PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Otomobiller Geliyor!!!

Sayfa : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

mert_can 41
14-10-2015, 20:22
Bi kere de destekleyin ya ne cok biliyorsunuz, Turk mali ya yikin , cadillacin aynisini cikarmazlar merak etmeyin, iyi kotu desteklememiz lazim. Cadillacin sasisinde ne varmis gm sasisi, Turkiye de en cok gidecek sedan aile araci tipi bisey yapilacak, can cin conun arabasindan yine on kat iyi olur
Aracın sadece markası ve fabrikasının yeri türkiye olucak yani özü o cancin conun olucak :) bir ihtimal işçilerde yerli olabilir :D

Yigit-Y
14-10-2015, 20:40
Destekleyelim de neyi ?

Neyi doğru yaptılar ki bugüne kadar ?

Ben söylüyorum milletin tüyü bitmemiş yetim hakkı yediler bir güzel.

Neyi savunucaz vatan evlatlarına kelle dedi.

Rabia ya ağladı şehitlere aglayamadi.

Ankara garina bile gidip karanfil birakamadi.

Bu kadar nefret edecek bu ulke buna ne yaptı.

Neyi savunucaz anamizi alip gitmemizi söyledi.

Neyi savunucaz işleri b.ka sardı paralel dedi kandirildik dedi bakanlari yolsuzlugu ispatlandi montaj dedi

Neyi savunucaz bi söyleyene.

Kul hakkı yemis yemekte olan birisini hangi müslüman savunur

overblack
14-10-2015, 21:21
Bakın beyler bu proje olmaz. Bahsedeceğim şartlar teknik değil ekonomik.Yani üretilecek aracın kasası motoru filan çok önemli değil aslında.Bugün dünya üzerinde onlarca yıldır üretim yapan,belli bir pazar payına sahip otomobil firmaları bile rekabet,maliyet ve pazar üçgeni içerisinde sıkışmış durumda. Siz sanıyormusunuz ki vw gibi bir firma zorunluluk olmasa araçlarında o ecu hilesini yaparmıydı?. Adamın amerika gibi bir pazarda otomobil satmaya ihtiyacı vardı ve bunu yaptı. kumar oynadı ama kaybetti. Şimdi gelelim bizim meseleye; biz bu otomobilden lansman yılında 500 bin adet satarsak ve yılda 100 bin satış rakamına ulaşırsak belki 45-50 bin lira gibi bir başlangıç fiyatı ile sahip olabiliriz. Çünkü biz çinde 1 dolarlık satış fiyatı olan bir pc klavyesini 75 tl üretim maliyeti çıkarmış,sonra üretmekten vazgeçip çin'den alan bir ülkeyiz.
Bizim otomobil üreteceğimize ancak koyunlar inanır.

izmirlicem
14-10-2015, 21:34
http://www.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310

mrbars
14-10-2015, 21:40
Yeri burası değil de, bu son 15 senede ülkedeki en kötü değişim herkesin fikrinin olması oldu.
Eskiden cahil haddini bilirdi, şimdi haddiymiş gibi fikir üretip bıkbıkbık konuşuyor. 10 küsür sene ülkeyi yönetenlere bakınca, haliyle ulan ben de birşey biliyorumdur herhalde diye her konuda ahkam kesilmeye başlandı. Zamanla cehaletin ve zeka yoksunluğunun üstü pişkinlikle kapatılmaya başlandı.
Şimdi o cehaletle yüzyüze gelinince, alt benlik adamları savun diyor. Savunalım ki, başkasının cehaleti kapansın. Savunalım ki, kendi cehaletimiz ortaya çıkmasın.

İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

jeffy
14-10-2015, 22:05
yahu bi savunun destek olun yazıyorsunuz.. iyi güzel..

İnsanlar diyorki neyi savunalım kardeşim anlat hele?

Cevap ; Yok..

Bakan dahil kimse ne yaptığımızı bilmiyor.. Evet belki bir çalışma var , belki kafa yoran insanlar var.

Sırf seçimde %3-5 oy kazanabilmek için o insanların emekleride heba edildi..

Bitmemiş , ne olduğu belli olmayan , neresinin ülkemizin imkanı ile üretildiği belli olmayan üstünde ve içinde daha önce rezil olup piyasadan çekilmiş bir arabayı önümüze getirdiler... Tutmadı başladılar çevir kazı yanmasına yok efendim donör kasaymış..

Ee çık anlat madem kasa donör iç trimer donör neyi yaptık biz elektrik tesisatımı? Motormu? Nedir milli olan? Neyi destekleyelim anlatın rica ediyorum.. Anlatın bizde bilelim..

geçen seçimden önce ortayı velveleye verip seçimden sonra hiç ses çıkarmayıp tekrarlanan seçime 15 gün kala böyle bir hamle neden?

Anlatın , Neden desteklediğinizi düzgün donelerle yazın haklı çıkın aha Yerli otomobil diye desteklemezsem namussuzum...

Ama bana kalkıp vay efenim milli sermaye , sırf hökümet yaptı diye eleştiriyorsunuz , vay gardaşım beğenmezseniz binmezsiniz falan demeyin rica ederim..

Çevremde zoraki savunan insanlardan bunları duymaktan bıktım..

vectra-tuner
14-10-2015, 22:37
Bu ülkede bu tarz üretimler olmaz, birincisi eğitim yok, deneyim yok,vergi sistemi resmen komunizm gibi.. Bırakın araba üretmeyi 10 yıl önce var olan tarım-hayvancılık bile bitmiş durumda.. Sanayi üretimi 2000 li yılların altına inmiş durumda.. Sanayicinin anasını belleyen bir vergi sistemi var, en pahalı elektriği satıcaksın,en pahalı mazotu satıcaksın,ara parça ithal edildiğinde %6.5 vergi üstüne %18 kdv ilaveten ötv alıcaksın.. Ama hazır gelen bir ürüne hiçbir vergiyi uygulamayacaksın... Sanayici adam çalıştırdığında eşek yükü ile ssk parası ödeteceksin yetmez ödediği o paranın da %20 stopajını alıcaksın nakit nakit.. Ondan sonrada bu ülkeye yatırım gelmiyor diye ağlayacaksın...

BahadırALTUN
14-10-2015, 22:45
Yerli olan her seyi bitirip (tarim, sanayi, kücuk esnaf ve özellikle millet inancı ) sonra da yerli araba yapmak biraz garip bence.

Eray Arslan
14-10-2015, 22:51
Böyle göstermelik iş yapacaklarına Onuk'lara destek olsalar keşke :)

http://teslaturk.com/%100-yerli-elektrikli-otomobil-onuk-e56/

vectra-tuner
14-10-2015, 23:19
Herşeyden önce şu an ülkenin en kritik yerlerinde alakasız adamları doldurdular, dinimiz İşin ehline verilmesini emrediyor ama hükümetin yaptıkları ortada.. 17 aralıkta kendilerini kurtarmak için Polisin savcının hakimin hepsinin yerini değiştirdiler ne oldu tecrübeli Polis gitti yerine kendi adamı geldi, tubitakın başına getirdikleri adam hayvanat bahçesi müdürlüğü yapmış birisi, Askerin kozmik odasına girip tüm planlarını dünyaya duyurdular.. Binlerce şey yazabilirim sonuç ne oldu? Terörle mücadeleyi gördünüz, istihbarat aynı, Asker yerle bir, e şimdi bu adamlar milli değilki!! Nasıl ve kimle üretim yapıcaksınız? Adam okumuş dirsek çürütmüş alıyor kps den 90 puan, onu almıyorsunuz yerine gidip 60 puan almış adamı sokuyorsunuz.Yapmayın lütfen, ben dahi bu hükümeti savunamam.. Böyle ülkede zaten batar normaldir hatta aksi düşünülemez. Şöyle bir bakın etrafınıza herkes devlet memuru olmak istiyor tüm hedef bu. Son olarak konumuza dönücek olursak dikkat edin muhalefette olmasına rağmen Chp lisinden Mhp lisine hepsi altlarında son model mercedes,audilerle geziyorlar samimi olsalar o arabalara binmeye utanırlar..Allah'tan korksunlar Araştırın lütfen Almanya'da kaç makam arabası var bizde kaç tane?

Caesar
15-10-2015, 00:23
http://resimyukle.tc/i/bicj

:(

Emre İlbi
15-10-2015, 02:30
http://www.haberler.com/universiteli-genclerin-urettigi-arac-100-7592498-haberi/

ben bu aracı bizzat gördüm, bunu yapanlar öğrenci,

belki çoğunuzun haberi yok, bunu paylaşma sebebim,

üretimi durmuş arabayı, yerli diye, yutturanlara inanlar, belki bişeyleri görür,

bu ülkenin öğrencisi, mühendis adayı, bunu başarabiliyorsa,

inanın %100 yerli bir aracı üretebiliriz, geçiniz, donörü bilmem neyi,

geçiniz, yok şu marka satın alınsın, yok şu olsun, yok bu olsunları,

şuan sıfır F10 5.20d fiyatı 37bin euro, kur sabit 2,99tl, 110630 TL fiyatı,

%90 ÖTV, %18 KDV ıvır zıvır ekleniyor, araç 284bin TL oluyor,

düşünün ki fabrikanız var, size bir iş geliyor,

deniliyor ki, şu şu parçayı bana üret, hesaplıyorsunuz maliyet 8 lira,

sonra bir yerden haber geliyor, o parçayı size 5 lira karşılığında temin edeceklerini söylüyorlar,

düşünüyorsunuz, 5'e alsam ben bunu 9'a çakarım, kendim üretsem,

8'e mal edeceğim, en iyi ihtimal 10-11'e satabilirim,

üstüne bir ton zaman kaybı, AR-GE falan filan,

birde ürün, istenildiği gibi, olacak mı, olamayacak mı, buda var,

hoooopppp 5'e alıp, 9'a çakıyorsunuz,

şuan yaşadığımız durum bundan farklı değil,

bu sebeple, ben inanmıyorum, yerli seri üretim otomobil falan olabileceğine

Emre İlbi
15-10-2015, 02:34
Edit 250bin TL imiş

doncarlo
15-10-2015, 02:41
http://www.sabah.com.tr/ankara-baskent/2015/10/14/yerli-elektrikli-oto-hacettepeye-emanet

soch-vtec
15-10-2015, 08:47
yine bu grup yine muhalefet :) biliyorum yine biri ceza verecek ama yazmadan duramayacağım. bu forum dahil pek çok yerde çinlilerin yaptığı land rover, mercedes vb çakmaları görüp keşke bizde üretsek de çakma olsa diyenler ( ki araç çakma değil bu forumdaki herkes aracın prototip olduğunu aracın sadece motorunu ürettiğimizi ve test edilmek için bu kasanın seçildiğini biliyor ) bugün ülkemiz için atılmış bu koca adımla gurur duyacağına onu ezmeye yok etmeye çalışıyor inanın bu yaptığını bu ülkenin düşmanları ancak yapar. Anıtkabirin bayrak ipini yaptık diye çarşaf çarşaf reklam yapanlar bugün otomobil çalışmamızı yeriyor. Azıcık dürüst olun.

mustafa_a
15-10-2015, 09:09
45 sene önce Güney Kore aynı yöntemle yerli otomobilini üretmiş, peki ya şimdi ?

http://im.haberturk.com/2015/10/15/ver1444868119/1140199_799f8765073a53b450d40704211e25ad.jpg

1974 yılında Torino Otomobil Fuarı’nda sergilenen Pony, 1975 yılında satışa sunuldu. 1976 yılında ise Güney Kore’nin ilk ihracat modeli olarak Ekvador’a satıldı. Otomobilin 1976 yılında pick-up, 1977 yılında station wagon ve 1980 yılında ise iki kapılı HB versiyonları geliştirildi. Pazara çıktıktan 3 yıl sonra Avrupa pazarına da girmeyi başaran Pony’nin yollarına çıktığı ilk Avrupa ülkeleri Belçika, Hollanda, İspanya ve Yunanistan oldu.

vectra-tuner
15-10-2015, 09:13
Kimse Yerli araba yapılmasın demiyorki! Olay sadece şu Seçim öncesine sıkıştırılmış Garip gurebanın kandırılması olayı , yani aldatılmak insanı rencide ediyor. Birde şu var , Motor niye üreticeksin ki? Satın alırsın sende Toyota,Mercedes gibi... Toyota Corolla d-4d dizel arabanın beyni Bosch mesela, Japonlarda denso marka beyin sensör olmasına rağmen demek ki işine öyle gelmiş gitmiş Alman malı sensör beyin kullanmış , Kontak anahtarının üstünde Valeo yazıyor Fransız malı , çünki Dünyada rekabet var ve buna ayak uydurmak zorundasınız... En basit bir araba kaç bin tane komponentten oluşuyor , Koltuklar,Motor,Şanzuman,Şase,Beyin,Tesisat,Cam,Ka pı,Fitil,Lastik,Sensörler,Göstergeler... vs. vs. bunların hepsini dışardan almak zorundasınız, O zamanda mantığı kalmıyor, Siz Türkiye fiyatlarını baz alıyorsunuz ama bugün bir Corolla 18.000 Usd sadece!!! Satabilmeniz için aşa yukarı aynı kaliteyi tutturup daha az bir fiyata satmanız gerekiyor ki bence mümkün değil... Zamanında Montaj da olsa Koç Tofaşı yaptı ve o zamanlar ülkeye araba ithalatı yasaktı... Burda 1 milyar tl ye sattığı tofaşı mısıra 1/4 fiyatına ihraç ettiler.. Araba yapıcak alt yapı yokki birde , bu işlerden anlayan Mühendislere ihtiyacınız var hemde tecrübeli olmak zorundalar yoksa yaptığınız araba dakkasında yolda kalır,ses yapar, orası burası elektrik aksamı bozulur para komple çöpe gider.. Bugün Bmw Mercedes Opel hepsinin çok uzun yıllara dayanan tecrübeleri var ve onlarda bu sorunları yıllar içinde aştılar.. Adamlar 100 yıldır araba üretmelerine rağmen hala da sorunlar olabiliyor..

Bana göre Türkiye'nin bu işlere enerji harcamayıp Askeri alanda üretim arge ürge yapması lazım, Ortadoğu coğrafyasında yaşıyoruz ; Silahlı insansız hava araçları, Mayına dayanıklı askeri araçlar, Hava savunma füze sistemleri vs. yaparsak birde bunları satarsak ihya oluruz ve birde bu silahlara sahip olunursa kimse size gık diyemez yani savaşmadan kazanırız.

soch-vtec
15-10-2015, 09:26
Arkadaşım adamlar 1 benzinli 1 dizel 1 elektrikli motor üzerine çalışıyoruz 2020 de banttan inecek bu araçlar prototip ve üretilecek araç bu prototipten farklı olacak diyor şimdi ben 5 sene sonraya ışınlanıp geri mi geleyim? Sen neye dayanarak yalan olduğunu düşünüyorsun bana tek bir delil göster? Ben yapılanların yapılacakların teminatı olduğunu düşünüyorum böyle bir projeye sivil bir vatandaş olarak ulaşmamızın imkansızlığı konusunda hem fikirizdir ama aynı şeyi aynı adamlar hızlı tren içinde dedi

soch-vtec
15-10-2015, 09:27
ve şu an aktif olarak kullanıyoruz ama sizin gibiler o zaman da karalamaktan başka birşey yapmadı çünkü bunu yapan hükümet akp hükümeti hele bi chp hükümeti olaydı davul ile şehir şehir ilan ederdiniz.

turbo&quattro
15-10-2015, 09:33
yine mi sen :) hiç şaşırmadım çok araştırmak istiyorsan yazarsın bimer e sorularını cevaplarlar... gelelim araba konusunda bu kadar fikir sahibi olan bir grubun yeni bir platform için düşünülen yenilikler eski kasalar üzerinde denenerek yapılır. Bu sebepten ötürü cadillac bls kullanıldı hatta saab 9-3 de vardı bunlar banttan inmiş üretilmeyen araçlar işin bu kısmını biliyorsundur sanırım çok bilgilisin ya... evet seçim yaklaştığı için oy kaygısı ile erken atılmış altı tam doldurulmadan adım atıldı ancak sen akıllısın da bu ülkenin bakanlığı bilim kuruluşu salak mı böyle bir risk alsın? Yavşaklık konusunda kimseye garanti veremem olup olmadığı konusunda ama bu ülke için yapılan bu kadar hizmeti görmezden gelmek körü körüne reddetmek nankörlüktür onu biliyorum...

Oha bu gozler bunlarida okuduya diyecek baska hicbirsey yok. Sana iki kelime bile yazmak vakit kaybi.

Yigit-Y
15-10-2015, 09:35
Bunu CHP yapmaz hatta MHP de yapmaz.

Bir tek AKP yapar neden mi ? :D:D:D:D

Tabanı İnanıyor Çok fena Chp de ve mhp de böyle bir taban yok :D:D

https://www.youtube.com/watch?v=3gHTrSf1PQE

merttepe
15-10-2015, 09:38
Yeri burası değil de, bu son 15 senede ülkedeki en kötü değişim herkesin fikrinin olması oldu.
Eskiden cahil haddini bilirdi, şimdi haddiymiş gibi fikir üretip bıkbıkbık konuşuyor. 10 küsür sene ülkeyi yönetenlere bakınca, haliyle ulan ben de birşey biliyorumdur herhalde diye her konuda ahkam kesilmeye başlandı. Zamanla cehaletin ve zeka yoksunluğunun üstü pişkinlikle kapatılmaya başlandı.
Şimdi o cehaletle yüzyüze gelinince, alt benlik adamları savun diyor. Savunalım ki, başkasının cehaleti kapansın. Savunalım ki, kendi cehaletimiz ortaya çıkmasın.

İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

ya abi, mesajları gördükçe dönüp dönüp senin şu iletini okuyorum, çok iyi geliyor.

Yarbay
15-10-2015, 09:38
Bunu CHP yapmaz hatta MHP de yapmaz.

Bir tek AKP yapar neden mi ? :D:D:D:D

Tabanı İnanıyor Çok fena Chp de ve mhp de böyle bir taban yok :D:D

ağlıyorum gülmekten, bu gibi halka fotoshopla aydaki Amerikan bayrağını türk bayrağı yapsan yine yerler ne arabası hocam :)

soch-vtec
15-10-2015, 09:39
haklısınız mhp de chp de yapamaz da ondan tabanı inanmıyor. yoksa oktay vural ulaştırma bakanı iken iki yakayı birleştirmek için aldığı parayı iç etmeyip yapardı bugünlere kalmazdı projeler :)

soch-vtec
15-10-2015, 09:42
ne konuşsak ne yazsak boş bu ülke için yapılan herşeye bir kulp buldunuz 3. havalimanı, 3. köprü, hızlı tren, marmaray vb bugün de yerli otomobil için aynı hazımsızlık... zor tabi hazımsızlık...

Yigit-Y
15-10-2015, 09:43
haklısınız mhp de chp de yapamaz da ondan tabanı inanmıyor. yoksa oktay vural ulaştırma bakanı iken iki yakayı birleştirmek için aldığı parayı iç etmeyip yapardı bugünlere kalmazdı projeler :)

Adam 1 yıl bakanlık yapmış.Oda kriz döneminde sabah sabah yine koptum gülmekten :D:D

Ne yapmasını bekliyordu acaba bu devlet :)

Dr. Oktay Vural, 1 Ağustos 2001 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı görevine atandı.

Bir yıl sürdürdüğü Bakanlık görevinden, 3 Kasım 2002 seçim kararı münasebetiyle 5 Ağustos 2002’de ayrıldı.

Yigit-Y
15-10-2015, 09:45
ne konuşsak ne yazsak boş bu ülke için yapılan herşeye bir kulp buldunuz 3. havalimanı, 3. köprü, hızlı tren, marmaray vb bugün de yerli otomobil için aynı hazımsızlık... zor tabi hazımsızlık...

AKP Tabanına hazırlamışlar ANLAYANA :D

https://www.youtube.com/watch?v=B3xTg-kI87g
https://www.youtube.com/watch?v=B3xTg-kI87g

soch-vtec
15-10-2015, 09:50
Adam 1 yıl bakanlık yapmış.Oda kriz döneminde sabah sabah yine koptum gülmekten :D:D

Ne yapmasını bekliyordu acaba bu devlet :)

Yok birşey yapmalarını beklemiyorum 40 yıldır bir faydası olmamış bir yılda ne yapsın. Benim dediğim götürdüğü trilyonlar bir dönemleri yetti ülkenin anasını bellemeye

Yigit-Y
15-10-2015, 09:53
Yok birşey yapmalarını beklemiyorum 40 yıldır bir faydası olmamış bir yılda ne yapsın. Benim dediğim götürdüğü trilyonlar bir dönemleri yetti ülkenin anasını bellemeye

CHP iktidarında neler olmuş izle bakalım :)

https://www.youtube.com/watch?v=_2l1u_RZW7A

soch-vtec
15-10-2015, 09:56
CHP iktidarında neler olmuş izle bakalım :)

Bundan 50 sene önce tek partili açık oy kapalı sayım zamanında oldukları son iktidar dan bahsediyoruz değil mi geçelim şunu :)

mert_can 41
15-10-2015, 09:57
Abi boşuna uğraşma bir çiçek dikmedi veya nebilim kavşaklara transformers heykelleri koyulmadı chp döneminde lütfen.....

