PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç muayene, TÜVTÜRK, tavsiyeler, yardım istekleri, istasyonlar vs paylaşımlar

Sayfa : 1 [2]

mcanx
29-08-2019, 06:58
egzoz muayenesini yaptırdım, sonra gittim downpipe ı taktım
genel muayeneye ise kasımda gireceğim. genel muayenede özellikle bakıyorlar mı katalizöre

denizhandinc
29-08-2019, 10:34
egzoz muayenesini yaptırdım, sonra gittim downpipe ı taktım
genel muayeneye ise kasımda gireceğim. genel muayenede özellikle bakıyorlar mı katalizöre

bakıyor tabi. araba etiketse daha ciddi bakar.

mcanx
29-08-2019, 10:45
bakıyor tabi. araba etiketse daha ciddi bakar.

görünüm olarak tamamen standard mini cooper s, ne egzoz(downpipe hariç), ne yay hiçbirşey yok. olmadı zamanı gelince bi şansımı dener kalırsam çıkartır giderim

CloudGrey
29-08-2019, 11:23
bi yazı okumuştum kapıda max lastik boyulatları olan araçlarda büyük jantla kalıyor muayeneden diye.
misal kapıda etiket var 205/55/16 diye 225/45/17' e geçince kalıyormuyuz ?

Varmı bilen

YunuscanVg
29-08-2019, 11:27
Bir üst posttaki soruyu bende merak ediyorum ek olarak headers la geçebilir miyiz

enes_srb
29-08-2019, 11:43
bi yazı okumuştum kapıda max lastik boyulatları olan araçlarda büyük jantla kalıyor muayeneden diye.

Varmı bilen

18 e kadar geciyor dediler bana bide ekstra olarak fabrika cikisli m paket 18 luxury 17 ama ben 18 taktim luxurye oda kabulmus ikiside duyum ama ben gectim 18 ile

SekoLive
29-08-2019, 12:43

Varmı bilen

geçen yıl kapımda 14 inc arabada 15 inc jant lastık var diye kaldım
busene gittiğimde sordum bu kusurun artık ağır kusur olmaktan çıktığını söylediler.

CloudGrey
29-08-2019, 12:46
geçen yıl kapımda 14 inc arabada 15 inc jant lastık var diye kaldım
busene gittiğimde sordum bu kusurun artık ağır kusur olmaktan çıktığını söylediler.

çok teşekkürler :icon_tup:

SekoLive
29-08-2019, 12:48
çok teşekkürler :icon_tup:

yerinizde olsam o kapıdaki göstergeye bir bant ceker kapatırım tüv'ün sağı solu belli olmuyor.

CloudGrey
29-08-2019, 12:59
yerinizde olsam o kapıdaki göstergeye bir bant ceker kapatırım tüv'ün sağı solu belli olmuyor.

evet oda geldi aklıma , peki yetkili bi abiye benziosunuz bi sorum daha olacak :)

spacer'a bi engel varmı ?

SekoLive
29-08-2019, 15:12
evet oda geldi aklıma , peki yetkili bi abiye benziosunuz bi sorum daha olacak :)

spacer'a bi engel varmı ?

Stokda yetkiliydim modifiyeye geldi konu yetkim bitti:)

CloudGrey
29-08-2019, 15:14
Stokda yetkiliydim modifiyeye geldi konu yetkim bitti:)

ahahah güzel :) , çok teşekkürler tekrardan

mrtngn
01-09-2019, 22:12
Ön camda çatlak durumu ağır, hafif kusur olarak nasıl
Öndeki arabadan taş gelmesi sonucu silecek lastiğinin alt tarafından yukarıya doğru L harfi şeklinde bi çatlak oluştu. Yaklaşık 1 karış büyüklüğünde. Neye göre değerlendiriliyor bu durum ?

CemBerk
01-09-2019, 22:49
Ön camda çatlak durumu ağır, hafif kusur olarak nasıl
Öndeki arabadan taş gelmesi sonucu silecek lastiğinin alt tarafından yukarıya doğru L harfi şeklinde bi çatlak oluştu. Yaklaşık 1 karış büyüklüğünde. Neye göre değerlendiriliyor bu durum ?

Sürücü görüşünü kesmeyecek her türde çatlak hafif kusur. Kamyonette sağ tarafta silecekten başlayıp yukarı çıkan daha sonrasında şoför tarafına doğru a direğe kadar devam eden çatlakla 6 senedir muayeneden geçiyor.

ronay
01-09-2019, 23:00
Egsoz vs gibi sebeplerden dolayı men muş araçlariniz için ulasabilirsiniz

CloudGrey
01-09-2019, 23:07
3.5luk yay geçiyormu acaba?

lastik değiştirken 17 jant işinede girmeyi düşünüyorum , bide yayla görüntü tamamlanır ama 2020 mayısta muayene var...

Bad-Fast
01-09-2019, 23:38
sislerim yanmıyor diyen geçmiş o oluyorsa benim sislerde xenon var şuan sıkıntı oluyor mu geçiyor mu :)

gökberk
01-09-2019, 23:54
Xenon varsa kalırsın.

gökberk
01-09-2019, 23:59
Xenon varsa kalırsın.

Peki bu direksiyonlar muayenede sorun çıkarır mı? TÜV'de çalışan arkadaşlar ne yorum yapıyor?

http://forums.pelicanparts.com/uploads18/P10108541307037527.jpg

https://i.ebayimg.com/00/s/NzY4WDEwMjQ=/z/JkkAAOSw5EpcUgDw/$_72.JPG

individual
02-09-2019, 00:11
3.5luk yay geçiyormu acaba?

lastik değiştirken 17 jant işinede girmeyi düşünüyorum , bide yayla görüntü tamamlanır ama 2020 mayısta muayene var...

sıkıntı olmaz geçiyor.

bende de yay var sorun olmuyor.aşırı çok basıklarda sorun oluyor

denizhandinc
02-09-2019, 07:51
Geciyor. 5 lik yayta geciyor. Arac lifte kaldırıldıgında yaylar yerinden kurtulmasın yeter. Dip basık araclar kalıyor genelde

CloudGrey
02-09-2019, 07:56
Geciyor. 5 lik yayta geciyor. Arac lifte kaldırıldıgında yaylar yerinden kurtulmasın yeter. Dip basık araclar kalıyor genelde

sıkıntı olmaz geçiyor.

bende de yay var sorun olmuyor.aşırı çok basıklarda sorun oluyor

teşekkürler brolar :)

mrtngn
03-09-2019, 11:19
Sürücü görüşünü kesmeyecek her türde çatlak hafif kusur. Kamyonette sağ tarafta silecekten başlayıp yukarı çıkan daha sonrasında şoför tarafına doğru a direğe kadar devam eden çatlakla 6 senedir muayeneden geçiyor.

Görüşe engel değil çizgi halinde 1 karış büyüklüğünde.. Hafif kusur olursa süper olur cam fiyatı baya tuzlu çıktı çünkü :)

edr55
03-09-2019, 12:18
Peki bu direksiyonlar muayenede sorun çıkarır mı? TÜV'de çalışan arkadaşlar ne yorum yapıyor?

buna yorum yapacak arkadaş direk direksiyondan kalma şartını söyleyebilir mi? ne olunca direksiyondan kalınıyo? mesela kornaya araç ambleminden logo yaptırsak, vidaları da bi şekilde kapatsak geçer mi muayeneden?

sasuta
03-09-2019, 13:29
buna yorum yapacak arkadaş direk direksiyondan kalma şartını söyleyebilir mi? ne olunca direksiyondan kalınıyo? mesela kornaya araç ambleminden logo yaptırsak, vidaları da bi şekilde kapatsak geçer mi muayeneden?

Beni iki muayene önce bu direksiyonla bırakmışlardı. Üstelik speedsterin orjinal oem direksiyonu.

https://i417.photobucket.com/albums/pp252/sasuta676/0%20-%20Vauxhall%20Calibra%20C20XE/2018-12-17%20Direksiyon%20temizligi/Untitled-4_zpszr7holrw.jpg

edr55
03-09-2019, 15:49
Beni iki muayene önce bu direksiyonla bırakmışlardı. Üstelik speedsterin orjinal oem direksiyonu.

yok artık, neye göre bırakıyorlar acaba? marka logosu ve vida vs olmaması mı gerekiyor? bilen birisi çıksa da yönlendirse keşke :)

srkns
03-09-2019, 15:53
şöyle bir madde var ağır kusur listesinde;

256 Direksiyon simidi: onaysız direksiyon göbeği takılmış

ben de 4 kollu focus direksiyonu yerine ebay dan 3 kol focus st oem takmıştım airbag dahil değişik, ya fark etmedi ya ford logosu olduğundan es geçti

TarikS
19-11-2019, 12:17
2 hafta önce çamurluklar lastiğe sürtüyor diye Kurtköy'deki istasyonda muayeneden bıraktılar beni

İçeride askıya çıkardılar mı bilmiyorum da dışarı çıkarınca seyyar rampalar getirip çapraz tekerlerın altına sokup arabayı geri geri üzerine çıkarmak suretiyle test yaptılar, minimal bir sürtmeyle kaldım

Coiloverlar H&R, lastikler 185/60/15'ti normalde sürtmemesini beklerdim ama kafayı 2 cm daha (en yukarısı aslında) kaldırdım, arka en üstteydi, hala bazen minik bir sürtme oluyor gibi duyuyorum ama bu sefer geçerim diye umuyorum, benim kendi çabalarımla askıya alma denemelerimde temas olması imkansız gibi göründü. Samandıra'dan randevu aldım bu akşama

Velev ki yine kalırsam, İzmit'teki gezici istasyonlarda seyyar rampa falan olmuyormuş diyorlar, onlardan şansımı deneyeceğim mecburen, coilover sök-taktan daha ucuza geliyor yeni muayene :D

Daha önce gezici istasyonlardan basık arabasıyla askı maskı uğraşmadan direk geçenler oldu mu diye bir araştırma içindeyim. Tecrübe/bilgi sahipleri paylaşabilirse sevinirim

ckrc
20-11-2019, 02:21
Beyler; muayene cuma bitiyor, cumartesi gidiyorum saracci istasyonunda yaptiracagim. Araba stock, gecer kalir derdim yok ama; yolda cevirme olur mu?

halili
20-11-2019, 08:45
[QUOTE=TarikS;8614449]2 hafta önce çamurluklar lastiğe sürtüyor diye Kurtköy'deki istasyonda muayeneden bıraktılar beni

Basıklık konusunda tecrübem yokta samandıra biraz tecrübeli burnu havada tipler dolu.Şile daha esnek bu konuda.İzmit köseköy de ise Ben lpg takılan bir sıfır aracı dudullu da 35 kg dan dolayı bıraktılar.Bende bir kaç bayiyle konuştuk siz nerde yapıyorsunuz diye İzmite gittim sıfır araçla.ve geçti.bakmadılar hiç ağırlığa.Tabi şimdi nedir ne değişti tam bilmiyorum.Geçen yıl başında egzos emisyonu hafif kusur oldu dediler.öğleden sonra ağır yaptılar hatırlarsanız.

