PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2000 model porsche almak ? Fantezi mi yoksa denenmeli mi?

rain man
12-03-2016, 11:09
Öncelikle herkese selamlar. Halihazırda 147 q2 kullanıcısı olarak alfistiliğe devam etsek de daha ilk araç bakmaya başladığım 1.5 sene öncesinden beri aklımın bir köşesinde ufak bir heyecanla karışık hayalim var.

Şu an iyi-orta bir araç alayım azıcık da güçlü olsun desen (150 hp üstü) zaten 100bin liralara çıkıyor piyasaya. Boşun dolusu golf için 90 bin istediler. (Golf'e sözüm yok, sadece c sınıfı bir araca yüksek güç vaadetmediği sürece 100 bin tl bağlamak bana saçma geliyor) Ben de diyorum ki o paralara çıkacak olursam gerçekten edecek ve keyiflendirecek bir araç alayım.

Nitekim 147 q2 'yi de benzer düşüncelerle aldım. Ve üretildiği yıla ait marka hayranlığım bir yana gerçekten en iyilerden birisi olduğunu düşünüyorum. Olur da ilerde satacak olursam şimdiden bu konuda da kafam netleşsin.

Başlıkta da belirttiğim gibi, 2000 model bir 911 veya 1997 boxster almak ne derece güvenilir bir iş olur?

Genel yargı herkeste model yükseltmek yönünde. Hatta güçlü araba isteniyorsa sık alınıp satılan marka modellerden bunu yapmak belki daha mantıklı ama gerçek bir premium araç isteği de aklımı kurcalarken mantıklı seçimi sonra yaparım diyorum.

Yazın sonunda güzel bir 911, 16 yaşında olsa bile tat verir keyif aldırır mı? Kullanan, eden, fikri olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Gerçi 147'de dahi yerel ustalardan yana çekincem oluştuysa, bu tarz bir işe girersem heralde kendim halletmeye çalışırım herşeyini :D Ya da her bakım ve benzeri durumlar için merkezi yerlere giderim.

G_TT_I
12-03-2016, 11:17
Asıl 2009 sonrası araç almak fantezi, insanlar kart çekiyo, kredi çekiyo dan diye alıp anasını aglatana kadar binip değer kaybetmeden sarıyor, bir kere galeriye girdimi kira arka eşe dosta ver tipi bitik halde, günümüz gençleri mal kıymeti bilmeden ebesini belliyır eskiden sigara içilmemiş kavramı vardı.
Bir çok süper sport kiralama yöntemi ile alınmış.

2000lerde araba yoktu o donemde super sportlar holding sahiplerindeydi, şimdi ilk sahibinden 2.sinden bilindik araba bulunursa gözü kapalı alınır oda o paralara gelmez, o laraya turşu satarlar.
Şuan herkes ucuza zengin arabası peşinde, sıfır a3 yada kazalı 100 civari yeni modelden yana olacaktır seçimin.

Birde insanların unuttuğu 40 liraya boxer alınca sanayide fiyatı değil markası önemli :) ödeme açısından 997 ile aynı işçiliği görecek oyuzden eski porscheler hep ilanda hep birileri soruyor ama kimse almıyor :)

TaGo
12-03-2016, 11:25
Ben de aynı konuları açtım 911 mi alayı caymanmı vs derken arkadaşım bakıma bıraktığında basit işlemler için 9500 tl sini alınca servis vazgeçtim :D

Mutlu mesut z4 aldım şiddetle tavsiye ederim.

olivera7
12-03-2016, 11:31
temiz bir 911 bulursanız çok keyifli olur bence önemli olan kaporta motor temizliği porsche 996 kasa motor sanzıman yeterince sağlamdır yeterki düzgün bakılmış olsun

rain man
12-03-2016, 11:36
Asıl 2009 sonrası araç almak fantezi, insanlar kart çekiyo, kredi çekiyo dan diye alıp anasını aglatana kadar binip değer kaybetmeden sarıyor, bir kere galeriye girdimi kira arka eşe dosta ver tipi bitik halde, günümüz gençleri mal kıymeti bilmeden ebesini belliyır eskiden sigara içilmemiş kavramı vardı.
Bir çok süper sport kiralama yöntemi ile alınmış.

2000lerde araba yoktu o donemde super sportlar holding sahiplerindeydi, şimdi ilk sahibinden 2.sinden bilindik araba bulunursa gözü kapalı alınır oda o paralara gelmez, o laraya turşu satarlar.
Şuan herkes ucuza zengin arabası peşinde, sıfır a3 yada kazalı 100 civari yeni modelden yana olacaktır seçimin.

Birde insanların unuttuğu 40 liraya boxer alınca sanayide fiyatı değil markası önemli :) ödeme açısından 997 ile aynı işçiliği görecek oyuzden eski porscheler hep ilanda hep birileri soruyor ama kimse almıyor :)

Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Şu an yeni model araçların eskilerden daha çabuk koyverip sorunlarıyla isim yapmasının sebebi de bozuk veya sağlam olmayışları değil düzgün bakılmaması. Adam tüm varlığıyla krediye giriyor, güç bela ödeyeceği bir ödeme planı yapıyor. Yıllık bakımlarından ve benzininden başka bir şeye para ayırmayınca -sorun çıksa bile- idare ediyor. Değeri de piyasaya göre düşmeden satıyor. O yüzden gerçekten bakımlı araç bulmak mesele ve ikinci elde en önemli konu bence.

Açıkçası ucuz bakım, ucuz tüketim, yaygın servis ağı diye 100 bin tl verip keyif alamamaktansa bu seçimi keyifli bir araçla değerlendirmek tek düşüncem. 1.5 yıla yakın doğu anadoluda bir tane parçasının bulunmadığı yerde 147 q2 sürme kararını da verirken benzer yollardan geçmiştim.

Ben de aynı konuları açtım 911 mi alayı caymanmı vs derken arkadaşım bakıma bıraktığında basit işlemler için 9500 tl sini alınca servis vazgeçtim :D

Mutlu mesut z4 aldım şiddetle tavsiye ederim.

