PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapalı Otopark Sorunu! YARDIM

Faruk_Vtec
09-05-2016, 00:50
merhaba arkadaşlar, okuyan & yorum yazan herkese şımdıden çok tşk ederım...

yan komşumuzun kızı yenı araba aldı(hayırlı uğurlu olsun), kapalı otoparkta yanyana park edıyoruz(sıtenın otoparkı ve herkese aıt numaralı yerler var), acemı olduğu ıçın ıçe doğru yanı bana yakın park edıyor ve arabaya ınıp & bınmek(2 arabamız var 2 sı de tek kapı) otoparka gırıp & çıkmak zor oluyor..

valıdeye soyledım, annesıyle konuşarak rıcada bulundu..

- 2 gun sonra aynı sorun oluşmaya başladı.. :)

bu sefer kapılarını ben çaldım ve annesı çıktı çok tatlı bır dılle kızının bıraz daha yana yanaşmasını rıca ettım..

kapılarını tekrar çaldım, bu sefer kız actı gene tatlı dılle uyardım..

dukkandan geç çıkmıştım, arabanın gene benım tarafıma yakın olduğunu gordum saat 5 cıvarıydı zıllerıne basıp rahatsız etmemek adına sıleceklerını kaldırdım, sabah benden once kalkıp gıderse gene bır uyarı olsun ıstedım..

neyse sabah evden çıkarken gene zıllerıne bastım, annesı açtı kapıyı gece geç geldığım ıçın rahatsız etmemek adına zıle basmadığımı ve arabanın sıleceklerını kaldırdığımı soyledım, gene rahatsızlığımı dıle getırıp rıca ettım hatta 2ncı arabamızının yerını onerdım(2ncı arabamızın yer sahıbı 2 kat altımızdakı teyze bızı torunu gıbı sevıyor, arabası yok ve onun rızasıyla oraya 2ncı arabamızı çekıyoruz) ıstersenız sız oraya çekın orası daha genış ve daha rahat dedım(gerçekten de oyle)..

hanım efendı ısrarla kızının duzgun park ettığını soyledı..

bu sabah peder bey valıdeyle alışverışe gıderken garajda kıza denk gelmışler + o ara şans eserı guvenlıkte gelmış, peder bey sorunu anlatmış gostermış etmış, ı ıhh değışen bışey yok gene aynı tas aynı hamam...

sonuç olarak bu sorunu çozmek ıçın ne yapmam lazım;

-yasal haklarım nedır? zabıta mı çağırmam lazım? polıs mı çağırmam lazım?

-yoksa eve geldığımde saat kaç olursa olsun zıle basıp onları rahatsız mı etmelıyım..

-arabam boyasız, arabama surtmesını bekleyıp değer kaybından dava açıp, onları en az benım kadar yaralamalımıyım..

-yada arabamın yerıne hem buyuk hem genış bır araba çekıp onun gırıp çıkmasını zorlaştırarak pes etmesınımı beklemelıyım..

-oturduğumuz sıtede ılk taşınanız 94'ten berı mal sahıbıyız, komşumuz kıracı(bunun pek fark yaratacağını sanmıyorum ama genede belırtmek ıstedım, acaba mal sahıbıne ulaşıp bır sonuca varabılırmıyız)..

şuanlık ılk aklıma gelenler bunlar, yasal olarak bu olayı en kısa surede çozmek ıstıyorum, çunku gerçek anlamda sorun oldu...

AliDogukan
09-05-2016, 00:59
Eşek kadar Caravelle'i çapraz park ediyorum kimse bi yerimde olmaz dileyen barzo iki ayaklı hayvan vs. diyebilir.Milletimiz ne zaman medeniyete erişir arabadan inerden iki kapı arasına elini koyar ben de o zaman düz parketmeye başlarım.Size de tavsiye ederim :)

Sinan58
09-05-2016, 01:12
İnsan olana laf bir kere söylenir, tekrar aynı şeyi yaparsa akü bağlantısının birini çıkarın.

Israrını sürdürürse çok farklı çılgınlıklar yapabilirsiniz, heleki mekanikten anlıyorsanız ön kaputu açın gerisi size kalmış :D

rdmmm
09-05-2016, 01:27
oturduğunuz yer site ise yerde park çizgileride var ise izin alınıp sizin yerinizle komşunuzun yeri arasına 3 4 tane demir bariyer yaparsanız en azından aracınıza uzak tutabilirsiniz bence.

Burak K.
09-05-2016, 01:44
oturduğunuz yer site ise yerde park çizgileride var ise izin alınıp sizin yerinizle komşunuzun yeri arasına 3 4 tane demir bariyer yaparsanız en azından aracınıza uzak tutabilirsiniz bence.

En mantıklısı bu olur.

Ya da kıza damat adayı bulun,evlensin gitsin rahata kavuşun. :)

300E
09-05-2016, 01:50
İki park yerini ortalayın, empati kurmayı öğrensin biraz.

golgeoyunu03
09-05-2016, 02:04
Eğer sizden önce gelirse otoparka, önüne park edin.

golgeoyunu03
09-05-2016, 02:08

Demir çit şeklinde yapılsa net olur :)

Sadık Özyer
09-05-2016, 02:12
duba koymak en mantıklısı.

MertSerhanÖ.
09-05-2016, 02:19
Egzozuna patates soğan moğan tıkayın bütün egzoz gazı ağzına dolsun arabasıda kırsın yürüsün gitsin bisiklet alsın.Aa bu ne be ben darlandım okurken Allah sabır versin size

denizhandinc
09-05-2016, 06:12
Allah baska dert vermesin bilader

aposport
09-05-2016, 06:16
bence de plastik dubalarla sınırını cevir.

EREN34
09-05-2016, 06:46
Kız belli ki beceremiyor.

Eğer aracı 2 çizgi arasında ise kanunen hiç bir şey yapamazsınız

DOHC
09-05-2016, 07:21
Sende onu sürücü kapısına yakın park et imkan varsa. Arabasına öteki kapıdan girsin. Ama çıkarken sana çarpmasın :).

oKsEAt
09-05-2016, 07:40
En mantıklısı plastik bariyer, hacı yatmaz gibi geldi bana da.

Kız anlamamakta ısrarcı, üstelememek lazım :D

osmanaydo
09-05-2016, 07:43
Kadınlar bu konularda biraz vurdumduymaz.
Sileceğini söküp egzozuna soksan da değişen bişey olmayacak.
Allah yardımcın olsun.

peace
09-05-2016, 07:50
Kaç kere lafla anlatmaya çalışmışsınız bell iki anlamıyor. Kapı açma olayı yüzünden avmlerde en ucra köşelerden yürüyorum girişe.

EM-RE
09-05-2016, 07:52
Komşusunun Hakkı'na Tecavuz eden den ,insanlıktan nasip almamışlara inanılmaz kızıyorum.
Ortalamada bu tip seyler kadınlarda daha çok.
Bende çok cektim kapalı otopark işinden daha yeni düzene girdi sayılır.
Daha bu sabah üst kattaki kadın yarış atı gibi koşuyordu evin içinde ona uyandım,benimde son Zaman'larda onunla basım dertte...
ALLAH Yardımcın olsun.

mert_can 41
09-05-2016, 08:31
Hacı yatmaz tarzı daha tehlikeli ya sizin arabaya doğru yatarsa park yeri nasıl bir yer bilmiyorumdager geri girseniz sol taraf kıza bakmıcak şekilde

arda35
09-05-2016, 08:32
Eşek kadar Caravelle'i çapraz park ediyorum kimse bi yerimde olmaz dileyen barzo iki ayaklı hayvan vs. diyebilir.Milletimiz ne zaman medeniyete erişir arabadan inerden iki kapı arasına elini koyar ben de o zaman düz parketmeye başlarım.Size de tavsiye ederim :)

Bi gün olmayacak yerde park edersin. Yukarıda önerildiği gibi pislik yaparlar aracına. O zaman görürsün barzoluğu. Çapraz park etmek çözüm değil. Başkalarını da düşünmelisin.

