Orijinalini görmek için tıklayınız : megane 2 1.6 16v 150 hp .....
nightkids_han
20-11-2008, 15:29
arkdaşlar k4m motor 110 hp megane 2 faz 2 motorunu
atmosferik yüklemek istiorus,
bilmiorum bu motorla ilgilenen warmı ama ,
modifiye ürünlerinden
ss headers , ss komple egzos sistemi, simota caı , çeşitli firmaların yazılımları vb... bulunuyor
fakat dereceli egzantirik bulunuyormu bu araca ? 300 weya yakın değerlere sahip bir egzntirik alsak iticiler vb... değişmesi gerekirmi we bunlar bulunurmu ?
hangi firmaların derecelileri war bu araca ....
şimdiden tşk'ler abilerim.....
nightkids_han
20-11-2008, 22:16
anlasilan kimse kurcalamamis k4myi ...
kurcaladım da pek bişey cıkmıo...
egzantirk+kısa oranlı sanzıman+headers+egzoz+fılte = 30 hp al op basına koy:D
Hızlı_Fransız
21-11-2008, 04:12
aynen bence o motorla ugraşma ben zaten yeni renaultları sevmiyorum cok itici geliyorlar...
zamanında yakın bi dostum k4m clio ile kapak,komple egzost (headers dahil),filtre ve superchips ile 128 hp çıkmıştı dynoda..bence egzantrik ile 140-145 gibi ortalama bi değer çıkabilir.
nightkids_han
21-11-2008, 18:21
kapak derken = ?
kapak derken: kapak taşlama,port polısh..baya işe yarıyor k4m de iii ellerden cıkarsa!!
bencede hıc kurcalama bulabılırsen meg 2 faz1 2.0 16v 140 lık motor bul swap la
daha ucuza mal olur bende meg 1 faz2 var k4m ı sokup uzerıne 2.0 ıde koydum canavar gıbı oldu daha da ucuza mal oldu. bence sende oyle yap...
nightkids_han
23-11-2008, 21:51
bence k4m ide den dha werimli
ide i owen hic gormedim sen haric
hassas 1 mtor old. siksik uyari isigi yaktigi we aman aman da gitnedigi solenior hep
rakipleri arasinda ezildi gibi gelior bna 206 gti vb. . .
ama yinede yorumun icin tskler
arkadaşım niyetine girdiysen bence komple egzost ve filtreyle başla arkasından chip yazdır yine memnun kalmazsan egzantrik vçs aryışına yönel..
crazydog
23-11-2008, 22:05
hassas 1 mtor old. siksik uyari isigi yaktigi we aman aman da gitnedigi solenior hep
walla arkadasın aracı gayet guzel gıdıyor test ettım onayladım :D
vallahı ben 206 yı yanıma bıle yaklastırmam egsoz fıltrelı vtı la 235km kadar yurudum
2 boy ondeydım gene egsoz fıltrlı 106 gtı la yurudum herhalde 6 7 boy olmustur gene
egsoz fıtlrelı clıo rs ın arka tamponunda kalıyorum.....daha ne olsun 4 kapılı sedan araba......:D
sedan var sedan var di mi? :D
nightkids_han
24-11-2008, 10:58
vallahı ben 206 yı yanıma bıle yaklastırmam egsoz fıltrelı vtı la 235km kadar yurudum
2 boy ondeydım gene egsoz fıltrlı 106 gtı la yurudum herhalde 6 7 boy olmustur gene
egsoz fıtlrelı clıo rs ın arka tamponunda kalıyorum.....daha ne olsun 4 kapılı sedan araba......:D
Alla Alla nasıl oluyor soktun araçtaki herşeyi herhalde , coupe bile gidemiyor o kadar ....
Bence sen İzzet'i dinle kardeşim...Ben pek bişey alabıceğine ınanmıyorum eğerkı alıncak olsa herkez bana baskı yapmazdı motora bışeey yapma, bosuna para harcarsın cevap alamazsın diye..;)
nightkids_han
30-11-2008, 18:21
1.6 16v'lik clio sport war
shrick egzantirik we beyin yazılımı war sadece
0-100 7.2 sn , megane sedan da olsun olsun 7.5-7.7 oradan yola çıkarak düşündüm bu işlemleri ben werim alınır düşüncesindeyim bu listeye ss headers we komple egzos eklenerek
bn bunların hepsini uzun uzadıya dusundum cok onceden;)
k4m kotu bır motor deil, super 1600 de kullanılan k4m motoru ve 200e yakın hp uretıor...
atmo fiat listesi:
schrick egzantirk 1000eur civarı olması lazım
ss headers 600 eur civarı
ss egzoz 400 eur
beyin 600 eur
işçilik en az 500 ytl
=2600 eur+500 ytl
:5700 ytl harcayacagın para
max 35 hp alacagın hp
turbo:
ben naaptım yaklaşık aynı fiyata,
beyin olmadan, +65 hp +110nm aldım
ustune 2000 ytl daha harcadım, beyin+egzoz+daha buyuk enj map sensoru vs vs yla + 100 hp, + 150nm aldım..
ayrıca onu de acık, daha buyuk turboyla daha fazla guc alablrm mesela..
tabi karar senin..
nightkids_han
03-12-2008, 15:03
çok TŞK'ler ilgi we alakan için ,
fakat şahsi goruşum 8-9 bin tl'yi harcayana kadar
arabayı satıp 5 koyup üstüne a3 1.8T aldırırım 1 yazılımla 210 hp olarak binerim
bu kadar tutacağını tahmin etmiyordum....
210 hp lik a3 = 1350 kg
210 hplık megane 1080 kg;)
210 hp lik a3 = 1350 kg
210 hplık megane 1080 kg;)
audi burda daha sorunsuz olcaktır ama megane daki zevki vermicektir bide o olay var izo haksızmıyım :D
audi burda daha sorunsuz olcaktır ama megane daki zevki vermicektir bide o olay var izo haksızmıyım :D
öyle tabi:D
kaç hp ve tork la bu şekilde yürüyor aracın?
chiefkadir
04-12-2008, 20:10
kaç hp ve tork la bu şekilde yürüyor aracın?ibo herhalde arkadaş 140lık motoru swaplamış dedikleri çokta abartı değil:icon_tup:
nightkids_han
05-12-2008, 08:19
2.0 ide motorunu megane sedana koymuş da biras abartı gelior bana soledikleri .....
fazla abartı gelmesın aracımı ovuyomus gıbı olmayayım orjınal tork zaten 200 nm
benım aracımda fazladan kısa sanzuman aem ıntake 60mm komple egzoz otto son
susturucu vardı bırazda hafıfletmıstım o kadar ..... yururken goren arkadaslar var...
ne yazıkkı bı ıddaam olmadıgı ıcın hıc vıdeo yok ....:)
bencede hıc kurcalama bulabılırsen meg 2 faz1 2.0 16v 140 lık motor bul swap la
daha ucuza mal olur bende meg 1 faz2 var k4m ı sokup uzerıne 2.0 ıde koydum canavar gıbı oldu daha da ucuza mal oldu. bence sende oyle yap...
özkan abi:):)kşm bu dıcen sımdı mertcan ben :):) yeni orıje ne zaman btio dualar sonuc verdımı arabanın calısması ıcın:):)
kaç hp ve tork la bu şekilde yürüyor aracın?
bunnarın couna sahıdım ben o arabada yanı hıc bır sekılde yannıs yoktur...