Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavsiye/Recete/Genel Sohbet bölümü
Alakalı alakasız her konunun altında, benim mor arabam var hangi cilayı kullanmalıyım.
Benim arabamda çizik var, reçete nedir? Çok param var herşeyden üç tane almak istiyorum ama hangi üç tanesini almak istiyorum diye cevaplar/öneriler geliyor.
Artık oralara yazmıyoruz buraya yazıyoruz, başka tarafa yazılanları temizleyeceğiz, acaip bilgi kirliliği oldu, tanıtım konularının altına bile NXT i kafama sürsem saç çıkarmı gibi sorular geliyor.
burdan devam
ılk ben sorayım ozaman haftaya sonax a boya koruma yaptıracagım. aracım sıyah tozdan kurtulmanın ılacı yok. koruma 6 aylık bende hydrax var http://www.sanalpazar.com/Hydrax-Nano-Sealant__isp9193726
korumanın uzerıne bundan sursem sıkıntı olurmu ? olmuyorsa korumayı uzatıcagını dusunuyorum.bırde kuş pıslıklerının boyayı yakmaması ıcın ne yapılabılır. gordugumde sılıyorum belkı bır gun gecmıs oluyor tabı sonucta hep arabanın basında degılız.sılıyorum bazen ız kalıyor. umarım o ız olan yerler cıkar koruma yapılırken...kuşlar mal duşmanı arkadaş
Bu ürün başlı başına bir koruma sağlıyor, bence onun yerine koruma destekleyici bir şampuan - mesela gyeon un bathe olanı yada crystal concept wash and clean yada btx in benzer ürünü var.
yada dırek sprey bir ürün alabilirsin gyeon wetcoat gibi, aquartz reload gibi, meg quickwax gibi..
Dandik migros isi kurulama havlusundan kaliteli bir kurulama havlusuna gecmek isiyorum cunku su emiciligi bitti bunun resmen. Cg mammoth dusunuyorum ama diger markalardan daha iyi olani var midir sonucta uzun sure kullaniyoruz ve cidden onemli bir eleman.
Dandik migros isi kurulama havlusundan kaliteli bir kurulama havlusuna gecmek isiyorum cunku su emiciligi bitti bunun resmen. Cg mammoth dusunuyorum ama diger markalardan daha iyi olani var midir sonucta uzun sure kullaniyoruz ve cidden onemli bir eleman.
Eren Adam's Great White Microfiber Drying Towel önerebilirim.Aldım memnunum.Siteye ürünler yüklenmediği için yurtdışı linki veriyorum.
http://adamspolishes.com/shop/accessories/microfiber-towels/adam-s-great-white-microfiber-drying-towel.html
AliDogukan
12-07-2015, 01:31
Sonaxın cilalı şampuanını aldım ilk defa kullandım geçen gün.Kova çok az köpürdü acaba ben su/şampuan oranını kötü mü ayarladım yoksa malzemenin özelliği mi az köpürmesi ?
Bu ürün başlı başına bir koruma sağlıyor, bence onun yerine koruma destekleyici bir şampuan - mesela gyeon un bathe olanı yada crystal concept wash and clean yada btx in benzer ürünü var.
yada dırek sprey bir ürün alabilirsin gyeon wetcoat gibi, aquartz reload gibi, meg quickwax gibi..
Abi bende koruma ustune koruma yapsin istiyorum.bu urun bende zaten oldugu icin baska para vermek istemiyorum acikcasi.bu baya bereketli yikamalardan sonra fis fis yapip siliyorum pamuksu oluyor aracin yuzeyi uygulamasi kolay diye almistim.sampuan olarak kendim yikarsam meg in sari sampuani var bide duzgun yerlerde yikatiyorum araci.benzincilerde degil.
Eren Adam's Great White Microfiber Drying Towel önerebilirim.Aldım memnunum.Siteye ürünler yüklenmediği için yurtdışı linki veriyorum.
http://adamspolishes.com/shop/accessories/microfiber-towels/adam-s-great-white-microfiber-drying-towel.html
Cem abi sen bu urunu turkiyeden mi aldin detailboxtan ? Yoksa arkadasim abdde suan belki ondan rica edebilirim ufak bir ceyiz icin adamspishesden.
turbo&quattro
12-07-2015, 02:30
Aracim beyaz ve kilcal ciziklerim var. Hem parlaklik hemde cizikleri gidermek icin hangi urunu nasil kullanmaliyim?
Not > Zaman, garaj ve urun almak icin maddi sikinti yok.
ferhatcam
12-07-2015, 02:54
Aracim beyaz ve kilcal ciziklerim var. Hem parlaklik hemde cizikleri gidermek icin hangi urunu nasil kullanmaliyim?
takipteyim
Korollacı
12-07-2015, 04:56
merhaba arkadaslar aracımı sureklı parlak kalması ıcın yıkama sonrası hem boyayı koruyan hemde parlatan bır cıle onerınız var mı?
bırde aracı yıkadıktan sonra sılmek ıcın soyle guzel su emen kalıtelı bır bez arıyorum. ınternetten alıs verıs yapamıyorum k.k yok. ama anadolu yakasındı dukkan vs. olursa gıder alırım.
onursumer
12-07-2015, 08:37
On kaputa kus sicmis , ustune gunesin altinda bir guzel kavrulmus gecen gun farkettim , temizledim altini yakmis nenyapabilirim ?
i-vtec07
12-07-2015, 09:19
merhaba arkadaslar aracımı sureklı parlak kalması ıcın yıkama sonrası hem boyayı koruyan hemde parlatan bır cıle onerınız var mı?
bırde aracı yıkadıktan sonra sılmek ıcın soyle guzel su emen kalıtelı bır bez arıyorum. ınternetten alıs verıs yapamıyorum k.k yok. ama anadolu yakasındı dukkan vs. olursa gıder alırım.
fusso önerebilrim . yada nano hızlı cila ürünleride iyi olabilir c2v3 ,hdrax gibi. biraz araştırın hangisi mantığınıza daha fazla yatarsa onu alırsınız :) istanbulda erdem boya var hangi yakada bilgim yok .
On kaputa kus sicmis , ustune gunesin altinda bir guzel kavrulmus gecen gun farkettim , temizledim altini yakmis nenyapabilirim ?
abi önce polisaj denemelisin olmassa ki boyayı yaktıysa olmaz , zımpara+polisaj yapılmalı .
AliDogukan
12-07-2015, 11:59
Su silme bezi olarak Meguiars Water Magnet diyorum mükemmel
Kurulama bezi water magnet cok başarılı sayılmaz. Cok guzel cam siler sadece. Detail box Görkem arkadaşımız istekleri karşılamaya Yönelik yeni malzemeler getirdi. Bu hafta Satışa çıkar sanırım.
Cila uygulamak icin vakit yoksa eğer şampuan olarak Gyeon bathe+ ve arkasına wetcoat ile yıkamadan sonra Parlaklık inanılmaz guzel oluyor. Tavsiye ederim
AliDogukan
12-07-2015, 12:28
Doğrudur siz daha iyi bilirsiniz Water Magnet kaportada ve camda benim beklentilerimi tam anlamıyla karşıladı diyeyim öyleyse
Über diye mavi büyük bir bez vardı , ben hala kullanıyorum. Çok yumuşak büyük asla çizmiyor. Bulabilirsen al dolar 1.6 iken 40 TL idi. Fİyatına göre çok iyi ERdem boya satıyordu eskiden..
Sonaxın cilalı şampuanını aldım ilk defa kullandım geçen gün.Kova çok az köpürdü acaba ben su/şampuan oranını kötü mü ayarladım yoksa malzemenin özelliği mi az köpürmesi ?
Köpürtmek için önce şampuanı koyup sonra üstüne tazzikli su tutman lazım,bazı abiler bırak köpürmesin diyip dolu kovaya atıp karıştırıyor...
Hemen hemen her pasta iş yapıyor, önemli olan çok agresif ile başlamamak. Tabiki çizik gizleyenler de amaca aykırı.
İLk deneme yapılacaksa sample minik ürünlerden almak da fayda var. Chemical guysun sample setleri var 33 34 35 diye gidiyor. Acaip tavsiye ederim, kullandığım ürünler.
YOk ben tam şişe alacağım derseniz Scholl concepts bulabilirseniz alabilirsiniz.
über alabilirsin dediğim gibi, erdem boya perpa da ama (anadolu yakası)
önce pasta ile dene dene, olmuyorsa 2500 grid zımpara ile dene. MAkinen yok ise ne pastaya ne de zımparaya bulaşma, çizik kalır
Abi bende koruma ustune koruma yapsin istiyorum.bu urun bende zaten oldugu icin baska para vermek istemiyorum acikcasi.bu baya bereketli yikamalardan sonra fis fis yapip siliyorum pamuksu oluyor aracin yuzeyi uygulamasi kolay diye almistim.sampuan olarak kendim yikarsam meg in sari sampuani var bide duzgun yerlerde yikatiyorum araci.benzincilerde degil.
Genelde cilalalar üst üste kullanılmazlar. Kimyasal ürünlerin üzerine standart karnuba cilaları şov için sürenler var, işe yarıyor, teknik olarak kimse bilmiyor.
Sonaxın ürünü ile hydrax bambaşka kimyasal familyadan geliyor olabilirler, küçük bir ihtimal tutunması.
Anca quickdetailer ya da şampuanla devam edebilirsin
ozaman koruma bıtmeye yakın hyraxla devam ederım bende napalım.zaten korumayı cızıkler gıtsın dıye yaptırıyorum baya cızık var aracta.cızıklı araca koruma suruncede hosuma gıtmıyordu
detailbox grkm ile iletişime geçin, elden halledebilirsiniz ortak bi noktada buluşup bence. istekleriniz doğrultusunda yardımcı da olacaktır Görkem size.
Erdem Boya Perpa (Avrupa yakasında)
Uber blue yüzeyde çok rahat kaymıyor, zamk gibi yapışıyor bende başka bir bez bakıyorum ek olarak.
