PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Uber" korsan taksimidir?

Sayfa : 1 2 [3] 4 5

GokhanRS
11-03-2018, 00:07
Taksicilere geniş çaplı bir boykot yapmak şart oldu artık.Vergi diyorlar , ben daha fatura kesen taksici görmedim.

bende daha fatura kestirmediğim taksici olmadı. bu konuda bizde de hata var. parayı verip çıkıyoruz çoğumuz arabadan. ancak ben şirket içinde olsa şahside olsa burda ineyim dedikten sonra adamın suratına bakıyorum, noldu abi diyor. Eee Fatura kesmicekmisin diyorum? hemen keseyim abi özür dilerim dalgınlığıma gelmiş diye kıvırıyor çoğu. direk öyle sorunca maliye olabilir diye mi korkuyorlar napıyorlar anlamadım.

fthdrn
11-03-2018, 00:21
Taksi,dolmuş,özel halk otobüsü için konuşacağım , bence sorun hat/araç sahiplerinde , ne idüğü belirsiz belirsiz adamları ( tahminimce çoğunun lisansı ve gerekleri evrakları da yok ) alıp şöför yapıyorlar , olan hem yolcuya , hem sivil sürücüye oluyor maddi ve manevi .

El malı gavur malı misali dikkatsiz , kurallara uymadan , herkesin canını/malını hiçe sayarak kullanıyorlar . Saygısızlık , hadsizlik , gereksiz konuşmalar desen haddi hesabı yok..

*Mesleğini hakkıyla yapan arkadaşlarımız alınmasın çürükler için konuşuyorum

Nerede bi sikm olamamış , torbacı , kolpacı , cahil it köpek var şöför olmuş .

Uber veya benzeri bir uygulamada kullanmıyorum ama devletin tam tersi bu tarz oluşumlara destek verip bu tarz günübirlikçi şöförleri bitirmesi lazım

Yine ezdin bizi kardeşimmm

MetalliHead
11-03-2018, 02:25
bende daha fatura kestirmediğim taksici olmadı. bu konuda bizde de hata var. parayı verip çıkıyoruz çoğumuz arabadan. ancak ben şirket içinde olsa şahside olsa burda ineyim dedikten sonra adamın suratına bakıyorum, noldu abi diyor. Eee Fatura kesmicekmisin diyorum? hemen keseyim abi özür dilerim dalgınlığıma gelmiş diye kıvırıyor çoğu. direk öyle sorunca maliye olabilir diye mi korkuyorlar napıyorlar anlamadım.

Abi demekle fatura kesmeyecek ki . Über vergi vermiyor biz veriyoruz diyeceksin hem de söylemeyle fatura kesmyeceksin. Fatura işi de tek sıkıntı değil ki , bi dünya şikayet var taksicilerle ilgili.

ruudvan
11-03-2018, 05:42
taksi yada başka hangi ticari araç olursa olsun. fatura kesmesi önemli değildir. minumum oranda olsada devletine vergi öder.
aslında devlet sen en az bu kadar kazanıyorsun bunun vergisi bu kadar der ve bedel ister.ister fazlasını kazan ister azını.
taksi yada bir başka ticari araçlarda vergisini kazancının 1 kuruş altında göstermeksizin ödeyen tonlarca insan var her ne kadar siz yok desenizde.
taksi yada bir başka ticari araçlarda trafikte çok bulunmaktan ve risk grubunun tepesinde görüldüğünden yıllardır süre gelen sigorta ve kasko fiyatlarında devletinde özel sigorta şirketlerine kapı açmasından sebep faiş fiyat ödediğini bilmeyeninizde çoktur. ( ya kazanıyolar zaten ödiyecekler diyen dallama şuandan itibaren mesajımı okumadan siktir olup 1 alt posta geçebilir)
taksi yada başka ticari araçlardaki şöförler birçok insandan fazla para kazanırlar aslında aç değil açıkta değildirler.
taksi yada başka ticari araç mal sahipleri genelde zaten parası olan insanlardır. sizin beddualarınızla yok olacak yada bitecek insanlar değildirler.

şimdi gelelim şöförlere.
bir kısmı malesef cahildir ve ömürleri boyunca kendilerini geliştiremeyip hayatlarına devam edecektir.
acayip acayip araba sürerek bi *** olduklarını zannederler.müşterinin cebindeki parada gözü olan adamdan devletine milletine yada ailesine fayda gelmez.fındık kadar zekasıyla müşteriden 3 kuruş fazla kazanmaya yeltenen adam benim gözümde öküzün tekidir.

işini düzgün yapanı tenzih ederim.

eğer bu uber işi devam eder ve artarsa ki ben devlet bünyesinde olmasını tercih ederim.
şu an kızdığınız çoğu taksici uber şöförü olacak. ve şuan ki uber şöförlerinin %50 den fazlası eski taksi şöförüdür.

2 tane dangalak uber cağırıp döveceğine aklı başında 1 adam kalkıp bunlara matematikten bahsetse kendi silahıyla uberi vurabilirler. illa yumruk sallamalrına gerek yok.

istanbulda toplamda 15binin üzerinde taksi plakası var.
zannetmiyorum ki 1000 tane de uberde çalışan araç olsun.

bildiğim kadarıyla uberde çalışan araç 3 kez negatif yorum alabiliyor.
15bin takside nerden baksanız 25bin söför demek .
25000 /3 : 8333 adet uber aracını sistemden diskalifiye edebilir.

ruudvan
11-03-2018, 05:44
taksi yada başka hangi ticari araç olursa olsun. fatura kesmesi önemli değildir. minumum oranda olsada devletine vergi öder.
aslında devlet sen en az bu kadar kazanıyorsun bunun vergisi bu kadar der ve bedel ister.ister fazlasını kazan ister azını.
taksi yada bir başka ticari araçlarda vergisini kazancının 1 kuruş altında göstermeksizin ödeyen tonlarca insan var her ne kadar siz yok desenizde.
taksi yada bir başka ticari araçlarda trafikte çok bulunmaktan ve risk grubunun tepesinde görüldüğünden yıllardır süre gelen sigorta ve kasko fiyatlarında devletinde özel sigorta şirketlerine kapı açmasından sebep faiş fiyat ödediğini bilmeyeninizde çoktur. ( ya kazanıyolar zaten ödiyecekler diyen dallama şuandan itibaren mesajımı okumadan siktir olup 1 alt posta geçebilir)
taksi yada başka ticari araçlardaki şöförler birçok insandan fazla para kazanırlar aslında aç değil açıkta değildirler.
taksi yada başka ticari araç mal sahipleri genelde zaten parası olan insanlardır. sizin beddualarınızla yok olacak yada bitecek insanlar değildirler.

şimdi gelelim şöförlere.
bir kısmı malesef cahildir ve ömürleri boyunca kendilerini geliştiremeyip hayatlarına devam edecektir.
acayip acayip araba sürerek bi *** olduklarını zannederler.müşterinin cebindeki parada gözü olan adamdan devletine milletine yada ailesine fayda gelmez.fındık kadar zekasıyla müşteriden 3 kuruş fazla kazanmaya yeltenen adam benim gözümde öküzün tekidir.

eğer bu uber işi devam eder ve artarsa ki ben devlet bünyesinde olmasını tercih ederim.
şu an kızdığınız çoğu taksici uber şöförü olacak. ve şuan ki uber şöförlerinin %50 den fazlası eski taksi şöförüdür.

2 tane dangalak uber cağırıp döveceğine aklı başında 1 adam kalkıp bunlara matematikten bahsetse kendi silahıyla uberi vurabilirler. illa yumruk sallamalrına gerek yok.

KÖROĞLU
11-03-2018, 09:22

şimdi gelelim şöförlere.

Bu kısmın dayanağı nedir ? Taksiciler basit usul olarak vergilendirilir. Bu ne demek 2 sütun düşünelim. Sağ taraf gelir, sol taraf gider.

Gelir kısmı için (muhasebe de her işlem bir evraka bağlanmalıdır) Doğal olarak taksicinin geliri aşağıdaki fişi kesmesi ile oluşacaktır.

Yani şu fişi kesmediğinde ise herhangi bir geliri olmayacaktır. Taksi kullanıp şu fişi alan adam eminim ki çok çok azdır.
http://ugurozmen.com/wp-content/uploads/taksi-fisi.jpg
Diğer taraftan gider. Gider kalemi yakıt / yedek parça vs olabilir. Herkesin bildiği gibi bunu da piyasadan çok kolay şekilde edinebilirsiniz.

Ayrıca yaşamayan muhtemelen yoktur, yakıt alırken plakaya fiş kesme zorunluluğu gelse de, Pompacı "abi fiş lazım mı" diye illaki sormuştur.

İşte o fiş giderini şişiren ticari araç plakalarına kesiliyor. Yani sen taksicisin kazansan da kazanmasan da xxx TL ödeyeceksin olayı yok.

Bu zaten anayasamızın 73. maddesine de aykırı bir durum.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası MADDE 73 - MADDE 73 şerhleri (http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=5561)

Daha önce forumda bir kaç kere yazdım yine yazıyorum. Vergi adaleti yok bu ülkede.

Dr'a muayene olmaya gidiyorsun, muayene ücreti 300 TL nakit ödeyip çıkıyorsun. Başıma geld k.k. sordum "nakit ödeme alıyoruz" oldu.

Adam çok iyi şartlarda yaşar ama aç bak ödediği vergiye bordrolu bir beyaz yakadan azdır. Ama yaşam standartlarında uçurum vardır.

Taksiciler için de böyle, yani 1 milyon TL ödediğin plakadan ayda 1000 TL kazanmak ne kadar mantıklı ?

Bu işin çivisi çıkmış düzeltemedikleri, düzeltmek istemedikleri için "kümesteki kazları" yolmaya devam ediyorlar.

Diğer taraftan sigorta primi tabiki riske göre artacaktır bunu kim neden eleştirsin ?

Sürekli trafikte olan araç ile sabah işe git gel kullanılan aracın riski nasıl aynı olur ve nasıl aynı şekilde fiyatlandırılır ki?

Bu beklentide olmak zaten sigortanın mantığını yok saymak demek.

Yigit-Y
11-03-2018, 10:06
Uber 2 gündür aşırı yoğun talep artışı olduğundan araç yetiştiremediği için

En çok parayı veren müşteriye araç yönlendirmesi yapmakta

Haberlerin bize pozitif etkisi oldu

Dün bir müşterim keşke taksici sana şimdi yamuk yapsada ben ona neler yaparım dedi

Bazı müşteriler bizden daha sert tepki gösteriyor

Dün bir kayserili iş adamı grubu aldım

Adamları esenyurttan ikitelliye götürdüm 88 tl aldım neyse

5 dk beklermisin dedi dedim ok

Kilyosa balık yemeğe gidecez sonrada otele bizimle takılırmısın filan sistemi kapat

Rakam olarak anlaştık

Kilyosa gittik yedik içtik filan

Dün ciro rekoru kırdım resmen

Uber e birşey olursa ömrümün son gününe kadar taksiler en büyük düşmanım olarak kalacak :)

free-hifi
11-03-2018, 11:21
Taksiciler in çoğunda basit usul olarak vergi mükellefiyeti var psf leri kdv den muhaf. Minibüsçüler i Muhasebeciler yönlendiriyor aylık şu kadar fatura kes diye . Bunlar vergi kacirsın ben eşek gibi maasim dan vergi odeyeyim

2jz
11-03-2018, 12:45
....

Sigortaya tavan fiyat gelmeden önce bir ticari taksinin bir yılda karıştığı trafik kazası Türkiye ortalaması 52'ydi. Sonrasında tavan fiyat uygulaması geldi ve bu adamlara resmen çarpışan oto gibi araba kullanabilirsiniz özgürlüğü verildi.

Bu sebepten dolayı benim sigortam 7. Basamakta hasarsızlık indirimim olmasına rağmen 1 dönem içinde 3 kat zamlandı.

Yani olay senin dediğin gibi sigorta şirketlerinin keyfi uygulamasından ziyade şöförlerin çok kaza yapmasından dolayıydı.

vectra-tuner
11-03-2018, 13:46
Taksi-Dolmuş-Otobüs şöförleri mutlaka seçilerek işe alınmalı .. Ancak elimizi vicdanımıza koyup da düşünürsek Über taksi haksız rekabet eden birşey çünki Taksi işletmek için plaka almak gerekiyor ki çok büyük rakamlar ödeniyor bunun için , bugün okul servisi işletmek için bile bir sürü şartı yerine getirmek gerekiyor ki bunların hepsi masraf dolayısıyla über taksi uygulması korsandır.. Taksicilerin adam dövmesi veya karşı taraftaki adamın aracını çizmesi elbette suçtur ancak Uberin korsan olduğu gerçeğini değiştirmez.

ahmet3425
11-03-2018, 14:39
Yüzde 7 yi açıklarmısın ?

bildiğin ek işimin shell ile yaptıgı anlasma sebebiyle...

DOHC
11-03-2018, 16:11
Bu kısmın dayanağı nedir ? Taksiciler basit usul olarak vergilendirilir. Bu ne demek 2 sütun düşünelim. Sağ taraf gelir, sol taraf gider.

Gelir kısmı için (muhasebe de her işlem bir evraka bağlanmalıdır) Doğal olarak taksicinin geliri aşağıdaki fişi kesmesi ile oluşacaktır.

Yani şu fişi kesmediğinde ise herhangi bir geliri olmayacaktır. Taksi kullanıp şu fişi alan adam eminim ki çok çok azdır.
http://ugurozmen.com/wp-content/uploads/taksi-fisi.jpg
Diğer taraftan gider. Gider kalemi yakıt / yedek parça vs olabilir. Herkesin bildiği gibi bunu da piyasadan çok kolay şekilde edinebilirsiniz.

Ayrıca yaşamayan muhtemelen yoktur, yakıt alırken plakaya fiş kesme zorunluluğu gelse de, Pompacı "abi fiş lazım mı" diye illaki sormuştur.

İşte o fiş giderini şişiren ticari araç plakalarına kesiliyor. Yani sen taksicisin kazansan da kazanmasan da xxx TL ödeyeceksin olayı yok.

Bu zaten anayasamızın 73. maddesine de aykırı bir durum.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası MADDE 73 - MADDE 73 şerhleri (http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=5561)

Daha önce forumda bir kaç kere yazdım yine yazıyorum. Vergi adaleti yok bu ülkede.

Dr'a muayene olmaya gidiyorsun, muayene ücreti 300 TL nakit ödeyip çıkıyorsun. Başıma geld k.k. sordum "nakit ödeme alıyoruz" oldu.

Adam çok iyi şartlarda yaşar ama aç bak ödediği vergiye bordrolu bir beyaz yakadan azdır. Ama yaşam standartlarında uçurum vardır.

Taksiciler için de böyle, yani 1 milyon TL ödediğin plakadan ayda 1000 TL kazanmak ne kadar mantıklı ?

Bu işin çivisi çıkmış düzeltemedikleri, düzeltmek istemedikleri için "kümesteki kazları" yolmaya devam ediyorlar.

Diğer taraftan sigorta primi tabiki riske göre artacaktır bunu kim neden eleştirsin ?

Sürekli trafikte olan araç ile sabah işe git gel kullanılan aracın riski nasıl aynı olur ve nasıl aynı şekilde fiyatlandırılır ki?

Bu beklentide olmak zaten sigortanın mantığını yok saymak demek.

2017 yılında toplanan her 100₺ verginin 55₺’si sadece KDV ve ÖTV’den tahsil edilmiş.
Kazanandan değil harcayandan vergi topladıkça adil olamayız zaten.
Kredi kartı her yerde zorunlu olmalı bence.
Bakacaksın adamın yıllık geliri 50k tl, kredi kartı harcaması 70k TL, soracaksın "nerden buldun". Ama bunu yapacak kim var?
Aksine
Bakan doğruladı: 'Milletin a.... koyacağız' diyen Cengiz'in vergi borcu silinmiş - Diken (http://www.diken.com.tr/bakan-dogruladi-milletin-a-koyacagiz-diyen-mehmet-cengizin-vergi-borcu-silinmis/)

galatasaray'ın 300 milyon vergi borcunun silinmesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/galatasarayin-300-milyon-vergi-borcunun-silinmesi--5328016)

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/erdem/2016/04/21/5-yil-alinmayan-borc-silinecek

gibi gibi gibi.

Benzincide ise plaka yazılmadan benzin vermiyor alet diye biliyorum. Fişi almazsak plaka değiştirme imkanı var mı pompacının?

ghibli06
11-03-2018, 17:01
Yillardir milletin dilindedir, artik bilgisizlik mi yoksa fanatiklik midir bilemem, 100 kere aciklandi bu Galatasarayin borcunun silinmesi...GS nin vergi borcu silinmedi, klupler sirketlesmeden once hepsi vakifti, GS sirketlesirken sirketteki yuzdesi oraninda bileti vakif satti, teberrulu vergisiz, GS bu yuzden ceza yedi... Bu sure zarfinda hala vakif olsn FB ve BJK sifir lira vermeye devam etti yani sanki GS vergi odemedi digerleri odedi algisi yaratildi bu donem icin ama bu buyuk bir yalandi, bu cezayi odememek icin BJK ve FB sirketlesmeyi farkli yapti... Yillar suren ituraz surecinden sonra cezanin 300 milyon olamayacagi cunku sportif a.s.nin giderlerinin de gelirden dusulup buna vergi cikmasinin dogru oldugu kabul edilip uzlasildi, olay bundan ibarettir...

