PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz Lastiği Seçimi

son_samuray
28-01-2016, 21:45
Arkadaşlar Merhaba

Hali hazırda 2013 Focus 3 kullanıyorum kış lastiği seçimimi goodyear ultragrip 8 den yana kullandım yazlıkta ise üzerinde orjinal Turanza ER 300 ler var ancak yaza bu lastiklerin değişmesi gerekiyor

Sizce yine orjinaline sağdık kalarak Turanza Er 300 mü kullanayım (memnun sayılırım) ancak şöyle bir problem var 215 55 16 er 300 bulamıyorum T001 var

Yoksa Goodyear-Efficientgrip ilemi yoluma devam edeyim ya da en sessiz lastik hangisidir. Özellikle tavsiye edeceğiniz bir lastik varmıdır ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

veliazak
28-01-2016, 21:51
Efficientgrip tavsiye ederim.

rebeloghy
28-01-2016, 22:01
Efficientgrip Performans 205 55 16 pejo 307 de kullanıyorum. Eski michelin primacy lerden sonra 0.5 litre kadar uzun vadede düşüş oldu, çok memnunum. Sınıfındaki lastiklerden hafif olması da ekonomisini çok etkiliyor.

OnurÖzden
28-01-2016, 22:21
Ben de egp-cpc 5 arasında kalmıştım, bir ay araştırdım ve conti aldım. Çoğu testte birinci sırada, yumuşak ve konforlu diyebilirim.Yolu güzel tutuyor, güven veriyor.Ses bakımından çok sessiz diyemem, çok ses yapıyor da diyemem.Forumlarda egp'nin aşırı yumuşak olduğunu okumuştum, yarılan lastik resimleri vardı.Bizim yollarımıza çok uygun değil gibi yazılar mevcuttu.Yazılanlar beni biraz korkuttu o yüzden egp'den vazgeçmiştim.Cpc 5 tavsiye ederim, lastikten memnunum.

OscaRR
29-01-2016, 00:03
EfficentGrip Performance kullanıyorum bende Fırat'la aynı şekilde 2.takımım hatta 205/55/16 coilli 307'de. Her gün Muğla-Marmaris arası viraj kasa kasa,her ışıkta sıfırdan dikme şeklinde 40k km kullandım anca diş aralığı idare etmez hale gelmişti ki Fırat bilir fotolarını gördü son 10k kmsi rot balanssızdı çaprazdan yediği için değiştirdim mecburen :D 205/55/16 lastiklerin hepsi 9.9kg geliyo egpler 8.9kg olarak en hafifi. Hem gidiş hem yakıt olarakta ciddi katkısı var. Ben o ölçüde neredeyse her lastiği denemiştim almadan ve en güzeli egp gelmişti. Ki en kötüsü de tartılmasız Er300'dür gözümde lastik erimiyodu bile mermere bağlıyodu :D Tek eksi sayılabilecek durumu çok fazla hissedilmesede coilover yüzünden eksikliğini yaşıyodum yanakların biraz yumuşak olmasından ötürü çok çok hafifte olsa direksiyonda biraz his farkı yaratabiliyor. Ama tutuş olarak kesinlikle çok iyi hele hele ıslakta kurudaki gibi tepkileri çok fazla iyi o konuda :)

RedELite
29-01-2016, 00:35
Kesinlikle Goodyear Effcientgrip Performance Tavsiye ederim. Bundan daha konforlu daha yumusak bir Lastik yok. Vallah Michelin Primacy 3'te dahil :) Primacy 3'ten bile daha yumusak daha konforlu :)