TarikS
20-11-2019, 08:50
[QUOTE=TarikS;8614449]2 hafta önce çamurluklar lastiğe sürtüyor diye Kurtköy'deki istasyonda muayeneden bıraktılar beni

Basıklık konusunda tecrübem yokta samandıra biraz tecrübeli burnu havada tipler dolu.Şile daha esnek bu konuda.İzmit köseköy de ise Ben lpg takılan bir sıfır aracı dudullu da 35 kg dan dolayı bıraktılar.Bende bir kaç bayiyle konuştuk siz nerde yapıyorsunuz diye İzmite gittim sıfır araçla.ve geçti.bakmadılar hiç ağırlığa.Tabi şimdi nedir ne değişti tam bilmiyorum.Geçen yıl başında egzos emisyonu hafif kusur oldu dediler.öğleden sonra ağır yaptılar hatırlarsanız.

Abi dengesizlik ve duruma göre değişen muamele burada da kendini gösterdi :) 17:30'a randevu alıp 17'de gitmiştim sıramı aldım işlemleri yaptım, bekle bekle derken beni EN SON araba olarak aldılar, bi kere kaldık muayeneden diye cezalandırıyorlar m anlamadım :D

neyse o arada baktı ettiler rutin şeylere yeniden, en son muayeneyi yapan kişi birilerine seslendi "gel çapraza alıcaz dışarda" gibisinden, sonra şefleri olduğunu düşündüğüm biri hafif eğilip arbanın lastik-çamurluk aralarına baktı bişeyler söyledi, "o kusur sil, onu da sil, öbürünü de sil" gibisiniden liste baya azaldı :D en son da çapraza falan almadan hayırlı olsun deyip etiketi getirdi, dükkanı kapattık :)

arda35
20-11-2019, 09:05
Beyler; muayene cuma bitiyor, cumartesi gidiyorum saracci istasyonunda yaptiracagim. Araba stock, gecer kalir derdim yok ama; yolda cevirme olur mu?

Normalde muayenesi biten aracın vizeye çekiciyle götürülmesi icap ediyor. Fakat siz muayeneye giderken çevirmeye girseniz bile problem olmaz diye umuyorum. Randevuyu gösterirsiniz, ancak bugüne alabildim diye. Anlayışsız biri çıkarsa yine ceza yazabilir tabii.

Eworen
20-11-2019, 09:56
Muayene den kaldiginiz zaman ( agir kusurlu olarak ) 30 gun sure veriliyor ya istasyon tarafindan
Iste trafikte 30 gun diye birsey yokmus benim elemanlari trafikte cevirmisler cezayi yazip 7 gunluk izin kagidi verip yollamislar
Bende bilmiyodum haberiniz olsun..

halili
20-11-2019, 10:13
Zaten trafiğe açık yerler de kullanılamaz diye yazıyor sarı şekilde.DE takan pek yok son güne kadar kullanıyor :)

Eworen
20-11-2019, 11:12
Sari yerde veya herhangi bi yerde trafige cikamaz ibaresi yok simdi baktim verilen kagida
Biraz arastirinca durum karışık gozukuyor

painkller
20-11-2019, 11:29
ülkemizin en nadide saçmalığıdır o 30 gün. Ulan araba o kusur ile muayeneye gelmiş, sende 30 gün tamamlaması için süre vermişsin, +30 gün muayne süresi olarak tanımla onu. Sisteme girilsin, 30 gün sonunda eğer muayenesiz geziyorsa yaz cezayı. Hayır o zaman muayene tekrarı için 30 gün süre verme, trafik gibi 7 gün ver.

Saçma salak işler. Herkese diyorum bunu 30 gün süre diye bir şey yok, memurun inisiyatifine kalıyorsun. Sonra ben kimin nesiyim biliyormusun

halili
20-11-2019, 11:46
Sari yerde veya herhangi bi yerde trafige cikamaz ibaresi yok simdi baktim verilen kagida
Biraz arastirinca durum karışık gozukuyor

Netten buldum ticari araçlarda var galiba bu durum.Kamyonet,minibüs, ağır vasıtalarda

TUVTURK Arac Muayene Kusur Tablosunda Değişiklik Yapıldı! - Sayfa 2 - Yaş** Sohbet - Oto Club Turkiye (https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/293335-t%C3%BCvt%C3%BCrk-ara%C3%A7-muayene-kusur-tablosunda-de%C4%9Fi%C5%9Fiklik-yap%C4%B1ld%C4%B1/page/2/)

Eworen
20-11-2019, 12:12
Netten buldum ticari araçlarda var galiba bu durum.Kamyonet,minibüs, ağır vasıtalarda

TUVTURK Arac Muayene Kusur Tablosunda Değişiklik Yapıldı! - Sayfa 2 - Yaş** Sohbet - Oto Club Turkiye (https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/293335-t%C3%BCvt%C3%BCrk-ara%C3%A7-muayene-kusur-tablosunda-de%C4%9Fi%C5%9Fiklik-yap%C4%B1ld%C4%B1/page/2/)
Bizim aracta ticari kamyonet
Emniyetsiz ile muayeneden cikarsa trafige cikamaz ibaresi var daha once olmustu onu biliyorum ama agir kusurlu olanlarda netten bakinca durum keyfi gozukuyor

oGuZ555
20-11-2019, 22:25

Biraz geç bi cevap olacak ama nardi direksiyon ve k sport coilover la 2 hafta önce geçtim.

gökberk
20-11-2019, 22:59
Eyvallah oGuZ555
Ocak'ta benim muayene.

fuatozkan
15-02-2020, 09:24
Ankara da egzoz muayenesine yardımcı olabilecek var mı?

dahan
16-02-2020, 20:40
acaba 1 senedir muayenesi olmayan otomobile ne kadar ceza farkı gelir

_driver_
16-02-2020, 22:15

En son aylık 11-12 tl gibi bir fark vardı diye hatırlıyorum

Alican
16-02-2020, 22:48
Ankara da egzoz muayenesine yardımcı olabilecek var mı?
Arac nedir?

TarikS
17-02-2020, 13:17

her ay %5 ekleniyor. şu an 300 lirayı geçti heralde aylık takribi 15 lira desen yılda 180-200 lira yapar

fuatozkan
17-02-2020, 13:45
Arac nedir?

Hallettim teşekkürler :o

marikan
28-03-2020, 14:34
Aracımın muayenesi 13’ünde, egzos muayenesi 12’sinde bitiyor.
10’unda normal muayeneye girmek istiyorum. Egzos muayenesinin bitmesine 2 gün kalmış olacak. Sorun teşkil ediyor mu?
Muayene öncesi egzosla uğraşmak istiyorum. Sonrasında rahat rahat yaptırırım diye düşündüm.
Bir de araç dizel yazılımlı ve duman var biraz. Dışarıda normal bir istasyonda bir şekilde hallediyorlar mı?

marikan
28-03-2020, 14:35
*uğraşmak istemiyorum.

raja52
28-03-2020, 15:43
Aracımın muayenesi 13’ünde, egzos muayenesi 12’sinde bitiyor.
10’unda normal muayeneye girmek istiyorum. Egzos muayenesinin bitmesine 2 gün kalmış olacak. Sorun teşkil ediyor mu?
Muayene öncesi egzosla uğraşmak istiyorum. Sonrasında rahat rahat yaptırırım diye düşündüm.
Bir de araç dizel yazılımlı ve duman var biraz. Dışarıda normal bir istasyonda bir şekilde hallediyorlar mı?

Yazılımlı dumanlı araçlarla dışarda çok geçtim. Gazı yavaş yavaş veriyorum 5 bine falan çıkar diyor bazıları 3000 deviri geçmiyorum. Bir de önden soruyorum bir baksan geçmeyecek gibiyse sokmayalım falan diye.

marikan
28-03-2020, 16:53
Yazılımlı dumanlı araçlarla dışarda çok geçtim. Gazı yavaş yavaş veriyorum 5 bine falan çıkar diyor bazıları 3000 deviri geçmiyorum. Bir de önden soruyorum bir baksan geçmeyecek gibiyse sokmayalım falan diye.
Daha önce benzer şekilde yaptırdım ama şimdi başka şehirdeyim. Üstünden de 2 yıl geçti malumunuz. Değişen bir durum var mı merak ettim.

SeK23
29-03-2020, 13:51
Benim aracımda ruhsatta 5.25ia olarak geciyor fakat arac manuel bir sorun yasar mıyım ?

Butun alt takım ve amortisör , yay hepsini sıfır aldm taktım

baskan96
31-03-2020, 18:18
Yarın için ben de randevu aldım ama sokağa çıkma yasağı vs gelir de ötelenirse boş boşuna 400 küsür TL bayılmak istemiyorum var mıdır ön görüsü olan?

sasuta
01-04-2020, 16:19
Ben pazartesi günü yakın olduğum için dudullu istasyonuna muayeneye gittim. Normalde Orhanlı istasyonunda yaptırıyordum ama bu sefer hem egzoz sistemini değiştirdiğim (corvett son susuturucusu koyup sağ ve sol olarak 90mm 4 çıkışlı hale getirdim) hem de geçen sefer oem speedster direksiyonu olduğu halde calibranın orjinal direksiyonu değil diye bıraktıklarından ki üzerinde "momo" yazması büyük etken. Bu sefer direksiyonu değiştirmediğim için muayeneye gideyim bıraksalar da eksiklerimi görür tamamlar öyle hallederim demiştim. Tek seferde geçirdiler. Artık salgından dolayı mı çok kontrol etmediler yoksa standartları mı değişti bilemiyorum. Velhasılkelam muayene yaptıracak olanlar bence bu hengamede yaptırsınlar. Bu arada egzoz muayenesini her seferinde dışarda yaptırıyorum yine bostancı sanayide her zaman yaptırdığım boreste yaptırmıştım. İstasyonda hem vakit kaybetmemek hem de kıllık yaparlar diye bu şekilde tercih ediyorum.

Egzoz by şekilde
𝕾𝖚𝖆𝖙 𝕶𝕴𝕽𝕭𝕴𝖅 (R)️ on Instagram: “Subwoofer ile dinleyin 😎 #opel #vauxhall #calibra #c20xe #c20let #opc #vxr #steinmetz #rieger #4x4 #irmscher #zender #oldschool #oldcar…” (https://www.instagram.com/p/B1MF_NYHbT7/)

Direksiyonda böyle
𝕾𝖚𝖆𝖙 𝕶𝕴𝕽𝕭𝕴𝖅 (R)️ on Instagram: “Nereden bakarsan bak 2 ... #opel #vauxhall #calibra #c20xe #c20let #opc #vxr #steinmetz #rieger #4x4 #irmscher #zender #oldschool #oldcar…” (https://www.instagram.com/p/By6LKd-FUyw/)

Low-Rider
01-04-2020, 16:46
Ben pazartesi günü yakın olduğum için dudullu istasyonuna muayeneye gittim. Normalde Orhanlı istasyonunda yaptırıyordum ama bu sefer hem egzoz sistemini değiştirdiğim (corvett son susuturucusu koyup sağ ve sol olarak 90mm 4 çıkışlı hale getirdim) hem de geçen sefer oem speedster direksiyonu olduğu halde calibranın orjinal direksiyonu değil diye bıraktıklarından ki üzerinde "momo" yazması büyük etken. Bu sefer direksiyonu değiştirmediğim için muayeneye gideyim bıraksalar da eksiklerimi görür tamamlar öyle hallederim demiştim. Tek seferde geçirdiler. Artık salgından dolayı mı çok kontrol etmediler yoksa standartları mı değişti bilemiyorum. Velhasılkelam muayene yaptıracak olanlar bence bu hengamede yaptırsınlar. Bu arada egzoz muayenesini her seferinde dışarda yaptırıyorum yine bostancı sanayide her zaman yaptırdığım boreste yaptırmıştım. İstasyonda hem vakit kaybetmemek hem de kıllık yaparlar diye bu şekilde tercih ediyorum.

