PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 MINI Cooper El freni ve ESP ikaz ışıkları

derviscapaci
04-07-2016, 12:48
Yeni aldığım 2011 Model Mini Cooper aracımda el freni ve esp ışıkları turuncu ya da sarı şeklinde yanıyor ikaz sembölü km kısmında yanıyor. Ne zaman yandığı hakkında bi fikrim yok ama bazen yanıyor. İlk aldığım gün 140 - 150 km uzun yol sonunda son 10 km de falan yandı sonra stop edip çalıştırınca geçti ardında bir akşam çalıştırıp şehir içinde bi 5-10 km yaptıktan sonra yandı açıkcası neye bağlayacağımı şaşırdım bu durumu bazı forumlarda şanzuman hatası bazı yerlerde frenlerle alakalı bi durum gibi bi çok şeye bağlanıyo bunlara ek olarak dün akşam aracı stop edip tam arabadan çıkacakken silecekler kendi kendine 1-2 tur çalıştı tekrar çalıştırıp stop ettim yine aynısını yaptı 3. de yapmadı işin aslı nedir bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim çünkü iyice kafa karıştırmaya başladı.

Teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/PMz0V8.jpg

Net olmasa da yanan ikaz ışıkları bunlar normalde kırmızı yanıyor el freni çekince ya da esp devre dışı bırakınca ama benim bahsettiğim durumda sarı yanıyor.

KA®ANLIK
04-07-2016, 14:25
aracınızın öncelikle aküsünü kontrol etmenizi öneririm.
akabinde de fren hidroliğini.

Eren
04-07-2016, 18:34
Frenler bitmiş olabilir elfreni ışığı ondan yanıyo olablir

_driver_
04-07-2016, 18:37
Fren hidroliğini kontrol edin derim ben de öncelikle

pashaboy
04-07-2016, 20:40
Rot ayarınızı yaptırın sorun muhtemelen düzelecektir.lastik açı sensörleri birbirini okuyamadığında da yakar.rot deneyin en maliyetsiz çözüm

mert_can 41
04-07-2016, 21:09
Fren arza ışığı yakmamış bende fren arza ışığı yanıyor ondan dolayı biliyorum .

Otomol BMW Mini Landrover Servis - Merter (http://www.otomolservis.com/bmw_ariza_ikazlambalari.php) Burdan arza ışığına göre sorunlara ulaşabilirsiniz benim sorunum baştan 6 ıncı olan arka balatalarım bitmeğr yakın olduğundan dolayı.

KOSEREN
05-07-2016, 00:51
Bi çok sebebi olabilir,bmw ile bağdaştırarak söylüyorum;dsc beyni,abs beyni-pompası,tekerleklerdeki abs hız okuyucuları,direksiyon zembereğindeki açı sensörü.
Bunlardan herhangi biri bu ışıkların yanmasına sebep olur,bilgisayara bağlatın ortaya çıkar.

derviscapaci
06-07-2016, 13:40
Bi çok sebebi olabilir,bmw ile bağdaştırarak söylüyorum;dsc beyni,abs beyni-pompası,tekerleklerdeki abs hız okuyucuları,direksiyon zembereğindeki açı sensörü.
Bunlardan herhangi biri bu ışıkların yanmasına sebep olur,bilgisayara bağlatın ortaya çıkar.

Bulundugum sehirde kendi servisi yok her serviste baglatabilir miyim bilgisayara bir de her zaman yakmiyor lambalari tam yaktigi sirada mi goturmem gerekiyor.

Ek olarak lambalari yaktiginda sinyalle döndügümde dondukten sonra sinyal geri atmıyor kendim duzeltmem gerekiyor ?

derviscapaci
06-07-2016, 13:41
aracınızın öncelikle aküsünü kontrol etmenizi öneririm.
akabinde de fren hidroliğini.

Akü kontrolü derken başlıkları mi cıkarıp tekrar takayım ?

derviscapaci
06-07-2016, 13:43
Yağ veya su azaldigi icin yakmış olabilir mi acaba ?
Uzun yola cikmam gerekiyo bu şekilde cıkabilir miyim ?

Mehmetmert
06-07-2016, 13:54
Yag veya suyla alakasi yoktur.

Ariza yanarken goturmenize gerek yok,zaten hafizasinda vardir bu ariza yanmasa bile.Bosch ozel servis falan varsa ariza okuyabilirlee herhalde.

Hersey olabilir;balata bitmistir,aci sensoru,hidrolik,abs sensoru...va

2jz
06-07-2016, 13:57
Akü biterken ilk yanan lambalardan biri esp ama 140-150 km sonunda yanmaması lazım akü şarj olmuşken.

Sinyal verirken dikkat edin dönüş sonrası sinyali otomatik bırakmıyorsa direksiyondaki açı sensörüde aynı şeye sebep oluyor galiba.

KOSEREN
06-07-2016, 16:53
Sinyal otomatik kapanmıyosa direksiyon açı sensörü ;
https://mobilotoservis.com/direksiyon-aci-sensoru/mini/cooper
Temizlenip tekrar kalibrasyonu yapıldığında düzelme ihtimali var.İlk etapta bunu deneyin.Olmazsa yeni parça.

derviscapaci
06-07-2016, 18:49
Sinyal otomatik kapanmıyosa direksiyon açı sensörü ;
https://mobilotoservis.com/direksiyon-aci-sensoru/mini/cooper
Temizlenip tekrar kalibrasyonu yapıldığında düzelme ihtimali var.İlk etapta bunu deneyin.Olmazsa yeni parça.

Dreksiyon açı sensöründeyse problem bilgisayara bagladıgımızda belirtir mi peki ?

KOSEREN
06-07-2016, 20:32
Evet arıza kaydı gözükür.

derviscapaci
06-07-2016, 23:15
Evet arıza kaydı gözükür.

Teşekkürler o zaman bilgisayara baglayalım

Necep
16-02-2018, 00:21
Teşekkürler o zaman bilgisayara baglayalım

Aynı sorunla karşı karşıyayım siz nasıl bi çözüme ulaştınız ?

derviscapaci
16-02-2018, 09:58
Aynı sorunla karşı karşıyayım siz nasıl bi çözüme ulaştınız ?

Ben aracı satmıştım sattığım kişi bir süre sonra servise gittiğini servisin 500 tl lik bi masrafı olduğunu söylemiş paylaşıp ödemiştik sorunun neyle kaynaklı olduğu hakkında bilgi alamamıştım. Ama muhtemelen dreksiyon açı sensörüyle alakalı bi durumdu diye düşünüyorum. Üzerinden çok zaman geçti çok anımsayamıyorum .