Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayan için alınabilecek en mantıklı küçük otomatik araç önerisi
rain man
14-08-2016, 09:33
Herkese merhabalar. Bu sefer farklı bir konu ile karşınızdayım. Gerek 147 q2'nin sertliği gerek manuel olmasından mütevellit eşimin kullanması bir miktar zor oluyor (olur da), haliyle küçük otomatik B sınıfı yakıtını sorun etmeyeceğimiz (çok km yapmayacak) ama tabiri caizse yağına suyuna bakmadan kullanacağı bir araç arayışındayız.
Kriterlerimiz ;
Otomatik vites olup piyasanın sorunlu otomatiklerinden addedilmemesi,
Hatchback olması,
Mümkünse 2007 ve üstü model yılına sahip olması,
Ayrıca satacağımız zaman da elimizde patlamayacak bir araba olması ( Her arabanın alıcısı olsa da hızlı giden bir araç olması ilk öncelik)
Bütçemiz max 30 bin civarı. Daha üstü şu an mümkün değil.
Tavsiyelerinize açığım, şimdiden tüm yorumlar için teşekkürler.
rain man
14-08-2016, 09:36
Bu arada aklımızdaki modelleri eklemeyi unutmuşuz, Micra - Swift - i20 - Fiesta düşündüğümüz modeller. Özellikle bunların otomatikleri ile ilgili tavsiyeye açığız. Örneğin şu araba nasıldır? Ne kroniği vardır otomatiğinde kusur var mıdır, Masraf açar mı?
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-acil-ihtiyactan-329443514/detay)
rain man
14-08-2016, 09:39
i10..........
Tavsiye sebebinizi öğrenebilir miyiz ? Kaç model hangi motor seçeneği vs ? Bir de otomatiği nasıl?
Gösterdiğiniz 2007 araca 27 ler verileceğind bütçe 3 5 arttırılıp 2014 2015 i10 alınır hem otomatik hem lpg li. :) hyundai sonuçta hemde satıyorum dendiği anda satılır.
rain man
14-08-2016, 10:07
Gösterdiğiniz 2007 araca 27 ler verileceğind bütçe 3 5 arttırılıp 2014 2015 i10 alınır hem otomatik hem lpg li. :) hyundai sonuçta hemde satıyorum dendiği anda satılır.
Hocam bahsettiğiniz 2014 15'ler de 35'e lpg'siz var genel olarak. Peki otomatiği ne derece güvenilir? Lpg tak et 2-3 bin de oraya gider. İyi tarafı yeni model olup bakım masraflarının rahat olması. Henüz ömürlük parçaların değişme ihtiyacının olmaması. Aklımızda kalsın ok.
Peki bu aralıkta başka ne tavsiye edersiniz?
cuneytturkoglu
14-08-2016, 10:14
Corsa 1.2 enjoy
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2012-model-98000-km-otomatik-benzin-lpg-li-300295737/detay)
benim tavsiyem bu tarz bişey olurdu
rain man
14-08-2016, 10:21
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2012-model-98000-km-otomatik-benzin-lpg-li-300295737/detay)
benim tavsiyem bu tarz bişey olurdu
Hocam o hasar kaydı çok değil mi?
Bizim de düşündüğümüz bu araçlar. Aciliyetimız yok sene sonuna kadar bekleyeceğim denk gelmezse.
onursumer
14-08-2016, 10:21
i10 ların fiyatı ucmus gitmiş fakat çok çok memnun kalıcağınız bir araç yeni kasası ortalama 35bin tl ye alınabilir ben geçen sene kuzenime sıfır 1.2 elite otomatik aldım 40bin tl ye sıfır bayiden :D
eğer bütce yükseltilmezse eski kasa i10 a alternatif kia picanto daha mantıklı dizelini kullanıyorum 3 senedir çok memnunum
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-tam-otomatik-daha-31.000-kmde-kirmizi-picanto-bakimli-masrafsiz-323878180/detay)
alternatif olarak kia rio olabilir
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-tam-otomatik-2011-kia-rio-lpg-li-322727668/detay)
veya sorunsuzluk ve piyasassını hareketli olmasından dolayı 2006 ustu getz 1.4 otomatik tavsiye ederim
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-memurdan-orjinal-pazarliksiz-yetisen-alir-311239222/detay)
rain man
14-08-2016, 10:22
Corsa 1.2 enjoy
Otomatiği güvenilir mi? Tavsiye etme sebepleriniz nelerdir? O fiyat aralığına pek ilan yok yalnız olanlar da pertten çevirme... Tıpkı Fiesta gibi.
