PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasar kaydı takıntısı olan aramasın !

alpbodrum
14-03-2016, 12:31
Arkadaşlar , Hasarlı yani Pert kayıtlı araç satıcıları bu araçları satmak için yeni psikolojik baskılama teknikleri üretmeye devam ediyor.

Şimdide kayıt takıntısı olanlar gidip başka araç baksın durumu çıktı :) Sanki kayıt havadan geldi, aslında araçta darbe yok gibi izlenim versede , bu araçların aslında sigorta şirketi tarafından parasının tamamının sigortalıya ödenerek , sonrasında pert araç toplayan kişiler tarafından alınıp , toplanıp ikinci kez trafiğe çıkarıldığını hatırlatmakta fayda var.

Hasar kayıtlı araç alınmazmı ? tabiki alınır. Ama öncelikle hasar kaydı rakamı ve aracın neden pert' e ayrıldığını mutlaka öğrenin. Yani 50 bin liralık araç kaldırıma çıkıp alttan aldığı darbe ile 20 bin lira mekanik hasar almış ve pert' e ayrılmıştır ve alan kişi aracı orjinal parçaları ile toplamıştır , ciddi bir kaporta hasarı yoktur , bu araç her türlü alınır ancak işin kötüsü bütün pert kayıtlı araçlarda artık aynı şey iddia edilmekte....

atituti
14-03-2016, 12:35
bence haklı bir yöntem :D harbi pertler hariç :) 5 lira hasar kaydı var benim arabada ama ne pert nede oluşan hasarda macun vs. var , arka tampon kırılmış servis 1.5 milyar fiyat cıkartıyodu boyalısına , bagaj kapagı boyalı sol arka far degişmiş ve ön sol far degişmiş , 5lira kaydı gorunce ooooooooooooooooooooo diyor millet gülüp geçiyorum :)

HondatugraL
14-03-2016, 12:39
Bazılarıda var 2. el araba alırken bayiden satıyoruzda ikinci el demişiz gibi her haltının düzgün olmasını istiyor orasına burasına bakıp bahaneler üretiyor ufak tefek hasar kaydı olan araçlara bin türlü maazeret uyduruyor çiziksiz fabrıkadan çıkmış gibi olmasını bekliyor. Bence böyleleri için yazılmış bir başlık olabilir. Şahsen ben yazmış olsam bunu kastederdim kazası belası olmayan araç istiyorsan sıfır al.

camsemih
14-03-2016, 12:48
arabasına göre hasar kaydı tek kalemde 10 bin liraya kadar bence makul hem boyasızdan 3-4 bin lira az istiyorsun hemde aaa hasar kaydı varmış tribi yiyorsun bende en çok ona tutuluyorum.

alpbodrum
14-03-2016, 12:50
Hasar kaydı ile Ağır Hasar kaydını karıştırmamak gerekli öncelikle.

exca-
14-03-2016, 13:03
Pert aracı iteleyenler kadar alıcılara da kızıyorum, günlük kullandığım araçta 13bin falan hasar kaydı var en büyük kayıt 4küsür yuvarla beş lira. Olan biten üç parça boya iki parça değişim hepsi ayrı zamanda. Mesela ön çamurluk değişmiş doğuş yazmış sadece çamurluk+davlumbaza nerdeyse 2000lira, bi o kadar işçilik yazmış falan. Arabanın garantisi var doğuş bakımlı ve sunroof hariç en dolusu. Nerdeyse pertlerine istedikleri parayı yazmışım ilana hala o olmaz mı bu olmaz mı, e şu paraya da var bu arabadan diyolar. E bi gel bak araca önce bi gör mal neymiş. Tramere at mesajı aracı görme bile, daha önce de araçla ilgili mekanik, kaporta sormadan tramer soranlar olmuştu eski araçlarımı satarken. Enteresan geliyor bana.
Önceki araçlarımda boyasız,hatasız sattığım çok aracım oldu, bizim insanımız bayılıyo boyasız araca. Gelip bakıyor boya yoksa oo tamam zaten o araba, e bi bak belki motor bitik yürüyen haşat. Hadi ben aracıma düzgün bakıyorum mekanik masraf çıkarmaz da, her satan öyle mi yani..

Trance-R
14-03-2016, 13:15
Kötülemek için değil de olanı yazıyorum,

Sigortacı, Kaskocu, Eksperci, Tamirci, Kaza yapanı... bunlar arasında ilginç bir üçgen var. Allah'ım kimseye kaza bela vermesin de vallahi bu grup değişik işler çevirebiliyor zaman zaman...

Tamirci işçiliği yüksek tutuyor.
Eksper'e ( herhalde ) birşeyler ateşliyorlar.
Olay, bir an da değişiyor.

neyse konumuza dönelim, HASAR kayıtı olayı ve değerlendirme durumları değişik. Galericiler ve Araç sahipleri de herhalde boş muhabbetten sıkılmış olucaklar ki, böyle diyorlar.

Alfa sahibiyim, 5bin TL kadar kayıdı var aracımın. Aracın parçası Kaporta aksamı biraz pahalı. Parça boyası ve Kaporta işçiliği de ekstra olabilir kanaatınde olduğum için 5 bin TL hasar kaydını pek önemsemiyorum. kayıtsız arabalar da gördük... Sonradan neleri çıktı anlatmaya gerek yok :)

Burak Mehmet
14-03-2016, 13:26
Kötülemek için değil de olanı yazıyorum,

Sigortacı, Kaskocu, Eksperci, Tamirci, Kaza yapanı... bunlar arasında ilginç bir üçgen var. Allah'ım kimseye kaza bela vermesin de vallahi bu grup değişik işler çevirebiliyor zaman zaman...

Tamirci işçiliği yüksek tutuyor.
Eksper'e ( herhalde ) birşeyler ateşliyorlar.
Olay, bir an da değişiyor.

neyse konumuza dönelim, HASAR kayıtı olayı ve değerlendirme durumları değişik. Galericiler ve Araç sahipleri de herhalde boş muhabbetten sıkılmış olucaklar ki, böyle diyorlar.

Alfa sahibiyim, 5bin TL kadar kayıdı var aracımın. Aracın parçası Kaporta aksamı biraz pahalı. Parça boyası ve Kaporta işçiliği de ekstra olabilir kanaatınde olduğum için 5 bin TL hasar kaydını pek önemsemiyorum. kayıtsız arabalar da gördük... Sonradan neleri çıktı anlatmaya gerek yok :)

çok yanlış düşünüyorsunuz... ne usta işçilik fiyatını yükselte bilir ( hakkı olan parayı alabilsin de öpsün başına koysun.) ne eksper dediğiniz tarzda bir ateş alabilir ;)...

emrekuzdere
14-03-2016, 13:31
Böyle atarlı bir ilan başlığı veya içeriği gördüğümde aramıyorum zaten, herkes memnun oluyor :) bence doğru bir uygulama :D

alpbodrum
14-03-2016, 13:34
çok yanlış düşünüyorsunuz... ne usta işçilik fiyatını yükselte bilir ( hakkı olan parayı alabilsin de öpsün başına koysun.) ne eksper dediğiniz tarzda bir ateş alabilir ;)...

Aynen katılıyorum ateş falan yok :) Milyon dolarlık bütçeye sahip sigorta şirletlerini aptal sanmayın. Kaçtane araştırmacı ve iadeci ile çalışıyorlar tahmin bile edemezsiniz. Hasar rakamını düşürmek için artık yan sanayi parça kullanımını bile yasal hale getirdi adamlar. Eksper gerçekte olmayan hasar rakamını yazamaz, Ön ekspertiz raporu ve muallak rakamında yüksek çıksa bile dosya kapanırken onarım kontrollerinde gerçek rakam ortaya çıkar.