Egzoz by şekilde
�������� ������������ (R)ï¸ on Instagram: “Subwoofer ile dinleyin �� #opel #vauxhall #calibra #c20xe #c20let #opc #vxr #steinmetz #rieger #4x4 #irmscher #zender #oldschool #oldcar…” (https://www.instagram.com/p/B1MF_NYHbT7/)

Direksiyonda böyle
�������� ������������ (R)ï¸ on Instagram: “Nereden bakarsan bak 2 ... #opel #vauxhall #calibra #c20xe #c20let #opc #vxr #steinmetz #rieger #4x4 #irmscher #zender #oldschool #oldcar…” (https://www.instagram.com/p/By6LKd-FUyw/)

207 rc koltukları güzel olmuş

sasuta
02-04-2020, 17:34
207 rc koltukları güzel olmuş

Teşekkürler, zamanında az aramamıştım.

marikan
07-04-2020, 03:13
İlk yardım çantası ve yangın tüpü ağır kusur mu?
Bazı sitelerde hafif kusur diyor. Tüvtürk’te ise muayene için bulundurulması şart diyor.
Depoya koymuştum. ***** sebeplerden gidemediğim için alamadım. Tekrar para vermek istemiyorum.

_driver_
07-04-2020, 03:59
İlk yardım çantası ve yangın tüpü ağır kusur mu?
Bazı sitelerde hafif kusur diyor. Tüvtürk’te ise muayene için bulundurulması şart diyor.
Depoya koymuştum. ***** sebeplerden gidemediğim için alamadım. Tekrar para vermek istemiyorum.

Hafif kusurla geçtim mart ayında

gokhankenar
07-04-2020, 07:24
Şimdi bu fenni muayenelerin ertelenme olayı gerçek mi ? Tüvtürk bile açıklama yaptı ama söz konusu Türkiye olunca insan güvenemiyor gercekten. Normalde 27 Nisanda muayenem ama Haziranda girmeyi düşünüyorum bu sebepten ötürü

halili
07-04-2020, 08:20
Şimdi bu fenni muayenelerin ertelenme olayı gerçek mi ? Tüvtürk bile açıklama yaptı ama söz konusu Türkiye olunca insan güvenemiyor gercekten. Normalde 27 Nisanda muayenem ama Haziranda girmeyi düşünüyorum bu sebepten ötürü

3 nisan 3 temmuz arası muayenesi olanlara ayrıcalık tanınıyor.ceza ve gecikme uygulamıyorlar.3 temmuzdan itibaren muayeneyi 15 ağustosa kadar yaptırmanız lazım.Basitçe bu şekilde.

sword
07-04-2020, 11:26
+ egsozda dahil ıyı oldu benımde 13 nisandı

marikan
07-04-2020, 12:26
Benimde 13 Nisandı. Cumaya randevu almıştım. Yaptırıp kurtulayım diyordum ama şimdide beklesem mi acaba demeye başladım :) Yazın ortalık düzelince yaptırayım bende

baskan96
13-06-2020, 22:52
Herkese merhaba.

Bir araç için görüştük. Aracın ruhsatına çeki demiri işlenmiş ama araçta çeki demiri mevcut değil. Muayene zamanında kalır mıyız veya bu çeki demirini ruhsattan nasıl sildirebiliriz?

Ronin_
13-06-2020, 23:15
arkadaşlar muayene istasyonu özellikle çatalca perşembe günü aşırı kalabalıktı. bu kadar ertelemeye rağmen böyle ise sonrası felaket olabilir. Ya da benim şansıma o kadar kalabalık denk geldi :)

Ormanci
13-06-2020, 23:26
arkadaşlar muayene istasyonu özellikle çatalca perşembe günü aşırı kalabalıktı. bu kadar ertelemeye rağmen böyle ise sonrası felaket olabilir. Ya da benim şansıma o kadar kalabalık denk geldi :)

Aynen ben de öyle düşünüyorum, 25 Mayıs'ta muayene bitmişti, Temmuz sonrasını beklememe kararı aldım. Ve istasyonlar ciddi kalabalık, Orhanlı bakıyordum, bu hafta C.tesi günü için Tuzla almak zorunda kaldım.

CloudGrey
13-06-2020, 23:31
22 mayısta benimki bitmişti , 6 hazirana almıştım samandıradan.

in cin top oynuyordu .
11.30da olan randevuya 10 gibi gittimi egsozu hemen yaptılar, 10.30dada içeri aldılar.
11.30da eve gelmiştim ..

sword
14-06-2020, 01:27
Aynen ben de öyle düşünüyorum, 25 Mayıs'ta muayene bitmişti, Temmuz sonrasını beklememe kararı aldım. Ve istasyonlar ciddi kalabalık, Orhanlı bakıyordum, bu hafta C.tesi günü için Tuzla almak zorunda kaldım.

gecikme ücreti almıyorlar dimi pandemi dolayısıyla ?

MyDoNoSe
14-06-2020, 03:12

Geçtiğimiz cuma Ankara İvedik 'de yaptırdım. Mayıs 'da dolmuştu muayenem 342 muayene 80 emisyon ölçümü için aldılar. Her hangi bir gecikme bedeli almadılar. Çok yoğunluk yok erken gitmiştim randevu saatim gelmeden işlerim bitmişti. Hatta Randevu günümden iki gün önce arayıp pandemi sürecinde esnek çalıştıklarını 07.30 gibi uygunsam gelip gelemeyeceğimi sordular. telefon ile.

gokhankenar
14-06-2020, 07:58
Bende Cuma günü girdim gecikme bedeli yansımadı. alnız çok deli paralar 342+80 :( yazık günah ya acıyorum valla

Ormanci
14-06-2020, 09:40

Hayır alamazlar niye alsınlar :) Millet güvenemedi o açıklamaya bi türlü :D Zaten süre uzatımı bunun için verildi.

Randevu alırken de zaten son muayene tarihi giriyorsunuz, tarih geçmiş olsa bile ceza hesap etmiyor...

Burada işin salaklığı, 1 Nisan itibariyle dediler, 27 Mart'ta muayenesi biten arkadaş faydalanamadı :) O zaman da pandemi yok muydu, vardı, o aralıkta olanlar sıçtı :)

Ormanci
14-06-2020, 09:43
Bende Cuma günü girdim gecikme bedeli yansımadı. alnız çok deli paralar 342+80 :( yazık günah ya acıyorum valla

Kesinlikle.. Hayır muayene muayene olsa gam yemeyeceğim. Oradan buradan dallamalardan gelen tepkilere göre şekillendiriyorlar paso. Kritik şeyler hafif kusura çevriliyor, dandik gundik şeylere ağır kusur yazıyorlar falan... Doğuş gömüyor paraları ne güzel.

Şu ülkede bi vergiler bir de bu muayene işleri... Haram zıkkım olsun, net yazıyorum.

fixel
14-06-2020, 11:13
Kesinlikle.. Hayır muayene muayene olsa gam yemeyeceğim. Oradan buradan dallamalardan gelen tepkilere göre şekillendiriyorlar paso. Kritik şeyler hafif kusura çevriliyor, dandik gundik şeylere ağır kusur yazıyorlar falan... Doğuş gömüyor paraları ne güzel.

Şu ülkede bi vergiler bir de bu muayene işleri... Haram zıkkım olsun, net yazıyorum.

Çok haklısınız. Bir de hala kartla ödeme kabul etmemeleri çok garip.

sword
14-06-2020, 11:39
Benim 13 nisandı güzel oldu. Temmuz sonuna kadar bekleyeceğim..

gokhankenar
14-06-2020, 12:41
Benim 13 nisandı güzel oldu. Temmuz sonuna kadar bekleyeceğim..

Benimde 27 nisandı valla bunlara belli olmaz ceza falan yeriz diye girdim muayeneye. Hoş, geçmedi muayeneden de neyse 1 ay daha muayenesiz gezeceğiz bir sekilde :)

Ormanci
14-06-2020, 17:49
Çok haklısınız. Bir de hala kartla ödeme kabul etmemeleri çok garip.

Kesinlikle... Onu yazmayı unuttum. Ona da ayrı sövüyorum.

........... çocukları...

kadireren
02-07-2020, 14:08
Konu tarihi eski ama yeni konu açmak istemedim. Ankarada yakın zamanda muayene yaptıran varmı hangi istasyon rahat şu sıralar sıkıyolarsa geredeye gitmeyi düşünüyorum. Tanıdığı olup yardımcı olabilecek varsa ayrıca çok iyi olur

skaratas2
05-07-2020, 09:19
Antalyada yeni girdim...corona dolayisiyla cezasizlik donemi sonu geliyor, bundan ötürü biraz yoğunluk artmaya başladı deniyor, ama muayene yapan arkadaşlar gayet esnek davranıyor...isiklarinizin yanip yanmadigini mutlaka kontrol edin...kalanlar genelde fren lambasi yanmayanlar falan...

Vuh
06-07-2020, 11:03
Babamın aracını egzoz muayenesine sokmamız gerekiyor bizim de. Katalizörün için boşaltılmış. Limitin çok az üzerinde çıkıyor değerler, kalıyor muayeneden. Ankara'da bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı?

cnzdmr
06-07-2020, 11:04
Spor son susturucu veya varex ile geçme imkanı yok değil mi muayeneden ? :)

egzoz emisyon tutsa bile sanıyorum direk ağır kusur oluyor, var mı deneyen ?

skaratas2
06-07-2020, 22:08

Geçiriyorlar benim de gayet sesliydi...emisyonu alinca çok karışmıyorlar...çok abarti ses varsa bilmiyorum ama... girip denemekte fayda var, değiştir derler çok çok yada masrafsız geçersin...

cnzdmr
07-07-2020, 08:13
320i aracımda son susturucu olarak varex var. Açıkken bile çok bir sesi yok sadece son susturucu çünkü.

Ben bu şekilde geçmez diye düşünüyordum kesinlikle. Emisyonu başka bir yerden aldınız sanırım Tüvtürk emisyon merkezinden biraz zor olabilir.

Geçiyorsa ne ala, sök tak yapmam boşuna ama kıl tüy herşeye bakıyorlar varex e nasıl takılmayacaklar acaba :)

Ormanci
07-07-2020, 08:26
320i aracımda son susturucu olarak varex var. Açıkken bile çok bir sesi yok sadece son susturucu çünkü.

Ben bu şekilde geçmez diye düşünüyordum kesinlikle. Emisyonu başka bir yerden aldınız sanırım Tüvtürk emisyon merkezinden biraz zor olabilir.

Geçiyorsa ne ala, sök tak yapmam boşuna ama kıl tüy herşeye bakıyorlar varex e nasıl takılmayacaklar acaba :)

Tüv emisyona girmeyin, geçmez :)

Standart araçlar bile soğuk-sıcak motor durumuna göre kalabiliyor, adamlar bekliyor falan diyorlardı zamanında...

