Orijinalini görmek için tıklayınız : 4.5G Turk Telekom vs. Diğerleri..
denilenlere göre en hızlı 4.5G Turk Telekomda olucakmış. Bugüne kadar Turkcell bu bayrağı elinde tutuyordu ama bu sefer roller değişmiş sanırım.
Turkcell IT'de çalışan bir tanıdığıma sordum bizden hızlı olacaklar dedi. 4.5G nin çekim alanına bir etkisi olurmu bilmiyorum ama eğer en az vodafone kadar çekse ben Turk Telekom'a geçmeyi düşünüyorum.
Turk Telekom yaptığı reklamlarda bayağı bir kendine güveniyor gibi gözüküyor ama bilemedim.
onursumer
23-03-2016, 20:14
heryerde aynı hızı veriyorlarsa data hattımı taşırım ama bolgesel okadar farkediyorki 1-2 bolgede o hızlara ulaşıp gerisi standartlarda olucaksa bir faydası olmaz :D
Turkcellden turk telekoma yeni gectim. Su an Çapa'nin ortasinda yuruyerek telefonla konusamiyorum, konusarak yurursem kesiliyor :D Mecbur yolda yururken musait bir yerde durup oyle konusuyorum. Ha neden gectin derseniz internet paketleri cezbedici o yuzden. Ayda max 150 dk, 100 sms, 6GB da internet kullaniyorum.
Gerci 4.5 g gelince nasil olur suan bilemeyecegim, zira note 2'im 4.5g uyumlu degil. Gerci telefonumdan cok cok memnunum ama onumuzdeki aylar Kuveytten arkadasim gelirken bi Huawei Mate 8 patlatabilirim :)
Sadık Özyer
23-03-2016, 21:12
3g yi doğru düzgün yapamadılar..
Draniela
23-03-2016, 21:32
biz şimdi 4.5 a geçtik mi ben farkedemedim valla :D Turkcell kullanıyorum cihaz ip6
Turk Telekom dediğin Avea nın kendisi. Avea neyse o işte. Şahsen benim hayatta işim olmaz.
Türkiye hizlarin çekimlerin hepsi hikaye beyler :)
Reklamlara filan takilmayin uygun ucuza olanı yaptırın gitsin.
Wankel Batu
23-03-2016, 22:46
biz şimdi 4.5 a geçtik mi ben farkedemedim valla :D Turkcell kullanıyorum cihaz ip6
sim kartini degistirmen gerekli
volume81
23-03-2016, 22:52
1 Nisan'da geçiliyor
Ayrıca 4.5G olarak ve kapsama alanı olarak turkcell'den iyi olacak çünkü şuan tüm baz istasyonları Huawei ile değiştirildi.
Turkcell'de hala ericsson baz istasyonları var ve 4.5g'desteğine kavuşsa bile kapsama alanları o kadar fazla değil
4.5G denilen yani LTE'de işler biraz karışık apple bile hala güncelleme yolluyor tr'de oturması 1 yılı bulur.
1 yıl sonra ak kara belli olur :)
Turkcell kullanıyorum paket fiyatı fazla olsada konuşma kalitesi ve internet kalitesi şuan iyi 4.5G'ye açıkcası gerek duymuyorum şuanki kotalar ile
ama 20gb internet 4.5g ile reel'de 30mbps hız görürsem kullanırım.
Thracian
23-03-2016, 22:54
denilenlere göre en hızlı 4.5G Turk Telekomda olucakmış. Bugüne kadar Turkcell bu bayrağı elinde tutuyordu ama bu sefer roller değişmiş sanırım.
Turkcell IT'de çalışan bir tanıdığıma sordum bizden hızlı olacaklar dedi. 4.5G nin çekim alanına bir etkisi olurmu bilmiyorum ama eğer en az vodafone kadar çekse ben Turk Telekom'a geçmeyi düşünüyorum.
Turk Telekom yaptığı reklamlarda bayağı bir kendine güveniyor gibi gözüküyor ama bilemedim.
O iş biraz değişken. Öyle ben o hızı veririm alırım durumu yok maalesef. Mesela 4.5G 300MBPS hızı destekliyor. Ama çoğu telefon zaten 150mbps ı destekliyor.
En önemli soru pakette vereceği hız ve bunu ne kadar sağlıklı vereceği. Evde 16mbps alıyorum Superonline - ADSL olarak. Turk Telekom cep telefonu hattı kullanıyorum şimdi test ettim 10MBPS alıyorum. ek paket alacağım zaman paketlere bakmıştım 19TL idi 1 gb, ayrıca 21 tl olan da vardı 41 mbps (2tl fark) yazmışlardı.
Ama ben 4.5g geldiği zaman sürekli 100mbps verebileceklerini zannetmiyorum
Bu arada şuan en güzel tarifi TURK NET in 59 TL olan tarifesi. Adil Kullanım Kotası 150gb (diğerleri 75) zaten aylık 200gb kullanıyorum. Promosyondan önce 64TL veriyordum şimdi 98 tl ye çıkarttı Superonline.
