PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni evlenen veya evlenecek olan tazeler buraya :D

Sayfa : [1] 2 3 4 5

rebel
11-03-2016, 06:17
s.a millet hayırlı cumalar . geri sayım başladı yakında evleniyorum ve bu yaz evleneceklerede iyi dileklerimi sunuyorum. Gelelim zurnanın zırt dediği yere eşya konusuna...

beyaz eşya alacağız,yanlız sonu yok derya deniz . biraz yardıma ihtiyacım var . marka takıntım yok f/p arıyorum ve beyaz pek düşünmüyoruz .

Yigit-Y
11-03-2016, 06:25
Beyaz eşya samsung tv de lg kullanıyorum 2 yıllık evliyim çok iyi hepsinden memnunum.

VW6R
11-03-2016, 06:34
Allah tamamına erdirsin. 5 aylık evliyim, beyaz eşya sans işi olmasına rağmen bir kere aliyim uzun süre kullaniyim mantığıyla Bosch'un Alman üretim modellerini aldım. Şuanlik gayet memnunuz. Bosch'a ile aynı fabrikada üretim yapan Siemens de bakabilirsiniz fiyatları bi tık daha uygun olabilir. Vestelden uzak durmani tavsiye ederim annemler yıllar önce aynı gün bosch bulaşık mak.Vestel buzdolabı aldı. Bulaşık mak. İlk günkü gibi çalışırken buzdolabı tangir tungur sesler çıkarmaya başladı defalarca servis gelmesine rağmen çözemedi.

Tekrar hayırlı olsun mutluluklar.

rebel
11-03-2016, 06:49
sabah sabah bir ben değilmişim ayakta. günaydın millet teşekkürler :D tatil günümüde beyaz eşya bakarak gecireyim dedim. eskiden araba bakardık şimdi beyaz eşya bakıyoruz vay arkadaş ki ne vay :D

beyaz eşya uzun yıllar kullanılacak bir ürün olduğundan ucuza kaçmayacağım optimum f/p bulmak gayem . siemens ve bosch düşünmekle birlikte yan ürün profiloda çok mantıklı geliyor .

vestele ön yargılı değilim özellikle tv konusunda iki arkadaşım aldı gidip kendim inceledim gerçekten fiyatına göre çok iyi aynı ürün lg de 700 800 fazlaydı. tv de vestel alabilirim ama öncelik çamaşır ,bulaşık makinası ve buzdolabı .

rebel
11-03-2016, 06:51
Beyaz eşya samsung tv de lg kullanıyorum 2 yıllık evliyim çok iyi hepsinden memnunum.

abi hatun mikrodalga alıcak bikaçgüne(samsung olabilir) hepsi samsung deyince merak ettim ?

delta0o
11-03-2016, 06:54
oncelıkle hayırlı olsun mutluluklar dılerım zor donemler sıkıntılı streslı :)

5 yıllık evlıyım beyaz esya hepsı arcelık tv samsung kombı demırdokum.hala sorunsuzlar masallah.bı kere bakım gormedıler :)

bı tek arcelıgın sarjlı supurgesı tırt cıktı hala azda olsa ıs goruyor

AliGizda
11-03-2016, 06:55
Öncelikle Allah tamamına erdirsin, Allah mutlu, mesut, bahtiyar etsin. Bende 11. ayda nikah yapacağım Allah nasip ederse ve herşeyi kendim yapıyorum. Geçen gün Siemens' te kampanya vardı. Buzdolabı+Çamaşır Mak+Bulaşık Mak.+Kurutucu için 6500 TL fiyat aldım. Dandik olan modelleri de değil ayrıca, bir araştır istersen.

Yigit-Y
11-03-2016, 07:11
abi hatun mikrodalga alıcak bikaçgüne(samsung olabilir) hepsi samsung deyince merak ettim ?

Çamaşır buzdolabi bulaşık samsung servisleri harika buzdolabi komp. motoruna 10 yil garanti veriyor
Sadece tv lg

Ankastre simens evde hazır vardı firin ocak microdalga davlumbaz set aşırı iyi onlara para vermedim :)

XoR
11-03-2016, 07:18
Çamaşır / Bulaşık makinası ve Buzdolabını mutlaka Bosch al kafan rahat olur. Diğer markalara göre biraz pahalı kalacaktır ama uzun vadede üzmez. Annemin evinde 25 yıl önce aldığımız Bosch var hiç servis görmedi dolap :)

Televizyon kesinlikle LG fiyat performans ve sorunsuzluk oranı çok çok iyi.

Küçük ev aletlerini hemen almayın bence. Düğün sonrası ufak ufak alırsınız blender rondo ıvız zıvır ama bu küçükler bir araya gelince baya para tutuyor :)

Allah mesut bahtiyat etsin mutluluklar dilerim şimdiden :)

lncdlt
11-03-2016, 07:21
galiba vestel de 7 yil garanti kampanyasi var kacirmayin derim

KÖROĞLU
11-03-2016, 07:43
1 senelik tazemsi olanlar sayılıyor ise birkaç öneri verebilirim.

Samsung'un buzdolabı ve bulaşık makinasını kullanıyorum.
Bulaşık DW-FN310T/XTR - Buzdolabı RT38K5100S8/TR
Bulaşık makinasının kapağında bir sorun oldu adamlar getirip sıfır ile değiştirdiler. (şaşırtıcı bir sshm'i var)
Çamaşır makinası Hoover WDYN 9646 PG - 30S fazlasıyla iyi bir ürün. 1 saatte yıka kurut var. Hayat kurtarır.
15 dk lık ta hızlı program falan güzel alet.
Ütü ile işin varsa Philips GC3560 Steamglide f/p olarak baya iyi. Gidip tefal'e dünya para verme.
Televizyon LG modeller sürekli değişiyor bak incele al derim. Oyun vs seviyorsan 50" ve üzeri al.
PS3 - ps4 olmazsa olmaz. Ben hediye aldırmıştım :D millet saat alır ben ps3 aldırdım ehheheh.
Ses ssitemi tv ile aynı olursa akıllı kumanda alır tek yerden idare edersin.

Bu ve benzeri konuları görünce geçen yapılan bir yorum geliyor aklıma. Yazanı da hatırlamıyorum ama

"böyle mutlu değil misiniz neden evleniyorsunuz" :)

Şakası bir yana bir ömür huzurla geçirirsiniz inşallah.

DOHC
11-03-2016, 07:57
Bende Arçelik hepsi, parmak izi bırakmaz inox falan. Alınca 7 yıl garanti de yapmıştım. Kafam rahat. Arçelik şimdi de 7 yıl garanti veriyor galiba. Bakabilirsin.

rebel
11-03-2016, 08:00
hepinize çok çok teşekkürler.Darısı bizim gibi aynı yola girenlere... allah herkese;sağlık,afiyet,uzun ömürlü bir aile nasip etsin.

Tüm 0arka önerilerine açığım.Annem daha önce hotpoint çamaşır makinası ve buzdolabı kullandı 7 yıl garantili ve çok memnun kaldı.Şimdiki buzdolabı profilo ve çok memnun . bulaşık mainası bosch :D her telden var ve hepsini yıllardır kullanıp çok mutlu mesutlar. bu iş arabadaki gibi şans işi sanırım .

http://www.hepsiburada.com/hotpoint-ariston-aq93f-29-eu-tk-aqualtis-a-9-kg-1200-devir-camasir-makinesi-pm-mthotaq93f29eu

bu ürün hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim ? özellikler fiyata göre çok iyi gedli. önce çamaşır makinasını halledelim sonra bulaşık makinası ve buzdolabına bakalım.

ürünleri olabildiğnce A+++ alma taraftarıyım.

DOHC
11-03-2016, 08:08
A+, ++, +++, B olayına takılma. Hesap yap.
Ben kurutma makinası aldım Arçelik B sınıfı. A+ üründe vardı. Ama aradaki fiyat farkını 15 yılda mı ne geri alabiliyordum elektrik tüketimi olarak. Bende B sınıfı aldım.

rebel
11-03-2016, 08:09
Öncelikle Allah tamamına erdirsin, Allah mutlu, mesut, bahtiyar etsin. Bende 11. ayda nikah yapacağım Allah nasip ederse ve herşeyi kendim yapıyorum. Geçen gün Siemens' te kampanya vardı. Buzdolabı+Çamaşır Mak+Bulaşık Mak.+Kurutucu için 6500 TL fiyat aldım. Dandik olan modelleri de değil ayrıca, bir araştır istersen.
abicim şu kampanya devam ediyorsa bir bakayım saolasın

Çamaşır / Bulaşık makinası ve Buzdolabını mutlaka Bosch al kafan rahat olur. Diğer markalara göre biraz pahalı kalacaktır ama uzun vadede üzmez. Annemin evinde 25 yıl önce aldığımız Bosch var hiç servis görmedi dolap :)

Televizyon kesinlikle LG fiyat performans ve sorunsuzluk oranı çok çok iyi.

Küçük ev aletlerini hemen almayın bence. Düğün sonrası ufak ufak alırsınız blender rondo ıvız zıvır ama bu küçükler bir araya gelince baya para tutuyor :)

Allah mesut bahtiyat etsin mutluluklar dilerim şimdiden :) eyvallah abi. hatun aldı hepsini şimdiden bi süpürge mikrodalga kaldı. yapalım bitsin diyor zaten baya sıkıntılı dönemler dediğn gibi. lan bukadar para gideceğini bileydim kızı kaçırırdım :D

1 senelik tazemsi olanlar sayılıyor ise birkaç öneri verebilirim.

Samsung'un buzdolabı ve bulaşık makinasını kullanıyorum.
Bulaşık DW-FN310T/XTR - Buzdolabı RT38K5100S8/TR
Bulaşık makinasının kapağında bir sorun oldu adamlar getirip sıfır ile değiştirdiler. (şaşırtıcı bir sshm'i var)
Çamaşır makinası Hoover WDYN 9646 PG - 30S fazlasıyla iyi bir ürün. 1 saatte yıka kurut var. Hayat kurtarır.
15 dk lık ta hızlı program falan güzel alet.
Ütü ile işin varsa Philips GC3560 Steamglide f/p olarak baya iyi. Gidip tefal'e dünya para verme.
Televizyon LG modeller sürekli değişiyor bak incele al derim. Oyun vs seviyorsan 50" ve üzeri al.
PS3 - ps4 olmazsa olmaz. Ben hediye aldırmıştım :D millet saat alır ben ps3 aldırdım ehheheh.
Ses ssitemi tv ile aynı olursa akıllı kumanda alır tek yerden idare edersin.

Bu ve benzeri konuları görünce geçen yapılan bir yorum geliyor aklıma. Yazanı da hatırlamıyorum ama

"böyle mutlu değil misiniz neden evleniyorsunuz" :)

Şakası bir yana bir ömür huzurla geçirirsiniz inşallah.

ooo sende tazesin abi daha dumanın tütüyor bayatlamamışın :D saoalsın detaylı yorum için. pc de 186198369131 sayfa açık ordan oraya geçiyorum kafa conta yaktı,subab yakalıcam piston aşşağı az kaldı :D tv yi en sona bırakıcam. önceliğim çamaşır bulaşık mak. buzdolabı. küçük ev eşyalırda bitti . haziranda izmire dönünce trafik başlıyor. daha mobilya alacağız :soru::Deli:

oKsEAt
11-03-2016, 08:10
Beyaz eşyayı Beko'dan temin etmiştim, Koç ailem indirimiyle baya bi uyguna gelmişti piyasaya göre.

Allah tamamına erdirsin inşallah.

wiesmann
11-03-2016, 08:16
A+, ++, +++, B olayına takılma. Hesap yap.
Ben kurutma makinası aldım Arçelik B sınıfı. A+ üründe vardı. Ama aradaki fiyat farkını 15 yılda mı ne geri alabiliyordum elektrik tüketimi olarak. Bende B sınıfı aldım.

+1 bende buzdolabını bu hesapla aldım.

çok araştırdım ben siemens' ten almanya üretimi olanları aldım. (bosch ve siemens' te bütün buzdolapları yerli üretim)

Thracian
11-03-2016, 08:20
Bende de bi kaşıntı, bi istek var. Mobilyası, beyaz eşyası, oturulacak yeri, düğünü-nişanı, adeti, misafiri derken soğuyorum.

Aklımda deli deli sorular.

KÖROĞLU
11-03-2016, 08:20
Diğer ürünleri bilmem ama çamaşır makinası kurutmalı olsun.
Hotpoint ile ilgili hiçbir bilgim yok. Kullandığım için Hoover dedim, bu markanın da iyi bir imajı var bildiğim kadarıyla.
Şimdi öyle olur 500 sekme açarsın tarayıcıda. Kargoya git gel helak olmuştuk.
Ürünü beğen olmadı git mağaza da incele sonra da netten satın al sistemin bu olsun.
Ben baya kar etmiştim bu şekilde. Basit bir örnek vereyim Vestel mağazasında 410 tl olan davlumbası taaa Marmaris bayisinden kargo dahil 210 TL ye aldım 2 tık ile :)
Teknoloji güzel şey vesselam.

Mobilya için gez toz araştır. Ben inegölden aldım aynı ürün burada + 6 Bin rakamla satılıyordu. Teslim süresini yazdır mutlaka. Ödemeni kart ile yap. Sakın ola ki paranın tamamını verme. Şimdi sezon açılıyor adamlar satmak için 40 takla atacaklar sana. İmzayı attıktan sonra boş evde mobilya bekleme.

tuner faruk
11-03-2016, 08:27
Öncelikle Allah tamamına erdirsin :)

Bizde seneye düğün yaza nişan yapıcaz ama ev belli olunca beyaz eşyadan başlıycaz Nisan ayında alıcam neredeyse 1 aydır geziyorum bende samsung ve siemens arasında gidip geliyoruz bosch bana göre marka satıyor şuan evdekilerin hepsi bosch ve annem hiç memnun değil ayrıca samsung ve siemens e göre fiyatları gerçekten uçuk kalıyor.

Ben şubat ayının son günü Samsung dan tv-buzdolabı-çamaşır makinası-bulaşık makinası - mikrodalga fırın için 8.500 liras fiyat almıştım inox parmak izi bırakmayan ve orta sınıfın üstün de olan ürünlerdi.
Aynı gün Siemesden çamaşır makinası- buzdolabı- bulaşık makinası-ankastre seti (fırın davlumbaz ocak) ve mikrodalga fırın için 8.300 lira fiyat almıştım.

Baktığımız ürünler gri inox parmak izi bırakmayan orta sınıf ve üstü ürünler aynı ürünlere Bosch 12.000 TL fiyat verdi :D

Thracian
11-03-2016, 08:32
Diğer ürünleri bilmem ama çamaşır makinası kurutmalı olsun.
Hotpoint ile ilgili hiçbir bilgim yok. Kullandığım için Hoover dedim, bu markanın da iyi bir imajı var bildiğim kadarıyla.
Şimdi öyle olur 500 sekme açarsın tarayıcıda. Kargoya git gel helak olmuştuk.
Ürünü beğen olmadı git mağaza da incele sonra da netten satın al sistemin bu olsun.
Ben baya kar etmiştim bu şekilde. Basit bir örnek vereyim Vestel mağazasında 410 tl olan davlumbası taaa Marmaris bayisinden kargo dahil 210 TL ye aldım 2 tık ile :)
Teknoloji güzel şey vesselam.

Mobilya için gez toz araştır. Ben inegölden aldım aynı ürün burada + 6 Bin rakamla satılıyordu. Teslim süresini yazdır mutlaka. Ödemeni kart ile yap. Sakın ola ki paranın tamamını verme. Şimdi sezon açılıyor adamlar satmak için 40 takla atacaklar sana. İmzayı attıktan sonra boş evde mobilya bekleme.

N11 GG Sahibinden mi baktınız yoksa kendi sitelerinden mi? Akakcede falan bulabiliyormuyuz?

Ome_RS
11-03-2016, 08:45
1 yıllık evliden tavsiyeler :)

TV LG, Çamaşır bulaşık makinası fırın Bosch, Buzdolabı Siemens aldık çok çükür bir sıkıntı yok. Tavsiye ederim. Mikrodalga elektrolux aldık. Izgara vs haricinde bir çok modu da var ama hiç kullanmadık. Sadece buz çözme ve ısıtma için kullanılıyor Annemde kenwood var ben daha çok beğeniyorum.
İmkan varsa satın alma sonrası extra 3 yıl garanti satıyorlar. 160tl fiyatı vardı onu da al derim. Beyaz eşya ne zaman sıkıntı çıkartacağı belli değil.
Buzdolabı için A++ almanı öneririm çünkü sürekli devrede. Diğerleri A+ veya A olsa sıkıntı yok. Fiyat farkı çoksa A alabilirsiniz.
Hayırlı olsun şimdiden :)

by.gkn
11-03-2016, 08:46
Benimde yaklaşık 5 ay oldu beyaz eşyaların tümü siemens tv de samsung. Hepsinden çok memnunum. Hanımın işyerinin siemens anlaşması vardı bize dandik markalardan bile daha ucuza gelmişti.

ido
11-03-2016, 08:47
Hayırlı olsun sımdıden ,Beko bayii olarak turkıye sartlarında beko arcelık beyaz esya kesınlıkle tavsıye ederım su an 7 yıl garantı herseyıne xxx fırmalar gıbı sadece motor'a degil onemlı olan arızalandıgında karsında muhatap bulmak ve sorununu cozum hızı. beko marka dusunursun bak gez dolas modellerını soyle fıyat konusunda cok cok yardımcı olurum heryerede teslımat+montaj yaptırabılırım

Kartal3urak
11-03-2016, 08:48
Beyaz Eşya adına ne varsa Hepsi Boshc'dan Aldım.. Arçelik'den kendi kendine çay demleyen bi makina aldım 1 kere çay demletemedim su ısıtmaya kullanıyorum :D

Tv'de Samsung aldım.. Daha tık demedi hiçbiri şükür

KÖROĞLU
11-03-2016, 08:49
N11 GG Sahibinden mi baktınız yoksa kendi sitelerinden mi? Akakcede falan bulabiliyormuyuz?

Ben kargo vs sıkıntı olmaması açısından.

TV - Buzdolabı - bulaşık makinasını teknosa internet sitesi üzerinden aldım. Ciddi de bir puan kazandım.

2. TV yi Hepsiburada dan almıştım kargo da kırılmış ücret iadesi ettiler.

Diğer ürünleri de Tost makinası - davlumbaz vs. n11 - gg gibi sitelerden işlem hacmi yüksek ve puanı yüksek satıcılardan aldım.

Ses sistemini gold mağazasından, çamaşır mak. elektro w. den aldım en uygun oradaydı.

Özellikle n11 bazen güzel puanlar tanımlıyor ya da anlık indirimler yapıyor. Takip etmek lazım.

Tek tavsiyem tv yi net üzerinden alacaksanız (elden almanızı tavsiye ederim) bilindik bir yerden alın. Ben HB da da 10 gün de iade aldım.

Sadece taksitli aldığım için iadesi de taksitli oldu, kart limiti gereksiz doldu. Ve asla ve asla servis kurulumu gereken bir ürünü açmayın.

Oturup hesapladık sonrasında sanırım hepsini tek yerden alsak nerdeyse buzdolabı kadar fark ödüyorduk.

AliGizda
11-03-2016, 13:22
@tolga_kaan_ abi senin yöntem güzelmiş :) Aklımda bulunsun. Gerçekten herkes herşeyi yüksek fiyata çakmanın peşinde, kiralar vs derken adamların daha çok para kazanması gerekiyor. İnternet sitesinde ise adamın depoda tuttuğu için malı daha ucuza alınabiliyor.

KÖROĞLU
11-03-2016, 13:32
@tolga_kaan_ abi senin yöntem güzelmiş :) Aklımda bulunsun. Gerçekten herkes herşeyi yüksek fiyata çakmanın peşinde, kiralar vs derken adamların daha çok para kazanması gerekiyor. İnternet sitesinde ise adamın depoda tuttuğu için malı daha ucuza alınabiliyor.

Keşke aynı rakamlar olsa mağazadan alsak. Daha çok istihdam olsa vs diye düşünüyorum ama.
Mağazadaki bilgisiz/eğitimsiz/sattığı maldan haberi olmayan kendini geliştirmeyen ve elinde kalanı çakmaya pardon satmaya çalışan satış görevlilerinden çok sıkıldım :)
Ben açıkçası istediğim ürünü cebime en uygun yerden aldım, çok ta iyi yaptığımı düşünüyorum.
Artık öyle güzel siteler var ki yazıyorsun sana 50 farklı fiyat çıkartıyor. Bu forumu kullanabilen herkes benim yöntemi çok rahat kullanır.
En fazla 5 tane farklı üyelik açar o kadar :) Para kolay kazanılmıyor e o zaman kolay da harcamamak lazım.
Ben bi mobilya konusunda gereksiz harcama yaptım, onda da mağazanın atmosferine kapıldık diyelim :D
Gerçi daha önce de yazdım aynı mobilya burada +6 bin gibi bir rakama satılıyor yine kardayım :)

srdralc
11-03-2016, 13:52
az çok teknolojiden anlayan adamlarız.

bir çok kıyas sitesi ve şikayet sitesi var.

zamanın var zaten bir çok avm'de hepsinin mağazası oluyor.

gir içeri bak dolaş aklına yatanların ürün kodunu ve broşürlerini yanına al.

google aç ve yaz.
bir ton fiyatlama sitesi aracılığıyla bak ve al :)

mağazadan bak internetten al yöntemiyle kötü bir elektrikli süpürge 200 lira cebimde kaldı.