Hocam o hasar kaydı çok değil mi?
Bizim de düşündüğümüz bu araçlar. Aciliyetimız yok sene sonuna kadar bekleyeceğim denk gelmezse.
yok ben aracı örnek olarak attım açıklamayı falan okumadım hiç :)
rain man
14-08-2016, 10:29
i10 ların fiyatı ucmus gitmiş fakat çok çok memnun kalıcağınız bir araç yeni kasası ortalama 35bin tl ye alınabilir ben geçen sene kuzenime sıfır 1.2 elite otomatik aldım 40bin tl ye sıfır bayiden :D
eğer bütce yükseltilmezse eski kasa i10 a alternatif kia picanto daha mantıklı dizelini kullanıyorum 3 senedir çok memnunum
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-tam-otomatik-daha-31.000-kmde-kirmizi-picanto-bakimli-masrafsiz-323878180/detay)
alternatif olarak kia rio olabilir
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-tam-otomatik-2011-kia-rio-lpg-li-322727668/detay)
veya sorunsuzluk ve piyasassını hareketli olmasından dolayı 2006 ustu getz 1.4 otomatik tavsiye ederim
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-memurdan-orjinal-pazarliksiz-yetisen-alir-311239222/detay)
Hocam Getz düşünmüyoruz. Fazlasıyla eşek niyetine binilmiş bir çoğu. Bir de tipi çok eski.
Rio ben de düşündüm ama tipine ısınamadık.
Picanto'yu beğendik ama. Seçeneklerimıze ekledik.
UberJager
14-08-2016, 10:29
Eski kasa 1.4 hyundai i20 alınabilir. Fiyatlarıda pahalı olmaması gerek. 2012 2013 yılları.
rain man
14-08-2016, 10:30
yok ben aracı örnek olarak attım açıklamayı falan okumadım hiç :)
Hocam fiyat olarak bir tık daha yukarı çıkarmak gerekiyor. O zaman da clio corsa ve Fiesta düşünmek icap edecek. :)
rain man
14-08-2016, 10:31
Eski kasa 1.4 hyundai i20 alınabilir. Fiyatlarıda pahalı olmaması gerek. 2012 2013 yılları.
Asıl düşündüğümüz marka model yıl o idi zaten. Kronigi var mıdır? Otomatiği güvenilir mi? Sorun çıkarabilecek parçaları nelerdir? Ona göre km'sini de hesap ederek almak gerek çünkü.
enes_srb
14-08-2016, 10:55
Corolla sol , cok az yakiyor sorunsuz kucuk ve saglam bana nedense i10 falan cok guven vermiyor. tek kotu yani vites gecisleri onada alisiliyo ben uzun sure yeni guclu arac kullandiktan sonra amcamdan onu alinca yine biraz basa sariyo alisma olayi :D ama o fiyata ben olsam macera aramazdim
Nightfish
14-08-2016, 10:58
Mümkünse Hyundai, Suzuki gibi tam otomatik şanzımanı olan araçlara bakılmalı bence. Corsa'daki gibi robotize olan şanzımanlar sıkıntı çıkarmaya daha müsait ve geçişleri daha kötü.
emrekuzdere
14-08-2016, 11:38
Cvt şanzımanlı Honda Jazz'ı kesinlikle tavsiye ederim. Sorunsuzluğu, magic seat koltukları, tavan yüksekliği ve aşırı geniş iç hacmi, düşük yakıtı büyük avantajları. 2005-2006 model ES paket sunroof, 4 airbag, 4 disk fren, 4 cam otomatik modelini bütçenize uygun olarak bulabilirsiniz.