Üstelik Türk net in %100 türk sermayeli oluşu en büyük etken
Gereksiz sarj yemekten baska bir islevi olmayacak gözümde. telefonda 300mbps olsa nolur 100mpbs olsa nolur :). 3g yeter zaten 4g bizdeki abuk adiyla 4.5gyi telefondan kapatir 3g ile devam ederim
_muhaRRem
24-03-2016, 00:33
t.cell en büyük payı ve mps yi aldı ihalede.
_muhaRRem
24-03-2016, 00:36
tmsf nin elinde sonuç olarak satmak için en iyisi olmalı
HondatugraL
24-03-2016, 02:38
10 yıldır fazladır avealıyım şuandada halıyle TT liyim artvine gittiğimde köy harici sorun yaşattığını görmedim köydede telefon çok lazım olmuyor zaten azcık teknolojıden uzak kalmak ıyı oluyor çok sıkılırsam gta v falan oynuorum yada tcell vınn dan giriyorum. başka şebekeye geçmeyide hiç düşünmüyorum. Hattımı hala değişmedim 4.5g uyumlu değil aşırı lazımmış gibi düşünmüyorum ama sim kartı şuan ücretsiz veriyorlar değişirim belki 10 gb nette beleş diolar nekadar kullansak kardır beleş buldummu yerim. :D
10 senedir avea yani yeni adiyla turktelekom kullaniyordum. Artik disimi sikmaktan son iki senedir dis kalmadi agzimda resmen olduk olmadik yerlerde kesilmesi cekmemesinden bir de bombos seylerden benim tahhahutum 45 lirayle. 65 75 fatura gondermelerinden son bir senede biktim resmen. Tahahhutum bitince vodafone a gectim hemen. 4.5 gb int. Spotify premium sms her yone konusma 35 lira daha ne isteyim. Heryerde de cekiyor mis gibi
Suan operatorlerin cogu gercek hayat testlerinde 70 mbps civari gorebiliyorlar :) reklamlardaki 300 lu sayilara pek inanmayin. Zaten 3g yi bile adam akilli kullananiyorduk 4g bizim neyimize :) cektigi yerde 70mbps bile cok farkettiriyor 3g ye oranla ama bakalim ne kadar bir genis bir alanda kullanabilicez
Ben vodafone ve turkcellin 4.5g testini yapiyorum. Suan turkcell 800 ve 1800 mhz bandini nisanda acicak 800mhz de gordugum en.yuksek deger 75mb 1800mhz de gordugum deger en yuksek 150mb ama ikisinin ayni anda kullaniminda gordugum en.yuksek hiz 280mb. Vodafone ise suan 800 ve 900 bandini nisan 30da aktif edicek. 800 bandinda yine ayni ama 900mhz bandinda en.yuksek 17mb hiz goruyorum. Bence turkcelli gecemezler gibi duruyor cunku turktelekom her yerde desyekleyemez fiberle.birlestirerek verecek 4.5g yi.
volume81
24-03-2016, 09:19
Gereksiz sarj yemekten baska bir islevi olmayacak gözümde. telefonda 300mbps olsa nolur 100mpbs olsa nolur :). 3g yeter zaten 4g bizdeki abuk adiyla 4.5gyi telefondan kapatir 3g ile devam ederim
LTE daha az şarj yiyor testlere göre :)
ör: Iphone SE 12 saat 3G, 13 saat LTE-Wifi diyor :)
ozan gülle
24-03-2016, 09:23
Bende 10 yıldır avea kullanıyorum çokta memnunum açıkcası
Konudaki tüm yorumları okumadım ama çok yakın bir arkadaşım baz istasyonları aktarım firmasın yönetici ve İstanbul çapında çoğu yerde aktarımları onlar yapıyorlar. Avea'ya bağlıydılar ama şimdi Türk Telekom oldu işte o da sanırım. 15-20 gündür sabahlara kadar çalışıyorlar. Dediği tek bir şey var; "Turkcell piyasayı sildi süpürdü". 4.5G ile ilgili tüm frekansları Turkcell almış. Yani diğer firmalara da hizmeti Turkcell verecek demek oluyormuş. Dolayısıyla en hızlı yine kendisi olacaktır.
en hızlı alt yapı telekom da olabilir tabi ki..
çünkü bütün operatörlere alt yapıyı veren Türk Telekom.
Superonline, türknet gibi yerer de sonuç olarak telekom alt yapısını kullanıyor sadece, veri istasyonu kurarsa daha sağlıklı verirler.
Sanırım bu bir tek superonline da var, türknet de yok.
4.5G ye de gelince, henüz evlere yayılmamış bir sistemin - fiber olarak söylüyorum cep telefonda hüzün yaşatacaktır diyebilirim.
Mecidiyeköy de oturuyorum ve oturduğum yerde türk telekom fiber desteklemiyor fakat superonline destekliyor.
operatör değil, daha çok çevre araştırmasın yapın derim.
