PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bahtsızlık bu olsa gerek...

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 00:37
Annem ve kızkardeşimin kullanması için bir hyundaı getz aldım..nnem ve kızkardeşimin kullanması için bir hyundaı getz aldım..
dizel ve km sinin düşük olması elzemdi.. 4 silindirli olalardan.

***** siteden bir çok araca gidip canlı baktım inceledim..
sonunda 75 000 km de olan bir aracı beğendim, ankarada semtimizede yakındı..
genç bir arkadaşın bankacı olan eşi kullanıyordu aracı bende bankanın önünde aracı detaylı kontrol ettim..
içi olsun dışı olsun kondisyon olarak km si ile fazlasıyla örtüşüyordu..

arkadaşa hasar kaydını sorduğumda 3 bin tl lik bir kaydı olduğunu, sadece sağ çamurluğun değişik ve
boyalı olduğunu başka hiçbir yerinde boya yada değişen olmadığını söyledi..

bende orada 5664 e mesaj attım.. gelen mesaj aynı arkadaşın dediği gibiydi ( annem var ben varım ve
arkadaşın bankacı eşi var ) ..
km bilgisi gelmedi, daha öncede olmuştu benzeri bir durum bir kaç gün sonra gelmişti lakin o araçlar
içi dışı itibari ile bu kadar temiz olmadığı için beklemiş ve satın almamıştım..

bindim aracı kullandım.. kesinlikle 0 a yakındı kondisyonu..

neyse dedim servise gidelim gittik önce bir kompütest yaptık ardından hyundaı servise geçtik..
motoru %98 di ve her iki expertizdende neredeyse 10 ouan aldı araç..
ve biz notere geçtik arabayı satın aldık geldik..

taa ki önceki gün arabayı; annem ve kızkardeşimin dizeli ısıt bekle.. stop etme bekle ve
manuel olmasından ötürü satıp otomatik birşey bakalım demelerine dek...

ilanı verdim o kadar çok kişi arıyor ki kime bakacağımı şaşırdım bir arkadaşla anlaştık arabaya bakacak
buluşacağız ki ; bir telefon ...

abi sizin araç 2009 daki ilk muayenesine 227775 km de girmiş.. şok oldum inanamadım dedim kardeşim
böyle bir şey mümkün olamaz..
cidden baktım 2009 daki ilk muayenesine 227775 km de girmiş.. inanılır gibi değildi..

2011 deki muayenesine 38 bin küsürde, 2013 teki muayenesine 50 bin küsürde girmiş..
zaman ve km periyodu bu...

hemen ilk sahibine ulaştım oda şok oldu.. çünkü araç 2013 e değin ilk sahibinde idi..bu kişinin
zeka özürlü olması lazım idi çünkü ilk muayeneden önce düşürür km sini öyle gider..
( km sinin kesinlikle değişmediğinden zerre şüphem yok )
dünyalar beyefendisi bir kişi ilk sahibide..

o kadar alakadar oldu o kadar ilgilendi ki ; pazartesi muayene istasyonuna gideceğiz..
elimden gelen herşeyi yaparım kardeşim gerekirse bırakırız onlara arabayı incelerler ne dokü
manımız varsada veririz dedi sağolsun..

araç yetkili servise 2007 gitmiş 7 bin km de.. başkada yetkili servis kaydı yok.. özel servise devam etmiş
2010 da 30 bin km de bakım defteri mevcut.. ama bir geçerliliği olmaz elbet..

şimdi arkadaşlar ilk sahibi beyefendi gerekirse mahkemeyede veririm dedi.. acaba bir sonuç alabilirmiyiz
sizce.. :(

ve hepsinden acısı ; keşke km si düşürülmüş olsa idi o vakit ya mahkemeye başvurur
yada alacak kişiye kardeşim düşürmüşler fiyadıda bu derdik.. ama kız gibi araba ile bu hallere düşmenin
yaşattığı durumu kelimelerle anlatmak olanaksız...

bu olay üzerine derhal götürüp gösterdiğim bir kaç servisin ve ilk sahibi beyefendinin ortak görüşü ;
kesinlikle muayene istasyonundaki görevlinin bir rakama fazla bastığı :(

sizce bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır.. bir şansımız varmı arkadaşlar.. yada nasıl bir yol izlemeliyiz..

çok uzun oldu ama gelecek sualleri peşinen cevaplamak için detaylı yazdım kusura bakmayın..

herkese teşekkürler..

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 00:41
arkadaşlar çok özür diliyorum; direk buraya yazamıyorum çünkü uzun ve zaman alıyor bu arada sistem düşürüyor..
o yüzden not defterine yazıp oradan aktardım çok kötü görünüyor farkındayım kusura bakmayın..

volume81
27-02-2016, 00:44
bariz belli 7'yi fazla yazmışlar 22700 küsürdeki aracı 227bin diye yazmışlar.

kaldı ki sanırım arac 2007 2 yılda 227bin km nasıl yapacak ? her gün 300km'den fazla yol yapması lazım yol yapması lazım

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 00:48
gösterdiğim servislerin de kanaati hatta kati olarak söyledikleride aynen dediğiniz gibi..
adamlar biz rent a car arabalrını yapıyoruz onlar o sürede bu km yi yapamıyorlar ; ayrıca arabanın durumu bariz diyorlar ama
kime nasıl ispat edeceğiz... :(
yada nasıl düzelteceğiz

EOZDAG
27-02-2016, 01:05
Bizim arabanında 1 muaynede yanlışı var 800 küsürde görünüyor fakat 2 yılda mümkünatı yok bende kafya takmıştım yarın öbür gün satarken sıkıntı olacak diye o dönem dilekçeyle düzeltilebiliyor demişlerdi fakat sonrasında hiç kovalamadım umarım sizide çok uğraştırmaz.

izmirlicem
27-02-2016, 01:47
muayene fazla yazmıştır bir rakamı 227 binde girse muayeneye 2009 da oda şu an en az 350 binde 350 bindede temiz durmaz o araba