Z4 ciddi anlamda aklımı kurcalıyor. Ancak ne zaman z4'ler ile ilgili birileri ile konuşsam beklenilenin altında yol tutuşunun olduğundan bahsediyorlar. Bir de Z4 alacağım zaman ondan daha önce alfa romeo spider'ı süzgeçten geçirebilirim :)

rain man
12-03-2016, 11:38
temiz bir 911 bulursanız çok keyifli olur bence önemli olan kaporta motor temizliği porsche 996 kasa motor sanzıman yeterince sağlamdır yeterki düzgün bakılmış olsun

Aradığım cevap bu. Gerçekten duruşu ile çok can yakan bir şey. Şimdiden takip edeceğim, istiyorum ki her şeyini bileyim önceden.

rekord2000
12-03-2016, 19:01
Eski Porsche yoktur, yeni sahip vardır.

darkmoon
12-03-2016, 19:38
günümüz araçlarında çok blokajlar limitlemeler var oynarsan bu sefer başka yerlerinden sıkıntı veriyor birsürü filtreler sensörler duylar beyinler v.b var.. günümüzde düşük hacim ve turbo kompressör gibi uygulamalarla geçici keyifler sunuyorlar insanlara

arabadan sürmekden keyif alan biri güncel araçlardan zevk keyif alamaz.. zevk alabiliceği bir araç almaya kalksa adam gibi bir şey alsa bugün minumum ikinci el 180 -200 bin tl den bir şeyler alır.

arabadan keyif alıcaksan eski modelli alıcaksın ne varsa eskilerde var..

eski araçlarda oynaması kolay eski araçlarda mtv düşük genel giderleri çok yormuyor.. sürüş keyfi eskilerde..

eski bir V6 yada V8 bindiğinde o V6 nın kendine has bir sesi vardır tribün sesi gibi V8 in tatlı bir homurtusu vardır tok gürül gürül bu sesleri doya doya duyarsın adama zevk keyif verir.. yeni nesil V6 -V8 lerde o ses kabin içine fazla girmez duyamassın gaza basdığında o eski araçlardaki keyfi zevki vermez..

Tam aksine eski araçlara büyük rağbet var trend şu anda o yönde ilerliyor.

SinanAdalı
12-03-2016, 19:53
Zor olsada bulunması, bulunursa şayet mis gibi alınır binilir. Kalp atacak :)

msk_bmw
12-03-2016, 20:39
911'in 100 bine temizi çok zor ama manuel bir boxster S olabilir, gayette keyifli olur. Hayat sıkıcı arabalar kullanmak için çok kısa demişler, doğru demişler :)

Grimlord
12-03-2016, 20:47
http://www.ebay.com/gds/10-Things-I-learned-about-buying-a-used-Porsche-Boxster-/10000000008432636/g.html

boxster alirken bakilmasi gerekenleri yazmislar,kesinlikle dusunuyorsaniz gecmisi temiz bir arac almaya calisin,parcalarinin asiri pahali oldugu soyleniyor,uzebilir :)

rain man
12-03-2016, 21:03
Yorumlar için tek tek teşekkürler.

Özellikle ebay linki ve içerdiği bilgileri şimdilik yüzeysel bir şekilde okudum, hatta orası da iki site önermiş, iwantporsche.net ve 986forum.com buraları da inceleyeceğim.

Yine alfa romeo örneğini vereceğim, benzetmemin tek sebebi fiyat muadili grubunda bulunan diğer araçlara göre daha "tereddütlü" yaklaşılır olmasından ötürüdür. Yani bu araç tecrübemle birlikte farkına vardığım iki üç şeyden birisi de ikinci el meselesi her ne kadar şans gibi görünse de bakım geçmişi ve bilen bir usta tarafından incelenmesi kaçınılmaz. Alınmadan önce "kronik" denmeye yüz tutmuş veya masrafı açtığında pahası yüksek olan şeyler öncelikli olarak incelenir bakılır.

Gerçekten de hayat sıkıcı arabalara binmek için çok kısa. Şu an önümde satıp alacağım diyebileceğim tüm araçlara yaklaşık 80-90 bin civarı bütçe ayırmam gerekiyor. Giulietta qv, spider, brera yine bir yerde yetersiz gelecek. Sadece videolardan izlediğim gibi kalmasın istiyorum. Uzun sürelik olmasa da bir porsche'ye sahip olup keyfini çıkarma düşüncesi de beni gerçekten benden alıyorum.

Bilemiyorum. Fırsatlar olgunlaştığında umarım karşıma güzel bir tanesi çıkar.

Faruk'S
13-03-2016, 08:50
kuzenim 320 d siyle kaza yaptıktan sonra bir daha mı gelicez dünyaya dedi ve aldı :) Kendilerinin akaryakıt istasyonları felan var. O bile arabanın en ufak parçasının bile çok pahalı olduğunu söylüyor :) siz düşünün artık. 1 yıldan fazladır kullanıyor(Erzurum kış ı dahil) ama mekanik kısımda henüz bi sıkıntı çıkarmadı araç.

Aero
13-03-2016, 09:15
Güç ve konforu birlikte düşünüyorsanız tavsiye edebileceğim bir araç; 9-3 Aero 2.8 V6 250hp (Bu aracın SW versiyonunu sahiptim).
Saab 9-3 2.8 TS 2007 Model 45.000 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-tertemiz-saab-93-2.8-ts-aero-gezipin-den-212777114/detay)

Ufak dokunuşlarla 300 beygir üstü güce rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Otomatik ve segmenti biraz daha üste çekeyim diyorsanız da 9-5 Aero 250 hp.

Saab 9-5 2.3 Aero 2003 Model 37.950 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-saab-9-5-2%2C3t-aero-prem-3-275488571/detay)

Yine 9-5 içinde çok rahatlıkla ufak dokunuşlarla yüksek beygirlere ulaşabilirsiniz. Özellikle 9-5'in motorlarını yurt dışında swap olarak çok tercih etmektedirler. Otomatik şanzımanı 370hp'e kadar müsaade etmektedir.

rain man
13-03-2016, 11:52
Saab'a çok ciddi hayranlık duyuyorum. 2.0 aero'ların dahi çok sapık hızlanma videoları var. Harika motorlar ama görünüş olarak ciddi anlamda kötüler. O aracın önü özellikle sedan için bahsediyorum hiç yakışmıyor. Benzer duyguları 2.8 sw için yaşayıp düşünmüştüm. Ama fiyatlarını göz önüne alınca yine aynı hesaba geliyoruz. Verilen her ikisinde de 300bg fiyatlar da yakınsa yaş olarak 10 yıl daha geri gitmeye razıyım.

Bu arada şu pahalılık meselesini araştırıyorum. Çünkü engel olarak karşıma çıkan tek şey o. Ama yine de sağlam ve temiz gerçek kullanıcıdan alıp bir sorun çıkarsa da boynumuzun borcu deyip bakmak isterim.

Sanırım en azından bu meseleyi yaşamak gerekiyor. Sürekli ilanlar ve videolarda gözüm. Umarım güzel bir tanesi denk gelir ben de bir sonraki aracımda gerçekten farklı bir seviyeye geçmiş olurum.

