Orijinalini görmek için tıklayınız : Ah bu kaporta boyacılar Ah ( İç dökme ve sitem içerir )
Orcun_Simsek
26-04-2016, 22:55
Arkadaşlar hem içimi döküp hemde biraz sitem etmek istiyorum bu konuda. Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. Okuyan okumayan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Bütün olay Şubat başlarında aracımı komple yaptırabileceğim bir kaporta&boyacı aramaya başlamam ile sarpa sarmaya başladı. Bir kaç yer ile görüştükten sonra 10 şubatta tamircimin 2 yan dükkanındaki arkadaşlar ile görüştüm(hala arkadaşlar diyorum yahu). Tamircimin çalıştığı dükkanın ortağının ben bütün arabalarımı orada yaptırıyorum , arada ben varım , kafalarına vura vura yaptırırım , bana yamuk yapamazlar gibi lafları üzerine bu arkadaşlar ile anlaştık. Anlaşma aşamasında ne dediysem yaparız , hallederiz şöyle olur böyle olur gibi kalın kalın konuştular. Bana yaptıkları araçların resimlerini gösterdiler. Anlayacağınız bir güzel göz boyadılar. Arkadaşlarla kapı ve kaput içi hariç dıştan boyama için 3000(3bin) liraya anlaştık. Birçoğunuz için bu miktar küçük gibi gelebilir fakat aracın dıştan boyanacağını , çok fazla bi kaporta işi olmadığını ve diğer fiyat aldığım yerlerin 1500-2500 aralığında fiyat verdiğini düşünürsek normal bir para(hatta birçok arkadaşıma göre fazla bile). Bana aracı 1 ay sürede teslim edeceklerini beyan ettiler ve bende aracı 15 şubatta kendilerine teslim ettim. Aracı teslim ederken de malzeme parası vs. için 1500 TL nakit ödeme yaptım. Hata yaptığımı anlamam çok uzun sürmedi aslında.
Araç 10 gün kadar dükkanın önünde yattı yerinden bile kıpırdamadan hatta daha fazla. En sonunda benim ve ben sürekli gidip gelemediğim için tamircimin ısrarlarıyla aracı sökmeye başladılar. 2 gün kadar sökme işlemi sürdü ve sonra yine bir süre sökük vaziyette yattı. Yine ısrarlar baskılar sonucu araç kazınmaya başladı. Kazıma ve kaporta işleminin ne kadar sürdüğünü sürekli gidemediğim için bilmiyorum. Fakat şöyle söyleyebilirim aracın macun ve astar boyası yapıldığında süre 1 ayı geçmişti. Bu arada tabi gidebilirsem ben uğruyorum ben gidemezsem tamircim uğruyor baskı yapıyor durumu bana bildiriyor vs. İşlerimin yoğunluğu sebebiyle sadece akşamları araca bakmaya gidebiliyorum.
Bu arada arkadaşlar sağolsun daha hiç kazımadan bana kaputun düzgün olmayacağını ön görünüşü bozacağını vs söyleyerek bana yeni kaput aldırdılar. Eski kaputum hala duruyor. Alttan bakıldığında hiçbir kazası , deliği vs. olmadığı rahatlıkla gözüküyor. Sadece motor sıcaklığından dolayı (tahminim öyle) zamanında boya atması olmuş orta kısmı tekrar boyanmış fakat boya çatlamış. Neyse dedim usta söylüyorsa vardır bir bildiği aracın en önemli kısmı önden duruşu dedim ve itiraz etmedim. Aracın ön tamponunun alt kısmında küçük bir kırık vardı. Bunu da işi alırken tamir edeceklerini söylemişlerdi. Hem onları uğraştırmamak hemde işimin düzgün olması için tamponunda yenisini aldım. Eski stoplarımı ayarlayacaklardı , camlarını değiştirteceklerdi yine işim düzgün olsun derme çatma iş olmasın diyerek yeni stop aldım. İşe başladıktan sonra cam sökme takma işi bize ait değil dediler camcıya para verip cam işini hallettirdim. Sunroof fitilini biz sökmeyiz sorumluluğunu alamayız deyince sinirlenip fitili yırtarak çıkardım. Soğulsunlar dış cam sıyırıcılarını sökerken bütün tırnaklarını kırdılar. Cam bakalitlerini sökerken paramparça ettiler. Hiç birine ses çıkarmadım yeterki arabanın boya işi düzgün olsun gerisini ufak ufak hallederim yenisini alırım diye düşündüm. Bu verdikleri hasarlar ile değiştirdiğim parçalar ile vs. benim 3bin liralık boya işi 5bin liraya maal oldu.
Bizim 1 aylık süre oldu 40 gün. Artık ben sürekli aramaya başladım. Tamircim günde 2-3 sefer gitmeye başladı. En sonunda zorla aracı boyattık adamlara. Araç boyadan bir çıktı aman Allah'ım araç komple dalga dalga portakal kabuğundan bir farkı yok. Araçta vernik değmemiş yerler var. Kapı kolları , çıtaları , lip boyanmamış. Verniğin altında boyanın üstünde lekeler var. Adamlara hataları söylüyorum pasta cila ile düzelir diyorlar. Düzelmeyeceğini bile bile eyvallah diyorum. Araç bi 5-6 gün de boyandıktan sonra toplanmak için bekledi. Bu süre zarfında yarın teslim ediyoruz diyorlar ertesi gün gidiyorum araç sökük duruyor. Akşama tamam diyorlar gidiyorum araç sökük. En sonunda yanlış hatırlamıyorsam 50 yada 55. gün artık tartıştım. Lanet olsun hataları kusurları öylece kalsın aracımı teslim edin dedim. Adam gözümün önünde aracın içini dışını yumruklaya yumruklaya toplamaya başladı. Elim ayağım boşaldı kötü birşey yapmamak için attım kendimi dışarı. O gün aracı yıkatıp pasta-cilasını yaptılar yada şöyle söyleyim yaptıklarını iddaa ediyorlar. Aracı teslim aldım baştan aşağı yıkamacının sürdüğü fırçanın çizikleriyle doluydu.
Lakin iyi mi yaptılar yapmadılar. Hakkımı helal etmiyorum. Misliyle çıkar inşallah. Bakıyorum millet 1000-1500 liraya araba boyatmış yemin ederim benim araçtan 100 kat daha iyi duruyor. Düzgün esnaf bulmak , işini iyi yapan esnaf bulmak artık çok zor. Ben düşük bir ücret ile çalışan insanım. Faturalarımdan , araç kredimden arttırdığım 3-5 kuruş ile aracımı toplamaya ortaya birşeyler çıkarmaya çalışıyorum. Havaya atılan , karaktersiz bir usta için cepten çıkan bu para insanı gerçekten üzüyor.
Ha bu arada arada atlamışım bu süreç işlerken yukarıda bahsettiğim "ben bütün arabalarımı orada yaptırıyorum , arada ben varım , kafalarına vura vura yaptırırım , bana yamuk yapamazlar" diyen adam aracı teslim ettikten sonra ne bu işle ilgilendi ne dükkanlarına gittiğimde sordu. Hatta ben gidip böyle böyle oluyor dediğimde tepki bile vermedi. Normalde dükkana gittiğimde hal hatır soran adam aracı teslim ettikten sonra sanki kaçar gibi davranmaya başladı.
Bana geçmiş olsun. Geçirenler sağolsun. Benim için çok büyük bir tecrübe oldu.
Oh be rahatladım valla. Eğer buraya kadar sabredip okumayı başaran bir arkadaş var ise sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sürç-i lisan ettiysem affola
Geçmiş olsun. Para da boğazlarında kalsın böyle kalitesiz esnafların iş tutması haram.
RafetAraç
26-04-2016, 23:06
aracın içini dışını yumruklayarak toplamaya başladı ne demek hocam öyle bi sabıra taş bile çatlar
tuner faruk
26-04-2016, 23:09
Gecmis olsun kalan 1500 lirayi vermemissinizdir umarim
Okurken gerildim, iyi sabretmişsiniz.
golgeoyunu03
26-04-2016, 23:14
Okurken sinlrlendim, geçmiş olsun
kardeşim okurken okurken bile yerimde duramadım kafa mı atsam fitili alıp boynuna dolayıp boğsam mı diye sinir harbi geçirdim sen gerçekten çok iyi dayanmışsın sabrından ötürü kutluyorum.
Birkan61
26-04-2016, 23:15
Kardeşim çok geçmiş olsun
Valla okuduklarımı yaşasam olacaklar hoş olmazdı zannediyorum, sabrından ötürüde tebrik ederim
Benimde başıma benzeri bir olay gelmişti yüksek meblaya araç boyattık komple 4 lira gibi bi rakama arabayı görünce özellikle babam dinden imandan çıktı adam çok sevdiği arabasını sattı
En son bi transporter aldı peder boyatmamız icap etti, çok para bağlamam artık dedi ve mahalle esnafı tarzı dükkanının üstünde tabelası olmayan bi mekanik ve aynı zamanda boya işi yapan bi dayıyla görüştük
1000 liraya tavan hariç dıştan transporterı boyattık ve sonucu görünce babamın eski arabasını 4 liraya boyayan ustayı yine andık :D
özensen çabalasan güzel olmuyor oluruna bırakıyosun bu halinden iyi olsun diye ortaya güzel şey çıkıyor
takma kafana dostum zamanla daha iyi hale getirirsin inşallah
Orcun_Simsek
26-04-2016, 23:37
Geçmiş olsun. Para da boğazlarında kalsın böyle kalitesiz esnafların iş tutması haram.
Sağolasın hocam. Amin. Benimde zaten haram etmekten başka yapacak birşeyim yok.
aracın içini dışını yumruklayarak toplamaya başladı ne demek hocam öyle bi sabıra taş bile çatlar
Valla öyle hocam. Bir de adam gözümün önünde yaptı bunu. En son kendimi dışarı attım. Tamam arabam eski model olabilir. Ucuz bir araba olabilir. Fakat alnımın teri. Emeklerimin karşılığı. Başka birinin böyle davranması çok farklı bir duygu oluşturuyor insanda.
Gecmis olsun kalan 1500 lirayi vermemissinizdir umarim
Sağolun hocam. Malesef vermek zorunda kaldım. Aracı teslim almadan 10 gün öncesinde para lazım , faturalar var bilmem ne diyerek para istemeye başladılar. En sonunda aracı bitir teslim et ederkende paranı al dedim de işler biraz hızlanmış oldu. Alel acele toplayıp teslim ettiler. Bende lanet olsun deyip paralarını verdim.
Okurken gerildim, iyi sabretmişsiniz.
Bende şaşırıyorum kendime. Normalde de sabırlı bir insanım ama bu kadar olabileceğimi tahmin etmezdim. Bi laf var hocam "yüzümüzün yumuşaklığından" diye aynen o hesap benimki.
Okurken sinlrlendim, geçmiş olsun
Sağolun hocam.
kardeşim okurken okurken bile yerimde duramadım kafa mı atsam fitili alıp boynuna dolayıp boğsam mı diye sinir harbi geçirdim sen gerçekten çok iyi dayanmışsın sabrından ötürü kutluyorum.
Teşekkürler hocam. Malesef sabırlı davranmaktan başka şansım yoktu sanırım. 2 aya yakın bir süre araçsız kaldım. Bu arada başka araç olmaması , işlerim için sürekli araç lazım olması , peder beyin çok kıymetli arabasını vermemesi gibi etkenler yüzünden böyle oldu. Sizin söylediklerinizi çok kez bende düşündüm fakat bir de söyle birşey var. Araç orada adam işine gelince yapıyor. O aracın bikaç ay çıkmama ihtimalini yada kötü bir halde çıkma ihtimalini göze alamadım. Hep yeterki boya işi düzgün çıksın araç boncuk gibi çıksın yeter diye avuttum kendimi.
Kardeşim çok geçmiş olsun
Valla okuduklarımı yaşasam olacaklar hoş olmazdı zannediyorum, sabrından ötürüde tebrik ederim
Benimde başıma benzeri bir olay gelmişti yüksek meblaya araç boyattık komple 4 lira gibi bi rakama arabayı görünce özellikle babam dinden imandan çıktı adam çok sevdiği arabasını sattı
En son bi transporter aldı peder boyatmamız icap etti, çok para bağlamam artık dedi ve mahalle esnafı tarzı dükkanının üstünde tabelası olmayan bi mekanik ve aynı zamanda boya işi yapan bi dayıyla görüştük
1000 liraya tavan hariç dıştan transporterı boyattık ve sonucu görünce babamın eski arabasını 4 liraya boyayan ustayı yine andık :D
özensen çabalasan güzel olmuyor oluruna bırakıyosun bu halinden iyi olsun diye ortaya güzel şey çıkıyor
takma kafana dostum zamanla daha iyi hale getirirsin inşallah
Aynen öyle hocam çok haklısın. Bak sen koca transporter'a 4bin vermişsin. Ben küçücük EG civic için 5 bin verdim :) Çevremde bir sürü 900-1000 liraya fırınsız vs. boya yaptıran insan var. Adam arabasını çekiyor güneşin altına araç cayır cayır yanıyor. Fabrikadan çıkıp gelmiş gibi duruyor. Ben ise şu an zorunlu bir durum olmadıkça aracı evin önünden çıkarmıyorum. Tozlanıyor kirleniyor ama ben hataları gözükmesin diye yıkamıyorum bile :) Şu an 2 seçenek var önümde biraz daha durumları düzeltip ya folyo kaplama yaptıracam yada plasti-dip kaplama. İyi dileklerin için teşekkür ederim hocam.
Boyle tas kafalarla ugrasmamak icin uc bes fazla verip kurumsalligi olan bir yetkili servisle calismakda fayda var kesinlikle. Yetkili servislerde de beterin beteri var ama duzgununu bulduktan sonra en azindan hatalarini kabul ediyorlar sikayet edebiliyorsun vs vs.
Orcun_Simsek
26-04-2016, 23:50
Boyle tas kafalarla ugrasmamak icin uc bes fazla verip kurumsalligi olan bir yetkili servisle calismakda fayda var kesinlikle. Yetkili servislerde de beterin beteri var ama duzgununu bulduktan sonra en azindan hatalarini kabul ediyorlar sikayet edebiliyorsun vs vs.
Haklısınız galiba hocam. Bir dahaki sefere mutlaka bir serviste yada herkes tarafından beğenilen memnun kalınan bir yerden hizmet alacam. Gerekirse başka şehire götürüp boyatacam. Yukarıda dediğim gibi çok acı ama etkili bir tecrübe oldu. 1 musubet 1000 nasihat olayını tam anlamıyla yaşadım.