Mobilde de Turkcell' in önüne geçebilecek kimse yok, bu bir net.
Farzedelim bu hızlara ulaştık, adam sana 4gb interneti 30 TL ve üzerinde sattıktan sonra kıymeti yok ki.
HD 10 video izlesen, biraz face, biraz net , biraz araba fotosu bakayım desen o paket bitti gitti.
2 senedir falan avea kulanıyorum. Örneğin hendek 2.OSB de sinyal çok zayıf. Ki burası 1000 lerce insanın çalıştığı sanayi bölgesi.
Hala sıkıntılar var. Fiyat ucuzlayıp paketler artmadıktan sonra kıymeti yok benim gözümde.
SerkanYazgan.
24-03-2016, 18:11
En geniş ve en iyi frekansı turkcell aldı, 2. vodafone, 3. avea. Buda demek oluyor ki avea kendini ne kadar yırtsada turkcelli geçemez. Zaten o zamanlar bakanda açıklama yaptı, belli bir bölgede 4.5g verimli olup diğer taraflarda olmayacaksa bi anlamı yok diye. Önemli olan en iyisinde olmak değil, her yere bu iletişimi sağlarlarsa herkes memnun kalır.
vodafone ve avea ya oldum olası antipatim var.telsim di döndü bir film vodafone oldu.aycell ve aria vardı tutmadı avea oldular, şimdi turktelekom ortaklıgı falan.belki kendilerince çok mantıklı hamleler vs yaptılar ama benim gözümde hep - hareketler ısınamadım.ilkokul 6.sınıftan beri turkcell kullanıcısıyım gayette memnunum.4g konusunda turkcell alır götürür bence.
Herkesten önce test edip deneme fırsatım olacak yazarım görüşlerimi arkadaslar
poseidon
25-03-2016, 10:24
Hepsini kullandım.
En son Türk Telekom (Avea) da kaldım.
*Turkcell geçiriyor ama hizmeti iyi,
*Vodafone geçirmiyorum gibi görünüyor ama faturada aydan aya geçirdiklerini anlıyorsun 35 tl ile başlayıp 1 sene sonra 50 tl ile taahhütü bitirdim. Hem de hizmeti kötü
*3 Yıldır Avea yeni adıyla Türk Telekom'dayım 1 tane faturama bile 1 kuruş geçirmediler.
39 TL ye 500 dk + 4gb internet kullanıyordum bu sene aynı hizmete 5 tl zam gelmiş helali hoş olsun.
Konuşmada hiç problem yaşamadım, 3g internet kalitesi ise vasatın üstünde sadece belli başlı yerlerde internet yavaştı ama yeni baz istasyonları ile coşacağını düşünüyorum.
3-4g hattı olanlar 4.5G hatlı olan birisini aradığından arama 3 sn sonra düşecek.
Bence Tr'de şu an gereksiz bi geçiş. Sistemin oturması için 1-2 seneye ihtiyaç var bence.
Hızla birlikte telefonların şarj durumu da etkilenecek.
Mikrop_Ali
25-03-2016, 11:37
Avea da gecirmeye calısıyor ama arayıp hakkınızı savunursanız geciremiyorlar 65 tl fatura geldi 43tl ye düşürttüm :)
Şu anda türk telekom 1-2 metre arayla cekmiyor bazen tek dişe düşüyor
Arabayı sattığım kişi proje saha sorumlusuydu. En iyi hız telekomda olacağını söyledi. Kendileri şuan kullanıyor hatta telefonda program yüklü note4 ve telefonla özel olarak geliyor dedi. Speedtest yaptık 80 altı almadı hiç yüz küsürleride gördük. Ama halka açılınca yükleme olunduğunda düşer dedi nerden baksanız 40mbit alıcaz gerçekten çok iyi
aveanın geçmişini bi araştırın,zaten hep şaibeli şirket evlilikleri ve sürekli isim değiştirmeler falan,bunlar hep devlete olan yakınlığından sümen altı edilen vergi borçlarından,iflas ertelemelerinden oluşan şeyler.
adamlar aşırı aşırısı kar eden türk telekomla,
aşırı aşırısı zarar eden aveayı birleştirdi.
hemde bu birleşim ne kadar etik,yakında çıkar ortaya.
aşırı kar eden şirket devlete kamyon yüküyle vergi ödemekten kurtuldu, zarar eden şirkette iflas etmekten kurtuldu.
bunlarla işim olmaz.
2011 de bayburtta askerlik yaptım, vodafone hattımla 3g cekmiyordu bulunduğum köyde.
ama beşiktaş maçlarını hiç takılma,donma olmadan edge bağlantı ile izleyebiliyodum.
hatun davasından dolayı turkcelle geçtim. geçtiğim günden beri de pişmanım.
