PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koltuk lekeleri hk.

MertSerhanÖ.
10-10-2015, 09:28
Öncelikle daha önce böyle bir konunun açıldığını çok net hatırlıyorum.Ama gel gelelim 20 dakikadır konuyu arıyorum bulamıyorum:) Admin abilerimizden af dileyerek konuyu açmış bulunuyorum:)

Aracım 1.7 corsa.Malumunuz koltukları bugüne kadar hiç silinmemiş.Gri olmasıylada birlikte lekeleri mevcut.Lekeleride geçtim 2. El araçta iç temizlik benim için önemli temizlik açısından:)

Aracımı kuaföre vermeden kendim yapmak istiyorum.

Lekeleri en iyi ney çıkartır?Yapma yöntemi nedir?Veya tekzen tarzında ki yerlerde turtle wax sonax carpex vs gibi ürünler mevcut.Varmıdır böyle bir ürün bildiğiniz.Kosla vs önerirmisiniz?

Teşekkür ederim :)

i-vtec07
10-10-2015, 10:24
halı yıkama makinası var mı ? varsa işiniz daha kolay olur, ve kirleri derinlemesine temizlemiş olursunuz .

makine yoksa da atas detap alın köpük yapan herhangibi şişeye sulandırma oranına dikkat ederek doldurun . ürünü sıkıp yumuşak bi fırça ile, kesinlikle çok bastırmadan girişin .kalitelisini alırsanız yapı market ürünleri de iş görür, onlar zaten direk köpük şeklinde çıkıyo . gidipte 6 liralık carpex döşeme temizleyiciden mucize beklemeyin ama :D

aslında foto atsanız daha iyi olurdu.

marikan
10-10-2015, 10:31
Halı yıkama varsa işiniz çok kolay.
Yoksa şöyle yapabilirsiniz. Su çekebilen elektrikli süpürgeler var. Islak kuru diye geçiyor sanırım.
Onlardan varsa köpük sprey ile koltuğa sıkıp güzelce fırçaladıktan sonra elektrik süpürgesi ile koltuğuna nüfuz eden suyu çekeceksiniz. Ardından sadece su sıkıp yine çekeceksiniz. Durulama için.

Temizleyici olarak ben sulandırılmış asprin kullandım. Çıkan kiri tahmin bile edemezsiniz. Resmen çamur çıkıyor koltuktan.

MertSerhanÖ.
10-10-2015, 10:31
halı yıkama makinası var mı ? varsa işiniz daha kolay olur, ve kirleri derinlemesine temizlemiş olursunuz .

makine yoksa da atas detap alın köpük yapan herhangibi şişeye sulandırma oranına dikkat ederek doldurun . ürünü sıkıp yumuşak bi fırça ile, kesinlikle çok bastırmadan girişin .kalitelisini alırsanız yapı market ürünleri de iş görür, onlar zaten direk köpük şeklinde çıkıyo . gidipte 6 liralık carpex döşeme temizleyiciden mucize beklemeyin ama :D

aslında foto atsanız daha iyi olurdu.

Şuanda kuzenimin nikahına gidiyorum fotoğraf çekemedim malesef yolda konuyu açiyim dedim aracım otoparkta şuan.Halı yıkama makinem yok bulabilirmiyim bilmiyorum ama öncelik fırça ile yapıcağımı düşünürsek biraz zorlanıcam sanırım:) atas ı nerden bulabilirim nasıl köpük haline getiricem biraz açıklarmısın

MertSerhanÖ.
10-10-2015, 10:35
Halı yıkama varsa işiniz çok kolay.
Yoksa şöyle yapabilirsiniz. Su çekebilen elektrikli süpürgeler var. Islak kuru diye geçiyor sanırım.
Onlardan varsa köpük sprey ile koltuğa sıkıp güzelce fırçaladıktan sonra elektrik süpürgesi ile koltuğuna nüfuz eden suyu çekeceksiniz. Ardından sadece su sıkıp yine çekeceksiniz. Durulama için.

Temizleyici olarak ben sulandırılmış asprin kullandım. Çıkan kiri tahmin bile edemezsiniz. Resmen çamur çıkıyor koltuktan.

