Orijinalini görmek için tıklayınız : Yatirimlik otobus taksi dolmus minubus hatti ?
M.degirmen
27-10-2015, 21:51
herkeze iyi forumlar
bir miktar paramiz var bursada otobus hatti almayi dusunuyoruz .
babam bu ise cok sicak bakiyor ama ben pek mantikli bulmadim acikcasi
800k para baglayip el surmeden 8-9 bin tl getirisi olacak bir is bu isi yapan vardir elbet aramizda hersey disardan gorundugu gibimidir isin icine girince bizi neler bekliyor ???
simdiden yaptigi primden para kazanirsiniz diyenler olacak gibi. Dedemin vardi ayni hattan 2010 da 500k ya satmislardi prim iside bana mantikli gelmedi degerli yorumlariniz icin tesekkurler ayrica telden yazdigim icin imla hatalari affola
Ahmet Saraçoğlu
27-10-2015, 22:01
o paraya arsa alın , bi iki sene bekletip çok daha fazlasını elde edersiniz.
M.degirmen
27-10-2015, 22:06
o paraya arsa alın , bi iki sene bekletip çok daha fazlasını elde edersiniz.
evet banada o isten cok daha mantikli geliyor
2007 Senesi babama yalvarıyorum, gel taksi plakası alalım ankara'dan 150 bin tl bile değil o zamanlar, 2500 liraya yakın getirisi var şöförlerden aldığın para, ne yapacağız taksiyi biz, şöförlerle falan mı uğraşıcaz dedi.
Yıl 2015 taksi plakaları oldu 500 bin tl aylık getirisini geçtim artan fiyatı bile yeter. faizle o kadar para kazanacaksın ama ana paran değerlenmeyecek.
Sonuçta taksi-dolmuş-otobus plaka sayıları belirli arz-talep dengesinde arz her zaman sabit, zarar etme şansınız yok.
M.degirmen
27-10-2015, 22:17
2007 Senesi babama yalvarıyorum, gel taksi plakası alalım ankara'dan 150 bin tl bile değil o zamanlar, 2500 liraya yakın getirisi var şöförlerden aldığın para, ne yapacağız taksiyi biz, şöförlerle falan mı uğraşıcaz dedi.
Yıl 2015 taksi plakaları oldu 500 bin tl aylık getirisini geçtim artan fiyatı bile yeter. faizle o kadar para kazanacaksın ama ana paran değerlenmeyecek.
Sonuçta taksi-dolmuş-otobus plaka sayıları belirli arz-talep dengesinde arz her zaman sabit, zarar etme şansınız yok.
devlet belirli araliklarla araclari yeniletiyor bi otobusun fiyati 200k civari hamallik degilmi sizcede ?
Bence Bursa'da artık geçti plaka alma devri alan aldı zamanında alınıcaksada işlek bir hat olmak kaydıyla dolmuş plakası alınmalı en azından hattı kısa ve arabanın otobüse göre işletme maliyeti daha düşük
Şahsen benim öyle bir param olsa arsa bakardım mütaahitle kat karşılığı anlaşıp yap sat yapılabilir tabi bu benim fikrim
yatırımın cinsi ne olursa olsun, bence 800.000 TL yatırıp aylık 8.000 TL net kar( temettü) sağlıyorsanız
hiç durmayın çok iyi bir yatırım. kendini 100 ayda neredeyse 8 senede amorti ediyor.
(buralarda ticari taksiler kendini 20-25 yıl arasında geri ödüyor)
bugün İstanbul da piyasanın çok altında, ucuz bir ev buldum ve satın aldım diyenlerin çoğunun yatırımı kendini 20 senede amorti ediyor.
bu yatırım arsa ile aynı şey değil, arsayı satın alırsınız ama size aylık kira yada temettü ödemesi olmaz
yani 800.000 yatırırsın ve değerlenmesini beklersin. Ama kira yada temettü ödemesi olan yatırımlar ev, işyeri, ticari plaka gibi size her ay düzenli gelir sağlar ve aynı zamanda yatırdığınız anapara da her yıl değer kazanır.
son olarak hiçbir geliriniz ve hiçbir başka yatırımınızın olmadığını düşünün.