Transporter'a yakın büyüklükte bir aracımız var. Her zaman dikkat ederim sürücü kapılarını kapatmamaya. Aracın büyük olması park üstünlüğü sağlamıyor neticede.

MCN21
09-05-2016, 08:35
Plastik dubalar ile bölebilirsiniz. Ben genelde çok sinirlendiysem saçma sapan park edenlerin kapısına sıfır park edip camdan çıkıyorum :D

Ome_RS
09-05-2016, 08:39
Bence her denk geldiğinizde tarihli fotoğrafı çekin. 10 resim olunca dosya şeklinde alın daireye çıkın.
Kızının düzgün park ettiğini sanan anneye, o kıza fotoğrafları gösterin. Arabaların kapılarının büyük olduğunu açıp kapatmanın zor olduğunu kapılar çarpınca gamze oluştuğunu vs söyleyin. Artık ciddi derecede rahatsız olduğunuzu komşuluk ilişkileri bozulmaması adına son kez kibarca uyardığınız bundan sonrasında farklı davranıcağınızı söyleyin ve farklı yaptırımlar uygulayın.
En mantıklısı yönetimden izin alıp hacıyatmaz gibi birşey montelemek.
Kıza değil ama iki araba arasına :D :D

NakkaSss
09-05-2016, 09:12
Madem anlamıyor ve her seferinde siz onun peşinden koşuyorsunuz. Çapraz park edin biraz da o sizin peşinizden koşsun :D Aaa öle mi olmuş deyin bir daha öle park edin :D Biraz da o kovalasın :D

G.U.Z.
09-05-2016, 09:46
bence de büyük bir aracı parkyerinize tam çizgiye sıfır parkedip kızın arabasını sürtmesini beklemek taraftarıyım, mümkünse kasalı kamyonet olsun, köşeye illa ki girer bu performansla o bayan :)
yasal olarak birşey yapılamıyorum diye biliyorum, çıkışınızı engellese çekiciyle çektirirsiniz ama..

Berkan
09-05-2016, 09:49
çekici sokamazsın ne boydan ne enden kurtarır

Kadyr
09-05-2016, 09:59
Bu durumu sadece kadinlar degil mal erkeklerde yapiyor arabayi ortalamaktan acizler. Duba koymak mantikli olabilir bu arada

by serçe
09-05-2016, 10:07
bence tek çözüm, bir arabayı dükkanda bırak komşun dan uzak yere park ettiğin araba ile işe gidip gel

individual
09-05-2016, 10:12
Biz insanlar ortak kullanım alanlarını insan gibi düzgün kullama özürlüyüz.

2jz
09-05-2016, 10:32
Madem anlamıyor ve her seferinde siz onun peşinden koşuyorsunuz. Çapraz park edin biraz da o sizin peşinizden koşsun :D Aaa öle mi olmuş deyin bir daha öle park edin :D Biraz da o kovalasın :D

En insani çözüm yolu bu bencede :) kalp kırmadan yaptığını anlatırsınız. Anlamak istemezse parkta edemez.

johnie
09-05-2016, 10:34
En insani çözüm yolu bu bencede :) kalp kırmadan yaptığını anlatırsınız. Anlamak istemezse parkta edemez.

bence o düşünce kötü..
o şekilde bıraktığını düşünün, kız dicek ki ben oraya girerim ederim - giremicek çizicek vuracak falan hepten olay çıkar bence :)

Diyadin
09-05-2016, 10:39
Sorunu erkek kardeşi ve babsı vs ile konuşup halletmeni tavsiye ederim :)

Kadın milleti tartışırken ağlamaya başlar bir anda dünyanın en haksız insanı olursun :)

lnd_samet
09-05-2016, 10:49
sabit duran aracı oraya park et,
ve yerden 30 cm yüksekliğide arac boyunca u şekline benzer demir boru yaptır, altlarında geniş saç plakalar olsun tekerin ona bassın.
bir nevi koruma bariyeri yaptır ora bölmeye. demirciye rica etsen boruda olur köşe demirde 50 liraya yapar.

benim peder biraz pinpiriktir.
ayda 1 kez şehirdışına çıkmak için 2-3 yılda bir carevella satar alır sıfır olarak. yan komşular kapıları çarpıyor diye böyle bir demir yaptırdık,
belki 10 yıl olmuştur. kafamız rahat :) yan komşu çok yanaşırsa demire çarpıyor kapısı :D

fthdrn
09-05-2016, 11:01
Plastik dubalar ile bölebilirsiniz. Ben genelde çok sinirlendiysem saçma sapan park edenlerin kapısına sıfır park edip camdan çıkıyorum :D

Tam ters park edip camdan çıksan :D

fthdrn
09-05-2016, 11:03
Ahahaha gülmekten yazamadım. Normal kapıdan çıksan yani :D

GKS
09-05-2016, 11:26
kıza düzgün parkı öğretmeyi teklif edin bence :)

imprezaWRC
09-05-2016, 11:43
Çözüm bu http://ecx.images-amazon.com/images/I/31ghaVEZ5IL.jpg
http://www.amazon.com/Go-Jack-4500-Go-Jak-Capacity-Vehicle/dp/B009TCFB3G/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1462786887&sr=8-2&keywords=gojack

Uygun fiyata bulursan bende alabilirim :)

https://www.youtube.com/watch?v=pJlomiMumWs

zx6r
09-05-2016, 12:11
Kızla evlenin :D , söylediğiniz halde yapmaya devam ediyor ise belliki sizden hoşlanıyor , ona küçük lokal boyalar alın :D

gokayy
09-05-2016, 12:17
En mantıklı çözüm saat kaç olursa olun gidip uyarmak.Yapabileceğim bir şey yok giremiyorum kusura bakmayın bu şekilde devam ederseniz bende kapınızı çalmak zorundayım diye belirtirsiniz.Böylelikle aileye sorun olmaya başlayacak geç saatler belki biraz dikkat etmeye başlar.

Yok ağır gerizekalılarsa tek çözüm yukarıdada bahsettikleri gibi çizgilerin üstüne direk,hacıyatmaz vs yapmak.Hacıyatmazlar sekip sizin arabaya vurabilir dikkat etmek gerek.

gokayy
09-05-2016, 12:19
+Ek olarak çapraz park ediyorum büyük aracım var umurumda değil diyen arkadaşa sözüm,benimde bir arkadaşım var engelli yerine kasıtlı park edene,çapraz park edene sizin dilden anlayacağınız şekilde kendince dersler,araçlarınıza küçük süprizler yapıyor.Senin kafadan yani umarım ona denk gelirsin.

kelalper
09-05-2016, 12:28
Olm kız sosyalleşmek istiyor ama sen anlamıyorsun demek ki. :D

Bi daha ki sefere sen arabayın onun sürücü tarafının olduğu yere ayna aynaya değecek şekilde sok. Giremeyinde zaten eve gelecektir.

220T
Modem adınızı değiştirip iğneleyici şeyler yazın,psikolojik baskı olsun.:D

ModulaRKinG
Ben olsam plastik duba şeklinde demir duba koyarım bir kere kapısını vurur akıllanır

Mert Alpay
09-05-2016, 13:45
kız ilgiye aç sevgi şefkat istiyor belliki

Sinan58
09-05-2016, 13:59

Forumdan neler çıkıyor ahahaha :D

JosephuS
09-05-2016, 14:00
Sen bekarsan o da bekarsa tanışın bir çay için...
Sonra romantik bir laf beklerken deki
"Arabayı düzgün parket. bilmiyorsan binme."

aslan
09-05-2016, 14:04
O kadar uyarıya ragmen nasıl çektiğini merak ettim açıkcası
Fotoğraf varmı Faruk?

imate
09-05-2016, 14:18
Hocam fotoğraflarını atarsan park yerinin daha akıllıca çözümler bulabiliriz. (mümkünse bayanın ve sizin park ettiğiniz resimde olsun.)