Cam silme bezi olarak Chemical Guys nasıldır kullanan oldu mu?
http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-waffle-mikrofiber-havlu-60x40cm_1769.aspx?CatId=246
EDIT: Köpük yapan şişe arıyorum link verebilicek olan varsa güzel olur
Silence45
12-07-2015, 20:33
Motor temizleme için sanırım daha önce okumuştum Arexons'un bir ürünü tavsiye edilmişti ama tam emin değilim. En mantıklısı hangi ürün acaba?
Aynı şekilde iç torpido temizliği/koruması/parlatması için tüm iç trimler için bir ürün tavsiyesi var mı ? Birde bazı yerlerde mesela torpido biraz çizikler mevcut. Zarar vermeden nasıl halledebilirim?
Beyaz araç için hangi wax ?
Şöyle parlak süt gibi bir beyaz olsun :)
Cila renke gore degisme ki.. fusso nun beyazini al.
parlaklik istiyorsan,waxdan cok polisaj yapmalisin..
onursumer
12-07-2015, 21:43
önce pasta ile dene dene, olmuyorsa 2500 grid zımpara ile dene. MAkinen yok ise ne pastaya ne de zımparaya bulaşma, çizik kalır
Hic anlamamki Avrupa yakasinda yardimci olabilicek biri araniyor :)
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/199118-car-clean-detailing-center.html
Faruk'a git halletsin Onur :)
Cila renke gore degisme ki.. fusso nun beyazini al.
parlaklik istiyorsan,waxdan cok polisaj yapmalisin..
Abi polisajı yapıldı. Bundan daha çok parlar mı onu bilemedim :D
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153488480090742&set=pcb.10153488481015742&type=1&theater
beyler şimdi bilale anlatır gibi anlatmanızı istiyorum :)
bu işten anlamam araç siyah renk bayramda biraz uğraşayım istiyorum. çok fazla abartmadan hangi ürünleri almamı önerirsiniz ? kil alayım mı alacaksam nasıl kullanılır ? kilden sonra ne kullanılır en son ne kullanılır :) 65-75-85 bir sürü numaralı bişeyler vardı :)
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/199118-car-clean-detailing-center.html
Faruk'a git halletsin Onur :)
kodumun kuş boku izleri sıkıntı koyu renkte kabak gibi cıkıyor bide. polisaj pasta cilalayla çok olacak iş degil bir cıtır su zımparası lazım yada direk lokal :)
Atas vinet aldım ama birşeyi sanırım yanlış yaptımki kirlerin bir kısmı geri geldi. Koltukta en iyi uygulama şekli nedir bu ürünü?
pasta yapmıcaksın heralde .o yüzden kil almasanda olur aslında.
güzelce yıka arından en uygun fiyatlı ve en kullanışlı ürün şuanda bu
http://www.detailingdukkani.com/urun/soft99-fusso-coat-12-dark-colour-wax---40gr-bolunmus_2464.aspx
gerçi geç kaldın perşembe kargolar çalışıyor ise bugün sipariş versen anca sende olur.
pasta yapıcaksanda kremalı ve çilekli tavsiye ederim .
pasta yapmam lazım bu işin A B C sini bilmiyorum hangisini hangisinden önce kullanmak gerekir :)
en son kara düzen ÇBS pasta alıp devam edecem :)
Burak E.
14-07-2015, 16:24
mustu abi pasta cila atıcam dersen kil atman daha iyi olur arabada cizik durumuna göre meg 105 -205 olabilir veya s3-s30-s40 kullanabilirsin pasta cila olarak üzerine soft 99 siyaha rac için olan wax atarsan güzel bi parlaklık alırsın tabiki bunu uzun süre götürmek önemli benzincilerdki köpük vb şeyleri kullanmamak gibi :D
not:abi resimleri cekersen daha yardımcı olabilir aslında sana.
Slipshod
14-07-2015, 21:11
beyaz boyanın sararmasını ne alır a dostlar :D kolay bulunabilirlik önemli :)
beyaz boyayı sarartan benzinlikteli köpük mak. de o sararan boya bence koruma ile düzelir pasta + cila prof. yapılmalı :)
Sararma oksidasyon ve kucuk ihtimal cila artigi olabilir.
Bir cok boya temizleyici cila isini gorur, ucuz yollu turtle wax, ag srp meguiars cleaner wax gibi..
Makinen varsa cok ince bir pasta...
Slipshod
14-07-2015, 23:32
http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-cizik-cikarici-pasta-1lt-fg5888-p-OTDGFG5888
turtle wax t5i makineyle uygulatayım diyorum. iş görür sanırım pasta olarak? üzerine http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-korucuyu-sivi-1lt-fg5890-p-OTDGFG5890?productId=otdgfg5890&categoryId=20035736 uygun olur mu peki?
beyaz boyanın sararmasını ne alır a dostlar :D kolay bulunabilirlik önemli :)
Oksidasyon veya belirtilen cila kiri artıklarından oluşan bu tip sorunlar için elle uygulayabileceğiniz dolgu içermeyen ( Cleanser ile pek çok araç üzerinde testini bizzat yaptım ) hafif aşındırıcı, sealant ve carnauba özlü koruma içeren likit ürün şu sıralar çok popüler.
Linkten inceleyebilirsiniz :
http://www.detail-box.com/TRIPPLE-All-in-One-500-ml,PR-156.html
Örnek uygulama :
http://i989.photobucket.com/albums/af18/mehmetcenkdogu/IMG_9117_zps4nonajwa.jpg
hahahah olum 2 yıllık açıköğretimden 11 yılda mezun oldum amk bu ne lan hadron mu çarpıştırıyoruz :)
şimdi önden KİL uyguluyoruz pasta olarakta meg 105-205 cila da soft 99 öyle mi :)
Cam filmini söktürdükten sonra su lekeleri belirginleşti camda, kimi cifleyin, kimi sirkeyle temizleyin yazmış nette, sizin tavsiyeleriniz nedir?
hahahah olum 2 yıllık açıköğretimden 11 yılda mezun oldum amk bu ne lan hadron mu çarpıştırıyoruz :)
şimdi önden KİL uyguluyoruz pasta olarakta meg 105-205 cila da soft 99 öyle mi :)
mustafa, makinen var mi?
elle pasta ile ugrasma.
105 cok lanet bir pastadir cok toz yapar yapisir, baska birsey al
SekoLive
15-07-2015, 09:02
menzernanın pastalarını ben cok beğeniyorm abi onlardan almanı öneririm.
Toz istemiyen için F/P ürünleri 3D de var ancak tek arabalık isteyenler için Menzerna'nın 250ml leri orjinal ambalajlı haliyle mevcut :)
Slipshod
15-07-2015, 11:08
Oksidasyon veya belirtilen cila kiri artıklarından oluşan bu tip sorunlar için elle uygulayabileceğiniz dolgu içermeyen ( Cleanser ile pek çok araç üzerinde testini bizzat yaptım ) hafif aşındırıcı, sealant ve carnauba özlü koruma içeren likit ürün şu sıralar çok popüler.
Linkten inceleyebilirsiniz :
http://www.detail-box.com/TRIPPLE-All-in-One-500-ml,PR-156.html
Örnek uygulama :
http://i989.photobucket.com/albums/af18/mehmetcenkdogu/IMG_9117_zps4nonajwa.jpg
bu pasta cila karışık olanlardan sanırım değil mi? öyle ise iki farklı ürün alıp uğraşmaktansa tek kat bunu geçmek hem daha kolay hem daha ekonomik olur. :) boya sararınca sanki kolay kolay çıkmayacakmış gibi geliyor :)
- bir araca ne kadar yeterli olur bu üründen. 500ml ilandaki yeterli midir?
- makineyle kullanmaya uygun mudur? hangi ped kullanılmalı?
- üzerine ekstra cila atmama gerek var mıdır? yoksa kendi içeriğindeki cila yeterli olur mu?
beyaz arabanın sararmasıyla kırmızı arabanın pembeleşmesi aynı sebeplerden ötürü anladığım kadarıyla. yani pembeleşmeye başlamış kırmızıyı canlandırıyorsa sararan beyazı da düzeltir doğru anlamışımdır umarım :)
edit: araçta fırçayla yıkamaya bağlı dairesel kılcak çiziklerden var.
bu pasta cila karışık olanlardan sanırım değil mi? öyle ise iki farklı ürün alıp uğraşmaktansa tek kat bunu geçmek hem daha kolay hem daha ekonomik olur. :) boya sararınca sanki kolay kolay çıkmayacakmış gibi geliyor :)
- bir araca ne kadar yeterli olur bu üründen. 500ml ilandaki yeterli midir?
- makineyle kullanmaya uygun mudur? hangi ped kullanılmalı?
- üzerine ekstra cila atmama gerek var mıdır? yoksa kendi içeriğindeki cila yeterli olur mu?
beyaz arabanın sararmasıyla kırmızı arabanın pembeleşmesi aynı sebeplerden ötürü anladığım kadarıyla. yani pembeleşmeye başlamış kırmızıyı canlandırıyorsa sararan beyazı da düzeltir doğru anlamışımdır umarım :)
edit: araçta fırçayla yıkamaya bağlı dairesel kılcak çiziklerden var.
Ürün tam tahmin ettiğiniz gibi üçü bir arada :)
500ml ile orta boy bir araçtan 10+ fazla uygulama çıkartır. El ile uygulanacaksa kendi pedinin beyaz yüzünü tavsiye ederim veya bulabileceğiniz sert yüzeydeki sünger ped ile de uygulayabilirsiniz.
Link:
http://www.detail-box.com/DUAL-FOAM-APPLICATOR,PR-528.html
Finisaj pediyle de düşük devirde uygulanabilir hatta kılcal çiziklerde daha da iyi sonuçlar çıkıyor.
Bu uygulama pedleri de ürün fiyatlarına kafa tutucak cinsten
Citrus Power için tekrar teşekkürler Görkem
kanku makine var sen bana doğru dürüst anlayıp kolay bulabileceğim bir pasta ile güzel bir cila adı verde alayım.