Sert@ç
14-03-2016, 13:38
Asil cokertmemiz gereken mantik 10 yasindaki luks arabanin hasar kayitlarina gosterilen inanilmaz tepkiler
Misal 2006 mercedes w221 s350 160bin lira piyasasi var
Arabada parca parca toplamda 50bin hasar kaydi var alici tarafda direk pert kayitli muamesi yapiyor
Ama bilmiyorki 1990 model s serisi ile 2016 w222 kasanin farlari hemen hemen ayni fiyat hatta dahada pahali olabilir
Arabalar eskidikce fiyati duser yedek parca yetkili servisde artar

poseidon
14-03-2016, 14:04
Problem edecek bir konu değil.
Hasar kaydı takıntısı olanlar aramasın,
kimse aramayınca satıcı da aracını satamasın ve fiyatı aşağı çeksin.
yine kimse aramasın sonra biraz daha düşürsün sonra baksın olacak gibi değil "hasar kaydı takıntısı olanlar aramasın" ibaresini ilanından silsin.
Arayanlar da hasara göre pazarlık yapsın ve satıcı aracı makul bir pyasa fiyatından satmak zorunda kalsın.

Tabi burada enayi veya kandırılan müşteri faktörü devreye giriyor.
Bu döngünün içinde çıkıp biri pert arabalara hazarsız araçlar için istenilen parayı verince tüm sistem çöküyor ve piyasada hasarlı araçlara bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapan satıcılar türüyor.

BugraH4N
14-03-2016, 14:05
geçmişten bi tecrübede ben paylaşayım bende bi NBM civic sport vardı (Ep2) Boya yok değişen yok sadece 3 parca hasar 3000 ni geçmiyordu aldık sonra bi masraf etmeye başladık sadece yürür motor şanzıman üçgenine 18 binin üstünde para bayılmışım en sonunda ustam testini yaparken ufak bi kaza yaptı dedi buğra kurtarayım mı seni bu arabadan nasıl olacak abi dedim kaskon var demi dedi evet dedim tamam karışma bende dedi ertesi hafta o kazadan ki sadece tamponun koşesi ve far kırılmıştı 18 bin hasar kaydıyla perte cıktı araba

Bi daha tövbe ettim araç alırken hasar kaydı titizliği yapmaya isterse 50 tane hasar kaydı olsun tabi pert hariç abi araba içime siniyorsa alır binerim. Satılmıyormu satılmasın Sökerim extralarımı dışardan satarım gerisini veririm perte cıkar araba gider

forwett
14-03-2016, 14:31
İkinci el araç alırkenki bayiye sıfır araba alır gibi giden zihniyet yüzünden bu kadar alengirli işler dönüyor.

huseyinturk
14-03-2016, 14:45
Hasar kaydı vs konusunda alıcıların yüzde 80i zır cahil. Kimi değişen boya önemli değil ne kadar hasar kaydı var der, kimi kaç parça boya var kalıbıyla arka tampondaki boyayla kaputtaki boyayı aynı kefeye koyar.. Takıntısı olan aramasın ilanlarını haklı buluyorum ben. Keyfe keder araba boyatıyorsun, boyaya girerken çıkarken resimleri var, arabada değişen yok macun yok ama gelen çok bilmiş komple boya var diye 5 takla atmış araçla bir görüyor aracını.

Gry
14-03-2016, 14:48
bu tamamen para çokomel ilişkisi ,

almak istediğim aracın hasarsızı 50 bin , kayıtlısı 30 bin ise ;

rot balansa sokarım , şase kulede yamukluk varmı bakarım eğer cidden ağır bir durum yoksa alırım.

sonuç olarak uyguna alıyorum binmek için alınır ve binilir. Satarkende uyguna satılır.

Dolayısıyla satıcıların böyle yazması bence abest değil.

peyyyzz
14-03-2016, 14:48
aramayın abi sizde :D ne gerek var

ERK_RS
14-03-2016, 14:51
Türkiye'de her iş gibi araç alım satım işi de garip.

yeri geliyor ikinci el araçlar sıfır parasına satılıyor. yeri geliyor yok parasına satılmıyor.
bom *** bir piyasa.

alırken hasar kayıtsız istersin, satarken hasar kayıdı var ama zaten ufak dersin.
bu yaştaki arabada olur dersin.
hele bir de galeri muhattabın ise, çarpı 2.

ayrıca, kaza yapan arabada 2 parça değişen olunca eyvah eyvahh...
2 parça boya olunca (zaten onlar da local oluyor) daha mı iyi anlamıyorum.
değiştir gitsin, tertemiz parça işte. ne düzeltme var ne macun.

tamamen bakış açısı, tamamen tarafların bulunduğu taraf yani :)

Evo34
14-03-2016, 15:02
Ülkemizde araç kalitesi hergeçen gün artarken, maalesef ki kullanıcı profili ve Usta kalitesi ve bilinci buna paralel artmıyor.
Çamurluk veya kapıda ki boya, motor ve şanzıman sorunsuzluğunun önüne geçmiş durumda.
Neredeyse ekspertizler sadece kaportada ki boyayı kontrol etmekle sonlandırılıyor...
Umarım tez zamanda bilinç düzeyi artar ve f/p ekseninde kullanıcı seçimini yapar hale gelir.

Ome_RS
14-03-2016, 15:07
İşin ilginç tarafı bu tarz bir algıyla araç satmaya çalışıp parasını da neredeyse piyasa ile aynı tutan uyanıklar var.
Aracın hasarsızı 50bin adam kayıtlısını 42-43e itelemeye çalışıyor. Sorunca da şişirilmiş hasar kaydı var 2 değişen 4 boya diye aracı övmeye çalışıyor.
kayıtlı olup düzgün toplanmışsa ve ederinin %30 altınaysa alınır takıntı yapılmaz. Hem hasarlı araç sat hemde piyasa fiyatına sat sonra takıntısı olan aramasın de.
he yaw hee bi uyanık sensin derler adama.

skyhigh
14-03-2016, 15:18
bu takıntısı olan aramasın sözüne kimse karışamaz kızamaz çünkü hakkı yoktur boyalı değişenli arabaya elit müşteri az geliyor gelen daha çok apaçi kesim ve arabadan anlamayan cahil kesim kimisi boya benim için önemli der kimi ne değişen olursa olsun tramer olmasın der bu yüzden satıcılar bıkıyor bu heriflerle uğraşmaktan çünkü araca gelen müşteri kesiminin geneli fiyatı öldürmeye geliyor

Ome_RS
14-03-2016, 15:22
bide ilginç bir milletiz. mala canlıdan daha çok önem veriyoruz.
Arabanın vuruğu tüü kaka alınmaz. Ama bi kızla çıkarken kimse hasar kaydı sorgulamıyor :D :D
hatta daha da enteresanı vuruk olanı makbul :D

serci
14-03-2016, 15:29
Bu hasarlı işlerinde garip şeyler dönüyor.

3 ay önce cok samımı arkadaşım 2014 clio aracı ihale üzerinden internetten satın aldı bir sigorta şirketinden,
Aracı aldıktan sonra bakmaya gittik görünen sadece ön tampon sağ far sağ çamurluk kaput ve jant eğriliği vardı.
Neyse araç kaportacıya cekıldı orijinal parçalar ile 10 gün gibi bir sürede toplandı görünenden ekstra sadece sağ salıncak ve amörtisör değişimi yapıldı
4 bin tl gibi masrafla araba oldu çiçek gibi.
Neye göre bu arabaya kim nasıl pert kaydı vermiş anlayamadık.arabada 32 bin km de

Sert@ç
14-03-2016, 15:36
Bu hasarlı işlerinde garip şeyler dönüyor.

