Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Jp Morgannnnnnnn
Oyy oyyy oyyy
Bu jpm olayı da ters teper
Sanırım ekonomiyi ciddi ciddi damat yönetiyor
Bunlar yürek değil kafayi yemis
JP bir enter tuşu kam milyar dolar acaba
Damat varya bu sefer tam micti
TorqueTuning
23-03-2019, 21:59
Ptesi 6.yi geceriz diyorum ben.
Makasta 5.95 suan garantide
baskan96
24-03-2019, 13:46
Jp morgan olayı nasıl etkiler
Pazartesi bence yukarı hareketle başlar sonra baskılamaya başlayabilirler.
TorqueTuning
24-03-2019, 14:30
JP Morgan manipulasyon yapiyor diye BDDK ve SPK.sorusturma baslatmis. Ulkenin basi 10 yildir bunu bilfiil yapiyordu zaten. Ne var bunda
PROMINENT
24-03-2019, 18:39
once sunu anlamaliyiz ki kontroldekiler kotu adamlar ama aptal degiller. yani simdiye kadar atilan her adim, once tsknin bitirilmesi, kamu mallarinin satilmasi, gecis garantili kopru, hasta garantili hastane vs gibi yatirimlarla hem goz boyanip hem de ulkenin geleceginin borclandirilmasi, hukukun ve medyanin bagimsizligini tamamen kaybetmesi, ulkenin ekonomik kapasitesini gelistirmeye yonelik hic bir adimin kasten atilmamasi bunlarin hepsi 2002 den beri bilincli olarak adim adim yapilmis bir planin parcalari bana gore.
daha gecen yaz devasa bir doviz depremi yasadik ama atilan en ufak bir somut adim, iyilestirici bir onlem var mi? sogan depolayandan chp ye oy verene buyuk supermarketlere herkes terorist ilan edildi. vs vs elde ne var?
ayni kara cumayi 8-9 ay sonra yine yasiyoruz ve yine ayni kuresel saldiri var masali basladi.
bu ulke kasten cokertiliyor bitiriliyor. buna da binlerce kisi kendi kucuk sikik menfaatleri icin destek oluyor.
bu milletin cogunun ne vicdani var ne ahlaki var sadece kisa vadeli menfaati var gozu baska bir sey gormuyor.
YouTube (https://youtu.be/P1WR8tcPwvg)
Skyhawk34
25-03-2019, 07:15
Birileri sağlam hamutladı
GokhanRS
25-03-2019, 07:43
yine millet aldı kâr ını. Tabi bizim gibi ezik almadı. Diyorum ya bu i.neler kuruşu kuruşuna hangi gün ne kadar çıkacak inecek bilmiyorsa en koyu akpli olayım. daha ağır beddua bulamadım :D
Baya satış oldu. Buralarda kalır ama 5.40-44 arası da alan cok var....
baskan96
25-03-2019, 09:04
Bu seçim önü son fırsat mıdır?
Giriş yapılmalı mıdır ne düşünüyorsunuz?
barakuda26
25-03-2019, 09:33
5,64-5.69 anlık değişim mevcut şuan
Uçuşa başladı. Öngörüm bu hafta 5,9 gözükür. Belki 6
Seçimden sonra da zaferle biterse kazandık diye kısa süreli düşüş. Milleti terste bırakıp sonra biraz daha düşüş.
Ardından eski değerine gelir tekrar. YTD.
Flood oldu kusura bakmayın.
Bist 100 de 100 k altına sarktı. Düşüşe devam ederse seyredin olayları. YTD.
JP morgan seçimden sonraya bıraktı.
O yüzden şuan kar satışı ve mb aldığı swap kararı ilişkin gevşeme var.
JP Türkiye den çekilirse bist fena darbe yiyecektir
50.000 TL kadar tüketici kredisi alma durumum var, ziraat 1.53 - Akbank 1.81 4 sene vadeli fiyat aldım. Acil olarak alma durumum yok ama eğer ki seçim sonrası bu oranlar hayal olup
çok yukarı çıkarsa şimdiden alıp parayı hazır halde kenarda bekletmek daha mantıklı.
Seçim sonrası bu konuda bir öngörüde bulanabilecek var mı?
50.000 TL kadar tüketici kredisi alma durumum var, ziraat 1.53 - Akbank 1.81 4 sene vadeli fiyat aldım. Acil olarak alma durumum yok ama eğer ki seçim sonrası bu oranlar hayal olup
çok yukarı çıkarsa şimdiden alıp parayı hazır halde kenarda bekletmek daha mantıklı.
Seçim sonrası bu konuda bir öngörüde bulanabilecek var mı?
ben ziraattan aldım 1,53 le 70 bin :D dolardan 4 bin kazandım :D
ben aylardır annem ve babama yalvarıyorum esnaf kredisi alın düşük faizli diye. 100 bin lira almak istiyordum. cuma artışları ve bugünki hareketleri trade etseydim takribi 15 ila 20 bin lira koyucaktım köşeye...
ytd olmasa da düşük faizli her krediyi alırdım şuan.
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yenikapı'da onemli acıklamalar - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogandan-yenikapida-onemli-aciklamalar-41160196)
Reis hepinizin kimliğini biliyor, dolar alıp tırmandırmayın kızdırmayın reisi
ben ziraattan aldım 1,53 le 70 bin :D dolardan 4 bin kazandım :D
bu ne cesarettir yarabbim, seni tanımak istiyorum yiğidim beni ara :)
Gürsel abi 70'in hepsine harbi dolarmı aldın bende de bir miktar var fakat altına atıp beklemeyi tercih ettim dolar treni kaçtı :/
baskan96
25-03-2019, 10:19
Alsak mı acaba buralardan?
bu ne cesarettir yarabbim, seni tanımak istiyorum yiğidim beni ara :)
Gürsel abi 70'in hepsine harbi dolarmı aldın bende de bir miktar var fakat altına atıp beklemeyi tercih ettim dolar treni kaçtı :/
aldım demeyi çok isterdim :D bi arkadaşın sözüne güvenip gittik uygun diye jettayı aldık . şimdi de ahh eşşek kafam diye geziyom deli dana gibi :D
kafalar o kadar karışıkki. elinde olmayan alma derdinde, elinde dolar olan satma derdinde.
Reis dolar alanların IP'sini istedi,
Dedim vermem
kapıya 20 kişi gelince mecburen verdik :P
Reis dolar alanların IP'sini istedi,
Dedim vermem
kapıya 20 kişi gelince mecburen verdik :P
ciddi değil heralde :S
M_PROJECT
25-03-2019, 11:34
ciddi değil heralde :S
Abartiyor 19 kisi
Abartiyor 19 kisi
ulan hemen belli ediyorsun :P
ben aylardır annem ve babama yalvarıyorum esnaf kredisi alın düşük faizli diye. 100 bin lira almak istiyordum. cuma artışları ve bugünki hareketleri trade etseydim takribi 15 ila 20 bin lira koyucaktım köşeye...
ytd olmasa da düşük faizli her krediyi alırdım şuan.
2 günde %20 nasıl bir hareket oldu?
2 günde %20 nasıl bir hareket oldu?
2 günde yüzde 20 lik hareket olmadı. al satlar ile o paraları elde edebilirdim demek istedim.
2 günde yüzde 20 lik hareket olmadı. al satlar ile o paraları elde edebilirdim demek istedim.
Kolay gelsin o zaman.
büyük ihtimalle 62 desteğe dönüştü gibi duruyor
kurda yön yukarı 7.20 den gelen düşüş %50 fibo düzeltmesini yaptı
merkez bankası elinden geleni yapıyor piyasayı fonluyor tlyi kısıyor faizi glpden veriyor ama kur gevşeme niyetinde değil
tek bir endişem var eğer yine geçen seferki gibi büyük ataklar olursa bu sefer bunu kaldıramayız
he geçenkini de kaldıramadık o ayrı mesela ama daha krizin başlarındayız böyle giderse büyük sıkıntı yaşarız
cuma günkü 5.84xx-5.44xx günlük barın 1/2 düzeltmesini yaptı, 5.62-5.64
merkez viopta ağır silahlarla saldırıor :)
bankalarda iyi karşılık veriyor tam çekirdeklik ortam
arada bizi öpüyorlar :D
merkez viopta ağır silahlarla saldırıor :)
bankalarda iyi karşılık veriyor tam çekirdeklik ortam
arada bizi öpüyorlar :D
mb uzun süredir dolar topluyor deniyor. Bu sayede doların yukarı yönlü hareketini tutabiliyor deniyor. peki bu senaryo doğru ise, elindeki rezerv bitince ne olacak sence ?
Arkadaşlar yapmayın bu yükselmede özel bir neden aramayın. Her yerel ve her genel seçim öncesi son 3 hafta döviz uçuşa başlar bu ülkede. Sebepler arasında; devletin döviz almaya başlaması, yandaş zenginlerin alması, yazık ama yükselişi gören ve kar elde etmeye çalışan cahil halkın döviz alması sıralaması olur. Bu hafta ise yani seçime kalan son haftada hem devlet hemde zengin yandaşlar aynı anda satışa başlarlar. Olan alış yapan cahil sazan halka olur. Döviz onların elinde patlar yine. Kısacası ben inşallah pazartesi sevşye ne olursa olsun 5.20 den aldığım dövizi satıcam. Ciddi bir düşüş olacak bu haftaiçi. Maksat zaten yükseldiği en üst noktayı yakalamak değil.
Sonrasımı?? sonrası seçim haftası sonrasına kalacak. Hertürlü yükseliş var. Ama öyle uçup kaçan bir anda 7-8 leri yakalayacak bir dolar sevşyesi değil. Sürekli artan ama azar azar artan döviz ile karşılaşacağız.
Ytd
Bzen kendimi bu amerikada önünde pankartla dolaşan saçı sakalı birbirine girmiş, sümüklü sidikli adamlara benzetiyorum. Onlarında.pankartında "Allaha inanın ona göre yaşayın yazıyor" herkeste doğru olduğunu bilse önemsemiyor ya. Onun gibi birşey. Günlük değil sn lik dahi yol göstersek aynı :))
mb uzun süredir dolar topluyor deniyor. Bu sayede doların yukarı yönlü hareketini tutabiliyor deniyor. peki bu senaryo doğru ise, elindeki rezerv bitince ne olacak sence ?
biraz önce Twitterda MB nin toplam rezervinin 16.5 milyar dolar olduğu ile ilgili bir tablo gördüm ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem.
sabahta buna benzer rakamlar konuşuluyordu investingte ama doğruluğu belirsiz. herkes bir şey söylüyor. benim merakım şu, bunca ekonomist uçacak kaçacak diyorken, nasıl oluyorda şuan birşekilde doları tutuyorlar. tutamayacakları seviye ne zaman gelecek ?
bu senearyo doğru değil :)
sabahta buna benzer rakamlar konuşuluyordu investingte ama doğruluğu belirsiz. herkes bir şey söylüyor. benim merakım şu, bunca ekonomist uçacak kaçacak diyorken, nasıl oluyorda şuan birşekilde doları tutuyorlar. tutamayacakları seviye ne zaman gelecek ?