Day Walker
15-07-2015, 12:57
kanku makine var sen bana doğru dürüst anlayıp kolay bulabileceğim bir pasta ile güzel bir cila adı verde alayım.
bauhausta var olm git al yap işte ne burda kafa ütülüyosun :hehe:
Burak E.
15-07-2015, 13:54
aynen 105 -205 öyle bi durumu var acayip tozutuyor alternatif olarak s3-s30-s40 kullanılabilir
Toz istemiyen için F/P ürünleri 3D de var ancak tek arabalık isteyenler için Menzerna'nın 250ml leri orjinal ambalajlı haliyle mevcut :)
grkm chemical guys ın hangi şampuanını tavsiye edersinn?
mustafa, 250 ml urunlerden al en en az iki araba cikarirsin. bir de begenmezsen naapcan 1lt pastayi.
bolunmus satanlardan scholl yada menzerna alabilirsin iste. orta kalinlikla basla, benim muhteşem nasil pasta yapilir videomu izle
Atas vinet aldım ama birşeyi sanırım yanlış yaptımki kirlerin bir kısmı geri geldi. Koltukta en iyi uygulama şekli nedir bu ürünü?
Yok mu acaba bilen?
Yok mu acaba bilen?
Islak vakum makinesi var ise tekrar atas vinet sıkıp fırçalayıp makine ile çektirin. Sonra da durulama gibi sadece su sıkın koltuklara ve makine ile çektirin.
Sanırım makinesiz yaptın o yüzden kirler kusma yapmış.
aracın üstündeki tozu boyaya zarar vermeden almak için bir ürün varmıdır ?
quick detailerlar bu isi yaptiklarini iddia ediyorlar..
grkm chemical guys ın hangi şampuanını tavsiye edersinn?
Chemical Guys Mr. Pink harika bir fiyat performans ürünüdür. İster kova ile ister foam lance ile kullanabilirsiniz. Tavsiye ederim.
http://www.detail-box.com/Mr-Pink-473ml,PR-217.html
Chemical Guys Mr. Pink harika bir fiyat performans ürünüdür. İster kova ile ister foam lance ile kullanabilirsiniz. Tavsiye ederim.
http://www.detail-box.com/Mr-Pink-473ml,PR-217.html
son bisey daha isticem o zman hızlı cila olarak hangi kaliteli ürünü tavsiye edersin ?
Bora Ergun
16-07-2015, 02:27
Meguiars Quick Wax basarili. En son denedigim Auto Finesse Finale QD olmasina ragmen QW olarak kullanilabilir tavsiye ederim
QD ler hernekadar tozlu yuzey icin kullanilabilir olsa da siz mumkun oldugunca tozlu araca bez surmeyin cizikler meydana getirecektir
Yüzde yüz cizmez diyemem ama tozu alırken çizme oranının minimum seviyede olduğunu söyleyebilirim.
Scholl Concepts - Crazy Car Mop
http://www.detail-box.com/Crazy-Car-Mop-50cm,PR-339.html
son bisey daha isticem o zman hızlı cila olarak hangi kaliteli ürünü tavsiye edersin ?
Yine Chemical Guys Hybrid V07 oldukça sevilen güzel bir hızlı ciladır.
http://www.detail-box.com/Hybrid-V07-473ml,PR-233.html
Islak vakum makinesi var ise tekrar atas vinet sıkıp fırçalayıp makine ile çektirin. Sonra da durulama gibi sadece su sıkın koltuklara ve makine ile çektirin.
Sanırım makinesiz yaptın o yüzden kirler kusma yapmış.
ben sadece atas sıkıp fırçalayıp çektim. durulama gibi birşey yapmadım sanırım ondan oldu sorun.
i-vtec07
16-07-2015, 14:03
quick detailerlar bu isi yaptiklarini iddia ediyorlar..
abi bi ara bi bezden bahsetmiştin. yapı marketten aldım, çizmiyo diye onun markasını söyleyebilirmisin ? yeşil bi bezmi bu geçen bahouse da görmüştüm o mu acaba ,10 yada 11 di fiyatı . benim bezlerim çiziyo sanırım boyayı . bi bezede 30-40-50-60+ lira para vermek istemiyorum. yada başka bez tavsiyen var mı ? :)
hakan bahsetti ondan, bende bilmiyorum valla almadim
berkayoz
16-07-2015, 18:10
merhabalar elimde chemical guys automizer şişe var aracımı yıkarken bu ürünle şampuan kullanmak istyiorum sonax turuncu denedim fakat köpürmedi f/p olarak uygun köpüren bir şampuan tavsiye edebilirmisiniz http://www.chemicalguysturkiye.com/image/cache/data/cok-fonksiyonlu-guclu-atomizer-pompali-sprey-1-5-lt-140-500x500.jpg
imprezaWRC
16-07-2015, 18:40
Atomizer sprayde şampuanın köpük yapması için düzenleme yoksa istediğin şampuanı kullan sittin sene köpük atmaz. Ben epoca foamer kullanıyorum; aşağı yukarı her şampuan köpürüyor.
Bu ara favorim valet pro snow foam, f/p olarak iyi bir ürün.
berkayoz
16-07-2015, 19:00
Atomizer sprayde şampuanın köpük yapması için düzenleme yoksa istediğin şampuanı kullan sittin sene köpük atmaz. Ben epoca foamer kullanıyorum; aşağı yukarı her şampuan köpürüyor.
Bu ara favorim valet pro snow foam, f/p olarak iyi bir ürün.
cevabınız için teşekkür ederim peki bu düzenlemeyi nasıl yapabilirim şimdi birde epoca'ya para vermiyelim:)
Bora Ergun
16-07-2015, 22:40
Epoca var pompadan kopuk almak istiyorsaniz.
aposport
19-07-2015, 12:18
merhaba,
nanolex c9 seramik kapladık. Kaplamayı korumak, ömrünü uzatmak için ne yapmalıyız? Piyasada ki yıkamalarda kullanılan sıradan fırçasız süngersiz köpüğünden etkilenir mi? Yapan yer 2 yıl, üretici nanolex 5 yıl garanti veriyor ama ülkemiz şartlarında ne kadar gerçekçi?
nanolex c9 diye bir ürün bilmiyorum ben, si3d filan olmasın? Onurcan daha iyi bilir tabi.
5 sene hatta 2 sene bile Türkiye şartlarında oldukça zor gibi geliyor.
Aracım siyah boyası baya bi incelmiş (orjinal boyası olan yerler genellikle) her yıkamadan sonra meg'in hızlı cilasını kullanıyorum yıkamadada sonax xtreme mavi şampuanı kullanıyorum... ama aracımda kılcak cizikler var.. Kılcak çizikleri en aza indirmem için bana ne önerirsiniz? ( Makina ile fazla bastıramıyorum boyanın durumundan dolayı..)
i-vtec07
19-07-2015, 12:33
Aracım siyah boyası baya bi incelmiş (orjinal boyası olan yerler genellikle) her yıkamadan sonra meg'in hızlı cilasını kullanıyorum yıkamadada sonax xtreme mavi şampuanı kullanıyorum... ama aracımda kılcak cizikler var.. Kılcak çizikleri en aza indirmem için bana ne önerirsiniz? ( Makina ile fazla bastıramıyorum boyanın durumundan dolayı..)
srp türü dolgu yapan ürünlerle çizikleri saklayabilirsin. tabi makine ile uygularsanız .
srp türü dolgu yapan ürünlerle çizikleri saklayabilirsin. tabi makine ile uygularsanız .
Dediğim gibi makine ile pek güvenemiyorum boyanın inceliğinden dolayı elle yapabileceğim bi ürün varmı peki?
aposport
19-07-2015, 14:25
nanolex c9 diye bir ürün bilmiyorum ben, si3d filan olmasın? Onurcan daha iyi bilir tabi.
5 sene hatta 2 sene bile Türkiye şartlarında oldukça zor gibi geliyor.
merhaba,
malzeme bu:
Onurcan kayıp bayağıdır. Ona soracaktım ama. Haberiniz var mı nerelerde?
http://www.carwaxonline.com/class/INNOVAEditor/assets/c9a.jpg
i-vtec07
19-07-2015, 14:39
Dediğim gibi makine ile pek güvenemiyorum boyanın inceliğinden dolayı elle yapabileceğim bi ürün varmı peki?
ellede uygulanırda. aşındırıcılığı olmayan üründe elle veya makine ile uygulamanın bi farkı olmaz . ha içim rahat etsin derseniz srp el ilede atılır çizikleri çok saklamaz o zaman . genede siz bildiğiniz gibi yapın boyayı tehlikeye atmayın en iyisi .
ellede uygulanırda. aşındırıcılığı olmayan üründe elle veya makine ile uygulamanın bi farkı olmaz . ha içim rahat etsin derseniz srp el ilede atılır çizikleri çok saklamaz o zaman . genede siz bildiğiniz gibi yapın boyayı tehlikeye atmayın en iyisi .
eyvallah dostum teşekkürler..:)
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/205667-tavsiye-recete-genel-sohbet-bolumu-2.html#post7882984
ekteki posttaki ürün ile iyi oranda elle sonuç elde edilebilir. Aşındırıcı olmayan finisaj pediyle de bir tık üstünü yakalayabilmek mümkün.
Bu ürünün Srp türevi rakiplerinden farklı olarak içerisinde parlatıcı ve artı koruyucu carnauba özleri mevcuttur.
merhaba,
malzeme bu:
Onurcan kayıp bayağıdır. Ona soracaktım ama. Haberiniz var mı nerelerde?
http://www.carwaxonline.com/class/INNOVAEditor/assets/c9a.jpg
Carwax'ın Onurcan ile anlaşması ile bayilerinde uyguladıkları ürün. Nanolex'in 9H diye bir ürünü portföyünde yok, 9h bir sertlik derecesidir bundan yola çıkarak ürüne böyle bir isim verilmiş olabilir fakat patenti yada tescili var mıdır Onurcan daha ayrıntılı açıklayabilir.
