Orijinalini görmek için tıklayınız : Tecil Uzatma Hakkında
Herkese selam öncelikle.
1990 Aralık ayında doğdum. Yusuf ismim ayrıca.
2013 Haziran ayında lisans eğitimi tamamladıktan sonra 2013 Ekim ayında ara vermeden Tezsiz Yüksek lisans programına başladım.
2015 Haziran ayında bu Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun oldum. Program içinde iken tecilim 2017 Şubat iken mezun olup diplomam ile askerlik şubeye gittikten sonra 2016 Kasım ayına kadar tecil alabildim sadece. Mezun olduktan sonra +1 sene tecili yani.
Şimdi sormak istediğim şu. Ben nasıl tecilimi uzatabilirim :)
Tezsiz yüksek lisansta doktora yolu yok 2013 Şubat ayından sonra başlayanlar için sanırım.
Var mı bildiğiniz bir madde bir açık :)) ?
Teşekkürler.
yükseği bitirmeyecektin :) enazından 32 ye kadar idare ederdin :)
tezsiz olduğu için mi doktora yok diyorsun yoksa 2013te bi karar mı çıktı?
çunku ben de tezsiz yüksek yaptım, doktora yapılşabiliyordu 2011-2012 zamanı
mimarsertac
06-10-2015, 15:31
yükseği bitirmeyecektin :) enazından 32 ye kadar idare ederdin :)
Bir süreden sonra tecil vermiyorlar Sanırım 6 ya da 7 dönem hak veriyorlar. Bende 5. dönemimdeyim, bakalım neler olacak :)
Aslen soyle yapman lazimdi
Lisans egitimi bittikten sonra 2 yil nedensiz tecil ettirebiliyorsun
Akabinde yuksek lisans ile 3 yil daha hakkin var otomatik 3 yil veriliyor daha kayit esnasinda
Sonrasi kesin ve tek care doktora lakin tezsizlere benimde bildigim bu yol kapali
doktora harici hic bir baska yol yok baska yuksek lisans veya baska bir lisans egitimi gecersiz askerlik icin
hakan308
06-10-2015, 16:00
Tezsizi en fazla 6 donem yapabiliyorsunuz o yuzden tezsizi bitirmeden 5. Donemde kaydinizi sildirip baska bir tezsize basvurmaniz gerekiyor. Tezsizi bitirdiyseniz devletin verdigi 1senelik tecil suresi icerisinde kendinizi herhangi bir tezliye atip 2 sene kacak gezip tezliyi bitirdikten sonra doktoraya basvurursaniz 32+1 33 yasina kadar tecilli olursunuz baska yolu yok sizin durumda
Sen çok yanlış yapmıssın :)
Eğer y. lisansi tecil için yaptıysan bitirmeyecektin. Lisansı basit bir dersi alttan bırakarak uzatacaktın. Daha sonra y. Lisansı uzata uzata 30 yaşa kadar giderdi bu iş :)
Bende ufak bir hata yaparak zorunlu mezun oldum ve 2016 Martta tecilim bitiyor :)
aöf kayıt tarihleride geçti heralde aöf e kayıt olsaydın tecil ettirebilirdin ben 91 liyim 2018 e kadar tecilim var şuan ki mezun olursam 2020 ye kadar hakkım olcak
onurgoyunc
06-10-2015, 18:17
Yüksek lisansa tecilin 3 sene olduğundan eminmisiniz? Ben daha geçen ay konuştum, denklik aldıktan sonra 1 sene tecil edeceklerini söyledi askerlik şubedeki memur. Benim geri dönme niyetim var, dönersem doktora yapmaya başlayıp 35e kadar tecil ettirmek istiyorum.
Sen çok yanlış yapmıssın :)
Eğer y. lisansi tecil için yaptıysan bitirmeyecektin. Lisansı basit bir dersi alttan bırakarak uzatacaktın. Daha sonra y. Lisansı uzata uzata 30 yaşa kadar giderdi bu iş :)
Bende ufak bir hata yaparak zorunlu mezun oldum ve 2016 Martta tecilim bitiyor :)
Yuksek lisansta uzatma suresi 3 yil daha otesi egitim icin sinirsiz ama ogrencilik haklari duser yani askerlik yolu acilir
aöf kayıt tarihleride geçti heralde aöf e kayıt olsaydın tecil ettirebilirdin ben 91 liyim 2018 e kadar tecilim var şuan ki mezun olursam 2020 ye kadar hakkım olcak
aof kesinlikle bu durumda tecil hakki vermez sadece aof degil lisans + lisans hicbir ise yaramaz
SHOCKİNG
06-10-2015, 18:36
Konuyu katletmis gibi olmayayım ama hazır konusu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum. 92 doğumluyum 2014 de 2 yıllık fakülteden mezun olucaktim ki alttan derslerim kaldı. O tarihten beri herhangi bir kayıt yenileme yapmadım. Okula dahi uğramadım . Türkiye.gov.tr den baktığımda hala öğrenci belgesi alabiliyorum.
Şuan durumum nedir. Okulum gidip kaydımi yenileyebilirmiyim acaba ? Veya başla bir önerisi olan varmidir ? Şimdiden teşekkür ederim
AliGizda
06-10-2015, 18:48
4 yıl lisanstan mezun olduktan sonra tecil hakkı vermiyor kesinlikle aöf. Bende bu sene aöf'e kayıt oldum. 2018'e kadar tecilliyim :)
Konuyu katletmis gibi olmayayım ama hazır konusu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum. 92 doğumluyum 2014 de 2 yıllık fakülteden mezun olucaktim ki alttan derslerim kaldı. O tarihten beri herhangi bir kayıt yenileme yapmadım. Okula dahi uğramadım . Türkiye.gov.tr den baktığımda hala öğrenci belgesi alabiliyorum.
Şuan durumum nedir. Okulum gidip kaydımi yenileyebilirmiyim acaba ? Veya başla bir önerisi olan varmidir ? Şimdiden teşekkür ederim
2 yillik bolumlere kayit olduktan sonra 4 yila kadar askerlikle alakali sorun olmaz o yuzden kimse dokunmamistir bu sure boyunca ogrencilik haklarin devam eder kalsanda gecsende
Lakin 4 yildan sonra sayet kayit yenileyip dersleri verebildigin sure boyunca( max 29 yasina kadar) tecilli sayilirsin
Ders kaydi yaptirmazsan 4 yildan sonra direkt bakaya kalabilirsin
aslanneron
06-10-2015, 19:49
90 lıyım bnde ilk üniyi 3. sınıfda bıraktım 4yıllık bir bölümdü bitirip başka bölüm okumak istiyordum ki tekrar 4 yıllık okuman için askere gitmen lazım diyordu sistem bende bıraktım :D
şimdi 2.üniyi okuyorum 4.sınıfım kafadan 1 senede uzar ardından 2yılda tecil hakkım var sonrası allah kerim :D :D yüksek müksek devam etcez bedelliye kadar
evdekiler evlatlıkdan reddetmezse tabi bu sürede artık 7 senedir öğrenci olunca bıkmaya başladılar :D :D
onursumer
06-10-2015, 20:15
oss ye başvur , başvuru kağıdın ile tecil alırsın , en son yıl sonu tercihlerin açıklanmasına kadar süren olur , aof e kaydolursun olur biter
SHOCKİNG
06-10-2015, 21:15
2 yillik bolumlere kayit olduktan sonra 4 yila kadar askerlikle alakali sorun olmazor o yuzden kimse dokunmamistir bu sure boyunca ogrencilik haklarin devam eder kalsanda gecsende
Lakin 4 yildan sonra sayet kayit yenileyip dersleri verebildigin sure boyunca( max 29 yasina kadar) tecilli sayilirsin
Ders kaydi yaptirmazsan 4 yildan sonra direkt bakaya kalabilirsin
İlgi ve alakaniz için çok teşekkür ederim. Anlaşılan önümüzdeki sene mutlaka kayıt yenilemem lazım.
