PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

CEMAL
06-09-2018, 11:33
kader anı bakalım 6,57yi kırabilecek mi. kırarsa güzel düşüş olur. Birde öğleden sonra abd verileri kötü gelirse En %1 düşüş olur diye düşünüyorum.

emir91
06-09-2018, 11:37
Burada daha tecrübeli çok kişi var ama bende kendi yorumumu yazıyım şuan faiz beklentisiyle ve mb nin alttan müdahalesiyle sabit ve ufak düşüşler geliyor mümkün olduğunca, faiz gelmez ise veya beklenenden az gelirse dolar çıkışa devam edecektir faiz gelirse kısa süreli dip yaptığında gene herkes dolara yüklenecek yıl sonu dolar borcu olan şirketler vs. dahil gene kısa sürede bu seviyelere gelecek panik yapanın parasını elinden alacaklar.. yatırım tavsiyesi değil kendi görüşlerimdir..

TorqueTuning
06-09-2018, 12:13
Burada daha tecrübeli çok kişi var ama bende kendi yorumumu yazıyım şuan faiz beklentisiyle ve mb nin alttan müdahalesiyle sabit ve ufak düşüşler geliyor mümkün olduğunca, faiz gelmez ise veya beklenenden az gelirse dolar çıkışa devam edecektir faiz gelirse kısa süreli dip yaptığında gene herkes dolara yüklenecek yıl sonu dolar borcu olan şirketler vs. dahil gene kısa sürede bu seviyelere gelecek panik yapanın parasını elinden alacaklar.. yatırım tavsiyesi değil kendi görüşlerimdir..

10 günlük kurban bayramında da gördük ki USD talebi çok net dışarıdan değil, içeriden gelmekte. 10 gün boyunca 5,90-6,00 bandında gezen USD, 3 iş gününde iç piyasalar açılınca kendini 6,50 üzerine attı. Eskiden kur yükselince yurtiçi kişiler döviz satardı ve tampon oluşturudu. Şimdi düşüşte nasılsa bu tekrar çıkacak ve daha yükseğe çıkacak şeklinde bir algı değişimi var yurtiçi kişilerde ve tam tersi bir talep döviz patlaması var.

rebelh
06-09-2018, 12:17
10 günlük kurban bayramında da gördük ki USD talebi çok net dışarıdan değil, içeriden gelmekte. 10 gün boyunca 5,90-6,00 bandında gezen USD, 3 iş gününde iç piyasalar açılınca kendini 6,50 üzerine attı. Eskiden kur yükselince yurtiçi kişiler döviz satardı ve tampon oluşturudu. Şimdi düşüşte nasılsa bu tekrar çıkacak ve daha yükseğe çıkacak şeklinde bir algı değişimi var yurtiçi kişilerde ve tam tersi bir talep döviz patlaması var.

kişiler değilde yakın zamanda 224 milyar euro ödemesi olan firmalar diyelim
500 bp faiz de gelse düştüğü yerde 2 gün durur ya da durmaz merkez de durumun farkında o yüzden faizin etkili olacağına inanmıyor
hatta faiz arttırımına karşı çıkan ekonomistler de var ve haksız değiller

TorqueTuning
06-09-2018, 12:22
"Kişilerden" kastım zaten hem "gerçek" hem "tüzel" kişiler.

deeperblack
06-09-2018, 12:54
Dolar 4 e düşse kaç kişi fiyatlarını eski rakamlara çekecek ?

Ben 37 yaşındayım. TR de fiyatı düşen birşeye denk gelmedim...

Cimmeria
06-09-2018, 12:59

Bunun için bayrama bakmaya gerek yok, doların çıldırdığı kara cuma, pazartesi ve salı gününün alım satım oranları açıklandı merkez bankası tarafından, yurt içi yerli alımlar yut dışı alımlardan çok daha yüksek. Yerli yatırımcı alıyor, firmalar döviz borçlarını kapatırken daha az zarar görmek için döviz topluyorlar vs

individual
06-09-2018, 13:02
Swap işlemlere kısıtlama gelmeseydi bayram tatil'de yabancılar doviz'i zıplatırdı.

Swap işlem kısıtlaması bayramı biraz rahat geçirmemizi sağladı.Bayram sonrasıda yurtiçi doviz borcu olanlar bayram öncesinden daha uygun bir rakam gördüğü için aldı.

(benim görüşüm)

TorqueTuning
06-09-2018, 13:07
"Mizahı" ıskalamayın arkadaşlar, AKP olay salt dış mihraklara bağlıyor, ekonomimiz saldırı altında yaaa... ,anladınız siz onu!

B16
06-09-2018, 13:35
Ben bu işden bişey anlamadım.
Bilmem ne bilmem neyi kırarsa 5.50 görürüz diyorsunuz ama daha önce Ekim ile Ocak arasında kur 7'leri görücek ve oralarda kalacakda diyordunuz.
Merak ettiğim bir konu var. Faiz artışı gelirse teknik, taktik, politik olarak herkesin ortak fikri 6 başları ve daha aşağıları görürüz diyorsunuz iyi tamam güzel ama sonra Ocak ayına doğru 7 yeni normalimiz olacakta diyorsunuz.

Birisi bana bu durumu açıklayabilir mi?

997TT
06-09-2018, 13:41
kişiler değilde yakın zamanda 224 milyar euro ödemesi olan firmalar diyelim
500 bp faiz de gelse düştüğü yerde 2 gün durur ya da durmaz merkez de durumun farkında o yüzden faizin etkili olacağına inanmıyor
hatta faiz arttırımına karşı çıkan ekonomistler de var ve haksız değiller

500 icin agustosun son haftasi umutluydin,baya geri getirir diye dusunuyordun,fikrini ne degistirdi?
Karsimiza aldigimiz adamlarin dolar membagi var ama biz don kisot gibi yel degirmenlerine kosuyoruz.... Ama mizragimiz ve Allah imiz var.

rebelh
06-09-2018, 13:45
Ben bu işden bişey anlamadım.
Bilmem ne bilmem neyi kırarsa 5.50 görürüz diyorsunuz ama daha önce Ekim ile Ocak arasında kur 7'leri görücek ve oralarda kalacakda diyordunuz.
Merak ettiğim bir konu var. Faiz artışı gelirse teknik, taktik, politik olarak herkesin ortak fikri 6 başları ve daha aşağıları görürüz diyorsunuz iyi tamam güzel ama sonra Ocak ayına doğru 7 yeni normalimiz olacakta diyorsunuz.

Birisi bana bu durumu açıklayabilir mi?

arada tarihsel farklar var faiz 13 eylülde eğer beklenti dahilinde artarsa geri çekilir
sonra iç talep bunu dengeler ve tekrardan 7lere kucak açarız
13 eylülde artmazsa direk 7lere kucak açarız

rebelh
06-09-2018, 13:47
500 icin agustosun son haftasi umutluydin,baya geri getirir diye dusunuyordun,fikrini ne degistirdi?
Karsimiza aldigimiz adamlarin dolar membagi var ama biz don kisot gibi yel degirmenlerine kosuyoruz.... Ama mizragimiz ve Allah imiz var.

ben 500 geri getirmez demiyorum ki
iç talepten dolayı getirdiği yerde durmaz diyorum
bu sebeple de dişe dokunur bir faiz artışı beklemiyorum hatta hiç yapmayabilirler bile

B16
06-09-2018, 13:48
arada tarihsel farklar var faiz 13 eylülde eğer beklenti dahilinde artarsa geri çekilir
sonra iç talep bunu dengeler ve tekrardan 7lere kucak açarız
13 eylülde artmazsa direk 7lere kucak açarız

Teyit amaçlı yazıyorum. Doğru anlamış mıyım?

13 Eylül'de faiz artışı gelirse 5.50 ila 6 arası görürüz. Ocak ayına doğru eski hali olan 6.50 ila 7 arasına geliriz mi diyorsun?

vectra-tuner
06-09-2018, 13:48
4.88'den vakti gelince talip olurum dolarlarınıza ...

fussy
06-09-2018, 13:49
kola-çekirdek olur mu ?

Günkut
06-09-2018, 13:51

tarihte ver tam olsun abi

B16
06-09-2018, 13:53

Vay chp muhalefi abim gelmiş.
Dolar artarken gözlerim seni aradı abi :(

BARR
06-09-2018, 13:53
4.90'dan da ben talip olurum. Uzun vade çocuğuma bırakıcam.

Grimlord
06-09-2018, 13:57
kola-çekirdek olur mu ?

https://llcdn.listelist.com/listeliststatic/2015/03/kola-cekirdek-sips-.jpg

rebelh
06-09-2018, 14:00
Teyit amaçlı yazıyorum. Doğru anlamış mıyım?

13 Eylül'de faiz artışı gelirse 5.50 ila 6 arası görürüz. Ocak ayına doğru eski hali olan 6.50 ila 7 arasına geliriz mi diyorsun?

rakamlar anlık değişir
kaç puan faiz artacak? önce bunu görmek lazım
mesela 100 puan yaparsa kısa bir gevşemenin ardından 7üzerini gösterirler direk
ya da 500 yaparsa 5.90-6.10 bandına ineriz
sonra idlibi rahibi ovpyi falan görmek lazım bir sürü değişken var
ha bana yıl sonu sen ne bekliyorsun diyorsanız min 7.20 diyebilirim 8.20lere de çıkabiliriz

uygarr
06-09-2018, 14:11
Bu yüksek kurun hiçbirimize faydası yok güzel kardeşlerim ama bu olayların sorumlusu bu devlet sistemini yöneten siyasi iktidardır
En kısa zamanda herşeyin düzelmesi dileğiyle...

vectra-tuner
06-09-2018, 14:42
Un ihracatına kısıtlama getirildi, Allah korusun açlık olmaz inşallah... Evet ülkemiz çok kötü yönetildi ancak sonuç olarak ülke hepimizin ve düzelecek diye umuyorum inşallah...

SekoLive
06-09-2018, 14:56
Un ihracatına kısıtlama getirildi, Allah korusun açlık olmaz inşallah... Evet ülkemiz çok kötü yönetildi ancak sonuç olarak ülke hepimizin ve düzelecek diye umuyorum inşallah...

Buğday ambarı diye öğrettiler bize coğrafya dersinde Anadolu'yu ne olmuşta böyle bişey olmuş abi varmı öngörün?

ders kitaplarında da değişikliğe gidilicekmi bu bilgide.

TaGo
06-09-2018, 14:58
Un ihracatı kısıtlandıki, un fiyatı ülke içinde düşebilsin. Unun çuvalını adamlar krizi bahane bilip 95 tl den 210 tl ye taşıdılar. Neden çünkü yurt dışına aynı dolarla satabiliyor. Bu sebeple buna kontrollü ihracat şartı getirildi

vectra-tuner
06-09-2018, 15:00
Buğday ambarı diye öğrettiler bize coğrafya dersinde Anadolu'yu ne olmuşta böyle bişey olmuş abi varmı öngörün?

Bende umutsuzca izliyorum sizler gibi... Yaşanılanlardan ders alınırsa günün birinde düze çıkarız...

drago
06-09-2018, 15:26

Dinemeyen yağmurlar yüzünden bir türlü hasat yapılamadı. Hasat edilemeyen buğdaylar yağmur yedi, protein/gluten değerleri düştü. Buğday yağmura ihtiyaç duyar, ama zamanında. Hasat vakti yaklaştığında ise artık yağmurlar durmazsa mal tarlada kalır ve kalite düşer. Amilaz aktivitesi artar, süne gibi böcek zararlıları için uygun ortam oluşur. Bunlardan un yapsanız bile o undan yaptığınız ekmek kabarmaz, besin değeri olmaz, eciş bücüş olur. Bu tip buğdaylar yemlik olarak ayrılır.

Özellikle Trakya bölgesinde çok çok büyük sıkıntı var kaliteli buğday rekoltesi ve kalitesi ile alakalı.

TMO müdahale etti duruma, öyle kıtlık yaşanacak kadar vahim değil durum. Ama 1000-1100 arası olması gereken buğday fiyatı, 1500'lerde geziyor müdahaleye rağmen. Haliyle bu her nevi unlu mamüle zam demek.

Kaliteli buğday ihtiyaç olduğunda Rusya'dan buğday alımı gerçekleşir. Ama dolar bu fiyatta olunca en ucuz Rus buğdayı bile yanına yanaşılmaz oldu artık. İşin komik yani, tabir-i caizse "Buğday ambarı" yemlik buğdayla doldu. Dolara vurulduğunda Türkiye'den buğday almak çok avantajlı hale geldi :) Kendimize zor yetiyoruz bir de dışarı mı satalım durumu olduğu için ihracata kısıtlama getirildi.

GokhanRS
06-09-2018, 15:32
Bu konuya, bundan sonraki bakış açım budur artık.

https://www.timeturk.com/resim/fotogaleri/8/84733/9063.jpg

drago
06-09-2018, 15:37
Değişik bir sene oluyor valla, her şey bu kadar sorunluyken, bari hasatlar iyi gitsin diyoruz, onda da yüz gülmüyor.

Seraları bile fırtına vurdu; bir tek balık iyi herhalde bu sene :)

Komple hamama gitmek gerek :D

mikelazi
06-09-2018, 15:45
şaka gibi

Un ihracatına neden sınırlama getirildi? | soL Haber Portalı (http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/un-ihracatina-neden-sinirlama-getirildi-246966)

997TT
06-09-2018, 16:05
ben 500 geri getirmez demiyorum ki
iç talepten dolayı getirdiği yerde durmaz diyorum
bu sebeple de dişe dokunur bir faiz artışı beklemiyorum hatta hiç yapmayabilirler bile

Agustos 26 yada 27 sınde kı yazında 500 gelırse baya ıner dıye yazın vardı,yanı gerı getırır dıyorsun. Benım sozum baya umıtlıydın doların dusmesı acısından bu faız artısının.
İç ve dıs talepden oturu cıdden kotu durumdayız... odenıcek para dan cok pıyasada kı tıcaret tıkandı resmen...

997TT
06-09-2018, 16:07
Fındık cok az,kayısı cok dusuk,kivi baya eksık...
Basımızda ki cenabet olabılır mı?

M U R A T

ne zaman ?

turbo&quattro
Değişik bir sene oluyor valla, her şey bu kadar sorunluyken, bari hasatlar iyi gitsin diyoruz, onda da yüz gülmüyor.

Seraları bile fırtına vurdu; bir tek balık iyi herhalde bu sene :)

Komple hamama gitmek gerek :D
;D

Avlanması yasak olan 120 kiloluk orkinosa el konuldu - Son dakika son haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/avlanmasi-yasak-olan-120-kiloluk-orkinosa-el-konuldu-2612274/)

i-vtec07
06-09-2018, 16:09
Iki ucu bklu değnek bu seferde otomatikman sattığımız un dan gelicek döviz gelirleri iptal.

Umarım bu ihracat kısıtlamalarını yaş sebze meyve de de yapmazlar kışın.

Yaparlarsa ki ihtimal değilinde, ekonomik çöküş hızlanır

GokhanRS
06-09-2018, 16:12
Iki ucu bklu değnek bu seferde otomatikman sattığımız un dan gelicek döviz gelirleri iptal.

Umarım bu ihracat kısıtlamalarını yaş sebze meyve de de yapmazlar kışın.

Yaparlarsa ki ihtimal değilinde, ekonomik çöküş hızlanır

yapılan hamle tamamen iç piyasaya yönelik bir hamle. akıllı olduklarını sanıyorlar. iç piyasanın en çok yediği ekmek makarna kalemleri fiyatları uçmazsa ekonomimiz çooohh iyi yalanına inanmaya devam edecekler. halbuki piyasa serbest bırakılmalı onun yerine denetimler sıklaştırılmalı. stok olduğu halde yüksek kâr etmek için satmayan toptancılar v.s gibi.

i-vtec07
06-09-2018, 16:16
yapılan hamle tamamen iç piyasaya yönelik bir hamle. akıllı olduklarını sanıyorlar. iç piyasanın en çok yediği ekmek makarna kalemleri fiyatları uçmazsa ekonomimiz çooohh iyi yalanına inanmaya devam edecekler. halbuki piyasa serbest bırakılmalı onun yerine denetimler sıklaştırılmalı. stok olduğu halde yüksek kâr etmek için satmayan toptancılar v.s gibi.