Ome_RS
11-03-2016, 13:54
Mobilya için biz eşimin bursalı olması nedeniyle inegöle gittik. giderken pek fark olacağını düşünmüyordum ama gerçekten yerini bulursanız fark var.
Burada pazarlıkla 3700e anlaştığımız ve almaya niyetli olduğumuz yatak odası takımını orada 2950ye bulunca şaşırmıştım. Pazarlığa oturmadan 2500e peşin veriyorlardı. Uygun diye gezelim dedik 5500 kaçtı o ayrı :D
yine nette 4500tl olan C köşe takımını orada 2700 lü fiyatlara gördüm. Sonuç olarak özel boyutta bir yataklı köşeyi 1400e almıştık. Kalan tv ünitesi flan pratik diye ikeadan aldık. eğer çok mobilya alıcaksanız inegöle kesin gidin. Ama mobilyacılar çarşısına değil sanayiye üreticilerin bulunduğu yere gidin.
hatta sanayi ortasında bir yer vardı adını unuttum orada köfte yiyin :D

srdralc
11-03-2016, 13:58
az çok teknolojiden anlayan adamlarız.

bir çok kıyas sitesi ve şikayet sitesi var.

zamanın varSA zaten bir çok avm'de hepsinin mağazası oluyor.

gir içeri bak dolaş aklına yatanların ürün kodunu ve broşürlerini yanına al.

google aç ve yaz.
bir ton fiyatlama sitesi aracılığıyla bak ve al :)

mağazadan bak internetten al yöntemiyle kötü bir elektrikli süpürge 200 lira cebimde kaldı.

Bosch, Siemens ve Profilo aynı marka üretimleri servisleri de bir.
Biz Profilo aldık 2 yıl oldu hanım gayette memnun :)

KÖROĞLU
11-03-2016, 14:03
Mobilya için biz eşimin bursalı olması nedeniyle inegöle gittik. giderken pek fark olacağını düşünmüyordum ama gerçekten yerini bulursanız fark var.
Burada pazarlıkla 3700e anlaştığımız ve almaya niyetli olduğumuz yatak odası takımını orada 2950ye bulunca şaşırmıştım. Pazarlığa oturmadan 2500e peşin veriyorlardı. Uygun diye gezelim dedik 5500 kaçtı o ayrı :D
yine nette 4500tl olan C köşe takımını orada 2700 lü fiyatlara gördüm. Sonuç olarak özel boyutta bir yataklı köşeyi 1400e almıştık. Kalan tv ünitesi flan pratik diye ikeadan aldık. eğer çok mobilya alıcaksanız inegöle kesin gidin. Ama mobilyacılar çarşısına değil sanayiye üreticilerin bulunduğu yere gidin.

:D anılarım canlandı. Biz de netten baktık bir siteye mobilyaminegölden midir nedir öye bir yer. Country alıcaz diye gittik. Dolaşırken inegölde modda diye bir yere girdik.

Showroom falan süper, gezdik dolaştık bi baktık kaparo veriyorum. 1 kere oluyor diye acımadık ama bu gün olsa alır mıyım ? almam.

İlk diye heves ediyor insan. Sanayi içinde bir sürü dükkan var dediğin gibi adam oradan alıp vitrine koyunca + 1000 TL fark veriyorsun.

İyi gezmek lazım.

altugkocer
11-03-2016, 14:12
Allah mutlu mesut etsin öncelikle.

Benim kayınpeder mobilyacı, amcam da beyaz eşyacı olunca çok seçeneğim olmadı :D

Beyaz eşyalarımın hepsi Bosch. Maşallah daha tık demedi, çok kullanışlı ve sağlamlar. Bütçe elveriyorsa tavsiye ederim. Hatta servis kuruluma geldiğinde fırın (inox), ankastre ocak (cam) ve bulaşık makinesi (inox) için Bosch'un kendi temizlik malzemelerini (sprey, krem, kazıyıcı vs.) de aldım. Hanım gayet memnun hem görüntü, hem kullanış, hem dayanıklılık hem de temizlik açısından.

Küçük ev aletleri de ağırlıklı olarak Tefal ama çok da memnun değiliz. Küçük ev aletleri internetteki yorumlara göre alınabilir.

Mobilya işinde çok ciddi kar var. O yüzden pazarlığınızı sıkı yapmanızı tavsiye ederim.

TV olarak kampanyaları takip edip oturma odasına da salona da Philips aldım. Kalite olarak çok iyi değiller idare ediyorum ama fiyat olarak diğer markalardan ciddi anlamda ucuza almıştım.

AliGizda
11-03-2016, 14:21
Keşke aynı rakamlar olsa mağazadan alsak. Daha çok istihdam olsa vs diye düşünüyorum ama.
Mağazadaki bilgisiz/eğitimsiz/sattığı maldan haberi olmayan kendini geliştirmeyen ve elinde kalanı çakmaya pardon satmaya çalışan satış görevlilerinden çok sıkıldım :)
Ben açıkçası istediğim ürünü cebime en uygun yerden aldım, çok ta iyi yaptığımı düşünüyorum.
Artık öyle güzel siteler var ki yazıyorsun sana 50 farklı fiyat çıkartıyor. Bu forumu kullanabilen herkes benim yöntemi çok rahat kullanır.
En fazla 5 tane farklı üyelik açar o kadar :) Para kolay kazanılmıyor e o zaman kolay da harcamamak lazım.
Ben bi mobilya konusunda gereksiz harcama yaptım, onda da mağazanın atmosferine kapıldık diyelim :D
Gerçi daha önce de yazdım aynı mobilya burada +6 bin gibi bir rakama satılıyor yine kardayım :)

Aynen abi. Bizim ki biraz baktığımız yerden almanın derdinde araştırmayı vs sevmez ama bende bir şeye fazla parayı asla sevmem. Dediğin gibi yapıcaz abi :)

Evlenmek falan sıkıntı ya. Kız arkadaşı, nişanlısı olmayan arkadaşlara sesleniyorum kıymetini bilin bu güzel günlerinizin :) Çok büyük dert evlenmek, ev kurmak vs vs.

Abi iyi dedin ya. Bursa' ya hafta sonu bir çıkarma yapayım olmazsa. Pazar günü açık olur mu oralar? En azından taksitle alayım en azından şimdiden taksitlerini ödemeye başlarım olur biter.

kaptan
11-03-2016, 14:23
Bence eşyarı bimeks bi para günlerini denk getir oradan al gayet mantıklı oluyor hediye para veriyorlar onlada diğer eksiklerini tamamlıyabilirsin ��

Ome_RS
11-03-2016, 14:30
Küçük ev aletlerini kesinlikle nette araştırın yorumlara göre alın. Mutfakta eliniz ayağınız çünkü.
Ben philipsten fritöz aldım şu yağsız yapanlardan. Pahalı ama gerçekten sağlıklı ve güzel yapıyor. Tefal bu konuda başarısız çünkü içinde bir ayak var ve pişirme esnasında kırıyor patatesi flan. Philips güzel kanat flan da yaptık 10 numara tavsiye ederim. En azından sağlık için.
Tost makinası korkmazdan aldım şu büfe tipi rahat bastırabildiğiniz kolu olandan. jilet gibi tost sevdiğimden o tip modele yöneldim çok memnunum. Şimdi seramik tabnlıları var aynı modelin o daha güzel.
Korkmazdan çay makinası aldık kahve yapanlardan hiç beğenmedik mesela kahveyi berbat yapıyor. Cay yine fena değil. Alıcaksanız sadece cay olan versiyonu alın.
Arçelik telve kahve makinası 10 numara kahve yapıyor. 2 gözlü olanı var anında 4 fincan çıkarıyor mis gibi. Ben genelde kupaya 2 fincanlık yapıyorum :)
blender philips el tipi olandan var daha tık demedi ne versek çırpıp parçalıyor veya karıştırıyor.
Traş makinası da philips almıştım şu çok parçalıdan. Kısa sakal kesme aparatını çok beğenmedim. topsakal yapıcaz derken komple kesmek zorunda kaldım 2 kere tavsiye etmem. Saç makinası gibi taraklı olanlar daha kullanışlı. Bunun nerden kestiği tam anlaşılmıyor. Derine dalıyorsunuz sürekli.
Ankastre ocak var birde eminçelik marka müteahhit koymuş 2 defa tuşları bozuldu. Garanti geldi yaptı ama çok memnun değilim. Üzerinde tencere bile düz durmuyor. Büyük gözü vok tava için kullanışsız tavayı bırakırsanız sürekli kayıyor ve büyüğün ateşi az. Et mühürleme istediğim gibi olmuyor :)
Ne çok yazdım be :D :D

Ome_RS
11-03-2016, 14:34
Aynen abi. Bizim ki biraz baktığımız yerden almanın derdinde araştırmayı vs sevmez ama bende bir şeye fazla parayı asla sevmem. Dediğin gibi yapıcaz abi :)

Evlenmek falan sıkıntı ya. Kız arkadaşı, nişanlısı olmayan arkadaşlara sesleniyorum kıymetini bilin bu güzel günlerinizin :) Çok büyük dert evlenmek, ev kurmak vs vs.

Abi iyi dedin ya. Bursa' ya hafta sonu bir çıkarma yapayım olmazsa. Pazar günü açık olur mu oralar? En azından taksitle alayım en azından şimdiden taksitlerini ödemeye başlarım olur biter.

Bildiğim kadarıyla hafta sonu açık ama netten bir ara sor. Ben cumartesi gitmiştim.
Bir çok yerde taksit yapıyorlar hatta vade de almıyorlar. Ben her şeyi 9 taksitle almıştım.
İyi gezin aynı mobilyayı farklı dükkanlarda farklı fiyata görürsünüz. Birde mdf mi sunta mı, malzeme kalınlıkları aynı mı dikişleri aynı mı bunlara dikkat edin.
Zaten bütün gün dolaşıp 2-3 yerde güzel konuşunda neredeyse mobilya experi oluyorsunuz. Gitmeden tanıdık marangoz yada bu işten anlayandan tüyo almanızda fayda var. Hiç yoksa netten araştırın. Satıcı bir şeyler bildiğinizi anladığı zaman bile farklı fiyat veriyor. aaa diye azına bakarsanız acımadan yapıştırıyorlar :D
Unutmayın evlenecek adama herkes yolunacak kaz gözüyle bakıyor.

krscan
11-03-2016, 15:52
Bende evleneli yaklasık 7 ay oldu tüm beyaz esyayı arçelik'ten aldım. Aslında almak zorunda kaldım. Bosch almayı düşünüyorduk ancak yakın akrabam arçelik bayisi olunca büyükler oradan alalım diyince arçelik almak zorunda kaldık. İlk basta tereddütlerim vardı ama eşim hepsinden cok memnun özellikle buzdolabı. Televizyon'da bu zamana kadar hep LG aldık hic sorun yasamadık. Bence LG - Samsung ikiside sıkıntısız tv.

hkkcn
11-03-2016, 16:05
benden tecrübeli büyüklerim ve abilerim :D konuyla alakasız ama hep merak etmişimdir, :D bu ev eşyaları totalde nekadara mal oluyor :D a-dan z ye mobilya beyaz eşya felan :D okulun bitmesine az kaldı kızda sıkıştırıyor hahahaha :D

ido
11-03-2016, 16:09
mınımum paket fıyatları 8-9 baslar ustu sana kalmıs

220T
11-03-2016, 16:22
DH Sıcak Fırsatlar başlığında evleneceklere özel konu var.Setler,kampanyalar...

ckrc
11-03-2016, 17:31
Evli değilimde, sıfırdan bekar evi dizdim;

TV LG 42LA Serisi aldım, çok memnumum ömrümün sonuna kadar LG'den şaşmam sanırım.
Samsung'un renkleri neden ise bana hep soğuk geliyor, servisi çok iyi değil anladığım kadarıyla.

Buzdolabi; Beko aldım, bende internetten almak yerine bayi bayi gezenlerdenim, İnternetten 400 TL ucuz aldım, evime getirip ertesi gün kurdular çok memnunum.

Bulaşık Makinesi; Arkadaşlarım ev hediyesi aldılar, Arçelik almışlar ertesi gün gelip kuruldu, çok memnunum, tekrar alırsam yine arçelik alırım.

Çamaşır Makinesi: Arçelik aldım, aynı modelin Beko versiyonuda var,bir farkı yok, çok memnunum, tekrar alırsam arçelik-beko alırım.(Yurtta kalırken vestel kullanıyorduk, çok kötüydü, hiç memnum kalmadım)

Ocak- Arçelik kullanıyorum memnunum, ocak yani.

Salon takımı; BJK'de üreticisinden aldım, 2500 TL Tek bir L Koltuğa verdim ama hiç pişmanlık duymadım, arkadaşlarım bellona- istikbal vs. aldılar hiç memnun kalmadılar, el işciliği her zaman daha iyi oluyor.

Halı-TV Ünitesi-Raf-Kitaplık- Karyola-Dolap vs. IKEA'dan aldım,
Kaliteli mi ? Hayır, Ucuz mu? Hayır
Resmen IKEA Effect yüzünden kendim monte edicem diye aldım.

Bekar evi dizmek, evlilik evinden daha güzel, hobileriniz için pek çok şeyi alabiliyorsunuz. :)

korkmazz
11-03-2016, 21:32
Yaklasik 8 yildir beyaz esya servisligi isi yapiyorum suan bosch da calisiyorum arceliktede calistim kafaniza takilan bir şey olursa cevaplamaya hazirim ayrica mobilya icinde ihtiyaciniz varsa yardimci olabilirim :) size tavsiyem sudur ki piyasada ki markalara yönelin ve en üst sınıf cihazlara kesinlikle girmeyin insanlar bir hevesle aliyorlar bir cok özelliği olan cihazlari ama kullanan var mi ozellikleri yok :) genelde insanlar cihaz ne kadar cok özelligi olsada dügmeye basiyim calişsin mantiginda ☺☺

JJmusti
12-03-2016, 00:04
3 aylık evlıyım beyaz esyalarımı bosch aldım. en cok buzdolabından memnun kaldım sebzelerı cok ıyı saklıyor , kgn57sm34n modelı bu. tv de lg 49uf8507 kullanıyorum tavsıye ederım. aklındakı modellerı hergun googledan arat bıyerde kampanya olur muhakkak. ben teknosadan aldım hedıye cekı seklınde.

Akizilkaya
12-03-2016, 07:55
Hayırlı olsun kardeşim. Bende 2 yıl önce evlendim, beyaz eşya konusunda simens yada Bosch almak en mantıklısı f/p olarak son çıkan ürünler uymayabilir sana ama mantıklı olanı mutlaka bulursun birde zaten çoğu bayii taksit yapıyor elden ödersin. Ben 2 yıl önce simens den aldım servis gerekti 1 gün içinde çözdüler bulaşık makinası dokunmatik ekran dı tamir uğraştırır diyip makinanın sıfırını verdiler. Demek istediğim beyaz eşya da markadan kaçma pişman olursun :) koltuk takımını eğer güvendiğin biryer bulabilirsen yaptır derim mağazadan aldığın en pahalı üründen bile daha sağlam olur. TV konusunda 2014 2015 model cihazlar daha uygun oluyor modeline göre araştırıp al lg marka tvlerin geçişleri daha iyi diğerlerine göre kendinden uydu olması da daha iyi şimdiden hayırlı olsun

Evrenoz
12-03-2016, 08:22
Yaklaşık 1,5 senelik evliyim.. Tüm beyaz eşyaları Siemens aldım. Gayet memnunum.
Televizyonum ise LG, 1 defa panel sorunu çıkardı.. Evden alıp, paneli değiştirip eve geri getirdiler. Memnunum ondan da
Mobilyaları İstikbal aldım. Yatak odası, salon takımı, TV ünitesi, yemek odası.. Gayet ucuza maloldu.. Sıkılırsam 3 sene sonra yatak odasını değiştiririm, yakacağım para neredeyse 1 telefon parası. 30-40 bin tl verip gerçek ahşap yaptırsam, değiştirmeye kıyamazdım, bu yüzden ucuzu tercih ettim. Ucuz derken, yine de İstikbalin en üst serisi idi.. Bir problem yaşamadım aldıklarımda ama bir ahşap değil tabi..

Porselen takımlarda Jumbo'yu tercih ettim. Dünya kadar da para verdim. İlk defa kullandığım bardaklar, elde yıkanırken desenleri silindi. Satış sonrası hizmet 5 para etmezmiş onu gördüm. Uzak durun derim

Yigit-Y
12-03-2016, 08:33
Jumbo çatal bicakta cok iyi porselen de kutahya gural başı çekiyor

ggtoker
12-03-2016, 08:41
s.a millet hayırlı cumalar . geri sayım başladı yakında evleniyorum ve bu yaz evleneceklerede iyi dileklerimi sunuyorum. Gelelim zurnanın zırt dediği yere eşya konusuna...

beyaz eşya alacağız,yanlız sonu yok derya deniz . biraz yardıma ihtiyacım var . marka takıntım yok f/p arıyorum ve beyaz pek düşünmüyoruz .

oncelikle hayırlı ugurlu olsun allah utandırmasın.....

tvde LG den saşma derim...

beyaz eşyadada profilo yu tavsıye ederım...

rebel
12-03-2016, 09:05
Arkadaslarim abilerim cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Camasir bulasik makinasi 2si totalde 3000i gecmeyecek öneri sunarmisiniz. Herkes marka soylemis model cok fazla kafam karisti

Hotpoint aqualtis 9 kg A+++ 1200 devir 1400 tl bunun hakkinda yorum alabilirmiyim?
Bulasik makinasi da max 1500 tl ayirabiliyorum.

Evde lg tv kullaniyoruz yillardir gayet guzel kalitesinden memnunuz . Tv ve buzdolabi icinde max 4000 tl butce ayridim. Aslinda bütçe birazdaha fazlaydi ama ekstaralar cikinca biraz düşürdüm mecburi
Camasir bulasik max. 3000
Tv buzdolabi max . 4000 olacak sekilde tekrar model seklinde alabilirmiyim ?
Tv hariç diğerlerini
Profilo siemens bosh ve samsung , hotpoint dusunuyorum. Model olarak oneri alabilirmiyim?
Urunler mutfak ve banyonun renkelrinden dolayi beyaz olmuyacak inox yada füme renk tercihimiz.

Caesar
12-03-2016, 09:28
8 Senedir evliyim tüm beyaz eşyalarım electrolux daha servis gelmedi o kadar söyleyim.

tv de ise filipips kullanıyorum neden se türklerde bi hastalık FİLİPİPS arada sıkıntı çıkarıyor çıkarınca değiştiriyorum askjdhasd

Ucuza kaçma adam gibi marka al sonra rahat et benden söylemesi.

ido
12-03-2016, 09:33
hotpoint sakın bulasma arcelık bekoda su an camasır aldında bulasık 390 tl baslıyo beko 9141 E A+++ 9 KG 1400 devir +1450 5 programlıda bı bulasık 1100 2550 civarına ustelık 7 yıl garantili alabılırsın hotpoint gibi bi macera bulasma derim

XoR
12-03-2016, 09:38
Ulan bide kadınlar bize anlayışsız ilgisiz der :) konuya bak maşallah herkes döktürüyor :D okumalarını sağlamak lazım :)

ido
12-03-2016, 09:40
ben bayi oldugum icin nedir ne degildir az cok biliyorum ...

Draniela
12-03-2016, 09:57
26.5 yıllık bekarım oh ne rahatım :D

Mutluluklar dilerim :)

srdralc
12-03-2016, 10:05
Arkadaslarim abilerim cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Camasir bulasik makinasi 2si totalde 3000i gecmeyecek öneri sunarmisiniz. Herkes marka soylemis model cok fazla kafam karisti

Hotpoint aqualtis 9 kg A+++ 1200 devir 1400 tl bunun hakkinda yorum alabilirmiyim?
Bulasik makinasi da max 1500 tl ayirabiliyorum.

Evde lg tv kullaniyoruz yillardir gayet guzel kalitesinden memnunuz . Tv ve buzdolabi icinde max 4000 tl butce ayridim. Aslinda bütçe birazdaha fazlaydi ama ekstaralar cikinca biraz düşürdüm mecburi
Camasir bulasik max. 3000
Tv buzdolabi max . 4000 olacak sekilde tekrar model seklinde alabilirmiyim ?
Tv hariç diğerlerini
Profilo siemens bosh ve samsung , hotpoint dusunuyorum. Model olarak oneri alabilirmiyim?
Urunler mutfak ve banyonun renkelrinden dolayi beyaz olmuyacak inox yada füme renk tercihimiz.

Hotpoint TR pazarına Ariston ile girdi.

Ariston'un ülkemizde marka imajı yerlerde sürünüyor.
Tasarım olarak, ürün özellikleri olarak bir çok markadan öndeler fiyat olarakta makul seviyede olmasına rağmen ARISTON adı hep bir ikileme soktu beni en sonunda almadım.

