Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa 147 Ocağa İncir Ağacı Diker Mi?
Abilerim ilk arabamı alıcam kısmetse (aylardır alamadım) bütçe 25-26k civarı. Bu fiyattaki arabalar takdir edersiniz ki birbirinin kopyası gibi Clio olsun Focus olsun vs. Bir kaç haftadır aklımda Alfa 147 var alıp satma gibi bir amacım yok senelerce binerim Allah izin verirse. Motor vs parçaları çok zorlamıyor sanırım ama Allah göstermesin bir kaza durumunda kaporta parçaları, airbagler filan derken araba ocağımıza incir ağacı diker mi? Yakıtı çok sorun değil, satması da sorun sayılmaz ama ilk arabam olduğu için kaza yapma ihtimali beni korkutuyor sizce alınır mı alınmaz mı?
İlk arabanız olacak sonuçta, sizin yerinizde olsam parçası her zaman elimin altında olacak araba alırdım.
Bence ilk arabanız için piyasada çok tutulan ve parçaları kolay bulunan bir araba alın.
Alfa lar her ne kadar güzel ve kaliteli araba olsa da Tr şartlarında ya para sıkıntın olmayacak yada sanayinin kurtu olman gerekiyor bence. Başka türlüsü adamı üzer.
bayramoglu
10-05-2016, 21:07
Bence o butceye alfaya girme hemde ilk araban, parcasi ustasi bol araclara bakabilirsin bende c4 vtr'den vazgecip accent dizel aldim baslarda pisman oldum ama simdi hic pisman degilim iyiki bildik araba almisim yoksa cok ugrasirdim orasi kesin... bide hadi satiyorum desem bugun gidiyor alfa olsa allah bilir kac sene evlat olacak...
Geçen sene 2006 model ilk sahibinden 80.000 km'de Alfa Romeo 147 almıştım. Bana göre
Olumlu Yanları:
-Donanım (Piyasada aynı fiyat bandında yer aldığı araçlardan daha iyi bir donanım listesi var)
-Motor (Sadece varyatör konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz, onun dışında çok verimli bir motoru olduğunu düşünüyorum.)
-Kasa (Makyajlı kasaları için konuşursak gerçekten albenisi olan bir tasarıma sahip.)
Olumsuz:
-Piyasası (Alfa Romeo'nun biraz ağır satıldığı aşikâr. Ben satarken zorlanmadım ama çevremde zorlanan kişiler mevcut.)
-Alt Takım (Türkiye'nin ***** yol şartlarında zorlanan ve çabuk yıpranan bir alt yapısı var. Kısa sürede gıcırtı ve takırtılar baş gösterebiliyor.)
-İç Trim (Göğüs kısmından ve kapı kollarından özellikle yaz aylarında genleşmeye bağlı sesler duymanız mümkün. Her arabada sıcaktan dolayı görülür ama 147'lerde biraz fazla.)
İlk arabanız olacak sonuçta, sizin yerinizde olsam parçası her zaman elimin altında olacak araba alırdım.
Bence ilk arabanız için piyasada çok tutulan ve parçaları kolay bulunan bir araba alın.
Bende sinan58'e katılıyorum.Alfaların parçaları pahalı.Bulamassın yada bulursun fazla fiyat çekerler.İyi düşünmen gerek
Geçen sene 2006 model ilk sahibinden 80.000 km'de Alfa Romeo 147 almıştım. Bana göre
Olumlu Yanları:
-Donanım (Piyasada aynı fiyat bandında yer aldığı araçlardan daha iyi bir donanım listesi var)
-Motor (Sadece varyatör konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz, onun dışında çok verimli bir motoru olduğunu düşünüyorum.)
-Kasa (Makyajlı kasaları için konuşursak gerçekten albenisi olan bir tasarıma sahip.)
Olumsuz:
-Piyasası (Alfa Romeo'nun biraz ağır satıldığı aşikâr. Ben satarken zorlanmadım ama çevremde zorlanan kişiler mevcut.)
-Alt Takım (Türkiye'nin ***** yol şartlarında zorlanan ve çabuk yıpranan bir alt yapısı var. Kısa sürede gıcırtı ve takırtılar baş gösterebiliyor.)
-İç Trim (Göğüs kısmından ve kapı kollarından özellikle yaz aylarında genleşmeye bağlı sesler duymanız mümkün. Her arabada sıcaktan dolayı görülür ama 147'lerde biraz fazla.)
Abi hazır sahibini yakalamışken sorayım, sanayiye gittiğimizde çok büyük sorun yaşar mıyız? Ankara'da yaşıyorum sanayi büyük, vakti olmayan bir insan değilim parça da ararım önemli olan bulabilmem. Normal araçlarda 100se 130 filan ödemeye razıyım örneğin
Merak ettiğin ne var ise pm le kardeşim bana, Alfa hakkında bilende konuşuyor bilmeyende ne yazıkki.
Malesef ülkemizde araba kültürü yerlerde yol tutuş fren donanım tarz vs anlamazlar giderler 30 liraya ies alırlar 40 liraya vtec2 alırlar.( hondaya biniyorum)
Dediğim gibi sen merak ettiklerini pmle bana yardımcı olurum.
alfa romeo alınacaksa şahin doğan broadway kafasından sıyrılmak gerek oncelikle , parçası pahalı bir alfa görmedim şu zamana kadar farı stobu bakımı salıncagı vs. taş çatlasın diger arabalardan 5 tl 10 tl daha pahalıdır
İbrahim33
10-05-2016, 21:45
alfanın çoğu yeni modelinin parça sıkıntısı yok , yedek parça yönünden korkma. sadece satışı ağır olur , kısa süre içerisinde satmayacaksan sorun olmaz herhalde.
tunerviper
10-05-2016, 21:56
Hayatında Alfa sahibi olmamış hatta kullanmamış kişilerin yorum yapması çok hoş oluyor.
25 bandında alabileceğin düzgün nadir araçlardır. Yedek parça konusunda internetten bir çok yerden temin edebilirsin.
Ör. https://alfayedek.net/detailedcategory/147
Ankara içinde çok düzgün özel servisler mevcut.
Benim parça alışverişim olan tek kısım alt takım ürünleriydi. Onlara da normal bir arabaya vereceğim parça parasından fazlasını vermedim. Her türlü parçasını da bulabilirsin. Alfa'ya 1969 model klasik araçmış gibi "Parçası zor bulunur" vs diyenleri de anlamıyorum.
