PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi MotorSport Araçları ( Hani Quatro Mükemmeldi ? )

shkodra
06-10-2015, 18:47
Araç Tipi.....Audi TT Sport Cup
Motor .............2.0 TFSI sıralı dört silindirli benzinli motor
Motor hacmi....1984 cc
Güç çıkışı........228 kW (310 hp) / 250 kW (340 hp)
Tork..............1600 – 4300 dev/dk aralığında 400 Nm’nin üzerinde
Aktarma.........Önden Çekiş, (ASR)
Aktarma.........6 ileri, çift kavramalı S tronic
Boyutlar.........4260/1950/1282 mm
Minimum ağırlık.1125 kg

Araç tipi ......AUDİ RS 5 DTM
Motor .............Audi V8 normal emmeli
Motor hacmi.....4000 cc
Güç çıkışı.........yakl. 340 kW (460 hp)
Tork...............500 Nm’nin üzerinde
Aktarma..........Arkadan Çekiş
Vites kutusu.....yarı otomatik, 6 ileri vites kutusu
Boyutlar...........5010/1950/1150 mm
Minimum ağırlık...1120 kg

Araç tipi.........Audi R8 LMS GT3
Motor ...............Audi V10
Motor hacmi.......5200 cc
Güç çıkışı...........430 kW (585 hp) kadar
Tork..................550 Nm’nin üzerinde
Aktarma.........Arkadan Çekiş
Vites kutusu........sıralı 6 ileri
Boyutlar.............4583/1997/1171 mm
Minimum ağırlık.....1225 kg

Alıntı : http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/audi_sport_new.html

Mr.K
06-10-2015, 18:52
ee yani ?

ayrıca arkadan çekiş değil itiş.

saygılar
Rıdvan.

OrcunInce
06-10-2015, 18:52
ee yani ?

saygılar
Rıdvan.

Ben bu konuda çok da emin değilim ;)

rebeloghy
06-10-2015, 18:55
ee yani ?

saygılar
Rıdvan.

Yapma abiiii.

Quattro lar için arkadan iter önden çeker mi diyeceuk :)

exca-
06-10-2015, 18:55
audi ile bir problem oldu galiba, yeni konular hep audi üstüne iyi değil mi/ hani iyiydi bir sonraki nasıl gelecek bakalım :)

Mr.K
06-10-2015, 18:58
Yapma abiiii.

Quattro lar için arkadan iter önden çeker mi diyeceuk :)

her zaman arka iter,ön çekerdir yalnız :)

tersini bi düşün arabanın kıçının,başı olması lazım :)

mert_can 41
06-10-2015, 18:59
Pardon benmi yanlış biliyorum qutro lar 4 çeker değilmi listedeki araçlar ya arkadan iter ya önden çeker quatro gibi çok şeker değiller :D

bilaloztkr
06-10-2015, 19:08
ben verilerin bize neyi anlattığını çözemedim?

aslanneron
06-10-2015, 19:11
Amcanın konularda hep bi sıkıntı oluyor aslında mantıklı şeyler söylüyor çoğu zaman daha ilk defa yazıyorum konusuna.

Bu sistem çok iyide neden kendi motor sporları araçlarında kullanmıyorlar diyor. Bence kişisel görüşüm bu sistem o yarışlarda faydalı olmayacagı için

aracı önden çekiş veya arkadan itiş olarak tasarladıklarını düşünüyorum hani her yerde 4 çeker gitmek demek ki mantıklı değil

mert_can 41
06-10-2015, 19:21
Amcanın konularda hep bi sıkıntı oluyor aslında mantıklı şeyler söylüyor çoğu zaman daha ilk defa yazıyorum konusuna.

