PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arexons Hızlı cila İncelemesi

imprezaWRC
26-05-2016, 12:48
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/fs_zpstk5tueda.jpg

Arexons'un kolay uygulanabilir, kolay temin edilebilir ve ulaşılabilir ürünlerinden birisi de hızlı cilası olsa gerek. Eldeki diğer hızlı cilalara daha sıra gelmemişken eski aşkım depreşti ve gittim Arexons aldım :)
İçeriğinde carnauba cilası barındırdığından bahsetmişler ama ne oranda olduğunu bilmiyorum. Neredeyse kokusuz diyebileceğim bir ürün o yüzden de uygulama esnasında sıkıntı yaşamadım.
Videoda göreceğiniz gibi uygulaması sık ve sil şeklinde ama bez ıslandığında yüzeyde iz kalabilir bu nedenle 2 adet kuru bez ile uygulamayı yapmanızı tavsiye ederim.
Sürekli dışarıda duran otomobilde kaputta ve tavanda 15 gün sonra su iticilik ve boncuklanma değişti. Yan panellerde ise 20 gün sonra su iticilik ve boncuklanma değişti. İşin ilginç kısmı, Arexons her yıkama sonrası ürünü kullanın diye tavsiyede bulunuyor :)
Uygulama sonrası kaporta bildiğiniz saten kumaş kıvamına geliyor. Netice, hatice, ben beğendim, fiyatı da fena değil.

https://www.youtube.com/watch?v=o-AA55jkBW8

https://www.youtube.com/watch?v=o-AA55jkBW8

onurc
26-05-2016, 12:52
Sonuç bence gayet iyi,fiyat nedir,nereden temin edebiliriz

Paylaşım için teşekkürler

altugkocer
26-05-2016, 12:57
Ben de kullanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Bauhaustan almıştım ama fiyatını hatırlamıyorum. Meguiarsın hızlı cilasının yarı fiyatı gibiydi sanırım. Ben de genel olarak memnunum.

Ama tek adet bez bana kesinlikle yetmiyor iz bırakıyor :)

imprezaWRC
26-05-2016, 13:05
Sonuç bence gayet iyi,fiyat nedir,nereden temin edebiliriz

Paylaşım için teşekkürler
Bauhaus'dan ve hepsiburada.com gibi birçok web sitesinden temin edilebiliyor. Fiyatı Bauhaus'da daha uygundu ama hatırlamıyorum. 20 -25 TL arasında olması lazım.

Ben de kullanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Bauhaustan almıştım ama fiyatını hatırlamıyorum. Meguiarsın hızlı cilasının yarı fiyatı gibiydi sanırım. Ben de genel olarak memnunum.

Ama tek adet bez bana kesinlikle yetmiyor iz bırakıyor :)

Tek adet bez kesinlikle yetmiyor, 2. kuru bez şart :)

SGTI
01-06-2016, 10:08
Hakan abi, hakandi sanirim :)
Tavsiyelerine hep guveniyorum ne kadar cok urun incelemesi yaparsan o kadar guzel olurki kurtulalim meguiarsdan :)
Bende aldim gecen bp de gordum 17.5 tl idi.Bunu sikip arabayi guzelce kuruladiktan sonra meguiars ultimate sivi hizli cila atmamizda bir beis yok dimi?
Bu arada bu su iticiligi elde etmek icin camlarada uygulayabiliriz ?

imprezaWRC
01-06-2016, 10:12
Hakan abi, hakandi sanirim :)
Tavsiyelerine hep guveniyorum ne kadar cok urun incelemesi yaparsan o kadar guzel olurki kurtulalim meguiarsdan :)
Bende aldim gecen bp de gordum 17.5 tl idi.Bunu sikip arabayi guzelce kuruladiktan sonra meguiars ultimate sivi hizli cila atmamizda bir beis yok dimi?

Üst üste neden aynı işi yapacak cila uygulamak istiyorsun? Birinden birini kullanman lazım. Aynı işi yapan ürünleri peşpeşe sürünce yüzeydeki etki ve dayanım süresi artmıyor ki, yaptığın iş fazladan mesai ve ürün harcaması olacak.

SGTI
01-06-2016, 10:16
Birisi sprey birisi sivi ya cok bilmiyorum bu isleri, daha iyi olur gibisinden dusundum.Birisini bitireyim oburkune gecerim madem.

NakkaSss
01-06-2016, 10:28
Ben sonax'ın hızlı cilasını kullanıyorum yıllardır her yıkamadan sonra memnun da sayılırım. Kayganlık ve parlaklık hissi gayet iyi. Senin yorumun nedir sonax ile ilgili hocam? Kullanmaya devam edelim mi yoksa muadili daha iyi bir ürün varmıdır? Çevremde ki herkes megiuars'cı sonax a yan sanayi gözü ile bakıyorlar. :D

imprezaWRC
01-06-2016, 10:28
Birisi sprey birisi sivi ya cok bilmiyorum bu isleri, daha iyi olur gibisinden dusundum.Birisini bitireyim oburkune gecerim madem.
Meguiars için hızlı cila yazmışsın bende ona istinaden aynı işlevli ve aynı işi yapan iki ürün dedim. Eğer elinde carnauba katı veya kremden hallice kıvamda likit cila var ise önce onu yüzeye uygula ardından da yüzeydeki boncuklanma azalmaya başladığında hızlı cila sür.
Veya her yıkama sornası hızlı cila kullan.

