrupa istikametin de giderken Subarunun bir tanesi Polo gibi taklaya gelicekti.
3 şeritli yol ve Dacia Duster ile yürüyolar Duster sol şeritte ben orta şeritteyim (en sağ şerit boş), sırf makas atmak için ikimizin arasından geçmeye kalktı ben sağa kaçmasam Polo gibi tırmanıp taklaya gelecekti. Makasın gereklisi veya gereksizi olmaz.
Çok ilginç, az önce Sabiha Gökçen'e giderken sol şeritte gittim hep ve selektör kolu bozuktu. Hangi aracın arkasına geldiysem yavaşladım ve hepsi de önümü açtı. Herhangi bir korna veya selektör (ki atamazdım bozuktu) hepsi yolumdan çekildi ve diğer aracın arkasına geldiğim de diğer araç yol verdi. Sanırım burada ki herkesin istediği bu o da benim başıma geldi :)
Apaçi ağzıyla makas atmak var, seri şerit değiştirerek ilerlemek var.
Ben çok yaşıyorum, diğer şeritler tamamen doluyken ve sol şeritte ilerlerken, arkadan gelip dolu şeritlere girip, millete silme geçe geçe makas atıp, geri benim arkama sola çıkan çok hıyar var. Genelde beyaz renk VW ve BMW sürüyor bu tipler. Eee, sen ilerleyemedin ki, boş yere milletin içinde dansöz gibi sağa sola zıpladın. Yine benim arkamdasın.
Ben de şerit değiştiriyorum. Fakat burada önemli olan nokta, kimse senin yüzünden ayağını frene atmamalı. Yani gidip milletin tam önüne 10cm kala girmemek lazım.
Amacı unutuyoruz. amaç bir yerden bir yere seri şekilde gitmek, 70 ile gidip, millete makas atıp, yine yavaşlayıp 70 ile gitmek değil. Bu şov yapmaya girer.
Suç işliyoruz. Ben de işliyorum. Eskişehir yolunda Konya yolunda Çiftlik bulvarında başında 2 olan çok hıza çıktım, çok sayıda. Ama o halde giderken bile hep gözüm aynadaydı sol şeride çıktığımda. Benim gibi adamın biri, altındaki süper aracıyla 300le geliyorsa ne yapacağız?
Gerçi millet kırmızı ışık yanan kavşakta bekleyen araçlara doğru gaza basıp son 50m frene basıyor, kimsede bilinç yok.
Trafiğin kralının siz olmadığınızı, kimse olmadığını, trafikte bulunan herkesin(!) vergiyle o yolda gezdiğini, sizden benden farklı bir vatandaş olmadığını anlamak lazım. Bu anlayış diğer insanlara saygıyı zaten beraberinde getiriyor, ve o insanları paniğe sevk edecek şeyler yapmamaya başlıyorsunuz.
Ben hiç bir zaman ayı gibi hızlı giden birinin arkasından sövmedim. Belki gerçekten çok acil işi var, olabilir. Ama hızlı ve güvenli araç kullanmak başka şey, sırf şov için serserilik yapmak apayrı bir şey.
jointofjah
03-10-2016, 07:21
Konya yolunda radara gelmeden dahi yokuş aşağı 70 80 le sol şeritte gidenler var bide. Sürekli frene basıyorlar, bir gün bişey olacak ya hayırlısı
deeperblack
03-10-2016, 07:23
Trafikte bu kadar eğitimsiz zevzek varken "kimseye zarar vermeden" akıcı araç kullanmanın adı makas atmaksa bence mübahtır,
Zaten eğlenmeye çıkmış veled-i zina sekerek gelen 10k lık far-sis zenonlarıyla kendini belli eder.
Kimseye fren yaptırmadan rahatsız etmeden şerit değiştirenlere lafım yok. Bende bu gruba dahilim (acil işim varsa)
Amele gibi garip ışıklar takmış amacı heyecan yaşamak olan apaçileri zorda bırakmak için elimden geleni yapıyorum :)
Sinyalimi verir efendi efendi atarım makası. Kimseyi darlamam. İki araba geçicem diye milleti korkutmaya gerek yok.
ilkercom
03-10-2016, 08:02
Şu videodaki poloyu eğer savunan varsa cidden gitsin tedavi olsun. Bunun adı gençlik heyecan vs değildir. o. çocukluğudur.
Orda birileri ölse gerekliydi makas attım mı diyecekti. Milletin önüne hayvan gibi kırmak insanlık değildir. Oturun bi düşünün. Düpedüz o. çocukluğudur.
wolkanku
03-10-2016, 08:28
bir de makas atarken tek eliyle de bunu videoya çeken angutlar var. hatta tt'li bir arkadaş fenomen falan oldum sanıyor her gün daha da abartarak videolar çekiyor.
muhtemelen bu polo da aynı angutluğu sergilerken basit ama kötü kazayı yapmış.
hepsinin bu şekilde teker teker azalarak neslinin tükenmesini diliyorum. pololu arkadaşa geçmiş olmasın, geçirmiş olsunlar.
pololu eleman ne *ok yediğini bildiği için herkese salak yapıyor dayak yemesin diye, şirin şey seni
Dürüst olayım makas atmayı seviyorum her daim makas atarım motorsikletle yada arabayla :D
Bir yere yetişmek değil amacım keyif alıyorum :D sloganım arabada taksici motorda kuryeciyim :D
bir de makas atarken tek eliyle de bunu videoya çeken angutlar var. hatta tt'li bir arkadaş fenomen falan oldum sanıyor her gün daha da abartarak videolar çekiyor.
muhtemelen bu polo da aynı angutluğu sergilerken basit ama kötü kazayı yapmış.
hepsinin bu şekilde teker teker azalarak neslinin tükenmesini diliyorum. pololu arkadaşa geçmiş olmasın, geçirmiş olsunlar.
o beyaz tt deki yada tts herneyse, arkadaş genelde hep geniş delikleri sevip birde videolarını hızlandırıp hızlandırıp çakıyor, mantık dışı hızlar e5in avrupa tarafına göre cünkü frenlemeye zamanı kalmaz gittigi hızabakarsak
mikelazi
03-10-2016, 09:50
bu zamanda makas atıcak yolu nerde buluyorsunuz.
şuanki trafikte 2-3 makastan sonra yol kilit.önceden caddebostandan başlayıp bostancı ışıklara kadar hiç fren yapmazdık.ordanda maltepe ışıklara.
şimdiki trafikte etrafı rahatsız etmeden böyle bişey yapmak nerdeyse imkansız,anlamsız ve boş iş gibi geliyor bana.
Bende sol şeritte uyuzluk yapan olursa, küçük 1-2 makas atıyorum, sinyalimi veriyorum, mesafelerde arada 2 araba girecek kadarsa giriyorum, yoksa hem kendimi hemde başkalarını riske atmıyorum.
wolkanku
03-10-2016, 10:45
o beyaz tt deki yada tts herneyse, arkadaş genelde hep geniş delikleri sevip birde videolarını hızlandırıp hızlandırıp çakıyor, mantık dışı hızlar e5in avrupa tarafına göre cünkü frenlemeye zamanı kalmaz gittigi hızabakarsak
ne kadar işsiz insanlar varmış :)
salak makas atarken video çekeceksin, sonra üşenmeyip onu hızlandıracaksın, bir de instagrama atıp popi olacağım diye kasacaksın.
allah akıl fikir versin.
chevelle
03-10-2016, 10:46
Bu konuda bir iki kelam da ben etmek istiyorum. Oldukça sinir bozucu anlar yaşıyorum zira.
İki haftada bir K.çekmece-Tuzla arası gidip geliyorum, diğer zamanlarımda da mümkün olduğunca araba kullanmak istemiyorum artık. Araba kullanmayı çok severdim, uzun yol olursa hala çok severim, ama şehir içinde soğuttular artık. Bunun da sebepleri aşırı sıkışık trafik ve saçma sapan araba kullananlar.
Trafik konusunda kişileri suçlayamam elbette. Bunu yetkililerin çözmesi gerek. Gece 00:30 da Kartal’dan çıkıp, saat 03:30’da Sefaköy’e vardığım oldu.
Ancak akan trafikde saçma sapan araba kullananlar herkesin canını tehlikeye atıyor. Makas olayının bir dozu vardır. Önündeki bir türlü yol vermez, sağında-solunda bir boşluk vardır geçer gidersin. 2-3 arabalık boşluklara girip çıkarsın, ama ani manevralarla değil, hafif hafif süzülerek. Buna kimsenin karşı çıkacağını sanmam. Ortada büyük bir risk olmaz. Fakat sırf sosyal medyada video atıp egosunu tatmin etmek için ya da araç içindeki arkadaşlarına-kız arkadaşına hava atmak için tampona sıfır geçip en sağdan en sola makas atmak da neyin nesi?
Bu tarz insanlar her gün ne kadar küfür yediğinin farkında mı acaba çok merak ediyorum. Bu kendilerini iyi şoför sanan magandaların patlamamalarının tek nedeni önündeki-sağındaki-solundaki adamın dikkatli olmasıdır. Yoksa kaç defa denk geliyorum, kendimi sağa atmasam, ya da frene basıp önümde geçebileceği kadar boşluk bırakmasam, ya da gaza yüklenip arkamdan geçebileceği mesafeyi yaratmasam gelip patlıycak. Kaza yapması da zerre umrumda değil. Ama adam gelip benim arabama vuracak, başkasının arabasına vuracak. Benim, ailemin, ya da başka ailelerin canına zarar verecek. Yoksa bilsem ki kendi kendine bariyere vurup gebericek, hiç umursamam.
Biraz uzun yazıyorum kusura bakmayın ama cidden acayip sinirlerim doldu bu konuda. Geçen akşam yine tuzlaya doğru gidiyorum, sol şerit durmuş, orta şerit akıyor. Orta şeritte 50km civarı hızla gidiyorum, soldaki adam ne sinyal ne aynaya bakma, tam ben geçecekken önüme atlıyor. Yol vermeyen biri değilimdir, ama bu yol istemek değil ….. neyse. Daha ileri de birisi saçma sapan makas ata ata geliyor arkamdan, tampona sıfır geçiyor, ne gururlanmıştır o boşluktan geçti diye. Halbuki sayelerinde yoldan çok aynaya bakıyorum ve daha onu gördüğüm an frene basmaya başlayıp boşluk yarattım. Köprü de gişelerden bi passat en soldan en sağdaki benim bulunduğum hgs gişesine 50-60 hızla çaprazlama geliyor, yol çalışması yüzünden sol şerit kapanıp orta şeride bağlanıcak, yol benim, soldaki bmw dip gaz yapıp öne geçiyor, fakat yol genişlediğinde solda gaz kesiyo yine ben onun önünde kalıyorum. Bu hırs niye, bu saçma hareketi neden yaptın o zaman?
Bunlar böyle uzar gider. Bu hareketleri yapanlar da genel de yüksek model aracı olanlar ya da linea-polo gibi şirket aracı kullananlar. Benim iki aracım var, biri astra gsi, biri corsa gsi. Astra 96, corsa 97 model. Bi tarafı vurulsa, başına bi iş gelse nasıl üzüleceğimi tahmin bile edemiyorum. Bunlar nasıl bu kadar rahat, kaskonun verdiği güven herhalde. Keşke alkol durumunda olduğu gibi böyle salak hareketlerde de kasko para vermese.
Biz öyle-böyle alıştık ama babam biraz acemi sayılır, o adam araçla yola çıktığında bu hanzoları takip etmek zorunda mı? Hangisine yetişicek? Bunun gibi biri yüzünden annemin-babamın başına bir iş gelse ‘’kaza’’ mı sayılacak bu?
Zaman zaman roll yapıyoruz, bu da illegal, fakat hiçbir zaman dolu yolda makas ata ata yapmıyoruz bunu. Kimsenin canını tehlikeye atmıyoruz. İstanbuldan da arabalardan da soğudum sayelerinde, tebrik ederim. Umarım tüm bariyerler kendilerine fitil olur…
ne kadar işsiz insanlar varmış :)
salak makas atarken video çekeceksin, sonra üşenmeyip onu hızlandıracaksın, bir de instagrama atıp popi olacağım diye kasacaksın.
allah akıl fikir versin.
bu eleman heralde ikimizinde bahsettiği :hehe:
sonra geniş aralıklara girip memur makası atınca bi zik yaptım sanıyorlar bide o garip:D
örnek acısından biri kolaj yapmıs videolarını
https://www.youtube.com/watch?v=iIc5uyk4sO8
Audi TTS Trafikte İnanılmaz Tehlikeli Makas Show Turkiye - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iIc5uyk4sO8)
Ne kadar saçma bi konu olmuş böyle , bir de bol bol demagoji yapılmış gerektiğinde atarım bilmem ne. Şimdi şu takla atan vitaminsiz lavuğun attığına makas diyoruz evet. Ben açık konuşayım ana avrat dümdüz sövüyorum bunları gördüğüm yerde. Yolda sağlı sollu ilerlemek demek makas atmak demek değil bunu herkes biliyor. 2sini harmanlayıp makası meşrulaştırmak ne alaka şimdi. Adam inatlaşır yol vermez sağın müsaitse basar gidersin sağından bu makassa ben her gün akşama kadar hep makas atıyorum.
Şu veletlerde keşke geberseymiş çıkmış bide pişmiş kelle gibi sırıtıyo marifet yapmış gibi.
sonra geniş aralıklara girip memur makası atınca bi zik yaptım sanıyorlar bide o garip:D
https://www.outube.com/watch?v=iIc5uyk4sO8
Audi TTS Trafikte İnanılmaz Tehlikeli Makas Show Turkiye - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iIc5uyk4sO8)
Hızlandırmasa fena değil ben izlerim. :D
Ben motosiklet kullanıyorum ve aynı durumdan müzdaribim. Makas atıp kaç kere bana vurucak duruma geldiler. Trafikteki aniden frene basan, sinyalsiz şerit değiştiren, aynasına bakmayan, kulağı duymayan şerefsizlerden dolayı zaten şeytan olmuşuz. Birde bu makas atan puştlar var.
En sol şerette gidiyorum, önümde ford focus var. Bakırköy yokuşunu çıkıyorum. Sağ sinyal verdim, adama sellektör atıyorum sağa geçicem görsün diye. Tam ben geçtim, birden orta şeride dalıp tekrar sola geçti. Bakıyorum yüzüne özür dilesin diye, "Hayırdır lan ne var" diye el kol yapıyor bana. Aynasını kırıp uzaklaşıyorum.
Bir kere sefaköy istikametine en sol şeritte gidiyorum 120-125 civarı. Arkamda hiç araba yok, varsa bile çok çok uzakta. Önüm bomboş. Trafik yok diyebilirim çok az araba var 3 şeritli yolda. Sağ şeritte giden fiat punto birden sol şeride girdi çıktı zor bela fren, kontra kurtardım. Az daha metrobüs bariyerlerine giriyordum çelik halatlara.. Lan dedim şerefsiz beni öldürüceksin napıyorsun sen? Ne dese beğenirsiniz? "Senin sol şeritte ne işin var?" Dedi bana. Doğru gece evinine gelip karının koynunda olmam lazım amk evladı. Yav bak aklıma geldi deliriyorum yine sinirden tir tir titriyorum. O zamanlar motorumda ufaktı, bir şeyde yapamamış sinir krizi geçirmiştim kaskın içinde.
Daha yeni bu kurban bayramı bitişinde Edirne'den İst'a dönüyorum. 100-110 gidiyorum en sağ şeritte yollar bomboş. Yanımdan ducati monster geçti, canım sıkılıyordu takıldım peşine ama makas atmak yok, yarış yok. Beraber birbirimizi kollayarak 150-200 arasında değişken hızlarda gidiyoruz yol durumuna göre. İlerde kamyon var orta şerite gidiyor, arkasında bir tane Renault Kango var, adama sellektör attık hemde baya uzak mesafesen sellektör çaka çaka geliyoruz. Zaten egzoz var ikimizde de deli ses çıkıyor. Sellektör atmasak bile sol şeritte olan millet sesi duyup çıkıyor zaten normal şartlarda.
Neyse bu puşt birden en sol şeride bir atladı, önümde giden adam vites düşürüyor, kombine fren yapıyor, motor bir sağa bir sola nasıl kayıyor ama bereket Abs var fazla bozulmadı stabilitesi. Ben baya mesafeliyim tabi sıkıntı yaşamadım. Arabadaki lavuklar birde motora lan lun yapıyor el kol hareketleri felan. Yanına geldim aynasına bir yumruk, kırdım attım. Dedim senin ***** avradını s*kerim, o.çocuğu baktı 2 kişiyiz, arabada da 2 kişiler ama götleri korktu yavaşladılar hemen fren yapıp.
Bir gram saygı yok. Ya düşünsenize vergisini verdiğim trafik tescili olan motosikletimle yolda gidiyorum, adam bana "Senin sol şeritte ne işin var" diyor. Ne denir bu adama?
Daha duran olmadı g*t korkusuna. Yanımda 2 tane demir jop var. Hususi zevk için uğratım yer yaptım birde onlara. En iyi ihtimalle aynalarını kırıyorum. Birde arabadan inseler aşağıya dünya kaç bucak göstericem.
Şimdi bir kaç arkadaş belkide çıkıp dicek ki, yok aralara giriyorsunuz, yok pat diye çıkıyorsunuz. O pizzacı kuryeler varya daha ehliyeti olmadığı halde kuryelik yapanlar, yolda birbiriyle yarışanlar. Onların da amk! Onlar yüzünden bizde mimleniyoruz, bizi de kötü biliyorlar.
Ama gerçekten anladığım ve tecrübe ettiğim bir şey varsa "Dinsizin hakkından imansız gelir" cümlesinin ne kadar doğru ve yerinde bir atasözü olduğu.
ilkercom
03-10-2016, 13:34
trafikte kimsenin kimseye saygısı yok ki. motorcular dün üzerime çıkıyordu bisiklet turunda. kimin kime gücü yeterse. bisikletçiler yayalara atar yapar. Kimse günahsız değil. Adam 2.5metre mesafeden kawasaki motorla önüme atladı. Bu adamlara küfür etmeyip ne yapıcan. Bir diğeri şehirler arası yokda motorla 2 kişi kasksız plakası gidiyor. allah bilir ehliyette yoktur. sağa sola salça oluyor. Bu adamlara ölüm müstahak.
Şu videodaki adam önümde kaza yapsa durur bide döverim. ölse üzerine işerim.
https://www.youtube.com/watch?v=iIc5uyk4sO8
2:36 - 2:40 arasında ki olaya ne demeli?
rain man
03-10-2016, 13:50
2:36 - 2:40 arasında ki olaya ne demeli?
