PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

rebelh
07-08-2018, 12:19
trump iranla iþ yapan bizle yapamayacak dedi
5,32 geliyor

geldi
yeni hedeflere yelken açýcaz artýk
7,38 tespiti bence gayet gerçekçi
ülkenin elinde kura karþý silah yok
mb nin sadece 28 milyar usd net rezervi var
öle þakkadanak satabilecek bir paramýz yok

individual
07-08-2018, 12:20
Ýþte bu sebeple Altýn diyorum.. Her yeri tehdit ediyor ama Çin oralý deðil, bir gecede Abd'nin anasýný aðlatýr Çin.. Abd en çok cari açýk veren 1. Ülke.. En borçlu ülkelerin baþýnda geliyor, Abd Dolarý etkisini kaybettiði anda yýkýcý þekilde batacak..

2) Türkiye Imf'lik olabilir dahasý Moratoryum ilan edebilir ancak eninde sonunda tekrar yüzmeye baþlarýz, bize birþey olursa bizden parasýný alamayacak ülkelere ait Bankalara fonlara birþey olmayacakmý? Zincirlemedir bu iþler, o sebeple rahat olun.. Batýlý fonlar, parasý vorsada olanlar Türkiye'de sýkýþmýþ durumda çýkamazlar ����

Abi altýn 2010 - 2011 yýlýnda yanlýþým olmasýn çin sebebi ile fýrlamýþtý tam hatýrlamýyorum ama ondan sonra düþüþe geçti.

Bir ülkenin ekonomisi iniþli çýkýþlý olucaktýr bu benim görüþüm.Abd çokmu iyi derseniz bence deðil.Çünkü saldýrýyor heryere ondan alma benden al bana vergi fazla ver açýklarý çok onlarýnda trump ordada bu sene deðil ama bir kaç sene sonra bir kriz yaþatacak.ABD tmm ekonomisi büyük ama bir avrupa ve asya'ya kafa tutamaz.Avrupa asya birleþip bizde senden hiç birþey almýyoruz satmýyoruz dese karýþýr ortalýk.

Benim görüþüm.

Bu arada ons ile ilgili bir grafik paylaþým senin yazýnýn üstüne gelicek bigin olsun abi ons deðeri ile ilgili :)

individual
07-08-2018, 12:21
https://i.hizliresim.com/DDOvGv.jpg (https://hizliresim.com/DDOvGv)
https://i.hizliresim.com/moX9R0.jpg (https://hizliresim.com/moX9R0)
https://i.hizliresim.com/j6q7Am.jpg (https://hizliresim.com/j6q7Am)
https://i.hizliresim.com/2aO0PA.jpg (https://hizliresim.com/2aO0PA)

Gördüðünüz gibi ons aðustos 2011'de 1800dolar üstüydü ordan sonra bir düþtü pir düþtü.

barisy
07-08-2018, 12:29
Bugün bozacam dolarlarý, bizimkiler abd gidiyor mecburi anlaþacaklar sonra muhtemelen dolar düþecektir belki bir faiz'de gelir sonra düþtüðü yerden topluyacaðým

Ne Türk Dýþiþlerinden ne de ABD tarafýndan böyle bir mutabakat görüþmesi onaylanmadý henüz.

rebelh
07-08-2018, 12:32
onsu düþüren þey parasal geniþlemenin sona ermesi beklentisi

Kullanýcý
07-08-2018, 12:34
Ne Türk Dýþiþlerinden ne de ABD tarafýndan böyle bir mutabakat görüþmesi onaylanmadý henüz.

Gece haberlerde görmüþtüm uyarýnýz için saðolun. Ama elinde sonunda anlaþacaklarýný tahmin ediyorum klasik TR siyaseti

Evrenoz
07-08-2018, 12:36
50 bin TL lik altýn alasým var, ama dolara çeviresim de var, arada kaldým

Benim dün beklediðim TL, perþembe gelecek.
Haftaya da TL faizdeki TL açýlýyor.
Önümüzdeki hafta da bir miktar somut altýn gelecek

Perþembe gelecek olandan ihtiyacým olaný ayýrýp altýna giricem
Haftaya TL faizden açýlacak olanýn faiz gelirini altýna koyup ana parayý TL faize ( 18-19 neyse artýk ) yatýrýcam
Altýn gelen de altýn olarak kalmaya devam edecek, bankada grama dönüþtürücem

Böyle bir çýkarým yaptým okuduklarýmdan

rebelh
07-08-2018, 12:40
bankalarýn verdiði mevduat faizlerinde %15 vergi kesintisi var
yani %18 anlaþtýysanýz elinize net %15.3 geçer
döviz mevduatýnda ise faiz %3.60lardan baþlýyor 4.20lere kadar veren var
vergisi %10 olmalý
yýl sonu beklentilerinizi kýyaslayýp hangisi daha iyi kar getirir hesaplamanýzda fayda var

mesela merkez bankasýna bakarsak yýl sonu kur beklentisi 4.81 olmalý

Eworen
07-08-2018, 12:46
Gecen hafta bos duran dairemi sattim faizmi dolarmi derken baktim dolar gidiyo gittikce gidicek komple dolar aldim 3-4 ayda alacagim faizi 3-4 gunde dolardan elde ettim dolarin yolu cok kolay sekilde 6 TL 7 TL ise hayal degil..

Yigit-Y
07-08-2018, 13:15
ABD Dolarý kaldýrýyorum molar yapýyorum derse ne olacak

Çin Rusya ya neler olur bir düþünün

ABD yi muz cumhuriyeti sanmayýn

Her an herþey olabilir

Bir sürü hamle hesaplanmýþtýr yataktan ülkeyi yönetmiyorlar orda

100 yýllýk planlarý var adamlarýn

Biz kendimize bakalým dýþa baðýmlýlýk artan bir ülkede dövizin düþmesini beklemenin mantýðý yok

Faiz ve kar satýþlarý dýþýnda yatýrýmcý gelmediði taktirde dövizin düþmesi imkansýz

MDeniz
07-08-2018, 13:39
Düþüyor þeytan git 100bin dolar al diyor 4 olacak nasýl olsa diye ama ben alýrsam dolar 3.5 a düþer Eminim :)

12 ocakta korkmasak alsaydýk paralar gani gani gelecekmiþ :D

Anýl E.
07-08-2018, 14:30
Forex hakkýnda detaylý bilgiye sahip olan ve bilgi verebilecek var mý ?

rebelh
07-08-2018, 14:43
Forex hakkýnda detaylý bilgiye sahip olan ve bilgi verebilecek var mý ?

50bin tl taminatla giriþ yapýp 1:10 kaldýraç ile haftanýn 5 günü 24 saat iþlem yaparsýnýz

Günkut
07-08-2018, 16:47
22 lere geriledi þuanda sanki duruluyor gibi gece patlar mý acaba yine

ahmetgurlek
07-08-2018, 16:58
acayip bi oynaklýk var, bi 19'a iniyor bi 32'ye çýkýyor bi daha iniyor vs vs. gün içinde % 2-2.5 kazançlar kayýplar yaþanabiliyor, hem de bi kaç kere. ben böyle bi þey görmedim.

individual
07-08-2018, 17:09
giden heyetden çýkacak haberlere göre düþer yada çýkar.

þuan olumsuz bir durum yok gidiþler ve abd olumlu geri dönüþ yapmýþ.

ordan haberlerde iyi gelirse iner doviz.

ytd

Shadow_Dancer
07-08-2018, 17:26
Bu memleketi batýrmazlar, yani venezuela ya da yunan örnegi bize çok uzak, bizim batmamýz ve toplumsal olaylarýn yaþanmasý demek avrupanýn rahatýnýn kaçmasý, amerikanýn orta dogu planlarýnýn çöpe gitmesi demek.. 80 milyonluk pazarý kimse kaybetmek istemez.. Dolarýn yukarýya dogru gidecegi gün gibi aþikar, çünkü çok basit mantýkla olmayan þey pahalýdýr.

Sadece lale devri bitti duraklama devri baþladý; üzülmüyorum da... Görgüsüzce götüne kadar borçlanan , olmayan parayý harcayanlar düþünsün.

Devir tasarruf devri.. Gereksiz harcamalarý minimuma indirme devri.

Evrenoz
07-08-2018, 18:33
Amerika ne istedi? Neye "hayýr" dedik? Neye "hayýr" dediðimiz için bize cephe aldýlar da dolar bu hale geldi?

Uzlaþma komisyonu yarýn ABD'ye gidip ne diyecek? Hayýr'lar evet mi olacak?
Toplantýda görüþülenler, verilen sözler halka açýklanacak mý yoksa gizli kapaklý mý yapýlacak?

Shadow_Dancer
07-08-2018, 18:56
Amerika ne istedi? Neye "hayýr" dedik? Neye "hayýr" dediðimiz için bize cephe aldýlar da dolar bu hale geldi?

Toplantýda görüþülenler, verilen sözler halka açýklanacak mý yoksa gizli kapaklý mý yapýlacak?

iki tarafta birbirinin taþaklarýný tutmuþ durumda.. Ýki tarafýnda önünde seçim var..

997TT
07-08-2018, 20:23
Biz amerikanin tassagini nasil tuttuk?
Asil tassagi tutan biziz,tl suan polonya parasina bile son 3 ayda müthiþ deger kaybetmis.
Ubs in zurich yatirim muduru sahis ilk kez para cikarma vaktidir dedi...
Ayri tiya girme sansim yok ama tassaklara geldigimiz dogru...
Turkiye nin suan yalilan yatýrým lardan dolayi odedigi ceza miktarini birbilseniz....

Shadow_Dancer
07-08-2018, 20:34
Biz amerikanin tassagini nasil tuttuk?
Asil tassagi tutan biziz,tl suan polonya parasina bile son 3 ayda müthiþ deger kaybetmis.
Ubs in zurich yatirim muduru sahis ilk kez para cikarma vaktidir dedi...
Ayri tiya girme sansim yok ama tassaklara geldigimiz dogru...
Turkiye nin suan yalilan yatýrým lardan dolayi odedigi ceza miktarini birbilseniz....

Papaz herhangi biri degil abi, amerikada çok ciddi bi oy potansiyeli var ve hepsi Trump'ýn etkin oldugu bölgede deniliyor. Tabii ki bizim yaptýgýmýz atar götümüze batacak ama papazýnda türkiyede kalmasý trump'ýn hiç iþine gelmiyor.

Evrenoz
07-08-2018, 20:38
Papaz herhangi biri degil abi, amerikada çok ciddi bi oy potansiyeli var ve hepsi Trump'ýn etkin oldugu bölgede deniliyor. Tabii ki bizim yaptýgýmýz atar götümüze batacak ama papazýnda türkiyede kalmasý trump'ýn hiç iþine gelmiyor.

Papaz'ýn oy potansiyelinin toplam oylardaki oraný nedir?
%1? %10? %30?

Shadow_Dancer
07-08-2018, 20:41
Papaz'ýn oy potansiyelinin toplam oylardaki oraný nedir?
%1? %10? %30?

Amerika istedigi hiç kimseyi geride býrakmaz. Býrakmasý demek iç siyasette Trump'ýn oy kaybetmesi demek. Ne kadarlýk etki edecegine dair bir fikrim yok. Ama geçen ay Amerikada prime time haberlerde bu adam vardý. Býrakýlmazsa gelecek yaptýrýmlardan konuþuluyordu.

Evrenoz
07-08-2018, 20:43
Amerika istedigi hiç kimseyi geride býrakmaz. Býrakmasý demek iç siyasette Trump'ýn oy kaybetmesi demek. Ne kadarlýk etki edecegine dair bir fikrim yok. Ama geçen ay Amerikada prime time haberlerde bu adam vardý. Býrakýlmazsa gelecek yaptýrýmlardan konuþuluyordu.

Geride kimseyi býrakmaz anlayýþý filmlere dahi konu olmuþtur, býrakmazlar doðru.
Oy kaybettirir mi? Belki evet..
Bu oy kaybý Trumpýn taþþaðýný tutmamýza yetecek bir oy mu?
Bence hayýr.. Hele Trump tüm gücü ile alenen saldýrýrken..

Aksi olsa ABD'den bir heyet yola çýkmýþtý, ama durum tam tersi

Shadow_Dancer
07-08-2018, 20:46
Geride kimseyi býrakmaz anlayýþý filmlere dahi konu olmuþtur, býrakmazlar doðru.
Oy kaybettirir mi? Belki evet..
Bu oy kaybý Trumpýn taþþaðýný tutmamýza yetecek bir oy mu?
Bence hayýr.. Hele Trump tüm gücü ile alenen saldýrýrken..

Aksi olsa ABD'den bir heyet yola çýkmýþtý, ama durum tam tersi

Papaz için onlarýn gelmesi demek bazý þeyleri kabul ettiklerini gösterir, biz mecburen gidecegiz çünkü onlarýn eli çoook daha kuvvetli. Ne olduysa eksen deðiþtirmemizle baþladý. Bu inatlaþma iki tarafada hiç yaramaz, bu bilindigi için it dalaþý yapýlýyor. Çýkar olmasa dügmelere çoktan basýlmýþtý.

Yigit-Y
07-08-2018, 21:03
ABD vatandaþlarý ile bazen denk geliyorum uber de

Trump gerçek abd li ve milliyetçi bir adam diyorlar

Ama biz sevmiyoruz diyor vatandaþlarý

Bugün sohbet ettik garipsedim

Ben abd vatandaþý olsam sevinçten aðlarým

1 tweetle ekonomi nükleer bombasý atan reyisleri var beðenmiyorlar

Dolar temsili video

Video türkiye çekilmiþ

Konuya renk katacaðýna inanýyorum ince mesaj içerir

SAYKO on Instagram: “Birşeyleri duzene sokmaya calışırken ben xjsjxnsndmd” (https://www.instagram.com/p/BmJ70RugQuk/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=y79sjl1w07ps)

turbo&quattro
07-08-2018, 21:10
ABD vatandaþlarý ile bazen denk geliyorum uber de

Trump gerçek abd li ve milliyetçi bir adam diyorlar

Ama biz sevmiyoruz diyor vatandaþlarý

Bugün sohbet ettik garipsedim

Ben abd vatandaþý olsam sevinçten aðlarým

1 tweetle ekonomi nükleer bombasý atan reyisleri var beðenmiyorlar

Dolar temsili video

Video türkiye çekilmiþ

Konuya renk katacaðýna inanýyorum ince mesaj içerir

SAYKO on Instagram: “Birþeyleri duzene sokmaya calýþýrken ben xjsjxnsndmd” (https://www.instagram.com/p/BmJ70RugQuk/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=y79sjl1w07ps)

Trump = rte . Ikisinide seven cahil halk yada cikari olan.

Yigit-Y
07-08-2018, 21:12
Trump = rte . Ikisinide seven cahil halk yada cikari olan.

Yapma

Trump bence hitler

Rte baþka birþey

Abd þuan kazanýyor meyveleri daha sonra gelecek :)

uygarr
07-08-2018, 21:32
Bu memleketi batýrmazlar, yani venezuela ya da yunan örnegi bize çok uzak, bizim batmamýz ve toplumsal olaylarýn yaþanmasý demek avrupanýn rahatýnýn kaçmasý, amerikanýn orta dogu planlarýnýn çöpe gitmesi demek.. 80 milyonluk pazarý kimse kaybetmek istemez.. Dolarýn yukarýya dogru gidecegi gün gibi aþikar, çünkü çok basit mantýkla olmayan þey pahalýdýr.

Sadece lale devri bitti duraklama devri baþladý; üzülmüyorum da... Görgüsüzce götüne kadar borçlanan , olmayan parayý harcayanlar düþünsün.

Devir tasarruf devri.. Gereksiz harcamalarý minimuma indirme devri.

Cem uzan da dedi aynýsýný Türkiye de Lale Devri Bitmiþtir

vectra-tuner
07-08-2018, 21:46
Az gevþeyin abiler..

https://m.youtube.com/watch?v=4X0F9mk4LAs

turbo&quattro
07-08-2018, 21:56
Az gevþeyin abiler..

https://m.youtube.com/watch?v=4X0F9mk4LAs

Evet @<a href="http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=373" target="_blank">Shadow_Dancer</a> baya gergin bu aralar .

ulas79
07-08-2018, 22:04
https://www.bundlehaber.com/detay/1b68b58b-de07-4b06-9670-8b0656c6c2a5?l=1

Yigit-Y
07-08-2018, 22:06
Caný sýkýlanlar

Muz Cumhuriyeti haberlerine beklerim

Eski gazete haberleri - HTHayat (https://mhthayat.haberturk.com/eglence/haber/1027516-en-komik-eski-gazete-haberleri/6)

vectra-tuner
07-08-2018, 22:41
https://www.bundlehaber.com/detay/1b68b58b-de07-4b06-9670-8b0656c6c2a5?l=1

Kasten Türkiye ile anlaþmaya varýlmadý þeklinde demeç veriyorlarki bizim piyasalar rahatlamasýn ve baský devam etsin taki istediklerini alana kadar.. Bizim yöneticiler ise olumlu haber yayýyorlarki piyasa rahatlasýn..

uygarr
08-08-2018, 00:56
Özellikle yastýk altýndaki dolarlari bozun diyor reiz amacý nedir ??

rebelh
08-08-2018, 08:16
Özellikle yastýk altýndaki dolarlari bozun diyor reiz amacý nedir ??

bi amacý olduðundan deðil elindeki tek silah o
kaldýki kur her düþtüðünde yerliden acayip bir talep geliyor
dolar borcu olan irili ufaklý herkes her geri çekilmede dolar alýp zararý realize etmeye çalýþýyorlar
merkez bankasýnýn yastýðýnýn altýnda 28 milyar usd kalmýþ reis napsýn gözü halkýn yastýk altlarýna dikti

powERS
08-08-2018, 08:51
banka hesaplarýna þakkadanak konabilir zaten.

yastýk altýndakýlerýde cýkaralýmda mýllette 5 kuruþ kalmasýn.

997TT
08-08-2018, 08:54
Yastik altindan cikarin demesi sadece mesaj, yani bakin biz savastayiz havasi vermek,bilerek soyluyor bunu. Yoksa yastik altindan bozulacak dovizin miktari tayyaibin hesap artiklari kadar olur...

997TT
08-08-2018, 08:58
Inan papazin burda oldugunu bilen Amerikalý sayýsý ciddi azdýr ve kaale alan sayisi ise eminim 100bin yoktur.
Simdi kim kaybediyor bu savasta? Yada mim me kadar yara aliyor? Adamlarda cizik bile yok ama birde bize bak,her millete karsi paramiz inanilmaz deðer kaybetti...
Yani biz kimsenin tassaklarinintutmadik,adam papazi alamadi,ne kaybedicek? Ama ya biz?

vectra-tuner
08-08-2018, 09:41
Abi iyi söylüyorsun ama Ýstanbul'da bir tane Amerikalý gezgin kýz öldürüldü, bizim tüm emniyet harekete geçti 1 hafta çekmeden zanlýyý buldular.. Bunlar bir tane vatandaþýna bile böyle önem veriyor.. Trump seçim malzemesi yapýyor papazý...