Bu sistem çok iyide neden kendi motor sporları araçlarında kullanmıyorlar diyor. Bence kişisel görüşüm bu sistem o yarışlarda faydalı olmayacagı için

aracı önden çekiş veya arkadan itiş olarak tasarladıklarını düşünüyorum hani her yerde 4 çeker gitmek demek ki mantıklı değil

Teşekkür ederim benim jetonuda düşürttünüz anlam verememiştim :D
4 çeker bir çok pistte dez avantaj olabilceğinden dolayı kullanılmıyo olabilir bencede bana göre önden çeker arkadan iter araba dan daha zordur toplaması dört çekerin koptumu bu yüzden olabilir 4 çeker tecübem bir tek oyunlardan olduğu için sert virajda tepkisi nasıl olur bilemem ama sadece mantığımla yaklaştım :)

G_TT_I
06-10-2015, 19:21
Kakış değil mi o?

onursumer
06-10-2015, 19:32
Hani Quatro Mükemmeldi ?

abi zaten motorsporları için mükembel diyen yokki ?

http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/experience/quattro_/daha_fazla_suerue.html

shkodra
06-10-2015, 19:33

Doğru diyorsun..Aynen Senin dediğin gibi..

Bize gelince Quatro çok mükemmel bir sistem diyorlar.. Fakat kendileri piste çıkınca TT önden Çekiş diğerleri Arkadan ..
Yahu birinde bari Quatro kullansalardı biraz i.im rahatlayacaktı..

Bu ne yaman çelişki...

shkodra
06-10-2015, 19:36
Hayır zaten bende kafa olsa Orijinal F1 araçlarının sitemine bakar neyin doğru olduğunu anlardım..

Yok neymiş efendim ''Pist İçin İdeal Yol Tutuş Quatro'' gelde inan...

Bring Out Gimp
06-10-2015, 19:38
ee yani ?

saygılar
Rıdvan.

İtiş gücü diye bir kavram yoktur.
Çekiş gücü üretir bir motor ve aktarma organları ile onu tekerleklere iletir.
Doğrusu arkadan çekiştir.
Ama bizde çok havalı olduğu düşünüldüğünden mi yoksa bilimsel bilgi eksikliğinden mi bilemiyorum arkadan itiş diye bir kavram çıkmış vakti zamanında.

onursumer
06-10-2015, 19:48
Hayır zaten bende kafa olsa Orijinal F1 araçlarının sitemine bakar neyin doğru olduğunu anlardım..

iyide abi bunlar yarış için belirlenmiş şartlarda üretilen araçlar , 4 çeker üzerine bir sınıf olsa 4 çeker yaparlardı :)

gunluk ağırlıklı , track day amacı taşıyan araçlar ile karşılaştırıp iyiydi nasıl inanalım demek nekadar doğru ?

aslanneron
06-10-2015, 19:53

bence iyi bir yol tutuşu oldundan sonra önden veya arkadan olması sorun olmaz önemli olan arabanın yere nasıl bastıgı birde motor gücü.

birçok ss araç arkadan itiş yada @BringOutGimp abinin dedigi dogrusu arkadan çekiş sistemi kullanıyor ama hepsi gerçekden en başta it gibi yol tutuyor

eyuparsln
06-10-2015, 20:14
abi sen quatrocu degilmiydin?

OmerRS
06-10-2015, 20:18
Sebebi şu;

Bahsedilen yarış arabalarının yarıştığı şampiyonlarda 4 çeker sistemi kullanımı yasaktır.

dragon07
06-10-2015, 20:37
benden önce davranmıssın ömer, kanat , dingil mesafesi ,i z genişligii gibi bir çok şey kurallar dahilinde üretiliyor araçlar.

bu arada arkadan iter önden çeker

kadioglu
06-10-2015, 20:50
Rallilerde grup a grup b diye ayrılıyor tek çekerle 4 çekerler. Tek çekerler 4 çekerlerin zamanlarını yakalayamıyorlar. Gevşek zeminde 4 çeker büyük avantaj yani. İş asfalt piste gelince değişiyor diyeceğim ama yine asfalt ralli parkurlarında da 4 çekerler avantajlı. Audi tt ralli aracı değil o yüzden olabilir. Bir süreliğine awd araç kullanmış biri olarak ta şunu söyleyebilirim. Başının sıkışacağı durumlara düştün mü iyiki 4 çekerim varmış diyorsun.

Yigit-Y
06-10-2015, 20:54
ralli için 4 çeker

pist için arkadan veren giden arkadan sokturan kaktıran mı yani :D:D:D

shkodra
06-10-2015, 20:58
Bende hep 4x4 kullandım ve memnun kaldım. Fakat Audi MotorSport kendi kendine düzenlediği yabancı araçların girmediği TT Cup yarışlarında bari FWD değilde Quatro kullanmış olsaydı anlardım....

kadioglu
06-10-2015, 20:59
ralli için 4 çeker

pist için arkadan veren giden arkadan sokturan kaktıran mı yani :D:D:D
Kısmen belki. Ama profesyonel sürücü değilse önden çeker de iyidir.Ya da güç kayıpları daha az olduğu için.