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 01:58
muayene fazla yazmıştır bir rakamı 227 binde girse muayeneye 2009 da oda şu an en az 350 binde 350 bindede temiz durmaz o araba

zaten beni kahreden de bu ya..
yani arabanın dışında çizik yok, ezik göçük yok, sadece sağ çamurluk boyalı başka boyalı parçası yok lokal bile..
yani kaputu boyasız ve taş izi bile yok..
iç kısmındaki o kalitesiz üretim plastik göğüs, kapı tutamakları, döşemeleri, kalorifer ızgaraları tertemiz..neredeyse yıpranma yok
kullanırken hiçbir trim sesi yok, çukurlardan geçerken bile ses yok.. bilya sesi yok uğultu yok.
yok oğlu yok..
ama gelin görün ki ; satmaya kalksak ya üç kağıtçı muamelesi göreceğiz yada kız gibi arabayı hurda parasına vereceğiz..
:(

ALPER-VNS
27-02-2016, 02:18
Bende de aynı sorun var.. x5 6 senedir bizde muaynesini de kendim yaptırdım 180.000 yerine 80.000 yazmışlar.. Bir önceki muayne 110.000de ki biz 140.000de almıştık arabayı.. Km düşürenin ben olmam lazım yani ama yapmadık.. İtiraz etsem sonuç alabilir miyiz diye düşündük ama adamlar duvara km nizi kontrol edin muayneyle uyuşmuyosa bildirin.. Sonrasında mesuliyet kabul etmeyiz yazmışlar açık açık.. Bakmadık eşşeklik ettik.. Bi bilen varsa ben de takipteyim konuyu.. İnsana en çok koyan da km düşürülmemiş arabanın o yaftayı yemesi..

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 02:32
sağolsun bir arkadaş pm ile bir yol gösterdi..
ilk iş pazartesi aracın ilk sahibi ile hep birlikte muayene istasyonuna gideceğiz bakalım..
Allah yardımcımız olsun.. gelişmeleri buradan aktarırım sevgili alper..

tuzemen
27-02-2016, 07:26
muayene istasyonunun sehven km bilgisi yanlış yazılmıştır tarzında bir yazı vermesi gerekiyor ardından o yazıyla beraber karayollarına başvuruluyor diye biliyorum

blumenberg
27-02-2016, 07:27
abi seni buralarda görmek güzel, inşallah düzeltirler hatalarını.

arayan kişilere uygun bir dille aktarınca ilk muayenesindeki hatayı sorun olmayacaktır diye düşünüyorum satışta.

kelalper
27-02-2016, 08:14
Arkadaş şu TUV türk istasyonlarına ayar oluyorum. Baksan bütün çalışanlar burunların kıl aldırmıyor. Hepsi paşanın oğlu. İşi doğru yapmaya geldi mi yok. İlla bi moku yanlış yapacaklar.
Km nin hatalı ve bariz yanlış yazıldığı belli ki. Ulan hadi sisteme giriosun. Bir sonraki muayane memurunun önüne bütün bilgisi gelio. O da bakmıyor kmsine. Yazılımda da hata var. Önceki muayenedeki km si sonraki muayeneden fazla olduğu zaman uyarı verip işlemi yaptırmaması gerek. Yaptıkları herşey hatalı.

erhanarici18
27-02-2016, 08:41
bariz belli muayene istasyonunda yanlış yazıldığı böyle bi kaç hataya denk geldim forumdan
ben artık özellikle muayene sonrası km nin doğru yazılıp yazılmadığına bakıyorum
aracın iç dış durumu gerek motor durumu aracın ne olduğunu belli ediyor illaki bunları dert etmeyen biri çıkar alır aracı
ama herhangi bi düzeltme yoluna gidebileceğini sanmıyorum

Emre911
27-02-2016, 08:55
Abi pazartesi halledemezsen bi pm yolla bana enişte tüv de çalışıyor muhabbetine denk gelmiştm aynı konunun yardımcı olmaya çalışıyım

huseyinturk
27-02-2016, 09:13
Alıcı ben olsam takılmam alırım, içi dışı anlattığınız kadar temiz bir araba o kmlerden gidip dönmüş olamaz heralde, kaldı ki gerçekten km düşürülmüş olsa bile alırım millet 20.000 olmadan canını alıyor arabaların..
İnşallah bir çözüme ulaşırsınız

RottingChrist
27-02-2016, 09:52
muayene istasyonlarının bu km hatalarını çok sık duymaya başladım. bu tür hataları geriye dönük düzeltebilmek için muayene giren aracın km saati resmi çekilip sisteme arşivlenemez mi acaba. sorguladığında al sana kanıt.

başkasının hatalarını hep vatandaş takip edip düzelmek zorunda kalıyor. 90 model aracımı ilk sahibinden aldım ama bir de bana sorun. noterde aracın cinsi kamyonet, motor numarası farklı çıkıyor. adam kaç kere muayeneye girmiş çıkmış kimse bu nedir diye sormamış.

eexelanss
27-02-2016, 09:58
Muayene istasyonlarında imzayı atarken muhakkak aracın kmsini doğru yazdıp yazmadıklarına bakın arkadaşlar..
Bu tür hatalar oluyor malesef

immortalboss
27-02-2016, 10:09
Arkadaş şu TUV türk istasyonlarına ayar oluyorum. Baksan bütün çalışanlar burunların kıl aldırmıyor. Hepsi paşanın oğlu. İşi doğru yapmaya geldi mi yok. İlla bi moku yanlış yapacaklar.
Km nin hatalı ve bariz yanlış yazıldığı belli ki. Ulan hadi sisteme giriosun. Bir sonraki muayane memurunun önüne bütün bilgisi gelio. O da bakmıyor kmsine. Yazılımda da hata var. Önceki muayenedeki km si sonraki muayeneden fazla olduğu zaman uyarı verip işlemi yaptırmaması gerek. Yaptıkları herşey hatalı.
Aslında dediğiniz sistem çok güzel olur.Ama ülkemizde 5 haneli km saati kullanan araçlar var.Ford Ka,Tofaş serisi vs.Bunlar 99999 dan sonra sıfırladığı için yazılım ile çözülecek iş gibi durmuyor.

kalipson
27-02-2016, 10:14
Muayene istasyonlarındaki tavırlara ben de çok pis ayarım...