kesinlikle honda jazz kız arkadasıma aldık iç hacmıde genis markete fılanda gider:D
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-500-sport-328261796/detay)
1.4 100 binde olmasi korkutmasin. Trigeri degisir devam edersiniz. Hasar kaydıda problem degilse alin gitsin. Manuel olmasi da sizin icin -(eksi) olsa da fiatin otomatik sanzimani da bu kmlerde problem cikarmaya başlıyor. Otomatiklerde fren musuru ariza verdiginde sanziman aptallasiyor zaten. Ama manuelde bunu yasamazsiniz.
Toyota yaris,suyu yağı geçtim benzin koymasan yine gidecek öyle sorunsuz.
gokhankenar
14-08-2016, 13:51
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sedef-beyaz-navigasyon-plusgeri-gorus-pluscruise-control-26500-km.de-321268510/detay)
Şahsen benim tercihim bu olurdu. Kullanımı çok kolay ve kullanışlı bir araba
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sedef-beyaz-navigasyon-plusgeri-gorus-pluscruise-control-26500-km.de-321268510/detay)
Şahsen benim tercihim bu olurdu. Kullanımı çok kolay ve kullanışlı bir araba
44.750 :) konuyu acan arkadas maksimum 30 demiş. Yoksa o paralara daha guzel 500ler var.
gokhankenar
14-08-2016, 13:54
44.750 :) konuyu acan arkadas maksimum 30 demiş. Yoksa o paralara daha guzel 500ler var.
Ben zaten model alternatifinde bulundum. 30 bine de micra var ;) İlle gitsin bunu alsın demedim
Yaris, micra kullanımı çok rahat, yakıtı, manevrası oldukça iyi, motor sorunsuz. yine de jazz veya grande punto tavsiye ederim. özellikle grande puntonun ikinci eli hızlı ve nispeten daha tok bir araba.
optimus_prime
14-08-2016, 14:36
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-500-sport-328261796/detay)
1.4 100 binde olmasi korkutmasin. Trigeri degisir devam edersiniz. Hasar kaydıda problem degilse alin gitsin. Manuel olmasi da sizin icin -(eksi) olsa da fiatin otomatik sanzimani da bu kmlerde problem cikarmaya başlıyor. Otomatiklerde fren musuru ariza verdiginde sanziman aptallasiyor zaten. Ama manuelde bunu yasamazsiniz.
bu araba bugun 3 kere karşıma çıktı forumda :D dün favorime de eklemiştim gidip alabilirim ptesi
konuya dönersek i10 micradan daha güzel ve rahat otomatik konusunda 2014 modellerden bahsediyorum 2side evde mevcut
rain man
14-08-2016, 14:40
Tavsiyeler için teşekkürler. Hepsine tek tek baktım okudum.
Ancak değerlendirmelerim neticesinde i10 veya i20, yaris, micra ve swift (hatta uygun denk gelirse mazda 2) tercih edilesi, göreceli olarak sorun çıkarma riski düşük otomatiği de sorunsuz araçlar. Ama sanırım piyasaları da biraz zayıf. Fiesta ve corsa'nın o fiyata manuelleri var. Punto konusunda da yarı otomatiğine ne derece güvenilir bilemediğimden kararsızız.
optimus_prime
14-08-2016, 14:55
corsaların 1.4 olanları da tam otomatiktir aklınızda olsun o fiyata temiz düşerse en güzeli olur bence ama şehiriçi diğerlerine göre 2 litre fazla yakar
63owen63
14-08-2016, 16:37
Aracınız q2 ile ilgili bilgi almak sohbet etmek isterim,
rain man
14-08-2016, 16:42
Aracınız q2 ile ilgili bilgi almak sohbet etmek isterim,
Tabi ö.m atabilirsiniz.
