Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendinden anfili subwoofer tavsiyesi
Aracıma woofer almak istiyorum (polo 6r). Bagaj zaten ufacık. Benim bagajda zaten 2 tane katlanır sandalye,bir yıkama kovası vs dolu. O sebeple hem anfi hem subwoofer ayrı ayrı uğraşmak istemiyorum. Bu ürünlerin f/p olarak mantıklısı hangisidir ?
sıradan bir jbl+anfi kadar çalar mı ?
Hangisini tavsiye ederisiniz ?
darkmoon
08-03-2016, 10:50
kendinden anfili dediğin şey wooferın içinde anfi olmasıdır. eskiden bunu biz kendimiz yapardık zor bir şey değil. aracın ufaksa bozuka tipi woofer öneririm..
Amfinin boyu 5 cm birsey subwooferin üzerine vidala gitsin onun kapladigi yerden ne olacak :)
Atasay Tuning B.Kocer ulasirsan yardimci olur
Amfi wooferin üzerine monte edilmemeli bence. Şayet arada bir wooferi çıkartıp bir kenara koyup bağaja birşeyler koymak gerektiğinde amfinde wooferle birlikte çıkarmak zorunda kalıyosun ve müzik dinleyemiyorsun.
Hazır ürünlerin woofer kısmı dayanıksız oluyor anfiyi mdf bas kabinine kolayca vidalarsın elektrik kısmına fiş yaparsın ses kısmı zaten fişlidir. Daha ucuz halletmiş olursun. Slim baslara bakman daha ergonomik bir çözüm olur
darkmoon
08-03-2016, 11:27
bahsedilen anfi mono anfi .. 4 kanal streo anfinin zaten wooferın üstüne yerleştirlmesi saçma olur. belki köprüde falan bağlamışsındır ama kutuyu çıakrtıyım dersen tüm sistem çöker.
Ultraleggera
08-03-2016, 14:27
Alpine SWE-815 kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim 20cm. :icon_tup:
Senin ihtiyacın olan şey aşağıda... Kendinden anfili, genellikle tüm koltukların altına olabilen, sistemden tetik alarak bağımsız çalışan, bass frekansı ayarlanarak istersen daha keskin basslar yada daha dip titreşimleri alabildiğin bir alet... 2005ten beri elimde... 20den fazla araba değiştirdim, heps,ne taktım geri çıkardım. Aarabayı almak isteyip "bunu alırsan arabayı almam" diyenlere bile "güle güle" dememe sebep olan şeydir. Arasan bulunmaz, bulunsa çok para istenir bir şey...
Eğer kelepir bulursan direk al ve kaçırma... Benim gibi arabanın içinde kaliteli ses dinleyeyim, dışarı çıkmasın diyorsan aradığın ürün bu. Bir tane daha bulursam alacağım. Şuanki arabamda ihtiyacım olmasa da illaki lazım oluyor bir şekilde...
Şurada benzer ürünler var...
http://www.nesilelektronik.com/category/sub-bass
http://thumbs.ebaystatic.com/images/g/4lIAAOSw1S9WhB9j/s-l225.jpg
http://static.baza.farpost.ru/v/1378863203099_bulletin
http://cdn.mkimg.carview.co.jp/carlife/images/UserCarPat/366125/p1.jpg?ct=358305ddb87e
Emre Akçay
08-03-2016, 15:24
Alpine SWE-815 kullanıyorum. Başka birşey arama bence al kullan.
Eğer tek sıkınta amfinin yeriyse koltuk altına yada arka koltukların arkasına montaj yaptırabilirsiniz. bence bahsettiğiniz slim basslar normal klasik wooferlar kadar güzel çalmaz.
Tek yer sorunu değil, bagajda amfi woofer falan kalabalık Apaçi bir görünüm istemiyorum. Bahsedilen Alpine modeli tatmin eder mi ?
Bende FLI TRAP 12 var. Türkiye'de bulunur mu bilmiyorum ama belki 10 farklısını denemişimdir, daha hoş bass vereni görmedim. Tabi pasif bassları ayrı tutarım. Bu arada FLI bulunamıyorsa Vibe'ın CBR serileri de on numaradır.
