PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazılım Ve Egzoz Sistemi Hakkında Yardııım :)

CenKeR
12-05-2016, 19:31
1.5 6 ileri megane 105 lik aracım var euro 4 motor .

aracımdaki katalizörü söküp turbodan sona 60 lik en sonada varex koyup egzosu ortadan çıkarttım

ancak araca marşa basınca istediğim o hayvan gibi ses çıkıyor ancak 5 saniye sonra o ses gidiyor ve sessizleşiyor ne yapmam lazım o sesin sabit kalması için :)

çok sevdiğim bir abim yazılımdan sonra ses sabit kalacak bağracak diyor başka biri yazılımla alakası yok diyor kafam iyice karıştı

ScarpRex
12-05-2016, 19:39
Tahmin yürütüyorum marşa basınca rolanti motoru tarzı nasıl bi sistem varsa artık aracında o bi süre devri yüksek tuttuğundan dolayı ses yüksek geliyor aracın ısınınca rolantin düşüyor ve ses normale dönüyor olabilir mi ?

batbek
12-05-2016, 19:39
Bende de gectigimiz seneye kadar megane coupe vardi ayni motora sahip, katalizor sokuldu 60 lik duz boru takildi ama sona mudahale edilmedi hic, ortada bitiyordu boru bir ucu acik bir ucu eski egsoz cikisina bagliydi, sesi gayet tatminkar idi.

ioz
12-05-2016, 19:46
Westage kendini ayarlayana kadar araba ilk çalıştırmada 1000 - 2000 rpm arasında çalışır. Westage kendini ayarladıktan sonra da devir normal haline gelir. (600-800 rp arası) Bu süre zarfında devrin yüksek olmasından dolayı size ses daha fazla geliyordur. Zaten orta susturucuyu iptal ettirmişsiniz, sadece son susturucu var üzerinde. Onu da iptal ederseniz ses illaki artacaktır ama kalite olarak istendik bir şey ortaya çıkacağını düşünmüyorum.

CenKeR
12-05-2016, 19:54
Tahmin yürütüyorum marşa basınca rolanti motoru tarzı nasıl bi sistem varsa artık aracında o bi süre devri yüksek tuttuğundan dolayı ses yüksek geliyor aracın ısınınca rolantin düşüyor ve ses normale dönüyor olabilir mi ?
aynı araç başka arkadaşımda var kükrüyor resmen

Bende de gectigimiz seneye kadar megane coupe vardi ayni motora sahip, katalizor sokuldu 60 lik duz boru takildi ama sona mudahale edilmedi hic, ortada bitiyordu boru bir ucu acik bir ucu eski egsoz cikisina bagliydi, sesi gayet tatminkar idi.
bende hiç biri yok komple düz sonra varex

Westage kendini ayarlayana kadar araba ilk çalıştırmada 1000 - 2000 rpm arasında çalışır. Westage kendini ayarladıktan sonra da devir normal haline gelir. (600-800 rp arası) Bu süre zarfında devrin yüksek olmasından dolayı size ses daha fazla geliyordur. Zaten orta susturucuyu iptal ettirmişsiniz, sadece son susturucu var üzerinde. Onu da iptal ederseniz ses illaki artacaktır ama kalite olarak istendik bir şey ortaya çıkacağını düşünmüyorum.

peki diğer araçta neden böyle birşey olmadı onda yazılım var bende yok fark edermi ses için . bende orjinalde zaten orta yok kat düz son susturucu katı söktük sona varex koyduk polislerle sıkıntı yaşamamak adına
varexin ortasıda düz komple düz düşünebiliriz onu

ioz
12-05-2016, 20:10
aynı araç başka arkadaşımda var kükrüyor resmen

bende hiç biri yok komple düz sonra varex

peki diğer araçta neden böyle birşey olmadı onda yazılım var bende yok fark edermi ses için . bende orjinalde zaten orta yok kat düz son susturucu katı söktük sona varex koyduk polislerle sıkıntı yaşamamak adına
varexin ortasıda düz komple düz düşünebiliriz onu

Yazılımlı bir aracın turbo basıncı stock turbonun bastığından fazla olacağı için ses de tabii ki farklı olacaktır.

