PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İcralık Borç Durumu

kesici
13-05-2016, 09:04
Arkadaşlar 2 adet firmaya 1.5 yıllık bir borcum vardı, 2.5K TL ve 500Tl olmak üzere. Daha doğrusu yoktu da adıma tel çıkartıp ödenmemiş ve bu borç meydana geldi. Şimdi bu iki borcu kapatıcam yalnız avukata satılmış bu borçlar ve onlarda 3.5K Tl ve 1K Tl istiyor. Bu durumda ne yapmalıyım ? Bu ay işyerimizde sigortamı başlatıcam. İndirim uygulamalarını isteyip yapmadıkları takdirde maaşımın %25'ini kesersiniz diye blöf yapsam indirime razı gelirler mi ?

TolgaUs
13-05-2016, 09:11
Avukatlar bu borçları neredeyse 4 de 1 fiyatına topluyorlar. O yüzden birine 1000 veririm diğerine 200 tl veririm eğer istemiyorsanız keyfiniz bilir gelirsiniz eve dersiniz. (Tabi icranın alabileceği mal yoksa evde :d) maaşınızdan önce eve gelirler çünkü.

kesici
13-05-2016, 09:12
Avukatlar bu borçları neredeyse 4 de 1 fiyatına topluyorlar. O yüzden birine 1000 veririm diğerine 200 tl veririm eğer istemiyorsanız keyfiniz bilir gelirsiniz eve dersiniz. (Tabi icranın alabileceği mal yoksa evde :d) maaşınızdan önce eve gelirler çünkü.

Benim üzerime herhangi bir mal varlığı yok zaten herşey babamın üzerinde.

Zaten Baba çınar ağacı gibidir, meyve vermese bile gölgesi yeter dostum.

onurc
13-05-2016, 09:16
Belirli bir süreden sonra icra müdürlüğünden kağıt gelir işyerine.maaş haczi için.Bana 2 hafta önce geldi ödedim bitirdim dosya kapandı.
1.5 küsür vardı borcum.bi ay 500 bi ay 300 azala azala gittim.ses etmediler unuttuklarıda oldu hatta bazı aylar.anlaşmaya var.heray bu kadar öderim de.Veya #2 posttaki gibi rakam teklif et.bildiğin pazarlıkta edebilirsin yani.ben baya ödeyemediğim oldu bankalardan icra kağıdı yağdı eve :D. dert etme ama ödeyebileceğin maksimum tutarı söyle,taksit taksit ödersin.veya tek celsede bu kadar verebilirim işinize gelirse vs diyebilirsin :D

sena
13-05-2016, 09:24
Maaştan önce kimse eve gelmez, önce maaşınıza haciz gelecektir. Bu şansınıza bağlı ilk ay da olabilir 10 ay sonra da.

SErhat.
13-05-2016, 09:44
Yapacağın blöf pek de umrunda olmaz avukatın. Niye diyecek olursan meblağ küçük ve direk maaş haczini uygular. Küçük meblağda indirim yapmak yerine geç te olsa o parayı tastamam almak işine gelir. Üstelik işleyen faizi de cabası.

En azından kendim o şekilde yapıyorum. Küçük dosyalarda maaş haczi yapıp geçiyorum. İndirim konusu kişinin benle konuşma şekline, üslubuna, saygısına bağlı bir durum bende. Eğer gerçekten iyi niyetli birisi olduğunu düşünürsem kendi ücretimden de indirim yaptığım gibi alacaklıyla konuşup anaparadan dahi indirim yaptığım dosyalarım da oldu.

Avukatın yanına gidip blöf yapmak yerine güzelce borcu ödemek istediğini söyle. Yardımcı olacaklardır.

B-Devi
13-05-2016, 09:51
Yapacağın blöf pek de umrunda olmaz avukatın. Niye diyecek olursan meblağ küçük ve direk maaş haczini uygular. Küçük meblağda indirim yapmak yerine geç te olsa o parayı tastamam almak işine gelir. Üstelik işleyen faizi de cabası.