her seviyede doları tutabilirler bu tercih meselesi
yarın faize 650 bp bi zrtış daha getirsin 5in altına ineriz 1 haftada
o zaman da faiz cortlayacak , kredi alan olmayacak. 2 ucu b.klu deynek misali
o zaman da faiz cortlayacak , kredi alan olmayacak. 2 ucu b.klu deynek misali
eve biz buna kiev karambolü diyoruz :D
eve biz buna kiev karambolü diyoruz :D
merkez bankasınız Beşiktaşmış gibi düşünün
ama o son top mutlaka gol olacak bu sefer :)
https://www.youtube.com/watch?v=xLHk8CSpwtE
merkez bankasınız Beşiktaşmış gibi düşünün
ama o son top mutlaka gol olacak bu sefer :)
https://www.youtube.com/watch?v=xLHk8CSpwtE
hahahahah müthiş benzetme :D:D
demekki artış olacak diyorsun.
hahahahah müthiş benzetme :D:D
demekki artış olacak diyorsun.
ya faiz ya kur mutlaka artacak 2sinden birini alana yanında bedava enflasyon da verecekler
"yok ben almam" diyenin cebine sıkıştıracaklar mecbur alacak :D
Ağzından bal damlıyor :)
O baz puan bana yeter :)
Ağzından bal damlıyor :)
O baz puan bana yeter :)
Bu hafta piyasayı 25.5-27 arası fonluyor eğer kalıcı bir toparlanma olmazsa seve seve faiz arttıracaklar
Özel sektörün dış borç yükü o kadar ağır ki kuru tutmak daha ağır basıyor şu an 56_57 bandına geri döndük bakalım ne olacak
https://pbs.twimg.com/media/D2hM_ViX4AAgZYT.jpg
Ozgur Demirtaş auf Twitter: "Londra piyasasında Dolar-TL swap Faizi %90’a fırladı 😔… " (https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1110221966093549568)
https://pbs.twimg.com/media/D2hM_ViX4AAgZYT.jpg
Ozgur Demirtaş auf Twitter: "Londra piyasasında Dolar-TL swap Faizi %90’a fırladı … " (https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1110221966093549568)
Nasil yararlanabiliriz ondan :):)
TL'n varsa namümkün gibi.
Doların varsa TL zengini olabilirsin istediğin her an :)
turbo&quattro
25-03-2019, 19:13
TL'n varsa namümkün gibi.
Doların varsa TL zengini olabilirsin istediğin her an :)
Nasil oluyor o hemen tl zengini olalim ;)
Nasil oluyor o hemen tl zengini olalim ;)
Vereceğim IBAN'a dolarları swift et sen oralardan. Gerisi bende :)
turbo&quattro
25-03-2019, 19:36
Vereceğim IBAN'a dolarları swift et sen oralardan. Gerisi bende :)
Guzel deal
Bugünkü bir hatadan kaynaklı anlık bir görüntü o şu an swap faizleri 27 bandında yine ve düşüş eğiliminde
Bugün merkez biraz karıştırdı ortalığı bankaların swap pazarına erişimi falan karıştı hacim siz oldu o görüntü de
Guzel verdı gızlı bır el(varlıklı bır fon)
Su son 14 ayda yasananlar baska bır ulkede olsa,ekonomıyle ılgılı hukumet yetkılılerı yuce dıvanlıktı...
Sanki test ettiler deniyorlar zannettim
Trafo gibi :)
"oncelikle turkiye %95 le borclanmiyor.
turk lirasina %95 faiz de vermiyor turkiye.
soyle bir rahat olun oncelikle.
yapila sudur; dovize yapilan spekulatif atagi durdurmak icin merkez bankasi tl vermiyor.
boylece yabanci da eline gececek tl yle dolar alamiyor. londrada tl karaborsaya dusuyor ve millet birbirine %95 le tl veriyor.
tespiti yaptik simdi bunun zarari nedir?
piyasalara bu şekilde müdahale etmek turk lirasini londrada itibarsiz bir para haline getirir.
yabancilarin tl piyasina katilimlarini bitirir. prestij kaybederiz.
turkiye de para kaybetmek yerine prestij kaybetmeyi tercih etti simdilik.
yabanci, secimi bahane ederek, golan tepelerini bahane ederek, merkezin doviz reservlerinin azalmasini bahane ederek dolar almak istiyor.
merkez de diyor ki kardesim ben size tl versem bu tlyle hemen dolara saldirip beni s*keceksiniz.
gidin nereden tl bulursaniz bulun oyle alin dolarinizi. ben size tl vermiyorum.
yabanci da tl bulmak icin birbirinden %95 le borc aliyor. turkiyedeki hisselerini tahvillerini zararina satip tl bulmaya calisiyor.
bazilari da dolarini satip tl yapip digerine %95 le borc veriyor"
diye açıklamışlar..........
Ben tl göndereyim onlara yaww olmaz mı :):):)
Yuzde 85 le hahahaha
günaydın
açıklama doğru ama %85 anlık bir görüntü fakat işin mantığı net açıklanmış
tekrar 57 seviyelerine geldik bu bize 250 bp faize mal oldu ama 1 haftalığına..
şimdi mevzu bu 1 haftada kuru daha da aşağı çekebilmekte aksi takdirde 1 hafta sonra ya kalıcı olarak kur artışı konuşulacak ya da kur artacak bu hafta bunun izlerini arayacağız
işlem yapmak için durgun sular değil heyecanınızı riskinizi yönetemiyorsanız testere piyasada küçük yatırımcıyı yem yaparlar
günaydın
tekrar 57 seviyelerine geldik bu bize 250 bp faize mal oldu ama 1 haftalığına..
şimdi mevzu bu 1 haftada kuru daha da aşağı çekebilmekte aksi takdirde 1 hafta sonra ya kalıcı olarak kur artışı konuşulacak ya da kur artacak bu hafta bunun izlerini arayacağız
işlem yapmak için durgun sular değil heyecanınızı riskinizi yönetemiyorsanız testere piyasada küçük yatırımcıyı yem yaparlar
küçük yatırımcı olarak, ciddi yükselişler olmadığı müddetçe hold diyoruz o zaman.
küçük yatırımcı olarak, ciddi yükselişler olmadığı müddetçe hold diyoruz o zaman.
şu an ki seviye çok ara seviye 62 üstü yukarı 55 altı aşağı demek
dün "62 destek oldu muhtemelen yön yukarı" dedim ama merkez akşam 62yi kırdırdı(faiz silahı)
arada 62 üstüne atabilirler ama kalıcı olur mu bilmiyorum ben yukarı için 62üstü aşağı için 55 altı "kapaış" bekleyeceğim arasını da trade ederim :)
bu işler bize göre degil çok karışık heseplar ,bize gelmez siz bana net garanti kazanacagım bi yatırım aracı söleyin yaşlı işi :D
Skyhawk34
26-03-2019, 08:42
bu işler bize göre degil çok karışık heseplar ,bize gelmez siz bana net garanti kazanacagım bi yatırım aracı söleyin yaşlı işi :D
abi boşver bu boş işleri. mudanyadaki tarlaları sat. pavyonlarda ye.
kar almak her zaman iyidir...
tekrar 49lara sarkarsa alınabilir yazacak fırsat bulamadım
Bu konuya yazan çoğu arkadaşın maddi durumları iyidir inşallah,yani cebinizde kazanabileceğiniz kadar güzel para varsa harbiden şu oynak piyasada güzel getiriler sağlayabilir,hele seçimden sonra.
bir gram altın,beş gram altın yapılır kar edilir ama;zaten yapılan yatırımlar gelecek olan zamların yanında osuruk kalacak.
bencede 16EC813 abi çok büyük paralarla oynamıyorsan,hayatının tadını çıkart. :D
gerçi alınyazsam ne olacak bankalar şu piyasada alım-satım fırsatı vermez kolay kolay
30 bin tl bir param var ve 2 sene dokunmayacağım hangi enstruman da değerlendireceğime karar veremedim,altın faiz veya döviz bir önerisi olan var mı(78 gr civarı altın hesabım var üstüne mi ekliyeyim bu seviyeden)
Bu konuya yazan çoğu arkadaşın maddi durumları iyidir inşallah,yani cebinizde kazanabileceğiniz kadar güzel para varsa harbiden şu oynak piyasada güzel getiriler sağlayabilir,hele seçimden sonra.
bir gram altın,beş gram altın yapılır kar edilir ama;zaten yapılan yatırımlar gelecek olan zamların yanında osuruk kalacak.
bencede 16EC813 abi çok büyük paralarla oynamıyorsan,hayatının tadını çıkart. :D
hayatın tadı damagımda çok tatlıı çokk :D
30 bin tl bir param var ve 2 sene dokunmayacağım hangi enstruman da değerlendireceğime karar veremedim,altın faiz veya döviz bir önerisi olan var mı(78 gr civarı altın hesabım var üstüne mi ekliyeyim bu seviyeden)
al-sat yapmayacaksanız en temizi faiz
riski yok getiri sabit
hesap yapın 2 senede paranız ne kadar olur?
2 senede kur kaç lira olursa o parayı alırsınız?
bu sorulara göre döviz faizi de denenebilir..
Skyhawk34
26-03-2019, 09:27
hayatın tadı damagımda çok tatlıı çokk :D
Allah güzel ömürler versin abim
Teşekkürler cevabınız için.
individual
26-03-2019, 09:41
2 sene önce bu soruyu sormuş olsaydınız şuanki kurlar ile.
https://i.hizliresim.com/r5zPBV.jpg (https://hizliresim.com/r5zPBV)
Karar senin abi.
Paragaranti sitesineden sende bakabilirsin.
GokhanRS
26-03-2019, 09:46
sabah sabah telefonda alarm ötmeye başladı, baktım kur uyarısıymış 5,50 altına düşerse alarmı çalışmış.
ne enteresan paramız var yahu. 1 günde bu kadar çok inip çıkması. berat kayınpederi, yaktın memleketi.
barakuda26
26-03-2019, 09:53
Bekaa için el ele haftası olsun bu hafta.. :)
yıldırımbyzt
26-03-2019, 09:55
Bu seviyelerden girmek mantıklı mı peki abiler düşüş 45 lere kadar gider mi yoksa tiyatro mu şuan ki olay
55-57 den çıkanlar bir seviye şimdi girebilir 51-52 bandından
bir seviye de 48leri bekleyebilir
55-57 den çıkanlar bir seviye şimdi girebilir 51-52 bandından
bir seviye de 48leri bekleyebilir
44leri bekleyin
44leri bekleyin
52-49 geldi -44ler son hedefim daha aşağı gelirse de bekleriz...
GokhanRS
26-03-2019, 10:12
5,4x olan her yerden girilir. sonra bir süre tatile çıkılır :D
Cuma nın hareketı tamamlandı,yerıne geldı.
Nasıl oldu? Tl yı karaborsaya dusurerek...
Bunlar gecıcı onlemdır,tepkısı sert olur.
Gecen sene mart ayında baslayan bu yukselıs ve ekonomıde kı 3 yıldır baslayan bozulmaların etkılerını gıderıcek ne yaptık? Kocaaa bır hıc....
Dısarı mal satıcak uretım tesısı kurduk mu? Hayır. E nasıl olucak... Her sey secımlere meze edıldı.
Ozellıkle pazartesı yapılan işlemlerı bıraz ınceleyın.
52-49 geldi -44ler son hedefim daha aşağı gelirse de bekleriz...
ilk 62 görüldüğünde çıkarım isterse 80 olsun gözüm görmez :)
4.20 seviyelerine kadar bekleyin.
YTD
yıldırımbyzt
26-03-2019, 10:55
Ytd
4.88 <3 :d
GokhanRS
26-03-2019, 10:56
YTD
şaka mı? ..