RedELite
12-05-2016, 20:27
Moruk aynı araçtan baska arkadasımda var kükrüye demişin onda olan speclerin aynısını birebir yap seninkide kükresin o zaman. Ha Yok yaptıysan aynı zımbırtıları aynı yerlerde buna ragmen kükremiyorsa sıkıntı senin arabadadır.

CenKeR
12-05-2016, 21:09
videoyu şimdi çektim buyrun

https://www.youtube.com/watch?v=8XKmje8Ts2w&feature=youtu.be

douu
12-05-2016, 21:39
Wg 1000-2000 devir arası nasıl çalıştırıyor onu anlamadım. Videoda araba soğuk çalışmıyor ki ne alakası var devirle falan ayrıca. Bide wg nasıl yüksek çalıştırıyor onu merak ettim cidden.

Sorununun hiçbirisi ile alakası yok dostum :)

ioz
12-05-2016, 21:57
Wg 1000-2000 devir arası nasıl çalıştırıyor onu anlamadım. Videoda araba soğuk çalışmıyor ki ne alakası var devirle falan ayrıca. Bide wg nasıl yüksek çalıştırıyor onu merak ettim cidden.

Sorununun hiçbirisi ile alakası yok dostum :)

Katalizör diyecektim, westgate ne alaka :) Soğuk havada aracın ısınana kadar zenginde çalışması / katalizörün ısısına göre motorun karışımı ayarlamasından bahsediyorum. Arkadaş video eklemeden ben olayı soğuk motorun rölantide 1-2 dk normalden yüksek devir çevirmesinden bahsediyordum. Dediğiniz gibi videoya göre olay soğukken basılan ilk marş olayı değil.

douu
12-05-2016, 22:38
Bahsettiğiniz şeyler dizel arabada olmaz. Dizel araçlar soğuk sıcak fark etmez. Durduğu yerde boşta gaza basınca ses çıkarmaz. Yüke bindiği zaman ses çıkarır.

Rolantide iken turbo dönmeye başladığı zaman o ses kesilir dostum. Turbodan itibaren egzozu söktürürsen daha fazla ses alırsın ama öyle BÖĞÜRMEZ.

B.Koçer
12-05-2016, 22:52
Komple düz boru olsa bile basinc geldikten sonra yine bogurmez

Benim aracımda ilk Marsta 3 saniye wrx gibi çalışıyor sonra sessizleşiyor

Kat Egr iptal
Son iptal
Orta spor susturucu

Matchless
12-05-2016, 22:53
1.5dci clio varken 65bg lik orjinal boru çapında dümdüz yapıp sona abart egzoz koyduğumda aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Bir süre sonra söktürdüm komple düz şekilde kaldıktan sonra ilk çalıştığı ses aynı şekilde kalmıştı. Aynı durumu yaşamışadım, yazılım vs hiçbir şey yoktu ve magurus sesi gibi bir seste yoktu tok ve iyi bir ses vardı polisler ile sıkıntı yaşanacak bir ses değildi. Bence birde öyle deneyin derim.

ioz
12-05-2016, 22:54
Bahsettiğiniz şeyler dizel arabada olmaz. Dizel araçlar soğuk sıcak fark etmez. Durduğu yerde boşta gaza basınca ses çıkarmaz. Yüke bindiği zaman ses çıkarır.

Rolantide iken turbo dönmeye başladığı zaman o ses kesilir dostum. Turbodan itibaren egzozu söktürürsen daha fazla ses alırsın ama öyle BÖĞÜRMEZ.

Dediğiniz doğru. Benim demek istediğim arkadaş marşa ilk bastığımda istediğim sesi alıyorum, sonra azalıyor demiş. Ben de acaba soğuk motorun ısınana kadar rölantide biraz daha yüksek devir çevirip ısınınca rutine dönmesini mi kastediyor dedim ama attığı video söylediğiniz gibi soğuk motor olayı değil.

douu
13-05-2016, 00:12
Zaten gaz veriyor orda alakası yok yani. Marş bastığı zaman ses çıkar. Turbo dönmeye başladığı zaman ses gider. 1.5 dci filtre ile tok ses veriyor dert sesse eğer. Ama performans dip :)

ozans
13-05-2016, 02:56
Varex'i kapatın, sonra kontrol kutusuna gelen güç kablosunun fişini çekin. Belki göstergelerdeki selamla gibi araç ilk çalıştığında valf'i açıp kapıyodur. (Benim varex böyle birşey yapmıyor gerçi, yine de denemekten zarar gelmez)

MCN21
13-05-2016, 06:44
Sanirim arac ilk calistiginda wastgate kapanana kadar 1-2 saniye arac turbo basinci olmadan calisiyor ve bahsettigin ses geliyor. Daha sonrasinda wg kendini kapatiyor ve turbonunda ufleme sesi egzoza gelmeye basliyor. Minibus dolmus egzozu sesinide o yapiyor. Ben bu sesten nefret ettigim icin susturucu koymustum.