En azından kendim o şekilde yapıyorum. Küçük dosyalarda maaş haczi yapıp geçiyorum. İndirim konusu kişinin benle konuşma şekline, üslubuna, saygısına bağlı bir durum bende. Eğer gerçekten iyi niyetli birisi olduğunu düşünürsem kendi ücretimden de indirim yaptığım gibi alacaklıyla konuşup anaparadan dahi indirim yaptığım dosyalarım da oldu.

Avukatın yanına gidip blöf yapmak yerine güzelce borcu ödemek istediğini söyle. Yardımcı olacaklardır.

Bu son yorum direk bilirkişiden :) Bence dikkate al.

kesici
13-05-2016, 09:56

Hocam ben banka hesaplarına yatırıcam, öyle konuştuk elimde atmden aldığım kağıt olucak sadece bu borcumu ödediğime dair makbuz vs. yerine geçer mi peki ?

rebelh
13-05-2016, 09:57
benimde 2 bankaya 30 ar bin tl borcum var şu an için ödeyemicem galiba
süreç nasıl işliyor iş avukata yöneldiği zaman üstüne ne kadar ekleniyor bilen bir arkadaş bilgi verebilir mi?
üstüme bir şey yok benimde eşiminde..

Akizilkaya
13-05-2016, 10:15
Arkadaşlar 2 adet firmaya 1.5 yıllık bir borcum vardı, 2.5K TL ve 500Tl olmak üzere. Daha doğrusu yoktu da adıma tel çıkartıp ödenmemiş ve bu borç meydana geldi. Şimdi bu iki borcu kapatıcam yalnız avukata satılmış bu borçlar ve onlarda 3.5K Tl ve 1K Tl istiyor. Bu durumda ne yapmalıyım ? Bu ay işyerimizde sigortamı başlatıcam. İndirim uygulamalarını isteyip yapmadıkları takdirde maaşımın %25'ini kesersiniz diye blöf yapsam indirime razı gelirler mi ?

Öncelikle geçmiş olssun.Maaşınız bankaya yatıyorsa 4/1 oranında kesinti yapılır. elden alıyorsanız patronunuza kalmış diye biliyorum, maaşını asgari ücret gösterir küçük paralarla taksit taksit ödersiniz.

benimde 2 bankaya 30 ar bin tl borcum var şu an için ödeyemicem galiba
süreç nasıl işliyor iş avukata yöneldiği zaman üstüne ne kadar ekleniyor bilen bir arkadaş bilgi verebilir mi?
üstüme bir şey yok benimde eşiminde..

banka ile anlaşma yapıp öteleme yada daha iyi taksitlendirme deneyebilrsiniz. imkanınız varsa icra durumuna düşürmeyin daha çok parçalanırsınız. 30k borcunuz 50k olur üstelik sicil bozulması vs de cabası. Borcu her halükarda alırlar sizden.

rebelh
13-05-2016, 10:26
Öncelikle geçmiş olssun.Maaşınız bankaya yatıyorsa 4/1 oranında kesinti yapılır. elden alıyorsanız patronunuza kalmış diye biliyorum, maaşını asgari ücret gösterir küçük paralarla taksit taksit ödersiniz.

banka ile anlaşma yapıp öteleme yada daha iyi taksitlendirme deneyebilrsiniz. imkanınız varsa icra durumuna düşürmeyin daha çok parçalanırsınız. 30k borcunuz 50k olur üstelik sicil bozulması vs de cabası. Borcu her halükarda alırlar sizden.