imprezaWRC
01-06-2016, 10:32
Ben sonax'ın hızlı cilasını kullanıyorum yıllardır her yıkamadan sonra memnun da sayılırım. Kayganlık ve parlaklık hissi gayet iyi. Senin yorumun nedir sonax ile ilgili hocam? Kullanmaya devam edelim mi yoksa muadili daha iyi bir ürün varmıdır? Çevremde ki herkes megiuars'cı sonax a yan sanayi gözü ile bakıyorlar. :D

Sonax, kırmızı kutuda sattığı hızlı cilanın formülünü ve kokusunu yeniledi ve eskisi ile aynı fiyata satıyor. Ben yenisinden aldım bugün yarın uygular izlenimlerimi paylaşırım. Eski formüldeki açıkçası benim beklentimi karşılamamıştı.
Tabi birde Sonax BSD var, mevcut hızlı cilanın neredeyse iki katı fiyat ile satıyor ama daha etkili bir ürün. Sonax'ın ve meguiars'ın kötü ürünü yok ama ben meguiars'ı uzun süredir tercih etmiyorum. Açıkçası fiyatları yüzünden de elim gitmiyor.

Eren G.
01-06-2016, 10:35
Ben de bu üründen gayet memnun kalmıştım. Hızlı cilayı çok bol bol kullandığım için de ucuz fiyatlı olması işime yarıyordu. Wetcoatla tanışana dek kullandığım hızlı cilalar arasında F/P ürünü diyebilirim. Ayrıca bir kere sigortadan dolayı sileceklerim çalışmadığında uzun yolda ön cama sıktım ve yağmur kaydırıcı vazifesini gördü, yolda kalmaktan kurtuldum :)

NakkaSss
01-06-2016, 10:46
Sonax, kırmızı kutuda sattığı hızlı cilanın formülünü ve kokusunu yeniledi ve eskisi ile aynı fiyata satıyor. Ben yenisinden aldım bugün yarın uygular izlenimlerimi paylaşırım. Eski formüldeki açıkçası benim beklentimi karşılamamıştı.
Tabi birde Sonax BSD var, mevcut hızlı cilanın neredeyse iki katı fiyat ile satıyor ama daha etkili bir ürün. Sonax'ın ve meguiars'ın kötü ürünü yok ama ben meguiars'ı uzun süredir tercih etmiyorum. Açıkçası fiyatları yüzünden de elim gitmiyor.

Bende dün aldım yenisinden memnunum. Seninde yorumlarını bekliyorum kullandıktan sonra. Aynen ya megiuars gereksiz pahalı aradaki fiyat farkına değmiyor gibi.

imprezaWRC
01-06-2016, 11:02
Bende dün aldım yenisinden memnunum. Seninde yorumlarını bekliyorum kullandıktan sonra. Aynen ya megiuars gereksiz pahalı aradaki fiyat farkına değmiyor gibi.

Hafta sonu vakit bulursam uygulamayı düşünüyorum :)

NakkaSss
01-06-2016, 11:05
Hafta sonu vakit bulursam uygulamayı düşünüyorum :)

Sonuçları bekliyoruz o halde :D

B-Devi
01-06-2016, 13:06
Dün akşam carrefourda Myro Pratik Hızlı Cila diye bir ürün gördüm. 11 tl gibi bir fiyatı vardı ben de denemek için aldım :D Parayı çöpe atmış da olabiliriz ama arkasından ağlanacak bir tutar olmadığı için denemeye değer diye düşündüm :)

SinanAdalı
01-06-2016, 20:43
Sonaxın yeni formüllü kırmızı kutulu hızlı cilasını denedim.. içinde carnauba var diyor ve kokusu değişmiş. Araca uyguladım uzun zamandırda sonax kullanıyorum. Parlaklık gayet güzel gerçi ben her yıkamadan sonra cilalıyorum. Ama şu toz çekme işi aynı, sonax hala buna bir çare bulamadı. Bu arexons'un toz tutma olayı nasıldır ?

wolrath
01-06-2016, 21:54
motoru guzelce yıkadıktan sonra sılıkon sprey ve "bu" vazgecılmezım

imprezaWRC
06-06-2016, 11:46
Sonax'tan önce Arexons Polish Rapido (Pro seri) denedim, videoları düzenliyorum bugün konuyu açarım.

jRMix
27-06-2016, 00:02
Konuya uzun zamandır post gelmemiş :) Şuan 19 lira gibi bir fiyatı var. Nasıl önerir misin yoksa bunun yerine şunu al diyebileceğin bir marka var mı ? Sonaxın hızlı cilasından alıyım diyorumda (kırmızı kutu) eski mi yeni mi olduğunu nasıl anlarım ?

iztuzu
27-06-2016, 00:09
Konuya uzun zamandır post gelmemiş :) Şuan 19 lira gibi bir fiyatı var. Nasıl önerir misin yoksa bunun yerine şunu al diyebileceğin bir marka var mı ? Sonaxın hızlı cilasından alıyım diyorumda (kırmızı kutu) eski mi yeni mi olduğunu nasıl anlarım ?