+soner
27-02-2016, 11:25
5664 çokta güvenilir bir yer değil. Ama insanlarımız arabadan çok oradaki hasar kayıtlarına önem veriyorlar. Talihsiz bir olay olmuş umarım en kısa zamanda çözülür.

Bolkar1st
27-02-2016, 12:09
Mecbur duzelticekler baska caresi yok expertiz raporunda 98 vermiş araba o km de olmaz. Sakın hurda parasına vericem sitede dusunmeyin ve vermeyin olurmu oyle sey. En kotu ihtimal bir sonraki vizede en alttaki dediğiniz 2009 tarihli vize silinir

kelalper
27-02-2016, 12:42
Aslında dediğiniz sistem çok güzel olur.Ama ülkemizde 5 haneli km saati kullanan araçlar var.Ford Ka,Tofaş serisi vs.Bunlar 99999 dan sonra sıfırladığı için yazılım ile çözülecek iş gibi durmuyor.

o da çok basit abicim. Kafasını kullanıcak. Bakıcak bir önceki muayene atıyorum 88888 de yapılmış. Şu anda 33333 de. Başına 1 koyacak olacak 133333. O tip araba ile kimse zaten manyak değilse 2 senede 100 bin km yapmaz. Her kontrol ettiğinde km düştüyse bir öncekinden her seferinde başına 1 arttırarak devam edecek.

Ome_RS
27-02-2016, 12:57
Bence satarken durumu bildirip sorunsuz satabilirsiniz. geçmişi takip eden birisi anlar kolaylıkla durumu. Bariz 7 ye fazla basmışlar. umarım sorunu halledersiniz.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 13:20
teşekkür ederim barlascım..
seni gördüğüme bende sevindim inan.. bu arada aracını güzel günlerde kullanmanı, iyiye güzele vesile olmasını diliyorum

vallahi arayan birilerine durumu izah etmeye çalışmak ayıplı mal satmaya çalışıyormuş gibi görünmek .. ııh bunun şaibesi bile insanın başını döndürüyor ben yapamam açıkçası.. zaten hemen kaldırdım aynı gün ilanı

bakalım pazartesi ilk sahibi ile gidip uğraşıcaz inş.. bir sonuç alırız

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 13:23
Abi pazartesi halledemezsen bi pm yolla bana enişte tüv de çalışıyor muhabbetine denk gelmiştm aynı konunun yardımcı olmaya çalışıyım

çok teşekkür ederim sevgili emre.. ALLAH razı olsun kardeşim
pazartesi akıbete göre iletişim kurarım

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 13:25
alaka gösterip yazan, ilgilenen tüm arkadaşlar sağolun , eksik olmayın..
en azından bu husus muayeneye giden üyelerimizin mutlaka evraka yazılan km ye dikkat etmelerine fayda sağlar diye ümit ediyorum..

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 13:32
Mecbur duzelticekler baska caresi yok expertiz raporunda 98 vermiş araba o km de olmaz. Sakın hurda parasına vericem sitede dusunmeyin ve vermeyin olurmu oyle sey. En kotu ihtimal bir sonraki vizede en alttaki dediğiniz 2009 tarihli vize silinir

inşallah düzeltirler bakalım..
zaten km sinin düşürülmediğinden zerre kadar şüphem yok
bir kere araç 2013 e kadar ilk sahibinde kalmış ve ilk sahibi öyle dünyalar beyefendisi bir adamki...
evvela bu tür şeylere uğraşacak birisi aslaa değil..

olay 2009 daki ilk muayenesinde cereyan ediyor, bunu yapacak olsa ilk muayeneye gitmeden önce düşürür km sini öyle gider mantıken.. yoksa zeka özürlü olması lazım ilk muayeneye gidip hemen akabine km düşürmesi için..

hiçbir şey olmadı dediğiniz gibi yapacağız bir sonraki muayenenin gelmesini bekleyeceğiz mecburen.. lakin ben bunu hiç düşünmemiştim hiç aklıma gelmemişti
teşekkür ederim..

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 13:36
birde şunu sormak istiyorum bilen arkadaşlarımız mutlaka vardır ;
muayenesi henüz gelmemiştir aracın zira 2017 olmalı..
ben bu tarihten evvel yani muayenesi gelmemiş aracı keyfi yada rasyonel bir başka gereçke ile muayene yaptırabilirmiyim acaba o ilk muayene kaydının görünmemesi için..
bunu şunun için sordum ;
düzelttiremezsek eğer yada çok ama meşakkatli bir yol ise bu ..

dursun81
27-02-2016, 14:51
2006 model aracımla 108 binde 2 yıl önce Çatalca'da girdiğim muayene de km yi 168 bin yazdıklarını bu seneki muayenesinde km biz düşürülmüş uyarısıyla fark ettim.istasyondaki Şef e durumu izah ettim geçmişe dönük incelediler ve Çatalca'dan yazı gönderdiler. Tabi malesef sistemden düzeltme yapamıyorlar... hata yapıyorlar fakat düzeltme yok...

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 15:00
sistemde düzeltilemiyor yani :(
e peki gönderdikleri yazının mahiyeti nedir yada maksadı.. hatta geçerliliği anlamı nedir ki bu yazının..
biraz açarmısınız rica etsem

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 15:01
birde tekrar sorayım bilen arkadaşlara ; muayene günü gelmemiş aracı keyfi yada mantıklı herhangi bir başka sebep ile muayene yaptırabilirmiyim ...

kelalper
27-02-2016, 15:10
Tabii ki yaptırabilirsin onda problem yok. Parasını verdikten sonra sıkıntı yok. TUV alacağı paraya bakar.