Alfa'ya 1969 model klasik araçmış gibi "Parçası zor bulunur" vs diyenleri de anlamıyorum.
Geri kafalılık diyoruz biz ona genelde hayatlarında Alfa ya binmemiş olurlar. Sene 2016 bir tıkla kapıma parça getiriyorum elin amerikasından..
Ya büyük sehirde bi sıkıntı olmaz ama küçük sehirlerde ya aracını elletmeden malzeme siparislerini verip birakicaksin ya da araç yatacak..burada 2 adet alfaya bakiyoruz biz ikisi de 156. Ikisi de sahiplerinin basini cook agritti. Temiz bulursaniz kacmaz..
Alfayi seveceksen almalisin.
İlk arabam olacak diyorsun, senin otomobili ogrenmene yardimci olur ve iyi bir otomobil kulturu sahibi olursun. Forumlarina bakarsin arastirirsin, mekaniginden tarihine herseyi bulabilirsin.
Kimse cok zarar etmek istemez ama 25 liralik bir otomobil sana ne kadar zarar ettirebilir?
Temiz bir 147 bulursan al, mutlaka ilindeki iyi bir alfa romeo ustasina gotur yoksa alma.
Alfa romeonun her motorunun degil ama twin sparkin butun parcalarini bulabilirsin hatta arastirarak cok komik fiyatlara cikma parcalar da bulabilirsin. Onemli olan ustanin hem iyi hem de iyi biri olmasi Alfa Romeo da.. Gerisi hallolur
Hem ilerde @tunerviper'dan destek alip turbo twin spark bile yapabilirsin :)
kelalper
11-05-2016, 07:19
Sene 2016 ve elinin altında internet diye bişey varken parça sıkıntısı çekerim korkusu yaşıyorsan o zaman şahin broadway e falan bin. Türkiyede bulamıyorsan en kötü nette bulursun yurt dışında ki çok daha ucuza gelir. Misal volvo S70 T5 aracım var sensörlü gaz kelebeği arıza veriyor sürekli. update olmamış olan ilk kelebekler serviste 1600 TL+kdv arabanın üretimi bittikten sonra çıkan update sarı etiketliler gene serviste 2500+kdv. Ben şu anda amerikadan 2 adet sarı etiketli getirtiyorum biri çıkma diğeri 0. 0 olanı 450 dolar kullanılmış olan 65 dolar. 99 model arabanın parçası bile çok rahat bulunuyor ki alfa çok rahat bulunur.
Trance-R
11-05-2016, 07:23
Yahu, 2016 yılındayız. Halen parçası pahalı diyenler var. Yok sanayiymiş filanmış. Hala yazılıyor... O yazanlar kaç kere Alfa sahibi oldu... ?
Fanatik değilim, sadece ön yargılarım yok sizin gibi.
Parçası da var ustası da... Bakımsız ve değer verilmemiş her araç zor satılır. Piyasa fiyatının üstünde yazarsan satamazsın bu kadar basit. Şahin, Reno kafasından çıkın artık. 147'nin parça fiyatlarını araştırın... görüceksiniz ne kadar da yanıldığınızı.
Alfa kendi halinde bir camia... Satılan araçlar, Kullanıcıları, Ustaları... herkes birbirini bilir. Kaliteli araçtır, ön takımı hassastır. "FRANSIZ" gibi :) TR'deki yol şartları pek iyi değil. Ben aracımdan memnunum. Parçası da pahalı değil.
bir ALFA ROMEO sahibi olursanız, sonra başka hiçbir araca bakmadığınızı anlayacaksınız. O, tat bambaşka :)
enes_srb
11-05-2016, 07:45
Alfa yı kullanan profil genelde aşık oluyor arabasına o yüzden temiz Alfa bulmanın zor olucağını düşünmüyorum onun dışında kesin bilgim olmamakla beraber parça işleri vs halledilebilir diye düşünuyorum
Arabaya eşek gibi binmek gibi bir huyum yok, genelde arabasını iki güne bir yıkayan, kasislerden geçmesi 10 saniye süren, boş yollarda çukurlardan kaçmak için slalom yarışı misali bir sağa bir sola gidenlerdenim. Alfa'nın cidden nokta atışı olacağına inanıyorum ben bu fiyat bandında hiç bir arabaya bu kadar aşkla bağlanmadım.. Makyajsız siyaqh veya makyajlı kırmızı bir 147 icdden mükemmel oldurdu
Sağolun yorumlar için korkumu kırdınız :)
Trance-R
11-05-2016, 08:18
147 mk2 al bak keyfine. Fakat, o fiyatlara mk1'in çok çok temizini bulabilirsin. Almadan önce, illaki baktır.
Alfa ları her zaman sevmişimdir.Sen beğeniyorsan güzel bir tane bul al.Hakkaten bu devirde parça bulmamak zor olmamalı,kaldı ki yurtdışı sitelerden getirtirsin.Alfa güzeldir,en azından trafikte çok sık rastgelmiyoruz.Belki de o yüzden güzel geliyor gözümüze (: Hayırlısı olsun şimdiden
AliGizda
11-05-2016, 08:44
Alfa Romeo' nun düzgünü gerçekten çok keyif verir insana. 1,5 sene önce 6 ay kadar MK1 kasasına bindim. Satarken zorlandım, zararda ettim ama yine olsa yine alırım.
Bakımını dilinden anlayan ustasına yaptırırsan, zamanında yaptırırsan bakımlarını, arabanı seversen çok çok güzel bir araba.
Ben 20.000 TL' ye almıştım ve o zaman her binen imrenerek binmişti arabama ve fiyatını söylediğimde kimse inanmamıştı. Alıcaksan kırmızı renk almanı öneririm gerçekten çok dikkat çekiyor ve çok yakışıyor :)
Yolda bir Alfa Romeo ile karşılaştığında korna çalar selam verirler, buna bir çok kez denk geldim ve bence çok güzel bir şey. Forum ortamı çok sıcaktır, arabamın bir sorunu vardı buluşmaya gittiğimde sorduğumda kendi arabasıymışcasına uğraşmıştı insanlar ve çözümü bulmuşlardı.
O paralara alınabilecek sıradanlaşmış araçların her zaman çok önündedir 147. Tavsiye ederim.