Valla ne halı yıkama var çevremde nede dediğiniz süpürgeden:) açıcam kaloriferi kurucak tamamen kösre iş :D asprini bende duymuştum fakat anlamadığım nokta köpük spreyi nerden bulucam asprini veya başka bir temizleyiciyi onamı doldurucam?

Yigit-Y
10-10-2015, 10:49
Gecen yagmurda cam az acik kalmis su lekeleri olustu kurumus o nasil cikar beyler

Batum
10-10-2015, 11:28
kosla falan çıkarmadı geçen bende denedim su lekeleri için çözüm nedir.

marikan
10-10-2015, 11:36
Valla ne halı yıkama var çevremde nede dediğiniz süpürgeden:) açıcam kaloriferi kurucak tamamen kösre iş :D asprini bende duymuştum fakat anlamadığım nokta köpük spreyi nerden bulucam asprini veya başka bir temizleyiciyi onamı doldurucam?

Köpük sprey olmasa da olur. Ben normal sprey kullandım. 1'e 5 oranında asprine su kattım. Koltuğu sprey ile güzelce ıslattıktan sonra yumuşak bir fırça ile fırçaladım. Daha sonra suyu çektirdim. Suyu çektirmezseniz kirleri arındırmamış olursunuz. Yapmış olduğunuz kiri aşağı itmekten öteye geçmez. Tekrar ıslandığında kusma yapar lekeler. Velhasıl suyu çektirmeniz şart.

i-vtec07
10-10-2015, 13:30
köpük olmalı bence

normal sıvıyı koltuk 10 sn de emerse aşağı tabakaya köpük 40 sn de emilir . yani lekenin asıl olduğu üst katmanda köpük daha uzun süre durmuş ve daha fazla etki etmiş olur. bu aracın dışı içinde böyledir, detailing cilerin foam lance alma sebebide bu yüzden, köpük yapan sprey heryerde var hatta direk bim de camsiller var onlarda köpük yapıyo onun şisesine aktarabilirsin .

detap ise erdem boyada var ordan alabilirsin . yada yapı marketteki (kaliteli) ürünlerde iş yapabilir ille detap olucak diye bişey yok tabi . hatta direk köpük yapan basınçlı spreyde olanlar var . turtle wax sonax vs .

5500
10-10-2015, 13:56
halı makinası vs bi süre sonra sünger salıyor kendini diyorlar. nedir bu işin aslı astarı? bende ye halı yıkama makınası yada buharlı temizleme yaptırmayı düşünüyorum ama aklımda soru işaretleri var.

Skyhawk34
10-10-2015, 14:09
meguairs all purpose cleaner yeşil sıvı konsantre

cam ve aynalara sıkınca hemen sil izi kalır

güzel su hazneli bir süpürgen varsa emdir yoksada emanet al

bayyyy . :D :D

MertSerhanÖ.
10-10-2015, 16:02
meguairs all purpose cleaner yeşil sıvı konsantre

cam ve aynalara sıkınca hemen sil izi kalır

güzel su hazneli bir süpürgen varsa emdir yoksada emanet al

bayyyy . :D :D
Hıı teşekkür ederim bilgiler için.ben emanet biyerden buliyim.Oldu ozaman baaay :D :D

Skyhawk34
10-10-2015, 16:09
Hıı teşekkür ederim bilgiler için.ben emanet biyerden buliyim.Oldu ozaman baaay :D :D

:D :D

yazdıgım ürünü 100 gramını 3-4 liradan satıyorlar sefaköy bir-er ticarette var sende bi sanayideki kapsamlı nalbur (boya-zımpara-somun -vida vs.vs) satan yerde bulma ihtimalin cok yüksek 4 litreliğini alma

500 gram kadar al suyla mutlaka karıştır bezle koltukları çitele sonra emdir bu kadar

MertSerhanÖ.
10-10-2015, 16:17
:D :D

yazdıgım ürünü 100 gramını 3-4 liradan satıyorlar sefaköy bir-er ticarette var sende bi sanayideki kapsamlı nalbur (boya-zımpara-somun -vida vs.vs) satan yerde bulma ihtimalin cok yüksek 4 litreliğini alma