Aaa merhaba abi. Konuya sahip çıkmana sevindim. Makaslarınıza hayranım ama mümkünse yanak makası atın sevdiklerinize siz.
alihan11
03-10-2016, 17:23
türkiyenin bence tek sıkıntısı sol şerit aşıkları yoksa coğu kişi zevkinden makas atmıyor. milletimize öğretebilsek keşke sadece sol şeridin araç sollamak için kullanılması gerektiğini.
Herkese ehliyet verip yollara bırakırlarsa çok kişinin canı da yanar, cebi de yanar. Kim ne derse desin para kolay kazanılmıyor ama insanın da yedek parçası bulunmuyor araba gibi. Ben yine motosiklet kullandığım için kendimden pay biçiyorum. Allah korusun bir şey olsa kaza anında belkide geri dönüşü olmayacak, tedavisi olmayacak. 6-7 yıldır motosiklet üzerindeyim, sağlık problemlerim sebebiyle bırakma kararı aldım/zorunda kaldım. Araba almak kısmet olursa, bakalım araba ile nasıl dayanacağım Allah yardımcımız olsun.
Burada olan arkadaşlardan da rica ediyorum lütfen motosiklet kullanan arkadaşlara da saygı gösterin. Kimisi ekmek parası için bütün gün yağmur, çamur, kar demeden motosiklet üzerinde kimisi için bir heves zevk. Burada nasıl araba için heves edenler, kullanmaktan zevk alanlar varsa motosiklet içinde aynı şeyler geçerli. Aynalarınızı sık sık kontrol etmeniz en büyük yardımdır bize.
Allah kimselere kaza, bela, keder göstermesin inşallah. Herkese ehliyet verip yollara bırakırlarsa çok kişinin canı da yanar, cebi de yanar. Kim ne derse desin para kolay kazanılmıyor ama insanın da yedek parçası bulunmuyor araba gibi. Ben yine motosiklet kullandığım için kendimden pay biçiyorum. Allah korusun bir şey olsa kaza anında belkide geri dönüşü olmayacak, tedavisi olmayacak. 6-7 yıldır motosiklet üzerindeyim, sağlık problemlerim sebebiyle bırakma kararı aldım/zorunda kaldım. Araba almak kısmet olursa, bakalım araba ile nasıl dayanacağım Allah yardımcımız olsun.
Burada olan arkadaşlardan da rica ediyorum lütfen motosiklet kullanan arkadaşlara da saygı gösterin. Kimisi ekmek parası için bütün gün yağmur, çamur, kar demeden motosiklet üzerinde kimisi için bir heves zevk. Burada nasıl araba için heves edenler, kullanmaktan zevk alanlar varsa motosiklet içinde aynı şeyler geçerli. Aynalarınızı sık sık kontrol etmeniz en büyük yardımdır bize.
Allah kimselere kaza, bela, keder göstermesin inşallah. Herkese ehliyet verip yollara bırakırlarsa çok kişinin canı da yanar, cebi de yanar. Kim ne derse desin para kolay kazanılmıyor ama insanın da yedek parçası bulunmuyor araba gibi. Ben yine motosiklet kullandığım için kendimden pay biçiyorum. Allah korusun bir şey olsa kaza anında belkide geri dönüşü olmayacak, tedavisi olmayacak. 6-7 yıldır motosiklet üzerindeyim, sağlık problemlerim sebebiyle bırakma kararı aldım/zorunda kaldım. Araba almak kısmet olursa, bakalım araba ile nasıl dayanacağım Allah yardımcımız olsun.
Allah kimselere kaza, bela, keder göstermesin inşallah.
Edit: Mesaj tekrarlaması için özür diliyorum. Neden öyle olmuş bende anlamadım :beuj:
SULTANOGLU
03-10-2016, 19:51
Edit: Mesaj tekrarlaması için özür diliyorum. Neden öyle olmuş bende anlamadım :beuj:
yol vermeyen arabanın aynasını kıran motorcu - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/yol-vermeyen-arabanin-aynasini-kiran-motorcu--5194225?a=popular)
bu video ile ilgili düşündüklerinizi merak ediyorum. anladığım kadarıyla ayna kırma konusunda baya profesyonelsiniz.
FTHBRK28
03-10-2016, 19:58
Şöförlüğünüz genelde Erzurum trafiğinde mi ? Kaç yıldır aktif araç kullanıyorsunuz ? Yaşınız nedir ? Konuyu açmanızdaki asıl merak ettiğiniz nokta nedir ? Bunları cevaplarsanız daha kolay olur.
Makas olayı insanları şöyle bölüyor. Makas atanlar, eskiden atmış olup şimdi bırakanlar, ben hiç atmadım diyenler ve sonda SUSKUN olanlar. Hangi gruptan olursanız olun herkesin kabul etmesi gereken birşey var. Makas atmak illegaldir ve ambulans şöförü olmak dışında hiçbir yasal yada geçerli bir gerekçesi olamaz (Gece vardiyası maaşları iyi ise videolu CV yollarım. Örnek için tıklayın Amazing Makas by Schumi (http://www.youtube.com/watch?v=GuLcxg5VGuo)).
80 yazan bomboş yolda 120 ile gitmekte illegaldir. Ama 80 ile giden yola sol şeridi 80 ile işgal etmekte illegaldir. Benim 120 ile illegal gitme isteğimi sırf yasal sınırın altındasın diye sol şeridi kapatarak hatta bazen bir sağdaki şerit ile aynı hızda ve yan yana giderek resmen beni boykot etmesi ayrı bir saçmalık. O yüzden dinsizin hakkından imansızın geldiği durumlarda olmuyor değil hani.
Abi önceden beri takip ediyorum bu forumu,yeni kayıt oldum. Senin video yu merak ediyorum atabilir misin? :)
Abi önceden beri takip ediyorum bu forumu,yeni kayıt oldum. Senin video yu merak ediyorum atabilir misin? :)
Orada varya CV olarak. :)
Amazin Makas by Schumi (http://www.youtube.com/watch?v=GuLcxg5VGuo)
yol vermeyen arabanın aynasını kıran motorcu - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/yol-vermeyen-arabanin-aynasini-kiran-motorcu--5194225?a=popular)
bu video ile ilgili düşündüklerinizi merak ediyorum. anladığım kadarıyla ayna kırma konusunda baya profesyonelsiniz.
Tam olarak ne manada yorumumu merak ettiğinizi anlamadım. Kusuruma bakmayın.. İfade etmek istediğiniz şey nedir? Biraz daha açık konuşur musunuz?
SULTANOGLU
04-10-2016, 02:18
Tam olarak ne manada yorumumu merak ettiğinizi anlamadım. Kusuruma bakmayın.. İfade etmek istediğiniz şey nedir? Biraz daha açık konuşur musunuz?
Kusurluk birsey yok. Yazdiginiza gore aktif olarak ayna kiriyorsunuz ve bununla alakali bir video var yorumunuzu merak ettim.
Kusurluk birsey yok. Yazdiginiza gore aktif olarak ayna kiriyorsunuz ve bununla alakali bir video var yorumunuzu merak ettim.
Son 2 senede 11 tane ayna kırdım. Motosiklet kullanıp kullanmadığınızı bilmiyorum ama İst trafiğine motorla girip zaman geçirseniz beni anlarsınız. Video'da bende motorcular artistlik yapmış. Belki video öncesinde bir olay yaşanmıştır ama sadece o kısmı kesilip atılmıştır bilemem.
Genelde benim ayna kırmama sebep olan konu sürücülerin bilinçli olarak sıkıştırması, haksız olduğu halde haklıymış gibi küfür etmesinden kaynaklanıyor.
Zevk için kimsenin malına zarar vermem. Söylediklerim ve anlattıklarımdan bunu çıkarmamışsınızdır umarım. Ama canıma kasdedenin, malınada kasdederim, canına da.
En sağ şeritte gidiyorum efendi efendi, motordan ses çıkıyor ya ***** 4 silindir tabiricaizse ötüyor yani makine. Kesin götüme girip bana sıfır giden kapışmak isteyen birileri çıkıyor. Yol boştur, gidecek yeride vardır ama götüme girip sellektör atması onun fantezisi ve hoşuna gidiyor. Ama düşünmüyor ki lastik patlasa, Allah korusun bir aksilik olsa düşsem beni altına alıcak. Onun düşündüğü tek şey altındaki tofaş, vw polo, bmw, audi arabasıyla beni tahrik edip benimle kapışmak.
Mecbur kalıyorum gazlamaya kaçıp gidiyorum. Dediğim gibi ben bir can taşıyorum, bu adam götümde geliyor ve kendisi kapalı kutu içinde olduğundan muhtemelen hayatı boyunca motorsiklet kullanmadığından dolayı ince düşünemiyor ya da o an için yaptıkları ona zevk veriyor.
Bu yaz Edirne'ye gidiyorum motosikletle. Gişeleri geçtim Başakşehir taraflarındayım kaskın içine bir şey girdi sinek gibi rahatsız etti haliyle emniyet şeridinde gidiyorum yavaş yavaş 60-70 civarı kaskın camını açtım çıksın diye uğraşıyorum. Bir ara aynaya baktım Pasaat CC içinde 3 tane dangalak öyle bir makas attılar ki, birden emniyet şeridine daldılar, az daha bana vurucaklardı zor bela durdular. Ben napıyorsunuz der gibi el işareti yaptım. Yanıma geldi 3'de camları açtı küfür kıyamet, sen emniyet şeridinde ne arıyorsun? Burdan gidemezsin.
Eeee hadi buyrun delirmeyin, sinir küpü olmayın. Ne diceksiniz. Başka bir olayda sefaköyde en sol şeritte gidiyorum adam bana "en sol şeritten gidemezsin" diyor. Sonra bu adam çıkıyor oda kalkıp "emniyet şeridinden gidemezsin" diyor. Nerden gidicem ben söyler misiniz? Vergisini veriyorum, ehliyet-ruhsat var, trafik tescili var zaten 2016 model. Durum böyle olunca ben trafiğe çıkabilirim dimi? Sizce bir mahsuru var mı?
Ama öyle şerefsizler var ki, böyle durumları yaşıyorum, yaşatıyorlar.
Sizce ne yapmalıyım? Siz söyleyin yanlış bir şey görüyorsanız. Sonuçta insanız hata yapabiliriz ama bunların yaptıkları şey hata değil egosunun tavan yapması durumu. Tabiki ben size bu olayları ne kadar anlatsamda, yaşamadığınız için yeri gelip birisinin makas atması sonucu, sizi sıkıştırması sonucu hayatınız film şeridi gibi gözünüzün önünden geçmediği için tam olarak yaşadığım psikolojiyi anlamamanıza saygı duyarım.
küfür kıyamet olmamış tabi cc'nin yaptığı ama onun haricinde. emniyette onun nekadar olmaması gerekiyorsa; seninde orda ilerlemeni gerektirecek durum yok.
motor kullananlar emniyet şeridinii kullanabilir gibi abuk subuk bir meşrulaştırma içinde. motorcuların cogunlugun sinir olmasının veya gerekli dikkatin verilmemesinin baş sebebide %80-90'ınızın dangoz kullanan kurye ve paketcilerin işi.
hoş yapıyorsun kendi kendine ceza sistemini oluşturmuşşun, aynaları kırmak için yaklaştıgın arabalardan birtanesinda manyagın biri çıkar olduğun tarafa üstüne kırsa vursa olacak senaryonun farkındasındır umarım.
Day Walker
04-10-2016, 08:02
küfür kıyamet olmamış tabi cc'nin yaptığı ama onun haricinde. emniyette onun nekadar olmaması gerekiyorsa; seninde orda ilerlemeni gerektirecek durum yok.
motor kullananlar emniyet şeridinii kullanabilir gibi abuk subuk bir meşrulaştırma içinde. motorcuların cogunlugun sinir olmasının veya gerekli dikkatin verilmemesinin baş sebebide %80-90'ınızın dangoz kullanan kurye ve paketcilerin işi.
hoş yapıyorsun kendi kendine ceza sistemini oluşturmuşşun, aynaları kırmak için yaklaştıgın arabalardan birtanesinda manyagın biri çıkar olduğun tarafa üstüne kırsa vursa olacak senaryonun farkındasındır umarım.
Misal ben :D
Misal ben :D
Arkadaşa katılıyorum
Yazdığım yazıyı ya tam okumadınız ya da sizin işinize gelen kısmı cımbızlayıp aldınız. Dedim ki; "Gişeleri geçtim Başakşehir taraflarındayım kaskın içine bir şey girdi sinek gibi rahatsız etti haliyle emniyet şeridinde gidiyorum yavaş yavaş 60-70 civarı kaskın camını açtım çıksın diye uğraşıyorum."
Keyfimden orada gitmiyorum. Kaldı ki normalde akıcı motosiklet kullanan kimseyle muhattab olmamak için 120 km'nin altı hızlara yol şartları izin verdiği sürece inmeyen birisiyim.
İsteyen vurmayı denesin. Yaptığı hatanın farkında olmayıp üstüme kırıp, canıma göz diken insan onuda yapar. Kaldı ki yanında 160-180 km hızla geçerken senin benim üzerime kırma olasılığın nedir oda muamma? :confused::rolleyes:
Makas atan arkadaşı savunmanızda ayrı bir olay tabi. Boşuna dememişler iğneyi kendine batır, çuvaldızı başkasına diye. Çok merak ediyorum aynı durumlarda siz kalsanız acaba ne yapardınız?
cannn22 ne girerse girsin bu sana emniyette gitme hakkı vermez yol kenarında durup giren şeyi çıkarman lazım.
Ayna koparma olayına gelince kendine bu kadar güvenme ve bu huyunu bir an evvel terketmelisin
Yazdığım yazıyı ya tam okumadınız ya da sizin işinize gelen kısmı cımbızlayıp aldınız. Dedim ki; "Gişeleri geçtim Başakşehir taraflarındayım kaskın içine bir şey girdi sinek gibi rahatsız etti haliyle emniyet şeridinde gidiyorum yavaş yavaş 60-70 civarı kaskın camını açtım çıksın diye uğraşıyorum."
Keyfimden orada gitmiyorum. Kaldı ki normalde akıcı motosiklet kullanan kimseyle muhattab olmamak için 120 km'nin altı hızlara yol şartları izin verdiği sürece inmeyen birisiyim.
İsteyen vurmayı denesin. Yaptığı hatanın farkında olmayıp üstüme kırıp, canıma göz diken insan onuda yapar. Kaldı ki yanında 160-180 km hızla geçerken senin benim üzerime kırma olasılığın nedir oda muamma? :confused::rolleyes:
Makas atan arkadaşı savunmanızda ayrı bir olay tabi. Boşuna dememişler iğneyi kendine batır, çuvaldızı başkasına diye. Çok merak ediyorum aynı durumlarda siz kalsanız acaba ne yapardınız?
ben okumayı biliyorum da, sen okudğunu anlamakta direniyorsun galiba. savundugum kısım nerde ? bak ne demişim.
ayrıca senin inatla ayna kırmanı savunmanda hoş. hayırdır zaptiyesimi oldun koca şehrin.
160-180 le geçerken ayna kırma ihtimalin :soru: nekadar varsa üstüne kırılma sansında aynı oranda var.
aynı durumda kalmam biraz zor cünkü hiç bir zaman kullanmayacagım için ülkede hem araba kullanmayı bilmeyen hemde kurye/paketci ve o kıvamda motorcu bitmeden...
cannn22 ne girerse girsin bu sana emniyette gitme hakkı vermez yol kenarında durup giren şeyi çıkarman lazım.
Ayna koparma olayına gelince kendine bu kadar güvenme ve bu huyunu bir an evvel terketmelisin
ben okumayı biliyorum da, sen okudğunu anlamakta direniyorsun galiba. savundugum kısım nerde ? bak ne demişim.
ayrıca senin inatla ayna kırmanı savunmanda hoş. hayırdır zaptiyesimi oldun koca şehrin.
160-180 le geçerken ayna kırma ihtimalin :soru: nekadar varsa üstüne kırılma sansında aynı oranda var.
aynı durumda kalmam biraz zor cünkü hiç bir zaman kullanmayacagım için ülkede hem araba kullanmayı bilmeyen hemde kurye/paketci ve o kıvamda motorcu bitmeden...
Kimsenin malına zarar vermek adetim değildir. Ama söylüyorum ben vergimi veriyorsam evraklarım tamsa ve yolda saygı gösterilmiyorsam kendi adaletimi kendim yaparım. Siz 180'le aynayı ne kırıp kırmadığıma inanın inanmayın. Canımı yolda bulmadım ben.
Berkan hiç bir zaman motosiklet kullanmadığın için, canın kıymetli olduğu için, böylesine bir zevkten mahrum kaldığın için beni anlamanı hiç ama hiç beklemiyorum. Şu saatten sonra zaten her hangi bir yorumuna cevap vermicem. He olur da günün birisinde sen denk gelirsin bana zaptiye miyim, değil miyim beraber görürüz.
Kimsenin malına zarar vermek adetim değildir. Ama söylüyorum ben vergimi veriyorsam evraklarım tamsa ve yolda saygı gösterilmiyorsam kendi adaletimi kendim yaparım. Siz 180'le aynayı ne kırıp kırmadığıma inanın inanmayın. Canımı yolda bulmadım ben.
Berkan hiç bir zaman motosiklet kullanmadığın için, canın kıymetli olduğu için, böylesine bir zevkten mahrum kaldığın için beni anlamanı hiç ama hiç beklemiyorum. Şu saatten sonra zaten her hangi bir yorumuna cevap vermicem. He olur da günün birisinde sen denk gelirsin bana zaptiye miyim, değil miyim beraber görürüz.
Zevkin sana kalsın ama sıkı korunmanı tavsiye ederim 5dklık heves olma:)
İstanbulda ne taraflarda oluyorsun yolum düşerse bi ayna borcum olsun :)
Umarım başka birileri kendi adaletini sana karşılık vererek yapmaz.
Hayırlı forumlar :)
Bunlarında bana mantıklı bir açıklamasını yapabilirseniz eyvallah. İlk paylaştığım video arkadaşıma aittir. Yan yoldan yola bakmadan beklemeden kulağından telefonla çıkan adamın neler yaptığı ortada.