Alacağım zaman en büyük ikilemim alfa romeo brera 3.2 ile olacak gibi. Belki bir porsche değil ama hissettirdikleri yakın olan benim için o olabilir gibi.

msk_bmw
13-03-2016, 12:23
Düşünce yapınızı az çok anladım sanırım, borusan bakımlı olduğu söyleniyor, fiyatta %10 civarı bir esneme mümkün olursa sanki zevk makinesi yapmak için çok ideal;
BMW / Z Serisi / Z4 / 3.0Si / BMW Z4 3.0SI Borusan bakimli AC Schnitzer M PAKET Turkiye'de tek sahibinden.comda - 242177228 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-z4-3.0si-borusan-bakimli-ac-schnitzer-m-paket-turkiye-de-tek-242177228/detay)

rain man
13-03-2016, 12:46
Gerçekten çok güzel. Hatta özel. Ama z4 şimdilik kriterlerimde yok. Kaldı ki tam bu noktada asıl soru işaretimi paylaşıyorum.

Cookies and JavaScript support required (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-garage.2000-porsche-carrera-4-coupe-techart-widebody-kazasiz-210229957/detay)

7yıl daha geriye gidip benzer km'de ama çok daha çekici olan bu aracı almama sebebim sayılacak tek konu yürütme masrafı mıdır? İkisinde de benzer kullanımda yine benzer yakıt meselesi olacaktır. Almadan önce kesinlikle z4ü de denerim ama bahsi geçen fiyatlarda tek araç olarak olmasa da ikinci araç olarak porsche kullanmak bana çok daha çekici geliyor. En erken bir sene sonra alabileceğimi hesap etmemin tek sebebi de yürütme maliyeti yüksekliği. Aracın sağlam bir araba olmamasından değil de günlük kullanılan arabanın elbet daha erken bakıma girmesi gerektiği için mümkün olduğunca üzmemesi adına ikinci araç olması tavsiye edilmiş hep. Doğuşta saatlik servis ücreti 100tl imiş aracın. Olası bir sıkıntıda üzecegi muhakkak. O yüzden gerçekten sahibinden ve zamanında bakımlı bir araç almak gerekiyor.

147q2 adam edip toparlaması herşeyine el atması göreceli olarak daha kolay olduğu için alırken araç bakımlı olmasına rağmen bir senede aracın fiyatının yarısından daha fazla mekanik masraf yaptım. İp gibi oldu o başka ama benzer bir meseleyi porsche'de yaşamak daha acı bir tecrübe olabilir. O yüzden kenarda birşeyler tutularak girilmeli orada tamamım. Bakalım.

Dragger
13-03-2016, 13:45
Böyle galerilerdeki süslü püslü, facelift arabalar yerine ilk sahibinden arabalar bulmak senin hayrına olacaktır diye düşünüyorum.

Porsche 911 Carrera 1998 Model 95.000 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-ilk-sahibinden-masrafsiz-210987214/detay)

rain man
13-03-2016, 16:06
Katılıyorum. O yüzden bu süreçte takip edip gerçekten yürüyen ve motor kondisyonu iyi durumda mekanik masraf gerektirmeyen araç arıyorum. Aracın sadece kozmetik kusuru olacaksa pek sorun değil seve seve elden geçirilir.

Bunu görmüştüm hatta favorilerde. Piyasada çok bulunan siyahlardan farklı ama beyaz bu arabaya pek olmuyor gibi :)

msk_bmw
13-03-2016, 16:12
Bence biraz ilgilenilirse beyaz güzel sonuçlar verebilir;
http://www.rarecarsforsaleblog.com/2014/04/07/2004-porsche-carrera-white-996-gt3/

Dragger
13-03-2016, 17:01
Katılıyorum. O yüzden bu süreçte takip edip gerçekten yürüyen ve motor kondisyonu iyi durumda mekanik masraf gerektirmeyen araç arıyorum. Aracın sadece kozmetik kusuru olacaksa pek sorun değil seve seve elden geçirilir.

Bunu görmüştüm hatta favorilerde. Piyasada çok bulunan siyahlardan farklı ama beyaz bu arabaya pek olmuyor gibi :)

Ben örnek olarak koydum ama arabanın sahibinin oturduğu yer bile önemli bence.

Ataköy yazıyordu, detaylı bakınca Ataköy Konakları gibi görünüyor. Zengin biri ve aracın ilk sahibi olumlu izlenim veriyor.

Renk aslında güzel ama aracın biraz yarıs odaklı modifiyeye ihtiyacı var. En kötü kaplatılabilir de apaci olmayan bir renge.

darkmoon
13-03-2016, 18:20
Ben örnek olarak koydum ama arabanın sahibinin oturduğu yer bile önemli bence.

Ataköy yazıyordu, detaylı bakınca Ataköy Konakları gibi görünüyor. Zengin biri ve aracın ilk sahibi olumlu izlenim veriyor.

Renk aslında güzel ama aracın biraz yarıs odaklı modifiyeye ihtiyacı var. En kötü kaplatılabilir de apaci olmayan bir renge.

o algıya hiçi inanmayın esas zenginler araçlarına fazla bakmıyor en azından yüksek oranda çoğunluk diyebilirim.

kendime corvette aldım C5 sahibi çok çok zengindi araç bakımsızlıkdan ölüyordu ve geçmişde çok yanlış kasap ustaların eline düşmüş. yiğende maserati granturismo var onun araçda türkiyenin en büyük iş adamlarından birinden alınma araca iyi bakmamışlar bir yağ çıktı araçdan ustalar bile şok oldu..

Neyse kısaca zenginde para var hallederiz rahatlığı var orta üst denilen yani ne orta halli nede zengin tam ikisi arasında olan ara bir kesim var genelde bu tip araçları o kesim alıyor.. O kesimde aman gözüm gibi bakiyim bir sıkıntı arıza çıkartmasın baş edemem çok yorar beni sonra mantığı var çoğunlukda..

bu benim kendi tecrübelerimden edindiğim fikir en azından.

brs852
13-03-2016, 20:13
Valla babamla hep kavga ederiz adam hep yeni daha iyidir mantığında ticari taksi olduğundan dolayıda hep masrafsız masrafı az araç arar :)

ckrc
13-03-2016, 20:35
o algıya hiçi inanmayın esas zenginler araçlarına fazla bakmıyor en azından yüksek oranda çoğunluk diyebilirim.

kendime corvette aldım C5 sahibi çok çok zengindi araç bakımsızlıkdan ölüyordu ve geçmişde çok yanlış kasap ustaların eline düşmüş. yiğende maserati granturismo var onun araçda türkiyenin en büyük iş adamlarından birinden alınma araca iyi bakmamışlar bir yağ çıktı araçdan ustalar bile şok oldu..

Neyse kısaca zenginde para var hallederiz rahatlığı var orta üst denilen yani ne orta halli nede zengin tam ikisi arasında olan ara bir kesim var genelde bu tip araçları o kesim alıyor.. O kesimde aman gözüm gibi bakiyim bir sıkıntı arıza çıkartmasın baş edemem çok yorar beni sonra mantığı var çoğunlukda..

bu benim kendi tecrübelerimden edindiğim fikir en azından.