16EC813
11-03-2018, 18:24
az önce haberlerde izledim bu dövme olayı nedir ?

meganes
11-03-2018, 19:14
bütün taksi plakaları büyük babalarda olduğu için olayı iyice dillendiriyolar işlerine gelmiyo

fthdrn
11-03-2018, 19:25
Bende an itibari ile ubere girmeyi düşünüyorum taksimiz olmasına rağmen. Uber sahipleri ile iletisim halindeyim. Burada kullananda varsa bana özelden yazabilir.

TarikS
12-03-2018, 01:20
Taksi-Dolmuş-Otobüs şöförleri mutlaka seçilerek işe alınmalı .. Ancak elimizi vicdanımıza koyup da düşünürsek Über taksi haksız rekabet eden birşey çünki Taksi işletmek için plaka almak gerekiyor ki çok büyük rakamlar ödeniyor bunun için , bugün okul servisi işletmek için bile bir sürü şartı yerine getirmek gerekiyor ki bunların hepsi masraf dolayısıyla über taksi uygulması korsandır.. Taksicilerin adam dövmesi veya karşı taraftaki adamın aracını çizmesi elbette suçtur ancak Uberin korsan olduğu gerçeğini değiştirmez.

Vatandaş için çok büyük bir "ihtiyacı" gideriyor. Paranla rezil olmayacağın konusunda tereddütsüz kullanabileceğin bir ulaşım hizmeti. Keşke tüm korsan faaliyetler halka bu kadar faydalı olsa :)

Ticari araç esnaflarının kendine çeki düzen vermesi için bir vesile olur umarım.

En büyük korkum da Türkiye'de hiçbir başarının cezasız kalmadığı gerçeği. İnşallah hiç hayatımızdan çıkmaz Uber.

pasha34
12-03-2018, 03:33
UBER’e trafikten men cezası geliyor - Son Dakika Haberler (http://www.milliyet.com.tr/uber-e-trafikten-men-cezasi-geliyor-gundem-2625641/)

KoramiraL
12-03-2018, 05:34
Bugün çağlayan adliyesinde dava görülecek über ile ilgili Moral fm in sahibi istanbul taksiciler odası başkanının cumartesi günü über kullandım araçta dinleme forsatı buldum adam taksicileri bir gaza getiriyor birileride yağ çekmek için amerikan uşaklığı yapıyorlar onları kullanarak diye 15 temmuz üstünden gidiyorlar onuda geçtim adam o anda bi ses kaydı açtı ses kaydı aynen şu “ arkadaşlar yolcu aldığım sırada aracıma saldırdılar tekmelerle araca binen 2 bayanı zorla indirdiler benide darp ettiler rapor almaya gidiyorum “ yeri yanlış hatırlamıyorsam taksim civari idi sefaköy de überi kurşuluyorlar gecen akiam llevye ile araca saldırıyor baktı işe yaramıyor lastiklerini kesiyor yer şişli sonra taksiciler über korsan binmeyin böyle davrananlara müstahak bile

halili
12-03-2018, 07:18
[QUOTE=tolga_kaan_;8451761]Bu kısmın dayanağı nedir ? Taksiciler basit usul olarak vergilendirilir. Bu ne demek 2 sütun düşünelim. Sağ taraf gelir, sol taraf gider.

Tolga abi ŞU an için Başka bir şey istesem olucakmış herhalde .Tam okudum tolga abiyi etiketleyip soruyum dedim .soruma cevap vermişsin abİ :) doğru biliyormuşum bende.

free-hifi
12-03-2018, 07:43
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksici esnafının UBER’e açtığı davayı hatırlatarak yaşananların bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Aksu, “Darp olaylarını ve son olarak kurşunlama eylemini gerçekleştirenler taksiciler değil. UBER, kasıtlı olarak bu gerginlikleri kendi yarattırıyor” dedi

KÖROĞLU
12-03-2018, 08:27
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksici esnafının UBER’e açtığı davayı hatırlatarak yaşananların bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Aksu, “Darp olaylarını ve son olarak kurşunlama eylemini gerçekleştirenler taksiciler değil. UBER, kasıtlı olarak bu gerginlikleri kendi yarattırıyor” dedi

Kandırıldık, aldatıldık, güvendik ama olmadı.

Ülke olarak empoze edilen yaklaşım bu. Yakında taksiciler uber'e "ne istediniz de vermedik" derse kimse şaşırmasın.

Uber sanırım mit'i örnek alıyor "geçeriz karşıya 2-3 bomba atarız bu tarafa" yaklaşımını benimsemişler :D

su veren itfaiyenin hortumunu yaklaşımım devam ediyor :)

TorqueTuning
12-03-2018, 09:00
UBER Turkiye’de 5 bin surucuye ulaşınca ortalık karıştı - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2102430-uber-turkiyede-5-bin-surucuye-ulasinca-ortalik-karisti)

EREN34
12-03-2018, 09:37
Tırnağım kadar üzülmüyorum.

Bunca yıl müşteri seçmelerine, güzergah beğenmemelerine, gidilecek yola göre muamele yaptıklarına saysınlar.

ahmet3425
12-03-2018, 10:05
UBER’e trafikten men cezası geliyor - Son Dakika Haberler (http://www.milliyet.com.tr/uber-e-trafikten-men-cezasi-geliyor-gundem-2625641/)

bu sert olmuş...

fthdrn
12-03-2018, 13:06
bu sert olmuş...

Bence bu sadece taksicilerin gazını almaya yönelik bir haber. Öyle olsaydı serviscileri de men ediceklerdi trafikten

220T
12-03-2018, 13:35
Konuyu yanlış yerden ele alıyorlar.Madem bu iş böyle de yapılıyor,o zaman bizim de vergi yükümüzü düşürün,taşımacılık evrakları bu kadar pahalı olmasın, diyeceklerine;bu yük devam etsin,bu adamlar oynamasın derdindeler.

Grimlord
12-03-2018, 13:44
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı'ndan tehdit gibi acıklama (https://odatv.com/avrupadaki-taksiciler-gibi-sagi-solu-yakip-yikmak-istemiyoruz-12031842.html)

"İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 'Avrupa'daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz' dedi."

Açıklamaya gel, haklı olsan bile haksız duruma düşersin şu konuşma ile. Şaka gibi :D

mikelazi
12-03-2018, 13:49
beratın 2000 tane uberi var diye duydum.

bu işi o yüzden kesip atamıyorlarmış.

Low-Rider
12-03-2018, 13:53
booking'i, paypal'ı saniye düşünmeden kovan zihniyat uber'i de aynı şekilde kovabilir ama dendiği gibi işin içinde başka şeyler var gibi.

rebelh
12-03-2018, 14:31
Konuyu yanlış yerden ele alıyorlar.Madem bu iş böyle de yapılıyor,o zaman bizim de vergi yükümüzü düşürün,taşımacılık evrakları bu kadar pahalı olmasın, diyeceklerine;bu yük devam etsin,bu adamlar oynamasın derdindeler.

kesinlikle
bu eylemcilerin çoğu şöför olarak çalışanlar
yani kontağı açtığı an 350 lira eksiyle işe başlayanlar
ama demekki bu düzenden memnunlar demekki bu işten fazlasıyla kazanıyorlar ki savunuyorlar
stabil bir ücret kazansalardı bu kadar savunmazlardı

B16
12-03-2018, 14:39
Bu sabah Nihat Sırdar 1984'den beri yeni taksi plakası verilmiyor. Toplam da 17.000 adet taksi plakası var. Sayı az olunca plaka paraları artıyor demişti.
Son 1 veya 2 yıldır halk için hiçbirşey yapılmıyor. Taksiciler istedikleri kadar eylem yapsınlar. Uber'den şaşmam. Uber giderse toplu taşıma ama taksi no mada faka

CloudGrey
12-03-2018, 14:39
twitterda halkta taksicelere karşı ayaklanmış durumda..

yiyin lan birbirinizi, bende gidip küba mülteciliğini biraz daha araştırayım..

KÖROĞLU
12-03-2018, 14:53
twitterda halkta taksicelere karşı ayaklanmış durumda..

yiyin lan birbirinizi, bende gidip küba mülteciliğini biraz daha araştırayım..

Şu lafı görünce aklıma yiyin birbirinizi ete para vermeyin s..... diye giden laf geldi.

Neler olacak daha beter bakalım göreceğiz.

ayku82
12-03-2018, 15:22
Bence bu kavganin bitmesi icin milattan once kalma gunluk yovmiye sisteminin kalkmasi lazim. Devlet plaka sahiplerine minimum asgari ucretten sofor calistirmayi zorunlu kilarsa kismende olsa daha onceki sayfalarda yasanan gundelik baski soforlerin uzerinden kalkar. Haa bu basli basina yeterli olur mu hayir tabikide olmaz, uber gibi bir denetim mekanizmasi uygulanmadigi muddetce malesef bircok sofor ayi gibi davranmaya devam edicek. Ulke olarak kalitesizlige malesef alistirildigimiz icin az biraz farkli, kaliteli yeni bir girisim geldigi anda piyasaya malesef tek duze alismis bunyeler kabullenip sindiremiyor. Kendini gelistirecegi yerde, isi kabadayiliga vurup kaba kuvvetle is cozmeye kalkiyor.

free-hifi
12-03-2018, 16:16
off erkeğe bakın tehditler...

UBER ile taksiler arasındaki gerilim tırmanıyor. UBER'e erişimin engellenmesi için açılan davanın ilk duruşması Çağlayan'da yapıldı. Taksi şoförleri dava öncesi adliyeye çıkarma yaptı. Taksiciler erişim yasağı uygulanması için dilekçe sunarken, UBER süre talep etti. UBER'e savunma için 2 hafta süre verildi, mahkeme ertelendi. Mahkeme önünde açıklamalarda bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, " Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Ama Meclis üzerine düşeni yapmazsa taksicinin sabrı taşar, her şeyi yapar" dedi

SekoLive
12-03-2018, 16:18

UBER ile taksiler arasındaki gerilim tırmanıyor. UBER'e erişimin engellenmesi için açılan davanın ilk duruşması Çağlayan'da yapıldı. Taksi şoförleri dava öncesi adliyeye çıkarma yaptı. Taksiciler erişim yasağı uygulanması için dilekçe sunarken, UBER süre talep etti. UBER'e savunma için 2 hafta süre verildi, mahkeme ertelendi. Mahkeme önünde açıklamalarda bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, " Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Ama Meclis üzerine düşeni yapmazsa taksicinin sabrı taşar, her şeyi yapar" dedi

bunun aynısını servisçiler plaka istediklerinde yapmıştı sonraki yumuşama ılımlı msjlar evlere şenlikti

reis seninleyiz vardır bir bildiğin diye bitmişti mevzu.

KemalHDH
12-03-2018, 16:19
Bu adam çarpılır.

Network
12-03-2018, 18:43
Yolda sokakta ne anlaşmazlıklar ya da sinir bozucu olaylar oluyor ama yazılı olmayan kurallara göre yanında bir kadın olana haklı da olsa susan bir kültürün bir parçasıyız. Hele ki taksiciler bu kültüre çok daha hakim. Ama gel gör ki videolarda görülen durum farklı. Yolcuya ya da şoföre saldırmak delikanlıca bir hareket değil bence.

Diğer taraftan ulaştırma hizmeti kimsenin tekelinde değil. Adamlar yurtdışında koca bir teşkilatla çalışıyor. Varsa delikanlı gitsin onlarla mücadele etsin.

Taksi ya da UBER kullanmıyorum. Ama takip etmeye çalışıyorum süreci. UBER'in tam entegrasyonunu bekliyorum. öyle birkaç araba araba tekelinde olmadan, elektrik ve otonom sistemlerin entegrasyonu ile ben uyurken ya da işteyken araba gitsin çalışsın. Herkes kazansın.

Benim plakam 3 milyon eder diye gerinmek yerine bu durumu görüp buna göre pozisyon almalılar. Yoksa ama UBER ama başka bir sistem olsun teknoloji ve yeniliğin önünde hiçbir şey duramayacak hepsini ezip geçecekler ve bu çok uzun sürmeyecek. Sadece birkaç yılda bile etkileri hisseder hale geldiler, canları yanmaya başladı...

optimus_prime
12-03-2018, 20:14
sımdı trafıkten geldım bı tane taksıcı cıldırttı benı yıne

bakkala bıle uberle gıdıcem lan sız ınsan olana kadar

Yigit-Y
12-03-2018, 20:24
Access denied | www.change.org (https://www.change.org/p/uber-t%C3%BCrkiye-de-serbest-olsun) used Cloudflare to restrict access

Şuna bir el atalım

Benim çözüm fikrim.

Plakalar çöp oluyor direk

Bütün istanbul ulaşımını ubere versinler

Devlet ubere denetim yapsın ciroda yüzde 5 birde yüzde 18 alsın uberde yüzde 5 alsın

İstanbul bayram etsin herkes huzurlu seyehat etsin

DOHC
12-03-2018, 20:33

1) UBER'e katıl
2) UBER'e rakip ol
3) Sektörden çekil, işi bırak......

Bu kadar basit seçenekler......

Ozan Bingol ozanbingoll) | Twitter (https://twitter.com/ozanbingoll)

Ozan Bingöl
â€
Onaylanmış hesap
ozanbingoll
8 sa.8 saat önce
Daha fazla
Benim derdim taksicilerle ya da Uber ile değil “Vergi Adaleti” ve “Sosyal Adalet”in bir an önce sağlanmasıdır!
Unutmadan bazı taksicilerin Uber’de de araçları olduğunu hatırlatırım!

15 yanıt 312 retweet 1.328 beğenme
Yanıtla 15 Retweetle 312 Beğen 1328
Bu Tweet dizisini göster

Ozan Bingöl
â€
Onaylanmış hesap
ozanbingoll
8 sa.8 saat önce
Daha fazla
1,5 milyonluk taksi plakası sahibi ol;
ÖTV’siz araç al
KDV’den muaf tutul
Geçici vergi ödeme
Stopaj verme
Basit usule tabi ol
Geçen yıl kazanç sınırın 43.000₺ olsun
Üstelik 8.000₺ indirimden faydalan
Ortalama yıllık 6.000₺-8.000₺ vergi öde!

brs852
12-03-2018, 21:48
Access denied | www.change.org (https://www.change.org/p/uber-t%C3%BCrkiye-de-serbest-olsun) used Cloudflare to restrict access

Şuna bir el atalım

Benim çözüm fikrim.

Plakalar çöp oluyor direk

Bütün istanbul ulaşımını ubere versinler

Devlet ubere denetim yapsın ciroda yüzde 5 birde yüzde 18 alsın uberde yüzde 5 alsın

İstanbul bayram etsin herkes huzurlu seyehat etsin

Senin amacın rahat huzurlu şekilde ekmek kazanmak mı yoksa taksi plakalarının fiyatını düşürmeye çalışmak mı ? O zaman bende diyorum uberi kaldırsın taksiye denetimi arttırsın. Birde iğneleme vs yapmadan ciddi ciddi merak ettiğimden soruyorum uber yolculuklara fiş fatura kesiyor mu ? Biri kesiyor biri kesmiyor diyor gerçeği merak ediyorum sadece.

brs852
12-03-2018, 21:50
Aldığımız araçlar çöp parasına gidiyor bu zamana kadar hep öyle oldu bir defaya mahsus ötv indiri verildi her zaman olan bir şey değil yani.

brs852
12-03-2018, 21:55
Bu sabah Nihat Sırdar 1984'den beri yeni taksi plakası verilmiyor. Toplam da 17.000 adet taksi plakası var. Sayı az olunca plaka paraları artıyor demişti.
Son 1 veya 2 yıldır halk için hiçbirşey yapılmıyor. Taksiciler istedikleri kadar eylem yapsınlar. Uber'den şaşmam. Uber giderse toplu taşıma ama taksi no mada faka

3 bin tane çıkaracak şimdi belediye söylentilere göre 3. Havalimanında olucakmış bu araçların şoförleri maaşlı eleman olacakmış albayrak belediyeden kiralama ihalesini almış deniyor 3 bin aracın içerisinde vip elektrikli sarı her tür taksi olucak deniyor. Benim tahminimce devlet piyasayı ubere bırakmayacak bitaksi çıktı devlet karı gördü hemen itaksiyi çıkardı bütün araçlara takıyor zorundasın yoksa ruhsat vermiyor.

2jz
12-03-2018, 22:06
Aldığımız araçlar çöp parasına gidiyor bu zamana kadar hep öyle oldu bir defaya mahsus ötv indiri verildi her zaman olan bir şey değil yani.

Türkiyede ön tamponu arka tamponuna kadar yapışmış araba bile iyi para ediyor. Eğer öyleyse satmadan önce 160'la falan tırın altına girin "evveliyatı tertemizdi" yazar daha iyi paraya satarsınız :)

Bugün marangoz olsanız testere alacaksınız. Bunun vergisinde devlet bir indirim yapmayacak. Ayrıca bu ürün evde hobi amaçlı kullanılandan çok daha hızlı eskiyecek.

