Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..
vectra-tuner
02-08-2018, 00:26
Konumuza dönücek olursak aþýrý yükselen Döviz ve Faizler sonucu ithalat azalacaðý için Döviz talebi de düþecektir, Türkiye'de Dövizin çok hýzlý yükselme sebeplerinden bir tanesi de Halkýn Dolarý çok sevmesi ve sürekli Döviz talebi.. Önümüz kýþ ve petrol fiyatlarý buralarda kalýrsa sene sonuna kadar bir miktar daha yukarý gider ancak zifiri karanlýðý yakýnda atlatacaðýmýzý ve çok yavaþ olmak kaydý ile gýdým gýdým yukarý çýkacaðýmýzý düþünüyorum.. Önemli olan Devalüasyon'dan sonra Tl'nin geri kazandýðý Revalüsyon sürecinin baþlangýcýný tespit edebilmek.. Ancak sene sonuna kadar bu olmaz büyük ihtimalle! Abd ile el altýndan anlaþýrlarsa bir þekilde adý Imf olmamak kaydý ile finansman saðlanýr.. Ýþte o noktayý yakalarsak üç beþ birþeyler kazanýrýz.. Kimisi parasýný mevduatta kimisi hissede deðerlendirir çünki Türk varlýklarý ciddi ucuzladý.. Petrol fiyatlarýnýn düþmesi gerekiyor aslýnda, Çünki Abd Çin mallarýna yaptýrým uyguluyor ve Çin'in daralmasý Petrol ihtiyacýnýn azalmasý dolayýsýyla petrol fiyatýnýn düþmesi demek! 2. Sebep Abd faizleri yükseliyor ve yine bu sebeple Petrol fiyatýnýn düþmesi gerekiyor
Konumuza dönücek olursak aþýrý yükselen Döviz ve Faizler sonucu ithalat azalacaðý için Döviz talebi de düþecektir, Türkiye'de Dövizin çok hýzlý yükselme sebeplerinden bir tanesi de Halkýn Dolarý çok sevmesi ve sürekli Döviz talebi.. Önümüz kýþ ve petrol fiyatlarý buralarda kalýrsa sene sonuna kadar bir miktar daha yukarý gider ancak zifiri karanlýðý yakýnda atlatacaðýmýzý ve çok yavaþ olmak kaydý ile gýdým gýdým yukarý çýkacaðýmýzý düþünüyorum.. Önemli olan Devalüasyon'dan sonra Tl'nin geri kazandýðý Revalüsyon sürecinin baþlangýcýný tespit edebilmek.. Ancak sene sonuna kadar bu olmaz büyük ihtimalle! Abd ile el altýndan anlaþýrlarsa bir þekilde adý Imf olmamak kaydý ile finansman saðlanýr.. Ýþte o noktayý yakalarsak üç beþ birþeyler kazanýrýz.. Kimisi parasýný mevduatta kimisi hissede deðerlendirir çünki Türk varlýklarý ciddi ucuzladý.. Petrol fiyatlarýnýn düþmesi gerekiyor aslýnda, Çünki Abd Çin mallarýna yaptýrým uyguluyor ve Çin'in daralmasý Petrol ihtiyacýnýn azalmasý dolayýsýyla petrol fiyatýnýn düþmesi demek! 2. Sebep Abd faizleri yükseliyor ve yine bu sebeple Petrol fiyatýnýn düþmesi gerekiyor
Özel sektörün kýsa vade döviz kredi ödemeleri var son çeyrek de
Yurtdýþý bizim TL yi ödeme olarak kabul ettide benim mi haberim yok
Rusyaya teklif etmiþlerdi doðalgaz alýmlarý yerel parayla olsun diye gülmüþlerdi
Daha yeni baþlýyoruz
Dün önemli olan 5 psikolojisik rakamý geçirmekti
Buralarda biraz alýþkanlýk oluþturup yoluna devam edecek
Dolarýn düþmesi için en ufak bir sebep yok
Fed bir sonraki toplantýda faiz arttýrýma gidecek daha
Dün akþam gitmemesi büyük þans oldu yoksa 5.10 duk
Daha iyi günlerimiz abd yi küçümseyerek politika üretirsen böyle cezalandýrýlýrsýn
Sorun tamamiyle bizim saçma sapan dýþ politikamýz ve iç de ki üretimsiz ithal mallara baðlýlýðýmýzdýr dövizlerin çýkma sebebi
Yani tüm suçlu hükümettir
Dýþ güçlerin oyunlarýný iyi okumayýp kaybettiren hülümettir suçlu olan :)
PiscocuK
02-08-2018, 07:46
imf ile bir çay içermiyiz ne dersiniz?
mesaj kutusu dolu sanýrým :)
TorqueTuning
02-08-2018, 07:57
USD'nin rabiayı (4 TL) psikolojik sınırı kırdıktan sonra çok kısa sürede nasıl hemen birkaç hafta içinde 4,70'lere gittiğini unutmadık. Ben aynı şeklide 5 seviyesinin de aşılmasıyla hızla 5,30 - 5,50'lere yürüyeceğini düşünüyorum. Piyasaya salınan haberlerin artık %95 eksik, maksatlı ve manipülasyon olduğunu düşünüyorum. Maksat ak çomarların birlik ve beraberliğin südürülmesidir ötesi hikaye. Bu ülke 24 haziran sonrası batar da, bölünür de parçalanır da, boşuna kendinizi kandırmayın. Bahsettiğiniz milli değerler 20 yıl önce gömüldü ve tarih oldu.
TorqueTuning
02-08-2018, 07:58
USD'nin rabiayý (4 TL) psikolojik sýnýrý kýrdýktan sonra çok kýsa sürede nasýl hemen birkaç hafta içinde 4,70'lere gittiðini unutmadýk. Ben ayný þeklide 5 seviyesinin de aþýlmasýyla hýzla 5,30 - 5,50'lere yürüyeceðini düþünüyorum. Piyasaya salýnan haberlerin artýk %95 eksik, maksatlý ve manipülasyon olduðunu düþünüyorum. Maksat ak çomarlarýn birlik ve beraberliðin südürülmesidir ötesi hikaye. Bu ülke 24 haziran sonrasý batar da, bölünür de parçalanýr da, boþuna kendinizi kandýrmayýn. Bahsettiðiniz milli deðerler 20 yýl önce gömüldü ve tarih oldu.