Yigit-Y
15-10-2015, 09:58
Bundan 50 sene önce tek partili açık oy kapalı sayım zamanında oldukları son iktidar dan bahsediyoruz değil mi geçelim şunu :)

Atatürk gibi bir adam olsa erdoğan zaten kimse birşey demez ki ilk önce ben karşı çıkarım.

Vatan hainliğinden yargılanacak yüce divanda gidersin sende kankeytalarınla.

Atatürk zamanında yapılan ne varsa sattı herşey yabancıların elinde.

Yol yaptı doğru kendi cebine fena yol yaptı.

Allah öbür dünyada sen ve senin gibilerine bu adam kul hakkı yedi neden buna destek verdin diye sorunca ona anlatırsın derdini :D

yesil
15-10-2015, 10:06
Ak parti karşıtı olduğu için projeye karşı çıkanlar, ak partili olduğu için projeyi savunanlar kadar iticisiniz.

soch-vtec
15-10-2015, 10:09
Atatürk gibi bir adam olsa erdoğan zaten kimse birşey demez ki ilk önce ben karşı çıkarım.

Vatan hainliğinden yargılanacak yüce divanda gidersin sende kankeytalarınla.

Atatürk zamanında yapılan ne varsa sattı herşey yabancıların elinde.

Yol yaptı doğru kendi cebine fena yol yaptı.

Allah öbür dünyada sen ve senin gibilerine bu adam kul hakkı yedi neden buna destek verdin diye sorunca ona anlatırsın derdini :D

Bugün Atatürk akp li olsa aynen mkp nin türkeşi bbp nin topçuyu yok saydığı gibi ne Atatürkçülük bırakırsınız ne adını anarsınız bırakın bu işleri kininiz o kadar büyük ki sebebini anlamıyorum neyse o sizin probleminiz satılan hiçbiriey yok özelleştirildi sosyal devlet özel firma değildir iş yapmaz. Özelleşen tüm kurumlar gelişti bakınız türktelekom çimento fabrikaları vs

Yigit-Y
15-10-2015, 10:10
Ak parti karşıtı olduğu için projeye karşı çıkanlar, ak partili olduğu için projeyi savunanlar kadar iticisiniz.

Bu proje şu şekilde lanse edilseydi
http://www.bmwdrives.com/gallery/BMWconcept/BMW_X1/bmw_concept_x1_7.jpg

o zaman derdik ki hımmm adamlar çizim yapmışlar görseli bu olucak.

motorları tek tek gösterseler hımmm demekki motorlar böyle olucak

Yerli otomobil de yaptılar şaka gibi valla helal olsun derdik.

Ula adam cadillacı yersen yapmış İTİCİ olayim sıkıntı yok ama KÖR DEĞİLİM çok şükür :D:D

Yigit-Y
15-10-2015, 10:21
Bugün Atatürk akp li olsa aynen mkp nin türkeşi bbp nin topçuyu yok saydığı gibi ne Atatürkçülük bırakırsınız ne adını anarsınız bırakın bu işleri kininiz o kadar büyük ki sebebini anlamıyorum neyse o sizin probleminiz satılan hiçbiriey yok özelleştirildi sosyal devlet özel firma değildir iş yapmaz. Özelleşen tüm kurumlar gelişti bakınız türktelekom çimento fabrikaları vs

Turk Telekom Satış Bedeli 6.6 milyar dolara satıldı

Bu şirket satıldığı tarihten itibaren
2005 yılı 1.717.325.000 tl kâr
2006 yılı 2.208.349.000 Tl kâr
2007 yılı 2.508.197.000 tl kâr
2008 yılı 1.752.212.000 tl kâr

Zaten telekomünikasyon her geçen yıl büyüyen bir sektördü.Bacasız fabrikadan daha karlı bir sektördü.

Zarar yazması imkansız bir sektördü..

Hem sizi başka bir ülkenin dinlenmesini özelliniz yok oluşu istihbaratın yok oluşu anlamına geldi.

Atatürk hayatta olsaydı idam edilirdi kim varsa :)

Paralelden tut sizin gibi sericilere kadar asardı Gazi Kemal :D

alperkirman
15-10-2015, 10:23
özelleştirmeden önceki kar oranlarınıda yazamısın ?

soch-vtec
15-10-2015, 10:26
kimi idam edeceği hiç belli olmazdı arkadaşım :) zarar eden kuruluşları da yaz istersen yabancı hiç bir devlet seni beni dinlemekle uğraşmaz merak etme o kadar önemli değilsin

The_Crow
15-10-2015, 10:27
bu ülke için yapılan bu kadar hizmeti görmezden gelmek körü körüne reddetmek nankörlüktür onu biliyorum...

Yazmiycaktım bişey ama bu laftan sonra dayanamadım.
Sen hiç Tubitak'ın içini gördün mü ? Orda neler dönüyor biliyon mu ? Yemekhanede o emsalsiz mühendislerin ne konuştuklarını biliyomusun ? Biraz sana geçmişi hatırlatayım mı ?
- Nooldu bu Fatih projesi ?
- Nooldu bu PARDUS işletim sistemi ?
- Nooldu bu dünyanın en parlak led'ini biz ürettik( tabii 1 tane. başka yok.) hikayesi ?
Ben söyliim. çöp oldu hepsi çöp. E oralara harcanan paralar ? Onuda sen düşün..

Yokmu aramızda Tubitak'ta çalışan yada ona iş yapan firma ? onlarda bahsetsin biraz.

Burdaki esas hedef ne haberin varmı ? Yok diye tahmin ederek gelelim bu "milli cadillac" olayına.

Şimdi bu aracın üzerindeki folyo'yu kaplayan firma, içerideki teybi söküp 7 inç çin malı ekranı takan firma, o çin malı ekrana paint'ten Tubitak amblemini koyan yazılım firması ve hatta cadillac armasını elektrik bandı ile kapatan firma yada firmalar hep tubitak'a iş yapan TAŞERON firmalardır. şimdi bunlar ne teşvik, ödül, prim almıştır. tahmin edemezsin. E bunlar bişi gösterecek, basında bişi paylaşak ki paralarını alsınlar. En çoğunuda tabii Tubitak alıyor devletten o ayrı.

Hele şimdi tamda seçim zamanı, bakanı da çağrımışlar e ozaman katmerli katmerli ödemelerini alırlar. Yoksa bu rezilliğin ortaya çıkacağını onlarda biliyor merak etme. İşin ucunda ödeme olduğu için hiçbişeyi gözleri görmez. Ama bu sefer bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemişlerdir. ( Bide müdür yeni. Daha acemi. oda öğrenir yakında.)

Tubitak genelde yılın son çeyreğinde hep bişi bulur yada yapar ve basına bu verilir. Amaç "vaybe yapmış adamlar, helal olsun bizlere," gak gukları değil, alıncak olan teşvik,prim, ödül, yurtdışı geziler vs. vs. dir. Yoksa AKP yapmış körmüsünüz, "nanmörlük etmeyin" tubitak ve taşeronlarının umurunda değildir. Sene sonu ödeme zamanıdır...

Ben yazana kadar konu AKP,CHP, MHP olayına dönmüş. Hiç kimse o kadar kasmasın sevdiği partisini. Esas amaç para, para, para.
Saygılar,

Yigit-Y
15-10-2015, 10:29
özelleştirmeden önceki kar oranlarınıda yazamısın ?

https://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-3776s.pdf

yesil
15-10-2015, 10:34
Bu proje şu şekilde lanse edilseydi
http://www.bmwdrives.com/gallery/BMWconcept/BMW_X1/bmw_concept_x1_7.jpg

o zaman derdik ki hımmm adamlar çizim yapmışlar görseli bu olucak.

motorları tek tek gösterseler hımmm demekki motorlar böyle olucak

Yerli otomobil de yaptılar şaka gibi valla helal olsun derdik.

Ula adam cadillacı yersen yapmış İTİCİ olayim sıkıntı yok ama KÖR DEĞİLİM çok şükür :D:D

İşte ayırt edilemeyen nokta burası. Bu fotoğrafı bmw firması paylaşıp işte 5 yıl sonra çıkartacağımız x1 in prototip fotoları deseydi komik duruma düşerdi. Ama bu 5 yıl sonra yeni bir x1 modeli çıkmayacağı anlamınada gelmiyor. Burada olay yolun çok başında seçim propagandası için fotoğraf paylaşılmış olması. Ama gerçekten çabalayan insanlarda var bu iş için belli ki. Olay cadillac satın alıp üstünü kaplama olayı değil. Sonunda başarılı olur olmaz onu göreceğiz ama işin başından bu kadar karşıt davranmak neden. Hükümet hangi olayda mantıklı davranıyor ki bu işi yaparken davransın. Kendi halkından daha cahil yöneticiler var. Zaten bu yüzden kafası biraz çalışan adam hükümetten bu kadar nefret eder halde. Burada önemli olan yapılmak istenen olayın bu cahillik yüzünden boşa gitmemesi.

Yigit-Y
15-10-2015, 10:38
İşte ayırt edilemeyen nokta burası. Bu fotoğrafı bmw firması paylaşıp işte 5 yıl sonra çıkartacağımız x1 in prototip fotoları deseydi komik duruma düşerdi. Ama bu 5 yıl sonra yeni bir x1 modeli çıkmayacağı anlamınada gelmiyor. Burada olay yolun çok başında seçim propagandası için fotoğraf paylaşılmış olması. Ama gerçekten çabalayan insanlarda var bu iş için belli ki. Olay cadillac satın alıp üstünü kaplama olayı değil. Sonunda başarılı olur olmaz onu göreceğiz ama işin başından bu kadar karşıt davranmak neden. Hükümet hangi olayda mantıklı davranıyor ki bu işi yaparken davransın. Kendi halkından daha cahil yöneticiler var. Zaten bu yüzden kafası biraz çalışan adam hükümetten bu kadar nefret eder halde. Burada önemli olan yapılmak istenen olayın bu cahillik yüzünden boşa gitmemesi.

Sen X1 görüyorsun ben temsili bir foto atıyorum.Sıkıntı orada buradaki arkadaşlar anladı benim ne demek istediğimi.

Bu şekilde kilden köpükten biz bunu 2020 de yola koyucaz diye bir araba tasarımı koysalardı.

Motorlarımızda bu şekilde olucak diye lanse edilseydi zaten kimse birşey demezdi.

Sen Saab ile cadillacı folyo ile kapla yeri olan bir tek şey ondan da şüpheliyim lastikleri belki petlasdır :D

Yani kardeşim şunu körü körüne nasıl savunuyorsunuz ben ona 13 yıldır anlam veremiyorum.

Bak benim ekonomik durumum çok iyi bu arada hani fakir durumu kötü bir adamda değilim.
Neden şikayet ediyorum peki.Sen bence bunu düşün.Durumu kötü adam şikayet eder neden durumu iyi olanda şikayet ediyor.Bence onu düşün.

mrbars
15-10-2015, 10:45
Adam motor bloğu yaptık diyor. Açıklama kabahatten beter.
Ulan motor bloğu dediğini IMES'te CNC'de yaptıralım. Billet olur hem, namın yürür sonra caste geçersin.
Akıllı adam motoru yaptık, donör arabaya taktık diye kıvırır. Cahil.

yesil
15-10-2015, 10:46
Sen X1 görüyorsun ben temsili bir foto atıyorum.Sıkıntı orada buradaki arkadaşlar anladı benim ne demek istediğimi.

Bu şekilde kilden köpükten biz bunu 2020 de yola koyucaz diye bir araba tasarımı koysalardı.

Motorlarımızda bu şekilde olucak diye lanse edilseydi zaten kimse birşey demezdi.

Sen Saab ile cadillacı folyo ile kapla yeri olan bir tek şey ondan da şüpheliyim lastikleri belki petlasdır :D

Yani kardeşim şunu körü körüne nasıl savunuyorsunuz ben ona 13 yıldır anlam veremiyorum.

Bak benim ekonomik durumum çok iyi bu arada hani fakir durumu kötü bir adamda değilim.
Neden şikayet ediyorum peki.Sen bence bunu düşün.Durumu kötü adam şikayet eder neden durumu iyi olanda şikayet ediyor.Bence onu düşün.

Bu hükümetten benden daha çok şikayet esen adam bulamazsın, şikayetin ötesinde o ***** şahsın sesini bile duymak tüylerimi diken diken ediyor. Ama ben diyorum ki burada olay cadillac kaplamak değil. Adamlar zaten bu projeyi satın almışlar, yani üretim teknolojisini haklarını satın almışlar. Olaya hala cadillac kapladılar diye bakmak çocukça bir iddaa.

Yigit-Y
15-10-2015, 10:47
Adam motor bloğu yaptık diyor. Açıklama kabahatten beter.
Ulan motor bloğu dediğini IMES'te CNC'de yaptıralım. Billet olur hem, namın yürür sonra caste geçersin.
Akıllı adam motoru yaptık, donör arabaya taktık diye kıvırır. Cahil.

bunlar plastik malzemeden motor kapağını yapmışlardır 2 senede kaput altındaki tek yerli parçada odur :D

yesil
15-10-2015, 10:47
Bu hükümetten benden daha çok şikayet esen adam bulamazsın, şikayetin ötesinde o ***** şahsın sesini bile duymak tüylerimi diken diken ediyor. Ama ben diyorum ki burada olay cadillac kaplamak değil. Adamlar zaten bu projeyi satın almışlar, yani üretim teknolojisini haklarını satın almışlar. Olaya hala cadillac kapladılar diye bakmak çocukça bir iddaa.

O yıldızları yanlışlıkla koymuşum küfür amacı yoktur. Tamda yerine denk gelmiş :D

K.Kaan
15-10-2015, 10:48
bunlar plastik malzemeden motor kapağını yapmışlardır 2 senede kaput altındaki tek yerli parçada odur :D

belki folyo yerli üretimdir?

mrbars
15-10-2015, 10:48
ahaha yesil :)

Yigit-Y
15-10-2015, 10:49

şasesini almışlar ama kupayı yedirmeye çalıştılar :D

Şaseyi göster sadece.Motoru göster sadece.

Kupayıda köüpten yap bilgisayar çiziminden anlat.

Test sürüşü yapıyorsun ya çoçuklar bile inanmıyor sonra bu işe :D

yesil
15-10-2015, 10:56

İşte sıkıntı orada zaten, göz boyama amacı. Zaten 5 yıl sonra bitmesini planladığın projede test sürüşüne 5 yıl önceden mi başlanır, her şeyini bitirirsin öyle çıkarırsın yola. Ama ben bir çalışma olduğuna inanıyorum bu hükümetin saçmalıklarına rağmen sonunda yola iyi kötü birşey çıkacak. Bu çıkacak aracıda tüm kamu kurumlarına aldırırsan, polisinden valisine zaten bir yerden başlangıç olur yürür gider diye umuyorum.

mert_can 41
15-10-2015, 10:56

işte asıl tartışılan bizim de karşı çıktığmız meselede bu işte tam olarak ne bilelim o test edilen arabanın sadece kasasının cadilac olduğunu şase motor hiç bir şey ortada yok belki motorda şasede cadilac ın :D

soch-vtec
15-10-2015, 11:02
adamlar bu dediğiniz her şeyi zaten dedi araç bu değil 2020 de banttan indirmeyi planlıyoruz ve kasa bundan farklı olacak diye ben sadece hazımsızlık sanıyordum meğer idrak yollarınızda taş da varmış.

soch-vtec
15-10-2015, 11:03
İnşallah bu olaydan ders alırlar da bundan sonra her şeyi tane tane anlatırlar böyle birden gelince affallıyor insanlar bir internet araştırması zor geliyor.

Yigit-Y
15-10-2015, 11:04
adamlar bu dediğiniz her şeyi zaten dedi araç bu değil 2020 de banttan indirmeyi planlıyoruz ve kasa bundan farklı olacak diye ben sadece hazımsızlık sanıyordum meğer idrak yollarınızda taş da varmış.

bu değilse neyin test sürüşü nedne test sürüşü.

taş taş trollemi yapıyonuz :D:D:D

adam oy almak için türkiyeyi trolleme yoluna gitmiş .

2020 yılında yapılması gereken test sürüşü 2015 de yapılıyor.

şaka gibisiniz :D

K.Kaan
15-10-2015, 11:05
yav o zaman neden cadillacla test sürüşü yapıyorlar basına ? neden arabanın yanında fotoğraflar çekiliyor folyolanmış şekilde? Hadi motor yaptılar neden tek bir tane bile teknik veri yok? benzinli elektrikli ve dizel seçeneği teknik veriyse helal olsun.. aynen idrak etmekte zorlanıldığı kesin.

mert_can 41
15-10-2015, 11:09
https://www.youtube.com/watch?v=kVwlK6hUnpA

konu temsili

Yigit-Y
15-10-2015, 11:12
telekom konusu örtbas da ettik gittimi o arkadaş yaw :D

TMBB verilen önergeyi koydum.İnsan bir yorum yazar

soch-vtec
15-10-2015, 11:14
o arabanın cadillac olduğunu hatta yürüyen aracın saab olduğunu ilk gördüğüm de anladım, ben trollenen kimse görmüyorum ortada zaten bu kadar icraata bu zamana kadar gözünü kapatmış hiç kimse lan araba yürümüş oy vereyim demez. Bende diyorum ki bu inkarların hepsini hızlı tren içinde yaptınız, marmaray içinde yaptınız, kendi yaptığımız silahlar insansız hava araçları, askeri zırhlı araçlar içinde yaptınız hepsi gerçekleşti zaman verin. biraz yukarıya bakarsan seçim yatırımı olarak erken ortaya atıldı altı doldurulmadı tam dedim. Ama bu proje sizin iddaa ettiğinzi gibi yalan yok yerli cadillac projesi değildir. Karşıt olacağınıza destek olun biraz güzel adımlar atılmış. Daha alt yapı çalışmasında olan araçtan veri istemekle muhalefet olmuyor herşeye muhalefet olmayın komik oluyorsunuz.

ersandeniz
15-10-2015, 11:16
ben ele geçirdim abi teknik verileri, buna da cevap verin ateyizler.. elektrikli motorun verilerini geliştiren mühendisler bile bilmiyor, sadece cb biliyormuş
benzinli motor:
Motor pozisyonu Ön, enine
Motor hacmi 1595 cm3
Tam güç devri 5600 dev/dak
Tork 148/3800 Nm
Yakıt Sistemi Çok noktalı enjeksiyon
Valf yapısı OHC
Silindir pozisyonu Inline
Silindir Adedi 4
Silindir çapı 81 mm.
Silindir içi vuruş 77.4 mm.
Sıkıştırma oranı 10.5
Silindir başına düşen valf 2
dizel motor:
Motor pozisyonu Ön, enine
Motor hacmi 1527 cm3
Tam güç devri 5000 dev/dak Bu arabanın bilgilerini düzenle
Tork 95/2250 Nm
Yakıt Sistemi Dizel - Standart dizel enjeksiyon (SDI)
Valf yapısı OHC
Silindir pozisyonu Inline
Silindir Adedi 4
Silindir çapı 77 mm.
Silindir içi vuruş 82 mm.
Sıkıştırma oranı 23
Silindir başına düşen valf 2

Canselmo
15-10-2015, 11:17
Hybrıd yapmısız hee toyata 20 yılöarge yapmıs biz hybrid i çözmüşsüz, hemde ana gövde 2007 model cadillac olucaksa o arabaya hybrıd yerleştırmekte ayrı bi dunya ,

Bu aracın gövdesını kullanıcaksak eski üretim tekniği ile üretılmış bir araç bunu 5 sene sonra kullnıcaksan hıc kullanmayın.

Bakan resmen facia üzerine facia acıklamalar yaparak , getirdikleri cadillacı kaplayarak bunu geliştirdik yok böyle yaptık demeleri ,
ya adam gibi desene kardesim arac bu degıl ama bu tasarım üzerine geliştirecegiz hali hazırda birşey yok donör arac bu , ama bu aracları örnek olması için getirdik desene dürüstce ya ulan hepiniz halkı nasıl kadırırzda oy alırız telaşındasınız yazıklar olsun

soch-vtec
15-10-2015, 11:25
al mesela adam diyor ki 5 yıl öncenin teknolojisi ile üreteceksek üretmeyelim daha iyi bu zihniyet değişmediği sürece bu ülkeden bir b.k olmaz. arkadaşım yıllar önce teneke dediğimiz kore arabaları bugün ağzımız açık izliyoruz. Almanın halk arabası orta gelirli aracı olarak lanse ettiği arabayı lüks sınıf diye alıyoruz üstelik de gelsin diye 6 ay süre bekliyoruz. Milliyetçilik sadece siyasetle olmaz. İyi ya da kötü milli olan ne olursa destek olacaksın alacaksın ki o da gelişebilsin sahipsiz bırakırsan yukarda arkadaşın dediği gibi bardus gibi yok olur gider.