Çok teşekkürler cevaplar için. Aslında evet bir an önce tezliye girip 1 sene kaçak idare edip doktora yapılabilir ama o tez yazma stresi, gidip alese girmek, okul ücretli ise ücret ödemek vs... sanırım 6 ay askerlik çok daha mantıklı :))) hayırlısı olsun bakalım.
Ben çalışıyorum şu an kurumsal bir firmada. Asker kaçağı olduğum anda acaba bir bildirim gidiyormudur ki gerekli mercilere ?
Ya da kaçak olduktan sonra nasıl bir süreç işliyor?
tezsiz olduğu için mi doktora yok diyorsun yoksa 2013te bi karar mı çıktı?
çunku ben de tezsiz yüksek yaptım, doktora yapılşabiliyordu 2011-2012 zamanı
Evet abi. 2013 Şubat sonrası tezsize giriş yapanlar olmasi lazim, yök kararlar çıkardı. Hatta bu kararlar ile birlikte alese girmeden tezsiz y.lisans yoluda açılmıştı vs.
Yüksek lisansa tecilin 3 sene olduğundan eminmisiniz? Ben daha geçen ay konuştum, denklik aldıktan sonra 1 sene tecil edeceklerini söyledi askerlik şubedeki memur. Benim geri dönme niyetim var, dönersem doktora yapmaya başlayıp 35e kadar tecil ettirmek istiyorum.
Şöyle ki, öğrenim süresi maksimum 3 sene yani 6 dönem olabiliyor tezsiz için. Yani bahsedilen 3 sene y.lisans programına devam ederkenki süre.
Şubedeki memurun bahsettiği, mezun olduktan sonra askerlik şubeye gidip y.lisans diploması ile tecil talep edildiğinde verilen bir senedir büyük ihtimalle. Çünkü mezuniyet sonrasi 1 sene tecil veriliyor.
Benim tecilde 2016 nisanda bitiyor ocak ayında bahar döneminde tezsiz bir yüksek lisans başlatmazsak galiba askere :)
Herkese selam öncelikle.
1990 Aralık ayında doğdum. Yusuf ismim ayrıca.
2013 Haziran ayında lisans eğitimi tamamladıktan sonra 2013 Ekim ayında ara vermeden Tezsiz Yüksek lisans programına başladım.
2015 Haziran ayında bu Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun oldum. Program içinde iken tecilim 2017 Şubat iken mezun olup diplomam ile askerlik şubeye gittikten sonra 2016 Kasım ayına kadar tecil alabildim sadece. Mezun olduktan sonra +1 sene tecili yani.
Şimdi sormak istediğim şu. Ben nasıl tecilimi uzatabilirim :)
Tezsiz yüksek lisansta doktora yolu yok 2013 Şubat ayından sonra başlayanlar için sanırım.
Var mı bildiğiniz bir madde bir açık :)) ?
Teşekkürler.
Bir kaynak da ben yapayım. Benim durumumda arkadaş ile aynı. Sadece 1989 temmuz doğumluyum ve 2014 de mezun oldum. Şu anda tezsiz yüksek lisansın 3. ve son dönemindeyim. Bana önerileriniz nedir?
yilmazcatalbas
07-10-2015, 10:33
Bir kaynak da ben yapayım. Benim durumumda arkadaş ile aynı. Sadece 1989 temmuz doğumluyum ve 2014 de mezun oldum. Şu anda tezsiz yüksek lisansın 3. ve son dönemindeyim. Bana önerileriniz nedir?
1 sene tecil hakkın var başka da yok. yüksek lisansı tezli yapsaydın doktora sana bir kapı daha açardı ama malesef tezsizde doktora da yok yani özetle ya yurt dışına çık dönme yada 1 sene sonra askere
Konuyu okumam iyi oldu. Kuzenim 20.11.88 doğumlu aof de okuyor. Askere gitmeyi düşünmüyor. Nasıl bir yol izlemeli tecil süresini uzatmak için.
Yuksek lisansta uzatma suresi 3 yil daha otesi egitim icin sinirsiz ama ogrencilik haklari duser yani askerlik yolu acilir
aof kesinlikle bu durumda tecil hakki vermez sadece aof degil lisans + lisans hicbir ise yaramaz
yanlış anladın. Lisansta 7 yıl uzatma hakkı var. Lisanstan 7. sene mezun olup y. lisans kaydı yaptırdıktan sonra 3 yıl onu uzatacak. Ardından mezuniyet sonrası tecil hakkını kullanıp askere gidecek.
ylisans öğrencisi 29 yaş,
doktora öğrencisi 35 yaş değil mi?
mimarsertac
07-10-2015, 16:22
lisans 29 sonrası 35 olması lazım ama tecilin belirli bir sınırı var.
"yada hiç fantaziye kaçmadan, lisans eğitimi esnasında mezun olmadan aöf ikinci üniversite kaydı yaptırıp, standart bir şekilde ana üniversiteden mezun olup 29 yaşına kadar aöf ekmeğini yiyebilirsiniz.
burada dikkat edilecek husus aöf ikinci üni kaydını ana üniversiteden henüz mezun olmadan önce yaptırmak, yoksa bir işe yaramaz."
ekşide okudum bunu, bilen arkadaş varsa durumu detaylandırabilir mi ?
yanlış anladın. Lisansta 7 yıl uzatma hakkı var. Lisanstan 7. sene mezun olup y. lisans kaydı yaptırdıktan sonra 3 yıl onu uzatacak. Ardından mezuniyet sonrası tecil hakkını kullanıp askere gidecek.
Problem yok :)
Yalniz bilgi eksikligi var
4 yillik lisansta max sure 7 yil
5 yillik lisansta max sure 8 yil
6 yillik lisansta max sure 9 yil
Tabi her sartta yas siniri 29 okul devam etsin veya etmesin farketmez..
ylisans öğrencisi 29 yaş,
doktora öğrencisi 35 yaş değil mi?
Doktora ve yuksek lisans ayni 35 yas sonu..
"yada hiç fantaziye kaçmadan, lisans eğitimi esnasında mezun olmadan aöf ikinci üniversite kaydı yaptırıp, standart bir şekilde ana üniversiteden mezun olup 29 yaşına kadar aöf ekmeğini yiyebilirsiniz.
burada dikkat edilecek husus aöf ikinci üni kaydını ana üniversiteden henüz mezun olmadan önce yaptırmak, yoksa bir işe yaramaz."
ekşide okudum bunu, bilen arkadaş varsa durumu detaylandırabilir mi ?
Ana okunan universiteden tek ders birakilip zaten 7-8 sene hak mevcut e mezun olduktan sonra 2 yilda tecil hakki var etti 10 sene e zaten 29 yasa takilinmis olur aof ye gecmenin mantigi ne ki ?.
Ana okunan universiteden tek ders birakilip zaten 7-8 sene hak mevcut e mezun olduktan sonra 2 yilda tecil hakki var etti 10 sene e zaten 29 yasa takilinmis olur aof ye gecmenin mantigi ne ki ?.
Benim gibi ogrenciler icin soyle bi mantik olabilir, 4 yil burs saglayan bir vakif universitesinde tam bursluyum. 3-4 yil daha tek dersi birakip para baglamak yerine okudugum bolumu bitirip aof'den isi uzatmak her acidan benim icin cok daha mantikli.
Benim gibi ogrenciler icin soyle bi mantik olabilir, 4 yil burs saglayan bir vakif universitesinde tam bursluyum. 3-4 yil daha tek dersi birakip para baglamak yerine okudugum bolumu bitirip aof'den isi uzatmak her acidan benim icin cok daha mantikli.