CloudGrey
02-08-2018, 08:01
konu ile pek alakalý deðil ama 93te Emin Deðer ' in yazdýðý oltaki balýk türkiye diye bir kitap var.
ilgilenenler için link býrakýyorum ;
https://www.dr.com.tr/Kitap/Oltadaki-Balik-Turkiye/M-Emin-Deger/Arastirma-Tarih/Politika-Arastirma/Turkiye-Politika-/urunno=0000000324201?gclid=EAIaIQobChMI44zwytfN3AI VxeWaCh29SAJlEAQYAiABEgKRKvD_BwE
25 yýl önce bugünler yazýlmýþ kitapta...
paylaþmak istedim.
USD'nin rabiayý (4 TL) psikolojik sýnýrý kýrdýktan sonra çok kýsa sürede nasýl hemen birkaç hafta içinde 4,70'lere gittiðini unutmadýk. Ben ayný þeklide 5 seviyesinin de aþýlmasýyla hýzla 5,30 - 5,50'lere yürüyeceðini düþünüyorum. Piyasaya salýnan haberlerin artýk %95 eksik, maksatlý ve manipülasyon olduðunu düþünüyorum. Maksat ak çomarlarýn birlik ve beraberliðin südürülmesidir ötesi hikaye. Bu ülke 24 haziran sonrasý batar da, bölünür de parçalanýr da, boþuna kendinizi kandýrmayýn. Bahsettiðiniz milli deðerler 20 yýl önce gömüldü ve tarih oldu.
Tespitin doðru
Sene sonu artmasý muhtemel döviz talebinden ötürü 7.00 leri görebilme ihtimali konuþulmaya baþlandý
2001 krizinde bile böyle bir döviz parite görülmedi
Faizlerin 25/30 arasýna gelebileceðide söyleniyor sene sonu
Ýnþallah bu rakamlardan uzak oluruz diyemeyeceðim
Çünkü bu millet batmadýkça uyanmayacak
Allahtan tek duam þu 100 yýl önce batarken bize gönderdiði güneþi tekrar göndermesi
10 milyar dolar þakkadak satarýz ,þaþýrtýrýz.
GokhanRS
02-08-2018, 08:36
Kaça satýyorsun Anýl?
Pazarlýk payý var mý? Banknotlar temiz mi? Expertize sokabiliyor muyuz? Yoksa ustamizi yanýmýzda mý getirelim?
10 milyar dolar þakkadak satarýz ,þaþýrtýrýz.
Kaç defa satabilirsiniz:)
Rezv lere bir bak istersen
:)
Necmettin Batýrel'in açýklamasý o.
Bi 10 satarýz, þakkadanak bir 10 daha, bi 10 daha..
Anýl da dalga geçmiþ
NakkaSss
02-08-2018, 08:52
Anýl sanýrým Necmettin Batýrel' e atýfta bulunmuþ :D
https://www.youtube.com/watch?v=Vpy-NZH_28g
SULTANOGLU
02-08-2018, 08:56
abi kýsa olan video daha güzel yaa çok gülüyorum efektlere :hehe:
https://www.youtube.com/watch?v=KRTAPBbLSCo
GokhanRS
02-08-2018, 08:57
O programý 2 kere izledim ben. Gerçi sinir olmuþtum Ahmet Hakan'a.
Sen profesyonel bir adam karþýna böyle saçma bir herifi oturtup neyi amaçlýyorsun? Özgür beyin yerinde olsam terk ederdim o programý ama adamdan beyni yansa bile nezaket akýyor.
Hayvanat bahçesi müdürü Tübitak baþkaný oluyorsa, bu amcayý da Merkez Bankasý müdürü yapmalýydýk. Ne kadar kötü olabilirdi ki :D
SULTANOGLU
02-08-2018, 09:34
Hayvanat bahçesi müdürü Tübitak baþkaný oluyorsa, bu amcayý da Merkez Bankasý müdürü yapmalýydýk. Ne kadar kötü olabilirdi ki :D
Yemin ediyorum simcity 3000 oynar gibi saðdaki felaket tuþuna basýnca uzaylýlar falan geliyordu ya onun gibi biþey bu amca :D hayal edemedim. Þakadanak satýcaktýk aslýnda.
Videoyu izlerken Özgür demirtaþ ý kafa sallayýþý beni bitirdi
Anýl kardeþim buna atýfta bulunmuþ
Aklýma gelmedi özür mesajýný aldým :)
GokhanRS
02-08-2018, 10:11
Kredi çekmek tavsiye ettiðim bir durum deðildir ancak gerçekten ihtiyacý olan varsa vade 36 aya düþecek olarak görünüyor.
48 ay için önümüzdeki günlerde çekecek olan varsa durumu göz önüne alýp planlamalý.
Yangýn varken yazmak kolay ama sunu diyim asil dalga daha daha gelmedi...
Þubat ayýndan bu yana %35 artmýþ dolar. Ben Amerika dan getirdiðim hiçbir ürüne bu kur farkýný yansýtamýyorum. Hatta Ýthalatý dahi ciddi oranda düþürdüm. Bile bile zarar etmenin bir anlamý yok.
M_PROJECT
02-08-2018, 11:14
Nisan sonu Amerika'ya gittim 3.80 civariydi , Mayis icin de esim de geldi yanima , 4 oldu , Mayis sonu 4.20 oldu . Suan 5 +
Bu ulke/ekonomi duzelir mi ?
mikelazi
02-08-2018, 11:33
korkutuyorsun
korkutuyorsun
Bence de korkmalýyýz abi. Ýþim gereði söylüyorum 1 yýl önce satýþ fiyatý 48 bin olan kamyonetin, þuan matrahý 56 bin oldu. Burdan yakýn ?
NakkaSss
02-08-2018, 12:07
Gerçekten bu sadece kafasý. Dibine kadar kökleyecekler. Gerisini siz anlayýn.
Milletin umudu kýrýlmasýn diye dolar azda olsa düþüþe geçer, Sonra yine tavan .
mikelazi
02-08-2018, 12:17
etrafýmda çok iþten çýkartmalar var.
kredisi olan var,çocuðu olan var,yeni evlenen var,evlenecek olan var.
Allah yardýmcýlarý olsun
Peki halk olarak ne yapabiliriz ? Herþey siyasilerin ellerinde ... Onlarýn da tuzlarý kuru ... bizler ne yapmalýyýz ?
burkaykalyon
02-08-2018, 12:24
Asýl dalga bence Halkbank davasýnda çýkacak.
Saman alevi gibi parlattýlar davayý. Zarrab'ýn ifadelerini canlý yayýnda falan verdiler. Sonra araya S-400, F-35'ler girdi. Halkýn gazýný aldýlar. Bu ara unutturdular bir güzel.