Jazz & Yaris bence bu sınıfta tartışmasız en iyiler ama bu i-shift şanzuman olanlardan olmayacak..
xILuciferIx
14-08-2016, 17:58
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-bayan-doktordan-kazasiz-107-324273643/detay) 107'ler nasıldır bizde kız arkadaşımiçin aynı ikilemi yaşıyoruz.
huseyinturk
14-08-2016, 18:04
İç hacim olarak, yakıt olarak, sorunsuzluk olarak micra öneririm ben, 2005-2010 model civarı tekna paketler donanım olarakta iyi, şehir içi kullanımı oyuncak gibi olan bir araç, piyasasıda inanılmaz hızlı
rain man
14-08-2016, 19:36
Şu an en mantıklısı i serisi ile micra duruyor. Özellikle micra yakın bir arkadaşımın da öğrencilik hayatı boyunca arabası idi. Tanıdık ve güvendiğim bildiğim bir tarzı var. İlk önceliği ona vereceğim.
bu aracın lpg ile uyumu nasıldır. Aylık ortalama 1000 km için lpg takmaya değer mi ?
Ahmet Saraçoğlu
14-08-2016, 20:08
i10 tavsiye ederim arkadaşıma aldık bide tüpledi pinti motosiklet gibi geziyordu , yakın zamanda sattı
Fiyat konusunda pek bilgim yok ama o paralara yaris bulunabiliyorsa bence seçenekler arasinda yariste olmalı
Korollacı
15-08-2016, 04:52
bence al bi tane yaris. yakitini koy devam et bakim gerektirmeyen en saglam arabalardan. secenekleri azaltin bence yoksa kafaniz cok karisir. kore arabalarinin makyaji cabuk gidiyor. yerinizde olsam yaris yada jazz bu iki modele odaklanirdim. hakkinizda hayirlisi olsun.
mikelazi
15-08-2016, 10:00
kia picanto
bence 2008-2010 model arası passion tekna ne buluyorsan alabılırsın pıyasası cok hızlı. bır kac tane mantıklı favorine ekleyip nekadar sürede satıldıgını gözlemleye bilirsin.
baştan sona okumadım o sebeble sunulduysa kusura bakmayın ama bence açık açık ara İbiza 1.2tsi dsg .
erkekler yeri geliyor tank gibi jeep alıyor, sonra hanım erkeğin bile zar zor hakim olduğu araçla kazaya giriyor.
yeri geliyor bakıyorum kendisinin bile kaçmadığı için şikayetçi olacağı adeta gitmeyen ölü olan araçları alıyorlar, ya kardeşim bu kadın hiçmi araç gitmediği için zora düşmeyecek?
bence pedal tepkisi, ara hızlanma erkekten çok kadındada önemli erkek hakim kadın zora düştümü araç esnek olabilmeli.
onun yanısıra görüş açısıda çok kritik notka, yeri geliyor önü Peugeot dolmuş gibi kesik araçlar alınıyor yeri geliyor burnu 2 metre mercedes , abi kadın oturdumu arabaya hakim hissetmeli.
bence 1.2 tsi ibiza gerçekten çok çok iyi bir araç tüm bu yönlerden ve servisi,ikinci el satışıda kolay bir araç
DelSolOnur
15-08-2016, 11:25
Kesinlikle önericeğim arac suzuki splash.Aradığınız tüm kriterler uyuyor.Hem ufak,tam otomatik ve yakıt tüketimi oldukca az şuan ailemizdeki 4 kişide var kesinlikle öneririm.
Örnek olmak acısından ilan paylasıyorum ilanla hic bir alakam yoktur;
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-suzuki-splash-tam-otomatik-tertemiz-65.000km-326942425/detay)
ahmetbaha-drs
15-08-2016, 11:32
Suzuki Splash,Alto,Swift.