CloudGrey
08-08-2018, 09:58

þahsi fikrim ; hala 1 mart 2003 te çýkmayan tezkerede kaldý akýllarý..
onun cezasýný tam veremediler gibi ..

yada bu cb'nin ilk yýllarýydý diye acemiliðinede vermiþ olabilirler...
ama illa biþey olmalýydý..
sanýyorum bedelleride bu günler..

çünkü güç ve otorite karþýsýnda uðraþacak birþey bulamaz ise duraklama sonrada yok olma evresine girer...

Keþke 1 martaki omurgalý duruþumuzu son 50 yýllýk siyasetimizdede gösterebilseydik..
ozaman bunlarýn hiç biri olmazdý...

Shadow_Dancer
08-08-2018, 10:10
Inan papazin burda oldugunu bilen Amerikalý sayýsý ciddi azdýr ve kaale alan sayisi ise eminim 100bin yoktur.
Simdi kim kaybediyor bu savasta? Yada mim me kadar yara aliyor? Adamlarda cizik bile yok ama birde bize bak,her millete karsi paramiz inanilmaz deðer kaybetti...
Yani biz kimsenin tassaklarinintutmadik,adam papazi alamadi,ne kaybedicek? Ama ya biz?

Amerikan halkýnýn genelinin hangi olaydan haberi var ki bundan olsun ? Madem adam önemsiz madem gözden rahatlýkla çýkartýlabilecek biri neden bu tantana ?

Ana haberin konusu rüzgarýn þiddetli esmesi olan bi memlekette neden canlý yayýnda bu olay konuþuluyor? Hani gözümle görmesem eyvallah diyecem.

Adamýn nufüz ettiði bölge orta amerika, eþittir red neck... Red neck dedigin adamýn elinden gelse bütün göçmenleri kurþuna dizer,aþýrý milliyetçidirler. Baþkan adamý alamazsa imajýna nasýl bi etki olacagýný biliyosundur. Oy deposunda yaþanacak en ufak rahatsýzlýga tahammülü yok.

Kaldý ki þu anda kavgalý olmamýzýn yegane sebebinin bu olmadýgýný da söyledim, eksen kaymasý yaþýyoruz.

barisy
08-08-2018, 10:43
Artýk papazýn artisliði yapýldý , papazý þak diye iade edemez Erdoðan. Ýþ bu noktaya geldikten sonra kendi tabanýna , oy veren seçmenine anlatmasý çok zor olur Papazý verirse. Þu anki tabloyu anlatmasý bile daha kolay çünkü maðdur :D:)

XoR
08-08-2018, 11:08
Papazý verip papazý alýrým niyetiyle bu iþe girdiler ama papazýn eriðini tuzlayarak yiyen biz olduk tabiki :D

individual
08-08-2018, 11:10
ABD fethullah gülen (FETÖ) bize ölseler vermezler.Hatta þöyle diyim ölse o adam cenazesi bile göndermezler.

MK8800
08-08-2018, 11:51
Savaþtan kaçan suriyelilere sövenler savaþ çýkmadan memleketi terk etmenin derdine düþmüþ :ddddd

vectra-tuner
08-08-2018, 11:54
Þimdi Türkiye hukuk devletidir diyoruz ancak sonra Reis çýkýp 'Ver papazý al Papazý' deyince iþler biraz karýþýyor ���� Sene sonuna yaklaþtýkça tam döviz ihtiyacýnýn arttýðý döneme gelmesi kötü oldu... Ancak ben umutluyum ve bizim kazanacaðýmýzý düþünüyorum.. Trump daha önce Rusya'nýn Abd seçimlerine müdahale ettiðini söyledi sakýn atlamayýn bunu.. Daha sonra da þaka yaptým dedi �� Trump düne kadar koltuðundan indirilirmi diye sorgulanýyorken apar topar Yahudi desteðini almak için Kudüs'ü Ýsrail'in baþkenti ilan etti..

Abd'de çýkacak siyasi kargaþa direk Altýný uçurur!!! Ki bence onlarýn da suyu ýsýnýyor çünki çok yere birden cephe açtý..

Bizdeki olay yeni deðil, Obama'nýn beyzbol sopasý göstermesi ile baþladý asýl sürtüþme.. Irak tezkeresi ile baþlamýþtý.. Çözüm süreci Abd projesiydi, Cb ciddi oy kaybedince ekonomi de bozulmaya baþlayýnca "U" dönüþü yapýldý.. Fetö - Pkk - diðer örgütlere aðýr darbe vuruldu.. 15 Temmuz darbe giriþiminde Abd direk destek verdi Ýncirlik üzerinden de.. Bizde El bab harekatýný yapmak zorunda kaldýk.. Abd daha da sinirlendi.. Halkbank davasý vs ile sýkýþtýrmaya baþladý, Afrin harekatý ile Abd'nin planlarý çöp olduðu gibi Abd'nin teröristleri çok büyük hayal kýrýklýðýna uðradý çünki bir anlamda Abd yenilmiþ oldu!

Ekonominin bu halde olmasý bizim suçumuz bu aþikar, Abd bunu biliyor ve yaralý bölgemize bastýrýyor

vectra-tuner
08-08-2018, 11:59
Kýsaca ben Devletimizin boþ duymadýðýný söylüyorum.. Mutlaka A B C planlarý vardýr ancak önce rn az hasar ile atlatýlmaya çalýþýlýr.. Ancak olmadý bambaþka yollar devreye girer, belki Abd'yi burada sýkýþtýracak bir Askeri harekat veya baþka birþey.. Sabredin hiçbir zaman çok fazla karamsarlýða kapýlmayýn.. Umutsuzluk Þeytandandýr

rebelh
08-08-2018, 12:04
hocam bugüne kadar bu hükümetin hangi konuda bir b-c-d planý olduðunu gördünüz?

vectra-tuner
08-08-2018, 12:08
Kardeþim bunlar Þeytana pabucunu tersten giydir emin ol.. Ben Devletten bahsediyorum, emin olunuzki Türkiye'de güçlü bir Devlet var.. O Devlet sayesinde zamanýnda Obama'nýn isteði olan Türk ordusu Suriye'ye girmedi.. Yoksa hükümete kalsaydý çoktan Abd emriyle girmiþtik..

Ranthor
08-08-2018, 12:24
Savaþtan kaçan suriyelilere sövenler savaþ çýkmadan memleketi terk etmenin derdine düþmüþ :ddddd

kimse provake olmuyor üçtür,bence vazgeç:)

Anýl E.
08-08-2018, 12:36
Çok komik yorumlar var,meðer biz neymiþiz haberimiz yokmuþ .

pakistan parasýnýn bile paramýzdan daha deðerli olduðu bir yerde yaþýyoruz. Ayný kafayý yaþamak istiyorum bir an evvel,eminim ömrümün geri kalanýný mutlu bir insan olarak geçireceðim :D

MK8800
08-08-2018, 12:41
kimse provake olmuyor üçtür,bence vazgeç:)

Provake niyeti olanlar gayet açýk da görüþlerden dolayý herkes yakýn görüþünü destekliyor bir þey diyemem :)

Tam tersi ben biraz esprili biraz iðneleyici dille anlatmaya çalýþýyorum ki bazý yazýlar cidden bilgisiz ama sadece köstek olmak amaçlý devam etmesin diye

Benim iktidar baþkasýnýn muhalefet yanlýsý olmasý ne benim körü körüne herþeye iyi dememi ne de baþkasýnýn anlamsýzca bittik demesini gerektirmez , olasý bir kötü durumda memleket iktidar ya da muhalefetin deðil hepimizin

Mesela vectra nickli abimiz donanýmlý bir çok konuda , çoðu sefer de belirtti iktidar yanlýsý olmadýðýný ama örnek veriyorum hiç bir zaman da konudan nasiplenip giydirdiðini görmedim

Yýkýcý deðil yapýcý olduðu sürece her zaman tartýþýrým bana no problem :D.

vectra-tuner
08-08-2018, 12:43
Arkadaþlar, kimimiz Hükümete çok öfkeliyiz, kimimiz farklý düþünüyoruz ama hepimiz kardeþiz dahasý Devlet ile Hükümet çok ayrý þeyler.. Hangimiz ülkemizin Abd þeytaný tarafýndan veya haçlý ordusu tarafýndan iþgal edilmesini kabul eder.. Tamam þu baþýmýzdaki musibet bitsin sonra yine yeriz birbirimizi.. Bakýn ben 8 sene öncede yazýyordum Ak partili deðilim ömrü hayatýmda 1 kez oy verdim ve piþman oldum dedim.. Daha sonra gittim Mhp'ye oy verdim ve yine piþman oldum çünki benim oyumu gidip Akp'ye verdi.. Yani daha açýk konuþmak gerekirse mevcut þartlar þu anda bu.. Chp gelse idi daha iyi olmazdý emin olun buna.. Birde ricam hakaret etmesin kümse kimseye.. Neyin kafasýný yaþýyorsun vs. gibi.. Son seçimde de oy vermedim Akp'ye iyi partiye verdim... Bana bulun Gerçek Atatürk'çü Ecevit gibi bir adam söz sizin için atýcam oy..

rebelh
08-08-2018, 12:53
iþ yerinde caným sýkýlýyor neyi tartiþtýðýnýzý anlasam girecem konuya da bir türlü anlayamadým :D

997TT
08-08-2018, 12:59
Yahu intidarin yaptigi yanlislar yuzunden halk da kendi yaþamýný ikame ettiriyor. Bugun sirketi satsam,arkama bakmadan giderim. Baþkasýnýn yanlisi yuzunden hayatim ve gelecegim mahvoluyor! Hemde bile isteye...
Papaz mi mesele sizce? Biraz akilli olun yahu,bosverin dis güçleri falan,en buyuk dis guc tayyip.
Çevresinde ki her yandasin parasý yurtdýþýnda,evide! ** siradan halk gidince tepki goster,yine iki yuzluluk yine ayný parti...
Ecevit suan olsaydi oy alamazdi, yine bir kulp takilirdi.
Diyelim chp geldi,bundan kotu olma durumu var mi? Yok...
En azindan dis siyasetimiz ve ulkeye bakis degisir. Uretim yapan yabanci yatirimci gelir,ulkenin algisi degisirdi.
Chl yerine iyi parti koy yada isci partisi,fark etmez.
Reis dediginiz adamin son 6 yilda dis politika skandallarini hatirlayin. Biz balkk hafizaliyiz ama yabancilar degil...

oguzedr
08-08-2018, 12:59
Arkadaþlar, kimimiz Hükümete çok öfkeliyiz, kimimiz farklý düþünüyoruz ama hepimiz kardeþiz dahasý Devlet ile Hükümet çok ayrý þeyler.. Hangimiz ülkemizin Abd þeytaný tarafýndan veya haçlý ordusu tarafýndan iþgal edilmesini kabul eder.. Tamam þu baþýmýzdaki musibet bitsin sonra yine yeriz birbirimizi.. Bakýn ben 8 sene öncede yazýyordum Ak partili deðilim ömrü hayatýmda 1 kez oy verdim ve piþman oldum dedim.. Daha sonra gittim Mhp'ye oy verdim ve yine piþman oldum çünki benim oyumu gidip Akp'ye verdi.. Yani daha açýk konuþmak gerekirse mevcut þartlar þu anda bu.. Chp gelse idi daha iyi olmazdý emin olun buna.. Birde ricam hakaret etmesin kümse kimseye.. Neyin kafasýný yaþýyorsun vs. gibi.. Son seçimde de oy vermedim Akp'ye iyi partiye verdim... Bana bulun Gerçek Atatürk'çü Ecevit gibi bir adam söz sizin için atýcam oy..

Bu kadar Atatürkçülüðün lafýný yapýp Akp ye vermekte çok büyük hatadýr. Adamlarýn kimlerle hangi cemaatlerle iþ birliði yaptýðý ortada. Kadir mýsýr dan tut Fatih tezcan daha neler var neler sizin dünyadan haberiniz yok sanýrým ,Atatürk’e edilen hakaretlerden. 80 sene ölmüþ ülkenin kurucusu hakaret edenlerin yanýnda görünmek mi Atatürkçülük ?

vectra-tuner
08-08-2018, 13:08
Çok komik yorumlar var,meðer biz neymiþiz haberimiz yokmuþ .

pakistan parasýnýn bile paramýzdan daha deðerli olduðu bir yerde yaþýyoruz. Ayný kafayý yaþamak istiyorum bir an evvel,eminim ömrümün geri kalanýný mutlu bir insan olarak geçireceðim :D

Çok güzel yakalamýþsýnýz, Pakistan parasýna, Bulgar Levasýna, Savaþtaki Suriye parasýna karþý deðer kaybediyor Tl.. Peki neden sorgulamýyorsunuz nasýl oluyor diye.. Adamlarýn yaptýðý Spekülatif olarak Kaldýraçlý piyasada 1 Milyar usd ile 100 kat hatta 300 kat iþlem yapýyor.. Yani Kaldýraçlý piyasada Tl satýyor kasýtlý olarak.. Ýlla sizi silahla vurmasý gerekmez , yaptýklarý ekonomik saldýrý ancak ben Hükümetin ekonomi politikalarý iyi demiyorumki zaten, sadece þu anda saldýrý altýnda olduðumuzu söylüyorum..

Ben çocuk iken Abd Irak'ý iþgal etmeden önce yaptýklarýný biliyorum, Irak'a hemen dalmadý önce Ambargo koydurttu ki halkýn direnci kýrýlsýn.. Daha sonra zayýflatýnca Irak'ý havadan yerle bir etti ve 10 sene bekledikten sonra yanýna tüm Haçlýlarý alýp havadan iyice yumuþattýktan sonra Irak'ýn içindeki isyancýlar ile birlikte Saddam'ý devirdi.. Zalim Saddam gitti peki þimdiki durumlarý nasýl? Sonra Iþid kuruldu Abd tarafýndan.. Iþid güya Irak'ta Abd ile iþbirliði yapan içerideki hainlere karþý kuruldu.. Ve halkýn da çok ciddi desteðini aldý..

Kýsaca ben 3-5 satýrda anlatmaya çalýþtým, Abd þeytaný Halkýn direncini kýrmak için Pazar yerine bomba yaðdýrdý güya yanlýþlýk oldu dedi, eli kopan kolu kopan bebeði ölen..

Libya Kaddafi gitti güya mesut mutlu bir ülke olucaktý.. Ne oldu huzura kavuþtularmý?

Kýsaca Abd tarafýndan deðil halk tarafýndan hükümet deðiþtirilmesi gerekir.. Þu anda da kabul etsek de etmesek de halk bu hükümete Koalisyon olarak görev verdi.. Akp+Mhp

Cimmeria
08-08-2018, 13:12
Kýsaca ben Devletimizin boþ duymadýðýný söylüyorum.. Mutlaka A B C planlarý vardýr ancak önce rn az hasar ile atlatýlmaya çalýþýlýr.. Ancak olmadý bambaþka yollar devreye girer, belki Abd'yi burada sýkýþtýracak bir Askeri harekat veya baþka birþey.. Sabredin hiçbir zaman çok fazla karamsarlýða kapýlmayýn.. Umutsuzluk Þeytandandýr

Biz burdan Amerikayý mý sýkýþtýracaðýz? Suriyede istediðimiz hiç bir þeyi elde edememiþken, ekonomimiz dibe vurmuþken, üretimimiz sýfýra yakýnken, Amerikaya sattýðýmýz ve Amerikanýn bizden baþka hiç bir yerden alabileceði bir ürünümüz yok iken, Amerikanýn etrafta onlarca askeri üssü, uçak gemisi vs varken, sýnýrlarýmýzda 4 milyon ne yapacaðýmýzý bilmediðimiz mülteci varken mesela ne yaparak sýkýþtýracaðýz? Þu zamana kadar ne yapabildik mesela?

Lütfen biraz gerçekçi olalým, hepimiz ülkemizi seviyoruz, geçmiþimize sahip çýkmamýz gerekiyor, fakat biraz kendi sýnýrlarýmýzý, gücümüzü bilmemiz gerekiyor. Altýný doldurabilecek hiç bir argümanýmýz yok iken tüm dünyaya kendimizi süper güç gibi göstermeye çalýþmak ne yazýk ki hiç bir iþe yaramadýðý gibi sadece bize zarar verir-verdi de.

Gerçek hayat esip gürlediðimiz gibi deðil, ama biz halk olarak hep böyleyiz, futbol takýmlarýmýz da böyle, siyasetçilerimiz de böyle, sokaktaki vatandaþýmýz da böyle. Herkes kendini olduðundan 10 kat büyük görüyor. Gerçeklerle yüzleþince de savunma mekanizmasý olarak kabullenmeme ve konuyu saptýrmaya gidiyoruz.

Amerikaya karþý özel bir düþmanlýðým yok, özel bir hayranlýðým da yok ama þunu herkesin kabullenmesi lazým, biz Amerika, Rusya, Çin, Almanya, Ýngiltere gibi devletlerle ayný ligde-sýklette deðiliz. Onlarla güç yarýþýna girdiðimizde kazanma ihtimalimiz yok. Ancak akýllý politikalar ile kazançlar elde edebiliriz. Biz ne yaparsak yapalým bu saydýðým ülkelere hiç bir þey yapamayýz.

vectra-tuner
08-08-2018, 13:25
Türkiye'yi sakýn hafife almayýn.. Biz Jeopolitik olarak Dünya'nýn en iyi köþesinde yaþýyoruz.. Þayet amacýmýz pislik yapmak olursa Mültecilerin %5'ini salsak Avrupa sallanýr.. Türkiye'nin karýþmasý hiçkimsenin iþine gelmez.. Alllah korusun olasý bir savaþ durumunda bizden de sanýrým baya bir mülteci çýkar durum bunu gösteriyor.. Türkiye Avrupa ile Asya'yý birbirine baðlayan savunma olarak ta Dünyanýn en güçlü ordularýndan birisine sahip.. Bunu hem Avrupa hem Abd iyi biliyor ki Balyoz vs gibi davalar boþuna deðildi.. Avrupa benim çocukluðumdan bu yana Ordunu küçült diye az baský yapmadý.. Tamam kabul ediyorum biraz Kelle kesen Kör hasan gibiyiz ancak unutmayýn ki yaþadýðýmýz Coðrafya çok çok kýymetli ve çok zor bir coðrafya..

rebelh
08-08-2018, 13:29
Çok güzel yakalamýþsýnýz, Pakistan parasýna, Bulgar Levasýna, Savaþtaki Suriye parasýna karþý deðer kaybediyor Tl.. Peki neden sorgulamýyorsunuz nasýl oluyor diye.. Adamlarýn yaptýðý Spekülatif olarak Kaldýraçlý piyasada 1 Milyar usd ile 100 kat hatta 300 kat iþlem yapýyor.. Yani Kaldýraçlý piyasada Tl satýyor kasýtlý olarak.. Ýlla sizi silahla vurmasý gerekmez , yaptýklarý ekonomik saldýrý ancak ben Hükümetin ekonomi politikalarý iyi demiyorumki zaten, sadece þu anda saldýrý altýnda olduðumuzu söylüyorum..