CenKeR
13-05-2016, 06:46
yorum yapan herkese teşekkürler ama kafam iyice karışık konumda

https://www.youtube.com/watch?v=q25IKbuYvlU

bu arabada nasıl ses çıkıyor

https://www.youtube.com/watch?v=_ooDaTzzCVg

bunları görünce yaptırdığım sistem aynı hayal kırıklığı oldu bende

B-Devi
13-05-2016, 08:13
Bende de Bursa/Tezel yapımı Warex var (HT Power). Motor 2.0 iken aslan gibi kükrüyordu, şu anda motor 3.0 cc ama aynı egzozun sesi eskisinden biraz daha cansız. Gerçi daha tam devir dönmedim ama yine de farkediliyor.

darkmann
13-05-2016, 08:20
aynı araçtan bendede vardı, dp artı ortada susturucuyla kullandım bir dönem ses biraz daha az çıkıyordu ama alt devirler düz borudaki kadar boş olmuyordu. Sonra biraz ses çıksın dedim susturucuyu söktüm sona orj son susturucusunu takmıştım onun önündede vana vardı.Ses aşırı çıkıyordu birde soft yazılımlada kullandım hard yazılımlada arasındaki ses farkı bile çok çok fazlaydı.birde biliyor musunuz bilmiyorum ama 1. viteste dururken dip gaz yapın 3.500de kalıyor araç kesici tarzı bir ses çıkıyor :)

CenKeR
13-05-2016, 08:42
Bende de Bursa/Tezel yapımı Warex var (HT Power). Motor 2.0 iken aslan gibi kükrüyordu, şu anda motor 3.0 cc ama aynı egzozun sesi eskisinden biraz daha cansız. Gerçi daha tam devir dönmedim ama yine de farkediliyor.
Bakalim bi yazilim deneyecegiz ne olacak

aynı araçtan bendede vardı, dp artı ortada susturucuyla kullandım bir dönem ses biraz daha az çıkıyordu ama alt devirler düz borudaki kadar boş olmuyordu. Sonra biraz ses çıksın dedim susturucuyu söktüm sona orj son susturucusunu takmıştım onun önündede vana vardı.Ses aşırı çıkıyordu birde soft yazılımlada kullandım hard yazılımlada arasındaki ses farkı bile çok çok fazlaydı.birde biliyor musunuz bilmiyorum ama 1. viteste dururken dip gaz yapın 3.500de kalıyor araç kesici tarzı bir ses çıkıyor :)

Kat varken sonu sokmustum ara gazda cuhuhu diye yaz yapiosu smdi oda yok kat sokuk komple duz sonra varex var ama anlamadigim o ses arabadan cikiyor niye sabit kalmiyor ? Yazilimla o ses sabit kalacaksa hemen yaptiricam

darkmann
13-05-2016, 09:27
Bakalim bi yazilim deneyecegiz ne olacak

Kat varken sonu sokmustum ara gazda cuhuhu diye yaz yapiosu smdi oda yok kat sokuk komple duz sonra varex var ama anlamadigim o ses arabadan cikiyor niye sabit kalmiyor ? Yazilimla o ses sabit kalacaksa hemen yaptiricam

o ilk çalıştırmadaki kükremeyi durduğu yerde gaza basarken yazılımda olsa alamazsın ben 2-3 farklı egzoz denedim yapamadım, ama gazlarken ki ses tatmin etmiyorsa yazılımdan sonra büyük ölçüde tatmin eder.

berkay_aydin
13-05-2016, 09:35
Muhtemelen vnt sistemi vakumlu, vakum yapana kadar ses çıkıyor, sisteme giren vakum hortumunu çıkartıp basarsanız o sesi alırsınız ancak basınç basmaz araç :)