Bir fabrikanız olsa tezgah alsanız 10 yıl sonra çöp olacak. Ayrıca devlet hiç kıyak geçmeyecek.

Aşçı olsanız tencere alacaksınız. Evde kullanılandan daha hızlı yıpranacak. Alırken cayır cayır vergisini ödeyeceksiniz. Devlet yine kıyak yapmayacak.

Taksiciler olarak hep kötü hizmet verip, hem bu kadar imtiyaz elde edip hemde terör estiren kaç tane meslek grubu var?

brs852
12-03-2018, 22:18
Türkiyede ön tamponu arka tamponuna kadar yapışmış araba bile iyi para ediyor. Eğer öyleyse satmadan önce 160'la falan tırın altına girin "evveliyatı tertemizdi" yazar daha iyi paraya satarsınız :)

Bugün marangoz olsanız testere alacaksınız. Bunun vergisinde devlet bir indirim yapmayacak. Ayrıca bu ürün evde hobi amaçlı kullanılandan çok daha hızlı eskiyecek.

Bir fabrikanız olsa tezgah alsanız 10 yıl sonra çöp olacak. Ayrıca devlet hiç kıyak geçmeyecek.

Aşçı olsanız tencere alacaksınız. Evde kullanılandan daha hızlı yıpranacak. Alırken cayır cayır vergisini ödeyeceksiniz. Devlet yine kıyak yapmayacak.

Taksiciler olarak hep kötü hizmet verip, hem bu kadar imtiyaz elde edip hemde terör estiren kaç tane meslek grubu var?

47 bin liraya full linea aldık 13 bin liraya çıktı orjinal koltuklarında 1 su lekesi bulamazsın o kadarda temiz kullanırız şoför yok bizde ayrıca ben taksiciler haklı vs demiyorum öyle bir konuşuyorlar ki sanki her zaman ötv indirimiyle alıyoruz gibi

omco
12-03-2018, 22:22
Benim plakam 3 milyon eder diye gerinmek yerine bu durumu görüp buna göre pozisyon almalılar. Yoksa ama UBER ama başka bir sistem olsun teknoloji ve yeniliğin önünde hiçbir şey duramayacak hepsini ezip geçecekler ve bu çok uzun sürmeyecek. Sadece birkaç yılda bile etkileri hisseder hale geldiler, canları yanmaya başladı...

Aynen katılıyorum. Dünya değişiyor, gelişiyor ve bu değişime kim olursa olsun elbet bir şekilde uyum sağlamak zorunda.

Ne taksileri ne de Uber'i savunuyorum, tüketici olarak 15 lira da ödesem 150 lira da ödesem benim için önemli olan paramın karşılığında en iyi hizmeti almaktır. Şu an için bu hizmeti imkanlar dahilinde en iyi sunan Uber. Taksiciler kendi hizmet kalitelerini yükseltmek yerine iyi hizmeti engellemeye çalışıyor.

Durum nasıl sonuçlanır bilmem ama bu süreçte umarım kimsenin vücut bütünlüğü açısından kalıcı bir zarara veya daha kötüsü hayatına mâl olmadan iki tarafı ve tüketicileri mağdur etmeyecek şekilde sonuçlanır.

brs852
12-03-2018, 22:26
Aynen katılıyorum. Dünya değişiyor, gelişiyor ve bu değişime kim olursa olsun elbet bir şekilde uyum sağlamak zorunda.

Ne taksileri ne de Uber'i savunuyorum, tüketici olarak 15 lira da ödesem 150 lira da ödesem benim için önemli olan paramın karşılığında en iyi hizmeti almaktır. Şu an için bu hizmeti imkanlar dahilinde en iyi sunan Uber. Taksiciler kendi hizmet kalitelerini yükseltmek yerine iyi hizmeti engellemeye çalışıyor.

Durum nasıl sonuçlanır bilmem ama bu süreçte umarım kimsenin vücut bütünlüğü açısından kalıcı bir zarara veya daha kötüsü hayatına mâl olmadan iki tarafı ve tüketicileri mağdur etmeyecek şekilde sonuçlanır.

Aynen öyle bence uberede bir şey olmaz taksiyede bir şey olmaz devlet bir şekilde orta yolu bulur bu şekilde devam eder.

Yigit-Y
12-03-2018, 22:31
Senin amacın rahat huzurlu şekilde ekmek kazanmak mı yoksa taksi plakalarının fiyatını düşürmeye çalışmak mı ? O zaman bende diyorum uberi kaldırsın taksiye denetimi arttırsın. Birde iğneleme vs yapmadan ciddi ciddi merak ettiğimden soruyorum uber yolculuklara fiş fatura kesiyor mu ? Biri kesiyor biri kesmiyor diyor gerçeği merak ediyorum sadece.

Ben ubere takılı değilim

Yerli firma olsun uber gibi çalışan

Aplikasyon sahibi firma uber oleb yolo careem fark etmez cirodan yüzde 5
Belediye cirodan yüzde 5
Kdv de yüzde 18

Devlet denetiminde e faturalı şekilde

Sil baştan ulaşım hizmeti sunulmalı

Plaka sahibi olan 17.000 kişi mi yoksa 18.000.000 kişilik istanbul mu büyük

Halk insan gibi ulaşımını sağlamak istiyor

Ben olsam uber yada türevi bir şirketle anlaşırdım

Sürekli gelir hem sevlete hemde kaliteli hizmet gelmiş olur

Konuda kapanır

5.500 taksi plaka satışındaki usulsüz vergiden ceza yemiş

Ersin Kula diye bir adam var uber de o fena taktı dernek kurdu

Onlarda İbb ye 3 tane dava açtı

2018 istanbul u taksi denilince

Bomba patladığı akşam ahl de 100 tl 100 dolar
Kısa mesafe
Yağmur
Para üstü
Yol uzatma
Turist yolma

Diyor

Uber ve türevi için ADAM olsan evlenirim diyor

Başka birşey yazmay gerek var mı :)

brs852
12-03-2018, 22:37
Ben ubere takılı değilim

Yerli firma olsun uber gibi çalışan

Aplikasyon sahibi firma uber oleb yolo careem fark etmez cirodan yüzde 5
Belediye cirodan yüzde 5
Kdv de yüzde 18

Devlet denetiminde e faturalı şekilde

Sil baştan ulaşım hizmeti sunulmalı

Plaka sahibi olan 17.000 kişi mi yoksa 18.000.000 kişilik istanbul mu büyük

Halk insan gibi ulaşımını sağlamak istiyor

Ben olsam uber yada türevi bir şirketle anlaşırdım

Sürekli gelir hem sevlete hemde kaliteli hizmet gelmiş olur

Konuda kapanır

5.500 taksi plaka satışındaki usulsüz vergiden ceza yemiş

Ersin Kula diye bir adam var uber de o fena taktı dernek kurdu

Onlarda İbb ye 3 tane dava açtı

2018 istanbul u taksi denilince

Bomba patladığı akşam ahl de 100 tl 100 dolar
Kısa mesafe
Yağmur
Para üstü
Yol uzatma
Turist yolma

Diyor

Uber ve türevi için ADAM olsan evlenirim diyor

Başka birşey yazmay gerek var mı :)

Bu söylediklerini inkar etmiyorum bende seninle aynı fikirdeyim %90 hırsız çakal ve %90 sebebi mal sahipleri uberi oldu ki kaldırırsa öyle bir denetim getirsin ki zaten 6 ayda bir iç temizlik kontrolüne çağırsın kaput kaporta kontrolü yapsın o şekilde çalıştırmasın şikayeti denetlesin belinden su alsın. Şuan için fatura kesmiyorsuniz dimi o soruyu atladın ?

Yigit-Y
12-03-2018, 22:45
Bu söylediklerini inkar etmiyorum bende seninle aynı fikirdeyim %90 hırsız çakal ve %90 sebebi mal sahipleri uberi oldu ki kaldırırsa öyle bir denetim getirsin ki zaten 6 ayda bir iç temizlik kontrolüne çağırsın kaput kaporta kontrolü yapsın o şekilde çalıştırmasın şikayeti denetlesin belinden su alsın. Şuan için fatura kesmiyorsuniz dimi o soruyu atladın ?

Banka üzerinden yapılan her ödeme için fatura kesiyorum

Müşteri nakit ödeme istersede kesiyorum araçda fatura defteri var

Taksicilerden daha fazla kestiğimi garanti ederim :)

Stopaj kılı tüyü söylemiyorum bile

Ötv den de muaf değiliz :)

Devletten en ufak teşvik filan da yok :)

Yigit-Y
12-03-2018, 22:59
Uber şuan e fatura geçiyor

Her yolculuk yolcu istediği an faturasını alabilecek

Mahkeme ve ibb ile durumlar netleşince devreye sokacaklar

Şirketler gider olarak kullanmasını kolaylaştırmak için girdiler

brs852
12-03-2018, 23:01
Banka üzerinden yapılan her ödeme için fatura kesiyorum

Müşteri nakit ödeme istersede kesiyorum araçda fatura defteri var

Taksicilerden daha fazla kestiğimi garanti ederim :)

Stopaj kılı tüyü söylemiyorum bile

Ötv den de muaf değiliz :)

Devletten en ufak teşvik filan da yok :)

Taksici fişi size vermese bile günlük belli bir miktar fiş kesmek zorun azı çoğu muhasebecisine bağlı bir durum bir şey diyemem

Yigit-Y
12-03-2018, 23:11
Taksici fişi size vermese bile günlük belli bir miktar fiş kesmek zorun azı çoğu muhasebecisine bağlı bir durum bir şey diyemem

Onun yasal bir limiti var 4000 tl mi ne :) ama araç 14.000 tl ciro yapıyor 7/24 olarak

Plaka satışlarını 1.700.000 değil 400.000 den göstermişler

Biz fatura kesmiyor vergi vermiyoruz hikayesi koca bir yalan

Uber uluslararası şirket olduğu için kredi kartı ödemelerini biz hollandadan alırız

Bunu taksiciler yanlış lanse ediyor :)

Paranın nerden geldiği değil

Ben ltd şti şirket sahibiyim banka hesap akışı her ay alınır

Para girişine fatura kesmen gerekir otomatik olarak

Biz Uber den gelen her ödemeye kesmek zorundayız

Denetimde kucağa alırlar direk

Uber komisyon gelirinin vergisinide ödüyor ayrıca

İstanbulda 4 tane ofisi vardır

Kağıthane nef 09 binası ana binasıdır.

Türkiye de kurulu bir şirkettir.

Şuan ubere yapılan şey

Taksiciler değil plakayı yönetenlerin üstten baskı yaparak

Keyfe keser ceza kestirme başka birşey değil

Uber güçlü bir şirket müşteri memnuniyet inanılmaz

Bende müşterisi idim sonradan iş ortağı oldum

İstanbul yerlisini geçtim turistler yüzünden hep bir tebessüm var uber iyi ki var diyor

Bu işin turizm ayağı istanbula çok zarar verir ki sultanahmet bombasından sonra

Çakılmış bir turizm var

2,3 olay daha yaşarsa taksicilerle sıkıntı dahada büyücektir

Profesyonel bir oluşum gerek düzen için

2jz
12-03-2018, 23:23
İstanbulda taksilere çok sıkı bir düzenleme şart.

Önce şu rantı kaldırmak lazım.

Plakayı belediye kiralasa, her şöförün bir numarası olsa, müşteri şöförü puanlasa, ödemeler kredi kartı ile yapılsa, misal c segmentinin altında otomobil alınmasa.... Böyle bir durumda benzinide indirimli ver, vergide de kolaylık yap.

Hem meslek sahipleri daha mutlu olur, hem müşteriler.

Küçük şehirlerde çürük taksici daha az. Ankarada bazı semtlerdeki durak taksilere çoluğunu çocuğunu emanet et. Öyle düzgün esnaflar çıkar.

Ama İstanbul bu konuda dibin dibi.

Türkiyenin en çok turist gelen şehrine yakışmıyor.

KemalHDH
13-03-2018, 00:41
Halledecekler.

Gumruk ve Ticaret Bakanlığı UBER icin duzenleme getirecek - Haberler (http://www.haberturk.com/gumruk-ve-ticaret-bakanligi-uber-icin-duzenleme-getirecek-1873569-ekonomi)

ruudvan
13-03-2018, 03:28
ya bu memlekette eşini dostunu havaalanına vs bıyere gotururken korsan taksiciliğe başlayıp ardından sıfır araba alıp müşteri portfoyunu genişleten insanlar gördü.1 tane değil 2 tane değil yüzlerce.
okumadınız mı bu forumda arkadaşımı taksime götürdüm korsan taksi muamelesi gördüm . polis arabamı bağladı diyeni.

http://www.techturkey.com/forum/archive/index.php/t-193341.html

hatta konu burda.
ulan cocugun ne sucu vardı.
bunun gibi yüzlercesi korsan taksicilikten ceza yedi.araçlarını otoparktan bile çıkartamadı.
şimdi uber diye bi sistem gelicek.sen yolcu taşıyabileceksin. neymiş efendim devlete vergi veriyomuş:
devlet yasa cıkartıp uber diye bir oluşum kurdum .isteyen araç alsın şartları saglasın ticarete başlasın diyene kadar KORSAN dır.

B16
13-03-2018, 08:55
İstanbulda taksilere çok sıkı bir düzenleme şart.

Önce şu rantı kaldırmak lazım.

Plakayı belediye kiralasa, her şöförün bir numarası olsa, müşteri şöförü puanlasa, ödemeler kredi kartı ile yapılsa, misal c segmentinin altında otomobil alınmasa.... Böyle bir durumda benzinide indirimli ver, vergide de kolaylık yap.

Hem meslek sahipleri daha mutlu olur, hem müşteriler.

Küçük şehirlerde çürük taksici daha az. Ankarada bazı semtlerdeki durak taksilere çoluğunu çocuğunu emanet et. Öyle düzgün esnaflar çıkar.

Ama İstanbul bu konuda dibin dibi.

Türkiyenin en çok turist gelen şehrine yakışmıyor.

Dediklerine ek olarak
İşi bir üst seviyeye çıkartalım. Yerli ve milli arabayı taksiciler'den alacağımız geri bildirime göre yapalım. Yolcu ve şöför arasında cam duvar, esp, asr, abs ve taksici ne ister diyerek. Sonra bu taksicilere bu araçları ötv'siz ve kdv indirimi ile normal liste üzerinden satıp bir şart koşalım. Her 3 ayda bir araç hakkında rapor yazsın. Ön takım, iç malzeme kalitesi hem sağlamlık testi de yapılmış olur. Belirli bi süre sonra bütün taksileri tek araç tipi ve tek renk olarak yeniden tasarlasınlar ve 17.000 plaka'dan fazlasını bassınlar. Sonra polis arabası, belediye aracı falan yapsınlar. Hem kamu giderlerini yurtiçinde tutarız hemde ağlayan ve ağlatan sektörü düzeltiriz.

Bak şu ülke'nin başına beni getirsinler eğer öldürmezlerse 10 yıla kalmaz r35'e mi binsem 911'e mi diye forumda birbirini yer millet. Önümü açın burdan sesleniyorum.

brs852
13-03-2018, 08:58
Her zaman savunduğum nokta devletin taksi denetlemesini çok üst noktalara taşıması lazım. Temizlik denetlemesi vurul kırık kaporta çalıştırmaması geçen adam gidiyor yolda kaput siyah kapı siyah bagaj siyah boyanmamış henüz o şekilde çalıştırmıcaksın. Devlet taksiyi karşısına almaz şimdi şoför kartı satıyor 100 lira taksimetre ayarlıyor 250 lira yeni taksimetre 500 lira tepe lambası 250 lira yıllık ruhsatı yine parasıyla veriyor 18 bin sarı 5 bin kırmızı toplam 23 bin araçtan çok ciddi gelir çıkıyor ortaya uberi kaldırsın yada kaldırmasın demiyorum ama acil çözüm bulması lazım bu şekilde kan dökülür.

2jz
13-03-2018, 09:55
15 yıl önceye kadar Eskişehirde özel halk otobüsleri terör estirmişler. Az çok bende otobüsleri hatırlarım, binmeye korkardık.

Yılmaz Büyükerşen sağolsun bir gecede iplerini çekti. Ne kan döküldü ne kimsenin sesi çıkabildi.

Ulaşım ağı hala pek iyi değil ama otobüsçü terörü bitti. Memnun olmayan hat sahibi bıraksın gitsin belediye yerine kendi otobüsünü koyup devam ediyor. Neredeyse %95 özel olan ulaşım %70'den fazla belediyenin elinde şuan.

Devlet istediğini istediği zaman bitirir. Tek dökülecek kan, kan ağlarsınız o kadar olur.

M_PROJECT
13-03-2018, 09:58
15 yıl önceye kadar Eskişehirde özel halk otobüsleri terör estirmişler. Az çok bende otobüsleri hatırlarım, binmeye korkardık.

Yılmaz Büyükerşen sağolsun bir gecede iplerini çekti. Ne kan döküldü ne kimsenin sesi çıkabildi.