Ben çocuk iken Abd Irak'ý iþgal etmeden önce yaptýklarýný biliyorum, Irak'a hemen dalmadý önce Ambargo koydurttu ki halkýn direnci kýrýlsýn.. Daha sonra zayýflatýnca Irak'ý havadan yerle bir etti ve 10 sene bekledikten sonra yanýna tüm Haçlýlarý alýp havadan iyice yumuþattýktan sonra Irak'ýn içindeki isyancýlar ile birlikte Saddam'ý devirdi.. Zalim Saddam gitti peki þimdiki durumlarý nasýl? Sonra Iþid kuruldu Abd tarafýndan.. Iþid güya Irak'ta Abd ile iþbirliði yapan içerideki hainlere karþý kuruldu.. Ve halkýn da çok ciddi desteðini aldý..

Kýsaca ben 3-5 satýrda anlatmaya çalýþtým, Abd þeytaný Halkýn direncini kýrmak için Pazar yerine bomba yaðdýrdý güya yanlýþlýk oldu dedi, eli kopan kolu kopan bebeði ölen..

Libya Kaddafi gitti güya mesut mutlu bir ülke olucaktý.. Ne oldu huzura kavuþtularmý?

Kýsaca Abd tarafýndan deðil halk tarafýndan hükümet deðiþtirilmesi gerekir.. Þu anda da kabul etsek de etmesek de halk bu hükümete Koalisyon olarak görev verdi.. Akp+Mhp

hocam acil bir toplantýyla 750 bp faiz arttýrsak o kaldýraçlý piyasalarda sizin dediðiniz gibi"stratejik olarak saldýranlar" ne olur biliyor musunuz?

1.si kimse sizin sandýðýnýz gibi bize karþý savaþ ilan etmiþ deðil bu erdoðanýn söylemi temeli yok
2.si sermayenin dini imaný ýrký olmaz sermaye para kazanacaðýný bilsin vezüellaya da gider afganistana da
3.sü üretim kaynaklarý neredeyse sýfýrlanmýþ betona dayalý bir ekonominin daha ne kadar yürüyebileceðini düþünüyordunuz?
merak ediyorum

yazdýklarýnýz komplo teorilerinden öte deðil hiç bir temeli yok
konya kadar ülke tarýmda 100 milya usd ihracat yapýyor
en basiti sen tarýmý dýþa baðýmlý hale getirdin bunuda mý forexte yaptýlar?
veya bi araþtýrýn bakýn yollarýn köprülerin hastanelerin havaalanlarýnýn garanti geçiþ/yolcu sayýlarýný kur üzerinden kim kime verdi?
140bin nüfusluk ile havaalanýnda 4 milyon yolcu garantisini $ kurundan abd mi verdi forexte iþlem açanlar mý verdi?

rebelh
08-08-2018, 13:45
kur abd ile yapýlacak açýklamayý bekliyor
bizimkileri ciddiye alan pek yok oranýn ne diyeceði önemli
benim düþüncem "eþþek deðiller ya illa ki elleri boþ gitmemiþlerdir" seviyesinden 5.22lerden tekrar kademeli girmek
5.09 dip düþüncem hala geçerli
200bp faiz arttýrýmý dillendiriliyor ama zor

Cimmeria
08-08-2018, 13:49
Türkiye'yi sakýn hafife almayýn.. Biz Jeopolitik olarak Dünya'nýn en iyi köþesinde yaþýyoruz.. Þayet amacýmýz pislik yapmak olursa Mültecilerin %5'ini salsak Avrupa sallanýr.. Türkiye'nin karýþmasý hiçkimsenin iþine gelmez.. Alllah korusun olasý bir savaþ durumunda bizden de sanýrým baya bir mülteci çýkar durum bunu gösteriyor.. Türkiye Avrupa ile Asya'yý birbirine baðlayan savunma olarak ta Dünyanýn en güçlü ordularýndan birisine sahip.. Bunu hem Avrupa hem Abd iyi biliyor ki Balyoz vs gibi davalar boþuna deðildi.. Avrupa benim çocukluðumdan bu yana Ordunu küçült diye az baský yapmadý.. Tamam kabul ediyorum biraz Kelle kesen Kör hasan gibiyiz ancak unutmayýn ki yaþadýðýmýz Coðrafya çok çok kýymetli ve çok zor bir coðrafya..

Biz jeopolitik olarak dünyanýn en güzel köþesinde falan yaþamýyoruz, eðitimim sistemimiz yýllarca size bize bunu anlattý ama durum öyle deðil, ortadoðunun bu kadar dibinde olmak bir avantaj deðildir eðer süper güç deðilseniz. Gidin avrupaya istanbul kadar nüfusu olmayan ülkeler orduya bile sahip olma ihtiyacý duymadan ne kadar medeni ve mutlu bir þekilde yaþýyorlar görün. Güzel jeopolitik konum odur. Avrupanýn en kalabalýk ordularýndan birini finanse etmek zorunda kalýp sürekli teröre savaþa maruz kalmak güzel bir jeopolitik konumda olmaz. Jeopolitik güzel konumda siz paranýzý eðitime, sosyal imkanlara falan harcarsýnýz.

Ülkeler arasý siyaset öyle salarým mültecileri seviyesinde olmuyor, o mültecileri salmamak için dünya kadar anlaþmaya imza attýk ülke olarak, siz mültecileri salarken avrupa almýyorum senden mallarý dediðinde ekonomimiz neyi salar hep beraber görürüz.

Savaþ çýkarsa bence de çok mülteci olacaktýr, özellikle kendini dev aynasýnda görenler savaþlarýn artýk kara gücüyle yapýlmadýðýný, atar yaptýðýmýz süper güçlerin hava güçlerini engelleyecek bir hava savunma sistemimiz bile olmadýðýný anladýklarýnda bence de bir yerlere kaçacaktýr. Modern dünyada eski günlerdeki gibi göðüs göðüse savaþýn kalmadýðýný düþünürsek ordu ve halktan beklentileri farklý konuma koymak gerekir.

Balyoz vs gibi davalar yýllardýr bu ülkeyi kurt gibi içerden kurutan cemaatçi o.çlarýnýn açtýðý davalardý... Onlara kimlerin yýllarca el açtýðýný da hepimiz biliyoruz görüyoruz, arþivler duruyor taa siyah beyaz fotoðraflar zamanlarýndan beri...

Bakýn sizde de ayný bakýþ açýsý var, ordumuz þöyle, konumumuz böyle, avrupaya þunu yaparýz bunu yaparýz. Fakat somut olarak bunlarýn hiç bir önemi yok, biz ülke olarak dünya piyasasýna bir þey katmýyoruz. Teknolojimiz yok, üretimimiz yok, inanýlmaz beyinlerimiz yok, tarým deposu deðiliz, hayvancýlýk devi deðiliz, petrolümüz yok, doðal gazýmýz yok. Savaþlar artýk teknolojik ve ekonomik olarak yapýlýyor ama bunlara cevap verecek bir gücümüz yok.

Konu daðýlýyor ama bizim ekonomimiz ciddi anlamda çöktü, toparlamasý gereken siyasi sorumlularýn 100 günlük planlarýna baktýðýmýzda yapýlan açýklamalarýn ne yazýk ki ekonomi ile ilgili yapýcý hiç bir þey içermediðini görebiliyoruz. Hala kanal istanbul, boðaza bir tünel daha gibi para getirisi olmadýðý gibi ekstradan para götürüsü olan, kýsa dönemli popülist söylemler görüyoruz. Bundan dolayý daha da zor günler güzel ülkemin enteresan insanlarýný bekliyor olacak

vectra-tuner
08-08-2018, 14:05
Güzel kardeþim, ne güzel söylüyorsun biz eðitimsiz kaba saba adamlarýz.. Ýþte bu Coðrafyada yaþadýðýmýz için pekçok Avrupa ülkesinden zenginiz.. Evet mültecileri þantaj mekanizmasý olarak kullanýyoruz ki karþýlýðýnda para alýyoruz siz öyle 30 Milyar usd harcadýk maliyeti kurtarmaz bunun diye esnaf aðzýyla konuþmalara.. Mültecilerin alýnmasý doðru deðildi zaten, belli bir bölge kurulup orada bakýlacaktý

Bak bizim ülkemizin durumu Ýlkokul diplomasýyla Mühendis maaþý almak istememiz, bunu saðlamanýn tek yolu illegal iþlere bulaþmak.. Kesinlikle etik bulmamakla beraber, kasýtlý olarak Suriye iç savaþýna benzin döküldüki oranýn zenginleri kaçýp buraya geldi gelirkende paralarýný getirdi ve hiç kimse itiraz etmedi, 10 liraya kiralýk evler 3 katýna çýktý.. Dolar düþtü, üzerine Suud ve Katar'dan sana para yaðdýki Suriye'nin parçalanmasý için.. Ancak parasal olarak fayda saðlarken ülkenin demografik yapýsý bozuldu, yarýn belki isyan edecekler.. Buraya 100 tane örnek yazarým, kýsaca halk lüx yaþamak istiyor ancak vasýfsýz.. Bunun yolu ise mafyacýlýktan geçiyor..

Evet hava savunma sistemimiz yok ancak S-400 alýyoruz ve þu anda Aselsan'ý takip ederseniz müthiþ iþler baþarýlýyor ki bunu takdir etmek gerekiyor.. Yani Devlet önlemini alýyor.. En büyük karýn aðrýlarýndan bir tanesi de bu zaten..

powERS
08-08-2018, 14:18
Su anki seri düþüþ kafilenin sonucumu ?

vectra-tuner
08-08-2018, 14:25
Pek bir düþüþ göremedim, ancak Türkiye tahvil faizleri o kadar yüksek ki yabancýnýn aðzýnýn suyu akýyor.. Kurt gibi pusuda bekliyorlar Abd'den olumlu haber gelirse Dövizde olanlarýn caný yanar en azýndan bir süreliðine..

excellency23
08-08-2018, 14:30
Kardeþim bunlar Þeytana pabucunu tersten giydir emin ol.. Ben Devletten bahsediyorum, emin olunuzki Türkiye'de güçlü bir Devlet var.. O Devlet sayesinde zamanýnda Obama'nýn isteði olan Türk ordusu Suriye'ye girmedi.. Yoksa hükümete kalsaydý çoktan Abd emriyle girmiþtik..

bu devlet fetö ortalikla at kostururken ordu paramparca edilirken neredeydi? türkiyede derin devlet falan yok. erdogan var.

abd suriyeye girmemizi istese en önden giderdik. basindan beri sürekli ypg-pkk ile isbirligini tercih ettiler. yoksa bizimkiler heryerde cikip abd ile suriye konusunda isbirligine haziriz aciklamalari yapmazdi. obama nin verdigi sözler tutulmadi aldatildik denmezdi.

Evrenoz
08-08-2018, 14:46
Güzel kardeþim, ne güzel söylüyorsun biz eðitimsiz kaba saba adamlarýz.. Ýþte bu Coðrafyada yaþadýðýmýz için pekçok Avrupa ülkesinden zenginiz.. Evet mültecileri þantaj mekanizmasý olarak kullanýyoruz ki karþýlýðýnda para alýyoruz siz öyle 30 Milyar usd harcadýk maliyeti kurtarmaz bunun diye esnaf aðzýyla konuþmalara.. Mültecilerin alýnmasý doðru deðildi zaten, belli bir bölge kurulup orada bakýlacaktý

Bak bizim ülkemizin durumu Ýlkokul diplomasýyla Mühendis maaþý almak istememiz, bunu saðlamanýn tek yolu illegal iþlere bulaþmak.. Kesinlikle etik bulmamakla beraber, kasýtlý olarak Suriye iç savaþýna benzin döküldüki oranýn zenginleri kaçýp buraya geldi gelirkende paralarýný getirdi ve hiç kimse itiraz etmedi, 10 liraya kiralýk evler 3 katýna çýktý.. Dolar düþtü, üzerine Suud ve Katar'dan sana para yaðdýki Suriye'nin parçalanmasý için.. Ancak parasal olarak fayda saðlarken ülkenin demografik yapýsý bozuldu, yarýn belki isyan edecekler.. Buraya 100 tane örnek yazarým, kýsaca halk lüx yaþamak istiyor ancak vasýfsýz.. Bunun yolu ise mafyacýlýktan geçiyor..

Evet hava savunma sistemimiz yok ancak S-400 alýyoruz ve þu anda Aselsan'ý takip ederseniz müthiþ iþler baþarýlýyor ki bunu takdir etmek gerekiyor.. Yani Devlet önlemini alýyor.. En büyük karýn aðrýlarýndan bir tanesi de bu zaten..

Ýlk bold yaptýðým kýsým ile ilgili olarak bence farklý bir ülkeden bahsediyorsun sen. Zira eðitim, saðlýk, kültür, hoþgörü, insanlýk, huzur ve bunlar gibi 100'lerce konu baþlýðýnda Avrupa'dan zengin olduðumuz bir baþlýk yok..

ikinci bold yaptýðým yer ile ilgili yine bence baþka bir ülkeden bahsediyorsun. grafik ile beraber dolar düþtü dediðin zamaný ve nereden nereye düþtüðünü koyar mýsýn.

vectra-tuner
08-08-2018, 15:15
Avrupa ülkesi derken elbette Almanya'yý Fransa'yý kastetmedim.. Bulgar'a Yunan'a bakýn.. Pekçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumdayýz, ancak kesinlikle huzur anlamýnda söylemedim elbette..

Büyük bir markete gidin ve bakýn ürünlere, mangal kömürüne kadar sakýzdan çikolataya herþey ithal ve çok uzun süre buna raðmen bir þekilde yürüdü ülke.. Bu deðirmenin suyu legal yollardan saðlanmadý

Ben Hükümete iyi demiyorum zaten.. Eski postlarýmda hepsi duruyor.. Sadece anlatmak istediðim Türkiye'nin güçlü bir ülke olduðu.. Bu kadar olay baþka bir memlekette olsa 100 kere batardý emin olun..

Darbe teþebbüsünden sonra Ekonomi tamamen çýkmaz sokaða girdi, þayet o olay olmasaydý 1-2 sene daha giderdi bir þekilde.. Türkiye'ye inanýlmaz paralar girdi kayýt dýþý olarak..

Dolarýn düþüþü ve çýkýþýna bakarken Geliþen ülkeler ile kýyas etmek gerekiyor, Brezilya, G. Afrika, Meksika, Arjantin gibi ülkelerle ki uzun süre TL çoðundan iyi durumdaydý nispeten.. Darbe giriþimi sonrasý iþler tamamen terse döndü zaten.. Abd ile zýtlaþýnca da bu hale geldik

oguzedr
08-08-2018, 16:03
Avrupa ülkesi derken elbette Almanya'yý Fransa'yý kastetmedim.. Bulgar'a Yunan'a bakýn.. Pekçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumdayýz, ancak kesinlikle huzur anlamýnda söylemedim elbette..

Büyük bir markete gidin ve bakýn ürünlere, mangal kömürüne kadar sakýzdan çikolataya herþey ithal ve çok uzun süre buna raðmen bir þekilde yürüdü ülke.. Bu deðirmenin suyu legal yollardan saðlanmadý

Ben Hükümete iyi demiyorum zaten.. Eski postlarýmda hepsi duruyor.. Sadece anlatmak istediðim Türkiye'nin güçlü bir ülke olduðu.. Bu kadar olay baþka bir memlekette olsa 100 kere batardý emin olun..

Darbe teþebbüsünden sonra Ekonomi tamamen çýkmaz sokaða girdi, þayet o olay olmasaydý 1-2 sene daha giderdi bir þekilde.. Türkiye'ye inanýlmaz paralar girdi kayýt dýþý olarak..

Dolarýn düþüþü ve çýkýþýna bakarken Geliþen ülkeler ile kýyas etmek gerekiyor, Brezilya, G. Afrika, Meksika, Arjantin gibi ülkelerle ki uzun süre TL çoðundan iyi durumdaydý nispeten.. Darbe giriþimi sonrasý iþler tamamen terse döndü zaten.. Abd ile zýtlaþýnca da bu hale geldik

Sizin dünyadan pek bir haberiniz yok , a haber izleyen kitleye benziyorsunuz. Bulgaristan dan iyi demiþsiniz buyurun inceleyelim sizin dediðiniz ne kadar doðru

Ben size özellikle Bulgaristan ile kýyasý yapayým hemen

Bulgaristan para birimi leva

1 leva : 3.15 tl ( Bu o kadar önemli deðil çünkü ab Euro ile sabit kur a baðlandý 1,95 seviyesinde sürekli yani Euro artarsa leva da artýyor azalýrsa leva da azalýyor )

Gelelim refah seviyesine : asgari ücret 510 leva , ama ülkede bizdeki gibi %45 oranýnda asgari ücretle çalýþan yok genelde aðýrlýklý olarak 800-1200 leva arasý çalýþýyor insanlar

Dana et 1 kg : 10 leva
Gaz : 1 leva
Benzin : 2.15 leva
2 lt bira : 1 leva

Eðlence hayatý vs tr den ucuz . Ben haskova da 1. Sýnýf bir gece klübünde enerji içeceðine 3 leva verdim

Otomobil ben 1.6 thp ds3 kullanýyorum orada bu aracýn fiyatý 6300 leva. Ülkemizde 60 bin tl

Benim verdiðim rakamlarý da istediðiniz yerden araþtýrýn

Þimdi soruyorum size Bulgaristan dan iyisimiyiz? Yada bu iþ böyle kötü giderse o yol yaptý diyenler sayesinde yapýlan yollara tünellere ekmek mi banýcaz ?

jeffy
08-08-2018, 16:08
Türkiye'yi sakýn hafife almayýn.. Biz Jeopolitik olarak Dünya'nýn en iyi köþesinde yaþýyoruz.. Þayet amacýmýz pislik yapmak olursa Mültecilerin %5'ini salsak Avrupa sallanýr.. Türkiye'nin karýþmasý hiçkimsenin iþine gelmez.. Alllah korusun olasý bir savaþ durumunda bizden de sanýrým baya bir mülteci çýkar durum bunu gösteriyor.. Türkiye Avrupa ile Asya'yý birbirine baðlayan savunma olarak ta Dünyanýn en güçlü ordularýndan birisine sahip.. Bunu hem Avrupa hem Abd iyi biliyor ki Balyoz vs gibi davalar boþuna deðildi.. Avrupa benim çocukluðumdan bu yana Ordunu küçült diye az baský yapmadý.. Tamam kabul ediyorum biraz Kelle kesen Kör hasan gibiyiz ancak unutmayýn ki yaþadýðýmýz Coðrafya çok çok kýymetli ve çok zor bir coðrafya.. Abi bir çok konuda söylediklerinize saygý duyuyorum ve özellikle takip ediyorum.. Ancak þu boltladýðým kýsým bile aslýnda içinde bulunduðumuz çýkmazý çok güzel bir örnekle özetliyor..

O kadar muhtacýzki dýþardan gelecek paraya Avrupa ile ters düþer gibi olduk CB çýktý 'Bak açarým kapýlarý' diyip senin söylediðin þekilde tehdit etti..