3 ay önce cok samımı arkadaşım 2014 clio aracı ihale üzerinden internetten satın aldı bir sigorta şirketinden,
Aracı aldıktan sonra bakmaya gittik görünen sadece ön tampon sağ far sağ çamurluk kaput ve jant eğriliği vardı.
Neyse araç kaportacıya cekıldı orijinal parçalar ile 10 gün gibi bir sürede toplandı görünenden ekstra sadece sağ salıncak ve amörtisör değişimi yapıldı
4 bin tl gibi masrafla araba oldu çiçek gibi.
Neye göre bu arabaya kim nasıl pert kaydı vermiş anlayamadık.arabada 32 bin km de

Her sigorta sirketinden satilan arac pert kayitli olmaz
Misal aracin pert durumunda odenmesi gereken para 50bindir ancak pert olmaya yetcek hasari yoktur
Arac sahibide bi daha bu arabaya binmem derse sigortayla pazarlik yaparsiniz piyasa altinda satilir ancak sonrasinda hasar kayitli tamir edilmis araci satmakla ugrasmazsiniz

fthdrn
14-03-2016, 15:38
Hasar kayitli araba icin video ceken bi galerici vardı. O geldi aklima..

AliGizda
14-03-2016, 15:43
Hasar kayitli araba icin video ceken bi galerici vardı. O geldi aklima..

https://www.youtube.com/watch?v=ieB5ol9Auo4
https://www.youtube.com/watch?v=NDZFyeVgEl4

Adam haklı beyler.

MCN21
14-03-2016, 15:45
Millet olumune macunlu araci orjinal parcasi degismis araca net bir sekilde tercih ediyor :) Piyasada bu kadar dolandirici varkende insanlarin guvenmemesi normal. Ama algi yanlis gidiyor kimse motora sanzimana sase ye bakmiyor. Hatta hasar bakan bile az varsa yoksa tramer :)

fthdrn
14-03-2016, 16:07
https://www.youtube.com/watch?v=ieB5ol9Auo4
https://www.youtube.com/watch?v=NDZFyeVgEl4

Adam haklı beyler.

Reis adam hakli da gotursene bi 5.000 liralik kaporta hasari olan arabayi galeriye ? Fiyati 30 ise 15 teklif etmicek mi ? Bedavaya getirmeye calismayacak mi bakalim ? Ben hasarli araba alirim ama tanidigimdaysa alirim. 3.000 liralik onarimi serviste yapip tramere onu işletip geri kalan hasari sanayide toplayip hic birsey yokmus gibi takilan arabacılar kayniyor piyasada.

Kadyr
14-03-2016, 16:10
bu başlığı atanda kusura bakmasın hasar kaydı varsa ucuza vereceksin o zaman. aynı paraya çakmaya çalışmıcaksın.
ayrıca bir arkadaş yazmış kaza bela aramıyorsan sıfır alsın diye. geçen sene 2010 model 100k daki boyasız kazasız belasız arabam vardı o şekil aldım o şekil sattım. boyası olan adamda ona göre fiyat çeksin bakımsız olan ona göre fiyat çeksin. ama herkesin arabası hep yeni ağır bakımları hatta ağar bakımları yapılmış oluyor nedense?

Cimmeria
14-03-2016, 16:26
hala memleketteki boyalı arabayı kötü zannetme hastalığı devam ediyor, çizik rengi solmuş arabayı boyalı çiçek gibi arabaya tercih ediyor bizim millet.

byspeedman
14-03-2016, 16:45
Benim anlamadığım araç hasar kayıtsız ama belli toplanmış hani kaskodan işlense pert adam ona ses etmiyor. ama araba güzel yapılmış kayıt var ona bir sürü mazeret buluyor Ben şahsen araç kayıtlı olabilir eğer fiyatı uygun ise ve araç güzel yapılmış ise alırım binerim

G.U.Z.
14-03-2016, 16:48
2500 tl hasar kaydi var diye 2013 poloyu almayan arkadasimi gordukten sonra hasar kaydini soyledikten sonra ne isterse yazmasini hakli goruyorum ben de

tylan
14-03-2016, 16:51
Millet hala hasar kayıdıyla ağır hasar kaydını birbirine karıstırıyor bende 2008 avensis vardı arabanın 4 tane parca parca toplam 16.000 tl hasar kayıdı cıkıyor ama arabanın sadece kaput ve sağ ıkı kapısı boyalı. Ama anlatamadım kımseye özellikle ılanda belirtmedim hasar kayıdından. arayanlara söyledim dedim böyle böyle baska bişey cıkarsa yol paranı ben vericem söz. ama bi Allahın kulu cıkıp gelmedi hatta telefonda iddalşan oldu kesin takla atmıstır kesin bi yerden ucmustur diye

fsunnetci
14-03-2016, 18:11
bende 2002 vtec2 var 16 bin ve 6000TL ayrı ayrı iki kazası var gözüküyor ama aracın ne şaşelerde nede arka havuzda kaynak ve tamir var ama 2009 da bu hasarlar olmuş ben bunu bilerek aldım çünkü araca kendim baktım ve inceledim SRS ler bile orjinal araçta büyük kaza ibaresi hiç yok ama tramer kaydında o hasarlar var.araç satılırken pert muamelesi görcek ama aracı inceleyen araçtan anlayan biri aracın pert olmadığını anlayabilir.

A.Kepez
14-03-2016, 18:51
Bizim millete müstahak. 4 ay önce sıfır aldığım aracı satıyorum ki fiyatı da uygun yazmıştım satılsın diye. Arabada kaza boya vs de yok. Arayan herkes sitede kazalı boyalı değişenli araç fiyatı hatta bazıları daha da düşük fiyat teklif ediyor. bende o sinirle fiyatı da yükselttim satılırsa satılır satılmazsa da ....

Ers
14-03-2016, 18:54
yetkili serviler, iş tutan sigortacı ve eksperler bu işi bu raddeye getirdi.

B.Koçer
14-03-2016, 18:57
hala memleketteki boyalı arabayı kötü zannetme hastalığı devam ediyor, çizik rengi solmuş arabayı boyalı çiçek gibi arabaya tercih ediyor bizim millet.

Bi keresinde bi 307 bakmaya gitmiştim hatta siteye üye olan hüsor nickli arakadasım ile beraber

ilan başlığı tamin edebileceğimiz üzere BOYASIZ - DEĞİŞENSİZ

herneyse aracın yanına geldık aracın her yerinde ayrı bir yaşanmışlık izi darbe vesaire

dayı diyorum bu arabanın haline böyle ?

boyasız

dayı araba ağlıyor boya yapılması lazım

abicim boyasız hatasız bende bilerek boyatmadım boyasız işte hiç boya yok istediğin yere gidelim diyor :)

neyse o kadar geldik bide sagına soluna bakalım

on lastikler tam hatırlamıyorum 2012 tarih arkalar 2014

ee dayı neden bu lastikler böyle önler bittikçe arkaları öne alıyorum yer değiştiriyorum dedi

hiç bir zaman 4 lastik değiştirmemiş :)

velhasıl kelam böyle memlekette böyle zihniyette biniciler oldugu sürece ne 1 adım ileri gidebiliriz araç alım satımda nede geri . Hep böyle sacma sapan sarıp durucak :)

Korollacı
14-03-2016, 18:59
2. el pıyasası olmuş masimara gibi. bütün yırtıcılar sürüngenler gece avlanan degısık yaratıklar her turden var :D olan garıbım arabadan anlamayan alın terı olan 3 kurusunu bu yırtıcılara kaptıran vatandasa oluyor.
bence sıgortanın perte ayırdıgı araca devlet bı daha plaka vermeyecek. boylece perte ayrılan arac da ancak parca nıyetıne satılır hem haksız kazancın onune gecılmıs olur hemde vatandas magdur olmaz hemde 2. el parca fıyatları baya bı duser.

delyyy
14-03-2016, 19:07
İlanlarda görüyorum bazen, eksper ve servisin şişirmesiden dolayı 10bin hasar kaydı vardır fakat o kadar hasar yoktur diye yazanları. Hadi oradan :)
Sigorta şirketlerini veya eksperleri salak sanıyor insanlar, hasar dosyası kapandıktan 2 dk sonra arayıp "bu jant göbeğini" neden yazdınız diye soruyor sigorta şirketindeki uzmanlar.
Eğer böyle bir sahtekarlığa şahit olan varsa derhal sigorta eksperleri icra komitesine şikayette bulunabilirler.

