Orijinalini görmek için tıklayınız : PD 80 Seat İbiza 6L Hakkında Herşey
s.a
beyler forumda aradım taradım '' PD 80 Seat İbiza 6L Hakkında'' hiçbir konu bulamadım.
FABRİKA VERİLERİ TEST VERİLERİ
Motor: Önde enlemesine yerleştirilmişsıralı dört silindirli motor Hızlanma
Motor Hacmi: 1422 cc 0-50 km/s : 4.7 sn
0-100 km/s : 12.9 sn
Motor Gücü: 4000 d/d'de 80 HP 0-130 km/s : 18.7 sn
Hız
Max. Tork: 2200 d/d'de 195 Nm Max. hız : 176 km/s
Frenler: önde disk arkada kampana
Bagaj: 267/960 lt İç gürültü
Boyutlar: 3993/1698/1441 mm Rölanti 47 dB(A)
Ağırlık: 1131 kg 100 km/s : 69 dB(A)
Lastikler: 195/55 R15 100 - 0 km/s
37 m
Test tüketimi:
4.7 lt/100 km
Depo kapasitesi: 45 lt
Menzil: 957 km
konuyu ben başlatayım gerisi gelir zaten :)
bu arada buda benim yeni aracım
Maşallahı eksik etmeyin :)
http://i.hizliresim.com/GYa272.jpg
http://i.hizliresim.com/1yqDlN.jpg
Şu anda Yazılım+DP+düz boru+k&N filtre
arac 2008 Stylence
yaklaşık 105-110 hp..... 240 nM-250 nM tork tahmin ediyoruz araçı
Kazasız belasız kullanın..Bende pd80 fabia sahibiyim.Yazılım+kat iptali ile 103hp 252nm sonuç aldım dynoda.Elimden geldiğince bildiklerimi yazarım bende:)
Bu arada benim düz boru maceram 3gün sürdü.Sese iyi dayanmışsınız:D
Kazasız belasız kullanın..Bende pd80 fabia sahibiyim.Yazılım+kat iptali ile 103hp 252nm sonuç aldım dynoda.Elimden geldiğince bildiklerimi yazarım bende:)
Bu arada benim düz boru maceram 3gün sürdü.Sese iyi dayanmışsınız:D
Eyw kardesim sende kazasiz belasiz sur.
duz boru hakkindada haklisin bizde orjinal susturusuyu takmak zorunda kaldik :)
ama cok zevkli bir motor corsa 1.7 den sonra en zevk aldigim motor ve arac diyebilirkm hatta corsayi da gecti diyebilirim .:)
fuatozkan
30-06-2015, 16:45
Bunlar ruhsatta PD80 diye mi geçiyor ? Sahibinden de baktığım bazıları 3 silindir polo motoru var bunlar farklı mı onlardan hangi donanım seviyesi modellerinde mu motorlar var ?
1.4tdi olarak geçen motor 3 silindir değilmi ayrıca 1.4 ise 1422 cc olabilirmi yoksa hatamı var orada?
bu 1.4tdi lerin hepsi pd olarakmı geçiyor. yada hangi yıl aralığında pd olarak üretildi
SekoLive
30-06-2015, 16:58
1.4tdi olarak geçen motor 3 silindir değilmi ayrıca 1.4 ise 1422 cc olabilirmi yoksa hatamı var orada?
bu 1.4tdi lerin hepsi pd olarakmı geçiyor. yada hangi yıl aralığında pd olarak üretildi
hepsi pd olarak geçmiyor ben ilkkez gördm pd80i merak ettim açıkcası :)
bendeki 80hplik motor kodu yanlıs hatırlamıyosam bnv olmalı
80hp olanlar bnv kodlu.PD100 motorun tek silindir çıkarılmış hali.Bundan dolayı pd80 deniliyor.Motor tipi olarakta pd.pd100ün tek silindir eksiği olduğu içinde 1422cc şeklinde değişik bir hacmi var.
70-75-80hp şeklinde değişik versiyonları var.En güncel hali 80hp.
80hp olanlar bnv kodlu.PD100 motorun tek silindir çıkarılmış hali.Bundan dolayı pd80 deniliyor.Motor tipi olarakta pd.pd100ün tek silindir eksiği olduğu içinde 1422cc şeklinde değişik bir hacmi var.
Aynen yukarda yazildigi gibi pd100 motorun bir silindir eksik hali. 75 hp olanida var polo larda filan. Onlarin turbolari daha kucuk.
Cok saglam bir motor tek sorunu sesli calismasi. Muazzam bir tork degeri var. 2000 devir ile 4000 decir a arasinda kafani geri vurur birden
Cok ilginc bir motor ama cok basarili.
Yakitlari ise uzun yol 3-3.5 sehir ici karisik 5-5.5 geciremezsin
Buldum bitane, arabamı satar satmaz gidicem bakmaya :)
Aynen yukarda yazildigi gibi pd100 motorun bir silindir eksik hali. 75 hp olanida var polo larda filan. Onlarin turbolari daha kucuk.
Cok saglam bir motor tek sorunu sesli calismasi. Muazzam bir tork degeri var. 2000 devir ile 4000 decir a arasinda kafani geri vurur birden
Cok ilginc bir motor ama cok basarili.