Ancak asýl bomba orada bence.
devil_berk22
02-08-2018, 12:25
4.86 ortalamayla giris yaptigim dolarimi 5.05 ile cikisimi gerceklestirdim. Sirada alim firsati kollamak var.
Ben dolar icin alim yapicam 6 TL cook yakin 7 TL ise kisa zamanda hayal degil artik
CloudGrey
02-08-2018, 12:37
Peki halk olarak ne yapabiliriz ? Herþey siyasilerin ellerinde ... Onlarýn da tuzlarý kuru ... bizler ne yapmalýyýz ?
hiçbirþey yapamazsýnýz.
sorgusuz sualsiz biat edecek toplum yetiþtirme politakasý son 40 yýldýr mevcut.
toplum dediðimede bakmayýn.
toplumlar sorunlara karþý organize olur birleþir ve yanlýþ giden otoriye karþý gelir.
bizim bu topraklarda yaþanyanlar için " insan yýðýný " dememiz daha doðru olur.
sýrf eðitimsiz cahil fakir(zihnen dahil) kesim çoðunlukta (demokrasi ilkesi) olduðu için biz kendimizi akýllý görenlerde onlarla beraber yanacaðýz , batacaðýz.
Bunu sadece oturup izleyebiliriz , ben þahsen öyle yapýyorum.
birdaha oyda kullanmayacaðým.
hiçbirþey yapamazsýnýz.
sorgusuz sualsiz biat edecek toplum yetiþtirme politakasý son 40 yýldýr mevcut.
toplum dediðimede bakmayýn.
toplumlar sorunlara karþý organize olur birleþir ve yanlýþ giden otoriye karþý gelir.
bizim bu topraklarda yaþanyanlar için " insan yýðýný " dememiz daha doðru olur.
sýrf eðitimsiz cahil fakir(zihnen dahil) kesim çoðunlukta (demokrasi ilkesi) olduðu için biz kendimizi akýllý görenlerde onlarla beraber yanacaðýz , batacaðýz.
Bunu sadece oturup izleyebiliriz , ben þahsen öyle yapýyorum.
birdaha oyda kullanmayacaðým.
söylediklerine katýlmakla býrlýkte býrsey sormak istiyorum.
Oy Kullanmayýnca kýme ceza vermýs olacaksýn ?
Ýþyerimde ne yazýkki bunlardan var.. diyorumki mesai bitirip sonrasýnda yukseltiyolar.. 4.92 dun aksam 1 saat sonra 4.98 sonrada 5ý vurdu..
Gelen cevap.
Bu þekildemi yýkcaklarmýs erdoðaný ! Baþka türlü olmadý !
ve mutlular.. yaný bunu soylerken adamýn gozlerý parlýyo aþýk amk.
Arkadaþ þu düðünü bi kazasýz belasýz atlatsaydýk,bari dünya evine girelimde ondan sonra kýyamet kopuyorsa kopsun :D
TorqueTuning
02-08-2018, 13:12
Çözüm basit; nitelikli ve nicelikli insanlar topraklarý terk ediyor! Parasý olan ev alýp oturum izni alýyor, þirket kuruyor, öyle yada böyle çýkýyor. Meslek sahibi nitelikli kiþilerse expot olarak yurt dýþýnda kendine bir iþ bulup öyle kaçýyorlar. Son 5 yýldýr çevremden o kadar çok giden hikayesi var ki, 24 haziran ile birlikte süreç hýzlandý ve artarak devam ediyor.
CloudGrey
02-08-2018, 13:13
söylediklerine katýlmakla býrlýkte býrsey sormak istiyorum.
Oy Kullanmayýnca kýme ceza vermýs olacaksýn ?
Ýþyerimde ne yazýkki bunlardan var.. diyorumki mesai bitirip sonrasýnda yukseltiyolar.. 4.92 dun aksam 1 saat sonra 4.98 sonrada 5ý vurdu..
Gelen cevap.
Bu þekildemi yýkcaklarmýs erdoðaný ! Baþka türlü olmadý !
ve mutlular.. yaný bunu soylerken adamýn gozlerý parlýyo aþýk amk.
amacým ceza vermek deðil , sadece býktým...
sabah 7 de kalkýp sandýða koþmaktan býktým.
umutlardan býktým.
akþam oturup sonuçlarý izlemekten býktým...
býktým oðlu býktým...
Çözüm basit; nitelikli ve nicelikli insanlar topraklarý terk ediyor! Parasý olan ev alýp oturum izni alýyor, þirket kuruyor, öyle yada böyle çýkýyor. Meslek sahibi nitelikli kiþilerse expot olarak yurt dýþýnda kendine bir iþ bulup öyle kaçýyorlar. Son 5 yýldýr çevremden o kadar çok giden hikayesi var ki, 24 haziran ile birlikte süreç hýzlandý ve artarak devam ediyor.
Aman diyim yurtdýþýna gidiþ falan,vatan hainliði ve vatanseverlik sorunu olarak nitelendiriliyor. Biraz dikkat lütfen .
zarrab davasýnýn yaptýrýmý da gelsin
halkbankasýna 15 milyar dolar bakalým ne oluyoruz
daha baþladýk diyen dostlar haklý ;)
Ýngiltere Merkez Bankasý faizlerini 25 baz puan arttýrdý.
4.86 ortalamayla giris yaptigim dolarimi 5.05 ile cikisimi gerceklestirdim. Sirada alim firsati kollamak var.
Alým seviyesi kaç düþünüyorsun?
devil_berk22
02-08-2018, 14:05
Alým seviyesi kaç düþünüyorsun?
Yarýn 100 maddelik yatýrým paketi açiklanicak ondan sonra 4.9xx li seviyelere gelicek buyuk ihtimalle o seviyeden alim yapicam.
TorqueTuning
02-08-2018, 15:31
Paket fiyonk olur ancak, enflasyon bir tavan yapsýn da göreyim ben paketmiþ (!).
Asgari ücret neye göre hesaplanýyor, varmý aramýzda bilen yýl sonunda acaba maaþlar kaç para olacak ? :D
Sallamasyon tefe tüfeye göre yakýn bir zam yapýyorlar. Bu sene %12 %13 açýklama yapar %9a razý ederler. 1700-1750 arasý bir þey olur bence.
Kesinlikle kemer sikin. Luks harcalamari kisin. Suyu elektrigi hatta yediginiz cekirdegi bile ekonomik tuketin.
