PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alman Otomobil Dergilerinin Zehirlediği Nesil ve Algı Operasyonu

OmerRS
03-06-2016, 00:37
Merhaba, uzun zamandır gözlemlediğim ve sonuçlarının insanları manipule ettiğini düşündüğüm bir konu var. Bu da Türkiye'deki insanların iyi araba algıları, bunu değerlendirirken kullandıkları kriterler ve kalite anlayışları.

Hepimiz, özellikle de 90'lardan sonra yaygınlaşan araba dergisi furyasını hatırlarız. Bu dergiler dikkat ederseniz genelde Alman otomobil dergilerinin ya lisanslı ya da kaçak kopyalarıydı. Başlıcalarını da yazayım; AutoShow (AutoBild), OtoHaber (Auto Zeitung), Auto motor und Sport. Neydi bu okuduğumuz ve arabalara bakış açımızı şekillendiren dergilerin özelliği? İyi ya da kötü diye değerlendirmeden söylüyorum, sürekli Alman markalarının ağırlıklı konu edilmesiydi. Bu gayet normal bir şey diyebilirsiniz, evet normal bir durum ancak ülkede arabalara dair okunan tek kaynak bunlar olunca algı da bu yönde şekillenmeye başlıyor.

Biraz daha somut şeylerden bahsetmeye başlayalım. Yukarıda bahsettiğim yayınlarda gördüğümüz bir özellik de bütün testlerin puan tablosuna göre şekillenmesi ve kararın o tabloya göre verilmesiydi. Örneğin 20 30 tane madde sıralanır ve burda en çok puanı alan araç 1. seçilirdi. Öncelikle her ne kadar çok objektif dursa da istediğiniz aracı parlatmaya çok müsait bir sistem bu. Aklıma gelen evlere şenlik bir test hatırlıyorum, V10'ların karşılaştırıldığı E60 M5 ve Audi S6'nın testi. Bu testin sonucuna göre kimsenin hatırlamayacağı Audi S6, BMW M5 gibi bir çıta belirleyici aracın önünde 1. seçilmiş. Bu sonucu S6'nın açılır tavanı, arka koltuk genişliği ve bagaj hacmi sayesinde puan farkı yaratarak belirlemişler! Kısaca komik. Örnekler çoğaltılabilir, mesela VW Passat'ın yeni çıktığı dönemde Mercedes E200 Kompressor ve Opel Vectra ile karşılatırılması. Sonucunda da Passat ile E200'ün aynı puanı alması gibi:) Ya da Mk4 Golf GTI ile EP3 type R gibi arabaların komik kriterlerle eş görülmesi gibi.

Yukarıdaki fikir size çok ilginç gelmediyse daha sansasyonel bir konu var sırada; Yılın En iyi Otomobili seçimlerindeki şike. Yıllarca bu dergilerin seçtiği yılın en iyi otomobili ödüllerini de okuduk. Bunlar genelde Avrupa'nın ya da Dünya'nın en iyisi değil de "Alman'ya da satılan en iyi" ayarındaydı ama sorsanız o senenin dünyadaki en iyi arabası olarak lanse edilirler. Tahmin edebileceğiniz gibi bu adamların seçtiği arabalarda son 10 yılda 8 kez en iyisi Alman arabaları seçilmiş! Arabalar da S-Klasse Mercedes falan da değil VW up! falan:) Sonra bu oy kullanan dergilerin birinden itiraf geldi. Dedikleri şuydu, biz yıllarca VW araçları 1. seçtirdik adil değildi oylamalar. Biliyorsunuz VW, Alman Devletinin sahip olduğu bir şirket, o yüzden kesinlikle çok ciddi kollanırlar. Siz de bu araçların dergilerde ne kadar mükemmel olduğunu okursunuz ve algı yönetimine tabi tutulursunuz. Bu araçlar kesinlikle iyi değildir demiyorum, ancak yanlı bir anlatım olduğunu söyleyebilirim. Bu skandal Dizel Emisyon skandalından çok önce patlak vermiştir bu arada.

İlerleyen yıllarda neyse ki bu basında çeşitlilik arttı da nispeten bir aydınlanma yaşadık. Piyasaya Autocar, EVO, Top Gear gibi İngiliz dergileri çıkınca insanlar arabanın aslında 100'den 0'a 39 metrede duran bir makina değil de dağ yoluna çıkıp eğlenebileceğiniz bir şey olduğunu görmeye başladılar. Chris Harris (ki Autocar'da yazarken 2005-6 yıllarında yazılarını kaldırdıkları için Türkiyede'ki ofislerini mail yağmuruna tutmuştum, sonra yayınlamaya devam ettiler:) ) ve Steve Sutcliffe, Jeremy Clarkson gibi adamlar bize sürüş keyfinin gerçek otomobil severlik ölçütü olduğunu öğretti. Ha demiyorum ki araba değerlendirmek sadece hemen çıkıp gazlamaktır, elbette diğer kriterler de çok önemli güveniilirlik ve kalite gibi. Kaldı ki ingiliz Otomotiv Endüstrisinin batması büyük oranda bu yüzdendir.

Neyse Kalite demişken konuyu dağıtmayalım. Bizdeki kalite algısı nedir diye sorsam aklınıza neyin geldiğini tahmin edebiliyorum. "Arabanın konsolunun üst kısmı ve kapı içlerinin yumuşak plastikle kaplı olması." Yahu böyle dar bir değerlendirme kriteri olabilir mi? Yıllarca arabaların kalitesini "Malzeme ve İşçilik" adında lanet bir kalıba sığdırdılar. Sonucunda dünyanın en kaliteli arabalarınının bazılarını üreten Mazda ve Toyota gibi markalara kalitesiz araba gözüyle bakıldı. Sert plastik diye aşağılandı Japonlar ama dünyanın en sorunlu ve kalitesiz üretimi olan bazı orta sınıf alman otomobilleri göklere çıkarıldı. Elektrik sorunları, paslanma, mekanik sıkıntılar, 5 yıl sonra yeniyken durduğu gibi durmayan o fake trim kaplamaları hep gözardı edildi, çünkü bu ülkede suni olarak yaratılmış bir algı vardı.

Kalite konusunda bunları yazarken şu anda yollarda görebileceğiniz bir aracın bütün dizayn ve üretim aşamalarında bulunmuş öncesinde ise lider arge merkezlerinde çalışmış biri olarak yazıyorum, yani haklı gerekçelerim var:) Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Kalite demek aldığınız ürünün size vaad ettiklerini ömrü boyunca sunabilmesidir. Kaliteli ürünler kendilerini bu şekilde kanıtlarlar, bize yıllarca pompaladıkları gibi sessizlik, yumuşak kaplamalar ve süspansiyon konforu gibi kriterler aracın ne kadar lüks olduğu ile daha alakalıdır.

Bu subjektif kriterlerin yanında bir de Amerikan, İtalyan, Japon, Fransız ve ingiliz markalarının itibarını da zedeleyecek yayınlar da çokça yapıldı. İnternette Türkiye'de çekilmiş test videolarını izlerken çok net görebiliyorum ki, bizim arabaya bakış açımız tamamen yukarıda bahsettiğim yönde şekillenmiş ve arabaları karşılaştırıken hep bize bu öğretilen Almanların iyi yaptığı şeyler üzerinden değerlendiriyoruz. Örneğin konsoldaki tuşlara basarken hep ne kadar yumuşak bir dokunuşa sahip olduğu bahsedilir, Japon Toyota'nınki ise daha mekanik, sorunsuz ve işlevsel olduğu bahsedilmez altı üstü bir buton yahu ne kadar çok önem veriyorsunuz. Zaten 5 yıl sonra çoğu Alman arabasındaki o tuşlarin üzerindeki yazılar siliniyor gereksiz oranda da bozuluyor. Sizin arabaya bakışınız bu kadar sığ olabilir mi, bu normal mi? Bence değil.

Bu yerme ve yükseltme işine bir örnek daha vereyim. Bir Alman dergisine rica minnet çıkarılan Amerikan arabası konusunda Amerikan V8 lerinin ne kadar eski teknoloji olduğu hacminin çok olduğunun bahsedilmediği test bulamazsınız. Yeter anladık yahu GM 50 yıldır Small block OHV motor üretiyor, adamların geçerli sebepleri var ki üretiyor diğer yandan da. Ne alıp veremedikleri var bilmiyorum ama o dalga geçtikleri LS, LT serisi GM motorları Alman üreticilerin ürettiği ultra karışık ve over engineered V8'lerinden daha başarılı aslında. Çoğu Alman motoruyla karşılaştırdığımızda bu motorların daha az yakıt tükettiği, çok daha ucuz olduğu, çok daha hafif olduğu ve çok daha sorunsuz olduğu bir gerçektir ama bunu görmenizi istemezler. Ki bunları yazan ben GM'in baş düşmanı olan Ford fanatiğiyim:)

Bu yazdıklarımdan Marka üzerinde bir art niyetimin olduğu düşünülmesin çünkü Porsche ve Mercedes-Benz gibi Alman markaları Otomotiv tarihini şekillendiren firmalardır. Diğerleri konusunda ise biraz overrated olduğunu söyleyebilirim maalesef.

Sonuç olarak, bu yazdıklarımın amacı sadece araba seven insanlar olarak biraz daha geniş düşünmemiz ve farklı renklerin de varlığını hatırlamamız içindir. Dünya'da çok çeşitli üretimler var ve hepsi bu yıla kadar yaşadıklarına göre bazı şeyleri iyi yapıyorlar demektir, dar bir bakış açısıyla bunları gözardı etmemek gerek diye düşünüyorum. Bu sektörde pazar kapmak için bizim gibi gelişmekte olan ülkelere bu tarz algı operasyonları yapılıyor, o ülkelerde bu inanışı güçlendirip pazara hakim olma hedefi vardır. Bunun için gelişmemiş ülkelere tırlar dolusu ikinci el arabaların hibe edildiği de bir gerçektir, çeşitli yöntemler var tabi. Bizde de neyse ki MX-5 gibi arabalar yeni yeni keşfediliyor, Scirocco tekelinden daha iyi bir seçenek değil mi:)

Araba sevgisi bir keyif işi ve bu makinalardan keyif almanın çok çeşitli yolları var, artık bizim ülkemizde de bu kültürün daha rafine hale gelmeye başladığının da farkındayım inşallah bu manipulasyondan kurtulup daha da bilinçli olacağız ülkece.

Wankel Batu
03-06-2016, 00:44
uzun uzun yazardim görüsünüzün yanlis oldugunu fakat sonu olmayan bir tartismaya donecegi icin bence
fazla kasmissiniz
Görüsünüze saygim var fakat kesinlikle katilmiyorum

OmerRS
03-06-2016, 00:45
Merhaba, 2. Dünya Savaşını o yüzden mi kaybettiniz?

Şaka yapıyorum tabi ki:D

lowfamilia
03-06-2016, 01:10
+1 katılıyorum.

Passatım var testlerdeki gibi tuşlar yumuşak dediler 4 yıllık arabanın tuşları soyuldu, motoru şöyle güçlü böyle iyi torklu dediler 95k da turbo ve gaz kelibeği yedi servis cevap dahi veremedi, dsg şöyle hızlı böyle geçişi mükkemel şanzıman dediler, 103k da şanzımanım arıza verip araç kendini dağın başında kitledi (95k da turbo arıza yaptığında servise çekildiğinde araba şanzıman yazılımı bakımları yapıldığı halde 8k sonra böyle oldu), 215/55/r16 lastik kullandığım halde araçta hiç bir yürüyenini ellenmediği halde acayip bir yürüyende tıkırtı ve konsolda trim sesleri başladı. sunroofdan su altı sağ yolcu tarafından halı yıkama makinası ile su çektim. serviste değişen gaz kelebeğinden sonra 1k sonra araç kendini korumaya aldı 15kmlik yolu 30km hızla belki 15-20 defa aracı tekrar çalıştırıp yürüttüm. şuan cd çaların içinden cdyi çıkarmasını saymuyorum dahi. bakın kıyaslama değil ama bundan önceki aracım clio grand tourdu 140kda sattım 140k boyunca tek bana çıkardığı sorun sol amortisörün takozuydu. Şimdi biri Alman öve öve bitirelemen tüm testlerden 10 üzerinden 8-9 alan araç biri ooo reno beş para etmez denen araç. Herşey algı meselesi şuan ülkede en çok arıza yapan araçlardan ilk 5'de vw varken en çok satan 1. araç ama dünyada en az arıza yapan mazda satış konusunda sıkıntı çekiyor işte bu nedir algı sorunudur. Japonlar belki konfor olayını son 2-3 senede yeni yeni getirmiş olsada kaliteli sorunsuz araç anlayışını 25 senedir sürdürüyorlar bunun en büyük öneri corollalardır. şimdi çıkıp bu dediklerime katılmayanlar olucaktır normal ama şunu kabul edin JAPON>alman hiç japon araba sahibi olmayıp 3 tane vw sahibi olduğum halde bunu söylüyorum.

Sinan58
03-06-2016, 01:26
Toplumumuzda çok ama çok yanlış bir olgu oluştu, adam bmw 316yı dünyanın en hızlı arabası zannediyor mesela.
Ama beygir-tork ne demek haberi yok.
Daha sonra biride oradan çıkıp jetta ne gidiyor yav diyor onunda arabanın 1.6 120-130 beygir olduğundan haberi yok.

Hele birde en pahalı araba en hızlı arabadır mantığıyla yaklaşanlar var, adam almış 140 Milyar"a passat, altındaki arabayı kimse geçemez zannediyor.
Tamamen bilgisizlikten başka bişeyden değil hüloğğğğğğ :D
Yaşasın Japon arabaları, ha ta ta ta ta :)

@wankel batu: Kardeşim avatarındaki resim olduğu sürece hiçbir zaman objektif düşünemezsin.

smtakdnz
03-06-2016, 01:35
Ben ykarıda yazılanlara sonuna kadar katılıyorum.Tmm bmw sürüş makinası olarak slogan yapıyor haklılarda ancak bu alanda kesinlikle tek değiller örneğin italyanlarında sürüş karakteri iyidir.Ek olarak ülkemizde alman araçlarının çok iyi olarak bakılmasının ikinci nedeni distribitöler örneğin mitsubishi mazda gibi markaların bu konudaki en büyük handikapı bence yani kısacası mazdayı doğuş alsın şimdiki Favelerin iki katı rahat satılır.Das auto uğruna millete aylarca sıra bekletiyorlar.Fiyatlarda cabası markanın ülkeye tek bir katkısı yok alman araclarının bildiğim kadayırla bazılarının camları burda üretiliyor.Şimdi sizin bu yazı neden bugün yazıldı. :) Boykot mu ediyoruz almanları :) Satılşık e39 var :))

FK.Sub
03-06-2016, 01:45
Açılan konu türkiyede ki alman otomobile olan merak,alman otomobili hep zirvede,hep göz bebeği gibi görülmesinden kaynaklı sorunu dile getirilmek için açılmış ki öyle.Ben kendi adıma konuşacağım her otomobilin ülke ayırt etmeksizin farklı ruha ve karakterine olduğuna inanan biriyim.Alman otomobili hep dayanıklılık hep önde görülmesinden kaynaklı problemi ülkemizde görüyoruz,alman,japon şuan bindiğim ise fransız bir araç,hiç birinde problem yaşamadım.Malzeme kalitesi segment arttıkça,artan bir zevkti ki günümüzde artık pek malzeme kalitesi hissine takılmadan paraya göre araç alan insanlar türediği için biz bu hissiyatı paraya göre yaşamaya başladığımıza inanıyorum.99 model subarumda 4 cam otomatikken 55 bin verilen bir otomobilde arka camlar manuel olduğunu göremeyecek kadar paraya ve gösterişe döndü malesef bu süreç.

livaneli
Tam paralel işi bir yazı. :(
Şaka şaka... Cuk oturmuş her yazılan. :)

OmerRS
Ben ykarıda yazılanlara sonuna kadar katılıyorum.Tmm bmw sürüş makinası olarak slogan yapıyor haklılarda ancak bu alanda kesinlikle tek değiller örneğin italyanlarında sürüş karakteri iyidir.Ek olarak ülkemizde alman araçlarının çok iyi olarak bakılmasının ikinci nedeni distribitöler örneğin mitsubishi mazda gibi markaların bu konudaki en büyük handikapı bence yani kısacası mazdayı doğuş alsın şimdiki Favelerin iki katı rahat satılır.Das auto uğruna millete aylarca sıra bekletiyorlar.Fiyatlarda cabası markanın ülkeye tek bir katkısı yok alman araclarının bildiğim kadayırla bazılarının camları burda üretiliyor.Şimdi sizin bu yazı neden bugün yazıldı. :) Boykot mu ediyoruz almanları :) Satılşık e39 var :))

Bugünkü boykot çağrıları ile şansına denk geldi amacım o doğrultuda değildi:)

Şunu da ekleyeyim benim amacım şu iyidir şu kötüdür demek değil aslında. Sadece biraz tekdüze görüyorum araba değerlendirme kriterlerimizi, amacımız bunu zenginleştirmek.

overblack
03-06-2016, 01:54
Almanlar bu algı operasyonunu zaten tüm dünya üzerinde uyguluyor. Eğitim düzeyi yüksek ülkelerde etkisi az olsa bile bizim gibi geri kalmış ülkelerde bunu başararak ve kazandıkları ekonomik güç ile kendilerine bişiler katacak veya rakip olan markalarıda ele geçirerek dünya üzerinde araç sömürgeciliğini becerdiler.
Alman mühendisliği diye bir *** uydurdular bunuda bütün dünya yuttu.. ulan mühendisliğin kralı rusya'da var japonyada var.almanlar yıldız motor yaparken ruslar roket motoru yaptılar.Allah korusun eğer rusya 70 yıl komunizmle yönetilmeyipte serbest ticaret şartlarında dünyaya açılabilse dünyada sağlık alanından endüstriyel alanlara kadar ortalığı duman ederlerdi.bizimkiler alamancı olup buraya siemens marka teyp getirdiler millet en iyisi bu zannetti sonra sony görünce eşekten düşmüş gibi oldular.Zaten bizimkiler alamancı olup çalışmak için oraya gitmeselerdi durum biraz daha farklı olabilirdi.
Yaptıkları işlerde dürüst gözüküp hile yapmayı çok iyi becerirler.Çok kritik noktalarda adam beslerler. Eğer gerçekten güç prestij ve konfor istiyorsanız Amerikan arabaları Alman arabalarından çok daha üstün ve sorunsuz arabalardır.Çünkü amerika'da firmalar hatalı bir ürün için çok ciddi cezalara maruz kalırlar ve hiçbir firmada bu riski göz önüne almaz.Biraz pahalı yapar ama iyisini yapar.
Bursa'da bosch fabrikası var enjektör ve lambda sensörleri üretir. gidip 1 tane sensörü parasıyla alırmısınız? alamazsınız çünkü 5 euro'ya tr'den almanya'ya ihracat yaparız (tr içinde satmak kesinlikle yasak)sonra almanlar bizim ürettiğimiz sensörü 100 euro'ya bize sokar.5 euroluk ihracat yaptık diye sevinirken aynı malı 1 ay sonra 95 euro farkla ithal ederiz salaklığımıza doymayız.

Burda tarlayı tapayı satıp parayı bulan koşa koşa ya mercedes ya bmw almaya gider.lan memlekette başka lüks araba yokmu? git maserati al jaguar al infiniti al.Ama olmaz zenginliğin belirtisi mercedes..önde yıldız gitcekmiş..önede yıldız giderken kıçına bişi giriyor ama hissetmiyor tabi onu.

overblack
03-06-2016, 02:03
Birde boykot muhabbeti var ama hiç gerek yok.. 21 milyon yahudiyi sabun yapan adamın torunlarının parlamento'sundan çıkan karara kargalar bile kıçıyla güler.

HG6161
03-06-2016, 04:41
Yazılanlara kesinlikle katılıyorum malesef ülkemizde otomobil kültürü çok geride. Arabadan anlayan insan sayısını geçtim doğru düzgün araba kullanan insan sayısı bile oldukça az daha araba kullanamıyor milletimiz neyin kültürü olsun. Adam araç alırken yol tutuş, frenaj , kullanım keyfi vs olarak bakmıyor da bunun kapısı güzel kapanıyormuş bunu alıyım kafasında durum o kadar komik.

Araba kültürümüz app plaka+ presslenmiş yay+ Amerikan parktan ibaret bu şekilde bazılarının sanal ortamda fenomen olduklarını bile görüyoruz malesef durum o kadar vahim.

Vw direk alman hükümetinin markası olduğu için yıllarca pohpohladılar halada devam ediyorlar emisyon skandalını herhangi başka bir marka yapmış olsaydı çok büyük yaptırımlar uygulanırdı belkide batardı bu da bahsettiğiniz dergilerle aynı mantalite.

Şuan almanlar örneğin bizim gibi ülkelere iyi iteliyorlar, bir golf için 6 ay süre bekleyenler varmış şaka gibi alt tarafı golf bu ya 100k para verip 6ay sıra beklediğin markanın anlamı halk otomobili. Adama gülerler cahil milletiz ne yazıkki okumuyoruz araştırmıyoruz.

Bugün almanlar belkide en sorunlu araçları üretiyorlardır, 0 km araçları yağ yakar dsg si desen zırt pırt patlar elektronik sorunlar verir turbosu patlar vs boşline arabaları bizim ülkemize gönderirler millette alır 100k verirsin arabada daha bağımsız süspansiyon bile olmaz milletimiz o kadar bilinçsizki spor araç diye leon fr alanlar falan araba yol tutuş olarak vasat oğlu vasat birazcık arabadan anlayan bir insan koşarak uzaklaşır mesela.

Almanlar işini biliyor birkaç süs, göz boyama ve ''kapı kapanma sesi'' ile iteliyorlar. Aslında yaptıkları araçlar sorunlu kullanım zevki olmayan ve karaktersiz araçlar. Tasarım olarakta birbirinin kopyası araçlar bir iki makyaj devam spor araç diye sattıkları leon cupra mesela nerdeyse fr ile aynı. Koltuğuna geçiyosun basıyosun dsg zart zurt derken hızlanmışsın ama his yok heyecan vermiyo. Almanların tek hisli markası porschedir umarım o da bozulmaz. Ülkelere göre arabaların kendilerine has bir karakteri vardır amerikan gürültülüdür ingiliz asildir fransızın değişik özellikleri vardır japon sorunsuzdur, italyan ateşlidir...

Almanlar sanırım bütün milletlerden birşeyler almak istiyorlar ortaya karışık hesabı ama hiçbirşeyden tam olarak yok. Belki de bu yüzden olmuyordur.. En güzeli kendin olmak

Mehmet Gazihan
03-06-2016, 05:38
Ömer aslında 2008 krizinin otomobillerin kalitesine olan etkisinide bi ara kaleme almalısın. Keza yine aynı basın yayın organları üzerinden daha ucuz malzemelerin ve üretim tekniklerinin daha kaliteliymiş gibi pompalanıp Standadize edilmesi çok can sıkıcı (piano black style v.s.). Daha ucuza malet ve daha kaliteli imajı çiz, daha çok kazan. Kriz sonrası mühendisliğine odaklandıkları ana olgu Daha iyi araba üretmek değil Daha ucuza üretmek oldu.

Benim için özellikle Alman otomobilleri 2008e kadar tasarlananlar, 2008den sonra tasarlananlar diye 2ye ayrılır. Ve olabildiğince 2000-2008 arası otomobil satın almaya çalışırım.

Day Walker
03-06-2016, 07:24
Ben uzun zamandır yazıyorum özellikle Volkswagen için 3 ay sıra bekliyeceğime gidip başka araba alırım diye. Bana kızıyo millet ama gerçek bu.

Nihayi tüketici yani son kullanıcı bilinçli olmadığı sürece daz oto hep var olacak ve çok satacaktır.

Geçen sene 2 seçim ve bi o kadar da belirsizliğin içinde otomotiv sektörü rekor kırdı ve 1 milyon adet araç satıldı.

1. yi herkes biliyo zaten yazmama gerek yok.

Dün alamanlar tarafından kabul edilen soykırım yasa tasarısı sonrası bence devlet erkanının artık daz otoya binmemesi lazım.

Onun yerine her yere helikopterle hatta yerli olan hangi araç olursa olsun onunla gitmeliler.

Tr de üretilen bir araçta olur. Alaman daha buraya gelip fabrika bile kurmuyor.

Ben hep garanti politikalarını eleştirdim bunu kendi yetkililerine de her fırsatta iletirim.

Konu çok yerinde olmuş tebrikler.

Gry
03-06-2016, 08:04
alman aracıda kullandım japon aracıda , japon aracından aldığım hazzı almandan zerre alamadım, varsa yoksa japon :icon_tup:

Yarbay
03-06-2016, 08:23
beyler Binali Yıldırım bu ülkede başbakan farkındasınız değilmi :)

neremiz doğruki anasını satim

ibozum
03-06-2016, 08:43
Ben uzun zamandır yazıyorum özellikle Volkswagen için 3 ay sıra bekliyeceğime gidip başka araba alırım diye. Bana kızıyo millet ama gerçek bu.

Nihayi tüketici yani son kullanıcı bilinçli olmadığı sürece daz oto hep var olacak ve çok satacaktır.

Geçen sene 2 seçim ve bi o kadar da belirsizliğin içinde otomotiv sektörü rekor kırdı ve 1 milyon adet araç satıldı.

