Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi çekerken yardımcı olan kişiler kurumlar hk.
evedüşenkaldırm
19-10-2015, 12:12
Merhabalar bugünlerde çoğunluk trafolarda yapıştırılmış olan ilanlar dikkatimi çekti.
Hepsi farklı farklı numaralar ancak yazılar aynı
"Sorunlu kredilerde yardımcı olunur. 2. Kredi yardımcı olunur. Kırmızı kalem yemiş olanlara kredi çıkartılır."
İnternette biraz araştırdım nedir ne değildir diye ancak dişe dokunur bir sonuç bulamadım.
Hatta birkaç numarayı aradım bugün için hepsi farklı kişiler çıktı çoğu bankada aracı personeli olduklarını iddaa ediyorlar.
Birisiyle 13.45 te görüşme ayarladım hatta gidip daha detaylı öğrenmeye çalışıcam ses kaydı alıcağımıda kendisine söyledim problem olmıyacağını belirtti.
İnternette aracı kurumlardan bahsedilmiş ancak hiç bir kurum ismi yok.
Acaba yeni bir dolandırıcılık yöntemi falan mı?
Konuyu açma sebebimde kredi çekeceğim için değil yanlış anlaşılma olmasın sadece sistemin nasıl işlediğini merak ediyorum. Bilgisi olan var mıdır?
RafetAraç
19-10-2015, 12:41
Yeni bi dolandiricilik yontemi degil bu senelerden beri var olan kredi danismanligi işi. Yani bi nevi komisyonculuk. Size kredi cikartiyor ama cikarttigi krediden hem o adamn bankadaki kredi cikartilmasini saglayan tanidigi komisyon aliyor hemde sizin basvurdugunuz o kredi danismani.
Ben de duydum bu yöntemi. Çıkarttığı kredinin %25'ini talep ediyor, bir de dosya masrafı 300 küsür liraydı yanlış olabilir. Banka müdürü galiba olur veriyor, benim konuştuğum kişi öyle söylemişti.
Özkamiloğulları Brothers Group güvencesiyle..
Sanarsın holding, 3 tane limitedi birleştiren abidik gubidik grup oluyor
serkan_2120
19-10-2015, 13:13
bi sonuca varabilirseniz bana da o şahsın numarasını verin bende kredi kullanayım çok kişiyle görüştüm hiçbiri bi sonuca varamadı umarım siz başarırsınız
driftboy
19-10-2015, 13:25
Elinize para geçmeden, ne banka harici bi yerde banka kağıtları haricinde bişeye imza atın. nede peşin komisyon filan vermeyin.
Sadece banka belgelerine imza atın eğer atılcaksa ve komisyon için para yatsın hesabıma beraber çekelim ordan ben sana vereyim deyin. Sen bize 3-5 ver ki biz çıkaralım hesabına girmeyin.
Ama genelde bankadan ayağıyla tefecilik işleri döner diye tahmin ediyorum.
Day Walker
19-10-2015, 13:33
Sizi genelde kendi firmalarında çalışıyormuş gibi gösteriyorlar patron gibi maaşını yüksek yazıp bankadaki dostları sayesinde kredi çıkarıyorlar.
Aman dikkat edin.
ahmet3425
19-10-2015, 13:40
Benim esim x bankada genel mudurlukte kredi operasyonda calisiyor. En yakin arkadasida baska bir bankada subede calisiyor yeni kredi veriyorlar.
Ben de o kara listedeki vatandaslardanim:D kredi alamiyorum hic bir sekilde.
O bahsettigin olay subeden yetkisi yuksek elemanlarla anlasiyorlar, atiyorum olperasyon muduru gibi sube yetkisini kullanarak sana kredi cikariyorlar komisyonlarinida aliyorlar. Sonra bunlar geri odemeleri alamayinca subede sikinti oluyor onuda gectim eninde sonunda genel mudurlukler isi cakizluyor hemen mudahale geliyor mudur dahil ust yeklili kim varsa isten men ve haklarinda dolandiricilik sucuyla mahkemeye veriliyorlar.
Yapan icin de yaptiran icin de buyuk sikinti.
evedüşenkaldırm
19-10-2015, 14:14
Mobilde olduğum için alıntı yapmadan tek tek yazıyorum.
#2 dediğiniz doğruymuş hem banka personeli hem aracı komisyon alıyor.
#3Çıkarttığı kredinin 20.000 kadar 12sini 20.000 üzerinde %15ini alıyorlarmış.
#4Benim görüştüğüm kişi herhangi firmaya bağlı değilmiş sadece bankadan tanıdığı var onunlada görüştük detaylı olarak yazıcam birazdan.