Ulaşım ağı hala pek iyi değil ama otobüsçü terörü bitti. Memnun olmayan hat sahibi bıraksın gitsin belediye yerine kendi otobüsünü koyup devam ediyor. Neredeyse %95 özel olan ulaşım %70'den fazla belediyenin elinde şuan.

Devlet istediğini istediği zaman bitirir. Tek dökülecek kan, kan ağlarsınız o kadar olur.

Halki dusunecek yonetici lazim o isler icin , Yilmaz Buyukersen , Eskisehir icin bulunmaz bir nimet , gecen hafta bir davette beraberdik , Rahmetli Ecevit'e sadece kisa bir donem soz verdigi icin siyasete girdigini ama sonrasinda halkin onu birakmadigini soyledi .

Halki gozeten insanlar ve yaptiklari ortada .

Cozum odakli olmak herkesin harci degil .

mikelazi
13-03-2018, 10:27
hükümetin durumu

yukarı tükürse bıyık
aşağı tükürse sakal

arada kaldı :)

said_
13-03-2018, 10:40
Bu tarz meselelerde halktan tepki artınca hükümet halkı karşısına almak istemiycektir.

Özellikle şuanki ortamda.

Ne zaman sosyal medyada halk birşeye itiraz etse o konu üzerine gittiler.

taksiciler farkında değil herhalde ama halk çok fena bilenmiş, onlara zararıda dokunabilir bu kadar çığırtkanlık yaparlarsa.

He taksi plakası kimlerde var oda önemli :)

therev
13-03-2018, 10:56
Gelişime, değişime ve rekabete kapalıyız. Alışılan bir düzen var kimse dışına çıkmak istemiyor. Seyahat acentaları ve oteller yabancıya 50 dolara verdiği odayı türklere 300 liraya çaktığı için booking popüler oldu. Millet özür dileyeceğine fiyatları normalleştiriceklerine bookingi kapatmanın yollarını aradılar. Taksiciler düzeleceğine überi kapatmaya çalışıyolar ama bütün türkiye anladı ne mal olduklarını. bu saatten sonra über kapansada taksiye binmez kimse.

Taksiciler haklarını plaka sahiplerinden ariyacaklarına überden aramaya çalışıyor. Halbuki taksiciyi sömüren plaka sahibi.

Babam amerikada taksici oda aynı şeyden şikayetçi. Eskiden havalimanından arkadaşını alamazdın normal araba plakasıyla direk polis gelip ceza yazardı kim olduğuna bakmaksızın. Şimdi havalimanına giremiyorum kalabalıktan diyor.

Nasıl oldu bu diye soruncada uberın her belediyeye yuklu miktarda bağış yaptığını söylüyor. Türkiyede de benzer bir durum olabilir.

İnsanlar sadece güvenilebilir taşımacılık hizmeti istiyor. Taksiye biniyosun ne ismi belli ne cismi. Numarası yok arabada bişey unutsan gitti. Adam seni taciz etse gitti. kenara çekit soysa plaka dışında tutunabileceğin hiç bir şey yok. Önce bunu çözmek lazım. Taksicileri belli bir maaşa bağlamak lazım. trafikten kaçıcam fazla müşteri alıcam diye hepsi emniyetten gidiyor. Aynısı dolmuş, minibüs ve otobüsler içinde geçerli. komple hepsine bir düzenleme gelmeli.

individual
13-03-2018, 11:48
https://i.hizliresim.com/BLgq6j.jpg (https://hizliresim.com/BLgq6j)

halili
13-03-2018, 12:16
SON DAKİKA :) Taksicilerin Kontak Kapatma Eylemi Halktan %99 Oranında Destek Gordu (https://kaparoz.com/2018/03/taksicilerin-kontak-kapatma-eylemi-halktan-buyuk-destek-gordu/)
Taksi Plakası Sahipleri Derneği’nin bugün İstanbul’da başlattığı kontak kapatma eylemi halktan büyük destek gördü. Eylemi destekleyen vatandaşlar taksilerin kontak anahtarlarını alıp kaçarak eyleme destek verdiler. Konu hakkında görüşlerini açıklayan vatandaşlar “Taksicimiz şerefli insandır. Kapattığı kontağı bir daha açmaz. Bu kontaklar açılmayacak inşallah” diyerek taksici esnafına sevgi gösterisinde bulundular.

cookies
13-03-2018, 12:20
ya bu memlekette eşini dostunu havaalanına vs bıyere gotururken korsan taksiciliğe başlayıp ardından sıfır araba alıp müşteri portfoyunu genişleten insanlar gördü.1 tane değil 2 tane değil yüzlerce.
okumadınız mı bu forumda arkadaşımı taksime götürdüm korsan taksi muamelesi gördüm . polis arabamı bağladı diyeni.

http://www.techturkey.com/forum/archive/index.php/t-193341.html

hatta konu burda.
ulan cocugun ne sucu vardı.
bunun gibi yüzlercesi korsan taksicilikten ceza yedi.araçlarını otoparktan bile çıkartamadı.
şimdi uber diye bi sistem gelicek.sen yolcu taşıyabileceksin. neymiş efendim devlete vergi veriyomuş:
devlet yasa cıkartıp uber diye bir oluşum kurdum .isteyen araç alsın şartları saglasın ticarete başlasın diyene kadar KORSAN dır.

Taksiciler serbest piyasa koşularını tekelleştirdiği için KORSANDIR..

kelalper
13-03-2018, 13:31
arkadaş uber şöförü olsam videodaki gibi taksici önümü kesse o arabanın egzozundan sokar emmeden dışarı çıkarırım.

EOZDAG
13-03-2018, 13:35
arkadaş uber şöförü olsam videodaki gibi taksici önümü kesse o arabanın egzozundan sokar emmeden dışarı çıkarırım.

Abi bu sefer de uber seni ihrac eder muhtemelen o yüzden tepkisiz kalıyorlar.

free-hifi
13-03-2018, 14:31

sen tek olursun o ibişler bas konuş ile 50 kişi olur linç olursun

Quantum
13-03-2018, 14:38
Türkiyedeki tüm sektörlerde Tekelcilik devlet eli ile yapılır. Devlet haricinde kurum ve kuruluşların kartel(*) oluşturarak ya da direkt kendilerinin Tekelcilik yapmaları Rekabet kanunu uyarınca yasaklanmıştır. Alkol ve tütün mamulleri geçmiş zamana kadar yine devlet eliyle yapılırken şu anda özel sektördedir. Ancak devlet denetiminde işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Türkiyedeki Taksiciler Odasının (sözüm ona) denetiminde olan bu Taksicilik mevhumu Tekelcilikten başka bir şey değil. Özel şirketler açılmalı, rekabet olmalı.

Sadece UBER değil ZUBER de açılsın, MUBER de açılsın. Kim hangisini tercih ediyorsa o firmadan hizmet alsın.

Bu Taksicilerin yaptığı gösteriler ayrı bir geyik. Elinde Türk bayrağı ile neyin hakkını arıyorsun arkadaş. O bayrağın elinde ne işi var?

Taksiciler Odası Başkanı açıklama yapıyor, aradım buldum aynen şu şekilde: "Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz." İşte tam da bu zihniyet sebepli insanlar taksicileri istemiyor. Balık baştan kokarmış. Neyin tehdidi bu, nasıl bir hak arama şeklidir bu?

İstanbul'daki taksi şoförlerinin %90 nı sorunludur, eşkiyadır, karakteri bozuk, pis, kavgacı, kadın ya da uyuşturucu satıcısıdır.

Ben İstanbulda 6 yılı aşkın bir süre aktif olarak hergün, günde 4-5 kez taksi kullandım. Haftada bir tane efendi adam ya çıktı ya çıkmadı. Hele Avrupa yakasında hiç karşılaşmadım. Anadolu yakasında tek tük.. Belki bana öyle denk geldi diyeceğim de, herkese mi aynı kişiler denk gelir?

Kısa mesafe almazlar, yağmurda zaten asla almazlar, yol bilmeyeni dolaştırırlar, Kadınlara sarkarlar, trafikte trafik kurallarını hiçe sayarlar, araçların önüne kırarlar, satış fişi istediğinde sanki anasına bacısına küfretmişim gibi tribe girerler, arabalar leş gibidir, turistleri gezdirir sonra haktan hukuktan bahsederler.. Geçiniz.. Alayı tarih olacaklar.. Çok yakın..

Geçenlerde twitter da bir yazı okudum. Şu Taksicilerin yaptığı eylemle falan ilgili.. Nasıl da haklı yazan..

"Hiç şöyle bir şey duydunuz mu: “Baca temizleyicileri, evlerine doğalgaz döşeyenlere karşı eylem yapıp Vaillant’ı ihanetle suçladı, telefonla çağırdıkları Teknik Servis elemanlarını dövdü vs..."

Taksicilik, yok olacak. Değişimin önüne geçemezsiniz. "

cagdasi
13-03-2018, 17:39
Ben bu "tahdit" meselesini hiç anlamış değilim, ticari taksi için de servis araçları için de.
Ben bakkal, manav, kasap vb. açacak olsam; hayır açamazsın bu şehirde 20.000 bakkal sınırı var diyor mu? Niye taksi için var, bu kadar nasıl değerleniyor plakalar, sebepsiz zenginleşmeye neden olmuyor mu bu.
Plaka sınırı konulan her taşımacılık kolu garipleşiyor, bunu Ankara'da personel ve öğrenci servislerinde çok net görüyoruz. Kural tanımaz hale geliyor ve tehlikeli araç sürmeye başlıyorlar.

ÖTV meselesi tam bir garabet, ben bordro mahkumu olarak önce maaşımdan peşin peşin vergi vereyim, sonra her attığım adımda vergi olarak kazık bana girsin, yakıt, bakım, sigorta, kasko keza öyle. Adam hem para kazansın, hem ötv muafiyeti alsın, hem her harcadığını gider göstersin sonra da bana rakip çıktı diye tehdit etsin milleti ne ala değil mi.

_opeth
13-03-2018, 18:54
geçen 140 journos'un facebook sayfasına attığım gönderiyi buraya atayım:

bir ulaşım şeklinin iyi bir tarafı yoksa alternatif çıkar. taksici de her minibüs sahibine uber muamelesi çekmeye başladı. arapları taşıtan turizm şirketlerinden bir farkı yok uberin. O zaman aynı yolda giden minibüs yerine otobüse bindiğimden de otobüsü durdurup lastiğini bıçaklamaya kalksınlarda görelim. Uber değilde acil bir durumum olursa Scotty ile bir yere gidebilirim.

free-hifi
13-03-2018, 19:31
Eski İstanbul valilerinden birinin 1000 tane ticari taksisi varmış doğru mudur . Böyle bir söylenti var

brs852
14-03-2018, 00:00
Eski İstanbul valilerinden birinin 1000 tane ticari taksisi varmış doğru mudur . Böyle bir söylenti var

1 kişi 1 araç alabiliyor üzerine 1000 kişi bulması lazım hurafe gibi geldi bana abi

DOHC
14-03-2018, 06:55
1 kişi 1 araç alabiliyor üzerine 1000 kişi bulması lazım hurafe gibi geldi bana abi

1000 abartı olabilir ama sonradan plaka alınamıyor mu?
Birden fazla taksi plakası olan ünlüler var, nette yazıyor....

brs852
14-03-2018, 08:42
1000 abartı olabilir ama sonradan plaka alınamıyor mu?
Birden fazla taksi plakası olan ünlüler var, nette yazıyor....

Başkasının adına yapmıştır ama 1 şahsın 1 tane

seref1
14-03-2018, 08:47

gülben ergen bülent ersoy içinde aynı şeyleri duymuştum ne kadar doğru ne kadar yanlış.tabi rakam okadar yüksek değil

brs852
14-03-2018, 10:04
3-5 plaka olabilir ama 1000 çok zor bence :)

fthdrn
14-03-2018, 14:42
Bülent Ersoy vinç makineleri işinde diye biliyordum. Ama gülben ergenin onlarca taksi plakası olduğunu net biliyorum. Pekerinde var plakaları.

individual
14-03-2018, 15:20
https://i.hizliresim.com/6JEn07.jpg (https://hizliresim.com/6JEn07)

:D

individual
14-03-2018, 15:25
bu gülben ergen olayını ben hep şehir efsanesi olarak bilirdim.ne zaman taksiye binsem ne zaman taksicilik ile ilgili konu açılsa biliyormusun gülben ergenın10 tane biliyormusun gülben ergenin 15 tane diye arta arta giden taksi plakası varmış sözleri dolanırdı :)

free-hifi
14-03-2018, 15:29
bu gülben ergen olayını ben hep şehir efsanesi olarak bilirdim.ne zaman taksiye binsem ne zaman taksicilik ile ilgili konu açılsa biliyormusun gülben ergenın10 tane biliyormusun gülben ergenin 15 tane diye arta arta giden taksi plakası varmış sözleri dolanırdı :)

Bende 1 kişinin 1 hissesi olabiliri duymamıştım onuda öğrendik. Ama bir şahısın 3 tane hatlı minibüsü vardı muhasebesini tutuyorduk. Her sektöre değişik kurallar :D

Quantum
16-03-2018, 08:44
Türkiyedeki tüm sektörlerde Tekelcilik devlet eli ile yapılır. Devlet haricinde kurum ve kuruluşların kartel(*) oluşturarak ya da direkt kendilerinin Tekelcilik yapmaları Rekabet kanunu uyarınca yasaklanmıştır. Alkol ve tütün mamulleri geçmiş zamana kadar yine devlet eliyle yapılırken şu anda özel sektördedir. Ancak devlet denetiminde işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Türkiyedeki Taksiciler Odasının (sözüm ona) denetiminde olan bu Taksicilik mevhumu Tekelcilikten başka bir şey değil. Özel şirketler açılmalı, rekabet olmalı.

Sadece UBER değil ZUBER de açılsın, MUBER de açılsın. Kim hangisini tercih ediyorsa o firmadan hizmet alsın.

Bu Taksicilerin yaptığı gösteriler ayrı bir geyik. Elinde Türk bayrağı ile neyin hakkını arıyorsun arkadaş. O bayrağın elinde ne işi var?

Taksiciler Odası Başkanı açıklama yapıyor, aradım buldum aynen şu şekilde: "Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz." İşte tam da bu zihniyet sebepli insanlar taksicileri istemiyor. Balık baştan kokarmış. Neyin tehdidi bu, nasıl bir hak arama şeklidir bu?

İstanbul'daki taksi şoförlerinin %90 nı sorunludur, eşkiyadır, karakteri bozuk, pis, kavgacı, kadın ya da uyuşturucu satıcısıdır.

Ben İstanbulda 6 yılı aşkın bir süre aktif olarak hergün, günde 4-5 kez taksi kullandım. Haftada bir tane efendi adam ya çıktı ya çıkmadı. Hele Avrupa yakasında hiç karşılaşmadım. Anadolu yakasında tek tük.. Belki bana öyle denk geldi diyeceğim de, herkese mi aynı kişiler denk gelir?

Kısa mesafe almazlar, yağmurda zaten asla almazlar, yol bilmeyeni dolaştırırlar, Kadınlara sarkarlar, trafikte trafik kurallarını hiçe sayarlar, araçların önüne kırarlar, satış fişi istediğinde sanki anasına bacısına küfretmişim gibi tribe girerler, arabalar leş gibidir, turistleri gezdirir sonra haktan hukuktan bahsederler.. Geçiniz.. Alayı tarih olacaklar.. Çok yakın..

Geçenlerde twitter da bir yazı okudum. Şu Taksicilerin yaptığı eylemle falan ilgili.. Nasıl da haklı yazan..

"Hiç şöyle bir şey duydunuz mu: “Baca temizleyicileri, evlerine doğalgaz döşeyenlere karşı eylem yapıp Vaillant’ı ihanetle suçladı, telefonla çağırdıkları Teknik Servis elemanlarını dövdü vs..."

Taksicilik, yok olacak. Değişimin önüne geçemezsiniz. "

Şu yazdıklarıma katılmayan bir eleman var. basmış eksiyi. Adı bende kalsın. İşin eksisi artısı kıymık kadar umrumda değil ancak merak ettim, hangi konuda düşüncelerimiz farklı?. Yoksa kuyruğuna mı bastım da ayar oldu bana da bastı eksiyi.. İki kelam etse de düşüncelerini öğrensek keşke.. Belki de kaçırdığımız bir şey var arada..

G.U.Z.
18-03-2018, 17:37
İstanbul Beylikdüzü’nde maddi hasarlı kazaya karışan bir ticari takside esrar ele geçirildi. Taksi şoförü görüntülenmesine ise ilginç tepki vererek, "Patron sana ne diyorum ben, bir sürü suça sürükleneceğim ben. Benim bir sürü kaydım var zaten" dedi.
Kaza yapan ticari taksiden uyuşturucu cıktı... Taksicinin sozleri şaşırttı: 'Patron sana ne diyorum ben...' - Son Dakika Haberler (http://m.hurriyet.com.tr/gundem/kaza-yapan-ticari-taksiden-uyusturucu-cikti-taksicinin-szoleri-sasirtti-patron-sana-ne-diyorum-ben-40775123)

Yiğit G.
19-03-2018, 13:51
UBER sürücüsü Maslak'ta dehşeti yaşadı

İHA19.03.2018 - 09:29 | Son Güncelleme: 19.03.2018 - 10:43

İstanbul Maslak’ta gelen bir çağrı üzerine müşteriyi almak için konser salonuna giden UBER sürücüsü, kimliği belirsiz 10 kişi tarafından dakikalarca dövüldü. Ağzı ve yüzü kan içinde kalan sürücünün aldığı darbelerle 3 dişi kırıldı.