30k dan 50k ya gerçekçi bir oranmıdır?
ben elime geçtikçe ödüyorum ama sıkıştım bir kaç ay daha sıkışık olabilirim fakat bankada yapılandırmaya yanaşmıyor :s

asmisinsan
13-05-2016, 10:33
rebelh borcu ödeyemessen eklerde eklerler daha sonra borcu 10 da 1 fiyatına finans kurulusuna satarlar bizim tanıdıgın 40 bin borcu vardı bankaya 80 bin olarak finans kurumuna gitti 10 bin olarak ödedi eger ödeyemeyecek duruma düştüysen kesinlikle ödeme çünkü her ödegecegin para boşa gidiyor bu şekilde ödeyen çok tanıdıgım esnaf arkadaşım oldu

onurc
13-05-2016, 10:35
Bende,borç avukata verildiğinde 350 lira faizle geçti.
1,5 seneyi geçmiştir.6 ay ödemediğim oldu.6 ay öncede borcum aynıydı,icra kağıdı geldiğindede aynıydı.Avukat faiz eklemedi,yalnızca başlangıçta ekledi faizi.Benim borcum 1,5 küsür olmuştu faiz ile birlikte.Yüksek meblağlarda nasıl bilemem.Benim avukat anlayışlıydı sıkıntı çıkarmadı hiçbir zaman.En son helalleştik icra müdürlüğünde :D

KaanBRS
13-05-2016, 10:40
Bilende bilmeyende ne güzel yazıyor :D

karsiyakaliozi
13-05-2016, 10:41
Üstünüze mal yoksa icra biraz zor maaş dan kesmeyi tercih ederler maaş da yoksa para pek alınamıyor tabi sicil diye bir şey de kalmıyor :)

rebelh
13-05-2016, 10:45
maaş var devlet memuruyum ben mecbur maaştan kesicekler ama şöyle 3-4 ay idare etseler toptan kapatırım borcu o kısmı çözemiyoruz işte
benim sicil bozulunca hanımın sicili de bozmaz di mi?

dragon
13-05-2016, 11:01
İndirim konusu kişinin benle konuşma şekline, üslubuna, saygısına bağlı bir durum bende. Eğer gerçekten iyi niyetli birisi olduğunu düşünürsem kendi ücretimden de indirim yaptığım gibi alacaklıyla konuşup anaparadan dahi indirim yaptığım dosyalarım da oldu.

Daha önce benim de böyle ufak tefek borçlardan dolayı birkaç kez avukat arkadaşlarla muhattap olmam gerekti. Borcunu ödemeye niyetli olduktan ve kabalaşmadıktan sonra yardımcı olmayanı görmedimde,duymadımda. Birde şöyle bir örnek var,yakın arkadaşım yaşamış; Kapanmış kredi kartına kalan sadece 15 ( onbeş ) liralık borç yıllar sonra karşısına 8.000 ( sekiz bin! ) lira olarak çıkınca gidip şubede deli gibi yerlere atmış. 200 liraya borcu kapatıp çıkmış :) Bu istisnai bir durum tabii. Geçmiş olsun.

MK8800
13-05-2016, 11:08

Sen yaz da bilgilenelim

onurc
13-05-2016, 11:16

Yaşamış olanlar yazıyor.Ben 2 hafta önce icra müdürlüğünde koşuşturdum.Sıkmıyoruz yani burda (:

kesici
13-05-2016, 11:31
Ben parayı Atm ye yatırıcam ileride bi problem yaşanır mı çünkü elimde makbuz olmayacak

dragon
13-05-2016, 11:32
Ben parayı Atm ye yatırıcam ileride bi problem yaşanır mı çünkü elimde makbuz olmayacak

Niye ATM? + ATM makbuz veriyor ;)

sena
13-05-2016, 12:56

Dosya borcunun tamamını ödeyecekseniz, yani avukat ile aranızda bir anlaşma vs yok ise, ilgili icra müdürlüğünden dosyanıza ait kapak hesabını isteyin ve parayı direkt icra müdürlüğünün hesabına, dosya numarasını açıklama kısmında belirterek, yatırın.

