PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Kasa Honda Dream ve Elegance...

JosephuS
04-03-2016, 22:18
Bir haftadır araştırıyorum yaklaşık..
Dream ile Elegance arasında temizleri arasında yaklaşık 10.000 TL ye varan uçurum var.
Acaba fazla özellikler için 10.000 Tl verilirmi ? Sunroof ve Hız sabitleyici gibi..
Full almak mı Dream almakmı dersiniz?

AhmetKadir
04-03-2016, 22:40
Benim aklima civic deyince elegance otomatik geliyor direk belki bundandir bu kadar fark :)

Seven7
04-03-2016, 22:50
Dream en boş paket, Elegance en üst paket. Civic zaten donanımsız bir araba, dream daha da boş oğlu boş bir araba. Sunroof önemli değilse sizin için premium bakabilirsiniz.

Not:Benim gözümde Elegance'ın fiyatı Dream olan kadar bile olmamalı.

JosephuS
04-03-2016, 22:50
Benim aklima civic deyince elegance otomatik geliyor direk belki bundandir bu kadar fark :)

bilmiyorum kendi bütçemi zorlamaya değermi diye düşünüyorum şu aralar.

JosephuS
04-03-2016, 22:52
Dream en boş paket, Elegance en üst paket. Civic zaten donanımsız bir araba, dream daha da boş oğlu boş bir araba. Sunroof önemli değilse sizin için premium bakabilirsiniz.

Not:Benim gözümde Elegance'ın fiyatı Dream olan kadar bile olmamalı.

Premium başlangıç değilmi Dream orta paket diye biliyorum ama?

LnchCntrl
04-03-2016, 22:53
Donanım bakımından seçim olacaksa Cıvıc zaten o paralara ne kadar doğru olur bilmiyorum,

ha görüntüsünü felan çok severim ama donanımda beklentiyi karşılamayabilir ( o paralara )

Eğer olacaksa evet sunroof başka bir hava katıyor +1 elegance derim

Ama başka öneri isterseniz Kıa Ceed alır dizeline yazılım çakar cıvıclere el sallarım :)

JosephuS
04-03-2016, 22:57
Donanım bakımından seçim olacaksa Cıvıc zaten o paralara ne kadar doğru olur bilmiyorum,

ha görüntüsünü felan çok severim ama donanımda beklentiyi karşılamayabilir ( o paralara )

Eğer olacaksa evet sunroof başka bir hava katıyor +1 elegance derim

Ama başka öneri isterseniz Kıa Ceed alır dizeline yazılım çakar cıvıclere el sallarım :)

Kardeşim aile arabası olsun birazda güzel olsun die dedim ama..
Yazılım falan olunca fazla yakar.. aileye gelmez bence..

LnchCntrl
04-03-2016, 23:02
Lpg li cıvıclerin az yaktığını biliyorum, fb7 elegance servis montajlı lpg kiti ile kayseri - istanbul yaptım, yakıt gerçekten çok iyi,

ama kore grubu dizeller emin olun orjinalinden , hem çok seri hem çok ekonomik. Kesinlikle gönlünüze göre davranın sadece fikir vermek istedim

Ha yazılım sonrası yakıt artmaz, aksine normal kullanımda düşüşe geçer, defalarca test edildi :)

JosephuS
04-03-2016, 23:10
Lpg li cıvıclerin az yaktığını biliyorum, fb7 elegance servis montajlı lpg kiti ile kayseri - istanbul yaptım, yakıt gerçekten çok iyi,

ama kore grubu dizeller emin olun orjinalinden , hem çok seri hem çok ekonomik. Kesinlikle gönlünüze göre davranın sadece fikir vermek istedim

Ha yazılım sonrası yakıt artmaz, aksine normal kullanımda düşüşe geçer, defalarca test edildi :)

Zaten kafam karmakarışık :) 50.000 civarı aile için araç alıcam diye uğraşıyorum

LnchCntrl
04-03-2016, 23:15
Abi kafanı karıştırayım diye değil inan, kesinlikle sevdiğin araba binmelisin o apayrı bi konu ama yerinde olsam diyorum sadece, düşünmeden i30 veya ceed alırdım..

Test etme imkanın varsa, mutlaka test et. Bu süreç çok berbat biliyorum kafa karışıklıkları, git geller vs. ama emin ol test et, ne kaybediceksin ki :)

Seven7
04-03-2016, 23:16
Premium başlangıç değilmi Dream orta paket diye biliyorum ama?

Hayır. Dream>Premium>Elegance>Executive şeklinde sıralama. Bu piyasada Civic almak yerine Accord bakın derim.

By_emre
04-03-2016, 23:24
Eski kasalarda Dreamda Vsa yoktu bu yüzden Ya elegance yada premimum diyorduk eğer vsa var ise dreamda bakılabilir ama orta donanım preimum durumunuz kurtarıyorsa tavsiye ederim. Elegance'nin sunroof avantajı mevcut. Eğer yoksa lpg takılır mis gibi binilir :)

JosephuS
04-03-2016, 23:24
Hayır. Dream>Premium>Elegance>Executive şeklinde sıralama. Bu piyasada Civic almak yerine Accord bakın derim.