Thracian
31-03-2016, 22:49
son bi kaç dk. Speedtest hız denemesi ypatım. 10mbps şuanda
trt haber de canlı yayında
Son 8 dk sonra mokoko başlıyor:)
Thracian
31-03-2016, 22:52
Binali yıldırım sıçtı yayına
Thracian
31-03-2016, 22:57
3 dk var ama hız 20mbps a geldi :D sevindim
Hani guldurmedi 3 yaziyor hala:)
4.5g den baglandim az önce sayfa açılmadı
Wifi ye geri döndüm.
Şimdi ne oldu bir *** olmadi :)
http://i.hizliresim.com/YkVog2.png
4.5g den 3 g ye dusuyor sürekli:)
Thracian
31-03-2016, 23:10
Biz daha geçemedik 4.5G ye
3G logusu LTE olarak değişti, hız arttı fakat dalgalanma var baya.
Asus Zenfone 2 Turkcell 4.5g Merkez/Elazığ
http://i68.tinypic.com/2egcmiw.jpg
olivera7
31-03-2016, 23:23
Gecemeyen varmi hala ben 3g de kaldm :D
Kesiciye girdi maşallah :hahaha:
http://i64.tinypic.com/28letli.jpg
Thracian
31-03-2016, 23:28
Gecemeyen varmi hala ben 3g de kaldm :D
Ben hala 3g 18mbps da kaldım
ben 4g ısaretledım de bı degısen bırsey olmadı nasıl yapcaz tarıfe fıyatı farklı bı telefonda hatta uyumlu bu arada vodafone
iphone kullanıyorum turkcell ben de geçemedim 3g kaldı lte de seçsem 3g yazıyor
Vts_Power
31-03-2016, 23:40
http://s8.postimg.org/3lxoaqsol/12140794_473077969552132_8688519086614268616_n.jpg
Bu arada kısa bir dipnot düşeyim; yapılan hız testi felaket derecede kota harcıyor bir test ile 100 mb gitti.
Thracian
31-03-2016, 23:45
http://s8.postimg.org/3lxoaqsol/12140794_473077969552132_8688519086614268616_n.jpg
operator cihaz ı da yazarmısın LTE yada 4.5g yazıyormu
iphone kullanıyorum turkcell ben de geçemedim 3g kaldı lte de seçsem 3g yazıyor
4g uyumlu hatti almismiydiniz?
Vts_Power
31-03-2016, 23:49
vodafone 4g yazıyor ekranda cihaz s6 edge
Vts_Power
31-03-2016, 23:56
ayarlar bu şekilde bende vodafone
http://s22.postimg.org/izsbox6up/ayar.jpg
Burak K.
31-03-2016, 23:58
Herkes yükseldi 4G LTE falan ben de aşağı düştüm E yazıyor :D :D
Iki cizgi cekiyor 4g yi suan evin icinde daha oturana kadar cok zamanimiz olacak gibi. Buarada Vodafone'um speedtestte 26.5mb yi gecemedim :)
AliDogukan
01-04-2016, 00:12
4.5g sinin aq ya sim kart değiştirdim diye internet bankacılığını kullanamıyorum çok uyuz oldum
Telefon iphone 6 operatör turkcell
65 mb/s download
20 mb/s upload
Hızı
3-4 diş arası çekiyor gözüküyor iphone'a göre şuanda
4.5 3 bilmem turkiyenin baskentinde turktelekom evimde hat cekmiyo amk!!!
tmsf nin elinde sonuç olarak satmak için en iyisi olmalı
noldu la internetinmi tırtladıı genççç :D
4.5g sinin aq ya sim kart değiştirdim diye internet bankacılığını kullanamıyorum çok uyuz oldum
SMS bloke için çağrı merkezinden destek alabilirsiniz , çok kısa bir işlem :)
İlk test bu fotodaki, şuan MS 31, DL 67, UP 47mbit :D
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/12938090_1047353441988516_2645570952946503534_n.jp g?oh=fc7de9ded5f657b82323d401d345e921&oe=5777B210&__gda__=1468165613_596ebf2e753b6103202f32969cae0a4 b
mustafa_a
01-04-2016, 07:30
g4 ile günaydın :)
http://i.hizliresim.com/WkoMqQ.jpg
İzmirde 16yi gecemedim ben. 3g ile 7 görüyorum zaten
ers10weys91
01-04-2016, 07:47
benim 3G gitti artık internete bağlanamıyom ne iştir wifi ile anca :ofk:
http://www.speedtest.net/android/1841193673.png
2 veya 3 diş çekiyor su an hizda bu
Halkali atakent vodafone
Wifi candir:)
Turkcell / HTC One m8 / Lokasyon Bomonti
http://i.hizliresim.com/rMylvz.jpg
mannerboy
01-04-2016, 08:12
iphoneda lte yazıyor 4g falan değil o ne alaka :D
optimus_prime
01-04-2016, 08:15
sim kartı değiştirmeden 4.5g kullanabiliyormuyuz
hattınız 4.5ye açık diyor sistemden gelen mesaj ama telefon note3 4g yok heralde şişlide 21mbit alıyorum
AliGizda
01-04-2016, 08:17
Vallahi bende 5S var 4G yazıyo.