Ürünlerin ömürleriyle ilgili test merciği olabilecek bir deney gerçeği tam olarak yansıtmayabilir, 2 uygulama yapılmış aracın saklama koşulları aynı olmayacaktır.
Kimyasal dayanımın hep üst seviyede olması adına mümkün olduğunca X Y Z garajlarda saçma sapan kimyasallarla aracını yıkatmayın , kurulatmayın, cilalatmayın. Tek yapabileceğiniz nano bazlı canlandırıcı QD veya QW tarzı sprey ürünlerle aracınızı ara ara silmeniz ve 3-6 aylık periotlar içinde kil ile yüzeyin üstünden geçmeniz olabilir.
QD ve QW için örnek ürünler :
Gyeon Cure, Gtechniq C2V3, Modesta M1 Shot v.b.
bu ürün çıktığında onurcanı arayıp sormuştum nedir ne değildir diye.
carwaxa özel ambalaj yapıldığını söyledi.
nanolexin piyasaya yeni ürünler sunmayı planladığını bununda onlardan biri olduğunu söyledi.
glasscoatlara alternatif olabilecek bir ürün şimdilik.
yurtdışında kardeşi var ama henüz trde yok.
belkide anlaşmalarına göre tr ye hiç gelmeyecek.
ozan ;)
i-vtec07
20-07-2015, 14:28
daha öncede sordum da net cevap alamadım :) kılcal çizikleri olmayan yüzeyde . hangi nano hızlı cila daha fazla parlaklık verir yada hangisi daha parlaklık odaklıdır diyeyim :)
gtechnıq c2v3 (arkadaşım getircekti bundan yan çizdi :D ) - crystal concept hydrax bu ikisinin den birini alayım diyorum . elimde yeterince ürün olmasına rağmen :)
daha fazla parlaklık istiyorsan açıkcası seçenek çok öncelikle seramik mi yapıcan yoksa süreklimi ilgilenicen derler.
sürekli cilalarım diyorsan carnauba özellikli güzel butik bir wax alman lazım ki en kötü ihtimal 250 tl alt limitin olmalı.
ama ben seramik yapıcam serden c2w3 yada hydrax ikiside qd tarzı ürünler ama ikisinden hagisi dersen hydrax derim .
bunlar gibi sıktım sildim tarzı nano ürün ne önerirsin dersen modesta m1 shot derim .
i-vtec07
20-07-2015, 14:45
daha fazla parlaklık istiyorsan açıkcası seçenek çok öncelikle seramik mi yapıcan yoksa süreklimi ilgilenicen derler.
sürekli cilalarım diyorsan carnauba özellikli güzel butik bir wax alman lazım ki en kötü ihtimal 250 tl alt limitin olmalı.
ama ben seramik yapıcam serden c2w3 yada hydrax ikiside qd tarzı ürünler ama ikisinden hagisi dersen hydrax derim .
bunlar gibi sıktım sildim tarzı nano ürün ne önerirsin dersen modesta m1 shot derim .
modesta bütcemi aşıyo abi açıkcası :) bu ikisinden hydrax diyosun sanırım onu tercih edicem .
modesta bütcemi aşıyo abi açıkcası :) bu ikisinden hydrax diyosun sanırım onu tercih edicem .
dediğim gibi ikiside QD ürün .
destekleyici yani .kimyasal yapıda ve ömür bakımından uzun olması açısından malzeme işlenmiş belirli bir parlaklık dolgunluk ve kayganlık veren sprey malzemeler.
hydrax kullan.
emre.ates
20-07-2015, 15:05
kaputta sacma sapan bir rutuş var sulu zımparave tekrar rutuş pasta cila ile kurtarılabilirmi
https://i.hizliresim.com/oZz8lX.jpg (https://hizliresim.com/oZz8lX)
Erdem K.
20-07-2015, 15:09
seramik kaplamada en iyisi hangisidir? fiyatları hangi aralıkta değişir...
ismi lazım değil bir arkadaş bin küsür tl'lerden bahsederken, Söke'de 700tl'ye yaptıran da gördüm.
seramik kaplama yaptırsak, özel bir bakımı veya yıkama stili kısacası herhangi bir dezavantajı var mı?
ruudvanla detailing saatine hoşgeldiniz.
hazır işyerinde canım sıkılıyorken sorularınızı cevaplıyayım.
kaputta sacma sapan bir rutuş var sulu zımparave tekrar rutuş pasta cila ile kurtarılabilirmi
https://i.hizliresim.com/oZz8lX.jpg (https://hizliresim.com/oZz8lX)
resim görükmüyor :D
seramik kaplamada en iyisi hangisidir? fiyatları hangi aralıkta değişir...
ismi lazım değil bir arkadaş bin küsür tl'lerden bahsederken, Söke'de 700tl'ye yaptıran da gördüm.
seramik kaplama yaptırsak, özel bir bakımı veya yıkama stili kısacası herhangi bir dezavantajı var mı?
seramik kaplama aslında halk dilinde oluşmuş bir kelime .
aslı silisyumdan gelmektedir.
silisyumu firmalar aralarında matrix bağ oluşturacak şekilde kimyasal tepkimelere sokarak silikonsu sürülebilir sıvıyı çıkartırlar.
bu sıvılarda sürüldükten sonra katılaşarak malzemenin içeriğine göre 9h sertliğe kadar ulaşır.
şuan piyasaha 3h sertlikten 9h sertliğe kadar birsüür ürün var.
bazı firma derki bn 9h sertlikte ürün yapıyorum çizillme gecikiyor.
bazısı ise ben 5h sertlikte ürün yapıyorumki bazı sert cizimler yüzey üzerinde yumuşatılsın ve çizik oluşturmasın.
yani şu marka iyidir diyemicem.
her markanın kendine özgü iyi yanları var.
bazısı çok kötü kokuyor.
bazısı sürmesi zahmetli.
bazısı doğru düzgün silinmiyor gbi.
seramik dediğimiz bu glasscoat kaplama öncesinde aracın ciziklerden arınması gerekiyor ki parlaklık güzel görünsün.
eğer çizik alıp ardından temizleyip en ucuz seramik malzemeyi araca uygular iseniz 700tl ye kar bile elde edebilirsiniz bir uygulamacı olarak.
kendi becerim var ben bu işi yaparım derseniz zaten 700 liraya çokta güzel bir set oluşturulabilinir.
yüzeyi hazırlamak için çok uğraşayım.ardından güzelde envayi çeşit malzeme kullanayım.daha sonrasında seramiğini atayım üzerinede ömür arttırıcı 2nci bileşeni süreyim derseniz 700tl sizin malzeme paranıza bile yetmeyecektir.
dolayısıyla bu konuda burda seramik yaptırdım 700 liraya başka biri 1000den başlıyor demek yanlış olur
kullanılacak marka modeller aynı ise aradaki fiyat farkı işçiliktir.
oda yerine göre verilebilinir.
ruudvan bana da şekli şemali düzgün köpük yapan şişe ve başlık öner ölçülü olursa güzel olur.
Atas'ın şişe ve başlıkları nasıl kimyasal dayanıklı mı?
emre.ates
20-07-2015, 15:51
http://www.hizliresimyukle.net/u/30/17/34e31730_orginal.jpg (http://tinyurl.com/nr5623v)
Merhaba arkadaslar,
Aracımı ağaç altına park ettiğim için, kaportasında 1mm boyutlarında belki binlerde reçine lekesi oluçtu. Bunu çıkarmak için ne yapmalıyım? ayrıca boya koruma yaptırmak böyle birşeyin olmasını bir daha ki sefere önler mi ? Hangi firmaların detaylı temizlik ve boya koruma / cila gibi uygulamalarını en çok önerirsiniz?
şimdiden teşekkürler :D
aposport
20-07-2015, 21:00
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/205667-tavsiye-recete-genel-sohbet-bolumu-2.html#post7882984
ekteki posttaki ürün ile iyi oranda elle sonuç elde edilebilir. Aşındırıcı olmayan finisaj pediyle de bir tık üstünü yakalayabilmek mümkün.
Bu ürünün Srp türevi rakiplerinden farklı olarak içerisinde parlatıcı ve artı koruyucu carnauba özleri mevcuttur.
Carwax'ın Onurcan ile anlaşması ile bayilerinde uyguladıkları ürün. Nanolex'in 9H diye bir ürünü portföyünde yok, 9h bir sertlik derecesidir bundan yola çıkarak ürüne böyle bir isim verilmiş olabilir fakat patenti yada tescili var mıdır Onurcan daha ayrıntılı açıklayabilir.
Ürünlerin ömürleriyle ilgili test merciği olabilecek bir deney gerçeği tam olarak yansıtmayabilir, 2 uygulama yapılmış aracın saklama koşulları aynı olmayacaktır.
Kimyasal dayanımın hep üst seviyede olması adına mümkün olduğunca X Y Z garajlarda saçma sapan kimyasallarla aracını yıkatmayın , kurulatmayın, cilalatmayın. Tek yapabileceğiniz nano bazlı canlandırıcı QD veya QW tarzı sprey ürünlerle aracınızı ara ara silmeniz ve 3-6 aylık periotlar içinde kil ile yüzeyin üstünden geçmeniz olabilir.
QD ve QW için örnek ürünler :
Gyeon Cure, Gtechniq C2V3, Modesta M1 Shot v.b.
bu ürün çıktığında onurcanı arayıp sormuştum nedir ne değildir diye.
carwaxa özel ambalaj yapıldığını söyledi.
nanolexin piyasaya yeni ürünler sunmayı planladığını bununda onlardan biri olduğunu söyledi.
glasscoatlara alternatif olabilecek bir ürün şimdilik.
yurtdışında kardeşi var ama henüz trde yok.
belkide anlaşmalarına göre tr ye hiç gelmeyecek.
ozan ;)
bilgilendirme için teşekkürler.
meguiars hızlı cilam vardı. Yeni almıştım. Yıkamalardan sonra uyguluyordum. Sanırım bundan sonra kullanamayacağım? Hydrax yada C2V3 almam gerekecek...
ruudvan bana da şekli şemali düzgün köpük yapan şişe ve başlık öner ölçülü olursa güzel olur.