Son dakika: UBER surucusune İstanbul'da saldırı.. 3 dişi kırıldı - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/uber-surucusu-maslakta-dehseti-yasadi-40776792)

mr.korhan
19-03-2018, 14:41
bence müstehaktır taksicilere, neler neler gördüm ben, anlatsam iki sayfa yazı çıkartırım taksiler hakkında, ki bende uber kullanıyorum gayet de hizmetlerinden memnunum, sadece uber değil , inşallah pek çok daha şirket böyle girişimlere başvurur. Neticede müşteri kazanır , halk kazanır.
Sırf senden iyi hizmet veriyor mantığıyla rakibe şuursuzca saldırmak bile kalitelerini gösteriyor çoğunun aslında.

BarışSever
19-03-2018, 16:59
auhasuh

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-ticari-hat-ticari-plaka-uber-taksi-adanada.okuyun-538670514/detay)

_opeth
19-03-2018, 17:12
Evet çok üzüldük plakasını satmasına. Adanadaki taksi olayları daha komedi. Gittiğimde söylediler.

GuneyOnur
19-03-2018, 17:59
Türkiyedeki tüm sektörlerde Tekelcilik devlet eli ile yapılır. Devlet haricinde kurum ve kuruluşların kartel(*) oluşturarak ya da direkt kendilerinin Tekelcilik yapmaları Rekabet kanunu uyarınca yasaklanmıştır. Alkol ve tütün mamulleri geçmiş zamana kadar yine devlet eliyle yapılırken şu anda özel sektördedir. Ancak devlet denetiminde işlemlerini gerçekleştirmektedirler.[/B][/I]

Yanlışın var abi Sahibinden.com biliyorsun ki özel bir firma ama şuanda gayet güzel tekelcilik yapıyor üyelerine yaptığı fahiş zam fiyatları ile ayrıca rekabet kurulunca soruşturma başlatıldı sözde 5 aydır ses yok.

Quantum
19-03-2018, 18:35
Yanlışın var abi Sahibinden.com biliyorsun ki özel bir firma ama şuanda gayet güzel tekelcilik yapıyor üyelerine yaptığı fahiş zam fiyatları ile ayrıca rekabet kurulunca soruşturma başlatıldı sözde 5 aydır ses yok.

Ben farklı düşünüyorum o konuda.. Kimsenin boğazına çökmüyor "aracını illa bende ilan vereceksin" diye.
Ama taksiciler "bu hizmeti sadece ben veririm hodri meydan" diyor. Burada ayrılıyor direkt konu mesela..

Herkes anlamsız bir şekilde sahibinden e ilan vermek istiyor. E git başka bir yere ver ilanını? Kim zorluyor seni? Orada daha çok kişiye ulaşıyorsun çünkü.. E bu platformun da bir sahibi varsa onun da bir karşılığını adam sabah akşam değiştirir.. Keyif onun..

Kimse birlik olup başka bir yerde toplanmayı düşünmüyor, istemiyor. E bu durumda da bu durumun kaymağını yiyecek taraf belli.. O platformun sahipleri..

Adamlar markasını büyüttü, şimdi de ona göre para istiyor.
"Benim fiyatlarım bunlar, isteyen buyursun, işine gelmeyen de gitsin başka yerde ilan versin" diyor. Gayet normal bu da..

Sonuç olarak sorun yok bence. Ben de adamların yerinde olsam aynısını yapardım. Serbest piyasa bu.. Ekonomide neyde az miktarda ise onun fiyatı pahalı olur. Bu adamı de herkes el birliği ile TEK yaptı, adam da fiyatı artırdı.. Sorun ne bunda?
Ferrari neden bu kadar pahalı, Ferrari, Aston Martin, Lamborghini, vsvs gibi markalar supersport araç grubunda kartel oluşturmuşlardır, o sınıftaki araçların kaymağını yiyorlar olur mu öyle şey diyor musun? Demiyorsun.. Diyemezsin.. Bu sahibinden de o hesap..

O firma ile de en ufak bir temasım yoktur. (Böyle saçma cümleleri de yazma ihtiyacı hissediyor insan artık. Millet birbirine çamur atmayı matah bişey sanıyor!)

Dolayısıyla yazdığım yazıdaki TEKEL cilik konusunun bu firma/site ile ilgisini göremiyorum ben.

sen sen sen derken direkt sana birşey dediğim yok. Oradaki sen, X kişisi..

2jz
19-03-2018, 18:54

O soruşturmadan hiç bir şey çıkmaz. Eğer çıkarsa biri parmağını sokmuştur sebebi odur.

iPhone X 6000 tl
Samsung s9 5000 tl
Nokia 3310 500 tl

İsteyen istediğini istediği fiyattan satar.

Taksicilerde durum şu. Taksiler 3310. Über samsung s8. Taksiler diyor ki samsung s8 piyasaya girmesin telefonu sadece ben satarım. Satan olursa kırarım hatta etrafı ateşe veririm, kan dökülür :)

2jz
19-03-2018, 18:57
Quantum abi gayet güzel ve detaylı açıklamış. Yazdığını göreseydim yazmazdım bu kısa örneği.

ReFiK
19-03-2018, 20:48
Sürücüsüz araç hizmeti için sanırım çok erken...

UBER yayayı ezdi! Durdurma kararı geldi - UBER Son Dakika Haberleri - Haberler (http://www.haberturk.com/uber-yayayi-ezdi-durdurma-karari-geldi-son-dakika-1882926-ekonomi)

Surucusuz Uber yayanın olumune neden oldu - 1 | NTV (https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/surucusuz-uber-yayanin-olumune-neden-oldu,7NV9KlFqgkKNCp74JxInqg)

Yigit-Y
19-03-2018, 22:12
Sürücüsüz araç hizmeti için sanırım çok erken...

UBER yayayı ezdi! Durdurma kararı geldi - UBER Son Dakika Haberleri - Haberler (http://www.haberturk.com/uber-yayayi-ezdi-durdurma-karari-geldi-son-dakika-1882926-ekonomi)

Surucusuz Uber yayanın olumune neden oldu - 1 | NTV (https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/surucusuz-uber-yayanin-olumune-neden-oldu,7NV9KlFqgkKNCp74JxInqg)

Bizim gruba dedim

Taksiciler kesin bu haberi kullanır diye

İzmirin arizona ilçeyi diyin dedim bende :):)

Çok hızlı koşan azimle mıçar

Uber biraz hızlı gidiyor sürücüsüz araç için

MCN21
20-03-2018, 05:33
Kaza aninin bir videosu olsa daha net karar verilebilir gibi. Belkide direk yola atladi. Ayrica insan suruculer bile yilda kac kisiye carpiyor.

Korollacı
20-03-2018, 06:33
katar'da ticari taksiler yesil renkte ve sirket ismi olarak karwa diye geciyor. bazi tasimacilik lisansi alan firma sahipleri plaka basina belli bir ucret karsiliginda 10 veya 20 veya sayisini bilmiyorum ama belli oranlarda plaka kiralayip arac sokuyorlar. bunlarinda rengi yesil sadece tavan renkleri degisik kimi firma kirmizi kimisi sari kimisi mavi vs. ama plaka kiralama isi sadece devletin elinde. bizim turkiyedeki gibi mafyalarin cek senetcilerin elinde degil. ben bi tane temiz duzgun taksici gormedim nerde esrarci sabikali problemli adam var geciyor direksiyon basina

DOHC
25-03-2018, 21:49
Kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilen UBER şoforu gozaltında! UBER'den acıklama geldi - Son Haberler (http://www.haberturk.com/uber-soforunun-darp-ettigi-kadin-kanlar-icinde-kaldi-1890672)

Uber söförlerinin yüzde kaçı taksi şöförlüğünden geçme acaba?

Evrenoz
25-03-2018, 22:02

Sahibinden.com'un muadili bir çok mecra var, anlamsız olmuş "tekelcilik yapıyor" yorumu.
Ayrıca kaliteli mal / hizmet almak isteyen de bedelini öder. Talep olduğu sürece de bu bedel artar.. Kimse zorlamıyor malını illa sahibinden.com üzerinden satacaksın diye.. Git pazarda sat, letgo'da sat, emlaksa muadil emlak sitelerinde sat.. Görüleceği üzere muadil mecra çok..

Kimse demiyor ferrari fiyatı fahiş fiyatına rekabet kurulu müdahale etsin, nusrette etler çok pahalı fiyatına rekabet kurulu müdahale etsin diye..

edit: okumadan yazdım, quantum da aynı şeyleri yazmış. Aklın yolu tek..

DOHC
25-03-2018, 22:05
Kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilen UBER şoforu gozaltında! UBER'den acıklama geldi - Son Haberler (http://www.haberturk.com/uber-soforunun-darp-ettigi-kadin-kanlar-icinde-kaldi-1890672)

Uber söförlerinin yüzde kaçı taksi şöförlüğünden geçme acaba?

https://mobile.twitter.com/nedenttoldu/status/977985525650018304?s=17

Adam harbi sabirli ama bir bayana yapilmaz bu. Ama kadina bakarsam kaldirima kendi bile kafa atmis olabilir ��. Dayak goruntusu olmadan inanmak zor su durumda.

2jz
25-03-2018, 22:25
Videoda kadın cıngar çıkarıyor adam cidden sabırlı. Ağzını açmamış.

Yolculuk ücreti taksiyi çağırırken belli oluyor zaten. Adamın kadını dolandırma gibi bir durumu yok. Kadın adamı dolandırıcılıkla suçluyor.

Kadının konuşması, konuşma tarzı, söyledikleri düşünülünce iftira bile akıllara geliyor.

Grimlord
25-03-2018, 22:34
Olay sonrası sarı atlı prensin de hemen intikal etmesi olayın düzmece olduğunu kanıtlıyor zaten. Güzel mizah :)

2jz
25-03-2018, 22:45
Grimlord

Sarı atlı prens iyiydi :D

free-hifi
25-03-2018, 22:55
CANLI

SIRADAKİ HABER

Kız arkadaşına sürpriz hazırlayan gence büyük sürpriz!
Haberler Gündem Kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilen UBER şoförü gözaltında! UBER'den açıklama geldi
'UBER şoförü kadın yolcuyu dövdü' iddiası!
Atatürk Havalimanı'na gelmek üzere UBER'e binen kadın yolcu ile şoför arasında ücret tartışması çıktı. İddiaya göre yolcudan 220 lira isteyen şoför, parayı alamayınca yolcuyu darp etti. İddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan UBER şoförü 24 yaşındaki M.Ü 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı
25.03.2018 - 14:23 | Güncelleme: 25.03.2018 - 23:09 İHA
Gündem
Uber

Son günlerde taksicilerle UBER şoförleri arasında yaşanan gerginlik yoğun bir şekilde devam ederken, yaşanan olumsuz olaylara bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez iddialara göre UBER çalışanı değil, araca binen yolcu mağdur oldu.

İHA'nın haberine göre, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'na gelmek üzere İstinye'den kızıyla birlikte UBER'e binen Birgül E. havalimanına yaklaştığı sırada Basın Ekspres yolu üzerinde aracın şoförüyle fiyat konusunda anlaşmazlık yaşandığı öne sürüldü.

DARP EDİLEN KADIN KANLAR İÇİNDE KALDI

İddiaya göre UBER şoförü yolcudan normal ücretin çok daha üzerinde bir rakam olan 220 lira istedi. Fiyatın çok yüksek olması nedeniyle bu rakamı ödemek istemeyen yolcu Birgül E. ile şoför arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Uber şoförü yolcuyu darp etti.

UBER SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

İstinye'den Atatürk Havalimanı'na gitmek için Uber aracıyla seyahat eden Birgül Ekinci'nin darp edilmesi iddası ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sürücü 24 yaşındaki M.Ü gözaltına alındı. Sivil trafik polislerince gözaltına alınan M.Ü., işlemleri için polis merkezine teslim edildi.

SERBEST BIRAKILDI

Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere Sarıyer'den UBER aracına binen Birgül E., ücret nedeniyle şoför M.Ü. ile tartışmış ve darp edilerek araçtan indirilmişti. Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan M.Ü., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Uber sürücüsü M.Ü.'nün Küçükçekmece Adliyesi'ndeki işlemlerinin ardından 'adli kontrol' şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

UBER'DEN AÇIKLAMA: BAHSİ GEÇEN DAVRANIŞ KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ

Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere Sarıyer'den Uber'e binen kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilen şoför hakkında Uber yetkilileri açıklama yaptı. Açıklamada, "Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir" denildi.

Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere Sarıyer'den Uber'e binen Birgül E. aracın şoförüyle fiyat konusunda anlaşmazlık yaşamıştı. Çıkan tartışmanın ardından Uber şoförünün kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilmişti. Konuyla ilgili Uber yetkilileri açıklama yaptı. Açıklamada, "Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir" denildi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

"Bahsi geçen davranış Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız. Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir. Bahsi geçen davranışlar Uber Topluluk Kuralları'na aykırıdır. Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz. Uber'in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır. Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte ve konunun aydınlatılması için araştırmalarına destek olmak üzere yerel emniyet birimleriyle çalışmaktadır."

"HANIM EFENDİYİ OLDUĞU GİBİ ARAÇTAN BARİYERLERİN ÜZERİNE ATTI"

Basın Ekspres yolunda yaşanan olay sırasında bölgeden geçen Atatürk Havalimanı'nda görevli taksi şoförü Murat Tağu, "Basın Ekpres Yolundan havalimanına geldiğim sırada sağda park halinde bir araç gördüm. Araçta bir sorun olduğunu tahmin ettim. Aracın önünde durduğumda bir kız gelip yardım istedi. UBER sürücüsü, VIP bir araçtı. Resimleri de hatta bende mevcut. Ben kızla ilgilenirken hanım efendiyi olduğu gibi araçtan bariyerlerin üzerine attı. Resim ve görüntüleri mevcut. İnsanlık dışı bir durum. Bir insanın yapabileceği bir şey değil. Ben denk geldim. İnsanlar güvenip itibar ediyorlar. Aracın resimleri de mevcut. Sürücüyü tarif edebilirim. Sürücü kaçtı. Hatta beni de araçla beraber bir şerit sürükledi. Az daha ben de kazaya maruz kalabilirdim.

Taksici kumpas i na benziyor

Yigit-Y
25-03-2018, 23:10
Taksici kumpası yok bilmem ne filan

Suçlu şöför

Sistemi kapatıldı

Uber idam etti

İş bitti

Sarı taksici olsa ne olacaktı yarın devam edecekti

Fark burada neden uber diye ahanda bundan sebep

Şimdi gelelim olaya

Şöför neden hatalı

1- Yeni şöfördü arkadaş 24 yaşında istanbulda yaşayan insan cins sayısını bilmiyor

2- Uber de fiyat önden müşteriye gösterilir müşteri kabul eder ve araç gelir.
Şöför bilmez nereye gideceğini yolculuk başlayınca öğrenir.
Kazanacağı parada yolculuk sonu görür.

Sen bunu biliyor olman gerekir

Yolcu ile hiç muhattap olmaman gerekir gördün kadın insan değil

Susup ahl ye bırakıcaktın hiç cevap vermeyip

Ubere şikayetten yazacaktın

Video çekip gönderecektin

220 tl ni de alacaktın

Şimdi sistemin kapandı ekmeğinden oldun

Uberde yoğunluk arttığında fiyat değişir

Kadının alındığı saatte 2.2 çarpan yani 100 tl olan ücret 220 tl olarak gösterildi

Kadın bunu kabul etti

Arabada yaptığı tam kahpelik

Ama bize uber eğitimde söylenen tek şey

Sakın müşteri ile tartışmayın

Benim başımada geldi ben kulaklığımı takıp yolcuyu adresine götürdüm

Uber gpsden haritadan yolcu alım bırakım saatini inceler

Kadının haksız olduğu çıktı mesela bende

Ama bunun gibi kahpeler yüzünden

Ben yarın sesli görüntülü 4 tane kamera taktırıyorum tüm araçlarıma

İstanbulun kahpesi bitmez çünkü

Şöför kendi kendine intihar etmiş yazık

En kötü kadını aldığı adrese geri götürecekti

Acemilik kurbanı oldu

free-hifi
25-03-2018, 23:19
Yiğit peki yarı yolda bıraksa ne olur gs stadı yanında ya da Okmeydanı vs bu durumda süreç ne oluyor

Yigit-Y
25-03-2018, 23:26
Yiğit peki yarı yolda bıraksa ne olur gs stadı yanında ya da Okmeydanı vs bu durumda süreç ne oluyor

Şöför suçlu

Ya adrese teslim ya aldığı konuma iade

Başka seçenek olamaz bu durumda

Kadın inmek istediği noktayı değiştirdi

O anı video almak zorunda ispatlamak zorunda şöför

Şöför hatası kadınla dialoga girmek

Ahl gidersin 220 tl dersin vermiyorum der arabadan inebilirsiniz video alırsın

Ubere atarsın uber o parayı sana öder

Kadındanda alır çatır çatır

Şöför yeniymiş bizim gruplardan geldi bilgisi

Uber sistemi kapatmış

Zaten uber kullanan müşteri bu video izleyince kadında bir gariplik var diyor

Sarı taksici yapsa yarın çalışmaya devam eder

Ama uberde kendini suçsuz ispatlayana kadar go out diyor :)

2jz
26-03-2018, 00:13
Kamera zorunlu olmalı. Bu çocuk suçsuzsa ve überi ikna edemezse boş yere ekmeğinden olacak.