#5Ben sonuca vardım ancak benim için kredi çekmek önemli değildi ben sadece sistemin işleyini mesak ediyordum bankada ki personellede görüştüm görünürde bir sıkıntı yok gibi numarayı pm olarak atıyorum.
#6Evet dediğiniz gibi aracı arkadaşla bankaya gidildi banka sözleşmesi gösterildi imzaların atılacağı yerleri inceledim sözleşmeyi inceledim şahısla ilgili bi bağlantı yok sadece bankaya bağlısınız.
#7 Belki o şekilde yapanlarda vardır ancak bu görüştüğüm kişi öyle değildi.
#8 Evet tam dediğiniz şekilde yapılıyor ama sonradan sıkıntı olur mu olmaz mı orasını bilmiyorum.
Şimdi olayı en baştan yazalım en azından bir başkası aynı şüpheyi duyarsa işin nasıl yürüdüğünü okuyabilir.
Sabah ilanlardan 1 kişiyi aradım. Kendisinin x bankada olduğunu tc kimlik numaramı verirsem bakabileceğini söyledi yüzyüze görüşmeden herhangi bir bilgi vermiyceğümi söyledikten sonra 13.30 da bankamıza buyrun o zaman diyerek davet ettiler. Gelirken yanımda eylül ayı maaş bodrosu imza sirküleri ve kimlik fotokopimi getirmemi istediler. Bunları hazırlayıp saat 13.30 civarı bankanın oraya gittiğimde kendisiyle görüştüm daha sonra bankaya girdik . İlk banka sözleşmesini inceledim daha sonrada tc no ile kkb sorgulaması yapıldı ben puanımı biliyordum zaten rahatlıkla çıkıyor.
Ama onlar düşük olduğunu normalde çıkmaz diye muamele yapıldı:)
Ondan sonra sizin kazancınız nedir diye sordum personel ve aracı şahıs 20k ya kadar %12 üstü olursa 15 aldıklarını söyledi. Benim talep ettiğim miktar 15.000 diyince o zaman 17k çekelim elinize direk 15k geçsin denilerek konuşuldu. Dosya masrafı 355 lira birde hayat sigortası falan yapılıyor hepsi 17binin içinde olucak elinize 15 geçicek diye anlaştık.
Bundan sonrası biraz pazarlık yaptık komisyon çok alıyorsunuz falan diye en son 15 karşılıpı 1000 lira alalım daha aşağısı olmaz denildi. Ben bana uymuyor teşekkür ederim diyip bankadan çıktım.
Normalde kredi alamayan birisi için belki iyi bir kanal olabilir ama riskli olduğunu düşünüyorum.
Tavsiye etmiyorum. Mobilde olduğum için yazım hatalarım olduysa şimdiden affola.
RafetAraç
19-10-2015, 15:46
Peki kkb puani dusuk olan kisilere yani kara listede olan kisilere cikarabiliyolarmiymiş kredi ?
evedüşenkaldırm
19-10-2015, 16:58
Peki kkb puani dusuk olan kisilere yani kara listede olan kisilere cikarabiliyolarmiymiş kredi ?
Yapıştırmış olduğu ilanlarda kırmızı kalem sorunu olanlara kredi çekilir yazıyordu ancak onu sormadım. İsterseniz pm atayım numarayı ?
Benim anlamadığım madem kredi almayacaksın neden imza sülküsünden maaş bodrosuna cartına curtuna alıp banka gittin ki?
anıl turan
19-10-2015, 17:06
Sizi genelde kendi firmalarında çalışıyormuş gibi gösteriyorlar patron gibi maaşını yüksek yazıp bankadaki dostları sayesinde kredi çıkarıyorlar.
Aman dikkat edin.
benim bildigim 3 veya 6 ay o yerde sigortali calisan olarak gozukmen gerekiyordu
zannetmiyorum bi yerde calisiyor gostereceklerini...