1. yi herkes biliyo zaten yazmama gerek yok.

Dün alamanlar tarafından kabul edilen soykırım yasa tasarısı sonrası bence devlet erkanının artık daz otoya binmemesi lazım.

Onun yerine her yere helikopterle hatta yerli olan hangi araç olursa olsun onunla gitmeliler.

Tr de üretilen bir araçta olur. Alaman daha buraya gelip fabrika bile kurmuyor.

Ben hep garanti politikalarını eleştirdim bunu kendi yetkililerine de her fırsatta iletirim.

Konu çok yerinde olmuş tebrikler.

https://www.youtube.com/watch?v=kQP3vZiyejM

Herkes Audi ile geliyor, Passat mı çeksin adam yanlarına..

individual
03-06-2016, 08:56
Birde boykot muhabbeti var ama hiç gerek yok.. 21 milyon yahudiyi sabun yapan adamın torunlarının parlamento'sundan çıkan karara kargalar bile kıçıyla güler.

Katılıyorum önce kendi geçmişlerine baksınlar ondan sonra konuşsunlar.

Evo34
03-06-2016, 08:58
Uzakdoğu ve Avrupa araçlarını,
daha araçların kapılarını açtığınızda dahi birbirinden ayırt edebiliyorsunuz.

Kullandıklarım arasında;
Avrupa otomobillerinde(Audi, Ford, Opel) kullanıcının konforunun ön planda tutulduğunu,
Uzakdoğu otomobillerinde(Mitsubishi, Honda, Kia, Nissan) ise, aracın tekniğinin ön planda tutulduğuna şahit oldum.

Bana göre bir Audi A4 veya Opel Vectra mühendisi aracı geliştirirken, aracın teknik mühendisliğine ilave olarak, sürücünün girdiği virajdaki ruh hali ile, ön konsoldaki işlevlere erişme açısını dahi hesaplamaktadır. Aynı şekilde soğuk havada yolcuların araç içindeki durumu ile yol sesinin sürücü ve yolcu üzerindeki etkisine kadar düşünmektedirler.

Buna karşın, Bir Honda Type-R veya Mitsubishi Lancer mühendisi, sürücü ve yolcudan çok aracın viraj kabiliyeti, motor performansı, sorunsuzluk yarışı gibi konularına
daha çok önem vermişlerdir.

Genel izlenimim;
Avrupa araçlarında sürücü ve yolcu konforu ön planda tutulurken, Uzakdoğu araçlarında daha çok teknik sorunsuzluk ve makina ön planda tutulmuştur...
Ben şahsen kendimi Avrupa araçlarının içinde daha değerli hissediyorum.
Uzakdoğu araçlarının içinde ise, bindiğim aracın benden daha değerliymiş izlenimiyle tasarlandığını hissediyorum.

karsiyakaliozi
03-06-2016, 08:58
Almanya 2 dünya savaşı çıkartıp ikisini de kaybedip yine de bu durumda olan bir ülke :) ekonomi algı üzerine kurulu .

Sinan58
03-06-2016, 09:29
beyler Binali Yıldırım bu ülkede başbakan farkındasınız değilmi :)

neremiz doğruki anasını satim

Cumhurbaşkanımız lise mezunu, daha 2-3 gün önce üniversite diplomasının olduğunu kanıtlayan belgede sahte çıktı.

Lise mezunu adam ülke yönetiyor :D

Bundan daha ters nasıl bir durum olabilirki :D

GKS
03-06-2016, 09:31
Yurtdışındaki ceo işe bisikletle, metroyla gidip gelirken, bizde birbirinden görüp satın alma olayı fazla olduğundan 10 arabadan 8 tanesi bmw-mercedes 50 lirası olan bi 50 daha kredi çekip sırf önündeki yıldız için fluence yürüyenli ve motorlu CLA, yada arkada 3.20i logosu bulunan 1.6 motorlu bmw ile kendini tatmin etmeye çalışıyor.

GKS
03-06-2016, 09:41
Şahsen ben herkeste aynısından olan araçları mecbur kalıp kullandığım yada bindiğim zamanlarda kendimi iyi hissetmiyorum, her zaman piyasada herkesin binmediği az bulunan araçları tercih ediyorum.

tuner faruk
03-06-2016, 09:47
Harfi harfine kelimesi kelimesine katılıyorum yazılanların :)

Yarbay
03-06-2016, 10:08
Cumhurbaşkanımız lise mezunu, daha 2-3 gün önce üniversite diplomasının olduğunu kanıtlayan belgede sahte çıktı.

Lise mezunu adam ülke yönetiyor :D

Bundan daha ters nasıl bir durum olabilirki :D

Adam zamanında hapiste yatmadımı? 90larda, 10larca fanatik müslüman grup liderleri ile fotosu yokmu? lise değil harvard mezunu olsa ne yazar zihniyeti belli adam kendi yandaşları ile bile anlaşamıyor :)

Serkan_UR
03-06-2016, 10:14
Biz Toplum olarak stand uplara bile konu olan herşeyi bilme her konuda fikrimiz olma yetisine sahibiz :) Bunun akabinde gerçekten araştırıp öğrenmediğimiz için çevresel şartlardan ve söylentilerden etkilenme konusunda çok çok direnç düşük.Yani vatandaş herşeyi biliyor her araçla ilgili fikri var,peki o araçla ilgili 2 satır yazı bile okumadı nereden bu fikri ediniyor?Herhangi bir ortamda bahsi geçen gerçeği yansıtmayan övme yada karalamalar zamanla bunlar kişinin kendi fikri gibi bilinç altına yerleşiyor ve gelsin sana ezber alımlar söylemler :)Burdan sonrasıda değerini etmeyen arbalar..

Ben Hep insanların öncelikli tercih etmediği araçlara yöneldim.Her yapılan aracın arkasında mühendislik var hiçbir mühendis ya da marka sorun çıkarsın bozulsun diye bir iş yapmaz , tabi ki hata yapabilir burada da kendi araştırmalarımız ve tespitlerimiz ile sonuca varabiliyoruz.

Örnek vermek gerekirse 2 adet rx8 im oldu 2sinde de hiç sorun yaşamadım :) ve insanlar öcü gözüyle bakarken ben zamanının şartlarına göre emsallerine göre daha uygun rakamlar ödeyip daha fazla keyfini sürdüm.Tutulmama sebebini herkes bilir mesela buda bir tespittir rx8 sahibi olmayan herkes çok yaktığını sürekli motor bittiğini bilir :) ... ve bu arba ile ilgili fikri vardır , bir çoğuda bahsettiğimiz kulaktan dolma ile oluşan fikirler :) Şu anda rx8 lerin piyasasına bir bakın zamanında boyasız kmsiz arabalar kaç paraydı şimdi arabalar kaç para? Ne oldu motorumu güncellendi yada yakıt mı ucuzladı..Ne olduğunu söyleyeyim sorunsuz süper diye tapılan arabalar uzay fiyat oldu diğer taraftan aslında sorun çıkarmayan rx8 ler göz önünde güven sağladı ve güven gelen kesim almaya yöneldi..SOnuç... Zamanında saçma sapan söylemler yüzünden az adette satıldığı için bugün sınırlı adette pahallı olarak alım yapılabiliyor...Böyle keyifli ama ön yargı ile harcadığımız model ne yazıkki çok fazla..

Ben bu ters köşeyi hep yapıyorum ve her zaman mutlu oluyorum çok şükür.

Şimdi gittim Opel GT Roadster Aldım :)Yorum yapanların Amerika üretimi olması vs bilmediğini geçtim Bakıp ya ne güzel arabaymış aslında diye yorum yapıp "ya direksiyona bak Opel işte insan farklı birşey yapar" diyen vatandaşa 2009 Model Corvette direksiyonu olduğunu gösterdiğimdeki şaşkınlığa ben artık şaşırmıyorum.Önyargı böyle birşey..Ancak artık farkında varsın insanlar çok biliyorum diye takılmak kendilerine zarar veriyor..Az bilin öz bilin gerçeği bilin :)

msk_bmw
03-06-2016, 10:24
Her ülkenin kendi ürününün reklamını yapması kadar doğal bir şey yok. Amerikalılar hollywood sayesinde yol tutmayan, çorba gibi yakıt içen, sadece büyük hacimli olup gürleyen mustangleri, pontiac gto ları nasıl gözümüzde büyüttülerse, Almanlar ve İngilizlerde yazılı basını yönetiyorken, oradan kendi araçlarını tabi ki överler. 10-15 yıl öncesine kadar bizde yaygın olarak satılan C segmenti Japon otomobillerinin yalıtım ve güvenlik ile ilgili Alman araçlarına göre ciddi eksikleri olduğu gerçeğini ise görmezden gelmeyin. Vw ve grubuna özel bir husumetim yok ama Türkiye distribütörünü günahım kadar sevmem. Diğer yandan ise trafik kazalarının bu kadar fazla olduğu bir ülkede, Bir çoğunda güvenlik zaafı olmayan Alman araçlarının yaygınlaşması kötü bir şey değil diye avunuyorum. Bilemiyorum Altan bilemiyorum...

KÖROĞLU
03-06-2016, 10:31

Tam olarak düşündüğümü yazmışsın abi, eline sağlık. Marka adı zikretmenin alemi yok ama.

Vag grubundan Fabia-octavia-passat-polo kullanmış birisi olarak evet Japonlara göre konforlular, çok daha iyi ses yalıtımları var. Ama daha sorunlular.
Fransızlardan Cllio-c3-c4-xsara-106 da kullandım vag gurbuna göre daha sorunsuzlar.
Japonlardan civic-jazz-colt-lancer kullandım samimi söylüyorum yağ-su koy devam. Elbette arıza var ama daha basit-mekaniğe özen gösterilmiş araçlar. Konfor vag'a göre daha az, kullanım keyfi daha iyi.

vw'in satış stratejisi başarılı, adamlar marketing işini çok güzel yapıyorlar. Evet mazda çok sorunsuz çok ta şık araçlar üretiyor ama satış sonrası zayıf. 2. el zayıf.

Bu işin tek mantığı arabayı daha alırken kaça satarım düşüncesiyle alan toplumumuz ve tok kapı sesinin araç üzerinde uyandırdığı dayanılmaz satın alma isteği :)

bu gün passat alırsın 6 ay kullanırsın aldığının üstüne 10K koyar satarsın.

bu gün mazda-volvo-mitsubishi alırsın 6 ay kullanırsın aldığının 10k zararına satarsın. (olması gereken de budur aslında)

Turboğuz54
03-06-2016, 10:36
Bir japoncu yine japon arabalarını pohpohluyolar sizi ne ya bırakın algıyı malgıyı isteyen istediği arabayı alsın cok hızlı cok konforlu desin politik savaşa cevirmişsiniz cok sacma

Octane
03-06-2016, 10:44
Bunlari cok konustuk. Isin sonunda polo yerine avensis aldigim icin fakir ilan edildim. Cekemiyor *** atiyor oldum.

Daha dun yazdim facebookuma, yiyosa almanyayi boykot edin ise otomobillerden baslayarak diye. Sonra ekledim, edemezsiniz ki digerlerinin ledi yok diye. Tok kapi sesi yok diye.

Bu forumda ne zaman tecrubelerimden yola cikarak vag grupta bir seyi kotulesem, millet ailelerine kufretmisim gibi davrandi. Ben bunu insanlarin altindaki araci 5 yil krediyle borcla harcla aldigina ve objektif olamamalarina, yediremenelerine bagliyorum. Halbuki sen bir firmadan bir urun almissin, kotu de cikabilir. Bu geregindeb daha pahali bir sey oldugu ve sen de bu kazigi yedigin icin elin almaninin firmasini savunma diyorsun, altindaki ibizayla ya da golfle senin altindaki mazda 6yi ezmeye calisiyor.

Baslarda tepki verirdim. Simdi gulup geciyorum.

lowfamilia
03-06-2016, 10:54

:bravo::bravo::bravo: abi helal olsun nokta atışı yaptın.

Diyadin
03-06-2016, 11:05
Yeni nesil arabaların çoğunu beğenmiyorum çok elektronik malzemeler var.

Benim için 2000 öncesi her otomobil kıymetli ve keyifli.

Yenilerin hepsi servislere ve güncellemelere gebe cep telefonları gibi alındığı zaman çok iyiler yeni modelleri çıkınca tü kaka. Sorunlarda cabası adam doğuş grubuna teşekkür konusu açmış şanzımanı iyi niyet garantisi ile değiştirdiler vs kimse demiyorki neden değişti bu şanzuman. Sorun hiç olmaması gereken bir sorun.

Elektrikli direksiyonlar bilmem kaç kademeli otomatik şanzımanlar elektronik gaz kelebekleri denge kontrol sistemleri tamam çok konforlu ama sürücü ile otomobil arasındaki bağı koparıyor.

Güncel bir bmw yada audi kullandığımda bütün sistemleri kapadığım halde sert kullanımda aracın limitlerini hissedemiyorum. Benim için bilgisayar oyunun oynamak gibi hissiyatsız.

BARR
03-06-2016, 11:08
Kendimden örnek vermek gerekirse TR'ye dergiler ilk girdiğinden beri evimde 91'den bu yana Autoshow Otohaber vb gibi dergiler duruyor hala.

Ben Fransız arabalarıyla büyüdüm, Renault 9- 11-21 Concorde-Safrane-Laguna gibi döneminin araçlarına sahipti ailem. Daha sonra Volvo serisine geçtik S70 T5, S60 2.0T gibi arada Alfa 156 sonrasında 159 derken Golf 6 ile VAG, bu sene Infiniti Q50 ile japon yine Beetle 1.2TSI ile VAG'dan devam ediyorum.

Hiçbir zaman fanatik olmadım her zaman kendi zevkime göre araç aldım, aldırdım da aileme. Benim kendi gözlemim belirli bir kritere indirgemezseniz kıyaslamayı genel kıyaslamada VAG grubu araçların tek bir şeyi iyi sunmayıp genel anlamda kullanıcı tatmin etme konusunda çok daha başarılı olduğu. Özellikle ellerindeki motor çeşit bolluğu, model bolluğu ve ellerindeki bu modellerin uzun zamandır aynı çizgide olması, Amerikada da Polonyada da aynı Golf'e binebilmek insanların hoşuna gidiyor. 1.2TSI'dan 2.0T 300hp ye kadar sana motor seçeneği sunabilmesi model bazında da ülkeler içinde piyasada dominant kılıyor.

Burada problem bu avantajları sanki diğer markalardan çok daha kaliteli veya premium vb gibi insanların araçlarını ve markayı övmesinden kaynalanıyor. Bunun da asıl sebebi cehalet ve dünyadan bir haber olmaları. Siz bu algı operasyonları sadece VAG mı yapıyor zannediyorsunuz?

Dünyanın her yerinde her marka yiyeceğinden, kıyafetine bunun gibi işler yürütüyor ve milyar dolarlar harcıyor. Bir marka için en önemli husus " lovemark" olmaktır. Bunu iyi başarıyorsan ayakta kalırsın. Diğer markalar bunu beceremiyorsa burada suçlu VAG değildir. Sonuçta kimsenin kafasına silah dayamıyorlar.

Ben Reklam Sektöründeyim. Sanat Yönetmeni olarak çalışıyorum ve firmaların reklam stratejilerini belirleyip hayata geçiriyorum. Firmaların hangi sektörde olursa olsun neyi nasıl manupule ettiğini veya abarttığını çok iyi biliyorum, zira o manipülasyonları ve abartıların ne olacağını ve nasıl olacağını ben belirliyorum :) O yüzden fazla takılmayın bu kadar neden rahatsız oluyorsunuz ki mutlu olduğunuz arabayı alın binin. Boş beleş konuşan adamla da muhabbete girmeyin rahat edin.

Ben Infiniti alınca etraftaki herkes bune çin malımı, bu kadar para buna verilir mi vs diye binmediği görmediği arabaya yorum yaptı bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı. Onlar aynı fiyata 1.6TDI Passata biniyor ben Infitini Q50 2.0 T 211hp mercedes motorlu arabaya biniorum. Gördüklerinde ve bindiklerinde de oha neymiş bu oluyorlar.

Orhan
03-06-2016, 11:25
Alman Japon Fransız İtalyan malı arabalar kullandım nacizane kannatim
Almanlar ederinden pahalı
Fransızların öpücüğü dışında gereksiz
İtalyanlar ehh işte
Japonlar beklentni performans ve ekonomi olsun konfor beklentini düşük tut
Benim bakış açım özetle budur

TaGo
03-06-2016, 11:31
Almanlar dergiler ve tv lerle insanlar üzerinde baskı oluşturabilir. Ama bunu Türk insanı üzerine yapamaz. İlk emri "oku" olan kitabını okumayan millet zaten o dergileri okusa dahi bişi almamıştır.

Alsaydı bugün s2k lar 100k tl üzerinde olmazdı. Vtecler 40 dan başlamaması gerekirdi. Okudğunu götünden anlayan ülke için farketmiyor kısacası korkmaya gerek yok.

Bu arada dip not; Almanlarneredeyse otomotivin var oluşundan beri en iyi leri üretirler zaten. Bunun en iyi kanıtı; sen tsukuba battle da izlesen adam kendi arabasını almanlarla kıyaslıyor, Autoshowda izlesen kendi araçları, Amerikan modifiye programlarındada yine kıyas olarak Almanlar alınır. Bu zaten çok basit bir denklem.

SGTI
03-06-2016, 11:37
[QUOTE=Bar35;8127422] Benim kendi gözlemim belirli bir kritere indirgemezseniz kıyaslamayı genel kıyaslamada VAG grubu araçların tek bir şeyi iyi sunmayıp genel anlamda kullanıcı tatmin etme konusunda çok daha başarılı olduğu. QUOTE]

Bana kalırsa olay bu.Hb sti satıp golf r a geçtim ben.Sti kesinlikle çok yırtıcı çok keyifli bir arabaydı.Golf ona nazaran daha ruhsuz.Ama mesela golf den %30 daha fazla yakıyordu mesela.Tabiki bu arabaların amacı ekonomi değil.Ama ekstra bir şey sunuluyor benim için artı, daha az yakması.Almanlar hiç bir zaman tek bir özelliğe kitlenmiyorlar.Adam ne İtalyan(ss ler) kadar çabuk biten bir araba yaparım diyor nede Japonlar kadar sorunsuz.Ortasını yaparım farklı bir yerlerden başka birşey eklerim diyor.Herşeyden biraz olması benim için daha iyi.Günlük binebileceğim ayrı bir arabam, birde spor arabam olsa sti tercih ederim, böyle bir imkanım olmadığı için golf benim isteklerime çok daha fazla cevap veriyor.

ahmetbaha-drs
03-06-2016, 12:09
En güzel cevaplardan birisini İsveç'liler vermiş sanırım..:) :D
http://i277.photobucket.com/albums/kk41/ahmetbaha-drs/v_zpsbfwsindf.jpg (http://s277.photobucket.com/user/ahmetbaha-drs/media/v_zpsbfwsindf.jpg.html)

semavi
03-06-2016, 12:29
Yumuşak plastik ve yumuşak dokunuş fetişizmine sahip olanlar evine bir torpido götürüp ona sarılıp yatsın :D

Volvomda çok o yumuşak plastiklerden falan... Ses yapıyor ağır malzeme bir süre sonra. benim araç 112binde. Ses aşırı değil ama eski aracımda bu sorunu çok yaşadım (c70ti) çok şükür çözümü var. Dolby ses sistemi koymuş volvo mühendisleri bu işin çözümü için...

Kaliteyi yumuşak malzemeye yada 50 liralık farklı yada eşdeğer fiyatlı fitil ve kapı kilidinden çıkacak "lop" sesine indirgemek yanlış. 2013 bir audi a4e bindim. Kapılarını bravo ile kıyaslasam bir çok arkadaş laf eder diye bravo iyi demeyeyim ama 99 c70imden daha kötü! neye göre? sert plastik... Peki 10 sene sonra ses yoksa ve malzeme özelliğini koruyorsa kötü mü? 5 sene kullanıp satan "sert plastik, kaliteyi düşürdüler" der... Alıp 10 sen sonra alan ise "diğerleri langur lungur ses yapıyor, benim arabam hala sessiz, adamlar işi biliyor" der...

Yani beklentiler...

Doktora tezim algı yönetimi üzerine... Sayfalarca yazarım ama bir örnek üzrerinden gidelim...

2009 krizini en çok hisseden japon firması olan toyota mükemmel bir algı yönetimi yaptı... En zor zamanlarından birinde milyon civarı aracını geri çağırdı... Ottan sebeplerle... Dalga geçtik, kötü bir imaj bıraktı ilk etapta ama daha sonrasında ne oldu? En zor zamanında malının arkasında duran, güvenilir ve "basit hataları bile" önemseyen bir imaj bıraktı zihinlerde... Tüm marakalar bunu taklit etti daha sonra... En çok abartan mazdaydı. Benzin deposunda örümcek ağı bağlama riskine karşı araba çağırdı :D

Bir dönem "Amerikanlar büyük sever" diyerek amerikaya japon arabaları daha uzun tamponlarla yollandı!

Algı her yerde var... Ama her yerde her algı tutmaz.

Bu konuda Toyota mükemmel işler çıkartıyor... Zaten üretimde ya 1. ya 2. dünya çapında...

elma
03-06-2016, 12:56
Adam arabayı alırken keyif alayım diye almıyoki. Mekanın önüne çeksem nası görünür, karı kız ne der, vw prestiji:D(o neyse). Ayrıca vergi ve yakıttan bağımsız düşünürsek aile için alınacak bence en mantıklı 0 arabalar amerikanlar. Aynı fiyattaki diğer arabalarla karşılaştırırsanız gerçekten büyük, konforlu ve hacimli arabalar yapıyorlar. 2. elde ise japonlar sorunsuzlukla önde zaten. Vwin toyotayı geçememesini en önemli sebebi uzakdoğu pazarındaki yokluğu. Orada yeterli servis ağını kurmak zor, adama gidip servis ağı oluşmamış yerde vw aldıramazsın.

dahan
03-06-2016, 13:17
konu bi ara siyasete kaymış sonra geri düzelmiş,,benncee isteyen istedig ülkenin aracına biner ,,ha bizim ülkede, ülkeye göre araba alan kişiler çok azdır ,,alman denmişte almanlarda sonuçta bir otomobil devi olan bir ülke,,otomobil markası olmayan bir ülkenin insanları koca almanyayı eleştirmek gibi bir lüxü yok,,,benim düşünçem böle

BaDCaT
03-06-2016, 13:28
Şöyle bir örnek veriyim Focus RS hot-hatch klasmanında en hızlı olmasına rağmen testlerde RS3 şöyle kaliteli böyle lüks pahalı bile olsa elegant diyerek gölgelemeye çalışmaları bunun en büyük örneğidir.

tremx
03-06-2016, 13:43
adamlar satis pazarlama stratejilerini biliyorlar demekki saygi duymak lazim.

süleymann
03-06-2016, 14:16
vw yetkilide tanımıyorsam 10 tane samimi arkadasım vardır. 2015 model arabada sase punta kopugu hergün geliyorsa bir sıkntı var demektir .

sanayiye bir bakın nekadar bmw mercede vw servisi var birde toyota nissan mazda alman binecegim tek araba mercedestir oda e kasasıdır yoksa bi dünya jettaya golfe para vermem.

overblack
03-06-2016, 15:11
Bu arada dip not; Almanlarneredeyse otomotivin var oluşundan beri en iyi leri üretirler zaten. Bunun en iyi kanıtı; sen tsukuba battle da izlesen adam kendi arabasını almanlarla kıyaslıyor, Autoshowda izlesen kendi araçları, Amerikan modifiye programlarındada yine kıyas olarak Almanlar alınır. Bu zaten çok basit bir denklem.

ne alaka tarkan adamlar alman arabaları iyi olduğu için kıyaslamıyor.Piyasada en çok satan araç olduğu için kıyaslıyor.konuyu açan arkadaş onun için açmış zaten. adamlar dünyada çok büyük bir algı operasyonu yöneterek piyasayı ele geçirdiler.

Gko
03-06-2016, 15:37
Toplumumuzda çok ama çok yanlış bir olgu oluştu, adam bmw 316yı dünyanın en hızlı arabası zannediyor mesela.
Ama beygir-tork ne demek haberi yok.
Daha sonra biride oradan çıkıp jetta ne gidiyor yav diyor onunda arabanın 1.6 120-130 beygir olduğundan haberi yok.