Neden Accord?

JosephuS
04-03-2016, 23:34
Eski kasalarda Dreamda Vsa yoktu bu yüzden Ya elegance yada premimum diyorduk eğer vsa var ise dreamda bakılabilir ama orta donanım preimum durumunuz kurtarıyorsa tavsiye ederim. Elegance'nin sunroof avantajı mevcut. Eğer yoksa lpg takılır mis gibi binilir :)

aslında gücüm Dreama yetiyor ama bilmiyorum..

fdoganb
04-03-2016, 23:41
2015-2016larde elegance ile executive arasında ne fark var tam bilmiyorum da, 2012 yeni kasa civic elegance sahibiyim, bu arabaya boş denmesini kabul etmem. Koltuk ısıtma far park yağmur sensörleri, geri görüş kamerası, elektrikli kapanan yan aynalar, usb girişi, koltuk ısıtma 8 airbag(sanırım), mercekli xenon farlar, cruise sunroof vs

Gece gece celallendim :) unuttuklarım olabilir ama bu segmentte daha ne olsun :) araç iyidir kötüdür bişi diyemem de "boş" diye de tanımlanamaz bence.

Bu arada bu araçların ikinci elde dolusu makbul. Satarken dreamler biraz yavaş gidiyor diye gözlemliyorum

İbrahim33
04-03-2016, 23:46
Zaten kafam karmakarışık :) 50.000 civarı aile için araç alıcam diye uğraşıyorum

ortağımda 2012 dream otm. var. hata boya yok düşünürseniz birşeyler yaptırırm.

JosephuS
05-03-2016, 00:00
ortağımda 2012 dream otm. var. hata boya yok düşünürseniz birşeyler yaptırırm.

aracın ilanı vs. varmı?
fiyatı nedir

Ertekin
05-03-2016, 00:41
Ben olsam lpg li accord alırdım. İlk post için ise cevabım bence en boş olanı al. Klima abs havayastığı varsa gerisi önemsiz bence.

İbrahim33
05-03-2016, 08:32
aracın ilanı vs. varmı?
fiyatı nedir

aracın ilanı

Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-hatasiz-orjinal-ilk-elden-tek-kelime-ile-sifir-ayarinda-262654621/detay/)

i-vtec07
05-03-2016, 08:46
Fb7 ler fd6 lar gibi boş bi araba değil .
Executive de start butonu var elegance a artı olarak birde deri koltuk.

Dream de sadece hız sabitleyici ve sunroof eksik değil. 4 hoparlör var diğerlerinde 6. S modu yok şanzıman da; koltuk ısıtma yok. Airbag sayısı daha az. Xenon yok merceklerde. Min premium bakın derim.

VETTE
05-03-2016, 09:20
2012 Elegance otm sahibiyim o paralara gayet başarılı bir araç.
dream satışta biraz geç satılır ama otm vites ve hatasız düşük km deki araçlar hep revaştadır honda da yine aldığınız rakamlara satarsınız binerkende keyifle binersiniz.
yani bütçe belliyse temiz bir dream yerine birkaç parça değişenli boyalı hasar kayıtlı ve ya yüksek km elegance almayın.

JosephuS
05-03-2016, 20:44
2012 Elegance otm sahibiyim o paralara gayet başarılı bir araç.
dream satışta biraz geç satılır ama otm vites ve hatasız düşük km deki araçlar hep revaştadır honda da yine aldığınız rakamlara satarsınız binerkende keyifle binersiniz.
yani bütçe belliyse temiz bir dream yerine birkaç parça değişenli boyalı hasar kayıtlı ve ya yüksek km elegance almayın.

Teşekkür ederim..
Evet hasarlı yada boyalı istemiyorum içime sinen temiz bir dream yeterli olur bence..
Yoksa maliyet artacak..Bu sefer zorda kalcağım.

onur_si
05-03-2016, 21:00
al bi 2.4 lpg li accord 2-3 lira da jant lastik body kit parası ayır, inan bir daha civiclere bakmazsın :). km takıntın varsa 60-70 lere çıkabiliyorsan da yeni kasa accordlar çok yakışıklı duruyorlar onlar da mantıklı.

Burak K.
06-03-2016, 03:40
Biz de yeni bi fd6 aldık abime 2011 model otomatik elegance. O kadar da boş diye tanımlanacak araba değil bence. Dijital klima,dvd,tv,navigasyon,sunroof,airmag mairbag var işte daha ne olsun. :D Tek eksiği far-yağmur sensörü bence.

zcy04
06-03-2016, 11:51
Arkadaşım fb7 premium civic aldı. Simdi her elegance gördügü yerde iç çekiyor :D

taylaner
06-03-2016, 12:31
Şu donanım sistemini anlamıyorum... Jant yok , mercekli far var.

Gko
06-03-2016, 13:32
1.5dci lagunalar var aradığınız bütçelerde en full paketi. Tabi sorunlu mudur sorunsuz mudur bilmiyorum lagunaları