En çok LG'de karar kılmıştım, malesef ki çamaşır makinesi 85 CM olduğundan, 70 cm standart yerine sığmadı set olsun renk farklı olması mantığıyla Profilo komple Inox'a döndük :)

LG'de söylediğin fiyatlara bulaşık ve çamaşır makinesi mevcut.
en önemli şey Servis durumu, şuan da en yaygın Bosch-Siemens-Profilo ortak servis ağı.

Bulaşık makinesine evliliğin ilk zamanları misafir çok olur bizim buralarda, haddinden fazla bulaşık koymuşlar bir pervane kırılmış 24 saat içinde değiştirdiler.

Eve girerken galoş giydi mi sorusundan başlayıp, güler yüz ve kullanım tanıtımı yaptı mı diye soruyor iş bitiminden en geç 2 gün içinde aramışlardı beni.

Buzdolabı A++ 1900
Çamaşır Makinesi A+++ 1300 civarı rakamdı
Bulaşık Makinesi A+ 1100 civarı - A++ olan 1900'dü.
Ankastre Set (Davlumbaz+Ocak+Fırın (Siyah Cam) 1350

Televizyon ise Vestel aldım, Fiyat ve ekran ölçülerinden dolayı ve memnunum şuana kadar sıkıntı çıkardı.
50' 50PF8175 - 3D, 400 Hz, Çift Ekran (Çift Uydu veya İnternet gerektiriyor) 1900 liraya aldım.

srdralc
12-03-2016, 10:10
Düzeltme olmadığından ekliyorum ;

Televizyon ise Vestel aldım, Fiyat ve ekran ölçülerinden dolayı. Memnunum şuana kadar sıkıntı çıkarmadı.
50' 50PF8175 - 3D, 400 Hz, Çift Ekran (Çift Uydu veya İnternet gerektiriyor) 1900 liraya aldım.

Ütü içinde Tefal almıştık 2.5 psi Buharlı 370 TL civarıydı istanbulbilisim'den almıştım.

Son olarak elektronik şans işi, Profilo Türk markasıydı Almanlar satın alınca bakış değişene kadar akla karayı seçmişlerdi onunda geçmişi Ariston gibiydi.

Hotpoint Ariston'un bu ön yargıyı yıkması biraz sürecek gibi.
Ama tasarım olarak en göze hoş gelen hep Hotpoint'te denk geldi :)

ahmet3425
12-03-2016, 10:10
Butun yatak odasi, yemek odasi, oturma guruplari, halilar, kucuk ev aletleri hepsini evkurdan aylik 380 tl x24 ay taksitle aldim son 2 taksit kaldi :) gayet memnunuz esyalardan...

ikuybu
12-03-2016, 10:17
şimdiden mutluluklar.

beyaz eşyayı kız tarafı almıyor mu :)

ahmet3425
12-03-2016, 10:25
Beyaz esyayi da kayin validem kankisi arcelik bayisinden aldi inix son sistem onlardanda gayet memnunuz.

rebel
12-03-2016, 10:44
Ulan bide kadınlar bize anlayışsız ilgisiz der :) konuya bak maşallah herkes döktürüyor :D okumalarını sağlamak lazım :) hatunlara yayalim.kesin bilgi :) ne cektik be abi :)

hotpoint sakın bulasma arcelık bekoda su an camasır aldında bulasık 390 tl baslıyo beko 9141 E A+++ 9 KG 1400 devir +1450 5 programlıda bı bulasık 1100 2550 civarına ustelık 7 yıl garantili alabılırsın hotpoint gibi bi macera bulasma derim
Abi niye bukadar onyargi var anlamadim. Bilmedigim okumadigim biseymi var ? Daha once annem ariston kullandi 8 yil cok memnun kaldik. Simdi tekrar aldi bi sikinti yok

Hotpoint TR pazarına Ariston ile girdi.

Ariston'un ülkemizde marka imajı yerlerde sürünüyor.
Tasarım olarak, ürün özellikleri olarak bir çok markadan öndeler fiyat olarakta makul seviyede olmasına rağmen ARISTON adı hep bir ikileme soktu beni en sonunda almadım.

En çok LG'de karar kılmıştım, malesef ki çamaşır makinesi 85 CM olduğundan, 70 cm standart yerine sığmadı set olsun renk farklı olması mantığıyla Profilo komple Inox'a döndük :)

LG'de söylediğin fiyatlara bulaşık ve çamaşır makinesi mevcut.
en önemli şey Servis durumu, şuan da en yaygın Bosch-Siemens-Profilo ortak servis ağı.

Bulaşık makinesine evliliğin ilk zamanları misafir çok olur bizim buralarda, haddinden fazla bulaşık koymuşlar bir pervane kırılmış 24 saat içinde değiştirdiler.

Eve girerken galoş giydi mi sorusundan başlayıp, güler yüz ve kullanım tanıtımı yaptı mı diye soruyor iş bitiminden en geç 2 gün içinde aramışlardı beni.

Buzdolabı A++ 1900
Çamaşır Makinesi A+++ 1300 civarı rakamdı
Bulaşık Makinesi A+ 1100 civarı - A++ olan 1900'dü.
Ankastre Set (Davlumbaz+Ocak+Fırın (Siyah Cam) 1350

Televizyon ise Vestel aldım, Fiyat ve ekran ölçülerinden dolayı ve memnunum şuana kadar sıkıntı çıkardı.

Düzeltme olmadığından ekliyorum ;

Televizyon ise Vestel aldım, Fiyat ve ekran ölçülerinden dolayı. Memnunum şuana kadar sıkıntı çıkarmadı.

Ütü içinde Tefal almıştık 2.5 psi Buharlı 370 TL civarıydı istanbulbilisim'den almıştım.

Son olarak elektronik şans işi, Profilo Türk markasıydı Almanlar satın alınca bakış değişene kadar akla karayı seçmişlerdi onunda geçmişi Ariston gibiydi.

Hotpoint Ariston'un bu ön yargıyı yıkması biraz sürecek gibi.
Ama tasarım olarak en göze hoş gelen hep Hotpoint'te denk geldi :)

şimdiden mutluluklar.

beyaz eşyayı kız tarafı almıyor mu :)

Beyaz esyayi da kayin validem kankisi arcelik bayisinden aldi inix son sistem onlardanda gayet memnunuz. abicim profiloya onyargili degilim aslinda hic bir markaya . Bosch alip lanet eden altus alip memnun kalan var . Bu biraz sans isi.birde her markanin her modeli iyi olmaz,olamaz. Verdiginiz fiyatlar hangi model? Bizde inox bakiyoruz. Vestel tv düşünüyorum. Gozumle gordum izledim. Marka takintisi var bizde. Fiyat faydaya bakarim. Iseme yararsa alirim. Aristona niye bukadar on yargi var okuduğum heryerde herkes memnun. Çok şık duruyor ve kagit uzerinde ozellikleri cok iyi. Herkes kullandigi urunu yazıyor olay burda kopuyor. En iyisi bosch siemens ama okadar cok problemli yorum okudumki hatta boschu artik direk kafadan eledim. Faiş servis fiyatlari cikabiliyor. Yani her urunde sikinti var . Sans kader kismet meselesi. Onemli olan kronik problem olmasin
Ankastrem var evde 3 lu set zaten. Suan bu 4ü lazim.

rebel
12-03-2016, 10:55
Rahatina duskun rahat arkadaslari yumurta totoya dayandimi pistlerde gormek isteriz :) secmesi,almasi dert.parayla bitmiyor cok verincr en iyisi olmuyor. Secip arastrmak lazim. Fiyat fayda olayina bakiyorum. Isime yaramayan seyleri asla almam. Bilincli tuketici olmak lazim. bizim insanimiz kullnmasada alip hava atmayi cok sever. 8 programli makina almis. Hangisini kac kere kullandin desen cevap yok :) 3 4 programli makinalar fazlasiyla yeterli. Bize cok ozellikten öte mantikli f/p urunleri lazim. Tabiki karsidaki muattapta onemli.

Beko ve arcelikten kimisi uzak dur kimisi cok iyi diyor. 7 yil garanti veriyormus suan beko. Guvenmese malina vermez sanirim.
En son ne
arcelik vestel beko
Nede
Siemens bosh alicam

Orta yollu sanirim profilo :) abi her yorumu yek tek okuyorum kafam billur oldu :) arkadaslar olayi topluyorum

Ornek verirken rica ediyorum marka degil model olarak verirseniz sevinirim.
Her marka olur
Arcelik vestel beko siemens bosh profilo ariston samsung yeterki gereksiz ozelliklerlr sisirilmemis inox görünüm (ankastrem var ve inox) istemekteyim.

@ikuybu Beyaz esya her yorede farkli olabiliyor . Bizde bulasik camasir mak. Kiz tarafi, tv buzdolabini erkek alir.küçük ev esyalarimizi halletik birtek mikrodalga ve supurge kaldi onlarida hallettik sayilir. Mobilyari haziran da izmire dondugumde kisikkoy yada karabaglar mobilyacilar sitesinden halletmeyi dusunuyoruz. Tesekkur ederim yorumlar icin :) guzel stresler ama arastrdikca icinden cikilmaz hal aliyo. En son gidip gözümü kapayip alicam :)

ido
12-03-2016, 11:06
beyaz esya % 50 sans ısı dogrudur ama onemlı olan bence urun sonrası hızmet ,musteri memnunıyeti yoksa her markadan sıkayetcı olan bır cok ınsan var, ben ısın ıcınde oldugum ıcın bır hotpoınt aldın bozuldu karsında muhatap bulamıyorsun musterı memnunıyetı dusuk bekoda arıza olmuyor, mutlaka oluyor kusursuz degıl ama musteri magdur etmıyor memnunıyetını saglıyor dunya pazarında su an beko ilk 5'de ingilterede 1nci beyaz esya ispanyada keza oyle barcelonaya sponsor

!KO
12-03-2016, 11:08
arcelik ben almam sahsen niye benim elim değiyo hepsine :D

şaka biyana arçelik dısardan ürün alırken bile kıl firmadır cok titizdir uydurmasyon iş yapmaz hiçbi zaman

servis ağını filan bilmem :) kullandığı malzemelerde sağlamdır onu bilirim :)

srdralc
12-03-2016, 11:26
Çamaşır Makinası - Profilo CME10XETR
Bulaşık Makinası - Profilo BM5380MG
Buzdolabı - Profilo BD2056I3PN
Televizyon - Vestel 50PF8175

JJmusti
12-03-2016, 11:33
bosch ve profilo aynı fabrıkada uretılıyor dıye bılıyorum yerlı uretımlerı.

srdralc
12-03-2016, 11:34
Çamaşır Makinası - Profilo CME10XETR
Bulaşık Makinası - Profilo BM5380MG
Buzdolabı - Profilo BD2056I3PN
Televizyon - Vestel 50PF8175

Vestel tv alacaksan Gittigidiyor'dan bir kullanıcı önereyim sana ; cagaakdag Hatay'da adamın 6 mağazası var ben 4 tane tv aldım eşe dosta.
Gaziantep'de 1700 lira fiyat verdikleri ürünü Kart kampanyasıyla 1465'e almıştım.

http://profil.gittigidiyor.com/cagaakdag
%100 olumlu BAŞARILI SATICI zaten :)

Kargoya teslimine göre servis kaydını açıyor direk hiç uğraşmıyorsun, mağazadan alsam belki bu adam kadar ilgilenmezdi.

cabrioleter
12-03-2016, 11:46
kanka sende para b*k gibi.
http://www.teknosa.com/urunler/115040627/dyson-dc-52-total-animal-elektrikli-supurge
bak bu elektrik süpürgesinin turbosu var yakışır sana :D

burak10
12-03-2016, 14:33
Evlenmeyin arkadaşlar boşverin :)

KMR2-GT
12-03-2016, 14:34
Evlenmeyin . .

M_PROJECT
12-03-2016, 14:37
evlenme , banlarim !

mertergec
12-03-2016, 14:50
sosyal mesaj : Evlenmeyin...

slowmotion
12-03-2016, 14:54

Sosyal mesaja destek, evlenmeyin çocuk yapmayin. Gezin tozun takilin eğlenin��

turbo&quattro
12-03-2016, 15:26
Evlenmenin geregi yok diyenlere arti bir :D

Thracian
12-03-2016, 15:41
Evlenmeyin arkadaşlar boşverin :)

Evlenmeyin . .

evlenme , banlarim !

Sosyal mesaja destek, evlenmeyin çocuk yapmayin. Gezin tozun takilin eğlenin��

Evlenmenin geregi yok diyenlere arti bir :D

Şimdi abilerim. 29 yaşımdayım. Kız arkadaşım da benden 3 ay küçük. 11 yıldır beraberiz. 11 yıldır antalyada rus turist ağırlıklı ortamda yaşadım. Şimdi uçak kriziyle işler bozuldu memlekete döndüm. İş sıkıntım var. Kendi iş yerimi kapattım. Piyasa sebebiyle iş kurmayak yerine işe girmek istiyorum. Yeni bir meslek edinmek istiyorum. IT de kariyer yapmak istiyorum. Sevgilim beni sevsede evlilik için sıkıştırmıyor

Sizce ne yapmalıyım???

slowmotion
12-03-2016, 15:47
Sorunun cevabi yukarida verilmis :)

aRSLaN
12-03-2016, 16:19
Ekim sonunda balayı için havanın denize girmek için uygun olacağı ülke/ada tavsiyeleriniz var mı? Uçuş süresi 5-6 saate kadar olan.(Sigara kullanımı sebebiyle)

Dubai güzel ama hem gereksiz pahalı hem klişe.(yaklaşık 30k tl)
Mısır ve Fas mantıklı gibi. Tenerife bitki örtüsü bakımından çıplak, Madeira'da kıyı oteli sıkıntısı var.

Thracian
12-03-2016, 16:35
2 sene önce Mısır Hurgada da 16 gün kaldım. Şuanda hem Ataturk hemde sabihadan uçuş var. İkibuçuk saat uçuş sürüyor. Yalnız vize istiyorlar. Bebekteki konsolosluktan alınabiliyor. Aklınıza çok büyük bi yer gelmesin. Çöl ortamı. Şubatta denize girip dondurma yedim. 7 FUNDU 1 dolar yapıyordu. 5 dolara her yere ulaşım var.

Otellere booking ten bakıp mail atıp fiyat istenebilir.

Ayrıca sharm el seyh bir tık üstünde hurgdanın ama tecrübe etmedim.

Dünyayı geziyorum e hurgada yazarsan 2 bölüm halinde program yaptılar. Aynı hafta bende oradaydım

M_PROJECT
12-03-2016, 16:36
Şimdi abilerim. 29 yaşımdayım. Kız arkadaşım da benden 3 ay küçük. 11 yıldır beraberiz. 11 yıldır antalyada rus turist ağırlıklı ortamda yaşadım. Şimdi uçak kriziyle işler bozuldu memlekete döndüm. İş sıkıntım var. Kendi iş yerimi kapattım. Piyasa sebebiyle iş kurmayak yerine işe girmek istiyorum. Yeni bir meslek edinmek istiyorum. IT de kariyer yapmak istiyorum. Sevgilim beni sevsede evlilik için sıkıştırmıyor

Sizce ne yapmalıyım???

evlilik haric hersey , vejeteryan ol mesela . vegan kizlar da baya iyidir .

M3CSL
12-03-2016, 18:21
Vestel sikintili buzdolabinda. Gurultulu ve servisi sikintili
Bosch iyi ama pahali ve yabanci. Arcelik nasil olur acaba

alperaslann
12-03-2016, 20:16
Vestel sikintili buzdolabinda. Gurultulu ve servisi sikintili
Bosch iyi ama pahali ve yabanci. Arcelik nasil olur acaba

5 sene önce Arçelik buzdolabı aldı bizimkiler. Geçen yaz garantisi bitti 1 ay sonra soğutma boruları bozulmuş. 300 küsür TL ödemiştik sanırım. :)

rebel
14-03-2016, 06:35
Gunaydin hepimizin başı sağolsun

!KO
14-03-2016, 09:40
bu konuya giripte evlilikten soğumayan varmı ya :)

alperaslann
27-03-2016, 13:40
S.a. İyi bir kurutma makinası tavsiye edebilecek olan var mı ? Teşekkür ederim.

asmisinsan
28-03-2016, 09:58
8 yıl oldu evleneli bosh ve siemens almıştım buzdoladı aldıgımda bi sorun çıkardı garantiden bi kaç parça degişti onun dışında sıfır sıkıntı oldu malzemeleri dogubankın karşısındakı altın handan spotculardan almıştım peşin olarak daha uyguna geliyor tabi şimdilerde arçelik bayisinde 950 tl olan fırını arkadaşim 650 tl ye evde kurulumu dahil n11 den aldı orayada bakın bence modelleri belirledikten sonra

wiesmann
28-03-2016, 10:45
ya beyaz eşya aranılır garantisiyle kovalanır asıl mobilya işi ne olacak? sitelerde herkes birbirine çamur atıyor..

KÖROĞLU
28-03-2016, 11:07
ya beyaz eşya aranılır garantisiyle kovalanır asıl mobilya işi ne olacak? sitelerde herkes birbirine çamur atıyor..

Mobilyanın ucu bucağı yok. Tamamen bütçe ve beğeniyle alakalı. Önce mobilya için en fazla ne harcarım diye planlama yapmak lazım.

Ben 12 civarı düşünürken gaza gelip %50 fazla verdim. Kaldı ki aldığım yer de üreticisi. Aynı malzemeyi buradan alsam 5-6 fazla ödemem içten değildi.

Ama çok para vermeyin derim.

MBuğra
28-03-2016, 11:26
Mobilya kadar alirken bi ton para sayipta, ertesi gun degeri dusen hic bir sey yok. 12 liraya aldigini ertesi gun poseti ustunde sahibindene koy 6 lira bile vermezler.

Ben daha evlenmedim, henuz cok uzagim ama size tavsiyem uzun sure onceden sahibinden.com'dan ikinci el takip etmeye baslayin. Sirf bu sayede bir abim 0 yatak odasi takimini, yari fiyatindan daha ucuza aldi. Satan cift dugune 2 hafta kala ayrilmislar, o yuzden aldiklari tum esyalari elinden cikartiyorlardi :)

Ufuk
28-03-2016, 11:30
bu konuya giripte evlilikten soğumayan varmı ya :)

kaç kaç kaç. Şurayı okudukça korkuyorum.

wiesmann
28-03-2016, 12:36
Mobilyanın ucu bucağı yok. Tamamen bütçe ve beğeniyle alakalı. Önce mobilya için en fazla ne harcarım diye planlama yapmak lazım.

Ben 12 civarı düşünürken gaza gelip %50 fazla verdim. Kaldı ki aldığım yer de üreticisi. Aynı malzemeyi buradan alsam 5-6 fazla ödemem içten değildi.

Ama çok para vermeyin derim.

valla bende açılmamaya çalışıcağım şu yemek masası takımı ne saçma şeydir anormal fiyatlar duyuyorum.

Mobilya kadar alirken bi ton para sayipta, ertesi gun degeri dusen hic bir sey yok. 12 liraya aldigini ertesi gun poseti ustunde sahibindene koy 6 lira bile vermezler.

Ben daha evlenmedim, henuz cok uzagim ama size tavsiyem uzun sure onceden sahibinden.com'dan ikinci el takip etmeye baslayin. Sirf bu sayede bir abim 0 yatak odasi takimini, yari fiyatindan daha ucuza aldi. Satan cift dugune 2 hafta kala ayrilmislar, o yuzden aldiklari tum esyalari elinden cikartiyorlardi :)

benzer bir örneğe şahit oldum evet. benim tercih edeceğim bir şey değil ama.

Uur
28-03-2016, 12:46
15 Ekim kara gün benim içinde :D

Burayı okudukca nası alcam lan okadar şeyi diyorum. Hayırlısı :)

AliGizda
28-03-2016, 13:01
15 Ekim kara gün benim içinde :D

Burayı okudukca nası alcam lan okadar şeyi diyorum. Hayırlısı :)

Benimde 8 Ekim :) Ben bu hafta sonu mobilya bakmak için Bursa tarafına gitmeyi planlıyorum, önereceğiniz mobilyacı varmıdır?

KÖROĞLU
valla bende açılmamaya çalışıcağım şu yemek masası takımı ne saçma şeydir anormal fiyatlar duyuyorum.

Açık yazayım, evin küçük ise (105 m2 benim ki küçük) masa falan alma. Aldık 2 yada 3 kere kullandık. Koyduk odada yer kaplıyor.

Vermeye de kıyamıyoruz bir ton para verdik. Kalakaldı öyle.

En güzeli güzel bir tv ünitesi uydu alıcısı ve koymak için , bir de aynalı konsol tabak çanak ıvır zıvır toplasın diye.