Abi orada da bir dengesizlik var, arabayla yatıp kalıp sabah kalkınca arabaya ne yapsam diyen adamında arabası alınmıyor.
Arkadaşım sıfır leon fr'yi her hafta söktürdü taktırdı, buji değiştirdi, kaliper taktı beğenmedi söktü, yazılım yaptı, orjinale döndü, geri yazılım yaptırdı, egsozu yaptırdı sanayide 5 tur attı araba dükkanları. vs vs.
Burnu boktan çıkmadı çocuğun, her hafta başka bir arıza çıktı.

Başka arkadaşım 2015 Corollasının ilk bakımını 28 bin km de yaptırdı, araba hala taş gibi, hiç bir sorunu, sıkıntısı yok.

darkmoon
13-03-2016, 21:06
porsche maserati ferrari lambo jaguar rollyroyce lotus v.b bu tip egzotik markaları alıcak insanların o mantıkda olucağını hiç sanmıyorum..
onların titizliği sadece bakımı yönünde olur oynama yönünde olmaz.

tam aksine elinden geldiğince op orjinal tutmaya çalışırlar bu tip araçları.. çünkü bu tip araçlar ne kadar orjinal o kadar pazarda değerli özel ve pahalı oluyor.. ne kadar apaçi olursa o kadar değersiz ve fiyatları düşük oluyor..

neticede bu tip araçları süren insanların çoğu belli bir doymuşluk eğitim ve kültürün üstünde insanlar oluyor genelde..

Yiğit G.
13-03-2016, 21:42
valla bende bu fantaziyi bir ara yaptım... 100 bine kadar diyede konu açmıştım 1 ay önce... 911 , m3 vs gibi araçlar bakıyordum ama yemedi... Tertemiz bir mini cooper aldım güzelde yüklü kafam rahat geziyorum... bence turkiye şartlarında büyük risk bu tarz araçlar.. Ha bi kenara atılacak 100 liran varsa gözünü karart al.. Ama diğer türlü tavsiye etmem

rain man
14-03-2016, 06:46
Bakım ve gerçekten yakışan güzel bir janttan sonra gayet güzel olur beyaz olan, verdiğiniz örneği de anladım. Çünkü benim için de öyle mesele. Yani kaça alacağımla beraber kimden ve nasıl alacağım en büyük mesele. Bizim az da olsa bir şeyler biliyor olmamız belki bize yetiyor ama o arabaya binen kişi sadece zengin olduğu için aracın sorunlarına doğru çözümü vuramamış olabilir. Her ne kadar belirli olmayan bir kıstas olsa da herkesin de böyle bir kullanıcıdan almak isteyeceğine eminim.

Onun haricinde işte tam da benzer sorular sürekli kafama geliyor. Çok da aşağılara düşmeden, 2009 tt 2.0, 2007 brera - spider, 2013 john cooper'lar falan geliyor bu paralara. Bunlar da prestijli ve performanslı araçlar ama dedirtiyorlar işte onları da alsam yine bir yanım hiç birisinin bir porsche olmadığını söyleyecek ama kafam göreceli olarak rahat etmiş olacak. Açacağı masraflar absürt olmayacak. Porsche'i alırsam performans anlamında dokunmak istemem atmosferik araca turbo işine girince astarı yüzünü geçiyor kaldı ki bu araç o iş yapılacak araç değil o yüzden 16 yaşındaki motordan ne alabiliyorsam ufak ufak onu alırım. O da ne kadar günlük kullanımda tatmin eder görmek lazım.

Konuyu açarken daha niyetli olsam da, şu an ben de aranızdan benzer duyguları yaşayıp sonradan vazgeçmek ve başka yönelmelere zorlanmak durumunda kalan arkadaşlar gibi olacağım sanırım. Ama yine de o fiyat seviyelerinde araç almaya karar verince temiz bir iki tanesini bulup süzgeçten geçirmek istiyorum.

997TT
14-03-2016, 09:25
Ucuz bıle bulsanız bu aracların kronık sorunları cok.
Hele bu butcelere alıcagınız 996 sıze buyuk hayal kırıklıgı olur.
Ilk sahıplerındeyken duzgundu ama emın olun16 yılda turlu tecavuze ugradı bunlar.
Ozaman bakım ıslerıde pek yoktu,lımıtlıydı hersey...
Bu sevdadan vazgecın,daha yenı ve bılındık arac alın...

onursumer
14-03-2016, 09:33
para harcanicaksa hakkiyla alinabilir, ama sorun yasamadan binme kismi biraz hayal, kaportasi duzgun olsa bile mekanik olarak illaki masraflar olucaktir porsche oldugundanda normalin bayagi ustunde cikar diye tahmin ediyorum , yillardir hayallerimden biri ama cesaret edemiyorum :)

HaKo
14-03-2016, 10:00
15 16 yaşında araba ne kadar sorunsuz olabilir onu düşünmek lazım. Bir de konuşulan araç porsche bir spor araç. sorun çıkar mı diye kaygı duyuluyorsa hiç girilmemeli bu toplara. Durduğu yerde para harcatır bu tarz araçlar istediği kadar bakımlı olsun.

darkmoon
14-03-2016, 10:28
bu işler ayrı bir sevda .. gözün kara olucak insan biraz. parayı değil zevkini keyfini ön plana koyucak.. zengin olmasınada gerek yok gerekirse metroya mibüse otobüse binicek o araba kapıda yatıcak...

zaten bir zaman sonra adranalin haline geliyor normal araç alamıyorsun :) .. aracı toplaması ayrı bir heyecan haline geliyor parça alması ayrı bir heyecan..