Dandik bi egzozcuda geçirin gelin :)

Varex onları ilgilendirmez. Kat var mı yok mu diye bakabilirler, onu da görebilirse...
Onları ilgilendiren, kat var mı, orta susturucu var mı, son var mı. Örneğin egzoz biraz sesli ama hepsi yerinde duruyor, direkt geçiyor. Aşırı gürültülü falan olmasın yeter.

skaratas2
07-07-2020, 14:11

Evet sanayide bir emisyoncudan aldim...oda çok ilgilenmedi sesle...geçti gitti...deneyin derim...

zOnstyLe
07-07-2020, 16:34
Her zaman ilk önce gidip sansımı denerim(farlar sinyaller stoplar basit işler haric), kalıyorsam neden kaldıgımı gorurum onları yaptırırım.
Bugun muayene yaptırdım ödediğim paraya acıdım yani az buz para değil şaka gibi rakamlar..

r3dkit
07-07-2020, 16:36

varexle hatta düz boruyla geçen arkadaşım oldu. ancak emisyonu dışarda yaptırdılar

Yiğit G.
26-08-2020, 22:27
Beyler muayene süreleri 31 eylüle kadar uzatıldı vs yazıyor nette benim 31 ağustosda bitiyor bizde dahilmiyiz o süreye?

Oznsrl
26-08-2020, 22:54
Beyler muayene süreleri 31 eylüle kadar uzatıldı vs yazıyor nette benim 31 ağustosda bitiyor bizde dahilmiyiz o süreye?

Muayene geçerlilik tarihi 3 Nisan 2020 ile 3 Temmuz 2020 arasında dolan veya dolacak olan araç sahipleri muayenelerini 30 Eylül 2020 tarihine kadar gecikme bedeli ödemeden yaptırabilirler.

Diyor abi sitede

Koronavirus Onlemleri Hakkında Sorular-TUVTURK Arac Muayene İstasyonları (https://www.tuvturk.com.tr/musteri-hizmetleri/sikca-sorulan-sorular/koronavirus-onlemleri-hakkinda-sorular.aspx)

halili
27-08-2020, 07:16
Geçen hafta şirketteki 2012 symbolu samandıra ya götürdüm.270 BİN KM DE.tam gazda kapkara duman atıyor. Egsoz için dışarda bir yere gittim ilk gaza basmakla çıkardı propu.dedi geçmez enjektörleri değişecek.Çıktım başka yere geçtim.Bu arada yanyolda 1 2 3 tamgaz sürekli gazladım.2. Yerde sistem açılmadı.
Mecbur muayene saati geldiği için tüve girdim. egzosu orda yaptırdım.Rampaya çıkarıp altına bakıyorlar.sonra inişte son susturucuya göz ucuyla baktı. aşağıya inince abi tam gaz yap dedi. o kadar gazlamaya duman kalmamış. TAKTI GEÇTİ :) Korkulacak gibi değilmiş.
Samandıra değilde şile ye yer bulsaydım oraya giderdim.Çok kalabalık.Birde muayenenize son 1 hafta önceden yer alın boşuna ceza vermeyin.Bizim son hafta randevu al dedikleri için boş yer yoktu. muayene tarihi geçti cezalı ödedim.

blumenberg
28-08-2020, 15:14

bence günü dolmadan yaptırın, herkes geciktiriyor bir de uzatılınca vs yığılma oluyor.

golgeoyunu03
29-08-2020, 09:31
onuncuyıl sabah 9.15 randevusu olarak almıştım, egsozu da tüvde yaptırarak 1 saat olmadan işim bitti çıktım.

Yiğit G.
02-09-2020, 11:12
beyler birşey sorucam cumaya veya cumartesine randevu alıcam da olaki bulamadım bu hafta boş yer, bu hafta muayenem bitti, pazartesi araç ile antalyaya gidip pazara dönücem 6 gün kalıcam.. Yolda yakalansam hemen bağlamıyorlar değil mi, 1 hafta süre veriyorlar ? Yani en kötü senaryoya göre pazartesi yolda yakalansam giderken antalyaya, dönünce pazartesi direkt tüvtürke gidip yaptırabilirim ? Yani kısaca ilk yakalanma da bağlama yok sadece 288 tl ceza kesip süre veriyorlar doğru mu ?

makif84
02-09-2020, 11:14
Pandemiden dolayı herhangi bir ceza yok diye biliyorum

cabriolet
02-09-2020, 11:48
beyler birşey sorucam cumaya veya cumartesine randevu alıcam da olaki bulamadım bu hafta boş yer, bu hafta muayenem bitti, pazartesi araç ile antalyaya gidip pazara dönücem 6 gün kalıcam.. Yolda yakalansam hemen bağlamıyorlar değil mi, 1 hafta süre veriyorlar ? Yani en kötü senaryoya göre pazartesi yolda yakalansam giderken antalyaya, dönünce pazartesi direkt tüvtürke gidip yaptırabilirim ? Yani kısaca ilk yakalanma da bağlama yok sadece 288 tl ceza kesip süre veriyorlar doğru mu ?

30 eylüle kadar sıkıntı yok muayenesiz gidebilirsin

Yiğit G.
02-09-2020, 11:59
30 eylüle kadar sıkıntı yok muayenesiz gidebilirsin

aradım tüvtürk ü o bize değilmiş, 3 nisan 3 temmuz arasında bitenlere... ne kadar saçma değil mi :) ulan 30 eylüle kadar süre verdiysen panemi başlangıcı ile 30 eylül arası biten herkesi 30 eylüle kadar uzat bu kadar basit :)

mcemrek
02-09-2020, 12:09
mart sonu biten muayenemi cezaysa ceza diyerek yaptırmadım kurban bayramında memlekete gidilebilirse orada yaptırayım diye de öteledikçe öteledim 4 ağustosta yaptırdım muayenemi 3-4 kere polis çevirmesine girdim hepsinde önce muayenem yok virüs sebebiyle yaptırmadım haberiniz olsun diyerek baştan söyledim. 2 hafta boyunca da muayene randevusu ile dolaştım yaptırıcam muayene aldım dedim birinde de sorun olmadı :D

ancak egzoz (egsos egsoz egzos yazısı olan dükkan geldi aklıma nedense) muayenesini yaptırmanızı tavsiye ederim ne olur ne olmaz muayene gecikmesi 288 tamam ama egzoz cezası yazılıyor mu acaba diye strese girmezsiniz sanayide 5-10 dk da hallediyorlar en geç

johnie
02-09-2020, 13:17
mart sonu biten muayenemi cezaysa ceza diyerek yaptırmadım kurban bayramında memlekete gidilebilirse orada yaptırayım diye de öteledikçe öteledim 4 ağustosta yaptırdım muayenemi 3-4 kere polis çevirmesine girdim hepsinde önce muayenem yok virüs sebebiyle yaptırmadım haberiniz olsun diyerek baştan söyledim. 2 hafta boyunca da muayene randevusu ile dolaştım yaptırıcam muayene aldım dedim birinde de sorun olmadı :D

ancak egzoz (egsos egsoz egzos yazısı olan dükkan geldi aklıma nedense) muayenesini yaptırmanızı tavsiye ederim ne olur ne olmaz muayene gecikmesi 288 tamam ama egzoz cezası yazılıyor mu acaba diye strese girmezsiniz sanayide 5-10 dk da hallediyorlar en geç

ben de genelde muayeneye gitmeden önce egzoz işinin hallediyorum, orada ekstra sıra beklemek, sorun çıkacak falan diye strese girmek istemiyorum hiç :d
ilk defa geçen hafta götürdüğüm bir araç sıfır hatasız geçti.. 5 dakikada alıyorum egzoz pulunu ..
Şişli ve çevresinde olanlar için, Şişli Kazım Orbay Caddesinde Fiat bayii var, onlar yapıyor, fyi.

Yiğit G.
05-09-2020, 03:12
Beyler muayeneden geçtim ama salak gibi egzosa tüvtürk de girince emisyon yüksek dedi.. 1 ay süre verdi, istersen bizde ücretsiz veya dışarıda da yaptırabilirsin dedi... Neyse sorun değil egzoscum var geçiriyor beni de o 1 ay süre boyunca trafikte sorun olmaz değil mi ? Tatile çıkıcam çünkü araba ile.. Dönünce egzosu yaptırır pulu alırım diyorum... Ama işte muayene kağıdında muayenden geçemedi yazıyor.

halili
05-09-2020, 08:23
Beyler muayeneden geçtim ama salak gibi egzosa tüvtürk de girince emisyon yüksek dedi.. 1 ay süre verdi, istersen bizde ücretsiz veya dışarıda da yaptırabilirsin dedi... Neyse sorun değil egzoscum var geçiriyor beni de o 1 ay süre boyunca trafikte sorun olmaz değil mi ? Tatile çıkıcam çünkü araba ile.. Dönünce egzosu yaptırır pulu alırım diyorum... Ama işte muayene kağıdında muayenden geçemedi yazıyor.

Herhangi bir emisyoncuda yaptırın .gideceğiniz yol üstü veya tatil yerine yakın randevu alın 15 dk da halledersiniz.Tekrar için aynı yere gitmenize gerek yok.Geçen sene kastamonuya giderken geredede yapmıştık sabah ayarlayıpta.

Oznsrl
05-09-2020, 08:41

abi o iş öyle olmuyor diye biliyorum ceza yiyebilirsin uygulamada.
Bende birazdan gidicem bir sürpriz çıkmaz umarım :D

KaraniC
05-09-2020, 10:27

muayene önemli değil de egzos muayenesi olmayınca, normal egzos cezası yazılıyor diye biliyorum.

Oznsrl
05-09-2020, 13:41

oralarda takılıyordum biri x abi çapraza alalım mı diye 2 3 kez bağırınca benim araba olduğunu anlamam geç olmadı kısa süreli panik yaşasamda sorunsuz geçtik hafif kusur bile yazmadı :D

Yiğit G.
05-09-2020, 16:40
abi o iş öyle olmuyor diye biliyorum ceza yiyebilirsin uygulamada.

bugün egzosuda halletim, kağıdımı aldım ama bugüne randevu yok hepsi full gidip onaylatamadım tabi. Yarın da antalyaya gidicem haftaya dönücem. Neyse en kötü senaryo 288 tl ceza yerim. Sonuçta bağlamazlar.

Ouz
05-09-2020, 20:22
bugün egzosuda halletim, kağıdımı aldım ama bugüne randevu yok hepsi full gidip onaylatamadım tabi. Yarın da antalyaya gidicem haftaya dönücem. Neyse en kötü senaryo 288 tl ceza yerim. Sonuçta bağlamazlar.

Gebze'de olabilir belki yer yarın sabahtan yaptırmalık, saat geç oldu ama bi bakmakta fayda var. Yol üstü sayılır.