Sonax kırmızı alacağınıza Sonax BSD alın. Kendisi mükemmeldir. Zamanında Sonax kırmızı kullanıyordum, Sonax BSD varken pişmanlıkmış Sonax kırmızı...

jRMix
27-06-2016, 00:11
Sonax kırmızı alacağınıza Sonax BSD alın. Kendisi mükemmeldir. Zamanında Sonax kırmızı kullanıyordum, Sonax BSD varken pişmanlıkmış Sonax kırmızı...

İlk uygulamam olacak o yüzden hafiften başlayım demiştim. Aralarında çok fark varsa BSD tercih edeyim ancak öyle büyük bir fark yok ise Sonax kırmızı veya Arexons ile elimi alıştırayım diyorum. Öyle mi yapmalı yoksa direk BSD alıp başlayımmı ?

iztuzu
27-06-2016, 01:48
İlk uygulamam olacak o yüzden hafiften başlayım demiştim. Aralarında çok fark varsa BSD tercih edeyim ancak öyle büyük bir fark yok ise Sonax kırmızı veya Arexons ile elimi alıştırayım diyorum. Öyle mi yapmalı yoksa direk BSD alıp başlayımmı ?

Az önce arabayı yıkadım, BSD etkisiyle aracın her bölgesinde basınçlı yıkamada damlalar dans ediyor. Elimde Meguiars UQD, Sonax kırmızı, Sonax BSD, Auto Finesse Finale, Gtechniq C2V7 var. Meguiars güzel parlatıyor ama damlacık etkisi çok zayıf, Sonax kırmızıyı kil uygulamalarımda kil kaydırıcı olarak kullanacağım aynı şehirde olsak size hediye ederdim, AF Finale'de parlaklık çok güzel ama BSD gibi boncuklanma yok, Gtechniq C2V7 nano bir ürün suyla da seyreltilebiliyor ve tek uygulama ile birkaç ay gidebiliyor henüz kullanmadım. Ben aralarında BSD'yi çok sevdim. Siz de Youtube'da BSD videolarına bakın, detailing forumunda BSD kullanan arkadaşların paylaşımlarını görün. Ona göre iyi kötü fikir oluşur...

darkmoon
27-06-2016, 01:50
bu tür light fast wax larda tek geçiceğim ürün srp :) yıkamadan sonra temiz bir bezle yarım saatini almaz ..

iztuzu
27-06-2016, 02:00
bu tür light fast wax larda tek geçiceğim ürün srp :) yıkamadan sonra temiz bir bezle yarım saatini almaz ..

SRP dediğiniz Autoglym SRP mi? Şayet oysa, bu dediğiniz quick detailer yani sıvı wax/hızlı cila değil başlı başına aşındırıcılığı minimum, dolgu özelliği fazla olan glaze'dir. Kendisi üstüne katman atılmadığında bir iki yıkamada gidebilen hatta yağmurla bile akabilen bir kimyasaldır.

Hızlı cilaların arabaya uygulanması ortalama beş dakika. Fısfısla sık, uygun pedle yüzeye yedir ve wax beziyle üstünden geç. Hızlı cila; sealant veya katı cilayla desteklenirse - ben FK1000P kullanıyorum- parlaklığa, boncuklamaya, kire engel olmaya daha bir yatkın oluyorlar.

SpeedOfSound
27-06-2016, 02:21
3M Paste Wax ürününüde kullanabilirsiniz.Biraz pahalı bir ürün gibi görünüyor ama alan kişiye ömürlük yeteceğeni düşünüyorum.Uygulaması hızlı cilaya göre biraz daha zahmetli ama verdiği sonuç fazlasıyla tatminkar.Bu işi yapanlar genelde camlar için su kaydırıcı olarakda zaten bu ürünü kullanıyor.

jRMix
27-06-2016, 02:33
Az önce arabayı yıkadım, BSD etkisiyle aracın her bölgesinde basınçlı yıkamada damlalar dans ediyor. Elimde Meguiars UQD, Sonax kırmızı, Sonax BSD, Auto Finesse Finale, Gtechniq C2V7 var. Meguiars güzel parlatıyor ama damlacık etkisi çok zayıf, Sonax kırmızıyı kil uygulamalarımda kil kaydırıcı olarak kullanacağım aynı şehirde olsak size hediye ederdim, AF Finale'de parlaklık çok güzel ama BSD gibi boncuklanma yok, Gtechniq C2V7 nano bir ürün suyla da seyreltilebiliyor ve tek uygulama ile birkaç ay gidebiliyor henüz kullanmadım. Ben aralarında BSD'yi çok sevdim. Siz de Youtube'da BSD videolarına bakın, detailing forumunda BSD kullanan arkadaşların paylaşımlarını görün. Ona göre iyi kötü fikir oluşur...

