Orijinalini görmek için tıklayınız : İthal Araç HK.
AydinTech
27-07-2016, 22:17
Merhaba arkadaşlar.
Bir araç buldum e93 cabrio. Araç grey market ve ilk sahibinden.Ötv ve KDV tam ödenmiştir istediğin yerden sorgulatabilirsin diyor. Aracın tam ötv olup olmadığını nerelerden sorgulatabilirim daha önce ithal araç ile ilgilenen varsa yardımcı olabilirmi acaba ?
Vergi dairesinden baktırman gerek
Mehmetmert
27-07-2016, 22:45
Bende yeri gelmisken sorayim bu ithal araclarda nasil sorun olabiliyor,bu arabalar nasil tam otv,kdv odemeden dolasabiliyorlar.Satis yapilirken falan cikmiyormu ortaya?Yani bu ithal arabalarda yapilan en fazla cakallik nedir
_driver_
27-07-2016, 22:48
Mehmetmert benim bildiğim eksik ötv gösterip düşük faturalı ülkeye sokuluyor araçlar
Devlet ötv ödemelerini bu aralar zaten takip edemez :)
Ama bir takip ederse ve bulursa ötv borcunu ödeyene kadar el koyarlar araca mahkemelik işlere gider
İthal sağlam bulmak gerçekten zor iş
2012 den sonra ithal edilen araçlarda bi sıkıntı olmayacağı söyleniyor.Örnek 2011 model nerdeyse aynı donanım ve km olarak ithal panamera ile doğuş çıkışlı arasında 100 liraya yakın fark var.2012 den sonra ise ithal ve bayi arasında fiyat farkı az.
Onurkk06
27-07-2016, 23:59
Bende yeri gelmisken sorayim bu ithal araclarda nasil sorun olabiliyor,bu arabalar nasil tam otv,kdv odemeden dolasabiliyorlar.Satis yapilirken falan cikmiyormu ortaya?Yani bu ithal arabalarda yapilan en fazla cakallik nedir
Eksik kdv ödeniyor ve halen devam ediyor 2012 ye kadar olan araçlarda sıkıntı büyük ki garanti değil 2012 sonrası olup olmadığının 7 8 senedir devam eden davalar var mahkemeye göre ya araca tedbir konuluyor ya da yakalama çıkıyor o yüzden riskli ve aracı istersen pert et hiçbir şekilde satamıyorsun
Geçen ay 2009 model tiguan baktım araç hoşuma gitti fiyatta anlaştık. Notere gittik araçta hak mahrumiyeti çıktı. Araştırdık ki araç ithal ve düşük KDV ödenmesinden dolayı böyle olmuş ve bu araç şimdiye dek 13 kez el değiştirmiş. Yani nerde ne zmn patlayacagi belli olmayan bomba gibi
AydinTech
28-07-2016, 00:06
Vergi dairesi ile görüşmek durumundayım ozaman tam ötv olduğunu tescillemek gerek.
Redfish16V
28-07-2016, 00:06
Bir tanıdığımın başına geldi 3.sahibiydi kendisi.devlet 1 hafta önce felan farkediyor ve el koyuyor araca.Şu an ise hiç bir işlem yapamıyor araç sahibi elim kolum bağlı diyor.Karışık işler şans işi birazda
AydinTech
28-07-2016, 00:12
Bir tanıdığımın başına geldi 3.sahibiydi kendisi.devlet 1 hafta önce felan farkediyor ve el koyuyor araca.Şu an ise hiç bir işlem yapamıyor araç sahibi elim kolum bağlı diyor.Karışık işler şans işi birazda
tam ötv olsa bile bu problemleri yaşarmıyım acaba :( kapalı kutu gibi mübarek
AydinTech
28-07-2016, 00:13
tam ötv olsa bile bu problemleri yaşarmıyım acaba :( kapalı kutu gibi mübarek
dizel değil benzin e93 olsun ama bayi olsun.En azından ben öyle yapardım.
AydinTech
28-07-2016, 00:38
dizel değil benzin e93 olsun ama bayi olsun.En azından ben öyle yapardım.
Birde şöyle bir sıkıntı var araç 320d fakat ruhsatta 320i olarak gözüküyor.Ama yakıt tipi bölümünde dizel yazıyor.Sahibi ruhsatta hata olduğunu söylüyor.Ne yapmalıyım ?
Ruhsatta bu tarz yazım hataları olabiliyor.Muayene de sıkıntı yapmamaları ilginç ama.
İthal araç işi risk.İlk sahibi bile olsa sonuçta galerinin biri ithal etmiş..Bu arada silivride ki 47000km deki araçla mı ilgileniyorsun?
Her zaman oldugu gibi bu isinde zamaninda bokunu cikardilar . Ithal aracta aslinda servis _ garanti disinda bi problem yok . Gecen ay range ithal ettik, sahipi ile otv kdv herseyi eksiksiz yatirildi borusana gore 25_30€ kari olmustu, bu araba baglansa bile faturasi vs hersey sahibinde , rahatlikla araci alir. Sizde ilk sahibi yazmissiniz faturalarini isteseniz . Yada beraber gumruk veya vergi dairesine gitseniz belki cozume ulasabilirsiniz
cuneytturkoglu
28-07-2016, 11:18
Sen satmak istediğinde karşı taraf aynı senin gibi araştırıcak veya hiç bu işlere bulaşmıcak ben olsam bu işlere girmezdim ne konudan patlak vericeği belli değil.
AydinTech
28-07-2016, 11:41
Ruhsatta bu tarz yazım hataları olabiliyor.Muayene de sıkıntı yapmamaları ilginç ama.
İthal araç işi risk.İlk sahibi bile olsa sonuçta galerinin biri ithal etmiş..Bu arada silivride ki 47000km deki araçla mı ilgileniyorsun?
o araç evet.
ithalatcı olarak tam ötv araçlarda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.
bazı çok bilenler "hala var" diye atıp tutuyor ama artık düşük ötvli araç ithal edilemiyor.
bugün biz dahil hangi lüks araç ithalatcısına gitseniz aynı şeyi söyler.
-düşük ötv konusu şans işi. riskli olduğu doğru.
tam ötv yatırılmış gibi gösterilen çok araba var ilanlarda
güncel sorgu yapmadan eldeki faturalara sakın inanmayın
vergi dairesine gidin kdv ötv hepsine dikkatlice inleyin ve güncel değerlere yakınmı iyi bakın
kimseye güvenmeyin evdeki bulgurdan olmayın