Servislerin istediği ortalama ücretler hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa ayrıca memnun olurum.
hiç canını sıkma elbet bir yerden çıkar , en güzeli hayırlısı deyip geçmek . onunla geçmiş olsun üzülmemek ve sinirlenmemek elde değil tabi ki ama değmiyor malesef :)
Onur Fatih
27-04-2016, 00:06
Benzer bir durum benimde başıma geldi o yüzden çok iyi anlıyorum geçmiş olsun şimdiden.
Aracımın rengini değiştirmek için komple boyatmak istiyordum boncuk gibi çıksın diyordum ve komşum olan boyacıya sırf ayıp olmasın diye gittim durumu açıkladım.Bu arada sanayide dükkanım var bahsettiğim boyacıyla yanyanayız.
Özünde çok iyi adamlar çay demlerler çağırırlar vs derken arabayı komple söküp dükkana soktuk. Fiyat olarak 3000 lira fiyat verdi bana bende ona bir kaç gün sonrası için 1500 tl vereceğimi geri kalanını iş bitiminde vereceğimi söyledim. okeyledik ve bi kaç gün sonra 1000 tl götürdüm verdim geri kalanını iş bitiminde vereceğimi söyledim onayladı ve başladık beklemeye
aradan 1 hafta geçti gidiyorum bakıyorum arabaya el sürmemişler. Sırf onlar rahatsız olmasınlar onur bi araba bıraktı durmadan kontrol etmeye geliyo gibisinden düşünceler olmasın içlerinde diye artık 2 günde bir uğramaya başladım nerdeyse 20 gün geçti ve gittim şeref amca nolacak bizim araba dedim
sen 1500 verecem dedin 1000 tl getirdin dedi. dedim amca başla arabaya bitir işini yap geri kalan 2000 liranı eline sayayım iş bitiminde dedim.
yok olmaz 1000 tl daha ateşle arabaya başlayalım dedi bunu duyunca direk tamam başlama arabayı alıyorum akşama verdiğim 1000 lirayı hazırla dedim arabayı ordan çıkardım. Akşam oldu gittim yanlarında kirli sakallı bi herif vardı dedim amca parayı almaya geldim bu sefer kirli sakallı herif bi hareketlendi itişme kakışma oldu ertesi gün paramı aldım götürdüm başka bir boyacı abime 1000 liraya arabayı boyattım :)
ben komşuma ayıp olmasın gitti başka yerde boyattı demesin diye aynı boyaya 2000 lira fazla para vermeye kalkıştığım halde adamın yaptığı muamele aynı bu şekildeydi :) 1000 tl daha ateşle demek :)
Şimdi noldu konuşmuyoruz, ben bişey kaybetmedim ama o çok şey kaybetti ve şu an çok pişman olduğunuda biliyorum.
Çünkü sanayideki tek oto yıkama benim ve sanayi şehir merkezine uzak. Her boyadığı boyayacağı arabayı aşağıya inip yıkatmak zorunda kalıyor. Geçende yıkatması için elemana müşterinin arabasını vermiş o da kaza yapmış baya bir curcuna kopuyordu :)
Eden bulur keşke iş bitmeden parayı vermeseydiniz(keşkeleri hiç sevmiyorum bu yüzden :D ) ve iş bittikten sonrada 3000 liralık boya bu mu deyip geri kalanı vermeseydiniz neyse tekrardan geçmiş olsun onlara da haram zıkkım olsun o para ben olsam o arabayı tekrar boyatırdım eğer bahsettğiniz gibiyse
Orcun_Simsek
27-04-2016, 00:21
hiç canını sıkma elbet bir yerden çıkar , en güzeli hayırlısı deyip geçmek . onunla geçmiş olsun üzülmemek ve sinirlenmemek elde değil tabi ki ama değmiyor malesef :)
Teşekkürler hocam. Evet üzülmemek sinirlenmemek elde değil. Aradan 2-3 hafta geçmesine rağmen arabayı her gördüğümde saygıyla anıyorum kendilerini.
Benzer bir durum benimde başıma geldi o yüzden çok iyi anlıyorum geçmiş olsun şimdiden.
Aracımın rengini değiştirmek için komple boyatmak istiyordum boncuk gibi çıksın diyordum ve komşum olan boyacıya sırf ayıp olmasın diye gittim durumu açıkladım.Bu arada sanayide dükkanım var bahsettiğim boyacıyla yanyanayız.
Özünde çok iyi adamlar çay demlerler çağırırlar vs derken arabayı komple söküp dükkana soktuk. Fiyat olarak 3000 lira fiyat verdi bana bende ona bir kaç gün sonrası için 1500 tl vereceğimi geri kalanını iş bitiminde vereceğimi söyledim. okeyledik ve bi kaç gün sonra 1000 tl götürdüm verdim geri kalanını iş bitiminde vereceğimi söyledim onayladı ve başladık beklemeye
aradan 1 hafta geçti gidiyorum bakıyorum arabaya el sürmemişler. Sırf onlar rahatsız olmasınlar onur bi araba bıraktı durmadan kontrol etmeye geliyo gibisinden düşünceler olmasın içlerinde diye artık 2 günde bir uğramaya başladım nerdeyse 20 gün geçti ve gittim şeref amca nolacak bizim araba dedim
sen 1500 verecem dedin 1000 tl getirdin dedi. dedim amca başla arabaya bitir işini yap geri kalan 2000 liranı eline sayayım iş bitiminde dedim.
yok olmaz 1000 tl daha ateşle arabaya başlayalım dedi bunu duyunca direk tamam başlama arabayı alıyorum akşama verdiğim 1000 lirayı hazırla dedim arabayı ordan çıkardım. Akşam oldu gittim yanlarında kirli sakallı bi herif vardı dedim amca parayı almaya geldim bu sefer kirli sakallı herif bi hareketlendi itişme kakışma oldu ertesi gün paramı aldım götürdüm başka bir boyacı abime 1000 liraya arabayı boyattım :)
ben komşuma ayıp olmasın gitti başka yerde boyattı demesin diye aynı boyaya 2000 lira fazla para vermeye kalkıştığım halde adamın yaptığı muamele aynı bu şekildeydi :) 1000 tl daha ateşle demek :)
Şimdi noldu konuşmuyoruz, ben bişey kaybetmedim ama o çok şey kaybetti ve şu an çok pişman olduğunuda biliyorum.
Çünkü sanayideki tek oto yıkama benim ve sanayi şehir merkezine uzak. Her boyadığı boyayacağı arabayı aşağıya inip yıkatmak zorunda kalıyor. Geçende yıkatması için elemana müşterinin arabasını vermiş o da kaza yapmış baya bir curcuna kopuyordu :)
Eden bulur keşke iş bitmeden parayı vermeseydiniz(keşkeleri hiç sevmiyorum bu yüzden :D ) ve iş bittikten sonrada 3000 liralık boya bu mu deyip geri kalanı vermeseydiniz neyse tekrardan geçmiş olsun onlara da haram zıkkım olsun o para ben olsam o arabayı tekrar boyatırdım eğer bahsettğiniz gibiyse
Hocam işte tanıdığa iş yapmayacaksın yaptırmayacaksın lafını bu yüzden söylüyorlar. 7 kat ele yaptırdığında işini en yakınına yaptırdığından çok daha düzgün oluyor. Aracın yakın zamanda konusunu açarım foruma eksiklerini ufak tefek tamamladıktan sonra. Zaten sizlerde görürsünüz. En çokta zoruma araba işinden zerre kadar anlamayan arabalar konusunda benden fikir alan insanların aracı gördükten sonra böyle mi boya yapılır sen buna mı para verdin vs. konuşmaları. Haksızda değiller. Evet artık araçta çatlak yok renk solması vs. yok fakat insan umduğunu bulamayınca üzülüyor. Birde etrafımdaki çok düşük paralara merdiven altı iş yaptırıp arabası boncuk gibi çıkanları gördükçe.
alperaslann
27-04-2016, 00:47
Geçmiş olsun. Allah sabır vermiş, insanların işlerine saygısı yok onu geçtim adamların kendi isimlerine bile saygısı yok artık. Esnaflar nasıl esnaf olunacağını bilmiyor. Çok acaip oldu sanayi işleri. Dükkanın ismini yollayabilir misiniz? Olurda işimiz falan düşer aklımızda bulunsun denk gelmeyelim.
Boya ustamdan o kadar memnunum ki, ne savsaklar, ne bos verir ne arabayi yatirir.
Dedigi tarihte birakirim, dedigi tarihte eksiksiz hatasiz alirim arabayi.
Komple bel altini (Sedefli gri) 1 haftada teslim etti bana.
Tek parca camurlugu Corolla Sedefli Beyaz kaportacidan ciktiktan sonra goturduk 3 gun sonra bitir isimiz var ustam dedik, hic adetimiz olmamasina ragmen ustayi hizlandirdik neyse arabayi almaya gittik parayi almadi yaptigim isi goreyim bir diye 2 gun sonra yanina cagirdi bakti icime sindi zorla odedik parasini adamin :)
Her gonderdigim arkadasimda cok memnun ve mutlu ayrildilar, saadet zinciri gibiyiz su an herkes arkadasina oda kendi arkadasina soyluyor. :)
Ben de buna benzer bir olay yaşadım. O yüzden 2 yıldır tampon bu halde geziyorum.
İçimden yaptırmak gelmiyor yine sinir krizleri geçireceğim diye.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/13115833_10154066290333503_2066502523_n.jpg?oh=27f 89f3392dcaf2d6450a3737730e8a7&oe=57229C02
turboman
27-04-2016, 01:06
Ben işe farklı açıdan yaklaşim ama konu aynı sanayide freni yaptırdım 5 km sonra fren patladı orta refüje çıktım sanyide çamurluk boyattım kavga ettim sanayide motor yaptırdım yolda kaldım daha anlatsam roman olur ama bu nalbantların sayesinde bişey öğrendim kendi işimi kendim yapıyorum a dan z ye bilezik üstüne bikezik taktım mekanik elektrik kaporta boya ama yinede arabanızda emeği geçen o balbantların binbirtürlü belasını versin. Geçmiş olsun ne diyelim
Orcun_Simsek
27-04-2016, 01:24
Geçmiş olsun. Allah sabır vermiş, insanların işlerine saygısı yok onu geçtim adamların kendi isimlerine bile saygısı yok artık. Esnaflar nasıl esnaf olunacağını bilmiyor. Çok acaip oldu sanayi işleri. Dükkanın ismini yollayabilir misiniz? Olurda işimiz falan düşer aklımızda bulunsun denk gelmeyelim.
Aynen öyle hocam. İnsanlarda ne kul hakkı korkusu kalmış ne helal haram korkusu kalmış. Özellikle sanayi işleri. Her sanayiye gittiğimde mutlaka baş ağrıları içinde geliyorum eve. Allahtan düzgün bir mekanik ustam var da ordan kurtarıyorum. İş konusunda o beni üzmüyor para konusunda da ben onu. Her işimi verdiği sürede yada daha erken teslim etti. Sırf ertesi gün yola çıkacam diye gecenin 1'ine kadar çalıştı arabayı teslim etti. Baştan savma iş yapmadı. Bende bunlara karşılık hakkını fazlasıyla verdim. 1 gün dahi pazarlık yapmadım. Çoğu kez ufak tefek işlerimde istediğinden daha fazla para verdim. Sanayi yönünde 1 tek mekanikte güldü yüzüm. Mesaj atıyorum hocam size.
Boya ustamdan o kadar memnunum ki, ne savsaklar, ne bos verir ne arabayi yatirir.
Dedigi tarihte birakirim, dedigi tarihte eksiksiz hatasiz alirim arabayi.
Komple bel altini (Sedefli gri) 1 haftada teslim etti bana.
Tek parca camurlugu Corolla Sedefli Beyaz kaportacidan ciktiktan sonra goturduk 3 gun sonra bitir isimiz var ustam dedik, hic adetimiz olmamasina ragmen ustayi hizlandirdik neyse arabayi almaya gittik parayi almadi yaptigim isi goreyim bir diye 2 gun sonra yanina cagirdi bakti icime sindi zorla odedik parasini adamin :)
Her gonderdigim arkadasimda cok memnun ve mutlu ayrildilar, saadet zinciri gibiyiz su an herkes arkadasina oda kendi arkadasina soyluyor. :)
Hocam özelden bana ustanızın adres ve telefon bilgisini gönderebilir misiniz? Bu yaz arabayı değiştirmeye kararlıyım. Yine araç boyatma işim olacak. Şehir dışı olması önemli değil.
Ben de buna benzer bir olay yaşadım. O yüzden 2 yıldır tampon bu halde geziyorum.
İçimden yaptırmak gelmiyor yine sinir krizleri geçireceğim diye.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/13115833_10154066290333503_2066502523_n.jpg?oh=27f 89f3392dcaf2d6450a3737730e8a7&oe=57229C02
En güzeli hocam. 3 liralık işe 10 lira isterler. Eyvallah dersin fazla fazla verirsin yinede istediğin gibi olmaz. Paranla rezil olursun. Çektiğin sıkıntı , sinir , stres'de cabası.
Ben işe farklı açıdan yaklaşim ama konu aynı sanayide freni yaptırdım 5 km sonra fren patladı orta refüje çıktım sanyide çamurluk boyattım kavga ettim sanayide motor yaptırdım yolda kaldım daha anlatsam roman olur ama bu nalbantların sayesinde bişey öğrendim kendi işimi kendim yapıyorum a dan z ye bilezik üstüne bikezik taktım mekanik elektrik kaporta boya ama yinede arabanızda emeği geçen o balbantların binbirtürlü belasını versin. Geçmiş olsun ne diyelim
Bende yavaş yavaş öğreniyorum artık hocam :) Mekanikten anlamam yerim ve ekipmanım olmadığı için anlasam da yapamam zaten. Fakat elektrik işlerinde falan mümkün olduğu kadar gitmemeye çalışıyorum sanayiye. Araştırarak kurcalayarak kendim yapıyorum. Hatta sanayide o ustayım diye gezenlerden çok daha düzgün ve sağlam yapıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun.
Siz yine sabırlıymışsınız benim arabamı yumruklayarak toplamaya kalksa afedersiniz ..tüne boya tabancası sokardım.
Böyle insanlara hiç acımamak lazım.
Özellikle 3 günde yapılacak 2 ayda yapan insanlardan tiksiniyorum.
Birde bugün halledemedik ertesi günü gelin tarzı cümleleri dükkan sahipleri rahat rahat söylerken duyunca sinir krizi geçiriyorum.