İlginiz ve düşünceniz için çok teşekkür ederim hediye etmiş kadar oldunuz. O halde bende Sonax BSD siparişi vereyim. Araca boya koruma yapıldı üstünden 1,5- 2 ay anca geçmiştir. Aracı basınclı su ile yıkıyorum bi sorun olur mu ? Yine aynı şekilde Sonax Konsantre Şampuan ile yıkayıp kuruladıktan sonra BSD sıkıp mikrofiber bez ile tekrar kurulayacağım değil mi ? Başka yapmam gereken bir şey varmı ? Ürünü camlara uygulayabiliyor muyum ?

darkmoon
27-06-2016, 02:45
aynen biliyorum ben ara sıra yıkamadan sonra yapıyorum yarım saatimi almıyor oda basit hızlı o açıdan dedim..

FK1000P iyide onu srp gibi düşünmüyorum o daha çok bana göre tabi kil ile temizliği yapıcaksın üstüne meguarsın falan bir glaze ürünü ile güzel haleyi falan alıp parlatıcaksın en sonda fk1000p yi wax olarak atıcaksın harika olur .. ben fk1000p yi biraz daha prof düşünüyorum hani bir srp gibi değil. tabi benim düşüncem.

bu sıvı cilalar pek içime sinmiyor bunu yapılıcağına valetin carnauba balmumlu şampuanları var onlardan düzenli kullanılsa bence bu sıvı cilalardan daha etkili olur kanısındayım .. birde araçda hali hazırda waxda varsa ömrünüde uzatır..

imprezaWRC
27-06-2016, 09:42

Quick detailerın görevi başka Quick wax'ın görevi başka, bu iki ürünü boncuklanması az koruma süresi şöyle diye karşılaştırmak ne kadar adaletli olabilir.
Keza sayenizde ilk defa gtechniq C2 V7 diye bir ürün duydum. C2 V3 olabilir mi o ürün? Eğer öyle ise o ürünü de sulandırmadan kullandıysanız o başlı başına bir koruma sağlayan ve quick wax ve quick detailer ile aynı sınıfta olmayan bir ürün. Sulandırarak kullanırsanızda quick wax olarak görev yapabilen bir üründür.

Auto Finesse Finale'de quick detailer olup korumasız yüzeyde bir nebze olsun cilalı bir yüzey yaratabiliyor ama asıl görevi koruma değil.

Sonax BSD'de ise yüzeyde kayganlık yaratmıyor yüzeyi yapış yapış gibi yapan ürünleri ben çok tercih etmiyorum. BSD kolay bir ürün değil, yüzeyden tek seferde silinmiyor. Su iticilik özelliği de fena değil.

iztuzu
27-06-2016, 09:45
İlginiz ve düşünceniz için çok teşekkür ederim hediye etmiş kadar oldunuz. O halde bende Sonax BSD siparişi vereyim. Araca boya koruma yapıldı üstünden 1,5- 2 ay anca geçmiştir. Aracı basınclı su ile yıkıyorum bi sorun olur mu ? Yine aynı şekilde Sonax Konsantre Şampuan ile yıkayıp kuruladıktan sonra BSD sıkıp mikrofiber bez ile tekrar kurulayacağım değil mi ? Başka yapmam gereken bir şey varmı ? Ürünü camlara uygulayabiliyor muyum ?

Basınçlı su ile yıkamanın herhangi bir zararı yok. Tabii yıkadığınız tabanca 200 barlık su atıyordur, o zaman arabanın plastik bölümlerine, krom kaplamalarına suyu çok yakından tutmamakta fayda var. Şampuan olarak Sonax Red Summer daha güzel, ama cilalı şampuan istiyorsanız seçenek değişir.

Gelelim QD uygulamasına, bazı QD'ler ıslak zemine hatta bazıları direkt güneş ışığında da uygulanabilirse de BSD ve çoğu aracınızı yıkayıp kurularsınız. Tavan, kaput, yan paneller, camlar ürün ped aracılığıyla dairesel hareketlerle yedirilir, ardından wax silme beziyle - ben Eurow kullanıyorum memnunum, öneririm, daha ucuzları da var elbet- aracın her bölgesi silinir. Kaliteli bir QD 2-3 yıkama/2-3 hafta kadar boncuklama ve parlaklık performansını gösterecektir. Yani her hafta aracını yıkatan biri her uygulamada QD kullanmak zorunda değil, kullanırsa da bir zararı olmaz. Bu arada gecenin bir vakti Gtechniq C2V3 ürününü yanlışlıkla Gtechniq C2V7 yazmışım; onu düzelteyim...

aynen biliyorum ben ara sıra yıkamadan sonra yapıyorum yarım saatimi almıyor oda basit hızlı o açıdan dedim..

FK1000P iyide onu srp gibi düşünmüyorum o daha çok bana göre tabi kil ile temizliği yapıcaksın üstüne meguarsın falan bir glaze ürünü ile güzel haleyi falan alıp parlatıcaksın en sonda fk1000p yi wax olarak atıcaksın harika olur .. ben fk1000p yi biraz daha prof düşünüyorum hani bir srp gibi değil. tabi benim düşüncem.

bu sıvı cilalar pek içime sinmiyor bunu yapılıcağına valetin carnauba balmumlu şampuanları var onlardan düzenli kullanılsa bence bu sıvı cilalardan daha etkili olur kanısındayım .. birde araçda hali hazırda waxda varsa ömrünüde uzatır..