JJmusti
26-03-2018, 00:19
ya bu taksıcıler ne cabuk unuttu 3 5 taksıcı toplanıp adam dovmeyı.

snrk
26-03-2018, 00:30
kadın kesinlikle normal değil. Yüzünü kendi çizmiş bile olabilir. Sanki tırmalanmış gibi geldi bana. Bir erkek bu şekilde saldırmaz. iter vurur tokat atar vs. Darp anı görüntüleri yok değil mi?

Frid
26-03-2018, 00:52
Nakit ödeme var mı ki? Fiyatı beğenmediysen in kardeşim bu ne cazgırlık. Kıza neden dokunmamış peki kadını darp etmişte yada kızı armut mu topluyormuş annesine bunlar yapılırken? Annen darp edilmiş yaralı amerikaya ucu ucuna yetişmek ne peki?

İnsanlar kadın,erkek fark etmeksizin mağdur edebiyatı yapıp bağırarak iş halledileceğini sanıyor.

free-hifi
27-03-2018, 11:34
uber iyidir iyi :)

İstanbul’da yılbaşından bu yana yapılan denetimlerde, emniyet kemeri kullanmayan, taksimetre bulundurmayan, ehliyetsiz araç kullanan ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşan 5872 taksi şoförüne ye 270.848 TL ceza kesildi. Değişik suçlardan aranan 33 taksicinin de yakalandığı bildirildi.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, trafik işaret levhaları ve yer işaretlemelerine uymayan 308, cep telefonu ile konuşan 502, hatalı duraklama ve park ihlali yapan 2116, kırmızı ışık ihlali yapan 265, muayenesi eksik 930, ehliyetsiz 186, ehliyet yanında bulundurmayan 124, taksimetre bulundurmayan 14, tescil yönetmeliğine aykırı araç kullanan 39, emniyet kemeri kullanmayan 204, araç sigortası olmayan 89, diğer kural ve ihlallere uymamaktan 1085 taksi sürücüsüne işlem yapıldı.

67 taksi trafikten men edildi. 41 takside de ikiz plaka tespit edildi.

hddsheriff
27-03-2018, 11:51

İstanbul’da yılbaşından bu yana yapılan denetimlerde, emniyet kemeri kullanmayan, taksimetre bulundurmayan, ehliyetsiz araç kullanan ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşan 5872 taksi şoförüne ye 270.848 TL ceza kesildi. Değişik suçlardan aranan 33 taksicinin de yakalandığı bildirildi.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, trafik işaret levhaları ve yer işaretlemelerine uymayan 308, cep telefonu ile konuşan 502, hatalı duraklama ve park ihlali yapan 2116, kırmızı ışık ihlali yapan 265, muayenesi eksik 930, ehliyetsiz 186, ehliyet yanında bulundurmayan 124, taksimetre bulundurmayan 14, tescil yönetmeliğine aykırı araç kullanan 39, emniyet kemeri kullanmayan 204, araç sigortası olmayan 89, diğer kural ve ihlallere uymamaktan 1085 taksi sürücüsüne işlem yapıldı.

Bu yakalanan kısmı , daha sıkı denetleseler ortada ticari taksi kalmaz.

DOHC
27-03-2018, 12:03

"5872 taksi şoförüne ye 270.848 TL " ortalama ceza 46 TL eder. Bu devirde 46 TL ceza mı var? Haber hatalı gibi.....

free-hifi
27-03-2018, 12:10
"5872 taksi şoförüne ye 270.848 TL " ortalama ceza 46 TL eder. Bu devirde 46 TL ceza mı var? Haber hatalı gibi.....

hürriyetin yalancısıyım

G.U.Z.
27-03-2018, 17:13

Ceza yazılan değil de kontrol edilen sayısı olabilir

2jz
04-04-2018, 15:18
Uber'i oven Uysal taksicilere cattı: Eline sopa alıp Uber'cileri kovalamakla olmuyor - Diken (http://www.diken.com.tr/uberi-oven-uysal-taksicilere-catti-eline-sopa-alip-ubercileri-kovalamakla-olmuyor/)

SULTANOGLU
04-04-2018, 15:26
Yanlışlıkla paralel evrene geçtik sanırım :)

said_
04-04-2018, 17:01

desinlerki uberi serbest bırak %51 senin, ertesi gün bütün taksi plakaları iptal :)

halk neye bağrırsa oraya kayıyorlar.

free-hifi
04-04-2018, 18:10
20 30 taksi musterim var . Kiralık olan yada şoför olan çoğu ubere destekci. Düşman olan plaka sahibi bence . Değeri 250 k düşünce agresif oldu.

clioGT
05-04-2018, 08:29
Uber'i oven Uysal taksicilere cattı: Eline sopa alıp Uber'cileri kovalamakla olmuyor - Diken (http://www.diken.com.tr/uberi-oven-uysal-taksicilere-catti-eline-sopa-alip-ubercileri-kovalamakla-olmuyor/)

bugünde yanlış anlaşıldık diye haber çıkmış:D

ulan var ya...:D:D:D:D:D

Mevlut Uysal'ın UBER acıklamasına İBB'den duzeltme - Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/turkiye/mevlut-uysalin-uber-aciklamasina-ibbden-duzeltme)

BARR
05-04-2018, 08:32
Taksiye binmeyeli çok oldu, taksinin keyifli ve rahat olduğu tek yer Ayvalık heralde :)

Ama küçük yerlerde de fiyatlar yüksek napalım.

SULTANOGLU
05-04-2018, 08:58
bugünde yanlış anlaşıldık diye haber çıkmış:D

ulan var ya...:D:D:D:D:D

Mevlut Uysal'ın UBER acıklamasına İBB'den duzeltme - Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/turkiye/mevlut-uysalin-uber-aciklamasina-ibbden-duzeltme)

abi ya auhrudauhauhdau tüm işlerimiz mi "Kusura bakmayın" mottosuyla yürür :D

SekoLive
05-04-2018, 08:59
kusura bakmayın başkanım yanlış anlamışız 2. açıklama gerektirenleri kınıyorum. ilk seferde doğrusunu anlamıyorsunuz...

BARR
05-04-2018, 09:10
abi ya auhrudauhauhdau tüm işlerimiz mi "Kusura bakmayın" mottosuyla yürür :D

Parti kursak ya böle KBP (Kusura Bakmayın Partisi) ne diyosun Bodrumdan yerelde götürür müyüz?

SULTANOGLU
05-04-2018, 09:20
Parti kursak ya böle KBP (Kusura Bakmayın Partisi) ne diyosun Bodrumdan yerelde götürür müyüz?

Sloganımızda "Biz hatalarımızdan ders alıyoruz" olsun mis :D

clioGT
05-04-2018, 09:22
Mevlüt Uysal’ın "UBER, aslında rahatlık demek. Şoförle müşterinin birbirine güvenini sağlaması demek. Biz o konfordan uzak kalmamalıyız" açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi; Belediye Başkanının bir markanın kullanımını değil, "Mobil Taksi Uygulaması"nın ve müşterilerin taksilere kolay ulaşımının rahatlığından bahsettiği düzeltmesi yapıldı

kim yiyo anasını satym bu düzeltmeyi ya mesela:D:D

clioGT
12-04-2018, 15:09
İstanbul Taksiciler Birliği Bşk İrfan Öztürk: "Uber, San Francisco'da doğmuş,bugün benim askerime silah sıkan,Afrin'de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir. Uber'e binen de kullanan da vatan hainidir.
Uber eşittir PKK'dır,DEAŞ'tır,resmen teröristtir. Uber bitecek bu net.”

:)))

fthdrn
12-04-2018, 15:24
Sindiremediklerine "vatan hayini fedöcü" diyerek karalayan gerizekalılar topluluğu memleketin idare kadrolarında yer alıyor. Ve bunları idrak edemeyen milyonlarca küçükbaş hayvan.

_opeth
içinde yaşamasak aslında eğlenceli ülke :D

BARR
cCc UBER cCc

rebelh
12-04-2018, 15:55
gerizekalıya bak sen vatan haini diyince vatan haini oluyoruz di mi soytarı?
noldu yan gelip yattığın yerden paranın mına koyuyodun
plakaları millete kiralayıp hasılat sayıyordun
noldu annem eskisi kadar para kazanmıyon mu?
hasılatın mı düştü
plakan trilyonlara alıcı bulamıyor mu?
aç kalırsın inşallah 1 dilim ekmeğe muhtaç olursun

SekoLive
12-04-2018, 16:01
İstanbul Taksiciler Birliği Bşk İrfan Öztürk: "Uber, San Francisco'da doğmuş,bugün benim askerime silah sıkan,Afrin'de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir. Uber'e binen de kullanan da vatan hainidir.

son zamanlarda ülkede en çabuk olan olay vatan hainliği 1, dinden çıkarsın 2

bu adamı takip edelim ileride bişeyleri cıkabilir

free-hifi
12-04-2018, 16:25

ne olur faceden bir yerden alıntı yaptım de gerçek olmasın bu :D

powERS
12-04-2018, 16:31
Teröristlerle savaşa überdenm, başlamışlar..

Anlatmaya gerek yok görüyoruz..

kado
12-04-2018, 20:02

Bu mantıkla bakarlarsa , taksiciler apoyu saklayan İtalya'nın Fiat markasını , bizi çekemeyen fetöcüleri saklayan Alman'ların Vw , Bmw , Mercedes , ve pkk destekçisi Fransa'nın Renault , Peugeot , Citroen araçlarını kullnarak düşmanlarımıza ekonomik olarak yardım ediyorlar.Bu demektir ki en büyük terörist kendileri.

Yigit-Y
12-04-2018, 20:08
Açıklamayı yapan kişinin sağlık problemleri var.

Sabahları beynini sıçma hastalığına kapılmış

Mazur görün kendisini

2jz
18-04-2018, 19:35
https://scontent-atl3-1.cdninstagram.com/vp/bcc6e9eb10eabb3d987441b3f1e054e3/5B622C3E/t51.2885-15/e35/30589757_355783498161341_63958299329953792_n.jpg

Halkın taksiye bakış açısı :)

Tunacan
18-04-2018, 21:08
Ankara’da über var mı?
Yoksa, olması için ne yapmak gerekli?

GokhanRS
19-04-2018, 00:25
Bende sarı taksiye binince kendimi vatana ihanet etmiş hissediyorum.

Adam bir başlıyor seçim arabası gibi a radyo açmaya. Kapat diyorum. Sonra içimden gene bi o.c ye paramız gidecek diyorum.

Bunlar ciddi gerzek, eğitilmesi şart. Neci olursan ol, ben senin siyasi muhabbetini çekmek zorunda değilim.

ghibli06
19-04-2018, 07:09
Ankara’da über var mı?

Bosver uber i, korsana cikalim beraber ortaklasa bir egea aliriz idare ederiz :)

Tunacan
19-04-2018, 08:01
Bosver uber i, korsana cikalim beraber ortaklasa bir egea aliriz idare ederiz :)

Genç girişimciyiz ya....

rebelh
19-04-2018, 09:31
Ankara’da über var mı?

ankarada ubere ihtiyaç yok diye düşünüyorum
bizdeki taksicinin istanbuldakine göre iyi/kötü oranı ters orantılıdır

Tunacan
19-04-2018, 10:59
ankarada ubere ihtiyaç yok diye düşünüyorum
bizdeki taksicinin istanbuldakine göre iyi/kötü oranı ters orantılıdır

Ben Über'i taksiyle aynı kefeye koymuyorum/koyamıyorum.
Nasıl taksi bir ihtiyaçsa, über de bi ihtiyaç bence..

dragstar
23-04-2018, 18:32
scotty kullanan varmı arkadaşlar?

Anasayfa | Scotty (https://www.usescotty.com/)

Kısaca Uberin motorsikletle olanı diyebilirim

2jz
02-05-2018, 17:48
https://scontent-atl3-1.cdninstagram.com/vp/5c95a7343808f61285ff3ef19f1abf69/5B87459A/t51.2885-15/e35/31236211_821742078000953_2050787862399418368_n.jpg

Adamlar kısa mesafe almadığı gibi uzun mesafede istemiyor :D

Herhalde kapıyı açıp 50 lira verip kapıyı geri kapatmamızı bekliyorlar :)

Emre-U
02-05-2018, 18:38
https://scontent-atl3-1.cdninstagram.com/vp/5c95a7343808f61285ff3ef19f1abf69/5B87459A/t51.2885-15/e35/31236211_821742078000953_2050787862399418368_n.jpg

Adamlar kısa mesafe almadığı gibi uzun mesafede istemiyor :D

Herhalde kapıyı açıp 50 lira verip kapıyı geri kapatmamızı bekliyorlar :)

Yok başkan olayı yanlış anladın sanırım. 3 havalimanına durak kuruldu ya. Diğer durak araçlarına müşteri vermeme durumu var sanırım.

2jz
02-05-2018, 18:44
Yok başkan olayı yanlış anladın sanırım. 3 havalimanına durak kuruldu ya. Diğer durak araçlarına müşteri vermeme durumu var sanırım.

Yanlış anlaşılacak ne var ki?

Her büyük merkezde (gar, otogar, havaalanı gibi) taksi durağı olur.

Mesela Ankara'da esenboğa havaalanında taksi durağı var. Sen kızılaydan taksiye binip havaalanına gittiğinde o taksi havaalanından boş döner. Şimdiye kadar Ankara'da bunu dert eden hiç şöför görmedim.

İstanbul taksicisinin derdi müşteriyi 3. Havaalanına götürecek oradan boş dönecek. Bu adamlar boş dönmek istemiyor. Ne yapalım zorla para mı verelim memnun olsunlar diye? :)

Emre-U
03-05-2018, 01:10
Yanlış anlaşılacak ne var ki?

Her büyük merkezde (gar, otogar, havaalanı gibi) taksi durağı olur.

Mesela Ankara'da esenboğa havaalanında taksi durağı var. Sen kızılaydan taksiye binip havaalanına gittiğinde o taksi havaalanından boş döner. Şimdiye kadar Ankara'da bunu dert eden hiç şöför görmedim.

İstanbul taksicisinin derdi müşteriyi 3. Havaalanına götürecek oradan boş dönecek. Bu adamlar boş dönmek istemiyor. Ne yapalım zorla para mı verelim memnun olsunlar diye? :)

Nolur nolmaz abi sen kapısını açıp para vermede adamlara. :)
Şimdi şöyle izah etmeye çalışayım sana abi. İstanbul 'un diger küçük şehirlere göre farklı bir sistemi var. Plaka fiyatları herkesin bildiği gibi fahiş durumda buna doğru orantılı olarak kira fiyatlarıda yüksek. Plakaya o kadar para yatıran insanlar zaten kendisi çıkıp arabaya direksiyon sallamiyor. Yani İstanbul piyasasında kosturanlarin %99 u kiracı şoför. Kiralarda günlük daha siftah yapmadan peşin olarak ödeniyor. Şoför cebinden yakıtını koyup çalışmaya başlıyor. Adam elinden geldiğince boşa teker çevirmemeye çalışıyor.
Ha burda yanlış anlaşılma olmasın İstanbul taksi şoförlerini savundugumdan değil zaten normal adam yapmaz o işi, ama sistem gerçekten çok acımasız.

jeffy
03-05-2018, 17:36
İzmirde Cumartesi gecesi bir arkadaşım bindiği takside telefonunu unutuyor..

3 gündür hiçbirşekilde ulaşamadıktan sonra E-Devlet üzerinden telefona kullanılamaz mesajı gönderiyor ( detayını bilemiyorum bu konunun) hemen akabinde taksici bir şekilde bizim arkadaşa ulaşıp telefonun bende diyor.. Durağın ismini veriyor gel al diye ardından söylediği cümle :

Yalnız gelirken yanında 50 lira getir.. Neticede Telefonunu buldum benim hakkım o...

free-hifi
03-05-2018, 17:59
İzmirde Cumartesi gecesi bir arkadaşım bindiği takside telefonunu unutuyor..

3 gündür hiçbirşekilde ulaşamadıktan sonra E-Devlet üzerinden telefona kullanılamaz mesajı gönderiyor ( detayını bilemiyorum bu konunun) hemen akabinde taksici bir şekilde bizim arkadaşa ulaşıp telefonun bende diyor.. Durağın ismini veriyor gel al diye ardından söylediği cümle :

Yalnız gelirken yanında 50 lira getir.. Neticede Telefonunu buldum benim hakkım o...

