PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurdeşen dökmek!!

Maxi
16-03-2016, 19:32
Arkadaslar konu hakkinda bilgisi tecrubesi olan varmi?
Daha once boyle birsey yasayan? Cozumu bilen varmi?
Tesekkurler :(

edit:
eşimde çıktı

hakotech
16-03-2016, 19:37
Sıkıntı stresten olan vucutta ufak kırmızı lekeler dıye bıldıgım rahatsız edici durum.. Ama ınanın tedavısını bılmıyorum..heralde kafaya cok takmayarak gececegını dusunuyorum

golgeoyunu03
16-03-2016, 19:38
Tenimin direk tinerle teması sonucu gerçekleşti, bacaklarımda dirsek içlerimde bileklerimde ve ellerimin üstünde oluştu. Hastaneye gidip cildiyeci ile görüştüm. Damar yoluyla Antihistaminik verdiler, 3-4 saat sonunda %90 a yakın geçti sonrasında da 3-4 gün sabah akşam aerius verdi. Bir daha da tekrar etmedi.

Equinox
16-03-2016, 20:17
Geçmiş olsun, babam yıllarca çekti yılın belli dönemlerinde ve sıkıntılı dönemlerinde ortaya çıkıyor ve hayat kalitesini baya düşürüyordu. Gitmediği doktor denemediği ''kocakarı'' ilacı kalmadı, sadece çok arttığı zamanlarda dikloron diye bir iğne yaptırıyordu o kesiyordu kabarmaları. Son zamanlarda azaldı çok şükür en önemli nedeni sanırım stresden uzak bir süredir. Ne kadar zor olduğunu bilirim umarım çare bulursunuz.

CagkaN
16-03-2016, 20:20
ültiker olarak geçiyormuş ve milyonlarca sebebi olabilirmiş.

Geçen yaz senelerdir kullandığımız çamaşır deterjanına bir anda alerji geliştirmemle öğrendik bunu. Terim tisörte dokundundan 15 dakika içinde bütün vücüdumda kaşınan kırmızı kabartılar oluştu hatta ikinci defa olduğunda gırtlağımda şişti nefes almakta da zorlandım. Doktorun tavsiyesiyle deterjan ve çoğu kimyasalı hayatımdan çıkarıp kontrollü bir şekilde tekrar kullandım. en son çareyi Hipoalerjenik deterjana (bebe deterjanı) geçerek çözdüm problemi.
Günlük hayatta kullandığımız kimyasalların içinde ne olduğunu bilmiyoruz ama böyle şeylere sebep olabiliyorlarmış.

hkkcn
16-03-2016, 20:31
bende durtikeri oluyor çok sık,ellerimde ve ayaklarımda kabarmalar oluyor yuvarlak yuvarlak kabarmalar kaşıntıdan ölüyorum :) allerset vermişti doktorum vücudum kabarınca atıyorum bitane geçiyor.

tdipower
16-03-2016, 20:33
son 1 senedir arasıra yaşıyorum en son doktora gittim test vs. yaptılar stresle alakalı olduğunu düşünüyoruz xyzal içiyorum çok kaşınırsam hemen kesiyor tavsiye ederim

tylan
16-03-2016, 20:35
ültikerle kurdeşen ayrı şey diye biliyorum annem de ültiker hastası babam kaza yaptıgı dönem de kendısı ültiker geçirdi Allah düşmanıma vermesin öyle bişeyi kadının eli kolu yüzü gözü herşeyi şişti süpürge otu tohumu denen bişey var havan da ezip yemişti iyiyde geldi şimdilik bişeyi yok ama üzüldüğün de yine oluyor. Kurdeşen ben dökmüştüm gençkenyaz sıcağın da 1 kavonoz şeftali reçeli yemiştim :D vücudum da sivilceden büyük kırmızı lekeler çıkmıstı her yerım de kaşınmıstım kendi kendine geçti

207_TR
16-03-2016, 20:37
15 gündür çektiğim dert. Ürtiker anjio Ödem xyzall diye bir alerji ilacı ve kortizonlu bir alerji ilacı derdime derman oldu.

rekord2000
16-03-2016, 21:16
Arkadaslar konu hakkinda bilgisi tecrubesi olan varmi?
Daha once boyle birsey yasayan? Cozumu bilen varmi?
Tesekkurler :(

Anlaşıldığı kadarıyla herkes için ayrı ayrı tedavi yöntemi var. Sanırım en iyisi cıldıyecıye görünmek.

mstfcn28
16-03-2016, 21:48
Bende okulda sıkıntı yaşadağım bir dönem içerisinde bu hastalığı geçirdim sıkıntı yaptığım için olduguna inanamamıştım doktora gittim cildiyeciye bana ilaç verdi kaşıntı geldikçe akşamları içiyordum geçiriyordu.
Gerçekten okulla ilişkimi kestikten sonra bu sıkıntı da gitti ve stresten olduğunu gördüm şu an böyle birşeyim yok.
Stres,sıkıntı baharatlı yiyecekler bira vs den olur demişti doktor.
Bence cildiyeciye gidip bir ilaç yazdırmanızda fayda var. Geçmiş olsun.

