Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni i20 mi yoksa...?
efrasiyab
05-08-2016, 22:29
Evet arkadaşlar, istediğim fiyatlarda temiz otomatik düşük km. bir araç bulamayınca sıfır araç alma fikri doğdu. Yine forumdaki bu tarz yakın başlıkları inceledikten sonra bu konuyu açma gereği duydum. İlk defa sıfır araç alacağım karar verebilirsem.
Yeni i20 tipiyle, donanımıyla önceki araçlarımı da göz önüne alarak bana yeter de artar, performans beklentim yok, sorunsuzluk ve az yakıt? işte burda sıkıntı başlıyor, 1.4 mpi otomatiğin yakıtı çok fazla imiş araştırdığım kadarıyla, style donanım pan ile birlikte 58.000 tl. civarında bir rakam. lpg de ekletmeli miyiz, ekletebiliyor muyuz?
Bu fiyatlara yakın sıfır otomatik ve daha makul yakıtları olan? ibiza, fiesta, polo mu tercih etmeliyim? Ya da sınırları zorlayıp dizel mi? En az beş sene kafam rahat binmek istiyorum :) cvvt,mpi,dsg, style, trendx, jump kafam allak bullak oldu. Bir de wv grubunun servis yetkili bayii ve serviste yaşanan sıkıntıları okudum birkaç yerde, tok satıcı olmaları vs. ayrıca.
Hafif yakışıklı olsun, gırtlak dolu :) olmasına da gerek yok, şehirler arasında sakin kullanımda 8-9 lt. lpg tüketen e34 den sonra yakıt olarak da fazla üzmesin istiyorum.
Fikirlerinizi alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
onursumer
05-08-2016, 22:33
i20 donanım kalite olarak başarılı fakat motor ve şanzıman olarak biraz geride kalıyor haliyle istanbul için konuşayım otomatik olucaksa lpg siz rahatsız eder , active olarak geldi ama normali içinde yakın zamanda 1.0 t-gdi getirmeyi planlıyorlar ama otomatiği gene geç gelir
açıkcası şuan güncel olarak 60bin tl ye kadar en mantıklısı benzinli olarak tsi+dsg kombinasyonuyla skoda fabia veya seat ibiza bakmak olur bence bayilere gidip teklif alın
intertech
05-08-2016, 22:40
2014 araliktan beri 1.2 mpi elite blue pan kullaniyorum. 1 yil sonrada 1.2 mpi jump aldik sirket icin. Ikisini de benzinde kullaniyoruz. Yakiti bu kadar agir arabaya gore (1233 kg) iyi sayilir. Gecen hafta 530 km yolu 3.8 litreyle 90-110 km hixla sakin kullanimla gittim. Sakin kullanimda az yakmasina ragmen basinca benzin cektigi dogru. 130 km yolda 50 lira benzin bitirdigide oldu ( gece 170-190'la surekli kullanim) 1.2 motoru normal bir kullanici icin ekonomik diyebiliriz. Ben sakin kullanan biri olarak 6.0-6.7 arasi tuketiyorum sehir icinde.
1.4 otomatik cok ayri bir dunya. 100 beygir kadar gitmeyen ama 200 beygir kadar yakan bir motor/sanzuman var aracta. 4 ileri otomatik vites gercek anlamda benzin dusmani. Gazsiz kullanan pek yok. Hyundai i20 icin lpg secenegi sunmuyor. Lpg takilmasi durumunda (serviste taktirsaniz bile) motor, yakit ve elektrik sistemlerinin garantisini bitiriyor.
1.2 manuel alirim diyorsaniz gercekten tavsiye edilecek bir arac ama 1.4 otomatik bana hic sicak gelmiyor.
Arabayi aldiktan sonra yazdigim incelememe asagidan ulasabilirsiniz.