800.000 TL ye arsa aldınız, ama aylık geliriniz yok günlük giderlerinizi ev harcamalarınızı nasıl yapacaksınız?
ama aynı paraya ticari hat alırsanız aylık 8.000 TL geliriniz olacak :)
arsa yatırımına sıcak bakmıyor değilim yanlış anlaşılmasın, uzun vadede mutlaka iyi getiri sağlayacaktır ancak eldeki tüm para ile arsa yatımı yapmak bir dönem sizleri nakit sıkışıklığına götürebilir.
Bu sebeple ailenin aylık diğer gelirleri ve kısa vadeli (max 2 yıl) borçlarını değerlendirip ona göre karar verin.
100 ayda yatırımın geri dönmesi bence çok karlı.
burak_2885
28-10-2015, 09:26
800 bine , işlek bir sanayi bölgesinde(istanbulda ki matbaacılar sitesi gibi) büyüklü küçüklü birkaç dükkan satın alın verin kiraya daha fazla kazanırsınız, en kötü ihtimalle yine 7-8 bin lira kazandırsın
huseyinturk
28-10-2015, 09:33
İstanbulda tam olarak aynı işi yapıyoruz, kendim farklı sektördeyim ama 3-4 ay önce babamdan yadigar kalan otobüsümüz güvendiğim bir eleman sayesinde işliyor çok şükür. Alıcağınız plaka özel halk otobüsü statüsündeyse hiç korkmadan alın. Bursa gibi bir şehirde 800.000 bir para değil hat için. Bursada sistem tam olarak nasıl bilmiyorum ama güvenebileceğiniz o işi yapan biri varsa aracı kendinizde çalıştırabilirsiniz, yoksa kiraya verip hiç birşeyede karışmayabilirsiniz. Merak ettiğin bişey olursa en ince ayrıntısına kadar cevaplarım.
huseyinturk
28-10-2015, 09:45
devlet belirli araliklarla araclari yeniletiyor bi otobusun fiyati 200k civari hamallik degilmi sizcede ?
Araç kendini ödüyor sonuçta, 2010da 132000e aldığım aracın sıfırını 2014de 182000e aldım öncekinin üzerine 96000 TL ödeyerek. Ayda 2bin gibi bir para arabaya gidiyor onu görmemek lazım. Aracın gelirini görmezden gelmeyin arsa almak beklemek bir hat kadar karlı olamaz.
free-hifi
28-10-2015, 09:50
Eğer taksi plakası alırsan çanakkalede 5000 lira + fırsat aracı var arkadaşımın yardımcı olur :
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2015-accent-blue-1180km-de-sifirdan-farksiz-navigasyonlu-6-ileri-237171452/detay)
Bursa'da dolmuş var mı bilmiyorum ama varsa artık belediye dolmuşları kaldırmaya başlıyor.Kaç şehirde bu şekilde yani. Onu da bir hesaplayın.Ama güzel hatta iyi para getiriyorlar şehiriçi otobüs vs
i-vtec07
28-10-2015, 13:54
Devir kötü kardeşim elde 800 varsa hepsini tek işe bağlamayın ne olur ne olmaz .
Bence alın güzel yerlerden bi kaç daire, kiracı oturtun.
Şuan bizimde 2 tane kiracımız var . uğraşıyoz mu ? evet zaman zaman pürüzler oluyo ama yapcak bişey yok .O kadar olucak . hayırlısı olur inş .
huseyinturk
28-10-2015, 14:00
Devir kötü kardeşim elde 800 varsa hepsini tek işe bağlamayın ne olur ne olmaz .
Bence alın güzel yerlerden bi kaç daire, kiracı oturtun.
Şuan bizimde 2 tane kiracımız var . uğraşıyoz mu ? evet zaman zaman pürüzler oluyo ama yapcak bişey yok .O kadar olucak . hayırlısı olur inş .
Daire alıp kiraya vermek en saçma yatırım bu ülkede. 800e istanbulda 3 tane daire ya alırsın ya alamazsın 1200den kiraya versen sana 3600 getirir. Tabi bunun verigisi ıvırı zıvırıda var, 3 kiracıdan 1i evin içine etse aldığın bütün kiraları harcarsın. Daire ne kadar pirim yapar orası meçhul, satıyorum sıkıştım desen ha diye satamazsın.