Burak K.
27-02-2016, 15:12
Eğer sorun hallolmazsa ve bu şekilde satarsanız arabayı,alıcıyla aranızda noter onaylı sözleşme yapılın bu durumu bilerek aldığına dair. Sonradan başınız ağırabilir dava vs. tecrübeyle sabittir.

exca-
27-02-2016, 15:12
Ben böyle saçma iş görmedim durduk yere bir sürü uğraş olacak, sistemden değişiklik yapamıyorlar diye biliyorum bende. Zaten o şekil bir değişiklik yapılabiliyor olsa rüşvetle ordaki kayıtlar değişir ordan anlaşılabilen durumlarda da alıcı mağdur olurdu.

Siz tekrar bir muayne yaptırın ki o muayne görünmesin önceki postlarda yazıldığı gibi, en kolay işlem o olur şu durumda

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 15:13
yani pazartesi sistemden düzelttirmeye uğraşmak yerine ( ki pek ümitvar değilim sistemden yeniden tanzimine )
arabayı muayene ettirebilirmiyim sevgili kealper

XSi
27-02-2016, 15:13
Ben en son muayenede km bölümü boş kağıdı onume uzattı imzalaman icin (muayene öncesi)

İmzalamadım, bi afra tafra yaptı eleman :)

Burda yazılanları okuyunca daha da imzalamam, iyi yapmıştım.

Bolkar1st
27-02-2016, 15:14
Evet istediğiniz gibi muayene yaptirabilirsiniz zaten 5664 de dedigim gibi 3 tarih görünüyor siz uzlaşmaya gidin olmazsa 200 lira tutmaz muayene ücreti tekrar girin

Burak K.
27-02-2016, 15:15
Ayrıca eğer km'nin doğruluğunu ispat ederseniz tramerdeki kayıt değişmiyor. Sadece tüvtürk size imzalı kaşeli bi evrak veriyor aracın km'si yanlış yazılmıştır diye.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 15:17
yani 1 yıl daha muayenesi var aracın buna rağmen yaptırabilirmiyim muayene araca..

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 15:18
çok tşkk ederim arkadaşlar.. Allah razı olsun
pazartesi gidip muayene yaptırayım araca
gelişmeleri paylaşacağım

onn_dear
27-02-2016, 15:32
Abi herkes muayene istasyonundakilere yurumus ama bizim millette hic evrak kontrol huyu yoktur hicbir dekonta hicbir evraga bakmaz koyar cebine.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 15:36
Abi herkes muayene istasyonundakilere yurumus ama bizim millette hic evrak kontrol huyu yoktur hicbir dekonta hicbir evraga bakmaz koyar cebine.

insanız işte olabiliyor maalesef..
bundan ziyade ; bilen bir arkadaş yokmu acaba ? 1 yıl daha muayenesi olan aracı muayene yaptırabiliyormuyum kati bir cevap alamadım henüz

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 15:38
çok özür dilerim bir kaç arkadaş yaptırabileceğimi kesinen beyan etmiş.. affınıza sığınıyorum kaçırmışım orayı
çok teşekkür ederim arkadaşlar

ckrc
27-02-2016, 15:54
insanız işte olabiliyor maalesef..
bundan ziyade ; bilen bir arkadaş yokmu acaba ? 1 yıl daha muayenesi olan aracı muayene yaptırabiliyormuyum kati bir cevap alamadım henüz

Kesinlikle yaptırabilirsiniz.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 16:00
şimdi sigortacım ile konuyu mütala ettik..
lakin bu kezde şu durum ortaya çıktı
2009 ilk muayene 2011 2. muayene 2013 3. muayene 2015 4. muayene ..
sigortacım bana aracı muayene yaptırsam dahi 5 ininde sistemde görüneceğini söyledi ve muallak ta kaldım şimdi :(

daha önce sorgulattığım araçların tüm 5664 kayıtlarını inceleim telime gelen mesajlarda
hepsinde toplam 4 kayıt mevcut 5 muayene kaydı olan hiçbir mesaj gelmemiş.. ama sigortacım böyle söyledi diye içimede bir kurt düştü
boş yeremi olacak muayene yaptırmam acaba..
araba sorgulatan alıp satan arkadaşlarımdan ricam ; bir kontrol ederlermi acaba toplam 4 kayıtmı geliyor geçmişe dönük yoksa 5 ve fazlasıda oluyormu..
size zahmet arkadaşlar..

ckrc
27-02-2016, 16:03
şimdi sigortacım ile konuyu mütala ettik..
lakin bu kezde şu durum ortaya çıktı
2009 ilk muayene 2011 2. muayene 2013 3. muayene 2015 4. muayene ..
sigortacım bana aracı muayene yaptırsam dahi 5 ininde sistemde görüneceğini söyledi ve muallak ta kaldım şimdi :(

daha önce sorgulattığım araçların tüm 5664 kayıtlarını inceleim telime gelen mesajlarda
hepsinde toplam 4 kayıt mevcut 5 muayene kaydı olan hiçbir mesaj gelmemiş.. ama sigortacım böyle söyledi diye içimede bir kurt düştü
boş yeremi olacak muayene yaptırmam acaba..
araba sorgulatan alıp satan arkadaşlarımdan ricam ; bir kontrol ederlermi acaba toplam 4 kayıtmı geliyor geçmişe dönük yoksa 5 ve fazlasıda oluyormu..
size zahmet arkadaşlar..

Ağabey, özel mesaj attim.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 16:12
kardeşim şimdi geldi sizin aracın bilgileri..
2001 model 7 kez muayeneye giren aracınızın bilgileri şöyle ;23 9 2010 121 000 km
30 06 2012 133 499 km
21 06 2014 160 922 km..
2010 2012 2014 toplam 3 kayıt var 7 kez muayeneye girmiş fakat sigortacımın dediğine göre km bilgi sistemi 2006 damı ne faal olmuş türkiyede
acaba bu doneler toplam kaç kayıt geleceğine yada 4 den fazla olmayacağına kafimidir..
çıkamadım işin içindne kafayı yiyeceğim

ckrc
27-02-2016, 16:17
kardeşim şimdi geldi sizin aracın bilgileri..
2001 model 7 kez muayeneye giren aracınızın bilgileri şöyle ;23 9 2010 121 000 km
30 06 2012 133 499 km
21 06 2014 160 922 km..
2010 2012 2014 toplam 3 kayıt var 7 kez muayeneye girmiş fakat sigortacımın dediğine göre km bilgi sistemi 2006 damı ne faal olmuş türkiyede
acaba bu doneler toplam kaç kayıt geleceğine yada 4 den fazla olmayacağına kafimidir..
çıkamadım işin içindne kafayı yiyeceğim