Yigit-Y
15-10-2015, 11:28
o arabanın cadillac olduğunu hatta yürüyen aracın saab olduğunu ilk gördüğüm de anladım, ben trollenen kimse görmüyorum ortada zaten bu kadar icraata bu zamana kadar gözünü kapatmış hiç kimse lan araba yürümüş oy vereyim demez. Bende diyorum ki bu inkarların hepsini hızlı tren içinde yaptınız, marmaray içinde yaptınız, kendi yaptığımız silahlar insansız hava araçları, askeri zırhlı araçlar içinde yaptınız hepsi gerçekleşti zaman verin. biraz yukarıya bakarsan seçim yatırımı olarak erken ortaya atıldı altı doldurulmadı tam dedim. Ama bu proje sizin iddaa ettiğinzi gibi yalan yok yerli cadillac projesi değildir. Karşıt olacağınıza destek olun biraz güzel adımlar atılmış. Daha alt yapı çalışmasında olan araçtan veri istemekle muhalefet olmuyor herşeye muhalefet olmayın komik oluyorsunuz.

İLK YERLİ SİLAH
İlk silahı siz yaptınız :D silah heckler & koch orjinli alaman piyade tüfeği :D

HIZLI TREN

https://www.youtube.com/watch?v=UpqN7RnjOus

YERLİ UÇAK

https://www.youtube.com/watch?v=Vn5XHJQSV_A

ve daha bir sürü şey :D

https://www.youtube.com/watch?v=L7EX4ttMm6g

Bu adam gibiler yüzünden ülke bu halde.Senin uzun adam yollar yaptı bak bu adam ne demiş :D

JOHN PERKINS ;
BİR EKONOMİK TETİKÇİNİN İTİRAFLARI :

SİZE BİR YERLERDEN TANIDIK GELECEK Mİ BAKALIM !

Sene 2005, Türkiye ile alakası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor
Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız
Sonra onlara arabalarımızı satarız
sonra bankalarını satın alırız
o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız
Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle.
O ülkeye Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır.. Aslında insanların işine yaramayan bi yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır .. O ülkedeki birileri de nemalandırılır. . Toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler..

Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki: ‘Bize büyük borcunuz var. Ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin! Askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Milletler’de bizim için oy verin!. Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!

Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili üçlü dörtlü bir darbeler serisidir...

Sen ve senin gibilerde bu adamları kollar ve savunursunuz.Bir gün pişman olacaksınız.o günlerde çok uzak değil :D

jeffy
15-10-2015, 11:29
İnşallah bu olaydan ders alırlar da bundan sonra her şeyi tane tane anlatırlar böyle birden gelince affallıyor insanlar bir internet araştırması zor geliyor.

Yahu 3. köprü diyorsun 3. köprü yeri belirlenmeden ucuza kapatılan arsalardan bahsetmiyorsun.. Çiller zamanı 3. köprü konuşulurken rte nin '3. köprü ihanettir' dediğinden bahsetmiyorsun..

Marmaray diyorsun Marmaray projesinin kaç yılında yapıldığından esasen kimin fikri olduğundan bahsetmiyorsun..

3. Havaalanı diyorsun 20 milyon kişinin yaşadığı şehirde bunun yapılmasının doğal birşey olduğundan ve yine yeri halka açıklanmadan ucuza kapatılan arsalardan bahsetmiyorsun..

daha sizin gözünüzde hizmet olan o kadar şeyi çürütürümki sana şaşırırsın..

sadece bir tanesinden bahsedeyim ; Ücretsiz sağlık.. Sen şu anda devlet hastanelerinde bir Kan yada doku tahlili için kaç ay ileriye sıra verdiklerini biliyormusun? Devletten emekli koyu bir iktidar yanlısı eniştem devlet hastanesinin 3 ayda teşhis koyamaması yüzünden ölüyordu Fenalaşatı yalvar yakar özel e kaldırdık yarım saat sonra ameliyata aldılar 8 saat ameliyat sürdü.. 3 ay sonra kanser olduğu ortaya çıktı.. Devlet hastaneleri 3 5 aydan önce kansere bile teşhis koyamayacak durumda.. aa bu arada ameliyat ücretinide SSK karşılamadı anlaşmalı hastane olduğu halde 2 yıl önce 6.500 tl ameliyat ücreti ödediler.

Konuya dönelim ; 2020 de banttan indirmeyi planladığın bir arabanın 2015 yılında tanıtımını yapmak zaten saçmalık onu geçtim.. kasası içi zaten bizden değil onuda geçtim ne ürettikki destekliyelim diyoruz cevap yok lafta 3 motor üretmişiz.. Hadi ürettik diyelim adama sormazlarmı kardeş sen 2020 de banttan indireceğin arabanın motorunu nasıl 2015 te üretiyorsun?

2020 de oluşacak teknolojiden haberin varmı? Yakıt olarak neyi kullanacağız? İşletim sistemi ne olacak? Motor üretiyorsun 2015 te ne zaman kullanacaksın? 2020 de.. yahu nasıl beyninizle dalga geçilmesine müsaade ediyorsunuz arkadaş?

bu ülke Devrim diye bir araba üretti toplam üretim süresi 140 gün civarıdır.. civatasına kadar üretildi.. Siz şimdi 140 günde herşeyiyle Türkiyede Türk ustası , işçisi el emeği ile üretilen bir araçla herşeyi yurtdışından gelen bi motoru söylentiye göre Türkiyede üretilmiş ama oda taaa 2020 yılında kullanılacak sonucunun ne olacağı belli olmayan birşeyi birmi tutuyorsunuz??

Sende burdasın bende burda 1 kasımda akp tek başına iktidar olsun bak bakalım bir daha yerli arabanın adını şanını duyuyormuyuz? duyarsakta bir sonraki seçimde duyarız 2011 yılında rte nin YERLİ UÇAĞIMIZ GÖKLERDe temalı reklamından sonra 2015 e kadar hiçbirses çıkmayıp 2015 seçimlerinde busefer davutoğlu temalı YERLİ UÇAĞIMIZI ÜRETİYORUZ reklamını gördüğümüz gibi.. Sahi 4 koca yılda ne yapıldı yerli uçakla ilgili? Bilgin varmı? koltukları falanmı üretildi acaba?

Cevap gelmeyecek gelsede bu yazdıklarıma içinde bulundurduğu sorulara cevap olacak şekilde gelmeyecek ama olsun.. İnsan yazmadanda duramıyor..

soch-vtec
15-10-2015, 11:32
İLK YERLİ SİLAH
İlk silahı siz yaptınız :D silah heckler & koch orjinli alaman piyade tüfeği :D

HIZLI TREN

YERLİ UÇAK

ve daha bir sürü şey :D

Bu adam gibiler yüzünden ülke bu halde.Senin uzun adam yollar yaptı bak bu adam ne demiş :D

JOHN PERKINS ;
BİR EKONOMİK TETİKÇİNİN İTİRAFLARI :

SİZE BİR YERLERDEN TANIDIK GELECEK Mİ BAKALIM !

Sene 2005, Türkiye ile alakası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor
Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız
Sonra onlara arabalarımızı satarız
sonra bankalarını satın alırız
o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız
Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle.
O ülkeye Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır.. Aslında insanların işine yaramayan bi yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır .. O ülkedeki birileri de nemalandırılır. . Toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler..

Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki: ‘Bize büyük borcunuz var. Ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin! Askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Milletler’de bizim için oy verin!. Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!

Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili üçlü dörtlü bir darbeler serisidir...

Sen ve senin gibilerde bu adamları kollar ve savunursunuz.Bir gün pişman olacaksınız.o günlerde çok uzak değil :D

siz yaklaşık 100 yıldır pişman olmadıysanız bizde olmayız merak etmeyin bence bu adam bu yazı ile geçmişe ışık tutmuş... Hani lozanı imzalayarak 100 yıldır pek kaynağımızdan mahrum kalmamızı sağlayanlara itafen yazılmış :)

Mehmetmert
15-10-2015, 11:34
Ahaaahha yok canim ne devletin tum kurumlarini satmasi,lozandan dolayi bunlar lozan lozan :)

Yigit-Y
15-10-2015, 11:34
siz yaklaşık 100 yıldır pişman olmadıysanız bizde olmayız merak etmeyin bence bu adam bu yazı ile geçmişe ışık tutmuş... Hani lozanı imzalayarak 100 yıldır pek kaynağımızdan mahrum kalmamızı sağlayanlara itafen yazılmış :)

Senin osmalı diye bugün savunduğun serefsiz vatan hainlerinden sebep bu durumdayız.

2023 de ne mi olucak senin BOP başkanı uzun adam bölecek bu ülkeyi :D

https://www.youtube.com/watch?v=KokiD2qSDxE

soch-vtec
15-10-2015, 11:35
Yahu 3. köprü diyorsun 3. köprü yeri belirlenmeden ucuza kapatılan arsalardan bahsetmiyorsun.. Çiller zamanı 3. köprü konuşulurken rte nin '3. köprü ihanettir' dediğinden bahsetmiyorsun..

Marmaray diyorsun Marmaray projesinin kaç yılında yapıldığından esasen kimin fikri olduğundan bahsetmiyorsun..

3. Havaalanı diyorsun 20 milyon kişinin yaşadığı şehirde bunun yapılmasının doğal birşey olduğundan ve yine yeri halka açıklanmadan ucuza kapatılan arsalardan bahsetmiyorsun..

sadece bir tanesinden bahsedeyim ; Ücretsiz sağlık.. Sen şu anda devlet hastanelerinde bir Kan yada doku tahlili için kaç ay ileriye sıra verdiklerini biliyormusun? Devletten emekli koyu bir iktidar yanlısı eniştem devlet hastanesinin 3 ayda teşhis koyamaması yüzünden ölüyordu Fenalaşatı yalvar yakar özel e kaldırdık yarım saat sonra ameliyata aldılar 8 saat ameliyat sürdü.. 3 ay sonra kanser olduğu ortaya çıktı.. Devlet hastaneleri 3 5 aydan önce kansere bile teşhis koyamayacak durumda.. aa bu arada ameliyat ücretinide SSK karşılamadı anlaşmalı hastane olduğu halde 2 yıl önce 6.500 tl ameliyat ücreti ödediler.

Konuya dönelim ; 2020 de banttan indirmeyi planladığın bir arabanın 2015 yılında tanıtımını yapmak zaten saçmalık onu geçtim.. kasası içi zaten bizden değil onuda geçtim ne ürettikki destekliyelim diyoruz cevap yok lafta 3 motor üretmişiz.. Hadi ürettik diyelim adama sormazlarmı kardeş sen 2020 de banttan indireceğin arabanın motorunu nasıl 2015 te üretiyorsun?

2020 de oluşacak teknolojiden haberin varmı? Yakıt olarak neyi kullanacağız? İşletim sistemi ne olacak? Motor üretiyorsun 2015 te ne zaman kullanacaksın? 2020 de.. yahu nasıl beyninizle dalga geçilmesine müsaade ediyorsunuz arkadaş?

bu ülke Devrim diye bir araba üretti toplam üretim süresi 140 gün civarıdır.. civatasına kadar üretildi.. Siz şimdi 140 günde herşeyiyle Türkiyede Türk ustası , işçisi el emeği ile üretilen bir araçla herşeyi yurtdışından gelen bi motoru söylentiye göre Türkiyede üretilmiş ama oda taaa 2020 yılında kullanılacak sonucunun ne olacağı belli olmayan birşeyi birmi tutuyorsunuz??

Sende burdasın bende burda 1 kasımda akp tek başına iktidar olsun bak bakalım bir daha yerli arabanın adını şanını duyuyormuyuz? duyarsakta bir sonraki seçimde duyarız 2011 yılında rte nin YERLİ UÇAĞIMIZ GÖKLERDe temalı reklamından sonra 2015 e kadar hiçbirses çıkmayıp 2015 seçimlerinde busefer davutoğlu temalı YERLİ UÇAĞIMIZI ÜRETİYORUZ reklamını gördüğümüz gibi.. Sahi 4 koca yılda ne yapıldı yerli uçakla ilgili? Bilgin varmı? koltukları falanmı üretildi acaba?

Cevap gelmeyecek gelsede bu yazdıklarıma içinde bulundurduğu sorulara cevap olacak şekilde gelmeyecek ama olsun.. İnsan yazmadanda duramıyor..

bende burdayım sende burdasın Allah nasip ederse 2020 de de burda oluruz o zaman ne kulp bulacaksınız onu da yazayım "beş yıl öncenin teknolojisi" burda yazmıştım deriz.

Grimlord
15-10-2015, 11:36
"Beğenmiyosanız binmeyin kardeşim"
"HErşeye muhalefet olmayın"
"Çekemiyosan anten tak"
"X parti öncesinde nefes bile alamıyoduk,onlar geldi solunumu bulduk"

Aha böyle yorumlar yüzünden bu ülkede çivi bile çakılmıyor.Tartışma,fikir ayrılığı veya istişare yok.Tek adam veya tek bir parti var,biat etmek var,susturulmak var.

ersandeniz
kanıt??? nerde yazıyor 100 yıl, ticari anlaşma mı bu, yandaşa arsa mı peşkeş çekiliyor 100 yıl geçerli olsun, dünya deviyiz kimse birşey yapamaz ya eğer böyle bir madde varsa niye yırtıp atmadı sizin iktidar??

devil_berk22

1 kasımda herşey çok daha güzel olması dileğiyle. yazıdan ötürü elinize, yüreğinize sağlık.

soch-vtec
15-10-2015, 11:38
Senin osmalı diye bugün savunduğun serefsiz vatan hainlerinden sebep bu durumdayız.

ben elimde yüz yıllık mahrumiyete neden olmuş bir imzadan bahsediyorken sen senin gibi anlayan birinin konuşmaları parça parça monte edip hazırladığı video ile mi geliyorsun.

soch-vtec
15-10-2015, 11:39
kanıt??? nerde yazıyor 100 yıl, ticari anlaşma mı bu, yandaşa arsa mı peşkeş çekiliyor 100 yıl geçerli olsun, dünya deviyiz kimse birşey yapamaz ya eğer böyle bir madde varsa niye yırtıp atmadı sizin iktidar??
z
hea diyorsunuz ki bu mahrumiyet 100 yıllık değil ömür boyu atılmış o imza hakikaten özürü kabahatinden büyük

ersandeniz
15-10-2015, 11:40
bana mahrumiyet maddesini bulabilir misiniz?

Yigit-Y
15-10-2015, 11:40
ben elimde yüz yıllık mahrumiyete neden olmuş bir imzadan bahsediyorken sen senin gibi anlayan birinin konuşmaları parça parça monte edip hazırladığı video ile mi geliyorsun.

ülkenin içine eden osmanlı bu b.ktan durumdan kurtaran atatürk.

bitmiş ülkeyi ayağa diken atatürk.

Ülkeyi satan akp parti

100 yıllık anlaşmayı imzalamasaydı ne benim ne de senin banan türktü bir de böyle düşün...

jeffy
15-10-2015, 11:41

hayatımda birçok başbakan gördüm beceriksizide vardı yetersizide ama bu kadar çift karakterli bu kadar tükürdüğünü yalayan bu kadar söylediği sözü unutan hiç görmemiştim..

en büyük kanıtıda budur ;

https://www.youtube.com/watch?v=D1S8dfJl9f0

jeffy
15-10-2015, 11:41
bende burdayım sende burdasın Allah nasip ederse 2020 de de burda oluruz o zaman ne kulp bulacaksınız onu da yazayım "beş yıl öncenin teknolojisi" burda yazmıştım deriz.

cevap gelmeyeceğini söylemiştim tanıdığım bütün iktidar yanlıları gibi sende yanıltmadın...

jeffy
15-10-2015, 11:44

yahu adam birgün söylediğini ikinci gün yalanlıyor daha ne bekliyorsunuz?

şimdi bu videoda;

BOP diye birşey yok kanıtlarsanız herşeye varım diyenle

Biz BOP un eşbaşkanlarından biriyiz ve Diyarbakır BOP projesinde bir yıldız olabilir diyen aynı kişimi?

bu söylenilenler gerçekmi?

soch-vtec
15-10-2015, 11:45
neyse bundan sonra bu konu ile hiç birinize cevap vermeyeceğim. Bu ülkede 100 yıl içinde yapılması gereken pek çok şey son 13 yıl içinde yapıldı. Hala daha yapılıyor. Bu gelişime bir siz bir abd bir de avrupalılar hopluyor. Bu diktatör diyip anasına küfredebildiğiniz diktatörü bir siz istemiyorsunuz bir de israil amerika ingilizler ve onların kankaları. Ama doğru onlar sizin bizim dostumuz iyiliğimizi istiyorlar. Gelelim asıl konuya şimdiye kadar yapılmamış (aslında yapılmış da o zamanda muhaliflerin ve dış ülkelerin karşı çıktığı proje benzini bittiği için rafa kaldırılıyor) bir çalışma yapılıyor hep birlikte destek olacağımıza yine muhalefet olmak için karşı duranlar görüyorum. Göreceğiz de bu yüz yıl içinde bu ülkeye ya hiç hizmet edilmedi ya da edilenlere hep bir yakıştırma yapıldı (bknz. adnan menderes,özal,erbakan) ama inşallah sonu onlar gibi olmayacak çünkü Türkiye eski Türkiye değil... Hepinize hayırlı günler...

ersandeniz
15-10-2015, 11:46
neyse bundan sonra bu konu ile hiç birinize cevap vermeyeceğim. Bu ülkede 100 yıl içinde yapılması gereken pek çok şey son 13 yıl içinde yapıldı. Hala daha yapılıyor. Bu gelişime bir siz bir abd bir de avrupalılar hopluyor. Bu diktatör diyip anasına küfredebildiğiniz diktatörü bir siz istemiyorsunuz bir de israil amerika ingilizler ve onların kankaları. Ama doğru onlar sizin bizim dostumuz iyiliğimizi istiyorlar. Gelelim asıl konuya şimdiye kadar yapılmamış (aslında yapılmış da o zamanda muhaliflerin ve dış ülkelerin karşı çıktığı proje benzini bittiği için rafa kaldırılıyor) bir çalışma yapılıyor hep birlikte destek olacağımıza yine muhalefet olmak için karşı duranlar görüyorum. Göreceğiz de bu yüz yıl içinde bu ülkeye ya hiç hizmet edilmedi ya da edilenlere hep bir yakıştırma yapıldı (bknz. adnan menderes,özal,erbakan) ama inşallah sonu onlar gibi olmayacak çünkü Türkiye eski Türkiye değil... Hepinize hayırlı günler...
soruma cevap verip de gitseniz keşke, olmadı böyle..

KA®ANLIK
15-10-2015, 11:50
hayatımda birçok başbakan gördüm beceriksizide vardı yetersizide ama bu kadar çift karakterli bu kadar tükürdüğünü yalayan bu kadar söylediği sözü unutan hiç görmemiştim..

en büyük kanıtıda budur ;

https://www.youtube.com/watch?v=D1S8dfJl9f0

bu videoyu başından sonuna kadar izleyemez bu insanın arkasından yürüyen adam.

bi kısmını izler,
onda da "tapınması" hazırdır...
'TAM SİYASETÇİ İŞTE YEAAAA"

:)

jeffy
15-10-2015, 11:55

Adnan Menderes e falan hiç girme sen daha yaşayıp şahit olduğun iktidarla ilgili sorduğumuz sorulara cevap veremiyorsun Adnan Menderes ten bir tartışmaya başlarsak üyeliğini sildirirsin alimallah..

Yahu İsrail cbaşkanına van minüt diyip 3 gün sonra küfrettiği arkadaşının abisiyle karşılaşmış ilkokul çocuğu gibi ben ona demedimki ben ona demedimki diye kıvıran adamı dünya lideri yapıyorsunuz gözünüzde bi israil istemiyormuş bir amerika birde biz..

Adam ben abd projesinin eşbaşkanıyım diyor siz kalkıp amerika bile istemiyor diyorsunuz..

Hangi ülke ile iyi ilişkilerimiz var? dünyada hangi ülke ile iyi ilişkiler iççerisindeyiz? Sen bana bunu söyle ben sana esasen bizden başka kimlerin istemediğini sayayım..

vectra-tuner
15-10-2015, 11:57

Bende geçmişte Akp'ye oy verdim... Pekçok kişi verdi ama söyleyemiyor

Şimdi Kırmızı hapı aldım ve sistemden çıktım ;) , Siz mavi hapı alıyorsunuz!

https://www.youtube.com/watch?v=Y7lCOQWSnHU

CNR
15-10-2015, 11:58
Motor kapağı hariç tüm motor içi tasarım bls motoru gibi duruyor ya hayırlısı :)

Berkan
15-10-2015, 12:00
beyler boşuna güzel cenenizi yorup sinir stres sahibi olmayın nasılsa nederseniz anlamayacak salıverin gitsin bırakın küçük enişteyi

turci
15-10-2015, 12:10
adam bir gün söylediğini ikinci gün yalanlasa neyse,
m a Birand'ın canlı yayınında söylediği şeyi 5 dk sonra inkar ettiğine şahit oldum.

AvcI
15-10-2015, 12:17
detayları bilen varmı ?

"Hacettepe Üniversitesi tarafından üretilen ve tamamen yerli imkanlarla üretilen EVT S1 çok yakında yollardaki yerini alacak!"