Atas'ın şişe ve başlıkları nasıl kimyasal dayanıklı mı?
köpük yapan zamazingolara hiç imrenmedim açıkcası.atas olarakta ürün hiç kullanmadım.belirli bir potansiyelin altındaki ürünlere hiç yönelmedim.ama yorumları güzel atasın.kimyasala dayanıklı şişe vardır ama başlık yoktur.
en iyisi yalnızca daha uzun süre dayanır.
http://www.hizliresimyukle.net/u/30/17/34e31730_orginal.jpg (http://tinyurl.com/nr5623v)
lokal anestezi uygulamak lazım.
zımpaneyşın şeklinde .ama sanmıyorum o lekeyi çıkarabilsin.,
https://40.media.tumblr.com/78a0e394215415d7729718093f2d92ee/tumblr_nqi6jdhufB1u3u0ibo1_500.jpg
şaka bi yana denemek lazım .çıkarsa sevindiri çıkmazsa nasip değilmiş denir.
Merhaba arkadaslar,
Aracımı ağaç altına park ettiğim için, kaportasında 1mm boyutlarında belki binlerde reçine lekesi oluçtu. Bunu çıkarmak için ne yapmalıyım? ayrıca boya koruma yaptırmak böyle birşeyin olmasını bir daha ki sefere önler mi ? Hangi firmaların detaylı temizlik ve boya koruma / cila gibi uygulamalarını en çok önerirsiniz?
şimdiden teşekkürler :D
kil.hardcore kil lazım.aynı dert bendede vardı.bayramda 3 saatte arabayı killedim.cilalanmış gibide parladı namıssız.
bilgilendirme için teşekkürler.
meguiars hızlı cilam vardı. Yeni almıştım. Yıkamalardan sonra uyguluyordum. Sanırım bundan sonra kullanamayacağım? Hydrax yada C2V3 almam gerekecek...
bişey değil.
meguiars ile hemen lavabo küvet fln cilala .
arabana hydrax yada c2w3 yeter :D
Polisaj için nasıl makina önerirsiniz.
Polisaj için nasıl makina önerirsiniz.
Polisaj makinesi :D öneririm.
açıkcası güldüm ilk okuduğumda.ama sanırım makine speclerini soruyosunuz.
2 tür polisaj makinesi var.
1.rotary
2.dual action.
rotary makineler yalnızca dairesel hareket yapan makinelerdir.
polisaj makinesi diye satılan makineler normal taş motorundan farklı olarak torklu ve az devirlidirler.
normal taş motoruna benzinli araba der isek.tork ve devir bandından dolayı polisaj makineleri dizel araçlardr.
tavsiyem 1300w civari en kötü5-6 kademe ayarlı mümkün olduğnca hafif (bu konuda 4 kilo ağırdır)
polisaj makieneleri 150-300tl bandındakiler bir nevi kara dizel araçlar gibidir güçlüdür ama yeterince değildir.ağırlık binince bayılma yapar.
500-2000tl arasındakiler ise turbo dizeldir.
en pahalısı en iyisidir diye birşey yoktur.her yiğidin yoğurt yemesi ayrıdır.
bosch-dewalt-makita-flex önerilir.
2.dual action makineler ise ay gibidir.
güneşi merkez kabul eder isek .ay dünyanın etrafında dönmektedir.dünyada güneşin etrafında döndüğü için ay cift dönme hareketi ypar.
bu makineler daha çok parlatma olarak performanslı makinelerdir.
daha doğrusu acemi ustayı profesyonel yapar anında.riski azdır.boyayı ısıtmaz rotary gibi ama rotary gibide çizik alamaz.
ama acemi için biçilmiş kaftandır.bütçesi olana öneririm bol bol araba parlatıp yansıma fotosu çekersiniz.
bu makinelerin pek markasız ürün bulunmaz.bulunanları ise rotary nın ucuzlarından daha çok bayılma yapar.
fiyatlar 800-2000 arası değişir.
birçok markanın bu tarz makinesi vardır.
dodo juice- meguiars vs gibi ama rupes hem eski hemde köklü bir markadır.
ruudvan detailing gecelerine hoş geldiniz :D
1-2 detaylı konu açta okuyalım rıdvan, dw'de ki konuları bitirdim :D
ruudvan detailing gecelerine hoş geldiniz :D
1-2 detaylı konu açta okuyalım rıdvan, dw'de ki konuları bitirdim :D
dw ye yıllardır girmiyorum.onlarda bizim gibi 3-5 sapık haricinde arabayı yıkatmayı bile soran insanlarla dolu.
konu açmak bana göre değil ben ürün incelesem foto cekmem .foto ceksem altına güzel yada kötü yazarım :D
bana soru lazım .soru sorun cevaplıyım. combo bile yaparım :D
ben kışa doğru hondayı getiricem sana o zaman soru gör sen :D başında beklicem şunu nasıl yapıyosun bunu neden yaptın diye :D
sorularım bu kadar hakim bey sanık sizin mod ;)
ben kışa doğru hondayı getiricem sana o zaman soru gör sen :D başında beklicem şunu nasıl yapıyosun bunu neden yaptın diye :D
sorularım bu kadar hakim bey sanık sizin mod ;)
samimi olana kadar bütün sorularını cevaplarım .samimi olduktan sonra ilk siktiri yersin :D
şaka bi yana elimden gelen kadar yardımcı olurum herkese.
samimi olana kadar bütün sorularını cevaplarım .samimi olduktan sonra ilk siktiri yersin :D
şaka bi yana elimden gelen kadar yardımcı olurum herkese.
http://1.bp.blogspot.com/_hfirdv34n7A/SmReEhmINrI/AAAAAAAABGY/fQerPOgVtI8/s200/HB+MUTTLEY.JPG
golgeoyunu03
05-08-2015, 17:09
@ruudvan
Merhaba
Aracım 2 senelik, rengi siyah, her zaman özenle meg sarı sampuan ile yıkandı.
Araca ufaktan koruma yapmak istiyorum, kılcal çizikler mevcut
El ile yapacağım, makinem yok.
Hangi ürünü alayım hangi sırayla uygulayım reçete yazabilirmisiniz :)
Elimde meg ultimate quick detailer ve ultimate quick wax var ve birde bir işe yaramayan nxt
edit:
El ile uygulamada ag srp öneriyorlar sanırım.
Kil>srp>soft99 fusso düşünüyorum
Ürünler kendi arasında sorun olur mu? ve siyah araç için en iyi sonucu alabilirmiyim?
siyah renk araba makine ile zorken elle pek randıman alıcağını dusunmuyorum ama ürünleri doğru seçmişssin.
yıkama -kil-yıkama - kurulama -el ile srp- silme- işte bu kısımda hologram oluşturma riskin çok yüksek burda bi püf noktasıyla işe müdahale ediyoruz.el pedi ile quick wax ve qd yi karıştırığp araca sıkıyorsun ardından el pedi ile ovalıyorsun sonra tertemiz yeni bez ile siliyorsun- soft wax ve silme tekrar.
ürünlerin kendi arasında sorun olmaz.yalnız söyle bir durum var nxt yi bu sıralamadan sonra kullanma.
Rıdvan'a eklemek bana düşmez ama benim de nacizane önerim ucuz yollu bir makina edinmen yönünde olur, uygulamanı çok daha kolaylaştırır, daha az yorar seni.
Bir de aracın markası ne, mesela uzak doğuluların boyaları daha yumuşak ve ince olurken (genelde) avrupa menşeili araçların tam tersi olabiliyor, o da uygulama zorluk derecesine direk etken.
Rıdvan'a eklemek bana düşmez ama benim de nacizane önerim ucuz yollu bir makina edinmen yönünde olur, uygulamanı çok daha kolaylaştırır, daha az yorar seni.
Bir de aracın markası ne, mesela uzak doğuluların boyaları daha yumuşak ve ince olurken (genelde) avrupa menşeili araçların tam tersi olabiliyor, o da uygulama zorluk derecesine direk etken.
estagfurullah bro ben karar mercii yada yetkili kişi değilim ,tabikide yorum yapabilirsin.makine olsa tabiki çok daha iyi olur.en kötü cila makineleri olsa o bile iş görür.masraf etmek lazım biraz.masraf edilirse basamak ve seçenekler artar.
ozan gülle
06-08-2015, 06:19
2007 toyota yaris var hatunda aslinda durumu baya kotu benim mudahalem ne kadar kurtarir bilmiyorum gerci elimdende gelir fazlasiyla sanayide buyuduk eski tip polisaj makinam var fakat devri ayari yok sanirim onunla zorlanirim sahibindende satilan makinalara goz attim 150 civari makinalar isimi gorurmu birde degisik bi makina dikkatimi cekti hatta benzerini boyacilar zimpara yaparken kullanir havayla calisan yuvarlak kalin zimpara yaptiklari makinaya benziyor umarim anlatabilmisimdir is gorurmu? Arac siyah alacagim urunleri kendi beyaz arabamdada kullanayim istiyorum yapacagim islemleri ve alacagim malzemeleri yazabilirmisiniz acaba. Bana kalsa önce kil uygularim sonra 2000 veya 3000 ile matlastirip pasta arkasindan yikama sonra cila yaparim ama hangi urunu kullanayim bilemem birde ic trimlerdede kucuk kucuk cizikler var kapi esiklerindeki plastiklerdede onlar icin ne onerirsiniz?
golgeoyunu03
06-08-2015, 12:32
siyah renk araba makine ile zorken elle pek randıman alıcağını dusunmuyorum ama ürünleri doğru seçmişssin.
yıkama -kil-yıkama - kurulama -el ile srp- silme- işte bu kısımda hologram oluşturma riskin çok yüksek burda bi püf noktasıyla işe müdahale ediyoruz.el pedi ile quick wax ve qd yi karıştırığp araca sıkıyorsun ardından el pedi ile ovalıyorsun sonra tertemiz yeni bez ile siliyorsun- soft wax ve silme tekrar.