Çok merak ettim, hangi bankadır pm den paylaşır mısınız
ghibli06
19-10-2015, 17:45
bu işten hapse giren bir arkadaşım var, kendisi banka müdürüydü..
olay sandığınızdan daha büyük dolandırıcılık, mesela kredi notu düşük yasaklı vs adama BDDK onaylı kredi çıkartmak imkansız ancak en tepedeki 'şuna kredi verin!' diyecek, o derece... ama nasıl oluyor da bu adamlara kredi çıkıyor?
bankaya gelen temiz müşterinin bilgilerini kullanıyorlar
kimlik fotokopisi ile başvuru yapılıyor, imza beyanı istenmiyor
evraklar düzenlenip genel müdürlüğe gönderiliyor
sorunsuz adama 1 günde kredi çıkıyor zaten
onun adına bir hesap daha açıyorlar, kredi buraya yatıyor
sonra bu 'aracı' kişi gidip parayı çekiyor
elden müşteriye veriyor, diyor ki şu hesaba aylık şu kadar para yatıracaksın
yatırmazsa dümenleri açığa çıkmasın diye bir şekilde o hesaba doldur boşalt yapıyorlar...
krediyi alan adam patlarsa, evraklarını kullandıkları adama icra gidiyor
bankayla mahkemelik oluyorlar
görevi ihmalden müdür vs dava ediliyor ama kesesini dolduran işini görmüş oluyor...
ülkede namuslu adam kaldı mı?
Bu ilanlar nerde, kim yapiyor bari direk yazda yapan arkadasada yaptirmak ksteyenede faydasi olur.
Yapanlarin reklami olur musteri gider hemde denenmis durum var baskasina gitmesinler
evedüşenkaldırm
19-10-2015, 19:02
Bu ilanlar nerde, kim yapiyor bari direk yazda yapan arkadasada yaptirmak ksteyenede faydasi olur.
Yapanlarin reklami olur musteri gider hemde denenmis durum var baskasina gitmesinler
Burdan yazmanın uygun olmadığını düşündüğüm için resim yada numara koymadım ancak pm den soran arkadaşlar oldu hepsine numarayı ve bankanın ismini verdim.
Çok merak ettim, hangi bankadır pm den paylaşır mısınız
Pm atıldı.
Benim anlamadığım madem kredi almayacaksın neden imza sülküsünden maaş bodrosuna cartına curtuna alıp banka gittin ki?
Maaş bodrosu zaten her ay veriliyor cüzdanımdaydı, kimlik zaten hep yanımda sadece imza sülküsünü iş yerinden alıp gittim evet belki saçma durduk yere bunu araştırmam ama duvarlarda gördükçe acaba milleti dolandırıyorlar mı diye merak ettiğim için girdim bu işe. En azından arama motorundan saçma bloglara bakıp hiç bir bilgi bulamamak yerine bu konuya denk gelen olursa az çok fikir sahibi olabilir.
bu işten hapse giren bir arkadaşım var, kendisi banka müdürüydü..
Dediğiniz gibi de olabilir ancak bunu bilen birisi olsa gidip yüklü bir meblağ çekip gerisini siz düşünün kardeşim demezmiydi:) yazınız çok uzun olduğu için kesinti yaptım biraz umarım yanlış anlaşımaz.
Krediyi bilmem faizle para almak isteyen varsa veririm
halilcakir
19-10-2015, 19:28
ohohohohohohohoh :D:D:D
araba sitesinde bunu da gördük valla helal ne diyim :D
bir arada gerçi vergi borcu olan icralık arabanızı ucuza alırım yazan admin vardı bu sitede
ohohohohohohohoh :D:D:D
araba sitesinde bunu da gördük valla helal ne diyim :D
bir arada gerçi vergi borcu olan icralık arabanızı ucuza alırım yazan admin vardı bu sitede
Factoring kurulusumuz var bu is icinde holding bazi vergi oduyoruz
evedüşenkaldırm
19-10-2015, 19:32
15 bin alsak faiz oranı ne olur:)
halilcakir
19-10-2015, 19:35
Factoring kurulusumuz var bu is icinde holding bazi vergi oduyoruz
O zaman bak onu öyle yazma canım kardeşim
Araba konularında seninle yazıştık diye hatırlıyorum ve iyiydide sohbetimiz
Faktoring şirketimiz var ben yardımcı olurum de
ki bankacılık borsa yüksek lisansı yaptım faktoringin işte bu faizci tefeci imajından çok zede gören ama aslında süper faydalı bir finansman aracı
halilcakir
19-10-2015, 19:37
olduğunu iyi biliyorum
cümle eksik kalmış
ha normalde faktoring için senin faturaya ihtiyacın var ama işte orasıda senin kanunlara aykırı iş yapman vs olur artık
Arkadasta faturasiz cek var bozarmisiniz.