Megane 2 Aracım varken Aracımda 205 55 16 Ebatında Goodyear efficientgrip performance ve Michelin primacy 3 kullandım. Önce Primacy 3 Aldım Lastikcinin yogun ısrarından dolayı Primacy 3'leri 1 Sene kullandım Sattım memnun degildim hiç bişeyinden Daha sonra Goodyear Efficientgrip performance aldım 91V Hız kodunda 175 TL'ye almıstım kampanya dahilinde Maslak İpek yolundan Mükemmel bir lastikti. Yol tutusu, Konforu , primacy 3'ten kat kat ilerdeydi gerçekten. Yanakları Asırı derecede yumusaktı Megane 2'yi pamuktan daha yumusak hale getirmişti :) Hiç bişeyi hissetmiyordum yolda vallahi buna karsı defalarca cukura badala düsmeme ragmen Lastiklerde en ufak bir yama, yarık , balon kesik olmadı :) Aracımı Sattım üstünde gitti lastikler.

Soyle bişey daha var İLginc bi nokta ; 205 55 16 Goodyear Efficientgrip Performance lastigi Baska bir markanın 205 55 16 marka lastigiyle yan yana koyun tabanları karsılastırın cok ilginctirki Goodyearların tabanı daha bir geniş duruyor neden böyledir cozemedim. Yanaklarıda Diger markalara gore daha bi bombeli Degişik bişey :)

Hatta soyle bişey daha söyliyim Megane 2'de ben bu Lastikleri 9 ofset Performa 19 Jantta kullandım. Jantların ET Degerleri 15'ti. İlginctirki Megane 2 mükemmel bir arabaydı ET 15 Jant bile sürtme yapmıyordu :) Primacy 3'leride, Efficientgripleride Bu jantlarla kullandım. Efficientgrip Primacy 3'ten 2 3 cm Daha dısarı attı jant lastigi ne iş anlamadım :) Araba Çok daha kaslı duruyordu Efficientgriplerle. Ama dedigim gibi Efficientgripi baska bir 205 55 16 lastikle kıyaslayın vallahi tabanda fark var.

son_samuray
30-01-2016, 16:57
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sanırım kararımı verdim gerçi fiyat bakımından biraz pahalı ama Goodyear tercihim olacak

Kışlık lastiklerimde goodyear ve oldukça memnunum

herkese tekrar teşekkür ederim

Mpower
07-02-2016, 22:52
Ben 2014 yılında Efficent grip 2 idi yanlış hatırlamıyorsam onlardan taktırdım jettaya başta çok güzel yol tutuyordu sonra havalar ısındıkça lastik yol tutmamaya başladı devam eden süreçte ön iki lastik çukura girme sonucu yarıldı arka iki lastiği öne taktım arkaya iki tane çıkma taktım arabada yol tutuş namına hiç bir şey kalmadı her virajda kafadan ve arkadan kaymaya başladı hatta ada etrafına hızlı girdiğimde 4 çeker edasıyla kayıyordu araba bu kış 4 tane yeni aldım sıfır kış lastiği ve diğerlerini direk çöpe yolladık ben hiç memnun kalmadım efficent grip lastiklerden 1 sene bile kullanmadan mahvoldu lastikler.Not:Arabayı genelde annem kullanıyor.

Kadyr
12-02-2016, 12:02
arkadaşlar 2005 vito için lastik tavsiyenize ihtiyacım var. aracın üzerinde orjinal sac jant var 17 yapacağım bunları. jant işini halletmek kolay janttan memnun kalmama durumu yokta lastiğe o kadar para verip leş bir lastik alıp parayı çöpe atmak istemeyiz hiç birimiz.

m alum ebatlar 225-235/55R17 olunca epey pahalı oluyor bu ebat depo kapağında yazıyor kullanılabiliyor. suv lastiği olarak var veya otomobil olarak. yük indeksini büyük alıp vito ya takarsam sorun yaşamam diye düşünüyorum zaten genelde 101 xl falan oluyor bu ebatlarda.
fiyat max 350 düşünüyorum. en uygun lastikler ise kumhoda var. biraz araştırdım ama kumho için beğenen de var beğenmeyen de çok var.genel olarak bridgestone lassa kullandım araçlarımda. petlas kış lastiğim var memnun kalmadığım için petlası düşünmüyorum.

hankook ventus prime 2 b-b 71db

kumho Ecsta X3 KL17 c-c 71db

KUMHO HS51 c-c 69db

Ecsta SPT KU31 C-B- 71DB

lassa IMPETUS REVO 2+ c-b-68db

bir kaç gündür araştırıp etiketine göre sessiz ve ıslak zemin performansı olarak bunları buldum kendimce.

bu lastikleri kullanan arkadaşlar varsa tavsiyesini özellikle bekliyorum onun dışındaki önerilerede açığım. fikirleriniz önemlidir.