Avrupalýlar verin þuna biraz para sussun edasýyla 3 milyar Euro yu verdiler Suriyeliler yine bi anda kardeþimiz oldu..

Demem oki mülteci kozu bile oynayacak durumda deðiliz bana göre.. Yine açýyouz kapýlarý desek 'Al caným bi 5 milyar daha hadi bak keyfine' derler otururuz yerimize.. buda çirkeflikmi olur artýk dilenciliðin farklý bir boyutumu bilmiyorum..

individual
08-08-2018, 17:07
Turk ve abd heyeti arasindaki gorusme baslamis arkadaslar.

Cikacak sonuca gore dovizi takip edelim.

vectra-tuner
08-08-2018, 17:13
İnsanca yaşamak için eğitim gerek, üretim gerek, nitelikli insanlar yetiştirmek gerek..

Hala ordan yazıyor A haber izleyen dünyadan haberi olmayan diye, Bulgar kim oluyor.. Türkiye güçlü devlet, gelir adaletsizliği var o sebeple kimisi amudu ile götürüyor kimisi yarı aç yarı tok yaşıyor.. Ben 41 yaşındayım bundan önce Anap iktidarını da gördüm Mhp Chp koalisyonunu gördüm, bugünden çok daha iyiyimiydi o zamanlar.. İnsanlar hala onların pisliğini unutamıyor, Mhp deyince sokak ortasında belinde silahla gezen İhale mafyası gelirdi.. Chp'yi zaten anlatmaya gerek yok.. Haa şunu da söyleyeyim emin olun o tarihteki Baykal döneminde Chp içerisinde milliyetçi Atatürk'çü son derece analitik adamlar vardı ve Baykal'ı eleştiriyordu herkes.. Şimdi onu da mumla arıyoruz.. İnsanlara süreki hakaret ederseniz, sağ duyulu iktidar karşıtı kişileri de Akp'li yaparsınız..

Akp niye bu kadar rezilliğe karşı bu kadar çok oy alıyor sizce? Sadece Dindar olduğu için diyemi sizce? Yoksa Chp'nin ve geçmişi ile alakalı olabilirmi? Bak adama hep birlikte diktatör diyoruz eyvallah, peki ha bire seçim kaybeden ama bulunduğu makamı asla terk etmeyen adamlar demokratmı sizce? Seçim sonrası meclis fotoğraflarına bakın birbirlerine ana avrat küfr edenlerin el elr fotoğraflarına bakın eminim artık fikirleriniz değişecektir..

Dekomrasi istiyorsunuz eyvallah, peki nasıl olucak bu iş? Adam Güneydoğu'da gelini kızı çoluğu çocuğı yerine elinde 100 tane oy pusulasyla geliyor ve itiraz eden sandık görevlisini darp ediyor.. Bu basit bit örnek

İyi yaşamak istiyoruz ama yüksek katma değerli ürün üretmek gerek onun içinde eğitim gerek.. Yozgatlı Hasan emmi, Maraşlı Ahmet dayı çip mi yapacak?

Şimdi birisi gelse deseki Türkiye'yi Finlandiya gibi yapacağım ama önce eğitim gerek ve 50 sene dişinizi sıkın dese, sonrasına böyle bir hedef koysa kim kaale alır kim başa getirir..

Biz hak etmeden çalışmadan kısa kolaydan lüx hayat yaşamasını seven bit milletiz ve sıcak paraya o kadar bağımlıyızki.. Bak bu iktidarın A'sı ortada yok iken yine pekçok şey ithaldi.. Calgon, Dalin, Hacı şakir sabun, Yudum ayçiçek yağı, Colgate macun, Ariel deterjan vs.vs.

vectra-tuner
08-08-2018, 17:15
Ýnsanca yaþamak için eðitim gerek, üretim gerek, nitelikli insanlar yetiþtirmek gerek..

Hala ordan yazýyor A haber izleyen dünyadan haberi olmayan diye, Bulgar kim oluyor.. Türkiye güçlü devlet, gelir adaletsizliði var o sebeple kimisi amudu ile götürüyor kimisi yarý aç yarý tok yaþýyor.. Ben 41 yaþýndayým bundan önce Anap iktidarýný da gördüm Mhp Chp koalisyonunu gördüm, bugünden çok daha iyiyimiydi o zamanlar.. Ýnsanlar hala onlarýn pisliðini unutamýyor, Mhp deyince sokak ortasýnda belinde silahla gezen Ýhale mafyasý gelirdi.. Chp'yi zaten anlatmaya gerek yok.. Haa þunu da söyleyeyim emin olun o tarihteki Baykal döneminde Chp içerisinde milliyetçi Atatürk'çü son derece analitik adamlar vardý ve Baykal'ý eleþtiriyordu herkes.. Þimdi onu da mumla arýyoruz.. Ýnsanlara süreki hakaret ederseniz, sað duyulu iktidar karþýtý kiþileri de Akp'li yaparsýnýz..

Akp niye bu kadar rezilliðe karþý bu kadar çok oy alýyor sizce? Sadece Dindar olduðu için diyemi sizce? Yoksa Chp'nin ve geçmiþi ile alakalý olabilirmi? Bak adama hep birlikte diktatör diyoruz eyvallah, peki ha bire seçim kaybeden ama bulunduðu makamý asla terk etmeyen adamlar demokratmý sizce? Seçim sonrasý meclis fotoðraflarýna bakýn birbirlerine ana avrat küfr edenlerin el elr fotoðraflarýna bakýn eminim artýk fikirleriniz deðiþecektir..

Dekomrasi istiyorsunuz eyvallah, peki nasýl olucak bu iþ? Adam Güneydoðu'da gelini kýzý çoluðu çocuðý yerine elinde 100 tane oy pusulasyla geliyor ve itiraz eden sandýk görevlisini darp ediyor.. Bu basit bit örnek

Ýyi yaþamak istiyoruz ama yüksek katma deðerli ürün üretmek gerek onun içinde eðitim gerek.. Yozgatlý Hasan emmi, Maraþlý Ahmet dayý çip mi yapacak?

Þimdi birisi gelse deseki Türkiye'yi Finlandiya gibi yapacaðým ama önce eðitim gerek ve 50 sene diþinizi sýkýn dese, sonrasýna böyle bir hedef koysa kim kaale alýr kim baþa getirir..

Biz hak etmeden çalýþmadan kýsa kolaydan lüx hayat yaþamasýný seven bit milletiz ve sýcak paraya o kadar baðýmlýyýzki.. Bak bu iktidarýn A'sý ortada yok iken yine pekçok þey ithaldi.. Calgon, Dalin, Hacý þakir sabun, Yudum ayçiçek yaðý, Colgate macun, Ariel deterjan vs.vs.

vectra-tuner
08-08-2018, 17:36
Yýlmaz Özdil süper analiz yapan çok zeki bir adam.. Chp ile.. Þak geçiyor ve seçim öncesi de gereðini yaptý tavrýný koydu.. Bu adam Akp'li deðil.. Ekonomist Uður Civelek ara sýra videolarýný izleyin Akp'li deðil ama doðrularý söylemekte hiç çekinmez.. En sevdiðim insanlar bunlar.. Eskiden Bolu daðý tünelini bitiremezlerdi bir türlü sebep ise daðdaki kebapçýlar iþlerimiz bozulacak diye sabote ederdi.. Karadeniz sahil yolunu yapýyoruz diye senelerce denize taþ doldurdular anasýný satayým..

oguzedr
08-08-2018, 17:56
Yýlmaz Özdil süper analiz yapan çok zeki bir adam.. Chp ile.. Þak geçiyor ve seçim öncesi de gereðini yaptý tavrýný koydu.. Bu adam Akp'li deðil.. Ekonomist Uður Civelek ara sýra videolarýný izleyin Akp'li deðil ama doðrularý söylemekte hiç çekinmez.. En sevdiðim insanlar bunlar.. Eskiden Bolu daðý tünelini bitiremezlerdi bir türlü sebep ise daðdaki kebapçýlar iþlerimiz bozulacak diye sabote ederdi.. Karadeniz sahil yolunu yapýyoruz diye senelerce denize taþ doldurdular anasýný satayým..

Bak abi hala aynýsýný söylüyorsun. Senin refah seviyen mi daha önemli yoksa yapýlan yol mu ?

O yollardan da kimlere ne kadar rant saðlanýyor oraya hiç girmiyorum bile

CHP ye kimse mükemmel demiyor. Hatalarý olduðu aþikar ancak chp de 30 hata varsa Akp bunun 10 katý var

CHP nin seçim gecesi hatasý var , koltuk sevdasý var , reformdum da 18 yaþýnda vekil seçilmeye hayýr derken 18 yaþýndaki belediye baþkanýnýn oðlunu aday göstermesi hatasý var bak ben tek taraflý eleþtiri yapmýyorum

Akp 16 senedir iktidar da satýlmayan þey kalmadý. Ve 16 sene sadece yalnýz tek parti olarak iktidardasýn
Tüpraþ’tan tut tekel e, limanlardan tut , hastanelere kadar.
Cemaatle yapýlan iþ birlikleri yenilen kazýklar
Ordu’nun balyoz ve Ergenekon ile rezil bir duruma düþürülmesi
1998 yýlýnýn sonunda apo yakalanmasý ile biten pkk yý yeniden körüklenmesi
17-25 aralýk süreci ayakkabý kutularýnda giden paralar
Feto ile yapýlan iþler sonucunda yenilen kazýklar
Suriyelileri ülkeye almak üstüne vatandaþlýk vermek
Bu ülkenin kurucu liderine cemaat vs yerlerde atýlan iftiralar yapýlan hakaretler
Özel sektörün dibe vurmasý
Eðitim sektöründe her sene farklý sistem denenmesi
Sýnavlarda yapýlan yolsuzluklar
16 sene önce durumu senden kötü olan ülkelerin bugün senin üstüne çýkmasý reel olarak üst posttada örnekledim
Elektrik su vs birçok þeyde bir ton vergi konmasý
Yabancý para birimlerinin senin paran karþýsýnda ciddi deðer kazanmasý
Hayvancýlýk bitmesi
Çiftçilik bitmesi
Tekstil adýný anan yok
Vs vs abi bunlar aklýma Ýnan ilk gelenler

Þimdi bunlara karþýlýk hala yapýlan yol seni doyuruyor mu ?

uygarr
08-08-2018, 18:42
Yedik hemide köküne kadar qarda$ým

vectra-tuner
08-08-2018, 19:02
Altýna dikkat edin... Her an yukarýya gidecek gibi.. Çin Abd'ye misilleme yaptý Abd mallarýnýn bir kýsmýna gümrük vergisi koydu.. Derinleþicek savaþlarý, Abd tahvillerini satar inþallah

Kullanýcý
08-08-2018, 19:30
Altýna dikkat edin... Her an yukarýya gidecek gibi.. Çin Abd'ye misilleme yaptý Abd mallarýnýn bir kýsmýna gümrük vergisi koydu.. Derinleþicek savaþlarý, Abd tahvillerini satar inþallah

Abd ile Çin birbirlerini sevmeyen 2 kardeþ gibidir ama birbirlerine baðlýdýrlar yani abd olmasa çin'de para olmaz çin olmasa abd'de raflarda mal olmaz

Ama burda çin abd'ye göre kaðýttan kaplan gibi kalýyor çünkü çin montaj yani iþçiliðini satýyor yani abd gibi katma deðerli mal üretip dünyaya satamýyor(ufak tekek markalar hariç) ve çin kendisinin uýcuz iþçilik bakýmýndan alternatif bulunu bileceðinin de farkýndadýr, hiç bir zaman doðrudan Abd'yi karþýsýna almayý istemeyecektir

lethaldoze
08-08-2018, 19:32
Bak abi hala aynýsýný söylüyorsun. Senin refah seviyen mi daha önemli yoksa yapýlan yol mu ?

O yollardan da kimlere ne kadar rant saðlanýyor oraya hiç girmiyorum bile

CHP ye kimse mükemmel demiyor. Hatalarý olduðu aþikar ancak chp de 30 hata varsa Akp bunun 10 katý var

CHP nin seçim gecesi hatasý var , koltuk sevdasý var , reformdum da 18 yaþýnda vekil seçilmeye hayýr derken 18 yaþýndaki belediye baþkanýnýn oðlunu aday göstermesi hatasý var bak ben tek taraflý eleþtiri yapmýyorum

Akp 16 senedir iktidar da satýlmayan þey kalmadý. Ve 16 sene sadece yalnýz tek parti olarak iktidardasýn
Tüpraþ’tan tut tekel e, limanlardan tut , hastanelere kadar.
Cemaatle yapýlan iþ birlikleri yenilen kazýklar
Ordu’nun balyoz ve Ergenekon ile rezil bir duruma düþürülmesi
1998 yýlýnýn sonunda apo yakalanmasý ile biten pkk yý yeniden körüklenmesi
17-25 aralýk süreci ayakkabý kutularýnda giden paralar
Feto ile yapýlan iþler sonucunda yenilen kazýklar
Suriyelileri ülkeye almak üstüne vatandaþlýk vermek
Bu ülkenin kurucu liderine cemaat vs yerlerde atýlan iftiralar yapýlan hakaretler
Özel sektörün dibe vurmasý
Eðitim sektöründe her sene farklý sistem denenmesi
Sýnavlarda yapýlan yolsuzluklar
16 sene önce durumu senden kötü olan ülkelerin bugün senin üstüne çýkmasý reel olarak üst posttada örnekledim
Elektrik su vs birçok þeyde bir ton vergi konmasý
Yabancý para birimlerinin senin paran karþýsýnda ciddi deðer kazanmasý
Hayvancýlýk bitmesi
Çiftçilik bitmesi
Tekstil adýný anan yok
Vs vs abi bunlar aklýma Ýnan ilk gelenler

Þimdi bunlara karþýlýk hala yapýlan yol seni doyuruyor mu ?
Katýlýyorum aynen ancak;
Bunlarýn hepsi düzelir hepsi düzeltirlir bir gün, gün yüzüne çýkýlýr. Ama öyle þeyler yapýldý ki bunlara gelene kadar.

En önemlilerinden biri; amerikanýn köpeði ajaný dedikleri fetoþ ve çetesini kozmik odaya soktular. Bi devletin en mahrem en gizli bilgilerini resmen peþkeþ çekmedilermi. Düþünün o odada öyle bilgiler vardý ki eminim benden çok daha iyi bilenler vardýr bu forumda orada neler olduðuna dair. Tarihi savaþ taktikleri, iç isyanlar durumunda alýnacak tedbirler gizli yerler, gizli isimler, gizli görevliler vs vs. Yani kýsaca tarihde hiç bitmeyen, biri yýkýlýr yýkýlmaz yenisi kurulan türk devletlerinin bunu saðlama sýrlarý vardý. Bence artýk yok, bunun önemini kavrayan varmý acaba savunurken... hangi güçlü devlet, nerde kaldý... geçmiþ olsun...

Benim bu hükümeti bir parça, bir zerre savunana, kötünün iyisi, ama þöyle ama böyle diyene tek lafým; sat, vatan haini ol, hepsi düzelir, halledilir ama bu ülkede 16 yýlda geri dönüþü olmayan þeyler yapýldý. Önemli olanda bu gerisi boþ gelir geçer...

Ah eðitim ah, þu ülkede eðitimi bitirmeseler gerçekten çaðdaþ uygar ve süper güç ir devlet oluruz. Biraz Atatürk düþünülerek hareket edilse....

jeffy
08-08-2018, 22:45
Katýlýyorum aynen ancak;
Bunlarýn hepsi düzelir hepsi düzeltirlir bir gün, gün yüzüne çýkýlýr. Ama öyle þeyler yapýldý ki bunlara gelene kadar.

En önemlilerinden biri; amerikanýn köpeði ajaný dedikleri fetoþ ve çetesini kozmik odaya soktular. Bi devletin en mahrem en gizli bilgilerini resmen peþkeþ çekmedilermi. Düþünün o odada öyle bilgiler vardý ki eminim benden çok daha iyi bilenler vardýr bu forumda orada neler olduðuna dair. Tarihi savaþ taktikleri, iç isyanlar durumunda alýnacak tedbirler gizli yerler, gizli isimler, gizli görevliler vs vs. Yani kýsaca tarihde hiç bitmeyen, biri yýkýlýr yýkýlmaz yenisi kurulan türk devletlerinin bunu saðlama sýrlarý vardý. Bence artýk yok, bunun önemini kavrayan varmý acaba savunurken... hangi güçlü devlet, nerde kaldý... geçmiþ olsun...

Benim bu hükümeti bir parça, bir zerre savunana, kötünün iyisi, ama þöyle ama böyle diyene tek lafým; sat, vatan haini ol, hepsi düzelir, halledilir ama bu ülkede 16 yýlda geri dönüþü olmayan þeyler yapýldý. Önemli olanda bu gerisi boþ gelir geçer...

Ah eðitim ah, þu ülkede eðitimi bitirmeseler gerçekten çaðdaþ uygar ve süper güç ir devlet oluruz. Biraz Atatürk düþünülerek hareket edilse....

Ýþte o kozmik oda olayýyla beraber Vectra tuner abimizin bahsettiði bu ülkede iktidar var ama birde DEVLET var kýsmýndaki devlet belkide en büyük darbeyi aldý.. Zaten artýk devlet mevlette kalmadý..

vectra-tuner
09-08-2018, 00:22
Derim devlet tek bir kiþi veya grup deðil, farklý farklý gruplar ve emin olun hala var ve var olmaya devam edicek. Papaza da takýlmayýn fazla Vatikan'ýn göbeðinde Papayý vurmuþ milletiz ���� Aðca röpartajýný izleyin, neden yaptýn diye soran muhabire ' Bir gün evde oturuyordum caným sýkýldý ne yapsam diye düþünürken birden aklýma geldi gidiyim Papayý vurayým dedim'

ulas79
09-08-2018, 00:26
Keþke herþey o kadar basit olsa,bunu ilk yaralandýðýmda (2006 yýlý baþlarý) Korkut Eken Paþam ile her öðlen hastane kafeteryasýnda yaptýðým muhabbetlere dayanarak söylüyorum.

rebelh
09-08-2018, 08:08
:D
formula 1 þampiyonu tatile diye gelip senin cennet koylarýný temizliyor
siz hala ülkenin büyük olduðunu iddia ediyorsunuz
H.U.M. ama KIRMIZI formalı auf Twitter: "Jeremy Meeks bir suredir Turkiye’de Gocek’te tatildeydi. Kaldıkları koydaki plastiklerden atıklardan o kadar rahatsız olmuşlar ki orayı temizlemişler.… https://t.co/icQbtRn3ua" (https://twitter.com/humkrmn/status/1027180519056986114)
H.U.M. ama KIRMIZI formalı auf Twitter: "@LewisHamilton 👏🏼👏🏼👏🏼… " (https://twitter.com/humkrmn/status/1027207141839515654)
ben utandým..

rebelh
09-08-2018, 08:32
5,40
dolarda pahalý diye bir þey yoktur arkadaþlar
dip 5.09 diyordum artýk dip 5.17-.5.22
oda faiz papaz falan filan anca
5.32-33 alým seviyesi
ytd

S.Özeren
09-08-2018, 08:36
Biz uyurken ne oldu

rebelh
09-08-2018, 08:41
bizim arkadaþlar abd ile anlaþacaz diye yola çýktýlar
piyasada beklenti yarattýlar
abd den hiç bir sonuç alamayýnca piyasa beklenti tersini fiyatladý
halbuki hiç gitmeseler 5.32 falan görürdük max
ekonominin baþýnda kesin turizm mezunlarý falan var hiç bir boktan anladýklarý yok algýyý bile yönetemiyorlar
dýþ güçler diye aðlayacaklar ellerinde baþka bir þey yok vasatlýk hakim her yere
siz kendinizi kurtarýn çok eski sayfalardan beri yazýyorum her düþüþ alým fýrsatý
5e bile düþürseler 3 gün sürer etkisi

Anýl E.
09-08-2018, 08:43
bizim arkadaþlar abd ile anlaþacaz diye yola çýktýlar
piyasada beklenti yarattýlar
abd den hiç bir sonuç alamayýnca piyasa beklenti tersini fiyatladý
halbuki hiç gitmeseler 5.32 falan görürdük max
ekonominin baþýnda kesin turizm mezunlarý falan var hiç bir boktan anladýklarý yok algýyý bile yönetemiyorlar
dýþ güçler diye aðlayacaklar ellerinde baþka bir þey yok vasatlýk hakim her yere
siz kendinizi kurtarýn çok eski sayfalardan beri yazýyorum her düþüþ alým fýrsatý
5e bile düþürseler 3 gün sürer etkisi

Sýkýntý yok halledilecek,hafife almayýn :D :D

Yigit-Y
09-08-2018, 08:53
https://www.youtube.com/watch?v=wtfQoFRlUM0&feature=share

SekoLive
09-08-2018, 09:05
Biz uyurken ne oldu

su uyur düþman uyumaz olmuþ

dolar düþmanýmýz....