Bankadan sordurmuslar sorun yok. 100.000tl lik ceki nakit 25'e almis arkadas, ama sorun yok aracilar saglammis.
pm için teşekkür ederim, A+ bankalardan biri değilmiş.
bunun tam aynısı değil ama benzeri olarak; müşteri izni dışında, müşteri hesabına para yatırıp sonra o paralar ile müşteri bilgisi dışında ürün satışına izin verdiği/göz yumduğu için soruşturma açılan ve bu süreç sonunda da bankadan atıldığını gördüğüm bölge müdürü var.
faktoring yapıyorum diyen arkadaşa sormak isterim elimde müşteri çeki/senedi yok ticaret ile uğraşmıyorum gerçek kişiyim neyi iskonto edeceksiniz çok merak ediyorum, legal olarak nasıl kredi kullandıracaksınız?
Arkadasta faturasiz cek var bozarmisiniz.
Bankadan sordurmuslar sorun yok. 100.000tl lik ceki nakit 25'e almis arkadas, ama sorun yok aracilar saglammis.
bu çeki elinde bulunduran yani lehdar batmış olsa gerek ki 4 te 1 değerine keşide etmiş,
yada çekin vadesi 2023 filan mı :)
driftboy
20-10-2015, 09:52
bu arada başka müşteri haricinde kkb si bozuk olan birine banka insiyatifinde kredi ve kredi kartı çıkar. Tamamen bankaya bağlı. Tabi her kkb si bozuk olana değil. Çok çok aracı olacakta bilmemne müdürü bu adama kefilim kkb si bozuk ama öder diye not düşecekte falan filan zor bi seçenek tabi bu.
Tabir kaba olmus olabilir kusura bakmayin fazla uzatmamak icin yazdim . Biz devletin uygun gordugu yasal oranlardan hizmet bedeli faturasiyla ( legal olmadigini dusunenler noterden tasdik alabiliyor geri odeme konusunda ) gayet de vergisini odeyerek bu isi yapiyoruz . Halil abinin yazdigi kisma da katiliyorum faktoring ve bireysel bankacilik hizmeti veren kurumlar bundan kotu yonde etkileniyor . Ayrica biz bunu 2-3 milyon lirayla rent a car dukkaninda milleti tehdit ederek vs yapmiyoruz gayet de kurumsal olarak basvuru icin belli kriterler arayarak fakat ihtiyac talebinde bulunan kisiyi zora da sokmadan kredi sagliyoruz ( tekrar yaziyorum banka araciligi ile degil kendi firmamiz uzerinden ) hatta en basit legal ornegini daha 4 gun once 3.kopru ve havalimani insaati icin saglanan 4.5 milyar dolarlik kuveyt - montenegro - londra merkezli devletin talep ettigi kredinin cikmasinda 60 araci kurumdan biriydik .
driftboy
20-10-2015, 12:38
Tabir kaba olmus olabilir kusura bakmayin fazla uzatmamak icin yazdim . Biz devletin uygun gordugu yasal oranlardan hizmet bedeli faturasiyla ( legal olmadigini dusunenler noterden tasdik alabiliyor geri odeme konusunda ) gayet de vergisini odeyerek bu isi yapiyoruz . Halil abinin yazdigi kisma da katiliyorum faktoring ve bireysel bankacilik hizmeti veren kurumlar bundan kotu yonde etkileniyor . Ayrica biz bunu 2-3 milyon lirayla rent a car dukkaninda milleti tehdit ederek vs yapmiyoruz gayet de kurumsal olarak basvuru icin belli kriterler arayarak fakat ihtiyac talebinde bulunan kisiyi zora da sokmadan kredi sagliyoruz ( tekrar yaziyorum banka araciligi ile degil kendi firmamiz uzerinden ) hatta en basit legal ornegini daha 4 gun once 3.kopru ve havalimani insaati icin saglanan 4.5 milyar dolarlik kuveyt - montenegro - londra merkezli devletin talep ettigi kredinin cikmasinda 60 araci kurumdan biriydik .
sen bosver kardesim işi bilen bilmeyen herkes atlıyo :)
Bu arada firma ismi nedir ? Sürekli çek dönüyo elimde lazım olursa ulaşayım mail telefon vs..
turkerrr
20-10-2015, 13:25
banka personelinin belli limitlerde kredi onaylama yetkisi var örneğin 10 bin tl kredi çat diye veriyorlar bazı bankalarda ben 10 bin tl krediden 4 bin lira komisyon aldıklarını duydum.
fazlasıyla hakka hukuka sığmayacak bir uygulama ekmek yedikleri yere ihanet ediyorlar.
faktoring yapıyorum diyen arkadaşa sormak isterim elimde müşteri çeki/senedi yok ticaret ile uğraşmıyorum gerçek kişiyim neyi iskonto edeceksiniz çok merak ediyorum, legal olarak nasıl kredi kullandıracaksınız?
ben soruma cevap almadım, açıklayabilir misin?