Benim akrabamda o şekilde iphone unuttu . aradı taksici açtı dediğin gibi tuzladan senin için geliyorum taksimetre açacağım dedi. oda tamam gel 50 vereceğim . yeterki getir dedi. Allahtan gebzeden açacağım demedi bunada şükür

fthdrn
03-05-2018, 18:48
Taksimetre açmasında bir anormallik yok ki eğer şoförse. Dakikaya yarışıyorlar günlüğü çıkartmak için. Ya sen adres isteyeceksin durağına gidip kendin alacaksın. Ki git gel aynı parayı yakarsın.

aslan
04-05-2018, 07:48
Uberi hiç kullanmadım ama bundalrda taksiciler gibi fiş kesiyorlarmı?

Nightfish
04-05-2018, 09:49

Yolculuğun faturası mail ile geliyor sonradan.

TarikS
05-05-2018, 08:25

Araçcında fatura makinesi olanlar da var, anında şahıs firmalarından fatura kesebiliyorlar size

kelalper
05-05-2018, 09:26
Şimdi benim anlamadığım konu hadi taksici geldi 3. havalimanına yolcu bıraktı ve yolcu alamadan ayrıldı o nedenlede 3.havalimanına gitmek istemiyo olabilir ama 3.havalimanıda durağa bağlı taksici havalimanından yolcu aldıktan sonra bir daha alana dönmek için nereden yolcu bulacak bunu düşünen yok. Alana bir daha dönmeyecek mi? Taksiciler o nedenle çakallık peşinde. İki katı kitlemeye çalışacaklar yolculara demedi demeyin.

stan
05-05-2018, 21:17
3. Havalimanına taksiciler seve seve gider.Taksimetre boşda dönse güzel para bırakır.

_opeth
06-05-2018, 12:35
Geçen zeytinburnunda taksi yoldan çıkmış şöför junkie çıktı. Ondan sonra neden Uber.

gokayy
06-05-2018, 18:15
Daha dün Uber ile gittiğimiz mekandan taksiyle dönmek zorunda kaldık. Uzun süredir uber/taksi kullanmıyordum. Gerçekten taksilerin bitme zamanı gelmiş. Bu kadar rezalet olamaz..

8.000rpm
06-05-2018, 18:59
taksiyi avrasyadan karşıya geçirtirseniz çift yön avrasya ücreti istiyor taksiciler
ulan dönüşte boş mu geçicen , avrasyadan mı geçicen illa
nedir bu kepazelik?
ha bi de ters yönde de avrasyacı bir müşteri binerse çift yön avrasya da ordan indragandi hooop durduk yere 34 lira geldi havadan
ha bu arada taksici esnaflığı çok zordur hele ki istanbulda
ve hakikaten de bu adamlara saygı duymak lazım ama böyle "şeref-less" örnekler o kadar fazlalaştı ki düzgün efendi taksici neredeyse kalmadı dolayısı ile duyulması gereken saygı da bana göre kalmadı
istisnalar hariç tabii

GokhanRS
08-05-2018, 19:29
Arada izleyip ibret alıyorum, ne Nalet kadınlar var.

https://youtu.be/QApOyT5ZPvQ

BesiktasCRX
08-05-2018, 19:40
Bu Uber ile ilgiliyeni bir duzenleme gundemdeydi, gume gitti.

Esas mesele kullanana da ceza yaziliyor olmasi. Kullanip da ceza yiyen var bu arada....

onursumer
08-05-2018, 20:08
Bu Uber ile ilgiliyeni bir duzenleme gundemdeydi, gume gitti.

Esas mesele kullanana da ceza yaziliyor olmasi. Kullanip da ceza yiyen var bu arada....

uber oduyor cezayı

fthdrn
08-05-2018, 20:10
Anadolu yakasında Uber için prezantabl sürücü arayan varsa iletişime geçebilir.

turbo&quattro
08-05-2018, 21:49
Miami deki uberlerim. Kim s..r les gibi taksileri..

https://i.hizliresim.com/YgYd1a.jpg (https://hizliresim.com/YgYd1a)

https://i.hizliresim.com/8YV6Gr.jpg (https://hizliresim.com/8YV6Gr)

https://i.hizliresim.com/D7QOL1.jpg (https://hizliresim.com/D7QOL1)

MBuğra
08-05-2018, 22:27
Sevgili kardeslerim, dikkat ederseniz son fotodaki dodgenin panjuru yatik haç seklinde. Iste bunlarin hepsi hristiyan lobisinin ve amariganin oyunlari. Operasyon cekuyular.

meganes
08-05-2018, 23:46
aga be arabalara bak bizim suçumuz neydi 20 sene para biriktirip 2000 model araba alıyoruz

EOZDAG
08-05-2018, 23:52
Sevgili kardeslerim, dikkat ederseniz son fotodaki dodgenin panjuru yatik haç seklinde. Iste bunlarin hepsi hristiyan lobisinin ve amariganin oyunlari. Operasyon cekuyular.

Suruculerde Uber papaları mı :D

cookies
09-05-2018, 08:47
Taksiciler emek hırsızlığına hayır yazmış.. UBER çalışanı başka türlü mü emek veriyor nedir mk.. Bu kafalar nasıl kafalar ))

SkY
09-05-2018, 11:36
Taksiciler emek hırsızlığına hayır yazmış.. UBER çalışanı başka türlü mü emek veriyor nedir mk.. Bu kafalar nasıl kafalar ))

geçen gün bende gördüm güldüm kendi kendime..her türlü pisliği yapmaya evet ama emek hırsızlığına hayır :) komik oluyorlar böyle

turbo&quattro
09-05-2018, 17:24
Bugunku uber im ;)

https://i.hizliresim.com/azVvv2.jpg (https://hizliresim.com/azVvv2)

BesiktasCRX
11-05-2018, 10:05
Ciddi mi?
Yani hem surucuye hem de kullaniciyayazilan cezayi oduyor adamlar?

O kadar bu ise maddi destek vermeyi goze almis adamlar yani...

GokhanRS
11-05-2018, 11:26
Ciddi mi?
Yani hem surucuye hem de kullaniciyayazilan cezayi oduyor adamlar?

O kadar bu ise maddi destek vermeyi goze almis adamlar yani...

şimdi uber şu konuda biraz salak. halk bizi severse bize sahip çıkarsa iki protesto yapar yöneticileri dize getirir. :) bizi başka ülkelerle karıştırıyorlar. halkın %50ye yakını destekler uberi kullanmış olsalar ancak hükümet yinede ubere kolay kolay sahip çıkamaz. .tek kişiye ait 200+ taksi plakası olan brokrat vekil v.s bile var bu ülkede.

benim askerde satın almacı yüzbaşım bile ankarada 4 plaka sahibiydi (suratı tam fetöcü tipiydi onunda).

yani uber kendini sevdirmek için elinden geleni yapacak ancak benim hissettiğim iş en sonunda tamamen korsan taksi muamelesi görecek. Son çözümse benim anladığım kadarı ile devlet uberi yasaklayıp wikide olduğunun daha fazla protesto edilmemesi için uberi VIP yapıp taksilerin 2 katı fiyatla çalışmaya zorlayabilirler. Turizmciler gibi havalimanı transfer araçları v.s gibi.

Yigit-Y
11-05-2018, 12:49
şimdi uber şu konuda biraz salak. halk bizi severse bize sahip çıkarsa iki protesto yapar yöneticileri dize getirir. :) bizi başka ülkelerle karıştırıyorlar. halkın %50ye yakını destekler uberi kullanmış olsalar ancak hükümet yinede ubere kolay kolay sahip çıkamaz. .tek kişiye ait 200+ taksi plakası olan brokrat vekil v.s bile var bu ülkede.

benim askerde satın almacı yüzbaşım bile ankarada 4 plaka sahibiydi (suratı tam fetöcü tipiydi onunda).

yani uber kendini sevdirmek için elinden geleni yapacak ancak benim hissettiğim iş en sonunda tamamen korsan taksi muamelesi görecek. Son çözümse benim anladığım kadarı ile devlet uberi yasaklayıp wikide olduğunun daha fazla protesto edilmemesi için uberi VIP yapıp taksilerin 2 katı fiyatla çalışmaya zorlayabilirler. Turizmciler gibi havalimanı transfer araçları v.s gibi.

Kanka uber işinde olduğun için şunu söyleyebilirim

Uber şuan çok araç alıp

Yarın olumsuz bir durum olursa

Bu araçların oluşturcağı mağduriyet devlet görmezden gelemez hale getirmek

Kamoyu sevdiği içinde bu olayı git gide büyüyor pazar

Çözüm plaka işini kaldırmak

Bu işi özel şirketlere lisans satarak yaptırmak

Taksicilerde şirket kursun

Hangisi iyi hizmet veriyorsa o daha çok kazansın

Plaka sahiplerine bilirkişi rakam belirleyip ödeme yapılsın

Devlet bu işten çok karlı çıkar

Ki buna benzer birşeyler olacağı söyleniyor

Turist uberci bunu kapatmak taksici olaylarını arttıracaktır

Devlet kendini bıçaklayacağını zannetmiyorum

aslan
16-05-2018, 09:47
https://s7.postimg.cc/3oqbtqeij/20180508_171122.jpg

Akıllı adammış bence iyi düşünmüş

SkY
16-05-2018, 09:55
bu lüks taksi muhabbeti bir süredir Atatürk havalimanında var..yanlış bilmiyorsam 2 kat tarifeye çalışıyor normal taksi yerine..plaka zaten bildiğimiz taksi plakası yani uber tarzı bir olay değil bu

onursumer
16-05-2018, 10:19
https://s7.postimg.cc/3oqbtqeij/20180508_171122.jpg

Akıllı adammış bence iyi düşünmüş

bu uber çıktığından beridir atakoyde havalanı çıkışında hep goruyorum bunlardan gene taksi plakası kullanıyorlar

aslan
16-05-2018, 10:23
bu uber çıktığından beridir atakoyde havalanı çıkışında hep goruyorum bunlardan gene taksi plakası kullanıyorlar

Burdaki olay bence plaka değil.

Adam demişki lüksse uberdeki buda lüks,

VİP araçsa uberdeki buda VİP

Uber pahalı diyorsanız bende 2katını alıyorum.

Eee o zaman neden beni seçmeyesenizki? :)

fthdrn
16-05-2018, 14:28
İşte bu noktada ulaşılabilirlik ortaya çıkıyor. Telefon ile istediğim an istediğim yere vip çağırabiliyorum.

alp1903
16-05-2018, 16:26
Kredi kartı ile ödeme yöntemi tüm ticarilere gelse keşke. :)

Thracian
17-05-2018, 15:02
Burdaki olay bence plaka değil.

Adam demişki lüksse uberdeki buda lüks,

VİP araçsa uberdeki buda VİP

Uber pahalı diyorsanız bende 2katını alıyorum.

Eee o zaman neden beni seçmeyesenizki? :)

Uber pahalı değil ki. En azından 2 kat değil.

GokhanRS
17-05-2018, 15:24
Uber pahalı değil ki. En azından 2 kat değil.

ben uberi moskovada çok sevmiyorum. yandex çok daha uygun ve güzel hizmet veriyor. uberi çağırıyorum eğer beni bulamazsa bişi olursa bazen gelmediği halde ücret çekmeye filan kalkıyor. tabi sanal kart kullandığım için yapamıyor. lazım olmadıkça limit koymadığımdan :D

rusyada yandex candır.

Thracian
17-05-2018, 17:04
ben uberi moskovada çok sevmiyorum. yandex çok daha uygun ve güzel hizmet veriyor. uberi çağırıyorum eğer beni bulamazsa bişi olursa bazen gelmediği halde ücret çekmeye filan kalkıyor. tabi sanal kart kullandığım için yapamıyor. lazım olmadıkça limit koymadığımdan :D

rusyada yandex candır.
Rusyada yandex candır. 2012-2013 te moskovada yaya kaldım. Millet yandex tazi kullanıyormuş. O zmn öğrenmiştim

_opeth
18-05-2018, 21:50
https://youtu.be/-RmmTW4tXa0

Bu da benden gelsin.

34btr1907
20-05-2018, 17:33
Esenyurt'ta bir acayip goruntu! Etrafını sardılar... - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/esenyurtta-bir-acayip-goruntu-etrafini-sardilar-40842814)

34btr1907
20-05-2018, 17:36
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/620x480/5b0164dcac05630e183a52b3.jpg

Esenyurt'ta bir acayip goruntu! Etrafını sardılar... - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/esenyurtta-bir-acayip-goruntu-etrafini-sardilar-40842814)

_opeth
20-05-2018, 19:25
Esencılıs'ta sarı taksi yokki

turbo&quattro
20-05-2018, 19:52
O beyazlarda korsan taksi heralde.

2jz
20-05-2018, 21:12
Gündüz vakti eşkıyalık yapıyorlar polis falan niye müdahale etmiyor anlamıyorum. Kimse şikayetçi olmuyor mu? Kaç tane video var yapanların yüzleri gözüküyor. 20k taksi şoföründen bunları bulamıyorlarsa...

BesiktasCRX
21-05-2018, 19:51
Taksiciler boyle yapmaya devam etsin; herkes Taksicilere karsi cephe aliyor agr agir. Hakli olduklari yerde de haksiz duruma dusuyorlar bu hareketlerle

Yigit-Y
21-05-2018, 19:59
Akbatı Avm de yakın oturan

Arkadaşlar dostlar

Uber i kullanın bunlara prim vermeyin

Bu olay akbatı avm taksi durağının arabaları gerçekleştirdi

_opeth
21-05-2018, 20:30
Akbatı Avm de yakın oturan

Arkadaşlar dostlar

Uber i kullanın bunlara prim vermeyin

Bu olay akbatı avm taksi durağının arabaları gerçekleştirdi

bahçeşehir taksileri ne zaman sarı oldu?

Yigit-Y
21-05-2018, 20:46
bahçeşehir taksileri ne zaman sarı oldu?

Çöktü bu ekip işte

_opeth
21-05-2018, 21:04
Çöktü bu ekip işte

hayır normal soru yöneltiyorum. öyle olsa biraz yukarıdaki videonun fikir babalığını yapmazdım. bende haz etmiyorum taksilerden. hele kırmızı taksiler tam vampir. bi kaç kere binmek zorunda kaldım. esenyurt, büyükçekmece taraflarında

_opeth
21-05-2018, 21:06
galiba yanlış anlaşıldığımı anladım. yada gerçekten yanlış anlaşıldım bilemedim :D

Yigit-Y
21-05-2018, 21:46
Akbatı avm de kırmzılar vardı

Aynı şeyi yaptılar avm yol gösterdi

Dişli birileri geldi durağın sahibi cezaevindeymiş zaten

Aldılar durağı kırmızıyada gider siyahada gider

Devlet hükümet polis savcı uyuyor orada

Birisinin ölmesini yaralanmasını bekliyorlar maalesef

Yoksa o bölge kırmızı taksinin

34btr1907
22-05-2018, 15:19
Mühürlemişler durağı ibb iptal etmiş çalışma ruhsatını

Yigit-Y
22-05-2018, 15:40
Mühürlemişler durağı ibb iptal etmiş çalışma ruhsatını

dernek başkanımız üstüne durdu 2 gündür

bitirmişler işi

polislerde cirit atıyor bölgede

2 kişi gözaltına alındı

akbatı anlık temiz

Anıl E.
22-05-2018, 15:42
o söveni gözaltına alsalar da bir güzel verseler sopayı ya . Adam da her türlü davacı olsun burnu bile kanasa o adamdan bilsinler.

BARR
22-05-2018, 15:55
O ettiği küfürleri bir delikanlı öle bir burnundan getirir ki o hıyarın.

BAT9
22-05-2018, 17:10
Ben Sadece auf Twitter: "İzlerken sinirden ellerim titredi. Allah belanızı versin taksici kere. Ulan Olene kadar Uber kullanacağım sarı yavşaklar… https://t.co/iYSqBRQEbC" (https://twitter.com/besiktasisevdim/status/998900030349209600)

İzlerken insanın sinirleri aşırı şekilde bozuluyor. Söylenecek tek bir söz yok...

gokhankenar
22-05-2018, 17:22
Terörist gibi şerefsizler. Resmen taksicilik sektörünü lekeliyorlar.

streetracer_nos
22-05-2018, 21:09
Acaba boyle kufur ederken uberci silahi cikarip namluyu taksicinin agzina soksa.Sonra tetige basip taksicinin beynini 6 parcaya bolse diger o yandaki taksicilerinde diz kapaklarina sikip canli biraktiktan sonra beyabol sopasiyla beyinlerinin pekmezini akitsa en sonda giderken taksileri atese verse

Ceza alirmiki

streetracer_nos
22-05-2018, 21:10
Adamin konusma tarzi ettigi kufurler onu gerektiriyor da

fthdrn
22-05-2018, 22:01
Ya yok bir aklım hala gir şu ubere diyor ama ya bana denk gelir bi sıyırmanın teki. Benim otokontrolüm zayıf birinin böbreğine saplarım 3 kuruşluk adam için hapis yatarız. Teke tek dövsen zaten başına 10 tanesi üşüşücek ruhsatsız tabanca taşısan bu sefer ihbar ederler yine sorun.. Vallahi Uber şoförü olmak her yiğidin harcı değil.