Daihatsu Sirion.
bir ay kadar 1.5 at swift kullandım 2009 olması lazım tam hatıramıyorum . hiç bukadar keyif almamıştım . ufacık , oldukça seri , şanzumanıda güzel ben yerinizde olsam i20 i10 gibi sevimsiz hyundailere bakmazdım bile.swift çok yakıyor ama benzinde binilmez :)
ne yapılırsa yapılsın muhakak bunca aracı derle topla aklında vede teker teker sahibinden bulup ikinci ellerine bindir, bindirki kendi bir sürebilmiş olsun ve kendisine göre yorumlasın.
erkek alışır vs ama kadın ve araba+ türkiye benim için gerçekten çok çok hassas bir konu, eşinizi derinden seviyorsanız sizin içinde öyle olmalı.
bir ay kadar 1.5 at swift kullandım 2009 olması lazım tam hatıramıyorum . hiç bukadar keyif almamıştım . ufacık , oldukça seri , şanzumanıda güzel ben yerinizde olsam i20 i10 gibi sevimsiz hyundailere bakmazdım bile.swift çok yakıyor ama benzinde binilmez :)
lan tam ikinci alternatifim swift a/t diyecektim sen dedin ha :)
giderek anlıyorumki aynı zevklere sahibiz :)
rain man
15-08-2016, 11:57
Bir kaç tane micra ile konuştuk. I20 ve i10la da. Dün nöbette iken yorumları okumaya devam ettim hep bi yandan da fırsat buldukça araştırdım. Tabi burada yazılanların tek tek tipine bakıyoruz rengi ve tipinin de hoşumuza gitmesi de gerekiyor. Haliyle seçenekler iyice daralıyor.
Ama ibiza bütçemızın üstünde yarbay abi. Yoksa dediklerinde haklısın. Hep bakıyorum 0 100 17 sn falan diyor. 60 80bg arabalar. Tamam hani kasa hafif diyorsun da oldu ki arkadan biri sıkıştırdı tut ki sollayacak birisini. Hayatının sonuna kadar at arabası misali sağ şeritte gitmeyecek deyip birazcık da gitsin istiyoruz.
Swift splash aslında benim merak ettiğim ve tavsiye ettiğim araçlardı. Burada pek konuşulmadı. Şimdi bakınca kafama daha çok uyuyor. Yanlış bilmiyorsam colt ile benzerler ama bu daha göze hoş geliyor. Seçenek çok yok ama bu ikisi hakkında da olumlu düşünmek istiyoruz gerçekten. Lpg'siz kullanımda şehiriçi ne kadar can yakar 1.5 Swift? Veya splash? Motor ömrü nasıldır? Kronigi var mıdır? Otomatiği gerçekten güvenilir mi?
Bir kaç tane micra ile konuştuk. I20 ve i10la da. Dün nöbette iken yorumları okumaya devam ettim hep bi yandan da fırsat buldukça araştırdım. Tabi burada yazılanların tek tek tipine bakıyoruz rengi ve tipinin de hoşumuza gitmesi de gerekiyor. Haliyle seçenekler iyice daralıyor.
Ama ibiza bütçemızın üstünde yarbay abi. Yoksa dediklerinde haklısın. Hep bakıyorum 0 100 17 sn falan diyor. 60 80bg arabalar. Tamam hani kasa hafif diyorsun da oldu ki arkadan biri sıkıştırdı tut ki sollayacak birisini. Hayatının sonuna kadar at arabası misali sağ şeritte gitmeyecek deyip birazcık da gitsin istiyoruz.
Swift splash aslında benim merak ettiğim ve tavsiye ettiğim araçlardı. Burada pek konuşulmadı. Şimdi bakınca kafama daha çok uyuyor. Yanlış bilmiyorsam colt ile benzerler ama bu daha göze hoş geliyor. Seçenek çok yok ama bu ikisi hakkında da olumlu düşünmek istiyoruz gerçekten. Lpg'siz kullanımda şehiriçi ne kadar can yakar 1.5 Swift? Veya splash? Motor ömrü nasıldır? Kronigi var mıdır? Otomatiği gerçekten güvenilir mi?
ben kuzenimin aracını satmak için aldım 3-4 hafta kadar kaldı bende kullandım.şehir içi 9-10 litre arası yakar benzinde :) yalnız bagajı inanılma küçük bir valiz atın iptal olur.ama bagaj zemininde bi kontraplak gibi birşey var onu açınca azda olsa genişliyor bagaj.sökülüp takılabiliyor.
i10 un otomatik şanzımanı gayet iyidir. Konfor olarak bu nasıl a segmenti otomatiği dedirtir. En boşunda dahi yokuş kalkış desteği vardır. Tam şehiriçi bayan arabasıdır. Fakat otomatik lpg kombinasyonu yok. LPG manuel var fabrika çıkısı. Ama sonradan lpg takılmış baya otomatik var.