500 gram kadar al suyla mutlaka karıştır bezle koltukları çitele sonra emdir bu kadar

Burda satan bi yer var kanka ptesi bi gidip sorayım bakalım sağolasın:)

noelbaba
10-10-2015, 16:20
turtle wax in yesil siseli urunu var siddetle tavsiye ediyorum. Bu urun+yarim kova sicak su+2 fiber bez koltuklari cicek gibi yapiyor. Benim koltuklarim mavi renk hep kirleniyor 2 hafta 1 uygularim. 2 haftalik ice tea lekesini 10 dakikada kasmadan cikardim. Cok agir leke varsa birsey diyemem daha sonra kusma yapabilir

dgoo
10-10-2015, 16:35
En hesaplı yolu deneyin önce aspirin i.

SpeedOfSound
10-10-2015, 22:15
1.7 Corsa olunca işin rengi değişiyor, yardımcı olmamız lazım tabi :D Tabi işin şakası mevzuya geçersek , ilk olarak resimdekileri temin etmen lazım yada aynı işlevi görecek malzemeleri.İkinci olarakda genel temizlik ilacı alıcaksın.Çevrende tanıdığın bu işi yapanlar varsa alabilirsin yada kiloluk deterjan tarzı şeyler satan yerlerde oluyor.Hiç bulamazsan kuaför yapan herhangi bir yere git , bu malzemelerden toptan almak istiyorum de bir şekilde yönlendirirler seni alırsın istediğin malzemeyi pek pahalı bişey değil genelde 5lt'lik satıyorlar saf bir şekilde, kendin sulandıracaksın.tabi bide koltuğun duruma göre vakum işlevi görecek süpürge..
http://i.hizliresim.com/252ylE.jpg (http://hizliresim.com/252ylE)
http://i.hizliresim.com/B4ZEdL.jpg (http://hizliresim.com/B4ZEdL)
http://i.hizliresim.com/ZJLWq3.jpg (http://hizliresim.com/ZJLWq3)

Aşamalara gelince ; İlacı koyduktan sonra spreyin uç kısmından püskürtmesini ayarlayacaksın . Belli alana sivri gitmeyecek, olabildigince geniş alana yayılacak ki her bölgeye aynı miktarda ilaç gitsin ki renk ton farkı veya kusma gibi şeyler başına gelmesin.(böyle bişey olursa da o bölgeyi hafif ilaçlayıp nemli bezle silince geçer sıkıntı yok yani :) )
ilaçlama yaptıktan sonra resimde görünün ,bu işin can damarı fırçaya geliyoruz.Resimdeki gibi olucak uçları kalın yada çok sert plastik olmayacak.. Tabi bu işi yaparken bölge bölge yaparsan daha temiz iş çıkar. Örneğin arka koltukların sırt kısmından başlarsın ,sağ-sol sırt kısımlarını sildikten sonra oturma kısmana geçersin gibi.Neyse İlaçladığın kısmı güzelce fırçalıyorsun ,tabi koltugun canını alacak kadar değil.Bazı koltuk döşemelerinde ve aşırı yıpranmış döşemelerde böyle pamuklanma gibi durum olabiliyor ona sen dikkat edeceksin.Bunu da yaptıktan sonra nemli mikrofiber bezinle iyice sileceksin . Bu işi bir-iki defa yapabilirsin koltugun kirlilik durumuna göre..Eğer koltuk çok kirli ise bu işlemleri yaptığında koltuk kurudugnda süngerdeki kirleri kumaşa atıp leke olacaktır bunada kusma deniyor işte :) Bunun içinde ; İLAÇLAMA - FIRÇALAMA - VAKUM(İYİCE ÇEKİLECEK) ardından Bİ FIRÇA Bİ VAKUM DAHA , bezlede sildikten sonra aracı müsait bi yerde kapıları acık bırakıp kendiliğinden kurursa lekede olmaz pırıl pırıl kullanıma hazır hale gelir ;) Umarım yardımcı olabilmişimdir.