Yiğit G.
05-09-2020, 22:13
Gebze'de olabilir belki yer yarın sabahtan yaptırmalık, saat geç oldu ama bi bakmakta fayda var. Yol üstü sayılır.

pazar kapalı baktım... neyse sorun değil zaten 3 gün önce bitti biraz insaf göstersinler artık

oğuz
12-09-2020, 19:50
Kurtköy binek istasyon bence biraz daha az sıkıyor,daha önce supersprint son susturuculu e36 da problem yaşamadık. geçen gün de kuzenimin downpipelı,coilli kia sı da geçti. iyi bir arkadaşa da denk geldik sağolsun.
ama en son işlem biterken çapraz rampa kurup arka tekerin yere temasına ve ön lastiğin tam turda sürtüp sürtmediğine baktılar

Yiğit G.
24-09-2020, 15:50

beyler sonucuda yazayım emisyondan kalan olur diye. Dışarıda yaptırdım bir şekilde... Sonra tüvtürk e gittim. Sadece hafif kusurlara baktılar tekrardan. Farlar düzensiz vs ona baktılar. downpipe düz boru varex ile girdim altına inmedi bile. 5 dakika da geçtim.

olcay_bora
04-12-2020, 14:52
Konuyu hortlatiyorum ama bugun sanayideydim tüp kontrolu icin usta dedi bekle muayene uzatilacak suan goturme dedi boyle bir soylenti varmis gercekciligi nedir bu durumun?

srkns
03-02-2021, 16:49
Tüv'ün istasyon amir yardımcılığı pozisyonunda çalışan birileri var mı?
iş tanımı, çalışma saatleri, +/- olarak bilgi aldım ama maaş hakkında bilgi vermediler, denemeye değer midir merak ettim..
kariyer.net deki maaş skalası 2,850-5,000 arası çok değişken

yıldırımbyzt
27-05-2021, 21:18
Abiler selamlar Megane 1 aracın stop lambası bulunmuyor maisten hatta tedarik edilemediğine dair yazı var elimizde
Demem o ki kırık stopla muayeneden geçme şansımız var mı

burak1533
27-05-2021, 21:26
Abiler selamlar Megane 1 aracın stop lambası bulunmuyor maisten hatta tedarik edilemediğine dair yazı var elimizde

üstüne kırmızı şeffaf folyo çekebilirsin ticari aracımıza o şekilde yaptık geçti

muratburunce
28-05-2021, 08:32

stop farı tamiri yapan yerler var oralara gösterdinizmi tamir edilebilir bir kırıkmı

yıldırımbyzt
28-05-2021, 09:58
stop farı tamiri yapan yerler var oralara gösterdinizmi tamir edilebilir bir kırıkmı

Yarısı kırık plastik parçanın iki yere göstermişler olmaz denmiş

imate
28-05-2021, 10:04

Bulunmama gibi bir şansı yok antika araç değil ki parçası bulunmasın. Parçanın resmini atarmısın?

muratburunce
28-05-2021, 11:36
Yarısı kırık plastik parçanın iki yere göstermişler olmaz denmiş

hangi taraf içmi dışmı?

yıldırımbyzt
28-05-2021, 13:36
Bulunmama gibi bir şansı yok antika araç değil ki parçası bulunmasın. Parçanın resmini atarmısın?
https://www.hizliresim.com/3ftu9ew

hangi taraf içmi dışmı?
Sol dış abi çıkma bir tane denk geldi çatlaktı ama

yıldırımbyzt
28-05-2021, 13:37
Görsel çıkmadıhttps://i.hizliresim.com/3ftu9ew.jpg (https://www.hizliresim.com/3ftu9ew)

muratburunce
28-05-2021, 14:14
Görsel çıkmadıhttps://i.hizliresim.com/3ftu9ew.jpg (https://www.hizliresim.com/3ftu9ew)

923793166 ilan numarası bu aynı değil ama ilanları çok gezmedim karşıma çıktı hemen bulunmaması imkansız serviste sıfırı yoktur o olabilir ama çıkmacılarda ilanlarda mutlaka vardır. Attığım ilandaki ürün şeffaf cam arasan siyah camlıda bulursun ama bu şeffaf camlıya şeffaf kısmına film çek aynısı olur

muratburunce
28-05-2021, 14:23
917342832 - bu takım satıyor konuş tek satar belki senin stopların aynısı

887685716 - buda takım satıyor

859339734 - bunuda inceleyebilirsin biraz film ve şefaf folyo ile aynı görüntü yakalınır

yıldırımbyzt
29-05-2021, 00:15
917342832 - bu takım satıyor konuş tek satar belki senin stopların aynısı

887685716 - buda takım satıyor

859339734 - bunuda inceleyebilirsin biraz film ve şefaf folyo ile aynı görüntü yakalınır

abi uğraşın için teşekkürler bursada olanlar için daha önce baktık ama fiyatta iki farklı fiyat verdi ürüne son stop zaten makyajlı parça piyasada rahat rahat bulunuyor en olmadı öyle çözücez

muratburunce
29-05-2021, 09:17
abi uğraşın için teşekkürler bursada olanlar için daha önce baktık ama fiyatta iki farklı fiyat verdi ürüne son stop zaten makyajlı parça piyasada rahat rahat bulunuyor en olmadı öyle çözücez

rica ederim kardeşim ne demek detaylı incelemedim ilanları daha vardır illaki çözülür bi şekilde

bluestain
29-05-2021, 09:54
instagramda farcı Bekir diye birinin videolarını gördüm tamir ediyor bir bak istersen bu arada kendisiyle hiçbir alakam yok sadece gördüğüm için yazdım

buzel
29-05-2021, 18:09
Arac muayenesi de af kapsamına alındı (https://t24.com.tr/haber/arac-muayenesi-de-af-kapsamina-alindi,955347)

varmı işin adlı ? tüvün sitesinde bir açıklama yok

buzel
09-06-2021, 14:17
Arac muayenesi de af kapsamına alındı (https://t24.com.tr/haber/arac-muayenesi-de-af-kapsamina-alindi,955347)

evet çıkmış

TUVTURK Duyuruları-TUVTURK Arac Muayene İstasyonları (https://www.tuvturk.com.tr/duyurular.aspx?url=duyurular/arac-muayene-gecikme-cezalarinda-yeniden-duzenleme.aspx)

AliGizda
09-06-2021, 14:42
2 hafta önce hafta sonu (sokağa çıkma yasağında) Dudullu istasyonuna gittim. Randevum 16:45' deydi, içeride o kadar araç vardı ki park etmeye yer yoktu. Parayı yatırdıktan sonra egzos muayenesini yaptırdım, ön tarafa geri geldiğimde yine park yeri yoktu. Araçların önüne park edip beklemeye başladıktan 5 dakika sonra ismim anons edildi, çağrıldığım kanala aracı teslim edip muayenin tamamlanması 1 saat sürmedi.

Seneler sonra ilk kez muayeneye gittim ve bu kadar hızlı biteceğini hiç düşünmüyordum.

O kadar araç ve yığınla insan orada ne demeye bekliyordu anlamış değilim.

kelalper
10-06-2021, 09:52
Zonguldak kilimli TUV sağ olsun benim arka stopların canına okudu. Arka sinyaller kırmızı yanıyor diye ağır kusur yazdı bunları değiştirmen gerek dedi. Lan orjinal parça diyorum yok film var bunda dedi. Dalga mı geçiyorsun diyorum yoo bak kanıtliim dedi gitti falçata getirdi çizdi filmi kaldırmaya çalışıyor ama film yok tabii. Çizik kaldı öyle stopta. Ne olursa olsun amber rengi yanacak böyle olmaz dedi. Lan sanayiye gittim turuncu kaplatiim orayı diye turuncu filmi 3 kat üst üste koydum hala kırmızı yanıyor. Kaplamadan geri gittim müdürleri ile konuştum yaw arkadaş bu parça orjinal araba 99da böyle ithal edilmiş o zaman ki mevzuatta yoksa benim suçum ne nereden bulucam amber rengi al aç bak interneti hep kırmızı bu. corvette de amerikanlarda kırmızı onlar nasıl oluyor dedim. Onların izni var dedi. Senin lamban kırmızıdır dedi. Yoo şeffaf dedim açtı baktı şeffaf camlı lamba. Alla alla dedi resmini çekti genel merkeze soralım dedi. 2 saat sonra cevap geldi bazı italyanlarda kırmızı olabiliyor sorun yok diye. Yeniden içeri aldılar yeniden A dan Z ye herşeye baktılar öyle geçtim. Ama arka stopunda bi tarafına koydular

berko
10-06-2021, 23:22
Bugün muayenede araç üzerinde şerit var diye ağır kusur yazıldı. %30 unu geçmiyor farklı renk, mevzuata uygun dedim, bir önceki muayenede de böyle geçtim dedim. Mevzuat değişti ya Fulya faturası getir ya da söktür getir dediler. Var mı böyle bir mevzuat değişikliği? Mini cooper kaput ve bagaj şeridi çok kalın değil, geçilmiyor mu artık? Yoksa gittiğim istasyonun işgüzarlığı mı?

Chn53
11-06-2021, 07:51
Bugün muayenede araç üzerinde şerit var diye ağır kusur yazıldı. %30 unu geçmiyor farklı renk, mevzuata uygun dedim, bir önceki muayenede de böyle geçtim dedim. Mevzuat değişti ya Fulya faturası getir ya da söktür getir dediler. Var mı böyle bir mevzuat değişikliği? Mini cooper kaput ve bagaj şeridi çok kalın değil, geçilmiyor mu artık? Yoksa gittiğim istasyonun işgüzarlığı mı?

istasyon değilde muhtemelen çalışanla ilgili diye düşünüyorum , mevzuat değişikliği ile ilgili bilgim yok ama 1 sene kadar önce istanbul yolu tüv den siyah şeritli mini cooper ile geçtik sorunsuz

erhanarici18
11-06-2021, 08:32

hemde hemen yürürlüğe girmiş dün randevu aldım 2 sene 2ay geçmiş araca 32 lira ceza çıktı

AliGizda
11-06-2021, 08:41
hemde hemen yürürlüğe girmiş dün randevu aldım 2 sene 2ay geçmiş araca 32 lira ceza çıktı

Ben 10 gün gecikme için 20 liraya yakın ceza bedeli ödedim.
Devlet cidden hiç hak yemiyor.

Killah
11-06-2021, 08:50
Benim de yarin 13:45 Kurtkoy randevum var. Kartla odeme almiyorlar diyenler olmus, sitesinde de tam tersi yaziyor. Acaba guncel bilgi verebilecek var midir?

Hondafatih
11-06-2021, 08:52
normal far ampulu yerine limon sarısı olan far ampülünden kaldım :/

Chn53
11-06-2021, 09:03
Benim de yarin 13:45 Kurtkoy randevum var. Kartla odeme almiyorlar diyenler olmus, sitesinde de tam tersi yaziyor. Acaba guncel bilgi verebilecek var midir?

kartla ödeme alıyolar ama vade farkı çıkıyor

EREN34
11-06-2021, 09:23

Üşenme, mevzuat.gov.tr den karayolları kanununu oku derim. İlgili maddeyi bul. Sonra Tüvtürk Genel Müdürlüğe mail at durumu anlat.

İstasyonların iş güzarlığı oluyor. Eğer merkez kanuna rağmen söktür derse, o zaman "sizi uygun olmayan araca ok verdiğiniz için şikayet edeceğim" de ve gerçekten de git dava dosyasını açtır.

Ben böyle şeyleri hayatta affetmem ve sabırla uğraşırım xD

EREN34
11-06-2021, 09:24
Üşenme, mevzuat.gov.tr den karayolları kanununu oku derim. İlgili maddeyi bul. Sonra Tüvtürk Genel Müdürlüğe mail at durumu anlat.