Kadyr
13-02-2016, 16:14
güncel olsun

gökberk
13-02-2016, 17:53
Lassa Impetus Revo 2 kullanıyorum 2012 Temmuz'dan beri.
Şu an 5.senenin içindeyim, hala memnunum ama ilk iki senenin verimliliği şu an yok.
Bir daha lastik almam gerektiğinde yine bunları alacağım. Medium bir lastik. Ne sert ne yumuşak.

alihan_27
14-02-2016, 00:02
Buldukların içinde ku31 ıslakta hiç iyi değil üstelik farklı farklı arabalarda kullandım hep aniden bırakan, frenlemede kütür kütür abs çalıştıran bir lastik ıslak zeminde. kuruda ortalama kötü değil, iyide değil :)

revo 2 ıslakta fena değil, biraz geç ısınıyor, uzun otoyol sürüşlerinde tam kıvamına gelip yola yapışan cinsten bir lastik.

Diğerlerini kullanmadım.
225-55-17 olarak insigniada bir lastik yarılınca primacy hp gibi bir lastiği 380'e almıştım. Yani bazen indirime denk gelen oluyor stok eritmek için vs. bilindik markaları uyguna bulabilirsin, pekte kumhoyla filan kısıtlama seçenekleri. Vito gibi araçta xl(extra load) özellikli lastik tercih etmeye çalışırım yerinde olsam.

leader_T
14-02-2016, 00:11
Dunlop FM800 tavsiye ederim.

Fiyatı uygun performansı iyi

-ER-
14-02-2016, 01:25
https://www.youtube.com/watch?v=M6E7pg3sZIA

Kadyr
14-02-2016, 08:09
goodyear ı bedava verseler nefret ettiğim bir marka malesef daha önceki tecrübelerimden...
dediğniz gibi xl lastiklere bakıyorum araç 2 ton olduğundan. dunlop unda fiyatı uygunmuş gözden kaçırmışım.onuda aldım listeye teşekkkürler

rebeloghy
14-02-2016, 12:31
Ben 2014 yılında Efficent grip 2 idi yanlış hatırlamıyorsam onlardan taktırdım jettaya başta çok güzel yol tutuyordu sonra havalar ısındıkça lastik yol tutmamaya başladı devam eden süreçte ön iki lastik çukura girme sonucu yarıldı arka iki lastiği öne taktım arkaya iki tane çıkma taktım arabada yol tutuş namına hiç bir şey kalmadı her virajda kafadan ve arkadan kaymaya başladı hatta ada etrafına hızlı girdiğimde 4 çeker edasıyla kayıyordu araba bu kış 4 tane yeni aldım sıfır kış lastiği ve diğerlerini direk çöpe yolladık ben hiç memnun kalmadım efficent grip lastiklerden 1 sene bile kullanmadan mahvoldu lastikler.Not:Arabayı genelde annem kullanıyor.

goodyear ı bedava verseler nefret ettiğim bir marka malesef daha önceki tecrübelerimden...
dediğniz gibi xl lastiklere bakıyorum araç 2 ton olduğundan. dunlop unda fiyatı uygunmuş gözden kaçırmışım.onuda aldım listeye teşekkkürler

Kullandığım için söylemiyorum aksine bu ebatta lastik alacak herkes düşünmeden alsın böyle bir nimetten yararlansın diye yazıyorum ;

Efficientgrip Performance ile önceki nesil Goodyear lastiklerin , eski efficientgrip in alakası yok.