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12109074_10154223712439325_2647114571482621700_n.j pg?oh=73a0fc5caf64c2c117dc7e6f99d7555b&oe=5696EC7D

TheAce
15-10-2015, 12:17
hiçbir ideolojisi olmayan, hiçbir seçmen tabanı olmayan, bütün işi para-rant ekseninde döndüren partinin "birkaç minik yalanı" rahatsız etmesin sizleri.

jeffy
15-10-2015, 12:31
detayları bilen varmı ?

"Hacettepe Üniversitesi tarafından üretilen ve tamamen yerli imkanlarla üretilen EVT S1 çok yakında yollardaki yerini alacak!"

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12109074_10154223712439325_2647114571482621700_n.j pg?oh=73a0fc5caf64c2c117dc7e6f99d7555b&oe=5696EC7D

aha bak buna her platformda destek olmazsam namussuzum..

Yigit-Y
15-10-2015, 12:43
Doğruysa üniversiteye helal diyeceğim.

anthinka
15-10-2015, 12:48
detayları bilen varmı ?

Abi çok güzel arabalar yaparız ancak öncelikle şu zamana kadar çıkan sazan,etox ve Onuk S-56ları tasarlayan arkadaşlar biraz simetri dersi alsınlar. Araçların çoğu yanlarından, bi taraflarından sıkıştırılmış gibi duruyor. Evt s1'e gelince çok güzel olmuş, olurda. Ancak biraz simetri, biraz daha kaportada işçiliğimizi konuştursak çok daha güzel ve satılabilir araçlar üretebiliriz. Bi adım ötesi için bu tür projelere hep destek!!

M3CSL
15-10-2015, 12:55
Bu ülke komunizim irtica kürt meseleleri ile yıllardır birbirine düşürüldü, partilerde buna göre şekillendi,solcu komunist, sağcı irticacı. hep etnik dini köken, bunlardan dolayı problem çözülemedi insanlar temeline bağlı kaldı,
Ondan dolayı kimliği geçmişi sorgulama yerine çözüm, sonuç odaklı olmak lazım.Kimmiş ne yapmış, geçmişte hata yapmış düzelmiş değişmiş.Sonuca bakılmalı..
Doğru bildiğimiz çoğu şey yanlış aslında..

volume81
15-10-2015, 12:56
EVT S1 18 liraya ankaradan istanbula gidiyor ;)

gerçek yerli otomobil budur ve günümüz teknolojisine uygun elektrikli bir araç

bu projeye destek olsun devlet araç üretime geçsin deli gibi satar birde geliştirebilirsek çoğu firmayı yakalarız

içten yanmalı motorların devri kapanıyor artık bundan sonra başlasak bile yetişemeyiz

bari bu treni kaçırmayalım

ama büyük ihtimalle bunu yapan mühendisler destek alamayıp sonra başka firmalara gidip kendilerini geliştirecekler :)

Berkan
15-10-2015, 12:57
S1 ile ilgili cok detay var burda okuyabilirsiniz

http://onedio.com/haber/iste-gercek-yerli-otomobil-hacettepe-nin-urettigi-yerli-otomobil-elektrikle-calisiyor-605876

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152981569920771.1073741838.63250840770&type=3

https://eksisozluk.com/hacettepenin-urettigi-elektrikli-yerli-otomobil--4937932

Yigit-Y
15-10-2015, 12:59
Babayigit yapmis devlet nerede peki:)

kelalper
15-10-2015, 13:01
buradan beyinsiz yalakalara yazıorum. Hızlı tren hızlı tren diye tutturduğunuz o büyük projede kaç kişi öldü. 500 yaparken mi öldü hayır. Gittiniz makinist i hapse attınız. Yaptık oldu bitti hızlı trenimiz var dediniz yaptığı hız 250km o da o hızda gidebildiği süre 10 dakika. Neden çünkü raylar müsait değil. Ortalamasına baktığın zaman 223 km yi 1 saat 20 dakika da alabiliyor hiç durmadan. yani ortalaması 167 km. Çindeki avrupadakilerle kıyaslanamaz bile. Bi kere buradan da sınıfta kaldınız. Yaptığınız 3. havalimanı esasında 2. havalimanı. O bittiği zaman Atatürk havalimanı tokiye verilecek. Rantı sen düşün ki Sabiha gökçen full kapasiye çalışmadığı halde bu yapılıyor. 3. köprü zaten kendi projeniz değil Çiller zamanında düşünülmüş bişey ama o zaman hainlik diye bağıran paşam helikoptere binip yolu kendisi belirledi. Asrın lideri ya her b.ktan anlıo. Marmaray gene kendi projesi değil onu da geçiniz. Haa dur bi yaptıkları metrobüs denilen hilkat garibesi düzgün çalışamayan bir sistemleri var. Evet onu da siz yaptınız. İşte yapıp yapabileceğiniz işte bu kadar. Kapasiteniz bu kadar. Yaptığınız araba da ancak 2007 model piyasadan kalkmış amerikada sonu hüsran olan milyar dolarlık zarar ettiren proje.
Şimdi o içerisinde ceviz büyüklüğündeki beyininizle araba üreteceksiniz. 2007 model monocoque şaseye elektrikli motor takacaksınız. Lan gerzekler o arabanın neresine o bataryaları koyacaksın. Arabanın dengesini nasıl sağlayacaksın. Arabada yerleşik şase diye bişey yok parçaları sök elinde civata somun kalır. buna elektrikli motor koyucaz diolar sizin gibi mallarda koyarlar yaparlar diye destekler. Bunlar inşallah maşallahla olacak işler değil mühendislik işleri ama size göre mühendisliğe gerekte yok. Neden? Kuran var. Allah izin verirse herşey olur yoksa olmaz. Yoksa insanlar hata yapmaz. Kuran a inanan hayatta hata yapmaz sadece Allah nasip etmediği için gerçekleşmez. Atatürk olmasaydı da bunlar olurdu diosunuz ya. Yemenden farkımız olmazdı.

mechanic
15-10-2015, 13:17
vatandaş olarak beni aptal yerine koyuyorlar.
nerden anlatsam nerden başlasam ki;
test sürüşü :D aaaahhahahaahhahh
yatırım ortağı?, banka krediler, risk?
satış planlaması, ihracat planı?
elektrikli (verimli) motor ve pil? (patentlere takılmadan)?
garanti planı? servis eğitimi+parça?
hehehe daha imalata gelmedim ha;
vay be resmen akıl tutulması..
vatandaşa hakaret,
eğer para felan harcanmışsa milletin parasını çarçur etmişler.

kaplamacıya gitcem şimdi, ünlü yerli otomobil kaplamasından yaptırcam arabama.

merttepe
15-10-2015, 13:19
kelalper sen daha görünen yüzünü yazmışsın,
Ben perde arkasındaki kısma dikkat çekmek istiyorum, yapılan şeylerin hangisi %100 türk mühendisliği ?
Heryere döşedikleri imamhatiplilermi tasarlıyor yapıyor bunları?
Marmaray japon, köprü japon, yok trenler uzakdoğu vs. metrobüsler bile yabancı yerli bir üreticiye yaptıramadılar.

Mivec_4G63
15-10-2015, 13:19
cadillactan sonra bu haber bir nebze olsun iyi oldu.

Bakan Fikri Işık, yerli otomobille ilgili, "Saab 9-3'ün sadece isim hakkını değil, tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldık" dedi.

Tunacan
15-10-2015, 13:20
KadillAK iyidi halbuki..

Mivec_4G63
15-10-2015, 13:24
ilgili haber

-"Saab 9-3'ün tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldık"

Bunun üzerine yoğun bir çalışma yapıldığını ve Saab 9-3'ün sadece isim hakkı değil, tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldıklarını bildiren Işık, bu satın alma sürecinin dahi 6 ay sürdüğünü bildirdi.

Bakan Fikri Işık, bunun sonucunda Türkiye'nin elinde artık geliştirmeye hazır bir araç bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu, Türkiye'ye en az 3 ila 5 yıl arasında zaman kazandırdı ve şu anda ticari bir şey olduğu için rakam veremiyorum ama bunu çok çok uygun bir maliyetle Türkiye'ye kazandırmış olduk ama şu an işin 'A' noktasındayız. Türkiye'nin asıl ilerlemek istediği alan menzili uzatılmış elektrikli araç. Bunun için bu bir platform olacak ve bu platformu biz geliştirmeye başladık. TÜBİTAK burada önemli bir liderlik üstlenecek ama bunu satın aldığımız Saab 9-3'ü geliştiren Nevs firmasıyla bu alanda işbirliğimizi sürdüreceğiz."

Kuru milliyetçilikle hareket etmediklerini vurgulayan Işık, "Burada çalışan herkes Türk olacak, her şeyi biz geliştireceğiz" gibi bir arzularının olmadığını, zaten dünyada da artık böyle bir şeyin olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili Türkiye'nin tüm birikimini kullanacaklarını ve dünyanın en iyileriyle çalışacaklarını vurgulayan Işık, 2020 yılında herkesin gurur duyacağı bir otomobili yollara çıkaracaklarını söyledi.

mrbars
15-10-2015, 13:36
Arabanın adını Badeleme koysunlar, tam olsun.
Müstehak.

yesil
15-10-2015, 13:40
Bu platforma neden elektrik motoru koyamayalım ki, fluence a nasıl koydularsa buna da koyulur. şasi aynen alınıp hiç bir geliştirmede bulunulmadan kullanılsa dahi yapılabilir bir şey. Kaldı ki geliştirileceği söyleniyor. Ayrıca biz bu aracın fabrikasını baştan kurmayacakmıyız, güncel üretim teknikleri neyse ona göre revize edilir kullanılır. Saab'ın altyapısı teknolojileri kullanılacak ama sonuçta 10 yıl önce üretilmiş şaseleri toptan almışızda aynen seri üretimde kullanacaz.

jeffy
15-10-2015, 13:41
ilgili haber

-"Saab 9-3'ün tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldık"

Bunun üzerine yoğun bir çalışma yapıldığını ve Saab 9-3'ün sadece isim hakkı değil, tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldıklarını bildiren Işık, bu satın alma sürecinin dahi 6 ay sürdüğünü bildirdi.

Bakan Fikri Işık, bunun sonucunda Türkiye'nin elinde artık geliştirmeye hazır bir araç bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu, Türkiye'ye en az 3 ila 5 yıl arasında zaman kazandırdı ve şu anda ticari bir şey olduğu için rakam veremiyorum ama bunu çok çok uygun bir maliyetle Türkiye'ye kazandırmış olduk ama şu an işin 'A' noktasındayız. Türkiye'nin asıl ilerlemek istediği alan menzili uzatılmış elektrikli araç. Bunun için bu bir platform olacak ve bu platformu biz geliştirmeye başladık. TÜBİTAK burada önemli bir liderlik üstlenecek ama bunu satın aldığımız Saab 9-3'ü geliştiren Nevs firmasıyla bu alanda işbirliğimizi sürdüreceğiz."

Kuru milliyetçilikle hareket etmediklerini vurgulayan Işık, "Burada çalışan herkes Türk olacak, her şeyi biz geliştireceğiz" gibi bir arzularının olmadığını, zaten dünyada da artık böyle bir şeyin olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili Türkiye'nin tüm birikimini kullanacaklarını ve dünyanın en iyileriyle çalışacaklarını vurgulayan Işık, 2020 yılında herkesin gurur duyacağı bir otomobili yollara çıkaracaklarını söyledi.

demek saab tan birşeyler satın alıp 3-5 yıl kazanmasak 2025 te falan seri üretime sokacaktık aracı..

alperkirman
15-10-2015, 13:41
arabamız olun yeter
bunu hükümet yaptı diye vurmam hükümet yapmayıp başkası yaptı diyede burun kıvırmam
markamız olsun yollarımızda türk markalı otomobilimiz gezsin bukadar
EVT S1 in seri üretimi için patent çalışmaları sürüyo gibi bişey okumuştum yanlış hatırlamıyosam inşallah seri üretime geçerler inşallah

yesil
15-10-2015, 13:42
Bu platforma neden elektrik motoru koyamayalım ki, fluence a nasıl koydularsa buna da koyulur. şasi aynen alınıp hiç bir geliştirmede bulunulmadan kullanılsa dahi yapılabilir bir şey. Kaldı ki geliştirileceği söyleniyor. Ayrıca biz bu aracın fabrikasını baştan kurmayacakmıyız, güncel üretim teknikleri neyse ona göre revize edilir kullanılır. Saab'ın altyapısı teknolojileri kullanılacak ama 10 yıl önce üretilmiş şaseleri toptan alınmışta aynen seri üretimde kullanılacak gibi konuşuyorsunuz.
Cümleyi kuramamışım neden edit yok

kelalper
15-10-2015, 13:44
valla beyin transplantı olsa bunlara yapılırdı. Donör olarak aldıkları örnek Saab 9-3. Sperm bankasına gidip brad pittin yerine ilyas salman ın spermini tercih etmek gibi bişey bu.

yesil
15-10-2015, 13:46
valla beyin transplantı olsa bunlara yapılırdı. Donör olarak aldıkları örnek Saab 9-3. Sperm bankasına gidip brad pittin yerine ilyas salman ın spermini tercih etmek gibi bişey bu.

Saab firmasının araçları her zaman çok iyi ve zamanının ötesinde olmuştur. Zaten batmasının en büyük sebebi mükemmelliyetçi olması ve bu yüzden üretim maliyetlerinin çok yüksek olması.

Arenimo
15-10-2015, 13:49
buradan beyinsiz yalakalara yazıorum. Hızlı tren hızlı tren diye tutturduğunuz o büyük projede kaç kişi öldü. 500 yaparken mi öldü hayır. Gittiniz makinist i hapse attınız. Yaptık oldu bitti hızlı trenimiz var dediniz yaptığı hız 250km o da o hızda gidebildiği süre 10 dakika. Neden çünkü raylar müsait değil. Ortalamasına baktığın zaman 223 km yi 1 saat 20 dakika da alabiliyor hiç durmadan. yani ortalaması 167 km. Çindeki avrupadakilerle kıyaslanamaz bile. Bi kere buradan da sınıfta kaldınız. Yaptığınız 3. havalimanı esasında 2. havalimanı. O bittiği zaman Atatürk havalimanı tokiye verilecek. Rantı sen düşün ki Sabiha gökçen full kapasiye çalışmadığı halde bu yapılıyor. 3. köprü zaten kendi projeniz değil Çiller zamanında düşünülmüş bişey ama o zaman hainlik diye bağıran paşam helikoptere binip yolu kendisi belirledi. Asrın lideri ya her b.ktan anlıo. Marmaray gene kendi projesi değil onu da geçiniz. Haa dur bi yaptıkları metrobüs denilen hilkat garibesi düzgün çalışamayan bir sistemleri var. Evet onu da siz yaptınız. İşte yapıp yapabileceğiniz işte bu kadar. Kapasiteniz bu kadar. Yaptığınız araba da ancak 2007 model piyasadan kalkmış amerikada sonu hüsran olan milyar dolarlık zarar ettiren proje.
Şimdi o içerisinde ceviz büyüklüğündeki beyininizle araba üreteceksiniz. 2007 model monocoque şaseye elektrikli motor takacaksınız. Lan gerzekler o arabanın neresine o bataryaları koyacaksın. Arabanın dengesini nasıl sağlayacaksın. Arabada yerleşik şase diye bişey yok parçaları sök elinde civata somun kalır. buna elektrikli motor koyucaz diolar sizin gibi mallarda koyarlar yaparlar diye destekler. Bunlar inşallah maşallahla olacak işler değil mühendislik işleri ama size göre mühendisliğe gerekte yok. Neden? Kuran var. Allah izin verirse herşey olur yoksa olmaz. Yoksa insanlar hata yapmaz. Kuran a inanan hayatta hata yapmaz sadece Allah nasip etmediği için gerçekleşmez. Atatürk olmasaydı da bunlar olurdu diosunuz ya. Yemenden farkımız olmazdı.

İstanbulda bir lise öğrencisi olan İlayda Şamilgil "Maddelerin Su Oranını Bulan Mıknatıs" projesiyle TUBİTAK'a başvurdu. Hayvanat Bahçesi müdürlüğünden atanan TUBİTAK yöneticileri bu projeyi yararsız buldu.
İlayda aynı projeyle "First Step to Nobel Prize in Pyshics yarışmasında 5000 kişi arasından 1. seçildi.
Aynı TUBİTAK yetkilileri geçtiğimiz sene "OKUNMUŞ FASÜLYE"'yi 1. seçmişti.

Komik mi ? evet trajı komik

Yigit-Y
15-10-2015, 13:49
Yuzde yuz yerli üretimi söz konusu olmadığını.

Bunun imkansız olacağı hem fikir mi şimdi.

Bunu dünya yapamamış.

Yuzde yuz yerli üretim değil sadece yerli marka yapılır oda yapılırsa.

Oda birşey keşke yapilabilse:)

vectra-tuner
15-10-2015, 13:50
Peki özel bir ekip kurarak mesela Almanya'dan Bmw nin fabrikasındaki kalıpları söküp çaktırmadan ülkemize getiremezmiyiz? Şu Süleymanşah Türbesini taşıdığımız gibi

kelalper
15-10-2015, 13:51
Bu platforma neden elektrik motoru koyamayalım ki, fluence a nasıl koydularsa buna da koyulur. şasi aynen alınıp hiç bir geliştirmede bulunulmadan kullanılsa dahi yapılabilir bir şey. Kaldı ki geliştirileceği söyleniyor. Ayrıca biz bu aracın fabrikasını baştan kurmayacakmıyız, güncel üretim teknikleri neyse ona göre revize edilir kullanılır. Saab'ın altyapısı teknolojileri kullanılacak ama sonuçta 10 yıl önce üretilmiş şaseleri toptan almışızda aynen seri üretimde kullanacaz.

Nedeni çok basit şase dediğim gibi monocoque şase yani o arabanın belli bir şasesi yok. Bütün parçalar şaseyi oluşturuyor. Bir araba dizayn ederken şaseden başlarsın ama yapacağın şase istenilen özelliğe göre dizayn edilir. Ona göre ağırlık dağılımı vs hesaplanır. Koltukların vs yerleri bile o ağırlık dağılımına göre yapılır. Fluence dediğin arabada şase buna göre planlandığı için bataryaları vs koyacak yer planlanıyor. Elektriklilerin şaseleri diğerlerinden farklı. Sadece kupa aynı. Yani sen daha önce planlanmış bir şaseye içten yanmalı motor koyabilirsin sorun yok ama elektrikli motor koyamazsın ağırlık dağılımın vs tutmaz 1.5 v luk alkali pil kullanmayı düşünmüyorsan.

Yigit-Y
15-10-2015, 13:51
Peki özel bir ekip kurarak mesela Almanya'dan Bmw nin fabrikasındaki kalıpları söküp çaktırmadan ülkemize getiremezmiyiz? Şu Süleymanşah Türbesini taşıdığımız gibi

Merkel takma ile miker bunları hahahahhaha

yesil
15-10-2015, 13:56
Nedeni çok basit şase dediğim gibi monocoque şase yani o arabanın belli bir şasesi yok. Bütün parçalar şaseyi oluşturuyor. Bir araba dizayn ederken şaseden başlarsın ama yapacağın şase istenilen özelliğe göre dizayn edilir. Ona göre ağırlık dağılımı vs hesaplanır. Koltukların vs yerleri bile o ağırlık dağılımına göre yapılır. Fluence dediğin arabada şase buna göre planlandığı için bataryaları vs koyacak yer planlanıyor. Elektriklilerin şaseleri diğerlerinden farklı. Sadece kupa aynı. Yani sen daha önce planlanmış bir şaseye içten yanmalı motor koyabilirsin sorun yok ama elektrikli motor koyamazsın ağırlık dağılımın vs tutmaz 1.5 v luk alkali pil kullanmayı düşünmüyorsan.

Elektrikli fluence şasisi tamamen başka bir şasi mi yani, standart fluence la hiç mi alakası yok. Kangoo modeli filanda var elektrikli. Ağırlık dağılımı elektrikli araçta o kadar zor birşey olmamalı, arabanın tüm boşluklarına istediğin miktarda parça parça koyabilirsin. Belki tesla gibi tamamen arabanın altına yayıp ağırlık merkezini aşağı çekmek gibi kompleks şekilde yerleştiremeaende yaparsın. Fluence ın bataryaları bildiğin bagajda öyle çok mühendislik yapılmış bir durumu yok mesela.

kelalper
15-10-2015, 13:57
Saab firmasının araçları her zaman çok iyi ve zamanının ötesinde olmuştur. Zaten batmasının en büyük sebebi mükemmelliyetçi olması ve bu yüzden üretim maliyetlerinin çok yüksek olması.