AG SRP'i tüm araca elle uygulamak epey zahmetli iş. Ben ufak çizikleri gidermek için ufak bölgelere uyguluyorum. O bölgeye ürünü yedir, o bölgeyi ped darbeleriyle iyice ısıt derken üç beş dakika gidiyor ve silmezsen silene veya yıkayana kadar hare bırakıyor. Ben size daha etkili ve kalıcı Gtechniq P1 öneririm. SRP'den daha performanslı bir ürün... FK1000P gibi sealant veya wax uygulaması çok profesyonel teknik isteyen uygulamalar değildir hocam. Bireysel/amatör kullanıcılar bile 15-20 dakikada atabilir. Tabiki demir tozu demizleyicisi, kil, izopropil alkol öncesinde uygulanırsa yüzey temizlenir ama siz bunları yapmadan yaparsanız bile wax uygulanabilir. En basitinden IPA alırsınız 5 dakikada arabaya uygularsınız. Sealant-wax uygulamasına gelince hızlı cilaya gibi arabaya yedirirsiniz, sonra silersiniz. İşlem bu kadar az ve basit... Cilaların uygulanma çeşidine göre birkaç dakikalık bekleme veya panel panel sür-sil tarzında ilerlemeniz gerekebilir. Ülkemiz şartlarında wax-sealant yaklaşık 3-4 ay gitmektedir. 15-20 dakikalık bir uygulama ile 3-4 ay alınacak sonuç bence çok iyi.

QD ürünlerin bir zararı yok. Cila içerikli şampuan ilk gün ve günler aracı parlatsa da kısa sürede etkisini kaybedecektir. Sealant-wax ve QD ikilisi daha etkili olacaktır. Keza kendinden cilalı olan PH nötr olmayan şampuanlar aracın cila ömrünü, varsa araçta nano-seramik korumanın etkisini azaltacaktır. Ben PH nötr şampuanlarla yoluma devam ediyorum.

iztuzu
27-06-2016, 09:56
Quick detailerın görevi başka Quick wax'ın görevi başka, bu iki ürünü boncuklanması az koruma süresi şöyle diye karşılaştırmak ne kadar adaletli olabilir.
Keza sayenizde ilk defa gtechniq C2 V7 diye bir ürün duydum. C2 V3 olabilir mi o ürün? Eğer öyle ise o ürünü de sulandırmadan kullandıysanız o başlı başına bir koruma sağlayan ve quick wax ve quick detailer ile aynı sınıfta olmayan bir ürün. Sulandırarak kullanırsanızda quick wax olarak görev yapabilen bir üründür.

Auto Finesse Finale'de quick detailer olup korumasız yüzeyde bir nebze olsun cilalı bir yüzey yaratabiliyor ama asıl görevi koruma değil.

Sonax BSD'de ise yüzeyde kayganlık yaratmıyor yüzeyi yapış yapış gibi yapan ürünleri ben çok tercih etmiyorum. BSD kolay bir ürün değil, yüzeyden tek seferde silinmiyor. Su iticilik özelliği de fena değil.

Ben boncuklama=uzun süreli koruma tarzında yaklaşmadım. Kimisi bıraktığı finishe hayran kalır, kimisi yağmurda, yıkama esnasında vs. boncuklamasına, hidrofobisine hayran kalır. O açıdan dedim. Keza ülkemizde Sonax BSD epey rağbet görüyor.

Sahur zamanı dikkatsizlikten Gtechniq C2V3 yazacağıma C2V7 yazmışım, aklım CG Hybrid V7 ürününe gitmiş olsa gerek o saatlerde ;)... Zaten arkadaş ürünü arattığında google yanlışlığı giderecekti ki ben sonraki mesajımda durumu düzelttim... C2V3 evet başlı başına bir ürün, uzun süreli etkisi var. Yanlış hatırlamıyorsam sizin bu ürünü kullandığınız aracın birkaç aylık boncuklama performansını paylaştığınız görseller vardı... Zaten sulandırarak kullanacak arkadaşların da sulanmış ürünü bir aydan fazla bekletmemeleri yararlarına olacaktır...

AF Finale olsun BSD olsun bunlar başlı başına, salt koruma ürünü değil elbet. Ama parlatmaya katkısı olan arkadaşların korumada da ufaktan görevi var elbet. BSD, dediğiniz gibi tek seferde silinemeyebiliyor ama ben gerek gün ışığında gerek gecenin bir vakti ıssız benzinlikte kör ışık altında uyguladığımda Eurow MF bez ile ürünü gayet güzel siliyorum. Aracın etrafında bir-iki tur atmakta fayda var; kalan ürünü, harelenmeyi görüp oraya müdahale edersiniz. Su iticilik özelliği bence "fena değil"in epey epey ötesinde başarılı.