2015 Hyundai i20 1.2 Elite Pan Kullanıcı İncelemesi | Arac Kamerası Rehberi/Tavsiyesi (http://www.arac-kamera.com/2015-hyundai-i20-1-2-elite-pan-incelemesi/1266)
efrasiyab
05-08-2016, 23:48
İbiza ve fabia ya bakıyorum, i20 1.2 manuel incelemesini de okuyacağım, bana kalsa manuel alırım fakat bayanlar işte :) ayrıca otomatik vitesi öve öve bitiremeyen yılların manuel kullanıcısı tanıdıklar var, istemiyor da değilim bir taraftan. Bu yorumlardan sonra 1.4 otomatikten uzaklaşıyorum git gide, ikinci el bak diyenler var, ......sitesi tamamen çorba olmuş durumda şu an benim için, içinden çıkamıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyaç var arkadaşlar, sağolun.
TheKaptan
06-08-2016, 03:05
Bence ibiza 1.0 ecotsi dsg 110hp bakın şehir içi tüketim 6 7 litre arası
İbiza yüzü eski motoru iyi
İ20 yüzü çok iyi motoru eski. Şu i20 yi sırf motoru beğenmediğimden sattım. Haldır haldır 1.0 tgdi ile getirmelerini bekliyorum yeniden almak için.
intertech
06-08-2016, 08:30
İbiza ve fabia ya bakıyorum, i20 1.2 manuel incelemesini de okuyacağım, bana kalsa manuel alırım fakat bayanlar işte :) ayrıca otomatik vitesi öve öve bitiremeyen yılların manuel kullanıcısı tanıdıklar var, istemiyor da değilim bir taraftan. Bu yorumlardan sonra 1.4 otomatikten uzaklaşıyorum git gide, ikinci el bak diyenler var, ......sitesi tamamen çorba olmuş durumda şu an benim için, içinden çıkamıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyaç var arkadaşlar, sağolun.
Ben i20 kullandigim icin i20 uzerimden yorumda bulunmaya devam edecegim. Aracı ilk ciktigi zaman almistim ve fiyati oldukca makuldu. Suanda sinifindaki bir cok arabadan pahaliya satiliyor. 2015 basinda alicam deseydiniz i20 alin diye baski yapardim ama artik avantaji kalmadi gibi geliyor. 15-16 ay sonra makyajlanacak zaten arac.
I20'nin 2.eli kadar karisik bir sey gormedim. Elite ve style farkini araci bilmeyen biri anlamadigi icin tum style paket araclar elite blue kategorisinde fiyati sisirilmis sekilde bekliyor. Elite ve style arasindaki en belirgin fark kapilardaki plastik citalar ve pacaliklardir. Sadece elite pakette bulunur. Style pakete ekran takip, jump pakete jant ve ekran takip elite diye satmaya calisanlar maglum sitede mevcut.
Otomatik alacaksaniz uzaklasin derim. En azindan bir showroom'a gidip otomatikle test surusu yapin derim. Sanzuman ciddi anlamda kotu :(
i-vtec07
06-08-2016, 08:57
Fabia 1.2 tsi dsg full olani 56 lira kirmizi renk sunroofsuz . Kullandık baya baya yürüyen bi araba 110 hp zaten. Yakıtta 6.5 yakar ortalama .
efrasiyab
07-08-2016, 20:52
Bence ibiza 1.0 ecotsi dsg 110hp bakın şehir içi tüketim 6 7 litre arası
Şu an ona bakıyorum fakat önceden yeni nesil küçük motorlu bir araç kullanmadım, korkutuyor biraz, 24 valf 2.0 motor bir araçtan sonra ne kadar 25 yaşında olsa da :)
İbiza yüzü eski motoru iyi
İ20 yüzü çok iyi motoru eski. Şu i20 yi sırf motoru beğenmediğimden sattım. Haldır haldır 1.0 tgdi ile getirmelerini bekliyorum yeniden almak için.
İbiza biraz daha yakışıklı olsaydı keşke..