Aaa gerçekten mi. Bu yüzden mi battı saab. Arabaları bu yüzden mi satamadı. Yoksa kullanılan malzeme kalitesi vs değil di mi? Çok ileri görüşlü ama malzeme kalitesi 5 para etmez. 99 model volvom var annem kullanıyor sapasağlam 99 model saabların bi durumlarına bak istersen. Ve inan annem arabayı resmen ırgat gibi kullanıyor.

cem
15-10-2015, 14:00
Kelalper ve Merttepe bu hükümet biraz daha devam ederse Amerika'dan ülkemiz için özgürlük isteyecek :))))

Mert;

Ben TED Koleji mezunuyum lan, büyük projelerde ya imam hatipli ya da japon diyince alındım şimdi :))

Yigit-Y
15-10-2015, 14:00
Araba yapmaktansa DMA yı inceleyin mesela

Elektrikli motor yapsak

Ve mevcut arabalarin elektrik arabaya donusturme projesi olsa

Devlet projeyi taksi devlet arabaları ile baslasa ise mesela

Daha guzel bir proje olurdu.

kelalper
15-10-2015, 14:01
Elektrikli fluence şasisi tamamen başka bir şasi mi yani, standart fluence la hiç mi alakası yok. Kangoo modeli filanda var elektrikli. Ağırlık dağılımı elektrikli araçta o kadar zor birşey olmamalı, arabanın tüm boşluklarına istediğin miktarda parça parça koyabilirsin. Belki tesla gibi tamamen arabanın altına yayıp ağırlık merkezini aşağı çekmek gibi kompleks şekilde yerleştiremeaende yaparsın. Fluence ın bataryaları bildiğin bagajda öyle çok mühendislik yapılmış bir durumu yok mesela.

sen koyulan bataryaları 1.5v alkali pil falan sanıosun heralde. Fluence da evet bataryalar arabanın arkasına yakın bi yerde ama komple bagajda değil yoksa orası bagaj değil pil kompartmanı olurdu bagaj diye bişey olmazdı.

yesil
15-10-2015, 14:05
sen koyulan bataryaları 1.5v alkali pil falan sanıosun heralde. Fluence da evet bataryalar arabanın arkasına yakın bi yerde ama komple bagajda değil yoksa orası bagaj değil pil kompartmanı olurdu bagaj diye bişey olmazdı.

Tesla da yüzlerce bilgisayar bataryası boyutlarında batarya var mesela, tek parça değil ki. Şimdi fluence de yapılan mühendislik neden bu şaside yapılamasın, kangoo ya yapılan neden bu şasiye uygulanamasın ben onu anlayamadım.

merttepe
15-10-2015, 14:08
Kelalper ve Merttepe bu hükümet biraz daha devam ederse Amerika'dan ülkemiz için özgürlük isteyecek :))))

Mert;

Ben TED Koleji mezunuyum lan, büyük projelerde ya imam hatipli ya da japon diyince alındım şimdi :))

senin çalıştığını bildiğim için özellikle yazdım.
Açıklasana biraz içinden biri olarak.
Bu projeyi türklermi tasarladı nasıl oldu?

cem
15-10-2015, 14:21
senin çalıştığını bildiğim için özellikle yazdım.
Açıklasana biraz içinden biri olarak.
Bu projeyi türklermi tasarladı nasıl oldu?

Hangisini soruyorsun ?

Benim ilişiğim olduğu projeler; Marmaray - Boğaz Karayolu Tüp Geçit - İzmit Körfez Geçiş Köprüsü

Böyle büyük projeleri %100 Türk mühendisliğinde yapamazsın, ülkemizin tecrübesi yetmez.

Neden biliyormusun ? Biz böyle birbirimize geçmişte de söverken, elin japonu, elin alman'ı birşeyler üretme, deneme-öğrenme aşamasındaydı..

Biz sövmeye devam, sadece herşeye siyasi bakmaya devam.

merttepe
15-10-2015, 14:29
Hangisini soruyorsun ?

Benim ilişiğim olduğu projeler; Marmaray - Boğaz Karayolu Tüp Geçit - İzmit Körfez Geçiş Köprüsü

Böyle büyük projeleri %100 Türk mühendisliğinde yapamazsın, ülkemizin tecrübesi yetmez.

Neden biliyormusun ? Biz böyle birbirimize geçmişte de söverken, elin japonu, elin alman'ı birşeyler üretme, deneme-öğrenme aşamasındaydı..

Yok hacım ben söverken biryandan da çalışıyorum :)

Birşeyler yanlış yapılınca benim kanıma dokunuyor.
Daha önce boğaza bilmem kaç yılında iki tane köprü yapılmıştı. taa o zamanlardan beri tecrübe niye edinemedik ben buna isyan ediyorum.
İki kıtayı birbirine bağladık diye sevinilirken, o önünde yabancıların geliştirmiş olduğu kazıcı makine niye türk olamıyor diye soruyorum.
Sence daha milli hissetmezmiydiniz?
Ben devletin kolaya kaçıp hazır almasına gıcığım, benim için hizmet temeli atılmış olandır.
Dışardan parasını ödeyince herşeyi alırsın bu arapların yaptığı birşeydir.
Gelişmiş hiçbir medeniyet el verdiğince hazır almaz.
Şu an dünya ayrılmış 3e durumda;
Bilgi know how satan devletler,
Know how ve bilginin üretime geötiği devletler,
Üretilen ürünleri yiyen devletler.

Medeniyet ve refah seviyeside yukarıdan aşağıya doğru sıralanıyor. Anlatabildimmi neye karşı çıktığımı.

mrbars
15-10-2015, 14:38
Yerli knowhow ithalatı da yaparız sevgili @merttepe, dert ettiğin şeye bak :)

cem
15-10-2015, 14:52
Yok hacım ben söverken biryandan da çalışıyorum :)

Birşeyler yanlış yapılınca benim kanıma dokunuyor.
Daha önce boğaza bilmem kaç yılında iki tane köprü yapılmıştı. taa o zamanlardan beri tecrübe niye edinemedik ben buna isyan ediyorum.
İki kıtayı birbirine bağladık diye sevinilirken, o önünde yabancıların geliştirmiş olduğu kazıcı makine niye türk olamıyor diye soruyorum.
Sence daha milli hissetmezmiydiniz?
Ben devletin kolaya kaçıp hazır almasına gıcığım, benim için hizmet temeli atılmış olandır.
Dışardan parasını ödeyince herşeyi alırsın bu arapların yaptığı birşeydir.
Gelişmiş hiçbir medeniyet el verdiğince hazır almaz.
Şu an dünya ayrılmış 3e durumda;
Bilgi know how satan devletler,
Know how ve bilginin üretime geötiği devletler,
Üretilen ürünleri yiyen devletler.

Medeniyet ve refah seviyeside yukarıdan aşağıya doğru sıralanıyor. Anlatabildimmi neye karşı çıktığımı.

Gayet iyi anlıyorum, sen beni anlamıyorsun ama..

Şuan içinde yaşadığımız konjonktürde bunu ne kadar sağlayabilirsin ? Önemli olan bu ?

Geçmiş yıllara da bakmak lazım bugunlere değil sadece.

Japon'lara kızma lan, iyi adamlar ben dünyanın bir çok ülkesinden adamla çalışıyorum, en garibi Japonlar :)

Sana selamları var bak :))) ;

http://oi61.tinypic.com/htu2c6.jpg

Berkan
15-10-2015, 14:55
olm seninde onlardan farkın yok g.t göbek gelmiş biraz ama sırıtmıyosun valla yanlarında :D

merttepe
15-10-2015, 15:03
Gayet iyi anlıyorum, sen beni anlamıyorsun ama..

Şuan içinde yaşadığımız konjonktürde bunu ne kadar sağlayabilirsin ? Önemli olan bu ?

Geçmiş yıllara da bakmak lazım bugunlere değil sadece.

Japon'lara kızma lan, iyi adamlar ben dünyanın bir çok ülkesinden adamla çalışıyorum, en garibi Japonlar :)

Sana selamları var bak :))) ;

http://oi61.tinypic.com/htu2c6.jpg

japonlara laf yok, benimde best kankam bunlar :D

http://i.hizliresim.com/3Pakvp.jpg (http://hizliresim.com/3Pakvp)

Mivec_4G63
15-10-2015, 15:10
Hangisini soruyorsun ?

Sıkıntı şu aslında. Ortaya konulan projelerden herkes faydalanıyor, zaten bu projelerin yapılış amacı kamu yararı. Genel olarak bakacak olursak amaç insanların hayatlarını kolaylaştırmak... Ortada şöyle bir gerçek var ki son zamanlarda yapılan marmaray, metrobüs, metro vb. projeler insanların yolda harcadıkları zamanı ciddi derecede azalattı. Örneğin Çağlayandan 522 numaralı otobüs ile 2 saatte eve giderken, şuan metrobüs ile(peak saatler hariç) 45 dakikada evime varmış oluyorum. İş çıkışı kadıköy kartal arası harem minibüsleri 1 buçuk saatte, trafik olan hallerde 2 saatte giderken şuan 30 dakika. Marmaray hakkında konuşmuyorum zaten. Ama gel gör ki insanoğlu hiçbir zaman memnun olmaz, futbol takımı gibi siyasi parti tutar. Emin olun bu projeleri dahi eleştiren bir kesim var.

kadioglu
15-10-2015, 15:35
Bende iktidar partilerinin yapması gereken şeyleri yaptığı için övünmesine kızıyorum.Devletin görevi vatandaşına hizmet götürmek ve vatandaşını rahat ettirmek.Ama bizimkiler (hangi parti olduğu farketmez ) sürekli bir övünme. Mesela bakkala gittiniz. Bir bisküvi aldınız parasını ödediniz çıktınız. Bakkalın gelip gidip sürekli size bisküvi verdiği için övünmesi garip geliyor. Siz yapın vatandaş takdir etsin. Zaten bu tür oyunlara girmezseniz vatandaş takdir edecektir.
Bunun yanında bence devletin görevleri arasında otomobil üretmek yoktur. Bunlar özel sektör görevleridir. Devlet ancak bir müteşebbis gidipte benim benim şöyle bir projem var derse destek olabilir. Aslında devlet görevlerini düzgün yapsa yeter. Şu yerli otomobil meselesinin daha iyisini jet-fadıl yaptığında adama üçkağıtçı demeyen kalmamıştı. Ama devlet büyükleri yapınca bir ton destekçisi çıkıyor. Çok ironik bence :)
Sonuçta : Bu şase düzeltilir, o motor geliştirilir vs.vs. Ama bu şekilde reklam yapılmaz ve bunu devlet yapmaz.

zübeyir
15-10-2015, 15:36
Böyle bir haber gördüm ama doğrumudur acaba ?

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/10/15/bakan-isik-saab-9-3un-tum-haklarini-satin-aldik

Yigit-Y
15-10-2015, 15:37
Sıkıntı şu aslında. Ortaya konulan projelerden herkes faydalanıyor, zaten bu projelerin yapılış amacı kamu yararı. Genel olarak bakacak olursak amaç insanların hayatlarını kolaylaştırmak... Ortada şöyle bir gerçek var ki son zamanlarda yapılan marmaray, metrobüs, metro vb. projeler insanların yolda harcadıkları zamanı ciddi derecede azalattı. Örneğin Çağlayandan 522 numaralı otobüs ile 2 saatte eve giderken, şuan metrobüs ile(peak saatler hariç) 45 dakikada evime varmış oluyorum. İş çıkışı kadıköy kartal arası harem minibüsleri 1 buçuk saatte, trafik olan hallerde 2 saatte giderken şuan 30 dakika. Marmaray hakkında konuşmuyorum zaten. Ama gel gör ki insanoğlu hiçbir zaman memnun olmaz, futbol takımı gibi siyasi parti tutar. Emin olun bu projeleri dahi eleştiren bir kesim var.

O zaman yaptıkları çaldıklarını karşılıyor sana göre o yüzden bir sıkıntı yok.

DEVLET halkına hizmet etmek zorunda zaten.

Biz yapılanı görüyoruz.Siz çalınan onca şeyi görebiliyormusun zaten sorun orada.Çalınan paralara en önemlisi canlar dururken yapılanların ne değeri kalır.

kelalper
15-10-2015, 15:40
Metrobüs hilkat garibesidir boşuna harcanan paradır. Onun yerine raylı sistem yapılabilirdi. Hem daha fazla insan taşınırdı hem de kazalar yaşanmazdı. Metro ve marmaray zaten bunların projeleri değil. Kopya çekip benim projem diye kakaladılar. Diğer hükümetlerin yapmama nedeni maliyetlerdi daha da borçlu duruma düşmemek için yapılmadı. Bunların geldiği zamanla şu anki zaman arasındaki cari açık ve borçlanmaya bakın zaten anlarsınız. Olmayan para ile yaptılar yarısını cukka yarısını inşaat vs diye harcadılar. Ama baktığın zaman harbiden çalışıo adamlar yalan yok.
Şöyle düşün paran yok borcunda yönetilebilir durumda. Sen kalkıp proje arabası olacak bir araba alıosun ve proje yapmaya başlıosun bankadan aldığın kredi ile ve maaşın bunu ödemeye yetmiyor. Bu sefer evdeki buzdolabı telsiz telefon tv gibi şeyleri satıyorsun kredi borçlarını ödemek için. Aynı şey.

yesil
15-10-2015, 15:41

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/10/15/bakan-isik-saab-9-3un-tum-haklarini-satin-aldik

Evet doğru.

kelalper
15-10-2015, 15:43

hahah batık ve fabrikası kapalı bir otomobil firmasının sadece bir modelini almışlar ama sabahın manşetine baksan sanki citroen i satın aldık.

ProdriveSTI
15-10-2015, 15:44
cem t-shirt ün güzelmiş

Berkan
15-10-2015, 16:03
yaşlanmış elde patlayan futbolcuların mekanı gibiydik bide simdi enson bilmem kaç sene önce üretilmiş tasını taragını kapatmış fabrikayı almamız hiç sasırtmadı, koca dev firmalar almazken anca biz yapardık bunu zaten.

M3CSL
15-10-2015, 16:12
Hangisini soruyorsun ?

Bana göre bu konunun ana fikri bu:)
Saygılar..

Yigit-Y
15-10-2015, 16:13
yaşlanmış elde patlayan futbolcuların mekanı gibiydik bide simdi enson bilmem kaç sene önce üretilmiş tasını taragını kapatmış fabrikayı almamız hiç sasırtmadı, koca dev firmalar almazken anca biz yapardık bunu zaten.

Bu konuyu kapatalım 2020 de tekrar yazalim bence

:)

lnd_samet
15-10-2015, 16:21
http://muhendisonline.net/yerli-elektrikli-otomobil-evt-s1.html

hacettepe üniversitesinde gizli kapaklı yapılmış elektrikli otomobil diye açıklama geldi.

kelalper
15-10-2015, 17:02
Beyler esasında yalakalar haklı bu arabayı kendi hükümetleri yapmadı ki. Şu anda başta bulunan ara seçim hükümeti yaptı. Ak parti iktidar değil onların suçu yok yani bu gerzekçe projede.

mrbars
15-10-2015, 17:24
Yerli gemi çıkmış.

http://i.sabah.com.tr/sbh/2015/10/15/650x344/1444864566841.jpg

Büyüyen Türkiye'yi hazmedemeyen dünya, ilk milli savaş gemimizi görünce tokat yemişe döndü. Psikolojik mücadele başladı. ABD ve İngiliz medyası, 'dengeler değişecek' diye korkuya kapıldı...

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi, dünyayı endişelendirdi. Yeni Türkiye'nin gücünü gören ülkeler paniğe kapıldı. 2021 yılında tamamlanacak olan savaş gemimizin ayrıntılarının belli olmasıyla ABD ve İngiliz medyasından korku dolu çığlıklar yükseldi. Amerikan medyası, "Türkiye, savaş gemisini denize indirdiği anda, bölgede dengeler değişecek. Çünkü, Türkiye, bölgenin en güçlü ülkesi olmak için planları başarıyla uyguluyor" diye yazdı.

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/10/15/milli-tokat

Marsta su bulununca Ar-Ge'sine başlamışlar. 2023'te Agassiz kraterinde denize indirilecekmiş.

Yigit-Y
15-10-2015, 17:26
Yerli gemi çıkmış.

http://i.sabah.com.tr/sbh/2015/10/15/650x344/1444864566841.jpg

Büyüyen Türkiye'yi hazmedemeyen dünya, ilk milli savaş gemimizi görünce tokat yemişe döndü. Psikolojik mücadele başladı. ABD ve İngiliz medyası, 'dengeler değişecek' diye korkuya kapıldı...

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi, dünyayı endişelendirdi. Yeni Türkiye'nin gücünü gören ülkeler paniğe kapıldı. 2021 yılında tamamlanacak olan savaş gemimizin ayrıntılarının belli olmasıyla ABD ve İngiliz medyasından korku dolu çığlıklar yükseldi. Amerikan medyası, "Türkiye, savaş gemisini denize indirdiği anda, bölgede dengeler değişecek. Çünkü, Türkiye, bölgenin en güçlü ülkesi olmak için planları başarıyla uyguluyor" diye yazdı.

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/10/15/milli-tokat

Marsta su bulununca Ar-Ge'sine başlamışlar. 2023'te Agassiz kraterinde denize indirilecekmiş.
Dunyaaaaaaa tirrrr tirrrrr titriyorrrrrrrr

Ulannnn rte ne adammis arkadas.

Biz degerini bilemiyoruz.

Allah o gazetenin belasını versin :D

mrbars
15-10-2015, 17:32
Demedi demeyin. Sene 2023:

http://img.lum.dolimg.com/v1/images/Death-Star-I-copy_36ad2500.jpeg?region=0%2C0%2C1600%2C900&width=768

yesil
15-10-2015, 17:40
Bu uçak gemisi ihalesini koç grubu kazandı diye iptal etmemişlermiydi :)

Ekrem_06
15-10-2015, 18:17
Son durum nedir? Saab'ı mı aldık? Hacettepe'yi kutlarım bu arada araç çok hoşuma gitti..

arifozcelik
15-10-2015, 18:58
son durum SAAB 9-3 platformunu ve AR-GE aşamasında NEVS firmasının desteğini aldık bütün mesajları okumadım ancak bağzı arkadaşlar bilmem kaç yıl önceki araç olduğundan bahsetmiş, evet ilk haberi duyduğumda cadillac benzerliğinden bende rahatsız olmuştum ancak bir platformu satın almış olmak bence mantıklı üzerinde gördüğümüz BLS kasaları v.s.'de geliştirilecek olan donör kasalar çoğu firma bu işlemi yapıyor, volkswagen mqb platformununu araştırın bakalım kaç yıldır kullanılıyor hangi araçlarda kullanılıyor

dragon07
15-10-2015, 19:08
amma siyasi takılmıssınız boş muhabbetler kırlaaa

laan saabı almısız gurur duyun biraz rte akp yandası degilim vallahi sevindim en azından motorları motor gibi karoseri karoser gibi cadillactn iyi yani sevinelim yani yapmayın öldürmeyinde bukadar zaten bu zamana kadar böyle boksladıgımız için bu haldeyiz

saab iyidir inşallah daha iyi yapıcaz

Yigit-Y
15-10-2015, 19:18
http://www.techturkey.com/forum/site-haberleri/192033-sitede-acaiplik-varsa-bildirin-24.html

:D:D:D

rebel
15-10-2015, 19:21
sıfırdan üretmek yerıne üretim bandı argesi olan bı fırmayı almak bence daha mantıklı saab kaliteli bı arac. ustune koyularak gıdılırse mantıklı olur. sıfırdan araba üretmek yılları alır cok gec kalındı.

rebel
15-10-2015, 19:22
bu arada bılmedıgımden soruyorum saab nıye batmıstı yahu :D

cem
15-10-2015, 19:24
cem t-shirt ün güzelmiş

sagol canum, 1 tane acilmamis var, veririm :)

ProdriveSTI
15-10-2015, 19:25
sagol canum, 1 tane acilmamis var, veririm :)

Aldım bende sağolasın.Batıkan abi sağolsun. :)

CNR
15-10-2015, 20:03
Her açıklama farklı anlayamadım önceki haberde babayiğit aranıyordu üretimi babayiğit nerde isterse orada yapacaklardı, bugün sakaryada yapılacak üretim deniliyor

Arabanın kasası sadece donördü, şimdi üretimde ufak tefek farklılıklar olur deniyor.Motoru test ediyorduk denildi daha ortada motor yok motora Vestel talipmiş ben anlamadım bu işi

merttepe
15-10-2015, 20:31
Her açıklama farklı anlayamadım önceki haberde babayiğit aranıyordu üretimi babayiğit nerde isterse orada yapacaklardı, bugün sakaryada yapılacak üretim deniliyor

Arabanın kasası sadece donördü, şimdi üretimde ufak tefek farklılıklar olur deniyor.Motoru test ediyorduk denildi daha ortada motor yok motora Vestel talipmiş ben anlamadım bu işi

işte bu kadar amatör yürümesine laf yapılıyor millette desteklemiyorsunuz, vay efendim laf yapıyorsunuz diyorlar. şurda 2 günde kaç fikir değişti.

vectra-tuner
15-10-2015, 20:38
Babayiğit değil aslında eşek arıyorlar, tonla vergi vericek,istihdam sağlayacak,hükümete ters gittiğinde türlü vergi cezası yiyecek,para kazanmayacak...