Günkut
09-08-2018, 09:07
5,41 yürü be koçum buna dur diyebilicek delikanlý yok sanýyorum kimse kendini yormasýn bence , yolumuz yol deðil.

STP
09-08-2018, 09:09
hangý sevýyede bozmak lazým ? yada lazýmmý

Günkut
09-08-2018, 09:12
hangý sevýyede bozmak lazým ? yada lazýmmý

Abi ben her bozduðumda piþman oluyorum çünkü sürekli çýkýyor, sabah 36 tan bozdum 40 tan yine yaptým þimdi.

rebelh
09-08-2018, 09:13
paraya ihtiyacýnýz yoksa bozmayýn
dolarý bir yatýrým aracý olarak deðil kendinizi krizden bir nebze olsun kurtarma aracý olarak görün
son 1 aydýr bozduðum seviyenin altýna neredeyse alamadým

GokhanRS
09-08-2018, 09:13
Benim maaþ 1000tl daha arttý... Bundan sonra reisciyim arkadaþ.
Korkmayýn geçecek diye mesajida verdi...

rebelh
09-08-2018, 09:14
trade eden varsa 43 ten bozup 33-34 beklenebilir
merkez bankasý ve ekonomi yönetimi için kafada hep aydý düþünce beliriyor böyle hýzlý yükseliþlerde "eþþek deðiller ya"

individual
09-08-2018, 09:22
dolarý bir yatýrým aracý olarak deðil kendinizi krizden bir nebze olsun kurtarma aracý olarak görün

katýlýyorum

ytd

rebelh
09-08-2018, 09:23
piyasanýn buralarda faiz falan beklentisini satmasý lazým
short açtým hayýrlýsý

Günkut
09-08-2018, 09:27

aynen öyle bro her bozduðumda piþman oldum.

Benim maaþ 1000tl daha arttý... Bundan sonra reisciyim arkadaþ.
Korkmayýn geçecek diye mesajida verdi...

Çaycý filan lazým mý þirkete abi benim pasaportlar vs hepsi hazýr. :D

trade eden varsa 43 ten bozup 33-34 beklenebilir
merkez bankasý ve ekonomi yönetimi için kafada hep aydý düþünce beliriyor böyle hýzlý yükseliþlerde "eþþek deðiller ya"

Umudum yok desem...

Tunacan
09-08-2018, 09:29
Soruyorum: alýnýr mý?
Taþlamayýn...

GokhanRS
09-08-2018, 09:36
Bence alýnmaz. Sonuçta %50nin üstünde oy almýþ bir insan hepsi geçecek diyorsa, bozun dolarlarý diyorsa güvenmek lazým :)

Baþkan ne diyorsa o. Öl de ölelim reissssss...

Anýl E.
09-08-2018, 09:38
Soruyorum: alýnýr mý?
Taþlamayýn...

Biz millet olarak TL'ye dönüyoruz siz hala utanmadan dolar mý alacaksýnýz ? Vatikaný da sizin gibileri de yeneceðiz.

rebelh
09-08-2018, 09:47
43te güçlü bir direnç var ben kar satýþý bekliyorum
33-34-35-36 lar daha saðlýklý alým için
þimdi piyasa merkezden erken bir toplantý kararý bekleyecek bu beklenti fiyatlara yansýyacak mutlaka
baktýlarki merkezin s2nde deðil çetinkaya açmýþ bloomberht izliyor
o zaman 43 üzerine oturur 53lere doðru yol alýr
ytd

_opeth
09-08-2018, 09:52
bu rakamlardan sonra aliexpress uygulamasýný ben sileyim telefondan. giremeyeceðiz nasýl olsa

Ewren
09-08-2018, 09:57
verin mehteri.. oy verenler nerede? versenize mehteri...

Ewren
09-08-2018, 10:00
https://i.hizliresim.com/qvyjRQ.jpg

bason
09-08-2018, 10:01
4.75 den almýþtým keþke daha fazla alsaydým. Elbet acýsý çýkacak bunlarýn, dönecek bize. En azýndan elde ki para eriyeceðine, daha dirençli kalýr.

Tunacan
09-08-2018, 10:14
Biz millet olarak TL'ye dönüyoruz siz hala utanmadan dolar mý alacaksýnýz ? Vatikaný da sizin gibileri de yeneceðiz.

Muhahahh iyi cevap ��

Günkut
09-08-2018, 10:14
þuan norveç kronu 1 birim 0,65 civarýnda geziyor dolar almak yerine bundan alýcam birazda nasýl olsa tl her türlü düþüyor. Böyle bir yoruma verilecek cevaplarý bekliyorum trade yapmak için deðil 12. ay a kadar unutulabilicek bir paradan bahsediyoruz.

bason
09-08-2018, 10:15
þuan norveç kronu 1 birim 0,65 civarýnda geziyor dolar almak yerine bundan alýcam birazda nasýl olsa tl her türlü düþüyor. Böyle bir yoruma verilecek cevaplarý bekliyorum trade yapmak için deðil 12. ay a kadar unutulabilicek bir paradan bahsediyoruz.

Diðer para birimlerine de bakmak lazým doðru diyorsunuz.

Günkut
09-08-2018, 10:18
Diðer para birimlerine de bakmak lazým doðru diyorsunuz.

Dolar yüksek olduðu için alýnan miktar az buna baðlý kazançta az oluyor.
Misal: 2000tl/5,40=370 dolar yapýyor 2000/0,65= 3076 kron yapýyor . Krona gelecek olan 1 puanlýk artýþla beraber yaklaþýk 30 tl kazanç elde edilebiliyor.

rebelh
09-08-2018, 10:22

kardeþim sana en çok para kazandýracak kur dinamiklerini bildiðin 2 ülkenin çapraz kurudur
dolar/tlde kolay olan hem abdyi hem tryi takibin kolay olmasý
norveçin ne zman faiz arttýracaðýný dýþ ticaret beklentilerini falan takip etmen zor
evet tl deðer kaybediyor o yüzden tüm kurlar artýyor ama norveç kronu da deðer kaybetmeye baþlarsa bunu nasýl kestireceksin?
ben ocaka kadar faiz arttýrýmlarý sebebiyle dolar tl de
ocaktan sonra euro tl de iþleme devam edeceðim
ocaktan sonra avrupa faiz arttýrýmlarýna baþlayacak

tuner faruk
09-08-2018, 11:38
4.75 den almýþtým keþke daha fazla alsaydým. Elbet acýsý çýkacak bunlarýn, dönecek bize. En azýndan elde ki para eriyeceðine, daha dirençli kalýr.

Ayný gün 25.000TL varken almadým þuan çok piþmaným..

Tunacan
09-08-2018, 11:48
Yeni ekonomi modeli yarýn açýklanýyor!

OOOo yarýn 3lere iner.

YTD...

altugkocer
09-08-2018, 11:51
Yeni ekonomi modeli yarýn açýklanýyor!

OOOo yarýn 3lere iner.

YTD...

Ne açýklayacak acaba yüzüklerin efendisi :D

vectra-tuner
09-08-2018, 12:09
Abd dünde Ruslara ek yaptýrým kararý aldý., Þayet Ruslarý sýkýþtýrmak istiyorsa petrol fiyatlarýný düþürmesi gerekir ki o zaman Ruble deðer kaybeder.. Çin'i çok hafife alýyorsunuz bu aradan Abd ve Ab'nin ucuz iþ gücü demiþ bir arkadaþ.. O iþ öyle deðil artýk Çin Know How aldý hem Abd'den hem Ab'den ve þimdi teknoloji geliþtiriyor.. Mesela Huwaei telefon satýþlarý Apple'ý geçmiþ durumda.. Ayný Çin seneler öncenuzaydaki uyduyu vurabilen füze geliþtirdi araþtýrabilirsiniz.. Abd'nin bu kadar saldýrganlaþmasý düþünülmesi gereken çok önemli bir konu.. Caný iyi yanmýþ olacakki Kuduz gibi her yere saldýrýyor.. Çin'e uyguladýðý ambargo ve Çin'in karþý hamlesi karþýsýnda tüm Küresel ticaretin azalacaðý yani Dünyanýn daha az büyüyeceði anlamýna geliyor ve dolayýsýyla üretim azalacaksan ham madde talebi de azalacak demektir, bu sebeple suni olarak yüksekte tutulan petrol fiyatlarýnýn aþaðý indiðini göreceðiz ki bu bizim için çok önemli çünki Cari açýðýn rn bu kadar yükselme sebebi petrol fiyatlarýnýn 2 katýna çýkmasý.. Ki Petrol fiyatlarý da OPEC kesintileri ile yükseltildi ki buda Abd politikasý ancak buradaki sorun yüksek petrol Abd'nin iþine yaradýðý gibi Ruslarý da iþine geliyor... Þimdi bizim ülkemiz için þunu unutmamak gerekiyor Ýthalat aþýrý yüksek faiz ilaveten kur ve üzerine bankalarýn finansman saðlamak konusunda geri çekildiði bir dönemde daralýr ki Cari açýðýn önümüzdeki aylarda hýzla aþaðý geliceðini öngörmeniz gerekir.. Hem cari açýk düþecek hemde döviz talebi azalacaktýr.. Ýlaveten yakýn dönemde Abd'den peþpeþe kötü ekonomik veriler geldiðinde hiç kimse þaþýrmasýn ve bir anda herþey Dolar aleyhine döner, 2018'i býrakýn 2019 Fed beklentileri bile deðiþir.. Þimdi bunlarý milli duygularla yazmýyorum, tamamen objektif olarak, yani Abd'nin Dolarýný taþýmak akýl iþi deðil emin olun.. Tl'de kalmak istemiyorsanýz Altýn var, diðer çok daha yüksek getirisi olan paralar var.

vectra-tuner
09-08-2018, 12:15
Ne açýklayacak acaba yüzüklerin efendisi :D

Kurun bugün Abd ile anlaþýlamadýðý haberi ile yükseleceðini öngörüp yeni ekonomi modelini yarýn açýklayacaðýný söylerek sözlü müdahalede bulunuyor.. Yani bu bir planlama ve þahsi fikrim akýllýca.. Yani önceden olasýlýklarý hesap ederek hamlelerini yapýyorlar

BARR
09-08-2018, 12:17
Hepsinin Mercedes AMG.

Yigit-Y
09-08-2018, 12:18
Bende videosu var

Aðýr sanayi hamlesi

Eðer moderatör ve administrator benli banlamayacaksa paylaþabilirim

GokhanRS
09-08-2018, 12:18
Ruble deðer kaybetti bile. 57 den 62-63 bandýna yükselmiþti 2 ay önce.

Bu gün 66lara çýktý. 70leri zorlar gibi geliyor bana.

rebelh
09-08-2018, 12:27
43te güçlü bir direnç var ben kar satýþý bekliyorum
33-34-35-36 lar daha saðlýklý alým için
þimdi piyasa merkezden erken bir toplantý kararý bekleyecek bu beklenti fiyatlara yansýyacak mutlaka
baktýlarki merkezin s2nde deðil çetinkaya açmýþ bloomberht izliyor
o zaman 43 üzerine oturur 53lere doðru yol alýr
ytd

kar satýþý geldi yarýnki toplantý da bahanesi oldu
toplantýya kadar 33-43 bant hareketi bekliyorum 43ten almayý göze alanlar ya da kar satýþý yapan uzun vadeciler 36dan toplayabilir
ama toplantý sonucuda önemli
berat 24 temmuz öncesi kaybettiði güveni geri almaya çalýþacak
ekonominin yeni þomar oðlaný damat oldu
yine kafamda ayný bakýþ açýsý "eþþek deðiller ya"

TorqueTuning
09-08-2018, 12:29
Çok da eþþkeler, hatta öküz sýðýrý bunlar, bir arkadaþýn dediði gibi algý yönetmeyi bile beceremiyorlar ki ülkeyi ekonomiyi yönetsinler!!

individual
09-08-2018, 12:36
Doðrumudur bilinmez.

Herkes ABD ile mutabakatýn saðlanýp saðlanmayacaðýný merak ederken bugün bir iddia gündeme geldi. Diplomatik kaynaklara dayandýrýlan iddiaya göre ABD Türkiye'ye 15 kiþilik bir liste verdi.

HEPSÝNÝ SERBEST BIRAKIN...Sözcü'den Zeynep Gürcanlý'nýn haberine göre, görüþmeler sonunda ABD ve Türkiye, sadece "temaslara devam etmek" konusunda anlaþtý. ABD Dýþiþleri Bakanlýðý'ndaki görüþmelerde Türk heyetine ayrýca, sadece papaz Andrew Brunson'ýn serbest kalmasýnýn yetmeyeceðini, halen Türkiye'de tutuklu bulunan 12 ABD vatandaþý ile, ABD'nin Türkiye temsilciliklerinde çalýþan tutuklu iki Türk vatandaþý Hamza Akçay ve Metin Topuz'un da tahliyesinin beklendiði bildirildi.

YAZILI TAAHHÜT ÝSTEDÝLER...Diplomatik kaynaklara göre görüþmeleri çýkmaza sokan geliþme ise, Amerikan tarafýnýn Türk heyetinden Amerikan vatandaþlarýnýn salýverilmesine iliþkin yazýlý bir taahhüt istemesi oldu.

Yazý alýntýdýr.

ABD'liler Turk heyetin onune bu listeyi koydu bomba iddia (http://www.internethaber.com/abdliler-turk-heyetin-onune-bu-listeyi-koydu-bomba-iddia-1895247h.htm)

M_PROJECT
09-08-2018, 12:36
Bende videosu var

Aðýr sanayi hamlesi

Eðer moderatör ve administrator benli banlamayacaksa paylaþabilirim

Yav dun at dedim ya gruptan :D

Yigit-Y
09-08-2018, 12:39
Yav dun at dedim ya gruptan :D

9D607C63 60C7 4EF4 AA3A EB719CCC4500 - Sendvid (http://sendvid.com/t075wggk)

Aðýr Sanayi Hamlemiz

Not: Mod Ýzinlidir

997TT
09-08-2018, 14:19
Çok iyimser yazmayinabd verileri birden iyilesmeyecegi gibi kotulesmez de.
Petrol 100 dolar seviyesindeyken 40 lara geriledi,simdi ise 70 lerde.
Olmasi gereken 40 mi 70 mi?
Zate rusya yi cezalandýrdý,elinde daha cok arguman var.
Bizde doviz talebi dusucek,cari acik azalicak. Devamini neden yazmiyorsun?uretim dusecek,hammade girisi azalicak, ekonomi kuculecek.... Yani aci cekecegiz...
Sana tavsiyem,son 2 aydir okuduðun yazarlari yada bloglarý degistir. Aylardýr altin aliyorum diyorsunbende baslamistim ama altin icin kivilcim gerek. ***** amerika nin savasmasi gerek para kazanmasi icin. Kore olmadi,iran da olmadi. Rusya buyuk lokma,cin zaten hayal . Savasma uzerine pokitikasi olan zihniyeti 2 dir frenliyorlar. Bu kivilcim yada amerika ya karsi hamle olmadan altinda gelecek yok. Buyuk spekulatorler kontrol altýna almis durumda.
Sunu unutmayin,iyihaber yada kotu haber,tl de ki degeri kisitli belirler. Þuan büyük miktarda doviz cikisi var,zamanla düþecektir ama bu gerçekleri degistirmez.

GokhanRS
09-08-2018, 14:29
Kurun bugün Abd ile anlaþýlamadýðý haberi ile yükseleceðini öngörüp yeni ekonomi modelini yarýn açýklayacaðýný söylerek sözlü müdahalede bulunuyor.. Yani bu bir planlama ve þahsi fikrim akýllýca.. Yani önceden olasýlýklarý hesap ederek hamlelerini yapýyorlar

Ne yaptýklarý 1 tane akýllýca iþ var, ne de önceden hesaplayabildikleri olasýlýklarýn 1 tanesi bile doðru. %5000 hatalý yoldalar. 3,5 da alan salaktýr dendi. 4 de alanýn g.tü açýkta kalýr dendi. 4.5 da merkez el atacak oldu. 4.9 da bu seviyeler çýlgýnlýktý alým için :D

5.40 oldu dolar alanlara yine deli cesareti deniyor.

Kimse kusura bakmasýn ama þu saatten sonra kaçtan alýnýrsa alýnsýn dolar almak akýllý adamýn iþidir. Dediðim gibi ne söyledikleri söylemler ne de eylemler kesinlikle akýllýca deðil, tamamen çevir kazý yanmasýn taktikleri. Ýþ iþten referandumda geçti. Bir C.i.a ajanýnýn hazýrladýðý kanunlarý oyladýk ve koþa koþa evet verdik. Yapýlanlarý yumuþatmanýn alemi yok. O top çoktan inþaata kaçtý.

individual
09-08-2018, 14:38
https://www.youtube.com/watch?v=KXP9-RhYdQ4

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KXP9-RhYdQ4)

GokhanRS
09-08-2018, 15:09
Rakamlar Korkunç. Geçmiþte yaptýðý tahminleri tutturmuþtu bu adam.