Ihracat ı kısıtlayarak ithalat yaparak ic piyasadaki fiyatları düşürmek bence cok akıllica abi reis bilir işini.

Onun yerine iç piyasayı serbest bırakıp ithalatı azaltıp, ihracatı arttırarak alım gücünü mü yukseltsin adamlar :) yanlış düşünüyoruz hep onlar doğru :)

rebelh
06-09-2018, 16:23
Agustos 26 yada 27 sınde kı yazında 500 gelırse baya ıner dıye yazın vardı,yanı gerı getırır dıyorsun. Benım sozum baya umıtlıydın doların dusmesı acısından bu faız artısının.
İç ve dıs talepden oturu cıdden kotu durumdayız... odenıcek para dan cok pıyasada kı tıcaret tıkandı resmen...

evet 500 gelirse 5.90-6.10 civarına(baya 60krş) kadar iner herkese alım fırsatı olur herkes alır tekrardan trende oturur 1-2 haftaya benim öngörüm bu
buradaki 500 piyasanın hesapladığı
ben faiz arttırılacağını bile sanmıyorum artarsa da 500 hayal daha 13 eylüle var ama faiz arttırma niyeti olan mb viopta short basmaz ya da 13 eylülü beklemez direk enflasyondan sonra işlem yapardı diye okuyorum
faiz yerine merkez ztn döviz borcu olan firmaları viopta ucuza fonluyor az kaliteli finansal danışman çalıştıran viopta hedge edebilir kendini böylece ne merkezin rezervi gidiyor ne de faiz artıyor üstüne azda olsa kuru baskılıyor
tek sıkıntısı vade kapanışlarında artacak tl likiditesi yani kuru bir yere kadar tutabilirler

işin bir diğer boyutuda bugün itibariyle merkezin 400bin lottan fazla shortu var
madem faiz arttıracağım 13 eylülü beklemem akşam piyasa kapanınca sürpriz bi toplantı kararı ardından faiz arttırımı yaparım sonra şortladığım kontratları aşağıdan kapatır rezervimi kuvvetlendiririm (tabi o kadar lotu zararına kim satar muamma)
bu seferde satışlarımı karşılayan bankalar zarar yazar
ülkenin şu son 3 ayı ve bundan sonrası traderlara ve iktisatçılara ders niteliğinde

Anıl E.
06-09-2018, 17:07
Ya amma bilimsel ve rakamsal konuşuyorsunuz :) bu ülke böyle muhabbetleri kaldırmaz, gereksiz yani . Sizin öngörüleriniz bu ülkenin toz pembe yaşantısından çok uzak. Keşke hep aynı siyasetten değil de hep bilgili,birikimli ve bazı olaylardan anlayan insanlarla yaşasaydık

individual
06-09-2018, 17:16
Merkez'in brüt döviz rezervleri 70.4 milyar dolar oldu haberi var bloomberg de

EOZDAG
06-09-2018, 17:21

Samsunda 2.35 abi dolar, bi bak istersen..

GokhanRS
06-09-2018, 17:25

halkbankasında hesabı vardır belki de :)

excellency23
06-09-2018, 18:03
ne zaman ?

2030 civari tl den bir sifir atilinca :)

Yigit-Y
06-09-2018, 18:04

Belden aşağı yok belden aşağı oldu bu lütfen

oguzedr
06-09-2018, 20:18
13 eylül de bakalım ne çıkıcak . Benim şahsi fikrim faiz arttırımı olmayacağı yönünde çünkü 29-30 seviyesine faiz çekilse dolar 5,50-5,60 seviyesine düşecek ve insanlarda doğal olarak tekrardan yüklenicek ve bikaç güne 6,20 - 6,30 u görür bence Erdoğan da bunun farkındadır o yüzden 13 Eylül çok önemli bakalım sonuç ne olucak

tequila818
06-09-2018, 22:59

Ticaret tıkandı evet. 90 gün vade ile çalıştığımız ne kadar firma var ise çoğu peşine döndü. Bazıları artık dolar fatura kesiyor. Zaten piyasadan satılan makinelerin tahsilatını zor yapıyorken bir de iyice valör yedik ödeme vadelerinin kısalmasından dolayı. Kredi çeksen çekilmez faizler ortada. Bosch Rexroth ürünlerinin teslim süresi 4-6 hafta iken şu an 12-14 haftalar konuşuluyor. Sözde dostumuz Almanya bize ambargo uyguluyor ürünleri çeşitli sebeplerle geç yollayarak. İthalatı azaltmak ve yerlileşmek için doların 7'ye çıkmasını mı beklemek lazımdı? Oturduk izliyoruz valla işimiz zor.

997TT
07-09-2018, 04:42
Bir cok firma zorda yada zararda,buna emin olun.
Tum sektorler icin konusuyorum. Istisnai sirketler var tabi. Uretip yurtdisina mal satanlar haric. Ha,hammaddeyi yurtdisi alip uretip satanlar da zorda...
Suan hükümet sadece ambalaji bozmama derdinde,sirketler zorda umurunda bile degil.
Ayni gemideyiz ama geminin bir tarafında satafat eksik degil,bir tararinda ise zengin fakir fark etmez,gelecek kaygisi var. Aramizda akp ye oy veren hatta koyu akp lilerde var,nasil hissediyorsunuz? Tek oy verecek parti idi degil mi? Busunun,bundan kotusu ne olabilir.... Yok. En kotusu bu. Su begenmedigimiz baska partiler gelseydi,emin olun daha icraatci ve sorumlu olurlardı...
Bokumuzda bogulmak diye bir deyim var,onu yasiyoruz resmen.
Ataturk havalimani dis hatlara bakin,bize gelen turistlerin\insanlarin kalitesine,armutun sapina,uzumun çöpüne kaldik...
Isin daha boktan tarafi, gelecekle ilgili kimse"net" birsey soyleyemiyor. Gelecek derken "1gun" sonrasi icin bile...
Daha onceki yazimda da soyledim,ongorulebilir bir ulke olmadikca aci cekmeye mahkumuz...

TorqueTuning
07-09-2018, 07:38
Tum sektorler icin konusuyorum. Istisnai sirketler var tabi. Uretip yurtdisina mal satanlar haric. Ha,hammaddeyi yurtdisi alip uretip satanlar da zorda...
Suan hükümet sadece ambalaji bozmama derdinde,sirketler zorda umurunda bile degil.
Ayni gemideyiz ama geminin bir tarafında satafat eksik degil,bir tararinda ise zengin fakir fark etmez,gelecek kaygisi var. Aramizda akp ye oy veren hatta koyu akp lilerde var,nasil hissediyorsunuz? Tek oy verecek parti idi degil mi? Busunun,bundan kotusu ne olabilir.... Yok. En kotusu bu. Su begenmedigimiz baska partiler gelseydi,emin olun daha icraatci ve sorumlu olurlardı...
Ataturk havalimani dis hatlara bakin,bize gelen turistlerin\insanlarin kalitesine,armutun sapina,uzumun çöpüne kaldik...
Isin daha boktan tarafi, gelecekle ilgili kimse"net" birsey soyleyemiyor. Gelecek derken "1gun" sonrasi icin bile...
Daha onceki yazimda da soyledim,ongorulebilir bir ulke olmadikca aci cekmeye mahkumuz...

Daha önce defalarca yazdığımız gibi tek bir şey diyeceğim abi: "Beter olsunlar, inşallah hepsi batar!" Bu düzeni destekleyip savundukları için fazlasıyla hakkettiler. bunu Aynı şey an az %70 oranında AKP'ye oy veren esnaf/KOBI'ler için de geçerli. İnş tez zamanda batarlar! Bu ülkenin büyük patronların da çapını damat sunumunda gördük o yüzden ülkenin notu ve çapı belli. Boşa kürek çekiyorsuz, en temizi basıp gitmek.

rebelh
07-09-2018, 08:08
günaydın
kur çok sıkıştı bantlar iyice daraldı
yönünü benlirlemek için haber bekliyor iyi ya da kötü
ben hem haftalık kar satışları hemde bir miktar faiz fiyatlaması olabileceği için %60 bir miktar ağaşı yönlü hareket olabilir diyorum
13 eylüle kadar max 6.40
%40 ihtimalle faiz arttırımına zorlama için bi 6.72 hareketi de deneyebiliriz
aşağıdan alanlar bir miktar pozisyon azaltabilirler

Cimmeria
07-09-2018, 08:49

Bütün büyük holdingler yıllardır yaptıkları her işten komisyonları verirken, sene sonlarında çatır çatır vergi borçları silinirken gıkları çıkmıyorken şimdi hiç birinin ağlamaya hakkı yok, bence el birliğiyle batabilirler.
Batan koca koca firmalar insanları 3 kuruşa çalıştırıp sgklarını bile eksik yatırırken devlet hiç bir şeye karışmıyordu, kimsenin sesi çıkmıyordu, dolayısıyla hiç üzülmüyorum.

Bu hükümet kadrosunun ne olduğu geliş şeklinden ve geldiği gün belliydi, bütün büyük başları başta besledikleri için senelerce kimse sesini çıkarmadı, karamehmet diye bir dev vardı adamlar onu yok ettiler sabancının koçun sesi mi çıktı? Ne zaman menfaat bitti ağlamalar başlıyor...

Düzgün iş yapan, çalışanının hakkını yemeyen tüm firmalar ve bireyler için çok üzülüyorum ama diğerleri için hiç üzülmüyorum, beter olsunlar. Biz dolaylı vergilerle neredeyse nefes alırken bile vergi verirken yıl sonunda milyon milyon vergi borçları silinen firmalara-şahıslara mı üzüleceğiz...

Günkut
07-09-2018, 09:04
Bütün büyük holdingler yıllardır yaptıkları her işten komisyonları verirken, sene sonlarında çatır çatır vergi borçları silinirken gıkları çıkmıyorken şimdi hiç birinin ağlamaya hakkı yok, bence el birliğiyle batabilirler.
Batan koca koca firmalar insanları 3 kuruşa çalıştırıp sgklarını bile eksik yatırırken devlet hiç bir şeye karışmıyordu, kimsenin sesi çıkmıyordu, dolayısıyla hiç üzülmüyorum.

Bu hükümet kadrosunun ne olduğu geliş şeklinden ve geldiği gün belliydi, bütün büyük başları başta besledikleri için senelerce kimse sesini çıkarmadı, karamehmet diye bir dev vardı adamlar onu yok ettiler sabancının koçun sesi mi çıktı? Ne zaman menfaat bitti ağlamalar başlıyor...

Düzgün iş yapan, çalışanının hakkını yemeyen tüm firmalar ve bireyler için çok üzülüyorum ama diğerleri için hiç üzülmüyorum, beter olsunlar. Biz dolaylı vergilerle neredeyse nefes alırken bile vergi verirken yıl sonunda milyon milyon vergi borçları silinen firmalara-şahıslara mı üzüleceğiz...

Daha önce ki konularda yazmıştım sıfır araç satan danışmanların yaşadığı sıkıntıları,kesilen, bir şekilde verilmeyen paraları. İnan bir çok insan senin, benim gibi düşünüyor. Beter olsunlar benim hakkımı kim yediyse rabbim gani gani çıkarsın her kuruşunu beter olsunlar, ben iş bulurum kendime ama bakalım onlar ne yapacaklar.

individual
07-09-2018, 09:06
Bu tarz firmalarin sahiplerine emin olun hic birsey olmuyor.

Sirketin icini bosaltip eski hayatlarina devam ediyorlar.

Olan o sirketlerde calisanlarin haklarina oluyor.

Tazminatsiz 5-6 ay maas alacaklisi olarak issiz kaliyorlar.

aRSLaN
07-09-2018, 09:25
Faiz arttırımı bekliyoruz da faiz arttırılması gerçekten yararlı mı olacak zararlı mı? Onu düşünmek lazım. Duran ticaretin yanına üretimi de durduracaktır. Firmalar zaten küçülme poziyonunda, üstüne de af gelirse işsizlik ve sosyal düzensizlik artacaktır. Asıl tehlike de yakıt fiyatlarında ötv'nin eski oranına getirildiğinde yaşanacağını düşünüyorum. Ben de dip yaptığı yere yaklaşacağı beklentisindeyim. Sonrası yeniden yükseliş gibi duruyor. Özellikle, sonbaharda borç kapatma döneminde yukarı hareketler iyice bunaltacaktır.

Kamu sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi gerekmekte. Sarayın belirli bölümünün turizme ya da ücretli ziyarete açılması lazım(Arap dünyasının ilgisini çekebilir diye düşünüyorum). Batacaksa yük olan firmaların ipi şu zamanda çekilmeli, sonrasında bankalara yükü daha ağır olacaktır(Her zaman para aktarılarak kurtarılamaz). Kayıtlı çalışmayan Suriyeliler sınırdışı edilmeli. Döviz bazında ihracatı yükseltmemiz lazım. Aksi halde kendimizi kandıracağız. Paranın uluslararası maliyeti düşmedikçe sürünmeye devam ederiz. Hatta, sosyal patlama noktasına kadar gelebiliriz.

TorqueTuning
07-09-2018, 10:25
Aaaa şaha kalkmış ekonomimiz siz böyle FETÖ'cü söylemlerle Reiz'imizi karalamaya çalışıyorsunuz. Valla 155'i ararııınnn!

rebelh
07-09-2018, 10:30
şu an 6 ağustostan beri gelen yükseliş trendindeyiz
gelirse buradan bir destek gelir ama satış baskısı yüksek

CEMAL
07-09-2018, 10:37
Trendi kırdı sayılır. Verilmiş sadakamız varmış şimdilik. :) 6,48den bir tepki gelebilir

Ranthor
08-09-2018, 10:15
heryer dolar her yer para

vectra-tuner
08-09-2018, 11:02
halkbankasında hesabı vardır belki de :)

Oy oy ne desem bilemedimki... Hadi diğerlerini boşverde sendemi Gökhan

Sizler ne kadar öfkeliyseniz bende o kadar öfkeliyim mevcut hükümete .. Ancak eğriye eğri doğruya doğru demeyi biliyorum farkım bu.. Bana göre çomar tek değil bu ülkede... 2 Ayrı birbirine zıt fikirleri olan Çomar var..

Eski Levent kırca paradilerini izleyin ve ülkenin eski durumunun da özetini net biçimde görürsünüz.. Ki Levent Kırca anti Akp bir kişiliktir ve çokda severim kendisini..

Ben kendimi ulusalcı olarak görüyorum, emin olun Akp'lilerde sevmiyor beni ... Twitter adresim bu Calibraturbo201 , tek bir postumu silmedim ve kanıt isteyen olursa bakabilir :)

DOHC
08-09-2018, 11:13

Sizler ne kadar öfkeliyseniz bende o kadar öfkeliyim mevcut hükümete .. Ancak eğriye eğri doğruya doğru demeyi biliyorum farkım bu.. Bana göre çomar tek değil bu ülkede... 2 Ayrı birbirine zıt fikirleri olan Çomar var..

Eski Levent kırca paradilerini izleyin ve ülkenin eski durumunun da özetini net biçimde görürsünüz.. Ki Levent Kırca anti Akp bir kişiliktir ve çokda severim kendisini..

Ben kendimi ulusalcı olarak görüyorum, emin olun Akp'lilerde sevmiyor beni ... Twitter adresim bu Calibraturbo201 , tek bir postumu silmedim ve kanıt isteyen olursa bakabilir :)

Altın ne oldu yaw, hala bekliyoruz ama düşüşte meret. 1200'ü adam gibi kıramadı gitti.

CEMAL
08-09-2018, 11:21
https://www.youtube.com/watch?v=lf0kAVZGQNc

bakın bu adamla yıllarca dalga geçtik. Hadi canım olur mu öyle şey dedik.

Ama bu adamın dediklerini anlayan tek kişi merkez bankası çıktı.