TaGo
15-10-2015, 20:43
Çok geçte olsa yarım yamalakta olsa bir adım atıyor devlet. Bize oluşuma destek vermek düşer. İnşallah devlet kendi üretir böylece hükümet degisincede devam eder

kadioglu
15-10-2015, 21:28
Çok geçte olsa yarım yamalakta olsa bir adım atıyor devlet. Bize oluşuma destek vermek düşer. İnşallah devlet kendi üretir böylece hükümet degisincede devam eder
Devlet üretirse o araba bir şeye benzemez. Torpil döner. İşçiler özensiz davranır. İşten sıfır anlayan ama torpili sağlam biri fabrikaya müdür olur. Sonrada çok biliyormuş gibi abuk subuk değişiklikler yapar. Bence yap işlet devret daha iyi olur :)

omrasm01
15-10-2015, 21:46
Hakkımızda hayırlısı yıkalım artık su duvarları ve kendi aracamızı üretelim

pirasa
16-10-2015, 02:38
Devlet üretirse o araba bir şeye benzemez. Torpil döner. İşçiler özensiz davranır. İşten sıfır anlayan ama torpili sağlam biri fabrikaya müdür olur. Sonrada çok biliyormuş gibi abuk subuk değişiklikler yapar. Bence yap işlet devret daha iyi olur :)

malezyada proton aynı bu şekilde kuruldu, mitsubishi gitti adamlara fabrika kurdu "araba işte böyle üretilir" diye gösterdi, belli bir süre dükkanın başında durdu, sonra proton gitti lotusu satın aldı falan sonrası şuan çok güzel yerlerde.

rebel
16-10-2015, 05:51
Bize bisey ogretmelerine gerek yok. Biz yillardie entegre uretim yapiyoruz. Hatta entegre uretim yapan en buyuk ulkelerdeniz. Montaj bizim isimiz :) bizde icraat yook. Saabin ustune eklerseler bence cok hizli atilim olur. Saab herzaman donanim konfor ve yalitim olarak cok iyi kasalara sahip oldu. Güvenlikte var babalar gibi. Sifirdan uretilseydi güvenlik standart olsa bile izolasyon konfor eksikleri olabilrdi bunlarda zamanla geliştirilirdi fakat iyi ooan biseyi daha iyiye getirmek daha kolaydir. Hizli sonuç

Eren G.
16-10-2015, 06:37
Saab 9-3'ü aldılarsa bunlardan beklenmeyecek kadar mantıklı hareket etmişler demektir. Başta isveçten alıp yerli diyorsunuzu diye düşündükleri için böyle aptal saptal hareket ettiler demek ki baskı artıp bu sefer cadillactan yerliye dönünce iş açıkladılar heralde, ya da ben en azından böyle düşünmek istiyorum koskoca bakanlık tübitak yani bir olayı bu kadar kötü idare edemezdi heralde. Altı üstü yerli otomobil için yaptıkları atılımı paylaşacakları ama koyun seçmeni %100 yerli diye uyutayım derken ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Neyse..

Ben hatırlıyorum geçen sene SAABın battığı konusunda bir çoğumuz saabı alsak v.s ne güzel diye konuşmuştuk. Fiatın saçma sapan platformlarını kullancağımıza saabı kullanmamız gayet mantıklı olmuş, eğer bu saab haberi doğru ise tabi. Daha önceki haberlerde hep albeaın platformu kullanacaız diye geçiyordu. Geçen sene daha saab keşke bizim olsun derken şimdi neden bu kadar karşıyız anlamadım ? En azından GÜVENLİ eli yüzü düzgün kaliteli bir seçenek albeanın yanında. Ben gerçekten yine bu salaklar her bir boku batırdı iki cadillacı alıp kaplatıp allayıp pullayıp oy peşindeler demiştim. Ama böyle bir olayın altından saabın platformunu almamız açıkcası sevindirdi beni gayet, umarım doğrudur(en azından inanmak istiyorum) süreci doğru yönetiriz Saabın bilgi birikiminin üzerine koyarak devam ederiz.

free-hifi
16-10-2015, 08:48
Saab ın fabrikasının devir alınmasına karşı çıkanların dedesi devrim arabasını engelleyendir...

22 Aralık 2011, Perşembe

Hafta içinde iflasını açıklayan İsveçli otomobil şirketi Saab'ın Koç Holding'e 'bizi alın' teklifi götürdüğü ortaya çıktı. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, "İflas etmiş bir markayı neden alalım, bu projeyle ilgilenmediğimizi kendilerine ilettik." dedi. Saab'ı, son olarak Çinli Zhejiang Youngman Lotus şirketi de almaktan vazgeçti.

EvO 86
16-10-2015, 09:02
Kolları bile yerli dökülmüş devrim ile bu olayı bağlayan arkadaşlara helal olsun.

Bari bir şey söyleyecekseniz anadolu engellemeye çalışanlar, tofaşı engellemeye çalışanlarla aynı kafa diyin.

Sanki tüpsüz 1.2 den yukarısnı tüplü 1.8 den yukarısını alcak kitle varmış gibi motorları iyidir diyorsunuz. Orjinal kasası v6 ile çıkmış. Bir tek elektrikli iş görür ama onlarda şu anda bize 10 gömlek fazla. Bir adımdır, evet. Ama çok iyi yönetilmediği sürece verilen örnekler ile sonu aynı olmaz. Anadol ne oldu? Tofaş ne oldu? Seri üretim için ucuz basit araba lazım. Pardon seri montaj için demek istedim.

rebel
16-10-2015, 09:04
Saab 9-3'ü aldılarsa bunlardan beklenmeyecek kadar mantıklı hareket etmişler demektir. Başta isveçten alıp yerli diyorsunuzu diye düşündükleri için böyle aptal saptal hareket ettiler demek ki baskı artıp bu sefer cadillactan yerliye dönünce iş açıkladılar heralde, ya da ben en azından böyle düşünmek istiyorum koskoca bakanlık tübitak yani bir olayı bu kadar kötü idare edemezdi heralde. Altı üstü yerli otomobil için yaptıkları atılımı paylaşacakları ama koyun seçmeni %100 yerli diye uyutayım derken ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Neyse..

Ben hatırlıyorum geçen sene SAABın battığı konusunda bir çoğumuz saabı alsak v.s ne güzel diye konuşmuştuk. Fiatın saçma sapan platformlarını kullancağımıza saabı kullanmamız gayet mantıklı olmuş, eğer bu saab haberi doğru ise tabi. Daha önceki haberlerde hep albeaın platformu kullanacaız diye geçiyordu. Geçen sene daha saab keşke bizim olsun derken şimdi neden bu kadar karşıyız anlamadım ? En azından GÜVENLİ eli yüzü düzgün kaliteli bir seçenek albeanın yanında. Ben gerçekten yine bu salaklar her bir boku batırdı iki cadillacı alıp kaplatıp allayıp pullayıp oy peşindeler demiştim. Ama böyle bir olayın altından saabın platformunu almamız açıkcası sevindirdi beni gayet, umarım doğrudur(en azından inanmak istiyorum) süreci doğru yönetiriz Saabın bilgi birikiminin üzerine koyarak devam ederiz.

Kesinlikle ayni fikirdeyim. Ve gecen sene hayeliyorum keske biz alsak saab cok koklu kaliteli bi firma falan demistik. Albea platformu kullanilir ondanda cacik olmaz demistik. Saabi komple minaliyo yoksa sadece modelini almis oluyo?. Umarim dogru haberdir. Saab 9 3 dedigimiz arac piyasadaki cogu araci kalitenolarak ciddi bozar. Bizdeki sacma fanatikleri ve yuksek 2.el piyasayi bozar ins.tabi fiyat cok onemli. Makul olmali. Kendi ülkesinde yine ayni 'gecireyim' mandalitesinde giderlese kimse bulasmaz.

rebel
16-10-2015, 09:06
Edit: Bozuk cümle.Yav şu düzenlemeyi geri getirin eyyy yönetim

MK8800
16-10-2015, 09:07
Xenon ampulu takinca devrim yaptigini zanneden arkadaslar yine elestirmen olmus , begenseniz sasardim :D

onurgoyunc
16-10-2015, 09:14
Volvo yeni platform gelistirmis.

https://www.youtube.com/watch?v=Ly-WzyY0g38&feature=youtu.be

Herhangi bir basari bulunmayan teknolojiler pesinde kosacagimiza, bu tarz önü acik gelistirmelere ortak olsak daha mantikli olmaz mi?

jeffy
16-10-2015, 09:19
Xenon ampulu takinca devrim yaptigini zanneden arkadaslar yine elestirmen olmus , begenseniz sasardim :D

Vatandaş için maddi durumuna göre xenon takmakta devrimdir bir arabayı alıp stroker yapmakta yada ne bileyim gidip sıfır araba almakta..

Kaldıki vatandaş hükümeti beğenmediği bir icraat için eleştirir bu gayet normaldir bunu yapmak içinde eleştirdiği işin daha iyisini yapmış olması gerrekmez.. böyle bir zorunluluk olsa zaten kimse eleştiremez..

Burda 37 sayfadır eleştirilen şey ortaya çıkarılan ın beğenilmemesi değil bu net anlaşılıyor aslında.. 2-3 yıldır yerli otomobil yapıyoruz diyorlar ortaya çıkan Başka bir firmanın üretimden kaldırdığı model..
Ee hani yerli otomobil diyorsun

biz bunu deniyoruz evet kasası şasisi bizim değil diyorlar olay patlayınca..

Ne deniyorsun kardeşim?

Motor..

hani motoru koy ortaya madem nedir ne değildir ne yakar gücü ne teknik verileri ne diyorsun?

tamam ama 2020 de çıkarıcam diyor.

Kısaca Mesele Hükümetin aslında olmayan birşeyi varmış gibi sunmaya çalışması , Halkını kandırması , Yalan söylemesi ve bunları sadece Oy için yapıyor olması.. Ve inan şu an sokakta yüzlerce insan dolaşıyor yerli araba yaptık oğlum borumu bu diye...

free-hifi
16-10-2015, 09:23
Kolları bile yerli dökülmüş devrim ile bu olayı bağlayan arkadaşlara helal olsun.

Bari bir şey söyleyecekseniz anadolu engellemeye çalışanlar, tofaşı engellemeye çalışanlarla aynı kafa diyin.

Sanki tüpsüz 1.2 den yukarısnı tüplü 1.8 den yukarısını alcak kitle varmış gibi motorları iyidir diyorsunuz. Orjinal kasası v6 ile çıkmış. Bir tek elektrikli iş görür ama onlarda şu anda bize 10 gömlek fazla. Bir adımdır, evet. Ama çok iyi yönetilmediği sürece verilen örnekler ile sonu aynı olmaz. Anadol ne oldu? Tofaş ne oldu? Seri üretim için ucuz basit araba lazım. Pardon seri montaj için demek istedim.

yine koç ve mason yahudi locası

yilmazcatalbas
16-10-2015, 09:24
Tek istediğim ülke olarak bir yerden başlamamız. Marka model umrumda değil başlangıç olarak sıfır doğan şahin üretsinler ona bile razıyım hemen alırım yeter ki bir yerden başlasınlar artık

MK8800
16-10-2015, 09:25
Vatandaş için maddi durumuna göre xenon takmakta devrimdir bir arabayı alıp stroker yapmakta yada ne bileyim gidip sıfır araba almakta..

Kaldıki vatandaş hükümeti beğenmediği bir icraat için eleştirir bu gayet normaldir bunu yapmak içinde eleştirdiği işin daha iyisini yapmış olması gerrekmez.. böyle bir zorunluluk olsa zaten kimse eleştiremez..

Burda 37 sayfadır eleştirilen şey ortaya çıkarılan ın beğenilmemesi değil bu net anlaşılıyor aslında.. 2-3 yıldır yerli otomobil yapıyoruz diyorlar ortaya çıkan Başka bir firmanın üretimden kaldırdığı model..
Ee hani yerli otomobil diyorsun

biz bunu deniyoruz evet kasası şasisi bizim değil diyorlar olay patlayınca..

Ne deniyorsun kardeşim?

Motor..

hani motoru koy ortaya madem nedir ne değildir ne yakar gücü ne teknik verileri ne diyorsun?

tamam ama 2020 de çıkarıcam diyor.

Kısaca Mesele Hükümetin aslında olmayan birşeyi varmış gibi sunmaya çalışması , Halkını kandırması , Yalan söylemesi ve bunları sadece Oy için yapıyor olması.. Ve inan şu an sokakta yüzlerce insan dolaşıyor yerli araba yaptık oğlum borumu bu diye...

Maddi imkanla alakasi yok , S350'ye binip de sislerine xenon takinca da kendini alman muhendislere ders verdigini zanneden cokca arkadas mevcut illa maddi kisma cekmeye gerek yok . Ayrica hukumetin basinda kim olursa olsum belki bu donemde oldu diye bu kadar tepki topladi orasi da umrumda degil sahte ya da kopya bile olsa aktif olmadigimiz bi alana adim atilmistir halkinda bunu "ya kopya hahah cadillac cakmasi" diye sacma sapan otomotiv sektorunden bi haber olup da elestirmesi yerine en azindan cadillac gibi basarisini kanitlamis bir markadan almis yapilacak is belli tarzindan bakmasi lazim .. Ha ama yok boyle devam edersek de her cikani ilkokul cocuklarinin mantigiyla elestirirsek birakin otomotivi hic bir sektorde verim alamayiz

jeffy
16-10-2015, 09:36
Maddi imkanla alakasi yok , S350'ye binip de sislerine xenon takinca da kendini alman muhendislere ders verdigini zanneden cokca arkadas mevcut illa maddi kisma cekmeye gerek yok . Ayrica hukumetin basinda kim olursa olsum belki bu donemde oldu diye bu kadar tepki topladi orasi da umrumda degil sahte ya da kopya bile olsa aktif olmadigimiz bi alana adim atilmistir halkinda bunu "ya kopya hahah cadillac cakmasi" diye sacma sapan otomotiv sektorunden bi haber olup da elestirmesi yerine en azindan cadillac gibi basarisini kanitlamis bir markadan almis yapilacak is belli tarzindan bakmasi lazim .. Ha ama yok boyle devam edersek de her cikani ilkokul cocuklarinin mantigiyla elestirirsek birakin otomotivi hic bir sektorde verim alamayiz

bahsettiğin zümre için birşey diyemem şimdi s350 ye xenon u aksesuarcıda taktırıp ben yaptım diyenler e yorum yapmak olmaz :)

Anlatmak istediğim şu ortaya ne koyduk? Biz otomotiv sektöründe yoktuk artık varız.. neyinde varız? neye göre adım attık? bak hacettepe üniversitesinde üretilen araba baştacıdır ağzımı açıp bir kelime etmem.. Gelişir elbet eksiksede kötüysede..

Ama hükümetin yaptığı Oy kazanma hamlesidir.. Bu konuda daha önceki mesajlarımdada yazmıştım belki gerçekten o motor için birşeyler için emek veren insanlar var şu anda ve o emekleri heba ettiler..

esasen eleştirilende budur.. Arabanın nesi var ortada nesini eleştireceğiz?

ortaya son teknoloji gerçekten elle tutulur ne olduğu belli birşey çıksada eleştirsek diycemki biz ilkokul çocuğumuyuz yahu bunu eleştiriyoruz adamlar emek sarfetmiş bi bekleyelim... Ama gerçekten ortada birşey yok..

MK8800
16-10-2015, 09:40
bahsettiğin zümre için birşey diyemem şimdi s350 ye xenon u aksesuarcıda taktırıp ben yaptım diyenler e yorum yapmak olmaz :)

Anlatmak istediğim şu ortaya ne koyduk? Biz otomotiv sektöründe yoktuk artık varız.. neyinde varız? neye göre adım attık? bak hacettepe üniversitesinde üretilen araba baştacıdır ağzımı açıp bir kelime etmem.. Gelişir elbet eksiksede kötüysede..

Ama hükümetin yaptığı Oy kazanma hamlesidir.. Bu konuda daha önceki mesajlarımdada yazmıştım belki gerçekten o motor için birşeyler için emek veren insanlar var şu anda ve o emekleri heba ettiler..

esasen eleştirilende budur.. Arabanın nesi var ortada nesini eleştireceğiz?

ortaya son teknoloji gerçekten elle tutulur ne olduğu belli birşey çıksada eleştirsek diycemki biz ilkokul çocuğumuyuz yahu bunu eleştiriyoruz adamlar emek sarfetmiş bi bekleyelim... Ama gerçekten ortada birşey yok..

Dogrudur , ortaya ne koyduk kismina gelince haklisiniz . Onceki mesajlari okumadim geneli tasarim odakli elestri oldugu icin , ama bence ortaya Turkiye adina bisey koyulacaksa motor , tasarim artik gelistirmemiz gereken her ne ise olumsuz ve devam ettirmemeye yonelik elestiri yerine nasil daha iyi olabilir ? Eksik yonleri neler ? Sunlari soyle yaparsak daha iyi olur gibisinden yapici yorumlarda bulunmaliyiz en azindan biz vatandas olarak kandirilsak bile kendi gorevimizi destegimizi esirgemeyelim ki birileri de bunu gorup biseyler yapmasa bile kendini yapmak zorunda hissetsin

Yigit-Y
16-10-2015, 09:40
Volvo yeni platform gelistirmis.

Herhangi bir basari bulunmayan teknolojiler pesinde kosacagimiza, bu tarz önü acik gelistirmelere ortak olsak daha mantikli olmaz mi?

çok iyi be :D

b.ustaoglu
16-10-2015, 11:33
böyle bir haber var. en baştan daha biz ürettik yerine adam gibi bu şekilde açıklama yapsalardı kimse itiraz etmez aksine desteklerdi

http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1603951-bakan-isik-saab-9-3un-fikir-hakkini-satin-aldik

darkmoon
16-10-2015, 11:48
saab ı koç holdingin almaması çok doğal ekonomik yönden bakıyorlar olaya ve bir getirisi onlara olmaz.. çinliler bütün iflas etmiş zor durumda olan markalara atlıyor onların amacı sosyalist bir mantık devlet var arkalarında.. bunu ilerliyen yıllarda görüceksiniz..

çin çok büyük zararlar ederek volvo yu satın aldı 1.9 milyar dolara satın aldı.. o fiyata çıkan avrupa markası bile olmadı..

bir şeyleri bilmeden sap ile samanı karıştırmamak lazım.. koçholding özel bir şirkettir milli duygularla hareket etmesi için çinliler gibi devletin bütün koç holdingin o markayı alıp harcadığı masraflarda dahil zararını tanzim etmesi gerekir..

o yüzden milli duygularla konuşmakla olmuyor..

cebinde 100 tl var sana arızalı bozuk mal satsam al bunu tamir edersen 600 tl ye satarsın desem ama masrafında 400-500 tl bulur desem alırmısın kim alır.. uğraşdığına değmez..

arabaya gelince 98 yılının platformunda üretilmiş bir araç bls .. vectra saab 9-3 alayı aynı platformun aracı kötü değil ama vadesi dolmuş zaten 2008 dede komple bu platform üretim bandından kaldırıldı.. epsilondu yanlış hatırlamıyorsam platformun adı.. neyse 98 yılının projesini 2015 yılında üretip üstelik yerli demek benim mantığımla çelişiyor.. fiat regata hesabı bunuda panter kaplan atmaca gibi bir isimle sanırım üreticekler..

merttepe
16-10-2015, 12:52
Bir zamanlar torukcars diye bir oluşum vardı. baya iddialı geliyorlardı, o da yerli elektrikli araç üzerineydi. hatta forumdan bir arkadaş proje ortağı olmuştu. Ne oldu o proje bilen var mı?

phantom
16-10-2015, 13:12
yerli otonun tasarımı,
üretim hattı,
teknoloji unsurları,
"yapılmıyor", onun yerine "satın alınıyor".

devamı için denen geliştirilecek, eklenecek, elektrikli olacak, hidrojenli yapılacak.

bir ara uydu konusunu takip ettim; orada da böyle dendi; yeni uydumuz yerli olacak milli imkanlarla yapılacak, yapacağız, turksat 3 yerli olacak, turksat 4 milli olacak, turksat X özbeöz türk olacak denildi.

bir sürü uydu ihalesi açıldı; yabancı firmalara yaptırıldı, yine yabancı firmaların fırlatma istasyonlarından gönderilip devreye alındı. KÂR yurtdışına gitti.

iş nedeniyle telekom sektörünün içinde bulundum, halen de takip ederim; 2000 yılları İSS olayını yaşadım, 2004 serbestleştirmesini yaşadım; artık Internet hizmetleri yerli olacak, milli olacak, telefon yerli olacak hizmetler özel sektör tarafından verilecek, kendi telefonumuzu yapacaz, kendi donanımımız yapılacak diye konuşuldu.

telekom sektöründe milyonlarca dolar donanım ve yazılım lisansı satın alındı, KÂR yurtdışına gitti.

cek cak'ların sonunda bütün piyasa yurtdışı firmalarının eline geçti. şirketlerin adında "turk" var, ortakların çoğunluğu yabancı. KÂR yurtdışına gitti ve gidiyor.

yenilenebilir enerji konusunu takip ettim; sudan, güneşten, rüzgardan, biyoatıktan muhteşem elektrik üretilecek, kendi kaynağımız bedava, harika petrole denk olmasa da iyi bir alternatif dendi; durum ortada. paso doğalgaz, fueloil benzeri yakıtlardan elektrik üretiliyor. KÂR yurtdışına gitti ve gidiyor.

yerli rüzgar türbini imalatı için devlet proje başlattı, burada yapılacak, tasarlanacak vs. dendi. hiçbir şey olmadığı gibi santraller anahtar teslimi baştan ayağa yabancı firmalara ihale edildi ve ediliyor. KÂR yurtdışına gitti ve gidiyor.

zaten ülke bu ürün ve servisleri üretseydi, yurtdışından almasaydı enerji, haberleşme fiyatları bu kadar artmazdı ki. bunu anlamak için google'a yazdım bilmemne buldum şeklinde aleyhte ya da lehte birşey bulmaya gerek yok ki. herkese ay sonunda kütür kütür fatura geliyor. zam yemediğimiz bi yer yok.

aynı filmi yerli otoda görüyorum. şimdiden yurtdışına milyar doları sıkıp üretim hattı ve teknolojiyi satın almışız. bol bol cekcak var.

hadi olumlu bir laf edeyim, inşallah yapılır...

darkmoon
16-10-2015, 13:13
pure elektrik oyalanma faslı şu anda hidrojen üstüne çalışıyor bütün firmalar.. hyundai hidrojenle çalışan araçlarını üretti tanıttıda honda hidrojen hybrit elektrikli aracını tanıttı.. bmw zaten hydra 7 yi yaptı.. bunu göremiyen zihniyetler pure elektrikde inat ederlerse zaten yanlış kulvarda kaybetmeye mahkumlar.

alperkirman
16-10-2015, 13:30
istermisin aracın markasıda " DEVRİM " olsun :)

vectra-tuner
16-10-2015, 13:44
Devrim olmaz, komunizmi çağrıştırıyor.... RABIA en güzel araba ismi hemde anlamlı "Dört" anlamına geliyor , sonuçta araba 4 kapılı - silindir 4 tane - 4 lastik vs. vs.

ersandeniz
16-10-2015, 13:49
Devrim olsun, reklam slogani tek yol Devrim olsun, reklamda cb ile bb birlikte tek yol devrim diye bagirsin yumruklar da havaya.. Super olur:))

KingoAtmo
16-10-2015, 13:52
Seçim yaklaştıkça üretken oluyoruz

alperkirman
16-10-2015, 14:10
SAAB'dan yerli otomobil açıklaması
İsveç'in Trollhättan kentinde SAAB'ın CEO'su Mattias Bergman Türkiye ile ortak yürüttükleri yerli otomobil projesi hakkında bilgi verdi.