Ama desteklemediğim bir davranış değil, satışta250-300 dairesi olan bir şirketin çalışanı olarak bencede daire alınmalı bol bol
34btr1907
28-10-2015, 15:43
ıstanbulda cevresı olan bırı 90 k servıs aracıyla 7k fatura kesıyor,kalsın onada 5 k
800 baglayıp 8 beklemek sacma bence.ev al sat araba al sat daha cok kazanırsın.
aslanneron
28-10-2015, 16:29
Bursa'da dolmuş var mı bilmiyorum ama varsa artık belediye dolmuşları kaldırmaya başlıyor.Kaç şehirde bu şekilde yani. Onu da bir hesaplayın.Ama güzel hatta iyi para getiriyorlar şehiriçi otobüs vs
bursada 2 çeşit dolmuş var
1-merkezde genelde dacia logan olanlar bunlar kısa bir güzargah üzerinde git gel yapıyorlar bitme şansları yok( bir kaç güzergahda tranvay yaptılar dolmuşları azalttılar dolmuş plaka yerine taksi plaka verdiler)
2-daha çok merkezden uzak mahhallere çalışan j9 tarzı araçlar bunlarıda belediyenin kaldırması zor aynı güzergahda metro çalışıo adamlar gene işletiyorlar :D
bursada 2 çeşit dolmuş var
1-merkezde genelde dacia logan olanlar bunlar kısa bir güzargah üzerinde git gel yapıyorlar bitme şansları yok( bir kaç güzergahda tranvay yaptılar dolmuşları azalttılar dolmuş plaka yerine taksi plaka verdiler)
2-daha çok merkezden uzak mahhallere çalışan j9 tarzı araçlar bunlarıda belediyenin kaldırması zor aynı güzergahda metro çalışıo adamlar gene işletiyorlar :D
Kaldırıyor dediğim yine güzargah var da otobüslere dönüştürüyorlar. Durumu olmayanlar örneğin iki j9 işletmecisi satıp bir otobüs alıyorlar para da havuzda toplanıyor.Tabi orda kesin olacak diye bir şey yok :D
bende çeşitli bölgelerden arsa alıp satsanız daha mantıklı...
huseyinturk
28-10-2015, 17:33
ıstanbulda cevresı olan bırı 90 k servıs aracıyla 7k fatura kesıyor,kalsın onada 5 k
800 baglayıp 8 beklemek sacma bence.ev al sat araba al sat daha cok kazanırsın.
Servis işinin cılkı çıkmış durumda şuan. Bursada j plaka dışındaki araçlar servis çekemiyor bildiğim kadarıyla, o plakada en az bu hat kadar para ediyodur. İstanbuldada aynı plaka olayı gelicek söyentisi var. Gelirse şuanki servisçilerin yarısı yalan olucak.
Araba alip satsaniz daha fazla kazanırsınız ozellikle luks otoda:)
800bin tl yatırıp aylık 8bin lira kazanmak pekde mantıklı gelmedi. daha küçük meblalarla daha çok getirisi olan işler var. sıfır araba alıp kiraya verseniz daha çok kazanırsınız
800bin tl yatırıp aylık 8bin lira kazanmak pekde mantıklı gelmedi. daha küçük meblalarla daha çok getirisi olan işler var. sıfır araba alıp kiraya verseniz daha çok kazanırsınız
Arkadaşlar, siz mi ticaret bilmiyorsunuz ben mi bilmiyorum, ne olur aydınlatın beni bilenler.
800 TL Yatırım yapıyorsun, yatırdığından %101 oranla daha fazla paraya elinden çıkartabileceğin bir yatırım.(Başka iş kollarında yada işlerde, yatırımını nakte çevirmek istediğinde tanzilat yapmak zorunda kalırsın, burada öyle bir derdin yok)
Arz-Talep dengesinde arz'ın sabit talep'in arttığı tek noktadır otobus-taksi hatları.
Sıfır çalışma, bakın cidden sıfır çalışma ile 8-10 bin tl getirisi var aracın. Düzgün bir kira sözleşmesi ile her ay trink diye hesabında para. Yatırdı, yatırmadı deme şansın yok.
8K Getirisinin yanında ufaktan dediğiniz işleri de yapar, araba al sat 20-30 binlik arabalarla başlar sonra lüx arabaya döner ama araç alım satımında en karlı iş 15-20 bin altı b sınıfı otomatik arabalarda,3 gün durmuyor kapıda.
Luks arabalardan 200 500k arabalardan en az 15.000 tl gomuluyor ki 2 hafta sürmüyor bu işler:)
800.000 ye arsa almak daire almak dukkan almak dolmus ve taksi plakasi almak cok az para kazandırır.