Araba İle Motoru Sıkıştırma - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=b0rlV6X58fQ)
-
Taksicinin Motorcuya Cevabı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=c7PgaiDzaK4)
-
Motosikleti sıkıştıran sürücü - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=BbJBqQrveGs)
-
motorsiklet vs araba inatlaşmaya bakın - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bhe6GAnNePI)
-
Kasıtlı Motosikletin Uzerine Suruyor - 34 TC 4608 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=I_G1OtbKaUE)
-
https://www.youtube.com/watch?v=2OF9yJVbkPo
-
https://www.youtube.com/watch?v=K_WdcfhGDAY
-
https://www.youtube.com/watch?v=TyFIAAKYKx0
-
https://www.youtube.com/watch?v=haABbcKevcs
-
https://www.youtube.com/watch?v=zYA8GOYypEg
Bana bu kadar video'nun mantıklı bir açıklamasını yapın o zaman. Yani sizler kendinizi bizim canımıza kasıt etmekle haklı buluyorsunuz ya, bende kendimi ayna kırmakla haklı bulabilirim o halde.
Can taşıyoruz biz, motosiklette bir taşıt ve yolda gitmeye hakkı var. Sıkıştıramazsın, götüme girip taciz edemezsin, beni emniyet şeridine de mahkum edemezsin. Benimde o yolda gitmeye hakkım var. Siz hayatında motosiklet kullanmamış, trafikte neler yaşadığımızı bilmeyen insanların böyle konuşmasına şaşırmıyorum. Ama gün gelir ya, bir şekilde olur da binerseniz aynı durumlarla karşılaşırsanız sizleri de görmek isterim.
Bu ülkede motosiklete saygı olmadığı sürece ben kendi yaptığım, uyguladığım adaletten vaz geçmeyeceğim. Benim canıma kasıt eden adamın, bilerek sıkıştırarak, üstüme kırarak kaza yaptırmaya çalışan adamın kimse kusura bakmasın götünden kan alırım.
Şimdi diceksiniz ki, başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zanneder. Çok dayak yedim de, dayak atmayı öğrendim. Motosiklete 7 senedir biniyorum, hususi böyle öküz, hayvan ve dallamaların arasında kalmamak için 4,5 senedir profesyonel kickboks yapıyorum. Götü yiyen canıma kasıt edip, birde haklı olduğunu savunan insan araba içinde kendine güvendiği kadar, arabadan inecek kadar da yürek yemişse buyursun gelsin hodri meydan.
Tekrar söylüyorum, yaptığım şeyler AYNA KIRMAK, BAŞKASININ MALINA ZARAR VERMEK "KESİNLİKLE" DOĞRU DEĞİL. AMA CANIMA KASIT EDENİN, YOLDA GİDİYORUM AMA MOTOSİKLET UFAK DİYE ÜZERİME KIRANIN, CANIMA KASIT EDENİN, CANINA KASIT EDERİM!!!
Efendi olsun, canımı yesin. Yol istesin, her yer onun. Saygı göstersin canımı istesin. Bizde yolda gidiyoruz, evde ailemiz, çoluk çocuk bekliyor ekmek parası için koşuşturuyoruz.
Bu saatten sonra da hayatında motosiklet kullanmamış, şeytan işi gözüyle motosiklete bakan insanlar yorum yapmasın. Motosikleti şeytan işine çeviren, insanlara kaza yaptırıp kimisini sakat bırakan, kimisini öldüren bir zihniyet motosiklet üzerine binip İstanbul trafiğine çıkmadığı sürece hiç bir zaman biz motosiklet kullananları anlayamaz!!!
İstanbul/Mecidiyeköy Cevahirin hemen arkası. Papatya sok. NO:53 kırmızı bina. ;)
Zevkin sana kalsın ama sıkı korunmanı tavsiye ederim 5dklık heves olma:)
Üzerimdeki ekipmanlar zaten toplasan 13.000 lira. İst gibi karaktersiz bir şehirde motosiklet kullanmak kolay değil. Bizde olur ya birisi karşımıza çıkar bilerek kaza yaptırmaya çalışır ve amacına ulaşır diye elimizden gelenlerin en iyisini aldık.
İstanbulda ne taraflarda oluyorsun yolum düşerse bi ayna borcum olsun :)
Umarım başka birileri kendi adaletini sana karşılık vererek yapmaz.
Hayırlı forumlar :)
İstanbul/Mecidiyeköy Cevahirin hemen arkası. Papatya sok. NO:53 kırmızı bina. Plakam 34 VF 7613
Bu arkadaşın yazdıklarını görünce milletle dalaşan bir arkadaş vardı video çekip koyuyordu, hatta forumda baya muhabbeti olmuştu. Damla aynası vs vardı.
Trafikte herkes ben kendi hakkımı savunurum derse anarşi çıkar.
1 - 2 - 3 kendi adaletini sağlarsın sonra geçen gün toplu motorcu grubundaki gibi siyah bi passattan birileri iner sana adaleti sağlar.
Bu ülkede yol vermedi diye otobüs kurşunlayan insanlar yaşıyor. Ben mi korkağım yoksa bu yazan arkadaşlar mı fazla cesaretli anlayamadım.
Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta.
Not: Kriterse motor kullanıyorum ara sırada olsa. Benzer sıkıntıları az çok yaşadım cevap yazmaya kriterse eğer.
KoramiraL
04-10-2016, 09:35
Son 2 senede 11 tane ayna kırdım. Motosiklet kullanıp kullanmadığınızı bilmiyorum ama İst trafiğine motorla girip zaman geçirseniz beni anlarsınız. Video'da bende motorcular artistlik yapmış. Belki video öncesinde bir olay yaşanmıştır ama sadece o kısmı kesilip atılmıştır bilemem.
Genelde benim ayna kırmama sebep olan konu sürücülerin bilinçli olarak sıkıştırması, haksız olduğu halde haklıymış gibi küfür etmesinden kaynaklanıyor.
Zevk için kimsenin malına zarar vermem. Söylediklerim ve anlattıklarımdan bunu çıkarmamışsınızdır umarım. Ama canıma kasdedenin, malınada kasdederim, canına da.
En sağ şeritte gidiyorum efendi efendi, motordan ses çıkıyor ya ***** 4 silindir tabiricaizse ötüyor yani makine. Kesin götüme girip bana sıfır giden kapışmak isteyen birileri çıkıyor. Yol boştur, gidecek yeride vardır ama götüme girip sellektör atması onun fantezisi ve hoşuna gidiyor. Ama düşünmüyor ki lastik patlasa, Allah korusun bir aksilik olsa düşsem beni altına alıcak. Onun düşündüğü tek şey altındaki tofaş, vw polo, bmw, audi arabasıyla beni tahrik edip benimle kapışmak.
Mecbur kalıyorum gazlamaya kaçıp gidiyorum. Dediğim gibi ben bir can taşıyorum, bu adam götümde geliyor ve kendisi kapalı kutu içinde olduğundan muhtemelen hayatı boyunca motorsiklet kullanmadığından dolayı ince düşünemiyor ya da o an için yaptıkları ona zevk veriyor.
Bu yaz Edirne'ye gidiyorum motosikletle. Gişeleri geçtim Başakşehir taraflarındayım kaskın içine bir şey girdi sinek gibi rahatsız etti haliyle emniyet şeridinde gidiyorum yavaş yavaş 60-70 civarı kaskın camını açtım çıksın diye uğraşıyorum. Bir ara aynaya baktım Pasaat CC içinde 3 tane dangalak öyle bir makas attılar ki, birden emniyet şeridine daldılar, az daha bana vurucaklardı zor bela durdular. Ben napıyorsunuz der gibi el işareti yaptım. Yanıma geldi 3'de camları açtı küfür kıyamet, sen emniyet şeridinde ne arıyorsun? Burdan gidemezsin.
Eeee hadi buyrun delirmeyin, sinir küpü olmayın. Ne diceksiniz. Başka bir olayda sefaköyde en sol şeritte gidiyorum adam bana "en sol şeritten gidemezsin" diyor. Sonra bu adam çıkıyor oda kalkıp "emniyet şeridinden gidemezsin" diyor. Nerden gidicem ben söyler misiniz? Vergisini veriyorum, ehliyet-ruhsat var, trafik tescili var zaten 2016 model. Durum böyle olunca ben trafiğe çıkabilirim dimi? Sizce bir mahsuru var mı?
Ama öyle şerefsizler var ki, böyle durumları yaşıyorum, yaşatıyorlar.
Sizce ne yapmalıyım? Siz söyleyin yanlış bir şey görüyorsanız. Sonuçta insanız hata yapabiliriz ama bunların yaptıkları şey hata değil egosunun tavan yapması durumu. Tabiki ben size bu olayları ne kadar anlatsamda, yaşamadığınız için yeri gelip birisinin makas atması sonucu, sizi sıkıştırması sonucu hayatınız film şeridi gibi gözünüzün önünden geçmediği için tam olarak yaşadığım psikolojiyi anlamamanıza saygı duyarım.
Hepsini okudum alttaki yazdıklarınızıda okudum ama ayna kırma ne demek aracın kör noktasından gelip makas atanlarınız var sizimi kollayacaz kendizimi ayrıca aynayı kırdın bir gün kırığı biri çıkarır silahı saydırır peşinden o zaman anlarsın kendine sorarsın mermiden hızlı kaça biliyormuyum diye en basitinden Saniyede 282 m/s gittiğini düşünürsek :D o yüzden yok emniyet şeridi bilmem ne valla kasmaya gerek yok yapmayın haklı iken haksız olmayın.
İstanbul/Mecidiyeköy Cevahirin hemen arkası. Papatya sok. NO:53 kırmızı bina. Plakam 34 VF 7613
Tamam arada büyük mükellefler vergi dairesine geliyorum numaranı pm atarsan 160la giderken tanışırız :D 180le vedalaşırız :D
Bu arkadaşın yazdıklarını görünce milletle dalaşan bir arkadaş vardı video çekip koyuyordu, hatta forumda baya muhabbeti olmuştu. Damla aynası vs vardı.
Trafikte herkes ben kendi hakkımı savunurum derse anarşi çıkar.
1 - 2 - 3 kendi adaletini sağlarsın sonra geçen gün toplu motorcu grubundaki gibi siyah bi passattan birileri iner sana adaleti sağlar.
Bu ülkede yol vermedi diye otobüs kurşunlayan insanlar yaşıyor. Ben mi korkağım yoksa bu yazan arkadaşlar mı fazla cesaretli anlayamadım.
Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta.
Not: Kriterse motor kullanıyorum ara sırada olsa. Benzer sıkıntıları az çok yaşadım cevap yazmaya kriterse eğer.
Allah razı olsun, halimden anlayan birisi çıktı. En azından motosiklet kullandığınız için yolda olanları biliyorsunuz ve sizde ona göre bir uslup kullanarak cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.
Kesinlikle "Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta" sonuna kadar destekliyorum ve katılıyorum.
Fakat kesinlikle agresif birisi değilim. Agresifleştiğim konu hata yaptığını söylüyorum kibar bir şekilde öyle olunca beni yumuşak sanıyor, baskın çıkacağını zannediyor ve bana haklıymış gibi baskı kurmaya tehdit etmeye çalışıyor ve o saatten sonra deliriyorum.
Dediğim gibi kendi yaptıklarımdan ötürü kendimi desteklemiyor, bunları doğru bulmuyorum. Ama gel gör ki insanı mecbur bırakıyorlar konuşmak işe yaramıyor bizim insanımız üzerinde. Doğru bildikleri tek şey kendi bildikleri ve yaptıkları. Asla yanlış olduklarını kabul etmiyorlar.
Bu ülkede motosiklete saygı olmadığı sürece ben kendi yaptığım, uyguladığım adaletten vaz geçmeyeceğim. Benim canıma kasıt eden adamın, bilerek sıkıştırarak, üstüme kırarak kaza yaptırmaya çalışan adamın kimse kusura bakmasın götünden kan alırım.
Şimdi diceksiniz ki, başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zanneder. Çok dayak yedim de, dayak atmayı öğrendim. Motosiklete 7 senedir biniyorum, hususi böyle öküz, hayvan ve dallamaların arasında kalmamak için 4,5 senedir profesyonel kickboks yapıyorum. Götü yiyen canıma kasıt edip, birde haklı olduğunu savunan insan araba içinde kendine güvendiği kadar, arabadan inecek kadar da yürek yemişse buyursun gelsin hodri meydan.
Yukardaki yazıları okuyunca aklıma bu foto geldi kendine çok iyi bak Allah'a emanet ol :)
http://67.media.tumblr.com/b481b76206c4ee13f464636eb5a34446/tumblr_nsqeoavPX01r4vwq3o1_500.jpg
Konuyu komple okumadan ortadan giriyorum...
Bir süre motor sahibi oldum ve kullandım... Bir şerefsiz sürücü gözüme baka baka yola çıktı... Bana baktığını görecek kadar yakındık, varın siz düşünün... Kurtardım ama ertesi sabah motor pazarında sattım motoru...
Motorlunun arkasına çok yanaşmam ve onun her ne kadar küçük yer kaplasa da şeritte gitmesi gerektiğini ve arabadan bir farkı olmadığını düşünürüm. Asla yakınından geçmem... Takip mesafesinide korurum... Normalde de yol vermeyi seven, selam ve teşekkür aldıkça da mutlu olan ve bu durumun insanlara ancak böyle yayılacağı kanaatindeyim.
Buna karşın sağımdan solumdan, emniyetten beni geçmeye çalışan motorlardan çok rahatsız oluyorum... Bu yaptıkları doğru mu değil mi bir fikrim yok... Kısaca açıklar mı bir motorcu arkadaş genel trafik ve şerit seyrini motorcuların?
Allah razı olsun, halimden anlayan birisi çıktı. En azından motosiklet kullandığınız için yolda olanları biliyorsunuz ve sizde ona göre bir uslup kullanarak cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.
Kesinlikle "Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta" sonuna kadar destekliyorum ve katılıyorum.
Fakat kesinlikle agresif birisi değilim. Agresifleştiğim konu hata yaptığını söylüyorum kibar bir şekilde öyle olunca beni yumuşak sanıyor, baskın çıkacağını zannediyor ve bana haklıymış gibi baskı kurmaya tehdit etmeye çalışıyor ve o saatten sonra deliriyorum.
Dediğim gibi kendi yaptıklarımdan ötürü kendimi desteklemiyor, bunları doğru bulmuyorum. Ama gel gör ki insanı mecbur bırakıyorlar konuşmak işe yaramıyor bizim insanımız üzerinde. Doğru bildikleri tek şey kendi bildikleri ve yaptıkları. Asla yanlış olduklarını kabul etmiyorlar.
Yaşını bilmiyorum ama abi/arkadaş/kardeş tavsiyesi al. Daha önce trafikte kavga edip karakolluk olmuş birisi olarak yazıyorum aşağıdaki tavsiyemi.
"İt'e bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır"
Motorun bit "taşıt" olarak algılanması sanırım insanların drone'ları günlük kullanmaya başladıkları zaman denk gelecek. Daha çok var yani.
O yüzden ya motoru bırak araba al, motorculara destek ol yol ver vs. Ben çok yol verip ışıklarda sohbet edip "abi sağol" lafı duyuyorum :)
Ya da görmezden gelip geçip gitmeyi öğren.
Dalaştığı için birkaç yıl önce emniyette sıkıştırılıp dengesini kaybeden bir DR vardı , boynu kopan. Hiç gerek yok.
Karşındaki seni anlamıyor ise anlatmaya çalışmanın emin ol bir getirisi yok.
Arkadaşlar dün çok rahatsız edici bir durumla karşılaştım. Forumumuzun önde gelen kişiliklerinden sayın imprezaWRC bana şok edici trafik makas görüntüleri yolladı. Ve bu görüntülerde 8.virajda makas atarken yapılan bir kazanın görüntüleri de vardı. Lütfen pistleri tehlikeye atmayalım makaslarımızı trafikte atalım.
Hepsini okudum alttaki yazdıklarınızıda okudum ama ayna kırma ne demek aracın kör noktasından gelip makas atanlarınız var sizimi kollayacaz kendizimi ayrıca aynayı kırdın bir gün kırığı biri çıkarır silahı saydırır peşinden o zaman anlarsın kendine sorarsın mermiden hızlı kaça biliyormuyum diye en basitinden Saniyede 282 m/s gittiğini düşünürsek :D o yüzden yok emniyet şeridi bilmem ne valla kasmaya gerek yok yapmayın haklı iken haksız olmayın.
Bakın kesinlikle öyle belli belirsiz pizzacı gibi zart zurt makas atan milletin hayatını, arabada olan çoluk çocuğunu, ailesini, anne-babasını tehlikeye atan birisi değilim. Size de hak veriyorum. Evet böyle insanlarda var hiç düşünmeden pat pat aralara girip insana, araba kullananlara ani manevra yaptıranlar. Onların da Allah cezasını versin onlar yüzünden bu haldeyiz, bir elin 5 parmağı bir değildir ama ister istemez insanlar hepsini bir görüyor, o makas atıyorsa buda makas atar, atacak diyerek sıkıştırıyor ya da yol vermiyor. Oluyor yani bunlar haklısınız.
Silah çıkarma konusuna gelirsek kullandığım motosikletin;
0-100 hızlanması 3 saniye
100-200 hızlanması 6.8 saniye
Ayna kırdığımı farz ediyorum, adamın yanından uzaklaşıp gözde kaybolmam sadece 5 saniye alır. 5. viteste 299 gören ve 6. vitese attığınızda hala 300+ hızlara devam eden bir motosikletten bahsediyorum. Trafiğin olduğu bir durumda zaten yakalama imkanı hiç yok.
Yaptıklarım bir marifet değildir. Tekrar belirtiyorum. Ama yaptıklarıma sebep olan olaylar sürücülerin saygısız olup biz motosiklet kullanıcılarını araçtan saymayıp, canımıza kasıt edip, bizi hep bir itme-kakma çabasında olup yol dışına atma durumundan dolayı uyarılarıma rağmen hala ısrarla haklı olduğunu savunan insanlara karşı yaptığım bir davranıştır.
Yukardaki yazıları okuyunca aklıma bu foto geldi kendine çok iyi bak Allah'a emanet ol :)
http://67.media.tumblr.com/b481b76206c4ee13f464636eb5a34446/tumblr_nsqeoavPX01r4vwq3o1_500.jpg
Çok espirili bir kişiliğiniz var tebrik ediyorum sizi :bravo::hihih:
mert_can 41
04-10-2016, 09:53
Evraklarım tamsa ve yolda saygı gösterilmiyorsam diye bir kural yok ve olamamıl ozaman bizde her sıkıştırana önümüze atlayana silah çekip sıkalım ***** evraklarım tam. Ben motor sevdalısıyım ama gerçekten motordan soğutullar beni adam gecenin köründe kapkara giyinmiş elletirikli scotter tarzı motorla farları da yanmıyor şehir içinde sağıma yapışık geliyor ne geçiyor ne fren sıkıyor onun yüzünden ben refuja çıkıyordum benim arabada taşıdığım can nolucak. İstanbulda ben trafikte beklerken zilyon tane motor emniyetten gidiyor emniyet motor şeridi değil acil durum şerididir her motorcu acil durumu. Lütfen bir de canımı yolda bulmadım diyip diyip durmayın bizde canımızı yoldan almıyoruz sonuçta herkes trafikte kendi hataları ile yaşar hee silme önünüze kıran veya sizi şeritten çıkaran öküzlere bende ayar olup sizin kadar sövüyorum ama sizlerde az değilsiniz aynada takip etmekte zorlanıyorum solumda gözüküp bir den sağıma geçiyorsunuz.