Focus4171
26-03-2019, 11:04
Düşüşteki hacim yeterli değil bana göre. Biraz daha hacimli, kademeleri dolu düşüş olsaydı kalıcı olabilirdi. Şimdilik bollinger orta ve üst banda çok sadık bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Kırılma noktalarına göre karar verilebilir. Orta bandı (5.45) kırmadığı sürece yön yukarı 63-64'e ilk hedef. Kırarsa direkt kaçmalı derim :) Deniz şuan çok dalgalı. Gemidekiler suya atlamamalı. Limandakiler de gemiye binmeye çalışmamalı. Öncelikle sular bir durulsun bakalım ;)
Düşüşteki hacim yeterli değil bana göre. Biraz daha hacimli, kademeleri dolu düşüş olsaydı kalıcı olabilirdi. Şimdilik bollinger orta ve üst banda çok sadık bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Kırılma noktalarına göre karar verilebilir. Orta bandı (5.45) kırmadığı sürece yön yukarı 63-64'e ilk hedef. Kırarsa direkt kaçmalı derim :) Deniz şuan çok dalgalı. Gemidekiler suya atlamamalı. Limandakiler de gemiye binmeye çalışmamalı. Öncelikle sular bir durulsun bakalım ;)
seni bekliyordum :)
Focus4171
26-03-2019, 11:16
seni bekliyordum :)
Tekrar görüştüğümüze sevindim sevgili rebelh :) Önemli dönemlerin öncesinde vakit buldukça yazıp, elimden geldiğince yatırım tavsiye vermeden kritik notları düşmeye çalışıyorum :) Umarım iyisindir ve kazanmışsındır bu volatiliteli dönemde :icon_tup:
investing mi bozuk yoksa kur bu kadar oynak mı sürekli 52-57 arası değişiyor.
Tekrar görüştüğümüze sevindim sevgili rebelh :) Önemli dönemlerin öncesinde vakit buldukça yazıp, elimden geldiğince yatırım tavsiye vermeden kritik notları düşmeye çalışıyorum :) Umarım iyisindir ve kazanmışsındır bu volatiliteli dönemde :icon_tup:
volatilite benim ekmeğim :)
Focus4171
26-03-2019, 11:47
volatilite benim ekmeğim :)
Bol kazançlar dilerim, tam sizlik bir hava var baş döndürücü :) Burada olduğumuza göre öğleden sonra kapanışa doğru bir hareket bekleyelim o zaman, beklediğimize değsin o zaman değil mi? Heyecan katsın biraz :D Yönüne karışmam hayırlısı neyse o olsun :o
yapila sudur; dovize yapilan spekulatif atagi durdurmak icin merkez bankasi tl vermiyor.
boylece yabanci da eline gececek tl yle dolar alamiyor. londrada tl karaborsaya dusuyor ve millet birbirine %95 le tl veriyor.
piyasalara bu şekilde müdahale etmek turk lirasini londrada itibarsiz bir para haline getirir.
yabanci, secimi bahane ederek, golan tepelerini bahane ederek, merkezin doviz reservlerinin azalmasini bahane ederek dolar almak istiyor.
merkez de diyor ki kardesim ben size tl versem bu tlyle hemen dolara saldirip beni s*keceksiniz.
yabanci da tl bulmak icin birbirinden %95 le borc aliyor. turkiyedeki hisselerini tahvillerini zararina satip tl bulmaya calisiyor.
günaydın
bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim
bu %85 anlık bir görüntü değilmiş
mb gecelik swap faizleri yükseltiyor şu anda bu faiz %250
yani tl satacaksan %250 faiz ödemen gerek bu vesileyle de kur düşüyor volatilite yüksek
alım için fırsatları değerlendirmek gerek çünkü gecelik %250 faiz sürdürülebilir değil
belki bir emir seçime kadar ne yap ne et tut demiş olabilir...
Bol kazançlar dilerim, tam sizlik bir hava var baş döndürücü :) Burada olduğumuza göre öğleden sonra kapanışa doğru bir hareket bekleyelim o zaman, beklediğimize değsin o zaman değil mi? Heyecan katsın biraz :D Yönüne karışmam hayırlısı neyse o olsun :o
ne çişe gittim ne yemeğe kulaklığı taktım 3 saat ekran başından kalkmadım öğlen piyasa sakinleşince bişiler yedim :)
swap faizlerini takip edebileceğimiz bir yer lazım bloomberg terminalinde var da senelik 25 bin usd :D
hocam kusura bakma alıntılayıp duruyorum DOHC :D
şu an londra tl alana %230 faiz veriyor
ynai 100k tlniz var yılda size 230 bin tl olarak dönecek
230/360=0,638
yani 100k tl alanın kur sabit kaldığında 1 gecede kazandığı faiz 638 lira..
üstüne bir de kur düşüyor :ninca:
Focus4171
26-03-2019, 12:07
ne çişe gittim ne yemeğe kulaklığı taktım 3 saat ekran başından kalkmadım öğlen piyasa sakinleşince bişiler yedim :)
swap faizlerini takip edebileceğimiz bir yer lazım bloomberg terminalinde var da senelik 25 bin usd :D
Sen bize lazımsın sayın rebelh. Yemeğinizi yiyin, uykunuzu alın sağlığınızdan taviz verme 3-5 yüz bin kazanacağım diye :D Bugün olmaz, yarın olur yine kazanırsınız. Daha çok fırsat verirler. Borsa istanbul'un Swap piyasası eşanlı verileri var ama size göre devede kulak kalır işinize çok yaramaz :D
Kactan alim yapmak lazim su ara
swap piyasasında güncel faizler:
günlük %250
haftalık %90
aylık %48
3 aylık %35
6 aylık %32
1 yıllık %30 TL satıp(shortlayıp) dolar alanların ödeyeceği faiz..
başka bir deyişle TL alıp(longlayıp) dolar satanların kazanacağı faiz..
işte kuru belirleyen en büyük etken budur..
şu faizler varken alım için seviye vermek de risk
belki bu hafta 30lu rakamlar bile görülebilir
yabancının bu faizlere ne tepki vereceği önemli
ama bu faizler bu seviyede kalamaz bu kesin..
Focus4171
26-03-2019, 12:18
şu an londra tl alana %230 faiz veriyor
ynai 100k tlniz var yılda size 230 bin tl olarak dönecek
230/360=0,638
yani 100k tl alanın kur sabit kaldığında 1 gecede kazandığı faiz 638 lira..
üstüne bir de kur düşüyor :ninca:
Aslında bunu açığa al sat yapanlara karşı önlem olarak aldılar(TRY-USD). Ama bir yerden sıkarken bir yerden patlak verecek gibi. Doları düşüreceğiz derken, TL'nin de itibarı düşüyor yurtdışı piyasalarında ve dediğiniz gibi seçime kadar sıkabildiği kadar sıkmaya çalışıyorlar sonucu ne olursa olsun. Sonuçlarını göreceğiz hep beraber olumlu veya olumsuz...
Aslında bunu açığa al sat yapanlara karşı önlem olarak aldılar(TRY-USD). Ama bir yerden sıkarken bir yerden patlak verecek gibi. Doları düşüreceğiz derken, TL'nin de itibarı düşüyor yurtdışı piyasalarında ve dediğiniz gibi seçime kadar sıkabildiği kadar sıkmaya çalışıyorlar sonucu ne olursa olsun. Sonuçlarını göreceğiz hep beraber olumlu veya olumsuz...
iyi yaptılar iyi
tüm gelişen ülkeler %2 kaybediyor ama bütün dünyadaki traderler "ulan bunlar %2 gidiyorsa tl %6 gider" mantığıyla sığ piyasada tlye çöküyorlar
biraz canları yanmalı tamam tlnin itibarı yok hükümet politikaları yanlış ama bizde bu ülkenin içinde yaşıyoruz bu adamlar bedel ödemezlerse biz yarın öbürgün aç kalırız kısa vadeli canlarını yakıp diş göstermek iyidir..
iyi yaptılar iyi
tüm gelişen ülkeler %2 kaybediyor ama bütün dünyadaki traderler "ulan bunlar %2 gidiyorsa tl %6 gider" mantığıyla sığ piyasada tlye çöküyorlar
biraz canları yanmalı tamam tlnin itibarı yok hükümet politikaları yanlış ama bizde bu ülkenin içinde yaşıyoruz bu adamlar bedel ödemezlerse biz yarın öbürgün aç kalırız kısa vadeli canlarını yakıp diş göstermek iyidir..
madem swaptan gidiyoruz şunu da belirtelim: bu işin tek sıkıntılı tarafı borsa
yabancı dışarıda tl bulamayınca açıktaki pozisyonunu kapatmak için hisseleri tahvilleri satıyor
bu arada bu %250 faizi biz vermiyoruz londradaki takas piyasası veriyor biz bunun için piyasaya tl vermeyi kestik şimdi kimse satacak tl bulamıyor..
Focus4171
26-03-2019, 14:01
madem swaptan gidiyoruz şunu da belirtelim: bu işin tek sıkıntılı tarafı borsa
yabancı dışarıda tl bulamayınca açıktaki pozisyonunu kapatmak için hisseleri tahvilleri satıyor
bu arada bu %250 faizi biz vermiyoruz londradaki takas piyasası veriyor biz bunun için piyasaya tl vermeyi kestik şimdi kimse satacak tl bulamıyor..
İşte sıkıntı olacak noktada burada başlıyor. Belki bunu haklı nedenlerle yapıyoruz fakat bu seferde TL borcu olan yurdışındaki firmalar TL bulamayınca sıkıntıya düşüyor. Ülkeye girecek olan yabancı yatırımcıda bunu göze alarak giriş yapmıyor. Böyle giderse zaten borsa morsada kalmaz ortada. 2-3 günde nerelere indi zaten. Bir orta yol bulunması şart. Bunlar çok kısıtlı 1-2 haftalık önlemler olur. Kalıcı çözüm lazım. Yoksa biz kulak çekeceğiz derken, onlar kulak kesecekler...
İşte sıkıntı olacak noktada burada başlıyor. Belki bunu haklı nedenlerle yapıyoruz fakat bu seferde TL borcu olan yurdışındaki firmalar TL bulamayınca sıkıntıya düşüyor. Ülkeye girecek olan yabancı yatırımcıda bunu göze alarak giriş yapmıyor. Böyle giderse zaten borsa morsada kalmaz ortada. 2-3 günde nerelere indi zaten. Bir orta yol bulunması şart. Bunlar çok kısıtlı 1-2 haftalık önlemler olur. Kalıcı çözüm lazım. Yoksa biz kulak çekeceğiz derken, onlar kulak kesecekler...
evet kesinlikle kalıcı çözüm değil ztn swap piyasasını kontrol ederek bende dolarda longa geçicem
benim bahsetmek istediğim tl üzerindeki bu "uçar kaçar yüklenelim" algısı bir ara bitcoinden daha çok işlem hacmi vardı tlnin yine son 2 günde o hacme ulaşmıştır
cuma günü bizde piyasa kapanınca 2 şey oldu 1.si fitch açıklama yaptı "abdnin faiz kararı tl üzerindeki baskıyı arttırabilir" diye aslında faiz kararı tl üzerinde baskı yaratmaz aksine gelişen ülkeler için iyi
2.si bloombergde altyazı çıktı "merkez bankası rezervleri çok düştü bunu gizlediler açıklamadılar" minvalinde bir açıklama. mb rezevrlerini açıklamaz her hafta rapor olarak sunar sitesine koyar yine olağan dışı bir durum yoktu ha net rezerv düşmüş o doğru ama kaçak göçek bir olay yok
bunlar 10 dakika içinde oldu ve o gece kurda 5.84 görüldü ben burada vurun abalıya mantığı seziyorum
ben ingilterede bir trader olsam tüm gelişen piyasalar kayıp yaşarken bende tl satarım çünkü en zayıfı tl daha önce de tl satarak iyi para kazanmışım üstüne de 2 manipülatif haber geldimi mis gibi bedava para..
tlnin bu bakış açısını kırması lazım o yüzden mbnin tl kısmasını akıllıca bir hamle olarak görüyorum
rebelh devlet bankalarının gece yarısı dolar için tanzim satış yaptığı hakkında fikrin nedir ? yani ben xxx devlet bankasından gece internet üzerinden düşük kurlarla dolar alabiliyor muyum yoksa asparagas mı ?
bu arada investing'in yorumları hakkında ne diyorsunuz :D :D
rebelh devlet bankalarının gece yarısı dolar için tanzim satış yaptığı hakkında fikrin nedir ? yani ben xxx devlet bankasından gece internet üzerinden düşük kurlarla dolar alabiliyor muyum yoksa asparagas mı ?
bu arada investing'in yorumları hakkında ne diyorsunuz :D :D
investinge girmiyorum hocam benim veri/haber kaynağım twitter investingde herkes yazıyor :)
doları tanzim satış yapamazlar ha birilerine fayda olsun diye gece fiyatları düştüler diyelim o sırada ekran başındaysak bizde alabiliriz belki danışıklı dövüş olarak böyle bir şey yapabilirler ama o da sizi bizi ilgilendirmez(kamu zararı hariç) piyasayı etkilemez sadece kim için yaptılarsa onun cebini doldurur..