onurc
13-05-2016, 13:09
Borç hangi avukattaysa o kişinin hesabına yatırılır.Bende atm den yatırdım devamlı,hiçbir sıkıntı olmadı.Zaten hesap numarasını girdiğinde avukatın bilgileri çıkıyor.İcra kağıdı gelse bile icra müdürlüğü hesabına para falan yatırılmıyor ? Sen borcunu kapadığın zaman yazı yazar avukatın borcun bittiğine dair.İcra müdürlüğü ile çözerler.Sen gönül rahatlığı ile yatırabilirsin borcunu avukata,ardından ararsın kontrol edin geçmiş mi diye.Okeylerler güncel kalan borç bakiyenide öğrenir ona göre hareket edersin.İcra müdürlüğüne falan para yatırma diye birşey duymadım.

asmisinsan
13-05-2016, 13:13
maaş var devlet memuruyum ben mecbur maaştan kesicekler ama şöyle 3-4 ay idare etseler toptan kapatırım borcu o kısmı çözemiyoruz işte
benim sicil bozulunca hanımın sicili de bozmaz di mi?

devlet memuru ise hiç şansın yok ödeyemessen maasştan keserler seninki gitmez finans kurumuna ama avukatlaicra memurluguna gidip belge imzalama onu ödemessen mahkaemeye cıkarsın 3 ay hapis cezası var

sena
13-05-2016, 13:19
Borç hangi avukattaysa o kişinin hesabına yatırılır.Bende atm den yatırdım devamlı,hiçbir sıkıntı olmadı.Zaten hesap numarasını girdiğinde avukatın bilgileri çıkıyor.İcra kağıdı gelse bile icra müdürlüğü hesabına para falan yatırılmıyor ? Sen borcunu kapadığın zaman yazı yazar avukatın borcun bittiğine dair.İcra müdürlüğü ile çözerler.Sen gönül rahatlığı ile yatırabilirsin borcunu avukata,ardından ararsın kontrol edin geçmiş mi diye.Okeylerler güncel kalan borç bakiyenide öğrenir ona göre hareket edersin.İcra müdürlüğüne falan para yatırma diye birşey duymadım.

Siz mi garanti veriyorsunuz bir sorun çıkmayacağına, prosedürün, teamülün bu şekilde olduğuna?

clioGT
13-05-2016, 13:20

işin bu kısmı için bir şey yapılamıyor mu peki????

onurc
13-05-2016, 13:22
Borç bankadan avukata geçiyor,icra müdürlüğü ne alaka para oraya yatıyor ?
Ben 4 senedir borçlar ile boğuşuyorum,az çok biliyorum da yazıyorum,yanlış yönlendirecek değilim.
İcra müdürlüğüne para falan verilmiyor,avukatın icraya verirse işyerine kağıt gelir,belirli bir süre verilir o süre içerisinde bitirirsin borcu.Avukatında yazısını yazar icra müdürlüğünde çözülür,dosyan kapanır.Ben 2 hafta önce yaşadım bu olayları.Çok şükür kapandı bitti gitti.Devamlı olarakta avukatın hesabına para yatırdım ve sürekli atm den.

badmast3r
13-05-2016, 13:31
Anlamadığım ; Daha doğrusu yoktu da adıma tel çıkartıp ödenmemiş ve bu borç meydana geldi.
Sizin bilginiz ve rızanız dışında olduysa sizin ödeme yükümlülüğünüz yok. Savcılığa şikayet dilekçesi vericeksiniz, imza ve yazı örnekleriniz alınır akabinde şirketlerden sözleşme asılları talep edilir kriminal incelemeye gönderilir, bu süreçte icraya dilekçe verilir bu borç benim değildir bu konuda savcılıkta yürüyen bir soruşturma var numarası şu şu diye. icra durdurulur.
Yanlış anladıysam affola.

sena
13-05-2016, 13:33
Ben 4 senedir borçlar ile boğuşuyorum,az çok biliyorum da yazıyorum,yanlış yönlendirecek değilim.
İcra müdürlüğüne para falan verilmiyor,avukatın icraya verirse işyerine kağıt gelir,belirli bir süre verilir o süre içerisinde bitirirsin borcu.Avukatında yazısını yazar icra müdürlüğünde çözülür,dosyan kapanır.Ben 2 hafta önce yaşadım bu olayları.Çok şükür kapandı bitti gitti.Devamlı olarakta avukatın hesabına para yatırdım ve sürekli atm den.