ürünlerin kendi arasında sorun olmaz.yalnız söyle bir durum var nxt yi bu sıralamadan sonra kullanma.
Srp uygulayıp sildikten sonra qd ve qwax ı karıştırıp uyguluyorum?(bunun sırası doğru mu?) Daha sonrasında fusso uyguluyorum?
Sizin risksiz ve daha fazla randıman alabileceğim öneriniz varmıdır? Hiç hologram riskine girmesem daha da iyi olur :) Srp yerine compound kullansam, hologram riski olur mu?
@levent
Araç audi a1 2013 yazı trafiğe çıkışlı
Srp uygulayıp sildikten sonra qd ve qwax ı karıştırıp uyguluyorum?(bunun sırası doğru mu?) Daha sonrasında fusso uyguluyorum?
Sizin risksiz ve daha fazla randıman alabileceğim öneriniz varmıdır? Hiç hologram riskine girmesem daha da iyi olur :) Srp yerine compound kullansam, hologram riski olur mu?
@levent
Araç audi a1 2013 yazı trafiğe çıkışlı
hologram senin elinle pastayı yada herhangi bir aşındırıcıyı sürdüğün an başlar .hologram oluşturmayacak ürün yok yalnızca hologramı kaybedecek ürün vardır.
golgeoyunu03
06-08-2015, 13:15
hologram senin elinle pastayı yada herhangi bir aşındırıcıyı sürdüğün an başlar .hologram oluşturmayacak ürün yok yalnızca hologramı kaybedecek ürün vardır.
Srp den sonra quick wax ve quick detailer(ikiside ultimate) ı karıştırıp pedle boyaya yedirince bu hologramı kaybedicem o zaman? Bu ikiside sprey jel değil
Yakın bir arkadaşımda Einhell bt po 1100 var, o iş yapar ise ödünç alabilirim
Rıdvan hiç mi üşenmiyorsunuz hacı bunları yaparken :)
arabaya su tuttuktan sonra kurulamaya üşenirken yıkama-kil-yıkama-kurulama-bilmemne-bilmemne :))))))
Rıdvan hiç mi üşenmiyorsunuz hacı bunları yaparken :)
arabaya su tuttuktan sonra kurulamaya üşenirken yıkama-kil-yıkama-kurulama-bilmemne-bilmemne :))))))
benim bunları uyguladığımı kim söyledi.
ben sadece tavsiye ederim.:D
kendi arabama uygulama yaptığımı görenler şimdi torun sahibi.
Srp den sonra quick wax ve quick detailer(ikiside ultimate) ı karıştırıp pedle boyaya yedirince bu hologramı kaybedicem o zaman? Bu ikiside sprey jel değil
Yakın bir arkadaşımda Einhell bt po 1100 var, o iş yapar ise ödünç alabilirim
evet dediğin şekilde uygulucan .arkadaşından makine alacaksan kafada yumuşak sünger takılı olsun.
polisaj yağlarını alman gerekiyor yanı ekstra bir çalışma yapmıcaksın .mevzu yalnızca temizlik.
imprezaWRC
06-08-2015, 15:59
evet dediğin şekilde uygulucan .arkadaşından makine alacaksan kafada yumuşak sünger takılı olsun.
polisaj yağlarını alman gerekiyor yanı ekstra bir çalışma yapmıcaksın .mevzu yalnızca temizlik.
Sanırım yazılanı hızlı okudun.
SRP'den sonra arkadaş fantaziye kaçıp quick wax ile quick detailer'ı birbirlerine karıştırıp ped ile boyaya sürmeyip planlıyor. SRP ile hologramlar zaten kapanacaktır. (belki ilk geçişte değil ama 2-3 geçişte düzelecektir)
Quick wax ile quick detailer'ı karıştırma arzusu ile ne elde etmek istenildiğini de çözemedim. SRP sonrası srp ile uyumlu sealant veya wax sürülmesi gerekir.
SRP ile kapı kolunun içindeki tırnak cizikleri geçer mi ? Oraya Polisaj makinasıyla uygulama yapmama imkan yok.
golgeoyunu03
06-08-2015, 16:22
SRP'den sonra arkadaş fantaziye kaçıp quick wax ile quick detailer'ı birbirlerine karıştırıp ped ile boyaya sürmeyip planlıyor. SRP ile hologramlar zaten kapanacaktır. (belki ilk geçişte değil ama 2-3 geçişte düzelecektir)
Quick wax ile quick detailer'ı karıştırma arzusu ile ne elde etmek istenildiğini de çözemedim. SRP sonrası srp ile uyumlu sealant veya wax sürülmesi gerekir.
Sanırım yanlış anlaşılma oldu :)
ben kil sonrası srp sonra da soft99 fusso uygulamayı düşünüyordum ancak @ruudvan srp den sonra hologram oluşacağını, bunun qwax ve qdetailerı karıştırıp ped ile uygulayarak bunu yok edeceğini belirtti.
kelalper
06-08-2015, 17:26
Hayatında polisaj makinesi ile haşır neşir olmamış birine şu makineyi al şunu kullan demem çizik gidermek için. Çiziklerin derinliğine göre kullanacağınız pasta keçe ve ped değişir. Bunları doğru kombinasyonlarsanız doğru sonuçlar alırsınız. Rotary makineleri ilk başta kullanmak herkese kolay gibi gelir ancak bir anda boyayı yakabilirsiniz. Hele ki tampon ve ayna gibi plastik yüzeyler çok çok risklidir deformasyon açısından. O nedenle benim tavsiyem elle uygulayabileceğiniz ürünler kullanmanızdır. Kendi arabasını kendisi yapmak isteyenler gelsin burada ücretsiz olarak eğitimini vereyim kendi makineleri ve ürünleri ile. Tekrar ediyorum makinayı elinize alıp haldur huldur girişmeyin arabanıza yazık. Ben buraya usta alırken bile bilmem kaç sene şurada çalıştım diyen adamı teste tutuyorum. Makine tutması dert değil hangi pastayı ne miktarda kullandığını keçeyi kullanmadan önce temizleyip temizlemediğine kadar bakıyorum.
Sanırım yanlış anlaşılma oldu :)
ben kil sonrası srp sonra da soft99 fusso uygulamayı düşünüyordum ancak @ruudvan srp den sonra hologram oluşacağını, bunun qwax ve qdetailerı karıştırıp ped ile uygulayarak bunu yok edeceğini belirtti.
yanlış anlaşılma yok .hızlı okumadım.bilakis kasten yazdım.
qd ile qw ı az miktarda 50ml şer karıştırıp sünger ile araca sürülür ise srp den sonra kalıntıları ve yağları bir nnevi alacaktır.
elindeki malzeme ile yapabilecekleri hakkında yorum yapmaya çalıştım.
makine ile yumusak ped ile eğer çok devirli ve aynı noktaya dakikalarca tutulmadıktan sonra boyayı yakmasıda çok zor.
Bora Ergun
06-08-2015, 20:44
Kullanacaklari makine orbital makine ise sorun olmaz fakat rotary ile sorun yasayabilirler ozellikle kose yerlerde.
Cam tavan perdesinin köşesi ufaktan pislenmiş ve tavanın geri kalan kısmında 3-4 tane leke var. Bunları temizlemek için öneriniz var mı?
Bora Ergun
07-08-2015, 09:25
Cam tavan perdesinin köşesi ufaktan pislenmiş ve tavanın geri kalan kısmında 3-4 tane leke var. Bunları temizlemek için öneriniz var mı?
Lekeler ne lekesi fotoğraf paylaşırsanız daha faydalı olabiliriz.Genel olarak APC(Tercihen ValetPRO) ile temizleyebilirsiniz.APC'yi kirin üzerine püskürtüp hafifçe fırçalayıp temiz bir mikrofiber bez ile temizlenir. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tavan döşemesi olduğu için çok fazla ürün sıkıp döşemeyi fazla ıslatmayın aksi halde sarkma yapabilir. Bu açıdan biraz dikkatli olmanızda fayda var.
Lekeler ne lekesi fotoğraf paylaşırsanız daha faydalı olabiliriz.Genel olarak APC(Tercihen ValetPRO) ile temizleyebilirsiniz.APC'yi kirin üzerine püskürtüp hafifçe fırçalayıp temiz bir mikrofiber bez ile temizlenir. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tavan döşemesi olduğu için çok fazla ürün sıkıp döşemeyi fazla ıslatmayın aksi halde sarkma yapabilir. Bu açıdan biraz dikkatli olmanızda fayda var.
Tavan perdesindeki bildiğimiz kir. Köşeleri sanki kapı kolundaki kumaşlar, kolçak gibi kirlenmiş. Tavandaki diğer siyah lekeleri anlayamadım. Yarın resmini çekerim.
sky clio
08-08-2015, 16:37
Herkese iyi günler
Resimde işaret ettiğim C sütun yerleri ne ile temizleyebilirim reçine izi gibi izler çıkmış.
Temizlikten sonra parlaması için hangi ürünü kullanabilirim.
http://i.hizliresim.com/VLvmjR.jpg (https://hizliresim.com/VLvmjR)
i-vtec07
08-08-2015, 20:41
Herkese iyi günler
Resimde işaret ettiğim C sütun yerleri ne ile temizleyebilirim reçine izi gibi izler çıkmış.
Temizlikten sonra parlaması için hangi ürünü kullanabilirim.
http://i.hizliresim.com/VLvmjR.jpg (https://hizliresim.com/VLvmjR)
kil ile temizleyebilirsiniz reçineleri . güzel bi dolgu yapan cila ilede parlatırısınız . kılcal çizikleride maskeler üstelik . pionablack di dimi o kısım :)
sky clio
08-08-2015, 22:24
kil ile temizleyebilirsiniz reçineleri . güzel bi dolgu yapan cila ilede parlatırısınız . kılcal çizikleride maskeler üstelik . pionablack di dimi o kısım :)
Evet piano black ve çabuk çizilecek gibi bir imajı var :D
Cila öneriniz var mı ?