Bende paylaşayım yazılı olarak 22 mbps Download 7 mbps Upload. Yer Kuyumcukent. Vodafone.
artık hız testi yapa yapa 4g yi göçertiriz türkiye olarak :)
sim kartı değiştirmeden 4.5g kullanabiliyormuyuz
hattınız 4.5ye açık diyor sistemden gelen mesaj ama telefon note3 4g yok heralde şişlide 21mbit alıyorum
Sim kart değişkliği olmadan kullanılamaz 4g
Benim eski sim 64kb'dı 4g uyumlu yenisi 128 kb
Dedim yüksekte daha iyi çeker, otelin 34. katına çıktım ki 210 metre yükseklik oluyor 34. kat ama 3g çekiyordu sadece :) Otelin lobisi kapalı alan olmasına rağmen 4g ile 73 mbps Down 21 mbps upload.
Bulunduğunuz lokasyona göre çok farklılık gösteriyor. Otelin personel girişinde değerler 53 e 41 çıktı mesela
Umut melek
01-04-2016, 08:21
Lg g3 kullanıyorum 4G yazıyor bende . 4.5G icin ayri bi ayar mi yapmamız gerek acaba . 4.5G uyumlu hat aldik . Arkadaşlar ayni durumu yaşayan var mı
Lg g3 kullanıyorum 4G yazıyor bende . 4.5G icin ayri bi ayar mi yapmamız gerek acaba . 4.5G uyumlu hat aldik . Arkadaşlar ayni durumu yaşayan var mı
Aslında 4.5 diye birşey yok bizim üleknin uydurması :) sene 2011'de Dubai'de 4g kullanmıştım ben. Dünya genelinde 5'e geçiş süreci başladığı için bizde 5 alt yapılı olarak olaya girdik ve bu sebeple bizde adı 4,5 G oldu :)
Her şeyi porsiyonlu seven bir ülkenin zaten bu devrimi 4g diyerek tek porsiyon sunması beklenemezdi :) bizde iskender / köfte her şey 1,5 porsiyon :D
4G, LTE ne yazarsa yazsın 4.5G o :)
5'e geçiş kolay olsun diye 5 ham maddeli 4.5 yaptık oldu :D
Bende vodafone var. sim kart uyumlu deniyordu. Pendikte 4 g yok anasini satim
Bende 4.5G yazıyor :D telefon g4
.....
Vodafone da böyle değil, enazından benim simkart kaç senelik hatırlamıyorum s3 den çıkartıp s5 sokmuştum yani min 2014 eylül diyelim :) değişmedim hatta mesajı onlar attı kartınız/cihaz uyumlu 1 nisan itibariyle geçebilirsiniz diye
Vodafone da böyle değil, enazından benim simkart kaç senelik hatırlamıyorum s3 den çıkartıp s5 sokmuştum yani min 2014 eylül diyelim :) değişmedim hatta mesajı onlar attı kartınız/cihaz uyumlu 1 nisan itibariyle geçebilirsiniz diye
Turkcell'de belki dediğim gibidir. Çünkü istemedim başta bende değiştirmek ama iletişim merkezindeki arkadaş kesinlikle verim alamazsınız dedi. Zaten ücretsiz değişim bi çıkarı yok yani adamlar için.
optimus_prime
01-04-2016, 08:42
Dedim yüksekte daha iyi çeker, otelin 34. katına çıktım ki 210 metre yükseklik oluyor 34. kat ama 3g çekiyordu sadece :) Otelin lobisi kapalı alan olmasına rağmen 4g ile 73 mbps Down 21 mbps upload.
Bulunduğunuz lokasyona göre çok farklılık gösteriyor. Otelin personel girişinde değerler 53 e 41 çıktı mesela
senin eski mekanın karşısındayım abi
3g ile 21mbit alınıyor iyi çekiyor burda sıkıntı yok
Turkcell'de belki dediğim gibidir. Çünkü istemedim başta bende değiştirmek ama iletişim merkezindeki arkadaş kesinlikle verim alamazsınız dedi. Zaten ücretsiz değişim bi çıkarı yok yani adamlar için.
Vodafone bu konuyla ilgili reklam da yapmıştı, belirli bir dönemden sonra verdikleri Sim Kart 4G uyumluymuş muhtemelen mikro sim/nano sim iphone'dan sonra hayatımıza giren simleri uyumlu Vodafone'da :)
artık hız testi yapa yapa 4g yi göçertiriz türkiye olarak :)
Dün gece adamlar 'Türkiye'de noluyo yahu' demiştir kesin :D
4G'si açık olupta geçemeyenler;
TURKCELL
“4.5G” yazıp, “2222”ye SMS gönderen, Turkcell İletişim Merkezi veya Çağrı Merkezi’ne sözlü talebini ileten ya da web’te ilgili sorgulamayı yapan aboneler, 4.5G hizmetinden faydalanmak için onay vermiş sayılıyor.