Ayrıca sizinde sütten çıkmış ak kaşık olduğunuzu düşünmüyorum Berkan arkadaşımızı görmeden tehtid etmeye başlamışınız ne ***** herkesten saygılı araba kullanmadığı durduk yere aynasınımı kırcaksınız.
Dip not kimse kimsenin tatığı zevke karışamaz Berkan auhahuahahuahua :D
CaNn22
Üzülerek söylüyorum çok hızlı bir motorun olması ve onu Kenan Sofuoğlu gibi kullanabilsen de
Saniye de ~250 Km hız ile hareket eden bir mermi den kaçamazsın.
Çünkü sen 150 KM/H ile seyrediyor bile olsan saniye de net olarak 41.66666667 Metre yol alıyorsun.
Mermi ise senin 4 katın hızla geliyor.
Allah korusun tabi de bunu niye yazdım ? Bunlara gerek kalmasın etraf manyak kaynıyor, sen yine de dikkat et.
Konuyu komple okumadan ortadan giriyorum...
Bir süre motor sahibi oldum ve kullandım... Bir şerefsiz sürücü gözüme baka baka yola çıktı... Bana baktığını görecek kadar yakındık, varın siz düşünün... Kurtardım ama ertesi sabah motor pazarında sattım motoru...
Motorlunun arkasına çok yanaşmam ve onun her ne kadar küçük yer kaplasa da şeritte gitmesi gerektiğini ve arabadan bir farkı olmadığını düşünürüm. Asla yakınından geçmem... Takip mesafesinide korurum... Normalde de yol vermeyi seven, selam ve teşekkür aldıkça da mutlu olan ve bu durumun insanlara ancak böyle yayılacağı kanaatindeyim.
Buna karşın sağımdan solumdan, emniyetten beni geçmeye çalışan motorlardan çok rahatsız oluyorum... Bu yaptıkları doğru mu değil mi bir fikrim yok... Kısaca açıklar mı bir motorcu arkadaş genel trafik ve şerit seyrini motorcuların?
Kesinlikle haklısınız diyorum ya o zırt pırt sağdan soldan çıkan motorcular makas atıp millete ani fren yaptırıp sürüşü bozmasına sebep olan ailesini, çoluk çocuğunu tehlikeye atan motorcular yüzünden bu haldeyiz. Arabanın apaçisi olduğu gibi, motorun da var.
Siz 1 gün içinde ne kadar sıkıntılı bir durumun olduğunu anlamış, olayı bizzat yaşatmışsınız. Allah razı olsun sizden, yol verdiğiniz, dikkat ettiğiniz için teşekkür ederim size. Sizin gibi bilinçli ve saygılı insanlara gerçekten ihtiyacımız var.
Yaşını bilmiyorum ama abi/arkadaş/kardeş tavsiyesi al. Daha önce trafikte kavga edip karakolluk olmuş birisi olarak yazıyorum aşağıdaki tavsiyemi.
"İt'e bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır"
Motorun bit "taşıt" olarak algılanması sanırım insanların drone'ları günlük kullanmaya başladıkları zaman denk gelecek. Daha çok var yani.
O yüzden ya motoru bırak araba al, motorculara destek ol yol ver vs. Ben çok yol verip ışıklarda sohbet edip "abi sağol" lafı duyuyorum :)
Ya da görmezden gelip geçip gitmeyi öğren.
Dalaştığı için birkaç yıl önce emniyette sıkıştırılıp dengesini kaybeden bir DR vardı , boynu kopan. Hiç gerek yok.
Karşındaki seni anlamıyor ise anlatmaya çalışmanın emin ol bir getirisi yok.
Karşımızdaki anlamıyor ama anlatmak için uğraşmazsak bu böyle diyip kabul edip boğun eğmek ne kadar doğrudur? O insanın yanlışını, yanlış yaptığı şeyi doğru olarak algılamasına yardımcı olmak değil midir bu?
Genel olarak zaten muhattab olmamak için basıp gidiyorum ama bazen insanın canına gerçekten tak ediyor. Yeter ama lan diyorsunuz kendi kendinize.
Sağlık problemlerim var, motosikleti mecburi olarak bırakmak durumundayım. Yoksa kesinlikle vaz geçilecek bir ve mahrum kalınacak bir zevk değil.
Güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. Tavsiyeniz baş tacıdır, eksik olmayın Allah razı olsun.
Evraklarım tamsa ve yolda saygı gösterilmiyorsam diye bir kural yok ve olamamıl ozaman bizde her sıkıştırana önümüze atlayana silah çekip sıkalım ***** evraklarım tam. Ben motor sevdalısıyım ama gerçekten motordan soğutullar beni adam gecenin köründe kapkara giyinmiş elletirikli scotter tarzı motorla farları da yanmıyor şehir içinde sağıma yapışık geliyor ne geçiyor ne fren sıkıyor onun yüzünden ben refuja çıkıyordum benim arabada taşıdığım can nolucak. İstanbulda ben trafikte beklerken zilyon tane motor emniyetten gidiyor emniyet motor şeridi değil acil durum şerididir her motorcu acil durumu. Lütfen bir de canımı yolda bulmadım diyip diyip durmayın bizde canımızı yoldan almıyoruz sonuçta herkes trafikte kendi hataları ile yaşar hee silme önünüze kıran veya sizi şeritten çıkaran öküzlere bende ayar olup sizin kadar sövüyorum ama sizlerde az değilsiniz aynada takip etmekte zorlanıyorum solumda gözüküp bir den sağıma geçiyorsunuz.
Ayrıca sizinde sütten çıkmış ak kaşık olduğunuzu düşünmüyorum Berkan arkadaşımızı görmeden tehtid etmeye başlamışınız ne ***** herkesten saygılı araba kullanmadığı durduk yere aynasınımı kırcaksınız.
Aslında Berkan da motor sevdalısı :D:D:D:D:D:D:D Çok sever motorları
SekoLive
04-10-2016, 10:00
Ayna kırdığımı farz ediyorum, adamın yanından uzaklaşıp gözde kaybolmam sadece 5 saniye alır. 5. viteste 299 gören ve 6. vitese attığınızda hala 300+ hızlara devam eden bir motosikletten bahsediyorum. Trafiğin olduğu bir durumda zaten yakalama imkanı hiç yok.
Yaptıklarım bir marifet değildir. Tekrar belirtiyorum. Ama yaptıklarıma sebep olan olaylar sürücülerin saygısız olup biz motosiklet kullanıcılarını araçtan saymayıp, canımıza kasıt edip, bizi hep bir itme-kakma çabasında olup yol dışına atma durumundan dolayı uyarılarıma rağmen hala ısrarla haklı olduğunu savunan insanlara karşı yaptığım bir davranıştır.
an gelir 5 saniye cok uzun bi vakit alır... siz yinede motorun size verdiği gözden kaybolma yetkisine çok güvenmeyin.
Sizde canınızı yolda bulmuyorsunuz ama siz kaza yaparsınız tamponunuz ezilir, kırılır, kopar. Biz kaza yaparız ya kolumuz kırılır, ya bacağımız kopar, ya belimiz kırılır. Aynı durumda mıyız sizce? Algınız ne durumda bilemedim ama kapalı kutu içindesiniz ve kendinizi bizimle bir tutuyorsunuz. Adam olan motorcu, dikkat eden motorcu full ekipman geziyor ve o adamı kaskı, montu, eldivenlerinden ayırt edebilirsiniz. Apaçi dediğiniz kişilerin üzerinde hiç bir koruma ekipmanı olmayıp deli gibi hız yapan, gereksiz şekilde makas atıp araba kullanıcılarını da tehlikeye atan insanlardır. Bu 2 kullanıcı arasında çok fark vardır. Öncelikle bunları ayırt etmenizde fayda var.
an gelir 5 saniye cok uzun bi vakit alır... siz yinede motorun size verdiği gözden kaybolma yetkisine çok güvenmeyin.
Seko sen neyin peşindesin dünyadan haberin yok cannn22 tamam kızma kardeşim bu son D::D:D:D:D:D:D
https://www.youtube.com/watch?v=ZGnmvPULj40
CaNn22
Üzülerek söylüyorum çok hızlı bir motorun olması ve onu Kenan Sofuoğlu gibi kullanabilsen de
Saniye de ~250 Km hız ile hareket eden bir mermi den kaçamazsın.
Çünkü sen 150 KM/H ile seyrediyor bile olsan saniye de net olarak 41.66666667 Metre yol alıyorsun.
Mermi ise senin 4 katın hızla geliyor.
Allah korusun tabi de bunu niye yazdım ? Bunlara gerek kalmasın etraf manyak kaynıyor, sen yine de dikkat et.
Teşekkür ederim tabi ki haklısınız mermi benden hızlı ama adam silahı alıp, bana doğrultana kadar ben çoktan uzayıp gitmiş olurum manasında yazmak istedim. Yoksa mermi'ye saygı büyük :p:)
Diyadin ahhahahaha allah iyiliğini versin ya :D Krize girdim ofiste millet bana bakıyor.
Taş ile mermi vurmak Ahahhahahaah bu kadar berbat bir günde acayip iyi geldi sağ olasın.
Neyse burada araba kullanıp hala t*ş*k muhabbeti yapan insanlar var. Pekte işin ciddiyeti konusunda konuşulacak bir yer değil. Arkadaşlar mutlaka bazı durumlar yaşamıştır ama evde bekleyeni yoktur, tuzu kurudur, hayatı film şeridi gibi gözünün önünden geçmemiştir anlıyorum makara muhabbet yapmalarını.
mert_can 41
04-10-2016, 10:11
Sizde canınızı yolda bulmuyorsunuz ama siz kaza yaparsınız tamponunuz ezilir, kırılır, kopar. Biz kaza yaparız ya kolumuz kırılır, ya bacağımız kopar, ya belimiz kırılır. Aynı durumda mıyız sizce? Algınız ne durumda bilemedim ama kapalı kutu içindesiniz ve kendinizi bizimle bir tutuyorsunuz. Adam olan motorcu, dikkat eden motorcu full ekipman geziyor ve o adamı kaskı, montu, eldivenlerinden ayırt edebilirsiniz. Apaçi dediğiniz kişilerin üzerinde hiç bir koruma ekipmanı olmayıp deli gibi hız yapan, gereksiz şekilde makas atıp araba kullanıcılarını da tehlikeye atan insanlardır. Bu 2 kullanıcı arasında çok fark vardır. Öncelikle bunları ayırt etmenizde fayda var.
Öyle bir diyorsunuz ki her motorcu ölüyor veya sakat kalıyormuş gibi bu sevdaya 30 yıldır kapılmış insanlar biliyorum chopper motor kazalarının ne kadar az olduğunu farkettinizmi hiç en çok kurallara uygun olarak kullanan motorcular onlar trafikte onun dışında ful ekipman olup olmaması motorcunun sürüşüne en ufak katkı sağlamıyor ne yazıkki araba aldığınız zaman daha iyi takip edebilirsiniz.
Neyse burada araba kullanıp hala t*ş*k muhabbeti yapan insanlar var. Pekte işin ciddiyeti konusunda konuşulacak bir yer değil. Arkadaşlar mutlaka bazı durumlar yaşamıştır ama evde bekleyeni yoktur, tuzu kurudur, hayatı film şeridi gibi gözünün önünden geçmemiştir anlıyorum makara muhabbet yapmalarını.
Şimdi haksızlık ettin işte. Zaten herkes gereği kadar yazdı işin ciddiyetini.
Eminim sen dahil buradaki hiç kimse bile isteye bir motorcuya zarar vermek için hareket etmez.
Hem araç hem motor kullandığım için az çok seni kullanmayan arkadaşlara göre daha iyi anlıyorum.
Ama şu da bir gerçek ki araç kullanırken saçma sapan hareket yapan motorculara uyuz oluyorum.
Sağından geçiyor önüne atlıyor vs vs. İki tarafında derdi çok. Motorcu elbette daha çok zarar görecek durumda o yüzden herkesin azami dikkati göstermesi lazım.
Ama gel gelelim trafikte saygı "0" Yaya geçidindeki yayaya yol verdim diye korna yiyen adamım o yüzden gül geç keyfine bak derim.
Öyle bir diyorsunuz ki her motorcu ölüyor veya sakat kalıyormuş gibi bu sevdaya 30 yıldır kapılmış insanlar biliyorum chopper motor kazalarının ne kadar az olduğunu farkettinizmi hiç en çok kurallara uygun olarak kullanan motorcular onlar trafikte onun dışında ful ekipman olup olmaması motorcunun sürüşüne en ufak katkı sağlamıyor ne yazıkki araba aldığınız zaman daha iyi takip edebilirsiniz.
Hali hazırda zaten araba kullanıyorum, her gün trafiğe gidip yarım saatte gittiğim yolu arabayla 2-2,5 saatte giderek gayette her şeyin farkına varıyorum. Size tavsiye harley gruplarına kesinlikle çatmayın, artistlik yapmayın. Hepsi özellikle grup lideri üzerinde kesinlikle silah oluyor. Size dost tavsiyesi.
Aslında Berkan da motor sevdalısı :D:D:D:D:D:D:D Çok sever motorları
motoru severimde üstüne 13bin lira'lık koruma olanla değil 30lira ile korunabilince :hehe: :hehe:
mert_can 41
04-10-2016, 10:19
Hali hazırda zaten araba kullanıyorum, her gün trafiğe gidip yarım saatte gittiğim yolu arabayla 2-2,5 saatte giderek gayette her şeyin farkına varıyorum. Size tavsiye harley gruplarına kesinlikle çatmayın, artistlik yapmayın. Hepsi özellikle grup lideri üzerinde kesinlikle silah oluyor. Size dost tavsiyesi.
Harley gurup liderlerini zaten tanıyorum iki farklı grup yoksa izmitte geçen buluşmada çünkü farklı insanlar vardı izmitteki guruplarınıda biliyorum teşekkürler tavsiyeniz için ayrıca trafikte her motorcuya çatma gibi bir adetim yok :)
cannn22 bişey sorucam..
Son 2 senede 11 ayna kırdığınızı söylemişsiniz. Peki şöyle bişey sorucam. Trafikte elemana yol verdiğim halde aynamı katlayıp bir özür bile dilemiyorsa napalım? Hadi siz aynasını kırıyorsunuz ya milletin, biz napalım? Üstüne mi sürelim , motordan mı düşürelim?
Kafasına kamera takan motorcular kimseye yol vermemeye hep kendilerini haklı görmeye başladılar.. Sinyal verdim şerit değiştireceğim arkadan hızlanıp kornaya basıyor. Işıklarda önümdeki ile yer verme payım yokken kornaya asılıyor yani kendilerinin kimseye saygısı yokken başkalarından beklemeleri de ilginç..
Tabiki saygılı , bilgili ve kültürlü motor kullanıcılarını tenzih ediyorum.. Ergen tripleri ile youtube da kanal kasacam diye gezinenlere lafım...
bana göre kendi fikrim motorsikletlilerin arabalıları daha fazla taciz ettiği yönünde, buna da yine bence çabuk kaçabildikleri için cesaret ediyorlar. Tabi bunu her iki taraf için de o artist dediğimiz tayfa için söylüyorum. Ayrıca harley liderlerinde silah var bulaşmayın ne demek ya, durduk yere demiyorum ama aynı abukluk motorcu tarafından yapılıp öyle silaha fln güvenilcek olursa ,adamına denk gelirse *mına koyarlar.
bana göre kendi fikrim motorsikletlilerin arabalıları daha fazla taciz ettiği yönünde, buna da yine bence çabuk kaçabildikleri için cesaret ediyorlar. Tabi bunu her iki taraf için de o artist dediğimiz tayfa için söylüyorum. Ayrıca harley liderlerinde silah var bulaşmayın ne demek ya, durduk yere demiyorum ama aynı abukluk motorcu tarafından yapılıp öyle silaha fln güvenilcek olursa ,adamına denk gelirse *mına koyarlar.
Adamlar aşiret lideri gibiyse demek ki. Fark etmeden üstüne kırsak çekip vuracaklar mı ben onu merak ediyorum.
Vurmaya vurulmaya bizim kadar meraklı başka bir millet var mı acaba.
Hem araç hem motor kullananlar için yazıyorum herkes efendi olup yoluna gitse, kurallara uysa bunları konuşmuyor oluruz.
siyah 2.0 tdi b8 passatlara artislik yapmayın, çatmayın otomatikle iniyorlar :)
mimarsertac
04-10-2016, 11:01
SS kullananda scooter kullananda kaldırımdan gidiyor arkadaş. Yayalara saygı stickeri bastırıp kaldırıma parkeden bütün motorlara yapıştırmak lazım. Kendileri saygı beklerken yayalara saygı göstermeyi öğrenmeleri lazım. Aslında araç kamerama yakalananları benimde bunlar gibi youtube'a koymam lazım. Hele birde ters yönden gitmekte kendini haklı bulanlar var onların kafası ayrı. Adam yolda ters yönden geliyor senin arabanı kenara çekip ona yol vermeni bekliyor.