Kaportaya kullandığım kilin aynısını kullansan sorun olmaz herhalde.
i-vtec07
09-08-2015, 08:56
http://www.sanalpazar.com/Befar-150-Mm-Tabanli-Cutting-Ped-Pasta-Polisaj-Pedi__isp8303383
bu ürün iş görür mü ? sanırım performans power makineye uyumlu . ?
sky clıo@ fusso kullanabilirsiniz.dolgu özelliğide var. yanlız kil i uygularken dikkat edin dahada çizebilir hatta vazgeçtim ben o dediğimden siz ordaki reçineleri herhangibi bir reçine temizleyici ile silin . dikkat edilmesse kil baya çizebiliyo çünkü :D
fatihcakin
09-08-2015, 12:41
SRP ile kapı kolunun içindeki tırnak cizikleri geçer mi ? Oraya Polisaj makinasıyla uygulama yapmama imkan yok.
Çizikler %100 geçmez fakat, srp çiziklerin içindeki kirleri bir nebzede olsa temizleyip çizikleri gizleyecektir.
Beyler 3d final touch is yapiyormu ?
Hdpoxy kullandim bitiyor farkli birseye yonelmek istiyorum her yikama sonrasi cila uyguluyorum
sky clio
09-08-2015, 20:04
http://www.sanalpazar.com/Befar-150-Mm-Tabanli-Cutting-Ped-Pasta-Polisaj-Pedi__isp8303383
bu ürün iş görür mü ? sanırım performans power makineye uyumlu . ?
sky clıo@ fusso kullanabilirsiniz.dolgu özelliğide var. yanlız kil i uygularken dikkat edin dahada çizebilir hatta vazgeçtim ben o dediğimden siz ordaki reçineleri herhangibi bir reçine temizleyici ile silin . dikkat edilmesse kil baya çizebiliyo çünkü :D
Banada mantıklı gelmişti ama şimdi böyle deyince korktum :) Geçen fiber bez ile sildim minik çizikler oluşuyor. Çok hassas bir nokta.
Teşekkürler.
befar padler kotu degildir, yerli mali sunger iste. En azindan cin mali degil. senelerce kullandim..
i-vtec07
09-08-2015, 21:13
befar padler kotu degildir, yerli mali sunger iste. En azindan cin mali degil. senelerce kullandim..
peki abi polish olarak s3 kullanıcamı varsayarak. sıradan kılcalları olan bi araçta pad olarak cutting pad mi kullanmalıyım yoksa polısıng pad mi ? boyayı gereksiz aşındırmak istemiyorum açıkcası . polıshıng pad iş görür dersen onunla girişirim . gönül isterki hepsini deneye deneye görmek ama biraz vakit lazım .
dayanıklılık hiç önemli değil zaten en gec 2. Yıkamada yeniden uygulayabilirim. Dolgu özelliği yüksek, silmesi kolay(sık sık uygularım), imkansız belki ama Oldu olacak kuş pisliklerine bir nebze dayanıklı ürün olarak ne önerirsiniz? renk carbon siyahı metalik. Elle uygulayabilirim.
Bora Ergun
10-08-2015, 09:23
dayanıklılık hiç önemli değil zaten en gec 2. Yıkamada yeniden uygulayabilirim. Dolgu özelliği yüksek, silmesi kolay(sık sık uygularım), imkansız belki ama Oldu olacak kuş pisliklerine bir nebze dayanıklı ürün olarak ne önerirsiniz? renk carbon siyahı metalik. Elle uygulayabilirim.
Dolgu özellikli bir ürün yerine düzgünce polisaj yapıp boyayı korumaya çalışsanız daha mantıklı görünüyor sanki. Bu ürünler dolgu yaparlar ama hayal edildiği gibi %100 kapatma özelliği malesef ki yok. Dolgu özelliği en başarılı ürün AG SRP tercih edebilirsiniz.
Siddetle tavsiye :)
Dolgu özellikli bir ürün yerine düzgünce polisaj yapıp boyayı korumaya çalışsanız daha mantıklı görünüyor sanki. Bu ürünler dolgu yaparlar ama hayal edildiği gibi %100 kapatma özelliği malesef ki yok. Dolgu özelliği en başarılı ürün AG SRP tercih edebilirsiniz.
malesef bulunduğum yerdeki en düzgün yıkama sonax, açıkcası onlarada çok güvenmiyorum ve her zaman kendim yıkama şansım yok, o nedenle hala daha hardcore garage-cem e gitmedim.çünkü kısa zaman sonra düzgün yıkanmadığı için etkisini kaybedecek ben ne kadar korumaya çalışırsam çalışayım.(reklam gibi oldu biraz ama yapılan işin harcanan emeğin 2 gün sonra çöp olmayacağını bilsem gideceğim yer orası çünkü).
Siddetle tavsiye :)
tripple daha önce görmüştüm ama hafifte olsa aşındırıcı özelliği sık uygulamada problem olur mu? aslında soft99 bir ürününü gözüme kestirmiştim hatta dw.com da bayağı övmüşlerdi ama hangisiydi bulamıyorum
i-vtec07
19-08-2015, 08:22
edit...... yanlış mesaj
tripple daha önce görmüştüm ama hafifte olsa aşındırıcı özelliği sık uygulamada problem olur mu? aslında soft99 bir ürününü gözüme kestirmiştim hatta dw.com da bayağı övmüşlerdi ama hangisiydi bulamıyorum
El ile aşındırabildiği değer 3000 zımparayı alır almaz seviyede. Sık uygulama polisajla olmadığı sürece problem olmayacaktır.
golgeoyunu03
26-08-2015, 10:48
Halen uygulama yapmadım
Kil-pasta-cila
yada
Kil-glaze-cila
El ile uygulama yapacağım için hangisini yapsam karar veremedim.. Tavsiyeniz varmı :)
Geçtiğimiz hafta uygulama yaptırdım aracıma..Hare giderme pasta cila vs. hareler %90 derecede azaldı..Şimdi bundan sonrası için kullanmam gereken malzemeler nedir ? Elimde M66 mevcut bu yeterli midir ? Yoksa başka malzeme almam lazım mı ?
Bu arada aracım füme renk..
Siyah arabadaki kılcal çizikleri sadece cila yaparak azaltabilir miyiz ? Birde siyah araba için cila önerilerinizi merak ediyorum. Hangi marka kullanmalıyım makina olmadan elle uygulanacak ve maksimum 100 lira civarına kadar alabilirim.
Siyah arabadaki kılcal çizikleri sadece cila yaparak azaltabilir miyiz ? Birde siyah araba için cila önerilerinizi merak ediyorum. Hangi marka kullanmalıyım makina olmadan elle uygulanacak ve maksimum 100 lira civarına kadar alabilirim.
beyazda memnundum ama siyahta kullanamadım ürün bagajda bozulduğu için. autoglym srp ile bir miktar maskelenebilir, daha fazlası için bildiğim kadarı ile uygulama yaptırmak gerekir
Bora Ergun
26-08-2015, 15:05
Çok çok ince çizikler ise AutoGlym SRP ya da Auto Finesse Tripple kullanabilirsiniz.
Wax için 100 TL civarında alabileceğiniz kaliteli bir wax http://www.detail-box.com/TEMPTATION-200ml,PR-176.html
beyazda memnundum ama siyahta kullanamadım ürün bagajda bozulduğu için. autoglym srp ile bir miktar maskelenebilir, daha fazlası için bildiğim kadarı ile uygulama yaptırmak gerekir
Çok çok ince çizikler ise AutoGlym SRP ya da Auto Finesse Tripple kullanabilirsiniz.
Wax için 100 TL civarında alabileceğiniz kaliteli bir wax http://www.detail-box.com/TEMPTATION-200ml,PR-176.html
Olmazsa akşam çiziklerin fotoğrafını atayım şimdi biraz daha baktımda sandığımdan da kötü durum :) Uygulama için ankara yada istanbula götürme şansım yok malesef zaten bu işi yapıyoruz Osmaniye'de oto yıkama var hem üründen iyi sonuç alırsak burada müşteri araçlarına da uygulayabiliriz bu yüzden f/p önemli bizim için
Thaerkmkr
27-08-2015, 01:00
Merhaba abilerim aracıma pasta yaparken maskelemedim plastikler beyazladı onları ne ile giderebilirim?
Bora Ergun
27-08-2015, 09:06
APC sıkıp fırçalarsanız çıkartabilirsiniz . Kullandığınız pasta silikon bazlı değil de su bazlıdır umarım
Olmazsa akşam çiziklerin fotoğrafını atayım şimdi biraz daha baktımda sandığımdan da kötü durum :) Uygulama için ankara yada istanbula götürme şansım yok malesef zaten bu işi yapıyoruz Osmaniye'de oto yıkama var hem üründen iyi sonuç alırsak burada müşteri araçlarına da uygulayabiliriz bu yüzden f/p önemli bizim için
http://i.hizliresim.com/aDlol5.jpg (https://hizliresim.com/aDlol5)
Aracın yüzeyinde bu şekilde kılcal çizikler var birde o beyazlık olan bölge var kaputta ve tavanda kılcal çiziklerle birlikte bu beyazlıklarıda önerilen cilalardan hangisiyle düzeltebiliriz ?
o beyazlık olan bölge kuş pisliğinin vernikteki etkisi cila ile geçmez, ayrıca %100 geçirmez ama şu durumda srp faydalı olur tabi sık sık kullanmak şartı ile
hızlı cila, gyeon cure gibi ürünleri camlara uygulasak yağmur kaydırıcı gibi bir verim alabilir miyiz?
yillardir cama hydrorep suruyorum, cok da iyi oluyor..
hızlı cila, gyeon cure gibi ürünleri camlara uygulasak yağmur kaydırıcı gibi bir verim alabilir miyiz?
ön cam hariç diğer camlara hızlı cila-gyeon cure-nxt uyguluyorum arada, gayet güzel su kaydırıcı etkisi oluyor.