Bende eski bir makyajlı 147 kullanıcısıyım. Bazı parçalarının sıfırı çok uygun olmakla beraber, bazıları yok artık buna bu para verilir mi dedirtiyor.
Cam açma tuşu mesela, sıfırına para verememiştim 2 kere tamir ettirmiştim, tutmadı.
Kaporta bana kalırsa biraz zayıf, zaten NCAP testleri de bunu destekler nitelikte. Çok kuvvetli olmayan bir dolu yağışı sonucu tavanda ve kaputta çok ezilme olmuştu.
Motoru 1.6 atmosferik araçlar arasında bence apayrı bir yerde. 120 hplik için kullanıyorum,105lik kullanmadım.Çok güzel bir sesi ve performansı var. Yakıtı da fix 1.6 atmosferik yakıtı: şehir içi 10 lt (+- 0,5)
Sonuç olarak 25 bandında alır mıyım: GTA jantlarını bir de far karartmasını (facelift olmayanlar için) yapar, paşalar gibi binerim. Bu paraya kasası bu kadar dikkat çeken ve güncel kalan araç enderdir. Bir güzel ve enteresan yanı da, Scirocco gibi A3 gibi lokomotif spor araçların altında ezilmiyor; ortamlarda güzel tepkiler alıyor.
Arabaya eşek gibi binmek gibi bir huyum yok, genelde arabasını iki güne bir yıkayan, kasislerden geçmesi 10 saniye süren, boş yollarda çukurlardan kaçmak için slalom yarışı misali bir sağa bir sola gidenlerdenim. Alfa'nın cidden nokta atışı olacağına inanıyorum ben bu fiyat bandında hiç bir arabaya bu kadar aşkla bağlanmadım.. Makyajsız siyaqh veya makyajlı kırmızı bir 147 icdden mükemmel oldurdu
Sağolun yorumlar için korkumu kırdınız :)
Bence makyajlı almalısın. Makyajsızlar ön far tasarımından dolayı Kayıp Balık Nemo gibi bakıyor. Makyajlıların önü ise daha kışkırtıcı. Hele hele bir Alfisti'den alırsanız uzun yıllar masraf etmeden binebilirsiniz.
Edit: ön far tasarımından dolayı.
wolkanku
11-05-2016, 09:08
elinizdeki tam bütçeyle gidip ucu ucuna alfa romeo almayın.
örnek veriyorum elinizde 30.000 tl varsa, 30.000 tl'lik 147 almayın. 27-28 'e denk düşürebildiğinizi alın. boyalı vs. dert etmeyin, kaç yaşında araba, sokakta duruyor ve trafikte ilerliyor, bir şeyler olması, çizikler olması gayet muhtemel, 147 gibi bir araca da sahibi öküz değilse çizik çarık içinde binmez boyatır. gayet normaldir.
şasesinde kulesinde yürüründe sıkıntı yoksa alın.
modeline göre değişecek olsa da , alfa için her zaman kenarda köşede para bulundurmak lazımdır. örneğin 159 için aylık 150-200 tl kenarda olmalı, bazı aylar hiç problem çıkarmaz ama yaştan dolayı alternatörü gider arasında 400 lira sıkışır. ya da yıllarca hizmet eden debriyajı bozulur , volanla birlikte değişirse 1800 tl gibi rakamlar konuşulabilir. ama dediğim gibi bu parçalar uzun süreli hizmetin sonucunda biten parçalar sonuçta. her arabada bunlar biter, alfada 2 haftada bitmez yani :)
147 sahibi olmadığım için parçaları hakkında bir şey diyemem ama alfayedek.net 'i açın, bakım parçalarının fiyatlarına bakın, arızalanabilecek alternatör debriyaj vb. gibi parçalarının fiyatlarına bakın. sonra da o çok "sorunsuz" vw 'lerin parça fiyatlarını açıp bakın, arada uçurum olmadığını zaten göreceksiniz.
bu arada tüm bunları 156 - 159 - brera derken 2006'dan beri 3. alfasını kullanan biri olarak yazıyorum.bugüne kadar hiç alfa romeo koltuğuna oturmamış adamlarla alfa sohbeti yapmak, ya da uzaktan yorumlarını dinlemek inanın çok keyifli oluyor. hiç unutmam 159'u bir yere park etmişim birini bekliyorum.. 2 tane 40-45 yaş abi geçiyor, biri "oğlum çok güzel araba bunlar ya" dedi , diğeri "güzel de tofaş motoru var be abi" dedi :) helal olsun türkiyeye dedim, koskoca italyan devine motor üretmiş:)
geçenlerde brerayı park ettim bir yerde kahve içiyorum, 15-20 dakika sonra gelen 2 abi sohbet ediyor aracıma bakıp, oğlum bu giuliettalar çok güzel diyor :) bu gibi şeylerle inanın çok eğleniyorsunuz, bir de alfaya bakıp yutkunup iç geçiren adamın, "sorunsuz" golfüne binip gidişini görmek paha biçilemez :)
elinizdeki tam bütçeyle gidip ucu ucuna alfa romeo almayın.
örnek veriyorum elinizde 30.000 tl varsa, 30.000 tl'lik 147 almayın. 27-28 'e denk düşürebildiğinizi alın. boyalı vs. dert etmeyin, kaç yaşında araba, sokakta duruyor ve trafikte ilerliyor, bir şeyler olması, çizikler olması gayet muhtemel, 147 gibi bir araca da sahibi öküz değilse çizik çarık içinde binmez boyatır. gayet normaldir.