İstasyonların iş güzarlığı oluyor. Eğer merkez kanuna rağmen söktür derse, o zaman "sizi uygun olmayan araca ok verdiğiniz için şikayet edeceğim" de ve gerçekten de git dava dosyasını açtır.

Burada bir önceki muayeneden bahsediyorum

tolga_55
11-06-2021, 11:23
Araç muaynesi konusunda yardımcı olabilecek biri var mı? Çekme belgeli. Ancak bazı parçaları için gürcüye götürmem gerekiyor.

srkns
11-06-2021, 12:04

Maalesef doğru bilgi.
Herhangi bir boyacida (tutar önemli degil) fatura getirirseniz cift renk olarak tespit muayenesi yapilip ruhsata işleniyor veya sokmeniz gerekiyor

Ornek Renault captur fabrikasyon tavan farkli renk, ruhsatta tek renk yazdığından ağır kusur sayılıyor ve kalıyor..
Tolerans sıfır.. çünkü merkezden denetim yapilirken rastgele geçmiş bir zaman kamera kaydi açılıyor ve bu tip ve ağırlıklı olarak modifiyeli araçlar seçilip evraklari inceleniyor neden kusur yazılmadığı sorgulanıp, ortada bir art niyet aranıyor. Kimse de risk almamak için eş, dost, tanıdık da olsa görmezden gelemiyor.

berko
12-06-2021, 21:58

Valla uğraşmasına uğraşılır da vakit ve çelik gibi sinir gerektiriyor bu ülkede hakkını aramak :) Çalışanların başındaki adam ile konuştuk baya, dedim neden geçirdiniz 2 sene önce diye, mevzuat değişti dedi, göster dedim yeni mevzuatı kaldı öyle :) Merkezden yapılan denetimler daha sıkı artık, mecburuz falan diye açıklamaya çalıştı sonrasında.

Maalesef doğru bilgi.
Herhangi bir boyacida (tutar önemli degil) fatura getirirseniz cift renk olarak tespit muayenesi yapilip ruhsata işleniyor veya sokmeniz gerekiyor

Ornek Renault captur fabrikasyon tavan farkli renk, ruhsatta tek renk yazdığından ağır kusur sayılıyor ve kalıyor..
Tolerans sıfır.. çünkü merkezden denetim yapilirken rastgele geçmiş bir zaman kamera kaydi açılıyor ve bu tip ve ağırlıklı olarak modifiyeli araçlar seçilip evraklari inceleniyor neden kusur yazılmadığı sorgulanıp, ortada bir art niyet aranıyor. Kimse de risk almamak için eş, dost, tanıdık da olsa görmezden gelemiyor.

Aracı aldığım kişi borusandan alınmış şeritlerin faturasını vermişti, ama ne şeridin rengi ne de araç plaka bilgisi var. Sadece şeridin parça numarası ve açıklama olarak kaput şerit vb gibi ifade var. Bunla da problem yaratırlar belki diye bagajdaki şeritlerin biri deforme olmuştu, onu yeniletip bir fatura alacağım folyocudan. Muayene ağır kusur yazdığı için 1 ay içinde gel ücretsiz olarak işleyelim dediler, faturayla götüreceğim tekrar artık.

EREN34
14-06-2021, 08:39
Valla uğraşmasına uğraşılır da vakit ve çelik gibi sinir gerektiriyor bu ülkede hakkını aramak :) Çalışanların başındaki adam ile konuştuk baya, dedim neden geçirdiniz 2 sene önce diye, mevzuat değişti dedi, göster dedim yeni mevzuatı kaldı öyle :) Merkezden yapılan denetimler daha sıkı artık, mecburuz falan diye açıklamaya çalıştı sonrasında.

Keyif senin tabi :)

Aslen 2.0 olan aracı gümrükten çıkartırken 1.4 diye çıkarmışlar. Araç Motorsuzdu. Kendi motorunu koydum. İş işletme için son muayeneye geliğinde Tüv-Türk kendi adres gösterdiği yerden fren yeterlilik istedi, muayene etmedi vs. Aynı kaset çalınmıştı. Kanun değişti.

Sonuç: Araca fren testi yaptırmadan muayeneden geçti gitti.

Öyle bi anlatasım geldi nedense :)

Burak-Akın
21-06-2021, 11:51
Muayeneyi 8 ay gibi geciktirdim, kpss sınavını bekliyorum atlattıktan sonra hemen gidip yaptıracağım. Önceden elmadağ'a götürüyordum, gitmeyeli baya oldu. Ankara'da var mı önerisi olan ? egzozu orjinale çevirip gideceğim de, önlerde coil var biraz basık duruyor sadece.

picasso
21-06-2021, 13:12
bi arkadaşımın aracı var 4 yıldır yatıyodu vizesi yoktu. af gibi bişey gelmiş diyolar vizede indirim olur mu götürsek.

Jön Türk
22-06-2021, 09:04
bi arkadaşımın aracı var 4 yıldır yatıyodu vizesi yoktu. af gibi bişey gelmiş diyolar vizede indirim olur mu götürsek.

7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu | Gelir İdaresi Başkanlığı (https://www.gib.gov.tr/node/152799)

7326 yapılandırma kanunu 31 Ağustos son başvuru

fanatik
08-07-2021, 07:31
Günaydınlar,
Binek araçlarda DOT - lastik üretim tarihine dikkat ediyorlar mı?
Muayene tarihinde dişleri oldukça iyi durumda ama 4 yılı 5-6 ay geçmiş lastikler sorun olur mu?

buzel
08-07-2021, 07:55
Günaydınlar,
Binek araçlarda DOT - lastik üretim tarihine dikkat ediyorlar mı?
Muayene tarihinde dişleri oldukça iyi durumda ama 4 yılı 5-6 ay geçmiş lastikler sorun olur mu?

sorun olmaz bakmıyorlar

O.Ozgur
08-07-2021, 18:48
Benim aracımın da muayene zamanı geldi ama üzerinde sparco r100 koltuklar var. Bu koltuklarla muayeneden geçiyor mu araç daha önce tecrübe eden var mı?

Grimlord
09-07-2021, 10:55
Benim aracımın da muayene zamanı geldi ama üzerinde sparco r100 koltuklar var. Bu koltuklarla muayeneden geçiyor mu araç daha önce tecrübe eden var mı?

Kızaklarda sıkıntı yoksa ve katlanıyorsa sanırım geçiyor diye hatırlıyorum ama yine de yanlış yönlendirmeyeyim.

Dynatech
09-07-2021, 13:16

Aynı koltuklarla Şile Tuv den geçirmemişlerdi beni. Emanet orj langır lungur koltuklarla gittim tekrarına , bakmadan geçirdiler. Mantık ve insiyatif sıfır heriflerde.

eFe_RS
14-07-2021, 20:44
Benim bu lastik ebatları ile alakalı sorum olucaktı, 2012 2 Ağustos tarihinde Muayene randevum var passat variant aracımı orjinal ölçüleri 215-55-16 ve bir önceki muayeden orjinal ölçülerle geçtik şimdi üzerinde 235-40-18 takıcaz bu ölçülerle sıkıntı yaşarmıyız.bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim

aslanneron
15-07-2021, 09:03
silivri kavaklık tüv den 11 hafif kusurla geçirdiler saolsunlar ben geçmesinin pek olası oldugunu düşünmüyordum aracın adam bandrolü yapıştırınca şok oldum :D:D birde gecikme zammı indirimi var kaçırmayın 17 ay gecikme için 22 lira aldılar :D

Arda_7
22-10-2022, 20:54
Arkadaşlar merhaba f30 aracım var . Jantlarim konkavli 19 inch ölçüde kapıdaki etikette yazan ebatlarda lastiklerim mevcut. Arka taraf camurluga sıfır duruyor. Muayenede jantin camurluktan içerde olması gerekiyormuş . Bilgisi olan var mı ? Bildiğiniz muayene icin Anadolu yakasında muayene icin jant lastik kiralama yapan yer var mı?

drago
22-10-2022, 22:00
Hafta başında muayeneye girdim çıktım

Ön cam, şoför ve yolcu camları mavi renk filmliydi, kusur yazılmadı.

eminkilic61
14-11-2022, 14:21
Hafta başında muayeneye girdim çıktım

Ön cam, şoför ve yolcu camları mavi renk filmliydi, kusur yazılmadı.

bende tam bunu sormaya geldim.
cam fimlerim dışardan bakılınca 'zindan' denilecek kıvamda ama içerden bakınca baya açık film gibi duruyor, görüş olarak sıkıntı yok.
ön film solargard charcoal 35 olması lazım.

bakalım ne kadar zorluk çıkaracaklar?

drago
14-11-2022, 15:54
cam fimlerim dışardan bakılınca 'zindan' denilecek kıvamda ama içerden bakınca baya açık film gibi duruyor, görüş olarak sıkıntı yok.

Benim araç konusundaki fotolardan belli oluyor mudur bilmiyorum, sonuçta fotoda olandan koyu çıkması doğal ama benim arabada film var mı yok mu belli bile olmuyor, ondan da anlamayıp kusur vermemiş olabilir

CüneytIşıkkent
14-11-2022, 15:54
O biraz da istasyonun insiyatifi sanırım şuana kadar her defasında ön cam dahil bütün arabalarım için hafif kusur yedim :)

eminkilic61
15-11-2022, 10:20
O biraz da istasyonun insiyatifi sanırım şuana kadar her defasında ön cam dahil bütün arabalarım için hafif kusur yedim :)

evet, kime sorsam öyle dedi. şanş işi :(

Evrenoz
15-11-2022, 10:26
Spacer ( arka 15mm ön 12 mm ) muayeneden geçiyor mu?

PiscocuK
15-11-2022, 10:31
Dün annemin aracını götürdüm kaldım.Sol ön tekerde minik bir balon oluşmuş ağır kusurmuş.Sizlerinde bilgisi olsun.
Onca arabaya bindim en stressiz Tüv olacak derken kaldım :)

Aliburakb
15-11-2022, 11:23
bende şahini muayeneye götürdüm aracımda sonradan takılma noktalı cam var sadece arka 3 cam noktalı ön camların sadece çevresi siyah şeritli bilgisi olanlar vardır muhakkak raporda sonradan film çekilmiş hafif kusur yazıldı :) ben 215-50-13 lastikle muayeneden kaldım arkadaşım aynı jant lastikle geçti :) tamamıyle istasyondan istasyona değişken durumlar var.

eminkilic61
15-11-2022, 12:32
Benim araç konusundaki fotolardan belli oluyor mudur bilmiyorum, sonuçta fotoda olandan koyu çıkması doğal ama benim arabada film var mı yok mu belli bile olmuyor, ondan da anlamayıp kusur vermemiş olabilir

koyu filmlerimden önce lumarr air serisi film vardı tüm camlarda, filmi kusur diye yazmamışlardı bile :D

eminkilic61
15-11-2022, 12:33

lastik hizası çamurluk içindeyse geçmesi lazım ama yine şansa kalmış bir konu diye biliyorum

berkaym
15-11-2022, 12:36

ön 10 arka 20mm takılı poloda geçtim, tek kusur cam filmiydi :D

BARR
15-11-2022, 12:40

Geçiyor sevgili SmokeA3

Aliburakb
15-11-2022, 13:07
bende octavia ile geçtim spacer varken

Evrenoz
16-11-2022, 07:56
lastik hizası çamurluk içindeyse geçmesi lazım ama yine şansa kalmış bir konu diye biliyorum