Bu günlerde merkez bankası bu adamın verdiği taktik sayesinde Viopta şakkadanak kontratları sattı. Ne oldu? millet çil yavrusu gibi dağıldı. Dolar oldu 6,4.

Değerini bilemedik Necmettin Batırel. Ülke bir dehasına daha sahip çıkmadı. Bu utanç hepimize ait.

vectra-tuner
08-09-2018, 11:29
Altın ne oldu yaw, hala bekliyoruz ama düşüşte meret. 1200'ü adam gibi kıramadı gitti.

Az sabır.. Eylül fed toplantısı sonrası yükselişe başlar..

220T
08-09-2018, 11:43
https://youtu.be/qiskbL2EAi4

GokhanRS
08-09-2018, 11:48

valla ben senin 4lü rakamını espiri olarak algıladığım için, bende espirisine söyledim. o fiyata anca halkbank verir sana o kurdan anlamında bir espiri.

onn_dear
08-09-2018, 12:41
Faiz arttırımı tek kurtuluş yolları olduğundan faizleri yükseltip doları bir miktar aşağıya çekecekler. Tabi bu hamle geçici olarak doları düşürecektir. Sonrasında yine yükseliş kaçınılmaz. Benim tahminime göre 5-10 yıl sonra devlet kendi memuruna maaş veremeyecek duruma gelir...

axcel
08-09-2018, 15:11
böyle şarbonlu sığırcıklar sayesinde kötü günleri geride bıraktık şimdi sırada daha kötü günler var...

https://www.youtube.com/watch?v=ikYJjLVbDI0

streetracer_nos
08-09-2018, 15:45
Su anki durumda faiz artirimi freni tutmayan arabayla gaza basmak gibi.Ev araba satisi yok.Piyasa bitik.Faiz hamlesi piyasanin kotuye gidisini daha koruklemekten baska bisi yapmaz .Ben faiz artirimi beklemiyorum ytd

vectra-tuner
08-09-2018, 18:17
Her krizden sonra mutlaka düzeltme olur.. 4.88 imkansız bir rakam değil..

excellency23
08-09-2018, 18:29
Faiz arttırımı bekliyoruz da faiz arttırılması gerçekten yararlı mı olacak zararlı mı? Onu düşünmek lazım. Duran ticaretin yanına üretimi de durduracaktır. Firmalar zaten küçülme poziyonunda, üstüne de af gelirse işsizlik ve sosyal düzensizlik artacaktır. Asıl tehlike de yakıt fiyatlarında ötv'nin eski oranına getirildiğinde yaşanacağını düşünüyorum. Ben de dip yaptığı yere yaklaşacağı beklentisindeyim. Sonrası yeniden yükseliş gibi duruyor. Özellikle, sonbaharda borç kapatma döneminde yukarı hareketler iyice bunaltacaktır.

Kamu sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi gerekmekte. Sarayın belirli bölümünün turizme ya da ücretli ziyarete açılması lazım(Arap dünyasının ilgisini çekebilir diye düşünüyorum). Batacaksa yük olan firmaların ipi şu zamanda çekilmeli, sonrasında bankalara yükü daha ağır olacaktır(Her zaman para aktarılarak kurtarılamaz). Kayıtlı çalışmayan Suriyeliler sınırdışı edilmeli. Döviz bazında ihracatı yükseltmemiz lazım. Aksi halde kendimizi kandıracağız. Paranın uluslararası maliyeti düşmedikçe sürünmeye devam ederiz. Hatta, sosyal patlama noktasına kadar gelebiliriz.

faiz artmazsa dolar yükselmeye devam edecek. kimse parasini vadeli tl ye koymayacak olmasi gerekenin de üstüne cikacak. enflasyon %100 lere varacak. üretici nasil ayakta kalacak mali alan olmayinca? dolar cayir cayir artarken üretici cektigi krediyi gidip dolara yatirmayacak mi? + üretimin yaridan fazlasi dolara bagimli. enerjiden hammaddeye dolarla aliniyor nakliye ücretleri dolar, dolarin artmasi demek üreticiye direk yansimasi demek. enflasyon verilerinden de anlasiliyor üretici enflasyonu %36 civariydi tüketiciye daha yansimadi. 90 larda türkiyede cok denenmis bunlar dünyayi yeniden kesfetmeye gerek yok. 13 eylülde faiz artmazsa 8 i zorlar bence. tahminimce 200-250 puan civari gelecek ne sis yansin ne kebab hesabi yine piyasalari tatmin etmez tabi yükselise devam eder.

uygarr
08-09-2018, 18:32
dolar : 6.40 adam otağ yapıyoruz diyor ://

ulas79
08-09-2018, 18:40
https://www.ntv.com.tr/dunya/turkiye-rusya-ve-iran-yerel-para-birimiyle-ticarette-anlasti,RZy25JLzQEi4_v1a7oUKpQ?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle
Piyasalara etkisi nasıl olacak acaba

Shadow_Dancer
08-09-2018, 18:40
Altin icin ne diyosunuz alim zamani midir ?

vectra-tuner
08-09-2018, 18:51
https://youtu.be/0Lp5wodcVPA

997TT
08-09-2018, 19:56
Iki olasilik var;
Merkez 5 dir dolar satiyor,bu sayede bir dusus sağlıyor,neden?
Ya cidden faiz indiricek ve yuksekten satip dusukten yerine koyacak. Hatirlayin,agustosun 20 si gibi doviz satti merkez ve yatirim finans, borsayı ucurdu,sonra 5.94-6.07 den yerine koydu. Hatirlayin,doviz kari yapan yegane merkez bankası bizim ki... Neden acaba?!
Ikinci olasilik,faiz artmayacak,suan ne dusurursem kardir diye dusunuyor...
Ama bir gercek var,oda dovizin dusmesi acik ara imkansiz.
4.88 hayali icin cok sevilen tayyibin ortadan kaybolmasi gerek...

Yigit-Y
08-09-2018, 20:00
Damat ve kendisi 1 sene susarsa

Suriye sınırı müdafa ederse

Dolar 4,50 bile gelir de

İmkansız

TorqueTuning
09-09-2018, 21:31
RTE Cumhuriyeti'nde 4,88 TL ancak hayal ürünü olur! Recep'in fantezisi uygulamaya koyalım: faizleri indirelim, çünkü faiz enflasyonu körüklüyor. İndirin %10'a bakalım USD kaç TL olacak?! Bahisleri alalım??

Yigit-Y
09-09-2018, 22:49
Doların grafine bakıldığında 2008 hariç ki ABD beceriksiz ekonomi yüzünden patlayan krizden ötürü düştü

Şu an ki ABD ekonomi yönetimi aşırı başarılı

Yani o düşme olması zor

Peki dolar nasıl düşer

Bu saatten sonra yapılması gerekenler yapılsa bile en az 1 yıl beklemesi gerek

Yüksek kur birilerinin işine geliyor

Ben inmesinden ziyade yerel seçimlerden sonra daha hard bir party bekliyorum

GokhanRS
09-09-2018, 23:56
Her krizden sonra mutlaka düzeltme olur.. 4.88 imkansız bir rakam değil..

Geçen sefer makaraya aldık ama cidden soruyorum, sence ne yapılsa ne kadar süre sonra 4.8x görebiliriz?

Keşke dediğin kadar düşebilse ancak cidden hayal gibi geliyor bana da.

Ouz
10-09-2018, 00:04
Vakıf Katılım bankası icin ucuzdan dolar sattı dedikoduları donuyor.

ZAFERUS auf Twitter: "An itibari ile Vakıf Katılım bankasında dolar kuru 4,57 den işlem yapılıyor cok ilginc aynısı Halkbank'ta da olmuştu. Ne kadar da garip değil mi?… https://t.co/1K8y6nMEtT" (https://twitter.com/fzaferus/status/1038904553876455425)

SerkanYazgan.
10-09-2018, 00:19
resmi tıklayınca temmuz kurundan satılmış gibi duruyor? Yani bu hata mı yoksa cidden bu kurdan dolar çekiliyormu?

rebelh
10-09-2018, 07:58
günaydın
kur çok sıkıştı bantlar iyice daraldı
yönünü benlirlemek için haber bekliyor iyi ya da kötü
ben hem haftalık kar satışları hemde bir miktar faiz fiyatlaması olabileceği için %60 bir miktar ağaşı yönlü hareket olabilir diyorum
13 eylüle kadar max 6.40
%40 ihtimalle faiz arttırımına zorlama için bi 6.72 hareketi de deneyebiliriz
aşağıdan alanlar bir miktar pozisyon azaltabilirler

günaydın
vuma günü forum bakımdaydı yazamadım
6.40 alım için iyi bir yer bilginize
ytd

rebelh
10-09-2018, 08:15
reis gitsede gitmesede 7'ler normalimiz olacak
size "sermaye"nin demokrasiyi sevdiğini kim öğretti bilmiyorum ama sermayenin dini imanı olmaz kazanacağı paraya bakar
vakti zamanında da gayet güzel paralar kazandılar
ülkenin sorunu 16 yıldır bozulan yapı evet ama yerine gelcek kişi de bunu 1 günde düzeltemeyecek
hatta düzeltmeyecek bile böylesi daha çok işine gelir
siz kaç tane "Atatürk" tanıdınız ki gelsin ülkeyi kurtarsın sonra da demokrasiyi getirsin
chpden hayır bekleyen mustafa pektemekten gol beklesin
fiyatlarda indirim falan beklemeyin kendinizi bunların iyi günler olduğuna alıştırın
en azından sağlığınızı korursunuz

TorqueTuning
10-09-2018, 08:52
reis gitsede gitmesede 7'ler normalimiz olacak
size "sermaye"nin demokrasiyi sevdiğini kim öğretti bilmiyorum ama sermayenin dini imanı olmaz kazanacağı paraya bakar
vakti zamanında da gayet güzel paralar kazandılar
ülkenin sorunu 16 yıldır bozulan yapı evet ama yerine gelcek kişi de bunu 1 günde düzeltemeyecek
hatta düzeltmeyecek bile böylesi daha çok işine gelir
siz kaç tane "Atatürk" tanıdınız ki gelsin ülkeyi kurtarsın sonra da demokrasiyi getirsin
chpden hayır bekleyen mustafa pektemekten gol beklesin
fiyatlarda indirim falan beklemeyin kendinizi bunların iyi günler olduğuna alıştırın
en azından sağlığınızı korursunuz

Hocam 7 normalimiz olacak demekle bence sen bile gayet iyimser davranıyorsun. Ben şunu diyorum; Ağustos ayındaki bir fragmandı, %30 devülasyon oldu. Asıl film henüz başlamadı ve sadece 3 dakikalık fragman bizi bu hale getirdiyse filmin sonunda ne olur Allah kerim.

rebelh
10-09-2018, 08:58
Hocam 7 normalimiz olacak demekle bence sen bile gayet iyimser davranıyorsun. Ben şunu diyorum; Ağustos ayındaki bir fragmandı, %30 devülasyon oldu. Asıl film henüz başlamadı ve sadece 3 dakikalık fragman bizi bu hale getirdiyse filmin sonunda ne olur Allah kerim.

aynen öyle bende iyimser yazdığımın farkındayım
daha fedin faiz arttırımı var
enflasyon verileri var
küçülme var vs..
lehimize tek bir şey var oda kapanacak olan dış ticaret açığı
ama o da kağıt üstünde lehimize yoksa biz ihracatı yükselterek kapatmıyoruz ithalatı düşürerek kapatıyoruz yani küçülüyoruz ve alım gücümüz düşüyor

rebelh
10-09-2018, 09:02
2. çeyrek 5.2 olarak açıklandı
3. çeyrek %2 civarı gelir
son çeyrek resesyon..

AhmetKadir
10-09-2018, 09:12
Icim karardi yazdiklarinizdan gideyim biraz a haber izleyim keyfim yerine gelsin

B16
10-09-2018, 09:17
2. çeyrek 5.2 olarak açıklandı
3. çeyrek %2 civarı gelir
son çeyrek resesyon..

Neye dayanarak %2?

Resesyon için ikii veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi gerekmiyor mu?

rebelh
10-09-2018, 09:29
Neye dayanarak %2?

Resesyon için ikii veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi gerekmiyor mu?

öncü verilere dayanarak(onu ben tespit etmiyorum tespit edenleri okuyorum)
3. çeyrek beklentisi %2.20 şu an için
4. çeyrekte de resesyona gireriz yani ardı ardına 2 çeyrek küçülme başlar ne kadar sürer göreceğiz
resesyon ztn beklenen bir şeydi ama 2019 2. çeyrek gibi öngörülüyordu
kur krizinin hızı erkene çekti sadece

CEMAL
10-09-2018, 09:45
mb viopta hala satış yapıyor mu?

rebelh
10-09-2018, 09:55
gün sonu görebilirim ancak ama eylül kontratı 2-3 kuruş aşağıdan seyrediyor bazen
forexten sat vioptan al tertemiz arbitraj karı hiç yorulmaya analiz kasmaya gerek yok
merkez bankası eşşeğin önde gideni..

CEMAL
10-09-2018, 10:08
Düşük satmasının amacı ne orası önemli.

Birilerine fayda mı sağlıyor ?

yoksa faizi kafamıza çakacak ucuzdan verim de elimdekilerden kurtulayım alttan toplarım mantığı mı var?

rebelh
10-09-2018, 10:13
Düşük satmasının amacı ne orası önemli.

Birilerine fayda mı sağlıyor ?

yoksa faizi kafamıza çakacak ucuzdan verim de elimdekilerden kurtulayım alttan toplarım mantığı mı var?

piyasayı fonluyor
doları spottan alma vioptan ben sana daha ucuza veririm sen elindekini sat benden al diyor
böylece elinde viop kontratı biriktiren banka spotta dolar satıyor kur sınırlı da olsa baskılanıyor
kur zararını para basarak kapatıp rezervlerini koruyacak
ama bu seferde tlnin değeri düşecek

997TT
10-09-2018, 10:14
Neye dayanarak %2?

Hıc bır sey yapmayın,sadece ihtıyaclarınızı karsılayın vatandas olarak,zaten %1.8 buyuyoruz. Uretım ıle alakası yok. Toplamda 4 den fazla buyumu oldugu zaman reel sektor katkısı oluyor.
Ayrıca işin tuhaf yanı ihracaat da dusuyor.
Dusunun tl deger kaybetmıs,artması gerek,mallar ucuzladı...
Her krızde boyle oldu ama sımdı degıl... neden? Uretmıyoruz artık,yerlı uretım kalmadı,%75 den gazlası ara mamul yada ham maddeyı yurtdısından getırıyor,işleyıp satıyordu.
Merkez faiz ındırse alım fırsatı,ındırmezse satım fırsatı. Cunku 6.37-42 lerden baya aldılar. Fakat oncekı yazımda da belırttım,unutmayın kar eden yegane banka bızım merkez ve havarileri....

CEMAL
10-09-2018, 10:16
piyasayı fonluyor
doları spottan alma vioptan ben sana daha ucuza veririm sen elindekini sat benden al diyor
böylece elinde viop kontratı biriktiren banka spotta dolar satıyor kur sınırlı da olsa baskılanıyor
kur zararını para basarak kapatıp rezervlerini koruyacak
ama bu seferde tlnin değeri düşecek

görünürdeki amacı bu.

ben görünmeyen amacını merak ediyorum.

Günkut
10-09-2018, 10:17
Perşembe için öngörüsü ,düşüncesi olan var mıdır ?

Daha aşağıya gitme ihtimali varmı , 20 gün sonra bozacaksak bu seviyelerden alınmalı mı ?

2jz
10-09-2018, 10:18
Vakıf Katılım bankası icin ucuzdan dolar sattı dedikoduları donuyor.