Cevrebizde ki çomar lar dahil bu isin sebebi kim anlatin.
Yaridin etmeyi kesin cunku o parayi bile arayabilirsiniz.
Mumkunse nakite donun,yatirim butcesininsadece gelistirme butcesine cevirin. Kendinize musluman olun.
Dolar alin ama kar icin degil,paranizin degerini korumak icin.
Bakin tekrar soyluyorum,ne suprizler duyacaksiniz icte ve dista.
Allah korusun lafina inanmam cunku isimiz Allah'a kaldi imajini veriyor,ayaginizi denk alin...
Kesinlikle kemer sikin. Luks harcalamari kisin. Suyu elektrigi hatta yediginiz cekirdegi bile ekonomik tuketin.
Cevrebizde ki çomar lar dahil bu isin sebebi kim anlatin.
Yaridin etmeyi kesin cunku o parayi bile arayabilirsiniz.
Mumkunse nakite donun,yatirim butcesininsadece gelistirme butcesine cevirin. Kendinize musluman olun.
Dolar alin ama kar icin degil,paranizin degerini korumak icin.
Bakin tekrar soyluyorum,ne suprizler duyacaksiniz icte ve dista.
Allah korusun lafina inanmam cunku isimiz Allah'a kaldi imajini veriyor,ayaginizi denk alin...
net yapýlmasý gerekenler ve olacaklarý yazmýssýn abý
GokhanRS
02-08-2018, 18:36
Bence korkmayýn çözümü bulmuþ orantýsýz zekalar.
Dolar nasýl düþer anlatýyorum;
yarýn þakkadanak rahibi serbest býrakacaksýn önce þaþýracaklar, ertesi gün 1 rahibi daha serbest býrakacaksýn, þok olacaklar “hani bunlarýn elinde tek rahip vardý” diyecekler,
sonra 1 rahip daha serbest býrakacaksýn o zaman çil yavrusu gibi daðýlýrlar...
olmaz mý hocam?
Yarin pompeo ile gorusme var. Eminim tavizler hava da ucisicak. Ancakkk abd nin basinda ki deli,pompa yap derse yarina birsey diyemem,tufan olur.
Yoksa enflasyon rakamlari var yarin,18 i vurursak eyvah eyvah...
Ýç iþleri bakaný ekonomi bakanýna omuz atýyor
TURKİYE GERCEKLERİ... auf Twitter: "YORUMSUZ.... https://t.co/QM0A1KjLiX" (https://twitter.com/M_Selanik3/status/1025055096130953217?s=20)
dýþ güçlere gerek yok, adamlar bizi kendi halimize býraksa zaten biz kendi içimizde yükseltiriz dolarý molarý
çok komik lan :)
TURKİYE GUNDEMİ auf Twitter: "Yiğit Bulut: ''3 liranın, 3.5 liranın uzerinde 3.90’larda bu millete dolar aldıranlar; Dolar 5 TL olacak diyenler.Adamsanız cıkın bu milletten ozur dileyin Neredesiniz?'' (31 Mayıs 2017)
Dolar şu an 5.07 TL… https://t.co/amArPukFmO" (https://twitter.com/mahircanyldrm/status/1024941736559341569)
Ýç iþleri bakaný ekonomi bakanýna omuz atýyor
TURKÝYE GERCEKLERÝ... auf Twitter: "YORUMSUZ.... https://t.co/QM0A1KjLiX" (https://twitter.com/M_Selanik3/status/1025055096130953217?s=20)
dýþ güçlere gerek yok, adamlar bizi kendi halimize býraksa zaten biz kendi içimizde yükseltiriz dolarý molarý
Hayýrdýr gardaþ diyip sokak ortasýnda ki gibi kavga çýkmamýþ en azýndan :)
Çok yakýþýksýz bir davranýþ. Bulunduklarý makam o þakalaþmalarý veya hareketleri yapabilecekleri bir yer deðil. Þaka olmadýðý da gayet açýk. Soylu bilerek saða gidiyor sonrasýnda gülüyor, Damat ise durumdan ciddi rahatsýz.
free-hifi
03-08-2018, 00:08
Soylu kendisini sonraki kral olarak oluyor. Bu yönde gaz verilmiþ cunku
bir açtým 5.10TL 500TL banknotlarý yakýnda basarlar.
GokhanRS
03-08-2018, 08:50
boþverin dolarý molarý. ülke güllük gülistanlýk.
alibaba trendyolu satýn almýþ. gerçekten 728 milyon dolara satýn aldýðý doðru mu acaba?
doðru ise gerçekten güzel baþarý hiç bir halt üretmeyen, sadece satýþ pazarlama üzerine bir þirket için.
5 in altýný görür mü acaba dolar çok merak ediyorum, emin adýmlarla ilerliyoruz 6-7 lere.
Þuan 5 ten alýnýr mý ?
5.11 den döndü
Yoruldu oda
Bir sonraki mehter bence zarrab ambargosu bence
Ordan 6 sene sonu 7
Asýl bomba 2023 de 23 tl olacak dün bir ataist böyle dedi allahsýzzzzzzz :):)
5.11 den döndü
Yoruldu oda
Bir sonraki mehter bence zarrab ambargosu bence
Ordan 6 sene sonu 7
Asýl bomba 2023 de 23 tl olacak dün bir ataist böyle dedi allahsýzzzzzzz :):)
5,057 den aldýk bakalým biraz yatsýn orda, tl hep geri gidiyor.
5 in altýný görür mü acaba dolar çok merak ediyorum, emin adýmlarla ilerliyoruz 6-7 lere.
Þuan 5 ten alýnýr mý ?
Bende merak ediyorum bu seviyeden alýnýr mý?
Bende merak ediyorum bu seviyeden alýnýr mý?
:o :o:o :o:o :o:o :o
Yarýn 100 maddelik yatýrým paketi açiklanicak ondan sonra 4.9xx li seviyelere gelicek buyuk ihtimalle o seviyeden alim yapicam.
Teþekkür ederim
CloudGrey
03-08-2018, 09:36
boþverin dolarý molarý. ülke güllük gülistanlýk.
alibaba trendyolu satýn almýþ. gerçekten 728 milyon dolara satýn aldýðý doðru mu acaba?
doðru ise gerçekten güzel baþarý hiç bir halt üretmeyen, sadece satýþ pazarlama üzerine bir þirket için.
rakam doðru olabilir, asýl garip olan trendyolun 2016 da acýkladýðý 1 milyar tl lýk ciro...
1 milyar tl ne demek ya...