Yakitlari ise uzun yol 3-3.5 sehir ici karisik 5-5.5 geciremezsin
ben 330 340 torkla kafamı gerı vuramıyodum valla gerı cekıodu ama ole kafa goz olayı yoktu bnde bunlardakı tork degerı nedır?
SekoLive
30-06-2015, 21:12
Bu halk arasindami pd80 yoksa motor kodu olarak mi pd orayi anlayamadim :)
ben 330 340 torkla kafamı gerı vuramıyodum valla gerı cekıodu ama ole kafa goz olayı yoktu bnde bunlardakı tork degerı nedır?
Biraz fazla abarttim galiba ole kafa goz vurmuyir canim 1.4 motora gore guzel tork var yazilim ile 240-250 nM tork veriyor guzel bir deger bence
OMTechJr.
30-06-2015, 23:18
gt17li 255 bin kmde 6L 1.4 tdi araca sahibim. Aklına gelebilecek ne varsa bu araçta denedim uyguladım şansıma her yaptığımda da olumlu sonuç aldım. 3 sene 65 bin km yol yaptım gerek tuning gerekse oem işlemler üzerinde istediğin soruda yardımcı olabilirim. aracının maşallahı da var güle güle kullan.
Bu halk arasindami pd80 yoksa motor kodu olarak mi pd orayi anlayamadim :)
2006 nın 6. ayı sonrası 80hp olması lazım, 75 hp olan da 80 hp olan da aynı motor aradaki tek fark yazılım ve turbo, 80 hp olanlar VNT li, diğerleri direk WG li..
pd80 ise, pd130 gibi motora verilen genel isim, tabiki kodu değil Serkan :) misal pd130 un ASZ si var BLT si var, bunlar da AMF BMS BAY BHC BNV gibi o tip koda sahip :)
Bu arada turboların hepsi vnt, 6n kasa 1.4 tdi ların turboları vnt değil.
gt17li 255 bin kmde 6L 1.4 tdi araca sahibim. Aklına gelebilecek ne varsa bu araçta denedim uyguladım şansıma her yaptığımda da olumlu sonuç aldım. 3 sene 65 bin km yol yaptım gerek tuning gerekse oem işlemler üzerinde istediğin soruda yardımcı olabilirim. aracının maşallahı da var güle güle kullan.
40-160 tarzı bi video çekebilir misin sana zahmet bir ara? veya ara hızlanmaya dair hazırda video varsa o da kabulüm :)
gt17/44 hybrid + pd130 enjektörleri ile 150 hp civarı dd verisi alınabilir bu arada, yurtdışında alanlar mevcut bu güçleri..
OMTechJr.
30-06-2015, 23:49
40-160 tarzı bi video çekebilir misin sana zahmet bir ara? veya ara hızlanmaya dair hazırda video varsa o da kabulüm :)
gt17/44 hybrid + pd130 enjektörleri ile 150 hp civarı dd verisi alınabilir bu arada, yurtdışında alanlar mevcut bu güçleri..
Enjektör hariç aynı setup ile 130hp 300nm tork aldım açıkcası 250 küsür binde fazlasını almak mantıklı gelmedi. ömrü biterse sıfırlarım toparlarım dedim :) Ama tam setupta 328i ile 160a kadar kafa kafayaydık üstelik rollingde. Araçta anlayamadığım bir olay. rollde uzayan araçları sıfırdan kalkınca elek ediyordum ve benim araç torktan ziyade beygir çıkarttı yazılım sonrası.
Büyük turbo sonrası video yok, gt15 ile olan halinde bu video var tamamen şans eseri çekilmiş 115hp lerdeyken. ismi lazım değil bana saplamak isteyen lineacı bi abim var :) onunla denersem o videoyu koyarım ama artık ne aracın yolcu koltuğunu sökecek halim var ne egsozu filtreyi geri takacak :) şehir içi emekli speclerde duruyor bu araç. gt17den sonra manifoldu kaçırdı falan onlarda yapılacak orta kat üstünde onlarda 260 binde hemde. Kısacası yalan olur o video :D Aslında 40-160 şuanda da çekerim de deneme videosu gibi değil uzun metraj belgesel olur..
https://www.youtube.com/watch?v=021c5GZNcZs
Bende de var BNV. AMF motorlu ibizam da vardi BNV bir tik daha iyi gidiyor kesinlikle. Ben enjektorleri yeni degistirdim 3 unude simdi acikcasi biraz daha zevkli hale getirmek istiyorum arabami motor bakimindan bunkonu iyi oldu. Yazilim icin kimi tavsiye ediyorsunuz arkadaslar ?
2006 nın 6. ayı sonrası 80hp olması lazım, 75 hp olan da 80 hp olan da aynı motor aradaki tek fark yazılım ve turbo, 80 hp olanlar VNT li, diğerleri direk WG li..
pd80 ise, pd130 gibi motora verilen genel isim, tabiki kodu değil Serkan :) misal pd130 un ASZ si var BLT si var, bunlar da AMF BMS BAY BHC BNV gibi o tip koda sahip :)
Bu arada turboların hepsi vnt, 6n kasa 1.4 tdi ların turboları vnt değil.
bende birazdaha oynamayı düşünüyorum aslında araçla.
hibrit turbo + 1.6 tdci cooler sonra yazılım güncelleyip 130 hp görmeye calışacam.
merak ediyorum bunlarıda yaparsam nasıl olacak gidişi :)
OMTechJr.