Avukat olarak yanlış biliyormuşum demek ki, teşekkürler.

badmast3r
13-05-2016, 13:38
icra dosyasını hesaplatırsın icra memuruna icra dairesinin hesap numarasına da yatırırsın dosyadaki borcu illa avukata yatırıcan diye şart yok ki

sena
13-05-2016, 13:55
Deneme yanılma usulü öğrenen arkadaşların pratiği kendine olsun. Az çok bilgim olan bir konu olarak tekrar usulü anlatayım. Eğer alacaklı/avukat ile aranızda bir anlaşma, indirim durumu söz konusu değilse, bu işin en mantıklısı icra müdürlüğünden dosyanızın kapak hesabını alarak güncel borç tutarını öğrenmek ve icra müdürlüğünün hesabına bu tutarı, dosya numarası belirtmek suretiyle, yatırmaktır. Hesap numaraları da kapıda, duvarda bile yazar. Olmadı hesap bilgilerinin olduğu kaşeleri vardır, kağıdın altına hemen basarlar zaten. Gün sonunda icra müdürü dosyalara gelen ödemeleri dosyalara işler ve tutarları vekillere gönderir.

Avukata verdiğiniz parayı da zaten normalde avukatın dosyaya işletmesi gerekir. Olmaz ama hadi oldu diyelim sevgili avukat parayı alır dosyanızı da kapatmazsa uğraşır durursunuz.

rebelh
13-05-2016, 14:28
devlet memuru ise hiç şansın yok ödeyemessen maasştan keserler seninki gitmez finans kurumuna ama avukatlaicra memurluguna gidip belge imzalama onu ödemessen mahkaemeye cıkarsın 3 ay hapis cezası var

gidip hiç bi belge imzalamazsam maaştan yavaş yavaş keserler anladığım kadarıyla
bu durumda 30k lık borç yine katlanır mı? yoksa belirli faizler oranında mı artar?

dragstar
13-05-2016, 15:31
gidip hiç bi belge imzalamazsam maaştan yavaş yavaş keserler anladığım kadarıyla
bu durumda 30k lık borç yine katlanır mı? yoksa belirli faizler oranında mı artar?

kesmezler öyle durumda

facia
13-05-2016, 16:46

Basit bir matematik hesabı yaparak size durumu anlatım...

Normal Faiz oranınızın %10 olduğu bir senaryo düşünün 100.000 tl borcunuz olsun ve ayda 10.000 tl ödeyerek normal şartlar altında borcunuzu kapatacaktınız.

ay Anapara Faiz
1 100.000 10.000
2 90.000 9.000
3 80.000 8.000
4 70.000 7.000
5 60.000 6.000
6 50.000 5.000
7 40.000 4.000
8 30.000 3.000
9 20.000 2.000
10 10.000 1.000
11 0 0
55.000 gibi bir faiz öderdiniz...

Ancak yine 100.000 tl anapara ve %10 faiz ile geri ödemenizi 5000 tl den yaptığınızı düşünürsek

ay Anapara Faiz
1 100.000 10.000
2 95.000 9.500
3 90.000 9.000
4 85.000 8.500
5 80.000 8.000
6 75.000 7.500
7 70.000 7.000
8 65.000 6.500
9 60.000 6.000
10 55.000 5.500
11 50.000 5.000
12 45.000 4.500
13 40.000 4.000
14 35.000 3.500
15 30.000 3.000
16 25.000 2.500
17 20.000 2.000
18 15.000 1.500
19 10.000 1.000
20 5.000 500
21 0 0
105.000

Ödemeniz gereken faiz rakamı 55000 den 105000 e çıkıyor. Sebebi Anapara borcunuzu daha geç kapattığınızdan. Bu senaryoyu kendi ödeme planınız üzerinden basitçe hesaplayabilirsiniz.