şasesinde kulesinde yürüründe sıkıntı yoksa alın.
modeline göre değişecek olsa da , alfa için her zaman kenarda köşede para bulundurmak lazımdır. örneğin 159 için aylık 150-200 tl kenarda olmalı, bazı aylar hiç problem çıkarmaz ama yaştan dolayı alternatörü gider arasında 400 lira sıkışır. ya da yıllarca hizmet eden debriyajı bozulur , volanla birlikte değişirse 1800 tl gibi rakamlar konuşulabilir. ama dediğim gibi bu parçalar uzun süreli hizmetin sonucunda biten parçalar sonuçta. her arabada bunlar biter, alfada 2 haftada bitmez yani :)
147 sahibi olmadığım için parçaları hakkında bir şey diyemem ama alfayedek.net 'i açın, bakım parçalarının fiyatlarına bakın, arızalanabilecek alternatör debriyaj vb. gibi parçalarının fiyatlarına bakın. sonra da o çok "sorunsuz" vw 'lerin parça fiyatlarını açıp bakın, arada uçurum olmadığını zaten göreceksiniz.
bu arada tüm bunları 156 - 159 - brera derken 2006'dan beri 3. alfasını kullanan biri olarak yazıyorum.bugüne kadar hiç alfa romeo koltuğuna oturmamış adamlarla alfa sohbeti yapmak, ya da uzaktan yorumlarını dinlemek inanın çok keyifli oluyor. hiç unutmam 159'u bir yere park etmişim birini bekliyorum.. 2 tane 40-45 yaş abi geçiyor, biri "oğlum çok güzel araba bunlar ya" dedi , diğeri "güzel de tofaş motoru var be abi" dedi :) helal olsun türkiyeye dedim, koskoca italyan devine motor üretmiş:)
geçenlerde brerayı park ettim bir yerde kahve içiyorum, 15-20 dakika sonra gelen 2 abi sohbet ediyor aracıma bakıp, oğlum bu giuliettalar çok güzel diyor :) bu gibi şeylerle inanın çok eğleniyorsunuz, bir de alfaya bakıp yutkunup iç geçiren adamın, "sorunsuz" golfüne binip gidişini görmek paha biçilemez :)
Volkan kardeşim gerekli bütün açıklamaları yapmış artı olarak benim söyleyebileceğim temizini bulursan keyfini fazlasıyla yaşarsın. 2 tane 147 eskitmiş birisi olarak bunu söyleyebilirim.
Sti_Ozan
11-05-2016, 09:26
Valla parcasi,bakimi,ustasi nedir bilmemde alfistlerin kendi arasindaki bag,diger cogu marka ve model kullanicilarinda yok. Bi abimizde vardi 147,birbirilerini gorduklerinde korna calip selam verdiklerini soylemisti. Bugun ister clio alib ister focus o bagi bulamazsiniz. Alfistler kendine icinde bi aile gibiler :)
Nameless34
11-05-2016, 10:01
Benimde zamanında ilk arabamdı 2 yıl 40 bin km kadar kullandım tam yıllarını hatırlayamadım şimdi ama 4-5 sene oldu, 2 yıl boyunca normal bakım dışında bir kez egzozu delindi 200 tl civarı masrafı olmuştu (uzun yolda muhtemelen taş geldi) bir kezde ön takım dağıttım onuda orjinal parçalarda periyodik bakım dahil 1100 tl ye yaptırmıştım başka da hiç ekstra masraf çıkarmadı.
Ön takımı da beylikdüzü yolunun ilk yapıldığı zamanlar belediyenin uyarısız yolu kesip delik deşik bırakması ve benim şu an düşünüyorumda gerçekten hayvan gibi kullanarak çukurlardan kafa tavana vuracak kadar hızlı geçmem sebebiyle olmuştu.
Dayanıksız arabamıdır? En büyük yalan, araba gayet dayanıklı, ön takım nispeten narin denilebilir ama sınıfına göre dehşet bir yol tutuşu vardır.
Satılmaz mı? Satılmayacak araba yoktur, sadece alırken uygun fiyata bakımlı ve mümkünse en donanımlısını alın, şahsen alfa alacak olsam yine en dolusunu alırım sunroof suz deri döşemesiz bose siz alfayı napayım
Yedek parça yok mudur? Sene 2016 farkındaysanız herşey bitse ebay var ki bulunmayan parçası yok sadece bazı parçaları pahalıdır bu da her markada var.
Alınır mı? Kesinlikle binilmesi alınması gereken bir araba 25 bine ies satılan bu piyasada full donanımlı bir 147 alabiliyorken diğer ihtimali düşünmek "Ben hep 50 liralık benzin alıyorum" diyen dayı ile aynı kafada olmak gibi bişey.
Dikkat edilmesi gereken şeyler;
Arabanın motor sesi çok güzel olduğu için sürekli yüksek devir kullanırsanız, yağını sık kontrol etmek ve benim görüşüm 5000 km de bir değişmek
İkincisi de varyatör, bu sadece ses yapıyor bozulunca ilk çalışmada hafif bir dizel tadı veriyor o da soğuk motor marş yaparken anlarsınız eğer bozulmuşsa fiyattan düşülür sıfırı alınıp kafa rahat binilir, varyatöründe bozulma sebebi motor ısınmadan yüksek devir çevirmek.
Şimdiden hayırlı olsun.
AliGizda
11-05-2016, 10:31
Eklemeyi unuttum, düğün konvoyunda bana arkadan sorunsuz bir Tiguan çarpmıştı ciddi sağlam oturtmuştu ş*refsiz, ben dedim çamurluk falan eğildi heralde, ilerde fırsat bulup baktığımda sonuç aşağıdaki gibi bir kaç çizik, kedi gözü kırılması ve egzos çok az düşmüştü. Tiguan' ın kaput falan havalanmıştı :)
http://i67.tinypic.com/2z9dyex.jpg
Arkadan çarpılan her zaman daha az hasar görür
Eklemeyi unuttum, düğün konvoyunda bana arkadan sorunsuz bir Tiguan çarpmıştı ciddi sağlam oturtmuştu ş*refsiz, ben dedim çamurluk falan eğildi heralde, ilerde fırsat bulup baktığımda sonuç aşağıdaki gibi bir kaç çizik, kedi gözü kırılması ve egzos çok az düşmüştü. Tiguan' ın kaput falan havalanmıştı :)
http://i67.tinypic.com/2z9dyex.jpg
Tiguan temsili
https://i.ytimg.com/vi/bjvTc19xqTU/maxresdefault.jpg
Arkadan çarpılan her zaman daha az hasar görür
Önden çarpmak sıkıntılı. Sonra hasar kaydı da çıkıyor :D :D
rain man
12-05-2016, 14:02
Konu ile ilgili alfa kullanıcıları zaten gerekli yorumu yapmış.
1.5 yılı aşkın zamandır doğuda ücra bir ilçede 147 1.9 q2'ye biniyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim parçası pahalı diyen yalan söyler. Siteyi açıp karşılaştırın fiyatları sadece bilindik marka ve modellerin daha fazla yan sanayileri olduğu için piyasası daha düşük olabiliyor ama o parçaların orjinal fiyatlarını karşılaştırdığınız zaman rakiplerinin hiç de ucuz olmadığını söyleyebilirim.