Süreci yakından takip eden bir bankacı kurlardaki hareketin arka planını anlattı.
İşte o açıklama:
"Fotoğrafa bakınca şunu söyleyebilirim. Bir kara pazartesi yaşatılmak istendi, ama Merkez Bankası hamlesi ile engellendi.
Cuma günü yaşanan kur atağından sonra Pazartesi günü piyasaların kısmen sakinleşmiş olmasında, Merkez Bankası’nın açıklamaları ve alınan diğer aksiyonlar etkili oldu.
Uluslararası bankaların başını çektiği bazı bankalar Türk Lirası’na karşı pozisyon aldı. Cuma günü başlayan yükseliş, Türk Lirası satışları ile dün çok daha ileri taşınacaktı.
Merkez Bankası yaşanan atak sonrasında para politikasını daha da sıkılaştırarak piyasaya fonlama sağladığı 1 haftalık Açık Piyasa İşlem ihalelerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu hamle ile TL satışının maliyeti yükseldi.
Swap yoluyla TL borçlanma faiz oranları yüzde 95 seviyelerine yükseldi. Bunda TL'ye karşı döviz satın alıyor olmaları ve TL’yi dövizi satan bankalara ödemek zorunda olmaları da etkili oldu.
Yabancı bankaların özellikle döviz alımları karşılığında TL ödemelerinde zorlandığı hatta bazı büyük bankaların temerrüde düştüğü konuşuluyor.
Giriştikleri bu hamle sonrasında birkaç milyar TL açık ve çok büyük bir maliyeti karşılamak zorunda kaldılar. Türk Lirası’na karşı bu pozisyonu almanın maliyetini üstlenmeleri gerekecek.
TL satarak döviz alımı yönündeki bu talebi sürdüremezler. Bu maliyete rağmen bu pozisyonda dururlarsa, Türkiye ile ilişkilerini riske atarlar. Ayrıca yaptırımlarla da karşı karşıya kalabilirler.
Dışardaki bu gelişmeler ve pazartesiden itibaren kurda bu geriye gelişten sonra içerde de yerleşiklerin döviz satmaya başladığını gözlemliyoruz.
Kaynak: Son dakika: Kurlardaki hareketin arka planı ortaya cıktı - Haberler Son Dakika (http://www.milliyet.com.tr/kurlardaki-hareketin-arka-plani-ekonomi-2848409/)
Gazetelerde böyle haberler dolaşıyor.
TorqueTuning
26-03-2019, 15:39
Yandaş medya rulez!!!
vayy arkadaş ben crx e k20 swaplarken bu swap işi ne kadar pahalı demiştim gördüm ki bizim ki devede kılmış :D
Süreci yakından takip eden bir bankacı kurlardaki hareketin arka planını anlattı.
İşte o açıklama:
"Fotoğrafa bakınca şunu söyleyebilirim. Bir kara pazartesi yaşatılmak istendi, ama Merkez Bankası hamlesi ile engellendi.
Cuma günü yaşanan kur atağından sonra Pazartesi günü piyasaların kısmen sakinleşmiş olmasında, Merkez Bankası’nın açıklamaları ve alınan diğer aksiyonlar etkili oldu.
Uluslararası bankaların başını çektiği bazı bankalar Türk Lirası’na karşı pozisyon aldı. Cuma günü başlayan yükseliş, Türk Lirası satışları ile dün çok daha ileri taşınacaktı.
Merkez Bankası yaşanan atak sonrasında para politikasını daha da sıkılaştırarak piyasaya fonlama sağladığı 1 haftalık Açık Piyasa İşlem ihalelerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu hamle ile TL satışının maliyeti yükseldi.
Swap yoluyla TL borçlanma faiz oranları yüzde 95 seviyelerine yükseldi. Bunda TL'ye karşı döviz satın alıyor olmaları ve TL’yi dövizi satan bankalara ödemek zorunda olmaları da etkili oldu.
Yabancı bankaların özellikle döviz alımları karşılığında TL ödemelerinde zorlandığı hatta bazı büyük bankaların temerrüde düştüğü konuşuluyor.
Giriştikleri bu hamle sonrasında birkaç milyar TL açık ve çok büyük bir maliyeti karşılamak zorunda kaldılar. Türk Lirası’na karşı bu pozisyonu almanın maliyetini üstlenmeleri gerekecek.
TL satarak döviz alımı yönündeki bu talebi sürdüremezler. Bu maliyete rağmen bu pozisyonda dururlarsa, Türkiye ile ilişkilerini riske atarlar. Ayrıca yaptırımlarla da karşı karşıya kalabilirler.
Dışardaki bu gelişmeler ve pazartesiden itibaren kurda bu geriye gelişten sonra içerde de yerleşiklerin döviz satmaya başladığını gözlemliyoruz.
Kaynak: Son dakika: Kurlardaki hareketin arka planı ortaya cıktı - Haberler Son Dakika (http://www.milliyet.com.tr/kurlardaki-hareketin-arka-plani-ekonomi-2848409/)
Yine gücümüzü konuşturmuşuz..
İşte o açıklama:
boltladığım kısım hariç doğru
hiç bir yaptırım yapamazlar en fazla swap maliyetlerini arttırarak canlarını yakarlar
ha bunun karışılığında da tahvil ve borsa etkilenmiş olur
tahvil piyasası swap piyasasının 35 kat büyük hacimlisi ve şuan da orada tl tahvilleri %4-5 gibi rakamlarda bu da daha çok maliyet demek o yüzden sürdürülebilir bir şey değil bu yapılan
41-42 bandından geçen bir trendimiz var bakalım oralara dokunabilecek mi
Focus4171
26-03-2019, 16:49
41-42 bandından geçen bir trendimiz var bakalım oralara dokunabilecek mi
Nereye dokunur dokunmaz bilinmez ama borsaya fena dokunuyorlar... Bende sabah değindiğim 45 noktasını baz aldım. Bir kaç kez test edip yokladı o bölgeyi ama daha aşağıya vermedi.
Spottan satıp vioptan alıyorlar viop kontratları yukarıda kaldı hep
Nereye dokunur dokunmaz bilinmez ama borsaya fena dokunuyorlar... Bende sabah değindiğim 45 noktasını baz aldım. Bir kaç kez test edip yokladı o bölgeyi ama daha aşağıya vermedi.
Gelecektir az sabır :)
Ama bizde piyasa kapalıyken gelir
Yabancıların çok canı yanacak gibi duruyor
Focus4171
26-03-2019, 17:16
Gelecektir az sabır :)
Ama bizde piyasa kapalıyken gelir
Yabancıların çok canı yanacak gibi duruyor
45 altı gelirse eğer, ben 28-30 arasını beklerim :D Altına gelmezse yön yukarı, ayı tuzağıymış der geçerim :) Yabancılar yansın bişeycik olmaz, hep onlar mı can yakacaklar :D
45 altı gelirse eğer, ben 28-30 arasını beklerim :D Altına gelmezse yön yukarı, ayı tuzağıymış der geçerim :) Yabancılar yansın bişeycik olmaz, hep onlar mı can yakacaklar :D
28-30 sanmam bu düşüşün nedeni swap piyasaları bu iş o kadar uzun sürmez yarın swaplar normalleşme başlar bence gelirse 41-42 o da bizde piyasa kapalıyken diyorum :)
Kişisel bloğumuz oldu konu da bizden başka pek ses yok
Hele ben twit atar gibi post giriyorum inşallah birilerine faydası oluyordur
Focus4171
26-03-2019, 17:31
28-30 sanmam bu düşüşün nedeni swap piyasaları bu iş o kadar uzun sürmez yarın swaplar normalleşme başlar bence gelirse 41-42 o da bizde piyasa kapalıyken diyorum :)
Kişisel bloğumuz oldu konu da bizden başka pek ses yok
Hele ben twit atar gibi post giriyorum inşallah birilerine faydası oluyordur
Kimse yazmasa da mutlaka okuyup değerlendirme yapıyordur. O yüzden bilgilendirmeyi kesmeyin derim. Sıkıntı oluyorsa - ye bassınlar anlarız biz :D
Ben 45 altını zor görüyorum kapalı piyasada olsa ama hadi sizin için 41-42 olsun, siz kazanın yeter ki yabancıya gitmesin :) Ama gün içi o seviyelerde kalırsa ben 28-30 beklerim zor olsa da:icon_tup:
Kimse yazmasa da mutlaka okuyup değerlendirme yapıyordur. O yüzden bilgilendirmeyi kesmeyin derim. Sıkıntı oluyorsa - ye bassınlar anlarız biz :D
Ben 45 altını zor görüyorum kapalı piyasada olsa ama hadi sizin için 41-42 olsun, siz kazanın yeter ki yabancıya gitmesin :) Ama gün içi o seviyelerde kalırsa ben 28-30 beklerim zor olsa da:icon_tup:
45 geldi :)
Low-Rider
26-03-2019, 18:30
45 geldi :)
Geçenlerde cds primi çok yükseldi bu iyiye işaret değil demiştin, şu anda nedir cds prim durumu
Geçenlerde cds primi çok yükseldi bu iyiye işaret değil demiştin, şu anda nedir cds prim durumu
350lerdeydi bunu yazdığımda şimdi 420 civarı olmalı yanılmıyorsam cdsler hala yükseliyor bu da bu düşüşün kalıcı olmadığına işaret
Ha kalıcı olabilir ama o zaman faiz arttırmaları gerekir
Swap faizleri dengesini bulunca ne olacak göreceğiz
Bugün londra da TL alanlar için bir fırsat var 100k liraya günlük 1k lira alıyorlar o yüzden dolar satıp TL alıyorlar
Evet 42ye de geldik bakalım sabah bize ne gösterecek
35 altını gördük
Focus arkadaşın beklediği seviyelere gelicez galiba
Swap piyasası toparlanmadan kurda yukarı hareket zor şu an TL shortlayan yabancıların canı çok yandı ama bu işin kalıcı olacağını sanmıyorum
31 :) ee tabi gece dönünce %350 faiz var en azından ondan faydalanalım diyorlar haliyle
Kötü para değil şu an 100k TL al 1 saat içinde 1000 TL faiz gelsin cebine
Bakalım sabah ne açacağız..