01-07-2015, 13:39
Cooler ile boşuna zaman kaybetmeyin 1.9 tdi'ın cooleri aynı zaten bununla 1.6 hiç bir şey getirmez. Cooler fazla fazla yetiyor.
Valla teknoloji gelişti, ben gt serisi yerine 1.6 tdi dan çıkma gtc1244vz takarım şuan, oem den hertürlü daha fazla üfler, alt devir kaybı olmadan daha fazla güç alınır :)
cooler ise bence de pek gerekli değil, PD150 pancake pipe ve oem intercooler a güzelce borulama ile verimlileştirilebilir.
OMTechJr.
01-07-2015, 14:13
Mahle'nin piston kataloğunda eski kasa Vw T5 lerin pistonlarının uyduğunu görmüştüm, 22.5 sıkıştırmaydı onlar. Pistonlar uyarsa ve güzel bir sıkıştırma yakalanırsa bence GT20 Hybrid çok çok zevkli olur. Enjektör ve güzel bir debriyaj ile de desteklenir. Sonrasında da denge mili iptali düşünülebilir ama şehir içi binilir mi nasıl binilir hiç bir fikrim yok. Zaten specler limitte oluyor çünkü hemen hemen bu specleri Galler'de yaptılar 160whp'de krank kırılıyor diye okumuştum.
Bazıları biraz daha pürüzsüz atmosferik gibi seviyor basıncı, bazısı da ben gibi bir anda arkadan tekme gibi gelsin ister, ama pre-turbo bandı azaltmak için gtc ve özellikle gtd serisinin çok çok verimli olacağına bende eminim.
Valla teknoloji gelişti, ben gt serisi yerine 1.6 tdi dan çıkma gtc1244vz takarım şuan, oem den hertürlü daha fazla üfler, alt devir kaybı olmadan daha fazla güç alınır :)
cooler ise bence de pek gerekli değil, PD150 pancake pipe ve oem intercooler a güzelce borulama ile verimlileştirilebilir.
turboyu değiştirmek cok uğrastırır beni zaten bunun turbo ters bi yerde hem de oralara gtc sığarmı bilmem
aklımdan billet hibrit yaptırmak geçiyor. faydası olurmu olmazmi ?
olmaz dersen gtc 1244 takarız ne yapalım
1.4 tdi var dediler geldim. gtc1244 mantıklı. gt1749 düşünüyordum ben hep ama hiç uğraşıp da yer için ölçüp biçmedim. sığarsa neden olmasın
Maşallah aracın çok hoş olmuş keyifli günler :)
Maşallah aracın çok hoş olmuş keyifli günler :)
Eyw kardeşim sagolsin. Daha da güzelleştirmek istiyorum ama biraz fikir almak isterim sizden.
Mesela aracimin aynalari otomatik kapaniyor fakat acilirken 15-20 saniye sonra. Neden bole acaba nasil duzelir
biraz resim paylaşalım beyler konu güncel kalsın
hatta geçen akşam ayak altı led uygulaması yaptım birde direksiyonu 'çakma' nubuk yaptım ama resim cekmedim :(
isteyene anlatırım ne yaptığımı.
led uygulaması 20 tl tuttu maliyeti,
çakma nubuk maliyeti 1 tl :)
herkesten resim bekliyorum hadi beyler :)
http://i.hizliresim.com/NqMDqO.jpg
http://i.hizliresim.com/La9D4o.jpg
http://i.hizliresim.com/XvO6Jk.jpg
http://i.hizliresim.com/YBz6r2.jpg
SekoLive
06-07-2015, 14:24
maxima aracın cok hoş olmuş. maşallah kırmızı bu arabanın en iyi rengi bence.
led uygulamasını anlatırsan aklımda var ayak altı aydınlatma.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQaU8wORJBQZktEODh8jcv-VZeumb5dSzokHrXKhy7R4If7R-Xu
kardeşim eyw sagolasın.
1-yukarıdaki led den 2 tane aldım.( sen başkada alabilirsin tanesi 10-15 tl çivaridir.)
2-tavan lambasının vidalarını çıkarıyorsun aşagıya alıyorsun
3- camın tavanla birleşen kısmında boşluk var oradan kabloyu çek
4-ön şöför kapı direğinden kabloyu aşa indir fitilin içerisine koy fitilden aşa indir.