Biraz fazla hassas olduğum için arabanın değişilmemiş bir tane parçasını sanıyorum bırakmadım. Benzer masrafı golf veya a3'te yapmış olsam herhalde bir buçuk katına yakın hesap kitlenirdi.
Haliyle yaşı olan arabalar. Diyebileceğim tek şey düzgün kullanılmışını bilenle bakarak alın. Ve ne alırsanız alın iki üç bin kenarda kalsın. Ne olur ne olmaz. Parça sorun değil ama usta sorun. Mekanik işler bir şekilde halloluyor da olur da gerekirse ince bir işi (baskı balata vs gibi) bilen yerde değişin. Benim dilim yandı bu işten, haberiniz olsun. Onun haricinde internette gerekli bilgilere sahip kişi ve siteler var. Bu zamanda kimse demesin parçası pahalı diye. En azından açıp aratsın bi fiyatları.
Bana göre parçası pahalı diyebileceğim tek modeli 159'dur, kullanan arkadaşlar ve benim uzaktan gözlemim bu da.
147'yi anlatmaya gerek yok. Bir kez daha araç alacak olsam yine aynı aracı alırdım :) Ama bu kez olası şeyleri bilip ona göre alır daha düzgün usta parça kararları vererek masraftan kendimi kurtarırdım. Tecrübe acı da olsa böyle kazanılıyormuş sanırım. Korkunuz parçadan değil, kötü ustadan kötü satıcı ve kötü bakılmış araçtan yana olsun.
Hemen herkes söylemiş,yıl 2016 arkadaşım.Sevdin mi sen bu Alfa Romeo 147'yi? Cevabın EVET ise 'AL GİTSİN'
darkmoon
12-05-2016, 14:35
gene çok uzun şeyler yazılmış okuyamadım sadece konuyu açan arkadaşın mesajına cevaben yazıyım vaktin varsa 147 çok güzel araçdır alınır..
parça sorunuda öyle büyük bir sıkıntısı yoktur genel bütün parçaları çok rahat bulursun.. ancak belki antin kuntin iç tirimlerde biraz zorlanabilirsin ondada internet var elinin altında kullana biliyorsan ebay falan hiç sorun olmaz..
italyandır neticede iç trimlerden falan ses gelir.. bunlar bence önemsiz fiyat performans denkleminde bana göre pazarda alınabilicek en iyi araçlardan..
eksisi zaten bir nevi artısı .. ikinci eli.. düşük olduğu için zaten golf ayarında arabayı onun yarı fiyatına alıyorsun ama bu satarkende artı olarak bir sıkıntı yaratıyor bekleme pazar açısından..
mikelazi
12-05-2016, 16:48
sizden önceki temiz bakmışsa km.side düşükse alınır.
Yeni konu açmaya gerek duymadım, buradan devam edeyim...
Arkadaşlar, şuan çok kararsızım. Volvo c70imi bugün satıyorum. Ama ince bir çizgideyim, alacak arkadaş "abi benzin azmış, 50 tl hediyen olsun" dese, yok kardeşim vazgeçtim deyip döneceğim :)
Neden satıyorum? ABD'ye gideceğim, biraz elimde para kalsın, giderken C segmenti bir araç alıp kardeşime bırakacağım... c70 ona çok büyük... Birde annem ve babamla tek kapıda zorlanacaklar... Yoksa arabayı çok seviyor...
Neler dikkat edelim? Volvodan dolayı donanım manyağıyız biraz... BOSE varmış 147lerde, duyunca sevindim... Sunroof ve Deri döşemede en çok sevdiğim donanımlar arasında... Alfa'nın bende uyandırdığı iki kötü imaj var... 1, ne zaman bir alfacıyla konuşsak, arabayı övüp ardından satmaya çalıştı :) 2. Ne zaman Volvo satmaya kalksam ilk takas teklifi bir alfacıdan gelir :) Genellikle 156 falan... 147 hiç gelmedi, bu olumlu bence :) Ha bu arada, tekliflere açığım, böyle dediğime bakmayın...
Parçası pahalı vs olayı benim gibi "Volvo c70, xc70, s70 kullanan, saab kovalayan, Alfa 166 için tırmalamış, turbolanmış mazda3 alıp, eşine veren" birine pek bir anlam ifade etmiyor...
Alınması gereken donanımlar nedir? Donanım adı ne olmalı?
16Dan başlıyor fiyatlar... Ben 18-22 arasına bir araç düşünüyorum... Temiz bulunur mu?
KM ne kadara kadar alınabilir Türkiye şartlarını genellersek... Volvo-Mada motoru 1milyon yaparcılardan değilim :)
1,6 benzinli için farklı motor seçenekleri var sanırım... Hangisi?
Makyajlı makyajsız farkı çok mu? Değer mi?
LPG uyumu nasıldır? Geneline lpg takılmış çünkü... vs vs vs
İlan önerilerine de açığım...
AliGizda
20-06-2016, 07:33
Abi bende çok fazla binmesem de Alfa Romeo 147 MK1 kullandım, eğer Alfa Romeo alıyorsanız gerçek bir Alfistiden aldığınız Alfa sizi ne başınızı ağrıtır ne de masraf açar. Alırken seceresini kesinlikle araştırmanızı tavsiye ederim, ve bakım yaptırırken kesinlikle sadece Alfa Romeo' ya bakan ve anlayan ustaları tercih edin. 1.6 TS motorlar 120 bg' dir ve gayet güzeldir. Bende Progression donanımlısı vardı, Distinctive donanımı dolu olanlarıdır. Bose müzik sistemi ve deri koltuk opsiyoneldir dolusuna ben çok nadir denk geldim. Alırsanız kesinlikle kırmızı rengini almaya özen gösterin satarken büyük artısı oluyor. Ben tüp taktırmıştım aldıktan sonra taktırdığıma pişman olmuştum. Şimdiden hayırlı olsun.
Açıkçası Tüp taktırma konusunda emin değilim, sormamın sebebi eğer tüp problem yaratıyorsa yaklaşmayayım tüplülere... Tüpsüz olarak yakıtı çok mudur İstanbul şehir içinde. Geçer mi 10 litreyi manuel olanlar?