Güzel rahat bir koltuk takımı ve güzel bir sehpa. Gerisi boşa verilen para. Koltuğa verdiğine acıma ama, hatta altı falan açılırsa daha kullanışlı olur.

iztuzu
Arkadaşlar, düğün yaptınız eşyaların taksitlerini ödüyorsunuz/ödediniz. Aradan biz erkeklere göre epey kısa - bayanlara göre epey uzun bir zaman sonra:
-Aşkım, salondaki oturma grubundan sıkıldım, şöyle bir kanepe alalım.
-(Erkek sessiz düşünür, iki coilover parası o oturma grubu) Ben arabaya difüzör alacaktım, yay taktıracaktım.
-Ben sana kanepenin yayları gitmiş diyorum, sen arabadan bahsediyorsun. Dünyada arabandan daha önemli şeyler var. Hem şu perdeleri de yenileyeceğim ona göre.
-Ee o zaman ben arabaya 5 tllik araba kokusu alayım, bunla yetineyim şimdilik.
Tarzında konuşmalar yaşayabilirsiniz. Herkese huzurlu, mutlu evlilikler arkadaşlar.

wiesmann
28-03-2016, 13:12
Açık yazayım, evin küçük ise (105 m2 benim ki küçük) masa falan alma. Aldık 2 yada 3 kere kullandık. Koyduk odada yer kaplıyor.

Vermeye de kıyamıyoruz bir ton para verdik. Kalakaldı öyle.

En güzeli güzel bir tv ünitesi uydu alıcısı ve koymak için , bir de aynalı konsol tabak çanak ıvır zıvır toplasın diye.

Güzel rahat bir koltuk takımı ve güzel bir sehpa. Gerisi boşa verilen para. Koltuğa verdiğine acıma ama, hatta altı falan açılırsa daha kullanışlı olur.

ev büyük 150 m2 bu yüzden o masa lazım olacak maalesef. koltuk takımı da dediğin gibi düşünüyoruz rahatça oturacağımız bir koltuk olsun istiyoruz. zaten mantıken en çok o kullanıldığı için rahat ve sağlam bir şey olmalı.

wiesmann
28-03-2016, 13:14
hepsi bir kenara da;

"ulan ben sanayide takılan araba parçası usta kovalayan adamdım ne ara perde konuşmaya yemek takımı bakmaya başladım?" nelerle ilgileniyorum lan ben!? diye düşüncelere dalıyorum..

bu sizde de oluyor mu?

LnchCntrl
28-03-2016, 13:45
Biliyosunuz Kayseri'deyim mobilya sektörü burda baya gelişmiş durumda.

İstikbal'de tanıdıklarım da var, yardımcı olacğaım bi konu olursa pm atın sizin için fiyat alabilirim

AliGizda
28-03-2016, 13:53
hepsi bir kenara da;

"ulan ben sanayide takılan araba parçası usta kovalayan adamdım ne ara perde konuşmaya yemek takımı bakmaya başladım?" nelerle ilgileniyorum lan ben!? diye düşüncelere dalıyorum..

bu sizde de oluyor mu?

Ben şu an bir yandan para biriktiriyorum, ve ben direk kendime kenara attığım paraları bekar olsam arabama neler yapardım diye bir düşünüyorum sonra kendime küfür ediyorum, ne gerek vardı da evleniyorum diye.

ERK_RS
28-03-2016, 14:01
Beyler kazamız mübarek olsun, konuyu yeni gördüm.

17 Temmuz'da düğünüm var.

Beyaz eşyaların hepsini Bosch'un Almaya üretim ürünlerinden aldık (Buzdolapları yerli üretim.)
TV ünitesi, Yemek Masası, yatak kasası ve bir çok aksesuarı Mudo'dan hallettik.
Yemek takımları tamam, oturma grubu Ocak ayında siparişini verdik.
Yatağı geçen ay aldık.

Önümüzdeki hafta şu anda oturduğum evde komple tadilata başlıyorum;
pimapenler, parkeler, banyo, mutfak, kapılar 40-50 günlük bir süreç var önümde yorucu geçecek.

Sonrasında da eşyaların gelmesi ve kurulması olacak.
Maddi olarak zaten battım, umarım moral olarak batmam :D

Trance-R
28-03-2016, 14:02
Ben şu an bir yandan para biriktiriyorum, ve ben direk kendime kenara attığım paraları bekar olsam arabama neler yapardım diye bir düşünüyorum sonra kendime küfür ediyorum, ne gerek vardı da evleniyorum diye.

sen öyle diyorsun da kardeşim, o düşüncelerin ve hayallarin sonu yok :)

Benim hatun Pembe'yi çok sever, pembe buzdolabı isyordu ve bende araştırdım... neyse... bizim arkadaşlar durumuMU öğrenince;

- adam eskiden TYPE-R bakıyordu, şimdi de Pembe Buzdolabı bakıyor diye Şaka konusu olmuştum :)

moralini bozma, ev kuruyorsun, olucak hepsi...

Octane
28-03-2016, 14:07
Benim kız arkadaşım vardı, hem kendi arabası vardı hem de kendi evi vardı. Ben ayrılmıştım 20 küsür yaşında evlenecek miyim diye. Buraları okuyorum, acımasızca her şeyi yıkmışlar erkek tarafına, çevremdekileri görüyorum, evliliklerine düğünlerine gelin kaprislerine bakıyorum da.

Ben aklımı ......im.

AliGizda
28-03-2016, 14:23
sen öyle diyorsun da kardeşim, o düşüncelerin ve hayallarin sonu yok :)

Benim hatun Pembe'yi çok sever, pembe buzdolabı isyordu ve bende araştırdım... neyse... bizim arkadaşlar durumuMU öğrenince;

- adam eskiden TYPE-R bakıyordu, şimdi de Pembe Buzdolabı bakıyor diye Şaka konusu olmuştum :)

moralini bozma, ev kuruyorsun, olucak hepsi...

Aynen abi tek temennimiz o zaten :)

Ben ve nişanlım yapıyoruz ve yapıcaz herşeyi, gerçekten çok zor. Allah düğün yapanlara da yapacaklara da sabır, güç, kuvvet versin.

Benimle de hep her hafta sonu araba yıkayan sen artık evde bulaşık yıkarsın diyolar :)

clioGT
28-03-2016, 15:08
mudoya bi dolaba 10 binler vermeden o tarz ahşap mobilya bulabaileceğim yer bilen tavsiye edebilecek olan var mı istanbuliçi? yaka farketmesz.

Ufuk
28-03-2016, 15:16
Benim kız arkadaşım vardı, hem kendi arabası vardı hem de kendi evi vardı. Ben ayrılmıştım 20 küsür yaşında evlenecek miyim diye. Buraları okuyorum, acımasızca her şeyi yıkmışlar erkek tarafına, çevremdekileri görüyorum, evliliklerine düğünlerine gelin kaprislerine bakıyorum da.

Ben aklımı ......im.

oo bile bile lades olmuş hazıra kurulacaktın reyiz sen çok yanlış gelmişsin :D

ArdaERHAN
28-03-2016, 15:23
dekorozan mu ne bi site var orda uygun fiyatlı demonte ürünler var benimde mayısta düğünüm var eksiklerimin %20 sini oradan tamamladım mobilyalarda ürünlerin ölçülerine bakıp sipariş verin sadece piyasanın nerdeyse yarı fiyatına ürün alabiliyosunuz oturma grubunu istanbul yolundaki isordan aldım uygun ve kaliteli beyaz eşyayıda vestel ankamall şubesinden aldım 7 yıl garantili diğer şubelerine göre indirimli veriyo ankaradaki en çok satış yapan vestel bayiymiş söylediğine göre o yuzden uygun veriyormuş cidden öyle herkesin allah yolunu acık etsin yardımcısı olsun :D düğün yeri bakanlara gelinlik bakanlara ankara içi yardımcı olabilirim 2 aydır işi gücü bırakıp bunlarla uğraştım :D kına yeri ve balayı mevzum kaldı sadece ondada fikri olan varsa cok sevinirim

wiesmann
28-03-2016, 15:24
mudoya bi dolaba 10 binler vermeden o tarz ahşap mobilya bulabaileceğim yer bilen tavsiye edebilecek olan var mı istanbuliçi? yaka farketmesz.

bazen değişik ürünler denk gelebiliyor uyguna bir bak istersen çoğu da istanbuldan;

https://www.zet.com/ev-ve-yasam/mobilya

LnchCntrl
28-03-2016, 15:24

Ben aklımı ......im.

Aslında daha zor ya. Herşeyi kız yapıyor insan kendini tuhaf hissetmez mi

hissetmez mk takıl işte :D :D

Ome_RS
28-03-2016, 15:36
ben alışveriş ve düğünden sonra şunu anladım ve çok netim bu konuda.
Bende de olduğu gibi herkes de 1 kere evleniyoruz olmuşken en iyisi olsun mantığı var. Çok yanlış o kafayla heyecanla birşeyler bakarken çok yanlış şeyler alınabiliyor. Bütçe rahat değilse bir çok şeyi ekonomik olanından alın. Hele ki kira eviniz varsa sakın pahalı şeyler almayın. Detaylara takılmayın birak eksikler olsun. Temel ihtiyaçları halledin. Daha sonra yaşadıkça lazım olanları alır ve ilerleyen yıllarda kendi evinize geçince yenilerini alırsınız. Almadan önce de uzun uzun düşünme inceleme fırsatınız olur.
Düğün öncesi alınıp 1 senedir elimizi sürmediğimiz o kadar incik boncuk şeyler var ki.
Hele o gelin damat bohçaları ve 122244235 parça yemek takımları. Allah bin belalarını versin. Takım bozulmasın diye tuzluğunu bile kullanımıyoruz .mk :D

korkmazz
28-03-2016, 16:30

abim mobilya işi yapıyor eğer beğendiğiniz model varsa ürünü gösterip evinize göre yaptırabilirsiniz sipariş üzerine çalışıyor hazırda model tutmuyor elinde uyarsa numarasını göndereyim size :)

AliGizda
30-03-2016, 14:03
Arkadaşlar merhaba,

Hazır konu varken yeni bir konu açmayayım dedim, 8 Ekim' de Allah nasip ederse nikah yapmayı planlıyordum fakat kuzen girdi kafama düğünsüz olmaz vs diye Büyükçekmece tarafında önerebileceğiniz 400 kişilik yerler varmıdır? Nişanlımla ben yapacağımız için düğünü çok abartı pahalı olmayan yerler tercihimiz. World Point' e baktım fakat bütçemizi aşıyor.

Düğün vs forumu değil ama bilen arkadaşlar varsa fikir almak için yazıyorum, teşekkür ederim.

Kahn23
30-03-2016, 14:05

Var tabi.
Detayları pm atarsan birini yönlendirebilirim :)

anıl turan
30-03-2016, 15:16
ben alışveriş ve düğünden sonra şunu anladım ve çok netim bu konuda.
Bende de olduğu gibi herkes de 1 kere evleniyoruz olmuşken en iyisi olsun mantığı var. Çok yanlış o kafayla heyecanla birşeyler bakarken çok yanlış şeyler alınabiliyor. Bütçe rahat değilse bir çok şeyi ekonomik olanından alın. Hele ki kira eviniz varsa sakın pahalı şeyler almayın. Detaylara takılmayın birak eksikler olsun. Temel ihtiyaçları halledin. Daha sonra yaşadıkça lazım olanları alır ve ilerleyen yıllarda kendi evinize geçince yenilerini alırsınız. Almadan önce de uzun uzun düşünme inceleme fırsatınız olur.
Düğün öncesi alınıp 1 senedir elimizi sürmediğimiz o kadar incik boncuk şeyler var ki.
Hele o gelin damat bohçaları ve 122244235 parça yemek takımları. Allah bin belalarını versin. Takım bozulmasın diye tuzluğunu bile kullanımıyoruz .mk :D

+1907

Ayrica eger kendi evinizde oturmuyorsaniz cok fazla eşya dolap vs işine girmeyin...
bir kaç arkadaşım 3+1 evde kirada iken satın aldıkları 2+1 evlere geçince bir sürü eşyalarını atmak zorunda kaldılar.

birde bazı şeyler iki tarafın beklentileri ile orantılı... karşılıklı beklentiler ne kadar düşükse işler o kadar rahat hallediliyor...

tabi işler evlenince bitmiyor, bi next level çoluk çocuğa karışma oluyor..
asıl olmuşken en iyisi olsun mantığı haklı olarak çocuğun ihtiyaclarının karsılanması sırasında devreye giriyor.
bebek arabasına neredeyse şahin parası verince ne demek istediğimi anlarsınız :)

gökan
30-03-2016, 15:23
www.evidea.com cok uygun rakamlr var

bende kara kara düşünüyrm dugun masraflı iş

TolgaUs
30-03-2016, 15:26
Arkadaşlar merhaba,

Hazır konu varken yeni bir konu açmayayım dedim, 8 Ekim' de Allah nasip ederse nikah yapmayı planlıyordum fakat kuzen girdi kafama düğünsüz olmaz vs diye Büyükçekmece tarafında önerebileceğiniz 400 kişilik yerler varmıdır? Nişanlımla ben yapacağımız için düğünü çok abartı pahalı olmayan yerler tercihimiz. World Point' e baktım fakat bütçemizi aşıyor.

Düğün vs forumu değil ama bilen arkadaşlar varsa fikir almak için yazıyorum, teşekkür ederim.

Güncel salon fiyatları ne kadar ortalama ?

AliGizda
30-03-2016, 15:55
Güncel salon fiyatları ne kadar ortalama ?

Vallahi çok değişken kardeşim. Ben World Point' te 300 kişi için 16500 TL fiyat almıştım. Kokteyl menüsü (En ucuz menü) ama dışardaki çoğu yemekli yerden çok daha iyi menüsü. Gerçekten kaliteli bir mekan. Esse Royal' di sanırım yanlış yazmış olabilirim orasıda 17000 TL dedi kişi sınırı yok düğün salonu tarzı pasta börek çörek dağıtıyo.

imprezaWRC
30-03-2016, 16:16

Mudo'ya o para verilmez, etiketini çevirdiğin şey made in china çıkıyor. Geçen hafta eşim ısrar etti diye gittik Carrefour içindeki Mudo'da ahşap gövdeli lambader baktık. Etikette 400'lü bir rakam vardı; önce çüş dedim ne biçim para yazmışlar, sonra etiketi çevirdim gördüm ki made in china yazıyor. Bu parayı ben çin malına vermem dememe rağmen eşim ısrarla ürünün ne kadar yeri aydınlattığını görmek için fişe taktırdı, lambaderin şapkası yamuk diye eliyle dokundu ve o esnada duyun sıkışmasını sağlayan plastik parça kırılarak dışarı fırladı. Benimde 5 amperlik sigortam attı, sınırlı sabrım taştı, hanımı orada inceden haşladım (sonrada o beni haşladı o ayrı :D :D ) görevli çocuğada kusura bakma sizin çin malı baya dandikmiş dedim. O gün bugündür mudo'ya günahımı vermem.

clioGT
30-03-2016, 16:28
Mudo'ya o para verilmez, etiketini çevirdiğin şey made in china çıkıyor. Geçen hafta eşim ısrar etti diye gittik Carrefour içindeki Mudo'da ahşap gövdeli lambader baktık. Etikette 400'lü bir rakam vardı; önce çüş dedim ne biçim para yazmışlar, sonra etiketi çevirdim gördüm ki made in china yazıyor. Bu parayı ben çin malına vermem dememe rağmen eşim ısrarla ürünün ne kadar yeri aydınlattığını görmek için fişe taktırdı, lambaderin şapkası yamuk diye eliyle dokundu ve o esnada duyun sıkışmasını sağlayan plastik parça kırılarak dışarı fırladı. Benimde 5 amperlik sigortam attı, sınırlı sabrım taştı, hanımı orada inceden haşladım (sonrada o beni haşladı o ayrı :D :D ) görevli çocuğada kusura bakma sizin çin malı baya dandikmiş dedim. O gün bugündür mudo'ya günahımı vermem.

abi hiç sorma ben de geöen gördüm çin malı oldularını:)

ben burda yaptırıp fiyatı katlayıp satıyorlar sanıyordum, meğer ona bile tenezzül etmeden çinden katlayarak getiriyolar:)

MatraX_07
30-03-2016, 17:00
5 Aylık evliyim.Beyaz esya konusunda çok araştırma ve önerilere baktım sonunda Bosch almaya karar verdim iyikide almısım birde Garantilerini uzattım gayet memnunum,rahatım
Tavsiye ederim

fatih_86
30-03-2016, 17:13
arkadaşlar pazartesi günü tuzla aydınlıya kardeşim mutfak ankastre ürünleri mağzası açıyor termikel marka suan da fabrika üzerinden satışları mevcut ankastre düşünen varsa güzel fiyatlara işinizi görebiliriz allah düğün yapanın yardımcısı olsun benim borçşlarım yeni bitti şükür :) ihtiyacı olan mesaj atsın bana kardeşimin telefonunu veririm o sizin sıkıntınızı çözer :)

wolrath
30-03-2016, 17:14
mudodakı su 1000tl lık tomrugu bırısı alsın lutfen ya :D

http://3.bp.blogspot.com/-r4XQI8E9W1g/T47X3nw3wxI/AAAAAAAAAnU/f2oZSyTuY_o/s1600/mudo_taslasmis_ahsab_tabure.jpg

KÖROĞLU
13-06-2016, 06:53
Bu mudonun saçma sapan ürünlere absürd fiyatlar istemsine bir türlü anlam veremiyorum. Ahşap bir konsol vardı geçen gözüm takıldı 9 bin küsür TL.

Tamam ahşap falan da ne görsel var ne fonksiyonellik var . Yaptım oldu alan alır modunda adamlar.

İşin ilginci bunları alan olmasa bu mağazalar nasıl ayakta durur..

brs852
13-06-2016, 07:02
Direk ağaç olan ürünlerde fiyatlar bu şekilde bende geçen gün bebek odası baktım 6 bin mdf 14 bin direk ağaç olan ürun

AliGizda
13-06-2016, 07:25
Kısmetse Ekim ayında nikahım var, beyaz eşyada Samsung ya da LG' de karar kıldık modelleri beğendik. Modeli internete yazdığımda akakçe' de çoğu ürün internette çok daha ucuz, internetten almak ne kadar güvenilir bilmiyorum ama büyük firmalardan alırsak sanırım bir sıkıntı yaşamayız. Mobilya konusunda fikir verecek olan varmı? Ağaç mobilya ya da mdf düşünüyoruz. Fiyatlar çok esnek. Haftaya bir Bursa' ya gideceğim, öneriniz varmı?

KÖROĞLU
13-06-2016, 07:38
Kısmetse Ekim ayında nikahım var, beyaz eşyada Samsung ya da LG' de karar kıldık modelleri beğendik. Modeli internete yazdığımda akakçe' de çoğu ürün internette çok daha ucuz, internetten almak ne kadar güvenilir bilmiyorum ama büyük firmalardan alırsak sanırım bir sıkıntı yaşamayız. Mobilya konusunda fikir verecek olan varmı? Ağaç mobilya ya da mdf düşünüyoruz. Fiyatlar çok esnek. Haftaya bir Bursa' ya gideceğim, öneriniz varmı?

Ben mobilyaminegölden diye bir siteden bakmıştım adamların çalışma sistemi şu.

Sana ürünü gösteriyor bilgisayardan, yerinde görmek istersen alıp seni ürünü üreten atölyeye götürüyor. Bir nevi aracı, ödemeni vs bu adamlara yapıyorsun.

Gördüğün ürünü montaj dahil satın alıyorsun.
Bir mağaza görseli bekleme sanayideki dükkanlar gibi, eski postlarından nişanlının bek araştırmayı sevmeyen bir arkadaş olduğunu hatırlıyorum o yüzden bu sistem pek sana göre değil sanırım.
Ama bakmakta fayda var dışarında 5 e alacağın ürünü 3 e alırsın. Kesinlikle karlı.

Ben İnegöl de Modda mobilyadan almıştım mobilyalarımı, mağaza atmosferine kapılıp ayrılan bütçenin %50 üstüne çıkmıştım ama içime sinen güzel ürünler aldım. Sakarya da aynı ürünleri alsam + 6 -7 bin fazla ödeyecektim hemen hemen. Sıkı pazarlık yap.

Bütün mağazalar gir bak fiyat sor. Biz girdik aldık çıktık araştırsak daha güzel olurdu.

Kaparo verirken max 1000 TL ver ve bunu k.kartından öde. Elden verme. (eşek gibi versinler vergisini)

Malı teslim almadan paranın tamamını verme. Zigon ve orta sehpayı hediye olarak iste. Bir orta sehpaya 500 TL istiyorlar en az.

Modda'nın ürünlerinden memnun kaldım, satış sonrası çok iyi olmasa da biraz sıkıştırınca işlerini adam gibi yaptılar. (Kırık sehpa geldi sıfır gönderdiler)

Ve sözleşmeye imza atarken mutlaka oku, teslim tarihini net konuş zamanında teslim olmazsa paranı zamanında alamazsın de.

AliGizda
13-06-2016, 08:05
Ben mobilyaminegölden diye bir siteden bakmıştım adamların çalışma sistemi şu.

Sana ürünü gösteriyor bilgisayardan, yerinde görmek istersen alıp seni ürünü üreten atölyeye götürüyor. Bir nevi aracı, ödemeni vs bu adamlara yapıyorsun.