5-ledleri yapıştır ve uclarını çektiğin kabloya tak
hepsi bukadar.
akşam fırsatım olursa resimde atarım
maxima senin aracın eski sahibini tanıyorum. iyi bir arkadaştı. araba da güzel araba. senin gibi kıymetini bilene gitmesi güzel olmuş güle güle kullan :)
maxima senin aracın eski sahibini tanıyorum. iyi bir arkadaştı. araba da güzel araba. senin gibi kıymetini bilene gitmesi güzel olmuş güle güle kullan :)
Sagolasin kardesim iyi dileklerin icin :)
Eski sahibi yakin arkadaşım zaten hatta hala beraber ugrasiyoruz aracla eskidende beraber ugrasirsik onda iken. Zaten zorla aldim araci ondan :)
Rizede dizel ikimizden sorulur bizden baska dizel yukleyen yok zaten kimseninde dizel yuklemeye niyeri yok zaten buralarda :)
Daha iyileri gelene kadar bunlari kurmaya devam edecez yakinda guzel makinalar da gelecek rize mize ins ;)
Bugun ben de kat iptali yaptirdim sadece arac rahatladi baya. Eskiden klima acikken arkadan arabayi bir sey tutuyormus gibi olurdu suan normal hali gibi akiyor klima acikken. Klima kapali halini bakamadim bu izmir sicaginda :)
Bugun ben de kat iptali yaptirdim sadece arac rahatladi baya. Eskiden klima acikken arkadan arabayi bir sey tutuyormus gibi olurdu suan normal hali gibi akiyor klima acikken. Klima kapali halini bakamadim bu izmir sicaginda :)
Kat iptali şart kesinlikle benim 73binkm'deki aracımda bile fark ettirdi.Daha yüksek km'de çok çok daha fazla farkettirir:)
salih_560
07-07-2015, 13:13
Direksiyonu nasıl yaptınız acaba ??
Direksiyonu nasıl yaptınız acaba ??
direksiyon biraz soyulmuştu bende kaplatırım dedim ama nette bişe görmüştüm bi denim dedim önce.
-kalın zımpara ile 80 lik olabilir zımparalıyorsunuz her yerini eşit.
-sonra birde ince 180 lik olabilir. bide onla incesini alıyorsunuz hepsi bu.
nubuk kapmala gibi görünüyor.
ele leke bırakmıyor.
elden kaymıyor.
hatta ortasını sarı yada kırmızı bant vurursanız spoon dreksiyon gibi görünür :D
Kat iptali şart kesinlikle benim 73binkm'deki aracımda bile fark ettirdi.Daha yüksek km'de çok çok daha fazla farkettirir:)
Ben de cok memnun oldum kat iptalinden sonra cidden zaman gectikce daha da farkettim. a
Sanki biraz daha fazla yakiyor araba. Ya da bana mi oyle geldi bilmiyorum. Uzun yolda olcerim kiyaslarim eskisine gore dedim, ama tek basima donunce izmirden yol baydi gazlaya gazlaya geldim. Sizde nasil tumetim sonrasinda ?
Ben de cok memnun oldum kat iptalinden sonra cidden zaman gectikce daha da farkettim. a
Sanki biraz daha fazla yakiyor araba. Ya da bana mi oyle geldi bilmiyorum. Uzun yolda olcerim kiyaslarim eskisine gore dedim, ama tek basima donunce izmirden yol baydi gazlaya gazlaya geldim. Sizde nasil tumetim sonrasinda ?
Onceden ne yaktigini bilmem ama su anda kat egr iptal yazilim ile 90 km hizda 3.2 lt yakiyo uzun yolda. Sehir ici karisik aradan uzun yol 5.4 lt..
beyler dün samsunda idim
arkadaşlar var samsundan ve polo ya 1.6 tdci coolerı takıp yazılımı güncellemişler 120-130 hp gibi degerler almışlar
bu degerleri alan veya yaptıran varmı bizde.
birde bu değerleri alınca baskı kaldırırmı bronz filan gerekebilir gibime geldi?
Coolerin yeri nereye almislar peki ? Bizim fr tamponlarin sis izgaralari ona gore ayarli.
Coolerin yeri nereye almislar peki ? Bizim fr tamponlarin sis izgaralari ona gore ayarli.
Resimleri var bende telden girdigim icin atamuyorum
direk ortaya uzunlamasina koymuşlar.
Arkadaslar merhaba
Motorda oynama yapmadik ama aracimiza yenilikler kattik
Cok gorsel birsey degil ama guzel bir calisma oldu bence
herkese tavsiye ederim
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-d-i-y-/206358-gizli-bagaj-bolmesi-yapimi.html
Bugün boş yol bulunca bi video çekeyim dedim.Soft yazılım var.Gerisi full stock.
https://www.youtube.com/watch?v=A3xPSLbXhh0
Bugün boş yol bulunca bi video çekeyim dedim.Soft yazılım var.Gerisi full stock.
https://www.youtube.com/watch?v=A3xPSLbXhh0
Maşallah kardesim guzel gidiyor da arac triptonik mi ?
Maşallah kardesim guzel gidiyor da arac triptonik mi ?
Manuel hocam.Hiç otomatik gelmedi sanırım.
Pert etmiştim, oem yayları hala durur kömürlükte :) çok güzel ve keyifli bir araba. Güle güle kullanın.
Manuel hocam.Hiç otomatik gelmedi sanırım.
Vites geçişlerin sanki triptonik gibi geldi bana :)
kat iptali artı hava filitresi ile dahada zevkli olur kardeşim tavsiye ederim.
kazasız belasız kullan inş.
Konuya bi guncel cekelim.
İnceden tatli bir ses gelsin istiyorum. Kat iptali var hic bir sey degismedi. Yani en azindan iceriden duyulmuyor. Son susturucu iptalinde de cok ses cikiyor. Ne yapsak ki? Sona spor susturucu taksam nasil olur deneyen var mi?