200 milyon dolar yapar yanýlmýyorsam ??
adamlar markasý bile yoktu , dropship iþiyle buralara nasýl gelinir ???
var bu iþte bi gariplik
Dolarýn düþmesi için
Ya Azrail gelecek birileri için
Ya bir hayýrsever 200 milyar dolar hibe edecek bu ülkeye
Sahtesi basýlamaz denilen dolarý basan ve tarihe geçen Akyazýlý kardeþlerimiz salýverilsin ve iþbaþý yapsýn :D baþka çaremiz kalmadý :)
Dolarýn düþmesi için
Ya Azrail gelecek birileri için
Ya bir hayýrsever 200 milyar dolar hibe edecek bu ülkeye
Bu seviyeden almam mantýklý olur mu?
2 ay hiç dokunmam paraya ne dersin alayým mý?
Tavsiyen için seni sorumlu tutma hakkým yok fikrini paylaþýrsan sevinirim.
ghibli06
03-08-2018, 10:13
Garanti bankasýnýn batýk kredi oraný %19 deniyor, sen %17 ile faiz veriyorsun kazancýn o ama þu anda %19 kaybetimþsin, bazý bankacýlarýn rakamý daha fazla olduðunu söylüyor, eðer bu ülkede 1 tane de olsa banka batarsa iþte o zaman kriz var mý yok mu görürsünüz...
"Alayým mý?" diye soran arkadaþlar; bu iþi bilen kimse size al demez, dolarýn kesin yükseleceðini bilse yine demez. Çünkü beþ gün yükselir sonra üç gün düþer, tam senin bozman gereken zamanda dolar düþer vs.
Dolarý olan eðer ihtiyacý yoksa bozmasýn, gerçek anlamda profesyonel olmayan günlük, haftalýk al sat yapmamalý.
Piyasalarýn bir tabiri vardýr: "Döviz yükselirken deðil, düþerken alýnýr", þimdi yukarý hareket baþlayýnca veya yukarý yönlü bir seviyeyi tamamlayýnca "Alayým mý?" diye soranlar bu tabiri iyi deðerlendirsin.
"Alayým mý?" diye soran arkadaþlar; bu iþi bilen kimse size al demez, dolarýn kesin yükseleceðini bilse yine demez. Çünkü beþ gün yükselir sonra üç gün düþer, tam senin bozman gereken zamanda dolar düþer vs.
Dolarý olan eðer ihtiyacý yoksa bozmasýn, gerçek anlamda profesyonel olmayan günlük, haftalýk al sat yapmamalý.
Piyasalarýn bir tabiri vardýr: "Döviz yükselirken deðil, düþerken alýnýr", þimdi yukarý hareket baþlayýnca veya yukarý yönlü bir seviyeyi tamamlayýnca "Alayým mý?" diye soranlar bu tabiri iyi deðerlendirsin.
özet olarak anladýðým kadarýyla o parayý unutacaksanýz deðerlendirilebilir ama yarýn lazým oldu bozduralým zararla sonuçlanabilir demek oluyor galiba bilmiyorum :D :D
Düþüncelerinizi paylaþtýðýnýz için teþekkür ederim.
Parasý olan zaten dolar alýyor
Parasý olmayan ne yapacaðým diye düþünüyor
Bizi bu duruma düþüren ben alacaðýmý aldým geberin diyor
Dolarý alýp almamak þahsa kalmýþ bir durum
Benim kazancým dolar olduðu için ben hayatýmdan memnunum
Ülkem içinde üzülmüyorum.
Dombra çalanlar çalmaya devam etsin
Eskidendi üzülmelerim
Beðenmeyenlerede selam olsun :)
free-hifi
03-08-2018, 10:55
GEÇEN SENE bugün dolar 3,57 Hayýrlý Cumalar
Müminler.
ABD'nin davayý kullanarak deðil de bu þekilde aleni gider yapmasý, dava sonucunu büyük bir sopa olarak beklettiði izlenimi uyandýrdý.
Ben pazartesi dolar ve altini bozuyorum.
Reis dediyse bir bildigi vardir,tamam 3.5 dan beri bozuyoruzbedava tras olduk,corba ictik... Kandirilmis gibi hissetsemde kulagimin arkasi henuz saglam...
tuner faruk
03-08-2018, 17:04
Fleetcorp'un havlu atması sektoru de tedirgin etti! Fleetcorp nasıl kurtulur - Haberler (https://www.haberturk.com/fleetcorp-un-havlu-atmasi-sektoru-de-tedirgin-etti-fleetcorp-nasil-kurtulur-2088385-ekonomi)
Ben pazartesi dolar ve altini bozuyorum.
Reis dediyse bir bildigi vardir,tamam 3.5 dan beri bozuyoruzbedava tras olduk,corba ictik... Kandirilmis gibi hissetsemde kulagimin arkasi henuz saglam...
Abi ülke öyle bi hal aldý ki þuan ciddimisin, þaka mý yapýyorsun anlayamadým :D :D
Daha bugün aldým dolar korkutma beni hahahah :D
Cimmeria
03-08-2018, 17:49
geçen dolar bozun dediðinde bozanlar sayesinde 30 kuruþ inmiþti, pazartesiyi bekleyin bozanlar olursa 20 kuruþ bile inse yapýþtýrýn. :)
Dolar alayým mý diyen arkadaþlar, açýn herhangi bir bankanýn yatýmcý iliþkileri sayfasýný örneðin Garanti IR (https://www.garantiinvestorrelations.com/en/stock-information/detail/Interactive-Share-Chart/256/511/0) burda chartta karþýlaþtýrmadan istediðiniz tarih aralýðýný seçin. Dolarý euroyu ve istediðiniz diðer birimleri iþaretleyin. Grafiðe bakýn. Hangisi ne kadar kazandýrmýþ. Ben kolaylýk olsun diye þöyle özet geçeyim.
1 yýlda euro %43 dolar %46 artmýþ. Banka hisseleri %30 civarý kaybettirmiþ. Çok kýsa vade için yorum yapmak zordur ama bu ülkede altýn ve döviz orta ve uzun vadede hiç bir zaman para kaybettirmez. Hiç kazanmasanýz bile elinizdeki paranýn erimesine engel olursunuz.