TK_41
06-10-2015, 21:01
Rallilerde grup a grup b diye ayrılıyor tek çekerle 4 çekerler.

Yanlışınız var grup a grup b tanımı çekişle alakalı değil.

Ayrıca arkadan iter diye bir kavram yok literatürde.

Yigit-Y
06-10-2015, 21:05
4 çeker de bana nedense subaru geliyor aklıma evo filan geliyor kiç audi gelmiyor :D

şaka bir yana pist için pilot hangisi ile rahat ediyorsa onu seçmeli götten itttirilenler *** kopması önden tırmalayanla kafa kayması yaşayabilir iyi bir pilot değilse 4 çeker birazda akıllı ise pilota kolay kolay hata yaptırmaz ama sürede yaptırmaz kanaatindeyim.

aktarma kayıplarını baz alırsak.

kadioglu
06-10-2015, 21:14
Yanlışınız var grup a grup b tanımı çekişle alakalı değil.

Ayrıca arkadan iter diye bir kavram yok literatürde.
O iş çok uzar şimdi. Pardon yanlış yazmışım. Grup a ve grup n olarak ayrılıyordu. Ha son yıllarda sıkı ralli takip etmiyordum. Ama takip ettiğim zamanlarda dediğim şekilde ayrılıyordu. Grup a hep awd araçlardı. Aynı parkurda koşuyorlardı ama şampiyonları farklı oluyordu.
Cup yarışlarında ise tam profesyonel sürücüler yarışmadığı için önden çekiş tercih edilmiş olabilir.

kelalper
06-10-2015, 21:22
4 çeker sistemi eğer kötü olsaydı Lambo heralde amiral gemilerinde bu sistemi kullanmazdı. Anlık olarak gücün ihtiyaç anında olması gerektiği yere aktarılması kötü bir şey olamaz. Haa ben arkadan iteri tercih ederim sürüş karakterime göre. Ama A6 da bir çok kez iyi ki quattro var dediğimde oldu. Önden çekerle kurtaramayacağım arka bırakmaları 4 çekerle toparladım.

Bu arada çeker diye tabir edilen şey esasen ne iter ne çekerdir. Tahriktir. Motor çeker gücü değil tahrik gücü üretir. Ve o nereye aktarılıyorsa oradan lastiklere tahrik yapılır. Halk ağzına gelince yanlışı yok. Önden çekersin arkadan itersin. Arabayı arkadan çekersen geri geri gider önden itersen de geri geri gider. Bu yüzden de gidiş yönüne doğru araba ya çekilir ya da itilir. Ama doğrusu her zaman tahriktir. Saygılar.

Octane
06-10-2015, 22:08
Abicim iyi de o yarışlarda 4çeker yasak ki. Motor hacimleri, max. Güçler, minimum ağırlıklar, çekiş tekerleri hep aynı olmak zorunda. Yoksa standart corvette ile standart r35 yarışır, düzde corvette geçer tur zamanında r35, yarış bişeye benzemez yani. R35 gt3te arkadan iter mesela.

qatrio
06-10-2015, 22:34
en güzeli sağ arkadan iter sol önden çeker bence :)

mrbars
06-10-2015, 23:00
DTM'de arkadan itiş şartı var.
"Power train

All the cars feature rear-wheel drive, a four-disc clutch and sequential six-speed gearbox. "
Link: http://www.dtm.com/en/regulations/technical-regulations

GT3'te FIA çekiş sistemi için şunu belirtmiş:
"- Car with two- or four-wheel drive
A car with four-wheel drive may serve as the basis, but it
must mandatorily be transformed into a 2-wheel drive
version with a 4-wheel drive to 2-wheel drive conversion kit. "
Link: http://www.fia.com/file/31276/download?token=y3x_DaAE

Gko
06-10-2015, 23:04
yorumları okumadım ama yazdığınız araçların hepsi DTM, GT3 ve SPORT CUP araçları. bunlar arkadan iter olduğu zaman quatro mmükemmel olmuyo mu yani ?

at gözlüğü değil mi bu?