Ben i20 kullandigim icin i20 uzerimden yorumda bulunmaya devam edecegim. Aracı ilk ciktigi zaman almistim ve fiyati oldukca makuldu. Suanda sinifindaki bir cok arabadan pahaliya satiliyor. 2015 basinda alicam deseydiniz i20 alin diye baski yapardim ama artik avantaji kalmadi gibi geliyor. 15-16 ay sonra makyajlanacak zaten arac.
I20'nin 2.eli kadar karisik bir sey gormedim. Elite ve style farkini araci bilmeyen biri anlamadigi icin tum style paket araclar elite blue kategorisinde fiyati sisirilmis sekilde bekliyor. Elite ve style arasindaki en belirgin fark kapilardaki plastik citalar ve pacaliklardir. Sadece elite pakette bulunur. Style pakete ekran takip, jump pakete jant ve ekran takip elite diye satmaya calisanlar maglum sitede mevcut.
Otomatik alacaksaniz uzaklasin derim. En azindan bir showroom'a gidip otomatikle test surusu yapin derim. Sanzuman ciddi anlamda kotu :(
Sizin ve diğer arkadaşların yorumlarından sonra 1.4 otomatikten tamamen uzaklaştım zaten, en kısa zamanda bir bayiye gidip i20yi yakında inceleyeceğim ama hem görsel hem sürüş anlamında. Şu sahibinden de yaptıkları şeye de açıklık getirdiğiniz için teşekkürler.
Fabia 1.2 tsi dsg full olani 56 lira kirmizi renk sunroofsuz . Kullandık baya baya yürüyen bi araba 110 hp zaten. Yakıtta 6.5 yakar ortalama .
İbiza ve fabia arasında kalıyorum, yakından görüp test etmeden de karar veremeyeceğim, fabianın iç malzeme kalitesi nasıl? Bakım masrafları ve servis memnuniyeti ne durumda öğrenebilir miyim ilk ağızdan?
KoramiraL
07-08-2016, 20:59
1.2 tsi 90bg dsg polo var gazetede bir arkadaş aldı ortalam 5.9 5.5 civarında yakıyor diyor gayette memnun çocuğu olduğundan dolayı büyültecek aracı genel anlamda çokta memnun ***** sıfır fiyatları vw gurubunda fazla olduğundan temiz ikinci ellerine bakıla bilir
Grimlord
07-08-2016, 21:07
Ibizanin kasasi eskidi, i20nin motoru maalesef kotu, tsilerle basa cikmasi zor gorunuyor. Fabia veya polo daha mantikli gibi.
efrasiyab
07-08-2016, 22:38
Ibizanin kasasi eskidi, i20nin motoru maalesef kotu, tsilerle basa cikmasi zor gorunuyor. Fabia veya polo daha mantikli gibi.
Tsi motoru araştırıyorum, dediğim gibi vw grubundan en yeni aracım 98 1.8 t passat olmuştu, tsi ler gerçekten yağ yakıyor mu, sıkıntılı bir motor mu?
Polo 1.2 tsi dsg lounge
Herseyiyle( tuketim performans donanim kalite vb ) harikadir ..
onursumer
07-08-2016, 23:22
Tsi motoru araştırıyorum, dediğim gibi vw grubundan en yeni aracım 98 1.8 t passat olmuştu, tsi ler gerçekten yağ yakıyor mu, sıkıntılı bir motor mu?
oyle korkutucu bela olucak bi yag eksiltme yok ben 1.4 tsi poloda 10bin km de ortalama 0.75lt eksiltiyorum oda normal
efrasiyab
07-08-2016, 23:50
O halde yine kullanmayan insanlar olayı abartıyor :) bunu duyduğum iyi oldu..
Grimlord
08-08-2016, 02:37
O halde yine kullanmayan insanlar olayı abartıyor :) bunu duyduğum iyi oldu..
yag eksiltme ilk cikan gti ve cupralarda vardi sanirim, sonra motor cth oldu problem kalmadi diye biliyorum