Okurken bile sinir krizi geçirdim, başınıza gelenleri eşiniz dostunuz kim varsa anlatın yakınlarınızdan bir daha kimse gitmesin o dükkana.
Sağda solda da "İş yok yeeaaaa" diye dolanır bu tip esnaflar. Adam gibi işini yapsa, burda siz övseniz belki de haftada 1 üyemiz gitse ufak tefek işler için, dükkanı 2-3 gün çalışacak masrafını çıkaracak. Her memnun kalan bir diğer eşine dostuna söyleyecek ondan sonra dükkana para sayma makinası alması icab edecek. Farkında değil çoğu esnafımız bu işlerin böyle yürüdüğünün. Zannediyor ki gökten komple boyanacak araba yağacak her gün.
Bir benzeri hizmet sektörünün diğer kısımlarında da mevcut. Mesela bir büfe eskisi kadar iş yapmamaya başladığı an aşırı zeki ve ticaret gurusu patron ya da işletmeci diyor ki "Masrafları kısıyoruz". Hazırladığı karışık tost (hazırlaması en az zahmetli yiyecek olduğundan örnek veriyorum) için aldığı malzemeleri ucuzlatır, kimse beğenmez yememeye başlar. "Masraf kısalım" diyerek komi ya da garson sayısını azaltır; müşterinin siparişi alınmadığı veya siparişinin geç ulaştırıldığı anlardan sonra bu müşteriyi de kaybetti gitti. Kim gider 20 dakikada sipariş alınan, ortalama süreden 5-10 dakika geç gelen soğuk yemeği yemeye?
Ama bu kişilere sorsan cevap belli "İş yok, piyasa durgun". Piyasayı bu hale getirenler bu tip esnaflardır; farkında değiller.
Ozelden yazmayayim, buradan paylasayim ;
Hurriyet Usta(Yasi 55-60 arasindadir, dede der kartal sanayi esnafi en az 20 yildir ayni dukkanda 20-25 senedir sanayide)
Servisin lokal boyanmaz, renk tutmaz dedigi avuc ici kadar yeri lokal boyadi kod falan bilmeden renk tutturur, kaportaci bile boyali olduguna inanmadi.
Lokal boyada cok iyi isciligi var, komple boyada picasso zaten :)
Oyle macunu atayim boya atayim ustalarindan degil, macunu atar, bekler gozune siner, eliyle yoklar sonra zimparalar, inceltir, astari atar bekler, gozune siner ufacik cizgi boya atar bekler ton tutmusmu diye, sabah olur gunes altinda bakar, sokar firina isikta bakar emin olur ayni boyadan hazirlar firinda boyar, boyarken rotuslanacak yer varsa onlarida yapar,sana soylemez bile elimemi yapisir der.
Dukkani eskidir, reklami yoktur ondan fiyatlari da normal fiyatlardir ama iscilik muazzam
0533 473 6463 Arslan Oto Kartal Oto Sanayi Sitesi
shadow34
27-04-2016, 06:49
Olan olmuş artık bu saatten sonra sadece geçmiş olsun denir o kendilerine esnaf ve usta diyenlerede haram zehir zıkkım olsun denir. Forumdan daha önce boyatmış memnun kalınmış ustalara yönelmek daha doğru bundan sonrası için tecrübe olmuştur okuyanlar için. Geçen hafta arka tamponda sürtme vardı tavsiye üzerine bi ustaya gittim yarım tampon refleks gri rengi 150tl ye anlaştık. Arabayı öğlen teslim ettim yarın sabah gel al dedi. Sabah gittiğimde pasta atıyodu ve eski halini görmesem ben bile inanmam boyalı olduğuna. Anlatmak istediğim onlarda usta bi adamda usta. Kimisi helalinden yer kimi haram sever küfür sever bazen hatta dayak ister.
aposport
27-04-2016, 07:11
Kaporta- boya konusu çok hassas bir konu.
Bana şu iyi bu iyi dediklerinde önce adamın dükkanının önünde duran, yaptığı - yapacağı arabalara bakarım.
Adamın yaptığı arabaların marka model fiyat aralığı adamın işçilik kalitesi konusunda fikir veriyor.
RedELite
27-04-2016, 07:14
Allah kismet ederse bende bugun cabriomu yillardir tanidigim ve guvendigim boya kaportaci kardeslere veriyorum. Konuyu gorunce benim bile sinirlerim zipladi cok gecmis olsun mudur. Allah boyle esnaf bozuntularindan cumlemizi korusun. Bakalim benim arac nasil cikacak. Bu arada bi konu acsak tavsiye edilen mekanik kaporta boya ustalari diye olmaz mi ?
kelalper
27-04-2016, 07:21
1 araba 1 ayda mı boyanır. Ben zaten oradan işkillendim. Parasına bişey diyemem 1000 liraya boyarım diyen de var 5000 liraya boyarım diyende. O yüzden kestiremiyorum hangisi doğru hangisi yanlış diye. Kim kime giydirirse. Ama en başta şunu söyliim senin ustanın çalıştığı yerin sahibi de o işten komisyon almadıysa adım Alper değil. Kaç tane müşterimin arabasını boyattım hata olduğu zamanda boyacı hatalı yapmış demem. Zaten kendim kontrol ederim ilk başta hata var mı diye. Hatalıysa başında bekler yeniden boyatırım.
Hem boyayan hem de kefil olup sonra sallamayan yeri de yazsaydın keşke..
coolvtec
27-04-2016, 08:39
zor vallaha. geçmiş olsun, Allah sabır versin. Bedduaların tutsun :)
Geçmiş olsun sizin helal kazandığınız onlara haram para olarak gitmiş.
Umarım hayrını görmezler. Sizin adınıza üzüldüm.
Onca geçen zamana mı yanarsın aracın istemediğin gibi çıkmasına mı
Gerildim okurken,geçmiş olsun.Bende 1 ay beklemiştim ama sonuç kötü değildi.Biraz da şans işi gibi geliyor bana.Kime tuttururlarsa misali.Geçmiş olsun tekrar
S.Özeren
27-04-2016, 09:12
geçmiş olsun can sıkıcı bir olay olmuş
4 Yılda toplanan bir aracımız var, hala trim işlerini bir seferde yapacak usta bulamıyoruz.
Aracı oradan oraya çekici üstünde sürüklemekten bıktık!
Toplamda 30TL para harcandı ama sanayide işi biten usta bir kenara atmaya çalışıyor aracı, ne de olsa onlar için sadece araba!
Sende onların gözünde enayisin!
immortalboss
27-04-2016, 09:41
Çok geçmiş olsun hocam.Sinir olmamak elde değil.Sene 2008 yaşım da 18.Golf mk1'im var.Çamurluğa durduğu yerde motosiklet gibi birşey çarpmış.Daha önceden de macunlu olduğu için çürük kısımlar vs görünüyor.Bu dediğim bölge 1 karış civarında var yok.Boyacıya götürdüm.Adam baktı.100 lira alırım dedi.Başka bir yere götürdüm.150 liranı alırım dedi.(Bu arada bu dediğim adamlar da boş oturuyor.Çay sigara ellerinde.Komple boya düşse diye bekliyor.)Bi dayı gözüme ilişti.Kapının önünde kuyruk var.Boyadığı araçlar sprey boyayla boyanmış gibi.Neyse dedim yapabilir miyiz bunu.Olur dedi.Boyasıda var bunun bende dedi.He dedim yaşa.Neyse ne zaman alırız dedim.1 saat sonra gel al dedi.;):D Dayı dedim kurur mu o kadar zamanda nasıl olacak.Arabayı almaya gittim.Boyamış güzelce.Tabi baştan savma bir iş.Kaç para borcumuz dedim.35 lira at yeter dedi.:D
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim aracın da, lastiklerini, jantlarını, kapı/cam fitillerini, Özellikle boyanmasını istemediğimi belirttiğim halde kapı kolu, kapı fitili, sunroof ve tampon bantlarını) da boyamışlar. Hatta camı açık mı unuttular ne yaptılarsa direksiyon ve ön göğüste toz halinde boyalar vardı. Motor bölümündeki boya tozlarından bahsetmiyorum bile. Üstüne bir de cila vernik vs atmamıslar sanırım ki o yüzden olsa gerek arabaya bozuk para değse boya kırılıp kalkıyor. Kısa zamanda mayın tarlasına döndü bile. Verdiğim para çöpe gitti zaten, araba da birşeye benzemedi. Eski rengi Hellrot kırmızıydı bir hevesle imola kırmızıya çevirdik ama usta sağolsun hayattan soğuttu. İşte bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun.
Öncelikle geçmiş olsun. İnsan hata yapar ancak telafisini bilmeli kendimi şanslı hissediyorum geçen hafta parça parça aracım boyandı bazı kısımlarda hatalar buldum gözümden kaçmış gel düzeltim dedi ve halleti. Boyattığım yer piyasa altında fiyat verince işkillenmedim değil ama pahalı olan hep iyi mntığı yanlışmış bunu anladım tekrar geçmiş olsun
Kartal3urak
27-04-2016, 10:15
2 Sayfa yazı yazdım geri sildim... konuşmayım ben en iyisi :D
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/215800-sohc-vtec-turbo-eg-hatch.html
Mevzuu bu ama çektiğim çileyi bir de bana sorun..
Şu mantıktan kurtulmak lazım pahalı herzaman en iyi değildir. 3-4 ay önce aracımı komple boyattım mahalle arasında bi kaporta boyacı dükkanı 1000 tl gibi bi rakama anlaştım sıkıntılı yerler kazınıp boyanacak şekilde. Çalışan boyacı suriyeliymiş adam nası sanatkar çıktı anlatamam verdiğimde dalga dalga olan macun çekilmiş yerler ok gibi çıktı 20 günde teslim aldım ve alırken tatlı ısmarladım bu işler biraz da şansa dayalı.
SULTANOGLU
27-04-2016, 11:01
Bende çok şey yazardım da vaz geçtim. geçmiş olsun. Aracınız fotoğrafları var mı ? problem dediğiniz yerleri ve ustanın pasta ile çıkar dediği yerleri merak ettim.
yilmazcatalbas
27-04-2016, 12:49
Bir adama usta deniyorsa iki adım geri çekiliyorum ben. Bu ister sanayide olsun, ister inşaatta. Yanlış meslek seçmişiz, usta olup para kazanmak aslında çok çok daha kolay...
Tum boyacilarin ortak yalani heralde bise olmaz pastayla gecerdir
Ahmet Bby
27-04-2016, 14:02
İşini layığı ile yapmayan ustalara birbirinden benzersiz, birbirinden özel küfürler ediyorum ki anca öyle sinirim geçiyor.
mustafa_a
27-04-2016, 14:24
Geçmiş olsun. Bu hafta tanıdık bir yerde bende birkaç parça boyattım. Gerçekten çok özendi. Yinede birkaç ufak kusur oldu. Fabrika çıkışı kusursuz boya atabilen varmı bilmiyorum.
Sti_Ozan
27-04-2016, 14:29
Disten tirnaktan arttirilip,arabaya yatirirken bi hevesle arabanin cikacagini beklerken,parasini fazla fazla alipta bi *** yapmayan usta insan degildir. Gecmis olsun
Kat be kat çıkar dostum. İyi sabretmişsin ama.
AliGizda
27-04-2016, 15:03
Vallahi sabrınıza hayran kaldım, benim aracıma öyle davranacak, üzerine benim yaptırdığım işle bana hava atacak o vurduğu kolu 2 ay kullandırtmam ona. Para kolay kazanılmıyor.
Talih.b16
27-04-2016, 15:28
benim en fazla 2 3 hafta da bitecek işim yaklaşık 5 aydır bitmiyor.
parçalar alındı paralar verildi hala sanayide arabam.
aklınızda olsun sakarya hendekte araba yaptırmayın, sanayinin içinde aracınız bozulsa bile gitmeyin.
2 ay kaportada kaldı araba, başladı 1 haftada bitti.
boyacı bir haftada bitirdi hakkını yemiyim ama oda boyayamadı, yeniden boyatıcam başka yere.
1 hafta frencide kaldı, sadece fren borularını taktı.yeniden adapazarında başka frenciye gitti yapıldı.
motorcu yakınımızdı ne kadar salladığını hatırlamıyorum:) adapazarına getirdim amortisör cıvatalarını sıkmamış ölücektik.
şanzıman kovanı kırıktı söktü topladı araba vitesler geçmedi, yine adapazarına getirdim söküldü yeniden yapıldı.
hiç bir parçayı kontrol etmedi, 2 ay sonra takarken bunların bir kısmı yannış dedi.
sağlam olan parçaları kaybetti, bazılarını kırdı.
keza döşemeci aynı, yarım yamalak yaptı, bir sürü parça kaybetti hepsini servisten sıfır almak zorunda kaldım.
sağolasın erel kardeşim baya uğraştı benimle hakkını helal etsin:)
mevzu daha uzunda bu özet:) düşünün.
sanayimi aman diyeyim, aracınızı pahalıda olsa servise götürün, yannış bir işlemde muhattap buluyorsunuz iyi veya kötü.
gokhankenar
27-04-2016, 15:39
O haksız kazançlar elbet çıkar biryerden merak etmeyin. Şerefsiz herifler
Sanayi işleri maalesef sancılıdır. Komple boya kaporta yapılan arabalar ufak işler geldiğinde kenara çekilir. Usta sıcak para gireceği için küçük işe öncelik verir.
Malesef araç başında durmadıkça ustaya çıraklık kalfalık yapmadıkça işler yürümüyor bütün arabalarımı ben sökerim zımpara boya hazırlığı mumlama vs işlerini kendim yaparım.
İlkokul zamanlarımdan beri sanayide takılırım çıraklık zamanını bildiğim ustam yine arabamı yatırır en son trip atarım bir günde bitirir malesef sanayide işler böyle yürüyor.
Sizin talihsizlikler üstüste gelmiş bundan sonraki işlerinizde ve bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlara tavsiyem arabanızı istediğiniz gibi teslim almadan ödeme yapmayın.
Hurriyet Usta(Yasi 55-60 arasindadir, dede der kartal sanayi esnafi en az 20 yildir ayni dukkanda 20-25 senedir sanayide)
Servisin lokal boyanmaz, renk tutmaz dedigi avuc ici kadar yeri lokal boyadi kod falan bilmeden renk tutturur, kaportaci bile boyali olduguna inanmadi.