TURKTELEKOM
“4.5G”, “4.5G İZİN” veya “GIGA” yazıp, “5555”e SMS gönderen, Türk Telekom Çağrı Merkezi, Online İşlemler Merkezi veya 4nokta5g.com web sitesine izin talebi bırakan aboneler, 4.5G’ye geçiş yapabiliyor.
VODAFONE
“4.5G” yazıp, “4545”e SMS gönderen, “Vodafone Self Servis” uygulamasındaki “Servisler” bölümünden 4.5G’yi seçen veya “Vodafone Cep Merkezleri”ne doğrudan başvurarak 4.5G servisi aktif hale getiriliyor.
Operatörler otomatik geçiş istemesine rağmen BTK henüz onay vermedi. Dileyen kullanıcılar talepte bulunarak 4G hizmeti almaya başlayacak.
Ahanda 4g geldi. 3g nin az cektigi evimde 4g ful cekiyor
PiscocuK
01-04-2016, 08:56
iphone 6 için az önce tlf güncellemeyi de yaptım ama 3G yazan yerde LTE yazıyor.sanırım 4,5 G oluyor bilmiyorum
Nameless34
01-04-2016, 08:58
Dün gece denediğimde 109 mbit i gördü ama ara ara 3g ye geri dönüp sonra yeniden LTE ye geçiyor sanırım 1-2 haftaya anca kendini toparlar ama asıl sorun data paketlerinde, Hız 100 mbit paket 10 maximum 20 gb oda ciddi yüksek fiyatlarla. Ne de olsa burası türkiye herşey ironik yine şu fıkra geldi aklıma;
Dört samimi arkadaş aynı arabada yolculuk ederken trafik kazasında ölürler. Azrail ""Türk cehennemine mi yoksa Avrupa cehennemine mi gitmek istersiniz?"" diye sorar. ""Fark nedir?"" diye sorarlar. Azrail ""Avrupa cehenneminde her Gün bir kepçe Türk cehenneminde her gün bir kova *** yersiniz"" der. Üç tanesi ""biz Türk doğduk, Türk ölürüz"" der. Bir tanesi ise uyanıktır, Avrupa cehennemini seçer. ve aradan epey zaman geçer avrupa cehennemindeki adam artık kepçe kepçe yemekten bıkmıştır, arkadaşlarının durumunu merak eder, hallerini görmek için ziyarete gider. Oysa onlar şen şakrak gülerek karşılarlar onu. Dayanamaz sorar: ""Ben bir kepçesini hazmedemezken siz her gün bir kova *** yiyip nasıl bu kadar neşeli olursunuz?"" ""Oğlum oğlum"" derler "
"Burası Türk cehennemi, bir gün *** olur kova olmaz bir gün kova olur *** olmaz, 3 aydır bir *** yediğimiz yok!"""
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/t1.0-9/12512669_10153685966462669_7696755208588450542_n.j pg?oh=989c13e32b60fa7ff66d318c4f3d1ec0&oe=579524B1
iphone 6 için az önce tlf güncellemeyi de yaptım ama 3G yazan yerde LTE yazıyor.sanırım 4,5 G oluyor bilmiyorum
edge dediğimiz 2g gibi abi 4g de lte yazıyor ama onun içinde başvurular vardı 4.5 g yazsın diye falan bilemiyorm şirketler ne dediler :))
Wifi :) nasıl Wifi'yse :)
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t34.0-12/12910629_10154075036571306_987707854_n.jpg?oh=375e b220b9cbd7f91d3558980bd17c83&oe=56FFC771
Bu arada Giga 4.5G vs. Turk Telekom'da 10 GB internet hediye ediyor 1 aylık.
HEDIYE 10GB yazıp 5555‘e
Aha bu da Turk Telekom LTE, 4.5G, 5 görünümlü 4.5G :)
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/12910493_10154075036516306_1553082102_n.jpg?oh=955 f63149f372c2be0645865744e2401&oe=56FFCCB7
Vodafone İzmir Alsancakta 65mb download, 18,75upload aldım 4Gde. IP6 Plus.
İşte 4.5G tarifeleri ve fiyatları
http://www.hurriyet.com.tr/iste-4-5g-tarifeleri-ve-fiyatlari-40078864
4.5g ye geçmek için özel tarifeler mi seçmek lazım?Yada aynı tarifeyi 4.5g hızında kullanabiliyormuyuz?Tabi ekstra ücret ödememizde lazımmı?