şimdiye kadar aldığım araçlar yüzünden parça almadığım ülke nerdeyse kalmadı koresi almanyası amerikası ingilteresi ispanyası italyası.. bunların hepsi bile tatlı tatlı ayrı heyecanlar..dünyanın bir ucunda hiç tanımadığın insanlarla bağlantıya geçmek yazışmak dostluklar kurmak..

parça aldığında hiç tanımadığın insanların sana ekstra hediyeler vermeleri kutuyu açdığında bak bu parçayı istemişsin ama bu parçalarda gerekebilir bunlarıda koydum falan diye not yazmaları.. :)

bu işlere girmek çok başka bir kafa yapısı istiyor bence..

atituti
14-03-2016, 10:39
Alinmaz demiyorum ama o paralara alinmaz diyorum.lacivert , içi siyah sagdan hafif tiklamali boxsteri 407yle kafa kafaya takas eder misin diye mesaj atan adamlar simdi 80 90 milyar istiyor.mumkunse araba bakimi konusunda kafasi kirik birinden almakta fayda var , yoksa yolda giderken kendi kendine tente açilabilir (boxster)

Falmor
14-03-2016, 10:49
Alınır ama yağını suyunu koyar binerim beklentisi olmamalı.Eliniz anahtar tutmalı,temel motor ve mekanik bilgisine sahip olmanız lazım.En ufak bir şikayette sanayide dükkan dükkan gezip porsche tarifesi üzerinden yapılan kampanyalarla parçalanmamak lazım.Gerekli dökümanlara,kaynaklara ve yabancı forumlara yetecek kadar yabancı dil lazım.En önemlisi sabır ve kenarda her an kullanmak için para lazım.Birde yüzünüzde saçma sapan bi sırıtışla gezmek için zaman lazım :)

onurgoyunc
14-03-2016, 11:09
Porsche benimde hayalimdir ama özellikle yas almis bir arac maliyetli olacaktir/olmasi olasidir. Almanya'da hocam günlük 98 model Boxster kullaniyor, 200küsür bin kmde. Arac 4 yasindayken almis ve aldigi tarihten beri sürekli harcama yapmis. 10-12 kalem yüksek meblagli masraflari olmus. 3-4 ay önce 2000€ luk masrafi vardi. Belki ucuk bir örnek gibi gözükebilir. Almanya icin bile cok ucuk fiyatlar bahsi geciyorken Türkiye'de büyük kumar

hakotech
14-03-2016, 11:19
porsche maserati ferrari lambo jaguar rollyroyce lotus v.b bu tip egzotik markaları alıcak insanların o mantıkda olucağını hiç sanmıyorum..
onların titizliği sadece bakımı yönünde olur oynama yönünde olmaz.

tam aksine elinden geldiğince op orjinal tutmaya çalışırlar bu tip araçları.. çünkü bu tip araçlar ne kadar orjinal o kadar pazarda değerli özel ve pahalı oluyor.. ne kadar apaçi olursa o kadar değersiz ve fiyatları düşük oluyor..

neticede bu tip araçları süren insanların çoğu belli bir doymuşluk eğitim ve kültürün üstünde insanlar oluyor genelde..
Aralarında en davarı benim düşünün yani :D evet üstteki yazıya katılıyorum oyyşş

Diyadin
14-03-2016, 11:51
Cayenne varken 3a volkan abiye götürüyordum bostancı sanayideydi rutin bakımlar 2000 TL civarı sene 2011 :D

kelalper
14-03-2016, 12:13
porsche dediğin şu anda 0 ı 1milyon TL ye yakın fiyatı olan bir marka. Araba eskiyip fiyatı düşünce maalesef ki parçanın değeri düşmüyor. Benim Fermasta deli gibi bir indirimim varken bile ben Maserati almaya cesaret edemedim parça fiyatlarından ve eski arabanın çıkarabileceği sorunlar karşısında çıkacak maliyetler yüzünden. Hele ki porsche de motor kaputunu açsan da bişey yapamazsın kendi başına, el sığmıyor içeriye. Lift vs gerekiyor. Çok paran varsa al ama son kurşununsa ona kullanma.

darkmoon
14-03-2016, 12:23
porsche grubunda konvensiyonel pazar için satış için üretilen araçlar farklı bence .. birde porscheyi porsche yapan porsche için manevi değeri olan üstüne titredikleri araçlar farklı..

boxter ,cayman, cayenne , macan bence konvensiyonel pazar için üretilen araçlar.

911 ve devamında gelen 996-997 -991 serisi çok başka ..

boxter benim arkadaşda vardı güzel araç bakımlarıda çok ağır değildi..
hardtopı tutan dirsekler onlarda bir zaman sonra aşınıyor değişmesi gerekiyor biz 20 dolara almışdık onu anahtarı kodsuz anahtarı 15 dolar vites başı 60 dolara almışdık. bunlar benim arkadaş için aldığım parçalardı..

bu tür araçlarda motoru yürüyeni sağlam ise iyi kontrol ettirilirse en büyük masrafları boxter için konuşuyorum trim malzemeler kaplamalar incik boncuk parçalar oluyor. işte yurtdışı parça almassan türkiyeden dükkandan alıyorsan yurtdışından 20 dolara alıcağın parçayı burda dükkanda 150 dolara alırsın..

bu tür araçlar kullanıyorsan biraz işini bilirsen araçlar gayet ekonomik geliyor.

alpbodrum
14-03-2016, 12:46
Dostum inşallah gönlüne göre bir araç bulursun ancak anladığım kadarıyla aynı ekonomik düzeylerdeyiz ve benim düşüncelerimi sana aktarmak isterim.

Öncelikle hepimiz ne kadar yok desek te biraz gösteriş birazda performans için alıyoruz. O yüzden şunu göz önünde bulundurmalısın .. Baktığın 2000 model Porsche araçların artık yüzü çok eskidi yani birçok insan yoldan geçerken dönüp bakmıyor , baksa bile aa eski porsche diyor..

Aracı kullanırken alacağın zevke gelince araç eski olduğu için her gaza bastığında aklına şu soru geliyor ve seni mutsuz. ( Acaba biryeri kırarmı ? )

Benim tavsiyem sana 2005 model üzeri araçlar bakman olacaktır. A5 Coupe, Z4 Coupe, Slk 350, vs. vs. emin ol daha gösterişli ve huzurlu olacaktır.

rain man
14-03-2016, 15:08
Neredeyse her yoruma katılıyorum :)

Zaten sadece yağına suyuna bakacağım zihniyeti ile bu arabalar alınıp da hiç edilmez. Öncelikle markaya sonra kullanıcı kitlesine olan saygımdan her yeri sıkıntılı şekilde bineceksem almayıp bakacak birisinde izlemeyi tercih ederim.

Ama zaten halihazırda yine bir çok parçası ülkemde bulunmayan aracım için benzer şeyleri yaşadım yaşıyorum ve inanılmaz zaman ve maddi emekler harcamış olsam da acayip keyif aldığımı söyleyebilirim. Yurtiçi ve yurtdışı markadaşlarca iletişime geçtim, arkadaşlıklar kurdum. Bilgilendim veya önceki halime göre daha tecrübeli hale geldim vs vs vs. Bu süreçte ciddi anlamda keyif aldığımı söylemem gerek.

Zaten o yüzdendir ki normal araç bakmıyorum yine. Yerimde olan herkes muhtemelen performans istiyorsa yine aynı güçleri vaat eden çok daha genç arabaları hedefleyip alacaktır alıyordur, belki ben de öyle yapacağım o yüzden büyük konuşmak istemiyorum. Kaldı ki araştırma yapmama rağmen bu konuyu açmamın sebebi de güncel şekliyle konuşup edip, hem kullanıcı hem de düşünen arkadaşlardan bilgi alıp bu konuya netlik kazandırmaktı.