ZAFERUS auf Twitter: "An itibari ile Vakıf Katılım bankasında dolar kuru 4,57 den işlem yapılıyor cok ilginc aynısı Halkbank'ta da olmuştu. Ne kadar da garip değil mi?… https://t.co/1K8y6nMEtT" (https://twitter.com/fzaferus/status/1038904553876455425)

https://pbs.twimg.com/media/DmtjfGdW4AUpnG4.jpg

Böyle bir açıklama gelmiş.

ulas79
10-09-2018, 10:19
Çok fazla olmasa da altın yatırımın var bunu şu anda bozup dolara basıyım mi yoksa altında bekletmeye devam edeyim mi

rebelh
10-09-2018, 10:20
görünürdeki amacı bu.

ben görünmeyen amacını merak ediyorum.

faiz arttırmamak
viop kontratlarının fiyatı teoride libor oranına göre belirleniyor
yani tl faizi- usd faizi farkı o da %17 gibi bir rakam yapıyor
ama merkez daha ucuza dolar kontratı satarak hem faizi hem kuru baskılıyor aynı zamanda da piyasayı fonluyor
vade sonları çılgın geçecek

997TT
10-09-2018, 10:23
Çok fazla olmasa da altın yatırımın var bunu şu anda bozup dolara basıyım mi yoksa altında bekletmeye devam edeyim mi

Her hangi bır uluslararası rısk beklıyormusunuz? Beklıyorsanız altın alın yoksa elınızde kı dursun.
Doların artısı dırek etkı edıyor. Eger ons fıyatının dusmesı gıbı hıssıyatınız varsa,13 eylul e gore ıslem yapın(tabı altın tl ise)

vectra-tuner
10-09-2018, 10:57
Bu adamın kanalına abone olun, hem ekonomiyi hemde hayatı biliyor yani feleğin çemberinin içinden geçmiş..

https://www.youtube.com/watch?v=VvSehkdtGb0

997TT
10-09-2018, 12:20
250 civarı artirirsa ne olur? Hadi bakalim....

TorqueTuning
10-09-2018, 12:23
6,85-7,00 civarı çıkar

BARR
10-09-2018, 12:24
Altın hesabı yapıyorum artık doları bıraktım ahahahaha :D

rebelh
10-09-2018, 12:25
6,85-7,00 civarı çıkar

önce bir miktar geri çekilir keriz silkeleriz ama

_muhaRRem
10-09-2018, 12:55
250 civarı artirirsa ne olur? Hadi bakalim....

endex 88-89

500 yaparsa

yine endex düşer

dolar ay sonu 8 olabilir 1.5 yaparsa

Ome_RS
10-09-2018, 13:24
Ekim sonuna yaklaşık 1000USD ödeme var. 6.48 seviyelerinden şimdi almak mantıklı mı? Yoksa birz daha bekleyelim mi 6.40lara düşme öngörüsü var mı? YT olarak düşünmeyin verdiğiniz fikirlerden sorumluluk duymayın.

rebelh
10-09-2018, 13:36
Ekim sonuna yaklaşık 1000USD ödeme var. 6.48 seviyelerinden şimdi almak mantıklı mı? Yoksa birz daha bekleyelim mi 6.40lara düşme öngörüsü var mı? YT olarak düşünmeyin verdiğiniz fikirlerden sorumluluk duymayın.

bankanızla görüşün viopta hesap açtırın
6500 lira hesaba para atın
ekim sonu vadeli 3 lot uzun pozisyon açtırın
ekim sonu da bana bi teşekkür dm'i atarsınız artık :D

DOHC
10-09-2018, 13:50

YT değil de 6.40 ile 6.48 arasında 80 TL fark ediyor. Değer mi bu kadar düşünmeye acaba?

CEMAL
10-09-2018, 13:56
Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir.

Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir.

Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.

yukarıdaki metin tcmb'nin en son yaptığı duyuru.

1) faiz arttıracaksa neden 10 gün beklemeyi seçti. Piyasaların 1 gün daha bekleyecek durumu yokken bu karar düşündürücü.
2) 17,75 olan faizini üst bant olan 19.25e çekti ve oradan fonlamaya başladı. Yüksek faiz açıklayacak olsa 19.25in üzerinde 20,75lik GLP faizi var. orayı kullanabilirdi.
3) parasal duruş yeniden şekillendirilecek deniyor. Bu neyin nesi.

bana öyle geliyor ki bunlar 200-250 puan faiz arttıracak ve yanında ek önlem yada farklı birşey daha getirecekler.

önümüzdeki ay da 100-250 daha arttırır olur biter. benim tahminim bu yönde.

Günkut
10-09-2018, 14:00
Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir.

Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir.

Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.

yukarıdaki metin tcmb'nin en son yaptığı duyuru.

1) faiz arttıracaksa neden 10 gün beklemeyi seçti. Piyasaların 1 gün daha bekleyecek durumu yokken bu karar düşündürücü.
2) 17,75 olan faizini üst bant olan 19.25e çekti ve oradan fonlamaya başladı. Yüksek faiz açıklayacak olsa 19.25in üzerinde 20,75lik GLP faizi var. orayı kullanabilirdi.
3) parasal duruş yeniden şekillendirilecek deniyor. Bu neyin nesi.

bana öyle geliyor ki bunlar 200-250 puan faiz arttıracak ve yanında ek önlem yada farklı birşey daha getirecekler.

önümüzdeki ay da 100-250 daha arttırır olur biter. benim tahminim bu yönde.

Peki bunların sonucunda 17 eylül pazartesi nerelerde görebiliriz tahmini ?

Gerçekten zor günler bekliyor bizleri , denk geldiğimiz döneme bak.

CEMAL
10-09-2018, 14:03
benim tahminim gerçekleşirse mb'nin açıklayacağı ek para politikası ne olacaksa o kafa karışıklığı yapacak. bu nedenle sert bir çıkış olmasada yavaş yavaş yükseliş kaçınılmaz olur

CEMAL
10-09-2018, 14:18
MB'nin tam olarak ne yapacağını şuan kimse kestiremiyor. Dünyanın tahmin edilemeyen tek bankası bizimki sanırım.

Bir önceki toplantıda faiz artışı gelseydi şuan güven olurdu ve dolar çoktan 6 ya doğru gevşeme yapabilirdi.

Ama bir kere milleti terste bıraktılar. Artık kimse güvenmiyor. Fakat birşeyler de yapacağım mesajını gönderdi. Bu nedenle dolar ne aşağı ne yukarı gidiyor.

Benim tahminimin olumsuz olma sebebi de bir önceki toplatıda herkesi terste bırakması sebebiyle. Her ne kadar benin tahminim olumsuz olsa da, masanın bir ucunda 500lük bir artış olma olasılığı da var.

Hatırlarsanız beklenmedik bir anda 300 puanlık bir artış ve akabinde beklenin üzerinde 125 puanlık artış yapmıştı. Gene bir süpriz yapıp 500 ve üzeri artış yapabilir. Aklımızın bir köşesinde dursun.

Ben perşembe saat 14:00 da hazır bekleyeceğim. Beklenen gelmezse dolar alırım. 500 ve üzeri gelirse 6.20 altı hatta 6ya doğrıu geri çekilme olabilir. Bu nedenle toplantı zamanında risk alıp tl ile bekleyeceğim.

ytd

TorqueTuning
10-09-2018, 14:24
Benim görüşüm artışın olmayacağı yada çok sınırlı olacağı yönünde. Zaten piyasa beklentisinin altında bir artış olacaksa hiç olmaması çok daha mantıklı, ya yapacaksan +7-10 puan yap piyasanın önüne geç yada hiç yapma çünkü ters tepiyor. Bağımsız bir TCMB de kalmadığına göre Recep'in kulu kölesi modunda max Reiz neye izin veririse onu yapabilirler. Onu da şu anda çok az kişi biliyor ve ona göre de poziyon alıyordur.

997TT
10-09-2018, 14:43
Her düşüş alim firsatidir...

individual
10-09-2018, 14:46
bu gerilemeden dolayı bende çok büyük bir faiz artışı beklemiyorum.

ytd

CEMAL
10-09-2018, 14:47
Her düşüş alim firsatidir...

abi sen gene bir takım haberler aldın galiba. 250 puanlık faizi söyleminden bunu anlıyorum doğru mudur

TaGo
10-09-2018, 15:02
Felaket senaryocularının aksine (aslında bu söylemde yanlış çünkü yaşadığımızda felaket bir artış o başka) doların öyle 7.5-8 ve üzeri yapmayacağı belli oldu. Tabi yapmayacağı derken nezaman kadar. En azından sene sonuan dek 7.5 lar çok ters bir haber alınırsa ancak test edilir gibime geliyor.

Haricen hepimizin beklediği olması gereken faiz artırımı hakkında ne güzelki hiçkimsenin fikri yok. Yani piyasa faiz haberini fiyatlayamıyorda bu sebeple :D artırım çok az olursa belki düşüm hiç olmayabilir bile, he yok adı sayılır bir artırım kararı çıkarsa ciddi yüksek 5.xx ler görülür. Yalnız doların seyri belirli bir süre bu seviyelerin çok üzderinede çıkamaz. Yatırımınızı ona göfre hesap edin. Ben özellikle faiz kararına dek bu seviyelerden alım önermezdim.

ahmetgurlek
10-09-2018, 15:18
Felaket senaryocularının aksine (aslında bu söylemde yanlış çünkü yaşadığımızda felaket bir artış o başka) doların öyle 7.5-8 ve üzeri yapmayacağı belli oldu. Tabi yapmayacağı derken nezaman kadar. En azından sene sonuan dek 7.5 lar çok ters bir haber alınırsa ancak test edilir gibime geliyor.

Haricen hepimizin beklediği olması gereken faiz artırımı hakkında ne güzelki hiçkimsenin fikri yok. Yani piyasa faiz haberini fiyatlayamıyorda bu sebeple :D artırım çok az olursa belki düşüm hiç olmayabilir bile, he yok adı sayılır bir artırım kararı çıkarsa ciddi yüksek 5.xx ler görülür. Yalnız doların seyri belirli bir süre bu seviyelerin çok üzderinede çıkamaz. Yatırımınızı ona göfre hesap edin. Ben özellikle faiz kararına dek bu seviyelerden alım önermezdim.

TCMB anketi: 2018 sonu enflasyon beklentisi yuzde 19.61 - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2153758-tcmb-anketi-2018-sonu-enflasyon-beklentisi-yuzde-1961)

bu anket gayet güzel. dolar 6.59 olacakmış yıl sonunda. yersen ;)

TaGo
10-09-2018, 15:29
Yok tcmb daha tarihinde tutturduğu olmadı yıl sonu beklenti anketini :D o iyimser bir rakam.

CEMAL
10-09-2018, 15:32
o beklentiler tcmb'nin kendi beklentisi değil.

60-80 arası ekonomist , hoca ,trader falan bunlara anket gönderiyor onlar dolduruyor anketi. piyasanın beklentisi diyebiliriz.

Piyasaları bilmeyenler anketi dolduruyor olacak ki verilerin hiç tuttuğunu görmedim

Cimmeria
10-09-2018, 15:54
tcmb 6.60 açıkladığına göre 7yi rahat geçecek yıl sonu demektir, nisan ayındaki tahmini 4 küsürdü :)

individual
10-09-2018, 16:21
Piyasalar bu belirsizlik ortamini sevmez.Bakalim bi aciklama yapsinlar.

Yasayip gorucez suan sır.

oguzedr
10-09-2018, 16:44
Fed sene sonuna kadar 4 defa faiz artırımına gidicek yani bizimkiler 500 bile puan artışı olsa dahi sene sonunda dolar 8 civarı olması beklenen bir durum

DOHC
10-09-2018, 17:04
Fed sene sonuna kadar 4 defa faiz artırımına gidicek yani bizimkiler 500 bile puan artışı olsa dahi sene sonunda dolar 8 civarı olması beklenen bir durum

Bu yıl değil, gelecek sene planı o sanırım.

997TT
10-09-2018, 17:05
abi sen gene bir takım haberler aldın galiba. 250 puanlık faizi söyleminden bunu anlıyorum doğru mudur

Artık oyle seyler yazmıyorum,sonra bazı arkadaslar benı duyumla yorum yapan lise mezunu sanıyor! Hahahaha ...
Malesef oyle,zaten alıs da geldı. Alanlar hazır olsun. İnsallah yanlışdır.

997TT
10-09-2018, 17:10

Yahu 7.5 8 zaten cok yuksek,felaket senaryosu kalmadı kı?
Ayrıca bır cumle sonra 7.5 test edılebılır demıssın :) iki yone yorum,tv yorumcuları gıbı. Suan kı pıyasada kestırmek neredeyse imkansız....
5.x lere duserde o doları almazlar,yutarlar.... artırım az olursa senlık var....

oguzedr
10-09-2018, 17:50
Bu yıl değil, gelecek sene planı o sanırım.
Bu sene 4 , 2 si kesin 2 side ihtimal dahilinde olması yüksek oranda öngörülen

997TT
10-09-2018, 18:03
Ozel mesaj yollayan arkadaslarima toplu mesaj gondereyim.
Suan alis yapmayin,yarin sabah gevserse alin. Emin olun merkez de aptal degil.
Faiz iyi,eger dolar ihtiyaciniz yoksa tl faiziyle devam.(eger doviz islemleriyle para kazanmiyorsaniz)
6.5 dan alan 2 arkadasim,karara gore 6.70 lerden cikardim ben.
Altin icin yine ayni seyi yazicam ki sizede aslinda yazmisim. Risk olsun,altina cokelim. Suan altindan kacti kucuk yatirimcilar, hatta bir kismi elektronik paraya yoneldi.
Sakin makas coksa netten alim yapmayin,hatta sahsen gidip buro yada subeden alin.

Yigit-Y
10-09-2018, 18:43
MB o faizi adam akıllı arttırmazsa dolar 7 ye doğru uzar

Adam akıllı arttırırsa 6 ya gelir

Bu hareket kısa vadede işe yararda ben fayda vereceğini zannetmiyorum

Mb faiz arttırmayacak sanki banada öye geldi :)

Ome_RS
10-09-2018, 20:23
YT değil de 6.40 ile 6.48 arasında 80 TL fark ediyor. Değer mi bu kadar düşünmeye acaba?

800tl farkediyor. 10k olacak usd. Buda yaklasik 1hafta calismaya denk. Bu yuzden sormustum. Yarin sabah kur durumuna gore hareket edecegiz artik.

TaGo
10-09-2018, 20:59
Nasıl 2 yöne :))tüm yorumlara bakarsanız en baştan beri 6.60 ların dahi yüksek kaldığını. Dövizin gereğinden yukarı noktaya geldiğini anlatıuorum sürekli. Hatta sürekli. Forumda kurun 5.70 lere kadar gerileme olasılığından ilk bahsedende bendim. Hep millet burada bize böyle deyince demediğini bırakmadı. Küsmedik tabi.

Paragrafımı baştan okursanız KISA VADE DE 7.5-8 LERİ BEKLEYEN felaket senaryocularının dediği olmadı olmayacak. Eklemişim Peki nereye kadar diye?? orası Allah bilir tabi ama yıl sonuna kadar zaman biçersek. Çok kötü bşr haberle bile ancak 7.5 lar testedilir dedim. Çift yönlü yorum değil yani.

Bu arada faiz artımı yetetli oranfa olmaz ise yatayımız bile 6 düz olır diye ekledim. Faiz artımı gelmez ise sakat. 6.80 ler yatayımız olır

997TT
10-09-2018, 23:31
Cok bir yorum yapmayım. Dusuncelerımı uazdım. Bu kadar on/off degıl ki bu işler :)

i-vtec07
10-09-2018, 23:35
Suryapı antalyada kentsel dönüşüm işini almıştı (reiz sayesinde ziraattan sağlam kredi cekmişler sözde çiftçinin bankası mk) şimdi kurlardan dolayı inşaat lar durmuş...

oguzedr
10-09-2018, 23:58
Suryapı antalyada kentsel dönüşüm işini almıştı (reiz sayesinde ziraattan sağlam kredi cekmişler sözde çiftçinin bankası mk) şimdi kurlardan dolayı inşaat lar durmuş...

Bir yerde okumuştum sur yapı konkordato başvurusu yaptığı ile ilgili

_opeth
11-09-2018, 07:38
Duyumlarıma göre Sabancı'ya haciz gelmiş ve Akbank zordaymış. likitide sıkıntısından.