Parçasının bulunmama problemi olduğunu sanmıyorum İstanbul'da zaten...
Tasarımını da severim Alfaların, Mazdalarla çok benzerdir bazı noktalarda, kardeş İtalyan firması gözü ile bakarım hep :)
Alfacılar gördükçe yazacaklardır umarım... Yoksa herkes sattı mı :D
sportwagon
20-06-2016, 12:35
147 nin hangi modelini alırsanız alın lpg taktırın standart bir ustalıkla takılan lpg ile max. verim alırsınız ts motorlardan kronik problemi yay vb. alçak kullanımda ön takım çabuk eskir , şöför cam kumanda ünitesi öncelikli düğmelerin kırık olma ihtimali yüksek kontrol edin, Progression 105 hp dir ,1.6 alacaksanız en dolu 120 hp modelini tercih edin ,2,0 selespeed tadından yenmez pratik bir şanzımandır bakımları pahalı değildir....... Son olarak hangi modeli alırsanız alın , aracı kesinlikle alfa romeo sever bir sahibi olmasına dikkat edin benim sahip olduğum 3 alfa romeo aracımda öncelikli tercihim bu oldu
rain man
20-06-2016, 13:14
1.6 TS motora girmeden ne kadar gider açıkçası bilmiyorum ama o paraya alabileceğiniz en donanımlı ve keyifli arabayı alacağınız kesin. Mümkünse has alfistiden alın. Has alfisti pimpirikli adamdır, zaten muhtemel sorunları bilir ya önüne geçmiştir ya da açıklamasını yapar bir şekilde. 1.6 distinctive donanım bose ve deri koltuk hatta sunroof olursa alırken belki bi iki üç bin fazla verirsiniz ama benzer şekilde de elinizden çıkar ve çabuk çıkar. Motor gayet verimli, Mazda gibi milyon km yaptırmaz ama yolda da bırakmaz. Alfa'larin elektronik sistemleri yaşından da dolayı biraz sorunludur. 120 ve 105hp'lik iki motor var. 120lik olanında varyator diye bir parça var. Ekstra gücü sağlayan parça da bu. Sadece arada yani 100k gibi bir sürede bu sıkıntı olabiliyor tamir edilirse 300 400 değişirse 700 800. Bunun haricinde ön takımın bozuk yollarda kullanıma çok gelmeyeceğini kontrol edilmesini söylemekte fayda var.
kozmetik olarak da cam açma tuşlarının bulunduğu yer çok hassas boyası ve düğme yapısı narin. Ayrıca kapı kollarının da boyası çabuk kalkıyor. Yapacağınız rutin bakim harici ön takım ve varyator var. Onların da parçası sorunsuz.
Alfa romeo gerçekten başka bir araç. Bunu vakit geçtikçe anlıyor insan. Belki çok harika değil ama hissettirdikleri farklı. İyi bir ustanız olsun, alırken de ucuza değil iyi olana yönelin. Alfa'dan insanı küstüren bu ikisi çünkü.
Emre-Dylan
20-06-2016, 21:20
Aranılan kaynak sonunda bulundu! Bi kaç ay'a araç alacağım ilk başta gözümü 25klık değişenli hasar kayıtlı golf 5lere dikmiştim, sonra vazgeçtim satarken sıkıntı çekerim diye. Tabi ölüm kalım olmazsa en az 2 3 yıl binilecek bi araç alacağım. Borçlar temizlendikten sonra satıp model yükseltmeyi planlıyorum.
Sonra alfa 147(makyajlı kasa) bakmaya başladım o kadar olumsuz yorum gördüm ki vazgeçmiştim taa ki burda yazılanları görene dek!
Şimdi abiler bi kaç sorum var benim;
1. Makyajlı 147 lerde tek motor seçeneği yok mu yani bütün hepsi 1.6 ts motor değil mi 120lik?
2. Aracın yakıtı beni korkutmuyor çünkü haftada 1 2 gün binilecek oda boş yolda 60 70km. Sırf bu yüzden tüp taktırsam bir faydasını ya da zararını görür müyüm veya tüplü bir 147 alsam? Gönlüm tüplüden yana fahiş yakıt fiyatlarından dolayı.
3. Kronik sıkıntılarını az çok biliyorum varyatör v.b gibi. Benim gözümü korkutan çok ufak aksesuar parçalarına çok fahiş fiyatların biçilmesi gibi. Mesela şöfor koltuğunun orda ki cam açma kapatma düğmesinin bulunması gibi??
4. Değişensiz araç önceliğim ama 24 25k ya makyajlı özellikle siyah renk önerebileceğiniz bir ilan var mı? Var ise çok makbule geçer hatta yemekle bu iyiliği telafi etmek isterim :)
rain man
20-06-2016, 22:11
Öncelikle şunu belirteyim 1.6 TS motor olarak varyatorlü 120 hp, varyatorsüz 105 hp modelleri var. 1.9 jtd var bambaşka dünya kendileri. Bir de 2.0 TS var az da olsa makyajlı kasa olarak bu modeller mevcut. Bluetooth kitli, bulunursa sensör paket falan, kırmızı sunroof bose derken koy sakla antikan olsun o derece.
Normalde o tarz aksesuarlarinin ucuz olduğunu söyleyemem. Tüm camlar otomatikse o açma kapama düğmesi komple 700küsüre satılıyor. Ama o şekilde alan pek yok. Eğer çok kötüyse çıkma alınıyor, tuş kırıksa eliniz azıcık malzeme tutuyorsa siz tamir ediyorsunuz çok ucuza. Yani çözülmeyecek dertler değil. Ben gözetmeniz gereken şeyleri söyleyeyim biraz büyük de konuşacağım bunlar zaten sorunsuzsa o araba sizi daha çok kendisine bağlar.
İlk olarak arabayla özdeşleşen varyator kesinlikle bakılacak.
İkincisi ise yine aynı şekilde ön takım araç lifte alınıp kontrol edilecek, sürerken kasısten geçip ses yapıp yapmadığına bakılacak.
Bundan sonraki şeyler yarı kozmetik yarı fuzuli size bağlı şeyler. İşte kırık çatlak çizik cam aparatı iç kapı kolu vs varsa boyanacak tamiri yapılacak olmuyorsa çıkma veya alınacak.