Bagajda fazlalık, kablo vs ile uğraşmak istemiyorsan söylediklerimin dışındakiler pek işine yaramayacak... Öyle yada böyle bir yer kaplayacak. Üst sınıf arabalarda şuan bu mantık kullanılıyor... Bagaja, stepne yerine falan bass koyuluyor BOSE gibi üreticiler tarafından. Performans olarak diğerlerini tutmaz verdiğin parayla kıyaslarsan. Sadece kabin içinde mevcut ses sistemin ile yada bir çift komponent ile yeterli bir ses almana yardımcı olur.
https://www.google.com.tr/search?q=focal+koltuk+alt%C4%B1+bas&biw=1024&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwil5ZTHn7PLAhWJCCwKHUMoDxAQ_AUIBigB#imgr c=Tn7VS7-zMYUUAM%3A
şiddetle tavsiye ederim hem koltuk altında kullanırsınız hemde bagajda alt tarafdada olur bu 6r lara..
immortalboss
09-03-2016, 17:39
Ben de swe 815 derim.Çok küçük etkili ve kaliteli.Kendi amfisi ile geliyor.Montaj kablolarına kadar herşey var içinde.Başka kablo vs almıyorsunuz.
Eğer tek sıkınta amfinin yeriyse koltuk altına yada arka koltukların arkasına montaj yaptırabilirsiniz. bence bahsettiğiniz slim basslar normal klasik wooferlar kadar güzel çalmaz.
Çift bobin 300rms kicker lar çoğu 30 cm kaba saba sub lardan iyi çalıyor.
Anfi vs. konusunda haklısın. Bende JL Audio nun boyutsal anlamda küçük hir amfisi, slim bass ile 206 bagajda kullanıyorum ve deli yer kaldı
darkmoon
09-03-2016, 19:19
bagajda çözüm çok iş paraya bakar. para konuşur tesisat işinde.. isterse free air yapar pandizota. isterse bagaja özel tasarım gömme yaparlar güzel bir mdf işçiliği ile.. isterse stepneyi çıkartır oraya litre hacmine göre güzel bir uygulama yapılabilinir bagaj her türlü bomboş kalır.
bagajda çözüm çok iş paraya bakar. para konuşur tesisat işinde.. isterse free air yapar pandizota. isterse bagaja özel tasarım gömme yaparlar güzel bir mdf işçiliği ile.. isterse stepneyi çıkartır oraya litre hacmine göre güzel bir uygulama yapılabilinir bagaj her türlü bomboş kalır.
Bu şekilde yapılanlar hem alandan kazandırır hemde göze hitap eder
Örnekler
http://www.vwwatercooled.com.au/forums/attachments/f78/11366d1408399863t-subwoofer-stealth-box-mk5-jetta-0127091613-1-jpg
http://i791.photobucket.com/albums/yy192/tnhq79/Stereo_Install/P1010820.jpg
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/43/601/105300005_large.jpg
https://data.motor-talk.de/data/galleries/0/144/5682/46155685/cimg8949-1661120811878289425.JPG
http://www.professionalsound.it/servizi/caraudio/polo.JPG
http://www.stuevencarhifi.de/images/easyblog_images/43/Polo-6R-JL-Subwoofer.png
http://pimpowski.de/images/lolek/neue_bilder/Polo_9N_Pimpowski_gross.JPG
http://www.polo9n.info/Foto/kofferraum-ausbau-polomarv-123455-19255.jpg?width=850
http://i61.tinypic.com/2a0mg6g.jpg
Aracıma woofer almak istiyorum (polo 6r). Bagaj zaten ufacık. Benim bagajda zaten 2 tane katlanır sandalye,bir yıkama kovası vs dolu. O sebeple hem anfi hem subwoofer ayrı ayrı uğraşmak istemiyorum. Bu ürünlerin f/p olarak mantıklısı hangisidir ?
sıradan bir jbl+anfi kadar çalar mı ?
anladığım kadarıyla 2 isteğin var;
- bas performansından memnun değilsin, subwoofer ile daha aşağı frekanslara inmek istiyorsun.