Ama böyle bişey olmadığı için millet ancak ilanda savursun dursun.. :)

Enes-x
14-03-2016, 19:08
2. el pıyasası olmuş masimara gibi. bütün yırtıcılar sürüngenler gece avlanan degısık yaratıklar her turden var :D olan garıbım arabadan anlamayan alın terı olan 3 kurusunu bu yırtıcılara kaptıran vatandasa oluyor.
bence sıgortanın perte ayırdıgı araca devlet bı daha plaka vermeyecek. boylece perte ayrılan arac da ancak parca nıyetıne satılır hem haksız kazancın onune gecılmıs olur hemde vatandas magdur olmaz hemde 2. el parca fıyatları baya bı duser.

Sonra trafik sigortası niye 3 bin lira oldu :D o işten başta sigorta şirketleri olmak üzere dünya kadar adam kazanç sağlıyor.Dediğini uygulamak için devletin zarar eden kişilerin zararını karşılaması teşvik etmesi lazım ,bırak zarar karşılamayı ağzımızdaki ekmekten vergi alıyorlar.

erhanarici18
14-03-2016, 19:08
benimde son iki aracımda hasar kaydı vardı
faturasıda vardı belgeside vardı hiç sıkıntı etmedim
şu anki bmwde de var

XSi
14-03-2016, 19:16
96 vectrayi satiyodum geçen sene, arayıp hala boya var mı diye soran vardı ciddi ciddi.

Boyanın ahi gitmiş vahi kalmış.

Hala boyalı parça soran bir milletiz.

Tayfun-E30
14-03-2016, 19:44
tarz meselesi ben boyasız hatasız araba seviyorum vurursam yada vurursalar dünyanın sonu değil satar yenisini alırım.. o çıkan kayıtlarında çok değil az olduğuna inanıyorum.. arkadaşımın arabasının arka çamurluğunu vermedi kaynakla düzeltildi macunlandı.. değişşe kayıt dahada fazla ulucaktı ama o çamurluk ne macun dolu olucaktı nede kaynaktan dolayı galvanizi bozulucaktı.. siyah jettam vardı arkadan vurdular gelip tampon vermiyodu zorla aldık siyah araba dalga dalga olucaktı.. satarkende söyledim hasarlı halinin fotosuda vardı..

birde söyle bir durum var ticari yada 3 yaş - 80bin km üstüyse bi araba hatasızını istemek komedi..

darkmoon
14-03-2016, 21:52
hasar kaydı ayrı bir şey pert ayrı bir şey.. bence çok doğru hasar kaydı takıntısı olanlar hakkatten aramasın artık kapıyı boyatsan aynayı boyatsan hasar kaydına işliyorlar..

birde arayan araca pert muamelesi yapıyor adamın asabını bozuyor çok haklılar hasar kaydı takıntın varsa hasar kayıtlı aracı arama kardeşim.. ararsanda karşılığında alıcağın tepkiye hazırlıklı olucaksın..

istanbulda hasar kayıtsız araçmı var.. adam yola park ediyor sabah bir geliyor aynası yok akşam birisi vurmş kırmış.. bir kalkıyor kapısı na birisi çizmiş vurmuş ..

turbo&quattro
14-03-2016, 22:03
Gecen sene abimn bir arkadasi arabami almak icin cok israr etti. Ben olmaz dedim ama cok israr edince masrafida var deyip 22-23tl gibi bir rakam verirse satabilecegimi soyledim. Arabaya baktirdilar boya oldugunu gorunce konustugumuz rakamim 8-9tl eksigini teklif ettiler. Ulan 1999 model araba pamuklarami sarip saklicaz. Araba bitik olsun ama boyasiz olsun yeter. Hic anlamadim anlamicam bu mantigi.

HulusiToker
14-03-2016, 22:06
6-10bin arası (genel olarak) arabasına göre 15 bile olabilir. Bunlar için yorgan yakan insanlar istedikleri arabaları kullanmayı hak etmiyorlar.

yigit06
14-03-2016, 22:08
Konunun tamamını okumadım ama;

"Abi sen kazalı arabayı tutanaklı raporlu getir, kaskodan alınan paranın yüzde 10'unu sana verelim elden" diyenleri duymuş arkadaşlarım var açıkcası.. Şişirme, ateşleme normal biraz.

darkmoon
14-03-2016, 22:34
millet salonunda saklıycak arabayı öyle araba arıyorlar.. araba boyanır buda çok doğaldır..

arabanın boyası çizilir ezilir eskir rengi açar.. gider boyatırsın nedir şu boya takıntısı anlamam gitti..

avrupada eski özellikle yaşı geçkin araçlarda boyalı araba daha değerli ve pahalı taze gözüyle bakıyorlar boyaya.. bizde değer kaybeder.. bütün algılamalarımız dünyanın tersinde..

rx-7
15-03-2016, 02:22
...... takıntısı olan aramasın ilanlarını o konuyla ilgili aradığım bir kriter olsada olmasa da aramam.İşte -zamanım değerli -kalp kırmayalım -blmem ne diyene ağır konuşurum...vb Bir defa alıcıya atar yapmak nedir bunu anlamıyorum.Nasıl bir yaklaşımdır bu?

İşine gelmeyen her şeye takıntı yaftası yapıştıran insanlara gıcığım.Cart takıntısı olan aramasın curt takıntısı olan aramasın.Belki sorun senin arabandadır kardeşim ne dersin?

Trance-R
15-03-2016, 07:43
Arkadaşım aracı daha yeni aldı, Seat Ibiza 1.2 TSI coupe.

Araç zamanında kaza yapmış sol kapı bölgesinden, haliyle biraz da arka çamurluğa sıçramış vs.

Kaporta ve Boyacılık için 2800 gibi bir rakam var...

Arka sağ tekerlek porya bilyesi değişiyor 290 TL yazıyorsun. Değişim ücreti için "1190 TL" yazıyorsun... Bunu yapan Seat servisinin birisi...

E buna ne demeli ? Şişirme olmuyor da ne bu ?

Day Walker
15-03-2016, 07:50
2009 corolla mı satmıştım.

O zamanlar derindere de hasar danışmanı olduğum için zaten bildiğim ama tavan ve kaput hariç komple değişmiş araba almıştım. ama tüm işlemleri biz yapmıştık.

satarkende aynısını yaptım neyi varsa yazdım. en son bi avukat baba oğul geldiler. babası çok beğendi direk alıp gitmişlerdi.

aslında onarımın nasıl ve nerde yapıldığı çok önemli.