DOHC
11-09-2018, 08:22
11 bin 200 firmanın bilancosuna gore 'son durum' analizi: Sıkıntı buyuyebilir | Ekonomi haberleri (https://www.dunya.com/ekonomi/11-bin-200-firmanin-bilancosuna-gore-son-durum-analizi-sikinti-buyuyebilir-haberi-427292)

DOHC
11-09-2018, 08:24
Duyumlarıma göre Sabancı'ya haciz gelmiş ve Akbank zordaymış. likitide sıkıntısından.

Kaynak nedir?
Sabancı'ya haciz derken ne kastediliyor?

_opeth
11-09-2018, 08:35
Kaynak nedir?
Sabancı'ya haciz derken ne kastediliyor?

kaynak fısıltı gazetesi; eşim bir firmada CEO asistanlığı yapıyor.

rebelh
11-09-2018, 08:41
48 üstüne atmaya çalışıyoruz dünden beri alıcı gelirse tekrar 60-66 bandına otururuz
40lar benim için alım seviyeleri 43-40 arası alım yapılabilir

rebelh
11-09-2018, 10:05
genel kanı 375 bp
morgan 425 bekliyor
perşembeye kadar faiz baskısı artacak
yabancı "faiz artsada dolar düşünce paramı alıp kaçsam" derdinde

B16
11-09-2018, 10:46

Sabacı'ya haciz biraz komik gibi duruyor. Koskoca sabancı mal varlıkları var o kadar şirketleri var. Haciz gelmesi saçma ama batmayacak firma yoktur.

individual
11-09-2018, 11:41
Bloomberg HT auf Twitter: "Merkez Bankası 13 Eylul toplantısında ne karar alır?" (https://twitter.com/bloomberght/status/1039432274998120448?s=21)

Anket yapmislar

%53 faiz olarak 100bp ustu bekliyor.

16EC813
11-09-2018, 12:38
Bloomberg HT auf Twitter: "Merkez Bankası 13 Eylul toplantısında ne karar alır?" (https://twitter.com/bloomberght/status/1039432274998120448?s=21)

Anket yapmislar

%53 faiz olarak 100bp ustu bekliyor.

faiz haram degilmiydi :D

Tunacan
11-09-2018, 12:49
faiz haram degilmiydi :D

Kar payı desek :D

rebelh
11-09-2018, 14:38
çok sıkıcı bir gün herkes faize kitlendi bize ekmek yok
bi ara ne güzeldi ya moddys bi yandan papaz bi yandan berat bi yandan reis bi yandan trump ayrı yandan hacim olurdu hareket artardı

BARR
11-09-2018, 15:09
Ben Kübaya gidiyorum işlem yapamıcam perşembe ona yanıyorum :)

XoR
11-09-2018, 15:13
Ben Kübaya gidiyorum işlem yapamıcam perşembe ona yanıyorum :)

Hesabı bana aktar uygun maç buldukça basarım :D

BARR
11-09-2018, 15:20
Bana uyar :D Profil fotoğrafı manidar. Saygılar Xort bey :D

XoR
11-09-2018, 15:23
Bana uyar :D Profil fotoğrafı manidar. Saygılar Xort bey :D

Saygılar Rıdvan Dilmen :D

rebelh
11-09-2018, 16:02
atilla yeşilada yıl sonu kur tahminini 5.50ye güncelledi
birileri kulağını çekiyor galiba bir yerlerden uyarı geldi popülaritesi artınca
ya da düşük bir ihtimal çok ciddi bir tüyo aldı imf vs. gibi görücez..

CEMAL
11-09-2018, 17:02
viopta kimler long short , tcmb napıyor bilgi verir misin?

TonyMontana
11-09-2018, 18:35
Viopta limitler alt olarak 1500 den başlıcak 12 eylül 19.00 itibariyle , tfxte aynı tarihte dövizde alt limiti 1500 olarak güncelliyor. Perşembe show var.

Yigit-Y
11-09-2018, 19:33
Perşembe akşamı chp yerden yere vuracak

Faiz artımı gelirse :)

Ne oldu recep bey hani faize karşıydın diyecekler kesin

Ben yine ters köşe bekliyorum

Şuan dolar toplayıp faiz artışı yapmıyorum diyecek dolar 7

Sonra bozacaklar yine

Faiz sinyali verip yine indirecek

Gibi geliyor nedense tam rantlık sistem

individual
11-09-2018, 23:16
atilla yeşilada yıl sonu kur tahminini 5.50ye güncelledi
birileri kulağını çekiyor galiba bir yerlerden uyarı geldi popülaritesi artınca
ya da düşük bir ihtimal çok ciddi bir tüyo aldı imf vs. gibi görücez..

bende bayadır takip ediyorum.son bir kaç videoda baya iyimser yaklaşıyor.

banada sanki uyarı almış gibi geldi.

DOHC
12-09-2018, 07:10
bende bayadır takip ediyorum.son bir kaç videoda baya iyimser yaklaşıyor.

banada sanki uyarı almış gibi geldi.

9 eylül tarihli videosu pek öyle iç açıcı, iyimser değil.

rebelh
12-09-2018, 08:14
viopta kimler long short , tcmb napıyor bilgi verir misin?

09.18 146bin lot short 6.66 dan
10.18 117bim lot short 6.83 ten
12.18 117bin lot short 6.99 dan
merkezin pozisyonları bunlar dün 23 bin lot satmış 6.80 ortalama ile 12. ay vade

DOHC
12-09-2018, 08:19
09.18 146bin lot short 6.66 dan
10.18 117bim lot short 6.83 ten
12.18 117bin lot short 6.99 dan
merkezin pozisyonları bunlar dün 23 bin lot satmış 6.80 ortalama ile 12. ay vade

Bu neyi ifade ediyor benim gibi anlamayanlar için?

TorqueTuning
12-09-2018, 08:21
Piyasa yapıcı piyasanın içine ediyor. Harbiden muz cumhuriyeti olmak böyle birşey demek ki!?!?

rebelh
12-09-2018, 08:22
merkez bankası viopta bu fiyatlardan dolar satmış
09.18 demek eylül ayının son iş günü kapanışı demek
6.66nın altında olursa merkez kazanacak bankalar zarar yazacak
üstünde olursa tam tersi
peki bankalar zarar yazarlar mı?

_opeth
12-09-2018, 08:55
aliexpressten led ampul siparişi geçerken yaklaşık 100TRY görünce almaktan vazgeçtim :D

TaGo
12-09-2018, 09:25
Valla canlı canlı iyi kötü hem yorumumu hem aldığım fısıltıları aktarayım.

Öncelikle tüm dünyanında beklediği gibi benimde beklentim (sadece beklentim değil ticaretin devam edebilmesi için de aynı zamanda umudum) faiz artırımı gelmesi. Ama öyle 100 baz falan değil dişe dokunur birşey gelsinki 6 altını ve yüksek 5 leri görebilelim.

Ancak fısıltı olarak birkaç sivil toplum yöneticisi ve ticaret firmasından aldığım yoruma göre. (ki bu adamlarda durumdan memnun anlamak mümkün değil) Hükümetin şu ana dek durumu gayet güzel yürüttüğünü, dopların 7 ye çarpıp 6.4 e geri gelmesinin büyük başarı olduğunu. Bu seviyenin başarısız değil belli bir süre katlanılacak yatay seviye olduğunu anlatıyorlar. Hükümetinde faiz kararı almaması gerektiğini vurgular gibiler.

Son yazdığım beni korkutan kısmı zaten. bu olursa giren çıkan yine bize

brv
12-09-2018, 09:38
Dün bankadan aradılar 1.000 TL'niz bile olsa %19 faiz veriyoruz diye,
En ufak mevduatlara bile göz dikmiş durumdalar.

rebelh
12-09-2018, 10:23
elimde hiç dolarım olmasaydı ben bu fiyatlardan alırdım bir miktar
ytd 6.40-6.41

_opeth
12-09-2018, 10:54
dip yaptı girdim 6.41'den aldım bakalım.

powERS
12-09-2018, 10:55
elimde hiç dolarım olmasaydı ben bu fiyatlardan alırdım bir miktar
ytd 6.40-6.41

goremıyoruzkı bu fıyatları..

reelde kur buyken enpara paşa 45 ten verıyo...

makas 8 kuruş.

rebelh
12-09-2018, 10:58

makas 8 kuruş.

bankanızla görüşün viop hesabı açtırın viopta 43 kuruş :D

faiz artışını fiyatlıyoruz ve bence en az 200 bpyi fiyatladık bile

CEMAL
12-09-2018, 10:58
6,40 kırmaya çalışıyor altta 6,37 var bakalım delip geçecek mi yoksa geri mi dönecek

_opeth
12-09-2018, 10:59

makas 8 kuruş.

ing 41'den verdi 40 gözükürken investing'de

CEMAL
12-09-2018, 11:00
en düşük makaslar şuan

hsbc 1,5-2,5 kuruş
odebank 2,6 kuruş
türkiye finans tfx 1,5-2 kuruş

rebelh
12-09-2018, 11:02
6,40 kırmaya çalışıyor altta 6,37 var bakalım delip geçecek mi yoksa geri mi dönecek

belki bi 26 falan deneyebilir bugün her faiz artışı öncesi geri çekilme yaşıyoruz
kademeli kademeli toplamak mantıklı bence

CEMAL
12-09-2018, 11:04
belki bi 26 falan deneyebilir bugün her faiz artışı öncesi geri çekilme yaşıyoruz
kademeli kademeli toplamak mantıklı bence

o kadar düşmez diye düşünüyorum 30a kadar anca iner bence. eğer o kadar düşerse bilgi sızdığını yüksek faiz artışı geleceğini düşünürüm.

çünkü senin dediğin günlü %3 lük düşüşe tekabul ediyor

rebelh
12-09-2018, 11:07
o kadar düşmez diye düşünüyorum 30a kadar anca iner bence. eğer o kadar düşerse bilgi sızdığını yüksek faiz artışı geleceğini düşünürüm.

çünkü senin dediğin günlü %3 lük düşüşe tekabul ediyor

ben merkezden kolay kolay bilgi sızdırılacağına inanmıyorum
o konuda aselsan yöneticilerinin eline kimse su dökemez

CEMAL
12-09-2018, 11:09
ne bilgiler sızıyor o mu sızmayacak

benim bildiğim ppk kararı 1 gün önce toplantı yaparak belli oluyor. ertesi gün açıklanıyor.
yani şuan ppk kararı için toplantıda olmaları gerekiyor.

bu arada sana katılıyor 6,40 a kadar olan düşüş 200lük bir faiz artışı içindi. fazlasının gelip gelmeyeceği kafa karışıklığı olduğu için düşmedi.
yoksa 500-600den emin olsalar çokta 6-6,20 bandına gelirdik.

rebelh
12-09-2018, 11:16
ne bilgiler sızıyor o mu sızmayacak

benim bildiğim ppk kararı 1 gün önce toplantı yaparak belli oluyor. ertesi gün açıklanıyor.
yani şuan ppk kararı için toplantıda olmaları gerekiyor.

bu arada sana katılıyor 6,40 a kadar olan düşüş 200lük bir faiz artışı içindi. fazlasının gelip gelmeyeceği kafa karışıklığı olduğu için düşmedi.
yoksa 500-600den emin olsalar çokta 6-6,20 bandına gelirdik.

o zaman yarın 200 gelirse hemen 6.60 diyebilir miyiz?
ki ben hala çok ciddi bir artış beklemiyorum

TaGo
12-09-2018, 11:22
Bu rakamlardan almam almıyorumda. Beklenti endeksine göre bir harekette yok işin garibi. Yani ben 6.2x lere çekilmesini ve ordan alınacaksa alınması taraftarıyım. Burada al dediklerim faiz kararı çıkarsa dolar dahada düşecek ama siz dahja ileri vade gözeterek alacaklar için söylüyorum. Yani ben çıkacak faaizle birlikte 6 ayda %10 dan fazlasını dolar kuruyla almayı hedefliyorumcular için bu önerim

YTD

TorqueTuning
12-09-2018, 11:24
Bundan önceki 2 toplantıda yapılanın tekrarı gibi, artış beklentisi oluşturup zaten USD'nin gevşemesini başarı olarak görüp, artış yapmayarak suni bir geri getirme operasyonu yürütüyor TCMB. Ben de artış olmayacağını düşünüyorum, makro adımlar olmadan ve kredibilite sağlayacak bir program ortada yokken faiz arttırmak zaten bir orta vadede bir etki yaratmayacak. Ortada zaman kazandırma adına bir program yoksa artış ve son derece gereksiz.

CEMAL
12-09-2018, 11:27
200 gelirse evet 6,60 ve üstü bile gelebilir. 6,72 yada 6,82den satışı gelir muhtemelen.

Şuan zaten üst bant olan 19,25ten fonluyor.

17,75 olan faizi 200 arttırıp 19,75e getirirse dolar uçar gider.

Ben şahsen faizi 21-22ye getireceğini düşünüyorum. Bu da 325-425 gibi bir artış. ve bantlar arasındaki makasların da açılacağını düşünüyorum. yani politika faizi 21 olursa üst bant 23-24 olur gibi düşünüyorum.

Şuan bankalarda yıllık kredi faizleri zaten 35-45 seviyesine geldi.

bankaların şuanki faizleri sebebiyle ekonomi daralacağı kadar daralmış zaten. Piyasa kendi faizini arttırıyor çünkü. Bu sebeple mb'nin faiz artışı ekonomik daralmaya çokta katkı sağlamayacak. Aksine arttırmaması büyük daralmaya sebep olacak.

eğer düşük artış olursa önümüzdeki ay olacak olan toplantı için bir sinyal daha verir diye düşünüyorum.

TaGo
12-09-2018, 11:28
Bundan önceki 2 toplantıda yapılanın tekrarı gibi, artış beklentisi oluşturup zaten USD'nin gevşemesini başarı olarak görüp, artış yapmayarak suni bir geri getirme operasyonu yürütüyor TCMB. Ben de artış olmayacağını düşünüyorum, makro adımlar olmadan ve kredibilite sağlayacak bir program ortada yokken faiz arttırmak zaten bir orta vadede bir etki yaratmayacak. Ortada zaman kazandırma adına bir program yoksa artış ve son derece gereksiz.

Malesef aynı şeyden bahsediyoruz. Adamlar osuruktan kararların zamanla hayata geçmesini bekleyecekler, katara şirket beğendireceklerki parası gelsin, Bu arada bulursak bir reform açıklayalım diyecekler ve gündemi artırımsız geçirtecekler. Adamların kendi ticaret odaları bile aynı söylemde şuan.

Şahsi yorumum hayatımız s...lir

i-vtec07
12-09-2018, 11:39
Bu nereye kadar böyle gider sizce ?

Hayır bi an önce dibe vurursak gidecek tek yer yukarı olur.

Ülkenin batmasını asla istemem ama böyle milleti yıllarca rezil etmelerini hiç istemem.

En az 4-5 yıl bu şekilde gider gibi geliyo bana siz ne düşünüyorsunuz?

CEMAL
12-09-2018, 11:40
Faiz artışı kesinlik gelecek ama miktarı, mb'nin önceki toplantıda herkesi terse bırakması sebebiyle tartışılıyor.

Enflasyon verisi açıklandıktan 5dk sonra mb bu güne kadar yapmadığı birşeyi yapıp basın duyurusu ile gereken yapılacaktır dedi.

Bunu demeseydi dolar muhtemelen 7ye doğru giderdi.

geçen ay bayramdan dolayı sanırım sadece ilk 10 günün enflasyon verisi toplanmış. tüfe 18, üfe 33 civarı çıktı. Bayramdan sonra zam yağmuru başladı. Bu demek oluyor ki önümüzdeki ay %20 üzerinde tüfe olacak. Sene sonuna kadar böyle gider.