Dolar Reel deðeri 7,38 TL, Enflasyon %41, Ülke bir anda deðiþemezse ki, deðiþemez. Göreceðimiz rakam budur. Reel deðer demek, siz her þeyi doðru yapsanýz, ülkeyi mükemmel yönetebilseniz bile göreceði rakam demektir.

https://www.youtube.com/watch?v=OYshGuUELhY

Yigit-Y
09-08-2018, 15:19
Rakamlar Korkunç. Geçmiþte yaptýðý tahminleri tutturmuþtu bu adam.

https://www.youtube.com/watch?v=OYshGuUELhY

hadi inþ caným :D

yaaa hayaldi gerçek oldu amk gazetesi

Günkut
09-08-2018, 15:27
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, ABD ile yaþanan gerginlik, ekonomideki dalgalanmalar konusunda iþ dünyasýna birtakým mesajlar verdi. Erdoðan'ýn "Makul süre içinde her þey düzelecek, piyasalar rahatlayacak. Hiç korkmayýn, hepsi geçecek" dediði öðrenildi.

Neye güveniyor acaba, sen kimsin diyesim geldi .

Yigit-Y
09-08-2018, 15:34
Eylül de FED faizi arttýrsýn

Abd halkbankasýna ceza kessin

Abd iranla ticaret yapanlara ceza kessin

Kýþýn doðalgaz bulursak þanslýyýz

Ruslara kaldýk resmen :)

rebelh
09-08-2018, 15:38
bu seviyelerde kapanýþ sýkýntý
piyasa s2ne takmýyor açýklamalarý
her açýklamayý "aha götü kurtaramayacak bunlar" diye yorumluyor

BARR
09-08-2018, 15:41
Ya Yiðit anladýk iyi güzel de az bi sakin yaz öle bir yazýyorsun ki bunlar olurken çýkarýn varmýþ gibi hissediliyor. Biz de istemiyoruz bazý þeyleri ama az sakin.

individual
09-08-2018, 15:41
Heyet gelmiþ açýklamalarý az sonra yazmýþ haber siteleri.

Yahu adamlar bir soluklansýn jetlag oldular. :)

STP
09-08-2018, 15:42
bu seviyelerde kapanýþ sýkýntý
piyasa s2ne takmýyor açýklamalarý
her açýklamayý "aha götü kurtaramayacak bunlar" diye yorumluyor

5.15 ten bu yana almadým salak gýbý :D

rebelh
09-08-2018, 15:45
5.15 ten bu yana almadým salak gýbý :D

eski postumu arýyodum bende
kafamý duvarlara vuracam günlük ufak tefek kazandýðýmýzla kalýyoruz way amk ya
bi nefes almasý gerek bi geri çekilme bekliyorum ama bekle babam bekle
bi çekilse artýk taþý topraðý baðlicam vurup kafayý yatýcam

Yigit-Y
09-08-2018, 15:48
Ya Yiðit anladýk iyi güzel de az bi sakin yaz öle bir yazýyorsun ki bunlar olurken çýkarýn varmýþ gibi hissediliyor. Biz de istemiyoruz bazý þeyleri ama az sakin.

hala anlamayanlar var dostum

Benim çýkarým var tabi dolar kazanýyorum.

Benim sýkýntým ülkeyi bunlara nasýl teslim ettiler göz göre göre.

Polyana masallarýna nasýl inandýlar.

Hala benim dolarla iþim yok diyen sýðýr var

ÖTV olayýný eski haline getirdiði gün akaryakýt uçtuðunda görecek dolar nereden girip çýkýyor.

çok tekrar atýyorum olacaklarý görüp ona göre düþünmek gerek diye

Aðustosun baþýnda böyle ise eylül sonunu düþünemiyorum

BARR
09-08-2018, 15:49
Onu forumda deðilde günlük hayatta ona buna sölemek daha mantýklý bu konuya aksini savunanýn girdiðini düþünmüyorum :)

oguzedr
09-08-2018, 15:51
9 temmuz dolar : 4,55
9 aðustos dolar : 5,50

Nerdeyse 1 lira

Günkut
09-08-2018, 15:52
hala anlamayanlar var dostum

Benim çýkarým var tabi dolar kazanýyorum.

Benim sýkýntým ülkeyi bunlara nasýl teslim ettiler göz göre göre.

Polyana masallarýna nasýl inandýlar.

Hala benim dolarla iþim yok diyen sýðýr var

ÖTV olayýný eski haline getirdiði gün akaryakýt uçtuðunda görecek dolar nereden girip çýkýyor.

çok tekrar atýyorum olacaklarý görüp ona göre düþünmek gerek diye

Aðustosun baþýnda böyle ise eylül sonunu düþünemiyorum

+ olarak þuan bile dolar alýmý cazip geliyor bana en basiti sabah 36dan aldým 40tan sattým sonra yine 40tan aldým ve þimdi satýyorum 47den.

rebelh
09-08-2018, 15:53
+ olarak þuan bile dolar alýmý cazip geliyor bana en basiti sabah 36dan aldým 40tan sattým sonra yine 40tan aldým ve þimdi satýyorum 47den.

iþte bu halkýn hükümete güveni
buna birde yabancý sermayeyi ekleyince bu kurlar kaçýnýlmaz

ülkede resmen kur sayesinde dolar seçilim yaþanýyor
tehlikeyi görüp hükümete güvenmeyen muhalif kesim dolar alarak hayatta kalacak :D

Kullanýcý
09-08-2018, 15:58
5.30'dan sattýk þimdi öküzün trene baktýðý gibi bakýyoruz þimdilik:D Bakalým þu heyetle anlaþýrsa gireceðim dolara

KÖROÐLU
09-08-2018, 16:09
Firmalardan mal alamýyoruz, adamlar satmýyor.(sürekli böyle sürmez ama adam resmen stokçuluk yapýyor) Bu ne demek üretemeyeceðiz demek, üretemedik mi satamayacaðýz, satamadýk mý iþçilere ücretsiz izin vereceðiz demek, ücretsiz izin = az kazanç demek. Ev kirasý ödenmeyecek demek, yeni kýyafet alýnmayacak demek, demek te demek.

Muhalif ve parasý olan kesim zaten dolar ile en azýndan TL sinin deðerini koruyor,

Ama ayný gemideyiz hep beraber yokuþ aþaðý freni patlamýþ kamyon gibi gidiyoruz.

"Dolsa ne olur dolmasa ne olur" culara selam olsun !!!

BARR
09-08-2018, 16:11
Valla kusura bakmayýn da 3 kuruþ dolar alýp satýp paramý koruyorum moduna giriyorsunuz. Giydirdiðiniz adamlar 7 haneli dolarla iþlem yapýyorlar ve yine sizden fazla para kazanýyorlar zenginliklerine zenginlik katýyorlar.

Ülke tepetaklak ta olsa yine parasal güç onlarýn elinde olacak. 100.000dolar üstü iþlem yapan kaç kiþi var þurada acaba öle aldým sattým çat çat diyecek.

arm
09-08-2018, 16:16
Valla kusura bakmayýn da 3 kuruþ dolar alýp satýp paramý koruyorum moduna giriyorsunuz. Giydirdiðiniz adamlar 7 haneli dolarla iþlem yapýyorlar ve yine sizden fazla para kazanýyorlar zenginliklerine zenginlik katýyorlar.

Ülke tepetaklak ta olsa yine parasal güç onlarýn elinde olacak. 100.000dolar üstü iþlem yapan kaç kiþi var þurada acaba öle aldým sattým çat çat diyecek.

100 bin dolar deðilde 100bin kiþi olduðunu düþünürsen ufak bir matematikle mantýðýnýn yanlýþ olduðunu anlarsýn.

BARR
09-08-2018, 16:21
Benim matematiðimde bir yanlýþ yok matematikle alakalý birþey sölemedim. Sen 5-10.000 dolarla iþlem yapýp 2-3000tl kazanýyorsun oh diyorsun kenarda 3 kuruþum var deðer kaybetmesin para kazanayým, adam yeþil sermayeden koymuþ çocuðu var bankada 300-500.000 dolarý senin kazandýðýndan kat ve kat fazla kar yapýyor bunu anlatmaya çalýþýyorum. Yani o kesim daha fazla nemalanýyor bu durumdan.

rebelh
09-08-2018, 16:25
ben fakir kesimi yani iþçi/köylü kesimi kastettim
en çok oy aldýðý kesim burasý sonuçta

ama and olsun sokaða çýkarlara desteðe giden solcuyu siksinler..

Shadow_Dancer
09-08-2018, 16:32
Gemisini kurtaran kaptan beyler, manevi degerler bu ülkeyi terkedeli çok oldu...

rebelh
09-08-2018, 16:36
fitch açýklama yapmýþ türkiyeyi yakýndan takip ediyoruz diye

arm
09-08-2018, 16:38
Benim matematiğimde bir yanlış yok matematikle alakalı birşey sölemedim. Sen 5-10.000 dolarla işlem yapıp 2-3000tl kazanıyorsun oh diyorsun kenarda 3 kuruşum var değer kaybetmesin para kazanayım, adam yeşil sermayeden koymuş çocuğu var bankada 300-500.000 doları senin kazandığından kat ve kat fazla kar yapıyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Yani o kesim daha fazla nemalanıyor bu durumdan.

Hatalı olduğun noktayı söyleyeyim sana benim 5-10 dolarla yaptığım işlemi belki 500 bin kişi yapıyor, işlem boyutu sana ufak gelebilir.
ama örn.500bin kişinin 1000 dolarlık bir basit işlemi 500 milyon dolarlık bir hacim yaratıyor

Vatandaşın, yeşil sermayeden dediğin o adama göre hacmi daha yüksek yani.

arm
09-08-2018, 16:43
Yazý karakterimi neden böyle yaptý anlamadým, normal pc den yazdým halbuki.

KingoAtmo
09-08-2018, 16:43
Damadýn günahýný almýþýz, meðer ekonominin piriymiþ

individual
09-08-2018, 17:13
Enerji acigimizda cok.Dogalgaz petrol cok tuketiyoruz.

Gecen gun maslak shell’de marketden su alicaktim.

Shell kuyruk vardi arabalar siralanmisti.Kuyruk halinda.

Devlet kemer sýkmýyor millet nasil sýksýn.

Trafik deli gibi.Ya benzin 6 olmus su arabayi cikartmasam diyen yok hala.

Bu konu cok goreceli ama deli gibi tuketiyoruz.

Yazik valla.

powERS
09-08-2018, 17:41
Enerji acigimizda cok.Dogalgaz petrol cok tuketiyoruz.

Gecen gun maslak shell’de marketden su alicaktim.

Shell kuyruk vardi arabalar siralanmisti.Kuyruk halinda.

Devlet kemer sýkmýyor millet nasil sýksýn.

Trafik deli gibi.Ya benzin 6 olmus su arabayi cikartmasam diyen yok hala.

Bu konu cok goreceli ama deli gibi tuketiyoruz.

Yazik valla.

Aynen ve parayi kullanma aliskanligimiz.

Hersey kredikartindan

Yerken farketmiyoruz ama sonra bir bakiyoruz ki eyvah eyvah.

Aslinda nakit harcama en guzeli en azindan bittimi biliyorsun

GokhanRS
09-08-2018, 17:43
Söyledim demek istemiyorum. Anladýnýz siz.

Reise güvenmeye devammmmmmm... Adamsýn adam adam.

Yigit-Y
09-08-2018, 17:54

Eth en düþük olmasýna raðmen çok þükür

Dolar kurtardý beni

http://i.hizliresim.com/RDGryG.jpg

TL kredilerim 1.09 var 1.15 den var :):)

Banka zararda :)

Bana hayat güzel

Ülkeye üzülüyorum

Þu ülke keþke tüp kuyruðunda olaydýkta bugünleri görmeseydik

Yazýk

Yigit-Y
09-08-2018, 18:00
ben fakir kesimi yani iþçi/köylü kesimi kastettim
en çok oy aldýðý kesim burasý sonuçta

ama and olsun sokaða çýkarlara desteðe giden solcuyu siksinler..

Aynen camdan çekirdek kola þekli

Allah baba bu çarpar adamlarý

mikelazi
09-08-2018, 18:02
6-7 yýldýr
kredi kartým yok
kredim yok

param varsa harcarým
hayatým anca düzene girdi

turbo&quattro
09-08-2018, 18:13
$$$ faizdeyim TR de, 997TT sagolsun dokunma kalsin $$$ da dedi. Bir haftalik artis asgari ucretle calisanin bir senelik maasindanda fazla. Bu secimlere kadar ciddi uzuluyordum ama artik dahada beter olsunlar modundadayim.

enes_srb
09-08-2018, 18:20
997TT abiden bende bi kaç tavsiye aldým.Heralde onu dinlemesem þuan baþýmý duvarlara vuruyodum.Umarým bi an önce herþey düzelir

MK8800
09-08-2018, 18:31
Dolar aldým , varlýðýmý korudum

Baþkanlýða hayýr

Fedöcü rusya çin

Altýn saçlý trump reyis

vectra-tuner
09-08-2018, 18:39
Çok iyimser yazmayinabd verileri birden iyilesmeyecegi gibi kotulesmez de.
Petrol 100 dolar seviyesindeyken 40 lara geriledi,simdi ise 70 lerde.
Olmasi gereken 40 mi 70 mi?
Zate rusya yi cezalandýrdý,elinde daha cok arguman var.
Bizde doviz talebi dusucek,cari acik azalicak. Devamini neden yazmiyorsun?uretim dusecek,hammade girisi azalicak, ekonomi kuculecek.... Yani aci cekecegiz...
Sana tavsiyem,son 2 aydir okuduðun yazarlari yada bloglarý degistir. Aylardýr altin aliyorum diyorsunbende baslamistim ama altin icin kivilcim gerek. ***** amerika nin savasmasi gerek para kazanmasi icin. Kore olmadi,iran da olmadi. Rusya buyuk lokma,cin zaten hayal . Savasma uzerine pokitikasi olan zihniyeti 2 dir frenliyorlar. Bu kivilcim yada amerika ya karsi hamle olmadan altinda gelecek yok. Buyuk spekulatorler kontrol altýna almis durumda.
Sunu unutmayin,iyihaber yada kotu haber,tl de ki degeri kisitli belirler. Þuan büyük miktarda doviz cikisi var,zamanla düþecektir ama bu gerçekleri degistirmez.

Abi tutturdun bir Altýn tahmin edemedin diyorsun.. Kaç kere söyledim burada ben faiz almam ve ilaveten Dolar alýp Abd hazinesine baðýþta bulunamam.

2) Dolarý iþim gereði alýyorum ve sadece bir araç dahasý sanmýyorum ki burada peþpeþe oldukça isabetli tahminlerde bulundum..

3) Þu anda Abd'nin Türkiye 'ye peþpeþe Kredi derecelendirme kuruluþlarý ile F/X satýþlarý Kreditörleri tehdit etmesi gibi þeyler ile Türkiye' nin üzerine geldiðini kabul etmiyorsunuz sanýrým.. Dolarýn nerelere gideceði çok önceden þahsým tarafýndan da pekçok kiþi tarafýndan da yazýldý çizildi.. Ancak Abd eliyle Devletimin çökertilmeye çalýþýlmasý konusunda ben yokum.. Sizlerin de yolu açýk olsun

997TT
09-08-2018, 18:39
Gerçekler saklaniyor,dis basini takip edin. DW euronews sputnik cnn vs vs...
Ama su var,mutlaka taviz verecegiz cunku eli bos dondu algisi piyasayý cokertir.
Dayanin az kaldi, trade yapicagiz.

997TT
09-08-2018, 18:48
Devlet nasil cokertiliyor? Senin hukumetin devleti cokertmek icin son 5 yikda 7 adet cok buyuk fahis hata yapsin,bizi zayýflatsin sonra elin adami vay bize baski yapti.
2001 de anayasa kitapcigi atýldýðýnda kavan fonlar yuzunden tl tepetaklak olmustu,o zaman nedrn "disgucler" var demediniz,ekonomi uzerinden bize yaptirim uyguluyorlar demediniz?
Yada gozgore gore tum parayi betona gomup,yandasla birlikte milletin orasina koyarken,son 6 yilda "1" tane bile uretim tesisi acilmamasina neden goz yumdunuz?
Ulkenin parasinin degeri uretim gucu belirler,askeri gucu yada nufusu degil. Her ureten fabrika aslinda dolar basan matbaa olarak bakmak gerek.biz ne yaptik? Ureten kit leri sattik babalar gibi...
Limanlari yollari madenleri "yabancilara" sattik,kazanilan para ulke icinden ama doviz olarak disari cikiyor.
Neden bunlara ses etmiyorsun da,bizi iyice zayiflattikdan sonra,sadece ufleyerek deviren ulkeye laf ediyorsun?
Once cuvaldizi kendimize batirmamiz gerek. Neden bu hale geldik?bu durum son 5 yikin faturasýdir. Kac yildir yaziyorum,bu dis iliskilerdeki yadanan krizlerin fatura si 2-3 yil sonra cikar diye.
Sen gxtunu acmissin, aman mikmesinler diyoruz,olmaz bu.
Eve grip mikrobu girerse guclu olan hasta olmaz,gucsuz olan hasta olur.
Mikrobun sucu mu,bagisikligini dusurdugun icin senin sucun mu?

997TT
09-08-2018, 18:49
Kusura bakmayin,gercekleri yazmak zorunda kaldim.
Affedin beni,isin icinde oldugum icin acik yazamiyorum....

RafetAraç
09-08-2018, 18:58

abi 5.45 ten dolar aldým bugün kenarda köþede zorla biriktirdiðim ufak bir meblaydý sence artarmý halaa dolar :) ?

oguzedr
09-08-2018, 19:15
Dolar 5.56

enesy
09-08-2018, 19:17
“ Kime trip atsak bugünlerde herkes aksak
Kýsa dönemeçten yolumuzu bulsak
Herkes iþini bilirkiþi maksat takdir dünyalý dostum yo yo yo “

Kaynak : Sagopa Kajmer - Al Bir de Burdan Yak

CEMAL
09-08-2018, 19:27
Göz göre göre ülke batýyor resmen. Nerede duracak bu dolar kimse bilmiyor sanýrým.

individual
09-08-2018, 19:35
Bugun %5 cikti yarinki berat albayrak aciklamasina gore yon alir.

Yanliz beklenti inme yonunde degil

Ytd

Günkut
09-08-2018, 19:35
Yarýn ki açýklama sonrasý düþer mi acaba ? Bu akþam alýcam sadece yarýn ki açýklama beni düþündürüyor .

GokhanRS
09-08-2018, 19:37
Hazýr mýyýz bmw 6 serisinin Türkiye lansmanýný?

abi 5.45 ten dolar aldým bugün kenarda köþede zorla biriktirdiðim ufak bir meblaydý sence artarmý halaa dolar :) ?

Cevabýný ne kadar hýzlý aldýn dimi?