Oyle macunu atayim boya atayim ustalarindan degil, macunu atar, bekler gozune siner, eliyle yoklar sonra zimparalar, inceltir, astari atar bekler, gozune siner ufacik cizgi boya atar bekler ton tutmusmu diye, sabah olur gunes altinda bakar, sokar firina isikta bakar emin olur ayni boyadan hazirlar firinda boyar, boyarken rotuslanacak yer varsa onlarida yapar,sana soylemez bile elimemi yapisir der.
Dukkani eskidir, reklami yoktur ondan fiyatlari da normal fiyatlardir ama iscilik muazzam
Boya kaporta vs. konularının altında hep aynı bu yorumu görüyorum. Ustanın reklamını felan mı yapıyosunuz yoksa cidden aşırı memnun kaldınızda mı öneriyosunuz çözemedim
Boya kaporta vs. konularının altında hep aynı bu yorumu görüyorum. Ustanın reklamını felan mı yapıyosunuz yoksa cidden aşırı memnun kaldınızda mı öneriyosunuz çözemedim
Bence art niyet aranmamalı. Böyle konularda kefil olunması da zordur. Eminim arkadaş memnun kaldıysa vardır bir bildiği.
aklınızda olsun sakarya hendekte araba yaptırmayın, sanayinin içinde aracınız bozulsa bile gitmeyin.
boyacı bir haftada bitirdi hakkını yemiyim ama oda boyayamadı, yeniden boyatıcam başka yere.
1 hafta frencide kaldı, sadece fren borularını taktı.yeniden adapazarında başka frenciye gitti yapıldı.
motorcu yakınımızdı ne kadar salladığını hatırlamıyorum:) adapazarına getirdim amortisör cıvatalarını sıkmamış ölücektik.
şanzıman kovanı kırıktı söktü topladı araba vitesler geçmedi, yine adapazarına getirdim söküldü yeniden yapıldı.
hiç bir parçayı kontrol etmedi, 2 ay sonra takarken bunların bir kısmı yannış dedi.
keza döşemeci aynı, yarım yamalak yaptı, bir sürü parça kaybetti hepsini servisten sıfır almak zorunda kaldım.
sanayimi aman diyeyim, aracınızı pahalıda olsa servise götürün, yannış bir işlemde muhattap buluyorsunuz iyi veya kötü.
Oha bu nasıl bir talihsizlik. Ben de ufak tefek sıkıntılar yaşadım ama Atatürk San. de akrabam parçacı eski mazda serv. müd. onun sayesinde daha kolay hallediyorum. Bu tür işlerde referans olmayı sevmem ama destek olacağım bir şey varsa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
Ben de bir anı anlatayım :D Tornacı arka diskleri yapmış ama olmamış, arababın arkası yalpalıyordu başka frenciye gittik düzeltti.
Sanayideki usta milleti tüm gün yatayım sonra da ilk gelen müşteriye saplarım mantığında oldukça bu işler yürümez.
Hadi mekanik falan bakımı kendin yaparsın da kaporta - boya işi zor.
aynı olayı şu anda ben yaşıyorum ,1 hafta sürecek olan işlem tam 4 haftadır bitmedi,sabırla bekliyorum bakalım nolacak ...
Reklam yapmıyorum, hakkatten çok memnunum inşallah bizden birileri gider de, yorumumun objektifliğini kanıtlar.
Kaportacı tanıdığımda var, mekanikci tanıdığımda var elektrikçi tanıdığımda var bunların dışında sanayi içerisinde pek çok abim, kardeşim var sadece boya işciliğine gözüm kapalı kefil olabileceğim için Hürriyet Usta'yı öneriyorum.
Bana daha yakın, akrabam olan ustalarda var ama yazmıyorum buraya veya boya konusunda başka bir konuda(mekanik, egsoz vs.) emin olun artniyet yada reklama ihtiyacım yok bu işten bir kazancım yok, beni bilenler vardır, işinde gücünde bir adamım ustamın iyi iş yapması benim zararıma, ben tanıdık olduğum için bana yoğunum sen 2 ay sonra gel diyor. :)
Gidip memnun kalmazsanız ben buradayım diyebileceğim usta olduğu için yazıyorum gerçekten.
Talih.b16
27-04-2016, 16:47
Oha bu nasıl bir talihsizlik. Ben de ufak tefek sıkıntılar yaşadım ama Atatürk San. de akrabam parçacı eski mazda serv. müd. onun sayesinde daha kolay hallediyorum. Bu tür işlerde referans olmayı sevmem ama destek olacağım bir şey varsa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
Ben de bir anı anlatayım :D Tornacı arka diskleri yapmış ama olmamış, arababın arkası yalpalıyordu başka frenciye gittik düzeltti.
Sanayideki usta milleti tüm gün yatayım sonra da ilk gelen müşteriye saplarım mantığında oldukça bu işler yürümez.
çok sağol allah razı olsun.
benim kaportacım olmadığı için hendeğe gitti araba, yoksa adapazarında yapılacaktı babam falan gider hendekte olduğu için dedim.
mecbur kaldık anlıycağın.
kaportacı altın çekiç ve yıldırımlar var, sıra lazım onlara hepsi, sigorta arabası yapıyorlar, vatandaşa 1 2 ay sıra veriyorlar.
boyacım feti abi cok iyidir, harika iş yapar ve sorunsuzdur ama hendekte olduğumuz için mecbur orda boyandı.
elektrikçim hızal kardeşler, hepsi arkadaşım.
şanzımancım suat artan tr de ilk 5 e girer.
basiretimiz bağlandı bunlarda usta dedik yaparlar dedik, ne olur dedik :) acı tecrübe oldu bize
çok sağol allah razı olsun.
benim kaportacım olmadığı için hendeğe gitti araba, yoksa adapazarında yapılacaktı babam falan gider hendekte olduğu için dedim.
mecbur kaldık anlıycağın.
kaportacı altın çekiç ve yıldırımlar var, sıra lazım onlara hepsi, sigorta arabası yapıyorlar, vatandaşa 1 2 ay sıra veriyorlar.
boyacım feti abi cok iyidir, harika iş yapar ve sorunsuzdur ama hendekte olduğumuz için mecbur orda boyandı.
elektrikçim hızal kardeşler, hepsi arkadaşım.
şanzımancım suat artan tr de ilk 5 e girer.
basiretimiz bağlandı bunlarda usta dedik yaparlar dedik, ne olur dedik :) acı tecrübe oldu bize
:) Top ları yamzışsın zaten. Aykut çocukluk arkadaşım. İyidir, ben de aracımın işlerini orda yaptırıyorum.
Hendek hakkında hiç fikrim yok üzüldüm vallahi. Araç neydi ?
Talih.b16
27-04-2016, 17:04
araç 307 .
aykut iyide ayhan abi her gittiğimde geri geri bana doğru yanaş öyle gel diyor korkuyorum:)
mesela aykutlara pahalı derler ama tertemiz iş yaparlar, yaptığı işte ne kablo sarkar ne fazla birşey görürsün.
ama oda ipne :) gidiyorum kanka sen arabayı bırak akşama ben getiririm der her seferinde:)
Eniştem kaportacı dukkanın da 2 yıldır yatan şahinim var. Ben artık o arabadan vazgectim.Bi dd bi halt yedik kuzenim kazalı x5 aldı ona götürdük tüm parçaları elinde sadece sök tak yapıcak normal usta 1 haftada çıkarır 2 ayı geçti arabaya bakmadı bile.
alperkirman
27-04-2016, 17:23
önce iş sonra para
Yorumlardan bazılarında çok yakınları usta olan, akrabaları usta olan ve işlerini bitiremeyen üyelerimiz olduğunu gördüm. Peki o kişilere sorduklarında, "Abi işler nasıl?" dediklerinde nasıl tepkiler alıyorlar. Paylaşabilirlerse teorimin çalışıp çalışmadığını görmek isterim :)
Çalıştığım ustayı örneklendireyim, 2-3 sene önce corsa c ile gittim kapısına. İçeride panamera, a6 ve fırında da r35 mevcuttu. "Abi halleder miyiz?" sorusuna cevabı şu oldu. "Şimdi senin araba biraz düşük kaldı Yiğit. Ben gün içerisinde karşı dükkanın önüne çekeyim. Geceleri bitiririm, normalde 2-3 gün sürer ama haliyle yorgunluk olur ayarım kaçar sen 4-5 gün sonra gel al."
Şimdi ben bu adama ne diyebilirim? İçerideki panameranın far ve tamponu benim arabamla aynı fiyatta. Usta "adam" olunca diyor ki bana geceleri çalışırım yaparım. Benden aldığı yanlış olmasın 600 TL idi 2 parça boya ve far fiyatı olarak. Fırında r35 duruyor zımpara atan adam gelmiş benim 2003 corsamı gece mesaisinde bitiriyor. Her zaman giderim, her şekilde de referans olur kefil olurum kendisine. 4-5 parça boya işini 800 TL'ye yapıp 5 güne biter dediğinde 5.günün şafağında arıyor araban hazır gel al diye :) Saruman gibi kendisi, Nevşehir'li. Tüm Nevşehir'lilere selam olsun burdan da :)
Talih.b16
27-04-2016, 23:40
Yorumlardan bazılarında çok yakınları usta olan, akrabaları usta olan ve işlerini bitiremeyen üyelerimiz olduğunu gördüm. Peki o kişilere sorduklarında, "Abi işler nasıl?" dediklerinde nasıl tepkiler alıyorlar. Paylaşabilirlerse teorimin çalışıp çalışmadığını görmek isterim :)
Çalıştığım ustayı örneklendireyim, 2-3 sene önce corsa c ile gittim kapısına. İçeride panamera, a6 ve fırında da r35 mevcuttu. "Abi halleder miyiz?" sorusuna cevabı şu oldu. "Şimdi senin araba biraz düşük kaldı Yiğit. Ben gün içerisinde karşı dükkanın önüne çekeyim. Geceleri bitiririm, normalde 2-3 gün sürer ama haliyle yorgunluk olur ayarım kaçar sen 4-5 gün sonra gel al."
Şimdi ben bu adama ne diyebilirim? İçerideki panameranın far ve tamponu benim arabamla aynı fiyatta. Usta "adam" olunca diyor ki bana geceleri çalışırım yaparım. Benden aldığı yanlış olmasın 600 TL idi 2 parça boya ve far fiyatı olarak. Fırında r35 duruyor zımpara atan adam gelmiş benim 2003 corsamı gece mesaisinde bitiriyor. Her zaman giderim, her şekilde de referans olur kefil olurum kendisine. 4-5 parça boya işini 800 TL'ye yapıp 5 güne biter dediğinde 5.günün şafağında arıyor araban hazır gel al diye :) Saruman gibi kendisi, Nevşehir'li. Tüm Nevşehir'lilere selam olsun burdan da :)
Vallaha yazdığından hiç bi şey cıkaramadım.
Vallaha yazdığından hiç bi şey cıkaramadım.
"Dükkanında çok daha fazla para bırakan araçlarla uğraşıyor olmasına rağmen, hor görmeden geceleri çalışarak da olsa para kazanmaya çalışan ve vaktinde bitiren ustalar mevcut" cümlesini örneklendirmek istedim abi :)
Valla bazı durumlarda maalesef tek çözüm "şiddet ." Gözlerinin önünde arabanı bile yumruklamışlar. İsterse Scooter olsun senin değil mi ? Senin paran değil mi ? Mal olmasa bile ortada ,kim gelipte durduk yere hatasizken sana vurabilir tokat atabilir ?
Öylelerine sen ben ses çıkartmazsak, hakkımızı aramazsak ertesi gün başkasına yine aynısını yaparlar . Tek başına belki bir şey yapmak istemedin, topla eşini dostunu sebep belli zaten Allah ne verdiyse dalın bir güzel . Hatta paranızın tamamını ya da bir kısmını zorla alın . 3000 değil 300 lira bile boşuna gidiyorsa yazık günahtır . Hadi her şeye eyvallah ama karşındaki adam suçlu değilmiş gibi davranıp artistlik yapmaya devam ediyorsa sabır işlemez.
Allahından bulsunlar
Orcun_Simsek
28-04-2016, 00:23
Öncelikle geçmiş olsun.
Siz yine sabırlıymışsınız benim arabamı yumruklayarak toplamaya kalksa afedersiniz ..tüne boya tabancası sokardım.
Böyle insanlara hiç acımamak lazım.
Özellikle 3 günde yapılacak 2 ayda yapan insanlardan tiksiniyorum.
Birde bugün halledemedik ertesi günü gelin tarzı cümleleri dükkan sahipleri rahat rahat söylerken duyunca sinir krizi geçiriyorum.
Okurken bile sinir krizi geçirdim, başınıza gelenleri eşiniz dostunuz kim varsa anlatın yakınlarınızdan bir daha kimse gitmesin o dükkana.
Yorumunuz için teşekkürler hocam. Malesef karakter olarak fazlaca sabırlı , alttan alan , insanlara zarar vermek istemeyen bir yapım var. Hep bu yüzden kaybediyorum zaten. Tüm yakınlarıma tanıdıklarıma anlatıyorum olayları zaten. Yarın öbür gün arabayı değiştirdiğimde yine boya işim olacak. İşini düzgün yapsa sadece benden en az 3-4 araba yapardı. Çevremdeki insanlar hariç.
Sağda solda da "İş yok yeeaaaa" diye dolanır bu tip esnaflar. Adam gibi işini yapsa, burda siz övseniz belki de haftada 1 üyemiz gitse ufak tefek işler için, dükkanı 2-3 gün çalışacak masrafını çıkaracak. Her memnun kalan bir diğer eşine dostuna söyleyecek ondan sonra dükkana para sayma makinası alması icab edecek. Farkında değil çoğu esnafımız bu işlerin böyle yürüdüğünün. Zannediyor ki gökten komple boyanacak araba yağacak her gün.
Bir benzeri hizmet sektörünün diğer kısımlarında da mevcut. Mesela bir büfe eskisi kadar iş yapmamaya başladığı an aşırı zeki ve ticaret gurusu patron ya da işletmeci diyor ki "Masrafları kısıyoruz". Hazırladığı karışık tost (hazırlaması en az zahmetli yiyecek olduğundan örnek veriyorum) için aldığı malzemeleri ucuzlatır, kimse beğenmez yememeye başlar. "Masraf kısalım" diyerek komi ya da garson sayısını azaltır; müşterinin siparişi alınmadığı veya siparişinin geç ulaştırıldığı anlardan sonra bu müşteriyi de kaybetti gitti. Kim gider 20 dakikada sipariş alınan, ortalama süreden 5-10 dakika geç gelen soğuk yemeği yemeye?