- bagaj küçük ve dolu olduğu için olabildiğince küçük bir çözüm gerekiyor.
alt frekansları çalabilmek ile kabineti küçültmek birbirine ters olaylar. bu nedenle kabinet hacmini ne kadar kısıtlamaz isen sonuçtan o kadar memnun kalırsın.
bu duruma en iyi çözümü üstte custom kabinet fotolarını gönderen arkadaş getirmiş. bagajlarda kullanılmayan asimetrik boşluklar olur. bu boşlukları içine alan FRP (fiber) bir kabinet yaptırman en verimli çözüm olur. kabinet tasarımını portlu yaptırır isen performansı mümkün olabilecek en alt frekansa indirmiş olursun.
amp konusunu olabildiğince küçük bir ürün alarak çözebilirsin. Dijital (Class D) amp'ler teknolojisi itibariyle çok küçüktür. kablolar ise rahatlıkla döşeme altına saklanabilir. bagajın karmaşasını arttırmaz.
Bagaj uygulamaları benimde hoşuma gitti. Bazı bagajlarda kullanılamayan alanlar oluyor. İyi değerlendirilebilir.
darkmoon
10-03-2016, 10:07
Bagaj uygulamaları benimde hoşuma gitti. Bazı bagajlarda kullanılamayan alanlar oluyor. İyi değerlendirilebilir.
çoğu bagajda olur fabrikaların ilk yardım çantası yada cd changer yada navigasyon ana beyni, yada multimedia internet modülü falan bu alanlara konulur..
tabi türkiyeye yollanan araçlarda genelde bu donanım en üst paketlerde bile ya olur ya olmaz opsiyonda tutarlar pekde tercih edilen şeyler değildir..
kısaca o alanlar boşdur normal düz kaplama yada halı gibi görnür değerlendirile bilinir.
Evet, genellikle üst donanımlarda durum bu şekilde...
Volvolarda bagajda bass, changer, çamurluk içinde amfi falan oluyor... Mazdalarda stepne yerinde bass koyuyor Bose... Her iki markada bazı modellerde amfiyi ön sağ koltuk altında konumlandırmış.
Bu tarz bir uygulama ile hem göze hem kulağa hitap eden iyi sonuçlar alınabilir. İmkan varsa koltuk altı basstan daha iyi bir seçenek olur.
darkmoon
10-03-2016, 14:04
koltuk altı alandan faydalanmak için güzel bir çözüm. müzik kalitesi açısından ehh işte. fiyatını hak eden bir performansı yok.
hani ucuz olsa cidden önere bilirim ama pazarda candence hertz vibe ın koltuk altı basları 700-800 tl bir tanesi.. değermi bence değmez. alınan öyle çokda ciddi bir verim yok.
fabrikasyon olur bmw lerdeki gibi arabayı alırken gelmiş dersin.. sonradan yapılıcağına ona ek para vermek yerine o fiyata alternatif çok çözümler var.
focal'in sitesinde slim subwoofer'ın özelliklerine bakayım dedim, sadece freq response 150hz-45hz yazmış :)))
ama TR piyasasında bir ara çok gazladılar, hem de 800 liradan bir sürü satıldı :) şimdiki fiyatı 1,000 :)
Koltuk altı bass zaten ses kalitesi için alınmaz. Daha önce yazdığım gibi, frekans ayarı olduğu için, kabin içerisinde ne duymak istiyorsanız dip seslerde onu alırsınız... O yüzden dedim orjinal tesisata bağlantı yada en çok 1 takım kompenant ile diye...
Ben çok sık araba değiştiridiğim için,arabalara tesisat yapmak yerine onu takıp geçiyorum... Yeni arabaların çoğunun ses sistemleri fena değil, genel anlamda bass yetersizlikleri var... Daha dinlenebilir hale getirmeye yarıyor...
Şuan ki volvomda zaten 11 hoparlorlu prologic ses sistemi var, ona takmadım mesela... arabanız stok 4-6 hoparlorlü ise, bağla geç bir sistem...