5.40 Dolar alan yolda kalýr vs hebele hubele...

enesy
09-08-2018, 20:45
https://m.youtube.com/watch?v=RZW_adxt4n4

ýmm kii üsaamaaki .
benim adým mehmet emin berber. türk vatandaþýyým.
01.02.1972 doðumluyum. tc kimlik numaram ''xyzfbuwhowx''
atatürk'ün torunuyum, tanrý'nýn kýrbacý atilla'dan geliyorum. alparslan, 1299, osman bey, orhan gazi, sokullu mehmet paþa, abdülmecit, deli. padiþah bile benim dedem.
en son benim dedem mustafa kemal atatürk. lee ilehe illalah muhammeden resulullah deyip vefat eden bi insan.
heykelinden bile bütün dünya korkuyor biliyor musunuz? ben onun torunuyum. gelin beni burda bulun. benim adým üsaamaki.
ýmm kii üsaamaaki.
þöyle yapýyo diyolar ama ki'ler kulaðýný kapatsýn yine de ben söylüyom.
görmedim duymadým bilmiyom yok artýk, ne var? herkes her þeyin farkýnda.
ney bu? bunu söyle bakam? görmedim duymadým bilmiyorum yok.
yuvarlak yok artýk þöbiyet dilimi veriyoruz.
herkes her þeyin farkýnda.
ama banane?
baþkaným bana dedi ki, herkes her þeyin farkýnda olabilir, baðaney dedi.
ben de baðaney diyorum.''

Ýçerde ki gizli bilgileri sýzdýrdýðý için FEDÖ ve Amerika köpeði tarafýndan özel bir ilaç içirilen Ekonomistimiz..

Mutlu Deðerli
09-08-2018, 20:58
https://www.youtube.com/watch?v=tYZoXONbZrU

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tYZoXONbZrU)

CEMAL
09-08-2018, 21:00
Bu ABD sorunu çözülmeden dolarýn ateþi sönmeyecek sanýrým. Kar satýþý bile gelmiyor. Hiç bir direnç noktasýnda durmuyor. Bütün kanallarý tek tek kýrýp geçiyor. Artýk tek umudumuz yarýn damadýn açýklayacaðý ekonomi planý. Dolarý düþürmeye yetmese de en azýndan biraz nefes aldýrýr. Umarým piyasalarýn hoþuna gidecek bir þeyler açýklar. Yoksa ters tepebilir.

Dolar almak isteyenler için, gözünüz kulaðýnýz haberlerde olsun. Çünkü bir haberle 20 kuruþ çýkýp inebiliyor. 10bin dolarda 20 kuruþ 2bin kar yada zarar yazar.

Ayrýca ülke ekonomik krize doðru gidiyor ama nasýl bir düþünce yapýsýyla buna seviniliyor pek anlamýþ deðilim. Þuan ki kur seviyesi bile bir çok firma için batýþ sebebi. Bir çoklarý içinde batýþýn baþlangýcý. Her ne kadar ülkenin yarýsýnýn kararý sebebiyle bu günleri yaþýyor olsak da kurunun yanýnda yaþta yanýyor malesef. Çevrenizdeki ticaret yaptýðýnýz insanlarýn batýþý sizinde batýþýnýzý getirebilir. Dolarda duran para kazanmýyor. Sadece parasýnýn deðerini koruyor. Krizde dolar artýyor da satýn alýnan ürünlerin fiyatý sabit mi kalýyor? Patates soðan fiyatlarýný hatýrlayýn 5 kat arttý.

Bu arada 5,60-5,65 seviyesi kritik. Olur da bu seviyelerden de satýþ gelmezse artýk geçmiþ olsun.

Günkut
09-08-2018, 21:04
5.60 , 3 defa okudum acaba gerçekten 7 serisi ile devam edip 850 varmýydý bmwde ��

BuRaK_eFe
09-08-2018, 21:28
Acaba bugünkü fiyatlardan halen toplu alým yapýlabilir mi kararsýz kaldým ��

Günkut
09-08-2018, 21:30
Acaba bugünkü fiyatlardan halen toplu alým yapýlabilir mi kararsýz kaldým ��

Yarýn ki alým Ýçin damadýn açýklamasýný beklemekte fayda var aþaðý yada yukarý gidecektir

B16
09-08-2018, 21:30

Ya senin bu kendine yüklediðin sýrlar perdesi, çok gizemli adam ve kozmik oda’nýn sýrlarýný bilen rollerinden sýkýldým.
Açýk açýk yazamýyorsan hiç yazma sýrf açýk açýk yazamýyorum diyip millet’e “bahýn ben çok þey biliyom” imasý yarattýðýn bariz ortada.
Yazma kardeþim madem açýk açýk yazamýyorsan yazma

vectra-tuner þu adam’dan biraz örnek al bak vectra abim bildiðini, gördüðünü ve duyduðunu yazýp sorulan sorulara ne güzel cevap veriyor. Hiçbir zaman “ben çoh þey biliyom yeaa” ama söylemem size modunda gezmiyor. Senin yaptýðýn ciddi þekilde beni ve hatta birçok kiþiyi irite ediyor.

Yeter arkadaþ BEN ÇOK ÞEY BÝLÝYORUM modunda gezdiðin. Biliyorsan yaz. Yazmýyorsan açýk açýk yazamam deme. Sýrf ego tatmini için “açýk açýk yazamam” dediðin bariz belli.

Ben de bugün bankacý arkadaþ ile konuþtum açýk açýk yazamam ama dolar going to siz anlayýn gençler.

Gýna geldi aq.

Günkut
09-08-2018, 21:31
Yarýn ki alým Ýçin damadýn açýklamasýný beklemekte fayda var aþaðý yada yukarý gidecektir

Yazdý arkadaþlar yukarýlarda ��

997TT
09-08-2018, 21:44
Burada ki onlarca kisiye ozel mesaj yoluyla surekli tavsiye ve bilgi veriyorum.
Ayrica onlarca kez de olacaklar yaziyorum.
Sana ne kardesim,okuma yazdiklarimi. Sabunun bittiyse en yakin markete git,suyu bulandýrma!
Kompleksini baska yerde bosalt,burada kinse sahsiyete yorum yapmiyor,adam gibi konuya uy.

Yigit-Y
09-08-2018, 21:48
Sana ne kardesim,okuma yazdiklarimi. Sabunun bittiyse en yakin markete git,suyu bulandýrma!
Kompleksini baska yerde bosalt,burada kinse sahsiyete yorum yapmiyor,adam gibi konuya uy.

O bedelli

Ona cevap için internet kotandan kullanma

Abi ;)

ruudvan
09-08-2018, 21:50
O bedelli

Ona cevap için internet kotandan kullanma

Abi ;)

sen neden müdahale ettin þimdi.

bende senin için B16 kardeþim o kopyacý onun için kotandan harcamaya deðmez mi yazayým.

Yigit-Y
09-08-2018, 21:53

bende senin için B16 kardeþim o kopyacý onun için kotandan harcamaya deðmez mi yazayým.

Yaz yaz sabaha kadar yaz

Ben bir yazana bakýyorum bir de kimin yazdýðýna

Sonra ya beyne yazýyorum yada sifonu çekiyorum

Fark etmez

Yorum yazýlan adamýn kim olduðunu bilmeden yazarsan

Cevap alýrsýn

ruudvan
09-08-2018, 21:56
Yaz yaz sabaha kadar yaz

Fark etmez

Cevap alýrsýn
dedi yüzüne karþý onlarca laf söylendikten sonra yarabbi þükür diyen adam .

Yigit-Y
09-08-2018, 21:58
dedi yüzüne karþý onlarca laf söylendikten sonra yarabbi þükür diyen adam .

Aynen öyle bir sürü kendini bir halt zanneden dünyadan bir haber çok adam var haklýsýn

S.Özeren
09-08-2018, 22:00
Sonra ülke niye bu halde amk , iki satýr konuþup tartýþamýyoruz bile dahada beter oluruz

Nightfish
09-08-2018, 22:04

Peki bir mesaj yazdýktan sonra 'insanlarýn beni ciddiye almasý için tek bir sebep var mý?' diyerek aynaya bakýyor musun ?

B16
09-08-2018, 22:04

Mekanik klavyene yazýk. 15 ay askerlik yaptý hala acýsýný yaþýyor. Ona bedelli çýksaydý VIP yapardý ama iþte kýskanç napýcaksýn.

MK8800
09-08-2018, 22:06
Direk adres yapalým buradan çok uzuyor :(

B16
09-08-2018, 22:11

Sana söylediðim; "açýk açýk yazamýyorum" diyerek insanlarýn içine kurt düþürüp bilgi paylaþmadýðýn yönünde. Yazýyorsan yaz yazmýyorsan veya yazamýyorsan da (açýk açýk yazamýyorum) deme yönündeydi.
Sabun alýcam ama marketle pazarlýk halindeyim. Þahsiyetinle ilgili yorum yapmadým ki emin ol senden zerre hoþlanmýyorum. He þahsiyetinle ilgili bir yorumumu görürsen büyük olarak "kulak" çekme hakkýný sana sunuyorum. Kimsenin þahsiyeti beni ilgilendirmez ama damarýma basarsan yaðdýrýrým.

Anlaman için son bir kez daha yazýyorum. "açýk açýk yazamýyorum" demek yerine; ya hiç o konudan bahsetme yada bildiðini, gördüðünü yaz.
Yine anlamadýysan; birþey biliyorsan yaz bilelim.
3. ve son kez anlamadýysan diye; birþey olacaksa yaz çok özel bilgiler ise sonuna açýk açýk yazamýyorum yazma.

Yigit-Y
09-08-2018, 22:12
Peki bir mesaj yazdýktan sonra 'insanlarýn beni ciddiye almasý için tek bir sebep var mý?' diyerek aynaya bakýyor musun ?

Forum bu yazýyoruz kimisi düþünüyor yazdýklarýmýzý

Kimisi bu embesilin yazdýklarý hep yalan

Bu þerefsiz yine haklý çýktý

Diyorsun

Böyle günler geçip gidiyor

Çok takýlmayýn benim yazdýklarýmý okuyup anlayacak kiþiler belli

Anlamayacak olanlarda belli

Ben onun derdine düþecek durumda da deðilim

Bu konuya sadece bir kiþi var o artýk anlasýn diye yazýyorum

Benim gibi 4,5 kiþi daha var onlarda yazýyor o arkadaþ anlasýn diye

Yakýndýr dolar 6 lara gelince anlayacaktýr

Beni ciddiye alsan ne olacak almasan ne olacak

Bana bir hayrýmý var zararýmý var

Birisi Lpg lng sektöründe önemli bir daðýtýcý eleþtiren kiþi bedelli askerlik gidecek

Komedi filmi izliyorum çekirdek kola ile

Daha bir kaç kiþi daha gelecek biliyorum

Çok da umrumda deðil ilk defa deðil sonda olmayacak bana karþý mualif cephe

morgan
09-08-2018, 22:18
Gerçekler saklaniyor,dis basini takip edin. DW euronews sputnik cnn vs vs...
Ama su var,mutlaka taviz verecegiz cunku eli bos dondu algisi piyasayý cokertir.
Dayanin az kaldi, trade yapicagiz.
Seçimlerde Cumhurbaþkaný aleyhinde DW NYTimes WSJ CNN ve adýný hatýrlayamadým bir haber ajansý da propaganda yaptý.Ülkemizde ise bunun baþýný kim çekti? Öncelikle bu propagandayý neden yaptýlar?
Ülkemizde bu propagandanýn baþýný çeken gazete su götürmez gerçek olan cumhuriyet gazetesi..Kim kurdu kimlerden destekli?
Fikir jimnastiði açýsýndan düþünmek gerekiyorsa bu adamý neden baþta görmek istemiyorlar?
Biraz düþünce ile bakýþ açýsýný geniþletmek þart.
Bu bizim kendi iç meselemiz..Bu söylenenler siyaset deðil,politikadýr.Her ne kadar eþ anlamlý olsalar da günümüzde farklý anlamlara çýkar.Bu iþ artýk adam meselesinden çýktý "devlet" meselesine dönüþtü.Kuzuyu kurda vermeyin.Gerekirse biz yeriz.

ruudvan
09-08-2018, 22:21

Diyorsun

Birisi Lpg lng sektöründe önemli bir daðýtýcý eleþtiren kiþi bedelli askerlik gidecek

burda sidik yarýþitýrmýyorz.bugun sen yararlý cumle kurarsýn okuruz. yarýn ben kurarým okursun.

okudularda.
sen araya girip adam bedelli gidiyor diyemezsin. senin haddine deðil.

fýrsatlar deðerlendirilmek için vardýr. her kolu deniyosun maþallah .
ciftlikbanktan , finansa kadar her dalda muz peþindesin.
bu en doðal hakkýn .adý üstünde fýrsat .
adama bedelli fýrsatý çýktýysa neden deðerlendirmesin.
madem bedelliye bu kadar takýksýn ,orduda kalaydýnda adamýn yerinede askerlik yapaydýn.

dolar 6 tl olunca yok efendim farkýna varýcaklarmýþ. saol iyi ki soyledin valla sen söyledikten sonra farkettim bende .

iki dakika bekllesen . taraf olmasan konu kendi kendine çözülecekti.
biri yaþýný , tecrübesini diðeri saygýsýný gösterecekti ama geldin salonun ortasýndaki halýya sýçtýn hemen.

Emrecan-R
09-08-2018, 22:22
bayramdan sonra bozdurmam lazým beklesemmi bozsammý kararsýzým

B16
09-08-2018, 22:22

Diyorsun

Hayýr seninle ciddi þekilde bu konuyu tartýþmak isterdim ama görüyorum ki bayým siz üniversite mezunu deðilsiniz :(

Nightfish
09-08-2018, 22:24

Çiftlik Bank konusunda þöyle para kazandým diye anlattýðýnda büyük bir çoðunluk böyle demiþti zaten. Forumu da Yýlmaz Özdil'e özenip her noktalama iþaretinden sonra boþluk yerine enter tuþuna basmaya baþlamandan önceden beri takip ediyorum ancak ;

Bunu diyene pek rastlamadým açýkçasý.

Cevap verdiðin mesajýn dolar 6'ya gelirle en ufak bir alakasý da yok. B16'nýn bedelli askerlik yapýyor olmasý iþ hayatýný nasýl etkiliyor konusu ile bambaþka bir alakasýzlýk. LPG sektöründeki yüce daðýtýcý ile aradaki yaþ farkýný gözetirsek o yaþta kendisinin ne konuma geleceðini ne þekilde tahmin edebiliyorsun onu da merak ediyorum.

Senin de söylediðin gibi, forumdaki tüm mesajlarýn 'seni ciddiye alsak ne olur, almasak ne olur kývamýnda'...

Ýbrahim33
09-08-2018, 22:27
artýk ülkece kökten yediðimizi ciddi anlamda hissediyorum.

B16
09-08-2018, 22:29
burda sidik yarýþitýrmýyorz.bugun sen yararlý cumle kurarsýn okuruz. yarýn ben kurarým okursun.

okudularda.
sen araya girip adam bedelli gidiyor diyemezsin. senin haddine deðil.

fýrsatlar deðerlendirilmek için vardýr. her kolu deniyosun maþallah .
ciftlikbanktan , finansa kadar her dalda muz peþindesin.
bu en doðal hakkýn .adý üstünde fýrsat .
adama bedelli fýrsatý çýktýysa neden deðerlendirmesin.
madem bedelliye bu kadar takýksýn ,orduda kalaydýnda adamýn yerinede askerlik yapaydýn.

dolar 6 tl olunca yok efendim farkýna varýcaklarmýþ. saol iyi ki soyledin valla sen söyledikten sonra farkettim bende .

iki dakika bekllesen . taraf olmasan konu kendi kendine çözülecekti.
biri yaþýný , tecrübesini diðeri saygýsýný gösterecekti ama geldin salonun ortasýndaki halýya sýçtýn hemen.

imza Burak Coþkun

Burak K.
09-08-2018, 22:41

Diyorsun

Her þeye en baþtan baþlayalým mý?

https://www.nobelkitap.com/img/2000/okkes-macta-3d9216600d5b42d187282b983de77f80.jpg

Yigit-Y
09-08-2018, 22:41
Hayýr seninle ciddi þekilde bu konuyu tartýþmak isterdim ama görüyorum ki bayým siz üniversite mezunu deðilsiniz :(

Ben üniversite bitirdim

Bitirme nedenim kýzýma örnek olmak içindi yoksa diplomanýn bir halta yaradýðý yok

Yoksa bu ülkede diploma anca kýsa döneme yarayan bir hadise

Ýþi bilmeyen adama iþ yok

Benle ciddi ciddi görüþme ben seni ciddiye alamýyorum çünkü

Ben para kazanacaðým her konuya olta atarým

Bazen çöp gelir bazen kofana gelir

Benden büyükleri dinlerim her zaman bedava tecrübedir

Birisi daha askerliðini bile yapmamýþ hayat tecrüben belli

Laf ettiðin adam belli AYIP baþka birþey deðil

SAYGI desen yok

Böyle aradan birisi girer savunur

Ben açýk sözlüyüm o yüzden beni seven ya sever yada sevmez

Seven baþüstü sevmeyende çok da umrumdadýr

O yüzden konu ekonomi þahýslar mevzu bahis deðil

Dolar türevi enstrumanlar için yorum yoksa boþuna entry girmeyelim

Herkese keyifli forumlar

Berkan
09-08-2018, 22:48
Diplomanim bir halta yaradigi yoksa, askerligi bitirip bitirmemenin bitirmis biri olarak bi sike yaradigini yok.
benim icin calinmis 5ay 5gun senin icin kocaa 15ay kimi için 20kusur gun veya banka veznesi

Yigit-Y
09-08-2018, 23:16
Diplomanim bir halta yaradigi yoksa, askerligi bitirip bitirmemenin bitirmis biri olarak bi sike yaradigini yok.
benim icin calinmis 5ay 5gun senin icin kocaa 15ay kimi için 20kusur gun veya banka veznesi

http://i.hizliresim.com/j6ArnW.jpg

O konu bu konu ile pek bir alakalý deðil

Kaderin cilvesi þuan Çanakkale deyim

Boþ boþ yazacaðýmýza þehitlere bir fatiha okuyup

Konunun özüne dönelim

Herkese iyi geceler

umut01
09-08-2018, 23:21
Seçimlerde Cumhurbaþkaný aleyhinde DW NYTimes WSJ CNN ve adýný hatýrlayamadým bir haber ajansý da propaganda yaptý.Ülkemizde ise bunun baþýný kim çekti? Öncelikle bu propagandayý neden yaptýlar?
Ülkemizde bu propagandanýn baþýný çeken gazete su götürmez gerçek olan cumhuriyet gazetesi..Kim kurdu kimlerden destekli?
Fikir jimnastiði açýsýndan düþünmek gerekiyorsa bu adamý neden baþta görmek istemiyorlar?
Bu bizim kendi iç meselemiz..Bu söylenenler siyaset deðil,politikadýr.Her ne kadar eþ anlamlý olsalar da günümüzde farklý anlamlara çýkar.Bu iþ artýk adam meselesinden çýktý "devlet" meselesine dönüþtü.Kuzuyu kurda vermeyin.Gerekirse biz yeriz.