31 :) ee tabi gece dönünce %350 faiz var en azından ondan faydalanalım diyorlar haliyle
Kötü para değil şu an 100k TL al 1 saat içinde 1000 TL faiz gelsin cebine
Bakalım sabah ne açacağız..
100k 1000 tL den biz alamazmiyiz yaw :)
buda.pest
26-03-2019, 23:03
Bu seviyelerden girilebilir mi acaba ?
Gerçi bunu yazarken geri 38 olmuş :D
Bu iniş cıkıslar aynı bana agustos donemini hatırlattı hayırlısı diyelim.
100k 1000 tL den biz alamazmiyiz yaw :)
Sen dolaylı yoldan alıyorsun ztn TL değerlendiği için :)
Bu arada faizi alan tlsini satıyor 38 gördük hemen
Yarın swapları takibe devam 42 altı açarsa alım için güzel derim
Sabaha bakarız artık
Swaplar nereye kadar bu işi baskılar
Ne zaman patlar swap işi
Sen dolaylı yoldan alıyorsun ztn TL değerlendiği için :)
Bu arada faizi alan tlsini satıyor 38 gördük hemen
Yarın swapları takibe devam 42 altı açarsa alım için güzel derim
Sabaha bakarız artık
Ben bir kax Kadeem 42 Alti Girdim. 5,42 de Alicam simdi. Makaslar yyüksek de olsa bu seviyeler iyi gibi. Genel ortalamam 5,47 di. 84 olduğunda ekrandaydım. Öyle bir aksandıki kar alamadım fazla. Güvenemedim tüm elimdekini satmaya. Daha da gider gibi geldi. Sabah her şey olabilir. Ama uzun vadede gideceği yok belli olduğu icin almaya devam edeceğim. YTD
GokhanRS
27-03-2019, 07:14
bakalım bankalar açılsın ne olacak. güzel fırsatlar verecek. 5,3x alım fırsatı verecek diye düşünüyorum demiştim ama daha altını düşünmemiştim. bu swap işine devam ederlerse sonuçları ülkeye biraz kötü olacak. düşük kur her zaman iyidir diyemeyiz.
5,30 altı geliyor
5,34 den alabiliyorum.
vectra abimiz ne yapıyor acaba :))
muzurasd
27-03-2019, 07:53
birazda biz tokat basalım
Ben bir kax Kadeem 42 Alti Girdim. 5,42 de Alicam simdi. Makaslar yyüksek de olsa bu seviyeler iyi gibi. Genel ortalamam 5,47 di. 84 olduğunda ekrandaydım. Öyle bir aksandıki kar alamadım fazla. Güvenemedim tüm elimdekini satmaya. Daha da gider gibi geldi. Sabah her şey olabilir. Ama uzun vadede gideceği yok belli olduğu icin almaya devam edeceğim. YTD
kamu spotu çekicem bir tane internet fenomeni olucam
"KAR ALMAMAK PİŞMANLIKTIR" :D
yüksek volatilite olacak dikkatli olmakta fayda var
swap faizlerini takip edeceğiz ma aben iyi bir fırsat olarak görüyorum
günaydın :)
ulan yaa sabahh sabah nebu karı ne alaka diycektim ki ben yanlış okumuşum ,afyonlar patlamamış :D
Sorma hocam. Ben yaptığım işlemlerden pişman olmuyorum.
Ders olarak yazıyorum köşeye. Her işlemde biraz daha pekiştiriyorum kendimi.
10-15 kuruş artışlarda hep kar aldım. Bu kadarı ilk defa başıma geldi nasıl hareket etmem gerektiğini çözemedim o an :)
Neyse 5,78'den 2-3 kademe çıkmıştım çok sorun etmiyorum.
Birdaha bir kaç gün üst üste büyük hareket beklemeyin derim
merkez buna çözüm buldu anlık manipülatif atakları artık engelleyebilir
ani hareketlerde hep alın/satın
Birdaha bir kaç gün üst üste büyük hareket beklemeyin derim
merkez buna çözüm buldu anlık manipülatif atakları artık engelleyebilir
ani hareketlerde hep alın/satın
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Şu an alımdayım hep. Ortalamayı düşürmeye bakıyorum.5,5'lerden de girdim yükseltti o baya.
Şimdi 5,46 civarında ortalamam.
200 günlük ortalama usd/tl nedir şuan
Focus4171
27-03-2019, 08:41
5,28 hedefimizi bu sabah görmüş olup, ilk görevimizi tamamlamış bulunmaktayız. 5,38 noktası çok önemli olacak gibi bugün. Gün içerisinde hacimli bir şekilde geçilirse sert yukarı yapma ihtimali doğar. Fakat baya bir baskı ve savaş olacaktır o bölgede. Bu yüzden tercihimi Bist'ten yana kullanıyorum bugün :o Bakalım hayırlısı olsun herkes için :) 200 günlük ortalama 5,2220 Yiğit-Y.
Focus4171
27-03-2019, 08:55
5,28 hedefimizi bu sabah görmüş olup, ilk görevimizi tamamlamış bulunmaktayız. 5,38 noktası çok önemli olacak gibi bugün. Gün içerisinde hacimli bir şekilde geçilirse sert yukarı yapma ihtimali doğar. Fakat baya bir baskı ve savaş olacaktır o bölgede. Bu yüzden tercihimi Bist'ten yana kullanıyorum bugün :o Bakalım hayırlısı olsun herkes için :) 200 günlük ortalama 5,2220 Yiğit-Y.
200 günlük hareketli ortalama 5,2545 gözüküyor şimdi. Çok hareketli olduğu için sistemde yanlış hesap yapıyor sanırım :D Sayın Rebelh'de bi bakar programdan bildirir :)
Bende 5.25 gördüm de teyit almak istedim
Teşekkürler
az once uygulamaya girerken kuru merak edip baktim. Ziraat makasi fena acmis. Alis satis arasi 10krs koymuslar. demekki bayagi bir belirsiz hava var.
GokhanRS
27-03-2019, 10:27
az once uygulamaya girerken kuru merak edip baktim. Ziraat makasi fena acmis. Alis satis arasi 10krs koymuslar. demekki bayagi bir belirsiz hava var.
sorma bugün çok totoşluk ediyorlar. ben garantiden ziraate taşımıştım geçen ay makasları çok daha iyi diye. bugünde tam tersi oldu garanti daha iyi.
Dun ınanılmaz hızlı pıyasa vardı. 40 lar 50 ler tepışti resmen.
Fakat bu yaptıgımızın devamı mumkun degıl. Cıddı bır rovans alıcaklar bızden. TL nın ıtıbarını dışgucler denen olmayan dusman bıle bu kadar yerlere dusuremezdi...
Sagolsunlar.....
Ben dun ve bugun alıs yaptım. Yıne reis kar bıraktırmak ıcın ugrasır. ***** en buyuk kaymagı kendılerı gıbı olanlar yıyor.
Cds tahvil ve hisse senetlerinin anasını belledik doları düşürmek için.
Bu döviz cephesini kazandık ama bir çok şeyi kaybettik bu operasyonla.
Borçlanma maliyetlerimiz 2-3 puan arttı. Soğuk su içeriz artık.
swaplar %700lerde..
yarın öbürgün 177 milyar usd dış borcu yapılandırmak için kucağına düşeceğimiz adamlara posta koyduk :)
%1000 oldu..
neyse thydeki gap kapandı en azından uzun vade yatırımcılar için öneririm şu an :)
Londra artık bir şekilde kol keser ve bize bilenir........
2-3 milyar usd zarar londraya dokunmaz ama bilenecekler o kesin
ben bu işte tek olumlu yan görüyorum bir daha tüm piyasalar(gelişen) düşerken tlyi alalım yürütelim %6-7 kazanç sağlayalım derken 2 kere düşünecekler..
endeks 30 nisan vadeli viop kontratı ile endeks 30 arasında 4 bin puana yakın fark var viop kontratı yukarıda.
Endeks 30 dan sağlam 3 4 kağıtta long, vioptada parasal karşılığı kadar short yapılabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir
endeks 30 nisan vadeli viop kontratı ile endeks 30 arasında 4 bin puana yakın fark var viop kontratı yukarıda.
Endeks 30 dan sağlam 3 4 kağıtta long, vioptada parasal karşılığı kadar short yapılabilir.
yabancı hisse satıyor ama vioptan türev açıyor
gözüne kestirdiğin bir hisse var mı?
Focus4171
27-03-2019, 11:48
%1000 oldu..
neyse thydeki gap kapandı en azından uzun vade yatırımcılar için öneririm şu an :)
Thyao şuan alım için uygun bölgelerde geziyor. Açıkcası bist'te takipteyim derken, takip ettiğim ilk hisseyi yazdın :D Henüz alım girmedim. Fakat 11,60' a kadar pay bırakarak kademeli olarak toplanabilir kesinlikle tavsiye olmamakla beraber. Tek kalemde toplu olarak alınmaması daha uygundur. 16-17 arası da hedef olarak görülebilir eğer sıradışı bir gelişme olmazsa (Biraz daha zaman gerek, hemen olacak değil)... Dolarda da 38-40 civarı mücadelesini sürdürsün bakalım nolacak...
yabancı hisse satıyor ama vioptan türev açıyor
gözüne kestirdiğin bir hisse var mı?
Negatif ayrışanlar bankalar yabancı satışı biterse tepki verirler ama bu swap krizi ne kadar devam eder o konuda bir fikrim yok. Pazartesi sattıkları hisselerin parası bugün döndü ona rağmen swap faizleri overnight 1000lerde. Risk almayı seven garanti alır tabi viopta shortlamak kaydıyla.:)
Mantığım şu nisan sonuna kadar o 4 bin puan kapanacak öyle veya böyle. Burda düşük olanda long yüksek olanda short pozisyon taşımak lazım diye düşünüyorum. Tabi seçeceğin hisse negatif ayrışmamalı. O sebeple hisse seçimini size bırakıyorum o topa girmek istemiyorum. Takasındaki yabancı pozisyonuna göre karar verilebilir.
Negatif ayrışanlar bankalar yabancı satışı biterse tepki verirler ama bu swap krizi ne kadar devam eder o konuda bir fikrim yok. Pazartesi sattıkları hisselerin parası bugün döndü ona rağmen swap faizleri overnight 1000lerde. Risk almayı seven garanti alır tabi viopta shortlamak kaydıyla.:)
Mantığım şu nisan sonuna kadar o 4 bin puan kapanacak öyle veya böyle. Burda düşük olanda long yüksek olanda short pozisyon taşımak lazım diye düşünüyorum. Tabi seçeceğin hisse negatif ayrışmamalı. O sebeple hisse seçimini size bırakıyorum o topa girmek istemiyorum. Takasındaki yabancı pozisyonuna göre karar verilebilir.