Ekonomi - Sessizlik - Yumuşaklık - Tutuş olarak 205 55 16 ebatta düşünmeden alınması gereken bir lastik..

Satanael
15-02-2016, 00:35
Daha önceden bende bircok lastik firmasının lastiklerini kullandım ama good year efficent grip cidden öyle böyle değil kim ne derse desin cidden parasına görede cok ama cok güzel bi lastik. Kuru havada zaten iyi ama ıslak yol performansıda gercekten diğer lastiklere göre cok daha iyidir.

Kadyr
16-02-2016, 16:46
merhaba arkadaşlar,
kumho 300 tl nexen 290 tl barum 240 tl. barum continin yan ürünüymüş nekadr iyidir bilmiyorum. nexen nasıldır?
ek olarak dunlop fm800 300 tl. ama diyorlarki artık eski kalite yok dunlop ta diyorlar çinlileremi satılmış ne

alihan_27
18-02-2016, 01:03
Çinlilere satılmadıda, çinli sumitomoya kendi markasıyla üretim izni verdi dunlop. O yüzden yüksek performans serisi(sportmaxx vs) hariç dunlop tercih etmesen iyi olur, kauçuk kalitesi 2 hatta 3. sınıf seviyede.

Barum tercih edilebilir. fiyatına göre kaliteli lastikleri var, continin etkisi büyük.

Nexen kore menşeili. iyi atak yapıyorlar son yıllarda. (kia-hyundai örneğinde olduğu gibi) Güzel lastikleri var. Ben performanslı serisinde fiyat-fayda yönünden tercih etmiştim zamanında n8000 di modeli sanırım. Gayet güzel lastikti.

Birde sava bulabilirsen sava bak karşılaştır.

Kadyr
19-02-2016, 00:39
günceldir arkadaşlar varmı başka fikri olan

alexyil
19-02-2016, 11:00
Arkadaşlar Merhaba

Hali hazırda 2013 Focus 3 kullanıyorum kış lastiği seçimimi goodyear ultragrip 8 den yana kullandım yazlıkta ise üzerinde orjinal Turanza ER 300 ler var ancak yaza bu lastiklerin değişmesi gerekiyor

Sizce yine orjinaline sağdık kalarak Turanza Er 300 mü kullanayım (memnun sayılırım) ancak şöyle bir problem var 215 55 16 er 300 bulamıyorum T001 var

Yoksa Goodyear-Efficientgrip ilemi yoluma devam edeyim ya da en sessiz lastik hangisidir. Özellikle tavsiye edeceğiniz bir lastik varmıdır ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

1999 dan beri birçok farklı araç kullandım ve farklı marka lastikleri deneme şansım oldu.İstediğin sessizlik ve konforsa Michelin'i tek geçerim ancak diğer markalarda son yıllarda bu konuda kendini epey geliştirdi.Şuan kullandığım aracımda Goodyear-Efficientgrip var ve araç üstünde geldiği için değiştirmedim ancak sessizlik konusunda çok memnun olduğum söylenemez..Continental'de güzel ancak fiyat olarak Michelin'den pek bir farkı kalmadı..BU markalar dışında konfor konusunda öneri istiyorsan önerilerim Yokohama,Hankook ve Nokian.. Özellikle Nokian'ı tavsiye edebilirim bi aracımda kullandım çok memnundum..Fiyatlar konusunda yorum yapamam :)

alexyil
19-02-2016, 11:02
günceldir arkadaşlar varmı başka fikri olan

1999 dan beri birçok farklı araç kullandım ve farklı marka lastikleri deneme şansım oldu.İstediğin sessizlik ve konforsa Michelin'i tek geçerim ancak diğer markalarda son yıllarda bu konuda kendini epey geliştirdi.Şuan kullandığım aracımda Goodyear-Efficientgrip var ve araç üstünde geldiği için değiştirmedim ancak sessizlik konusunda çok memnun olduğum söylenemez..Continental'de güzel ancak fiyat olarak Michelin'den pek bir farkı kalmadı..BU markalar dışında konfor konusunda öneri istiyorsan önerilerim Yokohama,Hankook ve Nokian.. Özellikle Nokian'ı tavsiye edebilirim bi aracımda kullandım çok memnundum..Fiyatlar konusunda yorum yapamam