Ama bu kişilere sorsan cevap belli "İş yok, piyasa durgun". Piyasayı bu hale getirenler bu tip esnaflardır; farkında değiller.
Valla haklısınız hocam. İş yok diye bir şey yok. İşini gerçekten layıkıyla yapan bir insan kesinlikle işsiz kalmıyor. Sektörüne göre bazı dönemlerde yavaşlasa da durmuyor işleri. Bakın ben kilit işi yapıyorum. Herkesin yarım saatte taktığı kilidi 1,5 - 2 saat civarı sürede takıyorum. Yavaş ama özenerek , hatasız bir şekilde yapıyorum. Kabloları gizliyorum. Beni ilgilendiren bir durum olmamasına rağmen ücretsiz olarak kapıda kasıntı varsa onu ayarlıyorum , kapı zamanla esneme yapmış ayarı bozulmuşsa onu ayarlıyorum , hidroliği ayarlıyorum. Millete 2 saat sürer dediğimde napıyorsun sen ya bir kilit 2 saat sürer mi en fazla yarım saatlik işi var diyorlar. Ben müşteriye 2 yıl yerinde servis ve birebir parça değişim garantisi veriyorum. Arıza olduğunda en fazla 24 saat içerisinde personel gidip yerinde arızalı parçayı değiştiriyor. Bana öyle iş mi olur zarar edersin parçayı tamir et yada ettir diyorlar.
Şu anda onlar iş yok diye ağlıyor ben ise her gün en az 3 binaya kilit takıyorum. Yoğunluğumuzu belirttiğimiz müşteri 3-4 gün bekleyip kilidi bana taktırmaya razı oluyor. Ama işte esnaf var esnafcık var. İşini düzgün yapmayan adam batsın. 5 kuruş kazanamasın. Onlar aradan çekilsin ki ortada sadece işini düzgün yapan aldığı her kuruşu hakeden gerçek ustalar kalsın
Hocam tavsiyenizi not alıyorum. Aracı değiştirdiğimde tavsiyeleri değerlendirecem. En iyisi hangisi olacak ise ona gidecem. Tekrar böyle bir boya işi daha yaşamak istemiyorum. Burdaki konuyu okuyan arkadaşlar da tavsiyenizi değerlendirecektir.
Olan olmuş artık bu saatten sonra sadece geçmiş olsun denir o kendilerine esnaf ve usta diyenlerede haram zehir zıkkım olsun denir. Forumdan daha önce boyatmış memnun kalınmış ustalara yönelmek daha doğru bundan sonrası için tecrübe olmuştur okuyanlar için. Geçen hafta arka tamponda sürtme vardı tavsiye üzerine bi ustaya gittim yarım tampon refleks gri rengi 150tl ye anlaştık. Arabayı öğlen teslim ettim yarın sabah gel al dedi. Sabah gittiğimde pasta atıyodu ve eski halini görmesem ben bile inanmam boyalı olduğuna. Anlatmak istediğim onlarda usta bi adamda usta. Kimisi helalinden yer kimi haram sever küfür sever bazen hatta dayak ister.
Aynen hocam yapacak birşey kalmadı. Hatta şöyle söyleyim araca 1 kez pasta cila attı (öyle iddaa ediyor) baktı düzelir dediği hiç bir yer düzelmedi. Sonra bahaneler vay efendim boya yeni olduğu için çok girememiş o yüzden olmamış bilmem ne. 2 hafta sonra getirirsin yine bir pasta cila atarız hepsi düzelir dedi. Götürmedim aracı. Geçenlerde aynı dükkandaki kaportacı tamircimin orda gördü beni. Xxxx abi dükkanda götür aracın pastacilasını atsın dedi. Bende gerek yok ben parasını verir başka yerde yaptırırım. Zaten doğru düzgün bi boya işi yapmadınız hataları düzeltebilmek için makineyle abanıp iyice içine sı*mayın dedim.
Kaporta- boya konusu çok hassas bir konu.
Bana şu iyi bu iyi dediklerinde önce adamın dükkanının önünde duran, yaptığı - yapacağı arabalara bakarım.
Adamın yaptığı arabaların marka model fiyat aralığı adamın işçilik kalitesi konusunda fikir veriyor.
Valla hocam dükkanın önünde duran arabalar da pek birşey ifade etmiyor açıkçası. Ben ilk görüştüğümde bu adamın dükkanının önünde passat'da vardı , E36'da vardı , 69 impala da vardı. İçerisi ve dükkanın önü araba kaynıyordu.
Allah kismet ederse bende bugun cabriomu yillardir tanidigim ve guvendigim boya kaportaci kardeslere veriyorum. Konuyu gorunce benim bile sinirlerim zipladi cok gecmis olsun mudur. Allah boyle esnaf bozuntularindan cumlemizi korusun. Bakalim benim arac nasil cikacak. Bu arada bi konu acsak tavsiye edilen mekanik kaporta boya ustalari diye olmaz mi ?
Teşekkürler hocam. İnşallah aracınız gerçekten istediğiniz gibi , sorunsuz ve zamanında çıkar. Senin CC'ye göz diktim zaten konuna da yazmıştım :)
1 araba 1 ayda mı boyanır. Ben zaten oradan işkillendim. Parasına bişey diyemem 1000 liraya boyarım diyen de var 5000 liraya boyarım diyende. O yüzden kestiremiyorum hangisi doğru hangisi yanlış diye. Kim kime giydirirse. Ama en başta şunu söyliim senin ustanın çalıştığı yerin sahibi de o işten komisyon almadıysa adım Alper değil. Kaç tane müşterimin arabasını boyattım hata olduğu zamanda boyacı hatalı yapmış demem. Zaten kendim kontrol ederim ilk başta hata var mı diye. Hatalıysa başında bekler yeniden boyatırım.
Hocam daha önce görüştüğüm yerlerde 1 hafta süre verende oldu 2 hafta veya 3 hafta süre verende. Bende bu adamlar 1 ay diyorsa vardır bir bildikleri demekki özenerek aceleye getirmeden yapıyorlar işlerini diye düşündüm. Ayrıca şu komisyon olayında da size hak veriyorum. Bir insan o kadar kefil olduktan sonra bir anda aradan böyle niye sıyrılsın hatta konuşmamak için kaçsın ki.
Hem boyayan hem de kefil olup sonra sallamayan yeri de yazsaydın keşke..
Boyacının dükkan ismini hatırlamıyorum ama sanayiye ilk gidişimde bakıp buraya bilgilendirme olarak yazacam. Kefil olan kişinin ismini yada dükkan ismini vermek istemiyorum çünkü benim tamircimle aynı dükkanda ortak olarak çalışıyor. Şimdi o iş yerinin yada kişinin adını verdiğimde bir şekilde ucunun kötü olarak tamircime dokunmasını istemem. Çünkü sanayi işinde tek sıkıntı yaşamadığım her sorunumu zamanında ve düzgün bir şekilde çözen çok sevdiğim bir abi. Dolaylı yoldan da olsa ona zarar vermek beni ziyadesiyle üzer.
zor vallaha. geçmiş olsun, Allah sabır versin. Bedduaların tutsun :)
Amin hocam. Beddua etmek de iyi birşey değil ama ne yaparsın başka da birşey gelmiyor elden.
Geçmiş olsun sizin helal kazandığınız onlara haram para olarak gitmiş.
Umarım hayrını görmezler. Sizin adınıza üzüldüm.
Onca geçen zamana mı yanarsın aracın istemediğin gibi çıkmasına mı
Teşekkürler hocam. İnşallah görmezler. İşin parasını , zamanı geçtim de araç istediğim gibi çıkmadığı için üzülüyorum. Bir insan 1,5 ay boyunca hergün arabanın boyadan cayır cayır çıktığını hayal eder mi , iki de bir de rüyasında arabanın boyadan çıkmış halini görür mü ben görüyordum. Kazandığım az para ile 1,5 yılda ufak ufak aracıma aklımdaki herşeyi yapmaya çalıştım. Malzemenin kalitelisini almaya işçiliğin en düzgününü yaptırmaya çalıştım. Sanayide kimseyle pazarlık etmedim ne kadar istediyse çıkardım verdim. Yeterki işim düzgün olsun içime sinsin dedim. Ben böyleyken , aracıma böyle davranırken olayın bu şekilde sonuçlanması çok koydu :)
Gerildim okurken,geçmiş olsun.Bende 1 ay beklemiştim ama sonuç kötü değildi.Biraz da şans işi gibi geliyor bana.Kime tuttururlarsa misali.Geçmiş olsun tekrar
Teşekkürler hocam. Araç istediğim gibi çıksa inanın beklediğim süreyi falan sıkıntı etmeyecektim. Zaten arabanın boyadan çıktıktan sonraki halini görmeden önce adamlarla aram iyiydi. Onlar benden güzellik ister bende aracı teslim ettiklerinde sağlam bir eğlenmeye götüreceğimi falan söylerdim. Taki aracı görene kadar :)
geçmiş olsun can sıkıcı bir olay olmuş
Teşekkürler hocam.
4 Yılda toplanan bir aracımız var, hala trim işlerini bir seferde yapacak usta bulamıyoruz.
Aracı oradan oraya çekici üstünde sürüklemekten bıktık!
Toplamda 30TL para harcandı ama sanayide işi biten usta bir kenara atmaya çalışıyor aracı, ne de olsa onlar için sadece araba!
Sende onların gözünde enayisin!
Valla hocam büyük heveslerle aldım ve toplamaya başladım bu arabayı. Ufak ufak yaptım da birşeyler. Aklımda da boya işi bittikten sonra biraz para daha biriktirip motor yüklemek vardı. Şimdi ise aman aman ne motor yüklemek ne böyle araç toplamaya çalışmak. Bu aracı satarsam düzgün sade bir araba alacam. Sadece ve sadece boyasını yenileyecem o kadar. Bir ustaya ihtiyaç duyacağım hiç bir şey yaptırmayacam.
Çok geçmiş olsun hocam.Sinir olmamak elde değil.Sene 2008 yaşım da 18.Golf mk1'im var.Çamurluğa durduğu yerde motosiklet gibi birşey çarpmış.Daha önceden de macunlu olduğu için çürük kısımlar vs görünüyor.Bu dediğim bölge 1 karış civarında var yok.Boyacıya götürdüm.Adam baktı.100 lira alırım dedi.Başka bir yere götürdüm.150 liranı alırım dedi.(Bu arada bu dediğim adamlar da boş oturuyor.Çay sigara ellerinde.Komple boya düşse diye bekliyor.)Bi dayı gözüme ilişti.Kapının önünde kuyruk var.Boyadığı araçlar sprey boyayla boyanmış gibi.Neyse dedim yapabilir miyiz bunu.Olur dedi.Boyasıda var bunun bende dedi.He dedim yaşa.Neyse ne zaman alırız dedim.1 saat sonra gel al dedi.;):D Dayı dedim kurur mu o kadar zamanda nasıl olacak.Arabayı almaya gittim.Boyamış güzelce.Tabi baştan savma bir iş.Kaç para borcumuz dedim.35 lira at yeter dedi.:D
Hocam işte ben sizin anınızdaki 100 lira diyene verdim işi ama 35 liralık karşılık alamadım. Aynı şekilde bir karışlık bir tampon lokal boyasına 450 verdim ben :) Yine bir tanıdıktı ve yine işim düzgün olsun diye vermiştim. Tabiki her zamanki gibi istediğim gibi olmamıştı :)
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim aracın da, lastiklerini, jantlarını, kapı/cam fitillerini, Özellikle boyanmasını istemediğimi belirttiğim halde kapı kolu, kapı fitili, sunroof ve tampon bantlarını) da boyamışlar. Hatta camı açık mı unuttular ne yaptılarsa direksiyon ve ön göğüste toz halinde boyalar vardı. Motor bölümündeki boya tozlarından bahsetmiyorum bile. Üstüne bir de cila vernik vs atmamıslar sanırım ki o yüzden olsa gerek arabaya bozuk para değse boya kırılıp kalkıyor. Kısa zamanda mayın tarlasına döndü bile. Verdiğim para çöpe gitti zaten, araba da birşeye benzemedi. Eski rengi Hellrot kırmızıydı bir hevesle imola kırmızıya çevirdik ama usta sağolsun hayattan soğuttu. İşte bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun.
Size de çok geçmiş olsun hocam. Aynı durumdayız neredeyse. Sizin adınızına çok üzüldüm gerçekten. Yatacak yeri yok bunların.
Öncelikle geçmiş olsun. İnsan hata yapar ancak telafisini bilmeli kendimi şanslı hissediyorum geçen hafta parça parça aracım boyandı bazı kısımlarda hatalar buldum gözümden kaçmış gel düzeltim dedi ve halleti. Boyattığım yer piyasa altında fiyat verince işkillenmedim değil ama pahalı olan hep iyi mntığı yanlışmış bunu anladım tekrar geçmiş olsun
Evet hocam. Sürekli bahsettiğim gibi çevremde 1000 liraya araç boyatan arkadaşlar var. Hatta boya malzemesini kendi alıp işçilik olarak ustaya sadece bi 100'lük rakı götürüp para vermeden araç boyadan insan var. Bir onun aracına bakıyorum bir benim :) Sonra içimden geçenleri tahmin edebilirsiniz :)
2 Sayfa yazı yazdım geri sildim... konuşmayım ben en iyisi :D
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/215800-sohc-vtec-turbo-eg-hatch.html
Mevzuu bu ama çektiğim çileyi bir de bana sorun..
Kartal3urak hocam konunu okudum hatta uğrayacağımı söyleyen bir yorum da yazmıştım. Çok detaylı olmasa da sizinde yaşadığınız sorunları biliyorum. Hatta şöyle söyleyim sizin konunuzda yaşadığınız sıkıntıları gördükten sonra o sıkıntılarınıza cevap olarak bir yorum yazacaktım. Baktım yorum başladı ama bitmiyor bende sizin konunuzu kirletmek yerine konu açtım. İlk fırsat bulduğumda gelip aracınızı yakından inceleyip sizinle tanışmak istiyorum. Emeğine sabrına hayranım.
Şu mantıktan kurtulmak lazım pahalı herzaman en iyi değildir. 3-4 ay önce aracımı komple boyattım mahalle arasında bi kaporta boyacı dükkanı 1000 tl gibi bi rakama anlaştım sıkıntılı yerler kazınıp boyanacak şekilde. Çalışan boyacı suriyeliymiş adam nası sanatkar çıktı anlatamam verdiğimde dalga dalga olan macun çekilmiş yerler ok gibi çıktı 20 günde teslim aldım ve alırken tatlı ısmarladım bu işler biraz da şansa dayalı.