AliDogukan
09-05-2016, 15:15
Ahah iyi abi siz gayet nizami bir şekilde parkedin sonra gelin buraya konu açın kapımda göçük var boyasız düzeltilir mi diye çabalayın :)

MCN21
09-05-2016, 15:21
Ahah iyi abi siz gayet nizami bir şekilde parkedin sonra gelin buraya konu açın kapımda göçük var boyasız düzeltilir mi diye çabalayın :)

Senin gibi insanların tutumuyla ancak otoparklarda yer sorunu var diye konu açarız..

drago
09-05-2016, 15:23
2niz de düz girince oluşuyorsa bu sorun, geri geri park et sıkıntı kalmaz.

Arkadaş yazmış, hakkaten Allah başka dert vermesin.

wolkanku
09-05-2016, 15:25
2 aracın da yerini kaplayacak şekilde park edin eğer kızdan önce geliyorsanız.

kız mecburen park etmek için sizi bulacak, inip park edip, bak böyle park edilir diye tatlı dille anlatmaya çalışın.

yine olmuyorsa , 2 . aracınızı kızın yerine park edin. kendi aracınızı da 2. aracınızın yanına her zamanki yerine çekin.
kız geldiğinde mecburen boş kalan ,2 . kattaki teyzenin yerine park etmek zorunda kalacak, bunu sürekli hale getirince de oraya alışacak.

ckrc
09-05-2016, 15:38

Kardeşim, Anadolu'da yaşıyorsun değil mi ?

İstanbul'da maalesef kendisini kasabanın şerifi zannedenler, adaleti kendisi sağlamak isteyenler olduğu için hatalı park edenin camını kırmak, sileceğini bükmek, dikiz aynasını kopartmak, tamponunu kırmak gibi aksiyon alan ve kendisini haklı gören hayvanlar var.
Yemin ediyorum ki, sebebi sırf görmemişlik, sosyo ekonomik olarak alt tabakadan gelip 4,5 bin tl maaşla işe girip orta-alt sınıf olunca kendini bi *** zannedenler bunu çok yapıyor.

Yahu gece 4 de siteye gelip sabah 6 da çıkacak arkadaşım arabasını benim arabamın önüne çekti, kimseyi engellemiyor, yolu kapatmıyor, yolu daraltmıyor.
Kendini kasaba şerifi zanneden, hayatta en önemli başarısı 1K TL'ye kiraladığı "güvenlikli-havuzlu sitede" kendini residansta oturuyor zanneden gerizekalı hayvanın teki tutmuş sileceği kırmış, aynanın camını kırmış, siteye yazdım yapan çıksın, parasında pulunda değiliz bi derdi neymiş anlatsın diye, ortaya da çıkmadı.

Oturduğunuz site ne kadar modernmiş, en azından komşularınız kapılarını açıyor, muhabbet ediyorsunuz. Kıskandım vallaha, toki sitesinde yaşamanın kötü yanlarını yazmıştım zaten, böyle modern insanları görünce üzülüyorum ya.

75 cm Delinatör(Haciyatmaz olarak biliniyor) tanesi 27 TL+KDV-Montesi çok kolay ancak kapının arabanıza çarpması engel değil. Şantiyelerimizde ve çalıştığım yerde sürekli uyguluyoruz, akan trafik disiplini için güzel bir aksiyon ancak park yeri vb. olarak işe yaramıyor.

Yerinizde olsam 2 tane "Su Bariyeri" alırdım, piyasa fiyatı 152TL+KDV montaj uygulaması yok, elinizle alıp koyuyorsunuz otopark çizgisini ortalayacak şekilde yerleştirildiğinde hem arabasını çarparsa komşunuza zarar vermeyecektir, hemde sizin için gerekli korumayı sağlayacaktır. Site yönetiminden izin almanıza, hilti vb. delici alet kullanmanıza gerek kalmadan yerine koyabilirsiniz.

Gökhan Bilgin
09-05-2016, 16:06
Faruk abi kız sana hayırlı olsun :D

ÜSTÜNERC
09-05-2016, 16:17
Bence aracın sahıbını alıp garaja inin ve kapıyı açtığınızda rahat inilip binilmediğini kendi gözüyle görüp ikna olsun.Belki biraz daha park konusuna hassaslık gösterir.

drago
09-05-2016, 16:31
Hayırdır noluyorsunuz, sonuçta birinin kardeşi kuzeni vs. bu hanım arkadaş. Yanlış park ediyor ya da edemiyor diye hayırlı olsunlar bilmem neyler?

burakgunay
09-05-2016, 16:37

denecek çok şey var da, gerek yok. devam et.

AliDogukan
09-05-2016, 17:02
O zaman şöyle anlatayım.

https://youtu.be/udjBewkkPxE

https://youtu.be/5UgLCYlDxkE

https://youtu.be/H2eWo-ythJU

Akan trafiğin ortasında kapısını sonuna kadar açan adamlar otoparkta empati yapıp arabasından inerken kapının arasına elini mi koyacak ? Ben söyleyeyim asla katiyen yapmazlar.Kapını göçürür numara bile bırakmadan uzar ordan.

Ben yaptığımın etik olmadığını bilmiyorum sanki.İnsanlar ne zaman insan gibi hareket eder karşısındakini de düşünür duyarlı olur ve kapısını hangar kapısı gibi sonuna kadar açmaz,ben de o zaman düzgün parketmeye başlarım.Kimsecikler kusura bakmasın olacakları bile bile öküzlerin kaportayı mahvetmesine izin vermem.

Başkasının malına zarar veren öküz olmaktansa kimsenin malına zarar vermeyen öküz olmayı yeğlerim.Ha inkar da etmiyorum herşeye rağmen yaptığım doğru değil.

Le10ur
09-05-2016, 17:07
bos yere duba ıle felan ugrasma sen de onun gıbı park et hatta surucu kapısını acamayacak sekılde koy kı anlasın

fatihcakin
09-05-2016, 17:56
Aklıma ilk gelen
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTpWcXXhcdAsf0l1KLiEKp2n1NJDkei1 P-gzlXdkgMWx77oKBN3FA

AşkınS.
09-05-2016, 17:57
Bir park yerini bu kadar sorun etmeyin bence

osmanaydo
09-05-2016, 18:25
Bir park yerini bu kadar sorun etmeyin bence

Apartmandaki park yerlerimizin önünde kilitli yat-kalk demirlerinden var
Dün sabah evden çıkarken kilitlemeden çıktım. Akşam geldiğimde karşı apartmandan bildiğim bir araba benim yerimdeydi.
Ben de gittim bi başkasının yerine çekip eve çıktım. Gece çocuğu acile götürdüm geri geldiğimde yine başka yere park ettim.
Sabah kendi yerime çekiyim dedim baktım yüzsüz hala orda.
Sileceğini kaldırdım.
Dünden beri arabam başkasının park yerinde duruyo. Eve gittiğimde sileceğimi kaldrımış ya da kırmış olsalar şaşırmam.

Şimdi ben nasıl dert etmeyim sen söyle?

rdmmm
09-05-2016, 19:23
Dün sabah evden çıkarken kilitlemeden çıktım. Akşam geldiğimde karşı apartmandan bildiğim bir araba benim yerimdeydi.
Ben de gittim bi başkasının yerine çekip eve çıktım. Gece çocuğu acile götürdüm geri geldiğimde yine başka yere park ettim.
Sileceğini kaldırdım.
Dünden beri arabam başkasının park yerinde duruyo. Eve gittiğimde sileceğimi kaldrımış ya da kırmış olsalar şaşırmam.

böyle durumlarda gerekli alet bir adet pense. 4 lastiğinde sibopunu kökünden çekip çıkarınca bir daha yapmıyorlar.

AyrtonSenna
09-05-2016, 19:38
Bence kız Faruk abiye yürüyor :D

sedat s
09-05-2016, 20:08
İki park yerini ortalayın, empati kurmayı öğrensin biraz.

faruk hıc ugrasma kanka bak arkadas receteyı yazmıs :)

AşkınS.
09-05-2016, 20:11
Sileceğini kaldırdım.

