Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebook - Kimlik bulma
Facebook'ta fake isim soyad ( yabancı bir müzik grubunun ismi )ile açılmış bir accounttan tehdit mesajı aldım.
Daha önce de çok karşılaştığımdan pek sallamadım, hatta iş adresimi webden kopyalayıp yazmış buraya gelicem diye, buyur gel ama yanlış yazmışsın doğrusu bu diye düzelttim.
Dün akşam tesadüf eşimle onun facebook'una bakarken eşimin facebook others klasöründe yine bu kişinin mesajlarını gördük. Eşim Others klasörüne hiç bakmadığından görülmemiş. Ben elemanın nickini görünce atladım hemen bu nedir, kimdir, bana da mesaj attı diye.
2 tane tehdit mesajı atmış eşime; biri bana attığı gün ( ağustos ayı başında ) benden 1 saat önce.. Diğeri 4 nisan'da..
Hemen 4 nisanda ne yaptığımıza, sosyal medyada ne paylaştığımıza baktık. Paylaştığı yeri görünce olay çözüldü gibi.. 4 nisanda Şöyle bir olay olmuş;
Eşim, iş arkadaşlarıyla beraber etiler civarında ufak bir restauranta öğle paydosu için 15 kişilik yer ayırtıyor. Restaurant rezervasyonu alıyor ancak eşimin grubu gittiğinde yer olmadığını görüyorlar. işletme sahibi "buraya bu kadar kalabalık gelinir mi, bekleyin şurda, bir kısmınız şuraya diğerleri buraya otursun, rezervasyonu ben almadım benim haberim yok kasadaki çocuk almış o ne bilir rezervasyon almayı" gibi saçma ve kaba bir yaklaşımda bulunuyor. Grup da ayrı ayrı oturmaktansa mekandan ayrılıyor. foursquare üzerinden de küfür - hakaret vs olmaksızın olumsuz yorum yapıyor.
Daha sonra bu yorumları gören mekan sahibi eşimin çalıştığı bankanın bir şubesine geliyor, ufaktan bağırıp çağırıyor. Bu yaptığı da genel müdürlükte çalışan eşime ( rezervasyonu eşim yaptığı için bir tek eşimin adını biliyor herif ) insan kaynaklarından bilgi olarak geliyor.
ilk tehdit mesajı tam bu olayın yaşandığı günün akşamında atılmış eşime..
Ben de bu ay başında bir kişinin instagramda paylaştığı fotoğrafta bu mekanı görünce eşimin yaşadığı durumu yorum olarak yazıp arkadaşlarıma mekanı önermediğimi belirtmiştim. bana attığı ve benden 1 saat sonra eşime attığı mesaj da tam bu güne tekabül ediyor.
Yani mesajları yazanın bu mekanın sahibi / sahibinin iti köpeği olduğu çok açık ama kanıt var mı derseniz; maalesef yok..
Bu durumda tehditleri yazan kişinin kimliğini nasıl saptarız? prosedür nedir? Velev ki saptadık, yaptırımımız ne olabilir?
Abi benim bildiğim direk savcılık çözer işi, illegal olarakta hack işinden anlayan birisi ip tespiti yaparak o kişinin tahmin ettiğiniz kişi olduğunu saptayabilir.
Geçmiş olsun, can sıkıcı bi durum olmuş sizin açınızdan.
Hangi mekan abi. zaten iki kıçıkırık yer açtımı kendini işletmeci sanan lavuk iyice çoğaldı. Batar inşallah yakında mahsulsuz zürafa sokak cocug..
Savcılık işi benim de aklımda levent ama uğraşması dert
işi gücü bırak bu sıcakta
bi halt çıkar - çıkmaz o da ayrı konu.. facebooktan ip istenecek de facebook o ip'yi verecek de, türk telekoma gidip o ip'nin kime bağlı olduğu çıkartılacakta.. ölme eşşeğim ölme.. başka türlü yolu yok mudur acaba. iyi bi hacker hangi bilgisine ulaşabilir bu herifin?
barking siktiret şimdilik mekan ismini, mantıcının teki diyeyim sen anla
Draniela
17-08-2015, 10:35
Bu işten anlayan biri varsa direkt ip den çözebilir bence. Elbet vardır forumda birileri ?