Açıkçası gerçekten de dökük araçlar olacaksa (aslında yine de öyle olacağına pek ihtimal vermiyorum, nitekim aynı yaştaki alfa romeo 156'lar bile taş gibi geziyor sadece salıncak değiştiriyorsa) porsche'nin de premium marka olarak duyulan bilinen bir kroniği yoksa çok sorun olacağını sanmam. Ama güle oynaya yaptırdığım rutin km bakımları ciddi yüksek olacaksa, her sanayiye gidişim 4 haneli rakamlarla bitecekse sıkıntı.

Hevesti, umarım en azından deneme ve karar verme aşamasından geçerim bakalım.

Grimlord
16-08-2017, 15:47
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-otomatik-vites-hardtop-deri-isitma-xenon-otm.tente-h.kayitsiz-464502473/detay)

Konuyu başından sonuna okudum ve sizlere de sormak istedim, sizce linkteki gibi bir araç alınır mı?
Tüm para arabaya gömülmeyecek tabii ki :)

rain man
16-08-2017, 15:52
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-otomatik-vites-hardtop-deri-isitma-xenon-otm.tente-h.kayitsiz-464502473/detay)

Konuyu başından sonuna okudum ve sizlere de sormak istedim, sizce linkteki gibi bir araç alınır mı?

Yaram içerde diye türlü söyleyen bir çocuk vardı. Onu çaldım içimden. Konuyu açarken arabanın parası ile beraber 80 90 bin olacak şekilde bi para geçmişti. Sonra hem aracımı satmak istemedim hem de yürütme maliyetleri adıyaman gibi bir şehirde korkuttu vazgeçtim. En azından merkezi bi yere gelene kadar erteledim. Alfa romeo'nun bile bilinen multijet motoruyla bu kadar usta sorunu yaşadıktan sonra porsche ile sanayiye girdiğimi falan düşünüyorum da. Ama attığın ilandaki çok tatlı duruyor :) yorumları ben de merak ediyorum.

Grimlord
16-08-2017, 15:57
Yaram içerde diye türlü söyleyen bir çocuk vardı. Onu çaldım içimden. Konuyu açarken arabanın parası ile beraber 80 90 bin olacak şekilde bi para geçmişti. Sonra hem aracımı satmak istemedim hem de yürütme maliyetleri adıyaman gibi bir şehirde korkuttu vazgeçtim. En azından merkezi bi yere gelene kadar erteledim. Alfa romeo'nun bile bilinen multijet motoruyla bu kadar usta sorunu yaşadıktan sonra porsche ile sanayiye girdiğimi falan düşünüyorum da. Ama attığın ilandaki çok tatlı duruyor :) yorumları ben de merak ediyorum.

Valla benim de kısa da olsa SLK maceram var, ondan sonra asla bulaşmam. Her gittiğimde 3-4 haneli rakamlar görmekten sıkılmıştım :D
Sırf meraklı bi arkadaş için soruyorum, o da gidip alacak elde patlayacak büyük ihtimal, hayırlısı diyelim :D

evliya
16-08-2017, 16:45
İlandaki arabayı bilemem ancak Ümraniye'deki bir galeriden 20 senelik Porsche alma fikri biraz korkuttu.

onurc
16-08-2017, 16:50
Valla benim de kısa da olsa SLK maceram var, ondan sonra asla bulaşmam. Her gittiğimde 3-4 haneli rakamlar görmekten sıkılmıştım :D
Sırf meraklı bi arkadaş için soruyorum, o da gidip alacak elde patlayacak büyük ihtimal, hayırlısı diyelim :D

direksiyon kaplaması çoğu şeyi açıklıyor aslında =)

Grimlord
16-08-2017, 17:00
İlandaki aracı 77.5tan aşağı vermiyormuş, aracın soranı çokmuş, 75 liraya olmazmış :D Bu sevdadan vazgeçirebildim sonunda

BY01
16-08-2017, 17:01
Biri alsın artık şu model Porschelardan da bizde vereceği tepkiye göre iyi ki almamışım diyelim..

16EC813
16-08-2017, 17:32
geçen hafta tv de kalp atışı diye bi dizide gördüğüm porsche ile bende ufak bi kalp atışı oldu ama yorumlardan sonra kalbim durdu :D

16EC813
16-08-2017, 17:36
bu arada unuttum dizi karekteri kuzey güneydeki cemre doktor ,yanlız kız bu dizide zirve yaptı hemide porshe ile

Grimlord
16-08-2017, 18:44
Şevkat yerimdar filminde de boxster var abi kırmızı, acaip temiz ama :D

excellency23
16-08-2017, 18:59
ben olsam 911 denerdim. bakimlari aksatilmamis bi 911 in denildigi kadar sorun cikaracagini sanmiyorum. avrupada gunluk kullaniyor insanlar. 911 in 300bin üzeri km görmesi gayet normal. gider 911 alirsin belki 2-3 sene yag filtre harici masraf yapmazsin, gider 5 yasinda araba alirsin sanayiden cikmazsin. bunlar ikinci elde hep sans isi bilemezsin.

tamam yeni yenidir ama porsche de porsche'dir. :)

kalipson
16-08-2017, 19:00
O yaştaki bi araba ya çok az km.de olacak da niyetlenecem ya da tanıdık birinde olacak. Aksi halde ben o maceraya girmem.

mbulur
16-08-2017, 19:28
2007 yılında 2007 model sadece 4 aylık 3300 kilometrede chrono paket tam dolu 997 kasa Doğuş çıkışlı 911 Carrera 2 Cabrio almıştım 125000 Euro ödemiştim ve millet pahalı aldın demişti. Bugün o paralara aynı şartlarda Boxter alamıyorsun.

Yiğit G.
16-08-2017, 22:53

valla ben alacaktım 2001 911 s sonra otomatik şanzumanlarının kronik sorunu olduğunu öğrendim ve yeni şanzuman parası 2 adet senin eski slk fiyatı :) Vazgeçtim almaktan , hemde 100.000 liraya siyah 2001 cabrio bayandan 90.000 de bulmuştum..

B.Koçer
16-08-2017, 23:31

Araba ilanı daha açmadan ben bozugum diye bağırıyor
İnsanlar cok seviyor boyle bozuk araba almayı galeriden
Lafım meclisten dışarı
Bize geldiler mi bin dereden su getirirler kullanıcı iseniz arac satmaniz cok zor

Grimlord
16-08-2017, 23:46
Araba ilanı daha açmadan ben bozugum diye bağırıyor
İnsanlar cok seviyor boyle bozuk araba almayı galeriden
Lafım meclisten dışarı
Bize geldiler mi bin dereden su getirirler kullanıcı iseniz arac satmaniz cok zor

Aynen öyle, zaten yıllardır satılık havası yarattı bende. Ona rağmen galerici burnundan kıl aldırmıyor :D

Sadık Özyer
17-08-2017, 00:21
Bos ver e90 320d yada f30 316 i al , chiple devam et . Sifiri milyon olup 2. Eli 150 bin olan araclarin her parcasi arac fiyati kadar. Misal otomatik sanzimanin sorunlari . Hop motor . Devir ceviren motorla 1.6 atmosferik honda motoru gibi 300 bin gitmiyor ..