Kadyr
19-02-2016, 11:30
225/55/17 ebat istediğim için mıchelin conti yokohama hankook goodyear bu markalar 400 tl üzerinde çıkıyor. buda beni aşıyor tabiki... oyüzden diğer uygun fiyatları olanların en konforlu sessizini araştırıyorum bende :)

alexyil
19-02-2016, 13:07
225/55/17 ebat istediğim için mıchelin conti yokohama hankook goodyear bu markalar 400 tl üzerinde çıkıyor. buda beni aşıyor tabiki... oyüzden diğer uygun fiyatları olanların en konforlu sessizini araştırıyorum bende :)

O ebatlarda fiyat yükseliyor tabi..Ama şöyle söyliyim Bmw marka aracımda 225/40/18 Michelin Pilot Sport 3 kullanmıştım bu ebat yanak ve tabanda bile süspansiyon ve sessizlik anlamında mümekkem bir lastikti :) sizin ebatta ucuz lastik bulmak zor ama aklınızda olsun ekonomik olsun diye bir başka aracımda 205/45/17 Falken Ziex serisi kullanmıştım fiyat/performans olarak gayet tatmin etmişti.Azda olsa yardımcı olabilmişimdir umarım

Kadyr
19-02-2016, 13:40
Ucuzlar arasinda falken ve nexen var birde kumho var tabi. Saolun tesekkur ederim

msk_bmw
19-02-2016, 13:49
Ucuzlarda falkenin ze914 modelinden memnunum tavsiye ederim. Yurtdışında baya rağbet gördüğünü okuyup öyle almıştım, kumhodan iyi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

alexyil
19-02-2016, 13:54
Ucuzlarda falkenin ze914 modelinden memnunum tavsiye ederim. Yurtdışında baya rağbet gördüğünü okuyup öyle almıştım, kumhodan iyi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

evet Falken bencede Kumhodan iyi..ikisinide kullandım Falken yol tutuşta daha başarılı,hamurunun sertliği de güzel

Trance-R
19-02-2016, 14:04
Yaz mevsimi için aracıma, Falken ze914 takacağım.

testlerde de iyi sonuçları var,

Lastik olayı biraz değişik, nasıl ki ?

- alırsın 10bin km iyidir, bir anda özelliğini kaybeder. kumho diyebiliriz.
-alırsın kademeli olarak eskir... bridgestone-lassa vs.
-alırsın, iyidir hoştur- fakat kısadır. michelin

bir sürü parametre var...

alexyil
19-02-2016, 14:21
Yaz mevsimi için aracıma, Falken ze914 takacağım.

testlerde de iyi sonuçları var,

Lastik olayı biraz değişik, nasıl ki ?

- alırsın 10bin km iyidir, bir anda özelliğini kaybeder. kumho diyebiliriz.
-alırsın kademeli olarak eskir... bridgestone-lassa vs.
-alırsın, iyidir hoştur- fakat kısadır. michelin

bir sürü parametre var...

Saydığınız maddelere katılıyorum..Alacağınız lastik sizin bir lastikten istediğiniz beklentiyi kaç km boyunca size yaşatır orası değişiyor tabiki.
Ben genelde aldığım araçlarla 15.000 ile 30.000 km arası yol yaptım..Çok sayıda şirket aracım ve kendime ait hususi aracım oldu ve lastikle alakalı konuda bu araçlar sayesinde fikir sahibi oldum.
Bence lastikte önemli olan marka değil lastikten nasıl bir özellik istediğiniz ve aracınızı ne amaçla kullandığınızdır.
Ama şahsi fikrim aradığın konfor ve sessizlikse Michelin , performanslı bir araca sahipsen Pirelli Pzero NERO..İkiside tecrübemle sabittir :)