2 gündür yabancının en çok sattığı hisselerden biri garan bu açıdan bakınca mantıklı :icon_tup:
2 gündür yabancının en çok sattığı hisselerden biri garan bu açıdan bakınca mantıklı :icon_tup:
Garantinin takasının %75 ide yabancıda ama onuda düşün :)
Varya chatleşmeniz bittiyse bir iki hisse önerinde yatırım tavsiyesi olmasın ama :D
Garantinin takasının %75 ide yabancıda ama onuda düşün :)
orada mevzu şahenkten kaynaklı ama biraz :)
bu arada viopta mart vadeli dolar 5,37 nisan vadeli 5,58
olması gereken nisan vadelinin 5,48den falan işlem görmesi
bütün piyasaların dengesi şaştı bütün traderların kafa karışık ne alıp ne satılacak hiç belli değil :D
Varya chatleşmeniz bittiyse bir iki hisse önerinde yatırım tavsiyesi olmasın ama :D
ben bistte olsam suların durulmasını bekler sular durulunca da thy ve garan alırdım :)
herkes şu an türk bankalarının yabancı bankalara ne zaman tl vermeye başlayacağını bekliyor
işler normale dönmediği sürece bist satış yemeye devam eder..
CloudGrey
27-03-2019, 12:50
günü kurtamak için yarınları boğazlıyorlar..
gergin bekliyoruz :D
https://i.hizliresim.com/y6r257.jpg (https://hizliresim.com/y6r257)
Focus4171
27-03-2019, 12:50
Yatırım tavsiyesiz ve üzülünmeyecek bir para ile hisse isteniyor, o zaman fantazi olarak 445 TL' den 1 adet Egekız bakabiliriz :D Bugünden beri hafif göz kırpıp duruyor bana :) (Yine 45 çıktı karşıma)
Eğer zarar olursa karışmam, karın ise %50'sine ortak olurum :D Bende sizin için 1-2 adet alırım olur biter, YTDeğil zaten, deneme 1-2 olur :D
günü kurtamak için yarınları boğazlıyorlar..
gergin bekliyoruz :D
https://i.hizliresim.com/y6r257.jpg (https://hizliresim.com/y6r257)
buna istinaden söyliyim şu an bütün dünyadaki traderler tl işlemlerinde ne olup ne bittiğini anlamaya çalışıyorlardır
ders niteliğinde 2 gün geçiriyoruz
hükümet politikası "aman seçimden önce atak yemiyelim üstüne de düşürelim ki kahraman olalım" olursa ne yapılır kısmını izliyoruz
birde bunun 2. roundu olacak onu da böyle izleyeceğiz ben viopta %20 kar yazan kontratların satışa kapatıldığını görmüş adamım %20..
ama bu sefer işler çok karışık işte tekrar bunu yapmaya götleri yermi yoksa acısını faizden,tahvilden, bistten mi çıkarırlar bilemiyorum
şu an bankara arası usd/tl farklı, spot piyasa farklı, londra farklı spot kur 4329 ama mart vadeli kur 3740 yani 6kuruş pozitif arbitraj var ki olması gereken mart vadenin 1 kuruş falan spottan yüksek olması
genç yaşımda ne tecrübeler edindim londraya yerleşip ben TL trade ediyordum dersem hemen işe alırlar heralde artık :D
peki trade edenlere bir fikir danışalım;
swap faizleri dünden bile daha yüksek yani gecelik taşıma maliyetleri hala sıkıntı
dün abd açılınca bizim piyasa aşağı doğru yol aldı gece de 30da kapattı hemen ardında 38 gördü
şimdi sorum şu; abd açılmadan kar alsak mı? yarın yine aynı tabloyla karşılaşır mıyız görüşleriniz nelerdir?
swap faizleri dünden bile daha yüksek yani gecelik taşıma maliyetleri hala sıkıntı
dün abd açılınca bizim piyasa aşağı doğru yol aldı gece de 30da kapattı hemen ardında 38 gördü
şimdi sorum şu; abd açılmadan kar alsak mı? yarın yine aynı tabloyla karşılaşır mıyız görüşleriniz nelerdir?
Bist 100'ün helvası kavruldu. Gecelik faizler bile sanki doların ateşini dünkü gibi alamayacak. Ama ben 10-15 kuruş üzerini gördüğüm her kademeden kar almayı düşünüyorum. YTD.
GokhanRS
27-03-2019, 13:54
ben korkuyorum açıkcası. elim sata yaklaşıyor ama sonra lannnnn diyorum. çekirke olmak istemiyorum.
yabancılar beratı tastasa alıyor "well done Mr. Albayrak "u can run but u can't hide"
erdoğan içinde manipülatörleri cezalandırmak için ülkesinin geleceğini riske attı diyorlar..
Bu konuşulan swap faizinin birincil yükü kimde ve nasıl karşılanıyor?Bilgi vermeniz mümkün müdür? rebelh
Bu konuşulan swap faizinin birincil yükü kimde ve nasıl karşılanıyor?Bilgi vermeniz mümkün müdür? rebelh
dilim döndüğünce anlatayım :)
Birincil yükü yabancı bankalarda ve firmalarda çünkü TL bulamıyorlar tl bulmak için londrada %1000 faiz veriyorlar gecelik açıklarını kapatmaları lazım çünkü cuma günü türk bankalarına dolar verip tl aldılar sonrada o tlleri satıp tekrar dolar aldılar bu da TR için manipülatif bir atakdı çünkü adımız çıkmış bir kere gelen vuruyor giden vuruyor
Merkez bu sefer geç kalmadı ağustostaki gibi hemen hareket etti bddk ile birlikte; merkez depo ihalesi açmayı kesti piyasaya tl vermedi bddkda swap işlemlerini %25e kadar çekti ve örtülü olarak "satmayın" komutu verdi deniliyor.
şimdi tl satıp dolar alan yabancı bu pozisyonunu kapatmak için tl almalı fakat bizim bankalar tl vermedi
onlarda daha maliyetli olan londra piyasasına döndüler. talep o kadar çoktu ki tl bulmanın maliyeti arttıkça faizi de arttı age of empiresi hatırlayın taş bitince sıçtınız :D o taş için ne odunlar ne tarlalar yiyecekler gider yapacak bişi yok..
tabi sonra tl bulamayan yabancı döndü geldi bistteki hisselerini ve devlet tahvillerini satmaya başladı 99 binle açan bist şuan 92600 allah sabır versin..
cdsler 451 seviyesine çıktı(kredi maliyeti) dolaylı yolda faizler arttı(devlet tahvilleri) ve piyasada itibar iyice kaybedildi
evet yabancı bankalar zarara uğratıldı tl değerlendi ama bunlar hep kısa vadeli ve etik olmayan çözümler
bunun acısı çıkacak belki tl büyük ardarda ataklar yemicek ama kur buralarda kalmayacaktır..
GokhanRS
27-03-2019, 14:27
yani işin özü, ağustostaki şerefsizlik yapıldığında yapması gerekeni, yapmaması gereken bir dönemde sırf seçim var diye yaptı.
yani bütün ipuçları brunson ayağına maaaalum kişilerin büyük paralar kaldırdığını gösteriyor. bu arada bahçeliye de selam olsun :)
bir miktar bist aldım. en dipten. yarınki duruma göre biraz daha alırım. cuma duruma göre biraz daha alırım. toplam mevduat 20k bakalım neler olacak.
son 3 günün özeti
Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanılan zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder. MÖ 280 ve MÖ 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma'ya saldırır ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için her şeyini feda eder.
son 3 günün özeti
Kralım en iyisini bilir, bu yola kefenlerimizle çıktık.
evet tezimiz gerçekleşiyor
anlaşılan bu swap sürdüğü sürece bu iş böle olacak
izleyelim..
baskan96
27-03-2019, 15:58
evet tezimiz gerçekleşiyor
anlaşılan bu swap sürdüğü sürece bu iş böle olacak
izleyelim..
Kaçırdık satışı 44'lerdeyken..
Borsayı oldurup gomduler helvasını kavuruyoruz maşşalahh. Kuru dusurucem diye kendi ayagına nasıl sıkılır onu yasıyoruz resmen
Focus4171
27-03-2019, 16:30
Yabancıya 2-3 milyar zarar etti diyoruz ama adamlar borsadan acısını fazlasıyla çıkartıyorlar. Şimdi millete korku verip malı basıp sattırıyorlar, aşağıdan da ucuz ucuz topluyorlar ne güzel... 1-2 aya kaç katı kar ederler kim bilir :confused:
Yabancıya 2-3 milyar zarar etti diyoruz ama adamlar borsadan acısını fazlasıyla çıkartıyorlar. Şimdi millete korku verip malı basıp sattırıyorlar, aşağıdan da ucuz ucuz topluyorlar ne güzel... 1-2 aya kaç katı kar ederler kim bilir :confused:
Evet ama ben yabancı olsam bana bunu yapan ülkeye bir daha gelmezdim ztn her türlü karda satmışlardır kağıtları
baskan96
27-03-2019, 18:50
Ykb makası sebebiyle bugün 5.3878'i yakalamıştım. Sabaha yine 5.3x gelecek gibi. Portföyde ortalamayı düşürmeye fırsat doğabilir.
lnd_samet
27-03-2019, 21:46
İyide nereye kadar devam edecek bu? Mevzuu seçim iss eğer. Seçim sonrası kopup gidecekmi dolar?
İyide nereye kadar devam edecek bu? Mevzuu seçim iss eğer. Seçim sonrası kopup gidecekmi dolar?
Bende merak ediyorum.
anlaşılan doları düşük tutmak adına baya sıvamışız. Bakalım daha ne kadar tutacaklar küçük enişteyi
Focus4171
28-03-2019, 06:19
Rövanşı seçim sonrasına bırakacaklarını sanmıyorum kişisel olarak. Dün borsadan ciddi bir çıkış oldu. Normal parasal hacmin neredeyse %50 fazlası. T+2 gün Cuma yani yarın paraları hesaplarına geçmiş olacak. Peki bizim düşündüğümüz gibi kaçıp gitmek istiyorlarsa ne yapacaklardır? Parayı dövize çevirip ülkeyi terk etmeleri gerekiyor. Bu yüzden özellikle yarın dövizde ciddi bir savaş olacaktır diyorum. Çok ütopik gözükse de 6'lara kadar dahi sürmek isteyebilirler. Başarabilirler mi göreceğiz. Elimizde buna karşı bir önlem var mı? Bilmiyorum, aklıma gelmiyor.
-Sonuç olarak bu adamlar profesyonel. Bizim gibi olaylara duygusal bakıp küseceklerini zannetmiyorum. Er ya da geç piyasaya da girişi yapacaklardır. Ucuz malı buldular mı kaçırmazlar başına üşüşeceklerdir. Doğanın kanunu bu. Bugün ve yarında borsadan çıkışlar olursa o zaman devamı daha da trajik olur ve aynı zamanda fırsatlara daha da açık olur. İyi değerlendirmek gerekir:icon_tup:
tfx'deki makas aralığı şaka gibi burası böyle ise diger bankaları düşünemiyorum.
GokhanRS
28-03-2019, 07:35
olaylar şaka gibi gelişiyor. bugün alım fırsatı vermeyebilir, enteresan şeyler olacak. gardınızı alın. gerekirse tatile çıkın. ben dün fırsatları değerlendirdim 50+ bozduklarımı 39-40lardan çevirdim. ben tatile çıkıyorum size iyi savaşlar. ytd.
viopta mart kontratları hariç hepsi çok yukarıda teorik fiyatın 20-30 kuruş üstünde
bugünü bir takip edicem fiyatların dengesi biraz şaşmış durumda ama bankalar parite artmamasına rağmen viop kontratlarını arttırıyorlar
kesin emin olmamakla birlikte sağlam bir rövanş geliyor gibi görünüyor..
gün içi yazarım gözlemlerimi
Bu seviyelerden bile girilir mi usd ye?
viopta mart kontratları hariç hepsi çok yukarıda teorik fiyatın 20-30 kuruş üstünde
bugünü bir takip edicem fiyatların dengesi biraz şaşmış durumda ama bankalar parite artmamasına rağmen viop kontratlarını arttırıyorlar
kesin emin olmamakla birlikte sağlam bir rövanş geliyor gibi görünüyor..
gün içi yazarım gözlemlerimi
Cuma günü bu volatilite başlamadan önce 8-10 kuruş fark vardı nisan vade dolar kontratında şu an 20 kuruş. 1 ay kalmış bi kontratta bu kadar makası ilk defa görüyorum. Endex kontratlarıda aynı şekilde.