Slammed
16-03-2016, 22:17
Bir gecede oyle bı kurdesen doktum kı derımı kaldırıyordum yaklasık 10 sene falan oluyor acıle gıttık kan tahlılı falan neyse cozumunu soyluyorum PREDNOL-L 40mg Ampul ama oyle yaglı bı ılactır kı bacagımı kesın bunu yapmayın dersınız 2 gunde 1 3 ampulle ısı atlattım ama nerde gorsem bu ılacın adını bı sızlama yasıyorum :D

Grimlord
16-03-2016, 22:43
tum sirtim bu kabarciklarla dolu,ne yaptiysam fayda etmedi.sivex adli losyondan surdum bir kac ay,biraz kuruttu ancak tekrardan cikmaya basladi.cildiyeci akne diyor,baskalari kurdesen diyor,tam olarak adini bende bilmiyorum.ama tisort cikardiktan sonra sirtimda kan lekesi gormekten biktim artik.hormon testinde de bi sorun yok gorunuyor.alerjim olan seyleri de tuketmiyorum ama inanin bende bilmiyorum neden oluyor.benim icin tek cozumu denize girip guneste uzun sure kalmak,o da imkansiz..

Sinan58
16-03-2016, 22:56
Abi bildiğim kadarıyla kişideki stres azalınca çok hızlı geçiyor, bu hastalığın oluşmasındaki en büyük pay strestir.
Alerjide vardır ama 2. plandadır.
Size nacizane tavsiyem (%100 işe yarar) hayatınızdaki stresli durumlarda bardağa dolu yönünden bakmanız.
Kim ne derse desin stres gidince bu hastalıkta direk gidiyor, stresi hayatınızdan kaldırmanız ilaç tedavisinden daha etkilidir.

Maxi
17-03-2016, 05:38
dün eşimde çıktı sabah aniden
öğlen doktora gittik o da aynı şeyleri söyledi birçok nedeni varmış
2 hap 1 merhem verdi, bakalım ne zaman geçecek bugün 2. gün

genede sorayım dedim belki bilen vardır ki çok varmış :(
yukarda yazdığınız ilaçları not aldım
eğer bizdekiler fayda etmez ise onlara bakıcam

aslan
17-03-2016, 07:30
Abi Kurdeşen nedir bilmiyorum ama ürtiker bende oldum doktoro gittim sebebi olarak bir gıdadan gereginden fazla tüketirsen vücudun onu dişarı atması hastalığı dedi.

makif84
17-03-2016, 08:00
Aynı olay eşimin başına gelmişti.Acilde doktor iğne vurmuştu sabaha birşey kalmamıştı.

levent
17-03-2016, 08:01
Abi Kurdeşen nedir bilmiyorum ama ürtiker bende oldum doktoro gittim sebebi olarak bir gıdadan gereginden fazla tüketirsen vücudun onu dişarı atması hastalığı dedi.

Ben çok şeker içeren tatlı türevi tükettikçe (nutella, waffle vb) bende de oluyordu, tüketmiyorum 12-13 sene olmuştur en son geçireli ama Serdar'ın dediği gibi xyzal dı sanırım benim kullandığım da işe yarıyordu direk aynı gün içinde kaşıntıyı hissettiğim an soğuk duşa girip ilaçtan içiyordum.

Maxi
17-03-2016, 08:12
ürtiker=kurdeşen aynı şey
halk arasında kurdeşen diyorlar

doktorda bize iğne vuralım acilde dedi ama ben kabul etmedim
bence iğne her zaman son çare olmalı, güvenemiyorum
bazılarının içinde kortizon mortizon oluyo, ana sorun geçiyor ama başka şeyler çıkıyor sonra

Volkann
17-03-2016, 08:33
sıkıntılı bir dönemde olmuştu banada , dirseklerimde,göbeğimde kırmızı lekeler kabarıyordu. felaket şekilde kaşınıyordu. iğne oluyorum geçiriyor etkisi geçtikten sonra tekrar kabarıp şişiyordu baktık acilde sürekli iğne vurulmakla düzelmiyor doktora cıktım , ilaç tedavisi sonrası 3 senedir hiç tekrarlamadı allaha şükür.