burak_2885
01-04-2016, 09:19
Sistem tam otursun da öyle geçelim, şimdilik gerek yok :D
Tarifeler articak sanirim kotalarda oyle. Binali yildirimda acikladi bunu. Bu arada pendikte 4g ile 25 mbps gecemedim
mannerboy
01-04-2016, 09:20
RTE Yazaydı iyiydi :D :D
Vts_Power
01-04-2016, 09:24
Android sürümünü 6.0.1 yaptım dün gece, 4.5g yazmaya başladı. Android 5 iken 4g yazıyordu. Cihaz s6 edge
Çok fazla hız testi yapmayın kotanın anasını ağlatıyor :D
Çok fazla hız testi yapmayın kotanın anasını ağlatıyor :D
tamam hızı düşük turkcele göre ama bize bu ay beleşmiş kendi tarifendeki kotanı aşarsan, sen düşün :hehe:
tamam hızı düşük turkcele göre ama bize bu ay beleşmiş kendi tarifendeki kotanı aşarsan, sen düşün :hehe:
6 gb kota ek olarak 3 ay boyunca 6 daha verdi Turkcell beleş
Superlig maçı izleyince 400-450 civarı gidiyordu HD'de bakayım bu hafta sonu bi test ederim 4g ile
1 seneye zar zor oturur bu iş :)
1 seneye zar zor oturur bu iş :)
Bakan Yıldırım, 4.5G ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Vatandaşlarımızın şunu bilmesinde fayda var, bugünden yarına her tarafta 4,5G çekecek diye düşünmesinler. 2023’e geldiğimizde 4,5G nüfus olarak yüzde 95’i kapsayacak hale gelecek. "
Millet 6 7 diye gidecek 2023e biz hala 4+yarımporsiyon G diyelim :D Yaprak var 2023 te herş b.ku oraya bağlıyorlar.
300 mbit görecek telefon yok henüz piyasada Samsung hariç. Iphone 5s mesela 100 görebiliyor maksimum.
Vts_Power
01-04-2016, 11:07
S6 s6 edge iph 6 6plus 300mbit
S7 s7 plus 400mbit
Diğerleri 100
ahmet3425
01-04-2016, 11:07
Istanbulun gobeginde tarihi yarim adada "Fatih" telefon 3g ile bagli LTE ye gecmiyor :) kurum- turktelekom :D
Ronaldo yesin bizim paralari ohh :)
Thracian
01-04-2016, 11:11
Bim a101 mantığında operator istiyorum. Reklama ünlüye kampanyaya para harcamayıp. Paketleriyle konuşacak.
Vodafone kullananlar. Telefon gorusmesi yaparken hat 3g ye dusuyormu sizde? Ve hala vodafone da konusurken internet erisimi yok
ArdaERHAN
01-04-2016, 11:55
hattı değiştirdim ayarlarıda yaptım Lg g4 telefonda uyumlu ama ya E işareti Yada H işaretinden devam ediyorum göremedik 4.5g yi varmı aynı sorunu yaşayan
hattı değiştirdim ayarlarıda yaptım Lg g4 telefonda uyumlu ama ya E işareti Yada H işaretinden devam ediyorum göremedik 4.5g yi varmı aynı sorunu yaşayan
mobil veriden lte/wcdma/gsm kısmına getirdinmi ayarını ?
NakkaSss
01-04-2016, 13:35
iphone 5 4.5g desteklemiyor. 3G' de takılıyorum bari herkes geçsin de bende rahat rahat takılayım :D
İphone6'ımla 3g ile 2020ye kadar takılırım. Ancak bazı amerikalı dostlar lte deneyimlerini paylaşıyor hayret verici.
VTec_king
01-04-2016, 13:57
s6 ile atasehir merkezde test yaptım 20 mb ı geçmedi
kartal sahilde 46mb i gormuştu demekki kalabalık yerlerde 4g de yavaşlıyor
Beyler suan tum baz istasyonlari aktif edilmedi oyuzden heryerde lte goremessiniz.
iphone 6, turkcell, 71 download, 44 upload verdi dün.
darkmoon
01-04-2016, 14:00
denilenler doğruysa kotaları hapır hupur sömürücek bu 4.5g .. gene operatörlere yarıycak bu iş eskiden 3g de 4gb yeten adama şimdi 4.5g de aynı kullanım şartlarında 6 -7 gb yeticek.. matamatiksel bir denge varki daha çok hız daha çok kota ihtiyacı doğurucaktır.
Draniela
01-04-2016, 15:10
sabah lte idi ben çektim 3G ye :D
Zaten 3G' nin anlamı çok büyük bende :D
individual
01-04-2016, 15:13
sistem tam bi otursun şuan geçenler çok sorun yaşayacak.3-4 ay sonra stabil çalışır 4.5G
En büyük artısı hızdan ziyade, mobil cihazların şarj sürelerinin uzaması oldu...
3G ile şu saatte %45 görülürken, 4,5G'de %62.
4.5G li vınn çıkıyormuş? Bilgisi olan var mı.. Eve 300+mb getirmek zevkli olabilir yüksek kotalarla kullanışlı olur. Düşük ping görme ihtimalimiz olabilir 2016 yılında..