Bu ülke sıcak para ile dönen bir ülke. Eğer enflasyonun altında faiz verirsen kimse sana para vermez. Kim borç verip vade sonunda zarar etmek ister. Para bulmak istiyorsak reel faiz vermemiz şart. olması gereken en düşük faiz %25 bana göre.

ama 21-22 yapıp üstüne düzgün bir ovp ardından abd sorunu çözülürse güzel combo olur. bu da kuru dizginler diye düşünüyorum.

rebelh
12-09-2018, 11:40
Malesef aynı şeyden bahsediyoruz. Adamlar osuruktan kararların zamanla hayata geçmesini bekleyecekler, katara şirket beğendireceklerki parası gelsin, Bu arada bulursak bir reform açıklayalım diyecekler ve gündemi artırımsız geçirtecekler. Adamların kendi ticaret odaları bile aynı söylemde şuan.

Şahsi yorumum hayatımız s...lir

abi hem arttırımsız geçecekler diosun hemde dolar daha da düşecek diyorsun?

rebelh
12-09-2018, 11:47
Faiz artışı kesinlik gelecek ama miktarı, mb'nin önceki toplantıda herkesi terse bırakması sebebiyle tartışılıyor.

Enflasyon verisi açıklandıktan 5dk sonra mb bu güne kadar yapmadığı birşeyi yapıp basın duyurusu ile gereken yapılacaktır dedi.

Bunu demeseydi dolar muhtemelen 7ye doğru giderdi.

geçen ay bayramdan dolayı sanırım sadece ilk 10 günün enflasyon verisi toplanmış. tüfe 18, üfe 33 civarı çıktı. Bayramdan sonra zam yağmuru başladı. Bu demek oluyor ki önümüzdeki ay %20 üzerinde tüfe olacak. Sene sonuna kadar böyle gider.

Bu ülke sıcak para ile dönen bir ülke. Eğer enflasyonun altında faiz verirsen kimse sana para vermez. Kim borç verip vade sonunda zarar etmek ister. Para bulmak istiyorsak reel faiz vermemiz şart. olması gereken en düşük faiz %25 bana göre.

ama 21-22 yapıp üstüne düzgün bir ovp ardından abd sorunu çözülürse güzel combo olur. bu da kuru dizginler diye düşünüyorum.

yine 7ye doğru giderdik aslında da vioptan satışa geçip piyasayı fonladı kimsenin spot dolara ihtiyacı olmadı

beni tek çelişkiye düşüren şey reisin faiz karşıtlığı yoksa banko 300 bp gelir önümüzdeki ay da 500e tamamlanır
kaldıki ben "yapısal reformlar" olmadan faiz artışının da çözüm olacağına inanmıyorum
daha fedin faiz arttırımı var
krizi üstüne yıkabilecekleri bir rahip varken salacaklarını da düşünmüyorum
iyimser olamıyorum açıkçası

TaGo
12-09-2018, 11:47
Valla canlı canlı iyi kötü hem yorumumu hem aldığım fısıltıları aktarayım.

Öncelikle tüm dünyanında beklediği gibi benimde beklentim (sadece beklentim değil ticaretin devam edebilmesi için de aynı zamanda umudum) faiz artırımı gelmesi. Ama öyle 100 baz falan değil dişe dokunur birşey gelsinki 6 altını ve yüksek 5 leri görebilelim.

Ancak fısıltı olarak birkaç sivil toplum yöneticisi ve ticaret firmasından aldığım yoruma göre. (ki bu adamlarda durumdan memnun anlamak mümkün değil) Hükümetin şu ana dek durumu gayet güzel yürüttüğünü, dopların 7 ye çarpıp 6.4 e geri gelmesinin büyük başarı olduğunu. Bu seviyenin başarısız değil belli bir süre katlanılacak yatay seviye olduğunu anlatıyorlar. Hükümetinde faiz kararı almaması gerektiğini vurgular gibiler.

Son yazdığım beni korkutan kısmı zaten. bu olursa giren çıkan yine bize

Bak bakalım burada ne yazmışım; ilki benim beklentim, 2.ci ise şimdi şimdi piyasa müdavimlerinin dillendirdiği. Eklemişim. 2. işimize gelmez ama bukadar dilleniyorsada ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Benim yinede umudum ilki. Şimdi öğleden sonra ilkine itibar etmeli piyasa ve dolar tatlı sert geri çekilmeli. Bakalım olacakmı

CEMAL
12-09-2018, 12:52
6,37te uzun uzun kırmızı mumlar yakıyor, alış geliyor hep. kırarsa 6,30a doğru sağlam şelale olabilir

_opeth
12-09-2018, 12:53
6,37 ile dibi gördük bakalım.

TaGo
12-09-2018, 13:00
Dip konuşmak için erken bile tepki alımı içinde. Saat daha 14:00 bile değil. Sanırım 6.2x leri görcez

_opeth
12-09-2018, 13:08
Fatih geriniyor. mükemmel bir atlayış

_opeth
12-09-2018, 13:20
yusufyuksel: 2018 YILI EYLUL-ARALIK DONEMİ TURKİYE'Yİ ETKİLEYECEK GELİŞMELER (http://www.yusufyuksel.com/2018/09/2018-yili-eylul-aralik-donemi-turkiyeyi.html)

vectra-tuner
12-09-2018, 13:41
4.88'den talibim... 2. Tekrar

powERS
12-09-2018, 13:53

bu günmü ?

Daha oncede sorulmustu sanırım?

bende 4 yıl once 2.83 ten euroya talıp olmusum mesela.

Gonul isterki hemen sımdı 3 ten talip olayım varmı satan ?

vectra-tuner
12-09-2018, 13:59
Hemen değil elbette.. Bu sene zor ama eninde sonunda gelicek Allah'ın izniyle... Sonra herkes panik yapıcak yandım anam 4'ün altına gidecek deyip satıcak ondan sonra cuuuuv..

B16
12-09-2018, 13:59

Dolar artarken sus pus dolar yükselirken meee

Cehape muhalefetin'den betersin abi kusura bakma. Burada dolar 7.20'yi dahi gördü o zaman hiç yazmadın, konuşmadın ne zaman düşüş trendine girse 4.88'den talibim demeye başlıyorsun.

Yarın faiz artışı gelmez ve dolar 7'yi görürse yine kalkıp 4,88'den talibim diyecek misin?

Gönül ister ki dolar 2, euro 3, sterlin 4 olsun ama hangi ekonomistin yazısını okusam, hangisinin videosunu izlesem sene sonu işlerin daha da vahim hale geleceğini söylüyor.

Zaten ekonomi'den fazla anlamam işim de olmaz. Ben çekirdek, kola eşliğinde izlemeye geçiyorum.

B16
12-09-2018, 14:03
Dolar artarken sus pus dolar düşerken meee

Cehape muhalefetin'den betersin abi kusura bakma. Burada dolar 7.20'yi dahi gördü o zaman hiç yazmadın, konuşmadın ne zaman düşüş trendine girse 4.88'den talibim demeye başlıyorsun.

Yarın faiz artışı gelmez ve dolar 7'yi görürse yine kalkıp 4,88'den talibim diyecek misin?

Gönül ister ki dolar 2, euro 3, sterlin 4 olsun ama hangi ekonomistin yazısını okusam, hangisinin videosunu izlesem sene sonu işlerin daha da vahim hale geleceğini söylüyor.

Zaten ekonomi'den fazla anlamam işim de olmaz. Ben çekirdek, kola eşliğinde izlemeye geçiyorum.

Yanlış yazmışım edit yok düzeltelim.

excellency23
12-09-2018, 14:03
Hemen değil elbette.. Bu sene zor ama eninde sonunda gelicek Allah'ın izniyle... Sonra herkes panik yapıcak yandım anam 4'ün altına gidecek deyip satıcak ondan sonra cuuuuv..

çil yavrusu gibi dagilacaklar desene :D

vectra-tuner
12-09-2018, 14:04
Etme eyleme , 3.8 lerde iken millet satma seviyesi derken 4 tl dedim...

4.X'lerde iken 5 tl dedim ...

En son sürekli hakaret edilince yazmadım.,

vectra-tuner
12-09-2018, 14:07
"Köyün itleri kendi aralarında düşman olsalarda , Kurdu görünce birleşirler... " //// Sırf bu atasözündeki gibi davrandığım için taşlandım burada..

B16
12-09-2018, 14:09
Etme eyleme , 3.8 lerde iken millet satma seviyesi derken 4 tl dedim...

4.X'lerde iken 5 tl dedim ...

En son sürekli hakaret edilince yazmadım.,

Kimse sana hakaret etmedi abi ettiyse de ben görmedim. Şimdi aslı astarı olmadan 4.88 diyorsun ki falcılık bu.
şimdi rebelh Ocak ayına doğru 7 diyor kaç seferdir. Ona da mı hakaret ediyor burdakiler.

vectra-tuner
12-09-2018, 14:16
Sizin o söylediğiniz seviyeleri burada çok daha önce söylemişliğim var / Sene sonuna doğru patlayacağını vs. vs. ama bir kere bile ben dedim ben şöyleyim ben böyleyim demedim...

Yine bir Atasösüzü " Kuyumcu altını bağırarak satmaz , pazarcı malını bağıra çağıra satar.."

SekoLive
12-09-2018, 14:17
Sizin o söylediğiniz seviyeleri burada çok daha önce söylemişliğim var / Sene sonuna doğru patlayacağını vs. vs. ama bir kere bile ben dedim ben şöyleyim ben böyleyim demedim...

Yine bir Atasösüzü " Kuyumcu altını bağırarak satmaz , pazarcı malını bağıra çağıra satar.."

abi düşünüyormda bizamanlar kuyumcu gibilerdi şimdide pazarcı gıbı...

satıldık.

Cimmeria
12-09-2018, 14:23
"Köyün itleri kendi aralarında düşman olsalarda , Kurdu görünce birleşirler... " //// Sırf bu atasözündeki gibi davrandığım için taşlandım burada..

Bu atasözüyle buranın ne alakası var? Tavırdan anladığım kurt siz oluyorsunuz, itler de size negatif yazanlar heralde... Eğer bunu kastettiyseniz ayıp. Boş konuşmanın tanımı resmen şu yaptığınız. Başka bir şey kastediyorsanız daha açık yazmanızda fayda var.

4.88e dolar düşerse talip çok olur zaten dolara sırf siz olmazsınız da. Doların tarihinde ne zaman var böyle bir geri düşüş grafik falan gösterin de görelim hep beraber

vectra-tuner
12-09-2018, 14:24
Ben hepinizi seviyorum, hiçbir garezim yok hala ...

CEMAL
12-09-2018, 14:32
abd verileri kötü geldi bakalım rüzgarı arkamıza alıp nereye kadar ineceğiz

vectra-tuner
12-09-2018, 14:37
Bu atasözüyle buranın ne alakası var? Tavırdan anladığım kurt siz oluyorsunuz, itler de size negatif yazanlar heralde... Eğer bunu kastettiyseniz ayıp. Boş konuşmanın tanımı resmen şu yaptığınız. Başka bir şey kastediyorsanız daha açık yazmanızda fayda var.

4.88e dolar düşerse talip çok olur zaten dolara sırf siz olmazsınız da. Doların tarihinde ne zaman var böyle bir geri düşüş grafik falan gösterin de görelim hep beraber

Bu atasözünü neden yazdım, Trump'ın peşpeşe twit atması Abd'nin sürekli olarak bizimle uğraştığı zamanki Kur artışlarında doğruyu söyleyerek Ekonomimize aleni olarak saldırı var demem ile alakalı.. Yanlış anladığınız yine malesef , takip eden arkadaşarımız bilir konuyu...

1994-2001 tüm krizleri inceleyin.. Sonrasında ne olmuş bakın anlarsınız kura

vectra-tuner
12-09-2018, 14:38
abd verileri kötü geldi bakalım rüzgarı arkamıza alıp nereye kadar ineceğiz

Sanırım bunu da çok önceden söylemiştim... Abd'den artık iyi verileri çok fazla beklemeyin , oraya buraya kuduz it gibi saldırmasının sebebi Abd'nin artık yavaş yavaş eski gücünü kaybetmesi ve bunuda çok iyi bilmesidir.

CEMAL
12-09-2018, 14:41
değil 4,88, 4 tl bile mümkün, ama uygulanması gereken acı bir reçete var.

Peki bu reçeteyi bu hükümet uygular mı? şimdiye kadar yaptıkları yapacaklarının göstergesidir. Tahmin etmek pek zor olmasa gerek.

Peki nasıl inecek 4,88 e? bence bunun altını doldursan kimse sana tepki göstermez.

Yoksa su yolunu bulur mantığıyla, doların kendi kendine 4,88 gelmesini beklemek çok saçma.

CEMAL
12-09-2018, 14:45
Sanırım bunu da çok önceden söylemiştim... Abd'den artık iyi verileri çok fazla beklemeyin , oraya buraya kuduz it gibi saldırmasının sebebi Abd'nin artık yavaş yavaş eski gücünü kaybetmesi ve bunuda çok iyi bilmesidir.

cuma günkü verileri görmedin sanırım. adamların işsizlik oranları 3,8 ve yanılmıyorsam son 50 yılın zirvesiydi. şimdi bu veri 3.9 gelince o anlık negatif fiyatlama yapar ama 3,9 bile çok iyi bir rakam. bu nedenle 1 kere verilerin kötü gelmesi senin tezini desteklemez.

vectra-tuner
12-09-2018, 14:47
değil 4,88, 4 tl bile mümkün, ama uygulanması gereken acı bir reçete var.

Peki bu reçeteyi bu hükümet uygular mı? şimdiye kadar yaptıkları yapacaklarının göstergesidir. Tahmin etmek pek zor olmasa gerek.

Peki nasıl inecek 4,88 e? bence bunun altını doldursan kimse sana tepki göstermez.

Yoksa su yolunu bulur mantığıyla, doların kendi kendine 4,88 gelmesini beklemek çok saçma.

Faize kimse bakmıyor herhalde... Daha önce analizini yapıp yazmıştım sebepleri ile birlikte.. Kurun bu faizler ile 4.88 olması ekonominin iyi değil hala berbat olduğunu değişmiyor zaten..

2) Neye göre grafik veriliyor teknik analiz vs. şaşırıyorum, teknik ile mi 7.2'ye çıktı... Burası Türkiye unutmayın, dünya kuralları bile burada işlemez Rus jetini vurursun dolar düşer şirketler batar Borsa çoşar burada .. Yer çekimi kuralı bile çalışmaz ise şaşırılmayacak bir ülke burası :o

oguzedr
12-09-2018, 14:49
Ben hepinizi seviyorum, hiçbir garezim yok hala ...

Abi bak size kimsenin öfkesi yok. Sadece 4,88 deyip nedeni belirtmemek insana ilginç geliyor. Sizin yaptığınız reel olmayan 4,88 açıkmalamasını aynı şekilde hükümette yaptığı için piyasalar endişeli

Cds puanı hala 500 üstü 525 civarında . 500 demek ülkenin batması demek . Yabancı yatırımcıya burası güvenli değil
demek

Yunanistan 10 milyon nüfusu 300 milyar dolar borcu varken bile cds i 300 lerde

Ülkenin dolar rezervi yok

Yatırım , üretim YÖK

Konkordato sırası bekleyen bir sürü şirket war

Hükümet piyasaya somut yaklaşmayı bırak dalga gçeer gibi hala 65 milyar dolarlık kanal İstanbul u yapıcaz diyor

Yapmış olduğu yap iş devlet modelli çalışmalarda yapılan milyarlarca dolar zarar ortada

5 sene geçti hala fetö olayları devam ediyor

Ülkenin kendi varlıkları satıldı ,Tüpraş , Tp , Limanlar vs 160 a yakın devletin kendi işletmesi

Türk Telekom 21 yıllık kiralandı , Lübnan lılar 20 milyar dolar bizi tokatlayıp gitti

Ve daha neler var neler . Bunların hepsini dış güçler mi yaptı.

vectra-tuner
12-09-2018, 14:49
cuma günkü verileri görmedin sanırım. adamların işsizlik oranları 3,8 ve yanılmıyorsam son 50 yılın zirvesiydi. şimdi bu veri 3.9 gelince o anlık negatif fiyatlama yapar ama 3,9 bile çok iyi bir rakam. bu nedenle 1 kere verilerin kötü gelmesi senin tezini desteklemez.