Sert@ç
17-08-2017, 00:26
Sarı boxsterı geçen yıl ben alacaktım 32ye ilandaydı 27ye satılmıştı
Bu kasaların arkadan motorlu şahinden pek bi farkı yok...

Grimlord
17-08-2017, 01:28
Sarı boxsterı geçen yıl ben alacaktım 32ye ilandaydı 27ye satılmıştı
Bu kasaların arkadan motorlu şahinden pek bi farkı yok...

Sertaç bildiğimiz 27 dimi, dolar falan değil :D

Yarbay
17-08-2017, 08:51
ben yorumlara pek katılmıyorum,

darkmoon'un dediği gibi belli markaların belli kullanıcıları vardı,var hepte var olacak, şahsen bence özellikle BMW alınmaz çoğu daha Borusanın otoparkından çıkarken yanlıyor araç düzden çok yanlayarak km yapıyor :)

ama Porsche kullanıcılarının genelde çoğu bakım sevdalısı, günlük kullanımdan trafikten vs çok haftasonu yada tatilde vs kullanılan ve sahibi daha olgunca olan insanlardır bunu sanıyorum kimse inkar edemez.

şimdi araç bir GT3 yada GT2 olup yüksek km olsa hocam aracın kullanıcısı olgun olsada amacı belli ve o amaca onca km hizmet etmişse yorulmuş olabilir ama boxster muhtemelen aralarında en temiz çıkanları arasında sahipleri genelde aşırı zengin olupta umursamayanlardan çok zorla porsche sahibi olmuş ve değerini bilen insanlar çıkyor.

eğer 75 defa el değiştirmiş ve genç arkadaşlarımızca piyasa,yanlama vs yapmak için alınmamışsa hele hele ilk else bakmaya değer derim, yakın bir arkadaşım ankarada yıllardır ilk elden aldığı boxsterı kullanıyor çokta mutlu sadece mantıklı alış veriş yapmak iyice incelemek lazım derim ben.

yalnız paylaşılan linkteki hiçte temize benzemiyor bir insanın araca ne derece düşkün olduğu yaptırdığı işçilikten bile belli olur ve aracın renk uyumsuzluğu kabul edilemeyecek düzeyde, boya tonu hem aşırı yanlış hem çirkin hemde maskeleme vs berbat olmuş bence bu araç alınmaz o kesin.

Sert@ç
17-08-2017, 09:00
Sertaç bildiğimiz 27 dimi, dolar falan değil :D

Arabanın sağ ortadan ağır direğe sarılması var
Hatta kırık sağ koltuk bi ara bana gelmişti

Grimlord
17-08-2017, 09:28
Arabanın sağ ortadan ağır direğe sarılması var
Hatta kırık sağ koltuk bi ara bana gelmişti

ciddi bir kazasız yoktur diye ilanda araç, şaka mı acaba? İnsanların rızkıyla oynamak ne kadar kolay ya

atituti
17-08-2017, 09:50
2sene once goztepede galeride duran vardi lacivert 28 milyardi fiyati sag yandan araba fena darbeliydi , rengi boyandi diye duymustum bu omu bilmiyorum.tavani ayar tutmadigi icin mi hardtop koymus merak ettim.bitanede gri var sokak arasindan yanlayarak cikip onumde patlamisti direkler yerlerdeydi :) bildigim gordugum agir kazalilar bunlar zaten kazasizida yoktur aramayin :)

Grimlord
17-08-2017, 09:53
2sene once goztepede galeride duran vardi lacivert 28 milyardi fiyati sag yandan araba fena darbeliydi , rengi boyandi diye duymustum bu omu bilmiyorum.tavani ayar tutmadigi icin mi hardtop koymus merak ettim.bitanede gri var sokak arasindan yanlayarak cikip onumde patlamisti direkler yerlerdeydi :) bildigim gordugum agir kazalilar bunlar zaten kazasizida yoktur aramayin :)

Vazgeçtik bu sevdadan abi, bugün büyük ihtimal 2009 SLK alacak arkadaş

Faruk'S
17-08-2017, 15:01
1999 model 911'imiz vardı aracı sürekli uzun yolda kullandık daha doğrusu iş yerimize git gel 40 km civarında günde 2-3 sefer git gel yapıyorduk şehirdışı bi yolda 150.000 civarına geldi ancak o süre içerisinde harcadığımız rakamları biz biliyoruz. Yakıt harcaması değil motor, şanzıman yenilendi felan ancak bi dikiş tutmadı. küçük masrafları saymıyorum bile. Keyifli bi araçtı ancak satımı çok zor aylarca konsinye satmaya çalıştık en son galeri sahibi almaya karar verdi uygun bi rakama ona bıraktık o da hala satamadı bi yıldır duruyor araç elinde.. Fantazi aramaya gerek yok açıkcası ben tavsiye etmiyorum

tiMachine
17-08-2017, 16:29
Bu iş aynı karpuz seçmeye benzer.

Karpuzu alırken nasıl baktığında iyi olup olmadığını kesin anlayamıyorsan bu araçları da almak öyledir.

Manava bana iyi karpuzu ver dersin, 1-2 eliyle yoklar " abi bu iyi ya" der. Sende alır ustanı gidersin bakarsın, orasını burasını cıncıklar hatlarına boyasına döşemesine sesine soluğuna bakar, al kardeşim der.

Karpuz kötü çıkar, gidersin manava kardeşim bu kelek çıktı dersin, "abi can sağlığı olsun, açıp kontrol edemem ki" diye cevap alırsın. Ustanda büyük ihtimal böyle bir cevap verir seni yollar.

Ha, biraz içinin temiz olacağı noktalar olmayacak var mı ?

Tabii ki olacak. Nasıl sulandığını bildiğin, nasıl ilaçlandığının, ekildiği toprağın nasıl dinlendirildiğini bildiğin, çiftçinin diğer mahsullerin ne durumda olduğunu gördüğün, ne kadar taşıma süresinde kaldığı ne kadar tezgahta beklediğini bildiğin bir karpuzun, nasıl olacağını az çok tahmin edersin. Karpuzu Bayburt'ta da yetiştirirsin ama ehli Diyarbakır diye geçer.