Hele birde en pahalı araba en hızlı arabadır mantığıyla yaklaşanlar var, adam almış 140 Milyar"a passat, altındaki arabayı kimse geçemez zannediyor.
Tamamen bilgisizlikten başka bişeyden değil hüloğğğğğğ :D
Yaşasın Japon arabaları, ha ta ta ta ta :)

@wankel batu: Kardeşim avatarındaki resim olduğu sürece hiçbir zaman objektif düşünemezsin.

bizim mahallede 1.2 tsi jettayla 275 yapanlar var he ak diyip geçiceksin cahille tartışmaya girilmiyo. Kadranda ne yazıyosa onu yapıyo cahil arabaları

kelalper
03-06-2016, 15:59
şimdiye kadar 4 alman 3 fransız 2 japon 2 isveç arabası 1Çek Cumhuriyeti sahibi oldum. İlk arabam Ford Sierra 2.0 İGLS idi. Çok rahattı ama egzoz manifold contası , motor kulağı ve şaft balans sorunu illallah ettirdi. 93te 0 almıştık 97 de kurtardım kendimi kaza yaparak. Arkadan iterdi zamanına göre hızlıydı ama o kadar. 98 de saxo vts aldım. 99da satana kadar gayet problemsiz bindim. Kliması vs 10 numara çalışıyordu. 99 ta S40 T4 aldım gene 0. hiç bir sorunum yoktu acaip memnundum. Çok sağlam kazadan burnum kanamadan cüzdan telefon alıp çıktım. Kasko perte çıkaracaktı çıkartmadım topladım modifiye ettim. İnanılmaz memnundum çalınana kadar. Volvo olduğu dönemde 96 1.6 corrollamda oldu. Sorunsuzdu ama içi gerçekten çok kalitesizdi. Lastik sesi yol gürültüsü rüzgar sesi falan felaketti.Onu satıp yerine 93 Coronna aldım. Araları uçurumdu. İçi gene kaliteli sayılmazdı ama lastik sesi dışında çıt yoktu. Hayatımda öyle klima ben görmedim. En düşük kademede havalandırmadan beyaz duman çıkıodu resmen. 99 S70 T5 i S40 çalınınca aldım. Hala kullanıyoruz taş gibi. Bazı klasik sorunları var ama şu zamana kadar 1 kere hararet yapıp yolda bıraktı devirdaim arızası yüzünden.Şu anda Gaz kelebeği arızası var parçası geldi amerikadan takıcam biticek. 17 yaşında araba gayet normal. Üzerinde koni amortisör denedim bi dönem o zamandan kalan trim sesleri var o da ön konsol ayaklarından dolayı. 2005 ford fiesta hanımın arabasıydı. O da problemsizdi ama tüketimi ciddi yüksekti. 2005 Megane RS. herkes olm naapıcan çok problemlidir yürümez sorunludur vs demediğini bırakmadı genede aldım. İyiki de almışım. Yaşadığım sorunlar iki arka bilye bir de krank keçesi. Bir de yüklemelerden dolayı dayanmayan motor kulakları. 80 bin km yazılımlı kullandım hala satılıkta hala motor yapılmadı. Kozmetik sorunları oldu ama tavan dışında trim sesi yoktu. Donanımı inanılmazdı senesine göre. 2004 A6 2.7 Biturbo Quattro. Ciddi para harcadım çokta güzel oldu ama iç malzeme kalitesi o arabaya yakışmayacak kadar kötüydü. Tuşların hepsinde soyulmalar çok can sıkıyordu. Allahtan ebay üzerinden Çin üretimi sorunsuz ve boyası soyulmayanları çok ucuza aldım ve sıfırladım. Egt sensör arızası çok uğraştırdı ebayden çıkma aldım sorun kalmadı. 3000 lira yerine 180 liraya çözdüm. Frenler felaketti. O arabanın o ağırlık ve gücüne yetişemiyordu. Dozajlama sorunu yoktu ama bastığın zaman durmuyordu. 99 Volvo bile o konuda çok daha iyi. 2006 Clio 1.2. Öyle arabaya lanet olsun. 130 binde sekman attı. 1.4kadar yakıp yürümüyordu. Sürekli ya abs ya airbag arızası veriodu. Temde 14 araba birbirimize girdiğimizde kamyon bana arkadan patladı da pert olup kurtuldum. 2011 Fabia RS. 86 binde motor yaptık stg 1 kullanırken. Yaktığı yağın haddi hesabı yoktu şehiriçinde. Uzun yolda yağ yakma 0. Şehiriçinde 1000 km de 1 litre. Yol tutuş felaket. Şase felaket frenler felaket. Pistte apekse frenle girerken viraj içine kıçını bırakan tek arabadır heralde. Şekli çok cici ama o kadar. Bide yılın arabası seçilmiş sanırım. Şu anda da 2012 focus 1.6 benzinli otm. var. Şase süper amortisör süper ses hiç yok gibi. fren yeterli ama o araba o şanzımanla fabrikadan nasıl testten ok alıp çıkmış ben anlayamadım. Tek kelime ile RE ZA LET. Sürekli olarak dur kalklarda kafası karışıp saçmalayan bir şanzıman olur mu arkadaş? Şu arabayı hiç mi test etmediniz sıkışık trafikte.

Bunları niye yazdım. Kulladığım almanlar hep zamanının testleri tarafından şişirilmiş arabalar. Fransızlar yerden yere vurulmuş Saxo VTS dışında. Japonlarda gene aynı şekilde. Fabia nasıl yılın otomobili seçildi onu hiç bilemiyorum. Yani bi fabia ancak bu kadar hızlı olabilir diye vermiş olabilirler. Ben megane Rs i ilk lansmanında körfezde kullanmıştım o zaman da çok sevmiştim dergilerde yerden yere vurulmasına rağmen. Zaten o tecrübe ile aldım. Dergi testlerini okusaydım kaçarak uzaklaşırdım heralde. Fabiayı da test şişirmelerinden ve daha retro görünümünden dolayı aldım. A6 yı tamamen motor potansiyeli ve rahatlığı için tercih ettim. Ama iç kalitesi çok kötüydü. Ford Sierra baika bir test şişirmesidir. Babam testleri okuyarak aldı sonra ben ehliyeti aldığım gün bana kitlediler arabayı. Volvoları test ederek ve sağlamlığına güvenerek aldım. Testlerine bakarsan felaket arabalar ama hiç üzmediler.

TolgaEsentepe
03-06-2016, 16:18
yıllarca algı operasyonu yaparken sen ne yaptın ? Almanlar üstlenmese bu işi belki fransızlar üstlenecekti ve bu yorumlar peugeot için yapılacaktı. Dünya ya yeme içme yatma ve sevişme için gelmiş bir topluma mıç mıç konuşmanın hiç gereği yok. parası olan neye istiyorsa binsin kime ne ?

TaGo
03-06-2016, 16:24
Bosch adamların, Siemens adamların, ZF adamların. Hella, zkw adamların. Continental vs adamların aklıma daha gelmedi gelemeyecek otomobil sektörünün en baş sağlayıcısı zaten adamlar.

AMA ALGI OPERASYONU YAPMIŞLAR.

TaGo
03-06-2016, 16:29
LUK ve en büyük rakibi Sachs adamların, Eibach Voglandt, KW, HR hepsi adamların. Bose ve sanırsam ralf halufsen mi ne ya arabayı araba yapan herşeyin en iyisi zaten adamlarda. Bunları birleştiriyor birde araba sını yapıyor. Bizde Fuji dağından *** atıyoruz aq

OmerRS
03-06-2016, 16:34
vw yetkilide tanımıyorsam 10 tane samimi arkadasım vardır. 2015 model arabada sase punta kopugu hergün geliyorsa bir sıkntı var demektir .

sanayiye bir bakın nekadar bmw mercede vw servisi var birde toyota nissan mazda alman binecegim tek araba mercedestir oda e kasasıdır yoksa bi dünya jettaya golfe para vermem.

Hangi araç bu punta sorunu yaşayan? Paylaşmakta yarar var.

semavi
03-06-2016, 16:37
bu konunun bir diğer versiyonları:

tork mu beygir mi?

s2k mı Rx8 mi :D

Konu çok su götürür, o yüzden yazdım, mantıklı yada mantıksız diye yargılamak için değil :)

merttepe
03-06-2016, 16:42
Bosch adamların, Siemens adamların, ZF adamların. Hella, zkw adamların. Continental vs adamların aklıma daha gelmedi gelemeyecek otomobil sektörünün en baş sağlayıcısı zaten adamlar.

Almanlar birbirini en çok kollayan milletlerden. Özellikle firmalar arası. Bu yüzden hepsi zincirleme büyüyor.
Şimdi işimle alakalı bir örnek vereyim;
Bosch sensör ve beyin olarak heryerde. Yaptığımız şanzıman ve hibrit sistem için bosch beyinlere müdahele etmemiz gerekti, Bosch biizmle işbirliği yapcağına ZF ile iletişme geçiyor ve bizimle işbirliği yapmayı reddediyor çünkü ZF'nin satışlarında ciddi sorun oluşturacak bir ürünün geliştirilmesinde ortaklık yapmak istemiyor.
Kendisi para kazanacak bile olsa, dost firmayı kolluyor adam.

K0213
03-06-2016, 16:44
Bu ülkede 131'e kötü dediler, vw'ye iyi demişler çok mu :D

Bence de vw'nin en büyük başarısı, ar-ge'sinden çok akılcı satış politikası ve alıcıya dokunan reklamasyon çalışmalarıdır.

BARR
03-06-2016, 16:44
E bu çok normal değil mi neden bu kadar yadırganıyor. Fransızların milliyetçiliği dillere destan mesela yazdırtmayın bana :D

OmerRS
03-06-2016, 16:46

LUK ve en büyük rakibi Sachs adamların, Eibach Voglandt, KW, HR hepsi adamların. Bose ve sanırsam ralf halufsen mi ne ya arabayı araba yapan herşeyin en iyisi zaten adamlarda. Bunları birleştiriyor birde araba sını yapıyor. Bizde Fuji dağından *** atıyoruz aq

Önceden de dediğim gibi, daha iyidir daha kötüdür penceresinden bakmak değil de farklı markaların da sunduğu iyi ürünleri görebilecek şekilde daha geniş bakmak lazım diye düşündüğümden yazdım bunları. Arabadan aldığımız keyfi değerlendirirken çok dar kriterlere indirgememek bu kültürün gelişimi açısından yararlı olacaktır.

VETTE
03-06-2016, 17:14
Şahsen tanışmasak da öncelikle objektif yazın için tebrik ederim.
Kaç kuşaktır Ford la iç içe olduğunuzu Ford u ne kadar gönülden sevdiğinizi iyi bilirim.
Erol abiyle de çok konuştuğumuz bir konu (bu arada bende hem Opel hem Honda binicisiyim ki Erol abiyle tanıştığımızda mk2 fiesta XR2 vardı)
Eşe dosta yakın zamanda tavsiye ettiğim araba vtec 2 honda yada vvtı toyota derdi yıl 2007 de.çünkü yağ bakımı dışında gerçekten sorunsuz derdi.
Bir araba ne kadar az sorun çıkartıyorsa o kadar iyidir benim gözümde.
200k km VTI ım oldu koltuklar 20.000k VW kondisyonunda ön takım hiç ellenmemiş debriyaj balatası bile değişmemiş.iç plastik aksam desen aynı keza.
VW Audi nin otomatik vites seçeneğine dünya fark ödeyip bir o kadar sorun yaşıyorsunuz Honda ve Toyota da nerdeyse hiç görmedim.
Yağ kaçağı desen yine neredeyse hiç görmedim.
Ama Almanlar kadar fanatik milliyetçi bir toplum da görmedim.
1977 Almanya doğumluyum.Babamın arkadaşlarından Mercedes ve Vw dışında arabaya binen yoktu.
Opel ve Ford a siz Türkler binersiniz onlar bizim öz malımız değil derlermiş.
Japon ve ingiliz arabalarından da nefret ederlermiş.
Normal gelir düzeyi olan VW parası olan Mercedes Audi ye binermiş gençler de Bmw.
Ne yapıp edip bu zihniyeti tüm dünyaya empoze etmişler.
TDI VW ler yüzünden dünyada Yer yerinden oynadı ama ikinci el passat golf jetta fiyatları 1.000TL aşağı yönde oynamadı ülkemizde.

Dragger
03-06-2016, 17:27
Kardeşim sen de senelerce forumları Ford ile zehirlemedin mi? :D

Ben inanmıyorum bu tarz şeylere, herkes kendi kazanıyor parasını ve bütçesine göre kendi istediği, sevdiği markaya biniyor. Zevkler ve renkler kısacası...

Öyle dergiyle bilmem neyle Türk milletini etkileyemezsin kardeşim.

Kendimden örnek veriyim, ilk arabam italyan 1.6 16v palioydu o dönem 106lar saxolar show yapıyordu dergilerde, piyasada ben gittim palio aldım.

2. arabam yine italyan puntoydu, 1.3 16v multijet motor olarak iyiydi, gidip aynı paraya 8v eski nesil c2,c3,fiesta,206 almak istemedim.

3. arabam kia pro ceed idi, herkesin önyargısına rağmen herkes megane coupe tercih ederken ben kia aldım ve inanılmaz memnun kaldım. Çevremdeki herkes de önyargılarını sayemde yıktı. Ki öyle yıktı ki ben kia alırken bana laf eden babam sonra kendisine megane sport tourer yerine kia ceed sportywagon aldı. Fiyat performans ilişkisi :)

Yine o arada Allahın belası MMT şanzımanlı Auris vardı, Aurisi zararla sattım, Pro Ceed zarar ettirmedi. İkisini satınca Audi aldım.

Bu saatten sonra orta sınıfta Alman arabası dışında başka arabaya binmem, eskisi yenisi farketmez o kadar diyorum.

Sıfır corollaya bineceğime 3 yıllık alman arabasına binerim daha iyi.

kurtbil
03-06-2016, 17:57
Medya' nın işi zaten algı yönetmektir. Fotoğraf, video çeken makinaları adamlar anılarımıza bakarız diyip yapmadılar :) Araba dergilerinde adamlar kalkıp gündem haberi yapıp tarafsızlık ilkesini koruyacak değillerya :) Alman, arabasını bu şekilde pazarlayabilecek kadar belli bir seviyede yapmış olmasa, istediği kadar algı yönetsin bir şıçrar iki sıçrar. Yazının ilk örneğindeki m5 - s6 karşılaştırmasında iyi bir algı yönetme de söz konusu olamamış bence. Memleketteki m5 sayısı muhtemelen s6 dan çok daha fazladır.

süleymann
03-06-2016, 18:00
Hangi araç bu punta sorunu yaşayan? Paylaşmakta yarar var.

jetta hatta resimlerini isterim tabi bunan müşterinin haberi olmuyor.

msk_bmw
03-06-2016, 18:01
Herkes aynı şeyi söylüyor bence burada, Japonunda, Almanında, Fransızında, Korelininde, İtalyanında artısı eksisi var. Bunları herkes az ya da çok biliyor. Kimsenin kazancına kimse ortak değil. Algı yönetimi bir nevi reklam stratejisi sayılıyor sonuçta. Araba konusunda ne istediğini bilmeyen ya da kısaca arabadan anlamayan adamı etkilerler. Ama sana bana B segmenti araç alacakken, kriterin yol tutuşu - sürüş zevkiyse vw polo yada toyota yaris satamazlar. Gider mesela fiesta alırsın, belki 208 alırsın. Ama başka biri çıkar onun için sorunsuzluk ön plandadır gider yaris alır, haklıdır da. Arabayla hiç alakası olmayan adamlarda arabaya ihtiyacı olunca hiç bir kriteri yokken 2. elde değer kaybetmesin, komşumda da var zaten ne güzel araba diye gidip polo alıyor, o da bizi ilgilendirmiyor bence. Sonuçta belki bende telefon alırken algı yönetimiyle hareket ediyorumdur, bir insan her konuda mücehhez olamaz . Bu arada poloya çok gömdüğümü farkettim. Polo gti ve turkuaz rengi olan blue-motionları üretim amaçlarını layıkıyla yerine getirdikleri için severim aslında :D

Dragger
03-06-2016, 18:01
Bu arada ailemde bir crv ve bir civic de var.

Civic şehiriçi 10-12 lt yakıyor. Savunulacak biryeri yok.

Yine bir arkadaşım gitti 75-80bine fabrikasyon tüplü civic aldı 0 km, bin pişman.

Orta sınıf benzinli alman otomobilleri sadece görüntüsüyle değil motorlarıyla da bence 1-0 önde.

ghibli06
03-06-2016, 18:31
yıllardır dergi okumuyorum, 91-99 autoshowun bütün sayılarını toplamıştım, çoğu konuyu da hatırlıyorum... o yıllarda Alman arabaları açık ara öndeydi, mazda 323 ile 3.16i nin kalitesi aynı mıydı? Volvo 850 çok mu sorunsuz bir araçtı? ya honda civic?(kutsal arabaya laf attık kusura bakmayın)... zaten o dergiler bizim verdiğimiz 3 kuruşla değil, otomobil üreticilerinden aldıkları sponsorluklarla ayakta kalıyorlardı, netice itibariyle 'algı' da olsa, hedef doğruydu.... sonra ne mi oldu? o zaman lüks olan ne varsa, elektronik sistemler, müzik sistemleri, seyir kontrol aksesuarları vs. hepsi Çin'de üretilmeye başlandı, sonrasında da hyundai, kia, honda citroen vs ne kadar üretici varsa 3 kuruşa araba donatmaya başladı... şimdi sorsan hyundaide mercedes C serisinde ne varsa var... otomobiller ruh ve estetikten giderek uzaklaşıyor, o yıllarda Alman otomobilleri ile iyi ki zehirlemişler, en azından bir otomobil kültürümüz oluştu...

rebeloghy
03-06-2016, 18:31
Bu arada ailemde bir crv ve bir civic de var.

Civic şehiriçi 10-12 lt yakıyor. Savunulacak biryeri yok.

Yine bir arkadaşım gitti 75-80bine fabrikasyon tüplü civic aldı 0 km, bin pişman.

Orta sınıf benzinli alman otomobilleri sadece görüntüsüyle değil motorlarıyla da bence 1-0 önde.

Yavuz abi saydığın araçlardan sonra şu anki a3 e geçip de beğenmemek elbet zor. Ancak eski bir Civic kullanıcısı olarak söylemeden geçemeyeceğim ki 1.6 Honda civic 2004 de olsa 2010 da olsa muadili almanlardan çok daha verimliler yakıt konusunda. 1.4 tsi ların yada 1.6 hitlerin 10 litre yaktığı yerde maksimum 7 yakar 1.6 honda demeden geçemeyeceğim :)

i-vtec07
03-06-2016, 18:46
Yavuz abi saydığın araçlardan sonra şu anki a3 e geçip de beğenmemek elbet zor. Ancak eski bir Civic kullanıcısı olarak söylemeden geçemeyeceğim ki 1.6 Honda civic 2004 de olsa 2010 da olsa muadili almanlardan çok daha verimliler yakıt konusunda. 1.4 tsi ların yada 1.6 hitlerin 10 litre yaktığı yerde maksimum 7 yakar 1.6 honda demeden geçemeyeceğim :)

Kardeşim beni belki bilirsin forumdan hondaciyim dır. Fakat sana şunu diyim otomatik fb7 cıvıc im vardı şuan da polo gti ve inan bana normal kullanımda gti daha az yakıyo. Bizzat karşılaştırdım. Ha 122 lik tsi ları bende pek sevmiyorum ama 140 hp ve üstü tsi lar genel olarak başarılı. Atmosferik olarak honda nın 1.6 sı mpi dan ve fsi dan çok daha iyi ama o bi gerçek.

Onamdar
03-06-2016, 19:11
97 model golf 3 vardı 5 sene bindim bir tek röle arızası çıkardı ciddi olarak arızayı buşana kadar canım çıkmıştı 100 binde aldım 160 binde sattım motor şanzıman saat gibiydi ekspertiz yapan adamlar bile çok şaşırmıştı
Sonra gittim 2012 yeni kasa aveo aldım. Hız sabitleyici otomatik vites hemen hemen herşey var sessiz konforluda ama golfün verdiği sürüş zevkinin yanına yaklaşmıyor. Ama fiyat performans olarak baktığında 30kya boş polo almaktansa o paraya full aveo almak mantıklı geldi. Belki satarken zorlanırım ama satmak için değil binmek için aldım neticede

Sinan58
03-06-2016, 19:24
Arkadaşlar işin geneli herkes hangi arabayla mutlu oluyorsa onu alır.

Ben en çok 90"ların Japon arabalarını seviyorum, param olduğu vakit gider sevdiğim arabayı alırım.

Çünkü beni sevdiğim araba mutlu eder.

Hanginiz sevmediğiniz bir işte çalışmak istersiniz?

Kendimden örnek vereyim, tüm dünyada 1 tane araba kalsa oda alman arabası olsa ben binmem.

Arabasız kalırım gene binmem.

Çünkü beni bu mutlu ediyor.

Aynı şekilde elektronik eşyamı alıyorum, ya Yerli alırım yada Japon-Kore alırım yada hiç almam.

Aynı durum arabalar içinde geçerli.

Yani amaç arabanın sizi mutlu etmesi.

Sizi mutlu ediyorsa gerisi boş...

M3CSL
03-06-2016, 19:40
Marka stratejisi,almanlarin iyi oldugu noktalarida goze sokmasi marketingin babasi ki normal:)
Malzeme kalitesinden degilde yalitim daha onemli.
Birde artik malzemeler kullan at cinsinden tuketim toplumu her sektorde oyle uzun vadede kaliteli olmasina gerek yok 10 yil kimse ayni urunu kullanmiyor.

Omer guzel konu tebrix:)

bilalMW
03-06-2016, 20:02
vag çöp abi. Mercedes,BMW spesifik modeller araç daha dayanıklı.

bilalMW
03-06-2016, 20:11
bide içimde kalmasın en büyük kazık tdi lrın emisyon muhabbeti değil. DSG'dir. ! DSG dünyaya attığı en büyük kazıktır. Bana kimse sorunsuz geçişleri,çok seri atıyor hızlı şanzıman zamazingosu yapmasın kaç tane 5000'e gelmeden kavrama,volan hatta sıfır araba 40 km de komple şanzıman değişti ve bu bir defa olmamıştır. O yüzden almanlar cidden şişirmedir ama benim gözümde Mercedes,BMW dna'sında daha az vw olan Porsche'ler hariç. Trim mevzusunu bu kadar abartmayın sevişmeyeceksin sonuçta araba ile..

Dragger
03-06-2016, 20:12

Kardeşim 1.4 tfsi benim araba ve 1400kg, 7.5 litre yakıyor istanbulun lanet trafiğinde.

65bin kmdir 10 lt yaktıramadım ben bu arabaya, her türlü gazlamayla bile.

2014 civic var minimum 10 lt yakıyor otomatik.

1.6 102hp pancar motoru söylesen haklısın da 1.4 tsidan az yakmaz civic 1.6 malesef.

ghibli06
03-06-2016, 20:27
iç mekan plastiği :) geri dönüşümden teşvik alabilmek için kullanılan malzemeler çok çabuk sertleşip iç akustikte değişik sesler çıkartmaya başlardı BMW lerde... yumuşak olması kalite demek değil, sertler geri dönüşüm malzemesi olduğu için sıkıntı yarattı, deri kaplasa ne olacak bile zamanla sertleşip deforme oluyordu...

KOSEREN
03-06-2016, 20:56
''şekil'' itibari ile okunaklı güzel bi yazı yazmış ve arkasından forum fena gaza gelmiş durumda.Gözünü kapatan alman arabalarına sıkıyor :)

ghibli06
03-06-2016, 21:04
bence güzel konu, zihin açıyor... yayları 2 cm en iyi kim keser konularından gına geldi :D

lowfamilia
03-06-2016, 21:18
İnsigniayı verip yeni Mazda 3 veya CX3 almak için bayiye gittim hani diyorlarya japonun iç kalitesi düşük diye burdan herkese söylüyorum almak için değil boş vaktinizde bi Mazda bayisine gidin derim. Şuan dizel otomatik kombinasyonu ile mazda 3 gelmeye başlıcak eli güçlenicek tek eksikleri reklam konusundaki yetersizliği MX-5 teki başarıyı savmıyorum. dolar 2.5lara gerilese mazda 3 almamak için sebep kalmıyor. Golf mk7 sahibiyiz o iç konsol tasarımı ile mazda 3 tasarımını karşılatırmam bile inanırmısınız biz neden golfe para verdik diye düşündüm bayide. Herşeyi geçtim braşür fiyat listesi ile bana verdikleri dünyadaki en az arıza yapan araç listesi (İnternettende ulaşabilirsiniz) vermesi işte bu bi markanın aracına ne kadar güvendiğinin göstergesidir. En basit örneği Arkadaşım benzinli yeni kasa mazda 3 sahibi. araçta motorda küçük müşür bi benzeri araç hatalı çıktı inanırmısınız ben böyle ilgilenen servis görmedim 2 gün serviste kaldı direk altına CX3 verdiler hayır en şaşırdığım yanı aracın servis bakımına 2000 km varken bu sorun yaşandığında araç serviste periodik bakımını yaptılar ve ücret dahi istemediler. Tekrar söylüyorum araçlarda arıza çıkarabilir normaldir ama aracının arkasında bu kadar durmak gerçekten bi marka olayıdır. 1-2 sene sonra güzel bi araç almak istiyorum. İlk listemdeki araçlar Subaru BRZ veya 2.5 WRX, Mazda 3 yada Cx3. Konfor konfor konfor diye övülen arabalar türkiye yollarında trim seslerinden binilmez oldu hissiz trim sesli arabaya bineceğime hisli konforsuz araba binmeyi tercih ederim. Bu yüzden bundan sonra imkanım oldukça Japon binmeye çalışıcam.

rebeloghy
03-06-2016, 21:21
İnsigniayı verip yeni Mazda 3 veya CX3 almak için bayiye gittim hani diyorlarya japonun iç kalitesi düşük diye burdan herkese söylüyorum almak için değil boş vaktinizde bi Mazda bayisine gidin derim. Şuan dizel otomatik kombinasyonu ile mazda 3 gelmeye başlıcak eli güçlenicek tek eksikleri reklam konusundaki yetersizliği MX-5 teki başarıyı savmıyorum. dolar 2.5lara gerilese mazda 3 almamak için sebep kalmıyor. Golf mk7 sahibiyiz o iç konsol tasarımı ile mazda 3 tasarımını karşılatırmam bile inanırmısınız biz neden golfe para verdik diye düşündüm bayide. Herşeyi geçtim braşür fiyat listesi ile bana verdikleri dünyadaki en az arıza yapan araç listesi (İnternettende ulaşabilirsiniz) vermesi işte bu bi markanın aracına ne kadar güvendiğinin göstergesidir. En basit örneği Arkadaşım benzinli yeni kasa mazda 3 sahibi. araçta motorda küçük müşür bi benzeri araç hatalı çıktı inanırmısınız ben böyle ilgilenen servis görmedim 2 gün serviste kaldı direk altına CX3 verdiler hayır en şaşırdığım yanı aracın servis bakımına 2000 km varken bu sorun yaşandığında araç serviste periodik bakımını yaptılar ve ücret dahi istemediler. Tekrar söylüyorum araçlarda arıza çıkarabilir normaldir ama aracının arkasında bu kadar durmak gerçekten bi marka olayıdır. 1-2 sene sonra güzel bi araç almak istiyorum. İlk listemdeki araçlar Subaru BRZ veya 2.5 WRX, Mazda 3 yada Cx3. Konfor konfor konfor diye övülen arabalar türkiye yollarında trim seslerinden binilmez oldu hissiz trim sesli arabaya bineceğime hisli konforsuz araba binmeyi tercih ederim. Bu yüzden bundan sonra imkanım oldukça Japon binmeye çalışıcam.