Bu arada geçmiş olsun abi. Saçma sapan hareketler içinde millet.. Sözlü de olsa dikkat etmek lazım millet delirmiş çünkü.
coder nerde, çözerse o çözer herhalde ama
velev ki ip'yi buldu
192.176.201.45 mesela..
ee kim bu? ali mi veli mi? onu nasıl çözecek? ya da mailini buldu diyelim sarıcizmelimehmetaga@hotmail.com sa maili, kişinin kim olduğu nasıl bulunur bundan?
Coder diye biri vardi, o cozebilir belki ?
Evren abi Adeo'da bir kaç güvenlikçi arkadaş var rica edelim istersen yapabilecekleri birşey varsa yaptıralım IP'den.
AMK çelloları , istanbulda mekancılık mı kaldı hep itin köpeğin tekelinde. Şaşırmamak lazım o yüzden bu tarz tepkilere , geçmiş olsun.
Evren abi Adeo'da bir kaç güvenlikçi arkadaş var rica edelim istersen yapabilecekleri birşey varsa yaptıralım IP'den.
IP'yi nasıl bulucazki elemanın?
OMTechJr.
17-08-2015, 10:41
Host sahibi görünüyor oda Kjell Svensson ve Peter Sorensen diye iki tane isim çıkıyor. Da aradığınız isim muhtemelen bunlar değil..
Pc coklu kullaniliyorsa yani ornek mekan bilgisayarindan falan atildiysa direk mesaji atan sahsi bulmak cok zor hepsi birbirinin ustune de atarsa iyice corba olur . Ha ama biri fake kiz adiyla elemana yazip bulusma ayarlasin bence gidip darp edelim :D mantiksiz belki ama yazan kisiye direk ulasma da yardimci olabilir
MertSerhanÖ.
17-08-2015, 10:43
Çok geçmiş olsun öncelikle.Ülkenin çivisi tamamen çıktı.İşletme sahibi dediğimiz insanlar bile it kopuk oldu iyice.Forumda hatırladığım kadarı ile ileri derecede bilgisayarla ilgilenen bir kaç arkadaş vardı.coder'di sanırım nicki ilk aklıma gelen isim o.Kullanıcının ip numarasını öğrenip savcılığa başvurduğunuzda savcılık olayı çözücektir.Yüksek ihtimal karşı tarafta kendini "işletmesine leke sürmek" olarak savunup aynı şekilde ters psikoloji olarak oda şikayet edecektir.Sonuna kadar haklısınız,umarım bir an önce çözüme kavuşur.Tekrar çok geçmiş olsun.
Pc coklu kullaniliyorsa yani ornek mekan bilgisayarindan falan atildiysa direk mesaji atan sahsi bulmak cok zor hepsi birbirinin ustune de atarsa iyice corba olur . Ha ama biri fake kiz adiyla elemana yazip bulusma ayarlasin bence gidip darp edelim :D mantiksiz belki ama yazan kisiye direk ulasma da yardimci olabilir
Hesaba sık giren biri değil muhtemelen, bana attığı mesajdan sonra ben sövmüştüm dönmedi mesela hiç bana :)
Ve büyük olasılıkla da sadece bu iş için açılmış bir hesap olduğundan yemez kız muhabbetini. zaten foto - bilgi bir şey de yok profilde. Tek bi joker fotosu o kadar. başka kelime yok bilgilerde, beğenilerde vs
Abi güvenlik tarafında fazla bilgim yok ancak aradım şimdi bizimkiler direk devlete bağlanmış savcılıktan kağıt olmadan yardımcı olamam dedi.
Abi güvenlik tarafında fazla bilgim yok ancak aradım şimdi bizimkiler direk devlete bağlanmış savcılıktan kağıt olmadan yardımcı olamam dedi.
hay spor gazetesi...