Hatta þöyle bile yapabilirsiniz, cebinizde 600 bin lira varsa gidin faize yatýrýn, aylýk 7000 civarý para getiriyor, her ay 7000i alýnca yarýsýyla dolar, çeyreðiyle euro, çeyreðiyle pound alýn. Her ay bunu yapýn. Para kaybetmezsiniz :) YTD tabii ki :)
Ha sen çok mu anlýyorsun derseniz yok anlamýyorum ama geçmiþe dönük verilere bakýnca böyle yapýlýnca para kazanýlýyor gibi duruyor :)
individual
03-08-2018, 18:16
Turkiye icin ekonomistler her zaman sunu diyor.
Bir paraniz var kenarda 150.bintl.
Bunu ne yapmam lazim diyorsaniz garanti olsun diyorsaniz.
3’e bolup dolar euro altin (faiz) yapin diyorlar.
YTD
Turkiye icin ekonomistler her zaman sunu diyor.
Bir paraniz var kenarda 150.bintl.
Bunu ne yapmam lazim diyorsaniz garanti olsun diyorsaniz.
3’e bolup dolar euro altin (faiz) yapin diyorlar.
YTD
Kesinlikle doðru son 16 yýldaki getirisine bakýn
Ýþ yapmak saçmalýk 150.000 tl ile :)
Bu arada 100 günlük eylem planýný okudum
Çok baþarýlý
5 tane millet bahçesi yetiþtircekler yuvarlanmaya devam diyor anlayacaðýnýz
Dolar Bey de 100 günlük planý gördü gülüyor yine :)
vectra-tuner
03-08-2018, 18:26
Kurban Bayramý öncesi düþeceðini düþünüyorum.. Abd'den gelen son veriler kötü ki Altýn yukarý gitmeye baþladý ve þunu samimi olarak söyleyeyim Abd'nin de sonu hiç iyi olmayacak ekonomik anlamda.. Baþýna getirdikleri sarý yavþak her yerle kavga ediyor Ambargo koyuyor orayý burayý tehdit ediyor ki böyle bir ülkenin parasýna yatýrým yapýlamaz.. Bizde ise Döviz talebi düþmüþ durumda çünki ithalat pahalandý.. Altýn 1800 Usd'lerden 1.090 Usd lere gelip Trumpýn manyaklýklarý ve Kuzey Kore ile 1.350 usd'ye gidip ortalýðýn yatýþmasý ve Abd'nin çok hýzlý faiz artýrýmý yapacaðý beklentisi ile 1.214 usd'lere geldi.. Yakýn zamanda Trump manyaðý yine gericektir saðý solu, önümüzdeki global krizde Altýn 2.000 Usd'leri gericektir.. Altýn almak istemeyenler için Aselsan hissesi çok saðlam bir yatýrým aracýdýr ancak hem Altýn hem Aselsan kýsa vade aracý deðildir.. Ýlla Dolar alýnacaksa veya iþi gereði dolar almakta zorunda olanlar için yakýnda bir fýrsat gelicektir..
individual
03-08-2018, 18:29
Kesinlikle doðru son 16 yýldaki getirisine bakýn
Ýþ yapmak saçmalýk 150.000 tl ile :)
Bu arada 100 günlük eylem planýný okudum
Çok baþarýlý
5 tane millet bahçesi yetiþtircekler yuvarlanmaya devam diyor anlayacaðýnýz
Dolar Bey de 100 günlük planý gördü gülüyor yine :)
Bu millet bahcesinde atletle mangal yapabilecekmiyiz :D
Bu millet bahcesinde atletle mangal yapabilecekmiyiz :D
Atlet þartýnda döþte kýl aranacak yoksa olmayacakmýþ
Eylül de abd fed faiz arttýrýmý ile rýza zarrab dan halkbankasýna ceza keserse
Bu bizim kurban harbi son bayram olur bu senenin
Eylülden itibaren düþünemiyorum
Bunlar rahibi ay sonu gönderirler bence :)
GokhanRS
03-08-2018, 19:38
Ben açýk yüreklilikle dolarý al veya sat diyebilirim :D Tabii ki 1 þartým var. Aþaðýda ki soruya cevap ver kendi içinde.
Saygýdeðer Hürmetli Asrýn Lideri Deðerli Cumhurbaþkanýmýz...
Yarýn TVlere çýkýp; O kadar çok ÝMAMHATÝP açmýþýz ki, baskýya zorlamaya itip kakmaya raðmen ve mecbur býrakýcý politikalara raðmen %50 kapasite anca doldurmuþuz bu okullarý. Bizde düþündük karar verdik, Ýmamhatiplerin %50sini kapatýyoruz. Yerlerine sayýlarýnýn azlýðýndan insanlar 5 sene aralýksýz çalýþsa bile girmekte zorlandýðý o deðerli FEN LÝSELERÝNDEN binlerce açýyoruz... DER MÝ?
Cevabýn Evet benim reisim bunu der ve yapar ise. Hiç düþünme kardeþim piyasalar bunun esprisine bile dolara tepki verir yakýn tarihte düþmeye baþlar, 50 seneye de dolar 40 kuruþa düþer.
Cevabýn Hayýr bu adamlarýn böyle bir þey yapmasý imkansýz, bunlar anca dindar nesil yetiþtireceðiz ayaðýna dini sömürüp, betona yola para yatýrýr diyorsan ve al satçý deðilsen.
Hiç düþünme dolar euro altýn ne bulursan al.
Bakýn dediðim gibi içinizde ki sesi dinleyin. Reisine güveniyorsan sakýn dolar almayýn. Var olaný da bozun lütfen.
GokhanRS
03-08-2018, 20:08
Garanti bankasýnýn batýk kredi oraný %19 deniyor, sen %17 ile faiz veriyorsun kazancýn o ama þu anda %19 kaybetimþsin, bazý bankacýlarýn rakamý daha fazla olduðunu söylüyor, eðer bu ülkede 1 tane de olsa banka batarsa iþte o zaman kriz var mý yok mu görürsünüz...
abi mahkemeyle uðraþmamak için isim veremem.
ancak batan oldu bile, sadece el deðiþtirttiler. Batmasýna izin verilmedi. Almadýklarý paraya satmýþlar gibi göründü. en azýndan bu birkaç yýl için gerçekten batýþta olsa bile batmasýna izin verilmez hiç bir ba...nýn. Gazetelerde bunun esprisini bile yapamazsýn mahkemelik olmadan.
Bu ülkede takdir ettiðim
Bir ülker ikide doðuþ
Popisi yüksek olanlar açýsýndan
Adamlar çocuðu koyup gittiler
Þuan çekirdek kola ile izliyorlar
Garantiyi satmasýnýn nedeni bugünlermiþ iþte
Ülker yurtdýþýna gitmeside bugün anlýyoruz iþte
Daha neler vardýrda bunlar popisi yüksek þirketler diye yazdým
gemsazr9
03-08-2018, 22:47
1.33 ten kredi mi kullanmak iyidir yoksa nakit para vermek mi ödeme için bugün koþullarýnda siz ne dersiniz?