Birkaç gün önce görücüye çıkan yerli otomobiller Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK tarafından basına tanıtılmıştı. Otomobilin kamuflajlı görüntüsü ve üretilen 3 prototip basına lanse edildikten sonra Işık 2020 yılında otomobili piyasaya süreceklerini açıklamıştı.

Bugün ise Mattias Bergman İsveç'te Türkiye ile ortaklıklarının ayrıntılarını basın ile paylaştı. Geliştirme çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Bergman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz gibi, Türk hükümetiyle bir anlaşma imzaladık. Türk araştırma kurumu TUBITAK ile Türkiye'nin gururu olacak yerli otomobil projesinde birlikte çalışıyoruz. Türkiye için kendi yerli arabasını üretmek bir gurur kaynağı. Uluslararası pazarda bu anlamda üretilip pazarlanan bir Türk otomobili bulunmuyor.
Türkiye Avrupa ile Ortadoğu arasında önemli bir pozisyona sahip. Ülkenin araba ihrac etmeye başlaması, ekonomik gelişmesine de katkı sağlayacak. Uzun süredir görüşmelerimiz sürüyordu. Fakat 28 Mayıs'ta bir anlaşma imzaladık. Şirketimiz bir kaç alanda faaliyet gösteriyor bunlardan bir tanesi, dizayn. Bizim mühendislik ekibimiz ve TUBITAK aracın dizaynı konusunda ortak bir çalışma yürütüyor. Ayrıca Türkiye'deki diğer partnerlerimiz de dizaynın geliştirilmesinde bize katkı sağlıyor, bu anlamda çok sıkı çalışıyoruz. Şu an bir kaç tane prototip hazırladık ve dün sayın bakana bunları sunduk. Bu araçlar farklı ağırlıklarda ve görünümde, prototipler. Araçlar bir kaç gün önce de Türkiye'deki ortaklarımız tarafından lanse edildiler. Türk ortaklarımızla üretim haricinde pazarlama ve geliştirme konularında da bilgi paylaşımı yapıyoruz. Bu konudaki Türkiye'deki fabrika sahiplerine, mühendislerine eğitim veriyoruz ve onlarla el ele çalışıyoruz. Bilgiyi, parçaları, üretim sistemini biz sağlıyoruz. Ürün geliştirmesi için kaynakları da paylaşacağız. Kaynak paylaşımımız biraz farklı. Burada sahip olmadığımız imkanlardan bazılarını ise TUBITAK bize sağlıyor. TÜBITAK'ın mühendis gücü ve laboratuvarlarında ortak çalışma yürütüyoruz. Mühendis gücü, fiziki şartlara bizde bilgimizi ve kaynaklarımızı katıyoruz. İsveç Hükümeti, Çin Hükümeti ve şimdi de Türkiye ile ayaktayız ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için aynı vizyonu paylaşıyoruz. "

İsveç merkezli otomobil markası SAAB, 2012 yılında iflas başvurusunda bulunduktan sonra Çinli National Electric Vehicle Sweden'a (NEVS) satılmıştı. Çinli NEVS, İsveçli Saab'ı 2012'de 460 milyon dolara almıştı.
DHA
http://www.ahaber.com.tr/otomobil/2015/10/16/saabdan-yerli-otomobil-aciklamasi

turci
16-10-2015, 14:10
Benim çevremde de var bu tarz insanlar ve AKP'li diyorlar ki,
kardeşim köstek olacağınıza destek olun.
anlamadıkları olay şu, devlet vatandaşın yüzüne baka baka yalan söyledi yerli diye.

çıkıp deseydi en baştan hazırı aldık geliştireceğiz diye,kimsenin itirazı olmazdı eminim.
yoksa ben neden istemeyeyim Türk mühendislerle yerli sermaye ile Türkiye'de üretilip dünyaya pazarlanan bir otomobili?!

dediğim gibi beni sinirlendiren olay bu işte de olduğu gibi herşeye yalan dolan karıştırılması.

yesil
16-10-2015, 14:56
Benim çevremde de var bu tarz insanlar ve AKP'li diyorlar ki,
kardeşim köstek olacağınıza destek olun.
anlamadıkları olay şu, devlet vatandaşın yüzüne baka baka yalan söyledi yerli diye.

çıkıp deseydi en baştan hazırı aldık geliştireceğiz diye,kimsenin itirazı olmazdı eminim.
yoksa ben neden istemeyeyim Türk mühendislerle yerli sermaye ile Türkiye'de üretilip dünyaya pazarlanan bir otomobili?!

dediğim gibi beni sinirlendiren olay bu işte de olduğu gibi herşeye yalan dolan karıştırılması.

öncelikle akp'li olmadığımı belirteyim.

bir aracın geliştirilmesinde yabancı mühendislerin, şirketlerin çalışması o aracın yerli olmadığı anlamına gelmez. nihai ürün türk markasıyla satılacak parçalarının büyük çoğunluğu türkiye'de üretiliyor olacak. daha öncede söyledim yine söyleyeyim. artık bir gerçeğin farkına varın. bilimi, teknolojiyi çok geriden takip eden bir ülkeyiz. eğitim sistemimiz çok kötü düzeyde, teknik eleman dışında arge üretimi yapacak işgücümüz yok denecek kadar az. iran bile bizden daha iyi bu konuda. adamların kendi geliştirdiği uzun menzilli füze sistemi bile var. bir tuşa basarak tek uçak kaldırmadan istanbul'u vurabilecek teknolojiye sahipler. bizse teknolojisini bizimle paylaşarak uzun menzilli füze üretimi yapacak şirket bulmak için ağlıyoruz kaç yıldır. buna rağmen birşeyler yapılmaya çalışılıyor, yabancı bir firmanın desteğini almakta hiç bir sakınca yok. bu işe siyaset karıştırmanın ben buna kızıyorum ona kızıyorum demenin mantığı yok. türkiye şartlarında yerli bir otomobil olacak, bu yalan değil. yalan olan işin çok başında bitmiş bir araç varmış gibi basınla fotoğrafların paylaşılması.

Ekrem_06
16-10-2015, 16:16
İsveç merkezli otomobil markası SAAB, 2012 yılında iflas başvurusunda bulunduktan sonra Çinli National Electric Vehicle Sweden'a (NEVS) satılmıştı. Çinli NEVS, İsveçli Saab'ı 2012'de 460 milyon dolara almıştı.

Ben halen anlayamadım biz şimdi saab markasını mı aldık yoksa sadece 9-3 denilen modeli mi? Şimdiden saab bakmaya başlayalım mı ikinci el :D

turci
16-10-2015, 16:34
@yesil

yukarıda da belirttiğim gibi yapılan işe karşı değilim, vatandaş olarak rahatsız Olduğum noktayı belirttim.

Yigit-Y
16-10-2015, 16:40

Ben halen anlayamadım biz şimdi saab markasını mı aldık yoksa sadece 9-3 denilen modeli mi? Şimdiden saab bakmaya başlayalım mı ikinci el :D

bizimkiler neyi kaça aldı asıl soru bu oldu şimdide :D:D

dirk
16-10-2015, 16:49
Biz zaten 40 yıldır. Araba üretiyoruz. Yerli değil şimdi saab'ı üretince niye yerli oluyor ? Anlamadığım bu benim

AnadoluHonda FORD Otosan Karsan vs vs Biz araba bizim için öcü değil ki ? Ben Saab fikrine sıcak bakmıyorum. Ama yapılırsa destek vermekten başkada şansımız yok. Herşey Vatan İçiN

darkmoon
16-10-2015, 16:59
Yerli araba - Dışı içi cadillac birebir aynı aracı almışlar resimlerden bakdım insan bari bir iç kokpiti falan günceller yeni çağa göre yeniden tasarlar..

Yerli Tank- Altay dediğimiz milli tankımız hyundai rotem firmasının ürettiği K2 black panter tankı üstünde geliştirilen bir tank yani özü K2 tankı..

Yerli Helikopter - Atak dediğimiz milli helikopterde italyan agusta firmasının agusta A129 mangusta helikopteri.

Kısaca milli yerli denmesi bana tuhaf geliyor.. üretilmiş bir araç gereç ne olursa olsun mühendislik üretici bilgisi yapısal kodları kısaca dna sı o aracı gereci sıfırdan tasarlayıp üreten yaratan firmaya aittir.. sen o aracı gereci alıp üstünde geliştirme yapıyorum desende sen hiç bir zaman o aracın dnasına sahip olamassın.. onu yapan firma hakimdir o bilgilere..

yani o araç gerecin zaaflarınıda açıklarınıda çok iyi bilirler iyi yanlarınıda iyi bilirler.. özellikle silah sektöründe o açıkları kesinlikle söylemezlerki gün gelir silahı ona karşı yada o ülkenin müttefiklerine karşı kullanmayasın diye..

sen istediğin kadar üstünde geliştirme yap pek çok şeyini değiştir o araç gerecin dna sı kodu onu esas yapan firmasındaysa sen o araca gerece yerli diyemessin bence..

Ekrem_06
16-10-2015, 17:18
http://racingready.com/wp-content/uploads/2012/04/Such-modification-in-the-pursuit-of-a-fast-SAAB-9-3.jpg

:D :D yakında , çok yakında her sokakta :D

Aero
16-10-2015, 17:31
Arkadaşlar, şu zamana kadar 2 adet 9-3 şu an ise 9-5 sahibi olarak "devlet" bu konuda doğru bir adım attı. Saab Türkiye grubu olarak uluslararası platformda da bu konuyu sıkı şekilde takip ettik. Araçlar ülkemize prototip olarak gelmiş olsa da üretilecek araçlar prototiple ve mevcut 9-3'ler ile görsel olarak benzer olmayacaktır. Şase sabit kalacak. Geri kalan her şeyi Saab mühendislerinin de desteği ve bizim mühendislerimizin fikirleri ile bambaşka bir araç ortaya çıkaracak şekilde yapacaklardır. Saab'ın batmasının sebebi üretim maliyetlerinin aşırı yüksek oluşudur. Çünkü hiç bir şekilde kaliteden ödün verilmemiştir. Türk işçiliğinin kalitesi ve fiyat avantajı, mevcut Saab teknolojisinin yerli imkanlarla daha ekonomik üretilebilmesi bize hem ulusal hemde uluslararası arenada avantaj sağlayacaktır. Saab, benim ve Dünya üzerinde bir çok Saab sahibi için hastalıktır. Vazgeçemiyorsunuz. İsveç gruplarında dahi sevinçle karşılandı. Bir de Saab yedek parçalarının üretimini ülkemizde ki sanayi şirketleri yapmaya başlarsa çok çok iyi bir adım olur. Ülkemiz için her şeyin en iyisi olması dileği ile.

Aero
16-10-2015, 17:32
http://racingready.com/wp-content/uploads/2012/04/Such-modification-in-the-pursuit-of-a-fast-SAAB-9-3.jpg

:D :D yakında , çok yakında her sokakta :D

Çirkin gibi gözükse de 400 beygir civarında bir araç var fotoğrafta :)

Aero
16-10-2015, 17:34
Önce ki Saab 9-3'lerim.

175HP 9-3 Vector

https://www.youtube.com/watch?v=1J3pBEUGdD8

270HP 9-3 Aero (Türkiye'de şu an için bilinen sadece 1 adet var)

https://www.youtube.com/watch?v=f3p5Q4sLFiU

https://www.youtube.com/watch?v=W4gKNLHjwPs

Aero
16-10-2015, 17:36
İzmir Saab buluşmasından bir video.

https://www.youtube.com/watch?v=HiJ4DwAfUJs

Aero
16-10-2015, 17:37
9-3 Convertible içinden benim önce ki 9-3 Aero SW

https://www.youtube.com/watch?v=25hDJNTGQOo

darkmoon
16-10-2015, 17:46
saab ı bizimkiler alsınlar saab adıyla aynen bmw nin mercedesin vw nin diğer markaları aldığı gibi yada gelly nin tata nın v.b .. alsınlar saab adıyla gene saab mühendisleriyle hatta merkezi gerekirse isveçde tutsunlar üretim fabrika burda olsun şahane olur harika olur yerli milliyi geçelim avrupalı türk malı der artık saab bu bile gurur kaynağı.. üstüne dünyadada güzel satış olur çünkü saab ı herkes biliyor asırlık firma amerikada bile satarız..

ama sen gidip saab ı alıp ismini değiştirirsen modelinin ismini değiştirirsen yurtdışında da satamassın türk iç pazarındada elin dara girer.. bunun örnekleride var çinliler bazı avrupa markalarını alıp ismini değiştirip ürettiler ellerinde patladı..

Ekrem_06
16-10-2015, 17:51
Çirkin gibi gözükse de 400 beygir civarında bir araç var fotoğrafta :)

Kesinlikle gücüne hiçbir lafım yok 2005'te ilk gelen cabrioya binmiştim. Gidişi, rüzgar direnci ve kadrandaki turbo göstergesi çok hoşuma gitmişti. Beğenirim ben saabı ama ellere düşerse bu görüntüyle çok karşılaşacağız.

Aero
16-10-2015, 17:57
Kesinlikle gücüne hiçbir lafım yok 2005'te ilk gelen cabrioya binmiştim. Gidişi, rüzgar direnci ve kadrandaki turbo göstergesi çok hoşuma gitmişti. Beğenirim ben saabı ama ellere düşerse bu görüntüyle çok karşılaşacağız.

Ben yine kolay kolay herkesin erişebileceği bir araç olacağını pek tahmin etmiyorum. Yani en azından bir kuş serisine dönmeyecektir. Yani öyle temenni ediyorum :)

doush
16-10-2015, 17:58
En büyük gurur hissettiğim an Las Vegas'ta Temsa markalı otobüsü gördüğüm andır. Umarım bu işin de hayırlısı olur.

Yigit-Y
16-10-2015, 18:27
Saablarınızı satın derim eğer bu proje ye inanıyorsanız derim

Aero
16-10-2015, 18:29
Saablarınızı satın derim eğer bu proje ye inanıyorsanız derim

Bu proje artık kamunun projesidir. Devletindir. Kim gelirse gelsin devam edecektir.

Er34
16-10-2015, 18:34
Biri çıkıp çakma cadillac diyenlerin kendisi çakma demiş. Ben 24 yaşındayım benim çocuğum belki görür yerli otomobili. O da ne kadar yerli olursa artık.

Yigit-Y
16-10-2015, 18:53
Saab kac para verilmis bilgi varmi beyler

turbo&quattro
16-10-2015, 18:59
Saab kac para verilmis bilgi varmi beyler

Muhtemelen x bir ulkenin verebileceginin 8-10 kati fazlasini vermisiktir.

ATLAS38
16-10-2015, 19:10
koniçivalar alana kadar bizimkiler vereymiş 460ı buyuk hata yapılmıs zamanında

yapılan yerlı arac kar eder etmez ama ıssızlıge buyuk bı cozum olur

overblack
16-10-2015, 21:01
o arabanın cadillac olduğunu hatta yürüyen aracın saab olduğunu ilk gördüğüm de anladım,

valla çok zekice...

Yigit-Y
16-10-2015, 21:23
valla çok zekice...

Bende çok zekice demiştim.

Bu zeki arkadaşı bence tübitak bünyesine katmali

Yigit-Y
16-10-2015, 21:35
Bis 126 adında ostim yapimli bir proje var

O abiyi bakan yapın bu ülkeye elektikli herşeyi yapar

Saab da gerek yok :)

free-hifi
16-10-2015, 21:49
Yigit bende ilk defa gordum tesadufen facede begenmis arkadasim . Proje resimleri facede helal olsun sadece.
https://vimeo.com/142315379

Yigit-Y
16-10-2015, 21:51
Turkiyenin yetiştirdiği en guzel adamlardan birisi o

Bunu bakan yapsınlar

1 milyar dolar versinler bi de :)

Neler yapar bilmiyorum valla :)

free-hifi
16-10-2015, 21:56
Bu tip adamlarin yok edilme potansiyeli cok koca motor gitti 25 kg motor koydu 3 veya 5 liralik elektrik ile kac km yol yapti bazilarinin cani yanar benzin 50 kurusa felan duser

yesil
17-10-2015, 00:33
bu bis projesinde inanılmaz olan ne var, motoru bataryaları kendimi yapmış bu abimiz. bu şekilde proje çok yoksa vosvoslara filan yapan. hatta standart aracı elektrikliye çeviren ufak tefek atolyelerde kuruldu bir ara ama daha sonra devlet yasakladı, şu anda benzinli araç elektriliye çevirilip trafikte kullanılamıyor.

ersandeniz
17-10-2015, 00:42
Adam kafa yormus, once su saabin arabasini satinalalim, sonra bir ara kendi arabamizi da yapariz insallah dememis, koca devletin saab sasesine yapcam diye ovunsugu seyi bis e yapmis iste..

Lee-on!
17-10-2015, 00:50
Sen hallaç pamuğuna dönen eğitim sistemini bi düzene sokabildin mi ki yerli mühendislerinle yerli otomobil üreteceksin? Eğitim felç, sınav sistemi felç, ülkede üretim otomasyon ihracat adına bu yönde atılan temeli sağlam hiçbir şey yok. Bir otomobil üretmek için öncesinde onyıllarca geriye dayanan bilgi birikimi teknolojik altyapı arge ve otomasyon sistemi lazım... Hangi birisi var da üretime geçeceksin? Ancak donör monör ayağına milletin vergilerini saçarsın sağa sola... Harbiden yetim hakkı şu yaptıkları iş... Önce senin temelin sağlam olacak... Eğitimin yerlerde, dünya standartlarında elle gösterilebilecek hiçbirşeyin yok ama atla gidiyorsun lavaboya...

Önce eğitimin önünü aç, kaliteli kalifiye eleman yetiştir... Bu adamlar dünya bakış açısına sahip olsun, tecrübe kazansın... Bunları destekle ödenek ver... Ondan sonra konuşursun otomobil vs... Kimseye aşağılamak için söylemek istemiyorum ama "Milletvekillerinin" ilkokul mezunu olduğu bi ülkeden bahsediyoruz bırakın Allahınızı severseniz...

yesil
17-10-2015, 01:23
Adam kafa yormus, once su saabin arabasini satinalalim, sonra bir ara kendi arabamizi da yapariz insallah dememis, koca devletin saab sasesine yapcam diye ovunsugu seyi bis e yapmis iste..

seri üretimede geçecekmiymiş. emek tabi ki var ona bir şey demiyorumda ilk defa olan bir şey değil, kıyaslanacak bir olay değil. uğraşan, araştıran, becerikli bir adamın yaptığı çok güzel bir çalışma.

bende niye her saçmalayana mesaj atıyosam ne saçmalıyosanız saçmalayın arkadaş. saçmalıklarınızı düzeltmeyi kendime zevk edindim nedense.