Haklisinizdir tabi hiçbirşey diyemiyorum.. Ama böyle mevzular bu ülkede silah çekmeye kadar gidiyor. Bende böyle bir mevzudan kolum çıktığı ve artik sürekli hale geldiği icin bu şekilde bir yorum attim.. Hayat sonlandirmak birileri icin cok kolay.. Olsun deyip gecebilmek lazim..

Wankel Batu
09-05-2016, 20:55
kiz kac yasinda

Faruk_Vtec
11-05-2016, 22:35
arkadaşlar yorumlarınız ıçın tek tek çok tşk ederım, sabır dıleklerınız ıçınde ayrıca tşk edıyorum. :)

zaman ayırıp derdıme derman olmaya çalıştınız, bı kaç gundur bakamadım foruma yoğundum ama şımdı tek tek yorumlarınızı okudum, alıntı yapıp konuyu kırletmek ıstemedığım ıçın toplu şekılde cevap verıyorum..

-arabalarımızın ıkısınıde rutın kullanıyoruz..

-demır barıyere & plastık dubaya yonetım ızın vermez, ızın versede ıkı araba ıkı kolona sıfır yanaşsa ortasında 4 karış boşluk kalıyor, ortadan bolersek 2 karış boşluktan tek kapı arabadan ınıp bınemeyız..

-kızla ve annesıyle uzlaşamıyoruz(uzlaşsak konu buralara kadar gelmezdı dıe duşunuyorum) evde erkek yok, ben bu kadar dık kafalı ınatçı bencıl ınsanlar gormedım, aynı olay bızım başımıza gelse ılk zıl çalındığında peder bey 'başlarım sanada arabanada, bundan sonra arabanı dışarı çekıyorsun' der ve konu ebedıyen kapanmış olurdu yada aynı şeylerı ben onlara yaşatsam onların tepkısı emınım benım kadar terbıyelı olmazdı, ben herşey kuralına uygun olsun ıstıyorum..

-dedığınız uyarıların hepsını daha once fazlasıyla defalarca yaptım, tek kapı sorununu anlattım 'sızın arabanızın kapısının buyuk olması benı ılgılendırmez' cevabı aldık, duzgun çektığı taktırde tek kapı olma sorununun ortadan kalkacağını ızah ettık bu seferde 'ben bu kdr yapabılıyorum'u duyduk, 'vursan cınayet, sevsen tecavuz' dedıklerı olay tamda bu oluyor sanırım..

-moralımı bozan bu konuda bıle yuzumde tebessum oluşturmayı başaran arkadaşlara tekrar tşk ederım.. :)

-kızla yakınlaşmak ısteyene arabulucu olurum :) yemek ısmarlarım :):) akşam kızla başbaşa kalınca park sorunumu cıcı cıcı severek anlatan ve sorunumu çozene 'Krıstal Gold Bakım' hedıye ederım.. :):):)

PATRON ÇILDIRDI...

Faruk_Vtec
11-05-2016, 22:36
-daha once bu şekılde yanyana çekıyorduk(kırmızı clıo abımın arabası / bende onun soluna park edıyordum, şuan clıonun yerınde komşu kızının arabası var)..

http://i419.photobucket.com/albums/pp280/Faruk_VTEC/A%20FF%20CAR%20CLEAN/IMG_1907_.jpg (http://s419.photobucket.com/user/Faruk_VTEC/media/A%20FF%20CAR%20CLEAN/IMG_1907_.jpg.html)

garajda bu şekılde..

http://i419.photobucket.com/albums/pp280/Faruk_VTEC/A%20FF%20CAR%20CLEAN/IMG_1908_.jpg (http://s419.photobucket.com/user/Faruk_VTEC/media/A%20FF%20CAR%20CLEAN/IMG_1908_.jpg.html)

Çözüm bu http://ecx.images-amazon.com/images/I/31ghaVEZ5IL.jpg
http://www.amazon.com/Go-Jack-4500-Go-Jak-Capacity-Vehicle/dp/B009TCFB3G/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1462786887&sr=8-2&keywords=gojack

Uygun fiyata bulursan bende alabilirim :)

abı urun cıdden ıyımış.. :)

Olm kız sosyalleşmek istiyor ama sen anlamıyorsun demek ki. :D

Bi daha ki sefere sen arabayın onun sürücü tarafının olduğu yere ayna aynaya değecek şekilde sok. Giremeyinde zaten eve gelecektir.

sen yetkılı bır abıye benzıyorsun abı :) gel bı kaç gun mısafırımız ol, senın arabayı oraya park edelım abı.. :) :)

CLIORS
11-05-2016, 23:15
Kırmızı clio nun yerini sen al, geri geri yanaştır aracını, komşunda senin yerine duz girsin kapılarınız çakışmaz.

CLIORS
11-05-2016, 23:17
Megane RS i ben de apartmanın kapalı parkına koyuyorum, kapıyı komşuların yanında 1 2 açtım gerekli mesajı aldılar, senin aracın kapısı Megane RS in yanında minik kalır.

arda35
11-05-2016, 23:25
O halde 2 seçenek kalıyor;

1) Ters istikamette park etmek. Böylece sürücü kapılarınız birbirine bakar, herkes rahat iner.
2) Mevzubahis araca sıfıra sıfır yanaşıp sürücü kapısından girişi engellemek. Sağdan inip binmek yerine park olayını öğrenmek zorunda kalabilir.

Tabii sizin Clio'yla aynı istikamette park ettiğini varsayarak yazdım. Aksi durumda sol tarafınızdaki komşudan yine ters istikamette park etmesini rica edebilirsiniz.

Engin G.
11-05-2016, 23:32
ahaha şu sorunu tek yaşayan ben değilim şöyle anlatayım garaj düz bir şekilde girilip 90 derece sola doğru dönüyosun ve dönemecin tam çapraz noktasında bi tane kız park ediyo ama etmekle olmuyo öyle bi bırakıyo ki tüm garaj içeriye 10 hamlede giriyo oysaki park sensör çalaşacak kadar duvara yaklaşsa hiç bir sıkıntı olmayacak herneyse bende bir kez kapılarına gittim daha sonra babam gitti daha sonra babasına söyledim sonra annesine hatta silecek kaldırma saygı çerçevesinde not hatta hatta park sensörlerinin ne işe yarıyacağını internetten indirip çıktı alıp camına sıkıştırdım nafile aynı sizin gibi 1 veya max 2 gün sonra aynısı oluyodu en sonunda öyle bi noktadan vurdumki arabasına bende ufak bi çizk oldu onun ön tampon sol taraftan kırılıp düştü :D araba servisten geldikten sonra duvara hep sıfır park etti eğer benim gibi şansa sizde hasar olmayacak şekilde vurabilirseniz etkili oluyo :D

UNAL
12-05-2016, 00:01
Apartman yönetimiyle görüşün öncelikle, alternatif olarak araçsız daire varsa belki onların park alanını size tahsis edebilirler. İlgisiz davranırlarsa
Konuya farklı açıdan yaklaşmayı deneyin, bir sabah sileceğini kaldırın, aynı günün akşam dönüşünde uğrayıp, şöförlüğünüzün pek iyi olmadığını (:D) park yerinden çıkmakta zorlandığınızı sabah neredeyse o yeni arabasına çarpacağınızı ve çok paniklediğinizi (hatta şöförlüğünüzü biraz daha gömmek adına aracın manevra kabiliyeti olmadığını yoksa çok rahat girip çıkabileceğinizi falan zırvalayın :D) daha önce çıkarken evin diğer aracına çarptığınızı bu yüzden o aracı artık farklı yere park etmeye başladığınızı söyleyebilirsiniz belki.
Yine aynı tas aynı hamam olursa, duvara doğru park ediyorsanız ikiniz de bir gün sabah erken vakitte sol çamurluğunuzu onun tamponuna 5 cm olacak şekilde yanaştırın, basın zile çıkamadım aracınızı az bi hareket ettirseniz diye otoparka kadar sürükleyin onu, nasıl yapalım falan deyip kendi aracınızı normal park konumuna getirin çıksın, siz de çıkıp teşekkür edin :)
O da çare olmazsa eğer otoparkın akış yolunu tıkamayacaksa, iki araçlık yerin arkasını kapatacak şekilde parkedin. Kapınıza gelirse, hemen çıkacaktım gir çık yapmada problem yaşıyorum vs. vs. Ne yazık ki bir şekilde empati yapmaya zorlamalınız gerekecek. Allah yardımcınız olsun.