Harley gurup liderlerini zaten tanıyorum iki farklı grup yoksa izmitte geçen buluşmada çünkü farklı insanlar vardı izmitteki guruplarınıda biliyorum teşekkürler tavsiyeniz için ayrıca trafikte her motorcuya çatma gibi bir adetim yok :)
üstü çıplak deri montlular benim başörtülü bacıma saldırdılar gibi harleycilerde fazla filmci galiba :hehe:
mimarsertac
04-10-2016, 11:02
Edit yok 2. entry giriyorum. Not: yolunda düzgün giden her motorcuya yol veren, selamlaşan biri.
mert_can 41
04-10-2016, 11:15
üstü çıplak deri montlular benim başörtülü bacıma saldırdılar gibi harleycilerde fazla filmci galiba :hehe:
https://www.youtube.com/watch?v=mxwzpLlt9FY
onların filim böyle olabiliyor bazen ama tabi öyle arkadaşın dediği gibi her önüne gelene değil :D
Bu arada enduro tarzı motorcular kick box chopper cılar silah bulunduruyormuş heralde cc ye göre tehlike seviyeleri auhahahaha :D
Enduro motora bindiğimi nerenizden nasıl çıkardınız merak ediyorum :hihih::hihih:
Drive Fast
04-10-2016, 12:04
makas atmak için çıkmak hadi makas atalım demek çok saçma ve gereksiz bence makas anlık bir şey makasını videoya çekip internette yayınlamakta bence kendini kanıtlama çabası
mikelazi
04-10-2016, 12:28
havalar güzel ve müsait olunca işe motorla gidip geliyorum.arabayla gittigimden daha az küfür ediyorum.
motorla giderken arabalar üzerime bilerek direksiyon kırmasınlar,sol kapıyı açmasınlar yeter.
motorsikletle duran degil hafif yürüyen trafigi severim.duran trafikte nerden kapı açılacagı hiç belli olmuyor.makastan çok aralardan gitmek zorundayız.arkadan gelen aracın altında kalmamak için.en sagdan gitmem.sinyal özürlü çok.
kimseye akıl vermeye gerek yok.herkez iii şöför :)
SULTANOGLU
04-10-2016, 12:55
Hahahaha konuya bak lann :hehe:
Motorcu dusmani olduk, harley cete iderlerine sotosmoyonhopsonon solohu var dendi, adalet saglayici ayna kirici biriyle tanistik. Acik adresini verdi. Super kahramanmisin abicim sen deadpool musun? 11 kere ayna kirmisin. Ozaman bende arabama surtturup gecen motorculari yapalayinca grenajlarinimi tekmeliyim ?
Herkes batman, herkes supermen herkes adalet saglayici marvel i dava etmek lazim herkes olumsuz zannediyor kendini. Dostum bende motor kullaniyorum. Adaletimi kendim saglamiyorum. Araba kullanirkende adaletimi kendim saglamiyorum.
Ha olaki bir yanlis nedeniyle yanlislikla yoluna ciktim gormedim dalginim. Sende O videodaki gibi bulastin kafana taktin. O vakit zaten adresin plakan var haberin olsun.
Isin ozu kimse kimsenin malina zarar veremez. Ha canina kastediyorlarsa zaten ozaman in motordan dal adama ne odlek gibi kaciyorsun. Hesaplas kafa at kaskinla.
SULTANOGLU arkadaş kikboks yapıyor atlamışsın :D:D:D:D
160 giderken ayna kırıyorsa mermiden kaçabiliyorsa hesaplarıma göre üstüste koyulmuş 12 kiremit kırabilir.
Hesaplama tolga_kaan_ başkana gelsin D::D:D:D:D
bana bak kelalper e söylerim seni, çıktığın yere geri sokar :)
(konu bu hale gelmiş, kendimi tutamadım)
Hahahaha konuya bak lann :hehe:
Motorcu dusmani olduk, harley cete iderlerine sotosmoyonhopsonon solohu var dendi, adalet saglayici ayna kirici biriyle tanistik. Acik adresini verdi. Super kahramanmisin abicim sen deadpool musun? 11 kere ayna kirmisin. Ozaman bende arabama surtturup gecen motorculari yapalayinca grenajlarinimi tekmeliyim ?
Herkes batman, herkes supermen herkes adalet saglayici marvel i dava etmek lazim herkes olumsuz zannediyor kendini. Dostum bende motor kullaniyorum. Adaletimi kendim saglamiyorum. Araba kullanirkende adaletimi kendim saglamiyorum.
Ha olaki bir yanlis nedeniyle yanlislikla yoluna ciktim gormedim dalginim. Sende O videodaki gibi bulastin kafana taktin. O vakit zaten adresin plakan var haberin olsun.
Isin ozu kimse kimsenin malina zarar veremez. Ha canina kastediyorlarsa zaten ozaman in motordan dal adama ne odlek gibi kaciyorsun. Hesaplas kafa at kaskinla.
Hosoplos kofo ot koskonla
Arabadan inen daha erkek görmediğim için aynasını kırıyorum. Sağa çek ihtarına uyamayıp siktir olup giden erkeğim diye geçinen kapalı kutu içinden artistlik yapan puşt çok olduğu için aynasını kırıyorum.
Kaldı ki motoruma zarar verdiler demedim hiç bir mesajımda. Canıma kasıt ediyorlar dedim. Yaşım 33 dünkü bebe değilim, laflarına uslubuna dikkat et. Efendi ol. Dediğin gibi plakam belli, adresim belli. Erkek olana hodri meydan. Aynasını kıramazmışım. Yazın plakanızı sizde, elbet denk gelirsem görürsünüz neler yapacağımı :heyoo::hihih::hihih:
bana bak kelalper e söylerim seni, çıktığın yere geri sokar :)
(konu bu hale gelmiş, kendimi tutamadım)
Kim için dediniz bunu?
Öncesinde zaten adam yaralamadan sabıkam var, gözüm korkan birisi değilim. Adamın götünden kan alırım canıma kasıt ederse. Yeter ki damarıma bassın birisi..
heyecan yok
konunun gidişatı için söyledim, birini gözeterek söylemedim, kelalperi sende tanırsın forumda takıldıkça
heyecan yok
konunun gidişatı için söyledim, birini gözeterek söylemedim, kelalperi sende tanırsın forumda takıldıkça
Tanıyorum kendisini, önceden ufak bir diyaloğumuz olmuştu. Allah razı olsun baya da zaman ayırıp yardımcı olmuştu. Eksik olmasın.
Keyfi atılan bütün makaslar yanlıştır. Ancak sol şerit 60km ile akarken diğer şeritler 100+ km de ise makas şart oluyor..
KoramiraL
04-10-2016, 13:26
Öncesinde zaten adam yaralamadan sabıkam var, gözüm korkan birisi değilim. Adamın götünden kan alırım canıma kasıt ederse. Yeter ki damarıma bassın birisi..
Yahu yaş olmuş 33 düşünce nerelerde yok sabıkam var şu bu :D 4 tane dosya savcılıkta kapandı trafikteki kavgadan birde başbakanlık konvoyunun ortasına makasla daldım infazım var sabıka ise problem burada ki bir çok kişide dün ki bebe değil sonuçta kimin kim olduğunu kimse bilmez ne olacağını tahmin edemezsin bkz. 1 köprüye bağlanan motorcu arkadaşlara denk gelen abilere denk gelirsin o zaman selam verdirirler neyse hayırlı günler sağlıcakla kalın :D 2 tekere denen her zaman ki dua ile tekerine taş değmesin sağ her daim lastiklerin yere bassın :D
Yahu yaş olmuş 33 düşünce nerelerde yok sabıkam var şu bu :D 4 tane dosya savcılıkta kapandı trafikteki kavgadan birde başbakanlık konvoyunun ortasına makasla daldım infazım var sabıka ise problem burada ki bir çok kişide dün ki bebe değil sonuçta kimin kim olduğunu kimse bilmez ne olacağını tahmin edemezsin bkz. 1 köprüye bağlanan motorcu arkadaşlara denk gelen abilere denk gelirsin o zaman selam verdirirler neyse hayırlı günler sağlıcakla kalın :D 2 tekere denen her zaman ki dua ile tekerine taş değmesin sağ her daim lastiklerin yere bassın :D
Allah razı olsun.
Karşımda olan insanları adam yerine koyarak durumun ciddiyetini anlatmaya kendilerinin kapalı kutu içinde olduğunu idrak ettirmeye, biz motosiklet kullananların ise kaporta kendilerinin olduğunu anlatmaya en ufak bir kaza anında bile büyük sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ama adamlar ısrarla şöyle böyle diyor ne diyim. Ama haklısınız muhattaba alınıcak insan var, alınmicak insan var.
heyecan yok
ahuahahshs yaslandin sen :D
ps: cumartesi reisi cumhur geliyor deneme surusu yapicaz gel sende akustik gorurler :)
ateş ediyor sanırlar, alır götürürler beni :)
Alper abilik değilde bir miktar Ertekin abilik olmuş konunun son mesajları :D
Sırf bu tür konulara yazmak için temiz sicilimi bozucam.
Ortamda ağırlığım kalmıyor.
Akşamda karate kit izlerim iki hareket kaparım cilala parlat :D
https://www.youtube.com/watch?v=xCK9qU8BM5o
Öyle çaycı ablaya takmayla olmaz gardaş :hehe:
mert_can 41
04-10-2016, 14:08
https://www.youtube.com/watch?v=xcXE4I7l98o
Ozaman sizide en yakın zamanda techturkey gecelerinde görmek isteriz tech fight club adlı kulübümüzle geceleri çalışmaktayız.
https://www.youtube.com/watch?v=xCK9qU8BM5o
kolpaçino 2009 - kumar masası - kendi payına amk - YouTube (https://youtu.be/WFCxf1QF0n8?t=11)
https://w
Ozaman sizide en yakın zamanda techturkey gecelerinde görmek isteriz tech fight club adlı kulübümüzle geceleri çalışmaktayız.
Hani kulübümüz özeldi ??? Hani dışarıda bahsetmek yasaktı.. Yalanmıydı herşey he ?? söyle bana yalanmıydı ???
Bu arada sabıka kaydı ile övüneni ilk defa görüyorum. Biz iş bulamıyoruz bu yüzden..
Hani kulübümüz özeldi ??? Hani dışarıda bahsetmek yasaktı.. Yalanmıydı herşey he ?? söyle bana yalanmıydı ???
Bu arada sabıka kaydı ile övüneni ilk defa görüyorum. Biz iş bulamıyoruz bu yüzden..
:D
https://www.youtube.com/watch?v=cgy2uTjp1Kk
mert_can 41
04-10-2016, 14:20
Afedersin kanka gece sonunda ceza olarak duvarları boyarım.
https://www.youtube.com/watch?v=bJwsgKgW7rw
Yeni bir konu açalım "tech sabıka kaydı olanlar diye" İnsanın başına türlü şey gelir olur anlarım da övünmek gerçekten değişik bir şey olmuş.
Olmadığı için şuan yaptığım işi yapabiliyorum, allah korusun. Herkesi de korusun.
:D
https://www.youtube.com/watch?v=cgy2uTjp1Kk
Vine ne var bunun icinde - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nVGGw1G5myo)
Öldürün amk beni ne diyim? Yolda gördüğünüz her motorsikletin üzerine kırın canını alın. Aman sizin arabanız çizilmesin ama adamın canını alın. Yeter ki arabanıza bir şey olmasın.
Öldürün amk beni ne diyim? Yolda gördüğünüz her motorsikletin üzerine kırın canını alın. Aman sizin arabanız çizilmesin ama adamın canını alın. Yeter ki arabanıza bir şey olmasın.
Kızma kardeşim vallaha bak şirket arabası var bende hemde kaskolu arada gelirsem ararım seni büyükdere caddesinde kopar aynayı git
Arkadaşlar yüklenmeyelim arkadaşa artık :D:D::D:D:D:D:D
SULTANOGLU
04-10-2016, 14:36
Arabadan inen daha erkek görmediğim için aynasını kırıyorum. Sağa çek ihtarına uyamayıp siktir olup giden erkeğim diye geçinen kapalı kutu içinden artistlik yapan puşt çok olduğu için aynasını kırıyorum.
Kaldı ki motoruma zarar verdiler demedim hiç bir mesajımda. Canıma kasıt ediyorlar dedim. Yaşım 33 dünkü bebe değilim, laflarına uslubuna dikkat et. Efendi ol. Dediğin gibi plakam belli, adresim belli. Erkek olana hodri meydan. Aynasını kıramazmışım. Yazın plakanızı sizde, elbet denk gelirsem görürsünüz neler yapacağımı :heyoo::hihih::hihih:
Banane yasindan banane erkekliginden yollarin yargicimisin sen napican dovucen mi adresimi verince :hehe: cikisimami gelicen evimimi basican :D butun aynalar benimdir kirarim bana karisamazsin mi diyicen. Evimize gelip aynalarimi kirican.
Cok merakliysan butun plakalarim araclarimin konusu var sitese ac bak bul sultanogluna girip konularimdan. Foruma mangal vermistim zamaninda keske onada gelseydin.
Beylerrrrrr dikkat edin forumda 11 ayna kirmiz 77 yil ugursuzluga maruz kalmis yas konusunda takintili tam 33 yil yasamis adam yaralamasi bulunan adalet dagitci aynali tahir var. Aman dikkat adalet dagitmasin. Birde gotten kan aliyormus canina kastedenlere. Bizim.eller mantar topluyo amk.
SULTANOGLU
04-10-2016, 14:39
Benimde okulda disipnine gitmisligim.varr !!@##$
Sabikam var dedi :(
Son 2 senede 11 tane ayna kırdım.
niye kırıyorsun ki aynaları? o kadar çirkin misin?
Klavye başında götten kan alan cannn22
https://www.youtube.com/watch?v=SZ-ARFmvjro
SULTANOGLU
04-10-2016, 14:48
http://www.annelikbilinci.com/upload//bebeklerin-tirnak-bakimi.jpg
Cann bak benim ellerim boyle kimseye bisey yapamiyorum :(
:(:(Bayram dönüşü Gebze tarafında 5 ay anasının karninda duramamis bir veledi zina hatali olmasina rağmen önüme geçip motor ustunde el hareketi çekerek gazladi peşinden basıp yakadim kornaya asildim ama kacti. arabada kayın validem ve eşim olmasa, yapma alper diye yalvarmasa yemin ederim altima alır kafasının sütünden geçirdim. Dip not : 2011 de yine aynı böyle bir delikanlı motorcu arkadaş benzer hareket yaptı kafasinda parmagim kirildi , hala da kırık. Baktikca onu hatirlarim.. Ayda 15.000 km yol yapıyorum sirket aracimla. elimden geldiğince sakin kalmaya özen gosteriyorum ama boyle bi delikanlı gelip aynami kirsa çıktığı delige kadar kovalar oraya tersten geri iteeee iteeeeee sokarim.
Şinasi beyin nicklerinden birisi siz misiniz ?
Şinasi beyin nicklerinden birisi siz misiniz ?
Aynısını düşünüyorum konuya yazmaya başladığından beri :D
Herkese iyi günler abilerim kardeşlerim
Hem motosiklet, hem araba kullanıyorum ve ikisinide kullanırken arabalarada motosikletlerede gıcık oluyorum.Harleyim var daha önceden supersport ve naked kullanmışlığım var...Öncelikle harleyle 70 80 giderken yanımdan racingci arkadaşların 200le vs vs bir hızla korkutmaya çalışarak geçmesine gıcık oluyorum, ayna kullanmayan arabalara gıcık oluyorum, arabayla giderken kafasına çin malı bi gopro çakması takmış delikanlı gençlerimizden yeni yetme motovloggerlarımızdan nefret ediyorum daha da uzar bu... Kısacası bizim insanımız değişik her şeyimiz abartı kesinlikle bunu araba motosiklet kavgasına dönüştürmeyelim.Türkiye'nin en medeni yerinde yaşadığımı düşünüyorum ve buna rağmen bana arabayla çarpıp kaçtılar, dün gece bi ton para verip getirttiğim plakalığımı tekmeleyerek kırmışlar.Yani gerçekten insanımız garip kesinlikle birbirimizi kırmayalım gereksiz aksiyon yapmayalım saçma bi konu ve ucu kesinlikle açık.
Ps:Motosiklet gruplarını çok fazla takmayın çoğu özenti klüp ülkemizdeki 1 tane has bi grup var bilen bilir zaten
Ps2:Şu bana çarpan lacivert Ford Taurusu bulsak ya İzmirde :D
6 yillik yeni bir motorcu olmama ragmen , bu ulkede ne duzgun motorcu , ne de motorcuya saygi olmadigini ogrendim. bu yuzden hem araba hem de motor kullanirken her daim tetikte olmaliyiz.
individual
04-10-2016, 15:47
Trafikde taşıt ayırt etmeksizin saygılı olmamız lazım.Motorcular tek başına saygı garip oluyor.İki taraf'da birbirine saygılı olması lazım.
Bende ara ara motor kullanıyorum çok değil trafik tam bir cehennem.
Yanlız motorcu arkadaşlara şöyle bir tavsiye vericem benimde 1-2 kez başıma geldi.Trafikde orta şerit'de gidiyorum.Ortaki aynaya bakıyorum tam arkamda geliyor.Ben tam sinyal veriyorum sağa geçicem o 1 saniyede arabanın sağında kör noktasında oluveriyorlar.Işınlanmış gibi resmen.
Ben allah'dan hep dönmeden önce kamyoncu gibi ayna harici arka camlara tekrar'dan bakıyorum'da çarpmıyorum.Bakmayan olunca şıkıştırma çarpma oluyor.
KoramiraL
04-10-2016, 16:17
Trafikde taşıt ayırt etmeksizin saygılı olmamız lazım.Motorcular tek başına saygı garip oluyor.İki taraf'da birbirine saygılı olması lazım.
Bende ara ara motor kullanıyorum çok değil trafik tam bir cehennem.
Yanlız motorcu arkadaşlara şöyle bir tavsiye vericem benimde 1-2 kez başıma geldi.Trafikde orta şerit'de gidiyorum.Ortaki aynaya bakıyorum tam arkamda geliyor.Ben tam sinyal veriyorum sağa geçicem o 1 saniyede arabanın sağında kör noktasında oluveriyorlar.Işınlanmış gibi resmen.
Ben allah'dan hep dönmeden önce kamyoncu gibi ayna harici arka camlara tekrar'dan bakıyorum'da çarpmıyorum.Bakmayan olunca şıkıştırma çarpma oluyor.
Benim en büyük korkumu dile getirmişsiniz aynadan bakıyorsunuz bir anda kayboluyor sonra nerede bu diye telaş başlıyor.
individual
04-10-2016, 16:24
Benim en büyük korkumu dile getirmişsiniz aynadan bakıyorsunuz bir anda kayboluyor sonra nerede bu diye telaş başlıyor.
bundan 3-4 ay önce benim kardeşime scircco çarptı kaçtı (ben kaçt demiyorum gerçi fark etmedi bile bu benzer olmuş)
orta şeritte bir araba arkasında scirocc onun arkasında kardeşim gidiyor sabahın 7 si yol boş.Kardeşim sonra sinyal verip orta şerit'den sol'a çıkıyor tam scircco geçerken arka cama gemeden scirrco sinyal vermiş ve çıkmış kardeşime çarpıyor motorun ön tekerliği scirocco'nun arka sol çamurluğu.Kardeşim düşük 5 metre falan sürükleniyor motor yan yatıyor.
allahdan kask var ekipman var pantolon olmadığı için kalçasında asfalt yanığı kaldı 1 ay sonra falan geçti.
O anda tabi biz scircco çarptı kaçtı diyoruz ama belki adamın bile haberi yok görmedi bile.Ondan şimdi kardeşim akıllandı arabaları hemen solluyor yada korna çalıyor.Araçların kör noktalarında kalmamaya gayret ediyor.