Ben para verip almadım, hediye geldi... Fiyat performans açısından tabiki söylediğin fiyatlar çok ama çok yüksek... uygun fiyatlı olursa alınabilir...
focal belki en pahalı markalardan. geçirmeden bırakmaz :)
darkmoon
10-03-2016, 15:49
Koltuk altı bass zaten ses kalitesi için alınmaz. Daha önce yazdığım gibi, frekans ayarı olduğu için, kabin içerisinde ne duymak istiyorsanız dip seslerde onu alırsınız... O yüzden dedim orjinal tesisata bağlantı yada en çok 1 takım kompenant ile diye...
Ben çok sık araba değiştiridiğim için,arabalara tesisat yapmak yerine onu takıp geçiyorum... Yeni arabaların çoğunun ses sistemleri fena değil, genel anlamda bass yetersizlikleri var... Daha dinlenebilir hale getirmeye yarıyor...
Şuan ki volvomda zaten 11 hoparlorlu prologic ses sistemi var, ona takmadım mesela... arabanız stok 4-6 hoparlorlü ise, bağla geç bir sistem...
Ben para verip almadım, hediye geldi... Fiyat performans açısından tabiki söylediğin fiyatlar çok ama çok yüksek... uygun fiyatlı olursa alınabilir...
arkadaşım yaptığı sistemde vibe vardı yıllar önce koltuk altı onun gene basları iyiydi.. normal bir basgibi değildi tabi ama fenada değildi.. pazarda bir 100-200 tl gibi rakam olsa iki tane sol sağ alınır çok bir beklentisi olmayan adam için basa bile gerek kalmaz yeterince doyurucu olur sistem yapan adamada tamamlayıcı olur güzel bir ayarla..
benimde bagaj için jbl in bozukası vardı kendinden anfili çok memnundum oda tak çıkar tarzıydı birine verdim gitti gelmedi :) kime verdiğimide unuttum :)) . bende ondan çok memnundum ama en güzel bas bir gerçek varsa pandizotta aracın direk içine tonajı vericek panzidotta yeninesil araçlarda öyle birşey imkansız artık. :)
rebeloghy
10-03-2016, 17:37
Konuya çok yabancı biri olarak sormak istiyorum,
Arkadaşımın arabasında bagajda subwoofer kutu bass vardı. Hareket halindeyken elini şoför koltugunun altına götürerek bass ayarını değiştirebiliyordu. Amfisi mi koltugun altındadır ? Amfi üzerinden mi ayar yapıyordur ?
Arkadaşımın arabasında bagajda subwoofer kutu bass vardı. Hareket halindeyken elini şoför koltugunun altına götürerek bass ayarını değiştirebiliyordu. Amfisi mi koltugun altındadır ? Amfi üzerinden mi ayar yapıyordur ?
Anfilerin çoğunda bass remote vardır. Kablolu bir potansiyometre amfiye takılır. Onun sayesinde manuel ayar yapabilir. Onun için koltuk altına vs. gerek yok. Genelde kablosu 3m olur. Yani amfi bagajda iken oturduğu yerden kontrol edebilir
Ufuk, RE Audio REX 8 veya 10 al portlu kutusu olan, bir de mono amfi ile destekle, kendinden amfiliden biraz daha fazla yer kaplar ama çok daha iyi sunar istediklerini. Benzer meblalara mal olur iş bide.
Eren'inde bahsettiği gibi özellikle mono amfilerde bir düğmesi var.
https://store.donanimhaber.com/3e/bd/b5/3ebdb5dd7ce44dbd7a02b24ac0e9269c.jpg
http://vibeaudio.co.uk/wp-content/uploads/2011/11/slick_remote_control.jpg
http://cdn1.n11.com.tr/a1/450/15/07/28/53/63/06/25/73/97/41/16/95/17650090511021263248.jpg
Bu arada direk link vermek istemezdim ama buda tam işinizi görür. Ama rakam yüksek :)
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-dls-iridium-10i-subwoofer-plus-stepne-icine-gomulu-kabin-224424036/detay)
http://www.mixsepet.com/Pioneer-ts-wx610a-amplifikatorlu-stepne-ici-200-watt-oto-subwoofer-kumandali,PR-16493.html
darkmoon
17-03-2016, 16:55
o tip şeyler fazla verimli değil .. ancak işte aracını op orjinal tutmak isteyen insanlar için ideal çözümler.. hani aracımı kesmiyim biçmiyim stepneyi çıkartmıyım her şey op orjinal kalsıncılar için ideal çözüm..