1.33 ten kredi mi kullanmak iyidir yoksa nakit para vermek mi ödeme için bugün koþullarýnda siz ne dersiniz?
Anaparana dokunmadan krediyi ödeyebilirsen
Faizler eþit düþülüyorsa
Parana dokunma derim kredi çek
gemsazr9
03-08-2018, 22:55
Sormak istediðim geçen sene 3.5 tan dolar bozdurmayip borcunu kredi çekip 12 ay vadeli ödeyen birisi kar yaptý mý acaba ?
GokhanRS
03-08-2018, 23:13
Sormak istediðim geçen sene 3.5 tan dolar bozdurmayip borcunu kredi çekip 12 ay vadeli ödeyen birisi kar yaptý mý acaba ?
evet o benim. kredi çekip araba aldým, sonra sattým euro dolar aldým :D þuan tl olarak banka bana faiz ödemiþ gibi oldu.
GokhanRS
03-08-2018, 23:15
tabi ki faizler çok düþük düþüktü o zamanlar.
Tabi ki kar yaptý hem faizler düþüktü hemde dolar aþýrý deðer kazandý.
Tabi ki kar yaptý.
Bugünün koþullarýna gelirsek 15.000 TL 12 ay 1.33 faizle geri ödemesi toplamda 16.601 tl
Ana paraya (15.000) dokunmadan tl faizinde tutulursa 12 ay sonunda ayda %17.50 faizle 17.303 tl olur.Tabi faizler daha da yükselcektir yýl içinde.
Dolar olarak tutulursa kar hayal gücünüze kalmýþ.
GokhanRS
03-08-2018, 23:28
1.33 kredi veren neresi var bu arada?
Haftaya doviz biraz yumuþar (abd ile temas kurulmazsa) sonra yon yukari. Hedef 530i....
Yani almak isteyen izleyip alsin.
100 gunluk hikaye olayina girmiyorum,goruslerimi face sayfama parça parça yazdim. Tiyatro tam haz...
turbo&quattro
04-08-2018, 00:34
Haftaya doviz biraz yumuþar (abd ile temas kurulmazsa) sonra yon yukari. Hedef 530i....
Yani almak isteyen izleyip alsin.
100 gunluk hikaye olayina girmiyorum,goruslerimi face sayfama parça parça yazdim. Tiyatro tam haz...
Ben hala $$$ dayim o zman sat al yapiyoruz bir hafta icinde?
free-hifi
04-08-2018, 01:06
Gelin yastýk altýndaki dolarlar i gün yüzüne çýkaralým uluslararasý direniþ e destek olalým !!!
gemsazr9
04-08-2018, 03:47
1.33 le Vakýfbank imar affý kredisi verecekmiþ . 20000 TL ye kadar .
Son dakika… ABD’den Turk urunlerine vergi incelemesi - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-abdden-turk-urunlerine-vergi-incelemesi-2557015/)
Yeni dalga geliyor
kanashibari
04-08-2018, 10:24
Birikimdeki TL nin erimemesi için dolar mý almalýyýz ?
Yılmaz Ozdil: Dolar kac lirayı gecer? – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/yilmaz-ozdil/dolar-kac-lirayi-gecer-2556708/)
individual
04-08-2018, 12:05
Abd yaptirim yaniti
Ýki abdli bakanin mal varligi donduruldu
Turkiyenin yaniti.
individual
04-08-2018, 12:06
Birikimdeki TL nin erimemesi için dolar mý almalýyýz ?
Birikim riske girmemek icin
Parayi uce bolun.
Dolar Euro Faiz (faiz yerine altinda olabilir ama altin dolarla orantili gider turkiyede)
YTD
vectra-tuner
05-08-2018, 10:58
Þu anda Abd ile görüþmeler yapýlýyor arka planda.. Hakan Atilla Papaz takasý ve Halkbank'a cezanýn cüzi bir miktarda olmasý.. O sebeple þahsi fikrim ben olsam beklerim, Döviz almadan önce bir daha düþünürüm çünki 5.1 Liradan Dolar almak için mangal yürekli olmak gerek.. Yani kýsaca Devletin boþ duymadýðýný birþeyler planladýðýný düþünüyorum ancak takdir sizlerin.. Kurban bayramý öncesi Döviz borcu olanlar için bir fýrsat geleceðini düþünüyorum.. Tabi herþey olabilir yanýlabilirimde ancak þuna eminimki 4 liralara tekrar düþmesi gerekiyor düzeltme babýnda.. Unutmayýn Dolar çýkarken panikle alýnmaz düþerken kademeli alýnýr altýn kuraldýr bu..
http://i.hizliresim.com/7DBbnr.jpg
Dolarýn düþmesini saðlayan tek þey yabamcý yatýrýmcý giriþi
Grafikte kar satýþlarý ve faizlerin çýkmasýndan ötürü düþmeler oldu
ABD istediðini alana kadar dolar daha hýzlý rekorlar kýracak
ABD þunu der ben sana baþkanlýðý verdim sen de benim istediklerimi ya yaparsýn
Ya da ben sana patronun kim olduðunu gösteririm diyor
5 den 4 e düþmesi iþin 100 milyar dolar havadan para gelmesi gerek :) Borçsuz þekilde
vectra-tuner
05-08-2018, 12:39
4 tl'ye deðil, 4.XX'lere gelicek diyorum.. Kaldýraçlý iþlemler ile 1 milyar usd ile100 milyar hatta 300 milyar usd 'lik hacim oluþturulur.. Dolayýsýyla 4 tl yapmak isteseler 100 Milyar usd' ye ihtiyaç yok aslýnda..