samara
12-05-2016, 00:21
Kadın milletiyle uğraşılmaz.Allah sabır versin.Aman dikkat et fazla üstüne gitme.Çizer felan aracı

osmanaydo
12-05-2016, 07:57
Son 10 gündür bir kadına trafikte direksiyon dersi veriyorum.
Yaptığı şeyleri gördükçe trafiğe ve hayata bakışım değişiyo. Artık daha sabırlı biraz da umursamaz bir insan oldum. :)
Hani lamba kırmızıdan yeşile döndüğünde hiç kıpırdayamayan o araba var ya. O biziz telaş yapmayın. Az önce sol şeritte 20 ile giden de bizdik ve hepsine cümleler dolusu açıklamalarımız var.

S.Özcan
12-05-2016, 08:56
ben yan apartman yüzünden otoparka giremedim kaç kere,
bizim sokaktakiler apartmanın otoparkını beleş otopark olarak kullanıyor, yer olmayınca otoparka dalıyo herkes.
bir gece geldim yan apartmandaki teyze yine içeri giremeyeceğim şekilde aracını park etmiş, en az 20 manevrada ancak girebildim. bide baktım ki camdan bana bakıyo girebilecek mi acaba diye, sonra bir bağrışma yaşandı, bir daha yapmadılar,
içeriye bir doblo park etmiş, apartmanla alakası yok. otoparkın girişine bıraktım aracı, ne olur ne olmaz, birinin hastası falan olur diye numaramıda bıraktım cama, sabah aradı abi çıkacağım bi yol verir misin dedi, indim aşağı üzerine yürüdüm, oda bir daha park etmedi.
ben ne yapayım? banada bi akıl verin

EM-RE
12-05-2016, 09:11
Orası tam böyle 35 37 inç lik güzel bir tahoenin yeriymiş aslında varsa çevrenizde 1 hafta bırakın bence...
Bizim arabanın büyük olması bizi ilgilendirmez diyin.

asmisinsan
12-05-2016, 09:39
oooo faruk senin olay iimiş ben kaç kere kapalı garajıma girip çıkmadım sen en azından giriyorsun içeri veya istedigin zaman çıkabiliyorsun:D

Ome_RS
12-05-2016, 10:16
Faruk biriniz ters girin biriniz düz girin kapılar dışa doğru açılır kolon payını kullanarak rahat girer çıkarsınız sanki fotodan öyle görünüyor.
Bu şekilde denediniz mi? Yada hiç kızla muhattap olma o nasıl park etmişse sen onun tersini yap. O büyük ihtimal düz park ediyordur. Sen ters park et sabah çıkışında kolaylaşır. Benim alışkanlık oldu her yere ters park ederim. Acil çıkışlarda kolay çıkabileyim diye.

ozans
12-05-2016, 12:46
Tavandan aşağı ip sallandırıp tenis topu asın araya. Fazla yaklaşırsa tenis topuna çarpar jetonu düşer belki.

https://www.youtube.com/watch?v=QGdkI59e960

https://www.youtube.com/watch?v=QGdkI59e960

Dragger
12-05-2016, 13:26
Biriniz ters biriniz düz parkederek sorunu çözebilirsiniz gibi kardeşim :)

O genelde dümdüz girer, sen her zaman geri geri parket. Sol kapın hep rahat olur.

ygtrn
12-05-2016, 13:42
esnek uzun araba antenlerinden alın, cam taşıma vantuzlarının ucuna sabitleyin, o vantuzlada aracınızın yan kapısına yapıştırın, antenin ucunada ucu sivri bir cisim monteleyin, antenin uzunluğu sizin kapıyı rahat açabileceğiniz mesafe kadar olsun, eğer o dangalak kız bu şekildede dibine kadar yanaşırsa bu düzenekle arabası çizilir, ve bu zararı siz değil kendisi yapmış olur, şikeyette edemez :D

B.Koçer
12-05-2016, 13:53
siz 2 aracınızı yan yana park eddin
sizin 2nci aracınızı sımdıkı koydugunuz yere
bu rahatsız oldugunuz komsunuz park etsın

buna da mı yanasmıyorlar ?

İzzet Göçmen
12-05-2016, 13:59
siz 2 aracınızı yan yana park eddin
sizin 2nci aracınızı sımdıkı koydugunuz yere
bu rahatsız oldugunuz komsunuz park etsın

buna da mı yanasmıyorlar ?

Yanasmıyorlarmıs öyle okudum ben kabul ettirmemişsler :D

Yiğit G.
12-05-2016, 14:28
konuşarak çözülecek şeyler bunlar.Kız acemiymiş birkere zamanla öğrenir park etmesini.Lastiğini patlat aküsünü sök zarar ver vs diyenler aynısını başkası sizin kızınızın arabasına yapsa ne yaparsınız ? kafasını kırarsınız değilmi yapanın.. ona göre düşünüp hareket edin.En mantıklısı bahaouse datılan portatif dubalar alın çakın yere.Yada park etmesini öğretin ben olsam öyle yapardım güzel sözle teklif ederdim nasıl park ediceğini öğretirdim.

individual
12-05-2016, 14:42
konuşarak çözülecek şeyler bunlar.Kız acemiymiş birkere zamanla öğrenir park etmesini.Lastiğini patlat aküsünü sök zarar ver vs diyenler aynısını başkası sizin kızınızın arabasına yapsa ne yaparsınız ? kafasını kırarsınız değilmi yapanın.. ona göre düşünüp hareket edin.En mantıklısı bahaouse datılan portatif dubalar alın çakın yere.Yada park etmesini öğretin ben olsam öyle yapardım güzel sözle teklif ederdim nasıl park ediceğini öğretirdim.

Katılıyorum :icon_tup:

turkerrr
12-05-2016, 16:09
Hayırdır noluyorsunuz, sonuçta birinin kardeşi kuzeni vs. bu hanım arkadaş. Yanlış park ediyor ya da edemiyor diye hayırlı olsunlar bilmem neyler?

en aklı başında post bu olmuş bence.

sizin yakınınız ile ilgili bir forumda böyle ileri geri konuşulsa buraya konu açarsınız tanıyan var mı asıcam kesicem diye.

Kadyr
12-05-2016, 16:13
bazı konuşmalar iyi güzel normalde. onun dışındaki konuşmalar....kim bilir belkide kız içinizden birinin kuzeni bilmem nesi
malesef türkiye gerçekleri kız görünce akla yürümek geliyor hemen

Faruk_Vtec
16-05-2016, 00:24
arkadaşlar tekrar tşk ederım, yorumlarınızı tek tek okudum..

-olay kapıların çakışması değıl, dedığınız gıbı gerı gerıde yanaşırım sorun yok ama ben koşeye yanaştıkca komşumuzun kızı kalan yere ortalıyor aracını gene çıkarken ben zorlanıyorum yoksa araç gırış çıkışlarında denk gelmıyoruz kapı çakışma sorunu olmuyor, sorun park ederken ortada boşluk bırakmama sorunu..

-bırde ters park edıldığınde şu sorun ortaya çıkacak; komşu kızı arka kapısını açınca benım aynama denk gelecek + gırıp çıkarken aynama vurma ıhtımalı çok yuksek..

-başka boş yer yok eğer boş yer olursa oraya çekecem, kendı yerımede bır tane hurda koyacam vurup vurup dursun..