Yigit-Y
17-10-2015, 07:31
Dönüşüm yapsak yerli otomobilden daha başarılı olacağı kesin.

Başarı emisyonu sifirlamak tasarufun kralini yapmak daha ne yapacak bu adam.

DMA lar var bi de ona da bakın bu ülkede yanlış adamlara yanlış paralar verip yanlış iş yapar hale gelmesi normal karşılanıyor 1 milyar dolar bu ise para ayirmak nedir ya

Seri üretim için adam bir model degisikligine sadece 1,2 milyar dolar sadece yatirim yapiyor koç grubunun doblo egea sina haberlerine bakin sadece bir modelin upgrade olayina bu paralar harcaniyorki bizim daha ar ge yapmamiz lazim.

Ben devlet olsam elektrikli dönüşümü için devrede olurum.

Akü gelistirme panel gelistirme sarj istasyon gelistirme icin para harcarim.

Cok zor da değil ama yakittan gelecek vergi kaybolacak onu istemez bu devlet :)

Mpower
17-10-2015, 08:06
Her seçimden önce ilk yerli ilk milli cartımızı yapıyoruz curtumuzu yapıyoruz diye çıkıyorlar halbuki kendileri bile yerli değiller.Google a yazdım ilk yerli diye uçak gemisi yapıyormuşuz yolcu uçağı yapıyormuşuz savaş uçağı yapıyormuşuz hepside tamamen yerli imkanlarla gel görelim ki boğaza köprüyü bile yabancılara yaptırıyoruz :)

Yigit-Y
17-10-2015, 10:59
Her seçimden önce ilk yerli ilk milli cartımızı yapıyoruz curtumuzu yapıyoruz diye çıkıyorlar halbuki kendileri bile yerli değiller.Google a yazdım ilk yerli diye uçak gemisi yapıyormuşuz yolcu uçağı yapıyormuşuz savaş uçağı yapıyormuşuz hepside tamamen yerli imkanlarla gel görelim ki boğaza köprüyü bile yabancılara yaptırıyoruz :)

TOKİNİN g*tü yememiş diyolar :D:D

drivertech
17-10-2015, 12:37
Yeni bir "tamamı Türk tasarımı" elektrikli bir araba daha tanıtıldı. Hacettepe Üniversitesi‘nin ürettiği EVT S1 adlı elektrikli araç tamamıyla yerli yapım. EVT S1 90km/s sabit hız ile 100km mesafede sadece 10 kw/saat enerji tüketiyor. EVT S1 kilometre başına 4 kuruş enerji harcıyor. Hacettepe Üniversitesi’nin 3 yıllık çalışması olan EVT S1’in maksimum batarya kapasitesi ise 35 kW/saat. Batarya 10 saat kullanım imkanı sunarken hızlı şarj ile 30 dakika da doldurulabiliyor. EVT S1 1050 kg ağırlığında ve 141 beygir motor gücüne sahip. EVT S1, 90km/s sabit hızla 300km mesafe kat edebiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=d05Ld68B5Y8

Mpower
17-10-2015, 12:47
TOKİNİN g*tü yememiş diyolar :D:D

Toki daha apartman yapmayı beceremiyor abi :D

kelalper
18-10-2015, 12:51
evt yi 150 bin liraya satabiliriz demiş üretici araba güzel veriler güzel sonuçlar güzel ama fiyat hayal ürünü.

kelalper
18-10-2015, 13:03
Elektrikli şarj istasyonları için akaryakıt firmalarına mail attık biz kuralım siz işletin diye. İngiltereden ithal ettiğimiz tekne malzemeleri satan firma bu tip istasyonlara malzeme sağlıyor. Aldığımız yanıtı söylemiim ama kısaca şunu söyliim. Akaryakıt istasyonu başına proje işletme ücreti saçma sapan astronomik bir ücretmiş. Piyasada da o kadar araba olmadığı için ve devlet teşvik etmediği için girmiolar.

BaDCaT
21-10-2015, 09:01
Beyler :((

http://www.hurriyet.com.tr/40-milyon-euroluk-yerli-oto-prototipleri-isvecten-boyle-gelmis-40003793

dkaya87
21-10-2015, 09:06
yerli otomobili de ithal etmişiz yani :)

BaDCaT
21-10-2015, 09:08
yerli otomobili de ithal etmişiz yani :)

RÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖ yapanlar vardı köstek oluyorsunuz diye. Hatta ekranlarda vatan haini bunlar diyende vardı.

Sonuç ortada...

İsveçten TIR'a yükleyip getiren şöför çekmiş herşeyi facebook URL var.
https://www.facebook.com/okay.okay.1675/posts/403364399868709
https://www.facebook.com/okay.okay.1675/videos/422667621271720/

MONTAJ BUNLAR MONTAJ !

free-hifi
21-10-2015, 09:35
bu şöförü öperler

Berkan
21-10-2015, 09:47
Bahreynden bunlarımı kurcalıyosun melih sen :D

[RaCeR]
21-10-2015, 09:49
bu şöförü öperler

en son göteborg'da görünmüş :D

BaDCaT
21-10-2015, 09:50
Bahreynden bunlarımı kurcalıyosun melih sen :D

Kurcalıcak başka şey olsa bunları kurcalamazdım ama bahreyndeyiz spor gazetesi naparsın :hehe:

kelalper
21-10-2015, 11:29
yaptıkları herşey kolpa yalan dolan. Bu kadar senedir ülke bölünmediyse batmadıysa ne kadar kuvvetli bir ülkeymişiz anlaşılıyor.

darkmoon
21-10-2015, 12:20
ön bls arka saab 9-3 ..

Platform epsilon 98 yılının platformu..

Araçlar 10 sene öncesinin araçları..

Diyadin
21-10-2015, 12:56
Şöför en son ismailin yerinde görülmüş :D

ibozum
21-10-2015, 18:52
Hep sizin gibiler yüzünden ilerlemiyor, sektöre giremiyoruz.. Devrim'de de bu zihniyet vardı.. Hep engellemeler, köstek olmalar.. Ak Pak bakanımız çıktı açıkladı.. Yerli otomobil, biz yaptık oldu diye.. Daha neden kurcalıyorsunuz.. Bla bla bla...

Diye yazan, yazacak ve işe siyaseti karıştırmayın diyen arkadaşlar nasıl açıklama yapacaklar acaba..

wolrath
21-10-2015, 19:07
şoförün ruhuna el-fatihaa...

XSi
21-10-2015, 19:25
sidir şase geliştirmek yerine bu saseyi kullanmak daha mantikli

ama devlet eliyle otomobil markasi oluşturmak için 60-70 sene geç kaldik.

bu saatten sonra buna harcanan para cop olur.

XSi
21-10-2015, 19:26
sifir şase yazacaktim :)

Thracian
21-10-2015, 19:40
Antalyada 6-7 arkadaş ortaklaşa 0 km Fiat Linea 1.2 Benzinli satın alıp, motor, şanzıman, fren gibi bir sürü parçayı söküp yerine pil ve elektrikli motor koyup çalıştırdılar. Arac fiyatı hariç 50.000 tl nin üzeride masraf yapıldı. İşte ben buna PROTOTİP derim. Araca bakmak isteyen olursa Link burada http://forum.donanimhaber.com/m_75242831/tm.htm

40.000.000 Avro ya çalışmayan 6 tane araba almak devletten çalmaktan başka bi şey değil. İçten yanmalı motorlar dünyasına yeni marka yaratmak artık imkansız ve gereksiz. Ama ülkemizin Elektrikli motorlar piyasasına bence hala yeri var. Bunun için tabi ki başka bir aracın alt yapısı kullanılabilir. Örneğin; Vergisiz Ford Transit Connect alınıp (motor, şanzuman gibi parçalar olmadan) elektrik sistemi ve pil döşenip. Farklı bir isim altında piyasaya sunulabilir.

atituti
21-10-2015, 21:47
anlamadıgım birşey var , arkası saab ön taraf cadillac bu resimlerde gözüken , ilk cıkan haberlerdeki üç arabalanında arkası boyle degildi bir bit yenigi var bu işte

mustafa_a
21-10-2015, 21:58
Antalyada 6-7 arkadaş ortaklaşa 0 km Fiat Linea 1.2 Benzinli satın alıp, motor, şanzıman, fren gibi bir sürü parçayı söküp yerine pil ve elektrikli motor koyup çalıştırdılar. Arac fiyatı hariç 50.000 tl nin üzeride masraf yapıldı. İşte ben buna PROTOTİP derim. Araca bakmak isteyen olursa Link burada http://forum.donanimhaber.com/m_75242831/tm.htm

40.000.000 Avro ya çalışmayan 6 tane araba almak devletten çalmaktan başka bi şey değil. İçten yanmalı motorlar dünyasına yeni marka yaratmak artık imkansız ve gereksiz. Ama ülkemizin Elektrikli motorlar piyasasına bence hala yeri var. Bunun için tabi ki başka bir aracın alt yapısı kullanılabilir. Örneğin; Vergisiz Ford Transit Connect alınıp (motor, şanzuman gibi parçalar olmadan) elektrik sistemi ve pil döşenip. Farklı bir isim altında piyasaya sunulabilir.

O paraya zaten 6 araç değil o araçların alt yapısı alınmış. Patent denilen birşey var. Adamlardan teknoloji satın alınmış yani. Connect te alsan buna benzer bir ödeme yapman lazım

Yigit-Y
21-10-2015, 22:36
Keske o parayi cerrahpasa tip fakultesini yikip yapsalardi.

Hastane dökülüyor bu kodugumun hukumeti elini sürmüyor

Thracian
22-10-2015, 00:40
O paraya zaten 6 araç değil o araçların alt yapısı alınmış. Patent denilen birşey var. Adamlardan teknoloji satın alınmış yani. Connect te alsan buna benzer bir ödeme yapman lazım

Alt yapı? fabrika nerede ? işçiler nerede? pazar nerede ? Dünyaya matrix 2 de ki arabayı mı satacagız. Cadillac ı mı ? Saab ı mı ?

Bu olay tamamen seçim öncesi Yerli uçak, Yerli otomobil havasıyla alınan bi seçim yatırımıydı.

Bu gün nükleere 22 milyar dolar ödeyecegiz, Sonrasında 25 milyar dolara çıktı. Ama japonya 19 milyar dolara sattık diyor. 6 milyar dolar nerede ?

22 milyar dolara, Google aynı nükleer enerji kapasitesinde güneş enerjisi santrali kurdu, faaliyete aldı. Biz daha uranyuma para, işletmeye para, atığa para ödeyecegiz.

Bir fiat bis projesi var facebookta. Akşam 6-7 saat şarj olup, 80 km yol yapabiliyor. Harcanan gücün bedeli 2,5 tl.
Artık yurtdışından petrol yada doğalgaz almadan enerji üretmeliyiz.

mustafa_a
22-10-2015, 07:19
Alt yapı? fabrika nerede ? işçiler nerede? pazar nerede ? Dünyaya matrix 2 de ki arabayı mı satacagız. Cadillac ı mı ? Saab ı mı ?

Bu olay tamamen seçim öncesi Yerli uçak, Yerli otomobil havasıyla alınan bi seçim yatırımıydı.

Bu gün nükleere 22 milyar dolar ödeyecegiz, Sonrasında 25 milyar dolara çıktı. Ama japonya 19 milyar dolara sattık diyor. 6 milyar dolar nerede ?

22 milyar dolara, Google aynı nükleer enerji kapasitesinde güneş enerjisi santrali kurdu, faaliyete aldı. Biz daha uranyuma para, işletmeye para, atığa para ödeyecegiz.

Bir fiat bis projesi var facebookta. Akşam 6-7 saat şarj olup, 80 km yol yapabiliyor. Harcanan gücün bedeli 2,5 tl.
Artık yurtdışından petrol yada doğalgaz almadan enerji üretmeliyiz.

Devlet zaten fabrikayı kuracak yatırımcı arıyor burda bir sorun yok. Kim 22 milyar dolara santral kurmuş bilmiyorum ama hiçbir güneş enerji santralinin gücü elektrik üretiminde nükleer santralin yanına bile bile yaklaşamaz.

Mert-
22-10-2015, 09:17
Devlet zaten fabrikayı kuracak yatırımcı arıyor burda bir sorun yok. Kim 22 milyar dolara santral kurmuş bilmiyorum ama hiçbir güneş enerji santralinin gücü elektrik üretiminde nükleer santralin yanına bile bile yaklaşamaz.

Seçim yatırımı konusuna bende katılıyorum.

Ayrıca başında bir terör belası bulunan 3. dünya ülkesi bir ülke için çok fazla riski bulunan bir iş bence.

Elektrik üretiminde getirisi az olur, yatırımı pahalı olur ama bence güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılabilen tesisler düşünülmeli. Özellikle Almanya bu işe çok önem veriyor ki adamların kaç katı daha fazla güneş alıyoruz. Coğrafi konumumuz bu işe çok uygun.

Maxi
22-10-2015, 15:51
offf koptum buna :D
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12079531_1060349700642129_3214672262320475662_n.jp g?oh=d2004be6303d37c571fbf5940ec98f95&oe=56C85AB6

Orhan
22-10-2015, 16:19
Yani şu yerli araba işini şaşmazda 3-4 garj bi araya gelse 2 ayda test aracı yapacak hale getirir.
Bu kadar para yatırmaya ne gerek vardı anlamadım.
Artı gereksiz rezillik

ghibli06
22-10-2015, 21:20

arabayı yatırımcı yapacaksa prototipi neden devlet yaptırıyor? siz bu işi sipariş üzerine üretim yapan çinli oyuncak fabrikası sanıyorsunuz sanırım...

ghibli06
22-10-2015, 22:14
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/10/22/yerli-otomobile-siparis-yagiyor

sadece şu haber bile, bu prototiplerin amacını çok iyi anlatıyor, tabii ki anlayana ;)

Thracian
22-10-2015, 22:44
Yanlış anlattım sanırım. Netleştireyim. Google 2,2 milyar yatırımla. 392mw kapasiteli tesis yaptırdı.Yüzbinlerce ayna güneş ışığını bi noktada toplayıp, suyu ısıtıp türbünlerden geçirip elektrik üretiyor. Bu arada ısınan su gece boyunca üretime devam ediyor.

Üretim maliyeti olarak: 25milyar dolara 4.800mw nükleer enerji tesisi kuruluyor. fiyat olarak ele alırsak 11 kat fark var arada. 2.2*11kat= 24,2milyar dolar. üretilen enerji olarak baktığımızda 392*11 = 4.312mw.

Özetleyecek olursak: Ülkemize yapılan nükleer santral kurulum bedeline 11 adet bu büyüklükte güneş santrali yapılabilir. Aynı kapasite için ise 1 tane fazla dan yapmak lazım. Aradaki fark %8.

Diğer konu işletim maliyeti olarak: elimde güneş santralinin planı yok ama nüklerin 15 yıllık işletim maliyeti 50 milyar dolar seviyesinde.

Başka bir diğer konu: Akkuyunun bulunduğu arazi, bedelsiz rus şirketine verildi. Akkuyu Elektrik Üretim Tesisinin sahibi rus şirketleridir. Türk sahibi yok. Yarın satın almak istesek bile %51 rus olmak zorunda. Yıllık gerekli uranyum rusyadan gelmek zorunda.

http://nukleersiz.blogspot.com.tr
http://www.akkunpp.com/mersin-turkiyenin-enerjisine-enerji-katacak

Yerli Otomobil Konusuna dönecek olursakta,

Otomobil yapmak çok zor bi şey değil. Zaten binlerce parçayı yüzlerce tedarikçiden toplayıp. Bi montaj hattında birleştiriyorsun. Çok çok kötü bi fiat albea, ford connect kaliesinde olur. Daha ne olsun. Kimse S klas beklemiyor zaten.

En önemli konu; Bu araca konulacak markanın hangi ülkeyi çağrıştıracagı. wv, bmw, mercedes dedin mi ? ne geliyor aklına Almanya. Citroen, pug, Fransa, Aston Martin, Range Rover, Jaguar, İngiliz. Ford Cadillac Amerikan. Hyundai, Kia, Kore. Honda, Toyata Japon değil mi ? Üretim bantının hangi ülkede olduğu sadece detay.

Atmosferik araç piyasasına girmek artık çok gereksiz. Artık ilerisi alternatif enerjili araçlar. Özellikle ülkemizin içinde Polis, Jandarma, Maliye, Taksilerin bile elektrikliye dönüşmesi, ve bu elektriği kendimiz üretmesi bile ne kadar büyük bir para kazandırırı.

STHL
22-10-2015, 23:45
patent alt yapı alındı.. güya geliştiriliyor hadi geliştirildi diyelim . üretim için fabrika vs kuruldu ondan sonra aha babayiğit bulduk diye üstüne bide teşvikle bi yandaş a peşkeş çekerlerse yine sevinemeyecez kısmen yerli aracımız var diye. hatta daha çok içime oturur. elektirikli veya yakıtlı yerli marka olur olabilrr ama kimin olacak bu çok daha önemli. bu ülke işte bu hale geldi . babayiğt reza olsa veya gemileri cebimizden yürüten bilal oğlan olsa. çok mu milli olacak içinize sinecek mi ?

bence kesinlikle elektirikli olmalı ve sedan, binek, aile tipi değil başlangıç olarak twizy bmw i3 gibi küçük tipte tamamen kendimizin tasarlayacağı platformu ile olabildiği kadar yerli üretim olmalı.ve tamamen devlet projesi olmalı ki zararına bile olsa gelişmeye devam edebilsin. aldğımız araba nın parası hangi babayiğitin cebine girecek düşünmeyelim.

mustafa_a
23-10-2015, 07:44
Yanlış anlattım sanırım. Netleştireyim. Google 2,2 milyar yatırımla. 392mw kapasiteli tesis yaptırdı.Yüzbinlerce ayna güneş ışığını bi noktada toplayıp, suyu ısıtıp türbünlerden geçirip elektrik üretiyor. Bu arada ısınan su gece boyunca üretime devam ediyor.

Üretim maliyeti olarak: 25milyar dolara 4.800mw nükleer enerji tesisi kuruluyor. fiyat olarak ele alırsak 11 kat fark var arada. 2.2*11kat= 24,2milyar dolar. üretilen enerji olarak baktığımızda 392*11 = 4.312mw.

Özetleyecek olursak: Ülkemize yapılan nükleer santral kurulum bedeline 11 adet bu büyüklükte güneş santrali yapılabilir. Aynı kapasite için ise 1 tane fazla dan yapmak lazım. Aradaki fark %8.

Diğer konu işletim maliyeti olarak: elimde güneş santralinin planı yok ama nüklerin 15 yıllık işletim maliyeti 50 milyar dolar seviyesinde.

Başka bir diğer konu: Akkuyunun bulunduğu arazi, bedelsiz rus şirketine verildi. Akkuyu Elektrik Üretim Tesisinin sahibi rus şirketleridir. Türk sahibi yok. Yarın satın almak istesek bile %51 rus olmak zorunda. Yıllık gerekli uranyum rusyadan gelmek zorunda.

http://nukleersiz.blogspot.com.tr
http://www.akkunpp.com/mersin-turkiyenin-enerjisine-enerji-katacak

Yerli Otomobil Konusuna dönecek olursakta,

Otomobil yapmak çok zor bi şey değil. Zaten binlerce parçayı yüzlerce tedarikçiden toplayıp. Bi montaj hattında birleştiriyorsun. Çok çok kötü bi fiat albea, ford connect kaliesinde olur. Daha ne olsun. Kimse S klas beklemiyor zaten.

En önemli konu; Bu araca konulacak markanın hangi ülkeyi çağrıştıracagı. wv, bmw, mercedes dedin mi ? ne geliyor aklına Almanya. Citroen, pug, Fransa, Aston Martin, Range Rover, Jaguar, İngiliz. Ford Cadillac Amerikan. Hyundai, Kia, Kore. Honda, Toyata Japon değil mi ? Üretim bantının hangi ülkede olduğu sadece detay.

Atmosferik araç piyasasına girmek artık çok gereksiz. Artık ilerisi alternatif enerjili araçlar. Özellikle ülkemizin içinde Polis, Jandarma, Maliye, Taksilerin bile elektrikliye dönüşmesi, ve bu elektriği kendimiz üretmesi bile ne kadar büyük bir para kazandırırı.

Çok güzel söylüyorsun ancak o tesisin kurulduğu düz alana ve olduğu bölgenin sürekli güneşli olmasına bakarsan aynı verimi bizim ülkede alabilirmisin o tartışılır. Zaten yapılan hesaplarda nekadar yeşil enerjiye yönelsende ilerde bu ülke için şart nükleer enerji. Biz yapamadığımıza göre başka bir ülkenin yapması gayet doğal. Bir amerikan askeri ruslar araba üretemezken nükleer deniz altı üretiyordu diye anlatıyordu bir belgeselde. Sonra Lada markası doğdu, işte enteresan kısım tam burda, adamlar 66 da Fiat ile teknoloji ve lisans anlaşması yapıp üretime başlıyorlar