Şebeke ayarini lte yapmak disinda baska ayara gerek var mi ? Bnde bi 3g bi lte oluyor. Yalama olucak şebeke.
vodofone,,86 mbps,,30 upload mbps,,20 pıng
free-hifi
01-04-2016, 16:02
benim telefon note3 n9005 2 tane bayi hat vermedi geçen arkadaşlar var deli ettiler beni
ArdaERHAN
01-04-2016, 16:02
mobil veriden lte/wcdma/gsm kısmına getirdinmi ayarını ?
onuda yaptım müş hizmetlerinide aradım ama yok çözemedik
Tayfun.O
01-04-2016, 16:51
Avea ile g2 147 görmüş İstanbul'un göbeğinde zaten telefon 150 destekliyor. Kendim tahimince 70 80 görürüm evde ki netten daha hızlı :D
Şebeke ayarini lte yapmak disinda baska ayara gerek var mi ? Bnde bi 3g bi lte oluyor. Yalama olucak şebeke.
her yerde baz istasyonu yok ondandır. bu durumdan dolayı şarj lar öpülecek
100mb Superonline var evde, 4.5G Turkcell upload hızı daha yüksek,Rezalet. Upload hızlarını yenilemeleri gerek... evdeki internet daha yavaş yani..
2 gün önce dl upload hızımı paylaşmıştım ama
Herşey iyi hoş 4.5 g çektiği yerlerde gayet güzelde çoğu yerde kullanamıyoruz ki sporgazetesi
Telefon 4.5g'deyken 4.5 g'nin gittiği yerde hatta gidip geliyor doğal olarak, bir işte doğru düzgün olsun..Açık olduğu zaman telefonun şarj iptal aramalar iptal.Günde 100 tane kim aramış mesajı geliyor bi bakıyorum 1 dakika öncesi hat gidip gelmiş
Madem altyapı çalışmaları tamamlanmadı ne diye geçtik uçtuk diyorsunuz millete
bayramoglu
02-04-2016, 20:19
http://s10.postimg.org/y503istfd/12928358_1344314958917966_6400951806139527440_n.jp g
Durum tam olarak bu :)
Bu akşamdan itibaren 4.5G internet hızı ülkemizde başlıyor. Bu internet hızı ile uygun olan akıllı telefonların listesini sizler için biraraya getirdim. Telefona gömülü olan modem yongasetinin desteklediği hız limitini merak ediyorsanız listede ayrıntılı olarak yayınladım. Operatörünüz size 100G internet hızı sunsa bile telefonunuzun modem yongasetinin izin verdiği hıza erişebilirsiniz. Yongesetleri CAT denilen bir standarta göre sınıflandırılır. Telefon almadan önce CAT standartını öğrenmeniz ulaşabileceğiniz internet hızının limiti hakkında bilgi sahibi olmanıza imkan verecektir. CAT standartı aşağıdaki hız limitlerini sunuyor.
CAT 4: 150 Mbps (50 mbps upload)
CAT 6: 300 Mbps (50 mbps upload)
CAT 9: 450 Mbps (50 mbps upload)
İlk olarak 4.5G internet hızına sahip bir sim kartı sahibi olmanız gerekiyor. Uyumlu sim kartını operatörler şu anda ücretsiz olarak veriyor. Tek yapmanız gereken bayiye gidip sim kartınızı değiştirmek olacaktır. Son olarak aşağıdaki telefon listesine bakıp istediğiniz hıza erişmek için telefon modeli seçmek olacaktır.
450 Mbps (CAT 9) Hızına Erişen Telefon Modelleri
iPhone 6s / iPhone 6s Plus
Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy S6 Edge, S6 Edge+
Samsung Galaxy S6
HTC One M9
HTC One A9
LG G4
LG V10
LG G Flex 2
Sony Xperia Z3+ / Z4
Sony Xperia Z5 / Z5 Premium / Z5 Compact
300 Mbps (CAT 6) Hızına Erişen Telefon Modelleri
Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note Edge
Nexus 6
Huawei Ascend Mate 7
Honor 6
Honor 7
Huawei P8
Samsung Galaxy A7 2016
Samsung Galaxy A5 2016
Samsung Galaxy A3 2016
150 Mbps (CAT 4) Hızına Erişen Telefon Modelleri
Apple iPhone 6
Apple iPhone 6 Plus
Asus Zenfone 2 (Intel Atom işlemcili)
Asus Zenfone 2 Laser
Asus Zenfone 2 Selfie
HTC One M9+ (MediaTek Helio X10 işlemcili)
Lenovo Vibe P1
Lenovo Vibe Shot
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy J7
Samsung Galaxy J5
HTC One M8
HTC One M8s
HTC One E8
HTC Desire Eye
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia M5
Sony Xperia C4
Sony Xperia M4 Aqua
LG G3
LG G4 Beat
Casper VIA M1
Casper VIA V10
Teknosa Preo P2
Turk Telekom TT175
Alcatel One Touch Idol 3
Vestel Venus V3
Vodafone Smart 6
Turkcell T60
Meizu M2 Note
Alıntıdır (http://www.kadirblog.com/4-5gyi-destekleyen-tum-telefonlarin-listesi.html)