Yada benim ona dediğim gibi trafiği analiz ediyor.Önünde bir araç ve ilerde sağa doğru bir sokak yada yol ayrımı varsa öndeki aracın %50 oraya dönme şansı olabileceğini düşünüp bekliyor bir şerit değiştirmezse sinyal verip bir korna ve hemen dip gaz ile geciyor.(Benim tavsiyem'di)
dogancan1
04-10-2016, 16:31
mılletın ağzına kırmadıktan sonra emeklı usulü sınyal vererek makas atmak sunnettır, sol şerıt magandası ıçın atılan makasda farzdır...
Emekli usulü makas can :D
dogancan1
04-10-2016, 16:32
Birden çalan müziğin etkisine kapılıp 3-5 araba geçtiğimiz doğrudur lakin kimseyi tehlikeyesokacak kadar değil :D
FTHBRK28
04-10-2016, 18:39
Orada varya CV olarak. :)
Amazin Makas by Schumi (http://www.youtube.com/watch?v=GuLcxg5VGuo)
Abi ciddi sordum ya :)
Trafikte size saldıran insanları dövdüğünüzde, eğer hastanede güzel yatarsa, adam öldürmeye teşebbüsten yargılanıyorsunuz. Benim başıma geldi.
Trafikte adam sizle kavgaya tutuşuyor, kendi gelip başlatıyor, dayak yiyor, hastanede polise 'abi beni öldürecekti, elinden zor aldılar, deli gibi saldırmaya başladı beni ne hale getirdi benim çoluk çocuğum var abieee' diyor. Kendinizi aklamaya çalışırken, nefsi müdafaa olduğunu kanıtlarken bir sürü görgü tanığına dil döküyorsunuz, gelip mahkemede anlatsın gerçeği diye.
Ben o günden beri hiç bir çirozla falan kavga etmiyorum. Siz kapışın, ben çekirdek çitler izlerim.
cannn22 senin gibiler yüzünden motora binenlere ezilecek mahlukat gözüyle bakıyor insanlar, ki senin gibi biriyle karşılaşsam emin ol bende aynısını düşünürdüm. Kafaya kamera takıp polisciliğe soyunurlar, sonra kendini bütün kuralların üzerinde görürler. Bir siz mağdursunuz anasını satayım hep sizi sıkıştırıyorlar dimi şu trafikte? Yeri geldiğinde hepimiz gazlıyoruz arabayla ya da motorla, buradaki mevzu gazlama etme filan değil, mevzu bu tutum.
Biz de kullanıyoruz motor, vallahi senin gibiler yüzünden korna çalıp insanlardan yol istemeye çekiniyorum. Hiçbir zaman da o aldığım yolu kendi hakkım görmüyorum, müsade etmezse paşa paşa bekliyorum.
Nasıl araba kullananın cahili saygısızı varsa motorcularında cahili saygısızı var işte senin gibi. Ayna kırmayı aklınca kendine adalet hak gören bir karakterin varsa gerçi boşa konuşuyoruz da neyse.
Bak şimdi güzel kardeşim, öncelikle forum adabını bir öğren sen. Trafikte ne halt ettiğin pek bizi bağlamaz, ama burada üslubuna ve konuştuklarına dikkat etmen gerekir.
Ayrıca yalanı da pek sevmeyiz hemen anlarız haberin olsun :)
Sen savunmaya geçmeden hangilerinden başlayayım dersin? Gerçekten 33 yaşında mısın yoksa 16 ocak 1995 doğumlu musun? Yoksa hesabını başkasıyla mı paylaşıyorsun bak o da forumda büyük suçtur :)
O 600rr ının 300+ yaptığını filan iddia etmişsin bir ara, birkaç gün önceki başka bir mesajında da kendini yalanlamışsın? :)
Ortalamada 250 km hızı yakalıyordum. 30 dk'da 130-135 km civarı yol gidiyorum. Genelde ibre 270-288 arası dolaşıyor. 290 üzerini de görmedim zaten ibrede. ��
Ayrıca verdiğin adres de bulunamadı yanlış mı yazdın? :)
Üzerimdeki ekipmanlar zaten toplasan 13.000 lira. İst gibi karaktersiz bir şehirde motosiklet kullanmak kolay değil. Bizde olur ya birisi karşımıza çıkar bilerek kaza yaptırmaya çalışır ve amacına ulaşır diye elimizden gelenlerin en iyisini aldık.
Daha devamı da var motordelisi "twinn" kardeşim, ama zaten fazlasıyla boş yere uğraştırdın beni neyse canım sıkılıyordu zaten meşgalem oldun :)
Neyse burada araba kullanıp hala t*ş*k muhabbeti yapan insanlar var. Pekte işin ciddiyeti konusunda konuşulacak bir yer değil.
Buraya ait olmadığını da anlamışsın zaten, şimdi seni ben mi yollayayım yoksa kendin gider misin? :)
SULTANOGLU
04-10-2016, 20:57
abi bari plaka doğrumu :D
Yekta yi bile cildirttin ya ben nediyim sana kiridign aynalardan bul :D
Day Walker
04-10-2016, 21:30
Yekta yi bile cildirttin ya ben nediyim sana kiridign aynalardan bul :D
Bu ara foruma bi bot saldırısı var sanki birileri dis atıyor :D
Bi bitmiyolar kardeşimm :hehe:
vs.
6-7 sene evvel benim başıma geldi.. Araç fiat marea ve arkadaş test etmek istedi, çıktık yola, ben 100metre ilerden dönücez hız kes bence dedim oda "döner abi bilek bizdekide" dedi dönemedik... Bir miktar dövdüm sonra bankadan parasını çektik noter satışı ve "bu şekilde hoş olmadı" lafından sonra bir miktar daha dövdüm yolladım.Araç yürümüyordu ne yaptı bilmem.. hukukisi mukukisi nedir bilemem de Allah başa vermesin insan zıvanadan çıkıyor.
Bu foruma 2 Ertekin fazla!!1!!!1!1!1
Ben şahsen Yekta dan çok etkilendim valla helal olsun emek var be
vs.
Bu foruma 2 Ertekin fazla!!1!!!1!1!1
Yav beni bu arkadaşla aynı kefeyemi koyuyorsun şimdi ? Vallahi hakaret gibi
Yav beni bu arkadaşla aynı kefeyemi koyuyorsun şimdi ? Vallahi hakaret gibi
Valla haklısın abi düşünemedim. Bir miktar kendi kendimi döverim ben sen zahmet etme
Farklı ildeyiz ama 09 BAS 75 Punto ve 41 DZ 223 Astra bu iki aracı görürsen ve plakasını kırmazsan senden daha adi karaktersiz aşağılık bir adam daha yok. Kırdıktan sonra sakın ola ki durma öyle kuruldum ki sana patates etmezsem adım Doğukan değil.
Daha devamı da var motordelisi "twinn" kardeşim, ama zaten fazlasıyla boş yere uğraştırdın beni neyse canım sıkılıyordu zaten meşgalem oldun :)
Yekta ip lere bakabilir misin, cannn22 ile http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=29254 bu arkadaş aynı arkadaş mı yoksa?
cannn22 senin gibiler yüzünden motora binenlere ezilecek mahlukat gözüyle bakıyor insanlar, ki senin gibi biriyle karşılaşsam emin ol bende aynısını düşünürdüm. Kafaya kamera takıp polisciliğe soyunurlar, sonra kendini bütün kuralların üzerinde görürler. Bir siz mağdursunuz anasını satayım hep sizi sıkıştırıyorlar dimi şu trafikte? Yeri geldiğinde hepimiz gazlıyoruz arabayla ya da motorla, buradaki mevzu gazlama etme filan değil, mevzu bu tutum.
Biz de kullanıyoruz motor, vallahi senin gibiler yüzünden korna çalıp insanlardan yol istemeye çekiniyorum. Hiçbir zaman da o aldığım yolu kendi hakkım görmüyorum, müsade etmezse paşa paşa bekliyorum.
Nasıl araba kullananın cahili saygısızı varsa motorcularında cahili saygısızı var işte senin gibi. Ayna kırmayı aklınca kendine adalet hak gören bir karakterin varsa gerçi boşa konuşuyoruz da neyse.
Bak şimdi güzel kardeşim, öncelikle forum adabını bir öğren sen. Trafikte ne halt ettiğin pek bizi bağlamaz, ama burada üslubuna ve konuştuklarına dikkat etmen gerekir.
Ayrıca yalanı da pek sevmeyiz hemen anlarız haberin olsun :)
Sen savunmaya geçmeden hangilerinden başlayayım dersin? Gerçekten 33 yaşında mısın yoksa 16 ocak 1995 doğumlu musun? Yoksa hesabını başkasıyla mı paylaşıyorsun bak o da forumda büyük suçtur :)
O 600rr ının 300+ yaptığını filan iddia etmişsin bir ara, birkaç gün önceki başka bir mesajında da kendini yalanlamışsın? :)
Ayrıca verdiğin adres de bulunamadı yanlış mı yazdın? :)
Buraya ait olmadığını da anlamışsın zaten, şimdi seni ben mi yollayayım yoksa kendin gider misin? :)
Öncelikle apaçi birisi değilim bu 1
Kamera kullanmıyorum bu 2
Kimse kimseye durduk yere kışt demez kimsenin durduk yere aynasını kırmam bu 3
Yaptığım şeyin asla doğru olduğunu savunmadım bu 4
-------------------------------------------------------------
Asla hiç bir forumda gerçek kimlik bilgilerimi kullanmam.
Ben 600RR'la 300+ yaptığımı belirtmedim. 2013 model Zx10R'ımda var ruhsatlarını gelirseniz bizzat gösteririm
------------------------------------------------------------
Tam olarak adresim: Cevahirin önü Büyükdere Caddesi. İlk sağdan gir cevahirin yanından Aytekin Kotil caddesine. İlk sola dönüyorsun, ilk sola dönüyorsunuz Bahçeler sok. sağdaki binaların arasında ortada bulunan kırmızı bina. En alt katı kafeterya. Mavi zil panosu var en alttan 7. Zil bana ait. Bir çay içmeye muhabbet etmeye uğradığım haksızlığı konuşmaya kesinlikle beklerim. Trafik magandası değilim. Trafikte araçları taciz etmem, kimseden zorla yol istemem ama sağ şeritte giderken efendi efendi götüme giren, beni taciz eden adamdan da nefret ederim.
Motordelisi'nde de Emin tanır beni. Emin Atar. Kendisine sorarsın gerçekliğimi, yaşımı teyit edebilirsiniz kendisinden. Dediğim gibi hiç bir forumda gerçek kimlik bilgilerimi kullanmam. Üye olduğum tüm forumlarda aynı bilgileri kullanırım. İstediğiniz her forumu araştırın, bilgilerim her yerde aynıdır ama asla gerçek kimlik bilgilerimi kullanmadım şimdiye kadar.
Şimdi güzelce adresi teyit edebilirsiniz,
Kısmet olur yolunuz düşerse beni yanlış anladığınız için durumu açıklar 2 motosikletimin de 2013 zx10r, 2016 600rr'ın ruhsat, sigorta, kimlik bilgilerini size gösteririm siz teyit edersiniz.
Başka benimle ilgili merak ettiğiniz bilgiler varsa sorabilirsiniz? Dedektiflik yapmanıza, sanal alemdeki bilgilerin doğru olduğuna inanmanıza hiç gerek yok. Kendinizi boşuna yormuşsunuz. Sağlık olsun.
Yekta ip lere bakabilir misin, cannn22 ile http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=29254 bu arkadaş aynı arkadaş mı yoksa?
Bu kişiyi tanımıyorum dostum. Benimle hiç bir alakası yok. İstediğiniz kişiye teyit ettirebilirsiniz.
Bu kişiyi tanımıyorum dostum. Benimle hiç bir alakası yok. İstediğiniz kişiye teyit ettirebilirsiniz.
motordelisi twinn olunca bir de burdaki nickin sonu 22 olunca acaba dedim, bu twin nickli kişi mi :)
devil_berk22
05-10-2016, 00:54
ben buna hasta kaldım videonun sonunda sümük gibi yapışıcaktı evin duvarına :D
https://www.youtube.com/watch?v=ULcNkG-H9aw
PiscocuK
05-10-2016, 07:14
hepmi arabalar suclu? Hicmi motorlarin sucu yok. Herkes kendi adaletini saglasa 25 yasini gorecek motorcu kalmaz piyasada.
Dedigin gibi baskasinin yumrugunu yemeyen kendininkini balyoz saniyor dikkat et kara kusak kurtarmaz seni.
Sahsen karsimda bir motorcu bu tarz seyler yapsa veya araba kullanan birisi diyelim genel olsun cok fazla takilmamaya calisirim. Bende cok adam dovdum trafikte benimde cok dosyam vae yas oldu 35 1 ay sonra 36 bulasmiyorum artik kimseye. Sonucu yok kari gibi Glayip tirt raport alip zirt mahkemesine gidiyorlar ugrasiyorsun sonra gercekten dayak ihtiyaci olan birini dovemiyorsun suc tekrari olmasin diye
Konumuza donersek aracin ne oldugunu gecerek mantik ve zihniyeti senin gibi olan birine denk gelirsem yada hissedersem motordan inmeye firsatin kalmaz. Burdaki arac kullananlarin 1 gozu yolda digeri aynalarda parmaklari telefonda olur genelde. Sen agzim gozum diyene kadar kullandigin vasitanin altinda kalabilirsin
Yol tikaliysa kacip gitme sansin illaki var ama yol aciksa ne arabalar var senin pesine gelecek bunuda unutma.
Son olarak bir kriterse bu bende motor kullaniyorum. Motor kullaniyorsan ne yazikki bir cok seyi goze almis olman gerekir cunku istanbul trafiginde her an basina bisey gelebilir net. Bence birdahaki sefere adamlarin aynasini kirip kacma nasil olsa doveceksin arabadan indiremiyorsan camini kir cek al arabadan yada sana bir abi tavsiyesi olsun bulasma ugrasma basabiliyormussun bas git cunku sonu yok dibini gorende yok bitmiyo ben 9 yil sabah aksam eyup tuzla arasi yol yaptim bitmedi bitiremedim emekli oldum cocuklara kullandiriyorum arabayi
PiscocuK
05-10-2016, 07:22
Makasa gelirsek bende yanlis oldugunu dusunuyorum ama belirli acilarda makas atmadanda gidemiyorsun
Bakiyorum koca koca kamyonlar biranda saga sola atliyo kufur ediyorum sonra onundekine bakiyorum diyorum ki kamyoncu ne yapasin makas atmasa ezecek herifi.
Zamaninda bende hayvani makaslar attim youtube attim 2006 senelerinde var piscocuk makas diye videolarim. İsin bir diger boyutuna gelirsek ozamanlar gercekten makas ata ata biyerden biyere gidebiliyordu. Simdi 4 makas atinca ya duruyorsun ya patliyorsun.
Zevk icin milletin hayatini tehlikeye atacak kadar abartanlara soyleyecek bisi yok onlarinda gunu gelir elbet
PiscocuK
05-10-2016, 07:30
Bizim zamanimizda ayfon yoktu
Hizlandirilmis video hic yoktu. Simdi eskileri yad ettimde kafada yokmus amk
piscocuk makas 106gti - YouTube (https://youtu.be/eddhj3t3gw8)
https://youtu.be/eddhj3t3gw8
Kötü bir hikaye ama eskiden karşı komşum agresif bir adamdı. Hep atarlı giderli hareketler falan.
Neyse zaman geçti tanıştık falan aslında iyi de insan ama işte sinir olayı farklı.
Neyse bu kahvede oynarken birileriyle tartışıyor evde silahı alıp geliyor 2 sininde kafaya sıkıp indiriyor.
Detayını bilmemekle beraber Rahşan affında dışarı çıkıyor. Sonra dükkanının önüne gelen belediye görevlisiyle tartışıyor onu da vuruyor ama ölmüyor Allahtan.
Sonra zaten rahmetli oldu gitti. Demem o ki pire için yorgan yakan adamlar var, senin gülüp geçeceğin bir şey için adam vuracak tipler aramızda.
O yüzden herkes sevdikleri için dikkat etmeli. Kazasız kavgasız sürüşler. Bir de artık yağmurlar başladı 4 Teker'e geçmek en güzeli imkanı olan için.
PiscocuK abi allah korumuş bence. 1 -2 yerde aha patladı dedim.
En soldan sağ yaparken ayna falan bakıyor muydun ? Yoksa yaradana sığınıp mı hareke ediyordun :)
hepmi arabalar suclu? Hicmi motorlarin sucu yok. Herkes kendi adaletini saglasa 25 yasini gorecek motorcu kalmaz piyasada.
Dedigin gibi baskasinin yumrugunu yemeyen kendininkini balyoz saniyor dikkat et kara kusak kurtarmaz seni.
Sahsen karsimda bir motorcu bu tarz seyler yapsa veya araba kullanan birisi diyelim genel olsun cok fazla takilmamaya calisirim. Bende cok adam dovdum trafikte benimde cok dosyam vae yas oldu 35 1 ay sonra 36 bulasmiyorum artik kimseye. Sonucu yok kari gibi Glayip tirt raport alip zirt mahkemesine gidiyorlar ugrasiyorsun sonra gercekten dayak ihtiyaci olan birini dovemiyorsun suc tekrari olmasin diye
Konumuza donersek aracin ne oldugunu gecerek mantik ve zihniyeti senin gibi olan birine denk gelirsem yada hissedersem motordan inmeye firsatin kalmaz. Burdaki arac kullananlarin 1 gozu yolda digeri aynalarda parmaklari telefonda olur genelde. Sen agzim gozum diyene kadar kullandigin vasitanin altinda kalabilirsin
Yol tikaliysa kacip gitme sansin illaki var ama yol aciksa ne arabalar var senin pesine gelecek bunuda unutma.
Son olarak bir kriterse bu bende motor kullaniyorum. Motor kullaniyorsan ne yazikki bir cok seyi goze almis olman gerekir cunku istanbul trafiginde her an basina bisey gelebilir net. Bence birdahaki sefere adamlarin aynasini kirip kacma nasil olsa doveceksin arabadan indiremiyorsan camini kir cek al arabadan yada sana bir abi tavsiyesi olsun bulasma ugrasma basabiliyormussun bas git cunku sonu yok dibini gorende yok bitmiyo ben 9 yil sabah aksam eyup tuzla arasi yol yaptim bitmedi bitiremedim emekli oldum cocuklara kullandiriyorum arabayi
Abicim ısrarla mı anlamak istemiyorsunuz? Yoksa bilerek mi
Üstüme üstüme geliyorsunuz?