2015 i10 1.2 var ailemizde, kizkardesimin okula gidip gelmesi icin aldik.
Bu segmentte zaten cok fazla secenegiz yok, o yuzden fiyat/performans denkleminde en mantiklisini bulmak lazim. Su an yeni kasalarin 1.2'lere 42-43 civari istenmekte ama bu paralari hakeden bir arac degil. Biz, Aralik 2015'te beyaz boyasizi 9.000 kmde 39'a aldik.
Elektrikli direksiyon sayesinde kullanimi gercekten cok rahat. Boyut olarak tam bir sehirici araci. Iz genisligi dar bi arac dolayisiyla kasisler ve cukurlarda sert kacabiliyor.
Kullanimi hele ki Istanbul trafiginde cok keyifli, karting gibi; A sinifi aracin bu kadar eglendirebilecegini dusunmezdim :)
1.2 atmosferik ve 4 ileri tork konventorlu sanzimanla sorunsuz ancak yeni nrsil araclara gore biraz performans konusunda eksik kalmakta. Gerci bu kisiden kisiye degisir ama bayan kullanimi konusunda sikinti olacagini dusunmem.
Yakit tuketimi bir miktsr fazla ancak garanti konusundan dolayi su an kullanicilarin eli kolu bagli. Istanbul sehirici 150 Tl 480-500 civari gidiyor. Su an ara ara klima dahil 7.1 tuketimi var. Seneye bu zamanlar nasip olursa lpg taktirmayi dusunuyorum. Stepne yerine cok rahat kucuk bir simit tup alir.
Orjinalde stepne yeri var ancak stepnesi yok :) sisirme kiti veriyor Hyundai.
Boyut olarak kucuk ve arkasi zaten duz bir tasarima sahip dolayisiyla geri parkta sikinti yasanmaz. Ancak on taraf biraz asagi da kaldigi icin biraz tecrube istemekte :)
Esp en bos yani 1.0 modelinde dahi mevcut. Ve arabayi cok guzel tutuyor.
1.0 ile 1.2 arasinda motorda 1 piston ve aksesuar farki var.
Her ne kadar belirttiginiz butcenin bir tik ustunde kalsa da ben izlenimlerimi aktarmak istedim. Her ne kadar kiz kardesim yolda fiat 500 gordugunde morali bozulsa da o da aracini sevmekte :D fiat 500'un sanzimani robotik oldugundan onu aldirmadim, onu elemek zorunda kalmistik :)
HondatugraL
15-08-2016, 21:55
Anneme ararken bende açmıştım boyle bır konu jazz önerdi herkes ki aklımdakı ılk arabada oydu. Kımdi hatırlamıyorum ama dönüş açısı sınıfının en iyisi dediydi harbiden aldıgımda dıkkat ettım ufak burnu ve dönüş açısından dolayı bayanlar için acaip kolaylık sağlıyor dar alanlardan tek hamlede donebiliyor donanımdan öte bu özelliği çok hoşuma gitmişti cvt şanzımanı sorunsuz tavanı yuksek şekli güzel piyasası canlı. Ben oyumu Jazz dan yana kullanıorum
kesinlikle jazz öneriyorum
valla o paralara artık temız jazzda kalmadı :D
İzzet Göçmen
16-08-2016, 07:06
Fiat Panda derim parcası bulunur yerli otomatik ve paket secenekleri var 30 k civari 2015 2016 bulunur
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ugur-otomotivden-fiat-panda-otomatik-302075108/detay)