Kardeşim İzmir'e dönünce tanışalım seninle valla ben vag sahibi olup da bu kadarını yazabilen ne gördüm ne tanıdım :D

lowfamilia
03-06-2016, 21:46
Kardeşim İzmir'e dönünce tanışalım seninle valla ben vag sahibi olup da bu kadarını yazabilen ne gördüm ne tanıdım :D

buluşmaya insignia ile değil passatla geliyim anlarsın zaten stemimi :D hayır insigniayı kötülemeye gerek bile duymuyorum otopark insignia 2.0 cdti testini izlersen anlarsın demek istediklerimi :D

Mehmetmert
03-06-2016, 21:47
1-Japon Sanayi Standartları Komitesi’ne göre kalite; ürün ya da hizmeti ekonomik bir yoldan üreten ve tüketicinin isteklerine cevap veren bir üretim sistemidir. "Oncelikle japon sanayiisinde kalite ne demektir buna el atmak lazim :)

2-Yazdim birsuru sey ama sildim,uzatmanin manasi yok gereksiz:) Soyleyeceklerim bu kadar ...

İbrahim Erdem
03-06-2016, 21:54
Algı operasyonu her daim oldu oluyor olacak. Zira almanlar kendi araçlarını mükemmel göstermek için testler hazırlarken ingilizler kendi programlarında dinozor şanzımanlı aston martini sürekli arıza çıkaran range roverlarını illaki araya sokup reklamın kralını yapıyorlar. Japonlar ise zaten bu konuda fazlasıyla tutucular. Kısacası kimse yoğurdum ekşi demez.

Öte yandan alman araçları en iyi denmesinin sebebini ciddi derecede algı oluşturuyor. Türkiye pazarında doğru düzgün araba yokken gurbetçilerin getirdiği alman arabaları, yurdum insanlarının lexus diye bir marka ile hiç tanışmaması ve mazda nın eskiden beceriksiz bir distribütör tarafından satılmaya çalışılması da bunlara sebeptir.Tabi ayrıca türkiye pazarına harbi dolu donanımlı japon otomobillerinin satılmaması da etken. körfez savaşı fazla uzamasaydı honda integra prelude toyota cressida gibi eski ama zamanına göre baya donanımlı çoğu aracın varlığından bile haberimiz olmazdı. Amerikan araçları ise büyük motor vergi ve yakıttan dolayı zaten pek varolamadılar türkiye piyasasında. Fransızlar ise aslında gerçekten çok güzel araçlar üretirken 2000 lerde üretilen araçların sorun yumağı olması sebebiyle ciddi itibar kaybettiler.

JayVTEC!
03-06-2016, 22:38
0 almayi gecin.. vw almanyada en fazla 2.el piyasasinda yerle bir olan aractir inanilmaz bir dusus sergiliyor her yeni model cikardiginda zaten 0 alanda fazla kullanmadan satip mercedes yada bmw geciyorlar..audide ciksa patentten cok sevinicem

hondafit
03-06-2016, 22:51
ciddi anlamda okumadım ama volkswagen gereksiz büyütülüyor.

phantom
03-06-2016, 23:07
Satmaya çalışmak ve ürün tanıtımı yapmakla "algı operasyonu" yapmak başka şeyler.
Algıyı "yönetmeye" çalışmak, algınıza "operasyon" yapmak içinde art niyet bulunduruyor.
Zaten kelimeler bile sakat; "operasyon" nedir layn :ofk:
O zaman bu da benim lafım; "akıllı ol algını alırım" :allaalla:

Cem.B
03-06-2016, 23:39
son 7-8 ayda 4 adet araç kullandım ve sıfır araçlar sırasıyla: jetta,octavia,ford focus,toyota corolla

Jetta kullanımı ve yol tutuşu efsane zevkli ama direksiyon ve dsg den başka birşey yoktu araçta boşline idi :)

Octavia geldi sıfır 1.6 tdi optimal paket jettadan tek eksisi yol tutuş çünkü araç yüksek amortisör yapısı olarak,ama ben bu kadar rahat kullanımı olan ses sistemi olsun,renkli ve dokunmatik ekranı olsun,bluetooth olsun,hızlanma,elektronik kilidin verdiği zevk ve araca alıştıktan sonraki yol tutuş tek kelimeyle müthiş

Octavia yı dokundurup servise bırakınca 2016 ford focus 1.5 tdi powershift verdiler.Araç vites güzel ama DSG kadar iyi ve hızlı değil,hızlanma ve yol tutuş totalde skoda dan kötü ama ilk binen kişi ani direksiyon hareketlerinde bu araba ne yol tutuo amk vs diyebilir ama octavia ile girdiğin süratlerde viraja girince kendinş kaybediyor focus :)

Gel gelelim 2016 model Toyota Corolla sıfır aracı kompresyona bırak bayır aşağı inerden tavan lambası zırıldıyor :) şanzıma efsane 2000 li yılların başlarına beni geri döndürdü.Çukura bir düşüyorsun 2005 model beton gibi Minim daha az ses çıkarıyordu ön takımdan ama en çok etkileyini ne kadar basarsan bas araba ben gitmiycem diyor 140-150 oda anasını bellersen geçiyor 160 a ama oda kelle koltuk direksiyonu kırsan takla atarsın

He birde geçen egea kiraladım oda sıfır denk geldi o arabaya o parayı verene helal olsun harbi zengin :)

Sonuç olarak Octavia ağır ezer hepsini,onun bir tık üstü comfortline golf 7 dsg tadından yenmez ondan sonrada a3 diye gider

Sanırım almanlar iyi :)

Kullanıcı
04-06-2016, 00:09
Milletin çok beğendiği Vw Vag grubu daha 1-2 sene öncesine kadar tsi sorunları dsg sorunları ile başı dertte idi.Ha millet için gene sorun olmadı gidip C sınıfı arkası torsiyon araça 110-120 Tl bayılıp sonra ne gidiyor be uçak diyip sabiha'dan kalkıp Atatürk'e konuyorlar. Japon araçlarının iç kalite yalıtım filan zayıf ama hiç değilse sağlamlık var.

MCN21
04-06-2016, 00:16
Saglamlik, tasarim, zevk, ihtiyac gibi kriterler var ve herkesinki farkli. Olmasa zaten pazarda bu kadar fazla model olamazdi... Disaridan bakinca bunu kim alirki dememe ragmen kullanan kisinin neden tercih ettigini ogrendigimde genelde hak veriyorum :) cok farkli senaryolar olusuyor bu yuzden hicbir arabayi yadirgamamak lazim. Ama kendi adima aracin 2.eli ve satis kolayligi dikkat edicegim son ozellik oluyor :) satmak icin degil keyifle binmek icin aliyoruz

Octavia RS
04-06-2016, 00:28
Tamamen insanların beklentileriyle doğrudan alakalı bence,sürüş zevki benim için nedense hiç ön planda olmadı ne hikmetse konfor,malzeme kalitesi vs. hep önemli oldu benim için bu yüzdendir ki japon araçlarını hiç sevmem.

Ehliyeti ilk aldığım zamanlar 96 model corolla kullandım hala ara sıra kullanırım her ne kadar japon sevmesemde yeri bende çok başka,hani 90ların japonu tabiri vaardır o cidden doğru.O araçta beni kendine çeken başka bişey mi var acaba? :D

Şimdiki japonlarsa 'benim beklentilerime göre' vasatın bile altında ki bu su götürmez bi gerçek(kendim sahibim ordan biliyorum)

Japonların kaliteli malzemeleri konusunda,11 model civic aracımın bazı düğmeleri silinmeye başladı,aynı şeyler arkadaşlarımın araçlarındada geçerli(araçlar civic fd6,corolla,auris)

Bunların aksine,Babamda 06 model octavia rs var 130k küsür km de araçta malzemelerde en ufak bi soyulma v.s yok onuda geçtim araçta en ufacık bi trim sesi dahi yok,09 model dsg jettam vardı,14 model dsg sciroccom vardı hiç birinde en ufacık bir problem yaşamadım son derece memnundum hepsinden.Hee ama şu var yiğidi öldür hakkını yeme,her ne kadar alman sevsemde motor dayanıklılığı konusunda benim gözümde çekik gözlüler bir numaradır.

Yani tamamen beklenti meselesi,benim beklentilerim ise beni japonlardan malesef uzak tutuyo :)

burakgunay
04-06-2016, 01:00
Arkadaşlar işin geneli herkes hangi arabayla mutlu oluyorsa onu alır.

Ben en çok 90"ların Japon arabalarını seviyorum, param olduğu vakit gider sevdiğim arabayı alırım.

Çünkü beni sevdiğim araba mutlu eder.

Hanginiz sevmediğiniz bir işte çalışmak istersiniz?

Kendimden örnek vereyim, tüm dünyada 1 tane araba kalsa oda alman arabası olsa ben binmem.

Arabasız kalırım gene binmem.

Aynı şekilde elektronik eşyamı alıyorum, ya Yerli alırım yada Japon-Kore alırım yada hiç almam.

Aynı durum arabalar içinde geçerli.

Yani amaç arabanın sizi mutlu etmesi.

Sizi mutlu ediyorsa gerisi boş...

Güzel kardeşim herşey iyi güzel ama bu kadar toz pembe değil hayat. İnsanlar sırf "mutlu olmak" için binmiyor arabalarına malesef.. Keşke öyle olsa hepimiz k20 swap crx le gezsek nasıl olsa zevk işi? Kiminin ailesi var güvenlik önce der, kimi milyon km yapıyor işinden dolayi az yaksın der, kimi mekan mekan gezer kapı açtırsin der. Şimdi tamam bunların hepsi mutluluk tanımı kişilere göre ama, mutluluğu adam 2016 vagda da bulabiliyor. Ha görüşüm senle zıt değil bu arada, 90lar japon grubuna hastayım bilmeyen yoktur. Sadece biraz daha gerçekçi yorumlar yapalım istedim.

burakgunay
04-06-2016, 01:02
Yani dünyada tek araba alman arabasi kalsa binmem muhabbetini gec, küçükken yapıyorduk bunları. Dünyada tek araba Anadol kalsa ope ope binicem bunu adım gibi biliyorum. Az biraz gerçekçilik...

darkmoon
04-06-2016, 02:02
Araba olayı kültürel bilimsel coğrafi bir şeydir..

Her ülke önce kendi insanının kültürüne göre alışkanlıklarına göre ve ülkesinin coğrafi yapılarına göre araç üretir..

Arabayı geçelim

italyanın neyi meşhurdur dünyada mobilyası , kıyafetleri fashion moda tasarımda dünyada bir numaradırlar.. tarzları tasarımları trendleri genelde italyan markaları yaratır belirler dünyada ..

eksi yanı çok hassas ve narindir italyan ürünleri sık sık bakım ister bakım yapıldığı sürecede eskimez.. Arabalarıda bu kültürdedir..tasarımları çok iyidir iç ve dış hatları çok güzeldir motorları çok iyidir ama narin ve hassas araçlardır devamlı elinizin içinde olması gerekir..

Japonun araba dışında neyi meşhurdur elektronik beyaz eşyaları teknolojileri tabi uzun ömürlü olması hemen arıza vermemesi.. araçlarındada gene bu faktör ön plandadır her zaman bolcana elektronik ve teknoloji yenilikler falan..

Almanlarda mühendislik sağlamlık ön plandadır.. bu liste uzar gider.. her ülkenin kendine ait bir üretim planlaması vardır kendi kültürel tarzına göre.. ve her insan kendi tarzına en yakın aracı alır..

misan bende ingiliz tarzını severim asildir her daim klasik nostaljik hatları barındırır araçların iç yapısı genelde evdeki mobilya mantığındadır.. sürerken keyif verir.. kullanılan malzemeler her zaman kaliteli ama narin malzemelerdir bazen durup dururken kendi kendine bile çatlayıp kırılabilir..

bazısı tasarımı tarzı sever italyan o konuda tekdir. maseratisi,ferrarisi,lambosu ,alfaromeosu ..
bazısı teknolojik şeyleri sever japona yönelir..
bazısı sağlam kaya gibi araba olsun der almana yönelir..

Almanlar satış stretejileri dışında araçları güzel. ama satış stratejilerinden dolayı vw grubuna skoda dışında hiç sıcak bakmadım.. skodayıda fiyat performans oranında çok beğeniyorum..

bmw desen bence büyütülücek abartılıcak bir marka değil türkiyede aşırı derecede abartılıyor artık nerdeyse bir kesim görmemişlik derecesinde abartıyor.. mercedes eski mercedes değil buda bir gerçek gerek karakteristik çizgileri gerek malzeme kalitesi çok bozdu çizgilerinden çok çıkdı satış rakamlarını yükseltmek için marka değerinden çok ödün verdi..

mercedes artık üst segmentlerde eski hakiki mercedes cls s classe gibi.. yeni E kasanın bile izalasyon yol gürültüsü malzeme kalitesi ve tasarımı c kasaya birebir benzemesinden dolayı genel testlerin çoğunda olumsuz yorumlar alıyor.. belkide tarihdeki en çok olumsuz yorum almış e kasadır..

türkiye kendi kültüründe kendi aracını üretemediği için mecburi kendine en yakın kültürdeki aracı seçiyor buda alman araçları..
şu bir gerçek ki çokda araba zevki olan bir memleket değiliz 2 sene araç sürüp satıyoruz avrupalı amerikalı gibi bir aracı alıp 7 sene 10 sene binmiyoruz.. bizde henüz daha araba kültürü oturmadı..

Ne zaman oturur o zaman bit pazarına nur yağar .. pazarda altın gibi motorları olan araçlar var sırf italyan japon ingiliz v.b diye tutmuyor fiyatları dipde hoş oda bilen adama yarıyor..

elma
04-06-2016, 07:14
yıllarca algı operasyonu yaparken sen ne yaptın ? Almanlar üstlenmese bu işi belki fransızlar üstlenecekti ve bu yorumlar peugeot için yapılacaktı. Dünya ya yeme içme yatma ve sevişme için gelmiş bir topluma mıç mıç konuşmanın hiç gereği yok. parası olan neye istiyorsa binsin kime ne ?

Zekana hayran kaldım kardeş, acilen forum kapatılsın boşuna elektrik yakıyo.
https://www.theguardian.com/business/2010/mar/24/daimler-fine-corruption-investigation

osmanaydo
04-06-2016, 07:15
https://c2.staticflickr.com/8/7650/27448938385_aa15240c5d_b.jpg (https://flic.kr/p/HPyZ5n)

Aynı "algı operasyonları" örneğin Rus otomobilleri için yapılsaydı, "bahsedilen bilinçsiz sığ kitle" bugünlerde Lada Samara'ya mı tutkun olacaktı?

elma
04-06-2016, 08:18
Satmaya çalışmak ve ürün tanıtımı yapmakla "algı operasyonu" yapmak başka şeyler.
Algıyı "yönetmeye" çalışmak, algınıza "operasyon" yapmak içinde art niyet bulunduruyor.
Zaten kelimeler bile sakat; "operasyon" nedir layn :ofk:
O zaman bu da benim lafım; "akıllı ol algını alırım" :allaalla:

Dsgde kontak kapama problemi olduğu için sentetik yağı mineral yağ ile değiştirip, bide bunu geri çağırmayıp bakım sırasında yapan ve ayrıca sanki sorun yokmuş gibi müşteriye güncelleme yaptık diye anlatan servis ürün tanıtımı mı yapıyor?

kelalper
04-06-2016, 08:27
Düzgün bir almanın verdiği konfor hissini ben şimdiye kadar uzakdoğuda sadece kia proceed turboda gördüm. Ne accord ne de başka bir model bana o tokluk hissini verrmedi. Ama japonların dayanıklılığı da Almanlarda yok bence.Arabaları konfor ve malzeme olarak kalitesiz ama genel olarakta sorunsuz.

mannerboy
04-06-2016, 08:39
Ne Yani Şimdi bize monarch projesimi uygulandı :D

merttepe
04-06-2016, 08:42
Düzgün bir almanın verdiği konfor hissini ben şimdiye kadar uzakdoğuda sadece kia proceed turboda gördüm. Ne accord ne de başka bir model bana o tokluk hissini verrmedi. Ama japonların dayanıklılığı da Almanlarda yok bence.Arabaları konfor ve malzeme olarak kalitesiz ama genel olarakta sorunsuz.

Abi adamlar garip, satmiyorlar. Binmediginden o hissi alamamissindir.
Kagawadaki bize tahsis edilen sirket arabasi 750 hp hybrid lexus
http://i.hizliresim.com/jn1jOj.jpg (http://hizliresim.com/jn1jOj)
S klassdan cok daha iyiydi, popomla test ettim :)

merttepe
04-06-2016, 09:05
1-Japon Sanayi Standartları Komitesi’ne göre kalite; ürün ya da hizmeti ekonomik bir yoldan üreten ve tüketicinin isteklerine cevap veren bir üretim sistemidir. "Oncelikle japon sanayiisinde kalite ne demektir buna el atmak lazim :)

2-Yazdim birsuru sey ama sildim,uzatmanin manasi yok gereksiz:) Soyleyeceklerim bu kadar ...

Mehmet o dedigin pek gecerli degil.
Yapmisken en iyisini yapma uzerine bir felsefe var. Tabiki ekonomik olmasina ozen gosteriliyor ancak, isletme maliyetlerine gore hesaplaniyor. Dogru hesap isletme maliyeti uzerinden hesaplanir.
Mesela adamlarin kaldirimindan bir ornek
http://i.hizliresim.com/2ZN5Xj.jpg (http://hizliresim.com/2ZN5Xj)
Metal engelli yolu. Turkiyede yapilanlar 1 senede eskidi, ama uczlardi, 3m guzel kazandi :)
Metaller belki 10 kati pahali ancak kac sene dayanacak sen hesapla.. gibi.

Octane
04-06-2016, 09:45
Su an bende iki adet polo var. Biri 2011 1.6 tdi dsg, oburu 2015 1.4 tdi bluemotion dsg. 2015 olan 20binde.
2015 model olan 3 silindirli. Ilk aldim, garajda calistirdim, hemen kapatip yagini kontrol ettim. Boyle bir sakirdama, takirdama yok. Traktor daha rafine calisiyor. 1.6 tdi 120binde olmasina ragmen bariz sekilde daha iyi. Kimse bana 3 silindirde vibrasyon olur gibi donanimhaber agzi da yapmasin, fiestaya da bindik 3 silindir, hgtye de biniyoruz 5 silindir. Tek silindir takirdarmis falan bu isleri gecin.
Aracin son hizi 199da limitli. Bu sirada 6.viteste 2850-2900 devir donuyor. Ama 7. Vites var. 100le giderken 7ye atarsa da 1000kusur devirlerde anlik tuketimi 7-8lt oluyor. Gercekten cok tuhaf.
Ani hizlanmak istedigimde gaza basiyorum, vites dusuruyor ve o ufacik motor 4000 devirde calisiyor. Hiz gostergesine bakiyorum, eger vites dusurmese aslinda daha hizli gidecegiz.
Ilk kalkisi, ozellikle bluemotion olanin cok iyi. Ama 60a 70e kadar.
2.viteste kalkmaya calisiyor sanziman bazen. Zaten otomatiksin 1de kalk 2ye at niye bu kadar zorlaniyorsun ki?
Arac yola sigmiyor. Yol tutusu rezalet. Ben passattan alistigim kadariyla frenleri iyi diye dusunurdum, frenleri de rezalet.
Dokunmatik ekran bazen algilamiyor.
Start stop kendisi zaten kotu bisey, calisma prensibi vwda da bmwde de ayni, bu konuda vwe suc bulmak dogru degil, sistem boktan yani, o yuzden bunu geciyorum.
Simdi bu araclari kendi satin aldigim ve bindigim kendi aracim olan 2011 yaris ile kiyaslarsam;
Yarisin dokunmatik ekrani bozulmuyor, cunku yok. Ama 2011 poloda da yok.
Yarisin start stopu sorun degil cunku yok. Ama 2011 poloda da yok.
Yarisin sanzimani sorunlu degil cunku manuel.
Fakat geri kalan her seyde, yaris muazzam derecede onde. En alt segment arac 200le giderken guven verir mi? Veriyor iste. Frenleri iyiymis, ki ben kotu derdim yani, ama polodan sonra cidden iyi. Donanimi ise 2011 polodan iyi.
Ayni karsilastirmayi avensis-passat seklinde yapabilirim.
Mazda ile audi karsilastirabilirim.
Renault ile her seyi karsilastirabilirim.
Bmw ile karsilastirabilirim.
Cok araca bindim cok kilometreler. Genel olarak durum su:
Bir yerden bir yere gitmek icin arac kullanan, aracinin sekli havasi ile ovunecek, en alt sinif araci surerken bile kendini premium bisey suruyor gibi zanneden, gazlamayla atiklikle sorunsuzlukla isi olmayan adam alman araci alir. Bu da beni baglamaz. Fakat tutupta objektif olmayan sekilde bu arac en iyi cunku alman derse is catlar.
Ayni sekilde, benim aracim atik olsun mantikli olsun sorunsuz olsun beni deli etmesin diyen adam japon alir. Bu da kimseyi baglamaz. Ama cikip benim arabam daha havali derse is catlar. Lexus haric.
Bu sirketlerin hic biri bizim babamizin mali degil. Biz hepimiz son tuketiciyiz. O yuzden aldigimiz bisey kotu de cikabilir yani, bunu paylasip digerlerini bilinclendirmek yerine firmayi savunmak neymis.
Kendi kullanimim icin hep japon ve fransiz almis, alacak karsiligi ya da saga sola alman almis biri olarak sunlari soylemek lazim:
Vwden audiden yol tutus, sorunsuzluk, ceviklik, performans beklemeyin.
Hondadan kaporta ic mekan saglamligi, yol tutus ve fren beklemeyin.
Toyotadan donanim beklemeyin.
Mazdadan ucuz olmasini beklemeyin.
Bmwden ve mercedesten ucuz yurutme maliyeti beklemeyin. Alt modellerinden hic bisey beklemeyin.
Herkes istegine gore araba alip digerlerini boklayip kendi aracinin piyasasini yukseltmeye kalkmazsa, kendini cok iyi biseye biniyor sanmazsa cok daha iyi.
Rolls roycelar, bentleyler, ust model bmw mercedesler, lexuslar ve hypersportlar haric hepimizin araci ulke, mensei, sinif farketmeksizin boktan. Bunu kabullenelim, yolumuza bakalim.

Sinan58
04-06-2016, 10:31
Bence en önemli eksiklerinden biriside ülkemize Japon arabalarının büyük bir kısmının getirilmemesi, girip Japonya araba fiyatlarına bakıyorum ülkemizde olmayan zilyon tane araba var adamlarda.
Ülkemize o arabaları getirseler kimse böyle konuşamaz bence kimse kusura bakmasın.

Octane
04-06-2016, 11:24
Bence en önemli eksiklerinden biriside ülkemize Japon arabalarının büyük bir kısmının getirilmemesi, girip Japonya araba fiyatlarına bakıyorum ülkemizde olmayan zilyon tane araba var adamlarda.
Ülkemize o arabaları getirseler kimse böyle konuşamaz bence kimse kusura bakmasın.

Cok dogru. Ama haci simdi soyle bir durum var, gelen modeller zaten genel gecer modeller, motorlarini getirmiyolar. Camry yine camry, mazda 6 yine mazda 6 mesela her yerde. Ama ornegin yaris trd, 1.8 192hp yaris. Getir sat, bitirsin polo gtilari mini cooperlari. Ama su da var, mazda ornegin 3mps getirdi, kimse almadi. Gecenlerde ilandaydilar, 2.3 disi turbo 265hp 2010 model arac 60bine satilamadi, 122lik tsi golf peynir ekmek ama. Turk halkinin su genel algisi degismiyor malesef. Daha dandik araci daha pahaliya aliyoruz. Hos degil. Hep bir rekabet, bir kendini ustun gorme. Modifiye camiasinsa bile boyle, o ona kaldiriyor o ona sapliyor. Benim ornegin gtrim olsa adam evoyla beni gecse helal la derim, gider arkadaslik kurarim, gtra da biseyler yapariz birlikte. Ya da japon aracimi adam almanla gecse belki ben de bir dahaki aracimi ondan yaparim. Ticaret yurur kultur yurur. Cupra alan yenilmez oluyor arkadas, geciyorsun videoyu silmeler bilmemneler. 3-5 yas arasi bir zihniyet var malesef.