Abi bizim mod Cem de secere döküyordu bir ara ip üzerinden adres vs şeklinde, onla da bi konuşsan..
Dediğin gibi savcılık işi çok uzun süreç..
facebook'a şikayette bulundum onlar da sallamadı
IP'yi vermezki herifler durup dururken
Bir ara msn varken ip saptanıyordu. Komut dizininden sonra bir program yardimiyla ipden ulasiliyordu karsidakine ama sadece bilgisayarina.bilgisayara ulasincada keylogger kurardik hacklerdik ama sene kacti kimbilir...belki detayli bilen vardir .. Bu isi facebook messengerdanda yapabilirsiniz yada direkman bir resmin dosyanin.içine keylogger cakip gonderin keko tiklarsa is biter direk bilgisayara erisirsiniz...
Draniela
17-08-2015, 10:58
Buluşma ayarlama fikri çok iyi yalnız :D laftan anlamıyorsa kötek candır :)
Abi bence sen yinede her ihtimale karşı bi karaolda suç duyurusunda bulun tehdit mesajı alıyorum diye .
Adamdaki hirsa bak ,delikanlisin madem ben mekanin su busuyum siz bana bunu yaptiniz vs diye ciksana ortaya, bayana tehtid nedir ... Olmadi o mekana techturkey olarak atiyorum 10gun oncesinden rezerve yapalim kanka, atiyorum 30 kisi , gidelim sonra yapacaginiz isi zkim diyip kalkip olayi boka sardiralim... Hepimizi tehtid etsinler madem
Aranel Ciryatan
17-08-2015, 11:29
işin içinde tehdit var zaman kaybetmeden suç duyurusunda bulunun.
Artk mekan açan kendini Sedat peker zannediyor. Özür dileyip hatalarını telafi etmek icin cabada bulunmak yerine liseli ergenler gibi facebooktan adam dürtüyorlar. Kimlere kaldı güzelim şehir...
muratburunce
17-08-2015, 11:41
Adamdaki hirsa bak ,delikanlisin madem ben mekanin su busuyum siz bana bunu yaptiniz vs diye ciksana ortaya, bayana tehtid nedir ... Olmadi o mekana techturkey olarak atiyorum 10gun oncesinden rezerve yapalim kanka, atiyorum 30 kisi , gidelim sonra yapacaginiz isi zkim diyip kalkip olayi boka sardiralim... Hepimizi tehtid etsinler madem
türkiye şartlarında en mantıklısı bu geldi...
belli aralıklarla farklı gruplarla 10-15 kişilik rezerve yapılıp mekana gidilip orda beğenmedik burayı denip kalkılacak
eğer tanıdık emniyetten biri varsa iletişim bilgileri o olarak verilecek tehtid mesajının ona gitmesi beklenecek msj ona gittikten sonra daha kolay herşey :)
havlayan köpek ısırmaz derler ama bu devirde ne olacağı belli olmuyor. İlk iş olarak karakola suç duyurusunda bulunmak şart. Bu olasılıkla beraber anlatıldığında tekrar bir mesaj geldiğinde belki incelemeye alırlar.
haricinde olay için kalabalık bir grupla gidilip gövde gösterisi yapılabilir. 2 laf tehditle sindiremeyeceğini anlasınlar. Selçuk abinin fikri ilerisi için güzel bir örnek olabilir.
Geçmiş olsun,ülkemiz sedat pekerin yeğenleriyle kaynıyo mk...
bu yaz evdeydim ve bombok bir yaz sezonu gecirdim diyebilirim kavga gurultu cikarsa ozelden yazin bari bu sezonu boyle kapatayim 'ama' isin icinde tehdit varsa once bi hukuki yollari deneyin olmazsa fuckiki yollari deneyelim
Çözüm mantıklı. Hiç bir yaptırımıda yok karşı taraf için :D Bakalım bu kadar kişiyede tehdit mesajı gidiyormuymuş...