Hocam bana yeri mesaj olarak atabilir misiniz rica etsem. memnun kalınan her boyacıyı değerlendirmek istiyorum. Fiyat az veya çok artık bunu düşünmeden sadece memnuniyetlere göre hareket etmek istiyorum.
Bende çok şey yazardım da vaz geçtim. geçmiş olsun. Aracınız fotoğrafları var mı ? problem dediğiniz yerleri ve ustanın pasta ile çıkar dediği yerleri merak ettim.
Teşekkürler hocam. Aracın konusunu açmayı düşünüyorum görsel olarak 1-2 eksiği kaldı onlarıda halledip konusunu açacam. Resimlerle hataları ne kadar gösterebilirim bilmiyorum ama göstermeye çalışacam.
Bir adama usta deniyorsa iki adım geri çekiliyorum ben. Bu ister sanayide olsun, ister inşaatta. Yanlış meslek seçmişiz, usta olup para kazanmak aslında çok çok daha kolay...
Haklısınız hocam ama yinede haksız kazanç. Kolay kazansa ne olur ki. Belki bu dünya da rahat rahat yaşar ama ya öbür tarafta. Ben çok dindar bir adam değilim. Yalan söylemeye gerek yok namaz kılmıyorum , oruç tutmuyorum ama Allah korkusu taşıyorum. Kul hakkı yememeye çalışıyorum. Bu dünyanın birde öbür tarafı olduğuna inanıyorum.
Tum boyacilarin ortak yalani heralde bise olmaz pastayla gecerdir
:) Bizleri hiç birşeyden anlamayan insanlar sanıyorlar. Yaşım küçük olduğu için pek önemsemiyorlar. Boyanın üstünde verniğin altında siyah leke kalmış. Bu sonradan olmuş diyor. Hadi çıkart diyorsun tırnaklıyor çıkartamıyor. Sonra da pasta cilayla geçer diyor. Ulan verniğin altında işte o leke o lekeyi çıkarabilmek için verniği komple kazıman lazım niye inat ediyorsun. Bari hatanı kabul et. Ama yok. Adama arabada dalga var diyorsun olur o diyor. Tek kapı araba bu parçaları büyük ne yaparsan yap dalga olur ona yapacak birşey yok diyor :) He ya he he demekten başka çare kalmıyor.
İşini layığı ile yapmayan ustalara birbirinden benzersiz, birbirinden özel küfürler ediyorum ki anca öyle sinirim geçiyor.
Aynen bende öyle hocam :) saygı ve sevgiyle anıyorum.
Geçmiş olsun. Bu hafta tanıdık bir yerde bende birkaç parça boyattım. Gerçekten çok özendi. Yinede birkaç ufak kusur oldu. Fabrika çıkışı kusursuz boya atabilen varmı bilmiyorum.
Teşekkürler hocam. Ufak kusurları dışında içinize sindiyse ve istediğiniz gibi olduysa sizin adınıza mutlu oldum. Eğer öyle bir yer bulabilirsem abone olacam zaten hocam :)
Disten tirnaktan arttirilip,arabaya yatirirken bi hevesle arabanin cikacagini beklerken,parasini fazla fazla alipta bi *** yapmayan usta insan degildir. Gecmis olsun
Teşekkürler hocam. İnsan olduklarını iddaa ediyorlar işte :)
Kat be kat çıkar dostum. İyi sabretmişsin ama.
Teşekkürler hocam. İnşallah çıkar
Vallahi sabrınıza hayran kaldım, benim aracıma öyle davranacak, üzerine benim yaptırdığım işle bana hava atacak o vurduğu kolu 2 ay kullandırtmam ona. Para kolay kazanılmıyor.
Keşke öyle asabi bir karakterim olsaydı. Yada karşı tarafa verebileceğim bir zararı düşünmeden hareket edebilseydim keşke.
Hocam sizin durumda çok kötü olmuş. Hatta benden daha büyük zor sıkıntılar yaşamışsınız. Allah sabır versin. Ne denir bilemiyorum çok geçmiş olsun sizede. Tavsiyelerinizi ve uyarılarınızı dikkate alacam.
O haksız kazançlar elbet çıkar biryerden merak etmeyin. Şerefsiz herifler
İnşallah hocam.
Sanayi işleri maalesef sancılıdır. Komple boya kaporta yapılan arabalar ufak işler geldiğinde kenara çekilir. Usta sıcak para gireceği için küçük işe öncelik verir.
Malesef araç başında durmadıkça ustaya çıraklık kalfalık yapmadıkça işler yürümüyor bütün arabalarımı ben sökerim zımpara boya hazırlığı mumlama vs işlerini kendim yaparım.
İlkokul zamanlarımdan beri sanayide takılırım çıraklık zamanını bildiğim ustam yine arabamı yatırır en son trip atarım bir günde bitirir malesef sanayide işler böyle yürüyor.
Sizin talihsizlikler üstüste gelmiş bundan sonraki işlerinizde ve bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlara tavsiyem arabanızı istediğiniz gibi teslim almadan ödeme yapmayın.
İşte tecrübe ediyoruz hocam. Acı tecrübeler oluyor ama oluyor. Bundan sonra işi teslim almadan para ödemek mi aman aman. Malesef sanayi işinde biraz katı olmak gerekiyormuş güleryüz göstermemek gerekiyormuş onu anladım.
Valla hocam boya işi için gözümü karartmıştım kendim yapacaktım ama kaporta işi beni çok korkuttuğu için ve ben bu arabayı satmak için toplamıyorum , seviyorum , uzun süre binecem doğru düzgün bir iş olsun baştan savma bir iş olmasın arabada diye kendim girmedim.
aynı olayı şu anda ben yaşıyorum ,1 hafta sürecek olan işlem tam 4 haftadır bitmedi,sabırla bekliyorum bakalım nolacak ...
Allah sabrınızı daim etsin hocam. inşallah işiniz doğru düzgün çıkar da beklediğinize değer. Rahat bir nefes alırsınız.
Eniştem kaportacı dukkanın da 2 yıldır yatan şahinim var. Ben artık o arabadan vazgectim.Bi dd bi halt yedik kuzenim kazalı x5 aldı ona götürdük tüm parçaları elinde sadece sök tak yapıcak normal usta 1 haftada çıkarır 2 ayı geçti arabaya bakmadı bile.
Tanıdığa akrabaya iş yapmayacaksın yaptırmayacaksın hocam. Ben bir kez daha gördüm bunu. Gidip 7 kat ele yaptıracaksın daha iyi. Hem adamın sana nazı geçmeyecek hem usta-işveren ilişkisi bozulmayacak. Katı kurallarını koyup ona göre işini yaptıracaksın.
önce iş sonra para
Artık öyle hocam.
Arkadaşlar yazılan tüm yorumlara cevap vermeye çalıştım. İşten yeni geldim aşırı yorgunum. Eğer arada atladığım cevap yazmadığım arkadaşlarım varsa lütfen kusura bakmasın. Hepinize yorumlarınız için tek tek teşekkür ediyorum. Derdimi en iyi bu forumdaki insanlar anlıyor. Çevremdeki insanlar amaaan sıkma canını altı üstü bir araba ve buna benzer yorumlar yaptığında bir hayli üzülüyorum. Burdaki herkesin araçlarının ailesinden bir birey gibi olduğunu biliyorum/görüyorum. Dışardaki insanlara bunu anlatmak zor.
Orcun_Simsek
28-04-2016, 00:40
Hocam ustanızın bilgilerini mesaj olarak yada buradan paylaşabilirseniz çok sevinirim. Düzgün bir ustaya rastlamanıza ve bu kadar memnun kalmanıza çok sevindim. İnşallah her işiniz böyle gider.
Valla bazı durumlarda maalesef tek çözüm "şiddet ." Gözlerinin önünde arabanı bile yumruklamışlar. İsterse Scooter olsun senin değil mi ? Senin paran değil mi ? Mal olmasa bile ortada ,kim gelipte durduk yere hatasizken sana vurabilir tokat atabilir ?
Öylelerine sen ben ses çıkartmazsak, hakkımızı aramazsak ertesi gün başkasına yine aynısını yaparlar . Tek başına belki bir şey yapmak istemedin, topla eşini dostunu sebep belli zaten Allah ne verdiyse dalın bir güzel . Hatta paranızın tamamını ya da bir kısmını zorla alın . 3000 değil 300 lira bile boşuna gidiyorsa yazık günahtır . Hadi her şeye eyvallah ama karşındaki adam suçlu değilmiş gibi davranıp artistlik yapmaya devam ediyorsa sabır işlemez.
Allahından bulsunlar
Hocam aslında tek başına olmakla bir ilgisi yok. Çinçin'i hemen herkes duymuştur. Çinçinde hatırım geçen sağlam dostlarım var. Çevremde de öyle. Şiddet kolay ama ben öyle bir insan değilim. Size ben anımı anlatıyım. Orta okul zamanımda aslında pek kimseye zararı dokunmayan biraz içine kapanık bir arkadaşımı dövmüştüm ( sebebini hatırlamıyorum ama eminim çok saçma sapan ve çocukça bir sebepti ) Çocuk karşımda acıyan yerlerini tutarak hiç ses çıkarmadan içini çeke çeke ağlamıştı. Çaresiz kaldığında vucudundan çok yüreğin acıdığında ağlarsın öyle iç çeke çeke. Bunu çok iyi bildiğim için o gün kendime söz verdim şiddete başvurmayacağıma. Ortada namusu ilgilendiren aileyi ilgilendiren bir durum olmadığı sürece şiddete başvurmuyorum. Ya sabır deyip geçiyorum.
Hocam ustanızın bilgilerini mesaj olarak yada buradan paylaşabilirseniz çok sevinirim. Düzgün bir ustaya rastlamanıza ve bu kadar memnun kalmanıza çok sevindim. İnşallah her işiniz böyle gider.
Özelden gönderiyorum dostum.
hiç kimseye referans olmayın ne olursa olsun :) bir tanıdıgımı neredeyse cocukluk arkadasım olan ustaya yönlendirdim , arabanın içinde 3-4 trim parçası eksik onlar takılacak ( parçalar bagajda ) defransiyel sökülüp takılacak ve motor bakımı yapılacaktı ( parçalar ve yağ yine bagajda ) 500 lira hesap cıkardılar adama.arayı soğuttum hemen :)
hiç kimseye referans olmayın ne olursa olsun :) bir tanıdıgımı neredeyse cocukluk arkadasım olan ustaya yönlendirdim , arabanın içinde 3-4 trim parçası eksik onlar takılacak ( parçalar bagajda ) defransiyel sökülüp takılacak ve motor bakımı yapılacaktı ( parçalar ve yağ yine bagajda ) 500 lira hesap cıkardılar adama.arayı soğuttum hemen :)
Açıkcası haklısınız. Donuma güvenmem totoma değiyor lafını illa ki duyanlarımız vardır. Fakat kaporta-boya konusunda hem işçiliği hem kalitesi hem fiyatın makul olması gerçekten takdire şayan. s14a için ön panjur, kaput, ön ve arka tampon, 4 tane 18 jant ve stopların sökülüp camların elden geçirilmesi için 1000 TL gibi bir fiyat vermişti yanlış hatırlamıyorsam ekim ayında.
i-vtec07
28-04-2016, 05:59
Geçmiş olsun bunlar hep tecrübe oluyo aslında insana .
Arabayı yumruklama kısmını okurken bile ayarlarım bozuldu. Siz doğru olanı yapmışsınız aslında o para size döner dolaşır gelir. O esnafım diyen dallamadan da çıkar kimsenin ahı kimsede kalmaz.
Usta milleti y.rak gibidir, oksadikca kalkar. O yuzden mesafeni koruyacaksin, g.te g.t diyeceksin.
6 ay once de benim arabanin arka camurluguna bir dorseli kamyonet vurup kacmisti, sirf su muhabbetler yuzunden sanayiye gidip yaptirmak istemiyorum. Cunku karsilacagim seyleri biliyorum.
Yine de Istanbul/Avrupa Yakasi usta degil zanaatkar onerisi olan varsa acigim.
Yukarida bir arkadas Kartal Sanayide bir usta onermis, Bahcesehirde oturuyorum ona rağmen kalkip giderdim ama arabaya yakin olmak en azindan 2 gunde 1 kontrol etmek istiyorum. Cunku en durust ustanin bile yeri geldiginde nasil ahlaksiz olabilecegini kac kere sahit oldum.
Reklam yapmıyorum, hakkatten çok memnunum inşallah bizden birileri gider de, yorumumun objektifliğini kanıtlar.
Kaportacı tanıdığımda var, mekanikci tanıdığımda var elektrikçi tanıdığımda var bunların dışında sanayi içerisinde pek çok abim, kardeşim var sadece boya işciliğine gözüm kapalı kefil olabileceğim için Hürriyet Usta'yı öneriyorum.
Bana daha yakın, akrabam olan ustalarda var ama yazmıyorum buraya veya boya konusunda başka bir konuda(mekanik, egsoz vs.) emin olun artniyet yada reklama ihtiyacım yok bu işten bir kazancım yok, beni bilenler vardır, işinde gücünde bir adamım ustamın iyi iş yapması benim zararıma, ben tanıdık olduğum için bana yoğunum sen 2 ay sonra gel diyor. :)
Gidip memnun kalmazsanız ben buradayım diyebileceğim usta olduğu için yazıyorum gerçekten.
Peki fiyat olarak nasıl? Mesela siz hangi işleme ne kadar ödediniz?
dragstar
28-04-2016, 20:58
boyacı olayı sanayide çok garip, fiyatlar kim kime ne tutturursa modeli, düzgün iş yapan, kuralına göre iş yapan tek tük var ama onlarda felaket uçmuş
Peki fiyat olarak nasıl? Mesela siz hangi işleme ne kadar ödediniz?
Fiyatı konusunda söylediklerimi referans almayın, ustadır emeğinin pazarlığı olmaz, belirli bir fiyat tarifesi olmaz.
Kimi renklerin, bölgelerin vs uygulaması kolay olur kimisi zor olur. Fiyat ben bir şey söylerim, Ustam o fiyata yapmaz vs o yüzden paylaşmam doğru değil ama fiyat konusunda şöyle yorum yapayım, arkadaşım sürtmüş arabasını 2.5 ay önce tek parça sol kapı altının boyanması için, Maslak oto sanayide + Bostancı oto sanayide 3,4 yerden fiyat alınmış alınan fiyatlardan ucuz veya denk fiyatlara Hürriyet Usta'da yaptırdık.
