PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HGS Geçiş İhlali

aroglu
15-10-2015, 21:37
Herkese iyi akşamlar

HGS ile ilgili bir sorum var ne yapmam gerekiyor müşteri hizmetlerini aradım net bir bilgi alamadım.

10/08/2015 tarihinde aracımı satın aldım . Alırken HGS borcu var mı diye sorgulamıştım yoktu . Şimdi sorguladım 165 TL ceza görünüyor.
İstanbul-Ankara arası Geçiş ihlali yazıyor . Eski sahibine ulaşamıyorum . Cezanın kesildiği tarih 09/08/2015 Saat 14:03

Hgs satın aldığım kişinin üstüne . Bu borcu benim mi ödemem lazım yoksa onun mu ödemesi lazım ? Ödememek için nasıl bir yol izlemem gerekir.

teşekkürler..

ckrc
15-10-2015, 22:14
Herkese iyi akşamlar

HGS ile ilgili bir sorum var ne yapmam gerekiyor müşteri hizmetlerini aradım net bir bilgi alamadım.

10/08/2015 tarihinde aracımı satın aldım . Alırken HGS borcu var mı diye sorgulamıştım yoktu . Şimdi sorguladım 165 TL ceza görünüyor.
İstanbul-Ankara arası Geçiş ihlali yazıyor . Eski sahibine ulaşamıyorum . Cezanın kesildiği tarih 09/08/2015 Saat 14:03

Hgs satın aldığım kişinin üstüne . Bu borcu benim mi ödemem lazım yoksa onun mu ödemesi lazım ? Ödememek için nasıl bir yol izlemem gerekir.

teşekkürler..

HGS Borcu plakayla degil, bir yerde(e-devlet) tc ilede sorgulaniyor ise yasal olarak sizin bir borcunuz olamaz.

aroglu
15-10-2015, 22:16
HGS Borcu plakayla degil, bir yerde(e-devlet) tc ilede sorgulaniyor ise yasal olarak sizin bir borcunuz olamaz.

HGS müşteri hizmetleri bunun aksini iddia eder gibi söylemlerde bulunuyorlar.

ckrc
15-10-2015, 22:35
HGS müşteri hizmetleri bunun aksini iddia eder gibi söylemlerde bulunuyorlar.

Ispark gorevlilieride ustunde borcla arac satilmaz diyor, satiliyor borc ustunde ki kisiden tahsil edilmeye calisiyor.
Yasalarin aksine size cikan bir borc olamaz.

AliDogukan
16-10-2015, 00:06
Bu konuda size net bilgi vereyim,aynısı başımıza geldi.

Borç eski sahibinden tahsil edilir.

aroglu
16-10-2015, 00:08
Bir yere basvurmam yada bildirmem gerekiyor mu?

makif84
16-10-2015, 08:20
Aynı olay şuan benimde başıma geldi ben almadan önce 15 kez kaçak geçiş yapılmış 1500 küsür ceza çıkıyor.Kendi adıma yapmam gereken bir şey var mı?

Skyhawk34
16-10-2015, 08:54
hgs müşteri hizmetleri bence tamamen özelleştirilmiş durumda çünkü

1- kurum hgsmüsterihizmetleri adı altında - termos battaniye ütü telefon hepsiburada.com gibi satış yapıyor

2- telefonla arayınca kimlik no adresin adın soyadın ne işle ugrasıyorsunuz gibi tarak kürek soru soruyor acayyyip kıllandım içindeki bitsin hemen ogs cıkartıyorum

metin_1989
16-10-2015, 08:57
kara yollarını arayın orda hgsnın kımın uzerıne oldugu yazar kendı aracınızda sokun atın borc suzun degıl bende aynı sekılde cıktı arac aldım hgs borcu cıktı ıkyuzz kusur ben aradım baktılar hgsyı kım cıkartmıs cezayı ne zaman yemıs sız ne zaman aldınız dedıler ben tarıh verdım tmm sızın borcunuz degıl dedıler bıttı gıttı

Otto_Skorzeny
16-10-2015, 12:18
Aynı şekil bendede var mail attım, ipleyen olmadı. Eski sahibinden tahsil ediliyormuş.