Insaat yapilirmi ortak olunabilir.
Sektor insaat oto alim satim dışında bana mantikli gelmiyor yatırım.
Şöyle bir seçenek de olabilir.
Marka firmalardan lasmanda daire almak insaat bitiminde yuzde 20 primle satmakda mantikli bir yatirim olabilir
Servis işinin cılkı çıkmış durumda şuan. Bursada j plaka dışındaki araçlar servis çekemiyor bildiğim kadarıyla, o plakada en az bu hat kadar para ediyodur. İstanbuldada aynı plaka olayı gelicek söyentisi var. Gelirse şuanki servisçilerin yarısı yalan olucak.
Servis plakası alamıyorsunuz artık İBB'den.
Luks arabalardan 200 500k arabalardan en az 15.000 tl gomuluyor ki 2 hafta sürmüyor bu işler:)
800.000 ye arsa almak daire almak dukkan almak dolmus ve taksi plakasi almak cok az para kazandırır.
Insaat yapilirmi ortak olunabilir.
Sektor insaat oto alim satim dışında bana mantikli gelmiyor yatırım.
Şöyle bir seçenek de olabilir.
Marka firmalardan lasmanda daire almak insaat bitiminde yuzde 20 primle satmakda mantikli bir yatirim olabilir
İnşaat yapılabilir haklısınız,
Lansman daire alıp bitiminde satmak istiyorsanız 6,7 ay paranızı gömüyorsunuz
500 bine aldığınız daireyi 600 e satsanız 6 ay farzetsiniz bile 15 bin geliriniz oluyor
inşaatın uzaması- geç teslimi vs vs. problemli ve düzensiz çok gelir düzenli az gelirden daha mı mantıklı ki?
Sti_Ozan
28-10-2015, 18:03
Gebzede ozel halk otobusu sahibiyiz,soforlerde bizden,ayriyetten maas derdimiz yok,ama otobusu almak,mazotu,parca kirdi yenisini al,surasi bozulmus yaptir,km si 500k olmus degistir,aradaki farki ode gittisi geldisi eline bisey kalmiyo abi,hele 9-10 zor,simdi zaten havuz sistemi varki dahada zor,arsa isi cok daha mantikli geldi banada
Gebzede ozel halk otobusu sahibiyiz,soforlerde bizden,ayriyetten maas derdimiz yok,ama otobusu almak,mazotu,parca kirdi yenisini al,surasi bozulmus yaptir,km si 500k olmus degistir,aradaki farki ode gittisi geldisi eline bisey kalmiyo abi,hele 9-10 zor,simdi zaten havuz sistemi varki dahada zor,arsa isi cok daha mantikli geldi banada
Hattı ne zaman aldınız, alış fiyatı neydi?
Bu konuda ki 5 postta yazdıklarımı tek bir soruyla anlatabildiniz tebrikler. :)
Valla 800 k paranız varsa canakkale lapseki-gelibolu da arsa almanızı öneririm bu seçimden sonra yine hareketlenicek buralari köprünün yapılacağı garanti oldu buralardan kopruyu goren 1 arsa alırsanız şimdi köprünün ilk ayağı dikilir sikilmaz rahat 10 katı değer bicilir en basiti bana 2010 yılında miras bir arsa kalmisti o zamanki değeri 50.000 di suan 600.000 e vermedim köprü yapılınca rahat 2 k değeri olcuak
Sti_Ozan
28-10-2015, 23:04
Fiyat hakkinda net bisey soylemem zor acikcasi ama hat yaklasik bi 11 yillik
Valla 800 k paranız varsa canakkale lapseki-gelibolu da arsa almanızı öneririm bu seçimden sonra yine hareketlenicek buralari köprünün yapılacağı garanti oldu buralardan kopruyu goren 1 arsa alırsanız şimdi köprünün ilk ayağı dikilir sikilmaz rahat 10 katı değer bicilir en basiti bana 2010 yılında miras bir arsa kalmisti o zamanki değeri 50.000 di suan 600.000 e vermedim köprü yapılınca rahat 2 k değeri olcuak
Bununla alakali saha calismasi varmi kopru ayaklari nerede olucak gibi.
Bende kurbanda gittim sehitlik ziyaret ettim.
Esimim arkadasi sarozda evlerinde konuştuk.
Sutluce oldugu soyleniyor.