BARR
27-06-2016, 10:08

Aman abi sakın BSD'nin eksilerini söleme sopayla kovalıyorlar :ninca:

iztuzu
27-06-2016, 10:13

Söylesin hocam, söylesin. Biz de öğrenmiş oluruz, forum bunun için var zaten.

imprezaWRC
27-06-2016, 10:52
Ben boncuklama=uzun süreli koruma tarzında yaklaşmadım. Kimisi bıraktığı finishe hayran kalır, kimisi yağmurda, yıkama esnasında vs. boncuklamasına, hidrofobisine hayran kalır. O açıdan dedim. Keza ülkemizde Sonax BSD epey rağbet görüyor.

Sahur zamanı dikkatsizlikten Gtechniq C2V3 yazacağıma C2V7 yazmışım, aklım CG Hybrid V7 ürününe gitmiş olsa gerek o saatlerde ;)... Zaten arkadaş ürünü arattığında google yanlışlığı giderecekti ki ben sonraki mesajımda durumu düzelttim... C2V3 evet başlı başına bir ürün, uzun süreli etkisi var. Yanlış hatırlamıyorsam sizin bu ürünü kullandığınız aracın birkaç aylık boncuklama performansını paylaştığınız görseller vardı... Zaten sulandırarak kullanacak arkadaşların da sulanmış ürünü bir aydan fazla bekletmemeleri yararlarına olacaktır...

AF Finale olsun BSD olsun bunlar başlı başına, salt koruma ürünü değil elbet. Ama parlatmaya katkısı olan arkadaşların korumada da ufaktan görevi var elbet. BSD, dediğiniz gibi tek seferde silinemeyebiliyor ama ben gerek gün ışığında gerek gecenin bir vakti ıssız benzinlikte kör ışık altında uyguladığımda Eurow MF bez ile ürünü gayet güzel siliyorum. Aracın etrafında bir-iki tur atmakta fayda var; kalan ürünü, harelenmeyi görüp oraya müdahale edersiniz. Su iticilik özelliği bence "fena değil"in epey epey ötesinde başarılı.

C2 V7 cümlesi için kusuruma bakmayın bende ukalalık olsun diye yazmadım neyseki yanlış anlamamışsınız :) Bende yazarken uyandım kesin Chemcial Guys ile akıl karışmış diye düşündüm :D
BSD'nin çizik maskelediğini iddia eden japonca bir video vardı ben o şekil uygulamadığım için sert boyada hiç çizik maskelediğine şahit olmadım siz öyle bir kapatma özelliği gözlemlediniz mi? Birde videodaki gibi ıslak zemine dairesel hareketler ile ürünü yedire yedire sürüp deneyeceğim belki öyle uygulandığında çizikleri de maskeliyordur.
Şahsen ben bu tip ürünleri seviyorum çünkü zamandan kazandırıyor. Haftasonu AF rejuvenate, AF Temptation...vs sürecektim baktım vakit yetmedi temiz ve cilasız yüzeye AF Glisten uyguladım en azından 2-3 hafta kafam rahat olacak.

imprezaWRC
27-06-2016, 10:59

Baran'cığım benim herhangi bir sponsorum yok ben hobi niyetine ürün incelemesi yapıyorum o yüzden hemen hemen tüm firmaları tanıyorum ve hepsi ile iyi geçiniyorum. Bir paylaşım yapmadan önce kendilerine geri bildirimde bulunuyorum ve onay verirlerse sizlerle paylaşıyorum.
Bugüne kadar kötüye kötü, iyiye iyi dedim hiçbir ürünü olmadığı gibi göstermeye çalışmadım. Bir üründe beğenmediğim veya bana göre eksik gördüğüm birşey varsa bunu kimseyi zedelemeyecek bir dil ile paylaştım.

Sonax BSD kolay bir ürün değil, sürmesi kolay ama silmesi zor hemen işlem bitmiyor. Parlaklık, su iticilik ve boncuklanması güzel ancak yüzeyde bir kayganlık hissi bırakmıyor. Koruma süresini Sonax net bir şekilde belirtmemiş ama aylarca süren bir koruması yok. Veya su iticilik etkisi yok diye belirteyim.
Bunun dışında hacmi, sarfiyatı ve fiyatı birbirleriyle örtüştüğü için cebe zararlı değil aksine bana göre f/p ürünü bile denilebilir. Ben şahsen kayganlık hissi ve silme zorluğu dışında negatif birşey göremedim bunu da diğer forumda da belirttim. Bu yazdıklarıma da hayır öyle değil diyen çıkmadı. Çıksaydı da ben tek kalmış olsaydım o zaman uygulamamı gözden geçirip bir kez daha deneme yapardım.

iztuzu
27-06-2016, 11:09
C2 V7 cümlesi için kusuruma bakmayın bende ukalalık olsun diye yazmadım neyseki yanlış anlamamışsınız :) Bende yazarken uyandım kesin Chemcial Guys ile akıl karışmış diye düşündüm :D
BSD'nin çizik maskelediğini iddia eden japonca bir video vardı ben o şekil uygulamadığım için sert boyada hiç çizik maskelediğine şahit olmadım siz öyle bir kapatma özelliği gözlemlediniz mi? Birde videodaki gibi ıslak zemine dairesel hareketler ile ürünü yedire yedire sürüp deneyeceğim belki öyle uygulandığında çizikleri de maskeliyordur.
Şahsen ben bu tip ürünleri seviyorum çünkü zamandan kazandırıyor. Haftasonu AF rejuvenate, AF Temptation...vs sürecektim baktım vakit yetmedi temiz ve cilasız yüzeye AF Glisten uyguladım en azından 2-3 hafta kafam rahat olacak.