Abi, 2006da bile faal olsa 2008 muayenesinin olması gerekiyor o zaman.
Araç 2001 model.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 16:23
daha önce sorgulattığım tüm araçların km verilerini inceledim 2008 den önce km kaydı olan hiçbir araç yok..
hasar kaydı olan var öncesine ait ama km kaydı olan hiç yok..
sanırım 2008 de faal olmuş.. bu resme göre; evet sizin aracın 2008 muayenesi görünmesi gerekiyordu ama sizinkide toplam 3 adet..
hey allahım yarabbim kafayı yiyeceğim..:(

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 16:25
arkadaşlar rica ediyorum lütfen bir kontrol edermisiniz araç alıp satan arkadaşlarım telinizde kayıtları mevcut ise..
hiç 5 yada daha fazla km kaydı olan bir bilgi gelmişmi
birde beyhude muayene yaptırmakla uğraşömayayım :(

mhmtyyl
27-02-2016, 16:38
Emin olun muayene şstasyonunda çalışan personelin hatasıdır.Benim aracımada şaşe nosunu yanlış yazdılar muayene kayıt çıktı araç çalıntı görüyor dedi memurlar sonra anlaşıldı ki muayne ist. çalışan personel sadece bir rakamı yanlış girdiğinden dolayı sıkıntıları yaşadık sonra da özüdr dilediler daha muayene girdi.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 16:45
bundan emin olmasam hatta zerre şüphe etsem ne buraya konu açardım ne böyle gayrı ahlaki bir hususta yardım talep ederdim :(

Bolkar1st
27-02-2016, 17:01
Mesaj atmak pahalı degil mahalledeki baska Araçların plakasını atın deneyin. Benim bildigim kadarı ile 3 muayene tarifi çıkıyor. Bence cok takılmayın hata oldugu belli iki yılda arac 200 bin km yapmaz bunu herkes bilir takılmayın derim abi

Korollacı
27-02-2016, 20:51
yakın zamanda bı arkadas arabasını muaneye goturuyor tuv dekı calısan yanlıs km bılgısı gırıyor vatandas sonradan fark edınce tuvden bır kagıt alıp ulastırma bakanlıgına basvurup duzeltırmıstı.
sızınkı uzun zaman olmus bıraz ugrasmanız lazım sonucta 2 yılda 2 yuzbın km kolay degıl.

MARJINAL_SUFI
27-02-2016, 23:21
5. muayenesi olacak aracın.. şayet gelen km bilgilerinde en çok 4 muayene bilgisi oluyorsa inşallah uğraşmamıza gerek kalmyacak bakalım
lakin emin olamadık en çok kaç muayene göründüğüne.. :(

bg_cano
28-02-2016, 16:39
sistemde ne kadar muayeneye girmişse hepsi çıkar 4 5 diye bi olayın olmadığını dusunuyorum.muayene yaptırdıgın istasyona gidersen yapılan yanlışla ilgili sana resmi evrak vericeklerdir kaseli onaylı,bu evragı sbm ye ibrazın halinde sistemden düzeltildiğini biliyorum.bence boşuna yaptırma muayeneyi.

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 02:26
sistemde ne kadar muayeneye girmişse hepsi çıkar 4 5 diye bi olayın olmadığını dusunuyorum.muayene yaptırdıgın istasyona gidersen yapılan yanlışla ilgili sana resmi evrak vericeklerdir kaseli onaylı,bu evragı sbm ye ibrazın halinde sistemden düzeltildiğini biliyorum.bence boşuna yaptırma muayeneyi.

hepsinin çıkıp çıkmadığından emin olamıyorum işte..
sebebi de şu ; bugüne dek sorgulamasını yaptığım tüm araçların bilgileri telefonumun mesaj bölümündeki 5664 klasöründe duruyor..
15 e yakın araç sorgulamışım hepsini tek tek inceledim ve en çok 4 adet muayene ve km kaydı gelmiş tüm araçların..
hiçbir tane 5 adet km ve muayene kaydı olan araç yok..
bu bir katiyyetmidir ? sanırım değildir ancak koca okyanusta 5. muayene kaydı olmayan 15 balığamı denk geldim onuda bilemiyorum..
bakalım yarın ola hayrola..

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 02:27
bu arada yarın öğleden sonra ilk sahibi ile aracın muayene istasyonuna hatayı düzeltmek üzre bizzat başvuracağız..
benim meramım; 5. görünmüyorsa bürokratik yokuşlarda telef olmayalım muayene yaptıralım geçelim minvalinde idi..

2jz
29-02-2016, 11:02
Abi sen şimdi muayeneye girdin. Mesajda 3 kayıt çıktı sattın. Senden sonraki sahibi tüv'e gittiğinde bakacak araba şu tarihte 220 binde. Sonra bakacak muayene tarihlerinde bi gariplik var 1 yıl erken girmiş. Durduk yere senin gibi bunalıma girip arabadan soğuyacak.

Gidip tüv'den hatalı yazıldığına dair kağıt alsan ve satarken söylesen daha iyi yapmış olursun. Alan düşünsün diyorsan oda kendi bileceğin iş.

