Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw su hortumu yerinden çıktı
Selamlar herkeze aracımla seyir halindeyken bi anda su deposunun altındaki hortum yerinden cıktı radyatör ışıgı yandıgı an sağa çektim durdum. Aracı hiç çalıştırmadım öylece bıraktım sonra taksi ile gittim 1 tane usta getirdim. Ardından hortumu yerine taktı sonra ustanın servisine götürdük tekrardan az gelen suyu tamamladık hararet göstergesi yükselmedi yoldaki su izlerine baktım su hortumu cıktıgı andan itibaren 20 metre veya 40 metre arası ilerledim. Sonra tekrar 150 km yol geri geldim. hortumdan akan suyu gördügümde kırmızı renkti usta antifriz dedi ama halen bu hortumun yerinden nasıl cıktığı anlamış değilim. Sizce motor'a zarar vermişmidir. Gerçi taktıkdan sonra 150 km yol geri geldim aşırı yüklenmeden araca hız olarak 100 120 arası ani su boşalması motor'a zarar verebilirmi ?
Araç : bmw 535d 2007 286 beygir km 160 binde
Birşey olmaz
Bide kadrandaki su ısısı değil yağ ısısıdır
Aracı yeni aldım hocam tşkler bu bilgi için su sıcaklığını nereden ögrenebilirim ? Kadrandaki yağ ısısı sürekli son 4 cubuk kalıyor onun altına düşmüyor hortum cıktığı andada 4 tane cubuk vardı. Hangi menü üzerinde su sıcaklığını ögrenebilirim.
Birşey olmaz
Bide kadrandaki su ısısı değil yağ ısısıdır
Yağ değil su ısısını gösterir kadrandaki hararet göstergesi.
Araç ısındıktan sonraki normal seviye şu civarda kalmalı diyim kabaca.
http://www.m5board.com/vbulletin/attachments/e60-m5-e61-m5-touring-discussion/29657d1248664495t-pics-gauges-instrument-cluster-during-night-fm6-dash.jpg
http://www.m5board.com/vbulletin/attachments/e60-m5-e61-m5-touring-discussion/29657d1248664495t-pics-gauges-instrument-cluster-during-night-fm6-dash.jpg
Kadrandaki sağ taraftaki sarı renkli gösterge bendeki 4 cubuk seviyesinde aracın suyu boşalttığı andaki durum resimdeki sevideydi.
http://i.ytimg.com/vi/DAd86TnqxWc/maxresdefault.jpg
Araçımın gösterge paneli bu şekilde ve resimdeki seviyedeydi sıcaklık
Aracı yeni aldım hocam tşkler bu bilgi için su sıcaklığını nereden ögrenebilirim ? Kadrandaki yağ ısısı sürekli son 4 cubuk kalıyor onun altına düşmüyor hortum cıktığı andada 4 tane cubuk vardı. Hangi menü üzerinde su sıcaklığını ögrenebilirim.
Ekometre ile yağ göstergesiyle karıştırdım
Hararet devrin sonundaki o çizgilerden anlaşılır 4 tane varsa problem yok 90 dereceye sabittir
[IG]http://www.m5board.com/vbulletin/attachments/e60-m5-e61-m5-touring-discussion/29657d1248664495t-pics-gauges-instrument-cluster-during-night-fm6-dash.jpg[/IMG]
Bu kadrandaki alttaki gösterge su değil yağ ısısıdır
Sarı kısım hararet kısmıdır(m5 olduğu için bunda çizgi yok sarı/kırmızı var limp moda alırsa sarı 4000e iner)
teşekkür ederim bilgilendirme için çok fazla moralim bozuldu inşallah sorun açmaz bana ilerki günlerde yarın ilk işim o hortumu değiştircem. Gaza yüklenince tekrardan cıkmasından korkuyorum. Sonuçda arabanın hayatı yağ , ve su dur :)
Turboğuz54
22-10-2015, 21:51
Su hortumu nası cıkar ya öyle kolay kolay conta yanmaz merak etmeyin bence benim e36 da kırmızı ışık yanmıştı hararet yine conta yanmamıştı iyi baktırın hortuma tekrar cıkmasın
Selamlar herkeze aracımla seyir halindeyken bi anda su deposunun altındaki hortum yerinden cıktı radyatör ışıgı yandıgı an sağa çektim durdum. Aracı hiç çalıştırmadım öylece bıraktım sonra taksi ile gittim 1 tane usta getirdim. Ardından hortumu yerine taktı sonra ustanın servisine götürdük tekrardan az gelen suyu tamamladık hararet göstergesi yükselmedi yoldaki su izlerine baktım su hortumu cıktıgı andan itibaren 20 metre veya 40 metre arası ilerledim. Sonra tekrar 150 km yol geri geldim. hortumdan akan suyu gördügümde kırmızı renkti usta antifriz dedi ama halen bu hortumun yerinden nasıl cıktığı anlamış değilim. Sizce motor'a zarar vermişmidir. Gerçi taktıkdan sonra 150 km yol geri geldim aşırı yüklenmeden araca hız olarak 100 120 arası ani su boşalması motor'a zarar verebilirmi ?
Araç : bmw 535d 2007 286 beygir km 160 binde
Benim de tahliye deposundaki tapa patlamıştı e90320d . Birşey olmamıştı sonrasında.
Hicbsey olmaz. Su bitmiş halde 5 -6 km gitsen anca conta yakar. Hortumlari sıfırlarsan uzun bi süre basın ağrımaz