Mehmetmert
06-10-2015, 23:39
Bence arkadan itiş diye birşey yok,Yani bir yazıda okumuştum hatırlayamadım şimdi;
-Önden tahrik,arkadan tahrik şeklinde aslında en doğrusu.Tahrik kelimesininde bana göre karşılığı çekiştir.Kaba mantıklı arkadan arabayı çekemezsin itersin ama burdaki çekme o çekme değil.Tahrik kelimesinin karşılığı olan çekiştir
-Mesele AWD yada 4WD bunlara ne diyoruz :4 Çeker araç diyoruz.4 tekerdede tahrik gücü var yani.Yoksa Otobüsün TDK'daki anlamı(oturgaçlı götürgeç) gibi AWD=Arkadan ittirmeli,önden çektirmeli sistem dememiz lazımdı.

Bilen biri aydınlatsın ama bana göre FWD-RWD-AWD-4WD ne olursa olsun tüm tekerlerin görevi momenti tekerlere tahrik gücüyle aktarmaktır,onunda en düzgün çevrilmişi Tahriktir diye düşünüyorum

initial-D
06-10-2015, 23:40
Quattro a4 96 da btcc şampiyonu olduğunda fazla iyi diye handikap ağırlığıyla yarıştırıldı sonraki sene

Quattro zaten ralli tarihini değiştirdi

Konu içeriğindeki araçların yarıştığı serilerde awd yasak

Nissanda gtr ile jgtc de rwd yarışıyor

initial-D
06-10-2015, 23:41
Ayrıca 4 çeker denmez çift çeker denir :)

Mehmetmert
06-10-2015, 23:42
ps:,onunda en düzgün çevrilmişi Çekiştir diye düşünüyorum
Olcaktı sonu

Aykut106
07-10-2015, 00:22
quatro değil quattro

onurdestan
07-10-2015, 00:53
çünkü mükemmel..

bu olayın aslı bildiğim 96 yılına dayanıyor a4 quattro lar açık ara birinciliğe oynayınca arabayı +95 kg yarıştırdılar daha sonra arabayı önden çeker olarak geliştirdiler ve yine birinci oldu :) bildiğim o zamandan beri 4 çeker bu yarışlarda yasak sorunuzun cevabı quattronun mükemmel olmaması değil aksine mükemmel olması

http://tinypic.com/r/20r3283/8
http://tinypic.com/r/10oquk9/8

bu vidyoyuda izlerseniz bahsettiğim pranga olayını görürsünüz tüylerim diken diken izlerim her seferinde

https://www.youtube.com/watch?v=65bCJgyCPAk

onurdestan
07-10-2015, 00:56
fotoları yanlış yüklemişim :)

http://i57.tinypic.com/10oquk9.jpg
http://i61.tinypic.com/20r3283.jpg

DarkSky
07-10-2015, 02:24
awd olunca çok yakıyomuş o yüzden vazgeçmişler.

yavuz364
07-10-2015, 08:14
awd olunca çok yakıyomuş o yüzden vazgeçmişler.

Bana da öyle geldi :D

KA®ANLIK
07-10-2015, 08:16
Bana da öyle geldi :D

valla bana da öyle geliyor zaten :D :D :D

Ogedov
07-10-2015, 08:54
arkadan tahrik önden tahrik filan bu konu çok değişik kategorilere gider aman dikkat!
Madem TT'nin dedikodusu shkodra amcam yine polemiklik konu açmış, bende bir şey ekleyeyim; pistte quattro kullanan arkadaşlar gücü daimi olarak 4 tekerden vermediği kayma durumuna göre ayarladığı için arabanın tamamen sürücü kontrolünde olmadığını söylerler.

KA®ANLIK
07-10-2015, 09:05
valla haftasonu test ettim,
kaldırmayı becerinde drag da iyi iş yapıyor :D

ghibli06
07-10-2015, 09:06
Metin hocam konuyu açma amacını açıkça belirtirsen emin ol sıkıntısız bilgi paylaşırız, 'neden Audiler pistte quattro değil?' desen çok keyifli konu olacak, ayrıca kim dediyse sana quattrolar en iyidir en üstündür en büyüktür, konuyu ona ithafen de açabilirsin, 'Ford fiesta neden WRC de 4 çeker, hani en iyisi akadan 'iterdi'?' diye bir konu açılsa sana da saçma gelmez mi?