EREN34
16-10-2015, 12:36
Noter satışını e-mailin ekine koyup dilekçe yazın. Bir süre sonra hallediyorlar

hgs@kgm.gov.tr

aroglu
16-10-2015, 12:57
Birazdan PTT ye gidip öğrenicem sonucu yazarım

aroglu
20-10-2015, 20:03
Kimse bir şey bilmiyor galiba yeni HGS alamıyorum iptal edilmesi için borcun ödenmesi gerekiyormuş yada başvuru yapılıp dilekçe(mail) yoluyla cezanın aracın üzerinden kaldırılması gerekiyormuş.

Ömer Musaoğlu
21-10-2015, 08:27
Geçiş tarihinde araç ruhsat sahibi siz degilseniz ceza size ait değildir. Size muayne satış gibi durumlarda problem çıkarmaz.

makif84
21-10-2015, 08:39
Kimse bir şey bilmiyor galiba yeni HGS alamıyorum iptal edilmesi için borcun ödenmesi gerekiyormuş yada başvuru yapılıp dilekçe(mail) yoluyla cezanın aracın üzerinden kaldırılması gerekiyormuş.
Kardeşim bir ptt ye git aracı yeni aldım hgs almak istiyorum de hiç eski hgs yi karıştıma.Aynı olay başıma geldi ptt çalışanın söylediği yöntem buydu.Bir dene istersen

onursumer
21-10-2015, 08:39

satış belgesi ile tarihi net gormeleri için, mail at düzeltiyorlar

ozan gülle
21-10-2015, 14:07
Yeni konu acmayayim burdan sorayim dedim gecen yil istanbuldan bi arac aldim izmire giderken köpruden gectim izmirde yeni ruhsat cikarttim haliyle plakamda degisti yeni ruhsatimla gidip 7 gun icerisinde hgs aldim dun aracin eski sahibi arayip bana ceza geldi gecis ihlali diye araci sana verdigim gun dedi resmini atti bende hgsyi arayip durumu anlattim dilekce yazip trafikten ek 1 alin trafik sube biz oyle bi ek 1 veremeyiz diyor onun yerine satis sozlesmesino gondericem plaka degisikligi yaziyor orda zaten hgs hesap no ile gonderin inceleyelim dediler durduk yere kimsenin istemeyecegi gibi haksiz bi sekilde bu cezayi odemek istemiyorum sonuc cikarmi bu islemden ayrica gelen ceza kagidinda hgs degil ogs ihlali diyor ama ben kesinlikle ogsden gecmedim diger istanbuldan aldigim araclardada ayni islemi uyguladim plaka degsitirip hgs aldim hicte sorun olmadi benim hgsyi arayayip plaka dgisikligi yaptim bu plakaya hgs aldim diye bildirmemmi gerekliydi benim bildigim otomatik dusmeli bi arkadas araman lazimdi falan dedi onun icin aklimda soru isareti kaldi

Ömer Musaoğlu
22-10-2015, 11:10
Yeni konu acmayayim burdan sorayim dedim gecen yil istanbuldan bi arac aldim izmire giderken köpruden gectim izmirde yeni ruhsat cikarttim haliyle plakamda degisti yeni ruhsatimla gidip 7 gun icerisinde hgs aldim dun aracin eski sahibi arayip bana ceza geldi gecis ihlali diye araci sana verdigim gun dedi resmini atti bende hgsyi arayip durumu anlattim dilekce yazip trafikten ek 1 alin trafik sube biz oyle bi ek 1 veremeyiz diyor onun yerine satis sozlesmesino gondericem plaka degisikligi yaziyor orda zaten hgs hesap no ile gonderin inceleyelim dediler durduk yere kimsenin istemeyecegi gibi haksiz bi sekilde bu cezayi odemek istemiyorum sonuc cikarmi bu islemden ayrica gelen ceza kagidinda hgs degil ogs ihlali diyor ama ben kesinlikle ogsden gecmedim diger istanbuldan aldigim araclardada ayni islemi uyguladim plaka degsitirip hgs aldim hicte sorun olmadi benim hgsyi arayayip plaka dgisikligi yaptim bu plakaya hgs aldim diye bildirmemmi gerekliydi benim bildigim otomatik dusmeli bi arkadas araman lazimdi falan dedi onun icin aklimda soru isareti kaldi

Plaka değişikliği gibi durumlarda böyle sorunlar oluyor. Elinizde plaka değişikliğine ait belge var ise işlemini yapılır.