ön camda hızlı cila denemiştim fakat sonrasında sileceklerde atlatma yaptığı için hiç birşey sürmedim
ön cam hariç diğer camlara hızlı cila-gyeon cure-nxt uyguluyorum arada, gayet güzel su kaydırıcı etkisi oluyor.
ön camda hızlı cila denemiştim fakat sonrasında sileceklerde atlatma yaptığı için hiç birşey sürmedim
merak ettiğim silecek performansıydı açıkçası. hiç sevmiyorum atlama olayını da. en iyisi sizin yaptığınız gibi diğer camlara sürmek olacak o zaman.
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar ;) benim merak ettiğim şu nano ile seramik uygulama arasında ne fark war ? seramik uygulama 5 sene dayanıyor diolar
Seramikte nano üründür.
Nano denilen alkol bazli seramik denilen silika bazlidiri.
Şimdi bayramdan önce gidip " Einhell TE-AG 125 CE Taşlama makinası 1100w " bu aletten aldım kendime :) devir ayarlı falan
şimdi buna aplikatörlü modacarın 2 adet süngerinden aldım 140mm birisi siyah renk en yumuşak olanıymış ve cila içinmiş diğeri de beyaz renk 2 numara sertlikte olanıymış ve pasta için olanıymış.
malzeme olarak ta " Turtle Wax Premium Hare ve İnce Çizik Giderici Pasta 532 Ml. " ve " Sonax Çizik Giderici Güçlü Cila 250ML 316200 " aldım. Ayrıca limde ATAS ın bir çok ürünü de bulunuyor hızlı cila falan. Özellikle bu 2 malzemenin aynı zamanda kullanılmasında bir sorun var mı ?
Bu makinayı 1500-2000 devir bandında kullanacağız değil mi ? boyayı çok ısıtmadan önce komple pasta sonrada cila uygulayacağız. :) kafaya koydum kar yağsa hafta sonu yapacağım. İlk defa tüm malzemelerim hazır :)
Şimdi bayramdan önce gidip " Einhell TE-AG 125 CE Taşlama makinası 1100w " bu aletten aldım kendime :) devir ayarlı falan
şimdi buna aplikatörlü modacarın 2 adet süngerinden aldım 140mm birisi siyah renk en yumuşak olanıymış ve cila içinmiş diğeri de beyaz renk 2 numara sertlikte olanıymış ve pasta için olanıymış.
malzeme olarak ta " Turtle Wax Premium Hare ve İnce Çizik Giderici Pasta 532 Ml. " ve " Sonax Çizik Giderici Güçlü Cila 250ML 316200 " aldım. Ayrıca limde ATAS ın bir çok ürünü de bulunuyor hızlı cila falan. Özellikle bu 2 malzemenin aynı zamanda kullanılmasında bir sorun var mı ?
Bu makinayı 1500-2000 devir bandında kullanacağız değil mi ? boyayı çok ısıtmadan önce komple pasta sonrada cila uygulayacağız. :) kafaya koydum kar yağsa hafta sonu yapacağım. İlk defa tüm malzemelerim hazır :)
mikkemmel seçimler.senelerdir okuyosn ama yine bildiğini uygulamışsın.
yaw gardaş makine nie aldın ben veriyim sana makineyi 1 araba yapacaksan boşa masraf.malzemeni güzel alaydın bari.
yahu hakikatten o kadar üşengecim ve vakitsizim ki tam niyetlenirken iş giriyor ve 3-5 ay atıyor :(
makine aynı zamanda taşlama olarak ta kullanıldığından kalsın bir kenarda istedim. Evde 3 tane araba var yaparız sırayla.
şimdi bu sünger yada cilalar iyi mi kötü mü :) zaten çok para değil en azından dener görürüz yaw :)
amatör kullanıcı için .çizik almasını bekleme.sunger iyi olsa pasta iyi değil pasta iyi olsa kullanıcı tecrubesiz.
ama araba temizlenir rengi yerine gelir.parlar ve yagmurda boncuklanma olur
RafetAraç
29-09-2015, 20:24
Mesela orjinal uber blue aldik yada camlar icin water magnet. Bezleri oto yikama dukkaninda kullanicaz yani hergun 15-20 araba kurulanacak bezlerle. Ama bu bezlern kurutmasini nasl yapacaz sanirim sıkmaktan baska care yok. Bezi sıkıp diger araci yikayip kurulama evresine gecene kadar asicaz bi yere artik yarm saat bir saat icerisinde ne kadar kuruyabilirse :) bundan baska bezleri daha cabuk kurutma yolu varmi acaba ? Benimde boyle bi sorum var kendimce pratik bi yontem bulamadm
water magnet alma.
uber blue içinde 1 arabadan sonra performans bekleme.tam kurumadan iz bırakır.
alıcaksan güderi al.
oto yıkama için en mantıklısı güderidir.
yada uberi kullanırsın ama önce arabanın uzerındeki suyu cekcek ile atarsın.daha sonrasında hava ile birlikte aracı yavas yavas kurularsın.
RafetAraç
30-09-2015, 05:19
water magnet alma.
uber blue içinde 1 arabadan sonra performans bekleme.tam kurumadan iz bırakır.
alıcaksan güderi al.
oto yıkama için en mantıklısı güderidir.
yada uberi kullanırsın ama önce arabanın uzerındeki suyu cekcek ile atarsın.daha sonrasında hava ile birlikte aracı yavas yavas kurularsın.
Hocam guderiyide kurutmak sikinti ayrica cekcekle cekmem aracin boyasina zarar verir icinde tas kalir toz kalir boyayi cizer cekcek risktir bana gore. Peki oto yikama icin watermagnet yada ubur blue harici onerebileceginiz baska bezler varmi. Yada watermagneti neden onermediniz ve guderinin suyu emisi kuvvetlimidir
i-vtec07
30-09-2015, 10:32
uber gibi bi bezden en az 5-6 tane alıp sırayla kuruta kuruta gidilicekse belki olur :)
Super Plush Drying Towel 60 x 100 cm :)
http://www.detail-box.com/Super-Plush-Drying-Towel-60-x-100-cm,PR-802.html
Adams Polishes
Great White Drying Towel - Mikrofiber Kurulama Havlusu 65 x 100cm
http://www.detail-box.com/Great-White-Drying-Towel-Mikrofiber-Kurulama-Havlusu-65-x-100cm,PR-662.html
Chemical Guys Woolly Mammoth Piyasada sanırım kalmadı.
RafetAraç
30-09-2015, 16:50
Hocam bunlari almasi onemli degil benm icin alip oto yikama dukkaninda seri sekilde kurutrak kullanmak onemli yada diger oto yikamacilar nasl cozuyor acaba bu kurutma isini
golgeoyunu03
30-09-2015, 18:01
ben black hole üstüne collinite 915 atmıştım, 1 aydan fazla oldu ve bu sürede 1 kere yıkandı araç. Şuan aracın kaputu ve tavanı sanki cilasız gibi. Su damlaları kocaman kocaman.
kurtlukaya
02-10-2015, 01:08
abilerim yeni konu açmak istemedim , pasta yaptığım zaman boyadaki çizikleri daha iyi görebilmek adına bi aydınlatma sistemi lazım , iş yerim filan yok kendi garajımda yapıyorum , sadece tepedeki bir lamba yeterli olmuyor , seyyar bişey olsa daha iyi olur , nereden bulabilirim veya nasıl yaptırabilirim
Hocam bunlari almasi onemli degil benm icin alip oto yikama dukkaninda seri sekilde kurutrak kullanmak onemli yada diger oto yikamacilar nasl cozuyor acaba bu kurutma isini
kurutman çok zor o nemin vs. içinde. bez sayısını çoğaltıcaksın mecburen
RafetAraç
02-10-2015, 14:48
Peki kaliteli bezleri yani uber blue yada water magnet bezleri sıkarak kurutsak bi sıkıntı olmaz dimi
bezi ne kadar çoğaltrsan çoğalt.
uber yada magnet kurumaz.
güderi al mkalıteli malzeme al.
sıkıp sıkıp kullanbılırsın.
Bora Ergun
02-10-2015, 19:26
Peki kaliteli bezleri yani uber blue yada water magnet bezleri sıkarak kurutsak bi sıkıntı olmaz dimi
Bu bezler sıkıldıgında performansi dusecektir. Bezi sikmadan kendi basina kurumaya birakin. Zaten kaliteli kurulama bezleri 1 araci buyuk rahatlikla kurular
Bora Ergun
02-10-2015, 19:28
abilerim yeni konu açmak istemedim , pasta yaptığım zaman boyadaki çizikleri daha iyi görebilmek adına bi aydınlatma sistemi lazım , iş yerim filan yok kendi garajımda yapıyorum , sadece tepedeki bir lamba yeterli olmuyor , seyyar bişey olsa daha iyi olur , nereden bulabilirim veya nasıl yaptırabilirim
http://www.detail-box.com/#action=productPanel&id=596
Kullaniyorum cok memnunum tavsiye ederim
Herkes iyi aksamlar. Aldıgım günden beri fırca sürmedigim, sonax turuncu sampuan + sonax hızlı cila ile yıkama parlatma islemini yaptığım aracımda, kılcal çizikleri kapatmak ve daha etkili bir parlaklık kazanmak icin yeni ürünlere ihtiyacım var. Bilgili abilerim-arkadaslarımdan bi reçete alabilir miyim :)
Herkes iyi aksamlar. Aldıgım günden beri fırca sürmedigim, sonax turuncu sampuan + sonax hızlı cila ile yıkama parlatma islemini yaptığım aracımda, kılcal çizikleri kapatmak ve daha etkili bir parlaklık kazanmak icin yeni ürünlere ihtiyacım var. Bilgili abilerim-arkadaslarımdan bi reçete alabilir miyim :)
kılcak kapamak için parafinli-lifli cilalar bakman lazım.etkili parlaklık için ise carnauba kullan.sentetik yapılı cılalar. senin kılcak kapamak için alacağın ürünü temizleyeceğinden doğal wax en mantıklısıdır.
Peki el ile uygulamada kılcal çizikleri kapatabilir miyiz? Önerdiğiniz bir seçenek var mı :)