üstadların yorumuna açıktır.
bir endişem var. herkes diyor ki seçim sonrası bu iş kopacak ve dolar euro çıkacak. peki ekonomistlerin sürekli dile getirdiği imf 'den borç alımı (75 milyar dolar) gerçekleşirse ne olur ?
bu alınan borç seçim sonrası yaşanması muhtemel dolar/euro sıçrayışlarını tutabilir mi ?
soruyu sormamdaki amaç ise şu, seçim sonrası sıçramazsa eğer elde tutmanın hiçbir manası yok. maliyete göre yüksekte fiyat bulup satmak mantıklı diyeceğim.
Cuma günü bu volatilite başlamadan önce 8-10 kuruş fark vardı nisan vade dolar kontratında şu an 20 kuruş. 1 ay kalmış bi kontratta bu kadar makası ilk defa görüyorum. Endex kontratlarıda aynı şekilde.
mart kontratı hariç hepsi yukarıda
yabancı kontratlara yükleniyor kuru ztn istedikleri seviyeye çekebilirler
ya sağlam bilendiler ilerisi için pozisyon alıyorlar ya da matematikleri çok kötü fiyat hesaplayamıyorlar :)
üstadların yorumuna açıktır.
bir endişem var. herkes diyor ki seçim sonrası bu iş kopacak ve dolar euro çıkacak. peki ekonomistlerin sürekli dile getirdiği imf 'den borç alımı (75 milyar dolar) gerçekleşirse ne olur ?
bu alınan borç seçim sonrası yaşanması muhtemel dolar/euro sıçrayışlarını tutabilir mi ?
soruyu sormamdaki amaç ise şu, seçim sonrası sıçramazsa eğer elde tutmanın hiçbir manası yok. maliyete göre yüksekte fiyat bulup satmak mantıklı diyeceğim.
imfden para almak iyi bir haber
ama imfden para alıyorsan sen iyi değilsin demektir
arjantin imf ile anlaştıktan sonra pezo %50 değer kaybetti
sonra bir kısmını verdi aldı ama şu an o %50 üzerinde değer kaybı sürüyor
usdars 44e dayandı
usdbrl 4e dayandı
gelişmekte olan ülkelerde işler kötü
imfden para almak iyi bir haber
ama imfden para alıyorsan sen iyi değilsin demektir
arjantin imf ile anlaştıktan sonra pezo %50 değer kaybetti
sonra bir kısmını verdi aldı ama şu an o %50 üzerinde değer kaybı sürüyor
usdars 44e dayandı
usdbrl 4e dayandı
gelişmekte olan ülkelerde işler kötü
yani imf'den borçta alsa doları yada euroyu tutamaz mı ? yükseliş beklentisi borç alsa da sürer mi ?
GokhanRS
28-03-2019, 08:36
yani imf'den borçta alsa doları yada euroyu tutamaz mı ? yükseliş beklentisi borç alsa da sürer mi ?
borç alırsa tutar. tutar derken yavaşlar. aksi takdirde borç ödeme günleri yaklaştığı zamanlarda daha fazla yükselecek paramız olmadığından. ancak bu seferde ilerleyen senelerde sorun yaşayacağız çünkü bu hükümetin üretimi 3-4 katına çıkarma gibi bir hedefi yok.
Bu arada dün yazdığımı strateji üzerine biraz düşündüm formulize ettim.
Endeks 30 daki tüm hisselerin endeks üzerinde etkilerine göre long pozisyon açıcan.
Yani toplam paranın %8.8 ile garan %4.2 si ile isctr %8.5 akbank %5 thyao.. gibi 30 hissede de pozisyon açıcan ama oranlara dikkat ederek. Ona göre de viop kısa pozisyon açacaksın. Aradaki makas 8000 puan. 1 ayda yüzde yüz garantili %6-7 kar.
GokhanRS
28-03-2019, 08:42
bu arada sarı kafalar iş başında. tatile çıkayım dedim ama tekrar ekran başına geçsem mi diye düşünmeye başladım...
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abd-ile-yeni-kriz-kapida-turkiyenin-yerine-yenisi-gelebilir-4161233/
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2019/03/krizi.jpg
swap % 30 olmuş
o o değil
bankaların swap sınırı %20den %30a çıktı yani piyasaya tl vereceğiz ama biraz sabırlı olun mesajı benim anladığım
o o değil
bankaların swap sınırı %20den %30a çıktı yani piyasaya tl vereceğiz ama biraz sabırlı olun mesajı benim anladığım
özür ben günlerdir yaptıkları londra mevzusu sandım
özür ben günlerdir yaptıkları londra mevzusu sandım
o yüzde 1300 de idi haffta bir forexde 4000 dediler :D
Focus4171
28-03-2019, 09:37
En sevdiğim piyasa oluşumu var bugün :) Borsa ile doların pozitif korelasyon içinde seyretmesi ;) Son 2-3 senedir moda oldu bu oluşum, normalde ters hareket ederlerdi hep...
En sevdiğim piyasa oluşumu var bugün :) Borsa ile doların pozitif korelasyon içinde seyretmesi ;) Son 2-3 senedir moda oldu bu oluşum, normalde ters hareket ederlerdi hep...
BİST de Gel Gel yapıyor olabilirler.
Dünki düşüşün parası yarın hesaplarda.
Cuma USD için peak olabilir.
devamı ne olur kısmı önemli kardeşim :)
salı açığa satanlar açıklarını kapatıyor
Focus4171
28-03-2019, 09:50
Yaklaşık 2 sene önce uzun bir süre dolar ve borsa beraber artarak devam ettiler yola. Çok anlam verememiştim bu duruma. Daha sonra çözer gibi oldum ama yinede tam çıkaramadım. Birisi fake dedim kendimce. Ama öyle değil durum...
Öğleden sonra belki biraz basabilirler yine. Ama hisseler dolar bazlı çok düşük seviyelerde gerçekten. Er ya da geç gerçek ederini bulacaktır hepsi. Kademeli olarak, temkinle devam edilebilir toplamaya.
Yarınla ilgili görüşümü belirttim. Büyük ihtimalle de öyle olabilir.
baskan96
28-03-2019, 09:51
41 lere bi geri çekilse son alımı yapıp defteri kapatacağım
GokhanRS
28-03-2019, 09:52
41 lere bi geri çekilse son alımı yapıp defteri kapatacağım
gece alım yapamıyorsan o iş zor gibi görünüyor şimdilik.
fire in the hole oldu mu şimdi :D
YÜRÜ BE DOLAREZZ
baskan96
28-03-2019, 09:56
Birikimin %50si ile girmiştim keşke tamamını şakkadanak bassaymışız :D
Üstadlar daha iyi bilir ,elimde 60 bin tl vardı yarısını 3 aylık 20,50 den deniz banka faize verdim yarısı ile b tipi likit fon aldım ve anlamsız bir şekilde getiri verdiğini gördüm bunun sebebi ne.
ortada bir sıkıntı var gibi, neredeyse tüm internet sitelerinde Eur kuru 6,3xx lerdeyken iş bankasından 6,20 den eur aldım???
bilenler aydınlatabilir mi :D
ortada bir sıkıntı var gibi, neredeyse tüm internet sitelerinde Eur kuru 6,3xx lerdeyken iş bankasından 6,20 den eur aldım???
bilenler aydınlatabilir mi :D
oda bişey mi ziraat 6,24 ten satıyo alüminyum :D
Focus4171
28-03-2019, 10:01
devamı ne olur kısmı önemli kardeşim :)
Devamını sürekli yazıyoruz postlarda elimizden geldiğince :D Bir virgül dahi atlasan çok şey kaybedersin, çok değerli yorumları ve bilgileri var arkadaşların... Geriye dönük her postu kaçırmadan okumanızı tavsiye derim. Kimse %100 al hadi tamam vebali bende demez . Ama anlamamak içinde biraz kıt olmak lazım be kardeşim :D ( Lafım sana değil kesinlikle aman yanlış anlama, genel yazdım :D )
abi şimdi kim kime çakmış oldu ben oradayım, onlar mı bize biz mi onlara :D
barakuda26
28-03-2019, 10:21
Şahlandı yine....
CloudGrey
28-03-2019, 10:22
ziraat ayıldı abi :) 6,36 şuan , onlara bilgiler biraz lag'lı geliyor :D
bugün böyle ise çarşamba satışından gelecek para USD girerse ortalık kan gölü :D
GokhanRS
28-03-2019, 10:27
hep yiğite kızardım felaket tellalcısı diye ama bugün bende tellal olacağım.
günde %5+ kur oynaklığı olan kaç ülkenin ekonomisi şahlanıp yükselebilmiş? yazık üzülüyorum. ekonomiyi öyle kötü günler bekliyor ki 2018i özletecek. ancak bu saf halk bunu da bir dış güce bağlayacak. neyse beyler aranızda dil bilmeyenleriniz var ise halâ çok geç değil. günde 2-3 saatinizi dil öğrenmeye ayırın. benden size tavsiye.
Devamını sürekli yazıyoruz postlarda elimizden geldiğince :D Bir virgül dahi atlasan çok şey kaybedersin, çok değerli yorumları ve bilgileri var arkadaşların... Geriye dönük her postu kaçırmadan okumanızı tavsiye derim. Kimse %100 al hadi tamam vebali bende demez . Ama anlamamak içinde biraz kıt olmak lazım be kardeşim :D ( Lafım sana değil kesinlikle aman yanlış anlama, genel yazdım :D )
estafurullah, üstüme almadım zaten. aslında herşey açık ama insan işte bu kadar kaygan bi zeminde daha net cevaplar duymak istiyor yapısı gereği. yoksa dediğin gibi sonuçlar belli. anlamamak için kıt olmak lazım.
Üstadlar daha iyi bilir ,elimde 60 bin tl vardı yarısını 3 aylık 20,50 den deniz banka faize verdim yarısı ile b tipi likit fon aldım ve anlamsız bir şekilde getiri verdiğini gördüm bunun sebebi ne.
fonları piç ediyorlar
sadece likit fonlar değil emeklilik işsizlik falan tüm fonlar hiç ediliyor
Sanıyorumki bunun teknikle falan bir izahı yok, ikindi namazına müteakip... Yazık..
merkez bi yöntem bulmazsa kimse gecelik swapı falan dinlemeyecek
bir önceki yükseliş trendini kırmayı deniyor kur
kırarsa canına okuyacaklar akşam da tekrar 5.30 yaparlar mı acaba
ilerde çocuklarımız iktisar ekonomi okurken her ülkenin kitaplarında bugünler yazacak..
GokhanRS
28-03-2019, 10:36
Cidden bir açıklaması yok, yani aslında açıklaması var ama SİLİVRİ SOĞUK.
