Orijinalini görmek için tıklayınız : Formatlanamayan SD Kart
Elimde Sandisk marka 64Gb micro sd hafıza kartı var.
Kart gopro da hata verdi. Sonra bilgisayarda format atmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Hem Mac lerde hem de PC lerde denedim.
Daha sonra internette gördüğüm bir kaç programı denedim yine başarılı olamadım.
Micro Sd nin adaptöründe herhangi bir kilit yok.
Bu karta nasıl format atabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
abi eğer kart arızalandıysa formatlayamassın pc yide kilitler donar yani
Aynı durum benimde başıma geldi..Bir sürü program ayar yaptım yok olmadı.Sadece babamın laptopta sıfırlanıyor başka hiç bir bilgisayarda sıfırlanmıyor.Gerçekten çözümü bende merak ediyorum.
vectra-tuner
28-09-2015, 09:10
Kartta protection bölümü var onu açtınızmı?
Nasıl açılacağı konusunda fikriniz var mı?
onursoytam
28-09-2015, 09:30
kartın sol tarafında lock var onu yukarı kaldırın .
semprimena
28-09-2015, 10:50
Bendede aynı sorun oldu, bütün foto ve videolar raw. formatına dönüştü. Dediğiniz gibi birçok program ile denedim ama olmadı.
Mac'te sıfırlanıyor yada LinuxLive USB Creator ile başlangıç diski oluşturup onunla sileceksiniz, dosyalar silinip sıfırlanıyor ve fat format atılıyor. Ancak ben yeniden kayıt yaptıramadım, inşallah sizde işe yarar. Bunun sebebi, forumlarda sd kart'ı pc'de formatlamadan ham halde kullanmaktan kaynaklandığı söyleniyor.
Kartı pcye taktıktan sonra, bilgisayarıma sağ tıklayın oradan yönet sonra da disk yönetimine gelin.
Orada kartın üstüne gelip mevcut bölümleri silip tekrar deneyin.
@semprimenaMac te de formatlanmıyor maalesef.
@faberge onu de denedim ancak o da başarısız..
semprimena
28-09-2015, 11:22
@semprimenaMac te de formatlanmıyor maalesef.
@faberge onu de denedim ancak o da başarısız..
Linux ile deneyin birde.
Linux işletim sistemli pc de yok hiç civarımda. Bu kadar zormuymuş bu iş ya..
semprimena
28-09-2015, 11:39
Linux işletim sistemli pc de yok hiç civarımda. Bu kadar zormuymuş bu iş ya..
LinuxLive USB Creator indirin, sonra linuxun versiyonları listelenecek. orada ilk üç sürüm içinden birini tıklayın ve kurulsun. Sonra bios'tan usb olarak başlatın ve formatlayın. Format işi biraz uzun sürüyor bilginiz olsun. Kolay gelsin.
semprimena
28-09-2015, 11:40
Edit: live creatorü usb'ye kurmanız gerekiyor.
AhmetKadir
28-09-2015, 12:00
bilgisayarda formatlayamadıgım kartlarımı canon fotograf makınamda formatlardım. ara ara basıma gelırdı bu olay benım de basıma
Ahmet Saraçoğlu
28-09-2015, 12:04
bende tatilde makineyle bi sürü foto çektim , sd kartı pc ye takınca klasör bor görünüyor , makineye takınca resimler görünüyor.O neden olabilir?
@semprimena hocam dediğiniz programı buldum, pc ye kurdum. kaynak indiriyor deneyeceğim onu da..
@kadir onu da denedim. sonuç yok maalesef..
@semprimena hocam maalesef bu da başarısız oldu..
Karta data yükleme ya da silme yapamıyorum. Kilit...
By CrAzY
28-09-2015, 15:00
Hiç uğraşma garantisi varsa ver sandisklerde kroniktir.Ben 1 hafta ugrastım bütün aklına gelcek yolları yaptım.
iade edebilsem bile içerisindeki fotoğraflarım var. o nasıl olacak ki?
By CrAzY
28-09-2015, 16:13
iade edebilsem bile içerisindeki fotoğraflarım var. o nasıl olacak ki?
Bütün yolları dene ama nafile yine çöp abi.Yani zamanını boşa harcama sandisklerde kilit koruması var kilitlenince bir daha ne veri atabilirsin nede biçimleyebilirsin içindekiler isterse cok özel olsun olmasın cok zor kurtarılması geçmiş olsun.
meLaNchoLic
28-09-2015, 16:16
32gb kartim gitti o sekilde. donusu yok..
Benimde basima gelmisti mac ve windowsda yemedi en son tablete mi telefona mi ne takarak sifirlayabilmistim, mantigini hala cozemedim :D
Suleyman
28-09-2015, 22:06
Şu linktekiyle (https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/) dener misin bir de