Diyorum ki apaçi değilim. Yolda nasıl benim hakkım varsa
Diğer araçlarında hakkı var. Kimseyi sıkıştırmıyorum, taciz etmiyorum, zorda bırakmıyorum. Her ne olursa olsun motosiklet üzerindeyim bir şey olsa önce bana olacak biliyorum. Dünden beri bilinçli bir kullanıcı olduğumu ama bazen sabrımın taşıp, karşı tarafıda uyarıp "bak abi hata ettin şöyle böyle biz motosiklet üzerinde can taşıyoruz Allah korusun bir şey olsa büyük hasar alıyoruz dikkay edin" diye uyarıp işin ciddiyetinin farkına varması için çabalıyorum. Böyle kibar konuşunca ters ters gidiyorlar birde o zaman delleniyorum ben.
Daha ne diyim size? Her önüme gelen aracın aynasını kırsam tamam. Bendr insanım, para kolay kazanılmıyor biliuorum, kimsenin malına zarar vermeyi de sevmiyorum ama bazen bazı angutlar anırıyor resmen anlamamakta ısrat ediyor. Umarım anlamışsınızdır benide.
PiscocuK
05-10-2016, 08:06
En soldan sağ yaparken ayna falan bakıyor muydun ? Yoksa yaradana sığınıp mı hareke ediyordun :)
Tabiki bakiyorsun ama senin gibi bir degil yarim kisi daha ayni hareketi yapsa yadafikir degistirse kaza kacinilmaz. Kaldiki ozamanlar cidden makas atip gidebiliyordun. Artik yok
PiscocuK
05-10-2016, 08:16
Abicim ısrarla mı anlamak istemiyorsunuz? Yoksa bilerek mi
Üstüme üstüme geliyorsunuz?
Diyorum ki apaçi değilim. Yolda nasıl benim hakkım varsa
Diğer araçlarında hakkı var. Kimseyi sıkıştırmıyorum, taciz etmiyorum, zorda bırakmıyorum. Her ne olursa olsun motosiklet üzerindeyim bir şey olsa önce bana olacak biliyorum. Dünden beri bilinçli bir kullanıcı olduğumu ama bazen sabrımın taşıp, karşı tarafıda uyarıp "bak abi hata ettin şöyle böyle biz motosiklet üzerinde can taşıyoruz Allah korusun bir şey olsa büyük hasar alıyoruz dikkay edin" diye uyarıp işin ciddiyetinin farkına varması için çabalıyorum. Böyle kibar konuşunca ters ters gidiyorlar birde o zaman delleniyorum ben.
Daha ne diyim size? Her önüme gelen aracın aynasını kırsam tamam. Bendr insanım, para kolay kazanılmıyor biliuorum, kimsenin malına zarar vermeyi de sevmiyorum ama bazen bazı angutlar anırıyor resmen anlamamakta ısrat ediyor. Umarım anlamışsınızdır benide.
Biz seni anliyoruz kimse sana apacisinde demiyor ama sen gelip cogunligu arac sahibi olan ve cebindeki paranin buyuk kismini aracina harcayan kisilerin ortasinda yaptiklarini sert bir dille marifetmis giibi anlatiyorsin sikinti burda basliyor. Yoksa ki arac kullandigini sanan dallamada cok motor kullandigini sanan dallamada cok
Misal 8-10 motor bir araya gelip efelik yaptilar passata. Adamlar biraz ugrassa kasklarini gotune bez yapacakti motorcularin. Demek istedigim trafikte her cesit insan mevcut tepki cekmeye hedef olamaya gerek yok bence
Birini dovmek icin motor yada araba kullanmana gerek yok bizimde atiyor tepemiz cogu kez. Karsi tarafi olduresi geliyo insanin ama bos bunlar
Hep kotu degil ya bu motorcuda arabacida. Misal ben pazar sabahi atladim arabaya edirneye gittim luleburgaz yakinlarinda 3 adet racing motor geldi nasil tahrik nasil kasinti ara gazi vs geldik ya yana hadi dedik kapattik 270 yapistirdik gidiyoruz pespese onlu arkali. Malun edirne yolu 3 serit ve pazar sabahida bombos bilirsin
Guzel dakikalardi keske arac ici kamerami sirkette unutmasaydim dedim. Hepsinde kamera vardi belki sosyal aglarda paylasirlar dedim ama bulamadim. Bir muddet boyle gittik okeylestik kornalastik ve ayrildik. Bunu neden anlattim bende bilmiyorum :)
Şimdi şu konuyu güzelce bir açıklığa kavuşturalım.
Şimdi beyler burası bir araba forumu, bir topluluk. 100 kişiden 10 kişi belki motor kullanıyordur, belki kullanmıyordur. Ben gerek trafik, park yeri, zamandan tasarruf için motosiklet kullanmayı tercih edenlerden ayrıca zevk olarak kullananlardanım.
Şimdi anlatacağım olayda kendinizi benim yerime koyun.
Arkamda arkadaşım var. Şirinevler yokuşunu çıkıyorum, Merter istikametine gidiyorum. En sağ şereitteyim önüm boş hızım 90-95 civarı. Arkama siyah bir audi yanaştı götümün dibine, 5 dk kadar devam etti o şekilde seyir etmeye ve anlayacağınız gibi ben sağ şeritte bile 90 küsür km hızla gidiyorsam yol boş yani diğer şeritlerde boş trafik yok. Baktım sellektör atmaya başladı bu? Bende orta şeridi işaret ederek ordan gitmesi gerektiğini işaret ettim. Adam benim şeridimi ve orta şeridi ortalayarak beni bariyerlerin oraya sıkıştırdı fren yapıp kurtardım. Yanına gittim şöför kapısına "Amacın ne kardeşim?? Yol boş, trafik yok beni neden taciz edip sıkıştırıyorsun? Götüme girmişsin! Düşün ki lastik patladı, önüme birisi çıktı ani fren yaptım altına alıcaksın beni eziceksin" dedim. Ezerim ben çık önümden senin yüzünden şerit değiştiremem emniyet şeridinden gitmeye mahkumsun" dedi.
Kusura bakmayın ama ne dersiniz bu adama? Kimse demesin ki ben sessiz sakin kenara çekilirim. Güzelce hata yaptığını söylüyorsunuz aldığınız karşılık bu.
Olayı sizin tarafınızdan anlatıyım. Yolda gidiyorsunu sakin sakin birde arabanız güzelse yolun boş olmasına rağmen götünüze girip taciz edenler, sellekötr yapanlar oluyor dimi? Kimse olmuyor diyemez.. Kimse kimseyi kandırmasın. Arabanız dikkat çekici bir arabaysa mutlaka yaşanıyor böyle durumlar, kapışmak isteyenler oluyor. Öyle olunca siniriniz bozuluyor dimi? "Bak şı şerefsize yol boş götüme girmiş beni taciz ediyor" diyorsunuz kendi kendinize veya içinizden neyse artık. Kimisinin hoşuna gider oynamak istiyordur oynar ama ben bundan bahsetmiyorum. Bu durumun hoş olmadığından bahseditorum. Kaldı ki motosiklet üzerinde olan bir insanın arkasına yapıştığınızda çok daha zor durumda kalıyor. Lastiği patlasa, önüne birisi çıksa fren yapsa arkadan gelen araba da ona vurucak korkusuyla bir an önce kaçmaya çalışıyor ama herkesin de motoru güçlü değil. Kaçamıyor.
Şu sıkıştırma vb konulara geleleim. Siz arabadasınız başkası motorda. Ufaktan bir temas ettiğini ve o adamın düştüğünü varsayalım. En iyi ihtimalle elleri dizleri kan içinde kalıyor, ondan biraz kötüsü ya kolu kırılır ya bacağı kırılır, ya da 2 sene önce boğaz köprüsü üzerinde arkadaşımın üzerinden tır geçerek kafasını ezmişti Allah mekanını cennet eylesin
Şimdi durum böyleyken bu adam en kötü 1 hafta motosiklet kullanamaz, 2 hafta boyunca da her yeri ağrır, ağrıdan doğru düzgün iş yapamaz. Darbe aldı çünkü vücudu.
Sizin arabanıza gelelim; en kötü ihtimalle küçük bir temas anından bahsetmiştik çamurluğunuz çizilir, hadi en kötüsü çamurluğunuz koptu gitti. Parası neyse sanayiye gider verir yeni çamurluğunuzu alırsınız. Şimdi sizin için en kötüsünü hayal edip çamurluğunuz koptu dedik ya, birde bizim için kötüsünü hayal edelim.
Arkadaşımın, kardeşim dediğim insanın kafası ezildi.. Var mı bir yerde insanın yedek parçasını satan birileri? Böyle bir durumun tedavisi? 32 yaşında arkadaşın şile yolunda zengin piçinin gaza gelip Range Rover aracıyla makas atması sonucu sol şeritten sağ şeride makas atarken motosikletinin ön lastiğine vurup arkadaşıma kaza yaptırdı. Durumu nasıldı biliyor musunuz? Kafasında ki kask çıkmış sürüklenmekten, kafası bariyerin ince sac kısmına gelip boynuna kadar ikiye ayrılmıştı. Kısacası kafası ciddi manada 2 parça olmuştu. Şimdi benim arkadaşımı geri getirebilmek için yedek parça alabileceğim neresi var? Bunun gibi beli kırılan, karburgaları, kolu kırılan çok insan var. Ama ne yazık ki sizin arabalarınız gibi bizim yedek parçamız yok.
Çoğu kişi bilir Sabancı'nın çocuklarının durumunu ve o adamın trilyonluk adam olup çocuklarının sağlığı için hiç bir şey yapamadığını..
Saygı, sevgi tamamen karşılıklı duygulardır. Bir insanı sevmezsiniz buna bile saygı duyulur. Trafikte herkese saygı gösteriyorum ki, motorcuların kötü olduğu algısı kafalardan silinsin. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorum, yolda kalana, aracı bozulana ki sırf bu kötü algıyı azaltabilmek için. Önce ben saygı gösteriyorum, bize yaşattıkları tehlikeli durumları sakin bir şekilde olayın ciddiyetiyle beraber anlatıyorum ki hem gerginlik olmasın hemde karşı taraf hatasını anlayıp daha dikkatli olsun ama adamda bu ters tepki yaratıyor. Küfür ediyor, hakaret ediyor, ******* senide motorunu da binme lan o zaman diyen bile denk geliyor. Hal böyle olunca gerginlik çıkıyor.
En az 3-4 mesajımda yaptığım ayna kırma olayının doğru olmadığını gerek büyük yazıyla, gerek kalın punto kullanarak bunu yapmama rağmen doğru bulmadığımı belirttim. Ama ısrarla üstüme gelip bana yüklenmeniz nedendir bilmiyorum.
Sizin ve benim mesajlarımı okursanız ben zaten bu yaptığım hareket doğru değil diyorum, sizlerde aynısını söylüyorsunuz. Yani burda hepimiz aynı fikirdeyiz.
Diyorum ki saygı göstermesem, saygı görmeyi beklemem, sizde aynı şeyi söylüyorsunuz yine aynı fikirdeyiz.
Diğer konuda kimseyi sıkıştırmam, aracını, motorunu, arabasını hiç bir şekilde taciz etmem. Aynısını bana yapıyorlar hoşuma gitmeyen bir şeyi başkasına yapılmasına da karşıyımdır. Benim hoşuma gitmeyen o adamın da hoşuna gitmez. Trafikte taciz edilmek kimsenin hoşuna gitmez. Bu konuda da aynı fikirde olmamıza rağmen ısrarla benim üstüme yürüyorsunuz..
Anlaşamadığımız konu nedir? Her hangi bir fikir ayrılığımız da yok bu konuda. Aslında hepimiz aynı düşüncedeyiz. problem nedir o zaman? Güzel güzel yazıp açıklıyorum ki, aynı fikirde, aynı görüşlerde olup kavga çıkmasının, gerginlik oluşmasının sebebi nedir bunları merak ediyorum.
Sonra çok meseleyse eğer forumda kalmam, siktir olup giderim dert değil yani.
Öle bir makas atar ki öle makas terzide yok... imprezaWRC
cannn22
Söylediklerinde haklısın racing motor hevesim vardı benimde, yukarıda yazdığın sebeplerden dolayı alamadım cesaret edemedim. Yukarıda yazdıklarına kimse yalan yanlış demiyor. Alt kısmı iyi oku.
Trafikte sıkıştırılman yada hayatta herhangi bir yerde haksızlığa uğraman sana kimsenin aynasını koparma kavga etme vs. zarar verme hakkı vermiyor. Sende kendini bu konuda haklı görmekten vazgeç.
Madem motor bu kadar tehlikeli sende otomobil kullan. Motora binme demiyorum ama hobi olarak bin. En azından zarar görme riskin azalır.
Herkes kendi adaletini sağlasın o zaman adam gidiyor otobüs şöförüne vuruyor otobüs kaza yapıyor. Belki öncesinde şöför ona küfür etti veya kapıya sıkıştırdı. Senin aynasını kopardığın adamla yaptığın trafik dalaşı belki zincirleme bir kazaya sebep olacak umarım demek istediğimi anlamışsındır. Bir hesaplaşma bir hak arayışı içindeysen bunu kendi yöntemlerinle değil kanun nezdinde yapmalısın. Her ne kadar adil olmasada..
cannn22
Söylediklerinde haklısın racing motor hevesim vardı benimde, yukarıda yazdığın sebeplerden dolayı alamadım cesaret edemedim. Yukarıda yazdıklarına kimse yalan yanlış demiyor. Alt kısmı iyi oku.
Trafikte sıkıştırılman yada hayatta herhangi bir yerde haksızlığa uğraman sana kimsenin aynasını koparma kavga etme vs. zarar verme hakkı vermiyor. Sende kendini bu konuda haklı görmekten vazgeç.
Madem motor bu kadar tehlikeli sende otomobil kullan. Motora binme demiyorum ama hobi olarak bin. En azından zarar görme riskin azalır.
Herkes kendi adaletini sağlasın o zaman adam gidiyor otobüs şöförüne vuruyor otobüs kaza yapıyor. Belki öncesinde şöför ona küfür etti veya kapıya sıkıştırdı. Senin aynasını kopardığın adamla yaptığın trafik dalaşı belki zincirleme bir kazaya sebep olacak umarım demek istediğimi anlamışsındır. Bir hesaplaşma bir hak arayışı içindeysen bunu kendi yöntemlerinle değil kanun nezdinde yapmalısın. Her ne kadar adil olmasada..
Bakın ne güzel söylemişsiniz. Bende zaten yaptığımın doğru olduğunu hiç savunmadım ve yine az önce bunu belirttim.
Bu konuda da kendimi haklı olarak hiç görmedim. Haklıyım şöyle böyle diye bir savunmam yok yani. Ama o an geliyor oluyor işte. Tekrar söylüyorum yaptığım şey doğru değil ve asla bunu savunmadım.
KoramiraL
05-10-2016, 09:43
Normalde okuyup kaçacaktım ama şunu ekleyesim geldi hani ayna kırıyorsunuz ya şöyle bir ibareyide bırakayım;
MADDE 151 - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Bende cok adam dovdum trafikte benimde cok dosyam vae yas oldu 35 1 ay sonra 36 bulasmiyorum artik kimseye. Sonucu yok kari gibi Glayip tirt raport alip zirt mahkemesine gidiyorlar ugrasiyorsun
Aha gerçekten trafikte birilerini dövmüş biri. Sen biliyorsun abi ne demek istediğimi.
canimrecepcim
05-10-2016, 12:56
Bence motorlar çok fazla abartıyor bu işi.Tamam dikkat etmeyenler var falan veya hususi olarak motor sıkıştıranlar var ama ayna koparmak nedir? Bazen dalgınlık oluyor insan farkedemiyor.İstanbul'dan bahsedelim, sığır otomobil sürücüsü mü daha fazla sığır motor sürücüsü mü? Sıkışık trafikten kurtulmak için terse giren motor mu daha fazla araba mı ? Sıkışık trafikte şerit harici aralara sıkışarak illa gitme tribine arabalar mı giriyor motorlar mı ?
Üstelik burası İstanbul olduğundan motorcuların 1 yerine 2 düşünmesi gerekiyor.Şahsen ben bu forumda motorculara aksilik yapan birinin bulunduğunu düşünmüyorum,ama aksini söylemek nedense çok güç..
Diğer yandan insanların öyle tahammülleri tükendi ki trafikte öyle çok ağır bir şey olmadığı sürece araç içerisinden aksilik çıkarmamak lazım.Yoksa o internette videoları gezen ayna kırmalar,arabaya çöp atmalar falan çeken arkadaşlar İstanbul trafiğinde belki 3. video denemesinde yatalak olurlar.
Bence motorlar çok fazla abartıyor bu işi.Tamam dikkat etmeyenler var falan veya hususi olarak motor sıkıştıranlar var ama ayna koparmak nedir? Bazen dalgınlık oluyor insan farkedemiyor.İstanbul'dan bahsedelim, sığır otomobil sürücüsü mü daha fazla sığır motor sürücüsü mü? Sıkışık trafikten kurtulmak için terse giren motor mu daha fazla araba mı ? Sıkışık trafikte şerit harici aralara sıkışarak illa gitme tribine arabalar mı giriyor motorlar mı ?
Üstelik burası İstanbul olduğundan motorcuların 1 yerine 2 düşünmesi gerekiyor.Şahsen ben bu forumda motorculara aksilik yapan birinin bulunduğunu düşünmüyorum,ama aksini söylemek nedense çok güç..
Diğer yandan insanların öyle tahammülleri tükendi ki trafikte öyle çok ağır bir şey olmadığı sürece araç içerisinden aksilik çıkarmamak lazım.Yoksa o internette videoları gezen ayna kırmalar,arabaya çöp atmalar falan çeken arkadaşlar İstanbul trafiğinde belki 3. video denemesinde yatalak olurlar.
Tabi birde bunun trafikte 5 tane motorcuyu sıkıştırıp, üzerinden jeep'le geçip sonra jeep'in sahibinin döverek dayaktan öldürülmesi de var. Kimin ne yapacağı hiç bir zaman belli olmaz. Emin olun ;)
Sizce sığır motosiklet sürücüsü mü fazla? Yoksa Otomobil sürücüsü mü şimdi konuşalım isterseniz?
http://i.hizliresim.com/jBa33D.png (http://hizliresim.com/jBa33D)
http://i.hizliresim.com/A3v73z.png (http://hizliresim.com/A3v73z)
Trafikte motosikletten 7 kat daha fazla araba var! Sizce hangi daha çok öküz, sığır hangisinde acaba? Size yaptığım şeyin doğru olmadığını söylediğim gibi hala aynı şeyi diretmekte yok ayna kırıyormuşsun, bilmem ne demekte devam ediyorsunuz. Hani diyorsunuz ya aralara giriyorsunuz ediyorsunuz diye, biz aralara girmez şeritte durursak hayvan evladının birisi elinde telefon facebook'ta candy Crush Saga oynarken arabayı unutup bizi çiğniyorlar. Kaza tutanaklarım hala elimde, isterseniz gösteririm sıkıntı problem yok.