GuneyOnur
17-03-2016, 09:05
Çok iyi yaşadım çok iyi bilirim 4-5 sene çektim bende et,yumurta protein tarzı ürünleri çok yediğimde yapıyordu.Gitmediğim özel hastane gitmediğim araştırma hastanesi kalmadı birçok test yaptılar ama sebebini bulamadılar.Çoğu stres dedi ama çok zor bir durum gerçekten.Hap içiyordum fayda etmiyordu vücuduma beyaz merhem tarzı birşey vermişti onu sürüyordum fayda etmiyordu.En son ve en büyüğünü yaşadım 3 sene önce ağrı kesici içtim hap sonrasındada alerji ilacı içtim üzerine yüzüm gözüm heryerim şişti önümü göremiyordum sonrasında hastaneye zor yetiştim 4-5 serum yedim o gün bugündür çok şükür daha hiç olmadım.

anıl turan
17-03-2016, 09:43
kucuklugumden beri cekerim... bendeki stresten oluyor donem donem, zytrec hapı veya şurubu biraz kesiyor.

eger cok zorlarsa hastaneye gidip kortizonlu igne oluyorum geciyor...

Mpower
17-03-2016, 10:45
Benımde başıma 2 sene önce geldi aniden oldu her yerimde çıktı yerimde duramıyordum duş alınca geçti kaşınması sonra doktora gittim bir hap ve krem verdi sonra geçti ama ara ara yaz aylarının başlarında terleyince yine başlıyor ufak ufak sonra geçiyor

berkay_aydin
17-03-2016, 11:11
Uzun süredir bende mevcut semprex adlı ilacı içince düzeliyor, aşırı olduğu zaman iğne oluyordum, şuan bir doktorla görüşmem olumlu sonuç verdi detayları paylaşırım doktor numarasıda verebilirim..

FurkanÇ
17-03-2016, 21:10
İğne en kesin çözüm bende yaşadım.Bir kaç akşam gittim iğne oldum geçti gitti bir dahada yaşamadım.

mehmetRS
17-03-2016, 21:25
Hakan abi yaptır iğneyi gitsin. Hiçbirşey olmaz. O enjeksiyonun içerdiği kortizon miktarı ve dozu tek seferde tahribat yada herhangi bir anormalliğe sebebiyet verecek şekilde değildir.
Zaten antihistaminik tarzında daha çok allerjik etkiyi vs bloke eden ilaclar yapılıyor fakat tekrarlayan (kronik?) ürtiker ise bu yapılıyor. Akut ise, ilk defa oluyorsa, kortizonu yapıp sonlandırılıyor.

mehmetRS
17-03-2016, 21:26
Bu arada ek olarak ; aynı kortizon tedavisini ağız yoluylada almak mümkün, illede enjeksiyon olmam derseniz.. Fakat sürec 4-5 gün civarına çıkabiliyor. *****, emilim süreci enjeksiyon gibi hızlı değil.

ramo35
18-03-2016, 05:18
Geçen yaz geçirdim ürtiker caddebostanda çimlere oturdum eve geldim uyudum uyandim sabah her yerim kirmizi benek felaket bir kaşıntı, akşama iyice artınca hastaneye gittim doktor hemen tek bakışta ürtiker dedi alerjikmisin dedi, dedim toza polene dogaya alerjim var dedim, kortizonlu igne yapti 2 saate kizariklarin çoğu geçti ancak ertesi gün tekrar başladı aerius diye bir ilacim ve merhemim vardi onlari kullaniyordum. İğne için şunu sölüyebilirim eklem ağrısına dönüştü sonrasinda bana pijamami giymeyi,tuvalete gitmeyi acılar içinde arkadaşlarım götürüyordu tarif bile edemiyorum topuklarimin üstüne basamiyordum 4 gün böyle sürdü ve geçti bilmem başka böyle yaşıyan varmi ama gözlerimden yaş gelmişti artik kipirdiyamamaktan

Maxi
18-03-2016, 06:20
bugün 3. günün sabahı, şu an sıfır, hiç bir şey kalmadı
bakalım bir kaç gün sonra tekrarlayacakmı

zafer_0403
18-03-2016, 14:31
Abi bende'de aynı durum şuan için mevcut. Bende ilaç kullandım ama faydasını göremedim hatta bugün başka bir hastaneye gidecektim. Benim durumum mesela arabada bir parça sökücem bileklerim kolum biryere temes ettiği zaman fazla değil 3-4 dk içinde kaparıyor ama benek benek değil. Mesela kolumu sıyırıp set bir cisimle birşey yazıyorum 3-4 dk sonra kabarıp yazdığım şeyi tabiri caizse 3 boyut görüyorum. Konunun bende takipcisiyim. Kendimde gözlemlediğim kafamı biraz maddiyata takmıştım o dönem başladı diye düşünüyorum.

ErT_ThM
18-03-2016, 14:48
bugün 3. günün sabahı, şu an sıfır, hiç bir şey kalmadı
bakalım bir kaç gün sonra tekrarlayacakmı

lanet bi hastalıktır.. geçmiş olsun senelerce cektım gece uyku nedır bildirmez kaşınmaktan, cok doktora gittim bir kişide çare buldum auris diye bi ilac verdi ilk kullanmayaa basladıgımda dahada cogaldı sonra kendıne kendıne ılac sayesinde söküp attı suan için cok iyiyim cok şükür tavsıye ederimm.. tekrr gecmiş olsun