Yani abartı fiyatları yoktur işciliğinin.
valla aynı dert bendede var yana yakıla arıyorum istanbul anadolu yakasında komple aracımı boyuyacak usta
erdem325
29-04-2016, 09:22
boyaci ve kefil olan tamirci kimlerdir?
dukkanlari yazarsaniz eger belki bizden birilerinin de basinin yanmamasini saglayarak fayda saglarsiniz.
Büyük talihsizlik,zaman ve para kaybı olmuş .Hepsinden önemlisi sonuçta mutsuzluk.Aracımı aldığımda ön ve arka tamponları sırf bu nedenle servise boyattım.Yapılabilecek bir şey varsa bizzat kendim yapıyorum.Geçen stop altı çıtalarımı kendim boyadım mesela.Baktım beni aşıyo servise.Sanayiye götürüp aracımı riske atmak gibi bi lüksüm yok.Tekrar geçmiş olsun.
Twingonun 2014 te yumruk kadar hasar alan bir çamurluğu 250 TL ye yaptırdım.
Çamurluğun sıfırı 80 TL iken, boya sonrası zımpara izi kalan onarım için ödedim para çok çok fazla. Aldığım hizmet ise rezil ötesiydi.
Arada akraba var diye ses etmedim. Sonra aracı kaplattık - söktürdük. Aracın geldiği hal aşağıda.
http://i.hizliresim.com/Wr5d1Y.jpg
Dedim bu olmaz ben bunu boyatayım, gititm bostancı sanayide birkaç yerden fiyat aldım. 1500 - 2500 arası rakamlar dolaştı.
Kimisi sökme takma karışmam dedi vs.
Sonra twingofunclub sayesinde bir usta ile tanıştım. Adam 500 TL ye (yazıyla beş yüz) bagaj ve tamponlar hariç boyarım dedi.
1 çamurluğunu yapamadıkları halde 250 TL ye boyattığım arabayı malzemesini bile almadan 500 TL ye boyattım.
Boya ile ilgili fotoları da ekliyorum. Araç şuan arkadaşımda üstünden 2 sene geçti ne bir kusma ne bir boya çatlaması ya da atması yapmadı. Sadece boyanın kendisinden dolayı solma var o da pasta ile düzeliyor.
http://hizliresim.com/zEPMGB
Bu da yapamadıkları çamurluğun 2. defa macunlanması.
http://hizliresim.com/pYZn5N
http://hizliresim.com/kYqBW9
http://hizliresim.com/q25MJq
http://hizliresim.com/8EVZNW
http://hizliresim.com/ozb36R
http://hizliresim.com/nGX9zN
http://hizliresim.com/kYqp3J
Sonuç olarak ben bu adama daha sonra ta sakaryadan araba götürdüm yaptırdım ve çiçek gibi geri aldım.
Adam yetkili serviste çalışıyor h.sonları yapıyor bu işi.
Sonra boyayı gören ve 500 e boyattım dediğimde çevremdeki kimse inanmamıştı.
Hatta adam elde kalan boyayı da bana verdi rütuş lazım olursa kullanırsın diye.
Usta adam önce insan olacak sonra ustalığını yukarıdaki gibi gösterecek.
Fiyata zaten yorum yapmaya gerek yok, işe göre fiyat bedava.
Fotolar çıkmadı kusura bakmayın.
http://fs5.directupload.net/images/160429/fleqtso4.jpg (http://www.directupload.net)
Bu da yapamadıkları çamurluk 2. defa macunlandı.
http://fs5.directupload.net/images/160429/wvsx8tym.jpg (http://www.directupload.net)
Adam fırın kiralayıp orada boya yapıyor.
http://fs5.directupload.net/images/160429/8fmua6wy.jpg (http://www.directupload.net)
Boya sonrası. Araç 2 senedir kullanılıyor. Ne boya çatladı ne başka bir şey oldu.
http://fs5.directupload.net/images/160429/4y3usw8c.jpg (http://www.directupload.net)
salih_560
29-04-2016, 10:14
geçmiş olsun gerçekten ben bursa da esnaf boyacı görmedim o arabayı yumrukladıktan sonra onun kafasını torpidoya vururdum herhalde çok geçmiş olsun allah misliyle çıkarsın inşallah ...
Furkan_z3
29-04-2016, 10:33
iyi sabır göstermişsiniz . Büyük bir hevesle başladığınız iş bildiğin başınıza dert olmuş. Paralar bir yanada en çok insan bu durumda nasıl kandım nasıl ettim diye kendine yediremiyor ve halen mecburen orda onu beklemek filan delirmemek içten değil .. Geçmiş olsun...
Dedigim gibi Istanbul Avrupa Yakasi onerim olabilir. Ikitelli Organize'de ustanin dukkani.
Orcun_Simsek
01-05-2016, 20:21
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bir süredir gidemiyorum sanayiye. Gittiğimde ilk iş yerin ismini öğrenip buraya yazmak olacak.
Emrecan-R
01-05-2016, 20:43
17 yasindayim kendimi bildim bileli babam sanayide kavga ediyor
İbrahim33
01-05-2016, 20:50
allah herkese benim vedat ustam gibi usta nasip etsin , sanayideki fırıldakları gördükçe buraları okudukça daha iyi anlıyorum ustamın değerini. beni bir gün bile üzmedi , yüzümü kara çıkarmadı. çok geçmiş olsun..
dragstar
03-05-2016, 20:34
iyi sabretmişiniz, sonuçda güzel duruyor
sportwagon
09-03-2019, 19:14
Gûncel..... Coupe bmw aracimin arka iki camurlugu duzgun boyanmamiş , macun catlagi vs var tampon sökülüp ayarlanıp tekrar boyanmasına 1500 tl fiyat verdiler istanbul anadolu yakasında. Fiyat nasıl
enes_srb
09-03-2019, 19:19
Gûncel..... Coupe bmw aracimin arka iki camurlugu duzgun boyanmamiş , macun catlagi vs var tampon sökülüp ayarlanıp tekrar boyanmasına 1500 tl fiyat verdiler istanbul anadolu yakasında. Fiyat nasıl
Benim arka kapımın bi kısmı boyalı , biraz kötü işçilik yapılmış düzeltmek için 1100 tl fiyat aldım .
devil_berk22
10-03-2019, 01:57
çok fazla geldi bana
1 kapı on arka tampon ve bagaj kapagı komple kazınıp boyanması ıcın 1200tl fiyat aldım gecen hafta.Dukkanda yaptıgı ıslerıde gordum 10 uzerınden 8 di.
RafetAraç
10-03-2019, 11:35
17 yasindayim kendimi bildim bileli babam sanayide kavga ediyor
:))))))) :)))))))
Yiğit G.
10-03-2019, 13:20
Bu sebepten önce yarısını bittikten sonra diğer yarısını vereceksin. Ben 2 kere ödeme yapmadım. Birtanesi boya yapan usta , aynı senin yaşadıklarını yaşadım , teslim ettiği gün ödeme yapmadan aracı aldım uzadım aradı tehdit etti mesaj attı , dedim bi s*kim yapamassın s**tir git... Bir kere de motor yaptırdıktan sonra vermedim oda ağzına sıçmıştı aracın oradan başka servise çektirdim orada yapılmıştı o ustaya hiç ödeme yapmadım oda aradı laf söyledi vs kapadım yüzüne birçoğu çakal bunların , keşke aracını alıp gitseydin oradan. Çok iyi esnaflar da var ama çok da şerefsiz var.
1300 liraya komple taksi çıkması albea boyatmak için anlaştım 2016'da. Arabayı bıraktım, 1 hafta sonra çamurluk düzelmiyor dedi çamurluk aldım, tampon olmuyor dedi, çıkma tampon aldım. git gel sanayiye gitmekten bıktım, boya ver yeter dedik, arabayı verdiğimde normal kapanan bagaj kapağı bam güm vurmadan kapanmıyordu. Bu ne dedim, kilide çekiçle bam güm vurmaya başladı, bırak neyse dedim aldım arabayı. Parasının işi oldu dedik.
Geçenlerde komple boya isteyen megane coupe baktım, 3 parçası düzeltme istiyordu eski kasap boyacıdan dolayı macun çatlakları vs. vardı. 4 tanıdık boyacıdan fiyat aldım, ümraniye sanayi bostancı sanayi ustaları. 5000 - 7000 tl arası fiyat verdiler, üzerine kesin parça düzelmiyor deyip parça aldıracaklardı eminim. Adamların işçilikleri az çok belli, bu paraya yine araba ip gibi olmayacaktı, üstüne kanser olacaktım. Fiyatı uygundu ama almaktan vazgeçtim.
Adamlar fiyat verirken bile ya çok işi var arabanın diye sızlanıyordu. Ben inşaat mühendisiyim bunlar kadar kazanamıyorum ama bunlar doymuş paraya, hem de yata yata. Çoğusu böyle.
devil_berk22
10-03-2019, 15:20
Nacizane tavsiyem boya vs. işleri için yetkili servislerden fiyat alın. İnanınki belki daha ucuza ve kafanız ağırmadan boyatırsınız. Ben sanaiyede tamponu zor boyatırken yetkili serviste aracımın sağ yan kısmını çok güzel bir işçilikle boyattım belki ellerindeki işlerden dolayı 15 gün sürdü ama hem işçilikleri güzeldi hemde 2 yıl garantisi vardı yaptıkları işin buda bana yeterli. Bu arada ben Opel yetkili serviste 1 kez ford aracımı bir kez opel aracımı 2 kezde hyundai aracımı boyattım. İlla aynı marka olması gerekmiyor o aracı boyamaları için.
Yukarıdaki fotoso görünen araç 2013 sonunda beri bizde, arada 4 sene kadar yakın bir abim kullandı.
ben de arabayı satınca arabasız kalmamak adına twingoyu geri aldım. Boyasında falan bir sıkıntı yok gerçekten, 4 sene falan geçmiştir üzerinden.
Gel gelelim arabayı aldım bakım için (baskı baata, fren diskleri balataları fren merkezleri, debriyaj teli yağ bakımı, şanzıman yağı ve soğutma suyu değişimi )
arabayı sürekli bakıma gittiği yere bıraktım. geçen salı bıraktığım araba hala serviste.
usta arabayı çalıştıramıyor, yukarıda yazdığım işlemler yapıldı sadece. Yani servise (özel servis) yürüyerek giren araba şuan çalışmıyor, aracı bir elektronikçiye götürdüler orada yapılmayı bekliyor bakalım ne yapacaklar.
Salı gününe kadar olacak dedi, olmazsa arabayı alacağım, bu mekanik bakım işleri için benden 800 tl falan bir alacakları var. Yaptırıp masrafını düşüp artarsa para iade edeceğim.
Arada arabayı 4 senedir kullanan abim var olmasa çoktan olay çıkarmıştım. beni rezil ettiler 3 gündür işimi görmek için sağdan soldan araba arıyorum.
Bu ustalar hala nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum. Ciddi anlamda araba tamir-restorasyon işi büyük sıkıntı.
Dükkana gelen müşterilerimin farklı işleri oluyor.Sırf bu yüzden kimseye referans olamıyorum. Ustalara güvenmek çok zor.
Bazen iyi usta deyip 10 liralık işe 20 lira isteyen yere gidiyorsun. Oda düzgün yapmıyor. Yani olay para ile de çözülmüyor.
Geçenlerde bizim Dacia'ya subap ayarı yaptırmak için sanayiden fiyat aldım. 200-400 tl arası fiyat verdiler. Aklıma servis geldi.200 lira dediler :) 193 lira fatura kesildi. Birde kaydı var. Bir sorun olsa muhatap var. Her iş için mutlaka servisten fiyat almak lazım.
Bakımları arkadaşım yapıyor. Ancak arızalarda kesinlikle yetkili servise gidiyorum. Sanayide farazi konuşup,onu değiştirelim,bunu değiştirelim deyip boşa para ve zaman harcatıyorlar,üzerine birde sorun çözülmüyor.
Ablamın aracında kaskodan boyattırdığı kaputu 1 sene sonra boyada dalgalanmalar olduğunu fark ettim diye bu nasıl boya kardeşim diyerek yetkili servise tekrar ücretsiz olarak boyattırmıştım. 2012'de bmw'nin kaputunu ve çamurluğunu yetkili serviste boyattım, Normal bir gözle boyalı olduğunu anlamak çok ama çok zordu. O sebepten genellikle sanayide yaptırmam bu tarz işleri. Şu an bir aracım yetkili serviste boyanıyor mesela. 20 gün süre verdiler aracın boyası için. Normalde 4-5 günde yapılacak iş belki, Yetkili serviste yaptırılacak iş var, yaptırılmayacak iş var. Boya işi yetkili serviste yapılacak iştir benim için.
SinanAdalı
10-03-2019, 23:42
Ustalar diyoruz ama o adamlarada usta demek gelmiyor içimden. İş yaptırıcaksın, adam iş yok diye kıvranıyor. İş götürüyorsun mırın kırın ediyor kem küm sanki bedava yap diyoruz mk... 1000tl para istiyor ama 1000tl'lik iş yapmıyor. Sadece şu yüzden kendi arabamda işlerimi kendim yapmaya başladım. Bi boya işi kaldı girmediğim az kaldı ona da gireceğim yakında. Mesleğim harici beni meslek sahibi ettiler. Tebrik ediyorum kendilerini :)
Ustalar diyoruz ama o adamlarada usta demek gelmiyor içimden. İş yaptırıcaksın, adam iş yok diye kıvranıyor. İş götürüyorsun mırın kırın ediyor kem küm sanki bedava yap diyoruz mk... 1000tl para istiyor ama 1000tl'lik iş yapmıyor. Sadece şu yüzden kendi arabamda işlerimi kendim yapmaya başladım. Bi boya işi kaldı girmediğim az kaldı ona da gireceğim yakında. Mesleğim harici beni meslek sahibi ettiler. Tebrik ediyorum kendilerini :)
Aynen öyle, lpg tesisatında bir sıkıntı var şuan arabanın. Dedim bir kablo kopuk vs olmasın, söktüm bir kısmını lehim-makaron yaparak kabloladım.