-yasal hakkım nedır dıye konu açıp bılgı alışverışı yapmak ıstedım, kırıp dokmeyle bağırıp çağırmayla bır sonuca varamayız hepımız bunu bılıyoruz onemlı olan doğru şekılde sorunu çözmek, bazı arkadaşlar makara olsun dıye alaycı davranıyor duşunulduğu gıbı gerçek anlamda o sozlerı sarf etmıyor, gerçekten ustunde durulacak bışey yok..

-pratık park & uzlaşma vb aşamaları zaten geçtık onlarda bı sonuç alamadık..

-bende bır hata yapıp bı kıza trafıkte dıreksıyon dersı vermıştım (gerçekten son goruşmemız olmuştu) sınyal verırken sınyal koluna & vıtes atarken vıtese bakılır mı yahu??? arabakı aynaları sök yemınle fark ederse bende bışey bılmıyorum, hayata bakış açım değıştı herkese tavsıye ederım(cıddıyım) ıstısnalar kaıdeyı bozmaz kadın surucu = canlı bomba, trafıkte sağımda solumda kadın surucu varsa ya gaza basıp uzaklaşıyorum yada bı yan şerıde geçıyorum..

Faruk_Vtec
16-05-2016, 00:25
Orası tam böyle 35 37 inç lik güzel bir tahoenin yeriymiş aslında varsa çevrenizde 1 hafta bırakın bence...
Bizim arabanın büyük olması bizi ilgilendirmez diyin.

abı dedığın tahoeya baktım guzelmış :) ben daha çok metal yığını ıstıyorum, vurduğunda kesın zarar gorsun dıye.. :)

şu tarz bışey:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-minivan-van-panelvan-takas-yada-satilik-296341836/detay?newSearchMode=withStandardMode&hideSearchFilter=false

MDeniz
16-05-2016, 09:04
yapacak tek birşey var oda arka tarafına kendisinin kaldıramayacağı ağırlıkta bir kaya koyun taş değil ha kaya :D güvenliğide tembihleyin oda ağır taşıyamıyorum desin :) arabaya zarar vermeyin orasını burasını çekerek kablo vs. bir yerden çıkıyor mutlaka. ben denedim lastikerini kestim yanlış parkedenin kırmızı ışıkta vurdular aracıma geçen sene yani senden çıkıyor illa ki :) o yüzden sıkı bir idman yap sonra kayayı al çıkamayacağı şekilde koy arkasına

emp:)
16-05-2016, 10:54
Çok kafa patlatmaya gerek yok bence:) Park yerini boş bulduğunda ortalayıp, ikinci arabanın giremeyeceği şekilde bırak. Kız getirip öncesinde arabasını koyarsa da arkasına çıkamayacağı şekilde aracı bırak. Kapıya geldiğinde de hiçbir şekilde çıkıp çekme, çekici falan giremez gördüğüm kadarıyla otoparka. Birkaç gün sonrasında o da bıkacaktır:) Aracını nizami bıraktığında böyle birşey yapmayacağını vs. anlatırsın sulh imzalarsınız diye düşünüyorum. Yoksa uyarı, laf söz anlamıyorlar belli...

semavi
16-05-2016, 11:21
Park olayları sorundur...
Sıra arkadaşımın babası adamı vurup öldürdü...
Kuzenimin benzer bir meselesinde babamın o gün yanında olan arkadaşının olayla alakası olmamasına rağmen gözünü kaybetti... O yüzden şaka yollu yaklaşamıyorum bu olaya...

Sonuna kadar iletişimle çözmeye çalışın... Bol bol resim çekin... Hala iletişiminiz kopmadı ise tenis topu bence güzel. O tarz bir şeyi kabul ettirmeye çalışın.

Yeterince kavga dövüş yaşanıyor, hazımsızlık had safha da... Siz katkıda bulunmayın...

Ben bayan şoför ise 10 kat daha müsamaha gösteriyorum... Hiç bir şey kaybetmedim bu güne kadar... Umarım kaybetmem ileridede...

MMMacit
16-05-2016, 11:25
Başka yere çekme şansınız varsa bence yerinizi değiştirin.

osmanaydo
16-05-2016, 11:30
Park olayları sorundur...
Sıra arkadaşımın babası adamı vurup öldürdü...
Kuzenimin benzer bir meselesinde babamın o gün yanında olan arkadaşının olayla alakası olmamasına rağmen gözünü kaybetti... O yüzden şaka yollu yaklaşamıyorum bu olaya...

Sonuna kadar iletişimle çözmeye çalışın... Bol bol resim çekin... Hala iletişiminiz kopmadı ise tenis topu bence güzel. O tarz bir şeyi kabul ettirmeye çalışın.

Yeterince kavga dövüş yaşanıyor, hazımsızlık had safha da... Siz katkıda bulunmayın...

Ben bayan şoför ise 10 kat daha müsamaha gösteriyorum... Hiç bir şey kaybetmedim bu güne kadar... Umarım kaybetmem ileridede...

Çok haklısınız.
Sakin kafayla düşününce "canım nolacak yerime park etmişse" diyebiliyorken. Gece vakti eve dönüşte park yerinde başka araba görünce kurt adama dönüşebiliyoruz.
Hayvani bi içgüdü bile olabilir.

serkanaygün
16-05-2016, 16:17

Arabada göçük de olacak yeri gelince boya da olacak, belki durduk yerde gelip vuracaklar da gamzeyle göçükle de kalmayacak. Ama arabama aman hiç birşey olmasın diye gidip de başkalarının hakkına taciz etmeyi burada normal birşeymiş gibi anlatmamanız gerekir.

Buradaki bir çok kişi arabasına çok değer veriyor, yeri geliyor saatlerce uğraşıyor temizliyor koruyor ama en nihayetinde araba, trafiğe çıkartıyorsun ve başına bir şey gelebiliyor.

O yüzden bırakın da arkanızda insanlardan yiyeceğiniz küfürler yerine arabanızda gamze olsun nokta olsun.

semavi
16-05-2016, 16:23
Çok haklısınız.
Sakin kafayla düşününce "canım nolacak yerime park etmişse" diyebiliyorken. Gece vakti eve dönüşte park yerinde başka araba görünce kurt adama dönüşebiliyoruz.
Hayvani bi içgüdü bile olabilir.

Bende de aynı duygu oluyor illaki... Çünkü kişisel sınırlarınız ihlal ediliyor park olayında. Evinize birinin girmesinin bir iki tık altı bir durum aslında... Ama bizde bu bilince sahip olmayan yüzlerce mal var. Sahipsiz olan benimdir, yada en değerli olan benim mantığı...

Geçen sene çok utandım... Gece geldim çöplerin olduğu bir yere parkettim... meğer kaldırım inişiymiş orası, sorun olacağı pek aklıma gelmedi. Tam bir iniş gibi değildi aslında... herkes bırakıyordu çünkü. her yerden geçiş olabilecek bir durumdu... Yatalak olan bir komşumuz o sabah inememiş. Muhtemelen tüm araçlar dip dibe parketmiş olsa gerek... Daha sonra aynı yerden ambulansla alındığına başka bir zaman şahit oldum...

Bana "ya sizin bir hastanız olsaydı" diye not bırakmış... Çok utandım... Halbuki çok dikkat ederim, trafikte 1 yol istersem 10 yol veren birisiyim...

Yine bir gece geldiğimde iki kadıncağız uğraşıyordu. Bir baktım o amcayı taşımaya çalışıyorlar... Aha dedim belki helalleşiriz... Daha da çok utandım...

ibozum
17-05-2016, 08:37
Bende de aynı duygu oluyor illaki... Çünkü kişisel sınırlarınız ihlal ediliyor park olayında. Evinize birinin girmesinin bir iki tık altı bir durum aslında... Ama bizde bu bilince sahip olmayan yüzlerce mal var. Sahipsiz olan benimdir, yada en değerli olan benim mantığı...

Geçen sene çok utandım... Gece geldim çöplerin olduğu bir yere parkettim... meğer kaldırım inişiymiş orası, sorun olacağı pek aklıma gelmedi. Tam bir iniş gibi değildi aslında... herkes bırakıyordu çünkü. her yerden geçiş olabilecek bir durumdu... Yatalak olan bir komşumuz o sabah inememiş. Muhtemelen tüm araçlar dip dibe parketmiş olsa gerek... Daha sonra aynı yerden ambulansla alındığına başka bir zaman şahit oldum...