Onamdar
15-03-2016, 08:01
Bende 97 model golf vardı boyasız değişensiz internete ilan açmadan bir haftada sağa sola haber salıp sattım arabayı iyi bir paraya. Şimdi yine boyasız değişensiz 2013 aveo var ufak tefek sürtmeler filan var ama boyatmıyorum öyle kullanıyorum çünkü biliyorum boyatsam en az 1 2 bin lira fiyatı düşücek birde ettiğim masraf cabası :D Bana kalsa boyatırımda yapıcak bişey arz talep meselesi.

darkmoon
15-03-2016, 08:07
...... takıntısı olan aramasın ilanlarını o konuyla ilgili aradığım bir kriter olsada olmasa da aramam.İşte -zamanım değerli -kalp kırmayalım -blmem ne diyene ağır konuşurum...vb Bir defa alıcıya atar yapmak nedir bunu anlamıyorum.Nasıl bir yaklaşımdır bu?

İşine gelmeyen her şeye takıntı yaftası yapıştıran insanlara gıcığım.Cart takıntısı olan aramasın curt takıntısı olan aramasın.Belki sorun senin arabandadır kardeşim ne dersin?

bende öyle yazıyorum satıcının o psikolojisini bilmeden anlayamassın arabada misal boya var boya takıntısı olan aramasın yazıyorum ilana.. sanki boya takıntısı olan arasın yazmışım gibi inatla o tipler arıyor birader araba boyalı yalnız şu kadar veririm ancak bilmemne tarzında seviyesizce konuşan insanlar oldumu insanın asap ve sabır noktasıda bir yere kadar..

sonra ilanı güncelliyorsun boya takıntısı olan aramasın kalp kırarım yazıyorsun.. ona rağmen bile hala yüzsüzce arayanlar oluyor ağzının payınıda alıyor satıcıda doluyor çünkü. ve şu bir gerçek piyasada tamamen moral kırma insanın moralini bozma üstüne araba arayan insanlar var..

herkes şunu anlıycak resmi servise giden araç kaza yapdımı resmi servisler artık çekiçleme düzeltme işleriyle uğraşmıyor en ufacık şeyde bile parçayı değiştiriyor.. heleki aracın kaskosu varsa hiç özel servis bile uğraşmıyor değiştiriyor..

değişen parça algısı 90 lı yıllardaki gibi parça değişmişse ağır kazası vardır gibi değil artık.. ufacık göcükde bile servisler o parçayı değiştiriyor düzeltmiyor çekiçlemiyor..

satıcı adam yazıyor kardeşim takıntın varsa arama lütfen bak sölüyorum şu kadar parçada boya yada değişen herneyse var diyor.. İnsanların inatla araması cidden sinir bozucu.. birde bazıları ukala ukala çok bilmiş sanki bütün arba piyasası kontrolü altındaymış gibi hükümler vererek telde konuşması insanın asabını sabrını öfkesini zorluyor..

bilmeyen yaşamayan anlamaz..

MCN21
15-03-2016, 08:13
@darkmoon yok ya servise goturup bosuna duzgun islem yaptirmiyacaksin basicaksin macunu boyali diye saticaksin :) genelde 2.el arac alanlar olucu oldugu icin kendileri ne servise gotururler nede kasko yaptirirlar(belli bir fiyat altindaki grup icin konusuyorum) :D o yuzden o mantigin silinmesi biraz zor. Ben araba gidiyor bir sorunu yok diye bakima goturmeyen insanlae biliyorum. Araba ariza verene kadar artik 40-50k km bakimsiz biniyorlar. Dusman basina.

Ome_RS
15-03-2016, 08:15

Bana da antipatik geliyor ama senin kadar katı da düşünemiyorum. Çünkü araba sattığımda bunları yaşadım. Bundan 5 sene kadar önce 98 model accent gls vardı otomatik. 70 binde tertemiz boyasız bir arabaydı. İlana koydum ertesi gün birisi geldi. Arabayı incelerken ön tamponun boyandığını fark ettik. Adam tampon boyanmış diye almaktan vazgeçti.
Şuan kullandığım aracımın sol ön çamurluğu boyalı mahalle arası taksi vurmuş. Aldığım kişi 2 kişinin bu yüzden arabayı almaktan vaz geçtiğini söyledi. Hatta arka tampona motor çarpmış. Tutanak tutmuşlar sonra hasar kaydı işler diye boyatmamış. Bende öyle biniyorum parmak kadar 2 tane çizik ezik gibi iz var göze batmıyor.
Velhasıl çizikten dolayı veya basit hasardan dolayı macunsuz boyaya bile öcü gözüyle bakıyorlar. Aaa boya varsa olmaz diye tepki veriyorlar. Telefonda 15 dk konusup boya var diye 30 liralık arabaya 20 teklif edip kapatanlar oluyor bunlar da insanı cileden çıkartıyor.
Üslup yanlış ama gerçekten boya takıntılı insanlar var. o psikolojideki insanlar arabası çizilince ne yapıyor çok merak ediyorum. 3 gün yataklara düşüp karalar bağlıyodur heralde

Ome_RS
15-03-2016, 08:21
Ayrıca şu da var. bilenler belki vardır ben ilan açtığımda detaylı herşeyini yazarım arabanın. Hatta varsa 5664 mesajını da koyarım. Ama buna rağmen benim o kadar düşünerek yazdığım kafa patlattığım yazının 1 cümlesini okumayıp aynı şeyleri telefonda soranlar oluyor.
Oraya yazmışım şu şu parça su sebeple değişti şu parçalar boyalı diye. İlk soru arabada boya var mı?
Var a.. evladı var sende beyin yok göz yok okuma özrü var benim arabam da da boya var. Açıklamayı oku önce.
Kocaman yazmısım düğün için satıyorum takas kesinlikle düşünmüyorum.
10dk konuşma sonrası 30 nakit vereyim üzerine hb clio uyar mı?
bre kodumun malı ne yazmışım orada? oku oku..
Kuranda bile ilk ayet nedir İkra yani oku. oku be müslüman evladı azıcık geliş. Bırak kim elenirse elensin survivor da.

darkmoon
15-03-2016, 08:24
Bende 97 model golf vardı boyasız değişensiz internete ilan açmadan bir haftada sağa sola haber salıp sattım arabayı iyi bir paraya. Şimdi yine boyasız değişensiz 2013 aveo var ufak tefek sürtmeler filan var ama boyatmıyorum öyle kullanıyorum çünkü biliyorum boyatsam en az 1 2 bin lira fiyatı düşücek birde ettiğim masraf cabası :D Bana kalsa boyatırımda yapıcak bişey arz talep meselesi.

ben arka kapısı değişmiş ve 4 parçası sadece çiziklerden boyalı kesinlikle ağır kazası olmayan aracı normal pazar fiyatına sattım..

kapısı resmi servisde değişmişdi elimde resimleride vardı tamamen taksicinin arka sol kapıma sürtmesinden yani dışarda yaptırsam bir çekiçlemelik bir macunluk işi vardı 300 tl ye kurtarırdım kapıyı..

kaskolu resmi servis bakımlı araç olduğu için resmi servise verdim yaptılar..

neyse işin özü 110 bin tl fiyat çekdim çevremde dahil 90 bine satamassın değişeni o kadar boyası var falan filan dediler ben aracıma güveniyorum tertemiz ağır kazası olmayan resmi servis bakımlı araç dedim..

bir adam geldi resmi servise soktu ekpertiz için servis bile dedi sistemden görüyorlar zaten araç hep bizde bakıma girmiş dedi şu resmi servisde.. bakmamıza gerek yok neyi var yok gözüküyor ama isterseniz bakarız dedi adam baktırdı aldı ve gitti.. Tertemizde araba aldı..