Şimdi bunu arabaya uyarlayalım ;

Bakımlarının en baştan nerede, kim tarafından, nelerin ne zaman değiştiğini, büyük ihtimalle bu adamın 2.aracı olduğu için birinci aracına bakmasıyla kıyas ederek aslında nasıl bir "petrolhead" veya "normal gitsin abi yeea" kişisi olduğunu anlar, bundan araba alınır veya alınmaz dersin. Yıllarca trafikte yaşayan bir insan ise anlarsın ki bu araba trafikte yaşamış, ha adam gider Sarıyer'de ( trafiksiz sahil kısmı ) yaşar, villasının kapalı garajında tutar, bakım dışında kendisi de uğraşır temiz bırakır o zaman dersin alınır. Ama adam gidipte Ataşehir'de yaşıyorsa bu araba trafik görmedi bozuk yol görmedi demesin bir zahmet, markete giderken bile trafik yaşıyorsun allahın semtinde. Kaza durumuna hiç girmiyorum çünkü bu senin bileceğin iş, hangi kaza büyüktür küçüktür senin için bilemem. Bütün bunları kazasız araçlar hakkında konuşuyorum.

Zaten galerinden alacaksan, o arabada illa ki bir yalan olacaktır. En az yalan olanı tercih etmen gerekiyor. Ha gidip holding sahibi adamların 4. 5. arabası ise onlarda zaten hem az kilometre hem de sadece garajda durmak için ve gösteriş yapmak için alınan arabalar olduğundan mütevellit ( adamların da holding yönetecek ticari kafaya da sahip olduğunu varsayarsak ) elin Ataşehirini görmüş arabaya kıyasla bir 50 bin lira fazla olacaktır. O da karizmanın bedelidir işte.

Bu iş dediğim gibi karpuz seçmek gibi, neyden ne çıkacağını belli olmaz.
Çok iyi bir pazar ve piyasa araştırması ile ne sorunlarının yaygın olduğunu bilerek gidersen sen avantajlı olursun, 997 boxster için ben söyleyeyim 250 bin civarında motor yedikleri ve taşıyıcılarının yanlama gibi durumların sık yapıldığı zamanlarda kırıldığı biliniyor. Eğer arabanın bakım fişinde sık sık alt takım değiştiyse ve senede 3 takım lastik yedi ise ne olduğunu anlarsın. Hadi kolay gelsin seçim senindir.

ercuz
18-08-2017, 11:47
Eski arabalarla ilgili kendi deneyim ve görüşüm şu şekilde;
1-Birkere eski araba alınca ''parası buna yetmiş,ezik v.s'' gibi yorumlar çevreden gelebiliyor (Klasik araç olmadığı sürece)
2-Eski araba mutlaka sorun çıkarıyor ve ne marka olursa olsun mutlaka masraf istiyor ve titiz biriyseniz maliyeti yeni model fiyatına yaklaşıyor,hatta geçebiliyor.
3-Eskiler bir sözü vardır ''Eskinin hayrı olsa,sahibine olurdu''diye,umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden bol şanslar.

ercuz
18-08-2017, 11:50
Bu konuda ve bu paralara sana tek tevsiyem Mazda Mx5 olacaktır.

darkmoon
18-08-2017, 12:35
Eski arabalarla ilgili kendi deneyim ve görüşüm şu şekilde;
1-Birkere eski araba alınca ''parası buna yetmiş,ezik v.s'' gibi yorumlar çevreden gelebiliyor (Klasik araç olmadığı sürece)
2-Eski araba mutlaka sorun çıkarıyor ve ne marka olursa olsun mutlaka masraf istiyor ve titiz biriyseniz maliyeti yeni model fiyatına yaklaşıyor,hatta geçebiliyor.
3-Eskiler bir sözü vardır ''Eskinin hayrı olsa,sahibine olurdu''diye,umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden bol şanslar.

1 e katılıyorum ama bu piyasa işi araçlar için geçerli.. fiyatı ucuz olupda her babayiğidin girişmiyceği araçlar var genel giderlerinden ötürü onlardada muhabbet şu şekilde oluyor yahu bırak o ucuzdur ama onun genel giderleri karşılayabilmen için zengin olmak lazım bir aynasını arasan bulamassın bulsan ikinci el parasına gelir.. gibi gibi..

2 e yede katılıyorum ama zaten eski araçlar çevir kontağı bin şeklinde kullanılmaz bu mantıkda alanların masrafı eksik olmaz alındımı bu işi bilen insanlar zaten a dan z ye ince hafif bir restarayon yapıp motor yürüyen v.b öyle sürüyorlar yani başdan bir masraf yapıyorlarki ilerde ufak ufak masraflar etmesinler.. öyle sürdünmüde araç bir sıkıntı kolay kolay çıkartmıyor..

3 eskiler gene doğru demiş ama eskiler Eskisi olmayanın yenisi (acarı) olmaz , Abanın kadri yağmurda bilinir de demişler ..

16EC813
22-08-2017, 23:20
porçe alındı mı alınmadı mı ama bence yum gözünü al bida mı gelcez dünyaya ya :D

Grimlord
22-08-2017, 23:35
porçe alındı mı alınmadı mı ama bence yum gözünü al bida mı gelcez dünyaya ya :D

Porşeyi almadı bizim arkadaş, gitti 2009 SLK aldı. Gayet mesut :D

VwBrit
23-10-2020, 03:06
2000 model boxster (986) yada 911 (996) kesinlikle tavsiye etmem, eski bi kullanici olarak. Bunlar ilk su sogutmali modeller ve 2009'a kadar urettikleri motorlar (m96/m97) buyuk problemli. Olayin sans ilede alakasi yok mutlaka motor degismesi gerekiyor, amerikada porsche sahipleri dava actilar ve kazandilar, bircogu yenilendi yada garanti uzatildi sirf bu yuzden. Avrupada bu modellerin fiyatlarida cok ucuzdur, cunku tamir masrafi cok. Kisacasi 1998-2009 arasi uretilen boxster yada 911'ler de mutlaka var bu engine problemler, bazi modellerde (1998-1999) risk azaliyor ama genel olarak dokunmamak en iyisi bence :)

2009 dan sonraki modeller (DFI engine), problemsiz, hic bir masraf cikarmaz motor kisminda, ama sogutma sisteminin kanallari yenilenmesi gerekiyor 4-5 senede bir.

Porsche Intermediate Shaft Bearing issue - Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_Intermediate_Shaft_Bearing_issue)

Performance Engines That Suck- The Porsche M96 - MotoIQ (https://motoiq.com/performance-engines-that-suck-the-porsche-m96/)

(Bu arada ufak bi duzeltme, dedigim klasmanda GT ve turbo modelleri haric, cunku onlarda farkli engine var "metzger" block problemsiz kesinlikle.)