Gördüğün ürünü montaj dahil satın alıyorsun.
Bir mağaza görseli bekleme sanayideki dükkanlar gibi, eski postlarından nişanlının bek araştırmayı sevmeyen bir arkadaş olduğunu hatırlıyorum o yüzden bu sistem pek sana göre değil sanırım.
Ama bakmakta fayda var dışarında 5 e alacağın ürünü 3 e alırsın. Kesinlikle karlı.

Ben İnegöl de Modda mobilyadan almıştım mobilyalarımı, mağaza atmosferine kapılıp ayrılan bütçenin %50 üstüne çıkmıştım ama içime sinen güzel ürünler aldım. Sakarya da aynı ürünleri alsam + 6 -7 bin fazla ödeyecektim hemen hemen. Sıkı pazarlık yap.

Bütün mağazalar gir bak fiyat sor. Biz girdik aldık çıktık araştırsak daha güzel olurdu.

Kaparo verirken max 1000 TL ver ve bunu k.kartından öde. Elden verme. (eşek gibi versinler vergisini)

Malı teslim almadan paranın tamamını verme. Zigon ve orta sehpayı hediye olarak iste. Bir orta sehpaya 500 TL istiyorlar en az.

Modda'nın ürünlerinden memnun kaldım, satış sonrası çok iyi olmasa da biraz sıkıştırınca işlerini adam gibi yaptılar. (Kırık sehpa geldi sıfır gönderdiler)

Ve sözleşmeye imza atarken mutlaka oku, teslim tarihini net konuş zamanında teslim olmazsa paranı zamanında alamazsın de.

Aynen abi, bizim ki görüp bakmak istiyo. Ama eğer ucuza bulursak ve güvenilirse kesinlikle alır.

Söylediklerini yapıcam abi, dün mobilyacı bana kendisi aynı şeyi söyledi. Malı teslim aldığınızda verin paranızı dedi. Abi aslında Bursa' da da aynı fiyatlara geliyorsa eğer benzin yakıp yorulmakta istemiyorum ama ucuz olduğu söyleniyor.

Ben suntalama sıcak bakmıyorum, en azından mdf ya da ağaç olsun diyoruz. Dün Beylikdüzü Eskidji' yi gezdik ama fiyatlar hep ağaç olan takımlar için 5000-6000 arası sadece bir yatak odası takımı.

Beyaz eşyayı siz demiştiniz sanırım internetten al diye, öyle yapıcam kesinlikle en az mağaza fiyatından 500 TL daha ucuza geliyor.

TV alıcak arkadaşlar bu arada Migros' ta indirim var, LG' nin bir televizyonu vardı internette tüm sitelerde 300 TL daha pahalıyken migros bültende 2449 TL.

ERK_RS
13-06-2016, 08:38
beyaz eşya için kesinlikle sirkeciye bakın derim.

Doğu bank'ın karşı sırasında han içlerinde ve cadde üstünde bir sürü beyaz eşyacı var.
Bir çok markanın yetkili satıcıları var.
Liste fiyatlarından çok aşağı inebiliyorlar.
Semtimde bulunan ve yıllardır tanışıklığımız olan Bosch bayi, nakit ödemede liste fiyatından %3 %5 ancak inebilirim derken adamlar liste fiyatıyla alakasız uygun fiyatlar verdiler.

Ayrıca aynı han için Sony center' da var, televizyonu oradan aldım. internetekinin bile 300 TL altına. piyasanın 800-900 TL altına.

KÖROĞLU
13-06-2016, 08:40
Ali naçizane tavsiyelerimi yazayım son postu okuyarak fikir edinmeye çalışacak arkadaşlara faydam olsun.

Mağaza da beğendiğin ürünü mutlaka internette araştır. Tüm ürünleri aynı yerden almak şart değil.

Teknosa dan samsung ürünleri ben mağaza fiyatının altına almıştım. Tv yi netten almanı önermem ben 2 tane aldım 1 tanesi kırık geldi

Taksitle almıştım, iadesi de taksitle oldu. K.Kartımın limitini bloke ettim yok yere. Tv - Buzdolabı - Çam. Mak -Bulaşık Mak. vs

Hb -Teknosa - Kliksa - Darty gibi büyük firmalardan almak daha iyi herhangi sorun yaşadığında daha kurumsal bir muhatabın olur.

Küçük ev aletleri için de aynı sistem, modeli belirliyoruz ve yukarıdaki sitelere ve n11 - gittigidiyor - sahibinden vb gibi sitelere de göz atıyoruz muhakkak.

Mobilya işi tamamen zevk işi. Biz country almaya diye niyetlendik gittik avangarde aldık çıktık.

12 lira bütçe ayırmıştım tüm mobilya için 11 lira sadece yatak odasına verdim geldim. (Saçma bir hareketti)

Özellikle oturma gurubuna vereceğinize acımayın, kaliteli kumaş ve rahat bir model bakın kesinlikle.

Benim baktığım country mobilyalar çok hoştu açıkçası mağaza atmosferi bizi bozdu :)

Şimdi insan evlenirken bir kere oluyor olmuşken içimize sineni olsun diyor ama çok samimi söylüyorum gerek yok.

Evdeki mobilya senle yaşlanmayacak, sıkıldığında gider yenisini alırsın, o yüzden bir kere alıyorum diye çuvalla para dökmeye gerke yok. (Artan parayla gsi'a 94 body kit alırsın Ali :) )

Burada kilit nokta eşinin anlayış düzeyi, eğer bir mağazaya girip en öndeki en bol ışıklı yerdeki mobilyanın önünde duruyorsa geçmiş olsun body kiti unut :)

Dolayısıyla 13 aylık kısacık evlilik hayatımın bir kısmını gereksiz ödediğimiz meblağ için üzülerek geçirdim. Kıymetli mi değil ama biz yaptık sen ya da bu postu okuyan arkadaşlarım yapmasın.

Ve aman her şey tam olsun diye gidip ne var ne yok bir anda alma gir evine içinteyken de yavaş yavaş tamamlarsın. Gidip dandirik bir ütü masasına 500 lira verme mesela.

Paraya acımayacağın ilk şey senin için fonksiyonel olacak ürünlerdir TV - A plus^8 ürünler vs.

Bir de yatacağınız yatağı iyi seçin (visco tavsiye ederim) çünkü herşeyin başı sağlıklı uyku ve dinlenmek.

Son olarak huzurunuzu ve saygınızı koruyun. Yoksa tv altından olsa kaçıklar gümüşten olsa kıymeti yok.

Allah bir ömür boyu sevgi,saygı ve huzurla geçirmeyi nasip etsin. Gerisi hallolur :)

Kadyr
02-08-2016, 11:54
selam arkadaşlar.
öncelikle evlenecek olan arkadaşlara kendimde dahil allah huzurlu bir yuva nasip etsin. evli olanlarında mutlulukları daim olsun diyeyim.
ekim sonu düğünüm var. beyaz eşya olarak bosch karar kıldım çünkü yerlilerden daha uyguna geliyor nedense nasıl işse bu iş :) buzdolabı,bulaşık,çamaşır, ocak, fırın 7bin tl en uygun aldığım. araştırmaya devam ediyorum sirkeciyede bakacağım modelleri belirledim çünkü.
mobilya olarak ise sanırım bizde inegöle gideceğiz anladığım kadarıyla çeşitte çok vede atıyorum modokodaki beğendiğimiz ürünü inegölde daha ucuzamı alacağız? yada fabrikasyon istikbal bellona gibi markalarmı daha uygun oluyor?

Ahmet Saraçoğlu
02-08-2016, 12:12
eylülde 4 yıl olacak kısmetse , merka takıntısı yapmayaayım f/p önemseyelim diye ağırlıklı olarak samsung - arçelik tarzı aldım ama zamanla bosch a döndüm bazılarında ister istemez.

Çamaşır :samsung (kurutmalı makine almanı tavsiye ederim) , şimdilik memnunuz
Bulaşık :samsung , aldıüımızdan bu yana berbattı , geçen sene bosch la değiştirdik.
Süpürge :arçelik , onunda kaderi bulaşıkla aynı oldu , bosch la değişti
Ütü :arçelik , yine tırtladı geçen sene , bosch a döndük :D
tv :panasonic , memnunm , bi sıkıntısı yok.
Buzdolabı :elektrolux , mediadan teşhir aldık , bu yaz kapının alt ayağının girdiği yuva plastik olduğu için kırıldı , garanti bittiği için beyaz eşya servisi çağırıp metal bi lamayla çözdük ama o esnada sıfır malın servis dışı tamir yapıldığını gördük(kapı mekanizmasını soldan sağa çevirecektik ama dondurucunun ekran sokatlerinin kesilip bantlandığını gördük , teşhir aldığımız ve garanti üzerinden yıllar geçmesi sebebiyle üstüne düşmedim ama can sıkıcı tabi)

Özette baştan değişiklik yapacağınıza gerekirse giriş serisi - yada bir iki model eski iyi bi marka almanızı tavsiye ederim en başından.Şimdiden mutluluklar.

streetracer_nos
02-08-2016, 12:13
Kadyr boschun TR üretimi olanlarıda var.Profilo üretimi....

Kadyr
02-08-2016, 12:16
Kadyr boschun TR üretimi olanlarıda var.Profilo üretimi....

aslında onlarıda araştırmıştım ama bir türlü uygun fiyatı bulamadım biraz çamaşır makinesi ucuz oluyor oda ben payağı pazarlık yaptığım için bosch bayisi ile kayda değer olmadı. profilonun zaten doğru düzgün bayisi yok fiyat alabileceğim.

Dragger
02-08-2016, 12:24
Ben mobilyayı Lazzoni'den aldım, fiyatlar başta çok yüksek gibi görünse de herşeyi ordan alınca ciddi indirim yapıyorlar.

Yine onun ayarında ablamın mimarı olduğu Voga var, birşey beğenirseniz fiyatlarda yardımcı olur.

Voga Mobilya | Just Imagine | Modern ve Avangard Gercek Lake Mobilya (http://www.voga.com.tr/)

streetracer_nos
02-08-2016, 13:10
aslında onlarıda araştırmıştım ama bir türlü uygun fiyatı bulamadım biraz çamaşır makinesi ucuz oluyor oda ben payağı pazarlık yaptığım için bosch bayisi ile kayda değer olmadı. profilonun zaten doğru düzgün bayisi yok fiyat alabileceğim.

İşte kalitesi çok yukarda olmadığı için yerli fiyatları uygun.Özellikle buzdolabını tavsiye etmem zaten tek kapılı alman üretimi dolap yok boschta

KÖROĞLU
02-08-2016, 13:11
selam arkadaşlar.
öncelikle evlenecek olan arkadaşlara kendimde dahil allah huzurlu bir yuva nasip etsin. evli olanlarında mutlulukları daim olsun diyeyim.
ekim sonu düğünüm var. beyaz eşya olarak bosch karar kıldım çünkü yerlilerden daha uyguna geliyor nedense nasıl işse bu iş :) buzdolabı,bulaşık,çamaşır, ocak, fırın 7bin tl en uygun aldığım. araştırmaya devam ediyorum sirkeciyede bakacağım modelleri belirledim çünkü.
mobilya olarak ise sanırım bizde inegöle gideceğiz anladığım kadarıyla çeşitte çok vede atıyorum modokodaki beğendiğimiz ürünü inegölde daha ucuzamı alacağız? yada fabrikasyon istikbal bellona gibi markalarmı daha uygun oluyor?

Fabrikasyon malı ordan ucuza alamazsın. Ama şu var çoğu ürün diğer şehirlere buradan üretilip gidiyor.

Mobilya da inanılmaz bir kar marjı var. Yalan olmasın ben 18 e aldığım malzemelerin aynısı için 24 civarı tutar demişti buradaki mağaza.

Bir nevi kaynağında alıyorsun aracıyı devreden çıkartıyorsun. Showroom kirasına ortak olmuyorsun kısaca.

internette siteler var mobilyaminegolden falan gibi. Bu adamlar şunu yapıyor, 30 tane üreticiyle çalışıyor. Foto çekip sitesine koyuyor.

Sen gidince seni alıyorlar beğendiğin takımı üreten atölyeye götürüyorlar. Sistem şu.

Simüle edersek: Yatak odası takımı

Üretici : 4.000 < İnegölde ki aracı : 4.500 < Mağaza : 6.000 Buarada avantajın 3 -4 farklı atölyeden tek ödeme yaparak alman ve teslim edilmesini beklemen.

Dolaşıp bakmadan hiçbir evraka imza atma sakın. Paranın büyük kısmını teslimatta öderim de. Fatura iste.

(Benim sehpanın kenarı deforme olarak geldi, yenisini 6 ay sonra. Maliyeye şikayet ederim diyerek alabildim)

Beyaz eşya için ne desek boş biraz şans biraz kalite işi. Samsung buzdolabı ve bulaşık mak iyiydi. Hoover kurutmalı çam mak baya iyiydi.

Tv LG idi 55" o da baya iyiydi. Zevkine göre al işte uğraştırma bizi :) Allah mutlu mesut etsin.

streetracer_nos
02-08-2016, 13:11
kendinde bayide kıyaslayabilirsin misal sana yerli çamaşır mak. fiyatı soylediğinde alman olanınıda sor farkı görürsün

KÖROĞLU
02-08-2016, 13:18
kendinde bayide kıyaslayabilirsin misal sana yerli çamaşır mak. fiyatı soylediğinde alman olanınıda sor farkı görürsün

Bu yerli yabancı işini sanki biraz biz abartıyoruz. TR de BOSCH aslandır kaplandır imajı var. Bu yüzden ne hikmetse herkes buraya yönleniyor.

Ama yurt dışında bakarsan BEKO çok ciddi satış rakamlarına sahip. O yüzden kalite mutlaka var ama diğer ürünler de tel maşa değil.

Alıcının cebine / beklentisine kalmış. Yıllardır Vestel ürünleri var annemin evinde tık demediler daha. Ama aynı markanın tv si kahretti bizi o da var :) Şans şans biraz.

Kadyr
02-08-2016, 13:43
Bastan yazayim telefondan yaziyorum imla hatalari icin kusura bakmayin
Ben uzun zamandir beyaz esyayi arastiriyorum. Bildiklerimi yazayim; bosch siemens profilo ayni yerden cikiyor. Buzdolaplari tr uretimi olarak ihrac ediliyor. Camasir makinesinin hem yerlisi hem almani var neredeyse en az 500 tl fark var oda degmez bana gore. Bulasik olarak celik kazanlilari tercih ettim. Fiyat performans urunu arastirmayi severim. Alman grubu ve electrolux olrak arastirma yapmistim ama bosch en uygun fiyati verdi karari onda kildim. Bekoya giriyorum ocak firin soruyorum arada neredeyse 500 tl fark var napayim boyle yerliyi.
En son anneme yemek takimini aldik modokodan dediginiz gibi kapora vermistim geri kalani teslimatta verdim. Firmayi unuttum ilgililerdi. Konsolda darbe vardi konsol parasini vermedim iki gun sonra yenisi gelmisti sorun cikmamisti yine ayni mantikla gidicem zaten. Daha modokoya bakmaya baslamadik istikbal bellonayada bulamassak inegole gideriz artik. Ayrica dediginiz gibi acayip pazarlik var mobilyada nakit olunca

AliGizda
02-08-2016, 13:45
Bu konunun hortlaması iyi oldu :) Ne zamandır aklımdaydı benimde yazmak.

Kardeşim benimde Ekim ayının 8' inde düğünüm var. Bende şimdiden gezmeye başladım, Avcılar yanyoldaki tüm mağazalara girdim neredeyse İder Mobilya' nın fiyatları uygun ve gerçekten çok güzel modelleri var. Ama ne derece sağlamdır bilemem. Ama bi hafta sonu Bursa' ya gideceğim.

Beyaz eşya için bende DoğuBank' ın oraya gideceğim. Ama sana tavsiyem eğer oturacağın ev belli değilse hiç bir eşyayı almaman. Ben bugün tuttum evi fırın, bulaşık makinesi, set üstü ocak vs hepsi ankastre evde mevcut mesela. Eğer oturacağın ev belli değilse hiç alma eşyayı.

Kadyr
02-08-2016, 13:46
Tv olarak konulari okuyorumda en zor tv secmek bana gore. Yukarida konusu gecmis kadnlar duymasin diye. Ben hatunada soyluyorum sen tipine kanarsin biz arastirirz ozellikleri hangisiniyi ise ona gore uygunu seceriz:) tabi herkes bizim gibi arastirmiyor tabi

Kadyr
02-08-2016, 13:49
Bu konunun hortlaması iyi oldu :) Ne zamandır aklımdaydı benimde yazmak.

Kardeşim benimde Ekim ayının 8' inde düğünüm var. Bende şimdiden gezmeye başladım, Avcılar yanyoldaki tüm mağazalara girdim neredeyse İder Mobilya' nın fiyatları uygun ve gerçekten çok güzel modelleri var. Ama ne derece sağlamdır bilemem. Ama bi hafta sonu Bursa' ya gideceğim.

Beyaz eşya için bende DoğuBank' ın oraya gideceğim. Ama sana tavsiyem eğer oturacağın ev belli değilse hiç bir eşyayı almaman. Ben bugün tuttum evi fırın, bulaşık makinesi, set üstü ocak vs hepsi ankastre evde mevcut mesela. Eğer oturacağın ev belli değilse hiç alma eşyayı.

Hemserim ben evi tuttum gecen hafta olculeride aldim dolasmaya basladim:) ider mobilya maltepede vardi onada bakarim. Ev kiralik cok kaliteli almak istemiyorum ama modalife kadar cok dandikte istemiyorum. Annemin yemek masasintv unitesi vs 7500 tl idi ust duzy degil ama kaliteli okadar pahali olmayacak sekilde hatunu kandirmak lazim:) hatta kafamda tv unitesi almayip konsol uzerine tv koymak var. cunku salonu sadece misafire acacagim

Diyadin
02-08-2016, 13:55
Bendede hazırlıklar var :)

Beyaz eşya komple bosch olarak aldım yıllardır bizimkiler çok memnun olduğu için.

Mobilya olarak izmit merkez mobesko diye bir site var oradan almayı planlıyorum. İnegolü tavsiye edenler var ama uzak olduğu için çok sıcak bakmadım. fiyatlar aşağıda olsa bile gidip gelirken yolda masraf olacak :)

Beni eşyalardan çok söz nişan düğün işleri geriyor ***** heyecan olacak üstüne birde bahşişler kapı tutmalar tuzlu kahveler araba önü kesmeler vs olacak çabuk sinirlenen bir yapım var umarım sıkıntı olmaz :D

Kadyr
02-08-2016, 14:00
Az tuz koydur guzel oluyo:) normalde kahve sevmedigim icin acisini bile almisti yani:)

Slmcnsl
02-08-2016, 14:16
bütçe uygunsa Loda mobilyaya bakın derim.

özellikle yemek takımları üniteler falan baya iyi..

mobilya uzmanı değilim ama kalite üst düzey gibi geldi.

AliGizda
02-08-2016, 14:31
Hemserim ben evi tuttum gecen hafta olculeride aldim dolasmaya basladim:) ider mobilya maltepede vardi onada bakarim. Ev kiralik cok kaliteli almak istemiyorum ama modalife kadar cok dandikte istemiyorum. Annemin yemek masasintv unitesi vs 7500 tl idi ust duzy degil ama kaliteli okadar pahali olmayacak sekilde hatunu kandirmak lazim:) hatta kafamda tv unitesi almayip konsol uzerine tv koymak var. cunku salonu sadece misafire acacagim

Heh o zaman tamamdır hemşerim :) Çünkü ben 1 hafta önce 1+1 ev tutuyodum uygun diye sonra hatun sığmayız ık bık etti 2+1 tuttuk, tuttuğumuz evde bulaşık makinesi falan var mesela. Bende Perşembe günü ölçüleri alıcam bende ondan sonra Bursa yapıcam. Eğer İstanbul' dan alırsam İder' de karar kıldım. Bende kiracıyım hiç gerek yok mobilyaya para dökmeye :D

Onamdar
02-08-2016, 14:49
Seneye muhtemelen olacak benim düğünde. Kız tarafından gelen baskılar iyice arttı. Şöyle bir baktım.
Ev için en aşağı 25-30k gidicek gibi.
Düğün-balayı ıvır zıvırada bi 20 gider herhalde.
Sizden ne kadar çıktı bi maliyet çıkarıcam

emresener
02-08-2016, 14:56
isor mobilyadan uzak durun :) hangi bayisi olursa olsun.
biz fazla gezmeyelim diye ilk girdiğimiz yerden aldık ve orası malesef isor mobilyaydı 1.5 ay oldu hala bekliyoruz.
Üstüne birde Fabrikaları Akıncı ussune yakınmış bi bombada onların fabrikaya atmışlar oldumu çifte kavrulmuş.
para iadesi hakkım olmasına rağmen mücbir sebebten dolayı ondanda yırtmaya çalışıyorlar falan kötü bir deneyim yani.