Sizin konu hakkinda net bir bilginiz varmi
34btr1907
29-10-2015, 00:25
Servis plakası alamıyorsunuz artık İBB'den.
alabılıyorsunuz yol belgesı vermeyı 2 ay kadar durdurdular ama su an devam edıyor,arac alan işe baslayabılıyor,ancak plaka tahtıdı gelırse kı dun dırekten dondu baya yogun baskılar var tahtıd ıcın,25 mayıstan sonra alanlar 100 bın tl gbı bır rakam ödemek zorunda kalabılır işe devam etmek için.
Fiyat hakkinda net bisey soylemem zor acikcasi ama hat yaklasik bi 11 yillik
o hattın şuan güncel değeri 1.6-1.7 Mio TL arasında, bir abimizin sizin hatta 20 plakası var
2 yıl önce tanıdıklarımız gidip saha çalışması yaptı ve bir grup iş adamı bir köyün neredeyse tamamını aldılar
M2 fiyatları 10 TL den bahsediliyordu şuanda nedir güncel bilmiyorum ama Çanakkale uzun vadeli çok kazançlı bir yatırım olabilir. köprüye çok yakın olmasına gerek de yok, bağlantı yollarına yakın olması yeterli
Bununla alakali saha calismasi varmi kopru ayaklari nerede olucak gibi.
Bende kurbanda gittim sehitlik ziyaret ettim.
Esimim arkadasi sarozda evlerinde konuştuk.
Sutluce oldugu soyleniyor.
Sizin konu hakkinda net bir bilginiz varmi
Saha çalışması var hatta suan yapiliyor. Süpriz olmazsa yeri belli
huseyinturk
29-10-2015, 08:08
500k'da ticari araçmı yenilenir? 2010da sıfır aldığım otokar maxicityi 2014te sıfırlarken 950.000 kmdeydi ve hala taş gibiydi motoru. O araç şuan kırklarelinde ekmek yedirmeye devam ediyor. Bizim aldığımız aracın aynısını alıp motora giren felan var tabi yok değil ama aracına bakarsan sıfır araba üzmez kesinlikle. Şöför bizden derken kendinizmi başndasınız aracın yoksa ortaklı vsmi? Nakit para geçiyorsa şöföre muavine güven büyük sıkıntıdır bu işte. Bizim durakta akbil hariç günde 500 lira bırakan araçta var mazotu gıdıgıdına çıkarabilen araçta.
İnşaat yapmak mantıklı ama işin içinde değilseniz 3 liralık iş size 5 lira olur. Olası riskleri var ayrıca kazası vs, inşaat ağır iş sonuçta. Kafam ağırmasın hem aylık getirisi olsun hem prim yapsın diyorsanız otobüs, ticari taksi hatları en mantıklı işleridir benim gözümde. Minibüs,dolmuş hızlı prim yapar, çok kazanır ama yarını belirsizdir. Taksi otobüs daha sakin daha garantidir.
Arsa al sat bana çok çok gereksiz geliyor. Ülkeye bir katkısı varmı yok, birilerine istihtam sağlanıyormu yok. Garantisi varmı o hiç yok neler neler dönüyor. Bir sabah bir uyanmışsınız sizin arsa olmuş park. Parayı gömdün aylık getirisi yok gideri var. Olmaz olmaz ama olduki işsiz kaldı kriz oldu arsaya patetes ekmekmi daha güzel olur yoksa gidip taksinin otobüsünün başına geçmekmi.
Sti_Ozan
29-10-2015, 13:26
500k'da ticari araçmı yenilenir? 2010da sıfır aldığım otokar maxicityi 2014te sıfırlarken 950.000 kmdeydi ve hala taş gibiydi motoru. O araç şuan kırklarelinde ekmek yedirmeye devam ediyor. Bizim aldığımız aracın aynısını alıp motora giren felan var tabi yok değil ama aracına bakarsan sıfır araba üzmez kesinlikle. Şöför bizden derken kendinizmi başndasınız aracın yoksa ortaklı vsmi? Nakit para geçiyorsa şöföre muavine güven büyük sıkıntıdır bu işte. Bizim durakta akbil hariç günde 500 lira bırakan araçta var mazotu gıdıgıdına çıkarabilen araçta.