Gün Aralığı: 5,3359 - 5,6245
1 haftadır gün aralığını takip edin, piyasanın içine piskopat şekilde ettiler. Arkadaş sen niye ağustosta yapman gerekenleri tutup seçim uğruna bu hafta yapıyorsun. resmen seçim uğruna dolara gereksiz kuvvet kazandırıldı. sarı kafaya yine birşeyler peşkeş çekmek zorunda kalacaklar ve bu sefer son krizden bir şekilde kurtulanlarda tekme yiyecek.
benim yazdığım seviyelerden alanlar satmasın
artık bir süre trader değil yatırımcıyız
nisan ayı zor geçecek bu piyasa da alıp satmak zor viopta hangi kademeye nereden gireceğimi bulamıyorum bir türlü fiyatlar şaşmış durumda
ama bugün yarın 6yı gösterirlerse kimse şaşırmasın(bu lafımın teknik bir dayanağı yok olursa hacimsiz olur buna güvenerek alım yapmayın)
Borsa da satıs daha fazla olurdu ama alıcı yok.
5.80 lerden bır mıktar verebılırım eger tekrar gelırse.
Rovans daha baslamadı.
Focus4171
28-03-2019, 10:42
estafurullah, üstüme almadım zaten. aslında herşey açık ama insan işte bu kadar kaygan bi zeminde daha net cevaplar duymak istiyor yapısı gereği. yoksa dediğin gibi sonuçlar belli. anlamamak için kıt olmak lazım.
Sabah'ın 7'sinde yazdım aşağıdaki yazıyı. Belki biraz faydası olur diye.(Daha 5.4 dahi olmamıştı) Gayet açık ve netti kaç gündür yazılan herşey düşüşler, yükselişler vs... İnsanız hepimiz %100 doğrulukla da çalışamayız, yanılabiliriz de orası normaldir. En büyük ekonomistler yanılıyorlar biz kimiz :o (Kendimi katmıyorum. Rebelh, 997TT, Onamdar ve bi kaç arkadaş daha var isimlerini yazamadım kusura bakmasınlar. Çok daha bilgililer bu konularda) Biraz daha dikkat, cesaret diyorum ve kazanmanızı diliyorum...
Rövanşı seçim sonrasına bırakacaklarını sanmıyorum kişisel olarak. Dün borsadan ciddi bir çıkış oldu. Normal parasal hacmin neredeyse %50 fazlası. T+2 gün Cuma yani yarın paraları hesaplarına geçmiş olacak. Peki bizim düşündüğümüz gibi kaçıp gitmek istiyorlarsa ne yapacaklardır? Parayı dövize çevirip ülkeyi terk etmeleri gerekiyor. Bu yüzden özellikle yarın dövizde ciddi bir savaş olacaktır diyorum. Çok ütopik gözükse de 6'lara kadar dahi sürmek isteyebilirler. Başarabilirler mi göreceğiz. Elimizde buna karşı bir önlem var mı? Bilmiyorum, aklıma gelmiyor.
-Sonuç olarak bu adamlar profesyonel. Bizim gibi olaylara duygusal bakıp küseceklerini zannetmiyorum. Er ya da geç piyasaya da girişi yapacaklardır. Ucuz malı buldular mı kaçırmazlar başına üşüşeceklerdir. Doğanın kanunu bu. Bugün ve yarında borsadan çıkışlar olursa o zaman devamı daha da trajik olur ve aynı zamanda fırsatlara daha da açık olur. İyi değerlendirmek gerekir:icon_tup:
GokhanRS
28-03-2019, 10:46
Borsa da satıs daha fazla olurdu ama alıcı yok.
5.80 lerden bır mıktar verebılırım eger tekrar gelırse.
Rovans daha baslamadı.
benim en büyük korkumda bu. daha bugün ki olaylar rövanş bile değil. tam tamlar çalarsa bu oynaklığın üzerine. garip şeyler olacak gibi geliyor bana. yemin ediyorum şöyle birkaç ay sussa şu damatla kayınpederi piyasa kendi yolunu çizecek, batan batacak, çıkan çıkacak bir şekilde rayına oturacak. ancak izin vermiyorlar bir türlü garip modlara girip duruyorlar. umarım 1 nisandan itibaren kibar konuşmalar uyumlu görüntü vermeler filan başlar.
dolardan falan anlamam fakat borsadan biraz anlarım ve şu kadar söylüyorum ağustosta neler oldu neler yaşandı fakat hiç bu kadar ucuz olmadı borsa.
o kadar beklemez bence ama garanti olsun diye 2-3 ay süre için paraya ihtiyacı olmayan varsa 55 ve 50 altlarından 2 kademe alım kovalayabilir
en geç haziran diyelim ama ninsanda fırsat yakalayabilir büyük ihtimal
ilk hedef 5.75 sonra 5.90-6.06
benim en büyük korkumda bu. daha bugün ki olaylar rövanş bile değil. tam tamlar çalarsa bu oynaklığın üzerine. garip şeyler olacak gibi geliyor bana. yemin ediyorum şöyle birkaç ay sussa şu damatla kayınpederi piyasa kendi yolunu çizecek, batan batacak, çıkan çıkacak bir şekilde rayına oturacak. ancak izin vermiyorlar bir türlü garip modlara girip duruyorlar. umarım 1 nisandan itibaren kibar konuşmalar uyumlu görüntü vermeler filan başlar.
Bu seçimdende istedikleri sonuçlarla çıkarlarsa 4 sene boyunca seçim yok , hesap soran yok , ses çıkaran yok.. Dahada başlarına buyruk davranabilirler.. Gerçi Seçimden istedikleri sonuç çıkmazsa ( Özellikle İstanbul ve Ankara ) o zamanda agresifleşebilirler.. yani her türlü agresifleşme ve saçmalama potansiyeline sahipler :)
Focus4171
28-03-2019, 11:11
5,51- 5,46 arasındaki seviyeye çekilip orada biraz dinlenmesi, sağlıklı yükselmesi açısından daha iyi olacaktır. Nakış gibi işliyorlar şuana dek :)
Zıplayıp geri gelişe bak... Ne biçim dinamiklerimiz var arkadaş ya...
Gün Aralığı: 5,3359 - 5,6245
1 haftadır gün aralığını takip edin, piyasanın içine piskopat şekilde ettiler. Arkadaş sen niye ağustosta yapman gerekenleri tutup seçim uğruna bu hafta yapıyorsun. resmen seçim uğruna dolara gereksiz kuvvet kazandırıldı. sarı kafaya yine birşeyler peşkeş çekmek zorunda kalacaklar ve bu sefer son krizden bir şekilde kurtulanlarda tekme yiyecek.
Abi koptum ya hahahahahah :D
londrada o/n swaplar %50ye gerileri
bankalar dışarıya para vermeye başladı..
Canselmo
28-03-2019, 11:34
Özgür demirtaş :
Bu işin sonu iyi değil.
Yabancı yatırımcı bu şekilde kıstırılmaya devam edilirse, Döviz burada kalır ama Borsa'nın, Tahvilin canı çıkar, Faiz fırlar. Bu Swap oranları indikten sonra da yatırımcı ülkeden gider bu sefer Döviz fırlar. Bu kadar sansasyonel hareket edilmemesi gerekir
Sonucu az bucuk herkes tahmin edebiliyor artık..
Özgür demirtaş :
Bu işin sonu iyi değil.
Yabancı yatırımcı bu şekilde kıstırılmaya devam edilirse, Döviz burada kalır ama Borsa'nın, Tahvilin canı çıkar, Faiz fırlar. Bu Swap oranları indikten sonra da yatırımcı ülkeden gider bu sefer Döviz fırlar. Bu kadar sansasyonel hareket edilmemesi gerekir
Sonucu az bucuk herkes tahmin edebiliyor artık..
özgür demirtaşa biri sorsun o zaman ne yapacaklardı peki?
ptesi kur %20 yiyince ne olacaktı?
yabancı borsada mı kalacaktı?
popülist yavşak..
spotta 4899 gördük de bankalar sizin için ne yaptı bilemiyorum
baskan96
28-03-2019, 12:25
Biraz daha pusuya yatıp .278 civarından portföyün 1/10'una denk gelecek şekilde euro alımı kovalayacağım kısmet.
Biraz daha pusuya yatıp .278 civarından portföyün 1/10'una denk gelecek şekilde euro alımı kovalayacağım kısmet.
eğer dolar trl 5,57 ise euro tl de şu an 6.27 civarında olmalı
ama benim ekranımda 30dan fiyatlanıyor :D
lnd_samet
28-03-2019, 12:33
Valla ya herro ya merro derler yaa. Ben yarın vadesi biten paramı gömüyoeum dolara. Yaaa ciddi zarar ederiz. Ya ekmek yeriz. Hayırlısı.
yine bir önceki trendden kar satışı geliyor gibi..
yine bir önceki trendden kar satışı geliyor gibi..
Hepsi karsılanıyor. Sakın teknık ve anlık grafık bakma. Hep kımler işlem yapıyor,onları ızlemek gerek.
Bundan sonra ki sureç cok cok ama karısık.
Drive Fast
28-03-2019, 14:42
Yaşım 23 3 senedir ailemin tekstil firmasında çalışıyorum ticaretin birebir içindeyim babam hep borsa dolar vs ilgileniyor hep öğrenmek istedim nedir ne değildir bir türlü kafam almanıştı bu işleri son iki haftada şu konuyu okuyarak ve yaşananları görerek resmen hızlandırılmış borsa ekonomi dersi aldm allah hepinizden razı olsun :D
Bir miktar paramız şu an boşta, yarısını dolara atsak mı atmasak mı bir haftadır karar veremedik,
Yarın seçimden önce son gün,
Bu kadar oynak ve yavşak bir piyasa olamaz,
Amacım ciddi kar etmek değil, önümüzü bir tık rahat görmemizi sağlayacak bir miktarı kenara atmak, görünümler çok karamsar...
Bir miktar paramız şu an boşta, yarısını dolara atsak mı atmasak mı bir haftadır karar veremedik,
Yarın seçimden önce son gün,
Bu kadar oynak ve yavşak bir piyasa olamaz,
Amacım ciddi kar etmek değil, önümüzü bir tık rahat görmemizi sağlayacak bir miktarı kenara atmak, görünümler çok karamsar...
geriye dönük bir kaç sayfa okuyup karar verin ..
geriye dönük bir kaç sayfa okuyup karar verin ..
Soru olarak sormadım açıkçası :)
Sadece buradan değil pek çok yerden okuyorum, bakınıyorum,
Cuma sabahı dolar kaça düşerleri dinlerken/okurken, şimdi ne zaman dirençleri kırar noktasındayız,
Kafalar karışık :)
Beyler ekonomik olarak belirli dinamikler olduğu kadar ülkeler ve piyasalar arası siyasi durumlar da var ve bunlar çok oynak değişebiliyor. O yüzden küçük yatırıncı olarak matematiksel işlem yapmıyorsanız rebelh gibi takipte değilseniz çok ta şey etmeyin.
GokhanRS
28-03-2019, 15:19
Soru olarak sormadım açıkçası :)
Sadece buradan değil pek çok yerden okuyorum, bakınıyorum,
Cuma sabahı dolar kaça düşerleri dinlerken/okurken, şimdi ne zaman dirençleri kırar noktasındayız,
Kafalar karışık :)
Sadece sesli düşünüyorum, bir miktar param vardı, bir süredir al sat yapıyordum, bereketi bol olsun göl olmasa da damladı. ancak o kadar kazandırmasına rağmen bu hafta korktum ve bugün hepsini dolara çevirip %3le vadeye gömdüm. çünkü hem bu aralar lazım değil hem de savaştığıma deymez, işimden gücümden çok vakit çalıyor.
sular durulana kadar ben yokum diyorum. tabiiii ki yatırım tavsiyesi değil :D :D :D