C!N
29-02-2016, 11:07
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Benzer bir durum benim başıma da geldi. 2008 ağustos ayında sıfır km olarak aldığım önceki aracımı lpg uygulaması sebebiyle 2009 ekim ayında 8600 km'de muayeneye sokmak durumunda kaldım. Bu muayenede km bilgisini 8600 yerine 86000 yazmış görevli eleman, tabii evrak kontrolünü dikkatsiz yaptığım için fark edemedim durumu, belgeyi araç dosyasına kaldırdık. 2014 ocak ayında bu aracımı sattım, tabi alıcı aracı ne servise ne ustaya göstermeden kendisi gözle kontrol ederek kullanma gereksiniminde duymadan satın aldı.Bende aracın bütün bilgilerini eksiksiz olarak kendisine bildirdim. Buraya kadar her şey normal idi, ta ki geçtiğimiz eylül ayında aracı sattığım kişi beni arayıncaya dek. Aracı satma arefesinde olduğunu 5664'te sorgulama yapıldığı esnada ilk muayene km'sinin 86 bin km olarak göründüğünü bu konuyla ilgili görüşümü soruyordu. Direkt kendisine aracı satarken vermiş olduğum tüm sözlerimin arkasında olduğunu, çelişen her durumu açıklığa kavuşturabileceğimi ilettim kendisine. Şanslıydım ki aracımın bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırmıştım, bütün kayıtlarına ulaşabiliyordum. Durumu araştırmalarımız sonucunda olayın tuv görevlisi elemanın hatasından kaynaklandığını tespit ettik. Görüşmelerimiz sonucu bu tür hatalarda muayeneden 5 yıl içinde ilgili tuv istasyonuna müracaat ettiğimiz takdirde hemen orada durumun düzeltilebileceğini, 5 yıldan sonra belgelerin arşivlenmek üzere bir başka yere gittiğini bu sebeple servis faturası gibi aracın km bilgilerinin tespit edilebileceği bir evrakla başvurulduğu takdirde durumun düzeltilebileceği bilgisine ulaştık ilgili muayene istasyonu yetkilisi tarafından. Umarım yardımcı olur.

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 11:16
Abi sen şimdi muayeneye girdin. Mesajda 3 kayıt çıktı sattın. Senden sonraki sahibi tüv'e gittiğinde bakacak araba şu tarihte 220 binde. Sonra bakacak muayene tarihlerinde bi gariplik var 1 yıl erken girmiş. Durduk yere senin gibi bunalıma girip arabadan soğuyacak.

Gidip tüv'den hatalı yazıldığına dair kağıt alsan ve satarken söylesen daha iyi yapmış olursun. Alan düşünsün diyorsan oda kendi bileceğin iş.

evvela bu aracın km sinin düşürülmediği, müstesna temizlikte bir araç olduğu güneşin varlığı kadar kesin...
ve inanın alacak kişi yada kişiler için aslolan şey maalesefki 5664 den gelen bilgiler..
bu anlamda; ben para verip alacak kişinin 2 yılda bir gittiği muayeneden geçmiş km sini 0 sorunlu, 0 kondisyona yakın bir araçta araştıracağını sanmıyorum açıkçası... ben araştırmam..
şimdi yoldayız ilk sahibi ile akyurt a gidiyoruz durumu düzeltmek için

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 11:18
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Benzer bir durum benim başıma da geldi. 2008 ağustos ayında sıfır km olarak aldığım önceki aracımı lpg uygulaması sebebiyle 2009 ekim ayında 8600 km'de muayeneye sokmak durumunda kaldım. Bu muayenede km bilgisini 8600 yerine 86000 yazmış görevli eleman, tabii evrak kontrolünü dikkatsiz yaptığım için fark edemedim durumu, belgeyi araç dosyasına kaldırdık. 2014 ocak ayında bu aracımı sattım, tabi alıcı aracı ne servise ne ustaya göstermeden kendisi gözle kontrol ederek kullanma gereksiniminde duymadan satın aldı.Bende aracın bütün bilgilerini eksiksiz olarak kendisine bildirdim. Buraya kadar her şey normal idi, ta ki geçtiğimiz eylül ayında aracı sattığım kişi beni arayıncaya dek. Aracı satma arefesinde olduğunu 5664'te sorgulama yapıldığı esnada ilk muayene km'sinin 86 bin km olarak göründüğünü bu konuyla ilgili görüşümü soruyordu. Direkt kendisine aracı satarken vermiş olduğum tüm sözlerimin arkasında olduğunu, çelişen her durumu açıklığa kavuşturabileceğimi ilettim kendisine. Şanslıydım ki aracımın bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırmıştım, bütün kayıtlarına ulaşabiliyordum. Durumu araştırmalarımız sonucunda olayın tuv görevlisi elemanın hatasından kaynaklandığını tespit ettik. Görüşmelerimiz sonucu bu tür hatalarda muayeneden 5 yıl içinde ilgili tuv istasyonuna müracaat ettiğimiz takdirde hemen orada durumun düzeltilebileceğini, 5 yıldan sonra belgelerin arşivlenmek üzere bir başka yere gittiğini bu sebeple servis faturası gibi aracın km bilgilerinin tespit edilebileceği bir evrakla başvurulduğu takdirde durumun düzeltilebileceği bilgisine ulaştık ilgili muayene istasyonu yetkilisi tarafından. Umarım yardımcı olur.

elimizde sadece 2007 yılındaki ilk muayenesine 7 bin km de girdiğinin yetkili servis kaydı mevcut.. ve 5 yıldan fazla olmuş maalesef..
13 30 itibari ile başvurumuzu yapacağız bakalım..
akıbeti buradan paylaşacağım
çok teşekkür ederim..

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 11:19
pardon 2007 yılındaki ilk yetkili servis bakımına 7 bin km de girdiğinin kaydı.. yanlış olmuş.. muayene yazmışım

2jz
29-02-2016, 11:49
evvela bu aracın km sinin düşürülmediği, müstesna temizlikte bir araç olduğu güneşin varlığı kadar kesin...
ve inanın alacak kişi yada kişiler için aslolan şey maalesefki 5664 den gelen bilgiler..
bu anlamda; ben para verip alacak kişinin 2 yılda bir gittiği muayeneden geçmiş km sini 0 sorunlu, 0 kondisyona yakın bir araçta araştıracağını sanmıyorum açıkçası... ben araştırmam..
şimdi yoldayız ilk sahibi ile akyurt a gidiyoruz durumu düzeltmek için

Arabandan o kadar eminsen sen neden o kadar kafana taktın? Alan kişide denk geldi gördü varsayalım adamda sen gibi uğraşır kafası karışır. Yarın sistem değişir tüm muayene tarihleri ve km bilgileri gözükür senden alan adam seni arayıp km düşürmüşsün demez mi? Yinede kendi kararın ben yukarıda fikrimi söyledim. Ben olsam tüve gider uğraşırdım yoksa sattığım adama izah ederdim.