bugün yolda giderken alıcı gözüyle bir daha dinledim kendi subwoofer'ımı. çalan materyalde mevcut olan alt frekansları vermeye çalışıyor. üstüne koymaya, fazlalaştırmaya çalışmıyor.
nedense bir olay yerleşmiş kafalarda; abi hayvan gibi bas gelsin gümm gümm inlesin titresin, böyle özay gönlüm saz çalsa bile derinlerden bas gelsin arabanın içinde hep beraber titreşelim :).
bir bardak çaya yarım kilo şeker koymak gibi bişey bu aslında. ayarını kaçırmak yani...
nedense çok kişide bu beklenti var.
darkmoon
17-03-2016, 17:39
o müzik sistemi yaparken işin temelinde olan bir soru.
Müziği sistemi kendin dinlemek içinmi yapıyorsun..
Müziği sistemi dışardakiler yoldakiler duysun kafayı çevirip sana baksınlar dikkat çekmek içinmi yapıyorsun..
Cevap :
yaş gençken hevesde varken birazda bilgisizken henüz tam müzikde doyuma ulaşılmamışken B şıkkı..
Müziğe tesisata Doydukdan sonra hevesin geçdikden ve kulağın artık çok seçiçi ve kaliteyi istedikden algıladıkdan sonra A şıkkı..
Ben Müzikle hala uğraştığım için tüm sesleri duymak istiyorum... Şuanki aracımda bulunan DOLBY mod harika bir şey bunun için... vokal önden back vokal arkadan, solo enstruman önden alt yapı farklı bir yerden falan...
Müzik sisteminin tabiki sonu yok ama ben arabanın özelliğini bozmadan, hatta varsa orjinalinde kaliteli olan sistemleri seviyorum...
Volvo şuana kadar kullandıklarımın içinde en iyisi. Tizlerde biraz daha iyi olabilirdi... Mazda6da bose vardı, çok iyi ve temiz olsa da volvodan sonra zayıf gelmedi değil... Saab 9-5te ki sistemin alt ses seviyelerinde ki o yumuşak basslarını hala hatırlıyorum, çok iyiydi mesela, harman kardondu... Yeni üst segmentlerde eminim çok daha iyileri vardır her markanın. Ama benim sahibi olduğum 30a yakın arabadaki en iyiler bunlardı. Maalesef sizlerinde söylediğiniz gibi bazen sesin yüksek çıkması ile kaliteli çıkmasının farkını bazen yaşa orantılı olarak ayırmak mümkün olmuyor herhalde :)
Mesela evde everest gibi bir sistemin gayet büyük bir ürünü var bende 5+1... Ses açarsan gümbür gümbür ama kalite yetersiz. Açarsan bina inliyor ama 2+1 altec lansing daha kaliteli ses veriyor aslında... Ama onuda 50mn2lik salonda kullanamıyorsun, yetmiyor gücü...
darkmoon
18-03-2016, 11:25
orjinal bose harmann jbl sistemlerde aslında çok light konvensiyonel modeller koyuyor.
ordaki olay tamamen marka prestiji ve satış taktiği olayın püf noktası ise minnacık anfi koymaları..
sesi zenginleştiren o anfi farkı yaratanda o anfi..
bende A5 vardı ona tesisat yapmışdım ondada yanlış hatırlamıyorsam bose vardı içinden bir anfi çıkmışdı orjinal avuç içi kadar bir şeydi.. o avuç içi kadar olan şey normal fabrikasyon bose harmann v.b olmayan araçlardan büyük fark yaratıyor. espriside orda zaten.
binen insanlar stock fabrikasyon ses sistemli araçlarla kıyaslıyorlar çok iyi geliyor haliyle ses onlara..