Yok, ukalalık olarak algılamadım. Sizin birçok paylaşımınızdan faydalanmaktayım ki Soft99 New Fabric & Seat Cleaner ürününü, incelemenizi okur okumaz aldım.

BSD'nin çizik kapadığını veya rds giderdiğini ben gözlemlemedim. Birkaç yıkamadır AF Finale'den BDS'ye geçmiş bulunmaktayım; bundan sonra elle çizik gidermede Gtehcniq P1 ve AG SRP'den önce BSD'yi deneyeceğim. Eğer olumlu sonuç alırsam size dönerim ama sanmıyorum... Zaten o tarz bir ürün arayışında olsam Soft99 New Scratch Shampoo ürününü tercih ederim.

Bahsettiğiniz Auto Finesse ürünleri listemde var ama yine sizden aylar önce aldığım tavsiye üzerine Gyeon Tire lastik parlatıcısı ile detailing alışverişine biraz ara verip ona harcayacağım paraları kebaba, gezmeye harcayayım diyorum. Bu işin sonu yok, bakalım kendimi tutabilirsem tabii;)

imprezaWRC
27-06-2016, 11:14
Yok, ukalalık olarak algılamadım. Sizin birçok paylaşımınızdan faydalanmaktayım ki Soft99 New Fabric & Seat Cleaner ürününü, incelemenizi okur okumaz aldım.

BSD'nin çizik kapadığını veya rds giderdiğini ben gözlemlemedim. Birkaç yıkamadır AF Finale'den BDS'ye geçmiş bulunmaktayım; bundan sonra elle çizik gidermede Gtehcniq P1 ve AG SRP'den önce BSD'yi deneyeceğim. Eğer olumlu sonuç alırsam size dönerim ama sanmıyorum... Zaten o tarz bir ürün arayışında olsam Soft99 New Scratch Shampoo ürününü tercih ederim.

Bahsettiğiniz Auto Finesse ürünleri listemde var ama yine sizden aylar önce aldığım tavsiye üzerine Gyeon Tire lastik parlatıcısı ile detailing alışverişine biraz ara verip ona harcayacağım paraları kebaba, gezmeye harcayayım diyorum. Bu işin sonu yok, bakalım kendimi tutabilirsem tabii;)

Bu işin sonu yok, alışverişin, yemeğin de sonu yok :D :D
Bende hepsini dengelemeye gayret ediyorum ama bazen ipin ucu kaçıyor. Ofise veya eve gelen kolilerden ayarın kaçtığı ortaya çıkınca bende ara veriyorum.

BARR
27-06-2016, 14:27
Baran'cığım benim herhangi bir sponsorum yok ben hobi niyetine ürün incelemesi yapıyorum o yüzden hemen hemen tüm firmaları tanıyorum ve hepsi ile iyi geçiniyorum. Bir paylaşım yapmadan önce kendilerine geri bildirimde bulunuyorum ve onay verirlerse sizlerle paylaşıyorum.
Bugüne kadar kötüye kötü, iyiye iyi dedim hiçbir ürünü olmadığı gibi göstermeye çalışmadım. Bir üründe beğenmediğim veya bana göre eksik gördüğüm birşey varsa bunu kimseyi zedelemeyecek bir dil ile paylaştım.

Sonax BSD kolay bir ürün değil, sürmesi kolay ama silmesi zor hemen işlem bitmiyor. Parlaklık, su iticilik ve boncuklanması güzel ancak yüzeyde bir kayganlık hissi bırakmıyor. Koruma süresini Sonax net bir şekilde belirtmemiş ama aylarca süren bir koruması yok. Veya su iticilik etkisi yok diye belirteyim.
Bunun dışında hacmi, sarfiyatı ve fiyatı birbirleriyle örtüştüğü için cebe zararlı değil aksine bana göre f/p ürünü bile denilebilir. Ben şahsen kayganlık hissi ve silme zorluğu dışında negatif birşey göremedim bunu da diğer forumda da belirttim. Bu yazdıklarıma da hayır öyle değil diyen çıkmadı. Çıksaydı da ben tek kalmış olsaydım o zaman uygulamamı gözden geçirip bir kez daha deneme yapardım.

Ben bunu sölediğimde beni hiç tanımayan adamlar başka markaları övmekle reklamını yapmakla suçladı DT'de konu uzadı. O yüzden doğruya doğru dediğinde bile sıkıntı oluyor bazen maelsef biz senide iyi niyetini ve tarafsızlığını da gayet iyi biliyoruz abi yıllardır hiç sıkıntı yok o konuda.

imprezaWRC
27-06-2016, 14:30
Ben bunu sölediğimde beni hiç tanımayan adamlar başka markaları övmekle reklamını yapmakla suçladı DT'de konu uzadı. O yüzden doğruya doğru dediğinde bile sıkıntı oluyor bazen maelsef biz senide iyi niyetini ve tarafsızlığını da gayet iyi biliyoruz abi yıllardır hiç sıkıntı yok o konuda.