ön 10 arka 20mm takılı poloda geçtim, tek kusur cam filmiydi :D

Geçiyor sevgili SmokeA3

bende octavia ile geçtim spacer varken

Çok teşekkürler

Peki mesela SS egsos taktım sadece son susturucu? Kafalar falan şuanki gibi. egsos da araç için 1e1 olandan
Kaşınmaya gerek var mı yoksa muayene sonrası mı takmak lazım

asmisinsan
16-11-2022, 08:12

ön ve yan camlarda solarg cam filmi var hafif kusur yazmışlardı (agustos ayında geçtim)

eminkilic61
16-11-2022, 08:17
Çok teşekkürler

Peki mesela SS egsos taktım sadece son susturucu? Kafalar falan şuanki gibi. egsos da araç için 1e1 olandan

2020 g20 320i üzerinde katalizör ve son susturucu varken geçti
opf ve orta susturucu sökülüydü, krom boru çekilmişti

benim komple stok egzoz sistemime bunda eksik susturucu var diye olay çıkarmışlardı, zar zor ikna etmiştim
(katalizör, orta susturucu, son susturucu üzerindeyken araç gürültülüymüş. 2.0 tsi olduğu için olabilir mi? :D )

egzoz işinde biraz sese bakıyorlar, ben olsam muayeneden sonra takarım

berkaym
16-11-2022, 08:24
Çok teşekkürler

1.0 tsi polo ile orta susturucu iptal olarak geçtim sonraki tüvde aynı araba aynı egzoz laf ettiler :D susturucu varsa birşey demiyorlar genelde

d3n1s
16-11-2022, 08:33
Çok teşekkürler

bir aralar krom kazanli egzozlara takiklardi. Ben olsam sansa birakmaz, muayene sonrasi takardim.

mhmtyyl
16-11-2022, 08:49
hadımköye gitmişmiştim hiçbişeyini ellemedim baya bi kusur yazdı ama geçti :) mümkünse kapanışa yakın randevu al :D

Buna bende katılıyorum, kapanışa yakın oldu mu fazla detaya bakmıyorlar mı desem. "iş bitsin de gidek hadi" modundalar galiba.

Aliburakb
16-11-2022, 10:24
Çok teşekkürler

bu işte bence yine istasyon ile alakalı bir durum ben olsam riske atmazdım. malesef hiçbir şeyin standartı yok istasyonlarda.

rahmitanir
18-11-2022, 21:55
Carsamba gunu MiTo'yu muayeneye goturdum. Ancak hikayeye 2 yil onceki muayene ile baslayacagim.

2 yil onceki muaynede, araci o gun oldugu hali ile muayneye goturmustum. Goze carpan ilk modifikasyonlar, spor cat, yay ve amortisor, gt1446 turbo, acik hava filtresi, meth kit, kule ve sasi gergileri, arac ici sensorler ve gostergeler vesaire seklinde idi. O gun Cigli'deki Tuvturk istasyonuna gitmistim ve resmen bana ecel terleri dokturmuslerdi.

Basta meth kiti goren genc tuvturk gorevlisi arkadas konuyu bir sekilde amirlerine falan bildirdi ki, bir anda araba basinda abartisiz 10 yetkili toplandi. İlk anda uygun bir dille aracin mevzuata uygun oldugunu falan anlatmaya calismistim ama ozellikle araclara muayneyi yapan genc arkadaslarin fazla agresif oldugunu sezince, zaten gergin olan ortami daha da kotuye goturmemek icin hemen geri adim atmip, sadece olanlari izlemistim. Oyle ki, genc bir gorevli,o sira benim degil, yandaki arabayi muayene etmesine ragmen, yuksek sesle "turbosuna iyi bakin, o da orijinal olmayabilir, oradan da birakin" seklinde bagiriniyordu.

Kanala 3 kere tekrar tekrar beni alip, ozellikle egzoza cok bakmislardi. Oem olarak tek susturucuya sahip MiTo icin, sozum ona benzinlide en az iki susturucu zorunlu diye ezbere bilgiye takilmislardi. İsin tuhaf yani ise, egzozda degistirmedigim tek yer susturucu ve spiralden sonraki borulardi. Spiral ve oncesini, cat da dahil olacak sekilde degistirmistim. En son yasi da diger calisanlara gore yuksek olan bir yetkili kanalda egzoza asagidan dakikalarca bakip, orta susturucu olmasi gereken yerde kaynak izi gormeyince, aracin orijinalden tek egzoz olduguna ikna olup, beni sadece meth kitten (yakit sisteminde tadilat maddesi ile) muayeneden birakmislardi. Akabinde oradaki bir baska yonetici ile ilimli dozda konusup, meth kiti sokup tekrar gelmem konusunda anlasmistik. Sadece 1,5 saat icinde meth kitin depo, pompa ve nozzle'ini sokup tekrar geldigimde muayneden gecmistim.

Tek gunde konuyu cozmustum ama magruz kaldigim muameleden cok cok rahatsiz olmustum. Ozellikle de zamaninda govdesi catladigi icin gt1446 turboya gectigim, bulunamayan oem vl38 turbonun degistirildigine dair sisteme bir tek not dusulse, cok cok ciddi sikinti yasayacagim kesin. O sebeple bu seneki vize oncesinde arabayi mumkun oldugunca oem hale cevirip, vize yerini de İzmir'de her hangi bir ilce yerine manisa merkez seklinde randevu aldim.

Vize oncesi, arabanin mumkun oldugunca dikkat cekmemesi icin yaptigim degisiklikler:

Acik hava filtresini komple sokup, oem filtre ve kazanini taktim.
Coilleri mumkun olan en yuksek seviyeye getirdim.
Meth kitin pompa, depo ve nozzle'ini soktum.
Arka viraj demirini soktum
Arka kule gergisini soktum
Sueucu koltugundaki, sadece pist gunlerinde kullandigim 4 nokta kemeri soktum
Mbc ve onu kontrol eden selonoid valfi soktum.
Oct ve tum baglantilarini sokup, yerine oem karter havalandirmayi taktim.

Muayeneye giderken kaput alti su sekilde gozukuyordu:
https://i.hizliresim.com/lhy5qpp.jpg (https://www.hizliresim.com/lhy5qpp)

Muayene oncesinde, ek olarak lpg sokumu icin proje cizimi, tse onayini da yaptirip, gerekli belgeleri Tuvturk'e ilettim.

Carsamba gunu Manisa'daki muayene esnasinda gorevli arkadasin tek yorumu "abi herkes lpg, takar sen sokuyorsun ya" seklinde sprili bir tavirdi, gulumseyerek eyvallah dedim kendisine.

Sadece 5 dk sonra ise cikis tarafinda ayni arkadas hayirli olsun deyip arabayi teslim etti.

Yani Tuvturk'un kesinlikle standart bir uygulamasi var diyemiyorum. Cunku 2 sene once beni dakikalarca ugrastirdiklari egzoz konusunda bu aefer tek kelime bahsedilmedi. Burada arac sahibi olarak yapabilecegimiz tek sey, karsiya mumkun oldugunca minimum seviyede dikkat dagitacak modifikasyon sunmak. Oem gorunumlu bir kaput altinda gorevliler de bir sey aramadan, konuyu kapatiyorlar. Ama tabi o gorevlinin de ruh hali sizin o anki sansiniza bagli.

marikan
21-06-2024, 11:18
Sonradam takılan xenon artık muayeneden geçiyor mu? Bilgisi olan var mı? Böyle bir şey duydum.

turboman
21-06-2024, 14:59
Sonradam takılan xenon artık muayeneden geçiyor mu? Bilgisi olan var mı? Böyle bir şey duydum.
Benim araçta sonradan takılan bixenon var geçmiyor,sadece ampülünü söküp içine h7 düz sarı ampül takıp geçiyorum. Ama led ampul olursa geçer içindeki

Ormanci
24-06-2024, 08:49
Tuvturk Pazar günü işini ne zaman kaldırdı yav, ne güzel pazar erkenden gidip hallediyordum, muayene zamanı geldi randevu alamadım mecbur Ctesi sabahı gideceğim.

janet
02-07-2024, 16:33
iyi günler
Yeni 2021 model bir ara. aldık aracın ilk tescil tarihi 01.10.2021
aldığımızda muayyene yapılmış olduğunu söylediler zaten ilk tescil tarihinden de 3 yıl geçtiği için yapılmış olduğuna emin oldum ancak hangi ayda yapıldı bir sonraki muayyene tarihi ne zaman göremiyorum.Nereden görebilirim?
e devlet araçlarım sekmesinde muayene rapor no istiyor en son muayene yi görebilmemiz için.
Tüvtürk ün sitesinde de yine muayyene rapor no istiyor plaka harici.
SMS bizden önceki sahibine gittiği için göremiyoruz nasıl öğrenebiliriz bilginiz var mı?

atamanugur
02-07-2024, 16:57
iyi günler
aldığımızda muayyene yapılmış olduğunu söylediler zaten ilk tescil tarihinden de 3 yıl geçtiği için yapılmış olduğuna emin oldum ancak hangi ayda yapıldı bir sonraki muayyene tarihi ne zaman göremiyorum.Nereden görebilirim?
e devlet araçlarım sekmesinde muayene rapor no istiyor en son muayene yi görebilmemiz için.
SMS bizden önceki sahibine gittiği için göremiyoruz nasıl öğrenebiliriz bilginiz var mı?

Ruhsatın sağ yaprağında, (Z.2)DİĞER BİLGİLER kısmında mua.geç.trh: yazması gerekiyor. Oraya bakıp kontrol edebilirsiniz.

DOHC
02-07-2024, 18:06
iyi günler

Daha Ekim 2024 gelmedi ki. Bence muayene yapılmamış olabilir o arabaya.
Plakada TUVTürk etiketi va rmı?

Oguzhan.Ozturk
03-07-2024, 09:56
İstanbul Mimarsinan'da muayene girdim, arabayı bırakmak için ellerinden geleni yaptılar dışarı çıkarıp arabayı çapraza aldılar, coilover var zaten kaldırsaydın diyip bıraktılar, farlarım düzgündü onada hafif kusur yazdılar daha sonra Çatalca'ya gittim oradaki çocuk egzoza taktı kafayı , bırak dedim kardeşim ne egzozu kaldırdık arabayı leylek gibiyiz dedim güldü farları kontrol edip far yazan kusurları sildi ve 2 sene daha bu sancılı süreçten kurtulduk..

Aracımda mercekli farlar var sisler, kısalar uzunlar hepsi led xenon sıkıntı çıkmadı.

mcemrek
03-07-2024, 12:19
İstanbul Mimarsinan'da muayene girdim, arabayı bırakmak için ellerinden geleni yaptılar dışarı çıkarıp arabayı çapraza aldılar, coilover var zaten kaldırsaydın diyip bıraktılar, farlarım düzgündü onada hafif kusur yazdılar daha sonra Çatalca'ya gittim oradaki çocuk egzoza taktı kafayı , bırak dedim kardeşim ne egzozu kaldırdık arabayı leylek gibiyiz dedim güldü farları kontrol edip far yazan kusurları sildi ve 2 sene daha bu sancılı süreçten kurtulduk..

Aracımda mercekli farlar var sisler, kısalar uzunlar hepsi led xenon sıkıntı çıkmadı.

en son mimarsinan da girdim sorunsuz geçmişti. demek artık orada da işler değişmiş.