Bu lisans egitimi devam ederken aof ye yazilip ordan devam etme olayina hakim degilim arastirmak lazim
Diger bi yandan tek ders birakinca ona gore okul ucreti var okula gore degisir ama kredi basina belli bi miktar olmasi lazim
Cokta garip rakamlari yok
Evet aof olayi gecerli degilmis acikogretimin kendi sitesinden alinti
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz.
https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/ikinci-universite
Bu lisans egitimi devam ederken aof ye yazilip ordan devam etme olayina hakim degilim arastirmak lazim
Diger bi yandan tek ders birakinca ona gore okul ucreti var okula gore degisir ama kredi basina belli bi miktar olmasi lazim
Cokta garip rakamlari yok
Tabiki biliyorum ders basi ucret olayini, fakat alternatif varsa onu kullanmak daha mantikli dusuncesindeydim. Zaten statukoda boyle bi durum olmadigi icin yuksek, doktora devam :)
mimarsertac
08-10-2015, 08:54
Lisansı bitirmemek mesleki açıdan da sıkıntılı olur.
yüksek lisansın 5.döneminde başka bir ylisansa kaydolduktan sonra, diğerinden kaydımızı sildirip tecili uzatabiliyoruz konudan anladığım kadarıyla. Peki bu işlemi 35 yaşına kadar yapmamız sorun yaratıyor mu?
haziran 2015 lisans mezunuyum, 22 yaşındayım yolumuz uzun anlaşılan.
yavuz364
09-10-2015, 07:30
yüksek lisansın 5.döneminde başka bir ylisansa kaydolduktan sonra, diğerinden kaydımızı sildirip tecili uzatabiliyoruz konudan anladığım kadarıyla. Peki bu işlemi 35 yaşına kadar yapmamız sorun yaratıyor mu?
Bu işlemi 29 yaşına kadar yapabiliyorsunuz.. Doktoraya başlarsanız yaş sınırı 34 e çıkıyor :)
Selam tekrar herkese :) Konuyu açtığımdan beri şu an bakaya durumundayım.
Aklıma takılan bir durum var. Ben askerlik şubesine gitmeden kendiliğinden sevk işlemi olup sevk yeri belli olur mu ?
Bir tanıdığımın lisans tecili bittikten sonra sevk yeri belli olmuş müracaat etmeden ama bunun özel bir maddesi ve durumu mu var bilemedim.
2Fast4Me
04-01-2017, 15:55
önce sildirip sonra kayıt yapılabiliyor. fakat burda dikkat edilecek konu tecil süresinin dolmaması.
önce sildirip sonra kayıt yapılabiliyor. fakat burda dikkat edilecek konu tecil süresinin dolmaması.
Lisansın tecil süresi haziran ayında bitiyor.
ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 15/06/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
Yüksek lisansa en son ne zaman kayıt olmam gerekir ? Tecil ettirdiğim zaman Eylül'de gelir işlemlerini yaptırırsın Kasım'da sevk için demişlerdi. Haziran ayından sonra kayıt olmam durumunda tecil edilmeme durumu söz konusu olur mu?
oytun200sx
04-01-2017, 16:43
haziran ayına kadar yüksek lisansa kaydolursan sıkıntı olucağını sanmıyorum. Benim tecilim de mayıs sonunda bitiyor. Bu ay uzaktan eğitim veren tezsiz yüksek lisansa kaydolucam. Kayıt için tecil belgesi isteniyor,şu an ki durumda tecilim olduğundan problem olucağını sanmıyorum. Devamını da zaten okul tecili devam ettirir.
2Fast4Me
04-01-2017, 18:16
Lisansın tecil süresi haziran ayında bitiyor.
ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 15/06/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
Yüksek lisansa en son ne zaman kayıt olmam gerekir ? Tecil ettirdiğim zaman Eylül'de gelir işlemlerini yaptırırsın Kasım'da sevk için demişlerdi. Haziran ayından sonra kayıt olmam durumunda tecil edilmeme durumu söz konusu olur mu?
Tecil bitiş tarihinden önce kayıt işlemlerini halletmekte fayda var. Bu senenin bahar döneminde yani...
2Fast4Me
04-01-2017, 18:19
haziran ayına kadar yüksek lisansa kaydolursan sıkıntı olucağını sanmıyorum. Benim tecilim de mayıs sonunda bitiyor. Bu ay uzaktan eğitim veren tezsiz yüksek lisansa kaydolucam. Kayıt için tecil belgesi isteniyor,şu an ki durumda tecilim olduğundan problem olucağını sanmıyorum. Devamını da zaten okul tecili devam ettirir.
aynı durumdayız, fakat vakit darlığından dolayı eğitim kurumlarına gidemedim. bi kaç bişey sorucam.
uzaktan tezsiz için ales yds aramıyorlar sanırım ?
bide, kontenjan sınırları oluyor mu ?
Grimlord
04-01-2017, 18:26
Atılım üniversitesine kayıt oldum bende, kaydolurken askerlik durum belgesi ve tezli olduğu için ales belgesi verdim. Ayın 30unda mülakat varmış bakalım.
Uzaktan tezsizler için ales istenmiyor diye biliyorum, yds tam emin değilim. Bölüme göre değişiyor.
oytun200sx
05-01-2017, 18:18
Aynen uzaktan tezsizlere ales yada yds gerekmiyor. Bugün avcılar aöf bürosuyla görüştüm,tecil varken kayıt yaptırmakta herhangi bir engel olmadığını söylediler.Ayrıca tecil belgesini e-devletten çıkartabiliyoruz. Yanlız fiyat konusunda Aöf çok mantıklı gelmedi (6600 tl den bahsetti şube müdürü)
Bugün Asgerlik tecil işlemi işlemi için bizim konsolosluğa gittim.
Bana tekrardan konsolosluğumuzdan randevu almamı istediler, tabi en yakın zaman olarak 7-8 ay sonraya alabileceğim çünkü boşluk yok resmen.
5 ay sonra Türkiye"ye dönüyorum acaba sınırda bir sıkıntı çıkarmı?
Konsolosluğumuzdan resmi bir işlem yapamadım.
2017 nin ortasında tecilim bitiyor. Tekrar uzatamıyomuyum askere zorunlu olarak gidecekmiyim ?
Grimlord
10-01-2017, 15:48
2017 nin ortasında tecilim bitiyor. Tekrar uzatamıyomuyum askere zorunlu olarak gidecekmiyim ?
Lisans mezunu isen yüksek lisansa başvurup uzatabilirsin. Yani mantıken ne okuduysan bi üstünü okumalısın, yüksek lisans yaptıysan doktora yapmalısın. Ordinaryüs profesörlüğe kadar yolu var :D
Emre-Dylan
10-01-2017, 15:51
Bugün Asgerlik tecil işlemi işlemi için bizim konsolosluğa gittim.
Bana tekrardan konsolosluğumuzdan randevu almamı istediler, tabi en yakın zaman olarak 7-8 ay sonraya alabileceğim çünkü boşluk yok resmen.
5 ay sonra Türkiye"ye dönüyorum acaba sınırda bir sıkıntı çıkarmı?
Konsolosluğumuzdan resmi bir işlem yapamadım.
Tecil süren biterse bakaya kalırsın yakalandığında 2 3 gün süre tanırlar sonra direk gideceğin acemi birliğine gönderirler. Hava limanında sıkıntı çıkar mı emin değilim ama gbt sorgulamasında bile çıkıyorsa orada da çıkar muhtemelen.