Viraj denge çubukları yine araç lifte kaldırıldığında gözden geçirilecek.
Araç cihaza bağlanıp hata verip vermediği gözetilecek
Sunroof kontrol edilecek hem ses yapıp yapmadığı hem de açılma mekanizması.
İşte baskı balata triger lastik durumu derken zaten araba komple elden geçmiş olacak. 😀 aracın kendine ait iki üç tane marka forumu var. Almadan gidin oraya üye olun hem araştırın hem de orada bazen güzel bakımlı araçlar düşüyor. Keyifle deneyip binersiniz.
Düz 1.6 TS çok kullanmadım. Ama standart zamanı ve sınıfındaki araçlara göre dahi farkı hissediliyor her anlamda.
Emre-Dylan
20-06-2016, 22:29
Öncelikle şunu belirteyim 1.6 TS motor olarak varyatorlü 120 hp, varyatorsüz 105 hp modelleri var.
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Varyatorlu ve varyatorsuz olduğunu nereden anlarız varyatörlü motorun kodu nedir? Netten bakıyım dedim ama wikide filan yazmıyor motor kodu sadece 1.6 ts yazıyor. Varyatoru her ne kadar bozulursa bozulsun ama varyatorlu önceliğim.
Ön takım hakkında okudum yorumunuzu bir önce ki postta o aklım da olacak aracı alırken. Şuan için beğendiğim araçlar 26.5k 28k arası biraz daha zamanım var olmadı alacağım dönemde 25e uygun araç bulamazsam biraz daha birikim yapıp temizini almak daha mantıklı olur. Lpg'de sanırım hiç bir şekilde sorun olmuyormuş? Varyatorsuz araç alsak bile varyatoru taktırma şansımız var mı ilerde böyle bir şey mümkün mü? Birde görsellik olarak neler yapılabilir 147 mk2'ye internette pek bir şey bulamadım da :)
rain man
20-06-2016, 23:56
5x98 Bijon ölçüsünde yine alfa romeo'ya ait çok güzel jantlar var. Vela, süpersport, selespeed, blackline, Collezione, çok kollu gt, çok kollu ve yuvarlak gta jantları gerçekten aracın kaderini değiştirir. Onun haricinde yapılacaklar belli. Lester marşpiyel, prokit yay, güzel bir jant, yoksa bagaj üstü spoiler ve son olarak ön çamurluk sinyal üstü yoncalar vazgeçilmez kombinin parçaları. Resim kısmını pc'ye geçince zenginlestiririm.
147 yüzü eskise de 50 60 binlik Opelleri vs rakiplerini hala kenarda bırakabilecek tasarıma sahip. Motor kodu var mı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 105lige varyator takılınca 120lik oluyor fakat direk takınca veriyor mu bilmiyorum. Direk varyatorlü almak daha mantıklı. Tek bilmeniz gereken 120likse varyator olduğu.
Emre-Dylan
21-06-2016, 00:01
5x98 Bijon ölçüsünde yine alfa romeo'ya ait çok güzel jantlar var. Vela, süpersport, selespeed, blackline, Collezione, çok kollu gt, çok kollu ve yuvarlak gta jantları gerçekten aracın kaderini değiştirir. Onun haricinde yapılacaklar belli. Lester marşpiyel, prokit yay, güzel bir jant, yoksa bagaj üstü spoiler ve son olarak ön çamurluk sinyal üstü yoncalar vazgeçilmez kombinin parçaları. Resim kısmını pc'ye geçince zenginlestiririm.
147 yüzü eskise de 50 60 binlik Opelleri vs rakiplerini hala kenarda bırakabilecek tasarıma sahip. Motor kodu var mı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 105lige varyator takılınca 120lik oluyor fakat direk takınca veriyor mu bilmiyorum. Direk varyatorlü almak daha mantıklı. Tek bilmeniz gereken 120likse varyator olduğu.
Anladım çok teşekkür ederim resimleri sabırsızlıkla bekliyorum. Evet tasarım konusunda harika 30k lık mk2 147, 50-60klık araçlardan daha şık duruyor ufak dokunuşlar yapıldığında :)
rain man
21-06-2016, 08:33
Örneğin şu arabanın 15 seneyi gecik zamandır piyasada olduğuna kim inanır?
http://pichost.name/images/2014/06/23/5555.jpg
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrrwgWZwkNpkQQyG7HdT4BOsyn-BdNDGNofIwWd6kQLg8h49lvgl8OaZQqpg
http://images41.fotosik.pl/1500/9f9fa86f5d73f226med.jpg
http://www.alfaclub.pl/galerie/samochody/147-gta/17.jpg
Bu Novitec'in jantlardan birisi
http://only-carz.com/data_images/models/alfa-romeo-147/alfa-romeo-147-06.jpg
Cadamuro ön tampon
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvcnn6D4weTEHjOB6pxozLHCFyH8I3-NFF5SV1nWY95qtnYOYr8y9G-9bv
Zender ön tampon marşpiyel
http://www.lanz-mario.com/tools/imageuploader/iur/pics/ogp2005-44.jpg
Diğer küçük alternatiflerin yer aldığı link
Alfa Romeo 147 Facelift Styling - Sto (http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-147/Body-Styling-Series-II:::1_19_296.html)
Tabi güzel parçalar jantlar var. Eğer yurtdışından getirilebilirse çeşit çok. Ama görsel modifikasyonlar genel olarak mk1 kasada daha agresif duruyor o da gta versiyonuna benzetildiği için
rain man
21-06-2016, 08:35
Keşke bir taneden fazla gelseydi şu gta versiyonu...
TheIllest
21-06-2016, 09:21
hocam aracımdaki jantın orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? aldığımdan beri benimkinin üstünde de gt janta benzer bi jant var lakin orjinalmi bilemiyorum ağır bir jant da değil lakin genede emin değilim fotosunu atabilirim isterseniz
rain man
21-06-2016, 09:48
Orjinal jantsa alfa romeo ve made in italy yazıyor olması gerekiyor. Onun haricinde deneyimli gözler anlayabiliyor bayağı bayağı :)
Emre-Dylan
21-06-2016, 20:21
*
Zender tampon marşpiyel efsaneymiş gerçekten novitec jantlı siyah araç zaten favorilerimde :) O.z ultraleggera veya bulunabilirse şu jant harika olur 147'ye.
http://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2015/11/2017-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-4-1280x720.jpg
rain man
21-06-2016, 23:31
Yalnız bu giulia jantı olması lazım :) Pcd'nin tutması bir yana araba yok piyasada. Ultraleggera da 18 olmadığı sürece biraz zayıf kalıyor aslında. Ben bulabilirsem 5x100'lük 18" superturismo'ya razıyım.
overblack
22-06-2016, 01:00
Hayatında Alfa sahibi olmamış hatta kullanmamış kişilerin yorum yapması çok hoş oluyor.