Oguzhan.Ozturk
03-07-2024, 12:26
en son mimarsinan da girdim sorunsuz geçmişti. demek artık orada da işler değişmiş.

İçeride önden ve arkadan arabayı alttan hidrolikle kaldırıp birşeyler denediler anladım zaten bi .... çıkaracaklarını dışarı alıp uğraştılar boşa bırakmayın boşa para harcatmayın dedim çamurluğa sürtüyor dedi, e bi zahmet o kadar uğraşırsan sürter dedim ama malesef boşa coili yükseltmeye para verdim + benzin..

BRKBRDL
05-02-2025, 23:09
Selamlar

Aralıkta muayenem bitti vakit darlığından ve arabadaki bir takım kablolama işlerinden kaynaklı ancak götürebilecek hale getirdim. Sorum şu; kapı döşemeleri ve konsoldaki trimlerin eksikliği muayeneye engel midir? Emniyet açısından kapı kolu ve kilidinin kolaylıkla ulaşılabilmesi için döşemelerin üzerinde olması gerekli olacağını düşünüyorum ama hareket etmeden önce danışmak istedim

Evrenoz
06-02-2025, 08:58
arabayı muayeneye yolladım.

Öncelikle downpipe'ı söktüm, orjinal cat'ı taktım. ACT susturucsu iptaldi, yerinde düz boru vardı. Onu ellemedim, öyle iptal kaldı.
sonda kocaman supersprint vardı, onu da çıkarmadım. zira orjinal cat ve supersprint varken arabadan çıt çıkmıyor.

Stoplarda gizli özellik açıktı, çok önem veriyorlarmış. onu da düzelttim.

Jantlar 19, ve bilstein coiloverlar dibine kadar basıktı. Bilstein'ların dibi, sokak terminolojisi ile dip değil. ön tarafa kağıt girecek kadar boşluk oluyor, o kadar.

Muayenede en çok basıklığa takılmışlar. ben spacer desteği ile de tam tadında bir düşüklükte tuttuğumdan sağ/sol çevirmede sürtmüyordu. uğraşmışlar, bakmışlar ama sürtmeyince geçer not vermek zorunda kalmışlar.

Ezcümle sorunsuz geçti.

https://i.hizliresim.com/o4s323v.jpg (https://hizliresim.com/o4s323v)

DOHC
24-02-2025, 15:57
Arac muayenesini artık TUVTURK yapmayacak: İhaleyi kazanan yeni şirket belli oldu - Sozcu (https://www.sozcu.com.tr/arac-muayenesini-artik-tuvturk-yapmayacak-ihaleyi-kazanan-yeni-sirket-belli-oldu-p142670)

aslan
24-02-2025, 16:00
Desene daha çok koyacaklar

TarikS
25-02-2025, 07:39
Ağustos 2026'ymış yeni firmaya geçişi.

Dünyanın farklı bölgelerinde muayene işi yapan firmalar devralmış, uygulamada daha iyiye gider mi bilinmez ama gün sonunda tekel olarak kalacakları için olan yine vatandaşa olur muhtemelen.

fthdrn
25-02-2025, 08:02
Değişim masraflarını fiyatlara yansıtırlar çünkü muz cumhuriyetindeyiz

Ormanci
25-02-2025, 08:22
Ülkedeki "mış gibi" yapılan işlerden bir tanesi daha.

Zaten uzun süre önce muayene işini o çok eskiden "sadece ruhsatın gidip geldiği" hale çevirdiler bile.

İsterse dünyanın en bilmemne firması alsın. Hiç bi mikim olmayacak.

KÖROĞLU
25-02-2025, 08:51
arabayı muayeneye yolladım.

Öncelikle downpipe'ı söktüm, orjinal cat'ı taktım. ACT susturucsu iptaldi, yerinde düz boru vardı. Onu ellemedim, öyle iptal kaldı.
sonda kocaman supersprint vardı, onu da çıkarmadım. zira orjinal cat ve supersprint varken arabadan çıt çıkmıyor.

Stoplarda gizli özellik açıktı, çok önem veriyorlarmış. onu da düzelttim.

Jantlar 19, ve bilstein coiloverlar dibine kadar basıktı. Bilstein'ların dibi, sokak terminolojisi ile dip değil. ön tarafa kağıt girecek kadar boşluk oluyor, o kadar.

Muayenede en çok basıklığa takılmışlar. ben spacer desteği ile de tam tadında bir düşüklükte tuttuğumdan sağ/sol çevirmede sürtmüyordu. uğraşmışlar, bakmışlar ama sürtmeyince geçer not vermek zorunda kalmışlar.

Ezcümle sorunsuz geçti.

https://i.hizliresim.com/o4s323v.jpg (https://hizliresim.com/o4s323v)

dp'ı neden söktük ? ben 2-3 aracını dp üzerinde iken geçirdim. 2 muayene de 2024 yılı içinde yapıldı. Hatta birtanesi 10. ay da.

Bu konuda bir değişiklik mi var bilmediğimiz ?

Evrenoz
25-02-2025, 09:02
dp'ı neden söktük ? ben 2-3 aracını dp üzerinde iken geçirdim. 2 muayene de 2024 yılı içinde yapıldı. Hatta birtanesi 10. ay da.

Bu konuda bir değişiklik mi var bilmediğimiz ?

İlk aldığımda DP üzerinde içi boş kat / susturucu gibi bir parça vardı. ben onu kesip komple düz yaptım.

DP dursa hem ses çıkıyordu, hem hiç kat olmayacaktı, hem de fark edilir bir koku vardı.
Manifolddan sona kadar sadece ortada freeflow ufak bir susturucu ve sonda supersprint ile geçmez diye düşündüm.

KÖROĞLU
25-02-2025, 09:03
İlk aldığımda DP üzerinde içi boş kat / susturucu gibi bir parça vardı. ben onu kesip komple düz yaptım.

DP dursa hem ses çıkıyordu, hem hiç kat olmayacaktı, hem de fark edilir bir koku vardı.

Anladım, dp yaptım bende şimdi 2.0tdi'a seneye muayene var, inceden de koku var tabi. Bakalım deneriz şansımızı sök taka gerek kalmadan geçeriz umarım.

Evrenoz
25-02-2025, 09:10
Anladım, dp yaptım bende şimdi 2.0tdi'a seneye muayene var, inceden de koku var tabi. Bakalım deneriz şansımızı sök taka gerek kalmadan geçeriz umarım.

Egsoscunun sökmesine gerek yoksa,kelepçeli sistem ve mekanik garajlar sökebiliyorsa çok dert değil aslında
ama sökmek için illa egsoscu gerekiyorsa o sıkıntı.
En kötü dediğin gibi girersin, kalırsan gidersin sökmeye. Benim kaldıktan sonra sökme vaktim olamayacağından baştan söktüm :)

KÖROĞLU
25-02-2025, 09:16
Egsoscunun sökmesine gerek yoksa,kelepçeli sistem ve mekanik garajlar sökebiliyorsa çok dert değil aslında
ama sökmek için illa egsoscu gerekiyorsa o sıkıntı.
En kötü dediğin gibi girersin, kalırsan gidersin sökmeye. Benim kaldıktan sonra sökme vaktim olamayacağından baştan söktüm :)

Bu yüzden RS de flanş kestirmiştim, sürekli o bölge de kaynak işi çok riskli geliyor. + boruların da iç çaplarını bozuyor bence.

Şimdiki sistem direkt turbo dan alta kadar, tam olarak aşağıdaki ürün.

VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI SPİRALLİ DOWNPİPE
: PERFORMANS EGZOZLAR : Downpipe : VOLKSWAGEN : VW PASSAT : Egzoz Sepeti (https://www.egzozsepeti.com/urun/volkswagen-passat-20-tdi-spiralli-downpipe_9780.aspx?CatId=1515)

Ama sıkıntı şu, DPF i 2 ye böldüler sökmek için. Bir de travers vs işi var oldukça dert. Umarım kalmayız seneye.

CloudGrey
25-02-2025, 09:40
1. bölge için verdikleri rakam 830M dolar
2. bölge için verdikleri rakam 890 M dolar

Toplamda tüm türkiyede istasyonlar için adamlar ihaleye 1.7MİLYAR DOLAR Vermişler.

1.7 MİLYAR DOLAR

ilk düşünmeniz gereken acaba bizi nasıl s*kecekler ???

fthdrn
25-02-2025, 09:46
Bu yüzden RS de flanş kestirmiştim, sürekli o bölge de kaynak işi çok riskli geliyor. + boruların da iç çaplarını bozuyor bence.

Şimdiki sistem direkt turbo dan alta kadar, tam olarak aşağıdaki ürün.

VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI SPİRALLİ DOWNPİPE
: PERFORMANS EGZOZLAR : Downpipe : VOLKSWAGEN : VW PASSAT : Egzoz Sepeti (https://www.egzozsepeti.com/urun/volkswagen-passat-20-tdi-spiralli-downpipe_9780.aspx?CatId=1515)

Ama sıkıntı şu, DPF i 2 ye böldüler sökmek için. Bir de travers vs işi var oldukça dert. Umarım kalmayız seneye.

dp kabak gibi gözüküyor mu bakıldığında ?
Bütün araçlarım ile dp / düz boru / varex şeklinde istanbulda muayneden geçtim.

Egzost muayenesini 3-5 gün evvelinden başka bir yerde yaptırıyordum tabi.

Haziranda da benim var DP / düz boru / supersprint son susturucum var bakalım ne olacak. Beni düşündüren egzost değilde kaput içindeki görsel değişikliklere takılıyorlar.

KÖROĞLU
25-02-2025, 09:59
dp kabak gibi gözüküyor mu bakıldığında ?
Bütün araçlarım ile dp / düz boru / varex şeklinde istanbulda muayneden geçtim.

Egzost muayenesini 3-5 gün evvelinden başka bir yerde yaptırıyordum tabi.

Haziranda da benim var DP / düz boru / supersprint son susturucum var bakalım ne olacak. Beni düşündüren egzost değilde kaput içindeki görsel değişikliklere takılıyorlar.

Valla c5 ve ds le gittim hepsinde öndeydi dp da tam tabiri ile kabak gibiydi. Tdi da arkada ama altına giren adam krom boruyu net görür. Yaşayıp görelim.

arda35
25-02-2025, 11:02
Ağustos 2026'ymış yeni firmaya geçişi.

Dünyanın farklı bölgelerinde muayene işi yapan firmalar devralmış, uygulamada daha iyiye gider mi bilinmez ama gün sonunda tekel olarak kalacakları için olan yine vatandaşa olur muhtemelen.

Genel muayene işi asla ve asla servislere bırakılmamalı.
Egzoz muayenesinde olduğu gibi yetkiyi kötüye kullanacakları aşikar. Bugün dumanlı araçları egzozdan nasıl geçiriyorlarsa avantayı bulduktan sonra yürümekte zorlanan araçları bile geçirirler. Daha çok kâr etmek için sağlam freni kusurlu gösterip servisten para kazanmaya çalışırlar.

Özetle muayene işi tekel olarak kalmalı. Tüv ve yeni firmanın daha iyi denetlenmesi lazım sadece. İstasyonlar arasında, aynı istasyonun kendi uygulamalarında bile büyük tutarsızlıklar mevcut.