Bana "ya sizin bir hastanız olsaydı" diye not bırakmış... Çok utandım... Halbuki çok dikkat ederim, trafikte 1 yol istersem 10 yol veren birisiyim...

Yine bir gece geldiğimde iki kadıncağız uğraşıyordu. Bir baktım o amcayı taşımaya çalışıyorlar... Aha dedim belki helalleşiriz... Daha da çok utandım...

Ben de gerek yol vermeye özellikle yayalara, gerekse park ederken birilerini birşeyleri engellememeye gayret ediyorum.. Sizin ve sizler gibi insanların olduğunu da görünce daha bir mutlu oluyor, seviniyorum..

Ülkede herkes barut fıçısı korna çalsanız iniip kavga etmeye hazır herkes.. Biran önce bu fevri davranışların bırakılması insanların birbirine saygı içinde davranması esasen tüm sorunları çoğunu çözebilecek türden..

Kırıp dökmek bağırıp çağırmak en kolayı.. Saygıyla yaklaşıldığında karşıdaki de ona göre bir tavır takınınyor.. (Tabi genelde böyle oluyor.. Yurdum insanı bazen sen kibarlık ediyorsun diye dur bu ezik ben buna daha da bir girişeyim diyen cinsler de var)

semavi
17-05-2016, 11:30
Geçen kavşakta bir Range ile yakınlaşmışız... Bence o arkadan geldi ama kornasıyla farkettim, kurtardık... Öndeki şoförün kararsızlığı yüzünden kilitlenmişti trafik. Bayan şofördü, panikletmemek için sadece bekledim...Yol açılınca rampa yukarı bastım geçtim... Adam yanıma gelmiş... beni süzdü kravatlı falan... Araba tek kapı ve acayip bir renk *****...Camı aç dedi bana.. açtım...

Kafanı her yere sokma koparırlar diyor...

Sadece baktım... Sabah sabah iş değil bu yaptığın, hiç yakışmıyor dedim... Yine devam etmeye çalıştı, yine aynısını dedim... Kaza olmamış bir şey olmamış... Defolup gitti...

Hazmedilmesi zor olaylar yaşanıyor... İçime dert olmadı değil... Bir taraftan düşündüm insem kavga edeceğim... Karşındaki magandanın teki...

Önceki gece mi ne öğrenmiştim greencard çıktığını... dedim bir işaret olmalı :) Git diyorlar buradan...

Terslesem kavgaya giderdi...

Öyle kolayda bitmezdi o kavga...

Çok ayrıştırdılar bizi... Çok düşman ettiler...

Doktora tezimi Algı Yönetimi üzerine yazıyorum... Yazdıkça bela okuyorum, yazdıkça sinirleniyorum... Babayı oğluna düşman ettiler...

Draniela
17-05-2016, 13:45
Kadınlar bu konularda biraz vurdumduymaz.
Sileceğini söküp egzozuna soksan da değişen bişey olmayacak.
Allah yardımcın olsun.

Vites belki işe yarar ? :D

Anlatacağım mevzu mahallede oldu normalde kimsenin evinin önüne çekmem hep bellidir yerim bir kere mecbur kaldım. Bir gittim arabanın başına yukarıdan saksının içini boşaltmışlar. Çıksın diye çok uğraştım ama kimse çıkmadı eğer çıkaydı ta anasını ....

İstanbul' a en son gittiğimde şu an kullandığım araç 500le arkadaşa gittim site içinde oturuyorlar sitenin içindeki park yerlerinden birine girdim. Sabah kalktık bir baktım kuş pisliği gibi *** püsür ne ararsan boşaltmışlar. Ben gidip cilalı şampuanla araba yıkayacağım diye her tarafımdan terleyeyim oç gelsin sıçsın ağzına. Dua etsin misafirdim orada söve söve gittim.

Öküz gelmiş öküz gider bunlar.

Draniela
17-05-2016, 13:47
Geçen kavşakta bir Range ile yakınlaşmışız... Bence o arkadan geldi ama kornasıyla farkettim, kurtardık... Öndeki şoförün kararsızlığı yüzünden kilitlenmişti trafik. Bayan şofördü, panikletmemek için sadece bekledim...Yol açılınca rampa yukarı bastım geçtim... Adam yanıma gelmiş... beni süzdü kravatlı falan... Araba tek kapı ve acayip bir renk *****...Camı aç dedi bana.. açtım...

Kafanı her yere sokma koparırlar diyor...

Sadece baktım... Sabah sabah iş değil bu yaptığın, hiç yakışmıyor dedim... Yine devam etmeye çalıştı, yine aynısını dedim... Kaza olmamış bir şey olmamış... Defolup gitti...

Hazmedilmesi zor olaylar yaşanıyor... İçime dert olmadı değil... Bir taraftan düşündüm insem kavga edeceğim... Karşındaki magandanın teki...

Önceki gece mi ne öğrenmiştim greencard çıktığını... dedim bir işaret olmalı :) Git diyorlar buradan...

Terslesem kavgaya giderdi...

Öyle kolayda bitmezdi o kavga...

Çok ayrıştırdılar bizi... Çok düşman ettiler...

Doktora tezimi Algı Yönetimi üzerine yazıyorum... Yazdıkça bela okuyorum, yazdıkça sinirleniyorum... Babayı oğluna düşman ettiler...

Babam diyor ki en sonunda gidip şahin alıp basıcam komple film çektiricem sonra kimse bulaşmayacak diye :D adam haklı

Burak Mehmet
17-05-2016, 14:00
hiç durumu gösterir fotoğraf falan yokmu ? belki de siz çok pimpiriklisiniz..

bayramoglu
17-05-2016, 14:08
Vites belki işe yarar ? :D

Anlatacağım mevzu mahallede oldu normalde kimsenin evinin önüne çekmem hep bellidir yerim bir kere mecbur kaldım. Bir gittim arabanın başına yukarıdan saksının içini boşaltmışlar. Çıksın diye çok uğraştım ama kimse çıkmadı eğer çıkaydı ta anasını ....

İstanbul' a en son gittiğimde şu an kullandığım araç 500le arkadaşa gittim site içinde oturuyorlar sitenin içindeki park yerlerinden birine girdim. Sabah kalktık bir baktım kuş pisliği gibi *** püsür ne ararsan boşaltmışlar. Ben gidip cilalı şampuanla araba yıkayacağım diye her tarafımdan terleyeyim oç gelsin sıçsın ağzına. Dua etsin misafirdim orada söve söve gittim.

Öküz gelmiş öküz gider bunlar.

ben polisi arar tutanak tuttururdum mala kasıttan...

dragstar
17-05-2016, 20:05
atasözü ile cevap vereyim, deveye diken insana .....

coolvtec
18-05-2016, 21:45
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13240719_1035660936503912_3114203856999933288_n.pn g?oh=3fdeedb90490231d29e9ec5bf6db2384&oe=57D8A140

Batum
19-05-2016, 11:35
otoparklarda bu durum gerçekten çok sorun, Dikkatsiz kapı açıp birbirine sürterek neredeyse delecekler kapıları.. artık neyapsak çözüm olmuyor.
kapı çarpıp çizdiğinde görüpte söylediğin zaman "bişey olmaz ondan" diyenlerde var.