Emre-Dylan
10-01-2017, 15:53
Aynen grimlordun dediği gibi ne okuduysan bir üstünü okumalısın. Ön lisans ve lisans bittikten sonra 2 veya 3 yıl daha tecil hakkı var diye biliyorum eğer okul yeni bittiyse tekrar tecil ettirebilirsin
Tecil süren biterse bakaya kalırsın yakalandığında 2 3 gün süre tanırlar sonra direk gideceğin acemi birliğine gönderirler. Hava limanında sıkıntı çıkar mı emin değilim ama gbt sorgulamasında bile çıkıyorsa orada da çıkar muhtemelen.
Randevuyu aldım ama taaa 27 Aralık 2017"ye abi.
O zamana kadar tecil süresi falan kalmaz heralde, 96"lıyım. Ana sorunum Askerlik kağıdımın 20 yaşını geçmeme rağmen hala gelmemesi, 2 yıldır memlekete gidemiyorum.
Şimdi biletide iptal ettirmek istemiyorum, acaba kesin İstanbul"a indiğimde sorun olurmu ?
Şimdi sicil kaydına falanda geçerse ayvayı yeriz.
Emre-Dylan
10-01-2017, 16:30
O zamana kadar tecil süresi falan kalmaz heralde, 96"lıyım. Ana sorunum Askerlik kağıdımın 20 yaşını geçmeme rağmen hala gelmemesi, 2 yıldır memlekete gidemiyorum.
Şimdi biletide iptal ettirmek istemiyorum, acaba kesin İstanbul"a indiğimde sorun olurmu ?
Genellikle gelmiyor bana da gelmemişti ben zaten gidecektim son gün gidip evrakları halledip bakaya kalmaktan kurtulmuştum. Lisans filan yapıyorsan okul tecili yaptırıyor ama okul yoksa senin sıkıntı gerçekten. Gbt'ye işliyor diye biliyorum bu yüzden bakaya kalanları yakalamışlardı askerde karşılaşmıştım böyle bir kaç kişiyle. Bence kardeşim en güzeli sen ara askeriyeyi durumunu izah et oradan daha net cevap alırsın. Dediğim gibi lisans okuyorsan problem olmaz umarım okulun vardır
Emre-Dylan
10-01-2017, 16:33
Kardeşim bu sene 97liler gitmiyor mu sıra onlarda? Sen hiç mi tecil yaptırmadın yoksa?? Daha önce tecil yaptırmadıysan sıkıntı büyük çünkü çoktan bakaya kalmışsındır benim kardeşim geçen sene gitti 96lıydı 96/3 olarak sıkıntıya düşme sonra...
Kardeşim bu sene 97liler gitmiyor mu sıra onlarda? Sen hiç mi tecil yaptırmadın yoksa?? Daha önce tecil yaptırmadıysan sıkıntı büyük çünkü çoktan bakaya kalmışsındır benim kardeşim geçen sene gitti 96lıydı 96/3 olarak sıkıntıya düşme sonra...
Yok abi daha önce tecil yaptırmadım, ama ben 08/10/1996 doğumluyum.
Bana hiç bir belge gelmedi hemde hiç.
Ayrıca ben lisans değil hazırlık okuyorum ama tek fark oturum olayı, öğrenci vizesine değil normal vizeye sahibim.
Sicile işliyorsa benim için sıkıntı çok büyük, ben bedelli yapacağım ama elime ulaşan bir belge olmadı bu zamana kadar. E haliyle 2 yıldırda memlekete gidemediğim için burada işlem yapamadım.
Diken üstündeymişimde haberim yok.
Emre-Dylan
10-01-2017, 16:50
Yok abi daha önce tecil yaptırmadım, ama ben 08/10/1996 doğumluyum.
Bana hiç bir belge gelmedi hemde hiç.
Ayrıca ben lisans değil hazırlık okuyorum ama tek fark oturum olayı, öğrenci vizesine değil normal vizeye sahibim.
Sicile işliyorsa benim için sıkıntı çok büyük, ben bedelli yapacağım ama elime ulaşan bir belge olmadı bu zamana kadar. E haliyle 2 yıldırda memlekete gidemediğim için burada işlem yapamadım.
Diken üstündeymişimde haberim yok.
Hazırlık derken lisans hazırlıksa filan onda da tecil yapmaları lazım öyle biliyorum sen bir ara sor. Doğum yılına bakıyorlar ayına gününe bakmıyorlar, bende 26 kasım 93 doğumluyum 2013 şubatın 24ünde sülüsü almıştım askeriyeden 2013 kasımda da askere gittim. Senin geçen sene tecil yaptırman gerekiyordu çünkü 96lılar geçen sene gitti bu sene 97lerde sıra. Umarım hazırlık okuyorsun diye otomatik tecil yapmıştır devlet yoksa işin zor. E devlet şifren filan varsa gir bi bak bakalım oradan belki bir şeyler bulabilirsin en azından tecilli misin değil misin belki öğrenebilirsin. Sicili bozmaz adam yaralama gibi sicile işlemez bu durum yani ilerde polis asker olurken sıkıntı çıkarmaz o durum şöyle oluyor; Sülüsü aldın evrakları askeriyeye teslim ettin sonra acemi birliğine katılmak zorundayken katılmadın bu direk kaçak olarak gözüküyor ve siciline işliyor ayrıca polis yakalarsa direk yaka paça götürüyor. Şuan için sicilinde gözükmez ama bakaya kaldıysan gbtde hava limanında sıkıntı yaşabilirsin bence. Dediğim gibi hazırlık okuyorsan yapmaları gerek trde öyle yürüyor işler bildiğim kadarıyla
Emre-Dylan
10-01-2017, 16:55
Ek olarak burada bir kaç bilgi yazıyor yani okulun otom. tecil yapmadıysa bakaya kalmış durumdasın şuan belki şubatın sonlarına kadar tecil yaptırma hakkın olabilir çünkü bana da kağıt bildirim filan gelmedi. Kendim gittim sordum öğrendim son gün herşeyi ayarladım sülüsümü aldım. Yani tecilli değilsen bile muhtemelen şubatın sonuna kadar tecil hakkına sahip olabilirsin ama emin değilim sen askeriyeyi ara sor kardeşim sıkıntı yaşama sonra.
1996 Doğumluyum Askere Ne Zaman Gideceğim (http://www.askerliktecrubeleri.com/Yazilar/askerlik-sorgulama/1996-dogumluyum-askere-ne-zaman-gidecegim/109)
Hazırlık derken lisans hazırlıksa filan onda da tecil yapmaları lazım öyle biliyorum sen bir ara sor. Doğum yılına bakıyorlar ayına gününe bakmıyorlar, bende 26 kasım 93 doğumluyum 2013 şubatın 24ünde sülüsü almıştım askeriyeden 2013 kasımda da askere gittim. Senin geçen sene tecil yaptırman gerekiyordu çünkü 96lılar geçen sene gitti bu sene 97lerde sıra. Umarım hazırlık okuyorsun diye otomatik tecil yapmıştır devlet yoksa işin zor. E devlet şifren filan varsa gir bi bak bakalım oradan belki bir şeyler bulabilirsin en azından tecilli misin değil misin belki öğrenebilirsin. Sicili bozmaz adam yaralama gibi sicile işlemez bu durum yani ilerde polis asker olurken sıkıntı çıkarmaz o durum şöyle oluyor; Sülüsü aldın evrakları askeriyeye teslim ettin sonra acemi birliğine katılmak zorundayken katılmadın bu direk kaçak olarak gözüküyor ve siciline işliyor ayrıca polis yakalarsa direk yaka paça götürüyor. Şuan için sicilinde gözükmez ama bakaya kaldıysan gbtde hava limanında sıkıntı yaşabilirsin bence. Dediğim gibi hazırlık okuyorsan yapmaları gerek trde öyle yürüyor işler bildiğim kadarıyla
Abi hazırlık okuyorum ama ben öğrenci vizeyle herhangi bir okulda hazırlık okumuyorum dil hazırlık benimki. Dil kursu yani okul olarak.