Beyaz eşya için
Siemens Airporttan aldık 4550TL ye ekstra garantileri dahil.
7 kg çamaşır
4 programlı bulaşık
buzdolabı ve ocak
kampanya yapmışlar ordan kullandık.

perdeci tanıdık isteyen olursa yardımcı olurum.

emresener
02-08-2016, 14:58
Seneye muhtemelen olacak benim düğünde. Kız tarafından gelen baskılar iyice arttı. Şöyle bir baktım.

bangkok-phuket ekstralarla 10bin
beyaz esya + tv 7bn
mobilya 10bin
perde halı kilim ıvır zıvır 10bin
düğün 15bin
davetiye 500
gelinlik 5000

aklıma gelenler 3aşağı 5 yukarı boyle :)

Diyadin
02-08-2016, 15:01
Onamdar

Bu şekilde fizibilte yapman hataya düşürebilir hepsi aşırı derecede fiyatları değişen işler. Mobilyada marka balayı için süresi oteli düğün için nerede olacak yemekli mi vs. Sorular uzar gider :D

Kendime adıma konuşacak olursam bütün işler için 60 gibi bir bütçem var bütçeme göre herşeyi optimum seviyede yapmaya çalışacağım :)

AliGizda
02-08-2016, 15:08

Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz, eğer kız arkadaşın tutumlu bir insansa rahat edersin şahsen ben çok para harcayan bir insanım benim hatun o konuda çok sıkıdır ve parayı o biriktirir. Durumun ne bilmiyorum ama biz her ay 1000 TL kenara atıyoruz, ve bir süreden sonra artık alışıyosun atmadığın zaman rahatsız oluyosun :) Ve düğüne yakın nakit paran oluyo.

Yaptığımız harcamalar şu şekilde;

Gelinlik : 2900 TL ( Fatih' te bir gelinlikçiden aldık, özel dikim)
Damatlık : 1650 TL ( Network' ten aldık, hatunun sezonda %50 indirimi vardı. Ayakkabı, gömlek, kuşak, papyon dahil)
Ev Tutma : 6500 TL (1500 TL Kira+2 kira depozito+2000 Emlakçı komisyonu)
Balayı : 4500 TL (Kıbrıs Elexus Otel, Konaklama+Ulaşım+Transfer Dahil)

Bunlar şu ana kadar yaptığımız harcamalar, şimdi ev dizmeye başlıycaz gezdiklerimden tahminimce şöyle söyliyim.

Mobilyalar ; 11000 TL
Beyaz Eşya ; 6000 TL (Bozdolabı+Çamaşır+Bulaşık)
TV ; 2500 TL

Benim hatun Allah' tan mutfak eşyasını almıştı. Ben düğün yapmıyorum ***** milleti eğlendirmek için min 25000 TL dökcek gücüm yok, hatun arada üzülüyo ama düğünden sonra o parayla sana araba alıcam dedim daha mutlu şimdi :) Allah kolaylık versin.

isor mobilyadan uzak durun :) hangi bayisi olursa olsun.
biz fazla gezmeyelim diye ilk girdiğimiz yerden aldık ve orası malesef isor mobilyaydı 1.5 ay oldu hala bekliyoruz.
Üstüne birde Fabrikaları Akıncı ussune yakınmış bi bombada onların fabrikaya atmışlar oldumu çifte kavrulmuş.
para iadesi hakkım olmasına rağmen mücbir sebebten dolayı ondanda yırtmaya çalışıyorlar falan kötü bir deneyim yani.

Beyaz eşya için
Siemens Airporttan aldık 4550TL ye ekstra garantileri dahil.
7 kg çamaşır
4 programlı bulaşık
buzdolabı ve ocak
kampanya yapmışlar ordan kullandık.

perdeci tanıdık isteyen olursa yardımcı olurum.

Perdeci tanıdık varsa numarayı pm' le alabilirim :)
Airport AVM' den mi aldın beyaz eşyayı? Bende yarın bakayım en iyisi.

Onamdar
02-08-2016, 15:23
Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz, eğer kız arkadaşın tutumlu bir insansa rahat edersin şahsen ben çok para harcayan bir insanım benim hatun o konuda çok sıkıdır ve parayı o biriktirir. Durumun ne bilmiyorum ama biz her ay 1000 TL kenara atıyoruz, ve bir süreden sonra artık alışıyosun atmadığın zaman rahatsız oluyosun :) Ve düğüne yakın nakit paran oluyo.

Yaptığımız harcamalar şu şekilde;

Gelinlik : 2900 TL ( Fatih' te bir gelinlikçiden aldık, özel dikim)
Damatlık : 1650 TL ( Network' ten aldık, hatunun sezonda %50 indirimi vardı. Ayakkabı, gömlek, kuşak, papyon dahil)
Ev Tutma : 6500 TL (1500 TL Kira+2 kira depozito+2000 Emlakçı komisyonu)
Balayı : 4500 TL (Kıbrıs Elexus Otel, Konaklama+Ulaşım+Transfer Dahil)

Bunlar şu ana kadar yaptığımız harcamalar, şimdi ev dizmeye başlıycaz gezdiklerimden tahminimce şöyle söyliyim.

Mobilyalar ; 11000 TL
Beyaz Eşya ; 6000 TL (Bozdolabı+Çamaşır+Bulaşık)
TV ; 2500 TL

Benim hatun Allah' tan mutfak eşyasını almıştı. Ben düğün yapmıyorum ***** milleti eğlendirmek için min 25000 TL dökcek gücüm yok, hatun arada üzülüyo ama düğünden sonra o parayla sana araba alıcam dedim daha mutlu şimdi :) Allah kolaylık versin.

Perdeci tanıdık varsa numarayı pm' le alabilirim :)
Airport AVM' den mi aldın beyaz eşyayı? Bende yarın bakayım en iyisi.

Biz şimdi beraber eve çıkıcaz oda iş buldu izmirde sonunda düğüne kadar yavaş yavaş eşyaların alabildiğimiz kadarını alırız kendi imkanlarımızla.
Düğün olayı dert ama hakaten. Yani sırf millet eğlensin diye saçma sapan paralar dökmenin ne manası var bilmiyorum. Bakalım hatunla bu konuda müzakereler sürüyor henüz orta noktada buluşamadık ama ben pazarlığa direk sade nikahtan başladım elim güçlü olsun diye

AliGizda
02-08-2016, 15:30
Biz şimdi beraber eve çıkıcaz oda iş buldu izmirde sonunda düğüne kadar yavaş yavaş eşyaların alabildiğimiz kadarını alırız kendi imkanlarımızla.
Düğün olayı dert ama hakaten. Yani sırf millet eğlensin diye saçma sapan paralar dökmenin ne manası var bilmiyorum. Bakalım hatunla bu konuda müzakereler sürüyor henüz orta noktada buluşamadık ama ben pazarlığa direk sade nikahtan başladım elim güçlü olsun diye

Ben düğün yapıcam diye girmiştim işin içine, adamlarla konuşunca, fahiş fiyatları görünce biz ödüyeceğimiz için vazgeçtik. Güzel bişey ama bence çok gereksiz bir para, yapan arkadaşlarım düğünün sonuna doğru artık yorgunluktan ağlıycaktım diyo, düğünden geriye sadece herkesi öptüğümü ve hep gülmek zorunda olduğum için güldüğümü hatırlıyorum diyo :D Geçen düğün CD' sini izliyoduk yarıda kapattık diyo o gün geldi aklımıza moralimiz bozuldu diye dedi :D Karar senin :D

emresener
02-08-2016, 15:30
düğün masrafını aileye ödetmek en mantıklısı :D
ben düğün konusuna tamamen ticaret olarak bakıyorum o yüzden büyük kavgalar ettim :D
alkoollü isteyen istemeyen, yemekli isteyen istemeyen ıvır zıvır teferruatlı işler.
ama oturup düşününcede her aile çocuğunun güle oynaya düğün derneğini görmek ister bunuda es geçmemek lazım.

Kadyr
02-08-2016, 15:35
düğün salonları acayip para keşke herkes hatunu kandırsa bi nikahla. ben kavacıkta 8bine tuttum salonu. balayı +uçak 2000 tl dalamanda.
beyaz eşya 5 parça 7 bin. salon ve yemek masası koltuklar sanırım 10-12 arası gözüküyor şuan yatak odası kız tarafına ait 8 bin tl de o. daha halısı bilmem nesi var süpürgesi var ıvırı zıvırı var. sadece nişana 15 bin harcadık.saolsun ailem yardım ediyor. tek başıma asla olamazdı gelyor bana. mobilyanın ucuzuna razı edersem iyi olacak.hatun tutumlu gibi görünüyor bizimki ama yeni gelinim yemek masamda olacak diyor lanet olsun.hiç kendimize çalışmıyoruz hep misafir gelirse diye başlıyor.

Onamdar
02-08-2016, 15:43
düğün salonları acayip para keşke herkes hatunu kandırsa bi nikahla. ben kavacıkta 8bine tuttum salonu. balayı +uçak 2000 tl dalamanda.
beyaz eşya 5 parça 7 bin. salon ve yemek masası koltuklar sanırım 10-12 arası gözüküyor şuan yatak odası kız tarafına ait 8 bin tl de o. daha halısı bilmem nesi var süpürgesi var ıvırı zıvırı var. sadece nişana 15 bin harcadık.saolsun ailem yardım ediyor. tek başıma asla olamazdı gelyor bana. mobilyanın ucuzuna razı edersem iyi olacak.hatun tutumlu gibi görünüyor bizimki ama yeni gelinim yemek masamda olacak diyor lanet olsun.hiç kendimize çalışmıyoruz hep misafir gelirse diye başlıyor.
Nişanı kız tarafı yapmıyor mu

Killah
02-08-2016, 16:05
Herkese saygim sonsuz fakat masraflar bu sekildeyken evlilik akil kari mi yahu?

KÖROĞLU
02-08-2016, 16:20
Herkese saygim sonsuz fakat masraflar bu sekildeyken evlilik akil kari mi yahu?

Aynı mantıkla bakarsak kimse çoğalmaması lazım, çocuk için mama -bez lazım olacak diye.

Hayatta bazı şeyler vardır maddiyatı için vaz geçemeyeceğin. Evlilik - çocuk en tipik örnekleri.

1 göz oda da yukarıdakilerin hiç biri olmadan mutlu olabilen insanlar varken , bazıları için saray da yaşayıp mutsuz olanlar da var.

Para evet önemli ama her şey değil.

Kadyr
02-08-2016, 16:23
Nişanı kız tarafı yapmıyor mu

evet kız tarafı yapıyorda biz evde yaptık zaten salon parası yoktu. ben bize maliyeti oalrak yazdım. bunun içinde. çikolatası bohçasıydı çiçeğiydi o tür şeyler var birde takılar.

KÖROĞLU
02-08-2016, 16:27
Şu üstünde kız çocuk olan çikolatalardan almayan ve o pastaneye servet bırakıp çıkmayanlar el kaldırsın :D

Alacak olanlar sussun tabi :)

B-Devi
02-08-2016, 16:36
selam arkadaşlar.

Sana inegöllü bir forumdaş lazım. Mobilyadan çok kar edersin ve ufak sıkıntılarda başın ağrımaz. Ama nerden bulcan şimdi sen inegöllüyü :D

İmza: İnegöllü :cokgreen:

B-Devi
02-08-2016, 16:40
İşte kalitesi çok yukarda olmadığı için yerli fiyatları uygun.Özellikle buzdolabını tavsiye etmem zaten tek kapılı alman üretimi dolap yok boschta

Bu isabet oldu. Ben de buzdolabı olarak beko tavsiye edecektim. Diğer beyaz eşyalar için yorum yapamayacağım ama buzdolabında kesinlikle beko. Hep söylerlerdi, sağdan soldan duyardım, kullanınca ne demek istediklerini anladım. Soğutması çok çok iyi.

Kadyr
02-08-2016, 16:42
Şu üstünde kız çocuk olan çikolatalardan almayan ve o pastaneye servet bırakıp çıkmayanlar el kaldırsın :D

Alacak olanlar sussun tabi :)

ben 120 tl ye doldurttum sepeti makul geldi :D dışarıya süslü içeriye madlen falan :d

KÖROĞLU
02-08-2016, 16:43
ben 120 tl ye doldurttum sepeti makul geldi :D dışarıya süslü içeriye madlen falan :d

Yemin ediyorum tam esnaf adamsın :D abi üstü şekilli olsun, alta drajeyi bas dedin dimi :D Ahahhahaa.

Bana 3 katlı bir sepet kitlediler, içini doldurana kadar bir kaç kilo çikolata gitti :D

Kadyr
02-08-2016, 18:37
tolga_kaan_ valla benimki tek katlıydı zaten elemanda dedi hepsi süslü olmaz diye. içeriye ucuzlardan koyuyorlar ama tadına baktım tabi dandik çikolata almadım :) 1 kilo gitmişti toplamda. draje falan görsellik o biçim :)

spree1903
02-08-2016, 18:43
Buzdolabı alacaksanız Bosch alın biraz paraya kıyın.

miNNic
02-08-2016, 19:04
Beyler adetler bitmiyor, Salonu yemeği içkisi orkestrası eşyası beyaz eşyası takısı tokası aileler farklı memlekette ise sizde başka bir şehirde yaşıyorsanız 3 farklı yerde organizasyon yapmak insanı çok düşündürüyor. Başta her şeyi konuşmak en iyisi. Mobilya alacak olan varsa inegöl mobilya avm'sinde her tarafı gezmesini öneririm pazarlıktan sonra kredi kartı ile konuşup en sonunda nakit öderseniz dahada düşüyor. Ayrıca beyaz eşya için markaların bayii leri ile direk görüşün elektronik marketlerde kampanya yoksa fiyat yüksek oluyor ama bayiiler nakit alımlarda güzel indirimler yapıyorlar. Buz dolabı 601 LT , 9 kg eco bubble çamaşır makinası , 4 programlı bulaşık makinası 5450 tl ye aldım

turbo&quattro
02-08-2016, 19:11
Kiz kardesim ekimde evleniyor ben uzakta durup sadece maddi destekte bulunuyorum ama enteresan orf ve adetlerden fenalik geldi valla. Neymis dugunmus. Yahu maddi olarak super rahat olsan en guzel yerde yap dugunude borcla harcla salon tutup dugun yapmak bana hic mantikli gelmiyor. Allahtan kardesimin oyle takintilari yok keza esininde, sadece nikah olacak . Tum evi tulu perdeyi haliyi bilmemneyi erkek aliyormus yadak odasi takimini kiz aliyormus halisiyla birlikte :) yahu erkek tarafi o kadar hali alirken neden yadak odasinada bir hali almiyor. Ceyiz meyiz, annem damat icin alisveriste . Yahu daraldim valla. Birakin iki kisi neyi nasil istiyorlarsa yapsinlar. Dayatmayin illaki yatak odasini kiz alsin oturma odasini erkek alsin, illaki salonds dugun olsun bilmemne. Bunlarin borcunu zaten evlendiklerinde beraber odeyecekler birakin onden herseyidd beraber yapsinlar yada hangisinin durumu cok daha musaitse o yapsin.

!KO
02-08-2016, 19:24
Kiz kardesim ekimde evleniyor ben uzakta durup sadece maddi destekte bulunuyorum ama enteresan orf ve adetlerden fenalik geldi valla. Neymis dugunmus. Yahu maddi olarak super rahat olsan en guzel yerde yap dugunude borcla harcla salon tutup dugun yapmak bana hic mantikli gelmiyor. Allahtan kardesimin oyle takintilari yok keza esininde, sadece nikah olacak . Tum evi tulu perdeyi haliyi bilmemneyi erkek aliyormus yadak odasi takimini kiz aliyormus halisiyla birlikte :) yahu erkek tarafi o kadar hali alirken neden yadak odasinada bir hali almiyor. Ceyiz meyiz, annem damat icin alisveriste . Yahu daraldim valla. Birakin iki kisi neyi nasil istiyorlarsa yapsinlar. Dayatmayin illaki yatak odasini kiz alsin oturma odasini erkek alsin, illaki salonds dugun olsun bilmemne. Bunlarin borcunu zaten evlendiklerinde beraber odeyecekler birakin onden herseyidd beraber yapsinlar yada hangisinin durumu cok daha musaitse o yapsin.

abi yüzük atma sebebim o benım ya :D sankı kızın annesiyle evleniyoruz :D

Melih-Ö
02-08-2016, 19:27
Mayısda evlendim,

127 ekran TV
106 ekran TV
Son sistem buzdolabı
Çamaşır makinesi
Bulaşık makinesi
Kurutma makinası
Fırın
Aspiratör vs

Hepsi Beko marka 11.000 TL 9 taksit aldım. 2 ay kaldı bitmesine :) cok memnunum Beko'da tavsiye ederim.

Mobilyada ise İstanbul'da olanlar icin Avcilar yanyolda İder mobilya tavsiye ederim.

Yatak odası
Yemek odası
Gardrop
Zigon
Tekli L koltuk vs vs

2+1 evi dolduracak mobilya yatağı falan 10.600e aldım.

Kıssadan hisse perdesi halisi va 25.000e ev her haliyle hazır oldu. Evlilik oyle görüldüğü gibi korkutucu birsey degil. Tabiki bunu sağlayan karşınızdaki insan. Dogru insanla yapılan evlilik muhteşem :)

!KO
02-08-2016, 19:32
Mayısda evlendim,

127 ekran TV
106 ekran TV
Son sistem buzdolabı
Çamaşır makinesi
Bulaşık makinesi
Kurutma makinası
Fırın
Aspiratör vs

Hepsi Beko marka 11.000 TL 9 taksit aldım. 2 ay kaldı bitmesine :) cok memnunum Beko'da tavsiye ederim.

Mobilyada ise İstanbul'da olanlar icin Avcilar yanyolda İder mobilya tavsiye ederim.

Yatak odası
Yemek odası
Gardrop
Zigon
Tekli L koltuk vs vs

2+1 evi dolduracak mobilya yatağı falan 10.600e aldım.

Kıssadan hisse perdesi halisi va 25.000e ev her haliyle hazır oldu. Evlilik oyle görüldüğü gibi korkutucu birsey degil. Tabiki bunu sağlayan karşınızdaki insan. Dogru insanla yapılan evlilik muhteşem :)

ya karsı taraf dugundu falandı cok bunaltınca olmuyo o iş ya

neymıs koyde akrabaları varmıs ordada dugun la banane ya kalkıp gelsınler :D

Le10ur
02-08-2016, 19:33
24temmuz da benımde ısteme*sozum olacaktı ***** olaylardan olamadı ınsallah herkesın gonlune gore olur.Ama su bı gercek evlılık ıcın 50-60 bın tl gıdıyor

Melih-Ö
02-08-2016, 19:34
ya karsı taraf dugundu falandı cok bunaltınca olmuyo o iş ya

neymıs koyde akrabaları varmıs ordada dugun la banane ya kalkıp gelsınler :D

Bende 500 kisilik yemekli düğün yaptım. Babamla ortaklaşa yaptık. Biraz külfetli oldu ama olsun :) kız tarafının bir talebi olması aksine babam istedi yemekli düğünü :) evin masrafından fazlaydı düğün :)

!KO
02-08-2016, 19:38
Bende 500 kisilik yemekli düğün yaptım. Babamla ortaklaşa yaptık. Biraz külfetli oldu ama olsun :) kız tarafının bir talebi olması aksine babam istedi yemekli düğünü :) evin masrafından fazlaydı düğün :)

ahaha bende istiyorum ama koyde dediği yer izmit ya haha :D aklı basında olsa derki ulan bı otobus tutarız gelemeyen onla gelsin :D

Melih-Ö
02-08-2016, 19:53
ahaha bende istiyorum ama koyde dediği yer izmit ya haha :D aklı basında olsa derki ulan bı otobus tutarız gelemeyen onla gelsin :D

Her ilde düğün sıkıntı :D

dasemert
02-08-2016, 20:04
enteresan orf ve adetlerden fenalik geldi valla. Neymis dugunmus. Yahu maddi olarak super rahat olsan en guzel yerde yap dugunude borcla harcla salon tutup dugun yapmak bana hic mantikli gelmiyor.
Kesinlikle katılıyorum maddi açısını da geçtim nedense hiç sevmedim sevemedim düğünleri :D

emresener
02-08-2016, 20:35

kınayı düğün gibi orda organize edin en temizi.

şahsen ben nişanlım tekirdağlı. ordaki akrabaları için orda kına yaptırıyorum. gelinlik gibi biyeazda bi elbise aldım. takı muhabbetide yapcam düğün gibi kına olacak :D:D . istanbula yinede gelmek isteyen kendi imkanı gelcek. herkesi mutlu etmek zor ama çarelerde yok değil :D

tylan
02-08-2016, 22:31
Bu konuyu okuduktan sonra içime daral geldi Allah evlenecek arkadaşlara yardım etsin yaş geldi 30 a aile,sülale paso baskı yapıyor. Ama masrafları duyunca tohuma kaçmaya karar verdim 😄😄😄

Uur
02-08-2016, 22:54
Ekimde de benim düğün var ufaktan darlanma gelmeye başladı.
Küçükyalı idealtepede emlak işiyle uğraşan eşinde dostunda yeni bina kiralık temiz mümkünse arakat varsa pm alabilirim.Kariyerli adamım kira sekmez :D

Daral geldi emlakçılardan ne işle meşgulüz sorusundan. Yahu önce evi göster pzvnk. Şu 2 haftadır daral geldi evi bulsam eşyayı alacaz ama bir ev bulamadık.