Berkan
29-02-2016, 12:22
ben aracımın kadran ve km resimlerin çekiyorum ara sıra 1-2 ayda bir özellikle sıralı rakamlarda; 1000 10000 11111 20000 22222 30000 34000 vs gibi.

mesela 40004 km'den 43000 bin'e 2 ay 2 günde gelmişim :)

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 14:53
Arabandan o kadar eminsen sen neden o kadar kafana taktın? Alan kişide denk geldi gördü varsayalım adamda sen gibi uğraşır kafası karışır. Yarın sistem değişir tüm muayene tarihleri ve km bilgileri gözükür senden alan adam seni arayıp km düşürmüşsün demez mi? Yinede kendi kararın ben yukarıda fikrimi söyledim. Ben olsam tüve gider uğraşırdım yoksa sattığım adama izah ederdim.

öncelikle ;
hayatımda ne bu nede benzeri hiçbir platformda belli bir hukukum olmayan kimseye '' sen '' diye hitap etmedim..
'' siz '' ile başlayan hitabın daha nazik, daha şık olacağını düşünüyorum..
ilaveten ;
elbette eminim aracımdan arzu ederseniz buyrun size satayım yetkili bir servis nezaretinde aracın km sinin düşürüldüğünü ispat edebilirseniz yada orjinal olmadığını.. şerefim namusum üzerine bu sitede and ediyorum ki; araç size sadece 1000 ( bin ) tl..
edemezseniz 25000 ( yirmibeşbin ) uygunmudur beyefendi.. ?

yine ilaveten ;
sizden ricam bir yorumda bulunmadan evvel konuya hakim olduğunuzdan emin olmanız..
zira araç 2014 e değin ilk sahibinde.. beni kim ne ile itham edebilecek sorarım zat ı alinize. ?

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 14:56
konuya hakim arkadaşlar ; az evvel muayene istasyonunda sorunumuz kısmen çözüldü.
şöyle ki;
önce dokümanları devamında aracı ilk sahibi nezaretinde kontrol ettiler.. ve yanlışlığı kabul ettiler tüvtürk olarak..
en geç 5-6 güne kadar ilk muayenedeki km nin 22 000 olduğu 227775 yazan rakamın yanlışlığına dair belge vereceklermiş..
başına gelen arkadaşlar olursa ( inş olmaz ) kolaylıkla hallediliyor araç gerçekten o km de ise.. lakin sistemden düşmüyor
herkese teşekkür ederim..
sağlıcakla..

Bolkar1st
29-02-2016, 15:44
Sevindim abi adınıza cozulmicek problem degil diye düşünmüştüm zaten öylede oldu :) gecmis olsun tekrar hayırlısı olsun :)

MARJINAL_SUFI
29-02-2016, 16:01
Sevindim abi adınıza cozulmicek problem degil diye düşünmüştüm zaten öylede oldu :) gecmis olsun tekrar hayırlısı olsun :)

çok teşekkür ederim kardeşim.. eksik olmayın, Allah razı olsun..
evrak tarafıma ulaşınca yeniden ilanı açacağım evrakında resmi ile birlikte, gereken izahıda beyan edip satışa çıkaracağım bakalım..
hayırlısı artık..

İbrahim33
29-02-2016, 20:43
geçmiş olsun. halletmenize sevindim. ben araba alırken hiç bir zaman km ye bakmadığım için sıkıntı olmuyor. km sadece bir göstergeden ibaret benim için :D

Bende de aynı sorun var.. x5 6 senedir bizde muaynesini de kendim yaptırdım 180.000 yerine 80.000 yazmışlar.. Bir önceki muayne 110.000de ki biz 140.000de almıştık arabayı.. Km düşürenin ben olmam lazım yani ama yapmadık.. İtiraz etsem sonuç alabilir miyiz diye düşündük ama adamlar duvara km nizi kontrol edin muayneyle uyuşmuyosa bildirin.. Sonrasında mesuliyet kabul etmeyiz yazmışlar açık açık.. Bakmadık eşşeklik ettik.. Bi bilen varsa ben de takipteyim konuyu.. İnsana en çok koyan da km düşürülmemiş arabanın o yaftayı yemesi..

dikkat etmek lazım :)

blumenberg
01-03-2016, 01:13
abi şimdi için çok rahat etmiştir eminim. çabuk çözüldüğüne sevindim.

MARJINAL_SUFI
01-03-2016, 02:17
abi şimdi için çok rahat etmiştir eminim. çabuk çözüldüğüne sevindim.

çok teşekkür ederim barlascım..
aynen dediğin gibi oldu :) hafifledim desem yeridir..
bu konuya ait ilk mesajını alıntılamadan cevaplamışım yanlışlıkla
tekrar olacak ama ; aracını en güzel günlerde kazasız belasız kullanman, iyiye güzele vesile olması ile kardeşim..

MARJINAL_SUFI
01-03-2016, 02:19
edit;
iyiye, güzele versile olması umudu ile.. can ı gönülden kardeşim..
düşük cümle olmuş afedersin.. :) gece mahmurluğu

powERS
01-03-2016, 21:09
cana gelmesin mala gelsin gerisi sıkıntı değil artık ciddi öğrendim bunu..

düğünümden iki gün önce kayınpederim kalpkrizi geçirdi,
1 hafta sonra ameliyat oldu,
hastaneden çıktı 2. ay içerisinde daha tam eski haline dönemeden mide kanaması geçirdi.
1,5 hafta sonra ameliyat oldu hastaneden çıkmamıştı ki
babanem vefat etti, 3 - 4 gün sonra eşimin dayısı istanbulda trafik kazası geçirdi komada şu anda (yaklaşık 2 haftadır)
kayınpeder hastaneden geçen gün çıktı iyi şükür şu an.

ama 5 hafta sonraya tarih almıştık babanemin vefatı ve dayının hastanede olması gene çıkmaza soktu bizi..