volvoya gelince yenileri değil ama eski yani hakiki isveç volvolarda özellikle müzik sistemine ayrıca bir önem veriyorlardı unuttum şimdi wolburg öyle bir marka ile anlaşmışlardı ve dünyada fabrikasyon üretilen araçlar içinde en iyi kolonlara sahip markaydı volvo o zamanlar..
en büyük özelliğide merkezi center sound denilen bugünkü 3+1 - 5+1 ses sistemini 90 lı yıllarda araçlarına uyarlayan firmadır..
yani volvo yu diğer firmalardan ayırmak lazım o açıdan. bu dediğim eskiler tabiki yeni çin ortak üretiminde o kalmadı..
o müzik sistemi yaparken işin temelinde olan bir soru.
Müziği sistemi kendin dinlemek içinmi yapıyorsun..
Müziği sistemi dışardakiler yoldakiler duysun kafayı çevirip sana baksınlar dikkat çekmek içinmi yapıyorsun..
Cevap :
yaş gençken hevesde varken birazda bilgisizken henüz tam müzikde doyuma ulaşılmamışken B şıkkı..
Müziğe tesisata Doydukdan sonra hevesin geçdikden ve kulağın artık çok seçiçi ve kaliteyi istedikden algıladıkdan sonra A şıkkı..
Yaş ilerleyince böyle oluyor :) artık güm güm yerine daha çok müziği hissetmek :)
orjinal bose harmann jbl sistemlerde aslında çok light konvensiyonel modeller koyuyor.
ordaki olay tamamen marka prestiji ve satış taktiği olayın püf noktası ise minnacık anfi koymaları..
sesi zenginleştiren o anfi farkı yaratanda o anfi..
bende A5 vardı ona tesisat yapmışdım ondada yanlış hatırlamıyorsam bose vardı içinden bir anfi çıkmışdı orjinal avuç içi kadar bir şeydi.. o avuç içi kadar olan şey normal fabrikasyon bose harmann v.b olmayan araçlardan büyük fark yaratıyor. espriside orda zaten.
binen insanlar stock fabrikasyon ses sistemli araçlarla kıyaslıyorlar çok iyi geliyor haliyle ses onlara..
volvoya gelince yenileri değil ama eski yani hakiki isveç volvolarda özellikle müzik sistemine ayrıca bir önem veriyorlardı unuttum şimdi wolburg öyle bir marka ile anlaşmışlardı ve dünyada fabrikasyon üretilen araçlar içinde en iyi kolonlara sahip markaydı volvo o zamanlar..
en büyük özelliğide merkezi center sound denilen bugünkü 3+1 - 5+1 ses sistemini 90 lı yıllarda araçlarına uyarlayan firmadır..
yani volvo yu diğer firmalardan ayırmak lazım o açıdan. bu dediğim eskiler tabiki yeni çin ortak üretiminde o kalmadı..
Bendeki Alpine ana ünite
4x100 amfi
4 sub bass
2 mid
4 tiz
1 Center hoparlor (torpidoda)
Tabi dolby Prologic ünite ile sese ayrı bir efekt katıyor. Dynaudio firması yapmış bu sistemi volvoya. O zaman için C70teki sistem fabrika çıkışlı en iyi sistem olarak lanse edildi demişti bir kaç arkadaş. Ne kadar doğru bilmem...
Gerçi şuda var, Volvoyu sıfır alırken bu sisteme ödeyeceğin ek paket fiyatı ile çok çok daha iyisi kurulur. Muhtemelen öpüyorlardır :)
Bu arada özel bir teşekkür bekliyorum bu konuyu bu kadar uzatabildiğimiz için :)
ufuk_acar
25-03-2016, 23:27
Hocam evvela yenı c70 ınız cok guzelmıs hayırlı olsun sıze sormak ıstedıgım bır sey vardı. Bende de volvo c30 var. H.p sound sıstemlı. Focal sub20 koltuk altı bass var 500 lıra bu benım aracın orjınal sıstemıyle guzel calarmı.