Kadyr
19-02-2016, 21:34
brıdgestone lassa dediğiniz gibi ömrüne göre azalıyor etkisi. 400 tl ayırıcak olsam zaten hiç düşünmeden lassa alırdım...
jant ta alacağım için bütçe kısıtlı olacak. kumho için dediğinizi 10 sene önce yaşamıştık arkadaş aldığında yıl 2016 hala aynı kalitedemi gidiyor bunlar?
ben yılda 10-15 bin yapan biriyim. 3 sene düzgün dayansa yeterli bizim için.
aklım barum,nexen,falken e kayıyor. bu durumda.

burcinkarabacak
24-02-2016, 12:08
bende 205/45/17 için falken ze914 ile PT741 arasında kaldık. petlas bilet kampanyası yapmış. 4 lastige yurtdışı bileti veriyor diye aldık 2 takım. 205 lira dan 2016 dotlu umarım memnun kalırız

saygılar

leader_T
03-03-2016, 13:25
Çinlilere satılmadıda, çinli sumitomoya kendi markasıyla üretim izni verdi dunlop. O yüzden yüksek performans serisi(sportmaxx vs) hariç dunlop tercih etmesen iyi olur, kauçuk kalitesi 2 hatta 3. sınıf seviyede.

Barum tercih edilebilir. fiyatına göre kaliteli lastikleri var, continin etkisi büyük.

Nexen kore menşeili. iyi atak yapıyorlar son yıllarda. (kia-hyundai örneğinde olduğu gibi) Güzel lastikleri var. Ben performanslı serisinde fiyat-fayda yönünden tercih etmiştim zamanında n8000 di modeli sanırım. Gayet güzel lastikti.

Birde sava bulabilirsen sava bak karşılaştır.

Bilgideki yanlışlığı düzeltmek istedim.
Dunlop, Sumitomo firmasına üretim izni vermesi söz konusu değil. Çünkü Dunlop ve Falken markalarının sahibi zaten Sumitomo firmasıdır ve Sumitomo bir Japon firmasıdır. Kauçuk kalitesi olarak da 2 veya 3. kalite olduğunu düşünmüyorum. Kendi kauçuk tarlası olan ender firmalardan biridir. Ayırca Dünyanın 5. büyük lastik firmasıdır. Sıralama şöyle,
1. Bridgestone
2. Michelin
3. Goodyear
4. Continental
5. Sumitomo

Şunu ilave etmek gerekirse Dunlop'u Avrupa da Goodyear firması üretir ve satar. Ancak Türkiye de satmaları mümkün değil anlaşma gereği. Ancak dediğim gibi markanın sahibi Sumitomo firmasıdır ve Çankırı da fabrika kurarak artık ülkemizdede Falken ve Dunlop markalı lastik üretimine başlamıştır.
Lastiklerin kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. çünkü Falken ZE914 modeli VW passatın bazı modellerinde orjinal ekipman çıkmaktadır. Dunlop ta Lexus'un bazı araçlarında orjinal ekipman olarak çıkmaktadır.

Dunlop FM800'ü uzun zaman kullanmış birisi olarak ve yukarıdaki bilgiler ışığında tavsiye ederim. Yol tutuşu iyidir, gürültüsü azdır.

NakkaSss
03-03-2016, 13:30
Falken ze914 205 45 17 2015 yılından beri kullanıyorum. Gerek şehir içi gerekse uzun yol, uluslararası yol yaptım. Hemen hemen kar hariç her türlü hava ve yol koşulu ile karşı karşıya kaldım maşallah gerek yol tutuşu, gerek yol gürültüsü, gerekse dayanıklılık olsun hiç üzmedi.. Çok memnun kaldım. Öneririm iyi lastiktir. Kullandığım araç clio 1.5 dci