Yani şu anda buraya resmi olarak öğrenci vasfıdır geldim olarak gözükmüyor, standart bir vatandaş olarak burada yaşıyorum yani devletimizin gözünde.
Ben hemen yeniden sağlam bir araştırma yapayım, sonuncu aşama sicil kaydı demek geleceğim için sorunlu.
Ki sicilime falan son aşamaya kadar gelip işlerse muhtemelen psikolojim bozulur.
En iyisi sağdan soldan sağlam bir bilgi toplayayım.
Ek olarak burada bir kaç bilgi yazıyor yani okulun otom. tecil yapmadıysa bakaya kalmış durumdasın şuan belki şubatın sonlarına kadar tecil yaptırma hakkın olabilir çünkü bana da kağıt bildirim filan gelmedi. Kendim gittim sordum öğrendim son gün herşeyi ayarladım sülüsümü aldım. Yani tecilli değilsen bile muhtemelen şubatın sonuna kadar tecil hakkına sahip olabilirsin ama emin değilim sen askeriyeyi ara sor kardeşim sıkıntı yaşama sonra.
1996 Doğumluyum Askere Ne Zaman Gideceğim (http://www.askerliktecrubeleri.com/Yazilar/askerlik-sorgulama/1996-dogumluyum-askere-ne-zaman-gidecegim/109)
Ayrıcae yardımların için çok çok teşekkür ederim abi.
Emre-Dylan
10-01-2017, 17:06
Ayrıcae yardımların için çok çok teşekkür ederim abi.
Ne demek kardeşim umarım işini çözersin de o stresten kurtulursun gerçekten stresli bir durum. Baktın olmuyor gelme ülkeye zaten battık gidiyoruz...
aykutsafakyaman
10-01-2017, 17:13
4 yıl lisanstan mezun olduktan sonra tecil hakkı vermiyor kesinlikle aöf. Bende bu sene aöf'e kayıt oldum. 2018'e kadar tecilliyim :)
Şuan lisans okuyorum bittikten sonra aöften okursam tecillemiyor mu ?
Aynen grimlordun dediği gibi ne okuduysan bir üstünü okumalısın. Ön lisans ve lisans bittikten sonra 2 veya 3 yıl daha tecil hakkı var diye biliyorum eğer okul yeni bittiyse tekrar tecil ettirebilirsin
benim okul daha bitmedi 10.17 de tecilim bitiyor ve aof 3. Sınıfdayım. 4 yanlış 1 doğru olayından sonra mezun olma işi hayallere kaldı zaten. 12 ay gidicez galiba.. 29 yaş diye bişeyler varmış ona kalmam mümkünmüdür acaba devam ediyor mu kendileri :D tek umudum..
Emre-Dylan
10-01-2017, 20:22
benim okul daha bitmedi 10.17 de tecilim bitiyor ve aof 3. Sınıfdayım. 4 yanlış 1 doğru olayından sonra mezun olma işi hayallere kaldı zaten. 12 ay gidicez galiba.. 29 yaş diye bişeyler varmış ona kalmam mümkünmüdür acaba devam ediyor mu kendileri :D tek umudum..
Aöfte okul bittikten sonra tecil yapmıyorlar okuduğun sürece tecil yapmak zorundalar yanlış mı biliyorum ben? Çünkü açık lisede bile okuyor gözüküyorsan her yıl gidip 1 yıllık tecil yaptırabiliyorsun, bir arkadaşım 92 doğumlu bedelli yapmamak için liseden mezun olmuyor 1 2 tane zorunlu ders bıraktı vermiyor. Her yıl tecil yaptırıyor aralık ayında, seninde öyle olabilir tahminimce okul varken yaptırabilirsin eğer bitirmezsen. Ayrıca 12 ay askerlik cidden çekilmiyor, 12 ay yapan birisi olarak söylüyorum. Şimdi abilerimiz 15 ay biz nasıl yaptık diyecekler ama uzun dönem çekilmiyor gerçekten :D
Emre-Dylan
10-01-2017, 20:24
Şuan lisans okuyorum bittikten sonra aöften okursam tecillemiyor mu ?
Yok kardeşim aöf okusan bile vermiyorlar lisans bitince 2 veya 3 yıl daha tecil hakkın olması lazım sonrada yüksek lisans yapman lazım tecil için
aykutsafakyaman
10-01-2017, 21:04
Yok kardeşim aöf okusan bile vermiyorlar lisans bitince 2 veya 3 yıl daha tecil hakkın olması lazım sonrada yüksek lisans yapman lazım tecil için
Bi arkadaşımın babası Askerlik Şubede Albaydı ondan sordurdum ya kanka 29 a kadar okursan almıyolar askere sordum dedi. Hıyar lol oynuyodu büyük ihtimal detayını öğrenmedi. Neyse erken öğrendiğimiz iyi oldu. Ona göre Batumda yüksek lisans yapabilirim.
Jön Türk
10-01-2017, 21:06
4 yıllık mezun oldum şuan yüksek lisans yapıyorum 2017 aralık tecil bitiyor yüksek lisanstan sonra 1 yıllık tecil hakkı varmış doğru mu bilgisi olan var mı ?
Yuksek Lisans ile Askerlik Tecil - Erteleme 2017 - Yuksek Lisans 2017 (http://www.yukseklisansdoktora.com/yuksek-lisans-ile-askerlik-erteleme/)
Emre-Dylan
10-01-2017, 21:16
Bi arkadaşımın babası Askerlik Şubede Albaydı ondan sordurdum ya kanka 29 a kadar okursan almıyolar askere sordum dedi. Hıyar lol oynuyodu büyük ihtimal detayını öğrenmedi. Neyse erken öğrendiğimiz iyi oldu. Ona göre Batumda yüksek lisans yapabilirim.
evet 28 yada 29dan sonra işin üstüne pek düşmüyorlar zaten bedelliyle çözersin işini devlette akıllı adam başı 18 lira para kazanıyor zaten bu gidişle o rakamda düşer 12 15 arası birşey olur yaşı da 25 26 ya çekerler.
4 yıllık mezun oldum şuan yüksek lisans yapıyorum 2017 aralık tecil bitiyor yüksek lisanstan sonra 1 yıllık tecil hakkı varmış doğru mu bilgisi olan var mı ?
Yuksek Lisans ile Askerlik Tecil - Erteleme 2017 - Yuksek Lisans 2017 (http://www.yukseklisansdoktora.com/yuksek-lisans-ile-askerlik-erteleme/)
Yüksek lisans bittikten sonrada bir süre tecil olması lazım şuan çok değişti tecil işi. 2013te filan tek gidişte 3 4 sene tecil yapıyorlardı şimdi devlet son 1.5 yıldır her sene tecilini yeniletmeni istiyor. Okuyosun mesela açık lisede öğrenci belgeni alıp, senede bir aralık ayında gidip tecilini 1 sene daha uzatıyorsun ve bu sınırsız okuduğun sürece. Yüksek lisansta ki durumda aynıdır diye tahmin ediyorum
aykutsafakyaman
10-01-2017, 21:41
evet 28 yada 29dan sonra işin üstüne pek düşmüyorlar zaten bedelliyle çözersin işini devlette akıllı adam başı 18 lira para kazanıyor zaten bu gidişle o rakamda düşer 12 15 arası birşey olur yaşı da 25 26 ya çekerler.
Bedelli yapmayı düşünmüyorum da okul bittikten sonra yapmam gereken bazı işler var onlar için vakit lazım.