Üfe düşmüş daha ne olsun... Üfe düşerse Abd faizleri düşer ve otomatik olarak faiz baskısı azalır dolayısıyla dolar değer kaybeder...

vectra-tuner
12-09-2018, 14:51
Abi bak size kimsenin öfkesi yok. Sadece 4,88 deyip nedeni belirtmemek insana ilginç geliyor. Sizin yaptığınız reel olmayan 4,88 açıkmalamasını aynı şekilde hükümette yaptığı için piyasalar endişeli

Cds puanı hala 500 üstü 525 civarında . 500 demek ülkenin batması demek . Yabancı yatırımcıya burası güvenli değil
demek

Yunanistan 10 milyon nüfusu 300 milyar dolar borcu varken bile cds i 300 lerde

Ülkenin dolar rezervi yok

Yatırım , üretim YÖK

Konkordato sırası bekleyen bir sürü şirket war

Hükümet piyasaya somut yaklaşmayı bırak dalga gçeer gibi hala 65 milyar dolarlık kanal İstanbul u yapıcaz diyor

Yapmış olduğu yap iş devlet modelli çalışmalarda yapılan milyarlarca dolar zarar ortada

5 sene geçti hala fetö olayları devam ediyor

Ülkenin kendi varlıkları satıldı ,Tüpraş , Tp , Limanlar vs 160 a yakın devletin kendi işletmesi

Türk Telekom 21 yıllık kiralandı , Lübnan lılar 20 milyar dolar bizi tokatlayıp gitti

Ve daha neler var neler . Bunların hepsini dış güçler mi yaptı.

Türkiye şu anda bedavanın az üstünde değerleme görüyor... Yabancı için üç kuruşa varlıklarınıza sahip olması anlamına geliyor bu...

Bütün olay bu

rebelh
12-09-2018, 14:52

Türkiye şu anda bedavanın az üstünde değerleme görüyor... Yabancı için üç kuruşa varlıklarınıza sahip olması anlamına geliyor bu...

Bütün olay bu

peki niye gelip alan yok?

rebelh
12-09-2018, 14:53
vaktinde 6 dolardan aldığı garanti bankasını şimdi neden 0.90 centten satmaya çalışıyor yabancı?

CEMAL
12-09-2018, 14:57
ABD verileri bir süredir çok iyi buna ek olarak avrupa, ingiltere, japonya verileri bir o kadar kötü gelmekte.

İyi gelen verilere göre abd faiz arttırmaya devam ediyor. Buna karşın japonya ve avrupada negatif faiz var. Bu bile zaten doların güçlenmesine yetiyor.

Japonya ne zaman tahvil alımını bitereceğine dair hiçbir belirti yok. Avrupa bu sene sonu bitirebilirim dedi. Faiz artışı ise en erken 2019 un 2. yarısı dediler ki o bile net değil.

ABD bu ay ve kasımda 2 kere daha faiz arttıracak. Kaldı ki seneye en az 2 kere arttırması bekleniyor hatta 3 olur mu diye konuşuluyor.

En güçlü ülkelerin durumu ortadayken ve en iyi risksiz getiriyi abd verirken doların zayıflamasını beklemek pek mantıklı değil.

ABD'nin şuanki verileri uzun yıllar tabii ki devam etmez. Bir süre sonra verilerde düşüş olacak. Verilerin zayıflaması ve diğer ülkelerin faiz artırmasıyla dolar 2019 sonuna 2020ye doğru zayıflamaya başlar. Fakat bu zayıflama bize yaramaz. Çünkü o tarihlerde euro ,sterlin ve japon yeni güçlenmeye devam edecek. Yani doların zayıflamasından ziyade saydığım paralar değer kazanmaya başlayacak. Bizim için gene olumsuz bir durum

Mivec_4G63
12-09-2018, 15:01
Dolar 6 ve 7 TL olduğunda, çok sağlam alım yapanlar oldu.(10 lira olacağı inancıyla) Bu kesimin doları bozdurması için, kurun en az 5.5'ları görmesi gerekiyor. Şuan tek hedef kurun 5.5 altına çekilmesi. Sonrasında kesinlikle piyasa normale dönecek ve dolar maksimum 5 TL'den işlem görecek. Saatler içerisinde ortaya çıkan 50 kuruş - 1 TL arasındaki değişimlerden voleyi vuran vurdu. Kanaatimce şuan bekleyenler boşa bekliyor.

rebelh
12-09-2018, 15:04
Dolar 6 ve 7 TL olduğunda, çok sağlam alım yapanlar oldu.(10 lira olacağı inancıyla) Bu kesimin doları bozdurması için, kurun en az 5.5'ları görmesi gerekiyor. Şuan tek hedef kurun 5.5 altına çekilmesi. Sonrasında kesinlikle piyasa normale dönecek ve dolar maksimum 5 TL'den işlem görecek. Saatler içerisinde ortaya çıkan 50 kuruş - 1 TL arasındaki değişimlerden voleyi vuran vurdu. Kanaatimce şuan bekleyenler boşa bekliyor.

kur nasıl 5.50 altına çekilecek ve max 5ten işlem görecek?
bildiklerinizi bizimle de paylaşabilir misiniz? o na göre shorta geçelim longda yakalanmayalım

vectra-tuner
12-09-2018, 15:07
Mivec_4G63 ... %100 ++++

Dolar 7.20 ve üzerini gördüğünde Abd / Trump twitleri söz konusu olduğu gibi sizlere bu kurdan satma imkanı zaten verilmedi... 1 tl - 1.5 tl makas uygulandıki ekonomi yönetimi buna hazırlıklıydı.. Bu Devlet sanıldığı kadar boş değil emin olun... Şeytana pabucunu ters giydirirler :o

rebelh
12-09-2018, 15:09
peki niye gelip alan yok?

vaktinde 6 dolardan aldığı garanti bankasını şimdi neden 0.90 centten satmaya çalışıyor yabancı?

Mivec_4G63 ... %100 ++++

Dolar 7.20 ve üzerini gördüğünde Abd / Trump twitleri söz konusu olduğu gibi sizlere bu kurdan satma imkanı zaten verilmedi... 1 tl - 1.5 tl makas uygulandıki ekonomi yönetimi buna hazırlıklıydı.. Bu Devlet sanıldığı kadar boş değil emin olun... Şeytana pabucunu ters giydirirler :o

mivec benden sonra yazdı
bende sorularıma cevap alabilir miyim?

CEMAL
12-09-2018, 15:12
dolar 4 tl olduğunda ve hatta 4,92ye gittiğinde ne tweet vardı ne başka birşey? ne oldu da 4,92ye gitti.

Evet başımızdakilerin kafası çalışıyor. Gelecek büyük krizi gördü ve 2019da seçimi kriz içinde yapmak istemedi. O yüzden apar topar erken seçime gidildi.

Kriz bağıra bağıra gelirken karşıda herhangi bir düşman olmazsa suçlu hükümet olacaktı. Arı kovanına çomak sokmak gibi, taktiksel olarak abd ile zıtlaşma yapıldı ve kriz öne çekildi. Böylece suçlu hükümet değil abd oldu. Bu tiyatroya milletimiz yıllardır inanıyor ve severek izliyor.

Yigit-Y
12-09-2018, 15:13
2,3 kişinin yorumları o kadar güzel ki okuyarak zevk alıyorum.

Tahtakalede şöyle bir atasözü vardır

dolar çıktığı yeri unutmaz.

bu düşüşler sadece abd kaynaklı ve mb nin faiz beklentisinden ötürü

yarın faiz artmazsa asıl şamata o zaman başlıyacak

Türkiye kur 4.88 lere düşemez dışarıdan 100 milyar dolar doğrudan yatırımcı girmesi gerekir bu rakam bile yetmeyebilir

15 milyar dolar bile sarsmadı doları katardan gelen para muhabbetine

vectra-tuner
12-09-2018, 15:15
Rebel,

Abd verilerine kesinlikle inanma... Abd şeytanı Suud'lar ile anlaşma yaparak kasti olarak petrol fiyatlarını yükselterek hem Dünyada bulunan Fed'in saçtığı bol dolarları faiz artırımı yolu dışında çekiyor ... Suud'lar ne diyor Abd ile birlikte dünyayı yönetiyoruz.. Sistemi baştan anlatmama gerek yok akıllı birisin... Suud'ların eline geçen dolar öyle böyle Abd'ye gidiyor.. Fed panik halinde ve bir sonraki krize hazırlık yapıyor ve bunu yapabilmek için bir an önce dünyadaki likiditeyi çekmek zorunda çünki hiçbir hareket alanı yok şu anda.. Yeni krizde bu kadar fazla dolar varken dünyada tekrar para saçarsa tüm emtia fiyatları patlar ... Abd Çin ile Rusya ile Ab ile Ticaret savaşına girdi ki Abd'nin durumu Türkiye'den farklı değil sadece eskiden gelen büyük bir birikimi var ama hazıra dağ dayanmaz onlarda biliyor.. Eninde sonunda patlayacak Abd...

Bize gelince mutlaka alırlar Türk varlıkları çok ucuzladı.. Ama asıl sebep tek adam yönetiminin olmadığı yere her babayiğit gelmez ... Bu konuda zaten birşey demiyorum

TorqueTuning
12-09-2018, 15:16
%52,5 çomar da oy veriyor.

Mivec_4G63
12-09-2018, 15:18
kur nasıl 5.50 altına çekilecek ve max 5ten işlem görecek?
bildiklerinizi bizimle de paylaşabilir misiniz? o na göre shorta geçelim longda yakalanmayalım

Benim kanaatim kısa süre içerisinde faiz artırımı ve diğer devletlerle yapılan ikili anlaşmalarla doların gazını alacaklar. Bana sorarsanız şuan doların reel değeri 4.5 - 5 TL. Türkiye şuan gelişmekte olan bir ülke ve genç nüfus çok fazla. Yabancı yatırımcı için Türkiye büyük bir nimet. Özelikle, Çin, ABD, Rusya gibi devletler Türkiye ile ticaret yapmak zorundalar. Yabancı yatırımcı için Türkiye gibi bir liman bulmaları çok zor. Şuanda ülke gelişim gösterdiğinden, istesek de istemesek de ekonomik yönden büyüme 2030'a kadar devam edecek. Ben Türkiyenin önünde iki tane kriz görüyorum, birincisi suriye meselesi, ikincisi faiz politikası. Bu iki politikayı iyi yönetirsek, ekonomik yönden bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Tüm bu anlatılanlar üretimi olmayan bir Türkiyeydi. Ağır sanayiye girdiğimiz takdirde ki adımları atılıyor, ilerisi çok daha aydınlık.

Ben senin yerinde olsam, sis bombası atar rush yapardım :)

vectra-tuner
12-09-2018, 15:19
Yazım hatası yapmışım,

" Tek adam yönetiminin olduğu yere her babayiğit gelmez " diyecektim... Herşeyin başı hukuktur, Adalet sağlam çalışırsa ülke her anlamda gelişir ...

220T
12-09-2018, 15:20
Dolar 5,5 seviyelerine bir şekilde gerileyince 6+ seviyesinden alanların bozduracağını düşünüyorsunuz.Peki bu şahıslar önceki alış maliyetlerini düşürmek için tekrar alım yapmayı tercih ederlerse?

16EC813
12-09-2018, 15:20
Benim kanaatim kısa süre içerisinde faiz artırımı ve diğer devletlerle yapılan ikili anlaşmalarla doların gazını alacaklar. Bana sorarsanız şuan doların reel değeri 4.5 - 5 TL. Türkiye şuan gelişmekte olan bir ülke ve genç nüfus çok fazla. Yabancı yatırımcı için Türkiye büyük bir nimet. Özelikle, Çin, ABD, Rusya gibi devletler Türkiye ile ticaret yapmak zorundalar. Yabancı yatırımcı için Türkiye gibi bir liman bulmaları çok zor. Şuanda ülke gelişim gösterdiğinden, istesek de istemesek de ekonomik yönden büyüme 2030'a kadar devam edecek. Ben Türkiyenin önünde iki tane kriz görüyorum, birincisi suriye meselesi, ikincisi faiz politikası. Bu iki politikayı iyi yönetirsek, ekonomik yönden bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Tüm bu anlatılanlar üretimi olmayan bir Türkiyeydi. Ağır sanayiye girdiğimiz takdirde ki adımları atılıyor, ilerisi çok daha aydınlık.

pardon da neyin ticaretini yapcaz ??

rebelh
12-09-2018, 15:21
Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
4.88ler 5.50ler havada uçuşuyor ama içi boş
peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?

yapmayın bunu
bilginiz nedeniniz yoksa yazmayın

Yigit-Y
12-09-2018, 15:22
otomobil ihtiyaç kredileri yüzde 3 den kredilendiriliyor

faizler yüzde 24 lerde

üretim için kıl kıpırdatmıyorlar

neyle düzelecek ALLAHIMIZ MB nin kasasına dolar mı gönderecek

günü kurtarıyorlar şuan sadece

vectra-tuner
12-09-2018, 15:26

ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?

yapmayın bunu

Daha önce defalarca Kur olsun faiz olsun elimden geldiğince uyardım... Tabi koşun alın demedim , kendi pozisyon kapamalarımı yazdım ki epey vakitliydi.. O vakitler dolar 4 tl bile değildi faizler ise aylık 1.14'lerde idi... Eski postlarım olduğu gibi duruyor ***** burada silinme durumuda sözkonusu değil

6.80'den benmi dedim koş git dolar al diye.. Her koyun kendi bacağından asılır

CEMAL
12-09-2018, 15:27
Bazı yorumları okuyunca aklıma yiğit bulut ile alakalı gazate manşetlerinin toplandığı resim geldi. Yiğit bulut dolar düşecek dedikçe hep çıktı :)

nisan ayında dolar 4.5tl olduğunda ,4 tlnin üstü köpük doların gerçek değer 3,9 deniliyordu.

5 tl oldu ,5 tl üstü köpük gerçek değeri 4,5 denildi.

7 oldu, şimdi 6 tlye seviniyoruz.

pirasa
12-09-2018, 15:28

hala bu işin içinden kurtuluş savaşı gibi çıkacağımızı düşünen kesimden insanlar olduğunu görünce şaşırmadan edemiyorum. kuka diye bir mekatronik robot markası var. ne kadar hassas ne kadar hızlı olduğu hakkında youtubede videolar var sence bir robot kaç tane genç işçi yapar ?

rebelh
12-09-2018, 15:28

hocam kimse sana doların sence ne kadar olduğunu sormuyor ztn piyasa yapıcılar belirliyor fiyatı her şeyin bir karşılığı var
kimse Türkiyeyle 2li anlaşma falan da yapmıyor kimden borç istediysen geri çevrildin cds 550lere çıktı
katarın kendisinin bile döviz rezervi 15 milyar dolar yani sana vereceği bir doları da yok(merkez bankasının)
karşılıklı swap anlaşması yaptın sadece o da bi boka yaramadı
yıllık %20 enflasyonu olan ve parası 1 yılda %94 değer kaybeden ülkeye hiç bir yabancı yatırımcı gelmez dünyada böyle bir keriz yok
ekonomik büyüme demişsin abdnin 1 birim büyümesi senin 5 birim büyümene tekabül ediyor bugün apple ı satsan ülkenin tamamını borcuyla birlikte satın alabilecek güçte
Tam tersine Türkiye üretimi olan bir Türkiyeydi ama artık eskisinden daha düşük üretim olduğu için tamamen dışa muhtaç bir ülke kendi kendimize yetebileceğimiz neredeyse tek bir ürün bile yok her şeyi satıp yandaşa ihalelerle peşkeş çektik şimdi dere kurudu
senin gördüğün rüyayla gerçekte yaşananlar çok farklı ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama hakkında hayırlısı olsun

pirasa
12-09-2018, 15:29
Yazım hatası yapmışım,

" Tek adam yönetiminin olduğu yere her babayiğit gelmez " diyecektim... Herşeyin başı hukuktur, Adalet sağlam çalışırsa ülke her anlamda gelişir ...

al işte bu da adalet dedi :D

rebelh
12-09-2018, 15:31
Daha önce defalarca Kur olsun faiz olsun elimden geldiğince uyardım... Tabi koşun alın demedim , kendi pozisyon kapamalarımı yazdım ki epey vakitliydi.. O vakitler dolar 4 tl bile değildi faizler ise aylık 1.14'lerde idi... Eski postlarım olduğu gibi duruyor ***** burada silinme durumuda sözkonusu değil

6.80'den benmi dedim koş git dolar al diye.. Her koyun kendi bacağından asılır

senin takılman gereken yer bence 6.80den dolar alanlar kısmı değil abi

TaGo
12-09-2018, 15:33
kapanışa doğru 6.35 lerdeyiz ama ipne bankalar kuru alımda düşmüyor

jeffy
12-09-2018, 15:35

Paralel Evrende öyle bir Türkiye muhakkak vardır bende inanıyorum..

vectra-tuner
12-09-2018, 15:37
Rebel,

İşim dış ticaret, kabaca 25 senedir çalışıyorum yaşım 41.. Sen akıllı birisin ancak aklın yanında tecrübeye ihtiyacın var o da zamanla edilinir...