Konuya bi guncel cekelim.
İnceden tatli bir ses gelsin istiyorum. Kat iptali var hic bir sey degismedi. Yani en azindan iceriden duyulmuyor. Son susturucu iptalinde de cok ses cikiyor. Ne yapsak ki? Sona spor susturucu taksam nasil olur deneyen var mi?
Kardesim yapacagin tek bisey var komple 51duz boru son susturucu orjinal kalacak o zaman cok guzel ses alınıyor. Numarani gonder bana whatsapp tan aracimin sesini atim sana . Duz boru bizim araclarda cok kolay yapiliyor 200 250 tl tutar tutmaz duz boru max. V6 sesi almazsan ben bise bilmiyorum :)
Abilerim kardeşlerim arkadaşlarım, uzun aradan sonra konuyu hortlatacağım ama. Ben Seat İbiza 1.4 Tdi Pd80 bir motorlu bir araç alıp, motora yapabileceğim değişikliklerle kendime yetim güzel güçler yakalamak istiyorum. Kafama takılan bir konu bu aracın 70,75,80 hp olan motorlarının iç aksanında farklılıklar mevcut mu ? Ve hangi modeller hangi motor kodlarını ve hp özelliğini kapsıyor bilgisi olan var mıdır ? Bu araçlarla ilgili doğru düzgün bir konu yok ya da ben bulamadım. Şimdiden teşekkürler..
LnchCntrl
12-03-2016, 13:10
3 silindirli , gayet dayanıklı, biraz sesli çalışan bi motor 1.4 Tdı lar dostum, detaylı şekilde arkadaşlar yazar zaten ama yazılım + dp ile çok keyifli olur
Tesekkur ederim hocam verdigin bilgiler icin ama saydigim hp seceneklerindeki motorlarin hepsi ayni sekilde dayaniklimi, buyuk turbo enjektor pompa girildiginde dayanbilecek kapasitedemi ogrenmek istedigim asil olay bu tekrardan tesekkurler
Merhaba
Oncelikle srider ve stylence modelleri en dolu modeller. ben 2008 stylence BMF motor kodlu 80hp olan modelini kullandım ve yazlım+duz boru+filtre vardı ve yaklaşık 110 hp civarında idi. cok guzel gidiyordu ve sesi cok tatlıydı fakat biraz motor sesi fazlaydı
şu anda 1.9 pd130 kullanıyorum ve bundeki motorla tek farkı 1 silindir eksik olması ve daha küçük turbo oluşu.
1.4 tdi70 75 hp olanlarında turbo ve yazılım farkı var sadece
yuklenildiği taktirde 160 hp krankta güç alına biliyor turbo+cooler+yazılım ile
enjektör işine girersen daha fazlasıda alınır.
samsunda 1.4 tdi cooler+yazılım+düz boru ile cok güzel yürüyen bir araç yaptılar zaten
sana şu kadarını söyleyeyim. motorunu kıramazsın!
Merhaba
Oncelikle srider ve stylence modelleri en dolu modeller. ben 2008 stylence BMF motor kodlu 80hp olan modelini kullandım ve yazlım+duz boru+filtre vardı ve yaklaşık 110 hp civarında idi. cok guzel gidiyordu ve sesi cok tatlıydı fakat biraz motor sesi fazlaydı
şu anda 1.9 pd130 kullanıyorum ve bundeki motorla tek farkı 1 silindir eksik olması ve daha küçük turbo oluşu.
samsunda 1.4 tdi cooler+yazılım+düz boru ile cok güzel yürüyen bir araç yaptılar zaten
80lik ise motor kodu bnv 75lik ise amf dir abi.Kodlar karışmış gibi:)
Benim aracım stage 1 idi.105hp civarı yazılım kat iptali ile.Hiç açık değildi arkadaşımda da var 75lik amf.Ciddi atarlı.120hp'ye çok ama çok yakın:) Cooler falan yok sadece yazılım ve kat iptali.Üstündeki cooler iyi zaten.Değişmesine gerek bile yok.
Merhaba
Yoğunluktan dolayı foruma dahil olmamıştım ama, almak istediğim cevabı fazlasıyla vermişsiniz. Başta siz olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim :)
fuatozkan
06-12-2016, 14:32
Var mı hâlâ aydınlatmak isteyen kullanıcılar. Güncel spec kullanım performans öneri neler var Pd80 polo almayı düşünüyorum
Var mı hâlâ aydınlatmak isteyen kullanıcılar. Güncel spec kullanım performans öneri neler var Pd80 polo almayı düşünüyorum
Bu motordan 200 hp gibi değerler almak hayal değil.
Kendi aracımda pd80 Ibiza.
Turbo, intercooler, KN filtre ve güzel bir yazılım ile 2.0 bar'da 190 HP 355NM güç aldım. Ve bu güçte bu motordan beklemeyecek şekilde az dumanlı bir sonuç çıktı.
190 hp gücü aldığımda henüz debriyajım orijinaldi. Ve aşırı derecede kaçırıyordu.