Daha dün arkadaşım babasıyla trafikteyken hızlı giden sığırın birisi, kırmızı ışığı kaçırıp yolun ortasında duruyor, birden geri vitese takıp EDS'den ceza yememek için tam gaz geri geliyor. Sonuç? Motosikletin ön farı kırık, çamurluk kırık. Arkadaşım arkasında babasının da olması korkusuyla adamı bir güzel evire çevire dövüp kafasını yarmış arabasına bindirip göndermiş.
Çocuğun bana dediği şey, Benim 1 tane babam var, Allah korusun ona bir şey olsa ben ne yapıcam? Bu bana vuran şerefsiz geri verebilicek mi babamı? Şimdi böyle düşünüyor ya bu çocuk, haksız mı? Bence değil. İyi de yapmış.
Şişli Etfal hastahanesine dönüşte bana yeşil yandı geçiyorum, kırmızı ışıkta geçen megane sürücüsü göz göre göre üstüme gelerek bana yandan vurup beni devirdi. Yani adamın önünde duruyorum. Sizce ne yapmış olabilirim? Göz göre göre üstüme çıkan bir adamın sizce aynasını mı kırmışımdır, kafasını mı?
Anlatamadığım şey biz canlıyız, araba, motosiklet hepsinin amk! Onlar cansız cansız, Metal parçası, demir parçası hepsi yerine gelecek şeyler. İnsanın yedek parçası yok. Biz aralara girmezsek sığır tam ismine yakışır şekilde üstümüze çıkıyor.
Biz araba gibi yolda gider, şeridin ortasından gider, şeridin ortasında durursak böyle oluyor.
Trafikte guvenli seyir halindeki motora aniden arkadan carpıyorlar - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=h6F10BqEOe8)
Bunun varya bunun anasnı skiceksin işte. Gözleri sike mi bakıyor acaba amk evladının? Kızıyorum ama haksız mıyım? Söyle bana ne olucak şimdi? Adama ne olduğu belli değil, arabanın içinde olanın keyfine dicek yok! En fazla tümsekten geçer gibi sallanmıştır yani. Ya bu adam ölseydi, araba altında kalsaydı?
------------------------------------------------------------------------------------------------
Buna ne diceksiniz?
Motosiklete Bilerek Arkadan Vurdu - Caner.gen.tr - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TyFIAAKYKx0)
Adamın dediğine bak. Ne diceksin bu adama? Böyle söyleyebilecek söz bulamıyorum. Hani siz taksi, araba kullanıcıları varya, bende aynı şekilde araba kullanıyorum, en çok neden şikayet edersiniz? Kendinizden büyük olan araçların, kamyon, otobüs, minibüs gibi araçların sizi sıkıştırmasından, pat diye yola atlamasından dimi? Çünkü onlar size vursa aracınız pert olur ama ona hiç bir şey olmaz. Bu bir gerçek. Bana kalkıpta motosiklet sürücüleri araya giriyor, sığır felan demeyin yani. Her 2 tarafta da sığır var ama bunun yüzdesi araba kullanıcılarında daha çok buda bir gerçek. Zaten TR'de ki araç sayısını paylaştım bakınca belli oluyor az çok sonuçlar.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Bunların varya, anasnı avradnı skiceksn ötesi berisi aşağısı yok. Hani nerde sığır? Göstersene bana! Bu amk yolunda millet düz giderken yolu kapatmak niye? Söyle bana niye? Bu tam bir o.çocuğu. Bunun adı belli değil.
DUĞUN KONVOYUNDA KAZA - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sGekdGJvSJk)
Söyle bana şimdi, bu adamın arabasına mı bir şey oldu? Yoksa olan adama mı oldu? Ben burada bu video için hatanın kimde olduğunu sormuyorum. Bu adam ya bariyerin saplamasına vursa kafasını, ya beli denk gelip beli kırılsa?
https://www.youtube.com/watch?v=xTId1dM1Vbw
Kardeşim benim demek istediğim kaza olur ama motosiklet tepesinde olan insan her zaman ölüme daha yakın, pamuk ipliği üzerinde. Sana anlatmaya çalıştığım bu. Bana hala burada benim kendi irademle bile doğru görmediğim bir şeyi, ayna kırmanın doğru olmadığını söylememe rağmen hala gelip bana yok ayna kırıyormuşsun şöyle böyle diyip ortamı germenin anlamı yok.
Biz zaten şeytan olmuşuz. Yola atılan pet şişeler, meyve kabukları, kaskın camına denk gelen sigara izmaritleri, Adam camdan dışarı lama gibi tükürürken kaskın camına yapışan pisliği, sinyalsiz sağa sola geçen araba, kamyon, otobüs, minibüs şoförleri söylesene bana hangi aracı kullanan daha çok sığır vardır sence?
Ortamı germenin anlamı yok! Ayna kırdığımı belki 10. sefer oldu doğru olmadığını, fakat adama güzellikle yaptığı hatayı izah etmeme rağmen birde haklıymış gibi bana ahkam kesip, bağırıp, küfür etmesini sineye çekecek değilim. Zaten laftan anlamıyor. İnsan olana bir kere söylenir bir şey, 10 kere tekrarlanmaz. Daha da uzamasın bu konu yeter artık!
Alla alla nerede o kısımlar göremedim ben. :)
Abi ciddi sordum ya :)
Nick ve profil fotosundaki harfleri bir araya getirip arat o zaman ne diyim. Bir kaç CV daha görürsün yağmurda felan. :)
Alla alla nerede o kısımlar göremedim ben. :)
Farklı videoya mı baktık acaba :) Belki de benim patlama eşiğim düşüktür bilemedim :)
FTHBRK28
05-10-2016, 21:54
Nick ve profil fotosundaki harfleri bir araya getirip arat o zaman ne diyim. Bir kaç CV daha görürsün yağmurda felan. :)
Abone olundu :D
FTHBRK28
05-10-2016, 21:56
Abone olundu :D
Düzenleme seçeneği yok abi böyle ekliyeyim Audi TT videosu efsane senmişsin demek ki :)
Öncelikle apaçi birisi değilim bu 1
Kamera kullanmıyorum bu 2
Kimse kimseye durduk yere kışt demez kimsenin durduk yere aynasını kırmam bu 3
Yaptığım şeyin asla doğru olduğunu savunmadım bu 4
-------------------------------------------------------------
Asla hiç bir forumda gerçek kimlik bilgilerimi kullanmam.
Ben 600RR'la 300+ yaptığımı belirtmedim. 2013 model Zx10R'ımda var ruhsatlarını gelirseniz bizzat gösteririm
------------------------------------------------------------
Tam olarak adresim: Cevahirin önü Büyükdere Caddesi. İlk sağdan gir cevahirin yanından Aytekin Kotil caddesine. İlk sola dönüyorsun, ilk sola dönüyorsunuz Bahçeler sok. sağdaki binaların arasında ortada bulunan kırmızı bina. En alt katı kafeterya. Mavi zil panosu var en alttan 7. Zil bana ait. Bir çay içmeye muhabbet etmeye uğradığım haksızlığı konuşmaya kesinlikle beklerim. Trafik magandası değilim. Trafikte araçları taciz etmem, kimseden zorla yol istemem ama sağ şeritte giderken efendi efendi götüme giren, beni taciz eden adamdan da nefret ederim.
Motordelisi'nde de Emin tanır beni. Emin Atar. Kendisine sorarsın gerçekliğimi, yaşımı teyit edebilirsiniz kendisinden. Dediğim gibi hiç bir forumda gerçek kimlik bilgilerimi kullanmam. Üye olduğum tüm forumlarda aynı bilgileri kullanırım. İstediğiniz her forumu araştırın, bilgilerim her yerde aynıdır ama asla gerçek kimlik bilgilerimi kullanmadım şimdiye kadar.
Şimdi güzelce adresi teyit edebilirsiniz,
Kısmet olur yolunuz düşerse beni yanlış anladığınız için durumu açıklar 2 motosikletimin de 2013 zx10r, 2016 600rr'ın ruhsat, sigorta, kimlik bilgilerini size gösteririm siz teyit edersiniz.
Başka benimle ilgili merak ettiğiniz bilgiler varsa sorabilirsiniz? Dedektiflik yapmanıza, sanal alemdeki bilgilerin doğru olduğuna inanmanıza hiç gerek yok. Kendinizi boşuna yormuşsunuz. Sağlık olsun.
Sizce sığır motosiklet sürücüsü mü fazla? Yoksa Otomobil sürücüsü mü şimdi konuşalım isterseniz?
.............
Şişli Etfal hastahanesine dönüşte bana yeşil yandı geçiyorum, kırmızı ışıkta geçen megane sürücüsü göz göre göre üstüme gelerek bana yandan vurup beni devirdi. Yani adamın önünde duruyorum. Sizce ne yapmış olabilirim? Göz göre göre üstüme çıkan bir adamın sizce aynasını mı kırmışımdır, kafasını mı?
Anlatamadığım şey biz canlıyız, araba, motosiklet hepsinin amk! Onlar cansız cansız, Metal parçası, demir parçası hepsi yerine gelecek şeyler. İnsanın yedek parçası yok. Biz aralara girmezsek sığır tam ismine yakışır şekilde üstümüze çıkıyor.
Biz araba gibi yolda gider, şeridin ortasından gider, şeridin ortasında durursak böyle oluyor.
Trafikte guvenli seyir halindeki motora aniden arkadan carpıyorlar - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=h6F10BqEOe8)
Bunun varya bunun anasnı skiceksin işte. Gözleri sike mi bakıyor acaba amk evladının? Kızıyorum ama haksız mıyım? Söyle bana ne olucak şimdi? Adama ne olduğu belli değil, arabanın içinde olanın keyfine dicek yok! En fazla tümsekten geçer gibi sallanmıştır yani. Ya bu adam ölseydi, araba altında kalsaydı?
Buna ne diceksiniz?
Motosiklete Bilerek Arkadan Vurdu - Caner.gen.tr - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TyFIAAKYKx0)
Adamın dediğine bak. Ne diceksin bu adama? Böyle söyleyebilecek söz bulamıyorum. Hani siz taksi, araba kullanıcıları varya, bende aynı şekilde araba kullanıyorum, en çok neden şikayet edersiniz? Kendinizden büyük olan araçların, kamyon, otobüs, minibüs gibi araçların sizi sıkıştırmasından, pat diye yola atlamasından dimi? Çünkü onlar size vursa aracınız pert olur ama ona hiç bir şey olmaz. Bu bir gerçek. Bana kalkıpta motosiklet sürücüleri araya giriyor, sığır felan demeyin yani. Her 2 tarafta da sığır var ama bunun yüzdesi araba kullanıcılarında daha çok buda bir gerçek. Zaten TR'de ki araç sayısını paylaştım bakınca belli oluyor az çok sonuçlar.
Bunların varya, anasnı avradnı skiceksn ötesi berisi aşağısı yok. Hani nerde sığır? Göstersene bana! Bu amk yolunda millet düz giderken yolu kapatmak niye? Söyle bana niye? Bu tam bir o.çocuğu. Bunun adı belli değil.
DUĞUN KONVOYUNDA KAZA - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sGekdGJvSJk)
Söyle bana şimdi, bu adamın arabasına mı bir şey oldu? Yoksa olan adama mı oldu? Ben burada bu video için hatanın kimde olduğunu sormuyorum. Bu adam ya bariyerin saplamasına vursa kafasını, ya beli denk gelip beli kırılsa?
istanbul e5 motosiklet kazasi 22.05.2014 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xTId1dM1Vbw)
Kardeşim benim demek istediğim kaza olur ama motosiklet tepesinde olan insan her zaman ölüme daha yakın, pamuk ipliği üzerinde. Sana anlatmaya çalıştığım bu. Bana hala burada benim kendi irademle bile doğru görmediğim bir şeyi, ayna kırmanın doğru olmadığını söylememe rağmen hala gelip bana yok ayna kırıyormuşsun şöyle böyle diyip ortamı germenin anlamı yok.
Biz zaten şeytan olmuşuz. Yola atılan pet şişeler, meyve kabukları, kaskın camına denk gelen sigara izmaritleri, Adam camdan dışarı lama gibi tükürürken kaskın camına yapışan pisliği, sinyalsiz sağa sola geçen araba, kamyon, otobüs, minibüs şoförleri söylesene bana hangi aracı kullanan daha çok sığır vardır sence?
Ortamı germenin anlamı yok! Ayna kırdığımı belki 10. sefer oldu doğru olmadığını, fakat adama güzellikle yaptığı hatayı izah etmeme rağmen birde haklıymış gibi bana ahkam kesip, bağırıp, küfür etmesini sineye çekecek değilim. Zaten laftan anlamıyor. İnsan olana bir kere söylenir bir şey, 10 kere tekrarlanmaz. Daha da uzamasın bu konu yeter artık!
Senin kim olduğun, neyin olduğu, nerede oturduğun zerre umrumda değil. Bu forumda ne yazdığın ve nasıl yazdığın umrumda. Bu üslupla devam etmenden anladığım kadarıyla pek laftan anlayan birisi de değilsin, 33 yaşında olduğunu iddia ediyorsun ama umarım doğru değildir yoksa boşa geçen 33 senene senin adına üzülürüm, 21 isen de kıymetini bil daha gençsin yaşayacak öğrenecek çok şeyin var.
Sana benden bir süre tatil, o arada da artık youtube'dan video izleyip kendi kendine araba sürücülerine küfür mü edersin, çıkıp sokağa adalet mi dağıtırsın naparsın bilemem.
Umarım geri geldiğinde daha düzgün kelimelerle yazmayı öğrenirsin, doğru şeyler de olsa yanlış kelimelerle yazarsan hiçbir anlamı yok güzel kardeşim.
jointofjah
07-10-2016, 18:56
Peki trafikte makas ı polis görse tam olarak cezası nedir ?
MetalliHead
07-10-2016, 19:37
Lastiğini değiştirirken canından oldu - Video - Milliyet (http://m.milliyet.com.tr/Video/VideoClip?ID=1633182)
Bu haber de bugün çıkmış . Hastaneye yetişmeye çalışmadığınız sürece lütfen makas atmayın .
Peki trafikte makas ı polis görse tam olarak cezası nedir ?
Motorlu polis görürse ve eğer hava yağmurlu yada karlı değilse mutlaka yakalar. O zaman baya bir öttürürler herhalde ama tam ne olur bilmiyorum. Yağmurlu yada karlı havada ya uğraşmazlar genelde.
Otomobilli polis eğer plakanı alırsa sanırım ceza yazar alamazsa kovalamaz. Daha kovalamaya teşebbüs edeni görmedim duymadım. Yakalarsa ne yapar bilmiyorum.
Lastiğini değiştirirken canından oldu - Video - Milliyet (http://m.milliyet.com.tr/Video/VideoClip?ID=1633182)
Bu haber de bugün çıkmış . Hastaneye yetişmeye çalışmadığınız sürece lütfen makas atmayın .
O hayvan herif emniyet şeridine makas atıyor. Yapılacak en saçma şey.
kadireren
07-10-2016, 20:05
Asayiş arkadan foto çekip veya plakayı alıp ceza yazar , trafik ekibi olursa fotoğrafada gerek yok arkadan ceza yazar
Yunusu bilemiyorum , yunus durdurup biraz uğraşabilir sanırım ama diğerleri arkadan yazar yollar uğraşmaz
Bizim zamanimizda ayfon yoktu
Hizlandirilmis video hic yoktu. Simdi eskileri yad ettimde kafada yokmus amk
piscocuk makas 106gti - YouTube (https://youtu.be/eddhj3t3gw8)
https://youtu.be/eddhj3t3gw8
Abi o değilde geçtiğimiz aylar bir konuda seninle ayrı düşüp bana git kumda oyna diye atar yapmıştın, 8 sene öncede youtube yorumlarında git kumda kale yap diye birine atarlanmışsın :D 8 senede gtı'dan rx8'e sonra da type-r'a geçtin ama atar sözcüğün halen aynı :D
ahmetakbayir
07-10-2016, 21:04
Makas konusu var ve TİKİ MEMODAN bahsedilmemiş saygıyla anıyoruz kendisini
BurakCengizhanoğlu
07-10-2016, 21:22
Makas atmak nedir?Acelesi olan emniyetten bassın gitsin.Tamamen ego tatmini ve sidik yarışı bu.Artık bazı şeylerin bilincine varmamız lazım.Yapmayın abicim ne kadar iyi direksiyonun olursa olsun ne kadar hakim olursan ol.MAKAS ATMAYIN.
PiscocuK
08-10-2016, 00:12
Abi o değilde geçtiğimiz aylar bir konuda seninle ayrı düşüp bana git kumda oyna diye atar yapmıştın, 8 sene öncede youtube yorumlarında git kumda kale yap diye birine atarlanmışsın :D 8 senede gtı'dan rx8'e sonra da type-r'a geçtin ama atar sözcüğün halen aynı :D
Yok 8 senede cok araba degisti oyle pat diye atlamadik
Degistirmi diyorsun yani kum kale olayini :)
HondatugraL
08-10-2016, 00:46
Teyzeler bunu beğendi :D
Makas atarken yunus kovaladı. Ben farkında değildim müzik açıktı. İleride yol şişince geldi yanıma emniyet şeridine çektirdi. Biraz yalvar yakardan sonra durdu durdu ruhsatın arasına çorba parası koymamı istedi =)
by serçe
08-10-2016, 03:17
Makas atarken yunus kovaladı. Ben farkında değildim müzik açıktı. İleride yol şişince geldi yanıma emniyet şeridine çektirdi. Biraz yalvar yakardan sonra durdu durdu ruhsatın arasına çorba parası koymamı istedi =)
yunus ?????
Yok 8 senede cok araba degisti oyle pat diye atlamadik
Degistirmi diyorsun yani kum kale olayini :)
Aynen abi daha korkutucu kelimeler kullanabilirsin :D
O'na bunun utanç verici bir durum olduğunu söylemeliydin.
yunus ?????
Motorlu polis işte Yunus mu balık mı ne deniyor.
O'na bunun utanç verici bir durum olduğunu söylemeliydin.
Üzerimde 5 kuruş para olmadığını kendisine belirttim o da tamam git dedi. Utanç verici bir durum olduğunu söyleseydim sanırım beni bırakmazdı cutter.