Sinan58
04-06-2016, 11:34
Cok dogru. Ama haci simdi soyle bir durum var, gelen modeller zaten genel gecer modeller, motorlarini getirmiyolar. Camry yine camry, mazda 6 yine mazda 6 mesela her yerde. Ama ornegin yaris trd, 1.8 192hp yaris. Getir sat, bitirsin polo gtilari mini cooperlari. Ama su da var, mazda ornegin 3mps getirdi, kimse almadi. Gecenlerde ilandaydilar, 2.3 disi turbo 265hp 2010 model arac 60bine satilamadi, 122lik tsi golf peynir ekmek ama. Turk halkinin su genel algisi degismiyor malesef. Daha dandik araci daha pahaliya aliyoruz. Hos degil. Hep bir rekabet, bir kendini ustun gorme. Modifiye camiasinsa bile boyle, o ona kaldiriyor o ona sapliyor. Benim ornegin gtrim olsa adam evoyla beni gecse helal la derim, gider arkadaslik kurarim, gtra da biseyler yapariz birlikte. Ya da japon aracimi adam almanla gecse belki ben de bir dahaki aracimi ondan yaparim. Ticaret yurur kultur yurur. Cupra alan yenilmez oluyor arkadas, geciyorsun videoyu silmeler bilmemneler. 3-5 yas arasi bir zihniyet var malesef.

Abi hiç Türkiye"ye getirilmeyen modeller var, Toyota Chaser, Altezza, Lexus IS200, Lexus IS220 gibi her markanın çok fazla modeli var.

2007 model Lexus IS220 gördüm burada üstelik fiyatlarıda passatlarla aynı durumda donanım-içmekan-konfor olarak ne passat ne jetta ne o ne bu yanına yaklaşamaz.

Türkiye"de göremediğim(maalesef) birçok Japon araba gördüm burada görünce ağzım açık kaldı.

lowfamilia
04-06-2016, 11:55
Dsgde kontak kapama problemi olduğu için sentetik yağı mineral yağ ile değiştirip, bide bunu geri çağırmayıp bakım sırasında yapan ve ayrıca sanki sorun yokmuş gibi müşteriye güncelleme yaptık diye anlatan servis ürün tanıtımı mı yapıyor?

Ankara Etimesgut VW bayiine çekildiğinde araç şanzımanına baktılar yağ değişti güncelle yapıldı dendi 8k sonra şanzıman sıkıntı yaşadım sonra diyorlar ki siz alman düşmanısınız. Ulan ben paramla rezil olmuşum düşman olmuşum az bile.

lowfamilia
04-06-2016, 12:02
Metal engelli yolu. Turkiyede yapilanlar 1 senede eskidi, ama uczlardi, 3m guzel kazandi :)

işte bu açıklama adamların nasıl araba yaptığının göstergesidir (nokta)

streetracer_nos
04-06-2016, 12:05
almanlar mühendislikte başı çeken ülkelerden araba sektöründe ise adamlar 30 binliralık araç yapıyolar burda 70 bin oluyo doğal olarak 70 binin beklentisine giriyoruz

arabada alman avratta rus parada amerikandan şaşmamak lazım

srkn.ylc
04-06-2016, 12:17

Abi ingilizlerin fransızların almanların yaptıklarını saysak ansiklopedi yazılır :) Ve hatta yakın tarihte ermenilerin azerbaycandan toprak alma düşüncesiyle o halkın insanlarının okadar insanın kafasını kesmesini gözlerini oymalarını.... ama şurda siyaset yapmak istemıyorum dusuncelerıne katılıyorum :icon_tup:

ghibli06
04-06-2016, 12:36
çoğu Japon aracı TR ye gelmiyor model olarak doğru, o zaman sorun ana bayiide... getirecekler ki marka değerin artsın... ama neye bakıyor ana bayii? orta segmentte bir aracım var biraz da doldurunca aracın fiyatı oluyor 140bin TL... 3 serisine bir kampanya başlatıyor Borusan dağıtıyor 135 inden, bütün rakipler nakavt... Japonların orta segment araçlarının 3 serisinden daha konforlu, daha güvenli ve daha donanımlı olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi? ben mesela aynı kaliteyi görsem fiyatları da 8-90bin olsa gider onu alırım, çok da tınn Alman malıymış, sonuçta binip kullanıyorum başka bir beklentim yok... üst sınıfta ise durum farklı, S serileri ve de 7 serilerindeki konforu veren bir makam Japonu gösterin bana? spor araba segentinde ise başarılı araçları var, kabul ama Porsche gibi sadece spor araba ürete bir markanın Japonya'da çıkmaması eksiklik değil mi?

phantom
04-06-2016, 13:55

ürün tanıtımı: ürünün fonksiyonunu anlatmak, teknik özelliklerini belirtmek, kullanım alanlarını sergilemek, rakiplerine göre avantajlarını sıralamak vs.

algı yönetimi: standart birşeyi üst seviye/ekstra özellik gibi sunmak, kötüyü iyi diye anlatmak, seçenekler olduğu halde karşı tarafı seçeneksiz olduğuna inandırmak vs. yani kendi çıkarı doğrultusunda düşünce/bilgi "itelemek".

verdiğin örnek: müşterinin güvenini kullanarak kazık atmak.

darkmoon
04-06-2016, 14:22

türkiyede plastik konmasının sebebi ucuz olması değildi hatta ilk projede metal konması düşünülüyordu ama sonrasında devamlı değişen yol kaldırım asfalt projeleri ve çalınma riskinden ötürü ucuz plastiğe geçildi.. hatırlayan vardır bir ara otoban kenalarındaki elektrik kablolarını kesip çalıyorlardı içinde yüksek oranda kaliteli bakır var diye..

o kabloyu çalan adam metali yolla beraber götürür :)

darkmoon
04-06-2016, 14:28
üst sınıfta ise durum farklı, S serileri ve de 7 serilerindeki konforu veren bir makam Japonu gösterin bana?

olay kültürel bir olay japonların makam sınıfı F segmentinden ziyade cubic araçlara ihtiyaçları var.. o zaman bende cubic bir alman gösterin derim azdır yada yoktur.. adamlar ada ülkesi ve ülkede yerleşim düz alan çok çok az.. bu yüzden mevcut düzlük alanları %100 verimli kullanabilmek için evlerini arabalarını yollarını ona göre yapıyorlar.. F segmenti o ülkeye aşırı kaçar.. diyiceksinki ben dünya geneli konuşyorum avrupa amerikayıda katıyorum onlarda boşuna japon demiyoruz :) ölçüp biçip tartıyorlar hesap kitap yapıyorlar yapmak isteseler gayet güzel kralınıda yaparlar F segmentinin ama zarar edicekleri işe niye girsinler..

Adamlar hafif siglet dünya boks şampiyonu ağır siglete bulaşmak istemiyorlar :)

merttepe
04-06-2016, 14:34
türkiyede plastik konmasının sebebi ucuz olması değildi hatta ilk projede metal konması düşünülüyordu ama sonrasında devamlı değişen yol kaldırım asfalt projeleri ve çalınma riskinden ötürü ucuz plastiğe geçildi.. hatırlayan vardır bir ara otoban kenalarındaki elektrik kablolarını kesip çalıyorlardı içinde yüksek oranda kaliteli bakır var diye..

o kabloyu çalan adam metali yolla beraber götürür :)

O 3m ler ucuz degil zaten. Daha senesi dolmadan yiprandilar. Onlar yenilenir birileri kazanir surekli.
1071 de girdik anadoluya ama hala yerlesemedik.
Japonaya araclari kitlemiyorlar. Bavulumu falan sokakta rahatca birakabiliyordum. Ya burasi? Simdi konu sapmasin, sonra rengin ne falan diye semt abileri kiziyor :)

Mehmetmert
04-06-2016, 14:34
Mehmet o dedigin pek gecerli degil.
Yapmisken en iyisini yapma uzerine bir felsefe var. Tabiki ekonomik olmasina ozen gosteriliyor ancak, isletme maliyetlerine gore hesaplaniyor. Dogru hesap isletme maliyeti uzerinden hesaplanir.

Wikipediadan bile bulabilirsiniz Japonparin kalite anlayisini.Is gorucek bir seyi en ucuza mal etmek amaclari...

Abi ben katilmiyorum bu ornege,6 ay almanyada kaldim.Simdi bu ornekten ne anlamamis lazim? Almanlar bu kalitede uretemezmi? 3Mden bahsediyoruz birde?

Mehmetmert
04-06-2016, 14:35
Duzenleme gelsin:Emin ol ayni fiyatta daha kaliteli metal olan alman uretimi bile vardir...

Sinan58
04-06-2016, 14:43
Ona bakılırsa Mitsuoka gibi "sadece" klasik lüx araba üreten alman arabası varmı.

3 serisi dediğiniz arabayı biraz doldurunca 200K" ları rahat aşıyor, sadece cruize control-sunroof dışında bir özelliği olmayan bmwler 120-130K"dan satılıyor

Halbuki adam araştırsa 60-70 Bin TL"ye kaç kat daha donanımlı arabalara binecek.

Japonlar size Nissan GTR gibi fiyatında eşsiz, rakipsiz, 5-6 kat daha pahalı arabaları yiyen bir araba sunuyor daha ne yapsın.

Lexus"un makam araçlarına kesinlikle bakın, o beğenmediğiniz Japonlar Toyota Supra, Nissan Silvia, Nissan Skyline, Mazda RX7, Honda NSX gibi araçları yaptı.

Sinan58
04-06-2016, 14:46
Duzenleme gelsin:Emin ol ayni fiyatta daha kaliteli metal olan alman uretimi bile vardir...

farnsada isviçre ve Almanya sınırında yaşıyorum, bu 3 ülkeyide iyi biliyorum.

Japonlar düzen kosunda insanlığın gidebileceği son noktadır bence :)

O yolu düzene örnek olarak göstermiş.

Hani belirli bir marka vardır her zaman rakipsizdir işte öyle bir durum.

Yani Japonlar düzen konusunda öncüdür, geriside takipçi :)

Sinan58
04-06-2016, 14:48
farnsada isviçre ve almanya sınırında yaşıyorum, bu 3 ülkeyide iyi biliyorum.

Düzenleme:

ghibli06
04-06-2016, 14:57
Ona bakılırsa Mitsuoka gibi "sadece" klasik lüx araba üreten alman arabası varmı.

3 serisi dediğiniz arabayı biraz doldurunca 200K" ları rahat aşıyor, sadece cruize control-sunroof dışında bir özelliği olmayan bmwler 120-130K"dan satılıyor

Halbuki adam araştırsa 60-70 Bin TL"ye kaç kat daha donanımlı arabalara binecek.

Japonlar size Nissan GTR gibi fiyatında eşsiz, rakipsiz, 5-6 kat daha pahalı arabaları yiyen bir araba sunuyor daha ne yapsın.

Lexus"un makam araçlarına kesinlikle bakın, o beğenmediğiniz Japonlar Toyota Supra, Nissan Silvia, Nissan Skyline, Mazda RX7, Honda NSX gibi araçları yaptı.

yaptı ya sonra? BMW 3 serisinden daha üst bir segmente araç üretemeyip, lüks modelleri de 'Amerikan pazarı' için isim değiştirip satacaksın ama kahrolsun Almanlar :)

bakın biranda şunda hem fikir olduk, Japon arabalarının müşteri kitlesi sınırlıdır, BMW ve Mercedes sırf o segmente girebilmek için resmen down grade etti araçlarını 1 serisi doğdu, CLA doğdu A ve B serisi doğdu...

dünyada en çok satılan araç toyota dır, sıkıntısız sorunsuz alır binersiniz ben Avrupa'da da karşılaştım Afrika'da da... sizi alır bir yere götürür az arıza yapar motoru uzun ömürlüdür vs vs... Japonların amacı zaten bu biz neyi tartışıyoruz şimdi?

darkmoon
04-06-2016, 15:10
Araba üretmek kültürel bir mesele özellikle olaya kültürel yaklaşan insanlar resmin büyüğünü görebiliyor yada çok ülkeler gezmiş insanlar..

Her marka kendi etkisi altında kaldığı kültürde araba üretir.. japon önce kendi ve dünyadaki kendi insanları için üretir sonra dünyaya üretir.. Almanda öyle fransızda öyle ingilizde öyle italyanda öyle..

O yüzdendirki avrupada en yaygın ve profesyönel lpg kullanımı italyada olduğu için lpg ye en çok uyumlu araçlar oralardan çıkıyor. o yüzdendirki eskiden volvo ya kış arabası denirdi isveç çeliğinden yapılır ama bütün testleri finlandiyada yapılırdı..

yani araç işi önce kültürel bir mevzu italyan aracın içinde fazla sıvı (kahve ,su,cola) tüketmiyorsa hatta hiç içmiyorsa üretici o araca bardaklık koymaya bilir onun için bu normaldir.. italyan içinde normaldir.. ama aynı araç arabanın içinde çok sıvı tüketilen bir ülkede satışa çıksa o ülkenin insanları bu ne biçim araba adamlar elektrikli koltuk cam tavan koymuş bardaklık yok saçmalık diye bilir..

misal alman ekran işine çok düşkündür koca ekranlar koyar araçda sonradan vantuzlu tutacaklarla takılmış gibi görünsede eğriti dursada çirkin görünsede o tableti koyar .. baksanız bununda özünde tabanında kültürel etkenler vardır..

bizim kendi kültürümüzde ürettiğimiz bir aracımız olmadığı için yabancı her markanın aracında kendimizden kültürel bir şeyler arıyrouz. o yüzdendir araçlarımıza bir sürü abidik gubidik aksesuarlar alıp takıp takıştırıyoruz içine dışına :)

overblack
04-06-2016, 15:16
Algı operasyonu ve marketing nedense araba karşılaştırmaya döndü.Herkesin anlayacağı bir örnek vereyim. TÜV diye bir ürün soktular bize. TÜV nedir? Technischer Überwachungs Verein .. Yani alman teknik denetim kurumu. Banane kardeşim alman teknik denetiminden?Gidip amerikada yada japonyada benim aracım tüv onaylı desene? gülerler sana.. çünkü her ülkenin kendi teknik denetim kurumları vardır. Bizde de var ama böyle güzel para kaynağı olan bir işi almanlara verdiler.ülkemizdeki milyonlarca araçtan da onlar para kazanıyor.Yani sadece satması değil..adamlar her türlü kucağa almışlar işte.. neyi tartışıyoruzki?

he tüv hakkında kendi düşüncemi söliyim. 75 model bir araçla 2013 model aracı aynı teste sokup ikisinede geçer vermek hokkabazlıktan sahtekarlıktan başla birşey değildir.Bir kere eşyanın tabiatına aykırı..ama neyse.

Sinan58
04-06-2016, 15:16
yaptı ya sonra? BMW 3 serisinden daha üst bir segmente araç üretemeyip, lüks modelleri de 'Amerikan pazarı' için isim değiştirip satacaksın ama kahrolsun Almanlar :)

bakın biranda şunda hem fikir olduk, Japon arabalarının müşteri kitlesi sınırlıdır, BMW ve Mercedes sırf o segmente girebilmek için resmen down grade etti araçlarını 1 serisi doğdu, CLA doğdu A ve B serisi doğdu...

dünyada en çok satılan araç toyota dır, sıkıntısız sorunsuz alır binersiniz ben Avrupa'da da karşılaştım Afrika'da da... sizi alır bir yere götürür az arıza yapar motoru uzun ömürlüdür vs vs... Japonların amacı zaten bu biz neyi tartışıyoruz şimdi?

Abi Japon arabalarının sorunsuz olduğunu kabul ettiniz sonunda, o zaman benle niye tartışıyorsunuz?

Üst sayfalarda Toyota"ların, Honda"ların kötü olup sağlam olmadığını "BİLE" söyleyenler oldu.

Ben bu yüzden sinirlendim. Yoksa bir problem yok sizde Kapon arabalarının sorunsuzluğunu kabul ettiğinize göre.

Sinan58
04-06-2016, 15:19
Abi Japon arabalarının sorunsuz olduğunu kabul ettiniz sonunda, o zaman benle niye tartışıyorsunuz?

Üst sayfalarda Toyota"ların, Honda"ların kötü olup sağlam olmadığını "BİLE" söyleyenler oldu.

Ben bu yüzden sinirlendim. Yoksa bir problem yok sizde Japon arabalarının sorunsuzluğunu kabul ettiğinize göre.

Düzenleme:

Mehmetmert
04-06-2016, 15:21
farnsada isviçre ve Almanya sınırında yaşıyorum, bu 3 ülkeyide iyi biliyorum.

Abi duzenden bahsetmiyorum ben kaliteden bahsediyorum...
Duzenle & kalite ile baglanti kuramiyorum

kelalper
04-06-2016, 15:24

Ben lexus a dünyalı gözüyle bakmıyorum. Messi gibi.

Sinan58
04-06-2016, 15:29
Abi duzenden bahsetmiyorum ben kaliteden bahsediyorum...
Duzenle & kalite ile baglanti kuramiyorum

Reis maalesef kalite denilen şey sadece ülkemiz işlerinde yok, bak maalese diyorum.

fransa"da yol işinde çalıştım, firma mecburen kaliteli mal kullanmak ZORUNDA.

Yaptığımız yol 10 yıl içinde bozulursa firma mecburen devletten tek kuruş almadan yolu tekrar yapmak zorunda.

Dünyanın büyük bir bölümünde bu böyle, tabi biz kalitesiz mal kullanıyoruz o ayrı.

:Telden yazarken arada yanlışlıkla beğenme butonuna takılıyor tel, sitede virüsmü var.

Bazen kendi kendine mesajlara, yol tutuş bölümüne, değişik değişik yerlere yönlendiriyor site.

onur_S
04-06-2016, 16:34
Bi yerden bi yere gitsin diyen alman arabasi alirmis cevik araba isteyen japon alirmis :)

Nightfish
04-06-2016, 17:03
Bi yerden bi yere gitsin diyen alman arabasi alirmis cevik araba isteyen japon alirmis :)

Tam tersi olması gerekmiyor mu bu yazdığının :) Japon arabası bi yerden bi yere götürsün demek için ideal sanki.

Kullanıcı
04-06-2016, 17:04
O herkesin beğendiği f30 serisine 2-3 gün kullandım.Kalite olarak bence kötü şuan almaya karar versem 120-130 tl başlar içindeki koltuk deriler ile toyota corolla'nın koltuk derileri arasında hiçbir fark göremedim.
Zaten herkesin full diye aldığı bmw'ler aslında boş oğlu boş o kadar para ödücem torpido plastik resmen herşey için opsiyon galiba millet bu yüzden 110-120tl'ye C sınıfı arkası torsiyon bir araba alıyor.
Ama şöyle bir gerçek var japon'un sorunsuzluğu alman'da yok. Alman'ın kalitesi japon'da yok(bazı modellerinde)

gokayy
04-06-2016, 17:14
Her ülkenin kendi araçlarında değer verdiği kriter ve yaratmak istediği algı farkl olduğu için bu durum var bence.

Sinan58
04-06-2016, 18:17
Hepimiz farklı arabalar seviyoruz ama hepimizi aynı noktada buluşturan tek bir nokta var.

Hangi arabayı alırsak alalım aynısından 1 tanede devlete hediyoruz :D

Dil, din, ırk, ten ayrımı yapmaksızın herkesi vergi adı altında soyan adam gibi adam rte :D

bilalMW
04-06-2016, 18:48

seni monte eden takumi ustanın ellerini öpiyim ben...

Shadow_Dancer
04-06-2016, 19:02
Nerede çöp model var memlekete geliyor arkadaşlar.. Bi çıkın bakın millet ne arabalara biniyor dışarıda..

İzzet Göçmen
04-06-2016, 19:05
Arkaslarla aramızda gecen muhabbet alman veya yerli japon araba kullanıyorum kac model araba bu kadar para vermissin delimisin diyor diyorumki benim aracm su model aracının üstünde 50 defa atlar,Kronik sorunu yok kaputu actıgım yok masallah,Su saaten sonra 90 modelde olsa japondan asla vazgecmem vag grubunu kapımdan sokmam.Ama JAPONN farklı dünya

Dragger
04-06-2016, 19:17

Ne sandın a3 ile f20 ile bakkala markete gidiyoruz garajda R34, Supra, RX7 falan var :)

gokayy
04-06-2016, 20:22
Senelerdir şu honda fanboyların japon var japon var mantığını anlamaması çok komik ya

KOSEREN
04-06-2016, 20:43
Forumda siyaset ve spor konularından sonra alman vs japon konularına da yasak gelsin bence.

Redfish16V
04-06-2016, 21:02
Herkes birbirini tahrik edici konuşmuş :D bi kere bana fanboy'luk saçma geliyor.Herkesin zevki bir olmadığına göre alman-japon-kore-italyan vb istediği seçimi yapar.Açıkcası şu an japon markasına biniyorum,oo iyi hoş bundan sonra hep japon demem.Gider alman alırım gider italyan alırım v.b.Çünkü bütün unsurların birleştiği bir marka kültür yok,sebebinide üstdeki postda "darkmoon" abi bahsetmiş.

onur_S
04-06-2016, 21:18
Allaha sukur kendi zevkim var testler umrumda degil test surusu yapar , begenirsem alirim. Japon arabasi alamadim bi turlu, hep bi yerden noksanliklari var, orn: gt86, 200 bg olup 160 bg gibi gidiyor, otomatigine zaten girmemek lazim , konsoldaki o isuzu dmaxtekinden casiodan bozma saati bile gormezden gelirdim oyle guzel dengeli araca sisirme beygirleri koymasalardi ya da adam gibi sanziman koysalardi. Japonlar iyi guzel saglam, trim sesi vs gelmiyor ama icine binince de guzel hissettirmiyor, mesela yeni type-r. Servisten arac alirken paspas hediye etsin derdik, bunlarda pandizot istiyorlarmis :)

darkmoon
04-06-2016, 22:50
iç kalite malzeme kalitesi iç ergonomi ve tasarım benim için her zaman ingilizdir..
dış mühendislik sağlamlık dayanıklılık almandır..
teknoloji japondur
tasarım italyandır..

şöyle bir şeyde var koreliler üslüp ve destur olarak alman ekolünü baz aldılar üretimde eskiden japon mitsubishi tabanlıydı şimdi artık almana geçiş yapdılar o yüzden kore mallarıda arafta tam arada modeller..

lowfamilia
05-06-2016, 00:05
Arada ince bi çizgi var; Almanlar konforuna düşkün, Japonlar zevkine düşkün olay bu kadar basit.

kurtlukaya
05-06-2016, 05:27
BÜTÜN yazılanları okumam 1 saat filan sürdü iki satırda ben eklemek istedim , babam çok araba düşkünü bir insandı , bir araba max 3 yıl kullanırdı , bende arabalar konusunda hassas bir insanım , bir motor ustasının yanında üniversite okurken tüm boş vakitlerimde tek kuruş ücret almadan çalışan birisiydim , elektrik elektronik müh. de okudum , stajlarımdan birinide toyota da yaptım . Yakın zamanda açtığım konulardan da bakabilirsiniz golf almayı düşündüm . aradığım araç sahiplerinden bazıları arabaları 56k da olmasına rağmen turbonun değiştiğini , yada şanzımanı değiştini söylediler tabi bunlar tahmin edebildiğim şeylerdi , sonrasında 70k da 7 dsg bi golfe baktım şanzıman bitik 4500 tl masrafı vardı almadım tabi , a3 ü olan arkadaşım garanti bittikten sonra 60 k da şanzıman değişti iyi niyet garantisinden 1000 tl işçilik ödedi , bu şekilde çok da müşteri gördüm bu tip sorunlarla gelen , 270 km de şirket aracı corolla gelirdi bize rektefiye ederdik enjektör ve turbosuna dokunmazdık , sorunsuzluk konusunda japonlar gerçekten farklı boyutta araç üretiyorlar , yine bir örenk vermek gerekirse sakarya honda servisi 2012 yılında sadece 1 senede 2 defa yol yardımına gitmişler , arkadaşımın babasında 2009 mazda 6 203k da şanzıman patlıyor mazdayla yazışarak sıfır şanzıman takıyorlar ücretsiz hemde , e class mercedesten tutunda doğana kadar , en az 30 farklı arabamız oldu , mercedes ayrı bir dünyaydı ama onun haricinde japonlardan aldığımız tadı hiç birinden alamadık , babamda lancer var sattıramıyorum , bunu satıp bundan daha güzel araba alamam diyiyor

ŞİMDİ gelelim asıl konuya ben 4 ay önce hollandaya gittim hollandada aşırı derecede mazda mitsubishi toyota var hondanın crv si var çoğunlukta , bizim ülkemizdeki algıların asıl kaynağını testlere bağlamıyorum çünkü bizim insanımızın okumayı çok sevdiğini düşünmüyorum , bizim ülkemizdeki alman algısını zamanında avrupaya giden gurbetçilerimizin türkiyeye alman arabalarıyla gelen özellikle işçi tayfadan kaynaklandığını düşünüyorum , çünkü o zamanlar bizim ülkemizin yollarındaki araç sayısı ve kalitesi belliydi, yanış bilmiyorsam vw o zamanlarda işçilere özel %28 gibi ciddi bir indirim yapıyormuş vw alımlarında , bizim insanımızda gurbetçilerimizin yaşadığı hayata özendiğinden kaynaklı bir alman aşkının olduğunu düşünüyoum ,

HENÜZ 3 saat olmadı otomobil dünyamda mazda 6 2.2 dizel ile passat 2.0 240 bg 4 motion un karşılaştırmasını seyrettim , tam bir rezalet , önden çekişli bir araçla 4 çeker bir aracın karşılaştırmasını yapmışlar , yapılmaz mı tabiki yapılır ama klasman dışı karşılaştırma yapmışlar , güç olarak karşılaştırmışlar 240 bg lik modelini neden karşılaştırıyorsun ki 190 hp liğini karşılaştır , fiyat olarak karşılaştırıyorlar sanki 1.6 tdi ile 1.6 cdti gibi aynı vergilendirme sınıfı karşılaştırıyorsun ,

SONUÇ OLARAK bir araç alınacaksa eğer , öncelikle ne kadar süre onu kullanmayı düşünüyorsun ? eğer garantisi bitsin satarım mantığıyla ise paranı istediğin kadar dsg şanzımanlı bir almana yatırabilirsin , uzun vadeli kullanacaksan veya ikinci el bir araç alınacaksa bu araç japon olmalıdır diye düşünüyorum , alman olarak günlük kullanımda benim gözümde mercedes ve bmw den başkasını almanın anlamı yok , ona gücün yetmiyorsa amacında yıllarca marşa kafam rahat basayım diyiyorsanız japondan şaşmamak gerek ,

ÇOK UZUN OLDU HAKKINIZI HELAL EDİN , HERKESE İYİ FORUMLAR

0M42
05-06-2016, 11:40
Japon araçları elektronik ve donanım açısından sorunsuz olsada özellikle kaporta aksamı&şase konusunda zayıflar ve fazla yakıyorlar.

turci
05-06-2016, 12:35
Arada ince bi çizgi var; Almanlar konforuna düşkün, Japonlar zevkine düşkün olay bu kadar basit.

yanlış,
Almanlar konforuna düşkün değil sadece konfor satıyorlar..
Almanya'da ki 2. El Araçlara bakma imkanınız varsa görebilirsiniz.
Hala s classeye bez koltukla, bmwye manuel klima ile vwye düğmesiz düz direksiyonla binen insanlar var.
Trde ki lüks düşkünlüğü Alman'larda yok.