OrcunInce
07-10-2015, 10:07
her zaman arka iter,ön çekerdir yalnız :)

tersini bi düşün arabanın kıçının,başı olması lazım :)

benden önce davranmıssın ömer, kanat , dingil mesafesi ,i z genişligii gibi bir çok şey kurallar dahilinde üretiliyor araçlar.

bu arada arkadan iter önden çeker

Çeker - Arabayı çekmesi değildir.
İter - Arabanın itilmesi-kakılması anlamına gelmez.

Çekmek kelimesi tahrikten gelir, tahriğin yani gücün olduğu bölgeyi. İngilizce'deki 'drive' kelimesinin karşılığı olarak kullanılır.
Önden tahrikli - önden çeker
arkadan tahrikli - arkadan çeker
çift tahrikli - 4 çeker şeklinde kullanabiliriz :)

oabayram
07-10-2015, 10:16
Neye gore iyi degil?

yilmazcatalbas
07-10-2015, 10:51
İtiş gücü diye bir kavram yoktur.
Çekiş gücü üretir bir motor ve aktarma organları ile onu tekerleklere iletir.
Doğrusu arkadan çekiştir.
Ama bizde çok havalı olduğu düşünüldüğünden mi yoksa bilimsel bilgi eksikliğinden mi bilemiyorum arkadan itiş diye bir kavram çıkmış vakti zamanında.

Mesleğinizi bilmem ukalalık yapmayı da sevmem ama bir araç arkadan çekişli ise geri geri gidiyordur.
Aksi iddia edilirse bu anlatım bozukluğuna girer yani çok havalı geldiğinden değil.
Saygılar.

OrcunInce
07-10-2015, 11:01
Mesleğinizi bilmem ukalalık yapmayı da sevmem ama bir araç arkadan çekişli ise geri geri gidiyordur.
Aksi iddia edilirse bu anlatım bozukluğuna girer yani çok havalı geldiğinden değil.
Saygılar.

bi dahi anlamındaki de, bi de bu arkadan itiş meselesi :)

aslında olay arkadan itiş teriminin yanlış olması değil. yanlış olan arkadan itiş, önden çekiş olarak ayırmaktır. çekiş, motorun gücünün yola aktarılması yani ya önden aktarırsın bu gücü ya da arkadan. öncen çekiş, arkadan çekiş.

drive kelimesini ya çekiş ya da itiş olarak çevirmeyi tercih edip iki durumda da aynı kelimeyi kullanmak gerek. ama genel olarak doğrusu:

arkadan çekiş: rear wheel drive

öncen çekiş: front wheel drive

drive: sürmek, çekmek.

Yani lastikler arkada olduğu için arabayı itiyor gibi bir durum yok, dünya'nın hiç bir yerinde bu dediğiniz gibi bir terminoloji de yok.
itiş sanayi terimi olarak kalabilir, doğrusunu bilmekte zarar yok diye düşünüyorum.

yilmazcatalbas
07-10-2015, 11:39
bi dahi anlamındaki de, bi de bu arkadan itiş meselesi :)

aslında olay arkadan itiş teriminin yanlış olması değil. yanlış olan arkadan itiş, önden çekiş olarak ayırmaktır. çekiş, motorun gücünün yola aktarılması yani ya önden aktarırsın bu gücü ya da arkadan. öncen çekiş, arkadan çekiş.

drive kelimesini ya çekiş ya da itiş olarak çevirmeyi tercih edip iki durumda da aynı kelimeyi kullanmak gerek. ama genel olarak doğrusu:

arkadan çekiş: rear wheel drive

öncen çekiş: front wheel drive

drive: sürmek, çekmek.

Yani lastikler arkada olduğu için arabayı itiyor gibi bir durum yok, dünya'nın hiç bir yerinde bu dediğiniz gibi bir terminoloji de yok.
itiş sanayi terimi olarak kalabilir, doğrusunu bilmekte zarar yok diye düşünüyorum.