_driver_
13-05-2016, 17:49
Turkasset diye bir kurumla anlaşarak taksitli ödeme yapılıyor sanırım

G.U.Z.
13-05-2016, 18:26
Aylik 10% faiz nerde var?

asmisinsan
13-05-2016, 22:25

Bildigim kadari ile borc sabitlenip oyle kesiliyor

kelalper
14-05-2016, 12:40
Dikkat ettiğim bişey var milletin ne kadar borcu varmış yaw. Çoğuda icralık olmuş. Yukarıdakilere sorarsan ama ekonomi süper gerçekten.

mrtysn
14-05-2016, 14:04
Turkasset diye bir kurumla anlaşarak taksitli ödeme yapılıyor sanırım

TurkAsset varlik yonetim sirketlerinden birisi 13 tane sirket var bu isi yapan, eger borcunuzun oldugu portfoy o firmaya gectiyse orasiyla anlasirsiniz.

rebelh
22-05-2016, 13:44
biraz up olacak
cuma günü tebden noter vasıtasıyla ödeme emri geldi
28bin kalan tutara faiz ekleyip 1 ay içerisinde 35 bin tl ödememi istiyorlar
kredi kartlarıyla beraber bi 45 bin tl de finans banka borcum var
o henüz ödeme emri falan göndermedi ona ödemeye çalışıyorum
fakat görünen şu ki 2 sini de ödeyemeyeceğim
elimde 2 adet araba var biri 25 biri 15 bin tl eder
bu8nları elimden çıkartsam maaşıma haciz işlemi başlatsam ne kadarına el koyabilirler?
hem ben hemde eşim memuruz ve ev kira

arda35
22-05-2016, 14:58
Maaşınızın dörtte birine kadar el koyabilirler. Bazı avukatlar kıdem tazminatı, ikramiye gibi hak edişlerin de tamamına haciz gönderiyorlar. Çalışanlarımız için karşılaştıklarım bu şekilde.

Bu arada borç büyümeden araçları paraya çevirip ödeme planı hazırlayın derim. Araba her zaman alınır.

rebelh
22-05-2016, 15:36
e şimdi ilk bankanın parayı tahsil etmesi 60 ayı buluyor 2. banka sıraya mı girer yoksa anlaşma falan mı teklif eder?

arda35
22-05-2016, 16:20
2. banka sıraya girer. Fakat üzerinize hiçbir şey alamazsınız. Belli aralıklarla kontrol edip bloke koyarlar.
Ayrıca kamuda nasıl bilmiyorum; özel sektörde bu icra durumları işverene ekstra bir yük oluşturuyorsa haklı fesih nedeni doğuruyor. Daha evvel bu şekilde sonuçlanmış davalar var.

kado
22-06-2018, 23:59
Konuyu hortlatacağım ama.

Tanıdığım birine 3 sefer banka üzerinden para yolladım ama kendisine şuanda ulaşamıyorum.Totalde 2200 lira gibi bir para gönderimi yaptım. Bu parayı nasıl geri alabilirim yasal olarak?

GokhanRS
23-06-2018, 03:49
Konuyu hortlatacağım ama.

Tanıdığım birine 3 sefer banka üzerinden para yolladım ama kendisine şuanda ulaşamıyorum.Totalde 2200 lira gibi bir para gönderimi yaptım. Bu parayı nasıl geri alabilirim yasal olarak?

ben banka havalesiyle açıklamaya arkadaşa borç para benzeri bir şey yazdım 2000tl için ama o para uçtu gitti bir daha geri alamadım.

işe yarar bir evrağın var mı? senet sepet?

eğer yoksa mümkün mü bilmiyorum ama bir yolu var ise ben bahtsız bedeviyim demek. üstelik o zamanlar 2000 tl ye 1000 dolar alınıyordu, şimdinin 5bini.

adamı en son gördüğümde durumu çok iyi seviyeye gelmişti üstelik, sürekli bardan çıkmayan adam akp li olmuş ve devlet hastanelerine medikal malzeme ihaleleri kazanıp duruyordu, birde sakal bırakmış :D gel gör ki ödemiyor oç. aklıma geldi sinirlendim gene.

