Orijinalini görmek için tıklayınız : 94 civic si benzin göstergesi sorunu
fatihdurutuna
06-11-2015, 23:40
arkadaşlar merhabalar.
aracımın klima panel i ve göstergesinin ışıklarına led uygulaması yaptım ancak göstergeyi yerine taktıktan sonra benzin kendini full seviyesine çekmeye başladı halbu ki benzin hiç yok daha öncede söküp takmışlığım var ancak böyle birşey hiç yaşamamıştım yardımcı olabilicek arkadaşlar var ise çok sevinirim .
ledlerin enerji bağlantısı için yanlış yer seçtin muhtemel. Benzin göstergesi dediğin şamandıradan gelen ohmajı gösterir. Rakamlara takılma; Depo boşken 80ohm ise doluyken 350 ohm direnç gösterir. Sendeki durumda depo boş yani 80ohm ama ledleri yanlış yere bağladığından 80+ledlerin iç direncini gösteriyor. Buda depoyu olduğundan fazla gösterir. Toplam direnç 350ohm veya fazlası ise de full görmen normal.
Tabi bu durum ihtimallerden sadece biri
benzin ibresinin vidasibi cok sıktıgın icin icindeki bobinin telini koparmışsın
fatihdurutuna
08-11-2015, 22:54
ledlerin enerji bağlantısı için yanlış yer seçtin muhtemel. Benzin göstergesi dediğin şamandıradan gelen ohmajı gösterir. Rakamlara takılma; Depo boşken 80ohm ise doluyken 350 ohm direnç gösterir. Sendeki durumda depo boş yani 80ohm ama ledleri yanlış yere bağladığından 80+ledlerin iç direncini gösteriyor. Buda depoyu olduğundan fazla gösterir. Toplam direnç 350ohm veya fazlası ise de full görmen normal.
Tabi bu durum ihtimallerden sadece biri
teşekkür ederim fikirleriniz için ama sorunun direnç ile alakalı olduğunu düşünmüyorum eğer öyle olsa bir şekilde gösterge bir yerde durur veya enerji gittiğinde sıfır a gelirdi şuan fullde sabit vaziyette duruyor sanırım bobinin telini koparttm :(
fatihdurutuna
08-11-2015, 22:57
benzin ibresinin vidasibi cok sıktıgın icin icindeki bobinin telini koparmışsın
bahsettiğiniz vida kadranın arkasında olan 3 tane benzin tarafında 3 tane de hararet tarafnda olan vidalar sanırım onlarn kadranlar ibreler ile alakalarının olmadığını düşündüğüm için sağlam olsun die sıktım evet :( bunun bir tamiri varmıdır peki araçta tüp yok benzini görmeden hep korkarak yol yapıyorum :(
oysaki ibreler sinyallerini o vidalardan alır
tamiri var sökülüp tekrar lehimlenmesi gerekir