bir vectram vardı onun tek parça değişeni vardı sürtmeden iki üç parça boyası vardı onunda pazarı 23-24 dü 29 a sattım çünkü km si düşük resmi servis bakımlı bir araçdı akranları 100 binleri devirmişdi benim aracım 60 bindeydi..

bende yeri geldi gittim komple boyalı araç aldım götürdüm resmi servise sokturdum ekpertize sahibi çiziiklerden vernik atmalarından yaşı geldiği için komple boyatmış aracın geçmişinde ağır bir kazasıda yok servisde her yerine bakdı 101 nokta testi falan yaptı araç dediği gibi tertemiz çıktı ve aldım.

yani sabır edip beklerseniz arabadan anlıyan insanlar var değerinde alıyorlar..

darkmoon
15-03-2016, 08:32
@darkmoon yok ya servise goturup bosuna duzgun islem yaptirmiyacaksin basicaksin macunu boyali diye saticaksin :) genelde 2.el arac alanlar olucu oldugu icin kendileri ne servise gotururler nede kasko yaptirirlar(belli bir fiyat altindaki grup icin konusuyorum) :D o yuzden o mantigin silinmesi biraz zor. Ben araba gidiyor bir sorunu yok diye bakima goturmeyen insanlae biliyorum. Araba ariza verene kadar artik 40-50k km bakimsiz biniyorlar. Dusman basina.

mecbur seve seve o zihniyet zamanla değişicek çünkü artık satılan her aracın 5 yıl uzatmalı garanti alırsan ek parayla 10 yıl garantisi var..
araç sahibi garanti bozulmasın diye mecbur her tür şeyde resmi servise götürüyor. o yüzden mecburi zorla olsada değişicek.. çaresi yok..

eski yıllardaki gibi arabayı satın alıyım alır almaz kendi ustama götiriyim bakımlarını yapar mantığı bitti.

Maxi
15-03-2016, 08:42
Gecen sene abimn bir arkadasi arabami almak icin cok israr etti. Ben olmaz dedim ama cok israr edince masrafida var deyip 22-23tl gibi bir rakam verirse satabilecegimi soyledim. Arabaya baktirdilar boya oldugunu gorunce konustugumuz rakamim 8-9tl eksigini teklif ettiler. Ulan 1999 model araba pamuklarami sarip saklicaz. Araba bitik olsun ama boyasiz olsun yeter. Hic anlamadim anlamicam bu mantigi.

verilmedi ise..

https://www.youtube.com/watch?v=TG4Q3u_zq-8

Onamdar
15-03-2016, 09:09
ben arka kapısı değişmiş ve 4 parçası sadece çiziklerden boyalı kesinlikle ağır kazası olmayan aracı normal pazar fiyatına sattım..

kapısı resmi servisde değişmişdi elimde resimleride vardı tamamen taksicinin arka sol kapıma sürtmesinden yani dışarda yaptırsam bir çekiçlemelik bir macunluk işi vardı 300 tl ye kurtarırdım kapıyı..

kaskolu resmi servis bakımlı araç olduğu için resmi servise verdim yaptılar..

neyse işin özü 110 bin tl fiyat çekdim çevremde dahil 90 bine satamassın değişeni o kadar boyası var falan filan dediler ben aracıma güveniyorum tertemiz ağır kazası olmayan resmi servis bakımlı araç dedim..

bir adam geldi resmi servise soktu ekpertiz için servis bile dedi sistemden görüyorlar zaten araç hep bizde bakıma girmiş dedi şu resmi servisde.. bakmamıza gerek yok neyi var yok gözüküyor ama isterseniz bakarız dedi adam baktırdı aldı ve gitti.. Tertemizde araba aldı..

bir vectram vardı onun tek parça değişeni vardı sürtmeden iki üç parça boyası vardı onunda pazarı 23-24 dü 29 a sattım çünkü km si düşük resmi servis bakımlı bir araçdı akranları 100 binleri devirmişdi benim aracım 60 bindeydi..

bende yeri geldi gittim komple boyalı araç aldım götürdüm resmi servise sokturdum ekpertize sahibi çiziiklerden vernik atmalarından yaşı geldiği için komple boyatmış aracın geçmişinde ağır bir kazasıda yok servisde her yerine bakdı 101 nokta testi falan yaptı araç dediği gibi tertemiz çıktı ve aldım.

yani sabır edip beklerseniz arabadan anlıyan insanlar var değerinde alıyorlar..

Normalde takılmam ben boyaya falan. Yani araç temiz olsun motor yürüyen sıkıntısız olsun çok problem değil ama satarkende zarar etmek istemem. Fiesta bakıyordum aveoyu almadan önce hiç biri içime sinmedi hani az buçuk arabadan anlamasak pert arabayı çakıcaklar. Güven meselesi birazda yani satan adam güven verirse araçta temizse abartı bir fiyatı yoksa alınır hertürlü sonuçta al-sat yapmıycaz binicez arabaya içine sinmesi önemli. Herkes alsatcı olduğu için araba almak çok zor şu devirde.
İşin ilginci ben arabayıda galeriden aldım. Kafamda bin tane soru işareti vardı ustamı götürdüm 2 farklı yere ekspertiz yaptırdım öyle aldım. Hakatende hem çok uygun fiyata aldım hemde tertemiz sıkıntısız araba aldım. Denk geldi diye düşünüyorum. Aveo lar piyasada pek tutular araçlar değil belki ondan uyguna geldi.

JosephuS
15-03-2016, 10:53
Aldığım arabaya park halinde tıklamışlar.. Kapı ve çamurluk değişmiş. Bende akrabadan aldım haberim yokb
Şaselerde zerre oynama yok.. Tramer kaydı toplam 2500 TL..
Arabayı piyasadan 5.000 aşağı yazıyorum
Arayanlar araba komple içine göçmüş sanıyor..
Araba ful bakımlı ama napacaksın burası Türkiye..

aslan
15-03-2016, 11:29
O şekilde yazmışsa ilana bende aramiyorum zaten

Maxi
15-03-2016, 11:46
bence bu gibi sıkıntıların ana kaynağı müşteri temelli
adam boru gibi yazmış: hasar takıntısı olan aramasın...... nooooktaaaaaaaa
hala neyin peşindesinizki?

veya boya takıntısı olan aramasın... aramaaaaa yahuu
yazmış adam işte nedirki bu manyaklık?
hasarsız yada boyasız araç istiyorsan başka ilana bakingen

bütün bunların altında yatan tek şey var o da uyanıklık
boyasız araç olsun, hemen ooo bunun her yeri çizik derler
çamurluk boyalı olsun, oooo bu araba boyalı derler
tampon değişmiş olsun, uçurumdan düşmüş muamelesi görür.
hepsi sadece pazarlık yapabilmek için BAHANE
yahu yürüyün gidin be

brs852
15-03-2016, 11:51
milletimiz alırken fiyatı uygun olsun boyasız olsun hasarsız kayıtsız olsun ister satarken ise ya boya olur bu araçta bu kadar hasar kaydı normal vs. anlatmaya çalışır net olmak lazım ben içime sinen her aracı alırım bir tek ağır yada pert kayıtlı alırsam piyasasını alırken zor satacağımı 2-3 kere düşünürüm o kadar :D

rx-7
15-03-2016, 13:09
bende öyle yazıyorum satıcının o psikolojisini bilmeden anlayamassın arabada misal boya var boya takıntısı olan aramasın yazıyorum ilana.. sanki boya takıntısı olan arasın yazmışım gibi inatla o tipler arıyor birader araba boyalı yalnız şu kadar veririm ancak bilmemne tarzında seviyesizce konuşan insanlar oldumu insanın asap ve sabır noktasıda bir yere kadar..