Daha sonrasında bronz olmayan custom bi debriyaj kiti takıldı. Ardından da büyük enjektör memesi takarak 233HP 420NM güç aldım (duman artık kaçınılmaz :)).
Şuanki hedefim 250 üstü güç almak. Ve çıkacağına inanıyorum şuan 2.2 barda 233 HP verebiliyorsa 3.0 barda neler olacağını kestiremiyorum :).
Vites geçişlerin sanki triptonik gibi geldi bana :)
kat iptali artı hava filitresi ile dahada zevkli olur kardeşim tavsiye ederim.
kazasız belasız kullan inş.
Bende birşey danışayım 6l kasa bendede var önler için aracınızı nasıl alçalttınız? yay press mi coil mi? coil ise markası nedir yada custom mı? bilgi verebilirmisiniz? konfor sekme nasıl?
Bende birşey danışayım 6l kasa bendede var önler için aracınızı nasıl alçalttınız? yay press mi coil mi? coil ise markası nedir yada custom mı? bilgi verebilirmisiniz? konfor sekme nasıl?
Bence en kaliteli çözüm iyi bi marka coilover. Çok tuzlu gelirse custom coiloverda iş görür.
Benimkiler custom, sekmeler yumuşak buda istenmeyen durum. Tabi dalgalı yollarda yumuşak sekmeler yapıyor şehir içinde bişey hissettirmiyor.
Tabi bam.. güm.. sesler yine aynı sertlikte pek değişme olmadı. İlk başta yay yeni olduğu için yumuşak gibi geldi ancak zaman sonra aynı hissiyatı veriyor.
fuatozkan
06-12-2016, 18:18
Turbo, intercooler, KN filtre ve güzel bir yazılım ile 2.0 bar'da 190 HP 355NM güç aldım. Ve bu güçte bu motordan beklemeyecek şekilde az dumanlı bir sonuç çıktı.
190 hp gücü aldığımda henüz debriyajım orijinaldi. Ve aşırı derecede kaçırıyordu.
Daha sonrasında bronz olmayan custom bi debriyaj kiti takıldı. Ardından da büyük enjektör memesi takarak 233HP 420NM güç aldım (duman artık kaçınılmaz :)).
Şuanki hedefim 250 üstü güç almak. Ve çıkacağına inanıyorum şuan 2.2 barda 233 HP verebiliyorsa 3.0 barda neler olacağını kestiremiyorum :).
Proje setup listesi video fotoğraf var mı hocam bu süre zarfında setup yüzünden bi sıkıntı yaşadınız mı acaba
Bence en kaliteli çözüm iyi bi marka coilover. Çok tuzlu gelirse custom coiloverda iş görür.
Benimkiler custom, sekmeler yumuşak buda istenmeyen durum. Tabi dalgalı yollarda yumuşak sekmeler yapıyor şehir içinde bişey hissettirmiyor.
Tabi bam.. güm.. sesler yine aynı sertlikte pek değişme olmadı. İlk başta yay yeni olduğu için yumuşak gibi geldi ancak zaman sonra aynı hissiyatı veriyor.
jom dusundum sonra bosluk yapıyormus ses gelıyormus falan fılan derken customda karar kıldım gibi. suan 5 lık yay var amortısorler orj oldugu ıcın pek gorev yapmıyor uzun zamandır boyle kullandım artık onlere coıl yaptırmanın zamanı geldı. cok basmadıgım surece pek sorun cıkarmaz umarım
fuatozkan
07-12-2016, 09:13
Hocam bide bu setup'u 75 lik olana yapsak yaklaşık sonuçlar alır mıyız ? turbo ve yazılım farkı var denilmiş 80 - 75 farkı olarak ne derece doğru acaba
LnchCntrl
07-12-2016, 09:29
Pop corn ile taçlandırın şu efsaneleri :)
Proje setup listesi video fotoğraf var mı hocam bu süre zarfında setup yüzünden bi sıkıntı yaşadınız mı acaba
Video ve fotoğraf var ama çok kaliteli değiller. ***** telefon tost makinesi gibi çekiyor :)
Setup yüzünden sıkıntı yaşamadım çok şükür. Sadece bi kaç kez cooler hortumu çıktı bi kez de yarıldı. Birde farklı bir aracın debriyajını denemiştik onda da bi çalışıp çalışmadıydı onuda çözdük artık sıkıntımız yok.
Şuan alt yapı geliştirmesi yapıyorum. Onlarıda tamamladığımda elimde olan materyallerle proje konusu açmayı planlıyorum.
Belki arabamı satıp harcadığım parayla pd130 alıp yükleyebilirdim. Ama neredeyse olmayan bir projeden yapmak daha zevkli.
Son yapacağım geliştirmelerle 4 silindirli yüklü araçlar ile koşabileceğim inşAllah.
Pop corn ile taçlandırın şu efsaneleri :)
Popcorn herkes te var. Bizde böyle.
https://www.youtube.com/watch?v=UsSlJU9HbBw&feature=youtu.be
Hocam bide bu setup'u 75 lik olana yapsak yaklaşık sonuçlar alır mıyız ? turbo ve yazılım farkı var denilmiş 80 - 75 farkı olarak ne derece doğru acaba
turbolarda fark yok sanırım, varsa bile bu setupta turboyu değiştirmek zorunda olduğun için hiçbir fark olmayacak. motor içi olarak mekanik anlamda 75-80 ikiz denebilir.
turbolarda fark yok sanırım, varsa bile bu setupta turboyu değiştirmek zorunda olduğun için hiçbir fark olmayacak. motor içi olarak mekanik anlamda 75-80 ikiz denebilir.