Eger lisans'tan sonra olan 2 yil tecil hakkini kullandiktan sonra yuksek lisansa kayit olup onu da bitirirsen 1 yil daha tecil hakkin oluyor, Lisans sonrasinda tecil kullanmadan yuksek lisansa basladiysan 2 yil tecil hakkin var diye biliyorum yakin zamanda degismedi ise.
Yakın bir zamanda konsolosluğumuza tekrar gidip Askerlik tecil işlemlerini yapmaya çalışacağım.
Olmazsa risk almayıp biletimi iptal edeceğim.
Bu arada konsolosluk memurlarının dokunulmazlığımı var?
Benden önce bir tane 55-60 yaşlarındaki amca masabaşı memurlarından birisine bişey sormak istedi.
55-60 yaşındaki adama kinayeli kinayeli laf sokmaya çalışmalar falan, aynı şeyi Ankara"daki konsolosluğumuzdada görmüştüm.
Bu insanlara hiçmi saygı öğretilmiyor?
Şikayet kutusu gerçekten işe yarıyorsa bu konu hakkında gereken şikayetimi dile getireceğim.
Ufak bir dilekçe bırakmayı düşünüyorum şikayet kutusuna.
Ama bu bahsettiğim durum sadece masabaşı memurlarında var.
Tecil konusuyla ilgilenenler, İzmirli olanlar ya da İzmir'de tanıdığı olanlar, şirketimize gelip bilgi alabilirler. 38 yaşınıza kadar yasal olarak tecilinizi uzatabilirim.
inşallah gidersin.
tdipower posta kutun dolu olduğu için cevap yazamıyorum. Saygılar
İnşallah herkes cumhurbaşkanının ; ''o cümleler bana ait değildi, bedelli kesinlikle gündemimizde yok'' açıklamasını izlemiştir
İnşallah herkes cumhurbaşkanının ; ''o cümleler bana ait değildi, bedelli kesinlikle gündemimizde yok'' açıklamasını izlemiştir
Kesinlikle gündemimizde yoksa 3-6 Ay aralığında %99.9 Bedelli askerlik çıkacak.
Bu da burada dursun :D
hangi sene doğumlulara vuracak acaba.
hukumet kanadinin en guzel yaptigi islerden birisi tolum muhendisligi. Istediklerini yavas yavas zerk ederek uyusturmak.
karincayi bile s.keceksin ama belini incitmeden yani :D
su an da yapilan aciklamalarin hepsi milliyetci cepheden kendine oy verenlerin gazini almak. gecen seferde rte cikti, fakirin cocugu askere gitsin, zenginin cocugu yapsin yok ya olur mu oyle sey dedi, kisa sure sonra davutoglu hazirsaniz mujdeyi patlaticam diye cikti ortaya :D
su anda devlet senin yurtdisindan aldigin telefon kabina bile vergi pardon stopaj koymus, bedelliden gelecek kaymagi birakirlar mi?
onlar de bedelliden gelecek parayi bekliyorlar ama toplumun alistirilmasi lazim. oyle hemen olmaz. ilk once gundemimizde yok diyecekler, sonra ya aslinda biz istemiyoruz ama bak sma hastalari aci cekiyor hem de askeri savunmaya kaynak lazim diyip, kendi medya gazetelerine bedelli askerlikten gelen paralarla bilmem kime sifa oldu, hem de yerli ucagimiz havada diye manseti caktilar mi, ***** kitleye ver mehteri.
tabi bu surunceme sirasinda gidecek olan insanlari bile "ulan cikacak heralde biraz daha bekliyim" diyip onlardan da bir miktar toplarlar. bakayalari yakaladiklari yerde para cezasiyla opuyorlar zaten. noldu? kaymak duble oldu.
ancak su an supriz sekilde katara asker gonderme meselesi var, su aralar hic cikmaz. benim tahminim bu yil sonuna dogru olabilitesi yonunde.
gerci birde bakanlar, milletvekillerinin cocuklarinin yaslari ne alemde, onlar bir kontrol edilecek. yasi tutan kac kisi var, tam kiyisindan kaciran kac kisi var onlar bi hesaplanacak. gecen seferki 1 ocak mevzusunu siz tesaduf oldugunu mu dusunuyosunuz :) birilerinin cocuguna ismarlama madde eklediler :)
Ha bu arada ben dahil 1991 dogumlulara vurmayacak bence. Gecen sefer min 27 yas sarti vardi. Bu sefer bi ihtimal 26ya inerler ama ben dahil 25 beklemesin.
Kaynak gotum, kisisel tahminim. Yatirim tavsiyesi degildir :D
Subat 2017 benim tecil bitiyor, bi sonraki alimda da giderim nasipse.
Ha bu arada ben dahil 1991 dogumlulara vurmayacak bence. Gecen sefer min 27 yas sarti vardi. Bu sefer bi ihtimal 26ya inerler ama ben dahil 25 beklemesin.
Kaynak gotum, kisisel tahminim. Yatirim tavsiyesi degildir :D
Subat 2017 benim tecil bitiyor, bi sonraki alimda da giderim nasipse.
Senin tecil bitmiş kanka haberin olsun. benim 2021 aralık tecil. üniversite 2. sınıftayım hala aöf. bitirebilsem bi 5-6 ay kafa dinlemeye kaçıcam ama bitmiyor lanet okul. bedelli bize denk gelmez sanmıyorum da gelirse de direk veririm.
Senin tecil bitmiş kanka haberin olsun. benim 2021 aralık tecil. üniversite 2. sınıftayım hala aöf. bitirebilsem bi 5-6 ay kafa dinlemeye kaçıcam ama bitmiyor lanet okul. bedelli bize denk gelmez sanmıyorum da gelirse de direk veririm.
Haklisin dayicim bitti sayilir da, yapacak bisey yok. Tecil icin anca doktoraya baslamam lazim onu da istemiyorum, yeter amk okudugumuz. Donelim, isimize gucumuze ekmegimize bakalim; plakaligi sokulmus kiralik siyah passatla SA AS muvekkil kovalayalim derdindeyim :D
Askerlikte oyle ya da boyle yapacaz. En guzeli hayatta belirli basli sorumluluklarin altina girmeden bitirip gelmek oldugunu dusunuyorum. Yarin birgun isi gucu kurup, evlilik planlari yaparken bi de askerlikle ugrasmayalim.
Ha sana vurursa kullan tabi ki. Devlet sana hak vermis, kullanmayipta napican. Yoksa zaten her Turk asker doguyor, bilirsin :D
Haklisin dayicim bitti sayilir da, yapacak bisey yok. Tecil icin anca doktoraya baslamam lazim onu da istemiyorum, yeter amk okudugumuz. Donelim, isimize gucumuze ekmegimize bakalim; plakaligi sokulmus kiralik siyah passatla SA AS muvekkil kovalayalim derdindeyim :D
Askerlikte oyle ya da boyle yapacaz. En guzeli hayatta belirli basli sorumluluklarin altina girmeden bitirip gelmek oldugunu dusunuyorum. Yarin birgun isi gucu kurup, evlilik planlari yaparken bi de askerlikle ugrasmayalim.