Sağolasın, teşekkür ederim :)
Klavyenin soğukluğundan bazen iyi niyetle söylenmek istenen yanlış anlaşılabiliyor. Umarım tatlıya bağlanır daha da mevzu uzamaz :)

M3CSL
31-07-2016, 13:42
Ben ilk sayfadaki ürün yerine bunu almışım cera rapida, fiyat daha pahalıymış, güzel işe yarar umarım
Arexons Carnauba Balmumlu Hızlı Cila 102523 Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/arexons-carnauba-balmumlu-hizli-cila-102523-p-OTM102523?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=CO6C7ZDOnc4CFWsq0wodtUIBaQ)

kadireren
16-08-2016, 22:42
Bugün bende almak için yapı markete girdim aynısı yoktu mirage kısmında farklı yazılı ve fast wax altındaki(fast wax yazısı aynı araç fotoğrafı aynı + made in italy yazısı var) sarı yazısı farklı olanı vardı aldım uyguladım tek bez ile yaptığımdan olabilir bazı yerler çok güzel kaygan oldu akşamdı çok üstünde duramadım ama parlaklığa katkısı az gibi geldi iki ürün arasında çok fark olabilir mi ? sonax bsd vardı 32tl düştü dedi ama zor silindiği yazıyodu ve kayganlıkla su iticiliği çok fazla yok dendiğinden vazgeçtim

Beyaz araçta f/p olarak parlaklığı iyi olan hızlı cila ve normal cila önerisi olan var mı ?

Ranthor
17-08-2016, 08:31
BSD dayaniklilik acisindan rakipsiz bir urun, cidden cok iyi. Boncuklanma da super..

Kullanimi biraz zor diyorlar, kimisi baska urunlerle karistiriyor, daha rahat surulsun diye. Chemical guys hybrid 7 ile karistirnak populer.

Ben urun karistirmaktan hoslanmiyorum.

chemical guys da tek basina fazlasi ile iyi zaten

ghibli06
17-08-2016, 09:38
konuyu okuyunca aklıma geldi, bundan en az 5-6 sene önce almıştım ben, garajın tozlu raflarından buldum ürünü :D

http://i.hizliresim.com/zn2P89.jpg (http://hizliresim.com/zn2P89)

meg in hızlı cilasının yerine deneyelim bakalım :) kutu değişmiş ama içerik ayı mı bilemiyorum...

bomonti
17-08-2016, 19:26
SONAX XTREME BrilliantShine Detailer :: XTREME Series :: Products - SONAX - cleaning and polishing like a professional (http://www.sonax.com/Products/Xtreme-Series/(search)/1/(so)/22/(node)/19404/287400-SONAX-XTREME-BrilliantShine-Detailer)

Bu ürünü deneyen oldu mu ? Su kaydırıcılık ve boncuklanma iyi gibi görünüyor videolarda

imprezaWRC
17-08-2016, 21:47
SONAX XTREME BrilliantShine Detailer :: XTREME Series :: Products - SONAX - cleaning and polishing like a professional (http://www.sonax.com/Products/Xtreme-Series/(search)/1/(so)/22/(node)/19404/287400-SONAX-XTREME-BrilliantShine-Detailer)

Bu ürünü deneyen oldu mu ? Su kaydırıcılık ve boncuklanma iyi gibi görünüyor videolarda

Yüzey kaygan olmuyor, bu ürün ile Arexons Polish Rapido'yu karşılatırmıştım. Arexons yüzeyi kaygan hale getiriyor ve ikisinin yüzeyde su tutmama, kir tutmama ...vs performansları hemen hemen aynı sayılır. Ancak, Sonax biraz daha uzun dayanımı var. Arexons 1 ay dayanmıştı sonrasında suyun yüzeydeki boncuklanması, su kaydırma özellikleri gün ve gün bozulmaya başlamıştı. Sonax 1 ay sonrasında daha diri boncuklar oluşturuyordu ama o da birkaç hafta içinde bozulmaya başlamıştı.
Günlük kullanılan ve sürekli dışarıda park edilen (sabah üzeri nemli örtü oluyor) araçta Sonax BSD 1,5 ay, Arexons Polish Rapido (pro olan) 1 ay dayanmıştı. Aslında Arexons kendi sayfasında pro ürün için 3 hafta koruma sağlar yazmış ve diğer amatör olan versiyon içinde her hafta uygulayın yazmış. Sonax için 3 aya kadar koruma sağlar ifadesini okumuştum.
İdeal şartlarda benim gözlemlediğim süreler biraz daha uzayabilir. Sonax, biraz zor bir ürün, yüzeyden hemen silinmiyor. Arexons biraz daha kullanıcı dostu ve bu yüzden daha hızlı ve zahmetsiz uygulanabiliyor. Tercih meselesi, ben iki ürünü de beğenerek kullanıyorum.

İki ürünün su iticilik, boncuklanma videosu youtube kanalımda mevcut.