Murat Ç.
22-10-2015, 15:31
başka konu açmaya gerek yok sanırım arabayı yeni aldık dolayısıyla hgs yok şuan istanbul köprü girişinde hgs etiketini mesai saati bitiminden sonra alabilirmiyiz veya alternatif olarak nerden hgs etiketi alabiliriz :)

EREN34
22-10-2015, 15:43
Köprüyü bilmiyorum. Alternatif Shell benzin istasyonları. Anadolu yakası Karacaahmet mezarlığa gelmeden shell de var. Merter Shell de devaedı en son. Bazı istasyonlarda etiket olmayabiliyor.

Murat Ç.
22-10-2015, 15:47
sağol abi merter shell e bi bakayım o zaman.

tolgaaydın
01-11-2016, 11:35
Konu kirliliği olmaması için buradan devam etmek istiyorum.

26.10.2016 tarihinde elime bir tebligat zarfı geldi. 1 sene öncesine ait 4 Adet HGS İhlal'ine karşılık toplamda 363.00TL ceza.

07/06/2015 - SAMANDIRA
07/06/2015 - AKINCI(MÜRTED)
04/06/2015 - FSM KÖPRÜSÜ
18/04/2015 - SAMANDIRA

Bahsi geçen araca gelen ceza ile değil "Bursa" dışına, ilçenin dışına bile çok nadir çıktım, sürekli garajda veya kapalı otoparkta duruyordu.
İtirazda bulunacağım tabi ki fakat forumdan böyle bir durumla karşılaşan var mı? Nasıl bir yol izlersem daha çabuk sonuca ulaşabilirim sormak istedim.
Konu hakkında yardımcı olabilecek var mı acaba?

SULTANOGLU
01-11-2016, 12:19
banada 2015 yılına ait 3 4 ceza geldi. hiç sorgulamadım nereden geçtiğimi eve gidince bakıcam.

işin ilginç kısmı ceza sorgulamalarında gözükmüyor bu ay muaynem var ne yapsam bilemedim.

onursumer
01-11-2016, 12:43
bana eski araba güncel arabalar vs birsuru tebligat geldi ogs hgs yıl bitiyor herkese doşemişler :D

Ome_RS
01-11-2016, 19:05
Benim de hgs ile bir sikintim var. Eski aracimda bankadan hgs alirken plaka bir rakam yanlis girilmis. Daha sonra gisede hgs okumadigi icin kacak gorunmus. Ben daha sonra bunu fark edince bankada plakayi duzelttirdim. Yani etiket ayni ama plaka bir rakami daha sonra duzeltildi. araci satmadan once hgs ye mail atarak kacak gecis oldugu belirtilen tarihte aracimda hgs oldugunu soyledim. Ancak gelen cevap o tarohte araca kayitli hgs gorulmuyor seklindeydi. simdi eve kacak gecisle ilgili kagit gelmis. Bunu nasil iptal ettirebilirim. Salak salak sistem yapiyorlar arkasndan bir funya ugrasiyoruz.

Runo
01-11-2016, 20:03
Benimde ön camımda film var ve ne alakaysa okumuyor. Plakadan okuması lazım ama her zaman kaçak yazıyor. Bazende sms geliyor bakiyenizden düşülmüştür diye, bazen içinde bakiye olsa da o mesaj gelmiyor. Plakadan okuması lazımken sürekli ceza yiyorum. Bende bir ara ptt'ye uğrayacağım.

onursumer
01-11-2016, 20:21
Benimde ön camımda film var ve ne alakaysa okumuyor. Plakadan okuması lazım ama her zaman kaçak yazıyor. Bazende sms geliyor bakiyenizden düşülmüştür diye, bazen içinde bakiye olsa da o mesaj gelmiyor. Plakadan okuması lazımken sürekli ceza yiyorum. Bende bir ara ptt'ye uğrayacağım.