sonra ilanı güncelliyorsun boya takıntısı olan aramasın kalp kırarım yazıyorsun.. ona rağmen bile hala yüzsüzce arayanlar oluyor ağzının payınıda alıyor satıcıda doluyor çünkü. ve şu bir gerçek piyasada tamamen moral kırma insanın moralini bozma üstüne araba arayan insanlar var..

herkes şunu anlıycak resmi servise giden araç kaza yapdımı resmi servisler artık çekiçleme düzeltme işleriyle uğraşmıyor en ufacık şeyde bile parçayı değiştiriyor.. heleki aracın kaskosu varsa hiç özel servis bile uğraşmıyor değiştiriyor..

değişen parça algısı 90 lı yıllardaki gibi parça değişmişse ağır kazası vardır gibi değil artık.. ufacık göcükde bile servisler o parçayı değiştiriyor düzeltmiyor çekiçlemiyor..

satıcı adam yazıyor kardeşim takıntın varsa arama lütfen bak sölüyorum şu kadar parçada boya yada değişen herneyse var diyor.. İnsanların inatla araması cidden sinir bozucu.. birde bazıları ukala ukala çok bilmiş sanki bütün arba piyasası kontrolü altındaymış gibi hükümler vererek telde konuşması insanın asabını sabrını öfkesini zorluyor..

bilmeyen yaşamayan anlamaz..

Bana da antipatik geliyor ama senin kadar katı da düşünemiyorum. Çünkü araba sattığımda bunları yaşadım. Bundan 5 sene kadar önce 98 model accent gls vardı otomatik. 70 binde tertemiz boyasız bir arabaydı. İlana koydum ertesi gün birisi geldi. Arabayı incelerken ön tamponun boyandığını fark ettik. Adam tampon boyanmış diye almaktan vazgeçti.
Şuan kullandığım aracımın sol ön çamurluğu boyalı mahalle arası taksi vurmuş. Aldığım kişi 2 kişinin bu yüzden arabayı almaktan vaz geçtiğini söyledi. Hatta arka tampona motor çarpmış. Tutanak tutmuşlar sonra hasar kaydı işler diye boyatmamış. Bende öyle biniyorum parmak kadar 2 tane çizik ezik gibi iz var göze batmıyor.
Velhasıl çizikten dolayı veya basit hasardan dolayı macunsuz boyaya bile öcü gözüyle bakıyorlar. Aaa boya varsa olmaz diye tepki veriyorlar. Telefonda 15 dk konusup boya var diye 30 liralık arabaya 20 teklif edip kapatanlar oluyor bunlar da insanı cileden çıkartıyor.
Üslup yanlış ama gerçekten boya takıntılı insanlar var. o psikolojideki insanlar arabası çizilince ne yapıyor çok merak ediyorum. 3 gün yataklara düşüp karalar bağlıyodur heralde

Ayrıca şu da var. bilenler belki vardır ben ilan açtığımda detaylı herşeyini yazarım arabanın. Hatta varsa 5664 mesajını da koyarım. Ama buna rağmen benim o kadar düşünerek yazdığım kafa patlattığım yazının 1 cümlesini okumayıp aynı şeyleri telefonda soranlar oluyor.
Oraya yazmışım şu şu parça su sebeple değişti şu parçalar boyalı diye. İlk soru arabada boya var mı?
Var a.. evladı var sende beyin yok göz yok okuma özrü var benim arabam da da boya var. Açıklamayı oku önce.
Kocaman yazmısım düğün için satıyorum takas kesinlikle düşünmüyorum.
10dk konuşma sonrası 30 nakit vereyim üzerine hb clio uyar mı?
bre kodumun malı ne yazmışım orada? oku oku..
Kuranda bile ilk ayet nedir İkra yani oku. oku be müslüman evladı azıcık geliş. Bırak kim elenirse elensin survivor da.

Doğrudur haklısınız bu noktada, ben araba alım satımını sık yapan birisi değilim o açıdan konuya uzağım,sadece ilanları incelerken farkettiğim garipsediğim noktalardı bunlar ama demekki birde işin öbür yüzü var.

@Ome_RS

Son yazdığın baya güldürdü:) yakın arkadaşımında benzer veryansınları vardı araba satarken:) Haklısın ne deyim,öküz çok:)

Birkan61
15-03-2016, 14:12
Valla bende yazıyodum pert kayıtlı araçlarımı satarken

İlana tramer kaydının resmini koymuşum, ağır hasar kaydı vardır diye ilanda belirtmişim, şase ve motor nosunu paylaşmışım saçma sapan telefonlar yüzünden ilanda halen bana gelmiş kaç paralık ağır hasar kaydı var diyor :D

ağır hasar kayıtlı 3 araç aldım sattım, geç satılma çok zararla satma gibi durumlarla hiç karşılaşmadım. 2 aracı kâr ile 1inide 1 lira zararla verdim onuda bindiğime saydım..

2si punto, biri ibizaydı araçların.

ibiza kafadan suya girmiş sandık motor konmuş ondan sel hasarlıydı, puntonun biri alt takımdan airbag açtığı için ağır hasarlı, son 1 lira zarara verdiğim punto kafadan sase podya tavana direğe kadar girmişti tavanda dahi boya vardı :) ama yürüründe yolda hızlı kullanımındada hiç bir sorun yaşamadım 2 yıl o arabaylada 170 - 180 km gibi hızlara çok çıktım no problema :)

Ulan eskiden tramer kaydı yoktu ne güzel on numaraydı herşey :D ( benim olduğum dönemlerde en azından :) )

Diyadin
15-03-2016, 14:19
bence bu gibi sıkıntıların ana kaynağı müşteri temelli
adam boru gibi yazmış: hasar takıntısı olan aramasın...... nooooktaaaaaaaa
hala neyin peşindesinizki?

veya boya takıntısı olan aramasın... aramaaaaa yahuu
yazmış adam işte nedirki bu manyaklık?
hasarsız yada boyasız araç istiyorsan başka ilana bakingen

bütün bunların altında yatan tek şey var o da uyanıklık
boyasız araç olsun, hemen ooo bunun her yeri çizik derler
çamurluk boyalı olsun, oooo bu araba boyalı derler
tampon değişmiş olsun, uçurumdan düşmüş muamelesi görür.
hepsi sadece pazarlık yapabilmek için BAHANE
yahu yürüyün gidin be

Bişeyler yazacaktım aynısını yazmışsınız teşekkürler,

220T
15-03-2016, 14:22
Aramayın siz de.

darkmoon
15-03-2016, 14:56
birde parası altın gibi değerli zannedenler var honda jazzı satıyordum o sıra kapıda sonata ve a6 da vardı..
24 bin tl idi yanlış hatırlamıyorsam öyle bir şey istedim adam arıyor sanki maybach alıyor gelicem parayı tiko masaya koyucam sıcak para 20 bine verirmisin falan diyor.

sanki diğer türlü aracı ceviz badem karşılığı veriyorum.. :))

Neyse ya güldüğüm kadar kızıyorumda ama burası türkiye ben alışdım artık..

hndcrx
15-03-2016, 15:06
ben satacaksam arabanin eksiklerini veya kusurlarini tek tek yazarim.
Kim okursa okursun yok o arabanin suyu buyu varmis vs..Gizleyecek biseyim yok.
Bakimlarinda neler yapildi,neler eksik,neler yapilacak.
Kazasi ne eger varsa tabi.herseyi yazarim,ona gore arasin.

hndcrx
15-03-2016, 15:11
birde parası altın gibi değerli zannedenler var honda jazzı satıyordum o sıra kapıda sonata ve a6 da vardı..
24 bin tl idi yanlış hatırlamıyorsam öyle bir şey istedim adam arıyor sanki maybach alıyor gelicem parayı tiko masaya koyucam sıcak para 20 bine verirmisin falan diyor.

sanki diğer türlü aracı ceviz badem karşılığı veriyorum.. :))

Neyse ya güldüğüm kadar kızıyorumda ama burası türkiye ben alışdım artık..