RSBurak
05-06-2016, 13:09
Şu an yeni mezun olarak sanayide alman otolarına bakan bir servis açmayı düşünüyorum iş sıkıntısı olmayan tek piyasa önü açık.

AdemAr
05-06-2016, 13:54
japon arabasına binen almanı kötülüyor almana binen japonu :D

kurtlukaya
05-06-2016, 14:22
japon arabasına binen almanı kötülüyor almana binen japonu :D

hocam her ikisinede bindim , emin ol karşılaştırmalarım kesinlikle duygusal veya fanatik değil , son üç arabam 2013 focus 2012 astra 2009 golf

rebeloghy
05-06-2016, 16:10
Olay aslında kötüleme meraklısı kişilerden dolayı tırmanıyor.

Mesela aynı dönemde bende 2004 civic çok yakın arkadaşımda tek kapı 2005 a3 1.6 vardı.

Yolcu olarak a3 hızı daha düşük hissettiren, daha fazla güven veren, müziği daha kaliteli çalan vs vs bir araçtı. Ancak civic kadar bağlı değilsiniz arabayı sürerken.. Aynı şekilde gitmiyor aynı hissi vermiyor aynı tadı vermiyordu.

Ancak ne ben arkadaşıma oo benimki uçuyor a3 *** diyordum , ne de o benim kapılarımın kapanışına bu ne böyle mutfak dolabımı demiyordu.. :D

Her aracın kendine göre avantajı dezavantajı, keyfi var.

Mesele kendi tercihini en doğru tercih sanan ve bunu ne olursa olsun savunan tipler.

1500-1600 kg C sınıfı araç yapmak bana göre marifet değil, 1.5 1.6 tonluk kütle içindeyken elbet oturaklı hissettirecek. Ancak ona göre de yakıt tüketecek, aynı güçte daha isteksiz yürüyecek, daha fazla fren lastik eskitecek..

Bundan keyif alanı eleştirmek de yersiz, buna alışıp japon tenekedir demek de yersiz :)

emi-R
05-06-2016, 20:25
Konuyu tamameen okumadan yazıyorum.Neden sürekli alman-japon karşılaştırması yapılıyor?Hiç amerikan ve italyanları dahil eden yok? :)

darkmoon
05-06-2016, 21:50
o devirler bitti artık.. kiralama işi türkiyede çok yaygınlaşdı ve premium alman markalar ulaşılamaz olmaktan çıktı hatta çokda sıradanlaşdı.. alt segmentlere düşük kalite ile girincede belli bir kesmin gözünde marka değerlerinden çok ödün verdiler..

Türkiyedeki gerçek anlamda zevk sahibi elit zengin kesim gözlemlenirse almanlarda uzaklaşdı çoğu..

Türkiyedeki köklü ailelere gruplara bakınız çoğunun altlarında bolcana jaguar xj, volvo, maserati quattroporte ghibli , panamera, bentley flying spur, rolls-royce ghost phantom v.b türevi araçlar var..

alpancan
05-06-2016, 22:06
3 yıl önce 2010 model caddy'im volkswagenin müthiş sloganı olan biz daha kötüsünü yapana kadar en kötüsü bu sloganı ile beni yolda bıraktı. Vermiş olduğu arıza basınç müşirinden kaynaklıydı ama hangi volkswagen servisine sorsam turbo set olarak değişmesi lazım dediler dışarıda işçilik dahil 70 liraya kadar fiyat aldım. Servise gidip olayı anlattığımda bir daha bakalım deyip evet basınç müşiri arızalı diyip 480 lira fiyat çıkardılar(220 lira müşir-260 tl işçilik). Volkswagen hayranı arkadaşlar gözünüzü seviyim etmeyin eylemeyin almanda alman demeyin tipine bakarak alman malı diyerek seçmeyin şunları.

kurtlukaya
05-06-2016, 22:52
Konuyu tamameen okumadan yazıyorum.Neden sürekli alman-japon karşılaştırması yapılıyor?Hiç amerikan ve italyanları dahil eden yok? :)

çünkü almanları taş gibi lanse edilmesinin aslında çok doğru olmadığı olaya sorunsuzluk açısından bakıldığında japon araçlarının çok daha sorunsuz olduğu görüşünde birçok kişi

kurtlukaya
05-06-2016, 22:56
3 yıl önce 2010 model caddy'im volkswagenin müthiş sloganı olan biz daha kötüsünü yapana kadar en kötüsü bu sloganı ile beni yolda bıraktı. Vermiş olduğu arıza basınç müşirinden kaynaklıydı ama hangi volkswagen servisine sorsam turbo set olarak değişmesi lazım dediler dışarıda işçilik dahil 70 liraya kadar fiyat aldım. Servise gidip olayı anlattığımda bir daha bakalım deyip evet basınç müşiri arızalı diyip 480 lira fiyat çıkardılar(220 lira müşir-260 tl işçilik). Volkswagen hayranı arkadaşlar gözünüzü seviyim etmeyin eylemeyin almanda alman demeyin tipine bakarak alman malı diyerek seçmeyin şunları.

ben japon araçlarını sempati duyan birisiyim ancak hepsi kötü demekde yanlış olur misal amcamda 1.9 tdi passat var 210k da araba sıfır almıştı zamanında halen sorunsuz kullanıyor , ama tanıdığım caddy si olan biri de var 1.9 tdi lardan 180k da sattı aracını satana kadar 3 turbo değişti , biraz da kullanımla alakalı bir durum diye düşünüyorum

erdem325
06-06-2016, 00:38
cok anlamsiz bir yere gelmis konu.
kimisi japon araclarina giydirmis kimisi alman araclarina.
ama dikkat ediyorum herkes aralardan cimbizlayarak belirli marka yada modelleri secmis konusmus.
alman araci sadece vw mi?
ya da japon araci sadece honda mi?
belirli marka yada belirli model uzerinden konusmak ne derece dogru?

araba secimi konusunda benim arabadan ne istedigim onemli, kimin nasil araba urettigi degil..!
"ihtiyac"larima gore getz cok cok mantikli bir arac olabilirken, farkli "ihtiyac"larima gore rx8 cok mantikli olabilir mesela..
bunun bir standardi yok ve olmaz da..

ulkeler bazinda araba konusu konusulacaksa eger, hangi ulkelerin hangi markalar adi altinda otomotiv sektorune hangi teknolojileri kazandirdigionemlidir benim icin.
hatta yer yer ayni ulkenin markalari arasinda olusan rekabetler sonucu olusan yeni teknolojiler/kazanimlar onemlidir. (orn: mercedes-bmw rekabeti gibi)
gerisi tiriviri..

japonmusunuz almanmisiniz? ihtiyaciniza uygun olani alin kullanin iste, sanki uretiyoruz da algi operasyonu yapiyorlar da uretimimizi baltaliyorlar :)

dag daga kusmus, dagin haberi olmamis misali..

lowfamilia
06-06-2016, 01:16
ben japon araçlarını sempati duyan birisiyim ancak hepsi kötü demekde yanlış olur misal amcamda 1.9 tdi passat var 210k da araba sıfır almıştı zamanında halen sorunsuz kullanıyor , ama tanıdığım caddy si olan biri de var 1.9 tdi lardan 180k da sattı aracını satana kadar 3 turbo değişti , biraz da kullanımla alakalı bir durum diye düşünüyorum

valla alpancan kadar arabayı özenli kullanan biri ile karşılaşmadım araba en az 1-2 dkka çalışmadan binmez, yolda 110u geçmez aracı hor vites atmaz adam kiralık arabayı bile benim kendi arabamı kullanmamdan daha özenerek kullanıyor o halde o caddy arıza yaptı başkası yapsa derim arabayı hor kullanımışın olmuş ama değil yani.

kurtlukaya
06-06-2016, 01:24
valla alpancan kadar arabayı özenli kullanan biri ile karşılaşmadım araba en az 1-2 dkka çalışmadan binmez, yolda 110u geçmez aracı hor vites atmaz adam kiralık arabayı bile benim kendi arabamı kullanmamdan daha özenerek kullanıyor o halde o caddy arıza yaptı başkası yapsa derim arabayı hor kullanımışın olmuş ama değil yani.
gerçekten değişik bi durum size enterasan bir örnek vereyim hani ilk çalıştırmada turbolu araçlarda özellikle bir müddet rölanti gerekli stop etmeden öncede bir miktar rölanti gereklidir ya , bi müşterimiz vardı aynı zamanda arkadaşımız bu kişi şirket buna connect vermiş araba şuan 240k de bir kere bile rölantide beklediğini görmedim bir kere bile motor soğuk az dikkat edeyim yok , soğuk kış gününde motor ısınsın diye 4000 devirde vites değiştiren birisi , bu arabada daha ne enjektör ne turbo ne başka bişey yapmadık 60k dan beri biliyorum arabayı , bende çok titizlenirdim 2006 dizel focus um varken turbo değiştim krank kasnağı değiştim şarj dinamosu değiştim 70k da aldım 100k km ye kadar , şansımın içine edim dedim

kurtlukaya
06-06-2016, 01:26
cok anlamsiz bir yere gelmis konu.
kimisi japon araclarina giydirmis kimisi alman araclarina.
ama dikkat ediyorum herkes aralardan cimbizlayarak belirli marka yada modelleri secmis konusmus.
alman araci sadece vw mi?
ya da japon araci sadece honda mi?
belirli marka yada belirli model uzerinden konusmak ne derece dogru?

araba secimi konusunda benim arabadan ne istedigim onemli, kimin nasil araba urettigi degil..!
"ihtiyac"larima gore getz cok cok mantikli bir arac olabilirken, farkli "ihtiyac"larima gore rx8 cok mantikli olabilir mesela..
bunun bir standardi yok ve olmaz da..

ulkeler bazinda araba konusu konusulacaksa eger, hangi ulkelerin hangi markalar adi altinda otomotiv sektorune hangi teknolojileri kazandirdigionemlidir benim icin.
hatta yer yer ayni ulkenin markalari arasinda olusan rekabetler sonucu olusan yeni teknolojiler/kazanimlar onemlidir. (orn: mercedes-bmw rekabeti gibi)
gerisi tiriviri..

japonmusunuz almanmisiniz? ihtiyaciniza uygun olani alin kullanin iste, sanki uretiyoruz da algi operasyonu yapiyorlar da uretimimizi baltaliyorlar :)

dag daga kusmus, dagin haberi olmamis misali..

dediklerinize katılıyorum da hocam şöyle bi durumda var getz yerine aynı klasmanda devamlı sorun çıkar bir araç almak ister misiniz olay bu , en azından benim bakış açım bu

Korollacı
07-06-2016, 20:52
Bu kansız almanlar soykırımı kabul ettı. bakalım basta sayın cumhurbaskanımız dahıl ve dıgerlerı basbakan olsun mıllet vekıllerı olsun bakalnlar olsun butun devlet daırelerınde mersedesı bmwyı passatı kaldıracaklarmı. bu durumda bız vatandaslara da gorev dusuyor almayın arkadas bu kopeklerın urunlerını. almayın dıyorum ama namussuzlar 4 bır yanımızı sarmıs butun kalıte seylerı uretıyorlar ama vazgecılmez degıller. arkadasım jetta alacaktı vazgecırdım sızde boykot edın saygılar.

Sinan58
07-06-2016, 22:20
Bende çok kişiyi vazgeçirdim alman mallarından.

Ama çoğuda umursamıyor, ülkemize en büyük zararı uzun zamandır almanlar veriyor.
terör örgütüne silahı almanlar yolluyor, almanyada terör örgütlerine yardımı bunlar topluyor, sözde ermeni soykırımını bunlar yapıyor.
Almayın arkadaş, almayın...

kurtlukaya
08-06-2016, 02:10
Bu kansız almanlar soykırımı kabul ettı. bakalım basta sayın cumhurbaskanımız dahıl ve dıgerlerı basbakan olsun mıllet vekıllerı olsun bakalnlar olsun butun devlet daırelerınde mersedesı bmwyı passatı kaldıracaklarmı. bu durumda bız vatandaslara da gorev dusuyor almayın arkadas bu kopeklerın urunlerını. almayın dıyorum ama namussuzlar 4 bır yanımızı sarmıs butun kalıte seylerı uretıyorlar ama vazgecılmez degıller. arkadasım jetta alacaktı vazgecırdım sızde boykot edın saygılar.

güzel diyorsun da çıkıp ülenin tepesindekiler arabaraları lexus filan yapmış olsalar yani boykota onlar başlasalar halk daha farklı bir gözle bakar

Wankel Batu
07-07-2016, 16:18
http://a65.tinypic.com/ilw42d.jpg

auto motor und sport temmuz baskisi
sizce tesaduf mü :D

darkmoon
07-07-2016, 18:27
dünyada en tarafsız kendi markasınıda gömen almanı amerikanıda gömen en tarafsız ülke bence ingilizler. ingilizlerin testlerine ayrı önem veririm ve yeni bir araba çıktığında ilk ingizlizlerin testlerine bakarım ..

özellikle alman markalarında yabancı pek çok avrupa menşeili dergiler programlar bile firmaya yaranma amaçlı suni pof pof lama yapıp aracın eksilerini söylemeye biliyor. ingilizler bildiğin kötüyse yerin dibine gömüyor..

buristyle
07-07-2016, 18:29
Tayyib duymasin, satar bütün mercolari...

enes_srb
07-07-2016, 18:59
son 7-8 ayda 4 adet araç kullandım ve sıfır araçlar sırasıyla: jetta,octavia,ford focus,toyota corolla

Jetta kullanımı ve yol tutuşu efsane zevkli ama direksiyon ve dsg den başka birşey yoktu araçta boşline idi :)

Octavia geldi sıfır 1.6 tdi optimal paket jettadan tek eksisi yol tutuş çünkü araç yüksek amortisör yapısı olarak,ama ben bu kadar rahat kullanımı olan ses sistemi olsun,renkli ve dokunmatik ekranı olsun,bluetooth olsun,hızlanma,elektronik kilidin verdiği zevk ve araca alıştıktan sonraki yol tutuş tek kelimeyle müthiş

Octavia yı dokundurup servise bırakınca 2016 ford focus 1.5 tdi powershift verdiler.Araç vites güzel ama DSG kadar iyi ve hızlı değil,hızlanma ve yol tutuş totalde skoda dan kötü ama ilk binen kişi ani direksiyon hareketlerinde bu araba ne yol tutuo amk vs diyebilir ama octavia ile girdiğin süratlerde viraja girince kendinş kaybediyor focus :)

Gel gelelim 2016 model Toyota Corolla sıfır aracı kompresyona bırak bayır aşağı inerden tavan lambası zırıldıyor :) şanzıma efsane 2000 li yılların başlarına beni geri döndürdü.Çukura bir düşüyorsun 2005 model beton gibi Minim daha az ses çıkarıyordu ön takımdan ama en çok etkileyini ne kadar basarsan bas araba ben gitmiycem diyor 140-150 oda anasını bellersen geçiyor 160 a ama oda kelle koltuk direksiyonu kırsan takla atarsın

He birde geçen egea kiraladım oda sıfır denk geldi o arabaya o parayı verene helal olsun harbi zengin :)

Sonuç olarak Octavia ağır ezer hepsini,onun bir tık üstü comfortline golf 7 dsg tadından yenmez ondan sonrada a3 diye gider

Sanırım almanlar iyi :)

Kesinlikle yanlış anlama abi de Corolla yüksek hızlarda 1.4 90 hp den beklenenden fazlasını veriyor bence araç yakışıklı ,geniş ,az yakıyor sakin kullanıma uygun . aslında yazmıcaktım ama Octavia nın ses sistemi dokunmatik ekranı gibi özelliklerini yazıp Corolladada bu özellikler olmasına rağmen sadece kötülemişsiniz. Çukur ve kelle koltuk olaylarınada katılmıyorum ama o parayı ediceğinide düşünmuyorum aracın

Mehmetmert
07-07-2016, 19:10
Corollayla Octavianin dokunmatik ekranini kiyaslamak bile hata.Corollaninki bildigimiz basmatik,grafikleri falan Sanki teypciye gitmisinizde abi suna bir duble tak demisiniz gibi.Ses sistemide buna ek olarak cok zayif insan bass ariyor resmen nerede diye :)

Ayrica ahahqvsha corollo 90hp neyin bekleneni veriyor acaba soruyorum,bayiden cikarttik araci(kiralik) yapmadigimiz sey kalmadi 1 hafta boyunca.Araba ben gitmem diye agliyor resmen,otobanda 3 kisi 160-170max duz yolda bumu sizi tatmin ediyor bilmiyorum.

Adamlae bir gozluk kabi yapmislar yemin ediyorum bildiginiz plastik disli koymuslar ya,gozumun onunde disli donuyor.Bir Muhendislik var ama bunh nasil ucuza uretirirz muhendisligi resmen.Soyle azicik zorlasan kirilicak.

Kime neye gore yakisikli,bana gore cok tipsiz bir arac.Kimine gorede cok guzeldir.O ondeki ledleri falan komedi...

Birde corollanin cok degisik bir espsi var yada arabanin dinamigi oyle.Once deli gibi bir yatiyoruz nereyye donuyorsak,aha diyorum takla aticak birazdan.Sonra araba direkt kafadan aciyor,oyle olunca ya gazdan cekiyorsun ayagini yada frene dokunuyorsun arkasi gelsin diye.Arkasi gelince kontra veriyorsun ama bu sirada esp hic evde varmi yokmu arabayi topladiktan sonra gum diye bir vuruyor.Birde el freni falan denemeyin,biz onu denedik arabada hemen el freni isigi+abs+esp hepsi hataya dustu :)

Sanzumani anlatmaya gerek yok,MMT Sanzuman aslinda Memati sanzumandir,Sanzumani kesfeden Memati ustadir.Musluman olmayan yabancilarin,ozellikle cekik gozlulerin dusmanidir.Oyleki arabanin her vites atisini ozellikle hissettiirip secdeye yatma efekti verdirmektedir.Boylelikle inceden memati usta yabancilari alistirmaktadir.

Sinan58
07-07-2016, 19:25
Komik olmayın Toyota Corolla kadar sorunsuz araba bulamazsınız.

Bunu sadece ben söylemiyorum bunu Tarih söylüyor. :)

Gözümde amaroku sınıf lideri eden tayfayla hiçbir farkınız yok. :D

kickbuttowski
07-07-2016, 19:27
Ben ne alman malı almayacam la. Doğru dürüst dış politika izlesin bizi bu duruma sokmasın. Başkası işini düzgün yapmıyor diye cezasını ben niye çekiyorum?
Ayrıca Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk eşşek mi? Birlik olsunlar. Sendika olsunlar. Orda 500 binden fazla çalışan Türk var iki gün işe gitmeseler ekonominin yarısını felç ederler. Onlar bunu düşünmüyorsa benim hiç umurumda olmaz.

enes_srb
07-07-2016, 19:41
Kimseyle tartışama amacım yok sadece babam kullanıyo bence gayet güzel araba roll yapıp el freni çekmek için corolla yı düşünüp eliyosanız oda sizin biliceğiniz iş

Dookan
07-07-2016, 20:00
Omer cok guzel birsey paylasmissin bilgine ve emegine saglik. 8 yil once falan106 gti imla senin fiesta st yi denemistik 1 boy fln gecmistin �������� neyse konuyu dagitmayayim aslinda cok haklisin toyota mazda ve bunun gbi bircok
arabanin hakki yenmistir ama bizim milletimize de mustehak. sahine hala 20 bin tl verip de cok daha ustun araclari satin almayan bir milletiz. yalniz baska bir bakis acisi da motor dayanikliligi olmali.bir turboly alman aracini 2 3 kat guclendirdiginde stok motorla devam edebilmesi benim
icin cok onemli. su an oyle bir izlenim olustyki bnde bir arac modifiye edeceksem kesinlikle alman tercih ediyorum. ve tusu solmus direksiyon boyasi atmis umrumda bile olmuyo . nihayetinde almanin dunyanin en iyi otomobil yreticisi oldugunu dusunuyorum. her ne kadar şike yapsada yapmasina gerek olmadigini dusunuyorum

bilaloztkr
07-07-2016, 22:21
Omer cok guzel birsey paylasmissin bilgine ve emegine saglik. 8 yil once falan106 gti imla senin fiesta st yi denemistik 1 boy fln gecmistin �������� neyse konuyu dagitmayayim aslinda cok haklisin toyota mazda ve bunun gbi bircok
arabanin hakki yenmistir ama bizim milletimize de mustehak. sahine hala 20 bin tl verip de cok daha ustun araclari satin almayan bir milletiz. yalniz baska bir bakis acisi da motor dayanikliligi olmali.bir turboly alman aracini 2 3 kat guclendirdiginde stok motorla devam edebilmesi benim
icin cok onemli. su an oyle bir izlenim olustyki bnde bir arac modifiye edeceksem kesinlikle alman tercih ediyorum. ve tusu solmus direksiyon boyasi atmis umrumda bile olmuyo . nihayetinde almanin dunyanin en iyi otomobil yreticisi oldugunu dusunuyorum. her ne kadar şike yapsada yapmasina gerek olmadigini dusunuyorum

hocam motor konusunda japonlar kadar yüklenen başka ülke aracı yoktur harelde,almana bile 2jz atıyolarsa düşünmek lazım?japon motorları çok dayanıklı,uzun ömürlü,kendini kanıtlamış makineler?

997TT
07-07-2016, 23:17
Her otomobıl uretıcısının amacı ve stılımfarklıdır...
Genel uretım karakterlerı farklı olan sırketlerı karsılastırmak yanlıs.
Bellı baslı uretıcılerı basa koyup,sınıf sınıf ayırıp karsılastırmak gerek....

M3CSL
08-07-2016, 08:16
Corollayla Octavianin dokunmatik ekranini kiyaslamak bile hata.Corollaninki bildigimiz basmatik,grafikleri falan Sanki teypciye gitmisinizde abi suna bir duble tak demisiniz gibi.Ses sistemide buna ek olarak cok zayif insan bass ariyor resmen nerede diye :)

Ayrica ahahqvsha corollo 90hp neyin bekleneni veriyor acaba soruyorum,bayiden cikarttik araci(kiralik) yapmadigimiz sey kalmadi 1 hafta boyunca.Araba ben gitmem diye agliyor resmen,otobanda 3 kisi 160-170max duz yolda bumu sizi tatmin ediyor bilmiyorum.

Adamlae bir gozluk kabi yapmislar yemin ediyorum bildiginiz plastik disli koymuslar ya,gozumun onunde disli donuyor.Bir Muhendislik var ama bunh nasil ucuza uretirirz muhendisligi resmen.Soyle azicik zorlasan kirilicak.

Kime neye gore yakisikli,bana gore cok tipsiz bir arac.Kimine gorede cok guzeldir.O ondeki ledleri falan komedi...