sunroof var ise oraya tak ben o şekilde yaptım on cama film takılırken sokup o şekilde taktım sıkıntısız 1.5 sene oldu kullanıyorum okumadığı hiç olmadı

Runo
01-11-2016, 21:05
sunroof var ise oraya tak ben o şekilde yaptım on cama film takılırken sokup o şekilde taktım sıkıntısız 1.5 sene oldu kullanıyorum okumadığı hiç olmadı

Benimde far yağmur sensörünün üzerine takılı abi belkide ondan mı okumuyor acaba. Cam filmi yaptırırken keşke orayı düşünseydim hiç aklıma gelmedi. Sağolasın bilgilendirdigin için

tolgaaydın
02-11-2016, 08:26
En azından geçmişsiniz okumamış benim gibi bir çok mağdur insan var. Adamın köydeki traktörüne HGS ihlali cezası gelmiş :)

kiraccemal
02-11-2016, 08:44
sorunlar ile ilgili 444 17 88' i aradım çok yardımcı oldular ciddi düzenlemeler ile ciddi indirimler yaptılar. Bence şansınızı deneyin.

Ssamet
02-11-2016, 09:06
Arkadaşımın iki yıl önce pert olan aracına hgs cezası geldi. O dönemde araçta hgs vardı tabikide ama okumamış herhangi bir sebepten. Tavsiyeniz nedir beyler? :)

R-13239
02-11-2016, 09:08
Bana da 465TL ceza geldi, FSM köprüsünde ortak bölümde yanlış okumadan sanırsam.

Aracımı OGSsiz hiç kullanmadım.

O tarihteki geçişleri buldum, kgm'ye mail gönderdim, arayan soran yok.

İtiraz edebileceğimiz bir yer yok mu?

Vtec
02-11-2016, 10:07
sorunlar ile ilgili 444 17 88' i aradım çok yardımcı oldular ciddi düzenlemeler ile ciddi indirimler yaptılar. Bence şansınızı deneyin.

Bu tip sorunlarla karayolları genel müdürlüğü ilgilenmekte(sözde) 0850 460 60 60 a ulaşmanız gerekiyor.
Ben de mağdurlardan biriyim 162.25 tl ceza geldi hgs de bakiye olmasına rağmen. Sabahtan beri arıyorum bir türlü irtibata geçemedim ben de.yoğunluktan "ilerleyen saatlerde tekrar arayın" deniliyor.:ofk:

tolgaaydın
02-11-2016, 10:12
Bu tip sorunlarla karayolları genel müdürlüğü ilgilenmekte(sözde) 0850 460 60 60 a ulaşmanız gerekiyor.
Ben de mağdurlardan biriyim 162.25 tl ceza geldi hgs de bakiye olmasına rağmen. Sabahtan beri arıyorum bir türlü irtibata geçemedim ben de.yoğunluktan "ilerleyen saatlerde tekrar arayın" deniliyor.:ofk:

Telefonu kapatmadan sürekli "2" yi tuşlayın, 4. veya 5. denemede operatöre bağlanıyor.

Muharrem C.80
02-11-2016, 12:33
2010 senesinde sattığım araca 2015 yılından benim adıma tescilli hgs cezası gönderdi gerizekalılar. Araç benden sonra 2 devir daha görmüş lan dahası şuan o ceza yazdıkları benim plakada boşta :china:

Tanıdık polis arkadaşa dedim hayırdır abi itiraz etmeyip ödeyen çok insan var bilerek yapıyorlar dedi.

Ülke ahır yeminle başka bişey değil. Heryerinden lağım fışkırıyor.

FaBeRgE
02-11-2016, 13:49
Noterden verilen geçici ruhsatı ve satış belgesini tarayıp gönderin, bir kaç gün içinde hallolur.

tuner faruk
02-11-2016, 14:20
Geçen hafta banada geldi tam bütün vergi borçlarını kapattım derken 350 lira ceza geldi :D