Doğrusunu bilmek her zaman iyidir teşekkür ederim ama ben bu olayda dünya standartları veya sanayi terimleriyle yorum yazmadım ve ingilizceden bahsetmedim. Kendi dilimizde bu bahsettiğiniz olay anlatım bozukluğu ve doğrusu bizim dil bilgisi kurallarımıza göre bu dedim.

Yazarken çok yanlış anlaşılabiliyor insan teşbihte hata olmuşsa affola

onurdestan
07-10-2015, 11:40
ama bmw ninde dediği gibi erkekler arkadan sever :)

shkodra
08-10-2015, 12:45
A4 video su beni cok duygulandirdi.

Diyadin
08-10-2015, 13:15
peki önden çeker arkadan iter araba geri viteste giderken arkadan çeker önden iter diyebilirmiyiz?

:D:D:D

AyrtonSenna
08-10-2015, 13:35
peki önden çeker arkadan iter araba geri viteste giderken arkadan çeker önden iter diyebilirmiyiz?

Bu yazıdan sonra beyinim hakkı rahmetine kavuştu:D:D

AyrtonSenna
08-10-2015, 13:38
Şunuda eklemek isterim audi pistlerde eskiden çok başarılı işler yapıyordu özellikle dtm kategorisinde 90'larda fırtına gibi esmişti.Sebebi ise 4wd çeker sistem kullanmasından dolayı pistte istediği kıvraklığı yakalayabiliyordu taa ki tarihi yanlış hatırlamıyorsam 1993 yada 1994 senesinde yine audinin kazanmış olduğu yarışlardan dtm araçlarında 4wd sistemini kaldırdılar.

Eğer yanlış bilgi aktarımı yaptıysam affola benim bildiklerim bu yönde

BARR
08-10-2015, 13:40
Amcacım araba ilgini ve sevgili anlıyor saygı duyuyoruz da, forumu bırak bence :(

Molev
08-10-2015, 13:42

Bunu demicektin :D:D:D

https://www.youtube.com/watch?v=93TY8mrpCaU

RafetAraç
08-10-2015, 19:54
Amcacım araba ilgini ve sevgili anlıyor saygı duyuyoruz da, forumu bırak bence :(

Bu ne alaka ? Neden boyle bi yorum yaptiniz ?

shkodra
08-10-2015, 20:44
Takma kafanı bu forumda Mavi Şapkayı takınca kendilerini Napolyon sanıyorlar asıyorlar kesiyorlar.. Ben alıştım artık umursamıyorum.. Sizlerde önemsemeyin bence..

ghibli06
08-10-2015, 21:54
iyi de Metin hocam sen bu konunun amacını söyle, hala terbiyesizlik yapan olursa onlar utansın, konuyu ortaya attın, nasıl bir sonuç bekliyorsun?

mrbars
08-10-2015, 22:11
Şunuda eklemek isterim audi pistlerde eskiden çok başarılı işler yapıyordu özellikle dtm kategorisinde 90'larda fırtına gibi esmişti.Sebebi ise 4wd çeker sistem kullanmasından dolayı pistte istediği kıvraklığı yakalayabiliyordu taa ki tarihi yanlış hatırlamıyorsam 1993 yada 1994 senesinde yine audinin kazanmış olduğu yarışlardan dtm araçlarında 4wd sistemini kaldırdılar.

Eğer yanlış bilgi aktarımı yaptıysam affola benim bildiklerim bu yönde

Aslında tam tersi, 93 itibariyle diğer araçlar da awd kullanmaya başladılar :)

F.KARACA
08-10-2015, 22:18
Önceki konularinizda pist için audi tavsiyesi istiyorsunuz (1.8 a4,s3,a3) büyük bi çoğunluk quattro almanız söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.heraldé sizde kafanıza takılan bu quattro yla ilgili bilgi vs almak istiyorsunuz doğrumu anladım :) ?

tdipower
08-10-2015, 22:22
en mükemmli benim quattrom :D :D

Cem.B
08-10-2015, 22:30
Quattro pistte cok ise yariyor dersem yalan soylerim ama guvenlik olarak stabillik olarak otobanda vs cok guven veriyor

Ha bide sifirdan iyi dikiliyor :)

shkodra
08-10-2015, 22:35
Konuyu açarken anlattım daha sonrada anlattım bir daha anlatayım..