Suç duyurusunda bulunmak şart galiba
hanımın üzerinden bulunayım ( ben cevabımda sövdüğüm için benim bulunmam sıkıntı olur )
sonrası kısmet, muhtemelen bir bo k çıkmaz
coder da baksın bakalım bi konuya
onun legal yöntemler harici bi önerisi olacak mı acep
mekana gidip asıp kesmek kolay da, ibneler sonrasında hanıma musallat olur. iş yerinin dibi.. o yüzden bu şekilde bulaşasım yok
Hanım vs. işin içinde olunca insanın eli kolu kırılıveriyor anlıyorum.
Adamını bulup şikayet etmek lazım tanıdık olunca 10 dakikada iş bitiverir.
Şikayette kesin bulunun. Ortak pc bile olsa işin içine polis girdi mi öyle oyuncak gibi 10 kişi kullanıyor kim yaptı bilmiyorumdan farklı yerlere getirirler. Diğer yandan etilerde çok bilinen bir yer ise adamlarında illakli eli kolu polis tarafında da vardır. Ucu boşta çıkabilir. Günümüz de işlerin nasıl yürüdüğü belli oluyor zaten.
Tektörki manti meeting yapalım zevkli olur :D
turbo&quattro
17-08-2015, 14:45
Kaba kuvvet ile birsey cozulmeyecegini biliyoruz. Farkli tarihlerde farkli kisiler adina buyuk grup rzervasylnlar yaptirin, hazirliklarini ona gore yapsinlar ve sizde gitmeyin :D mekan adina tripadvisor da , sosyal medyada hep olumsuz paylasimda bulunun hatta bulunalim vs...
bence hepimiz mantı yemeye gidek
Mantıcının yanında başka mekan var mı ? İkisine bir rezervasyon yapalım. Orda karar veririz artık :D
HondatugraL
17-08-2015, 15:00
Benim bu tarz islerle ugrasan arkadasim var ama bu isi yaparmi bilmem sorayim bakalim bi
FurkanElsiz
17-08-2015, 15:01
Bence de grup grup rezervasyon yapılıp gitmemek ya da gidip de kötülemek mantıklı olur :D O kadar kişiye de tehdit mesajı atarsa adam azimlidir zaten :D
M_PROJECT
17-08-2015, 16:36
bu is " birlik olalim manticinin karsisina mantici acalim " a dogru gidecek heralde :D .
https://www.youtube.com/watch?v=OTjJMbQihtc
tassaga bağlamayın la :)
coder nerde, çözerse o çözer bu işi
1.8 turbo
17-08-2015, 17:16
basınıza gelenlerı okudum. madem mekan bascak kadar delıkanlıymıs neden fake hesaptan tehdıt edıyor hemde bır bayanı. boş adamın tekı oldugu bellı. daha once basımıza facebook sapıklarıyla ılgılı bır sorun gelmıstı. savcılık gayet ılgılı. pesını bırakmıyorlar.
ip yi bulsa location buluna bilir.bence direk gidip konuşulabilir. Eğer mekan sahibi msjı atıpda siz gittiğinizde yok abi çekerse o olsa bile dövmeye deymez.
onursumer
17-08-2015, 19:25
tehdit olduğu için sanırım sıralama şu şekilde olucak
şikayetçi olucaksınız , savcılık facebook dan o profilin ip bilgilerini istiyicek
sonrasında o ip lerin sahiplerine ulaşıcak vs bu şekilde zincirleme gidicek
ama kesin sonuc cıkıyor cunku artık dijital bilgileri delil kabul ediyor mahkemeler
bence tehdit eden kisi ip adresini degistirerek yapmıstır ne yaptıysa. egerki sana yazdıgı tehdit mesajlarından yola cıkarak bu kisi ip adresini degistirecek kadar zeki olup olmadıgını belki anlarsın. eger zekiyse ip adresini degistirmisdir. eger saftirik biseyse anlamaz ipten mipten direk yazmısdır kullandıgı bilgisayardan. umarım saftirik biseye denk gelmissindirde ip adresinden bulursun. egerki degistirmisse ip adresini bulma sansın sıfır.
Gecmis olsun.Umarim sorunu cozersiniz kisa surede sıkıntısız bir sekilde.