hayırlısı allahtan diyip gene bi beklemeye koyulcaz gibi.. bi yerden dönücez ama bakalım

MARJINAL_SUFI
01-03-2016, 21:44
[QUOTE=powERS;8064195]cana gelmesin mala gelsin gerisi sıkıntı değil artık ciddi öğrendim bunu..

düğünümden iki gün önce kayınpederim kalpkrizi geçirdi,
1 hafta sonra ameliyat oldu,
hastaneden çıktı 2. ay içerisinde daha tam eski haline dönemeden mide kanaması geçirdi.
1,5 hafta sonra ameliyat oldu hastaneden çıkmamıştı ki
babanem vefat etti, 3 - 4 gün sonra eşimin dayısı istanbulda trafik kazası geçirdi komada şu anda (yaklaşık 2 haftadır)
kayınpeder hastaneden geçen gün çıktı iyi şükür şu an.

ama 5 hafta sonraya tarih almıştık babanemin vefatı ve dayının hastanede olması gene çıkmaza soktu bizi..

hayırlısı allahtan diyip gene bi beklemeye koyulcaz gibi.. bi yerden dönücez ama bakalım[/QUOTE

çok ama çok geçmiş olsun inanın üzüldüm..
sanırım konu başlığıma atfen yazma ihtiyacı hissettiniz..
elbette haklısınız.. elbette bir insanın şikayet ettiği hayatı başkalarının hayali olabilir..
konu başlığım maksadını aşıp rölatif olan hayata sitem yada hezeyan gibi algılandı ise affola.. lakin amaç sadece doğru yer olduğunu düşündüğüm techturkeyde durumun müteala sı idi.. fazlası değil..
tekrar çok ama çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.. sağlıcakla

C!N
02-03-2016, 22:04
Sorunun çözüldüğüne sevindim, bununla geçmiş olsun...

MARJINAL_SUFI
02-03-2016, 23:47
Sorunun çözüldüğüne sevindim, bununla geçmiş olsun...

çok teşekkür ederim..
eksik olmayın
aslında kısmen çözüldü..
zira sistemden düzeltme yapılamıyormuş verdikleri belgeyi ilana iliştireceğim bakalım.

MK8800
02-03-2016, 23:51
çok teşekkür ederim..
eksik olmayın
aslında kısmen çözüldü..
zira sistemden düzeltme yapılamıyormuş verdikleri belgeyi ilana iliştireceğim bakalım.

Ne kadar saçma yahu , hem mağdur edecek hatalar onlardan kaynaklı oluyor hemde sistemden değiştiremiyoruz diyolar can sıkıcı ... En azından belgeyi alabilmişssiniz geçmiş olsun

MARJINAL_SUFI
02-03-2016, 23:57
Ne kadar saçma yahu , hem mağdur edecek hatalar onlardan kaynaklı oluyor hemde sistemden değiştiremiyoruz diyolar can sıkıcı ... En azından belgeyi alabilmişssiniz geçmiş olsun

bunada şükrettim açıkçası..
en azından elimizde resmi bir belge var .. şaibe şüphe barındırmayan
fakat ilan açacaksınız durumu lisan ı münasip ile izah edeceksiniz.. alıcı kişi için bir soru işareti oalcak vs vs vs..
Allah tan aracın durumu gayet iyi..( iç kısım neredeyse yıpranmamış, dışında çamurluk harici boya yok.. kaput boyasız ve taş izi bile yok, çukurlarda bile ses yok.. kondisyonu iyi )
yoksa belgeye rağmen çok zor işler olacaktı

AliGizda
03-03-2016, 07:27
Çok geçmiş olsun, sorunun tam olarak olmasa da çözülmesine sevindim.

Ben aracınıza alıcı olsam samimiyetinize güvenir, aracıda beğendiysem alırdım. Fakat artık insanlar üç kuruş için o birbirlerine o kadar yalan söyler oldu ki kimsenin kimseye güveni kalmadı.

MDeniz
03-03-2016, 08:27
ulan benim için rahatladı be. okurken ayağımı sallamaktan deprem olacaktı az kala şükür olsun geçmiş olsun

MARJINAL_SUFI
03-03-2016, 17:08
Çok geçmiş olsun, sorunun tam olarak olmasa da çözülmesine sevindim.

Ben aracınıza alıcı olsam samimiyetinize güvenir, aracıda beğendiysem alırdım. Fakat artık insanlar üç kuruş için o birbirlerine o kadar yalan söyler oldu ki kimsenin kimseye güveni kalmadı.

çok teşekkür ederim sağolun..
kesinlikle haklısınız maalesef insanlarımız söz meclisten dışarı; bu ahval içersindeler
işte sırf bu yüzden daha öncede sattığım arabalarımın her zaman eksilerini bilhassa belirttim kurnaz manavlar gibi tazeleri öne çürükleri arkaya hiç olmadı tarzım..
bu araçtanda ''zerre'' kadar şüphem olsaydı açıkça yazar; durumu bu der, hiç stres yaşamadan hakettiği paraya satışa çıkarırdım.. 15 se 15 10 sa 10..
adama koyan suçsuz yere hapis psikozu :)

MARJINAL_SUFI
03-03-2016, 17:09
ulan benim için rahatladı be. okurken ayağımı sallamaktan deprem olacaktı az kala şükür olsun geçmiş olsun

sağolun .. tebessüm ettirdiniz vallahi :)
eksik olmayın

blumenberg
03-03-2016, 23:21
çok teşekkür ederim barlascım..
aynen dediğin gibi oldu :) hafifledim desem yeridir..
bu konuya ait ilk mesajını alıntılamadan cevaplamışım yanlışlıkla
tekrar olacak ama ; aracını en güzel günlerde kazasız belasız kullanman, iyiye güzele vesile olması ile kardeşim..

edit;
iyiye, güzele versile olması umudu ile.. can ı gönülden kardeşim..
düşük cümle olmuş afedersin.. :) gece mahmurluğu

herşey için teşekkürler abi, daha iyisi senin olsun, ablaya da selamlar, dikkat et kendine.