ErkanCanS
22-05-2018, 22:09
Ubere girmeyi düşünüyordum , bu videoları gördükçe bizden olmaz onu anlıyorum..

Yigit-Y
23-05-2018, 03:52
Niye taksiye binilmez görün işte

Bunlara verilen 1 krş haram

Şehir eşkiyası olmuş hepsi

Tüm suç bunları cezaevine atmayan hükümette

Kollu kuvvet ve hukuk sisteminde

brs852
23-05-2018, 07:39
kendi taksimiz kendimiz çalıştırıyoruz kirada falan değil ama devlet taksiyi denetlemezse bu işlerin önüne geçemez. Bütün araçlar belediyeye bağlı ruhsat parası veriyor bu araçlara ona rağmen denetlemiyor. Bütün araçlara kamera takılmalı şikayetler dinlenmeli para değişirenler sahte para verenler vs dolandırıcılıktam alsalar içeri bak bakalım yapıyorlar mı bir daha. Akbatı olayı felaket bir olay ordaki taksiler felaket yamyamlar. Kırmizı taksilerin bölgesi zamanında çok kavga ettiler ama adamları kovdular oradan çöktüler akbatıya. Sorun uber vs başka bir şey değil uberi kaldırsa daha beter olucak tamam uber yasaldır değildir bir şey diyemem ama sen işini doğru yapmadığın için alternatifler çıkıyor legal yada illegal ben devletin yerinde olsam itaksi sistemini geliştiririm taksilere vip araçlara geçmeleri için teşvikler sunarım uber tarzı işi kendim yaparım. Geçen cumhurbaşkanı danışmanına denk geldim televizyonda yabamcı bir şirketi vergi ödemeden bu denli para kazanmasına izin veremeyiz diyordu taksiciyi düzeltmek gerekir diyordu ama düzeltmek için hiç bir şey yaomıyorlar oda ayrı.

brs852
23-05-2018, 07:41
Yazdıklarım değişik değişik karakterlerle çıktı kusura bakmayın yada bende öyle gözüküyor

cookies
23-05-2018, 09:15
Eğer illegalse ülkede ki en yararlı illegallik.. Vaktim darsa bile uber çağırıyorum.. Sayıları taksi sayısını geçecek..

34btr1907
24-05-2018, 19:17
Haberturk TV - UBER kullanmak artık suc. Hem şofore hem de... (https://www.facebook.com/HaberturkTV/videos/1547010092094590/)

Yigit-Y
24-05-2018, 19:58
Haberturk TV - UBER kullanmak artık suc. Hem şofore hem de... (https://www.facebook.com/HaberturkTV/videos/1547010092094590/)

Zaten öyleydi :) en başından beri

free-hifi
24-05-2018, 23:47

Geçen haberler de taksiciler trafik çağırmış kavga yerine şoför ve yolcuya ceza kestirip alkislatiyor du. Ne kadar demokratik eylemciler dedim

Eyüp
25-05-2018, 01:38
Çevremdeki aktif taksi kullanan herkes ubere geçti..Senelerce taksilerde sürünmüşüz diyorlar :)

onurc
25-05-2018, 08:21
taksicilere sorsan açız, karın tokluğuna calısıyoruz derler , ama vıp mınıbus yaptıracak kadar paralarıda oluyor ısın ılgınc yanı ((:

bırıkım yapmıslar heralde ((:

34btr1907
26-05-2018, 01:01
Zaten öyleydi :) en başından beri

peki daha önce 2 kez ceza yazılması durumunda d2 iptali de varmıydı ? şu an sanırım burdan vurdular sistemi

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/33727707_10156628902741842_9151202752192315392_n.j pg?_nc_cat=0&oh=029b950058a89d787376fd83fffc1c96&oe=5B922650

PiscocuK
26-05-2018, 01:10
Yurtdisi donusu ilk kez uber kullandim. Bundan sonrada ihtiyac olursa sadece uber kullanirim
Yolcu begenmeyen taksiciler emek hirsizligi yazsin dursun.
Havaalanina siraya girmeden disaridan yolcu kapiyorlar. Arkada da kocaman emek hirsizligina hayir. Ne komik

Yigit-Y
26-05-2018, 07:06
peki daha önce 2 kez ceza yazılması durumunda d2 iptali de varmıydı ? şu an sanırım burdan vurdular sistemi

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/33727707_10156628902741842_9151202752192315392_n.j pg?_nc_cat=0&oh=029b950058a89d787376fd83fffc1c96&oe=5B922650

Bu daha yeni oldu

Çözülecektir elbet

Çözülmezsede izlerler siyahların eylemlerini

7000 araba var öyle yok gibi görüp işlem yapamazlar

34btr1907
26-05-2018, 09:50
Bu daha yeni oldu

Çözülecektir elbet

Çözülmezsede izlerler siyahların eylemlerini

7000 araba var öyle yok gibi görüp işlem yapamazlar

umarım,çok borçlu insan oldu çok para baglayan ınsan var ubere,halk için faydalı bir şeyi baltalamayı sever iktidar,(60 bin )servis arabalarına plaka sözünü vereli tam 3 sene oldu takan yok ,servisçi de eylemden korkuyor ohal var dıye sonu hayırlı olur inşallah bu işlerin

G.U.Z.
29-05-2018, 17:04
Son dakika... Taksiciler konuştu: UBER artık bitmiştir! - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/taksiciler-konustu-uber-artik-bitmistir-40851766)
Eğer UBER aracı yakalanırsa önce 50 puan ceza ve 3006 lira ceza yazılıyor. Eğer ödenirse 50 puanlık ceza iptal oluyor.

"TÜM BELGELERİ İPTAL EDİLECEK"

İkinci sefer yakalanırsa şartlar ne olursa olsun hangi firmaya ait ise o firmanın tüm araçlarının belgeleri de iptal edilecek. Ve 2 yıl içinde de yeni belge alamayacaklar.

jeffy
29-05-2018, 17:25
Bir Güruh düşününki ; Kendi çıkarları olmayan herşeye Yasak getirsin..

KOSEREN
29-05-2018, 18:11
Bayilerde siyah vito bulunamıyomuş..Bu iş en çok Mercedes Ticari ye yaradı :)

free-hifi
29-05-2018, 20:08
Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı’na verdiği talimatla korsan taşımacılık yapanlara ağır cezalar geldi.

Resmi Gazete’nin 25 Mayıs tarihli sayısında Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi.

Taşıtını çeşitli korsan internet uygulamalarına kullandıran D2 yetki belgesi sahiplerinin bu faaliyetlerine devam etmeleri halinde, karşılaşacakları yaptırımların yer aldığı bir mevzuat düzenlemesi yapıldı.

Değişiklik maddesinde; karayolu taşımacılığı faaliyetinde bulunmak için belge alanların, kendi taşıma kapsamları dışında çalışmaları veya belgesi olmayanlara taşıtlarını kullandırmaları durumunda, belge sahiplerine çeşitli cezalar verilecek.

Uber ciler ve destekcileri oy vermez umarim

mikelazi
30-05-2018, 09:04
Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı’na verdiği talimatla korsan taşımacılık yapanlara ağır cezalar geldi.

Resmi Gazete’nin 25 Mayıs tarihli sayısında Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi.

Taşıtını çeşitli korsan internet uygulamalarına kullandıran D2 yetki belgesi sahiplerinin bu faaliyetlerine devam etmeleri halinde, karşılaşacakları yaptırımların yer aldığı bir mevzuat düzenlemesi yapıldı.

Değişiklik maddesinde; karayolu taşımacılığı faaliyetinde bulunmak için belge alanların, kendi taşıma kapsamları dışında çalışmaları veya belgesi olmayanlara taşıtlarını kullandırmaları durumunda, belge sahiplerine çeşitli cezalar verilecek.

Uber ciler ve destekcileri oy vermez umarim

taksicilerin gazını aldılar bence.dün ist. taksi plakası 1.500 ken şuan 1.600 lerde.

3. havaalanına taksiciler gitmek istemiyor deniyordu.bildiğim uber çalışıcak deniyordu.

bence seçim sonrası tekrar gözden geçirilir gibi...yandaş uberci çok diye biliyorum.

HaKo
30-05-2018, 09:14
bu yamyamlar geçen sene akbatıda silahlı çatışmaya girdi , bizim iş yerimiz oraya çok yakın bende oralarda oturuyorum , kırmızı taksi sarı taksi davasına tamamen.

Tek söyleyeceğim şey var ki beter olsunlar. Zerre üzülmüyorum. İnsan olsunlar adam olsunlar herkes taksiye de biner haklarını da savunur. Ama sen trafikte yamyamlık yap. müşteriye yamyamlık yap , her fırsatta kazıkla kandır söylen dolandır vs. Allahın sopası yok işte belanızı buldunuz.

BARR
30-05-2018, 09:17
İzmirde bile taksi kullanmıyorum, kullandırtmıyorum ki burada Uber vs yok. Kendilerini toplayana, çürük elmaları içlerinde atana, adam gibi şoför koyana kadar şakire çay yok benden.

Emrecan-R
30-05-2018, 09:32
bizi kimin taşıyacağına bile karar veremiyoruz ak

free-hifi
30-05-2018, 10:08
d2 yi iptal etse ne olur . yol belgesi olduğu sürece biz yürürürz diyor müşterilerim.

brs852
30-05-2018, 11:23
bu yamyamlar geçen sene akbatıda silahlı çatışmaya girdi , bizim iş yerimiz oraya çok yakın bende oralarda oturuyorum , kırmızı taksi sarı taksi davasına tamamen.

Tek söyleyeceğim şey var ki beter olsunlar. Zerre üzülmüyorum. İnsan olsunlar adam olsunlar herkes taksiye de biner haklarını da savunur. Ama sen trafikte yamyamlık yap. müşteriye yamyamlık yap , her fırsatta kazıkla kandır söylen dolandır vs. Allahın sopası yok işte belanızı buldunuz.

Akbatı çok ayrı bir olay ya zamanında çok büyük olaylar çıkmıştı orada kırmızıların bölgesi kırmızı araçlar yolcu alamıyor şaka gibi bir durum ama gerçek...

taksicilerin gazını aldılar bence.dün ist. taksi plakası 1.500 ken şuan 1.600 lerde.

3. havaalanına taksiciler gitmek istemiyor deniyordu.bildiğim uber çalışıcak deniyordu.

bence seçim sonrası tekrar gözden geçirilir gibi...yandaş uberci çok diye biliyorum.

geçen gün imzalar atıldı abi 650 araç ile havalimanı araçları oraya gidiyor uber olucak diyen Sedat Peker'e vermişler avantasını onlar yiyecek diyen var belediye taksi plakası basıcak diyen var...

Evo34
30-05-2018, 12:07
Taksiciler meseleyi hala anlamadı.
Tek beklenti var;
"Kalite ve güven artışı"
bunu bekliyor insanlar.

GokhanRS
30-05-2018, 12:18
antalyada taksiye bineceğim, köşedeki taksinin içinde püfür püfür tüttürüyordu taksici, yalnız olsam tabi ki sorun değil ama eşim ve o zaman 1 yaşında olan bebeğim yanımda.

bende yoldan başka taksiyi durdurdum, adam koştu geldi abi bura bizim bölge dedi ve durdurduğum taksiciyi göndermeye kalktı, ben taksinin önüne atladım gidemezsin ben bu taksiye bineceğim dedim.

diğeri bozuldu ya kem küm etti, adamı delirtmeyin hangi taksiye bineceğimi size mi soracağım ben bunu beğendim buna bineceğim dedim ve bindim.

he aynısını azcık sayıları fazla olsa ve istanbulda yapsam belki daha faklı şeyler olabilirdi ama antalya taksicileri gene bir nebze iyidir istanbul ankaradan.

demem o ki adamlar sana seçme hakkı bile sunmuyor. böyle hizmet mi olur lan? taksici müşteriyi değil müşteri taksiyi seçer. yan yana biri bmw biri doblo taksi duruyor.

örneğin ben dobloya binmek istemiyorsam buna beni nasıl zorlayabilirsin ki?

almanyada sıranın arkasındaki porsche ye binmek istediğimi söyledim, kendi sırası olduğu halde taksici arkadaşına işaret etti ve porscheye bindim.

istediğim zihniyet bu.

ErkanCanS
30-05-2018, 13:13
Geçen sene İzmir'de düğüne yetişmek için taksiye bindik 2 çift. Fuar evlendirme dairesi dedik adamın bir yüzü düştü sanarsın ana bacı sövdük adama .100 metre gittik gitmedik , abi oralar çok kalabalıktır ben sizi fuarın bu tarafında bırakayım dedi. Ya abicim yanımızda hanımlar var bunlar topukluyla yürüyemez o kadar diyoruz , yok adam illa bizi yarım saat yürüme mesafesinde atacak arabadan. Dedim tamam inelim o zaman , bizden para almaya kalktı. 100 metre gitmedik , ne parası bu diyorum tarife böyle diyor. O zaman bırak bizi istediğimiz yere ekmeğimle oynuyorsunuza getirdi en son. Bırakırsın bırakmam diye başladık kavga etmeye bunla. En sonunda tartışma şiddetlendi bu sopayı aldı eline açtı kapıyı inin lan arabadan uzatmayın dedi. Bilmediği bir şey var tabi arabanın içindeki 2 kişi adliye personeli. Hemen arkadamızdaki arabada da babası var ,İzmir'de bölge başkanı hakim ve onun yanında kaymakam. Beni 1.5 gün sonra İstanbul'a yolcu ediyorlardı , o ara babası burdan karakola gidiyim de şu taksiciye bir bakayım demişti :D

Emrecan-R
30-05-2018, 13:14
Evo eksilemiş adam bir süre yoktu geldi yine seçimden önce saçmalamaya başlar yine

free-hifi
30-05-2018, 18:04
Uber'den Ramazana Ozel UberXL Yolculuğunuzda 30 TL'lik Yolculuk 1 TL! - Fırsat Bu Fırsat (https://www.firsatbufirsat.com/firsat/uber-ramazan-indirim-1)

taksiciler tabi isyan eder :D

SekoLive
30-05-2018, 19:31
Uber'den Ramazana Ozel UberXL Yolculuğunuzda 30 TL'lik Yolculuk 1 TL! - Fırsat Bu Fırsat (https://www.firsatbufirsat.com/firsat/uber-ramazan-indirim-1)

Uber ecnebilerindi dimi

fthdrn
30-05-2018, 19:58
Uber ecnebilerindi dimi

fetö fetö fetö :D

34btr1907
30-05-2018, 23:00
d2 yi iptal etse ne olur . yol belgesi olduğu sürece biz yürürürz diyor müşterilerim.

d2 isteyen zaten uber ,sisteme kayıt ederken bu belgeyı ıstıyor,istemezse o zaman bak sen curcunaya :D

EOZDAG
31-05-2018, 13:16
https://www.youtube.com/watch?v=6FEiiW5Ckoc

Bu seferde Uber'ci dövmüş :D

clioGT
31-05-2018, 13:25

oo kullanalım bunu

streetracer_nos
31-05-2018, 13:33
Pek öyle dövme olmamış başabaş kavga etmişler gibi görünüyor

SULTANOGLU
31-05-2018, 13:34
Ellerine sağlık lan ubercinin. amk kurbağası tekbaşına nasıl yere yapışıyor. toplu olunca vrak vrak yanlız olunca bırak abi bırak.

Yiğit G.
31-05-2018, 14:54
taksiciler koparatifi başkanı "Ubere normal bayan biner mi ? "

https://www.youtube.com/watch?v=8WK9gCWwmSA

semavi
31-05-2018, 18:00

kufur yetmez bu kafa yapisina...

fthdrn
31-05-2018, 18:37
Adım adım cahiliye dönemine doğru gidiyoruz bu çomarlar yüzünden. İlk okul mezunu hayatında hiç bir başarısı olmamış, evin kapısına köpek diye koysan acaba birini ısırır mı diye aklının kalacağı adamları sırf hükümete yada birilerine yakın diye yetkilendirirsen olacağı bu.

GokhanRS
31-05-2018, 20:01

Katıksız o çocuğu, bunu duyduktan sonra ben alternatifi varsa taksiye binermiyim bir daha.

220T
01-06-2018, 20:46
Erol Mütercimler de değinmiş konuya. 01:07:32

https://youtu.be/XtAdYWvx-Cw?t=4052

34btr1907
01-06-2018, 21:17
Rte an itibari ile fişini çekti uberin ,taksici oylarına muhtacız demenin alternatif yorumunu yaptı

KemalHDH
01-06-2018, 21:20
Ülkemizde dernek ya da kooperatif başkanlarını özel olarak seçiyorlar galiba. (Geneline söylüyorum.) Yaptıkları açıklamalar beyin yakan cinsten.

"Hamamda cinsellik olur mu yaa, bir kere hamamda kadın erkek ayrıdır." (!)
(Hamam filminden sonra Hamamcılar Derneği Başkanı'nın açıklaması - CMYLMZ gösterisinden...)

2jz
01-06-2018, 21:33
https://scontent-dfw5-1.cdninstagram.com/vp/91b973b3a890a3e9b36747b454d35157/5BA177DB/t51.2885-15/e35/33210271_458782674534468_3569919886643691520_n.jpg

Sen kimsin über :D