muharrem7791
23-06-2018, 08:23
ben banka havalesiyle açıklamaya arkadaşa borç para benzeri bir şey yazdım 2000tl için ama o para uçtu gitti bir daha geri alamadım.

eğer yoksa mümkün mü bilmiyorum ama bir yolu var ise ben bahtsız bedeviyim demek. üstelik o zamanlar 2000 tl ye 1000 dolar alınıyordu, şimdinin 5bini.

adamı en son gördüğümde durumu çok iyi seviyeye gelmişti üstelik, sürekli bardan çıkmayan adam akp li olmuş ve devlet hastanelerine medikal malzeme ihaleleri kazanıp duruyordu, birde sakal bırakmış :D gel gör ki ödemiyor oç. aklıma geldi sinirlendim gene.

Öyleleri var abi ben gsm tamir kursu için birisine 2.000 tl yatırmıştım karşılıklı yazismistik imzali şekilde benden 2.000tlyi aldığına dair parayı ödemesini rica ettim oyaladı durdu ödemedi parami 2 sene olacak adlı merciye başvurayım dedim yargıya güvenim kalmadi parami alayim diye lanet olsun dedim haram zehir zıkkım olsun dedim insallah burunlarından fitil fitil gelir

kado
23-06-2018, 20:41

http://www.tevhidigundem.biz/d/news/sabahlari-soguk-su-icmenin-zararlari-37781.jpg

Galiba bol bol içmem gerek .....

Oguzhan.Ozturk
23-06-2018, 21:06
İcra ile ilgili sorularınıza yardımcı olabilirim icra katibiyim iyi bir meslek değil ama ocaklara incir ağacı dikiyoruz... :S

Burak K.
23-06-2018, 21:33

Bizim de adımıza haberimiz olmadan hat açılmıştı Karataş Hukuk Bürosu diye bi yerden ulaştıklarında öğrendim, Turkcell'i aradım dilekçe yazıp ıslak imzalı şekilde fotoğrafını çekip mail atmamı istediler, yaklaşık 2 ay kadar uğraştım hem hatları hem de borcu iptal ettirdim. Hatları hangi personelin hangi şubede açıldığını öğrenmek istersen tüketici mahkemesine başvurman gerekiyor. Borç falan ödeme, uğraşınca çözülüyor konu.

Burak K.
23-06-2018, 21:34
Bizim de adımıza haberimiz olmadan hat açılmıştı Karataş Hukuk Bürosu diye bi yerden ulaştıklarında öğrendim, Turkcell'i aradım dilekçe yazıp ıslak imzalı şekilde fotoğrafını çekip mail atmamı istediler, yaklaşık 2 ay kadar uğraştım hem hatları hem de borcu iptal ettirdim. Hatları hangi personelin hangi şubede açıldığını öğrenmek istersen tüketici mahkemesine başvurman gerekiyor. Borç falan ödeme, uğraşınca çözülüyor konu.

Edit: 2016 konusuymuş tarihe bakmadan atladım, bu tarz bi durum olan varsa başında bilgilendirme amaçlı olmuş oldu.

ercan26esk
24-06-2018, 11:02
Oguzhan.Ozturk bu maaşa haciz olayında avukat artık ben alacağımı aldım artık borç yoktur dedikten sonra mı maaştan haciz kalkıyor ????

Oguzhan.Ozturk
29-06-2018, 15:13
Oguzhan.Ozturk bu maaşa haciz olayında avukat artık ben alacağımı aldım artık borç yoktur dedikten sonra mı maaştan haciz kalkıyor ????

İlk başta müzekkere yazılırken Borç tutarı : xx.xxxTl ( faiz masraf dahil veya hariç ) şeklinde yazılır ve alta borç bitene kadar ibaresi yazılır borç bitince otomatik olarak muhasebeciniz vs para göndermeyi bırakacağı için kalkmış olur.