Turbolar aynı 68 lik fabia var arkadaşımda benimki 80 lık baktık aynılar.
Herşey anı sadece yalımsal fark olsa gerek.
fuatozkan
07-12-2016, 12:12
Turbolar aynı 68 lik fabia var arkadaşımda benimki 80 lık baktık aynılar.
Herşey anı sadece yalımsal fark olsa gerek.
Turbo farkını motor içi farklı olma ihtimali varsa diye sormuştum yani 75 de kaldırır böyle yükü
Turbo farkını motor içi farklı olma ihtimali varsa diye sormuştum yani 75 de kaldırır böyle yükü
Kaldırır tabi. Benim tercihim burada pd 75 80 vs değilde en hafif olanını seçmektir.
Düşük hacim ve 3 silindir olduğu için her kg da 4 silindir araçlara oranla 1.5 kat daha fazla eksiye güç gitmekte.
Mekanik olarak PD motorların hepsi aynı denebilir, 130-150-160 ın krankı daha sağlam deniliyor sadece.
PD75/80 1.9 TDi PD100 ün 1 silindir kesilmiş hali direk olarak. Sadece enjektörleri farklı PD100 den. Şöyle enjektör bilgisi veriyim, OEM PD75 enjektörleri 465cc
038 130 073 BA - AWX, AVF, BLT - 530er - 1.9TDI 130PS in Polo, Passat, A4, A6
038 130 073 BA - ATL, - 530er - 1.4TDi 90PS in A2
038 130 073 AA - ASZ, ARL - 550er - 1.9TDI 130 und 150PS in Polo, Golf, Bora bis MJ2001
038 130 073 AL - ASZ, ARL - 550er - 1.9TDI 130 und 150PS in Polo, Golf, Bora ab MJ2002
038 130 073 J - ATD - 425er - 1.9TDI 100PS in Golf, NewBeetle bis MJ2001
038 130 073 AJ - ATD - 425er - 1.9TDI 100PS in Golf, NewBeetle ab MJ2002
038 130 073 AJ - ATD - 425er - 1.9TDI 100PS in Polo, Bora, Passat, A3 und A4
038 130 073 F - AJM, AUY - 465er - 1.9TDI 115PS in Golf, NewBeetle bis MJ2001
038 130 073 T - AJM, AUY - 465er - 1.9TDI 115PS in Golf, NewBeetle ab MJ2002
045 130 073 T - AMF - 465er - 1.4TDI 75PS in Lupo, Polo, A2
045 130 073 T - AJM - 465er - 1.9TDI 115PS in Passat, A4, A6
045 130 073 AA - ANY - 360er - 1.2TDI 61PS in Lupo, A2
03G 130 073 B/G- BKD - 475er - 2.0TDI 140PS in Golf, A3, Bora, Touran
07Z 130 073 D/F- BAC - 520er - 2.5TDI 174PS in T5, Touareg
07Z 130 073 D/F - AYH - 520er - 5.0TDI 313PS in Phaeton, Touareg bis MJ2003
07Z 130 073 H - AYH - 560er - 5.0TDI 313PS in Phaeton, Touareg ab MJ2004
Mekanik olarak PD motorların hepsi aynı denebilir, 130-150-160 ın krankı daha sağlam deniliyor sadece.
PD75/80 1.9 TDi PD100 ün 1 silindir kesilmiş hali direk olarak. Sadece enjektörleri farklı PD100 den. Şöyle enjektör bilgisi veriyim, OEM PD75 enjektörleri 465cc
038 130 073 BA - AWX, AVF, BLT - 530er - 1.9TDI 130PS in Polo, Passat, A4, A6
038 130 073 BA - ATL, - 530er - 1.4TDi 90PS in A2
038 130 073 AA - ASZ, ARL - 550er - 1.9TDI 130 und 150PS in Polo, Golf, Bora bis MJ2001
038 130 073 AL - ASZ, ARL - 550er - 1.9TDI 130 und 150PS in Polo, Golf, Bora ab MJ2002
038 130 073 J - ATD - 425er - 1.9TDI 100PS in Golf, NewBeetle bis MJ2001
038 130 073 AJ - ATD - 425er - 1.9TDI 100PS in Golf, NewBeetle ab MJ2002
038 130 073 AJ - ATD - 425er - 1.9TDI 100PS in Polo, Bora, Passat, A3 und A4
038 130 073 F - AJM, AUY - 465er - 1.9TDI 115PS in Golf, NewBeetle bis MJ2001
038 130 073 T - AJM, AUY - 465er - 1.9TDI 115PS in Golf, NewBeetle ab MJ2002
045 130 073 T - AMF - 465er - 1.4TDI 75PS in Lupo, Polo, A2
045 130 073 T - AJM - 465er - 1.9TDI 115PS in Passat, A4, A6
045 130 073 AA - ANY - 360er - 1.2TDI 61PS in Lupo, A2
03G 130 073 B/G- BKD - 475er - 2.0TDI 140PS in Golf, A3, Bora, Touran
07Z 130 073 D/F- BAC - 520er - 2.5TDI 174PS in T5, Touareg
07Z 130 073 D/F - AYH - 520er - 5.0TDI 313PS in Phaeton, Touareg bis MJ2003
07Z 130 073 H - AYH - 560er - 5.0TDI 313PS in Phaeton, Touareg ab MJ2004
Evet krankta farklılık var. Yanlış hatırlamıyorsam 1.9 pd130'ların piston kollarının krank'a bağlantı boyutu 53mm gibi bişey idi.