MertSerhanÖ.
10-10-2015, 22:33
K
1.7 Corsa olunca işin rengi değişiyor, yardımcı olmamız lazım tabi :D Tabi işin şakası mevzuya geçersek , ilk olarak resimdekileri temin etmen lazım yada aynı işlevi görecek malzemeleri.İkinci olarakda genel temizlik ilacı alıcaksın.Çevrende tanıdığın bu işi yapanlar varsa alabilirsin yada kiloluk deterjan tarzı şeyler satan yerlerde oluyor.Hiç bulamazsan kuaför yapan herhangi bir yere git , bu malzemelerden toptan almak istiyorum de bir şekilde yönlendirirler seni alırsın istediğin malzemeyi pek pahalı bişey değil genelde 5lt'lik satıyorlar saf bir şekilde, kendin sulandıracaksın.tabi bide koltuğun duruma göre vakum işlevi görecek süpürge..
http://i.hizliresim.com/252ylE.jpg (http://hizliresim.com/252ylE)
http://i.hizliresim.com/B4ZEdL.jpg (http://hizliresim.com/B4ZEdL)
http://i.hizliresim.com/ZJLWq3.jpg (http://hizliresim.com/ZJLWq3)

Aşamalara gelince ; İlacı koyduktan sonra spreyin uç kısmından püskürtmesini ayarlayacaksın . Belli alana sivri gitmeyecek, olabildigince geniş alana yayılacak ki her bölgeye aynı miktarda ilaç gitsin ki renk ton farkı veya kusma gibi şeyler başına gelmesin.(böyle bişey olursa da o bölgeyi hafif ilaçlayıp nemli bezle silince geçer sıkıntı yok yani :) )
ilaçlama yaptıktan sonra resimde görünün ,bu işin can damarı fırçaya geliyoruz.Resimdeki gibi olucak uçları kalın yada çok sert plastik olmayacak.. Tabi bu işi yaparken bölge bölge yaparsan daha temiz iş çıkar. Örneğin arka koltukların sırt kısmından başlarsın ,sağ-sol sırt kısımlarını sildikten sonra oturma kısmana geçersin gibi.Neyse İlaçladığın kısmı güzelce fırçalıyorsun ,tabi koltugun canını alacak kadar değil.Bazı koltuk döşemelerinde ve aşırı yıpranmış döşemelerde böyle pamuklanma gibi durum olabiliyor ona sen dikkat edeceksin.Bunu da yaptıktan sonra nemli mikrofiber bezinle iyice sileceksin . Bu işi bir-iki defa yapabilirsin koltugun kirlilik durumuna göre..Eğer koltuk çok kirli ise bu işlemleri yaptığında koltuk kurudugnda süngerdeki kirleri kumaşa atıp leke olacaktır bunada kusma deniyor işte :) Bunun içinde ; İLAÇLAMA - FIRÇALAMA - VAKUM(İYİCE ÇEKİLECEK) ardından Bİ FIRÇA Bİ VAKUM DAHA , bezlede sildikten sonra aracı müsait bi yerde kapıları acık bırakıp kendiliğinden kurursa lekede olmaz pırıl pırıl kullanıma hazır hale gelir ;) Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Dostum valla çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim bukadar uğraştığın için:) Pazartesi kısmetse malzemeleri alıp yapıcam artık karma bişiler :D sonuçları buraya paylaşıcam.Çok teşekkür ederim tekrardan:)

SpeedOfSound
10-10-2015, 22:39
Sonucu bekliyoruz şimdiden kolay gelsin :D

MertSerhanÖ.
10-10-2015, 23:13
Sonucu bekliyoruz şimdiden kolay gelsin :D

Eyvallah sağolasın:)

Chn53
11-10-2015, 00:21
ben atas vinet le temizlemiştim 1.7 yi 5e1 suyla karıştırarak halı yıkama makınasıyla , bildiğimiz normal araba yıkama süngeriyle yaptım 6-7 kere tekrarladım koltuktan çıkan su temiz gelene kadar en son duru suyla çektirdim 2 kerede misler gibi olmuştu

grkm
11-10-2015, 16:34
Sonuç alamazsanız çözüm olan ürünler bende mevcut :)