25 bandında alabileceğin düzgün nadir araçlardır. Yedek parça konusunda internetten bir çok yerden temin edebilirsin.
Ör. https://alfayedek.net/detailedcategory/147
Ankara içinde çok düzgün özel servisler mevcut.
Hayatında Alfa ile kaza yapmamış kişilerinde konuşması güzel oluyor.
Bu sitede 75 superamerica turbo 8-10 bin liraya satılmadıysa yanından bile geçme alfa'nın
tunerviper
22-06-2016, 01:36
Hayatında Alfa ile kaza yapmamış kişilerinde konuşması güzel oluyor.
Bu sitede 75 superamerica turbo 8-10 bin liraya satılmadıysa yanından bile geçme alfa'nın
Ne anlatmak istediğini çözemedim :)
Emre-Dylan
22-06-2016, 01:55
Yalnız bu giulia jantı olması lazım :) Pcd'nin tutması bir yana araba yok piyasada. Ultraleggera da 18 olmadığı sürece biraz zayıf kalıyor aslında. Ben bulabilirsem 5x100'lük 18" superturismo'ya razıyım.
Aynen araç yok jantıda hiç yoktur olsada en az 4 5kdan aşağı değildir diye düşünüyorum :) Şu da olabilir ama adını bir bulamadım bu jantı bmw e92 m3 gts diye geçen janta çok benzettim :D
http://www.resizer.pl/pliki/9217.jpg
coolvtec
22-06-2016, 08:05
Yıllar önce ilk arabamı alacağım, o zamanlar alfa 155 var, türkiyedeki yakın servislerde ikinci elini aramıştım, tani o zamanlar sahibindencom da yok. yolsa bir tane gördüm mü uzun uzun bakardım, o ahşap deri direksiyonuna, içine hasta olurdum, hele q4 benim için sadece bir hayel idi. nasip olmadı alamadım honda aldım ve o zamandır hondacıyım. ama eminim ki ilk arabam alfa olsaydı, şu an muhtemelen bir alfa 159 a biniyor olurdum. yorumlardan sonra gaza geldim 159 lara bakıyorum şu an :) sevdiysen al gitsin. ama bir arkadaşın dediği çok mantıklı geldi. tüm paranla alma, 2-3 altına al. hayırlısı.
rain man
22-06-2016, 08:23
Markanın eksiği de çok. Asla bir alman konforunu sağlamaz, ne yaparsanız yapın bu arabanın kenarın köşesinden gelecek seslere takılacaksanız zaten bu arabayı almayın. Elektronik sistemleri problemleri baş gösterebiliyor, mühim şeyler olmasa da arada can sıktığı doğru. Ama işlevselliği etkileyen konular değil çoğu zaman. Güvenlik konusunda 2001 yılında ncap'ten 3 yıldız alan mk1 kasanın üzerinde küçük güncellemeler yaptılar ama sonrasında ncap testine girmediler. Yine de o zaman tasarlanan, üretilen C sınıfı araçlar arasında fransızlar ile almanlar arasında yakın olduğunu düşünüp karşılaştırma yapmaya bence pek gerek yok.
Ancak aracın zaten dinamikleri ziyadesiyle tatminkar olduğu için mesele kaza yaptığın değil önceki zamanlarda neler yapabildiği. O da o paraya ancak bu kadarını veren cinsten. Daha aşağısı değil elbet.
Yalnız 159 gerçekten başka bir araç :) Onun için farklı bir başlık açıp kullanıcılarının yazdıklarını görmek gerek.
Emre-Dylan
23-06-2016, 20:13
Markanın eksiği de çok. Asla bir alman konforunu sağlamaz, ne yaparsanız yapın bu arabanın kenarın köşesinden gelecek seslere takılacaksanız zaten bu arabayı almayın. Elektronik sistemleri problemleri baş gösterebiliyor, mühim şeyler olmasa da arada can sıktığı doğru. Ama işlevselliği etkileyen konular değil çoğu zaman. Güvenlik konusunda 2001 yılında ncap'ten 3 yıldız alan mk1 kasanın üzerinde küçük güncellemeler yaptılar ama sonrasında ncap testine girmediler. Yine de o zaman tasarlanan, üretilen C sınıfı araçlar arasında fransızlar ile almanlar arasında yakın olduğunu düşünüp karşılaştırma yapmaya bence pek gerek yok.
Ancak aracın zaten dinamikleri ziyadesiyle tatminkar olduğu için mesele kaza yaptığın değil önceki zamanlarda neler yapabildiği. O da o paraya ancak bu kadarını veren cinsten. Daha aşağısı değil elbet.
Yalnız 159 gerçekten başka bir araç :) Onun için farklı bir başlık açıp kullanıcılarının yazdıklarını görmek gerek.
Konfor ve sağlamlık bakımından almandan bir çıta düşük fransızdan bir çıta yüksek, yani ortalarında bir yerde diyebiliriz doğru muyum? Peugeot 206 gibiyse iç trim sesleri vazgeçmemde en büyük etken olur valla. Elektronik sorunlardan kasıt mesela ne gibi ve cep yakan türden bir şey mi? Çünkü cepteki para ile aracı aldığımda sigortasını ve rutin bakımını anca karşılarım ilk 2 3 ay, aldıktan 1 hafta sonra bir yerden büyük(2-3bin tl) bir patlak verirse yatar araç kapımda. Bir de çevrem araç konusunda pek bilgili değil daha doğrusu alfa konusunda pek bilgili değil, alma satamazsın sorunu büyük olur gibi muhabbetler geçti aramızda hani aldıktan sonra ben haklıydım almamanı söylemiştim sana demelerini istemiyorum. Zaten aracı alırken en ufak civatasına kadar baktıracağım ama sonradan sürprizler ile karşılaşmaktan çekiniyorum.