Birde corollanin cok degisik bir espsi var yada arabanin dinamigi oyle.Once deli gibi bir yatiyoruz nereyye donuyorsak,aha diyorum takla aticak birazdan.Sonra araba direkt kafadan aciyor,oyle olunca ya gazdan cekiyorsun ayagini yada frene dokunuyorsun arkasi gelsin diye.Arkasi gelince kontra veriyorsun ama bu sirada esp hic evde varmi yokmu arabayi topladiktan sonra gum diye bir vuruyor.Birde el freni falan denemeyin,biz onu denedik arabada hemen el freni isigi+abs+esp hepsi hataya dustu :)

Sanzumani anlatmaya gerek yok,MMT Sanzuman aslinda Memati sanzumandir,Sanzumani kesfeden Memati ustadir.Musluman olmayan yabancilarin,ozellikle cekik gozlulerin dusmanidir.Oyleki arabanin her vites atisini ozellikle hissettiirip secdeye yatma efekti verdirmektedir.Boylelikle inceden memati usta yabancilari alistirmaktadir.

+1000

Son nesil Toyotaların iç mekanı resmen dökülüyor, Corolla auris (makyajlısı filan), yeni avensise binmedim ama eski nesillerin çok gerisindeler..

kelalper
08-07-2016, 09:05
hocam motor konusunda japonlar kadar yüklenen başka ülke aracı yoktur harelde,almana bile 2jz atıyolarsa düşünmek lazım?japon motorları çok dayanıklı,uzun ömürlü,kendini kanıtlamış makineler?

Dayanıklı değil verimli olmalarından ve modifiye parça üreticilerinin sürekli o modeller için al tak şeklinde parça üretmesinden dolayı kaynaklanıyor. Swap konusunda da herşeyleri mekanik ve ucuz olmasından dolayı tercih ediliyorlar. Almanlar gibi her tarafı elektronik sensörle kaplı değil motorun. Almanda nereye elini atsan sensör.

İzzet Göçmen
08-07-2016, 09:33
Aralıktan Beri Civic kullanıyorum ki 97 Model kndisi 3 Aydır baskı balatam kacırıyor ki hayvansı kacırıyor bu bayram 1 k yol yaptım,İnanın bana 10 yasındaki hondaya 40 da veririm 50 de veririm alman araclarını sadece kasa olarak begeniyorum oda jetta vs olarak yoksa bu kadar zorlamaya bu kadar sert kullanıma hicbir mensei diyorum :D Dayanamaz haa bide bende gömücem yasadıgım bi olay yüksel model cıtır modlu basık vs işte bi ww ile benim 20 yasındaki aracımı arka arkaya koydugumuzda genelde benim aracıma daha cok bakıyorlar. Bundan sonra fd6 mugen olur heralde :D

imprezaWRC
08-07-2016, 11:14
Auto motor & sport dergisinin bu ayki sayısında Alfa Romeo Giulia ile Audi A4 karşılaştırması var. İri kıyım bir editör her iki otomobilin arka koltuğuna belliki güç bela oturmuş ama işin enteresan tarafı Alfa'da ön yolcu koltuğunu öne çekmemişler ama A4'ün iç hacmini biraz daha geniş göstermek ve övmek için ön yolcu koltuğunu bariz öne çekmişler. Birçok karşılaştırma da aynı tezgahı yapıyorlar. Bakıyorsunuz Japon otomobilinde koltuklar aynı hizada ama Alman otomobilinde koltukların hizası değişmiş ve B sütunundan öne doğru koltuğu itmişler ki baaak iç hacim nasıl da geniş demeye getiriyorlar.

Bu benim tespitimdir katılırsınız katılmasınız sizin kararınız ama ams dergisinde dikkat ediyorum özellikle iç hacim için böyle bir oyun yapıyorlar.

Sinan58
08-07-2016, 11:53
Alper abi bari sen yapma, dayanıklı değil demek komik olmazmı?

JZ Serisi, RB Serisi, B Serisi, SR Serisi 20 yıl oldu üretileli; herkes taş gibi kullanıyor.

20 yıl önce üretilen motorların günümüzde swap için bolca kullanılması ve popüler olması bu motorların sağlam olduğunu göstermezmi.

Forumdaki project cars bölümüde bunu gösteriyor, bu işin içindesin biliyorum abi ama Japon arabalarına, Japon motorlarına sağlam değil demeniz biraz garibime gitti doğrusu.

Tam tersini söylemeni bekliyorduk abi :)

Dragger
08-07-2016, 12:20
90lı yıllların corollası ile şu anki corollayı aynı görmek bence yaptığınız en büyük hata.

Şu anki corolla ne kaliteli, ne konforlu ne de güzel bir görüntüye sahip bence. Öylesine pazarda biz de olalım diye yapılmış bir otomobil.

_AS_
08-07-2016, 12:47
https://www.youtube.com/watch?v=IWzAEPZ760k

sadece bir örnek. corollanın savunulacak bir yerini göremiyorum ben.
Motor? ya atmosferik ya da turbo dizel güç fakiri, Şanzıman? cvt veya yarı otomatik, Malzeme? videoda belli.

M3CSL
08-07-2016, 12:58
90lı yıllların corollası ile şu anki corollayı aynı görmek bence yaptığınız en büyük hata.

Şu anki corolla ne kaliteli, ne konforlu ne de güzel bir görüntüye sahip bence. Öylesine pazarda biz de olalım diye yapılmış bir otomobil.

Üstad eskileri geçtim rakiplerine oranlada çok kötü:) ne bilim bir leon, yeni 308, yeni astra , focustan bile kötü:P

qatrio
08-07-2016, 13:33
Aslında bu algı operasyonu olarak bahsettiğiniz şeyin yanındaki en büyük etmeni unutmuşsunuz. 1961-1975 yıllarında almanya göçü başlamış ve 550 bin kadar türk almanya için çalışmaya gitmişti.Darbe zamanı ve sonrası bu sayı Milyon oldu ve artmaya devam etti. Almanyadan ülkesine ziyarete,tatile,bayrama vs gidip gelen türklerin buraya getirdikleri hediyeler bile ürün gamı dar ve kalite olarak onlara kıyasla çok düşük olan türk piyasası ve insanı için çok büyük bir algı yarattı. Almanyadan gelen bir tükenmez kalemin bile aşırı ilgi gördüğü o yıllarda alman araçlarının extra ilgi görmesi ve fanatiklik seviyesinde savunulması bence çok normal.

Dragger
08-07-2016, 14:02
Valla çok basit bir örnek veriyim, dün ablamın lastiği janta kadar inmiş yolda kalmış.

Hemen bastım gittim, bagajdan hava kompresörünü çıkardım lastiğini şişirdim.

Adam düşünmüş bagaja hava kompresörü ve lastik tamir kiti koymuş, benim için en kral mühendislik budur.

BARR
08-07-2016, 14:37
Zehirlendik ulan :(

memincbn
08-07-2016, 14:46
Ne konuydu bee sabahtan beri oku oku bitmedi ama mesaiyi bitirdi iyi geldi:)
Herkes bütçesine göre hareket etsin zaten ötv kdv bir araba parası kadar giriyor cüzdanımızdan içeri. Maddiyata ve kullanış amacınıza en uygun arabayı seçmeli insan.
Her arabanın artısı eksisi muhakkak vardır. Mesela ben 93 model civic si kullanıyorum benim gözümde en iyi araç odur(Şimdilik). Herşeyi dört dörtlük mü tabikide hayır yalıtımı sıfır, frenleri güven vermez ama motoru mekaniği keyif verir içine oturduğunuzda yaşam alanı geniştir şekil yapıcam derken camları küçültmemişlerdir. Tercih meselesidir. Algı operasyonu işine bişey diyemem ama reklam sektörü çok büyük bir pazar ve elbet bazı firmalar iteklenecektir.

Talih.b16
08-07-2016, 15:21
çok iyi bir şanzımancının dükkanında oturuyorum, 400k daki civic si a şanzıman yaptıryorum, oda aksı cıkmış biz şanzıman dedik gelmişken yapılsın dedik:)
dedim dsg, aman aman sakın dedi.
japon iyidir dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok dedi.
işin aslı almana bakarım ama japon alırım, fransız falan cok sorun yaşadık kapıya bir daha sokarmıyım bilmem.
iki kişi düşünelim yaz tatiline gidicek, a3 veya golf polo dsg olan, diğeri civic.
dsg acaba sorun yaşarmıyım yolda bırakırmı diye düşünür ama civic direk devam, kafada sorun olmaz.
almanla keyifli ve yormayacak bi yolculuk yapar hemde az yakar, civic hem cok yakar hem o kadar rahat gidemez, buda su götürmez bi gerçek.
teknolojileri, konforları kesinlikle tartışılmaz ama banttan cıkan 1000 km deki polo'yada yağ yakıyor diye sandık motor konulması, 10000 km deki dsg nin sorun cıkarması bence büyük sorun

Diyadin
08-07-2016, 15:46
Aslında bu algı operasyonu olarak bahsettiğiniz şeyin yanındaki en büyük etmeni unutmuşsunuz. 1961-1975 yıllarında almanya göçü başlamış ve 550 bin kadar türk almanya için çalışmaya gitmişti.Darbe zamanı ve sonrası bu sayı Milyon oldu ve artmaya devam etti. Almanyadan ülkesine ziyarete,tatile,bayrama vs gidip gelen türklerin buraya getirdikleri hediyeler bile ürün gamı dar ve kalite olarak onlara kıyasla çok düşük olan türk piyasası ve insanı için çok büyük bir algı yarattı. Almanyadan gelen bir tükenmez kalemin bile aşırı ilgi gördüğü o yıllarda alman araçlarının extra ilgi görmesi ve fanatiklik seviyesinde savunulması bence çok normal.

Harika tespit tebrikler

_AS_
08-07-2016, 17:36
Tamam japonlar daha sorunsuz anlarimda Allah askina birakin su dsg nin yolda birakmasindan korkan insanlar oldugunu dusunmeyi:)
Siz dsg ile yola gidecek bir insanin "yolda kalirmiyim acaba" diye dusundugune gercekten inanabiliyormusunuz?
Dsg yolda birakmaz birakana kadar sizi defalarca anlayacaginiz sekilde tepki verir hoplatir ziplatir vites kacirir kavrama gider mekatronik sapitir boyle binlerce km gider sonunda inat edersen evet birakir.
Dsg sorunsuz bir sanziman mi hayir.
Onceden de soylemistim yari otomatik sacma bir sanziman alacagima (en az dsg kadar sorunlular) 4 ileri tam otomatik alacagima, uzaya cikiyor hissi yasatan cvt alacagima gene dsg alirim.
5 seneye kadar iyi niyeti de var bozulursa bozulsun, ki suan cok gelistirdiler eskisi gibi arizalar yasanmamakta dsg de.
1 ay dsg kullanin bakalim yukarida saydigim sanzimanlara bir daha gecebiliyormusunuz.

Algi operasyonu var mi? Evet bencede var. Ama bu almanlari 1-0 ondeyken 2-0 one geciriyor gibi gorunuyor benim gozumde.

Talih.b16
08-07-2016, 17:49
Tamam japonlar daha sorunsuz anlarimda Allah askina birakin su dsg nin yolda birakmasindan korkan insanlar oldugunu dusunmeyi:)
Siz dsg ile yola gidecek bir insanin "yolda kalirmiyim acaba" diye dusundugune gercekten inanabiliyormusunuz?
Dsg yolda birakmaz birakana kadar sizi defalarca anlayacaginiz sekilde tepki verir hoplatir ziplatir vites kacirir kavrama gider mekatronik sapitir boyle binlerce km gider sonunda inat edersen evet birakir.
Dsg sorunsuz bir sanziman mi hayir.
Onceden de soylemistim yari otomatik sacma bir sanziman alacagima (en az dsg kadar sorunlular) 4 ileri tam otomatik alacagima, uzaya cikiyor hissi yasatan cvt alacagima gene dsg alirim.
5 seneye kadar iyi niyeti de var bozulursa bozulsun, ki suan cok gelistirdiler eskisi gibi arizalar yasanmamakta dsg de.
1 ay dsg kullanin bakalim yukarida saydigim sanzimanlara bir daha gecebiliyormusunuz.

Algi operasyonu var mi? Evet bencede var. Ama bu almanlari 1-0 ondeyken 2-0 one geciriyor gibi gorunuyor benim gozumde.

herkes sizin bizim gibi arabadan anlamıyor, bir sorun olduğunda müdahele edebilsin veya anlayabilsin.
başka sitelerden konu kopyalak istemem, sadece dsg şanzıman problemi yazarsanız korkup korkmadığını anlarsınız.
bu yüzden korkup araç almayanda çok, sadece biraz okuyun okadar. 5 yıl iyi niyet olsa ne olucak, şanzımanın bozulacağını bile bile niye araç alıyım ki?
birde sıfır araç alıcam serviste yatırmasıda cabası.

Talih.b16
08-07-2016, 18:01
bu adam şimdi 2000 km yol yapıp tatile gidicek, bu ilk gördüğüm konudan alıntı:)
kiremit takozla tamir..
alıntıdır.
Bugün 2012 1.6 tdi 105 ps dsg passat comfortline aldım. Herşey çok iyi giderken daha teslim alırken ileri viteste duran arabayı geri vitese taktım.
Araba gene ileri gitti. 3 kez tekrarladım ve aynı oldu. Sonra kontağı kapattım ve biraz bekleyip tekrar çalıştırdım. Bu kez araç normal davrandı.
teslim aldıktan sonra evin önüne geldim. Park ettim. Yarım saat sonra kapalı garaja koymak üzere çalıştırdım. Geriye taktım ve duvara oldukça yanaşınca
ileri vitese taktım. Ama O ne? Aynı olayı gene yaşadım. Bu kez araba ileri viteste geri gidiyor. Birakaç denemeden sonra duvara 1,5 karış kala stop ettim.
Gittim 2 tane takoz olacak kiremit bulup arkaya koydum. Tekrar çalıştırıp ileri vitese taktım. Bu kez normal olarak araba ileri yürüdü.
Bu nasıl bir iştir anlamadım. 37 yıldır araba kullanıyorum. Son 3 yıldır da otomatik kullandım. Hata yaptım desem yapmadım.
Bu işde bir iş var ama göreceğiz bakalım. Aldığım yere bilgi verdim.Biraz daha dene dediler.)) bakalım deneyelim. Kargaşa bir trafik anında aynı şeyi yaparsa
sanırım millet beni parçalar. Diğer yönleri ile araç çok zevkli ve konforlu. Benzeri olayı yaşayan olursa ltf. katkıda bulunursa sevinirim.

_AS_
08-07-2016, 18:01
herkes sizin bizim gibi arabadan anlamıyor, bir sorun olduğunda müdahele edebilsin veya anlayabilsin.
başka sitelerden konu kopyalak istemem, sadece dsg şanzıman problemi yazarsanız korkup korkmadığını anlarsınız.
bu yüzden korkup araç almayanda çok, sadece biraz okuyun okadar. 5 yıl iyi niyet olsa ne olucak, şanzımanın bozulacağını bile bile niye araç alıyım ki?
birde sıfır araç alıcam serviste yatırmasıda cabası.
Ikinci dsg aracim ikisinde de problem yasamadim 100 bin devirip kavrama (bildigimiz duz viteste ki baski balata) degistirmeyen dsg kullanicilari var.
hatta soyle soyliyim 6 ileri tam otomatik a3 umde hidrolik unite de problem yasadim uykularim kacti mesela.
Onun icin sanzimanin bozulacagini bile bile kimse almiyor, almaya cekineni anlarim da alip uzun yola cikmaya korkani anlamam anlayamam...
Sadece bozulursa problem olursa cebinden birsey cikmiyor anlatmak istedigim bu.
Boyle bir durumda yukarida saydigim sanzimanlara gore tercih edermiyim evet ederim.
Internete bakildiginda japonlarin yari otomatiklerinden mahkemeye verip aracini iade eden sifirini alan haberlere cikan araclarda var.

Talih.b16
08-07-2016, 18:24
Ikinci dsg aracim ikisinde de problem yasamadim 100 bin devirip kavrama (bildigimiz duz viteste ki baski balata) degistirmeyen dsg kullanicilari var.
hatta soyle soyliyim 6 ileri tam otomatik a3 umde hidrolik unite de problem yasadim uykularim kacti mesela.
Onun icin sanzimanin bozulacagini bile bile kimse almiyor, almaya cekineni anlarim da alip uzun yola cikmaya korkani anlamam anlayamam...
Sadece bozulursa problem olursa cebinden birsey cikmiyor anlatmak istedigim bu.
Boyle bir durumda yukarida saydigim sanzimanlara gore tercih edermiyim evet ederim.
Internete bakildiginda japonlarin yari otomatiklerinden mahkemeye verip aracini iade eden sifirini alan haberlere cikan araclarda var.

ikinci el bir dsg araç aldığımdada aynı garanti devam ediyormu? yada kaç yaşına kadar devam ediyor? merakımdan soruyorum bunu.
ben öyle bi konu bulamadım birde nette baya aradım tvye çıkan, o dizel corolla falandır heralde.
ben honda şanzımanı iyi mitsubishi şanzımanı şöyle güzel demiyorum, basit şanzımanlar çok yakar sarsıntılı geçer ama 1000 tanede 2 tanesi bozulur,
dsg olupta bozulmayan veya bununla ilgili servise gitmeyen bir elin parmağını geçmez.
insanlar artık araba nasıl kullanılır diye değil dsg nasıl kullanılır diye konular açıyor.
mükemmel kavrama, çekiş, yakıtta harika ama kusurlu yapıcak birşey yok.

_AS_
08-07-2016, 18:42
ikinci el bir dsg araç aldığımdada aynı garanti devam ediyormu? yada kaç yaşına kadar devam ediyor? merakımdan soruyorum bunu.
ben öyle bi konu bulamadım birde nette baya aradım tvye çıkan, o dizel corolla falandır heralde.
ben honda şanzımanı iyi mitsubishi şanzımanı şöyle güzel demiyorum, basit şanzımanlar çok yakar sarsıntılı geçer ama 1000 tanede 2 tanesi bozulur,
dsg olupta bozulmayan veya bununla ilgili servise gitmeyen bir elin parmağını geçmez.
insanlar artık araba nasıl kullanılır diye değil dsg nasıl kullanılır diye konular açıyor.
mükemmel kavrama, çekiş, yakıtta harika ama kusurlu yapıcak birşey yok.

Eger aracin bakimlari duzenli serviste yapilmissa ikinci, ucuncu elde de devam ediyor el degistirmesi onemli degil yani.
Iyi niyetin net bir suresi yok 5 yasinda araca parcada %100 iscilikte %80 karsilayabiliyorlar.
Sorunlari var mi evet eskiye nazaran cok az diyebilirim ama var.
ama + lari bence daha fazla.
Tv ye cikan arac cok onemli degil ama yeni kasa auris ti mesela.

997TT
08-07-2016, 20:22
Dsg garantisi servis duzenli ise "7" yildir....

Sinan58
09-07-2016, 02:00
Motoru bagajında olan, güvenliksiz, hurda bmwye 170K vereni göreli daha kaç gün oldu.

Emisyon hilesini almanlar daha dün yaptılar.

Forumda sıfır alındıktan sonra motor kıran f30larıda çok gördük, bunun savunulacak bi tarafı kalmadı kendinize gelin ey ahali :)

Mehmetmert
09-07-2016, 02:47
Neyin kendisine gelicez ya,avatarinda ki mitsubishi markasi yakit tuketim testinde yillardir milleti kandirdigini aciklayali kac gun oldu?

Toyotanin airbag hatasindan dolayi olen insan sayisi ne kadar?

Yada guncel CRV,rav4,subaru...vs japonpar small overlap kaza testinde arabayi zaten soldan vurup test ediyorlar.Biz sol tarafin sasini saglam yapalimda sag tarafin sasisinden calalim diyeli kac gun oldu?Sol taraftan vurunca iyi ama sagdan vurunca testlerden kalali toyota,honda,subaru olali 2 hafta oldu :)

Soruyorum ahali o zaman size 15 yil once uretilmis golf4 1.6 102hp hitler motorda bmwlerdeki gibi motor kiram gordunuzmu?Ne yapsaydi adam hondanin yaptigi gibi hala 1.6 hitlermi getirseydi.Hada daha gelismisi fsi motorlami gitseydi...

2jz 2jz... M50 turboyu unutuyorsuniz sanirim,su anda 1.8t ve 2.0 tfsilardan cikan gucu unutuyorsuniz sanirim.R32 turbolardan falan bahsetmiyorim bile.

Yani ne alman babamin mali ne japon,biri bir yapiyorsa digeri 1000 yapiyor.

Grimlord
09-07-2016, 03:21
Valla benim icin farketmez alman japon, hangisini begenirsem onu alirim.
Ama japon arabalari icin yapilan elestiriler birazcik acimasiz olmus diye dusunuyorum.

2015 yilinda en cok satan araclara bakin, bunca insan yaniliyor olamaz heralde ;

The top 10 best-selling vehicles in the world | Driving (http://driving.ca/toyota/corolla/auto-news/news/the-top-10-best-selling-cars-in-the-world-for-2015)

Listede Corolla,Camry ve CRV de var.

enes_srb
09-07-2016, 07:15
1.5 milyona yakin satmis Corolla ama araba degil , listede 3 tane Toyota var ama alanlarin hepsi Toyota babalarinin diye aliyor.Biz herseyi cok iyi biliyoruz ama orasi ayri bu kadar insana ulasip nasil bi yanlis yaptiklarini soylemek lazim

dragstar
09-07-2016, 10:04
japonlar sorunsuz, donanımları az olabiir, teknolojik ve konfor bakımından almanlara göre duşuk olabilirler ama tek kelimeyle sorunsuzlar

Rawr
09-07-2016, 10:22
Valla benim icin farketmez alman japon, hangisini begenirsem onu alirim.
Ama japon arabalari icin yapilan elestiriler birazcik acimasiz olmus diye dusunuyorum.

2015 yilinda en cok satan araclara bakin, bunca insan yaniliyor olamaz heralde ;

The top 10 best-selling vehicles in the world | Driving (http://driving.ca/toyota/corolla/auto-news/news/the-top-10-best-selling-cars-in-the-world-for-2015)

Listede Corolla,Camry ve CRV de var.

O zaman böyle bişey de var :D

https://c306.net/spkeasy/wp-content/uploads/eat-shit.jpg

painkller
09-07-2016, 10:43
Bunun tek aciklamasi var prestij. Komsumda bmw var bende niye yok hadi yuzbinay vadeli kredi ile bmw mersedes alalim kapiya yakissin. Yakita paramiz artarsa bineriz mantelitesinde cok insan var.

Japonlar oyle japonlar boyle diyen insanlari corollayla primerayla juke la micrayla degil. Infiniti, lexus gibi araclara bakmasini istiyorum. Ve eger Turkiyedeki japon menseili araclari japon arabasi sanip karsilastiriyorsaniz o zaman birde cok uzaga degil Kibrisa gecip sagdan direksiyonlu olanlari incelediginizde ayni tepkileri verirsiniz. Turkiyedeki japonlar sembolun, clionun passatin yaninda satilsin diye uretilenler, ozellikle nissan icin soyluyorum bunu. Bu 2000 2004 den beri boyle.

Arabalarin ruhlari vardi 90 90 90 dediginiz senelerde. Simdi onlarin yerini sensorler aldi. Bu yeni arabalari garanti suresince alip kullanip saticaksin, bende suan alsam Alman alirim, aldigim fiyata yakin hatta daha fazlasina satabilmek icin. Yeri geldigindede essek gibi kullanmak icin. Ama araba kullanmak istiyorsam, kapimdaki japon her daim durur.

Nitekim bu benim gorusum, gonul istiyorki herkes Alman alsin fransiz alsin su japon piyasasi bi dussun araba toplayamiyoruz 10 liralik araba oldu 20 25 lira.

300E
09-07-2016, 14:01
Yok şu japona, bu almana b*k atmaya gerek yok, ilgi alanım 90 yılında üretilen araçlar, yüksek model araçları pek sevmiyorum, bir 90 model japon kullanıyorum, birde 90 model bir alman, alman bana daha zevkli, daha hoş, daha tok geliyor. Herkes hoşuna giden aracı kullanıyor sonuçta. 90 küsür model bir japonda ne kadar özellik varki bozulsun.