En sinir oldugum sey nakit sayacam,sicak para ne demek yaa:))
Tabiki masaya koyacaksin.
Bi de pazarlik yok diye yazarsin hala diretir.
Yok bu araba o kadar etmez bilmen ne.Alma o zaman:)

997TT
15-03-2016, 16:44
Malesef bu durum,buyuk kazalı aracların,hafıf bır kaza gecırmıs gıbı satılmasından dolayı oldu. Bunlar bınlerce tekrarlanınca,vatandasda tırstı.
Yıne sahsıyet meselesı,ahlak o kadar bozuldu kı,guvene dayalı herseye tecavuz edıldı.
Hatta adam dolandırmanın marıfet sanıldıgı bır noktaya geldık.

Yigit-Y
15-03-2016, 16:50
Aciklamayi okumayani rencide edenlerdenim bende.

Her arayana anlatirsak omrumuz yetmez o yuzden aciklama bölümü var.

Valla bu millet bir garippp:)

hanz10
15-03-2016, 17:04
Açıklamada her şeyi belirttiğimiz halde 30 dakka vaktimi alıpta abi benim 52 bin lira param var hemde senin araçta 2 bin lira tramer kaydı varmış demesine küfür edilmez mi? Millet ölü s.kici biz aptal zaten :)

Ben istermiydim araçımla kaza yapım tramer kaydım olsun ama oldu istanbul bura yapıcak bir şey yok. Kaza bu heran olabilir dışarı çıktığımızda sağlam eve dönüceğimizin garantisi bile yokken artık bunlar saçma gelmeye başladi. İstemiyen almaz beğenmiyen almaz.

tylan
15-03-2016, 17:42
geçenler de takastan geldi 95 model fiat traktörü ilana koydum galeriden millet traktör de boya var mı diye sordu siz hala araba da boya takıntılı insanlar var diyorsunuz :)

Oznsrl
15-03-2016, 19:10
Benim arabada 7 tane hasar kaydı var:D 100 300 400 800 1000 1200 1600 tl :D 12 parçası boyalı 3 parçasıda değişmiş :D

En büyük hasarı bu 1600 tl olan tampon tampon demiri far değişti :D

Gelde anlat arabanın kazasız olduğunu :D Durduğu yerde vurdular kapı değişti sürttüler tampon boyandı değişen tampon 2 kere boyanmıştı yeni takılanın ilk boyası şükür :D Çoğu parçayı cebimden boyattım zaten renk farklarından midem bulandığı için :)

http://i.hizliresim.com/BZb79D.jpg (http://hizliresim.com/BZb79D)

MCN21
15-03-2016, 20:01
Yok abi zaten ilan aciklamasi okuyan harbiden yok :D Adamlara plaka tramerinin ekran goruntusunu yukluyorum, altina detayli yaizyorum hala aa o varsa olmaz diyor :D neyse sakince peki iyi gunler diyorum telefonda bekliyor fiyat mi kirmaya calisiyor ne yapmaya calisiyorsa Nnakit getiricem diyenler disinda. Bide 2-3 bin pazarlik yapip bizim paramiz helal para kismetlidir bereketlidir muhabbeti ceken var :D

alpbodrum
15-03-2016, 21:14
Boyalı araç takıntısı olan arkadaşları gayet iyi anlıyorum şayet ki benim gibi karşıdan bakınca boyalı araç ile boyasız araç arasındaki farkı görüyorlar ise... Türkiyedeki bu insanların boya takıntısı malesef bizim beceriksiz ustalarımız yüzünden oldu. Bodrumda S2000 in kaputunu boyatacağım , en iyi usta diye gönderdikleri Mustafa ustaya soruyorum .; Abi renk ayırır mı ? Adamın verdiği cevap şu : 60 ile geçersen belli olmaz.

Adam gibi takozlamadan , tesviyelemeden yada daha kötüsü 800 mikron macun üzerine atılan dalga dalga boyaları görüyoruz. Aynı araçta Lacivert ön kapı Açık mavi ön kapılarıda görüyoruz. Sıfır gelen kapıda akan boyamı istersiniz yoksa nokta nokta oluşan astar macun deliklerini mi . Daha sayardım ama gerek yok.

Boya var , Boya var. Usta var , Ustacık var o yüzden aracı görmeden karar vermemek lazım.

ckrc
15-03-2016, 21:31
Boyalı araç takıntısı olan arkadaşları gayet iyi anlıyorum şayet ki benim gibi karşıdan bakınca boyalı araç ile boyasız araç arasındaki farkı görüyorlar ise... Türkiyedeki bu insanların boya takıntısı malesef bizim beceriksiz ustalarımız yüzünden oldu. Bodrumda S2000 in kaputunu boyatacağım , en iyi usta diye gönderdikleri Mustafa ustaya soruyorum .; Abi renk ayırır mı ? Adamın verdiği cevap şu : 60 ile geçersen belli olmaz.

Adam gibi takozlamadan , tesviyelemeden yada daha kötüsü 800 mikron macun üzerine atılan dalga dalga boyaları görüyoruz. Aynı araçta Lacivert ön kapı Açık mavi ön kapılarıda görüyoruz. Sıfır gelen kapıda akan boyamı istersiniz yoksa nokta nokta oluşan astar macun deliklerini mi . Daha sayardım ama gerek yok.

Boya var , Boya var. Usta var , Ustacık var o yüzden aracı görmeden karar vermemek lazım.

Bir arkadaşım arabayı boyatmış, araba ruhsata iki renk kaydettirilmesi lazım yoksa polis bağlar yani.

Ben boyattım çamurluğun bir kısmını baya lokal boya, arkadaşımın kaportacısına gitmiştik, abi bi baksana boya var mı bunda, yeni aldık doğru mu söylemiş bize satan adam diye boş attım; çamurluğun parça boyalı olduğuna inandıramadım boya yok bunda beni mi yiyorsunuz dedi.

AFy
15-03-2016, 22:26
Birde şu açıdan bakıldığında insanlarımız gerekli gereksiz ilanları arayıp saçma sapan fiyatlar teklif edip sonra neyse yav hasar kayıtlıymıs dıyıp kapatıyor. Boş vaktini memleket nüfusunun yarısı ***** sitede geziniyor ve olmayan parasıyla arabalara fiyat teklif ediyor. İnsanlarında böyle net ilan başlığı açması bana olağan geliyor.

alpbodrum
16-03-2016, 00:09
Dostlar bizim kızdığımız nokta aracın hasar kayıtlı olması değil , aracın gerçekten perte çıkıp ama aslında araçta birşey yok havadan hasar kaydı gelmiş tavrıdır. Kimsenin kayıt takıntıdı yok ama kaza takıntısı var. Yani oraya yaz delikanlı gibi aracın 2012 yılında olan kazada Kaput ön çamurluklar değişmiş , tavan düzelmiş, sol airbag değişmiş vs. vs.bu yüzden pert kaydı var bizde helal olsun diyelim , kayıt takıntısı ne demek ??