Audi Firması quatro sisteminin mükemmel olduğunu söylüyor Ben dahil hepimiz de buna inanıyoruz ve quatroyu seviyoruz..
Buraya kadar her şey normal fakat daha sonra yarışlarda quatro araç kullanmıyor Audi TT Cup ta önden çekiş diğerlerinde arkadan itiş araç kullanıyor.
Hadi diğer yarışlarda kurallara uymak için arkadan çekiş kullanıyor tamam anladım.. Fakat kendi düzenlediği ve sadece Audi TT Cup yarışında neden quatro kullanmıyor da önden çekiş kullanıyor..

turbo16
08-10-2015, 22:42
salak audi milyon dolarlar harcıyorlar motorsport larına .......:o:soru:

shkodra
08-10-2015, 22:45
Ayrıcana şunuda belirteyim .. Cosworth aracımı sattığımdan beri son bir kaç aydır Audi araç almak için bir çok araştırma yapıyorum.. Burdan da konu açıp sizlere danışıyorum..
Dolayısı ile Allah kısmet ederse büyük bir olasılıkla Audi A3, A4, S3, veya TT bu araçlardan birini alacağım...
Tabiki tesadüfi olarak karşıma başka bir araç çıkmazsa.. Sizlerinde bildiği gibi bu işler tamamiyle kısmet işi.. Ben ne kadar istersem isteyeyim kaderimde hangi aracı kullanmak var ise o gelip beni bulacaktır.. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin inşallah..

ilbeyyagci
08-10-2015, 22:54
Size 155 Q4 yakışır :)

38 yarış birinciliği ile DTM rekoru Alfa 155 V6 TI'da. Yarış konu olunca da sıkıntı yok :)

Gko
08-10-2015, 23:00

Audi Firması quatro sisteminin mükemmel olduğunu söylüyor Ben dahil hepimiz de buna inanıyoruz ve quatroyu seviyoruz..
Buraya kadar her şey normal fakat daha sonra yarışlarda quatro araç kullanmıyor Audi TT Cup ta önden çekiş diğerlerinde arkadan itiş araç kullanıyor.
Hadi diğer yarışlarda kurallara uymak için arkadan çekiş kullanıyor tamam anladım.. Fakat kendi düzenlediği ve sadece Audi TT Cup yarışında neden quatro kullanmıyor da önden çekiş kullanıyor..

yani sırf kendi düzenlediği yarıştaki araçlar quattro olmadığı için "hani quattro mükemmeldi?" diye konu açmak doğru mu ?

mrbars
08-10-2015, 23:23

Hafiflik. Ucuzluk.

initial-D
09-10-2015, 08:42

Ona bakarsan World series renault da megane lar arkadan itiş/çekiş/tahrik :)

BARR
09-10-2015, 08:57
Bu ne alaka ? Neden boyle bi yorum yaptiniz ?

Amcaya saygımız sonsuz, ayrıca kişisel görüşümü belirttim saygısızlık etmedim.

Daha önceki yorumları, açtığı konuları ve tartıştığı konular yüzünden bunu söledim, bu konuya has bir durum değil. Forumdan istediğini alamayacağı için. Kötü bir durum yok ortada yani, zaman kaybı.

Diyadin
09-10-2015, 10:29
Amin,

Ben size mini cooper S yakıştırıyorum

overblack
09-10-2015, 21:56
Ayrıcana şunuda belirteyim .. Cosworth aracımı sattığımdan beri son bir kaç aydır Audi araç almak için bir çok araştırma yapıyorum.. Burdan da konu açıp sizlere danışıyorum..
Dolayısı ile Allah kısmet ederse büyük bir olasılıkla Audi A3, A4, S3, veya TT bu araçlardan birini alacağım...
Tabiki tesadüfi olarak karşıma başka bir araç çıkmazsa.. Sizlerinde bildiği gibi bu işler tamamiyle kısmet işi.. Ben ne kadar istersem isteyeyim kaderimde hangi aracı kullanmak var ise o gelip beni bulacaktır.. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin inşallah..

cosworth yanılmıyorsam 2 modelde ünlü oldu escort ve sierra. 50 tane konu açtın, birsürü video izledik sayende.şimdi audi grubuna girersen yandık valla. 50 tane model var.