Google 1968 Mercedes yazıyorum, çıkan fotoğraf bu.

http://goodmanreed.com/images/sized/images/uploads/68MBZ250SECabMain-763x450.jpg

1968 Honda dediğimdede bu çıkıyor. :)

http://blogmedia.dealerfire.com/wp-content/uploads/sites/43/2014/05/1970-Honda-N600.jpg

Şunu kabullenmeliyiz ki, otomotiv sektöründe Almanlar daha ileri, japonlar ise daha sorunsuz. :)

bilalMW
09-07-2016, 18:20
300E headshot yaptı beyler. Dağılın :D nükte bi yana alman menşeii markada servis danışmanıyım o kadar da uçar kaçar ileri değil almanlar. Tabii bazı modeller hariç. Eee şimdi japonlarda da bazı modeller hariç mesela çok japoncuyum diyenin duymadığı toyota crown royal & lexus ls600h gibi.

enes_srb
09-07-2016, 18:34
Orta segmentte rakipsiz bence almanlar c serisi 3 serisi gibi modellere tercih edebilcegimkz baska Ulke markasi yok bence ust segmentte durum boyle degil bence

imprezaWRC
09-07-2016, 18:43
300E headshot yaptı beyler. Dağılın :D nükte bi yana alman menşeii markada servis danışmanıyım o kadar da uçar kaçar ileri değil almanlar. Tabii bazı modeller hariç. Eee şimdi japonlarda da bazı modeller hariç mesela çok japoncuyum diyenin duymadığı toyota crown royal & lexus ls600h gibi.
20 sene önce Crown'a binme şansını elde etmiştim, gram ses yoktu, çukurlar/tümsekler sanırım düzleniyordu çünkü ben hep pamukların üzerinde gidiyoruz izlenimi edinmiştim. Donanım olarak neler vardı hatırlamıyorum ama otomobilin sessizliğine ve konforuna hayran olmuştum. Tipsizlikte zirveydi ama içine geçtikten sonra o tipsizlik 2.planda kalıyordu. (bindiğim 8.jenerasyon Crown'muş, yani halen tipsiz :D )

overblack
09-07-2016, 19:07
Yok şu japona, bu almana b*k atmaya gerek yok, ilgi alanım 90 yılında üretilen araçlar, yüksek model araçları pek sevmiyorum, bir 90 model japon kullanıyorum, birde 90 model bir alman, alman bana daha zevkli, daha hoş, daha tok geliyor. Herkes hoşuna giden aracı kullanıyor sonuçta. 90 küsür model bir japonda ne kadar özellik varki bozulsun.

http://goodmanreed.com/images/sized/images/uploads/68MBZ250SECabMain-763x450.jpg

http://blogmedia.dealerfire.com/wp-content/uploads/sites/43/2014/05/1970-Honda-N600.jpg

Şunu kabullenmeliyiz ki, otomotiv sektöründe Almanlar daha ileri, japonlar ise daha sorunsuz. :)

bende 1968 camaro yazdım.. gerisini yazmaya (mustang,challenger,charger,vette vs vs) kalbim elvermedi..

hadi şimdi git burdan

http://cdn.pinthiscars.com/images/chevrolet-camaro-ss-1968-wallpaper-7.jpg

darkmoon
09-07-2016, 19:10
20 sene önce Crown'a binme şansını elde etmiştim, gram ses yoktu, çukurlar/tümsekler sanırım düzleniyordu çünkü ben hep pamukların üzerinde gidiyoruz izlenimi edinmiştim.

pamukların üzerinde gidiyorsun sanmanın nedeni kaç modeline bindin bilmiyorumda sanırım 95 sonrası ise o araçlarda bağımsız şase sistemi var genelde suv larda olur bağımsız şase land cruiser gibi falan binek araçda az var . binekde bir bildiğim town car birde crown da var ..

bilalMW
09-07-2016, 19:25
20 sene önce Crown'a binme şansını elde etmiştim, gram ses yoktu, çukurlar/tümsekler sanırım düzleniyordu çünkü ben hep pamukların üzerinde gidiyoruz izlenimi edinmiştim. Donanım olarak neler vardı hatırlamıyorum ama otomobilin sessizliğine ve konforuna hayran olmuştum. Tipsizlikte zirveydi ama içine geçtikten sonra o tipsizlik 2.planda kalıyordu. (bindiğim 8.jenerasyon Crown'muş, yani halen tipsiz :D )

pamukların üzerinde gidiyorsun sanmanın nedeni kaç modeline bindin bilmiyorumda sanırım 95 sonrası ise o araçlarda bağımsız şase sistemi var genelde suv larda olur bağımsız şase land cruiser gibi falan binek araçda az var . binekde bir bildiğim town car birde crown da var ..

hep diyorum yaşım genç ama ben sizin akranınız sayılırım bi yerde :D

Grimlord
09-07-2016, 19:30
1968 Toyota yazdim ben de, guzel birsey cikti Allahtan :hehe:

http://cdn.silodrome.com/wp-content/uploads/2013/07/Toyota-2000GT-1.jpg

imprezaWRC
09-07-2016, 20:12

8.jenerasyon crown'du, sene 96 olması lazım. Otomobil yerinden kıpırdar kıpırdamaz kapıları kilitleniyordu. Şasi sistemi nasıldı bilemiyorum ama konforu muhteşemdi.

300E
09-07-2016, 21:37
bende 1968 camaro yazdım.. gerisini yazmaya (mustang,challenger,charger,vette vs vs) kalbim elvermedi..

hadi şimdi git burdan

http://cdn.pinthiscars.com/images/chevrolet-camaro-ss-1968-wallpaper-7.jpg

1959 ve 64 amerikanların hayranıyım, mesela 1959 cadillac el dorado, 1959-64 impala vs vs ama konumuz bunlar değil şimdi. :)

overblack
09-07-2016, 22:14
1959 ve 64 amerikanların hayranıyım, mesela 1959 cadillac el dorado, 1959-64 impala vs vs ama konumuz bunlar değil şimdi. :)

bence tam olarak konumuz bu.konu japon otomobillerine kaymış ama,eminimki gerçekten hakkını verebilecek,bakımlarını yaptırabilecek,her parçasını kolayca bulabilecek,ekonomik anlamda sıkıntı yaratmayacağına inansak bu forumda hemen hemen herkes bir amerikan arabası olsun ister.Zaten konu başlığında belirtildiği gibi algı operasyonu sayesinde alman mallarının iyi olduğu fikri türk milletine empoze edilmiş. 79 yılında sünnet oldum o zamanlarda dayım sony marka bir walkman getirmişti yurtdışından nerdeyse 40 sene olmuş. tak pillerini hala çalışır.ya alman mühendisliği deyip duruyorlar yaptıkları bir tane elle tutulur iş yok. sanarsınki adamlar uzay mekiği yapıp jupitere gittiler. adamların yaptıkları bütün işler ya kopya,yada belli sebeblerden ötürü yarın kalmış projeleri satın alma/çalma yolu ile bitirmek.

bilalMW
09-07-2016, 23:12
Amerikan hobidir. Tüm filmlere bakın herkes bi amerikan toplar ama binmez? neden ? çünkü 100 mt ileride su koyverebilir. Alman ise ticarettir. Japon ise huzurdur. Fransz aşktır. :D

bilaloztkr
10-07-2016, 12:11

1968 honda https://static.cargurus.com/images/site/2009/07/05/13/05/honda-s800-pic-4323-1600x1200.jpeg s800

döneminin e sınıfı ile *** kadar aracı kıyaslamayalaım

300E
10-07-2016, 12:27
1968 honda https://static.cargurus.com/images/site/2009/07/05/13/05/honda-s800-pic-4323-1600x1200.jpeg s800

döneminin e sınıfı ile *** kadar aracı kıyaslamayalaım

Benim amacım iki markayı kıyaslamak değildi, sadece o yıllardaki Alman ve Japon arasındaki farkı göstermekti, al ozaman buda Almanların g*t kadar aracı. :)

http://cars-mercedes.com/wp-content/uploads/2014/5/jared-threepointedstar-the-mercedes-benz-w113_6.jpg

Sadık Özyer
10-07-2016, 12:40
Spor dergileri supplement satmak için piyasada idi , araba dergileride aynı şekilde , neden şaşırıyorsunuz ki ? Belki aralarında 2-3 tane hayalperest ortaya çıkıp bişiler anlatıyordur bu sayede adamlar daha çok satıyordur falan filan. :)

imprezaWRC
10-07-2016, 12:48
Bazılarınız özellikle koyu Toyota severler bilirler, Japon'un kendine sakladığı Auris'de bile 4wd seçeneği var. Bende 2016-2000 yıllarına ait broşürler var hiç ummadığınız modelde standard vakumlu kapılar ve bagaj kapağı çıkıyor.

basgan
10-07-2016, 16:05
baştan belirteyim daha önce en uzun opel kullandım ama audi, vw, toyota, honda, reno ve fiat da kullandım. illa ki marka takıntım yok. sonuçta parama ve mantığıma en uygun aracı almaya çalışırım.
ben de farklı bir açıdan konuya yaklaşayım. biliyorsunuz son dönemde fabrika verileri ile test kullanım değerleri arasındaki fark bariz şekilde açılmaya başladı. hatta bir oto dergisi veriler ve test verileri arasında %500 lük bile ferk çıktığını ve "biz mi yalan yazıyoruz oto üreticileri mi!" şeklinde bir yazı ile konuyu dile getirmişti. günümüzde de genelde yakıtlar ve hızlanmalar gerçek verilerden daha düşük gösterilmekte.
bunu da artık kabullendik te şimdi kullandığım hyundai-kia da daha da farklı bir durum ortaya çıkmakta ;) biliyorsunuz bu grubun tasarım merkezi almanya rüsselheimda. hyundai i serisine geçtiklerinde kia audi hyundai bmw baş tasarımcıları ile anlaşmıştı. şimdi de yine alman ağırlıkta tasarımcılarla değişmekte ve devam etmekte. buraya kadar bir sorun yok ama sanki şirket kasıtlı olarak alman markaların etkin olduğu piyasaya dokunmuyor ve fabrika hız ve yakıt verilerini hep olduğundan yüksek gösteriyor. bunu 2012 de aldığım i30 elite otomatik dizel hakkındaki testlerde gördüğüm gibi şimdiki tucsonda devam ediyor.

örneğin otomatik dizel 2012 de yenilen i30, golf 6 ve p 308 le karşılaştırılmış.
golf dct 105 hp 250 nm, 308 robotize 112 hp 270 nm ve i30 6 ileri tam otomatik 128 hp ve 260 nm.
fabrika 0-100: golf 11,2 -308 11,4 - i30 11,7..
test 0-100: i30 11,4 - 308 12,1 - golf 12,2..
yakıt tüketimini ölçmemişler..
bu durumda şirketlerin genelde fabrika verilerine en iyi değerlerini girdiğini varsaysak bile koreliler ya aşırı mütevazı ya da alman baskısı aşırı..:o

şimdiki kullandığım 1.6 177 lik turbo dct tucsonun fabrika 0-100 ölçüsü 9,1 gözükmekte ama polonya test dergisinde 8,0 youtubedaki test videolarında 8,1 ve 8,5 gibi değerler çıkıyor. buna örnek olarak da haziran autom.. dergisinde benzinli suv testi yapılmış rakipler: kardeş 1.6 turbo Kia Sportage, 2.0 turbo motorlu Mercedes GLA 250, bmw X1, Audi Q3, 2016 vw Tiguan ve 2.5 motor Mazda cx-5.

fabrika verisi:
güç bg-tork: merc 211-350, bmw 192-280, mazda 192-256, audi-vw 180-320, kia-tucson 177-265..
0-100: merc 6,6 - bmw 7,4 - audi 7,6 - vw 7,7 - mazda 8,0 - tucson-kia 9,1..
max tük: bmw 7,6 - audi 8,0 - merc 8,6 - vw 9,1 - tucson-kia 9,1 - mazda 9,3..

test verileri:
test tüketimi: bmw (9,1), vw-merc (9,3), audi-mazda (9,5), tucson-kia (9,8)..
ş.dışı: bmw (6,7), merc (6,8), vw (6,9), audi (7,1), tucson-mazda (7,3), kia (7,4)..
ş.içi: bmw (9,1), vw (9,3), merc-mazda (9,4), audi (9,5), tucson-kia (9,7)..
sportta: bmw (11,5), merc (11,6), vw (11,8), audi (11,9), mazda (12,1), kia (12,5), tucson (12,6)..

ağırlık (en hafif donanım baz alınmış) kg: merc 1549, mazda 1565, tucson 1610, bmw 1616, kia 1621, audi 1625, vw 1656..

0-100: merc (6,7), bmw (7,5), audi (7,9), vw (8,1), tucson (8,2), kia-mazda (8,6)..
80-120: merc (4,7), bmw (5,3), tucson (5,7), audi (5,9), mazda (6,0), kia (6,1), vw (6,2)..

testlerde fabrika verileri hiç tutmuyor gibi yani katalogla araba alınmaz gibi..
performansa baktığımızda merc ve bmw 2.0 motorun hakkını vermiş ve bariz öne geçmişler.
1.6 motor ve en güçsüz olmasına rağmen tucson 0-100 de vw kadar (0,1 saniye) performans göstermiş.
80-120 de ise bmw-merc hariç rakiplerinden gayet iyi..
tabi bu performansın yanında yakıtta artmış..

sonuç: alman şirketleri piyasaya daha hakim ve kuralları onlar koyup yönetiyor. bu sınıfta yakıtın 9-10 litrelerde gezdiğini görmüş olduk (tabi bu da doğruysa). hyundainin de 1.6 ile gayet güzel değerler yakalamasına rağmen mütevazi olmuş-olmak zorunda olduğunu görüyoruz. bu veriler bile müşteri yanıltmadaki beceriyi ortaya koyuyor. yani sadece dergide değil şirketlerce de yanıltılıyoruz.

bilalMW
10-07-2016, 17:44
belki almanların en çok korktuğu firma hyundai. Çünkü artık fabrika blok döker herşeyi dışarıdan al monte et test et arabaya koy almanlarda. Hyundai de durum farklı motor haricinde şanzımanı da komple üretiyor hyundai powertrain ,ecu,bcm dcu, gibi zibille kontrol ünitesini de tesisatları da Hyundai Mobis trimleri de kapı contalarına da.. hatta motor işlediği şanzıman işlediği cncleri bile kendi üretiyor Hyundai WIA. kendi ürettiği gemileri de araçları kendi alt lojistik firmaları ile sevk ediyor. Hyundai Heavy Inc,Hyundai Logistics Co.,Ltd. Adamlar arabanın sacı bile kendinden Hyundai glovis ve daha aklıma gelmeyenler... Kısacası süper güç birşey otomobil dünyasında. Daha çok korelilerin sesini ve hükmünü duyacağız bunda şaşırmayın.

Dragger
17-07-2016, 21:23
Şu dsg bozulur diye uzun yola çıkmaya korkanlara acaip gülüyorum.

Her daim bedava uçak biletim olmasına rağmen her yaz 2 kere tatile giderim arabayla, sırf keyif aldığım için.

Bi ege tatili bi karadeniz yaparım. Karadeniz tatilinin yarı yolu full viraj, 2 arabanın yanyana geçemediği vitesi 3e atamadığın inişli çıkışlı köy yollarından oluşur.

Bugüne kadar yazılımlı arabamın en ufak bir sıkıntı yarattığını görmedim, inan bana istanbulda daha çok zorlanıyor bu arabalar...

Toyotanın boktan MMT şanzımanını eleştirmeyip DSG eleştirenlere hayranım. MMT şanzımanlı aurisimiz bizi hayattan soğutmuştu, rampada 1 mt kaydırır her kalkışta hoplatır zıplatır. Hayatımda o kadar kötü bir şanzıman görmedim, 1970 model arabanın oto şanzımanı ondan iyidir.

bilalMW
17-07-2016, 22:26
Şu dsg bozulur diye uzun yola çıkmaya korkanlara acaip gülüyorum.

Her daim bedava uçak biletim olmasına rağmen her yaz 2 kere tatile giderim arabayla, sırf keyif aldığım için.

Bi ege tatili bi karadeniz yaparım. Karadeniz tatilinin yarı yolu full viraj, 2 arabanın yanyana geçemediği vitesi 3e atamadığın inişli çıkışlı köy yollarından oluşur.

Bugüne kadar yazılımlı arabamın en ufak bir sıkıntı yarattığını görmedim, inan bana istanbulda daha çok zorlanıyor bu arabalar...

Toyotanın boktan MMT şanzımanını eleştirmeyip DSG eleştirenlere hayranım. MMT şanzımanlı aurisimiz bizi hayattan soğutmuştu, rampada 1 mt kaydırır her kalkışta hoplatır zıplatır. Hayatımda o kadar kötü bir şanzıman görmedim, 1970 model arabanın oto şanzımanı ondan iyidir.

MMT'yi bilmiyorum ama çok şikayet olduğunu gördüm. DSG konusunda ise mekatronik,kavrama çift kütleli volantın değişti mi abi ?

burakgunay
17-07-2016, 22:28
genel yorumları okumadım onlara ithafen yazmıcam ama abi şunu birebir yaşadık

zonguldakta arkadaşın çiftlik gibi bi yeri var hafta sonu gidip keyif yapalım dedik. 2013 model servis bakımlı golf 7 tdi dsg arabayla. sıfır aldı arkadaşım hala kullanıyor. evet her şey cok guzel klimamızı açtık baya rampa çıktık sonunda eve ulaştık. Köyde dagın başında. arabada tık yok, ertesi gün tekrar aşağı inmek için marşa bastık, 100 mt aşagıda tanıdıga selam vermek için durdu arkadaşım, hepimiz indik arabadan. tekrar bindik. geceden beri yatmış ve sadece 100 mt "yokuş aşağı inmiş" olan araç birden şanzuman arızası verdi. dağın başındayız, otobus dolmuş vs yok... 5 erkek indik arabadan.
çaresiz servisi ara kitapçık karıştık foruma bak onu bunu ara... kabus gibi.
Annemle kız kardeşimle kız arkadaşımla oldugumu dusunemiyorum. Kabus resmen. Ankaradan baska bi araba geldi, bize bıraktılar arabanın soforunu otobusle geri ugurladık. Sonra çekici geldi arabayı aldı goturdu. Yanı boyle bi imkan olmadıgını dusunelim.
Ankaradan çıktım, karsta bi köye gittim diyelim nenemi gormeye nişanlımla. (tamamen atıyorum.)
ee sıkıntı yok 1000 küsür km yol gelmişim her şey on numara. ertesi sabah marşa bas? tık evde kimse yok şanz. kitlesin. dsg ye laf ettirmeyenler kusura bakmasın, s***** öyle şanzumanın anasını.

ha dip not, bu araba 30k kmde iken "sebepsiz" aks kesti. sebepsiz aks mı kesilir demeyin, kesti yemin billah ederim. ne kasisten ne çukurdan geçerken frene basılmadı, dip gaz geçilmedi vs... aynı araba 35k da kavrama degistirdi titremeden. bu yukarda bahsettigim olay da 65k da iken oldu, mekatronik değişti. aynı araba 70k da devirdaim arızası verdi, trigerle beraber degisildi... bu arabanın ilk sahibi arkadaşım, hala severek biniyor. ben arabayı gorunce geriliyorum. arabaya nasıl baktıgını iyi biliyorum, servisten başka yerde silecek suyu bile koydurmaz. öyle bakılan bi araba bu. roll drag nedir bilmez, hayatında ilk defa ben ısrar ettim diye eski corollamla bi kere roll yaptık, onda da çok övülen sınıfının cok hafif arabalarından en hızlı dizellerinden biri olan arabayı 110k da lpg li 12 yaşında corolla ile geçtim 6-7 kere.

kısacası, cok alman arabası bilmem, ama bu iyi ders oldu. elbette forumda almancı arkadaslar vardır karşı çıkacaklardır. ama bunlar iddia değil, birebir yaşadık gördük. kimse kusura bakmasın, iyi niyet garantisini yiyim. seneye 1-2 hafta tatile çıkıcam, zart diye eee noldu? dsg bozuldu hop çekici gelsin alsın arabayı. e ben napcam? 1 yıl çalıştım? sen otobus dolmuş devam... şansa bak be.

Mpower
17-07-2016, 22:36
MMT'yi bilmiyorum ama çok şikayet olduğunu gördüm. DSG konusunda ise mekatronik,kavrama çift kütleli volantın değişti mi abi ?

Aracım 200.000 de 2010 model daha yeni sıkıntı çıktı şanzumanda ve vites kaçırmasına rağmen hala gidiyor ve yolda bırakmadı.İnanmayan gelir test eder

enes_srb
17-07-2016, 22:45
Arkadaşımda 5.35 , a6 , golf 7 ve auris :) var uzun yola hep auris le çıkar.bmw ve golf ile yolda kalmışlığı oldu auris ile sürekli uzun yola çıkar bi kere bi sorunla karşılaşmadı ve bakıma bi kere bile sokmadı.

MK8800
17-07-2016, 22:54
Arkadaşımda 5.35 , a6 , golf 7 ve auris :) var uzun yola hep auris le çıkar.bmw ve golf ile yolda kalmışlığı oldu auris ile sürekli uzun yola çıkar bi kere bi sorunla karşılaşmadı ve bakıma bi kere bile sokmadı.

Auris'in mühendislerine aynı seçenekleri versen en kötü Golf ile uzun yola çıkarlar o nasıl bir toyota sevdasıymış arkadaşındaki :D

Mehmetmert
17-07-2016, 23:01
Auris'in mühendislerine aynı seçenekleri versen en kötü Golf ile uzun yola çıkarlar o nasıl bir toyota sevdasıymış arkadaşındaki :D

zuahuahuha vallaha yarıldım :D 5.35 le a6 80 model falan herhalde :D

AliDogukan
17-07-2016, 23:08
http://i65.tinypic.com/2ijjh9k.png

A6 deyince aklıma geldi bunun sıkıntısı ne ola ki ?

Konfor bilmem ne meselesine hiç girmeyeceğim de 1.6 sıradan atmosferik benzinli motorlu Auris'in gerçekten de yolda bırakma ihtimali Golften de A6'dan da daha düşük.Ha benim A6'ım olsa yolda kalacağımı bilsem yine Aurisle değil de A6 ile yola çıkarım :D

enes_srb
17-07-2016, 23:20

Fanatikligi kenara birakip hareket edince boyle oluyo sanirim :D

Mehmetmert
18-07-2016, 01:00
O A7 quattrodur ve o arabayi oyle cektilerse ne olmus acaba dusunemiyorum ahaha
Ali bilemezsinki adam belki ucakla izmire gitti arabami getirin dedi,benim arkadasin lastigi patlamis arabayi servise cektirmis cekiciyle,arkadasin sigortasi bitmis arabasiankarada vaktide yok gidip kendide alamiyor yolladi cekiciyi getirdi.
Belki onden darbeli audi,belki kotu yakit aldi...vs uzar gider.Her ne kadar audide olsa araba yani oda...

SmT
18-07-2016, 03:54
Yok artık :) Quattro arabayı böyle çektiyse içim acıdı arabaya..Otobanın ortası bide kim bilir kaç km öyle gitti..

İşim gücüm yok elemanın profiline girdim,birşeylerin ters gittiğini anladı heralde,çekiciye alıp fotoğraf çekmiş..

Diyadin
18-07-2016, 07:46

Diğer arabalar pahalı km yapınca değer kaybeder bakımları pahalı arkadaşın bu açıdan toyotaya biniyor bence :)

enes_srb
18-07-2016, 08:44
Diğer arabalar pahalı km yapınca değer kaybeder bakımları pahalı arkadaşın bu açıdan toyotaya biniyor bence :)

Sırbistanda araçların nerdeyse hepsi yüksek kilometre çok hatrı sayılır miktarda değer kaybetmiyor zaten orda alım satım olayları farklı.Kimseyle konfor , kalite karşılaşması tartışmasına girmiyorum bu modeller arasında saçma olur zaten ama bazı şeyleride görmek lazım kimse Auris in tipini gidişini iç dizaynını kalitesini övmüyor sadece daha sorunsuz şimdi Golf e ondan 1 çuval daha fazla para verildi diye Auris Golf ten sorunsuz olamaz mı ?

Diyadin
18-07-2016, 10:39
Sırbistanda araçların nerdeyse hepsi yüksek kilometre çok hatrı sayılır miktarda değer kaybetmiyor zaten orda alım satım olayları farklı.Kimseyle konfor , kalite karşılaşması tartışmasına girmiyorum bu modeller arasında saçma olur zaten ama bazı şeyleride görmek lazım kimse Auris in tipini gidişini iç dizaynını kalitesini övmüyor sadece daha sorunsuz şimdi Golf e ondan 1 çuval daha fazla para verildi diye Auris Golf ten sorunsuz olamaz mı ?

Türkiye sanmıştım tşk.

merttepe
18-07-2016, 11:12
Bazılarınız özellikle koyu Toyota severler bilirler, Japon'un kendine sakladığı Auris'de bile 4wd seçeneği var. Bende 2016-2000 yıllarına ait broşürler var hiç ummadığınız modelde standard vakumlu kapılar ve bagaj kapağı çıkıyor.

Yazını okuyunca aklıma geldi,
Japonyada toyota spor araçlarını istersen boş olarak alabiliyorsun. Yarış arabası yapacaksın, ses sitemi, yolcu airbag, boyasız boş tamponlar, sac jantlar ile çok daha ucuza alabiliyorsun.
Ama bu imkanları sadece iç pazarına sunuyorlar.

merttepe
18-07-2016, 11:14
Yazını okuyunca aklıma geldi,
Japonyada toyota spor araçlarını istersen boş olarak alabiliyorsun. Yarış arabası yapacaksın, ses sitemi, yolcu airbag, boyasız boş tamponlar, sac jantlar ile çok daha ucuza alabiliyorsun.
Ama bu imkanları sadece iç pazarına sunuyorlar.

2013 de çektiğim birkaç fotoyu buldum.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1186787_10151755693882870_1709725146_n.jpg?oh=ec6f 37a061082493ed8e39d16f7489d4&oe=5828A25F
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/993963_10151755704692870_1967343441_n.jpg?oh=a8973 333c961f835a5ecdf7ee8539ea0&oe=57EE2745&__gda__=1475551646_9aa44c971af6cbe50d0be47ed98d2d7 b