OMTechJr.
18-08-2015, 08:20
Ya adam değilmiş işte yapan. Bir şey yapabilecek biride değil belli. Adam olsa kadını karıştırmazdı zaten. Sizin yerinizde olsam sakin soğuk kanlı ama kapıda da 3-4 kişide bekleyecek şekilde hiç bir şey olmamış gibi gider oturur bişeyler söyler hesabı öder kalkarım. Müdür yada şefi çağırırım kızım sana söylüyorum işletmecim sen anla hesabı ezee ezeee itin bi yerine sokar sokar çıkartırım. Bu gövde gösterisi yeteri kadar canını sıkar zaten.
Ha hukuki anlamda uğraşırım, canı sıkılsın derseniz de hapis verecek halleri yok. Zorlanmadan sıyrılır bu işten. Birde sizin uğraştığınız kalır. Ama bu sefer iyice arsız olur. Bu tip gevşeklerde bide "biz ne davalar gördük kimler geldi kimler gitti" modu oluyor. Sizden sonra başkalarına da aynı terbiyesizlikleri yaparlar dahası daha çok baş ağrıtacak şekilde tacize başlayabilirler. Bu sizi haklı çıkartabilecek bir senaryo.
Bende gidip ağzını burnunu kırmak, mantı dedikçe bi tarafları sızlayacak hale getirmek isterim ama döverek bitmez ki bunlar. İkincisi haklıyken haksız duruma da düşeceksiniz.
Diğer yandan şöylede bir şey var, hani insanlar dengesiz ne yapacakları belli olmuyor. Kendimi emniyette hissetmem lazım derseniz polise savcılığa yine gidin tabi. Binaenaleyh benden daha iyi biliyorsunuz ifadesini alıp salacaklar. Ama yapacak adam bir şey yapacak olursa yapar. Sizin şikayetinizde olay sonuçlanıp size vereceği zararı verdikten sonra, ben demiştim olur. Önemli olan herhangi bir risk almadan atlatmak.
Mehmetmert
18-08-2015, 08:26
-Yapicak cok sey varda cahille cahil olmaya gerek yok,hele isin icine esinizinkaristirmis muhatap olmayin...
-Bazi insanlar icin sosyal medya cok onemlidir,cunku yaptigi tek is reklam yapmaktir,oyle yada boyle havlayarak sizin sozde gozunuzu korkutmaya calisiyor
-Boyle is yerleri eninde sonunda batmaya ve kapanmaya mahkumdur,acikcasi adli yollardan birsey ciksa bile itle,kopekle,cakalla ugrasmaya gerek gormuyorum.
-Iyi bir dayagi hak etmis ama inanin dovmek icin enerji harcamaniza bile gerek yok,it icin bosa nefesinizinfuketmeyin havlar havlar susar elbette :)
Tek olsam yürürdüm de, akşam konuştuk konuyu hanımla..
Savcılığa versen bir şey olmayacak. Varsay oldu, bu itin abisi dayısı kuzeni de ittir. Gelecek bana musallat olacak, iş çıkışı rahatsız edecek.
10 kişi 20 kişi mekanını bassan, dağıtsan dönecek yine bana saldıracak. Sen de her an her saniye yanımda olamazsın, zarar bana olacak
dedi.. Hak verdim..
deliriyorum yaptığı yanına kalıyor, cevabını veremiyorum diye ama maalesef elim kolum bağlandı. Fikirler için herkese teşekkürler ama sanırım bir şey yapamadan, cevap vermeden görmezliğe gelicez..
Evren abi gçmiş olsun. eşiniz aklı başında biriymiş belliki çünkü doğru söylemiş. yorumları okudum önceki biz eşinizin dediklerini düşünmemiştik aslında. eğer boyut eşinize mesaj dışını geçerse ozaman farklı yollar öncelikle şikayet olarak başlayabilirsiniz. şikayetten sonra devam ediyorsa ozaman farklı yollar denenebilir.
OMTechJr.
18-08-2015, 10:02
Gönül razı olmasa da en doğrusunu yaparsınız bence..