1m km yaptigimizda oldu,ama otobusun degeri ister istemez dusuyo,satimi zorlasiyo vs,bunlara gerek kalmadan yenilemek amacimiz,otobus olarakta otokar veya isuzu kullaniyoruz,evet hatta ortaklikta var,araci akrabalarimiz suruyo,nakit parada var muavin yok kart basiliyo,havuzda toplanip araclara bolunuyo
Bence Bursadan tam plaka almalık bi zaman çünkü otobüsler değişcek ve değiştirme durumu olmayanlar eski arabalarla plakaları uyguna vericektir
Ali Özdoğan
30-10-2015, 16:47
İzmir de 4 yıl ticari taksi kiracılığı yaptım.2011 yılında bu işe başlarken izmirde kuru plaka 350 bin tl civarı iken şuanda 800 850 bin tl civarlarında.Şimdi bu işe mantıksız diyen arkadaşlar bu işi yaptımı ?? piyasadan haberleri varmı ???
Her işin tehlikesi tabiki var.Böyle bi korkunuz varsa gasp edilmek vsvs gibi gündüz çalışırsın gece limite veya durağının işine göre kilometreye verirsin.
free-hifi
02-05-2018, 12:58
Konuyu hortlatayım istanbul içinde anadolu yakası özellikle özel halk otobüsü sahibi olan var mı?.
ben istanbulda 15-20 senelik daire alıyorum kentsel dönüşümle yeni daire sahibi oluyorum
free-hifi
02-05-2018, 13:16
ben istanbulda 15-20 senelik daire alıyorum kentsel dönüşümle yeni daire sahibi oluyorum
En mantıklısı
KingoAtmo
02-05-2018, 13:37
Türkiye'de aklımın almadığı konulardan bir tanesi de "otobus taksi dolmus minubus hatti" sahibi olmanın neden bu kadar değerli olduğudur ? Nasıl bir ranttır?
Türkiye'de aklımın almadığı konulardan bir tanesi de "otobus taksi dolmus minubus hatti" sahibi olmanın neden bu kadar değerli olduğudur ? Nasıl bir ranttır?
Arz-talep tamamen bu ülkede dolmuş-taksi plakası her zaman is yapar ulaşım her zaman insanların başlı başına ortak sorunu. Ben bu zamana kadar 4 tane plaka aldım sattım 2009 da 20.000 e aldığım taksi plakasını 2011 de 130.000 e sattım neden ? Bizim buraya köprü gelicek nufüs artıcak ulasım ihtiyacı olucak. Aralıkta belediye yeni devlet hastanesinde 3 tane daha plaka satışa koydu 189.000 e aldım arabası evrağı 280.000 e mal oldu çok değil 2 sene sonra 800-850 arası satılığa koyarım :)
onursumer
03-05-2018, 20:23
Arz-talep tamamen bu ülkede dolmuş-taksi plakası her zaman is yapar ulaşım her zaman insanların başlı başına ortak sorunu. Ben bu zamana kadar 4 tane plaka aldım sattım 2009 da 20.000 e aldığım taksi plakasını 2011 de 130.000 e sattım neden ? Bizim buraya köprü gelicek nufüs artıcak ulasım ihtiyacı olucak. Aralıkta belediye yeni devlet hastanesinde 3 tane daha plaka satışa koydu 189.000 e aldım arabası evrağı 280.000 e mal oldu çok değil 2 sene sonra 800-850 arası satılığa koyarım :)
herkes kopru ve imarı bekliyor zaten pusuda :D
herkes kopru ve imarı bekliyor zaten pusuda :D
aynen öyle :) şuan piyasa durgun ama geçen sene çok hızlıydı dönümü 5.000 etmeyen yerleri 300.000 den sattılar köprüyü görmeyi bırak arabayla bile 1 saatte gidemeyeceğin yerler bile 3 katına satıldı 2014 te 120.000 e aldığım ev şuan 500.000 tl yaşadığım ilçede şuan büyük bi fiyat artışı var hoş şuan durdu ama yinede kimse fiyatını düşmüyor sonumuz hayrolsun bakalım :)
free-hifi
03-05-2018, 22:57
1.300.000 verdiğin dolmuş kirası 6.500 tl. 1.350.000 - 1.500.000 verdiğin taksi kirası 7.300 Tl. Mantıkli mi değil mi bilmiyorum parası olan bilir :)
İbrahim33
07-05-2018, 16:52
parayla dert satın alınır mı yaa :)
BesiktasCRX
07-05-2018, 17:58
Hocam bu hastane plakasi olan taksi nasil oluyor?
Sadece hastaneye mi hizmet veriyor?