Ha sana vurursa kullan tabi ki. Devlet sana hak vermis, kullanmayipta napican. Yoksa zaten her Turk asker doguyor, bilirsin :D
Dayıcım ben sözlendim işi kurdum ekmeğimizin peşine düştük. İllegal hiç bir işimiz yok şükür şimdi bunları bırakıp askere gidemiyorum. Keşke serserilik yapıp gezdiğim zaman gidip gelseydim diyorum şimdi kafamı vura vura :D
Dayıcım ben sözlendim işi kurdum ekmeğimizin peşine düştük. İllegal hiç bir işimiz yok şükür şimdi bunları bırakıp askere gidemiyorum. Keşke serserilik yapıp gezdiğim zaman gidip gelseydim diyorum şimdi kafamı vura vura :D
Dayicim bizde de illegal yok, plakayi degil plakaligi sokuyoruz cunku. Garenta olani cikarip Dogus olani takiyoruz, maksat muvekkil "ulan bunda para yokmus, yavsk arabayi da kiralamis zaten" diyip kacmasin :D
Diger konuda da Allah sabir versin. Ama bunda vurmazsa, bi sonrakinde halledersin. Sabahattin Zaimde yuksek lisans 7 lira, gecen arkadas kaydoldu :D
38 yaşına kadar askerlik tecili yapabildiğimizi söylediğimde, beni tencere pazarlamacısı sanan arkadaşlara duyurulur. techturkey forumundan işlem yapan arkadaşlarla görüşebilrisiniz. saygılar
onursumer
04-02-2018, 18:55
38 yaşına kadar askerlik tecili yapabildiğimizi söylediğimde, beni tencere pazarlamacısı sanan arkadaşlara duyurulur. techturkey forumundan işlem yapan arkadaşlarla görüşebilrisiniz. saygılar
tecil hakkı bitincede 38 e kadar tecil ettirebiliyormusunuz doğrumu anladım ?
Bedelli askerlikle ilgili sorum olacak.
Yurtdışında yaşayıp-calışan bedelli askerlikten yararlanıyor. Fakat eğitim alıp almayacakları yazmıyor. Bunun ile ilgili bilgisi olan var mı?
onursumer
04-08-2018, 19:50
Bedelli askerlikle ilgili sorum olacak.
Yurtdışında yaşayıp-calışan bedelli askerlikten yararlanıyor. Fakat eğitim alıp almayacakları yazmıyor. Bunun ile ilgili bilgisi olan var mı?
avusturalyada yaşayan çok yakın bir arkadaşım var yüksek lisans yapıyor geçen gün telefonda konuşurken sordum nasıl yapıcaksın diye
oğrenci olduğu o şekilde vize ile geldiği için tr ye gelip 21 gün yapıcakmış
eğer çalışma izni vs olsaymış sadece para yatırılıyor dedi bana ama sanırım tam bilgiyi konsolosluklar verir
VolkanA.
04-08-2018, 21:01
Ticaret lisesi mezunuyum tercih yapmıştım ancak tutan okula kayıt yaptırmadım. 3 sene tecil hakkım vardı ve bu senenin sonunda bitiyor. Açık öğretime kayıt olup tecilimi uzatmak istiyorum. Sınavsız direk kayıt olabilirmiyim?
Ticaret lisesi mezunuyum tercih yapmıştım ancak tutan okula kayıt yaptırmadım. 3 sene tecil hakkım vardı ve bu senenin sonunda bitiyor. Açık öğretime kayıt olup tecilimi uzatmak istiyorum. Sınavsız direk kayıt olabilirmiyim?
Benim donemimde sinavsiz kayit olunmuyordu ben de sinava girip kaydoldum, halen ogrenci gozukuyorum.
avusturalyada yaşayan çok yakın bir arkadaşım var yüksek lisans yapıyor geçen gün telefonda konuşurken sordum nasıl yapıcaksın diye
eğer çalışma izni vs olsaymış sadece para yatırılıyor dedi bana ama sanırım tam bilgiyi konsolosluklar verir
Calisma izni olsa da uc yil sarti var sanirim tam emin degilim , netlestirmek lazim
Ben yarın bilgiyi alacağım konsolosluktan. Resmi gazete de yazana göre çalışma izni yetmiyor 3 sene(tr ye giriş çıkışlar hariç) çalışmak gerekiyor.
Bence hali hazırda yurtdışında çalışanlara da çıkması lazımdı. Türkiye'de bir sürü seçenek sundular çalışan insanlar için. Yurtdışında çalışan birisinin 1 ay işten izin alıp ben askere gideyim demesi biraz zor.
Bunun dışında bir bilgi olursa burada tekrar paylaşırım :)
treni kaçırmışsınız bu seneki sınavlara girmediyseniz,herşeye hazırlıklı olun en yakın sınav 2019 mayıs-haziranda cunki
edit : eklemeyi unuttum sınavsız giriş bulunmamakta.Yeni ismini bilmiyorum adı her neyse universite sınavına veya 2 yıllık bitirdiysenizde dgs yapılmalı aöf için.Min 150 puan lazım.
Ben yarın bilgiyi alacağım konsolosluktan. Resmi gazete de yazana göre çalışma izni yetmiyor 3 sene(tr ye giriş çıkışlar hariç) çalışmak gerekiyor.
Bence hali hazırda yurtdışında çalışanlara da çıkması lazımdı. Türkiye'de bir sürü seçenek sundular çalışan insanlar için. Yurtdışında çalışan birisinin 1 ay işten izin alıp ben askere gideyim demesi biraz zor.
Bunun dışında bir bilgi olursa burada tekrar paylaşırım :)
Ben sordum ydisinda calisanlar ancak 3 yili doldurmamis olanlar icin uzaktan egitim olayini pek bilmiyolar gibi, duyuru yapacagiz dediler sadece, bilgi alabildinmi?
Ben sordum ydisinda calisanlar ancak 3 yili doldurmamis olanlar icin uzaktan egitim olayini pek bilmiyolar gibi, duyuru yapacagiz dediler sadece, bilgi alabildinmi?
Bende gittim bugun sabah. Ama daha bildiri gelmemis. Ben sormadim ama 3 yil dolmaasa da yurt disinda yasayanlar icin bir kolaylik saglanmasi yonunde beklentimiz var dediler. Yine de gidilecek gibi dusunmekte fayda var.
Bilgi alinca burdan paylasima devam ederiz :)
Bende gittim bugun sabah. Ama daha bildiri gelmemis. Ben sormadim ama 3 yil dolmaasa da yurt disinda yasayanlar icin bir kolaylik saglanmasi yonunde beklentimiz var dediler. Yine de gidilecek gibi dusunmekte fayda var.
Bilgi alinca burdan paylasima devam ederiz :)
Uc yili dolduran dovizli yapiyor bedelliye ihtiyaci yok zaten , kanunu yaparken gozlerinden kacmis ydisinda yeni ise baslayanlar vs
Sınavsız olamazsın. Ösym den tercih yapıp yerleşmen lazım. Fakat bir okula kaydın tutmuş. Af çıktı. O kazanıp kayıt yaptırmadığın okul ile bir görüş. Af kapsamında kayıt olmak istiyorum dersin.
Uc yili dolduran dovizli yapiyor bedelliye ihtiyaci yok zaten , kanunu yaparken gozlerinden kacmis ydisinda yeni ise baslayanlar vs
Iste resmi gazete yazan sekliyle eski sistemi degistirmisler. Sanirim dovizli askerlik icin yas sinirlamasi varmis. Onu kaldirip fiyati arttirmislar gibi gozukuyor suan. Ama mantikli olan yurtdisinda calisanlari uzaktan egitime almalari tabiki. Umarim guncelleme gelir
VolkanA.
07-08-2018, 22:09
Hepinize teşekkür ederim. Emin olmak için bugün açık öğretim bürosuna gittim dediğiniz gibi sınav ile alıyorlarmış. Okulla bir görüşeyim birde teşekkürler.
Dövizli askerlik için 1000 gün yurtdışında sigortalı çalışmak lazım. Bu süre zarfında maks 45 veya 90 gün çalıştığın ülke dışında bulunamazsın. Bulunduğun takdirde hakkın yanıyor. Arkadaşımın yandı ordan biliyorum. Geçen seneye kadar 1000€ idi bu sene sanırım 2000€ olmuş.