Adamın aldığı bağlantıları görsen oturup ağlarsın, kablolar zar zor bir arada duruyor. Hadi lehim yapmadın da bunların ufacık kablo sıkıştırmaya yarayan metal parçaları var onları kullan bari, yok kıvıracak üstüne basacak bantı o kadar kafi.
gokhankenar
11-03-2019, 07:32
Al benden de o kadar. Eskiden çoğu şeye elim yatkın değildi artık çoğu işi yapabiliyorum :) Onların kucağına düşmeyelim diye el becerimizi geliştirdik
Sanayi ve usta terimleri genelde yüz güldürmüyor. En kötü bir yağ değişimine 50-60 tl işçilik veriyorsun, kaporta tam problem. Senelerdir gittiğimiz çok yakın olduğumuz ustamız var topladığı araba sanat eseri gibi olur ama adam ters, iş beğenmeyen, yoğunluğa gelemeyen adamın teki, zorla iş yaptırıyorsun adama. En son kızdım iş falan götürmüyorum daha demek ki ihtiyacı yok. Aslında bu ustaları birazda müşteriler bu hale getiriyor aman ustam canım ustam haydi ustam kralsın ustam ulan zaten bedava yapmıyor ki bu adam ne gaz veriyorsun. Başka bir kaportacı bulduk iyi güzel rengi falan tutturdu gününde teslim etti, ama kaputa boya damlatmış pis bir bezle tinerle silmiş kaputta iz kalmış ulan arkadaş ince bir pasta geç öyle teslim et arabayı bu kadar zormu? ALdım bezi pastayı ben temizledim. Ha birde başkasının yaptığı işi beğenmeyen ustalarımız var, yağ değişimi yaptırırsın başka yerde aaa yağı fazla koymuş, lastik taktırırsın bak kötü olmuş vs vs
Genelleme olmasın ama boya kaportacılar üşengeç keyfine düşkün adamlar oluyor sanki
bir tanıdığım var arabalar dükkanının önünde duruyo o tv izliyor dükkanda :)
Low-Rider
11-03-2019, 09:12
Bu ülkede en zor işlerden biri valla kaporta boya işi.
Adamların mesleği boyacılık ama %90'ı beceriksiz, bir de o beceriksizlik üstüne abuk fiyatlar istiyorlar.
osmanaydo
11-03-2019, 09:23
Biraz samimi olduğum "kendi çapında" boya işleri yapan bir arkadaşa çamurluk boyattım.
İşi vermeden önce,
Beğenmezsem nolacak dedim. Bi daha boyarım dedi. Yine beğenmedim. Bi daha boyarım, söz mü söz. Tamam.
Arkadaşlar adam bir boyadı. Çamurluk eskisinden güzel oldu.
Artık kısmet mi şans mı bilemem.
Genelleme olmasın ama boya kaportacılar üşengeç keyfine düşkün adamlar oluyor sanki
bir tanıdığım var arabalar dükkanının önünde duruyo o tv izliyor dükkanda :)
maske takmadan çalışıp soludukları toluenden kaynaklanıyor büyük ihtimal :)
Bence boya işi biraz şans işi. 2yıl önce r9 un tamponlarını boyatacağım boyalar döküldü falan çok kötü duruyor araba. Fiyat alıyorum araç düz beyaz renk 97 model, tamponlarda işlem yapılmayacak 200-450 arası fiyat aldım. Sonradan aklıma geldi babamın kuzeni sanayide ahşap dekorasyoncu dedim bi sorayım var mı tanıdığı.
Gittim anlattım durumu bindik arabaya boyacı asker arkadaşıymış. 200e boyarım karşıda kaportaı var o söküme ne diyecek ona sor dedi. 50de o alırım dedi. Fiyat olarak çok uygun geldi. Abi tamponu boyadık bir yıl sonra dökülmeye başladı ne olacak dedim, 'getireceksin sökeceğim boyayıp takacağım o konuda sorun etme dedi. Bir anda tamponları söktürürken buldum kendimi. Söküldü tamponlar yarısını vereyim paranın devamı bitince dedim, işi bitirelim beğenirsen gerisi kolay dedi almadı ücreti. Tampon bantlarını siyaha boyayı ver demeyi unutmuşum soluktu onlarıda aradan çıkarmış. Tamponları taktı o siyah boyalar için ücret bile almadı benden olsun dedi konuştuğumuz rakamı aldı.
Sonuçta ne oldu arabamda her hangi bir şey olduğun veya arkadaşlarım yönlendiriyorum memnun kalmayan olmadı. Şu an şirket arabalarına dahi bir şey yapılacağında ona götürüyoruz. İşini doğru yapan her esnaf hakkı neyse kazanıyor boş kalmıyor ama o esnafı bulmakta biraz şans işi.
Mutlu Değerli
11-03-2019, 19:39
sosyal medyaya attıkları fotoların begeni ve yorumlarını takip etmekten iş yapmıyorlar ki
Ankara da oto kaporta boya ıcın usta arayan varsa sıddetle tavısyemdır
Şekerci Oto Kaporta Boya - Startseite | Facebook (https://www.facebook.com/%C5%9Eekerci-Oto-Kaporta-Boya-734194773383343/)
Fatıh Sekercı usta işini hakkı ile yapar
Şekerci Oto Kaporta Boya - Startseite | Facebook (https://www.facebook.com/%C5%9Eekerci-Oto-Kaporta-Boya-734194773383343/)
Babamın arabanın ön tampon köşesini, benim arabanın da arka tampon köşesini boyatacak yer arıyorduk yana döne bi gidip konuşalım bakalım.
Teşekkürler tavsiye için.
yusufcan_k
11-03-2019, 22:13
Abi fiyatları nasıl yakında uğramam gerekecekte bir tampon tamiri be kaput düzeltmeyle ilgili
İmkanı olan boya işini kendisi de yapabilir. YouTube da videolar var. Ben boyacıların aldığı parayı hak etmediğini düşündüğüm için bu işe giriştim. Birkaç denemeden sonra ufak tefek parçaları rahatlıkla boyarsınız. Yeterki hevesli olun
Fiyatları yaptıgı ıse gore ıyıdır ucuz ıs yapana gore pahalıdır :)
İbrahim33
14-03-2019, 08:51
ön tampon sökülüp boyandı , arka tampon yarım boyandı. işçilik on numara sağ arka çamurluk göçük yapıldı , çizgi üzerinde çok iyi olmadı. iki ayna kapağı boyandı. bir iki ufak ezik düzeltildi göçüksüz. hepsine 350 tl verdim ;)
tiMachine
14-03-2019, 12:29
Geçtiğimiz günlerde elimizdeki ticari araçları satmayı düşündüğümüzden dedik ki iç dış ne eksiği gediği varsa kapatalım, yarın bir gün bir müşteri gelirse bitik, yorgun, bakımsız araç gibi gözükmesin diye başladık kaporta eksiklerini tamamlamaya... Araçlar günde 500 km yakın yol yapıyorlar, bir transporter, bir caravelle, bir uzun kasa sprinter bir de vito.
Şöförlerden biri dedi ki dayı benim bir arkadaşım var pasta cila mini onarımcı. Maliyet parası alacak, pazar günü götürelim arabaları iç dış kuaförünü yapsın, hani sen de ayıp olmasın diye az biraz para atarsın dedi.
Götürdük arabaları, bütün gün yattı arabalar ( arabaların aslında çalıştığı işlerden dolayı boş günü boş saati yok nereden baksanız 24 saat kontak kapatmadan çalışıyor.)
Akşam arabaları almaya gittik ne bıraktıysak öyle duruyor...
Ne ufak rötüş çizikleri geçmiş (2 tane hariç ), ne ufak tefek boya kalkmaları halledilmiş, koltukları yıkayıp buharla kurutacağını söyledi, silmiş geçmiş sadece. Sprinterin sol bagaj kapısında çok ufak bir göçük vardı abi bunu da boyasız hallederiz dediği günün akşamı abi buna kaportacı lazım vs vs diye geveledi. Bütün gün 4 arabaya yaptığı şey iç dış yıkama ve çok ufak 2 tane çizik kapatmak....
Maliyet parası vs vs diye 1500 bayıldık, 250 de babam sinirlendi verdi 1750 lira verdik arabaları sadece iç dış yıkatmış olduk...
Şimdi sinirlenme de gel arabalara bakım yapmak iste.
Şükür olsun ki motor, yürüyen yani kısacası mekanik kısmında işini iyi yapan fiyatları da eh işte olan ustamız var kalbini kırmıyoruz yaptırıyoruz ama bu kaporta boya pasta cila esnafı beni illallah ettirdi.
Alacağım yakında bütün bakım ürünlerini, alacağım karcher makineyi kendim girişeceğim bütün işlerine. Ayda 4 araba haftada 3 kez iç dış yıkama derken 1200-1300 lira para veriyoruz. 1 senede bana bütün maliyeti çıkarır, dükkanda boş boş oturacağıma arabaları yıkarım vakit buldukça. Ne nefret ettirdiniz kendinizden yahu. ( Araçların ilan fotoğraflarını yüklemeye utandık da yükleyemedik...)
Konuyu baştan sona okumadım fakat böyle esnaflara en iyi ders ifşa ederek olur.Adres ve dükkan ismi belirtin herkes bilsin.
Şu kablo lpg tesisatında bobinden alınan bir bağlantıya ait.
Adam kabloyu sarmış geçmiş. ara sıra temas ediyor ara sıra etmiyordu.
Lpg de bu güzden hataya düşüyordu.
Üşenmedim ecu dan itibaren tüm kabloları söktüm makaron + lehim yaptım. Üstüne ısı sensörünü değiştirip ucu gevşemeye yüz tutumuş boruları uçlarını keserek düzelttim.
Map'ı temizledim. Isı sensörünü termal macun kullanarak monte ettim.
Bu beyinler böyle yarın yine bozulacak o yüzden buna yeni sistem takalım diyip 1000 tl isteyen ustaya,
aracı programa bağlayıp 3 dk ekrana bakıp mouse'u sağa sola hareket ettirip bunda bir şey yok, bir daha olursa bırak bakalım diyen ustaya selam olsun.
Bunun gibi en az 10 tane bağlantı düzelttim ve araç şuan sorunsuz çalışıyor.
https://scontent-sjc3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/53752704_10157075849823545_3434254187729256448_n.j pg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-sjc3-1.xx&oh=6243b0ba7229049d22467db7e995e3cf&oe=5CDA548D
Bu da benim yaptığım bağlantı, sonradan bir de lehim yaptım üzerine komple.
https://scontent-sjc3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/53572964_10157075849833545_7276987691185471488_n.j pg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent-sjc3-1.xx&oh=7f5caa73c44dfb481f8661aaa1af03b8&oe=5D1BC369
Bunun gibi en az 10 tane iş geldi başıma, ustalara bıraksak "sat kurtul" kafasındalar.
İşini hakkıyla yapan adama ihtiyacımız var.
3 sene önce corsa mı aldım, 1.2 club modeli, sanayide bakımı yaptırdım. Dedim ki ustam Cruise takılırmı buna, internette yok diyor ama bir soralım, 2 yan dükkana gittim sordum, usta diye gezen bir çocuk abi buna Cruise olmaz neden corsa aldın abi 1.4 polo alsaydın diyor. Ulan eşşek herif sana mı soracağım hangi arabayı alacağımı.
Yetkili servise dedemin jettayı götürdüm, dedem teslim aldı, evin önünde kontrol etmiş, akünün üstündeki havluyu yerine bile oturmamışlar, cam suyuna bile 17 18 tl yazmayı biliyorsunuz akünün havlusunu takın bari. İş yapan yapabilen parayı hakeden adam kalmadı piyasada
ön tampon sökülüp boyandı , arka tampon yarım boyandı. işçilik on numara sağ arka çamurluk göçük yapıldı , çizgi üzerinde çok iyi olmadı. iki ayna kapağı boyandı. bir iki ufak ezik düzeltildi göçüksüz. hepsine 350 tl verdim ;)
Adresi neresi adanadan kalkıp gelebilirim
O biraz esnaf işi olmuş sanırım :) Normal müşteriye o fiyatı vereceklerini sanmıyorum
İbrahim33
14-03-2019, 21:13
O biraz esnaf işi olmuş sanırım :) Normal müşteriye o fiyatı vereceklerini sanmıyorum
e yani. normal müşteri senede 1 sefer gider , biz 20 sefer.
numaram burada var , tech tehten arıyorum derseniz yardımcı olurum.
Mersin OZGUL AUTO Vasıta ilanları sahibinden.com’da! (https://ozgulauto.sahibinden.com/)
burak1533
14-03-2019, 21:37
Yeni
BMW / 6 Serisi / 640i / 640i / 2012 6.40i COUPE BORUSAN CIKIŞLI NAV-TV DVD "BAKIRLAR"" sahibinden.comda - 356685524 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2012-6.40i-coupe-borusan-cikisli-nav-tv-dvd-bakirlar-356685524/detay)
Eski
BMW / 6 Serisi / 630Ci / 630Ci / ENDORA MOTORS'dan 2005 6.30Cİ ATLANTİK MAVİ 128.000KM'de BOYASIZ sahibinden.comda - 663373811 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-endora-motors-dan-2005-6.30ci-atlantik-mavi-128.000km-de-boyasiz-663373811/detay)
Arka tampon dışında çok güzel duruyor
Nolmuş oraya?
burak1533
14-03-2019, 21:41
Yeni
BMW / 6 Serisi / 640i / 640i / 2012 6.40i COUPE BORUSAN CIKIŞLI NAV-TV DVD "BAKIRLAR"" sahibinden.comda - 356685524 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2012-6.40i-coupe-borusan-cikisli-nav-tv-dvd-bakirlar-356685524/detay)
Eski
BMW / 6 Serisi / 630Ci / 630Ci / ENDORA MOTORS'dan 2005 6.30Cİ ATLANTİK MAVİ 128.000KM'de BOYASIZ sahibinden.comda - 663373811 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-endora-motors-dan-2005-6.30ci-atlantik-mavi-128.000km-de-boyasiz-663373811/detay)
Arka tampon dışında çok güzel duruyor
Nolmuş oraya?
Mesajı yanlış yere girdim neden düzeltemiyorum?
Büyük geçmiş olsun hocam vallaha okurken bende acayip gerildim, iyi sabırlıymışssınız.
e yani. normal müşteri senede 1 sefer gider , biz 20 sefer.
numaram burada var , tech tehten arıyorum derseniz yardımcı olurum.
Mersin OZGUL AUTO Vasıta ilanları sahibinden.com’da! (https://ozgulauto.sahibinden.com/)
Doğru söylüyorsunuz esnafla normal müşterinin yaptırdığı işi kıyaslamak doğru olmaz.Geçenlerde bende aynı şekilde sürekli iş yaptırdığımız bi yere ön,arka tampon bi kaç ıvır zıvırı o rakamdan biraz daha düşük bi rakama yaptırdım.
Bu arada CLS'nin koltuk kenarındaki Haydar detayı güzel olmuş :D