Hocam bu hastane plakasi olan taksi nasil oluyor?
Sadece hastaneye mi hizmet veriyor?
Yoo sadece durağın hastanede oluyor. Genelde hastaneye hizmet veriyorsun ama telefonla çağırdıklarında gidip müşteriyi istediği yerden alabiliyorsun. Ama zaten hastane yetiyor sana mağdur insan taşıyorsun pek pazarlık yapılmıyor misal adamı gece hastaneye kaldırmıslar sabahın köründe taburcu oluyor yada trafik kazası geçirmiş evine donucek bakmıyor cebinde parası varsa. Kaç paraysa sorun etmiyor kısacası hastane işi cok tatlı sarhoş it kopukla pek uğraşmıyorsun
BesiktasCRX
08-05-2018, 19:37
Yoo sadece durağın hastanede oluyor. Genelde hastaneye hizmet veriyorsun ama telefonla çağırdıklarında gidip müşteriyi istediği yerden alabiliyorsun. Ama zaten hastane yetiyor sana mağdur insan taşıyorsun pek pazarlık yapılmıyor misal adamı gece hastaneye kaldırmıslar sabahın köründe taburcu oluyor yada trafik kazası geçirmiş evine donucek bakmıyor cebinde parası varsa. Kaç paraysa sorun etmiyor kısacası hastane işi cok tatlı sarhoş it kopukla pek uğraşmıyorsun
Evet gercekten cok mantikli geliyor.
Umarim emeginizin karsiligini alirsiniz....hayirlisi olsun.
parayla dert satın alınır mı yaa :)
zaten bu sektor otobusculuk taksıcılık dolmusculuk kaymyon veya tırcılık bu yuzden bu kadar boka sardı. artık bu işi ınsanlar meslek olarak yapmıyor parası pulu olan gıdıp yatırım olsun dıye araç alıyor ne iş bıldıgı var ne bişey ustune ıkı tane çakal şoför muavın koyuyor ondan sonrada haberlere cıkıyolar yok muavın yolcuya asıl yok kamyoncu ayagını camdan cıkartıp araba surdu yok taksıcı musterıyı kazıkladı. canım ulkemde her seyın boka sardıgıı gıbı bu işte son 15 senedır boka sardı bız aılecek 70 sene bu sektorlerdeydık cok sukur 2009 da satıp kurtulduk heveslısı meraklısı cok bu işlerın.
İzmir de 4 yıl ticari taksi kiracılığı yaptım.2011 yılında bu işe başlarken izmirde kuru plaka 350 bin tl civarı iken şuanda 800 850 bin tl civarlarında.Şimdi bu işe mantıksız diyen arkadaşlar bu işi yaptımı ?? piyasadan haberleri varmı ???
Her işin tehlikesi tabiki var.Böyle bi korkunuz varsa gasp edilmek vsvs gibi gündüz çalışırsın gece limite veya durağının işine göre kilometreye verirsin.
Uber geliyor yakın zamanda
Plaka değeri düşecektir
free-hifi
29-10-2019, 08:37
Güncel.
Sıfır araba alıp plaka kiralama ne kadar mantıklı.
Artı eksi
Lokasyon Anadolu yakası. Ortalama Maltepe Kartal Pendik Kurtköy Tuzla
Değerli yorumları bekliyorum
barakuda26
29-10-2019, 08:42
Lokasyon gelir olarak yorum yapamam ancak şöförler arabaların içinden geçiyor. Kazası sorunu sıkıntısı bitmiyor. Haliyle trafik sigortasına kaskosuna yansıyor hepsi. 8.500 TL ye ticari trafik sigortası yaptığım oluyor mesela.
Emre-Dylan
29-10-2019, 15:43
Güncel.
Sıfır araba alıp plaka kiralama ne kadar mantıklı.
Artı eksi
Lokasyon Anadolu yakası. Ortalama Maltepe Kartal Pendik Kurtköy Tuzla
Değerli yorumları bekliyorum
Boş kasa alıp servis plakası kiralamak daha mantıklı ama ne kadar çok çalışırsan o kadar kazanırsın. 24 saatte 9 10 servis atsan cebine kalacak tutar 6-9k arası bir ara bende düşünmüştüm. Kendin sürmen gerek ama şoföre verince götü başı sallıyorlar, çevremde çok servis sahibi var edindiğim gördüğüm bilgiler bu yönde.