ÖmerF.Bayar
08-08-2018, 08:40
1045 iş günü çalışmak gerekiyor, kendimden biliyorum,
3 farklı ülkede yaşadığımdan dosyalarımı en son kaldığım ülkeye aldırmam gerekti,
çalıştığınız ülkede olmadıgınız günler, resmi tatiller, haftasonu vs hesaplanmıyor,
Arada tatil yapayım, seyehat edeyim vs diyen yaklaşık 4 senede hak sahibi olur,
1000€ karşılığındada bu hakka sahip olur,
Arkadaslar yeni bir konu acmamak icin buradan sorayim sorumu.
4 Haziran'da beynimden bir operasyon gecirdim, hala da raporluyum (ay sonu bitiyor). Uçağa binmem, dalmam, ağırlık kaldırmam yasak ve gün aşırı devam eden baş ağrılarım var. Doktorum en az 6 ay süreceğini söyledi bu ağrı gibi şikayetlerimin.
Normal şartlarda ben askere gitmek istesem, bu durum muayenede nasil degerlendiriliyor? Kimisi beyin ve kalp ile ilgili sorunlarda direkt elverrisiz raporu veriyorlar diyor.
An itibariyle tecilim mevcut, muayene olmam icin de tecilimin bozulmasi gerekiyormus. Bu durumda izlenmesi gereken yol nedir? Zaten her halükarda bedelliden yararlanacagim fakat bu şartlarda bedelli ücretini ödemeden evvel yapmam gereken başka bir şey (tecil bozup muayeneye gitmek gibi) var mıdır?
Lütfen hebele hübele cevap yazacaklar değil, bilgisi olan kişiler yanıtlasın.
Teşekkür ederim
Net bilen varsa yazsın ltf.
Beraber çalıştığımız arkadaşlardan 3'ü bedelliden yararlanacaklar. Fakat 2'sinin ikamet Makedonya. Bu 2 kişi işlemlerini İst'dan yapabilirler mi? Gitmeye gerek yok demeyin Konsolosluk herhangi bir işlem yapmıyor, askerlik şubesine gitmeniz gerekli diyor :D
Net bilen varsa yazsın ltf.
Beraber çalıştığımız arkadaşlardan 3'ü bedelliden yararlanacaklar. Fakat 2'sinin ikamet Makedonya. Bu 2 kişi işlemlerini İst'dan yapabilirler mi? Gitmeye gerek yok demeyin Konsolosluk herhangi bir işlem yapmıyor, askerlik şubesine gitmeniz gerekli diyor :D
Konsolosluk aslında yapması lazım. Makedonya ters bi ülke sanırmı :) Eğer ki Konsolosluğu Noter gibi kulanabilirse her türlü askerlik işlemi için anasına babasına vekalet verip işini gücünü halledebilir. Geçen bende Askerlik şubesinde duydum bu metodu
Adamın oğlu denizci ve 1 2 ay içinde ülkeye dönmesi zor bir durummuş. Asal daki memur aynen şunu söyledi Noter den yada konsolosluktan size velaket versin siz yapın işlerini dedi
ne kadar doğrudur bilmem ben memurun yalancısıyım
4 Haziran'da beynimden bir operasyon gecirdim, hala da raporluyum (ay sonu bitiyor). Uçağa binmem, dalmam, ağırlık kaldırmam yasak ve gün aşırı devam eden baş ağrılarım var. Doktorum en az 6 ay süreceğini söyledi bu ağrı gibi şikayetlerimin.
Normal şartlarda ben askere gitmek istesem, bu durum muayenede nasil degerlendiriliyor? Kimisi beyin ve kalp ile ilgili sorunlarda direkt elverrisiz raporu veriyorlar diyor.
An itibariyle tecilim mevcut, muayene olmam icin de tecilimin bozulmasi gerekiyormus. Bu durumda izlenmesi gereken yol nedir? Zaten her halükarda bedelliden yararlanacagim fakat bu şartlarda bedelli ücretini ödemeden evvel yapmam gereken başka bir şey (tecil bozup muayeneye gitmek gibi) var mıdır?
Teşekkür ederim
Tecili bozup muayene olduktan sonra askerliğe elverişlidir deseler bile tekrar tecil ettirebiliyorsunuz. Tabi daha önce tecil bozup tekrardan tecil ettirmediyseniz.
GokhanRS
27-08-2018, 16:26
Teşekkür ederim
Net bilgi değil bu ama yaşadığım bir olay. Ben askerde acemi birliğinde iken 15nci günümüzde bir çocuğu anons ettiler. Apar topar alıp gönderdiler gitti. Daha sonra çocuğa ne olduğunu sorduğumuzda, o çocuk askere gidebilmek için geçmişinde beyin ameliyatı geçirdiğini saklamış deklare etmemiş. 15nci acemi birliği gününde ankaradan yazı gelmiş, bu çocuk geçmişte devlet hastanesinde beyin ameliyatı geçirmiş olması sebebi ile kendisinin gataya sevki ve sonrasında askerliğe elverişsiz raporu için gerekenin yapılması gibisinden.
Yani o çocuk askerlik yapabilmek için bunu gizlemesine rağmen ortaya çıkınca o gün apar topar gönderdiler bir daha dönmedi.
Yani demek istediğim bedelliye ihtiyacın olmayabilir. Belki zaten muaf olabilirsin.
O yüzden bunu en iyisi bir askerlik şubesi komutanı ile görüşmen faydalıdır. Çünkü bedelli için ödeme yapsan bile raporun ortaya çıktıktan sonra yine bedelliyi de yaptırmayabilirler ve paran boşa gidebilir. Paran boşa gidebilir derken, askerliği yaptı yazmaz muaf yazar yine. Gerçi askerlikle ilgili şeyler son 5 sene de o kadar çok değişti ki bence en iyisi askerlik şubesi.
Tecili bozup muayene olduktan sonra askerliğe elverişlidir deseler bile tekrar tecil ettirebiliyorsunuz. Tabi daha önce tecil bozup tekrardan tecil ettirmediyseniz.
Net bilgi değil bu ama yaşadığım bir olay. Ben askerde acemi birliğinde iken 15nci günümüzde bir çocuğu anons ettiler. Apar topar alıp gönderdiler gitti. Daha sonra çocuğa ne olduğunu sorduğumuzda, o çocuk askere gidebilmek için geçmişinde beyin ameliyatı geçirdiğini saklamış deklare etmemiş. 15nci acemi birliği gününde ankaradan yazı gelmiş, bu çocuk geçmişte devlet hastanesinde beyin ameliyatı geçirmiş olması sebebi ile kendisinin gataya sevki ve sonrasında askerliğe elverişsiz raporu için gerekenin yapılması gibisinden.
Yani o çocuk askerlik yapabilmek için bunu gizlemesine rağmen ortaya çıkınca o gün apar topar gönderdiler bir daha dönmedi.
Yani demek istediğim bedelliye ihtiyacın olmayabilir. Belki zaten muaf olabilirsin.
O yüzden bunu en iyisi bir askerlik şubesi komutanı ile görüşmen faydalıdır. Çünkü bedelli için ödeme yapsan bile raporun ortaya çıktıktan sonra yine bedelliyi de yaptırmayabilirler ve paran boşa gidebilir. Paran boşa gidebilir derken, askerliği yaptı yazmaz muaf yazar yine. Gerçi askerlikle ilgili şeyler son 5 sene de o kadar çok değişti ki bence en iyisi askerlik şubesi.
Cevaplar icin tesekkurler, saniyorum ki parayi odemeden evvel tecil bozdurup muayene gitmek en mantikli karar olsa gerek.
onursumer
28-08-2018, 09:10
Killah belli başlı rahatsızlıklar var direk eliyorlar , beyin ameliyatınıda gormeden gelmeleri çok zordur diye düşünüyorum
arkadaşım hipertansiyon ile gatada yatıp muafiyet aldı mesela bence şansını denemelisin boşa para verme