Biraz araþtýrýn, biraz okuyun ve sorgulayýn benim nacizane tavsiyem. Cumhuriyet gazetesine laf atarak bir yere gelemezsiniz. O gazete bizzat Mustafa Kemal Atatürk emriyle kurtuluþ savaþý zamanýnda kurulmuþ.Ýlk röportajýný Mustafa Kemal Atatürk ile yapmýþ.
Çok saygýdeðer forumdaþým A haber kanalý kimin? Kimin emri ve isteðiyle neden kurulmuþ? Ben de bunu çok merak ediyorum. Araþtýrdým ama gördüðüm sonuçlar hiç iç açýcý deðil. Devlet bankasýndan krediler filan.
Lütfen bakýþ açýnýzý deðiþtirin. Bu ülke kolay kurulmadý. Bir günlük rant uðruna körü körü baðlý olmayýn.
Yarýn açýklanacak paketle inþallah olumlu bir þeyler olur. Yoksa durum çok ciddi.

2jz
10-08-2018, 00:39
http://i66.tinypic.com/169eur6.jpg

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü :)

Selcuk Universitesi Rektoru&#39;nden ilginc dolar yorumu - Gundem - T24 (http://m.t24.com.tr/haber/selcuk-universitesi-rektoru-ilginc-dolar-yorumu,673246)

Günlük 4.5 trilyon dolarlýk döviz piyasasýna, bu sözlerle yada hanehalkýnýn döviz bozdurmasýyla müdehale edilebileceðini düþünmek iktisat bilimine aykýrý.

turbo&quattro
10-08-2018, 06:30
Eyyyyyyy Amerika senin $$$$ in varsa bizimde Allahimiz var

5.73

enesy
10-08-2018, 06:37
Ben üniversite bitirdim

Bitirme nedenim kýzýma örnek olmak içindi yoksa diplomanýn bir halta yaradýðý yok

Yoksa bu ülkede diploma anca kýsa döneme yarayan bir hadise

Ýþi bilmeyen adama iþ yok

Benle ciddi ciddi görüþme ben seni ciddiye alamýyorum çünkü

Ben para kazanacaðým her konuya olta atarým

Bazen çöp gelir bazen kofana gelir

Benden büyükleri dinlerim her zaman bedava tecrübedir

Birisi daha askerliðini bile yapmamýþ hayat tecrüben belli

Laf ettiðin adam belli AYIP baþka birþey deðil

SAYGI desen yok

Böyle aradan birisi girer savunur

Ben açýk sözlüyüm o yüzden beni seven ya sever yada sevmez

Seven baþüstü sevmeyende çok da umrumdadýr

O yüzden konu ekonomi þahýslar mevzu bahis deðil

Dolar türevi enstrumanlar için yorum yoksa boþuna entry girmeyelim

Herkese keyifli forumlar

ahahahahahahahahabahahaha

Laf ettikleri adam kim biliyormusun ?

Sýradan bir forum üyesi , herkes gibi.

Bir de sözüm meclisten dýþarý , kendi sosyal camiasýnda adam yerine koyulmayýp bursa küçüklere abilik taslayarak egosunu tatmin eden , porsche si ferrarisi olan arkadaþ grubunda sevilmediði için gelir seviyesi daha düþük insanlarýn olduðu ortamlarda ben mütevazi abiyim diye takýlýp egosunu okþayan insanlar allahtan yok aramýzda.

Yiðit - Y seni tanýmýoum ama tartýþmayý seviyorum. En azýndan çalakalem de olsa yazýorsun , kendini kendin savunuyorsun.zevkli oluyor.

Ama ÇOHH MUTEVAZI ABI YAA nýn foto yükleyicileri , ass lickers afedersin emcükleyicileri ile yazýþýlmýyor da.

Konu sen deðilsin yani ama tarzýný seviyorum �� istenmeyen olaylar çýkaýn istiyorsun . Güzel troll sün. Burda da kafa daðýtmasak napalým günlük hayatta. Deðil mi ?

BARR
10-08-2018, 06:49

Diyorsun

Yiðit bu yazdýðýný tonlamalý okuyunca didaktik þiir gibi oluyor :D

Eworen
10-08-2018, 06:51
Yahu birakin garip garip atismayi
Ulke beklenildigi gibi adim adim batiyor
Bankalarin durumu ne alemde ?
Batma ihtimalleri ?
Banka batarsa devlet guvencesi bilmem ne tras bu devlet su an bu guvenceyi veremez parasi yok pulu yok herkes ustune su icer
Esi iran vatandasi olan bi tanidigim anlatti banka batiyor bankadaki paralarda ucuyor devletin durumuda ortada onlarda agir ekonomik krizde dogru yanlis bilmiyorum olay bu
Allah korusun ama bizdeki gidisatin bu yonde olabilecegini dusunen varmi ?

furkane
10-08-2018, 06:56
5.70 gecmis olsun

Günkut
10-08-2018, 07:07
Yahu birakin garip garip atismayi
Ulke beklenildigi gibi adim adim batiyor
Bankalarin durumu ne alemde ?
Batma ihtimalleri ?
Banka batarsa devlet guvencesi bilmem ne tras bu devlet su an bu guvenceyi veremez parasi yok pulu yok herkes ustune su icer
Esi iran vatandasi olan bi tanidigim anlatti banka batiyor bankadaki paralarda ucuyor devletin durumuda ortada onlarda agir ekonomik krizde dogru yanlis bilmiyorum olay bu
Allah korusun ama bizdeki gidisatin bu yonde olabilecegini dusunen varmi ?

Banka batýnca bizim mevcut borçlar ne oluyor acaba ?

Anýl E.
10-08-2018, 07:13
Ýnsan kendine tokat atýyor, yüzümü de yýkadým ama hâla ayýkamadým. Dolar 5.70 ne demektir.

Bi de akþam ,olsun bizim de Allahýmýz var açýklamasý geliyor. Allah gerçekten sonumuzu hayýr etsin. "Düþünüp tutasýnýz diye bizlere öðüt verir."

SekoLive
10-08-2018, 07:15
aktrollerin istikaký sanrým ödenmemiþ... böyle zamanlarda onlarýn yorumlarýný paylaþýmlarýný okur biraz rahatlardýk...

ya uyanmadýlar yada yüklü dolar aldýklarýndan olayý idrak edemediler.

Skyhawk34
10-08-2018, 07:29
Banka batýnca bizim mevcut borçlar ne oluyor acaba ?

Her zaman bir hýnzýrlýk. Bir düþünceler. Bayýlýom hesaplarýna ��

GokhanRS
10-08-2018, 07:34
Dün 6 serisinin Türkiye lansmanýna hazýr mýsýnýz derken þaka yapmýyordum.

Gördüðünüz gibi insan yapýmý hatalarý, gidip yine allaha baðladýlar.

Eyyy dolar akýllý ol allaha kafa tutma.

Eee dolar duasýna ne zaman çýkýyorsunuz?

KoramiraL
10-08-2018, 07:40
Yaz yaz sabaha kadar yaz

Fark etmez

Cevap alýrsýn

Yemin ederim boþ konuþmada çýðýr açýyorsun baþkasýnýn laf söylediðine sen neden dalýyorsun hayýr anlaöadýðým olay sana oay dðþen yok beden cevap veriyorsun sifonu kendine çek önce sen...

Yigit-Y
10-08-2018, 07:44
ahahahahahahahahabahahaha

Laf ettikleri adam kim biliyormusun ?

Sýradan bir forum üyesi , herkes gibi.

Bir de sözüm meclisten dýþarý , kendi sosyal camiasýnda adam yerine koyulmayýp bursa küçüklere abilik taslayarak egosunu tatmin eden , porsche si ferrarisi olan arkadaþ grubunda sevilmediði için gelir seviyesi daha düþük insanlarýn olduðu ortamlarda ben mütevazi abiyim diye takýlýp egosunu okþayan insanlar allahtan yok aramýzda.

Yiðit - Y seni tanýmýoum ama tartýþmayý seviyorum. En azýndan çalakalem de olsa yazýorsun , kendini kendin savunuyorsun.zevkli oluyor.

Ama ÇOHH MUTEVAZI ABI YAA nýn foto yükleyicileri , ass lickers afedersin emcükleyicileri ile yazýþýlmýyor da.

Konu sen deðilsin yani ama tarzýný seviyorum �� istenmeyen olaylar çýkaýn istiyorsun . Güzel troll sün. Burda da kafa daðýtmasak napalým günlük hayatta. Deðil mi ?

Ben kafa daðýtma konusunda hemfikirim

Diðer konuda söz hakký bana düþmez

Trollüm doðru hükümet gözümde fetöcü pkklý terörist bile ilan edilebilirim

Ben bildiðim doðrularý yazarým

Þakþak yapacak durumlara allah düþürmesin kimseyi

Dolar 5,60 lara gelmiþ ben þuan bozcaadayým köy kahvaltýsý boðuyorum

Keyfim gýcýr

Herkese keyifli forumlar

Yigit-Y
10-08-2018, 07:46
Yemin ederim boþ konuþmada çýðýr açýyorsun baþkasýnýn laf söylediðine sen neden dalýyorsun hayýr anlaöadýðým olay sana oay dðþen yok beden cevap veriyorsun sifonu kendine çek önce sen...

Nerde kaldýn hacý

Dün gece yazdým 2 kiþi eksik diye

Okey baþlayabilir :)

morgan
10-08-2018, 07:50
Biraz araþtýrýn, biraz okuyun ve sorgulayýn benim nacizane tavsiyem. Cumhuriyet gazetesine laf atarak bir yere gelemezsiniz. O gazete bizzat Mustafa Kemal Atatürk emriyle kurtuluþ savaþý zamanýnda kurulmuþ.Ýlk röportajýný Mustafa Kemal Atatürk ile yapmýþ.
Çok saygýdeðer forumdaþým A haber kanalý kimin? Kimin emri ve isteðiyle neden kurulmuþ? Ben de bunu çok merak ediyorum. Araþtýrdým ama gördüðüm sonuçlar hiç iç açýcý deðil. Devlet bankasýndan krediler filan.
Lütfen bakýþ açýnýzý deðiþtirin. Bu ülke kolay kurulmadý. Bir günlük rant uðruna körü körü baðlý olmayýn.
Yarýn açýklanacak paketle inþallah olumlu bir þeyler olur. Yoksa durum çok ciddi.

O kadar söylemin içerisinden cumhuriyet gazetesine takýlmanýza þaþýrmadým.Algýda seçicilik..bu normal birþey.Bunu anlayabilmeniz için derin dünya siyasetini,merkezi otoriteleri,yapýlan akýl oyunlarýný,arkada çevrilen iþleri fark edebilmek gerekiyor.Beni rant ile yandaþlýk ile suçladýnýz.Bence siz benim yazdýklarýmý doðru okuyun ve tam anlayýn.A haberin yandaþlýk yapmadýðýna belli bir kesime empoze etmeye yönelik olan haberlerin olduðu su götürmez bir gerçek.Cumhuriyet gazetesi olayýna gelirsek çok uzun bir konu mobildeyim maalesef.

KÖROÐLU
10-08-2018, 07:55
Ýnvesting'i açtým beklentim 5.4x li bir rakam görmekti, tabi ekraný görünce istemsiz bir "uh" çýktý aðzýmdan.

Tam o arada da finans müdürü önümden geçiyor, diyor ki dolarýn halini mi gördünüz. Aynen dedim.

6'ya kaç kaldý uzman arkadaþlar ? Komple fiþi çekip gidiyor muyuz ?

Birisi yazar kasa falan mý fýrlattý ?

BARR
10-08-2018, 07:56
Ben R8 bobin fýrlattým :D

GokhanRS
10-08-2018, 08:01
Bence býrakýn bu iþleri. Kavgalar gürültüler, yok derin iþler vs.

O sahte referandumda koþa koþa evet mührünü basan herkes þuan bu ülkenin batýþýnda ki baþ sorumlulardýr.

Þimdi gidin paralarýnýzý imamhatiplere basýnýz. Dýþ güçler mihraklar vs konusuna bu ekonomiyi baðlayýp sýyrýlmaya çalýþanlara imkaným olsa Roket atarak karþýlýk vermek isterdim çünkü artýk nefes almalarý bile ülkeye zarar. Beyin sýfýrdýr Türkiye ekonomisinin batmasýný dýþ mihraklara baðlayanlarda. Gördüðünüz yerde o tiplerden uzaklaþýn.

Yigit-Y
10-08-2018, 08:01
Ýnvesting'i açtým beklentim 5.4x li bir rakam görmekti, tabi ekraný görünce istemsiz bir "uh" çýktý aðzýmdan.

Tam o arada da finans müdürü önümden geçiyor, diyor ki dolarýn halini mi gördünüz. Aynen dedim.

6'ya kaç kaldý uzman arkadaþlar ? Komple fiþi çekip gidiyor muyuz ?

Birisi yazar kasa falan mý fýrlattý ?

Ne kasasý

Adamýn totosuna sýrma soda þiþesi sokarlar

O iþler bitti

rebelh
10-08-2018, 08:03
günaydýn
5.73
hýyarlarýn gidip koþa koþa oy verdikleri, koyduk mu diye dalga geçtikleri, 16 yýl boyunca getirmeye çalýþtýklarý baþkanlýk sistemi 1 buçuk ayda çöktü
hayýrlý uðurlu olsun
koca devleti tek bir adama emanet edemezsin
edersen aç kalýrsýn

KÖROÐLU
10-08-2018, 08:03
Oturdum aðlýyorum halimize, bunu hak etmiyoruz biz yahu. Bu nedir abi ? bu nasýl bir bakýþ açýsýdýr ?

Bu bakýþ açýsý %50+ oyu nasýl alýr aklým almýyor. Birisi rs 8 9 10 bobini fýrlatsýn aydýnlatsýn bizi.

https://i.hizliresim.com/pn2VDJ.jpg (https://hizliresim.com/pn2VDJ)

1 aylýk grafik , yýllýk deðiþim % 57,91 :bravo:

KÖROÐLU
10-08-2018, 08:05
* edit yok, olsa ne güzel olur.

Grafik çýkmamýþ üst postumda ki.

https://i.hizliresim.com/lZ4RXB.jpg (https://hizliresim.com/lZ4RXB)

BARR
10-08-2018, 08:06
Beyler ekranlarýn baþýna geçin satýþ için hazýrlanýn, dolar yakýcam.

rebelh
10-08-2018, 08:07
ben 5.61 hedefini vermiþtim
ama hafta baþýnda verdiðim hedefin tarihi eylül ayýydý
1 hafta olmadan buralara geliyorsak büyük sýkýntý var
benim verdiðim rakamsal hedeflerin bir anlamý kalmadý
ama tek hedef gerçekçi: her düþüþ alým fýrsatýdýr
dün 5.40tan almam demiþtim bugün 5.70ten almam diyorum
ben böle böle almadýkça para kazanamýyorum
ama bir müdahele bekliyorum ýsrarla bekliyorum yoksa ben alana kadar 7 olacak amk
müdahele gelmezse aðustos bitmeden 7 yi görürüz

997TT
10-08-2018, 08:08
enesy sen benim hakkimda bir *** bilmeden,nasil sacma yaziyorsun!
Adam gibi yaz,hakkimda hicbir bilgi bilmeyip sadece laf olsun diye yazma.
Beni bircok insan tanir ama sadece 1 elin parmagi kadar kisiyle samimiyim! Senin gibi ici bos,sadece tatmin icin 3-5 sahsiyet kicina don alsin.
Konu hakkinda yazicak kelimesi olmayip ama bir bahaneyle konu bana geldiginde yazanlar,sayenizde gururum oksaniyor.

rebelh
10-08-2018, 08:09

ooo kardeþim hoþgeldin
bu sayfada ne zamandýr böyle yorumlar okumuyorduk
iyi oldu geldiðin
naptýn sattýn mý dolarlarý bozdun mu yastýk altýndaki altýnlarý bilezikleri?
allah reisimize zeval vermesin..

MCN21
10-08-2018, 08:10
5.87 ve çakýlýyoruz

rebelh
10-08-2018, 08:10
bu arada dolar 5.86

997TT
10-08-2018, 08:12
Yabanci basin okuyun dememin sebebi,hukumet ic basinda bir cok seyi ya manipüle ediyor yada haber olmasini engelliyor.
5.70 seviyesinin tek nedeni,bizim Allah'ýmiz var aciklamasi.
Ben olsam bugun biraz bozup,damatin sapkadan tavþan çýkarmasýný beklerdim ve dustugu an alirdim.
Malesef kriz yavas gelir yavas gelir ama birden olur. Ýnþallah bugun zihniyetlerinden daha ters bir aciklama yaparlar.

rebelh
10-08-2018, 08:13
5.98
evet sýra o yollarý kemirip karnýmýzý doyurmakta

GokhanRS
10-08-2018, 08:14
3 günde maaþým TL olarak 2bin TL arttý.

Ben oturdum sorguluyorum üzülüyorum sevinmem gerekirken belki de.

Ancak yok arkadaþ adamlar hâlâ sosyal medya vs dýþ mihraklar allah bizden yana vs diye paylaþým yapýyor.

Bu insanlar nasýl bu hale geldi anlamak mümkün deðil.

BARR
Dolar yaktým dolar arttý bu iþte bi terslik var.

34btr1907
6.02 þu an þaþkýným

gcapraz
10-08-2018, 08:15
6 oldu. dikkat komutan sagda :)

Yigit-Y
Trump bayraklarý ile turlayasým geliyor nedense

Not: þimdi taþlayacaklar izleyin :P

B16
doviz.com'da 5.80'di þakkadanak 6 oldu ya la

rebelh
10-08-2018, 08:16
a haber varken yabancý basýn okuyan fetöcüdür
:D:d:D
yabancý basýn karþýtý arkadaþlar elinizde dolar varsa sizi ihbar ederim
siz hükümete darbe yapmaya mý çalýþýyorsunuz?
gerekirse tezek yakar kuru ekmek yersiniz
:D:D:D
1 buçuk ayda ülkeyi çökerttiniz lan
aptallýkla yýkýlan tek ülke olarak tarihe geçtik amk :D
sinirden kafayý yicem

KÖROÐLU
10-08-2018, 08:17
6.46 mý gördüm ben az önce ?
deðildir dimi ?

uygarr
10-08-2018, 08:17
6.00 tl allah iki cihanda belanýzý tez zamanda verir ihsallah bizi bu duruma sokan kim suçlu ise suçlu olan ve körü körüne ona destek çýkanlarýnda

individual
10-08-2018, 08:18
6.20 valla patladi kriz ben size soyleyim.

Dikkatli olmak lazim arkadaslar

Vtec_2
Berat aciklar, biz sictik simdi sivama yapicaz diye

Skyhawk34
Hey maþallah be. Bereketiyle geldi

Yigit-Y
https://www.youtube.com/watch?v=7unENFLHAVs&feature=share

Verdim selayý beyler

B16
10-08-2018, 08:19
6.46 mý gördüm ben az önce ?
deðildir dimi ?

1,5 ay önce ki pound kuru o :(
geri'den takip ediyorsun

mikelazi
10-08-2018, 08:19
bir dostuma teyzesi usa dan 350 dolar harþlýk göndermiþ.(1.750tl)

50 sini 5tl iken bozdurmuþ.

elinde kalan 300 dolarý bozdursa þuanki kurla 1.650tl yapýyor.þaka gibi yeminle