Drive Fast
29-10-2019, 17:29
Yalnız konuyu baştan sona okudum, zamanında 800 bine hat alıp ayda 8 bin lira kiraya vermeyi düşünüyormuş konu sahibi getirisi olmaz değmez başka ticaret yap diyenler vs olmuş ama sahibindene baktım şuan bursada otobüs hatları 1 milyon lira civarı 4 senede yediğin kira parasıda kaymağı ben bi mantıksızlık göremedim açıkcası plaka al sağlam bi galeriye kirala her ay al paranıi risk 0 üstüne bide başta koyduğun ana sermayeyi de arttır çiçek gibi
punto_multijet
30-10-2019, 07:02
Yalnız konuyu baştan sona okudum, zamanında 800 bine hat alıp ayda 8 bin lira kiraya vermeyi düşünüyormuş konu sahibi getirisi olmaz değmez başka ticaret yap diyenler vs olmuş ama sahibindene baktım şuan bursada otobüs hatları 1 milyon lira civarı 4 senede yediğin kira parasıda kaymağı ben bi mantıksızlık göremedim açıkcası plaka al sağlam bi galeriye kirala her ay al paranıi risk 0 üstüne bide başta koyduğun ana sermayeyi de arttır çiçek gibi
risk 0 değil. araç sizin üzerinize olduğundan her türlü kaza bela durumda kiralayana pek birşey olmaz kanunlar sizi tanır.
Bilen bilir taksi işi yapıyordum.
Takside en mantıklı şey şu dönemde şoför olarak çalışıp kazandığını cebine koyup yoluna bakmak :) 12 saatte kazandığın para en az 200 oluyor durağının güzelliğine göre iner çıkar yövmiye.
Kiralasan arabanin her ay bakimi masrafı amortismani kaza yapsa yatacagi para her gün kiranin parasi cikicak mi hesap kitap işler yapıcaksın sigortası muayenesi lastiği çok gider kalemi var. Plakayı kiralayıp kendin şoför olsan taş çatlasın ayda en fazla bin lira fazla kazanıcaksın bin lira için değer mi bilmiyorum.
Bence eğer kiralamayı kafaya koyduysanız önce başkasının arabasında 1 sene çalışın en az. İşin kaşarlığını öğrenince kafanıza yatarsa yaparsınız. Ama hayatinda hic taksiye cikmayip nereden müşteri düşer hangi caddede hangi saatte yolcu olur bunlari öğrenmeden balıklama taksi kiralanmaz.
huseyinturk
30-10-2019, 18:15
Yazan rakamlar 1 milyon civarı ama alan varmı önemli olan o. Bursada son 2-3 yılda minibüsler otobüs oldu sonra geri döndü vs bir dünya olan oldu. Bir sürü 9 metre halk tipi 2. el otobüs satılık bursada plakasız olarak, alanların arabadan ettiği zarar vs kiralık çalıştırmada sıkıntı. Kaldı ki şuan kiralamaya kimse yanaşmıyor kolay kolay, giderler fahiş zamlandı. 2 sene önce 1250 lira olan lastik şuan 2500 lira.
Altına koysaydı para taklalı güvercin olmuştu
Birde böyle düşün
4 senede vadelide uyusaydı yine takla atmıştı
Velhasıl o tarz alımlar müslüman işleri faiz haram kazanmayım az olsun öz olsun kafasındaki yatırım
Emre-Dylan
30-10-2019, 23:52
Altına koysaydı para taklalı güvercin olmuştu
Birde böyle düşün
4 senede vadelide uyusaydı yine takla atmıştı
Velhasıl o tarz alımlar müslüman işleri faiz haram kazanmayım az olsun öz olsun kafasındaki yatırım
Faiz mevduat filan değil yiğit abi, biz hatayı 2018 yazında eth kasacağız diye o wp grubunda uğraşırken oldu. O zaman 3k $ ripple alsaydık tavan yaptığı dönemde satsaydık, 17k $ kâr elde edecektik kafamı hala duvarlara vuruyorum :D :D
Faiz mevduat filan değil yiğit abi, biz hatayı 2018 yazında eth kasacağız diye o wp grubunda uğraşırken oldu. O zaman 3k $ ripple alsaydık tavan yaptığı dönemde satsaydık, 17k $ kâr elde edecektik kafamı hala duvarlara vuruyorum :D :D
Hayatta fırsatlar hep çıkar inanmak gerek sadece