Suriye'de savaş var her yer yıkılmış ama Tl'ye karşı paraları sürekli değer kazanıyor... Yani bu işler tamda öyle değil... Evet analizlerin doğru oraya hiçbir itirazım yok milyon kez yazdıysam da sanıyorum hala Akp'li olduğumu düşünenler var ve Akp'li değilim...

Ancak öfke aklı örterse asıl hatayı o zaman yaparsanız... Akp'ye kızıp Duygusal davranıyorsunuz şahsi fikrim ... Akp öyle böyle gidicek birgün ama burası bize veya çocuklarımıza kalıcak umutsuz olmayın o kadar.. Türkiye o kadar da boş bir ülke değil, gidin Yunanistan'a / Bulgaristan'a / Arap ülkelerine tonla Türk malı ürün görürsünüz.. Bu yaşanılanlardan ders alınırsa ülke değişir dönüşür..

Mivec_4G63
12-09-2018, 15:38

yapmayın bunu

Bir kişi dolara yatırım yapıyorsa o kişi keriz değildir. :) Ben 1-2 aylık ekonomi planı hakkında konuşmadım farkındaysan. Kaldı ki, piyasa kurdu olan derin bilgisi olduğunu düşündüğün kişiler dolardaki son 2-3 aylık çalkantıyı tahmin edebildiler mi? Edemezler çünkü bu bir ekonomik saldırıydı. ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı. Reel olarak şuanda doların ederi ne kadar 6-7 TL olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Normalleşme zaruri, benim kanaatim 5.50 den aşağıya ivme kazandığı an piyasa rahatlar ve dolar 5 TL olur.

Mivec_4G63
12-09-2018, 15:40
hala bu işin içinden kurtuluş savaşı gibi çıkacağımızı düşünen kesimden insanlar olduğunu görünce şaşırmadan edemiyorum. kuka diye bir mekatronik robot markası var. ne kadar hassas ne kadar hızlı olduğu hakkında youtubede videolar var sence bir robot kaç tane genç işçi yapar ?

Bu avrupalılar çok geride kalmış o zaman, kuka yerine Türk işçi alıyorlar sürekli.

16EC813
12-09-2018, 15:45
Bir kişi dolara yatırım yapıyorsa o kişi keriz değildir. :) Ben 1-2 aylık ekonomi planı hakkında konuşmadım farkındaysan. Kaldı ki, piyasa kurdu olan derin bilgisi olduğunu düşündüğün kişiler dolardaki son 2-3 aylık çalkantıyı tahmin edebildiler mi? Edemezler çünkü bu bir ekonomik saldırıydı. ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı. Reel olarak şuanda doların ederi ne kadar 6-7 TL olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Normalleşme zaruri, benim kanaatim 5.50 den aşağıya ivme kazandığı an piyasa rahatlar ve dolar 5 TL olur.

yaa allah aşkına sana bişey sorcam sen bu dediklerine gerçekten kendin inanıyormusun inanarak mı yazıyorsun yoksa başka bi ruh aleminden mi yazıyorsun çok erak ediyorum
bide yukardaki postunda yazdıgın mecbur olan ülkelerle neyin ticarini yapcaz ne satcaz mesela onlara ne üretiyoz ki ne satcaz bunu cevabını da çok merak ediyom ??

CEMAL
12-09-2018, 15:46
yanlış linke mi tıkladım acaba? techturkey formunu açmak istedim karşıma resmen ahaber internet sitesi çıktı

rebelh
12-09-2018, 15:47
Rebel,

İşim dış ticaret, kabaca 25 senedir çalışıyorum yaşım 41.. Sen akıllı birisin ancak aklın yanında tecrübeye ihtiyacın var o da zamanla edilinir...

Suriye'de savaş var her yer yıkılmış ama Tl'ye karşı paraları sürekli değer kazanıyor... Yani bu işler tamda öyle değil... Evet analizlerin doğru oraya hiçbir itirazım yok milyon kez yazdıysam da sanıyorum hala Akp'li olduğumu düşünenler var ve Akp'li değilim...

Ancak öfke aklı örterse asıl hatayı o zaman yaparsanız... Akp'ye kızıp Duygusal davranıyorsunuz şahsi fikrim ... Akp öyle böyle gidicek birgün ama burası bize veya çocuklarımıza kalıcak umutsuz olmayın o kadar.. Türkiye o kadar da boş bir ülke değil, gidin Yunanistan'a / Bulgaristan'a / Arap ülkelerine tonla Türk malı ürün görürsünüz.. Bu yaşanılanlardan ders alınırsa ülke değişir dönüşür..

abicim benim akp ile onla şunla bunla işim yok
ben 1 yıldır profesyonel olarak trade etmekle ilgileniyorum
bir çok enstrüman kullandım bu işle ilgili
bir çok kağıda pariteye girdim çıktım
bir kaç hocadan eğitim aldım alamadıklarımı webden izledim
sonra bu işi kendime meslek edindim ve profesyonelce yapmaya çalışıyorum
konuyu siyasete milliyetçiliğe falan çekmenin kimseye bir faydası yok boş işler bunlar piyasa paranın afganistanda olduğunu sezsin oraya gider
para kazanmak istiyorsanız bilginiz olacak olayları tahmin edip risk alacaksınız bazı pozisyonlardan bir miktar zarar edeceksiniz ama ay sonu eve düzenli olarak ekmek götürüyorsanız bu işi yapıyorsunuz demektir
şimdi ben senin kuvayi milliye ruhuna göre pozisyon açsam elimdekinden avucumdakinden olurum o yüzden buraya bir şey yazarken piyasa dinamiklerine göre yazın diyorum

son olarak suriye parası değer kazanmıyor tl değer kaybediyor önce bi bunu yorumlayabilelim sonra tecrübe falan konuşuruz

rebelh
12-09-2018, 15:48

hocam ben sana bir şey soracağımı sanmıyorum..

jeffy
12-09-2018, 15:51

rahip olayı olmasa , o tweetler atılmasa siz zannediyormusunuz dolar hala 4-5 bandında olackatı? Yahu buna nasıl inanabiliyorsunuz? Seçim kararı alındığında tüm ekonomistler zaten ekonomik krizin yaklaştığını gidişatın iyi olmadığını söylüyordu...

Daha önceki seçim öncesi nasıl Hollandayı abidik bi sebepten düşman ilan edip seçimden sonra kanka oldu hükümet?

Aynı şeyi yaklaşan ekonomik çalkantı için seçimi öne aldılar seçim sonrası yerel seçim öncesi rahip olayını çözmek yerine dahada düğüm ettiler krize sebep gösterdiler...

Bu arada herşeyi Amerika saldırısı olarak görüp Amerikanın bundan pişman olduğunu :) hatta bize saldıracak gücü kalmadığını düşünmeniz gerçekten aynı gerçeklerle yaşamadığımızı gösteriyor..

Umarım başımızdakiler ne kadar söylemlerinde böyle dile getirselerde reel düşüncelerinde bütün bu krizi ve kötü gidişatı sizin gibi Amerikan saldırısına , dış güçlere bağlamıyorlardır.. bu mantıkla bir metre ileri gidilmez çünkü..

Mivec_4G63
12-09-2018, 15:53
hocam kimse sana doların sence ne kadar olduğunu sormuyor ztn piyasa yapıcılar belirliyor fiyatı her şeyin bir karşılığı var
kimse Türkiyeyle 2li anlaşma falan da yapmıyor kimden borç istediysen geri çevrildin cds 550lere çıktı
katarın kendisinin bile döviz rezervi 15 milyar dolar yani sana vereceği bir doları da yok(merkez bankasının)
karşılıklı swap anlaşması yaptın sadece o da bi boka yaramadı
yıllık %20 enflasyonu olan ve parası 1 yılda %94 değer kaybeden ülkeye hiç bir yabancı yatırımcı gelmez dünyada böyle bir keriz yok
ekonomik büyüme demişsin abdnin 1 birim büyümesi senin 5 birim büyümene tekabül ediyor bugün apple ı satsan ülkenin tamamını borcuyla birlikte satın alabilecek güçte
Tam tersine Türkiye üretimi olan bir Türkiyeydi ama artık eskisinden daha düşük üretim olduğu için tamamen dışa muhtaç bir ülke kendi kendimize yetebileceğimiz neredeyse tek bir ürün bile yok her şeyi satıp yandaşa ihalelerle peşkeş çektik şimdi dere kurudu
senin gördüğün rüyayla gerçekte yaşananlar çok farklı ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama hakkında hayırlısı olsun

Bu anlattıklarının hepsi şehir efsanesi emin ol. Erdoğan da bop başkanıydı bi aralar öyle inandırmışlardı milleti. Dolar şuanda dünya üzerinde ticarette kullanılan en önemli para birimi. Sadece Türkiye etkileniyor gibi algı yapılıyor. Rusya - Çin - Japonya gibi üretim devi ülkelerin para birimleri dolar karşısında ne durumda biliyor musunuz? Rusya - Çin - Türkiye ulusal para birimi üzerinden ticaret yapma planı içerisindeler. Emin olun bu sisteme daha bir çok ülkede dahil olacak. O zaman doların halini hep birlikte göreceğiz.

Eworen
12-09-2018, 15:54
"ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı."

Şunu ahaber de görsem inanmam fotoşop tur kesin derim.
Dolar 4.5 TL olacakmışta bilmem ne
İnşallah 10 TL olurda topluca batarız belki silkelenir üzerimizdeki zehirli sarmaşıkları atarız..
Yahu çocuğum var kaygılarım var ama nedense böyle düşündürüyorlar insanı o kadar tak etti artık..

Mivec_4G63
12-09-2018, 15:56
yaa allah aşkına sana bişey sorcam sen bu dediklerine gerçekten kendin inanıyormusun inanarak mı yazıyorsun yoksa başka bi ruh aleminden mi yazıyorsun çok erak ediyorum
bide yukardaki postunda yazdıgın mecbur olan ülkelerle neyin ticarini yapcaz ne satcaz mesela onlara ne üretiyoz ki ne satcaz bunu cevabını da çok merak ediyom ??

Bir şey satmana gerek yok, ülkeye 2 tane nükleer enerji santrali yapıldığında yıllık 100 milyar dolar ciron olacak ;)

rebelh
12-09-2018, 15:57
Bu anlattıklarının hepsi şehir efsanesi emin ol. Erdoğan da bop başkanıydı bi aralar öyle inandırmışlardı milleti. Dolar şuanda dünya üzerinde ticarette kullanılan en önemli para birimi. Sadece Türkiye etkileniyor gibi algı yapılıyor. Rusya - Çin - Japonya gibi üretim devi ülkelerin para birimleri dolar karşısında ne durumda biliyor musunuz? Rusya - Çin - Türkiye ulusal para birimi üzerinden ticaret yapma planı içerisindeler. Emin olun bu sisteme daha bir çok ülkede dahil olacak. O zaman doların halini hep birlikte göreceğiz.

yapamazlar güzel kardeşim yapamazlar
rub/try kurunu neye göre belirleyecekler?
yada chn/rub?

USDRUB 69,09
USDTRY 6,35
RUBTRY ? matematiğin iyi mi? bana bu sorunun cevabını verebilirmisin?

TaGo
6.34 den destek gördü gibi. Bu seviyelerdende kapatır akşamı

jeffy
Bir şey satmana gerek yok, ülkeye 2 tane nükleer enerji santrali yapıldığında yıllık 100 milyar dolar ciron olacak ;) içinde bulunduğumuz durumun en güzel özeti...

Cimmeria
12-09-2018, 15:58

Piyasa kurtları ve ekonomik bilgisi olan herkes bunu biliyordu, ciddi miktarda parası olan bir kaç patron arkadaşım şubat ayında konuşurken yıl sonu dolar 7yi bulacak dediğinde deli gözüyle bakmıştım. Yani kurtlar gayet farkındaydı her şeyin.

Abd deli gibi pişman, takatleri kalmadı falan bu sonuçlara neye dayanarak ulaşıyor sizin gibi düşünenler hakikaten çok merak ediyorum.

Türkiye yükselen değer falan değil, tersine ciddi şekilde dünyadan gittikçe geri kalan bir ülke, özellikle eğitimdeki yıllardır süre gelen kalitesizlik artık doğrudan ekonomiyi etkileyecek boyuta geldi. Çünkü tüm dünyada ya doğal kaynaklarınla ya da teknolojik katma değer kattığın ürünler ile para kazanabiliyorsun. Bizde bunların ikisi de yok, sadece ucuz iş gücü var. Yukarıda yazmışsın avrupa neden türk işçi alıyor diye, sorun zaten burda, asgari ücretimiz 200 dolar altına düşmüş, anca ucuz işçi olarak bakıyor avrupa bize. Bu zaten bizim sonumuz.

Sizin gibi düşünen kitleler olduğu sürece de hiç bir şey değişmeyecek, avrupa neden robotu almıyormuş da ucuza bizim işçileri alıyormuş... Çünkü asıl parayı o robotu yapanlar kazanıyor ucuz işçi olarak çalışanlar değil de ondan.

Dolar da 4,5tl 5 tl falan olmaz bundan sonra çok ütopik değişiklikler olmadıktan sonra.

rebelh
12-09-2018, 16:03
her 1000 liraya 2 lot 12. ay vadeli dolar al kalsın
7 lirayı görürse 120bin lira para kazanırsın

yüksek risk bir nevi forex gibi kaldıraçlı piyasa
ama tr o kadar hızlı batıyor ki risk neredeyse 0 denilebilir
1000 liraya 1 lot açtığınızda bugünkü kurdan batmanız için kurun 4.14 seviyesine inmesi gerek
bunun imkanı yok
ama 7 liraya çıktığında her 1 lota 1500 lira para kazanırsınız
hiç anlamam diyorsanız viop hesabı açıp paranızın hepsini o hesaba atın
tlde kalan kısıma devlet faiz verecek
vadeleri dolar aldığınız kısımdan ise para kazanacaksınız
10 lot alın 7 lira olduğunda 15 milyar + faiz kazanırsınız yaklaşık 16 milyar falan

ama ülkenin büyüdüğüne herşeyin güzel olacağına kurun 3 liralara ineceğini düşünüyorsanız bunu yapmayın tabi

halk 5 liraları telffuz ettiğinde 3.70 lerdeydik
şimdi 7 lira olsa ne olur ben dolara ihtiyaç duymuyorum diyen rektörler var :D
bu aptallığın bedeli ödenecek elbet biz kendimizi kurtaralım

o değilde bunu size 6 ağustosta yazdım
kur o zaman 5.11 tepe seviyesindeydi
açın 469. sayfayı öncesini ve sonrasını okuyun
kim bozun demiş kim 7 lira olacak demiş bir bakın
sonra abd oyun oynadı falan yazarsınız tekrardan..