Uur
02-08-2016, 22:55
Ekimde de benim düğün var ufaktan darlanma gelmeye başladı.
Küçükyalı idealtepede emlak işiyle uğraşan eşinde dostunda yeni bina kiralık temiz mümkünse arakat varsa pm alabilirim.Kariyerli adamım kira sekmez :D

Daral geldi emlakçılardan ne işle meşgulüz sorusundan. Yahu önce evi göster pzvnk. Şu 2 haftadır daral geldi evi bulsam eşyayı alacaz ama bir ev bulamadık.

Yazarken ne çok darlanmışım :D

Kadyr
02-08-2016, 23:14
Aynen ne is yapiyorsunuz diye soruyorlar yalniz bu durum normal. Ev sahiplerinin dili yanmis kira odemeyenlerden olacakki bu sekilde olmus. Eskiden ver yuksekten kiraya adam iki ay sonra kira odemesin

Yigit-Y
02-08-2016, 23:24
Ev bulmak bir dert ev sahibinin adam çıkması bir dert

Allah yardımcınız olsun

Valla zor işler bu yollardan geçmiş birisi olarak yazıyorum

Ev ayarlandımı maddiyat varsa gerisi çorap söküğü gibi gelir

AliGizda
03-08-2016, 07:19
Söylediğim gibi biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz, istediğimizi alıyoruz karışan eden yok. Evimizi istediğimiz gibi donatıcaz vs vs.

Düğün gerçekten bana çok saçma geliyor, bir kaç saat insanları eğlendirmek için para döküyorsun. 7

Eskiden olsa bende düğün isterdim ama artık bunu bir ticaret kapısına döktükleri için düğünleri hiç sevmiyorum. Eskiden pasta+limonata ikilisyle mutluydu insanlar şimdi iste Cem Yılmaz' ın dediği gibi insanlar düğüne ac acına geliyo :D

Geçen kuzen düğün yaptı pazar günü olmasına rağmen 70.000 TL para ödedi, burun kıvıranlar vardı :D

Evliliğinin üstüne 2 sene geçmiş hala düğün borcu ödeyen arkadaşım var, yapmayın arkadaşlar. Adam en güzel zamanlarını borçla geçiriyor.

Eğer mantıklı hareket edilirse evlilik çok korkulcak bişey değil, hatta çok güzel bir şey. Allah hayırlı birliktelikler nasip etsin herkese, evlencek arkadaşları mutlu mesut bahtiyar etsin.

Diyadin
03-08-2016, 07:32
Yorumları keyifle okudum :)

Kız arkadaşım bu konularda çok anlayışlı söz nişan aynı anda istemeye gittiğimiz akşam olacak.

Ben sadece nikah istiyorum dedim sebebi kimseyi mutlu edemiyorsun.

İçmek isteyenler içenlere kızan hacı dedeler biz doğuluyuz halay isteyecekler kız karadenizli horon isteyecek bayan akrabalar tanıdıklar hoplayacak zıplayacak fabrikadan gelen usta başının gözü kayacak kavga çıkacak :D gençler kopkop şarkılar isteyecek düğün büyük risk :D biz düğün yerine güzel bir kına gecesi planladık sonlara doğru ben ve samimi arkadaşlar girecek :D nikahtan sonra bir akşam yemeği planlıyoruz :)

İstanbul kocaeli vs büyük şehirlerde yaşıyor ve karma bir toplumdaysanız düğün zor iş ve kimse mutlu olmuyor bunu sağdıç olduğum düğünlerde ve ablalarımın düğünlerinde tecrübe ettim.

Yigit-Y
03-08-2016, 08:05
İstanbul bahçelievler tarafında düğün nişan kına gecesi sünnet yardımcı olurum beyler bu arada sektördeyiz :)

Berkan
03-08-2016, 08:20
düğün masrafını aileye ödetmek en mantıklısı :D
ben düğün konusuna tamamen ticaret olarak bakıyorum o yüzden büyük kavgalar ettim :D
alkoollü isteyen istemeyen, yemekli isteyen istemeyen ıvır zıvır teferruatlı işler.
ama oturup düşününcede her aile çocuğunun güle oynaya düğün derneğini görmek ister bunuda es geçmemek lazım.

Sponsored by le şener :D

ben bilmem alkol isterim :p :hehe:

XoR
03-08-2016, 08:32
Ben kimseyi takmadım düğün konusunda :) eşimle istediğimiz şekilde yaptık. Gönül koyan gelmeyen akraba vs'de hiç çükümde olmadı açıkcası.

Reklamı olmasın çalıştığım otel grubunun maçkadaki otelinin terasını kapattım. Bistrolar üzerine mini kanepeler sandwiçler çerez mini meze ıvır zıvır hazırlattım. Sınırsız içki servis edildi. DJ kiraladım ses sistemini sağolsun otel ayarladı :) Terası bildiğin gece kulübüne çevirdik bir gün öncede dekore ederek. Otelin barı ile entegre bir yer olduğu için yorulan aile büyükleri çıkıp barda dinlendi falan derken herkesin çok eğlendiği müthiş bir gece geçirdik.

Kimsenin karnını doyurmak ona buna halay çektirmek için paranızı çarçur etmeyin. Bu sizin geceniz unutmayın içinizden geldiği gibi planlayın Ayşe hala öyle der Fevzi dayı böyle der diye stress altına sokmayın kendinizi :)

turbo&quattro
03-08-2016, 08:43
Ben kimseyi takmadım düğün konusunda :) eşimle istediğimiz şekilde yaptık. Gönül koyan gelmeyen akraba vs'de hiç çükümde olmadı açıkcası.

Reklamı olmasın çalıştığım otel grubunun maçkadaki otelinin terasını kapattım. Bistrolar üzerine mini kanepeler sandwiçler çerez mini meze ıvır zıvır hazırlattım. Sınırsız içki servis edildi. DJ kiraladım ses sistemini sağolsun otel ayarladı :) Terası bildiğin gece kulübüne çevirdik bir gün öncede dekore ederek. Otelin barı ile entegre bir yer olduğu için yorulan aile büyükleri çıkıp barda dinlendi falan derken herkesin çok eğlendiği müthiş bir gece geçirdik.

Kimsenin karnını doyurmak ona buna halay çektirmek için paranızı çarçur etmeyin. Bu sizin geceniz unutmayın içinizden geldiği gibi planlayın Ayşe hala öyle der Fevzi dayı böyle der diye stress altına sokmayın kendinizi :)

Cincon dugunumu deniyor buna ? :D

XoR
03-08-2016, 08:51
Cincon dugunumu deniyor buna ? :D

Yok moruk özgür seçim yapabildiğin kendi düğünün oluyor bu :) Akraba hala teyze dayı eğlendirmekten ziyade :D

F.Esen
03-08-2016, 08:53
2 aylık evli biri olarak söylüyorum düğünü 5000 tl yede yapsanız 500000 tl yede yapsanız illaki birileri bi bahane bi yama bulacaktır onun için kendi istediğiniz gibi aklınızda onudamı yapsaydık kalmasın ben 3 gün düğün yaptım maddi olarak epey yordu ama katılan 1500 kişinin içinden gene memnun edemediğimiz bi 150 200 kişi oldu onlarada düğünden sonra sizin cemiyetlerinizde umarız daha iyisini görürüz bizde öğrenmiş oluruz dedik geçtik.

tuner faruk
03-08-2016, 09:56
Düğün 1 sene sonra

Şimdiye kadar Beyaz eşya (Buzdolabı-çamaşır makinası-bulaşık makinası)
Mobilya ( Salon takımı yatak odası takımı ) aldık. Biz beyaz eşya ve mobilyayı nişsanlımla ortak aldık.

Ailelerede paylaştırdık evin tadilatını kayınpedere düğün ve evin ufak tefek kısımlarını bizim tarafa paylaştırdık

Düğün için o paralar gerçekten çok saçma şuanda nikaha razı ettim gibi duruyor bizimkiler bide altın alıcak baya baya masraf oluyo o yüzden şuan nikah en mantıklısı geliyo Allahtan bende nişanlımda düğün konusunda illa olsun diye düşünmüyoruz :D

Bu arada kadınlardan korkun abi net :D Arkadaşlarından birisi yada annesi bi kere düğünün oluıcak dese hemen hayaller kurulup maddi taraf unutuluyo :D Zor işler keyifli ama zor :D

tuner faruk
03-08-2016, 09:58
Bu arada mobilya olarak Mondiyide tavsiye ederim Avcılar yanyolda ben mobilyayı Mondiden aldım beyaz eşyayı Samsungdan aldım daha dokunmadım orası ayrı ama fiyat ve özellik olarak en mantıklı markalar bunlar geldi

Eworen
03-08-2016, 10:10
Konuyu güncellemeyin arkadaşlar mümkünse özelden devam edin :D
Konuyu gördükçe aklıma o zamanlar geliyor sinir stress sıkıntı pıfff..
Çok para gidiyo be akıyo yani böyle lıkır lıkır gidiyo son zamanlarda elim cebime yapışmıştı..
Hele hele iyi bi düğün yapayım derseniz bataklık gibi batttıkça batıyorsunuz :) yok mekanı,yok organazisyonu,yok dji,yok ışıklandırması,yok videosu ay videosu jimmy jib olsunlar ,ay süslemelerdeki çiçek rengi şöyle olsunlar suplalar sandalyeler böyle olsunlar bla bla..
Çok şükür benden geçti Allah size kolaylık versin :)

Dragger
03-08-2016, 12:45
Düğün konusunda bence de çok açılmayın.

Ben 2 sene önce boğaz köprüsü manzaralı Point Hotel terasında 200 kişilik düğün yaptım.

25 bin tl düğüne verdim, 7 bin tl canlı müziğe verdim, fotoğrafına 2 bin tl verdim. 34 35 ediyor, ıvırı zıvırı derken 40 45 bin tl oldu.

Yemeği alkolü herşeyi en üst kaliteydi, müzik inanılmaz iyiydi 1 dk oturmadık. Herkes çok memnun ayrıldı, hala anlatırlar hatta.

Ama sonuca baktığımızda 1 gecede giden 40-45 bin tl ve şu an düşünüyorum o para ile neler neler yapardım...

KÖROĞLU
03-08-2016, 13:08
Düğün konusunda bence de çok açılmayın.

Ben 2 sene önce boğaz köprüsü manzaralı Point Hotel terasında 200 kişilik düğün yaptım.

25 bin tl düğüne verdim, 7 bin tl canlı müziğe verdim, fotoğrafına 2 bin tl verdim. 34 35 ediyor, ıvırı zıvırı derken 40 45 bin tl oldu.

Yemeği alkolü herşeyi en üst kaliteydi, müzik inanılmaz iyiydi 1 dk oturmadık. Herkes çok memnun ayrıldı, hala anlatırlar hatta.

Ama sonuca baktığımızda 1 gecede giden 40-45 bin tl ve şu an düşünüyorum o para ile neler neler yapardım...

Abi işte bunlar hep "1 kere" oluyor mantığıyla yapılıyor. Eminim şimdi ki bakış açısıyla öyle bir külfete katlanmazsın.

Gençlerin de bu tecrübelerden faydalanması lazım. Ama görüyorum insanlar (eşler) bilinçlenmeye başlamış, milleti eğlendireceğimi arabamı alırım, ev peşinatı yaparım ya da eşyamı 2 tık daha kaliteli alırım.

Eskiden aileler çok destekti, bağ bahçe yandan yapıyorlardı. Şimdi insanlar daha ziyade kendileri yapmaya başladı ve farkındalık oluştu.

Basit bir imza sadece evlilik dediğin başlarken de biterken de 2 imza atıyorsun o kadar. Kalanı eşler arası uyum.

kesici
03-08-2016, 13:14
İstanbul bahçelievler tarafında düğün nişan kına gecesi sünnet yardımcı olurum beyler bu arada sektördeyiz :)

Abi sizin Piramitle alakanız varmı?

Onamdar
03-08-2016, 13:18
Düğünde takılan altın ne kadar oluyor peki düğünün büyük bölümünü kurtarmaz mı

Yigit-Y
03-08-2016, 13:27
Abi sizin Piramitle alakanız varmı?

Mal pederin :)

XoR
03-08-2016, 13:30
Düğünde takılan altın ne kadar oluyor peki düğünün büyük bölümünü kurtarmaz mı

Son altın fiyatları ile düğünlerdeki altın takma örf ve adeti ortadan kaldırılmıştır :D

Onamdar
03-08-2016, 13:49
Son altın fiyatları ile düğünlerdeki altın takma örf ve adeti ortadan kaldırılmıştır :D

Ben yeni bi konsept düşündüm giriş kişi başı 75 lira olacak yemekli alkollü. Kimse takı yada para takmıyacak üstünü cebimden tamamlarım diye düşünüyorum. Bence win win tam olarak ama tabi toplum buna hazır mı onu bilemiyorum

Uur
03-08-2016, 13:56
Düğünde takılan takı tüm tecrübeli büyüklerin söylediği nekadarlık düğün yapıyorsan onu kurtarır diyorlar. Tabi altın zammından önceydi şimdi bilemem :)

AliGizda
03-08-2016, 14:03
Ben o hesabı şöyle yaptım :) Yemekli düğünlerde adam ailesiyle birlikte geliyor diyelim kişi başı 100 TL olan menüye anlaştın (masa süslemesi herşey dahil) adam geliyo 2 kişi çeyrek takıyo gidiyo. Çeyrek 200 TL kafa kafaya geliyo, ama ya çocuğu varsa adamın 100 TL zarara giriyosun :) Bazıları altında takmıyor gram takıyor, zarar yazıyorsun.

O yüzden en iyisi nikah hep kar :D

KÖROĞLU
03-08-2016, 14:04
Ben yeni bi konsept düşündüm giriş kişi başı 75 lira olacak yemekli alkollü. Kimse takı yada para takmıyacak üstünü cebimden tamamlarım diye düşünüyorum. Bence win win tam olarak ama tabi toplum buna hazır mı onu bilemiyorum

O sistemde tek kaybeden olur o da sen :) Kimse gelmez o düğüne. Karşı taraf ta şöyle bir düşünce olur "ulan adam düğün yapıyor ücretli davetiye göndermiş"

Ya da düşünsene kayınpedere baba al davetiye ama 75'i de giriş te vermeyi unutma :D

Kızı alır üstüne en iyi ihtimalle söver :D

Dragger
03-08-2016, 14:08
Böyle şeyler çok konuşulmaz ama madem sorulmuş söyleyeyim; 40-45bin harcadım 15bin tl takı anca gelmiştir, zaten 5-6 bini annemin babamın taktıkları...

Takıya güvenip düğün yapmayın kısacası...

aga81
03-08-2016, 14:08
Ben herşeyı profılo aldım tv harıç tv yıde bımden aldım 2 senedır tık yok canavar :D
Düğünüde bir sefer oluyor mantıgı ıle yaptık cimicip mi dersin helikoplerle yukardan cekım falan 4 kamera ayrı cekım o bu uzun lafın kısası 3 saat takı merasımı sürdü :D alkolü dışardan kendım aldım 2 dondurma dolabını fulledık rakıyla 15 bın odemıstım rakıalrın hepsıne bıraz vıskı redbull bırazda bırada vardı ufak ekstra bı dolapta

Onamdar
03-08-2016, 14:12
O sistemde tek kaybeden olur o da sen :) Kimse gelmez o düğüne. Karşı taraf ta şöyle bir düşünce olur "ulan adam düğün yapıyor ücretli davetiye göndermiş"

Ya da düşünsene kayınpedere baba al davetiye ama 75'i de giriş te vermeyi unutma :D

Kızı alır üstüne en iyi ihtimalle söver :D

Bi çeyrek taksalar 200 lira gram 130 gelecek için daha karlı. Şahsen benim arkadaşlarım böyle yapsa daha mutlu olurum
Zaten max 200 kişilik düşünüyorum çok akraba yok bende. Hatunda trakyalı olduğundan onunda sadece yakın akrabaları gelir onlardan para almayız. Arkadaşlar eş dostta eşek değilse bi 75 lira atıversinler :D.
Sadece yemeye içmeye gelcek olanda gelmesin zaten :D

AliGizda
03-08-2016, 14:16
Bi çeyrek taksalar 200 lira gram 130 gelecek için daha karlı. Şahsen benim arkadaşlarım böyle yapsa daha mutlu olurum
Zaten max 200 kişilik düşünüyorum çok akraba yok bende. Hatunda trakyalı olduğundan onunda sadece yakın akrabaları gelir onlardan para almayız. Arkadaşlar eş dostta eşek değilse bi 75 lira atıversinler :D.
Sadece yemeye içmeye gelcek olanda gelmesin zaten :D

Bu sistemi yapan var kardeşim, geçen kuzenin arkadaşı evlendi çocuğun babası belediye başkanı hatta, bir otelde olmuştu düğünü sanırım herkese yediği kadar hesap geldi :)

aRSLaN
03-08-2016, 14:17
Takıyla düğün amortismanı biraz da davet edilen kişi sayısı ve kişi sayısına düşen maliyetle alakalı. Sonbaharda 550-600 kişi civarı yemekli-alkolsüz(alkol satışlı) düğün yapacağım. Kişi başı 73 tl, 3 kişilik aile başına 219 tl maliyeti var(Organizasyon, fotoğraf, müzik) Bu şekilde aile içi alınan takı haricinde bile fazlası geri dönebilir. Şunu unutmamak lazım; gelen kadar hatta daha fazlası belki de zamanı gelince geri takılan olacaktır.

anıl turan
03-08-2016, 15:15
cebinizde paranız butceniz varsa dugun isine girin, gelecekte dugunum olmadı dırdırına katlanabilecekseniz de nikah yapın sadece, iki ucu boklu degnek bu isler...

biz 200-300 kisilik dugun 40 ila 50bin tl arasında tutuyordu gecen sene, kimi cagırsam kimi cagırmasam derdi de cabası...

bunları göz onunde bulundurarak once nikah yaptık, butun cevremizide cagirdik...
sonra yakın cevre ve akrabalarımızdan olusan 80 kisiyi nikahtan sonra yemekli dugune davet ettik... yaklasik 8-9bin yemekli alkollu dugun tuttu zaten

cok kompakt ve guzel oldu... herkesin gonlude oldu
200-300 kisilik dugune verecegim parada benim icin guzel bi yatırıma vesile oldu.

neticede dugunde takılan altınları yut diye degil tut diye verirlermis, bu yuzden gelecek takıya gore dugun yapmayın geleceginizden calmayin derim...

turbo&quattro
03-08-2016, 17:52
Böyle şeyler çok konuşulmaz ama madem sorulmuş söyleyeyim; 40-45bin harcadım 15bin tl takı anca gelmiştir, zaten 5-6 bini annemin babamın taktıkları...

Takıya güvenip düğün yapmayın kısacası...

Bide cakma altin takanlar fln varmis. Annem soylemisti inanamamistim hahaha :D

!KO
03-08-2016, 17:59
abi dugunde takılan takı dugun yapılan yere gıdecekse dugun yapmanın mantıgı nedir :D yanı millet takıyı sen dugun yaptın cok masraf ettin amacıyla takmıyorki

Kadyr
03-08-2016, 21:36
arkadaşlar forumlarda bosch siemens grubuna ve servisine acayip sövenler var. insanı kararsız bırakıyor. yeni beko ürünlerini kullanan varmıdır acaba? beko beyaz eşyaları nasıldır.

tylan
03-08-2016, 21:43
Daha yeni bi arkadasım evlendi takılardan 10 tane düşük gram çeyrek 4 tane teneke altın cıkmıs ������

Kadyr
03-08-2016, 22:35
şikayet var ve forumlardaki mağdurları okuyunca tüm beyaz eşya markalarından soğudum valla. bukadar sorunlumu bosch siemens grubu?

Onamdar
03-08-2016, 22:38
şikayet var ve forumlardaki mağdurları okuyunca tüm beyaz eşya markalarından soğudum valla. bukadar sorunlumu bosch siemens grubu?

Hocam en son ne almaya karar verdiğini paylaşırsan sevinirim. Bende takipteyim beko düşünüyordum ama bakalım benim daha vaktim var

Kadyr
04-08-2016, 00:15
Onamdar ben kaç aydır forumları okuyordum bosch siemens profilo grubunda karar kılmıştım. profilo satış olarak ben peşine düşücekmişim gibi hissi var anneme profilo çamaşır mak. aldık ama media marketten almıştım. bayiler daha uygun fiyat veriyor ama doğru düzgün bayisi yok bitanesine gittim onunda doğru düzgün ilgi alakası yok bende sildim kafamdan seçtiğim modelleride birebir göremeyince.
geri bosch siemens kaldı. geçen hafta bayileri dolaştım belirlediğim modellerin fiyatlarını aldım.avm bayi fiyatları yüksek hiç sorma oralara :) kararı bu gruba kılmıştım ama şikayet var ı okuyunca insan komple bütün markalardan soğuyor :)

Burak Demirci
04-08-2016, 01:26
Kafadan ARIZALILAR xD - Timeline | Facebook (https://www.facebook.com/kafadanarizalilarxD/videos/677923212259950/) hayatımda ızledıgım en acayip düğün bu sanırım amacı cozemedım :D

2jz
04-08-2016, 01:52
Şu konuyu okudukça daralıyorum :D
Abi ben normalde düğüne gidip 10 dakika salonda durup kalan 2-3 saat salonun kapısının önünde dikilip sigara içiyorum. O zaman bile sıkıntıdan patlıyorum, evlensem ne yapacam acaba?! Masrafı stresi ayrı bir dert.