1.4 lerin 47mm gibi bi boyutu vardı. Bu durumdan 1.9 ve 1.4 ün kollarınında farklı olduğu çıkıyor. Belki sadece boyut farkıda olabilir.
fuatozkan
07-12-2016, 12:44
Kaldırır tabi. Benim tercihim burada pd 75 80 vs değilde en hafif olanını seçmektir.
Düşük hacim ve 3 silindir olduğu için her kg da 4 silindir araçlara oranla 1.5 kat daha fazla eksiye güç gitmekte.
netten kaba taslak baktığımda 9n3 polo 1095 = İbiza 1095 kg ağırlık
fabia ise 1160 kg la biraz daha ağır.
Donanım olarak bana İbiza, görsel olarak da polo hoş geliyor
netten kaba taslak baktığımda 9n3 polo 1095 = İbiza 1095 kg ağırlık
fabia ise 1160 kg la biraz daha ağır.
Donanım olarak bana İbiza, görsel olarak da polo hoş geliyor
Amaç gazlamaksa 2001 kasa pololarda da 1.4 var onlar daha hafif diye biliyorum.
https://i.ytimg.com/vi/OxW_grD6uyw/maxresdefault.jpg
fuatozkan
07-12-2016, 13:50
Amaç gazlamaksa 2001 kasa pololarda da 1.4 var onlar daha hafif diye biliyorum.
https://i.ytimg.com/vi/OxW_grD6uyw/maxresdefault.jpg
Onların tasarımını sevmiyorum biraz ufaklar :) Hem ekonomik hem de trafikteki lüks araçlara küçük süprizler hazırlayabileceğim bi araba istiyorum :D
Muhammet Yaman
20-04-2017, 13:40
Pd 80 de bu tür güçler alınması gerçekten muhteşem . Konu çok yararlı teşekkürler .
berkobal
25-05-2017, 08:33
PD 80 lerin turbosu max kaç bar basıyor? Bilen var mı?
Burası biraz tozlu kalmış :)
İzmir içi hem baktırmak için, alırsak bakım vs. için kime gitmek lazım var mı tanıdığı olan ya da yardımcı olabilcek birileri?
Jön Türk
18-06-2020, 15:10
Selamlar, big & hibrit turbo vs bir şeyler yapan oldu mu bu motorlara ?
wonderkid
24-06-2024, 11:58
Selamlar konuyu hortlatıyorum ancak 1.4 amf motor 3 silindir polo aracım var. Bu araç ile ilgili kat iptali yazılım yapan var mıdır ? Bu konu başlığında ki araç 4 silindir sanırım farklı motor
MURAT_HLX
16-12-2024, 07:51
yeni konu açmak istemedim,pekte anladığım nokta değil dizel makine
3 silindirlerin 70-75-80 diye versiyonları varmış,bunların herhangi bir kronik sorunları varmı,vibrasyonlu çalıştığı için balans şaftı krank sarabiliyor diye sanayide ustanın teki söyledi ama pekte inanasım gelmedi yorumlarınız nelerdir ?
teşekkür ederim
3 silindirlerin 70-75-80 diye versiyonları varmış,bunların herhangi bir kronik sorunları varmı,vibrasyonlu çalıştığı için balans şaftı krank sarabiliyor diye sanayide ustanın teki söyledi ama pekte inanasım gelmedi yorumlarınız nelerdir ?
teşekkür ederim
Balans şaftı krank sarması ne demek üstad? nasıl sorun anlayamadım ama diğer konuyla ilgili 75 ile 80 tamamen aynı, 70 farklı diye aklımda kalmış.
Ben 80 kullanmıştım tabii o zamanlar araba 4-5 yaşlarındaydı, titreşim ve ses dışında çok memnundum.
Makyajlılar 80 hp, ayrıca makyajlıların far ve tamponları da daha güzel, FRımsı diyeyim.
teşekkür ederim
PD75 polo kullanıyorum 4 sene oldu 150 bın de aldık 250 bın km yı gectı stage1 yazılımlı
bakımları duzgun yapıldıgı surece hıc bır problem olmaz sorunsuz motor
MURAT_HLX
16-12-2024, 09:47
çok teşekkür ediyorum geri dönüşleriniz için drago ve MeRtCaN abi ben anlayamadım ne demek istedi ,dedim sorayım iyikide sormuşum teşekkür ederim tekrardan
Tofask61
18-12-2024, 16:18
Quick Hookups Made Easy in Your City (https://datingnow.site)
Sexy Girls in your town for night
Best dating worldwide :3 (https://datingnow.site)