Draniela
19-05-2016, 21:18
şu citroen in kaktüs mü ne modeli var ya kapılarında koruma varmış :D arabayı komple ondan kaplasak ancak çözüm olur :D

CenKeR
19-05-2016, 21:35
kanka zor iş yemin ederim lüleburgazdaki otoparka alt komşu 4 kişi anne baba 2 çocuk ulan 2 araba arasına girmeden indirsene arabadailer yoook

2 araba arasına giriyor 4 kapıda yandaki arabalara vuracak şekilde açılıyor öyle iniyor kaç kere uyardık ama yok illa dövüceksin

ES353
16-11-2017, 07:30
Yeni konu açmak istemedim benim sorun kapalıotopark değilde şimdi bizim binayla yan bina arasında yan yana iki araçlık boşluk var. İki binanında bodrum katında o boşluktan girişi olan dükkanlar var. Yan binadakiler kaldırıma park ettikleri için kendi taraflarındaki o arayı kullanmıyorlar, onların bodrumdaki çalışanlar kullanıyor. Bizimde binada benim ve yan komşunun aracını bizim taraftaki boşluğa sokakta yer olmadığı zaman park ediyoruz. Sorun şu biz geç geldiğimizde karşı binadan bi adam sürekli yan boşluktaki bizim tarafımıza parkediyor ve biz parkedemiyoruz. Şimdi o yan boşluk yasal olarak sadece bizim binaya ait midir? Yoksa başka binadakilerde kullanabilir mi?

ES353
16-11-2017, 07:32
Edit yokmuş yazmayı unuttum, yan yana 2 araç önlü arkalıda 2 araç sığıyor yani toplamda 4 araç sığıyor ve bu adam sadece bizim tarafa park ediyor.

KÖROĞLU
16-11-2017, 07:44
Yeni konu açmak istemedim benim sorun kapalıotopark değilde şimdi bizim binayla yan bina arasında yan yana iki araçlık boşluk var. İki binanında bodrum katında o boşluktan girişi olan dükkanlar var. Yan binadakiler kaldırıma park ettikleri için kendi taraflarındaki o arayı kullanmıyorlar, onların bodrumdaki çalışanlar kullanıyor. Bizimde binada benim ve yan komşunun aracını bizim taraftaki boşluğa sokakta yer olmadığı zaman park ediyoruz. Sorun şu biz geç geldiğimizde karşı binadan bi adam sürekli yan boşluktaki bizim tarafımıza parkediyor ve biz parkedemiyoruz. Şimdi o yan boşluk yasal olarak sadece bizim binaya ait midir? Yoksa başka binadakilerde kullanabilir mi?

Aynı durumda bir evde oturuyorum. Bizim iki bina arasına sadece 1 araba sığıyor.

Yabancı bir araç geldiğinde ben direk çektiriyorum, bazen girişi kapatıyorlar çıkamadığım oluyor o zaman da polisi arıyorum gelip aracı çekiyorlar.

O alan tamamen sizin kullanımınıza ait, başka bir araç oraya park edemez. (Sizin ve yan binanın malikleri ve kiracıları dışında) Bu arada arsa paylarına da bakmak lazım belki de o yolun daha büyük kısmı size ait olabilir.

Bizim binada mesela biz duvar örmek istesek yan binaya 80 cm falan bir mesafe kalıyor ama ortak kullanmayı tercih ediyoruz.

EnesAksu
16-11-2017, 07:53
Bizde de böyle sorun vardı, artık yok. çünkü herkes kaptığı yere park ediyor. Benim senin yerim yok bazen yer bulamıyosun ama böyle daha iyi oldu.

ES353
16-11-2017, 07:54
Aynı durumda bir evde oturuyorum. Bizim iki bina arasına sadece 1 araba sığıyor.

Yabancı bir araç geldiğinde ben direk çektiriyorum, bazen girişi kapatıyorlar çıkamadığım oluyor o zaman da polisi arıyorum gelip aracı çekiyorlar.

O alan tamamen sizin kullanımınıza ait, başka bir araç oraya park edemez. (Sizin ve yan binanın malikleri ve kiracıları dışında) Bu arada arsa paylarına da bakmak lazım belki de o yolun daha büyük kısmı size ait olabilir.

Bizim binada mesela biz duvar örmek istesek yan binaya 80 cm falan bir mesafe kalıyor ama ortak kullanmayı tercih ediyoruz.

teşekkürler bilgi için bunu bildiğim iyi oldu. parkeden adamı uyarmamıza rağmen sürekli park ediyor. daha dün gece tartıştım geç geldim park etmiş, aradım dedimki ya arabayı çek yada aşşağıya kaydır bende parkediyim. çıktı cama e ben parkettim şimdi oraya neden çekiyim aracı. adama diyorum ki bak bu binada ben oturuyorum, kalkmış benim binamın önüde dolu diyor bide gelip tavırlı tavırlı aracını çekiyor. kavga etsen it köpek için karakolluk olmaya değmez. en sonunda zincir falan çekicez onuda yapmak istemiyoruz.

KÖROĞLU
16-11-2017, 08:01
teşekkürler bilgi için bunu bildiğim iyi oldu. parkeden adamı uyarmamıza rağmen sürekli park ediyor. daha dün gece tartıştım geç geldim park etmiş, aradım dedimki ya arabayı çek yada aşşağıya kaydır bende parkediyim. çıktı cama e ben parkettim şimdi oraya neden çekiyim aracı. adama diyorum ki bak bu binada ben oturuyorum, kalkmış benim binamın önüde dolu diyor bide gelip tavırlı tavırlı aracını çekiyor. kavga etsen it köpek için karakolluk olmaya değmez. en sonunda zincir falan çekicez onuda yapmak istemiyoruz.

Biz kapı yaptırdık çünkü şuursuz insan çok piyasada. Adam babasının evi gibi gelip arabayı bırakıp gidiyor.

Kapatıyoruz kapıyı kimse açıp ta araç park etmiyor, ama boşluğu gören anında dolduruyor.

Elektrikli bariyer yapılabilir, biraz maliyetliymiş gerçi.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-guvenlik-sistemleri-pertasis-otopark-bariyeri-pb-207-yerli-uretim-501907844/detay)

ES353
16-11-2017, 08:14
Biz kapı yaptırdık çünkü şuursuz insan çok piyasada. Adam babasının evi gibi gelip arabayı bırakıp gidiyor.

Kapatıyoruz kapıyı kimse açıp ta araç park etmiyor, ama boşluğu gören anında dolduruyor.

Elektrikli bariyer yapılabilir, biraz maliyetliymiş gerçi.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-guvenlik-sistemleri-pertasis-otopark-bariyeri-pb-207-yerli-uretim-501907844/detay)

bizim ev gri olan. bariyerli sistem biraz pahalıymış apartmandakiler istemez sanırım. direğin yanındaki dubayıda kaldırdık, en sağlıklısı elektrik direğine zincir çekmek sanırım.

ayrıca dediğin gibi sokağın başındaki binaya misafir gelen adam bile gelip buraya çekiyor. sokakta kına gecesi için yer var oraya gelen bile buraya park ediyor.ülkede sığır çok. numara bile bırakmıyorlar

ES353
16-11-2017, 08:15
edit:

http://i65.tinypic.com/34zkayq.jpg

KÖROĞLU
16-11-2017, 08:33
Yanlız o direk kaldırımda, orası da ortak kullanım. Sen bir zincir çekeceksen eğer Pimaş boruların olduğu duvarlardan çekmelisin.

Yani şimdi adam gelip buraya araba çekiyor bir de çemkiriyor, cidden sığır dolu ya. Sonra kızıyorlar çomar diyince.

Sen de git çorabını adamın salonunda çıkar o zaman ne farkı var ? Beyin lazım bize bolca.

ES353
16-11-2017, 08:41
Yanlız o direk kaldırımda, orası da ortak kullanım. Sen bir zincir çekeceksen eğer Pimaş boruların olduğu duvarlardan çekmelisin.

Yani şimdi adam gelip buraya araba çekiyor bir de çemkiriyor, cidden sığır dolu ya. Sonra kızıyorlar çomar diyince.

Sen de git çorabını adamın salonunda çıkar o zaman ne farkı var ? Beyin lazım bize bolca.

doğru diyosun pimaşın ordan bi şekilde zincir falan çekmek gerek. teşekkürler bilgi için.

ya kavga etmek istemiyorum böyle düşünce tarzı olan bi adamla karakolluk olmak falan değmez .

zaten bugün ev sahibiyle görüşücem gidip bide o uyarsın