Mevcut bass cok ıyı ama bıraz daha bass ıstemıyor degılım. Ancak alpıne ve vıbe nın amfılı bass sıstemlerı de 500tl ıken 2.el de olsa focal sub20 daha mı bass tonları vardır acaba. En onemlısı aracımın stock bass tonuyla uyumlu olup olmaması. Gorusunuz ne olur bu konuda.
rebeloghy
26-03-2016, 16:40
Konu devam edebiliyorken, yalıtım konusunda öncesi sonrası tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?
Konu devam edebiliyorken, yalıtım konusunda öncesi sonrası tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?
Sadece bitüself ile bile baya dünyası, tonlaması yerine geliyor sistemin. Tek diyeceğim bu.
darkmoon
26-03-2016, 17:37
yalıtım konusunda ses süngerleri var ebayda satılıyor arkası yapışkanlı kore malı çin değil.. ben almışdım sonataya uygulamışdım ..
farkını gördünmü dersen pek anlamadım çünkü sonatanın zaten zırhlı araç gibi kalın kapısı vardı döşemenin altındada baya kalın koruma bakaliti vardı..
sanırım kapısı ince ve izalasyon az olan araçlarda daha bir farkı hissedilir..
C70 hayırlı olsun gördüm yazamadım burdan yazıyım.. C70 de merkezi ses sistemi var insan sesi öndedir onda.. kolonlarda bir sıkıntı yoksa hiç elleme.. güzel bir sestemi var onda yetiyor o araca.. ben C70 öne 3 yollu takanda biliyorum ama bence gereksiz olur.
Biraz geç oldu ama polo gibi yer sorunu olan araçlara en uygun çözüm Acura RSX, Nissan 370z,Nissan Murano, Audi Q serisi gibi modellerde kullanılan Bose yedek lastik içi sub olacaktır, yurt dışında bir çok uygulaması mevcut. Aşağıda Örneklerini koyuyorum.
DIY - RSX factory subwoofer FIX with pics - Team Integra Forums - Team Integra (http://www.team-integra.net/forum/19-projects-diy-article-talk/188826-diy-rsx-factory-subwoofer-fix-pics.html)
acura rsx bose spare tire sub installed in s2000 - S2KI Honda S2000 Forums (http://www.s2ki.com/s2000/topic/238265-acura-rsx-bose-spare-tire-sub-installed-in-s2000/)
Bazıları tek büyük, bazıları ise iki küçük sürücülü, hangi model tercih edilecekse edilsin Ebay'den 50 - 100 dolar arasına gümrüksüz alınıp işi bilen bir elektrikçide montajı yaptırılabilir. Max. 300 - 400 liraya OEM kalitesinde güzel bir ses alınır, kapı hoparlörleri de iyi değil ise Türkiye'den tedarik edeceğiniz makul ürünler ile değiştirerek kaliteli ucuz ve yer kaplamayan bir sistem kurmuş olursunuz.
Teşekkürler iyi dilekleriniz için...
Center bozuktu mecbur elledim... Bir ara orjinalini bulup takacağım.
EOG'un dediği fiyatlar çok makul. Bende bakıp alabilirim kenarda dursun diye. İleride ikinci arabaya geçersem muhtemelen standar bir B veya C segmenti olacak. İki tane bu şekilde aktif bass bağlamak fazlasıyla işimi görür benimde.
Baktım, ebayde baya bir ürün var, incelemek lazım.
Ama mazda3 MPS'te kullanılan bose bagaj bassını önermem. Ben beğenmedim onu, hatta sesi falan mı kısık, üstünmde bir ayar mı var diye özellikle söküp bakmıştık.
ahmet3425
02-06-2019, 18:19
Yeni konu acmayalim, bana koltuk alti anfili bass lazim, aracin midleri guzel de bass yok uygun fiyatli 2. El kaliteli birsey ne tavsiye edersiniz ?
Konu 2016 da acilmis, 2019 yilindayiz yeni teknoloji cozumler cikmistir heralde :)
Yeni konu acmayalim, bana koltuk alti anfili bass lazim, aracin midleri guzel de bass yok uygun fiyatli 2. El kaliteli birsey ne tavsiye edersiniz ?
Konu 2016 da acilmis, 2019 yilindayiz yeni teknoloji cozumler cikmistir heralde :)
Forumda satilik vardı