XoR
04-08-2016, 07:00

Çeyrek takarken yarım altın çalanlar var sen ne diyosun amk :D Turbo&quattro

Ceyrek Altın Takarken Tam Altın Calan Teyze - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gZNMGskKREg)

https://www.youtube.com/watch?v=gZNMGskKREg

KÖROĞLU
04-08-2016, 07:30
Çeyrek takarken yarım altın çalanlar var sen ne diyosun amk :D Turbo&quattro

Ceyrek Altın Takarken Tam Altın Calan Teyze - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gZNMGskKREg)

https://www.youtube.com/watch?v=gZNMGskKREg

Ahahahah :D Çok iyi ya, teyzenin bileği kuvvetliymiş çötönk diye çekti aldı valla :D

Bak bunuda var ya kesin düğünden sonra kim ne taktı diye play/pause yapan düğün sahipleri fark etmiştir :D

XoR
04-08-2016, 07:32
Ahahahah :D Çok iyi ya, teyzenin bileği kuvvetliymiş çötönk diye çekti aldı valla :D

Bak bunuda var ya kesin düğünden sonra kim ne taktı diye play/pause yapan düğün sahipleri fark etmiştir :D

Düğün faresi :D tak diye indiriyor valla tam altını hiç acımadan :)

Geçende arkadaşım evlendi kına'da salona hırsız girmiş, eşinin cüzdanından paralar vs gitmiş. Çok can sıkıcı durumlar.

Hayır videolu kanıtlı bide yani. Yarın bir gün bu akraba ile denk gelince ne yapar insan :D

KÖROĞLU
04-08-2016, 07:35
Düğün faresi :D tak diye indiriyor valla tam altını hiç acımadan :)

Geçende arkadaşım evlendi kına'da salona hırsız girmiş, eşinin cüzdanından paralar vs gitmiş. Çok can sıkıcı durumlar.

Hayır videolu kanıtlı bide yani. Yarın bir gün bu akraba ile denk gelince ne yapar insan :D

İçime kurt düştü :D hiç açıp bakmamıştım, akşam açıp bir izleyeyim videoyu .25x hızla varsa yan yollara sapan akraba gidip basalım evini :D Altın yükseldi *****.

Ekrem_06
04-08-2016, 08:03
Allah nasip ederse seneye bizde düğün yapmayı düşünüyoruz. Ya şaka maka ne zaman tarih alınmalı biz seneye yaza düşünüyoruz. Bu sene sağlık sebepleri ile erteledik.

ido
04-08-2016, 10:57
arkadaşlar forumlarda bosch siemens grubuna ve servisine acayip sövenler var. insanı kararsız bırakıyor. yeni beko ürünlerini kullanan varmıdır acaba? beko beyaz eşyaları nasıldır.

Beko bayisi olarak türkiye şartlarında en uygun beyaz eşya 7 yıl garanti imkanı sorun oldugunda karsında muhatap bulmak, bunlar bence onemlı benım gozumde en onemlı etkenlerden biride yerli malı bir cok avrupa ülkesinde lider marka su an beko kesınlıkle tavsiye ederim

AliGizda
04-08-2016, 12:56
Onamdar ben kaç aydır forumları okuyordum bosch siemens profilo grubunda karar kılmıştım. profilo satış olarak ben peşine düşücekmişim gibi hissi var anneme profilo çamaşır mak. aldık ama media marketten almıştım. bayiler daha uygun fiyat veriyor ama doğru düzgün bayisi yok bitanesine gittim onunda doğru düzgün ilgi alakası yok bende sildim kafamdan seçtiğim modelleride birebir göremeyince.
geri bosch siemens kaldı. geçen hafta bayileri dolaştım belirlediğim modellerin fiyatlarını aldım.avm bayi fiyatları yüksek hiç sorma oralara :) kararı bu gruba kılmıştım ama şikayet var ı okuyunca insan komple bütün markalardan soğuyor :)

Hemşerim benim arkadaşlar Tek AVM' yi çok metettiler orada fiyatlar ucuzmuş, haberleşelim markalar aynı olursa tek yerden alalım daha fazla indirim yaptırırız. Biz Samsung almayı düşünüyoruz.

rain man
04-08-2016, 13:14
Keşke bu başlığı görseymişim önceden. 2 hafta önce evlendim, tayin çıkması sebebi ile beyaz eşya alımını erteledim ancak klima ve tv alımı ihtiyaç oldu. LG'nin 32" ekranlı full hd modelini (içinde uydu alıcısı yok) ve ne yazık ki 50 hz görüntü yenileme hızı sanırım. 687 tl ye aldım teknosadan.

Klima içinse fiyat araştırması yaptım. İyi mi yaptım bilemiyorum ancak 3000 tl'ye daikin 12000 btu'luk alabiliyordum. Hem garanti süresi hem de daha yüksek gücünden dolayı (18.000 btu) olanı 3000+ 150 tl hediye çeki ile aldım. Umarım pişman olmam.

Kadyr
04-08-2016, 13:14
Ali ben buyuk ihtimal bosch siemens grubu alicam. Donanimhaber uzerinden takip ettigim bir magaza sahibi vardi ondan fiyat istedim gercekten uygun fiyat verdigini kullanici yorumlariyla birlikte anlamis oldum yaklasik 400 tl indirimli fiyat aldim. Buyuk ihtimal orda karar kildim. Sunu anladim boschta olsa samsungta olsa sectigin modele gore olay degisiyor. Herkesin soyledigi en son cikani almamak:) yeni model araba gibi. Uzerinden biraz gecip gerekli iyilestirmeler yapilmis modeli almak mantikli. Benimde sectiklerim son model degildi zaten. Ben 5-6 bayi gezdim bayileri gezmeden karar verme sende

Kadyr
04-08-2016, 13:15
He ali birde acibademde bi spotu varmis bi ona bakmadim

aRSLaN
04-08-2016, 15:52
Keşke bu başlığı görseymişim önceden. 2 hafta önce evlendim, tayin çıkması sebebi ile beyaz eşya alımını erteledim ancak klima ve tv alımı ihtiyaç oldu. LG'nin 32" ekranlı full hd modelini (içinde uydu alıcısı yok) ve ne yazık ki 50 hz görüntü yenileme hızı sanırım. 687 tl ye aldım teknosadan.

Klima içinse fiyat araştırması yaptım. İyi mi yaptım bilemiyorum ancak 3000 tl'ye daikin 12000 btu'luk alabiliyordum. Hem garanti süresi hem de daha yüksek gücünden dolayı (18.000 btu) olanı 3000+ 150 tl hediye çeki ile aldım. Umarım pişman olmam.

Daikin klima konusunda oldukça başarılıdır. Mitsubishi, Toshiba, Daikin, Carrier bu işte olduça iyiler. 32 m2 salonda 12btu carrier soğutma konusunda ucu ucuna yetişiyor kullanımda.

AliGizda
05-08-2016, 07:08
Ali ben buyuk ihtimal bosch siemens grubu alicam. Donanimhaber uzerinden takip ettigim bir magaza sahibi vardi ondan fiyat istedim gercekten uygun fiyat verdigini kullanici yorumlariyla birlikte anlamis oldum yaklasik 400 tl indirimli fiyat aldim. Buyuk ihtimal orda karar kildim. Sunu anladim boschta olsa samsungta olsa sectigin modele gore olay degisiyor. Herkesin soyledigi en son cikani almamak:) yeni model araba gibi. Uzerinden biraz gecip gerekli iyilestirmeler yapilmis modeli almak mantikli. Benimde sectiklerim son model degildi zaten. Ben 5-6 bayi gezdim bayileri gezmeden karar verme sende

He ali birde acibademde bi spotu varmis bi ona bakmadim

Bizde Siemens alacağız sanırım, en sorunsuzu o gibi duruyor. Ben sadece kurutmalı çamaşır makinesi ve buzdolabı alacağım. Bulaşık makinesi evde ankastre var.Hafta sonu Tek AVM ye bakıcam haber ederim sana fiyatlar konusunda.

Uur
05-08-2016, 08:47
Samsung Türkiyede çalışan arkadaşımın söylediği :
Beyaz eşyada kesinlikle Arçelik-Beko alın. TV de ise samsung alacaksanız kesinlikle çinde üretilmemiş kore malı olan bir modelini alın.
Aklınızda olsun. Zaman daralıyor :D

MatraX_07
05-08-2016, 09:02
10 aydır evliyim bende çok araştırmalara girdim ama sonunda doğru yolu buldum

-Beyaz eşya olarak Bosch aldım ve garantilerini uzattım
-tv'de Lg kullanıyorum
-Klima olarak Baymak Elegan Plus modelini aldım
-Koltuk takımın da marka bağımlısı olup boş yre para vermeyın çoğu inegölden gelme
kısacası aldıgım ürünlerden son derece memnunum

Onamdar
05-08-2016, 10:00
Bizde Siemens alacağız sanırım, en sorunsuzu o gibi duruyor. Ben sadece kurutmalı çamaşır makinesi ve buzdolabı alacağım. Bulaşık makinesi evde ankastre var.Hafta sonu Tek AVM ye bakıcam haber ederim sana fiyatlar konusunda.

Dostum kurutmalı makinaları pek önermiyorlar haberin olsun. Eğer yer varsa evde 800-900 liraya kurutma makinesi alın diyorlar benden söylemesi :)

AliGizda
05-08-2016, 10:19
Dostum kurutmalı makinaları pek önermiyorlar haberin olsun. Eğer yer varsa evde 800-900 liraya kurutma makinesi alın diyorlar benden söylemesi :)

İç malzemesi plastik olanlar koku yapıyor diyolar ondan dolayı mı diyorsun? Vallahi banyoya ancak bulaşık makinesi sığıyor ama bizden önceki kiracı ikisini üst üste koyup dolap yaptırmıştı aslında onu düşünebilirim. Teşekkürler bilgi için.

Kahn23
05-08-2016, 10:21
İç malzemesi plastik olanlar koku yapıyor diyolar ondan dolayı mı diyorsun? Vallahi banyoya ancak bulaşık makinesi sığıyor ama bizden önceki kiracı ikisini üst üste koyup dolap yaptırmıştı aslında onu düşünebilirim. Teşekkürler bilgi için.

Banyoya bulaşık makinesi !! :D

AliGizda
05-08-2016, 10:24
Banyoya bulaşık makinesi !! :D

Ahahah yanlış yazmışım ya, kafa gitmiş :D Banyoya çamaşır makinesi, üstünede kurutma makinesini koymuştu adam. Bulaşık makinesi mutfakta ankastre :D

Onamdar
05-08-2016, 11:05

Hem koku olayı hemde mesela 9kglik makine 7 kilo kurutabiliyormuş. Birde süre baya bir uzun sürüyormuş. Birde kurutma makineleri kıl tüy gibi şeyleri toplayabiliyormuş ama çamaşır makinası onu yapamıyormuş. Süre ve elektrik tüketimide daha azmış. Baya araştırdım bunu :)

Kadyr
05-08-2016, 11:27
Sms63m38tr
Wat24460tr
Kgn56vl30n

Benim modeller bunlar. Bosch olarak.
Siemens olarak ta
Wm12t460tr
Sn26m32tr
Kg56nvl30n Bu sekilde
5335 son en dusuk buldugum nakit fiyat netten bile ucuz bide netten alinca tasimasi saglam olmasi lazim darbeli cikinca hemen degistiriyor olmasi lazim.
Bu arada ayni ozellikteli beko arcelik urunleri daha pahali

S.Özcan
05-08-2016, 11:36
beyaz eşyayı lg aldım, şekli çok hoşuma gitmişti :)
çamaşır ve bulaşık makinesinden çok memnunuz ama buzdolabını öyle çok beğenmedim, kahvaltılıklar çabuk bozuluyor.

Dragger
07-08-2016, 00:11
Beyaz eşyada Bosch bence de en iyisi, nette yazılanlara o kadar takılmayın.

Tabiki onun da pahalısı iyi, 1500 liralık buzdolabı ile 2500 olan kıyaslanmaz ikisi de Bosch olsa da.

AliGizda
08-08-2016, 14:35
Beyaz eşyayı ve televizyonu Samsung' dan aldım. Burada bir arkadaş uyguna Airport AVM' den aldığını yazmıştı bakmak için gittik ve fiyatların gerçekten çok iyi olduğunu görünce daha fazlada akıl bulandırmaya gerek yok dedik ve aldık.

Dün mobilya için İnegöl' de yeni açılan Mobiliyum AVM' ye gittik, şaşırmış fiyatlar var gerçekten hiç gitmenize gerek yok. İnegöl' de benim hatunun dayısının yakın komşusu ve hatta mobilyalarını yapan adamla konuştuk ve ona yaptırma kararı aldık, aldığımız fiyatlarla yarı yarıya yapacağını söyledi ve aldığı koltuk fiyatları ile bizim aldıklarımız arasında dağlar var.

İnegöl' e tanıdık yoksa gitmeyin gerçekten artık farkına varmışlar herşeyin ve fiyatlar gerçekten yüksek, İstanbul' da Tek Merkez AVM var orada üst katta bir mobilyacı var fiyatları gerçekten iyi ve İnegöl' den getiriyor mobilyayı stoklu çalışıyor. Beğendiğin mobilyayı eğer stokta varsa hemen gönderiyor.

emresener
08-08-2016, 15:55
cumartesi günü mobilyalar geldi. İSOR MOBİLYADAN Aman diyim uzak durun tanıdık falan giderse durdurun. böyle gevşek,iş bilmeyen , bilgisiz, neler olduğundan bir haber çalışanların toplandığı başka firma olamaz

Yatak odasında garldolab çekmeceleri kırık geldi-bir raf ortadan ikiye ayrılmış,4 tane çekmece kulp u yok.
yemek odasında 6 olması gereken sandalyeler 4 geldi , almadığımız vitrini ekstra göndermişler.
nakliye sırasında oluşan hasarlarmış açıklama olarak. ulan iki tane koca sandalyeye nasıl bir zarar gelmiş diye sorduğunda biz yükleneni getirdik diyorlar.
merkezi arıyorsun telefonu açan yok
illa şubeyi basacan har gür bağırıp çağıracan ki işini görsünler.

bu arada 4 tane cerceve var 3nde "1 DOLAR" asılı hepsi B serisi.
neyse malzemenin çoğunu kurtardık. geri kalanı 1 hafta içinde halledeceklerini söylediler bekliyoruz.

Kadyr
08-08-2016, 16:37
cumartesi günü mobilyalar geldi. İSOR MOBİLYADAN Aman diyim uzak durun tanıdık falan giderse durdurun. böyle gevşek,iş bilmeyen , bilgisiz, neler olduğundan bir haber çalışanların toplandığı başka firma olamaz

Yatak odasında garldolab çekmeceleri kırık geldi-bir raf ortadan ikiye ayrılmış,4 tane çekmece kulp u yok.
yemek odasında 6 olması gereken sandalyeler 4 geldi , almadığımız vitrini ekstra göndermişler.
nakliye sırasında oluşan hasarlarmış açıklama olarak. ulan iki tane koca sandalyeye nasıl bir zarar gelmiş diye sorduğunda biz yükleneni getirdik diyorlar.
merkezi arıyorsun telefonu açan yok
illa şubeyi basacan har gür bağırıp çağıracan ki işini görsünler.

bu arada 4 tane cerceve var 3nde "1 DOLAR" asılı hepsi B serisi.
neyse malzemenin çoğunu kurtardık. geri kalanı 1 hafta içinde halledeceklerini söylediler bekliyoruz.

Gecmis olsun. Anneme modoko kupa mobilyadan yemek takimi almistik konsol darbeli geldi bi hafta surmedi yenisi gelmisti. Tabi ben konsol parasini ilk kesmistim.

Onamdar
08-08-2016, 16:43
Burdaki tecrübelerden yola çıkarak mobilya ücretinin bir kısmını kapora olarak peşin verip kalanını teslim alındığında vermek en mantıklısı gibi.
Geçmiş olsun bu arada mobilyalarında cemaatçi çıkması enteresan olmuş

by.gkn
08-08-2016, 17:12
8 aylık evliyim bende. Beyaz eşyayı hanımın indirimi ile siemensten aldık. Hepsinden çok memnunuz. Salonuda komple ikea'dan aldık. Birkaç mobilyacı gezdim hiç içimize sinen birşeye denk gelmedik. Gittik ikeadan aldık bir akşamda tüm salonu monte ettik. Koltuklara bu yaz indirimden de yeni kılıf aldık komple eşyalar yenilenmiş gibi oldu. Mobilyacılar çarşısı gezmeden önce ikea'ya bir göz gezdirin bence.

wiesmann
08-08-2016, 22:30
beyler evine tadilat yapan priz değiştiren var mı aramızda? badana bitti prizler leş gibi Schneider ürünleri güzel gibi hepsiburada da hesaplattığımda 780tl çıktı :/

var mı aramızda bu malzemeleri satan birileri yada tanıdığı olan?

Kadyr
09-08-2016, 05:18
beyler evine tadilat yapan priz değiştiren var mı aramızda? badana bitti prizler leş gibi Schneider ürünleri güzel gibi hepsiburada da hesaplattığımda 780tl çıktı :/

Schneider bizde ailemin evinde komple degistirdik bu marka ile koctastan almistik. Isikli buton yok diye bi bayisini aramistim fiyatlar daha ucuzdu. Urunler bellidir bayidende fiyat al

Diyadin
09-08-2016, 07:13

Ben boya yaptırmadan önce bütün priz ve düğmeleri söktüm kendim yeniledim viko ürünleri kullandım daha ekonomik olacaktır.

KÖROĞLU
09-08-2016, 07:16
Hem koku olayı hemde mesela 9kglik makine 7 kilo kurutabiliyormuş. Birde süre baya bir uzun sürüyormuş. Birde kurutma makineleri kıl tüy gibi şeyleri toplayabiliyormuş ama çamaşır makinası onu yapamıyormuş. Süre ve elektrik tüketimide daha azmış. Baya araştırdım bunu :)

Kurutmalı olarak aşağıdaki ürünü kullandım. Çamaşırları çıkardıktan sonra asıyorduk düzleşsin diye 1 saatte belki giyilebilir hale geliyordu.

Fiyat yüksek ama özellikle balkonu olmayan ya da çamaşır asamayacak yerde oturanlar için çok faydalı bir ürün. Marka zaten kendini kanıtlamış.

Kardeşime de aşağıdaki ürünü aldım o da gayet memnun.

Vestel Eko 8711 Tl camaşır Makinesi GittiGidiyor'da 230933469 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vestel-eko-8711-tl-camasir-makinesi-230933469)

Vestel mağazasından +300 TL
Vestel EKO 8711 TL Camaşır Makinesi Modelleri ve Fiyatları | Vestel (http://www.vestel.com.tr/vestel-eko-8711-tl-camasir-makinesi)

by.gkn
09-08-2016, 07:34

O kadar çok tutan malzeme alacaksanız perakende satışı olan toptancıları bir dolaşın bence.

AliGizda
09-08-2016, 12:21
Mobilyalar için İkea' ya dayanıksız ve kalitesiz malzemeleri diyolar? Şimdi benim mobilyalar kaldı sadece, Cumartesi günü Ikea' ya gittim fakat nakliye ve montaj için ayrı ayrı para alması midemi bulandırdı.

Normalde hatunun dayısının komşusuna yaptırcaktık ama adam telefona falan cevap vermedi, B planı olarak aklımda olsun diye mobilya aramaya devam.

KÖROĞLU
09-08-2016, 12:50
Mobilyalar için İkea' ya dayanıksız ve kalitesiz malzemeleri diyolar? Şimdi benim mobilyalar kaldı sadece, Cumartesi günü Ikea' ya gittim fakat nakliye ve montaj için ayrı ayrı para alması midemi bulandırdı.

Normalde hatunun dayısının komşusuna yaptırcaktık ama adam telefona falan cevap vermedi, B planı olarak aklımda olsun diye mobilya aramaya devam.

En baba kural 1 Tanıdıkla iş yapma, huzurun bozulur. verirsin parayı mal gelmez, dayı diye ses edemezsin.

En güzel ticaret al gülüm ver gülüm. İst. da dünya kadar mobilyacı var masko - modoko vs baksanıza.

AliGizda
09-08-2016, 12:56
En baba kural 1 Tanıdıkla iş yapma, huzurun bozulur. verirsin parayı mal gelmez, dayı diye ses edemezsin.

En güzel ticaret al gülüm ver gülüm. İst. da dünya kadar mobilyacı var masko - modoko vs baksanıza.

Abi fiyatlar almış başını gitmiş, karar verdiğimiz 2-3 parça eşya var aslında İstanbul' da olmazsa gidip onları alacağız. Tek AVM' de ünite buldum 1250 TL' ye çok güzeldi onu mesela bu Cumartesi almayı düşünüyoruz :D