TorqueTuning
05-08-2018, 14:18
4 TL çok iyimser rakamlar, batan ülkenin henüz krizin ayak sesleri yeni yayýlýyorken senin düzeltme gelecek þeklinde yorumlar yapman bence aþýrý iyimserlik. Mutlaka ufak düþüþler olabilir, kar satýþlarý vb ancak yapýsal düzenlemeler hayata geçmeden ve en önemlisi dibi görmeden artýk dönüþ yok. Dip de krizde 4.5 TL => 5.1 TL'lik sadece %15'lik bir devülasyon süreci ile tamamlanmaz. Büyük krizlerde çok daha büyük oranlar sonrasý düzeltmeler gelir.
vectra-tuner
05-08-2018, 16:04
Seviye olarak kastým 4.88, bir ihtimal ise 4.82 ancak 4.82 kolay deðil elbette.. Ben sadece Döviz kuruna bakmýyorum, faizleri hesaba katýnca Tl tarihi düþük seviyede.. Abd faizleri 2000'lerde %4.5 civarýydý þimdi ise 3'ü hala geçemedi.. 2000 öncesi Abd faizleri %5.5 - 6 arasý idi.. Benim fikrim önce bir düþüþ olacak, borcu olan için Kurban öncesi kapama fýrsatýdýr bu.. Sonra sene sonuna kadar yükseliþ.. 4.00 Tl imkansýz deðil ancak çok çok zor.. Ancak 4.8X'ler sanýldýðý kadar zor deðil.. Farz edin kur 4.5'ye indi, ucuzmu sizce? Anasýnýn hörrkesi o seviye bile
Eylül ayýnda fed faiz arttýracaðý kesin gözüyle bakýlýyor
Eylül zarrab iþinide patlatýrsa
Dolarýn düþmesi için bir sebep yok
ancak bu seneryolardan sonra kar satýþlarýyla gelir.
5 altýna gelmesi için çok iyi þeyler olmasý gerek o da olmayacak gibi :)
Yarýn elime bir miktar TL geçecek..
10 gün sonra da TL faizdeki TL'm kullanýlabilir olacak.
Kýsmetse bu ay içerisinde bir miktar da altýn geçecek elime. Bunu bankaya gram altýn hesabýna geçirmeyi düþünüyorum.
Yarýn elime geçenle ne yapmalýyým? TL Faiz / USD / Altýn?
TL Faizden gelenin faiz gelirini altýna verip ana para ile yeniden 17-18 civarýndan ( ya da güncel faiz ne ise ) faize girmek mantýklý gibi geliyor?
Yatýrým ekseriyetle uzun vadeli. Al-sat yapmýyorum
Fikir veren olursa sevinirim.
vectra-tuner
05-08-2018, 17:16
Paraya uzun süre ihtiyacýnýz olmayacak ise dövizin gevþemesini bekleyim Gram altýn.. Sabýr etmeyi becerirseniz ihya eder.. Ben Altýndayým parça parça toplamaya devam ediyorum, ilk defa ek olarak Aselsan hissesi alacaðým.. Borsada tek alacaðým hisse bu.. Birþey düþerken alýnýr ki tl yerlerde sürünüyor.. Þayet iddia edildiði gibi Hakan Atilla Papaz karþýlýðý salýnýrsa Borsa uçar Döviz çakýlýr.. O sebeple hiçbir zaman tek parçada iþlem yapmayýn Kademe kademe.. Hakan Atilla salýnýrsa oluþacak kýsa süreli iyimserlik alým fýrsatýdýr elbette..
turbo&quattro
05-08-2018, 17:53
Paraya uzun süre ihtiyacýnýz olmayacak ise dövizin gevþemesini bekleyim Gram altýn.. Sabýr etmeyi becerirseniz ihya eder.. Ben Altýndayým parça parça toplamaya devam ediyorum, ilk defa ek olarak Aselsan hissesi alacaðým.. Borsada tek alacaðým hisse bu.. Birþey düþerken alýnýr ki tl yerlerde sürünüyor.. Þayet iddia edildiði gibi Hakan Atilla Papaz karþýlýðý salýnýrsa Borsa uçar Döviz çakýlýr.. O sebeple hiçbir zaman tek parçada iþlem yapmayýn Kademe kademe.. Hakan Atilla salýnýrsa oluþacak kýsa süreli iyimserlik alým fýrsatýdýr elbette..
Hocam bin kere yazdin altin altin diye birkac ay once ~160 dan 300gr fln aldirdin, tesekkurler tavsiye icin ;)
vectra-tuner
05-08-2018, 18:27
Abiler son gelen Abd verileri berbat.. Bunlar öncü göstergeler ve önemli çünki önümüzdeki dönemde Abd'den kötü veriler gelicek demektir ki buda Altına yarar... Altın için 1300 Usd altı her yer alınır ki şimdi de ucuz..
Hatırlayın Altın niye bir anda 1.350 Usd'lere çıkmıştı? Trump doların değerini düşürüp ihracatını artırmak için 'Güçlü dolar istemiyorum dedi' sonra Kuzey Kore bir iki füze salladı, Çin ile ticaret savaşına başladı vs. Vs. Yine hatırlarsanız Trump seçilirse Dolar çakılıcak diye piyasada algı kastılar ve Trump seçilince tam tersi Dolar uçtu!! Bloomberg izlemeyin..
Ve şimdi sağa sola kuduz köpek gibi saldıran Trump tehditleriyle Arapları sindirdi gitti mal sattı onlara (silah ağırlıklı) Ab'ye zorla Irak'ta pahalıya mal ettiği gazı sattı (6 milyar usd fazla fiyata) şimdi Çin'i tehdit ediyor ama asıl yaptığı korkutarak taviz elde etmek.. Çin'de buna dediki elimdeki tüm Abd tahvillerini satarım (2.5 trilyon Usd).. Çin öyle insanların eski bildiği Çin değil.. Şimdi birde şöyle düşünün hem Avrupa'nın hem Usa'nın ucuz iş gücü Çin.. Fabrikaları zorla Abd'ye getirtiyor geri iyide Çin'deki maliyet ile Abd'deki maliyet bir değilki. Abd süper güç evet ancak açtığı cephe boyunun çok üzerinde emin olun.. Şimdi Tl niye değer kaybediyor?Sadece ekonomik sebepler olmadığını hepimiz biliyoruz, işte Trump'da aynısını Allah'ın izniyle Abd'ye yapacak.. Son olarak İran yaptırımları var eylülde ve bunların hepsini toplarsak Altın en güzel yoldur (benim fikrim) Tl'ye güvenmiyor isen Dolardan başka alınabilecek çok daha yüksek getirisi olan envai çeşit enstrüman var.. Son olarak başta söylediğim Abd verileri peşpeşe kötü gelince bakın neler olucak.. Beklentiler düşecek ve Dolara karşı olan değerler yükselicek..
vectra-tuner
05-08-2018, 18:28
Abiler son gelen Abd verileri berbat.. Bunlar öncü göstergeler ve önemli çünki önümüzdeki dönemde Abd'den kötü veriler gelicek demektir ki buda Altýna yarar... Altýn için 1300 Usd altý her yer alýnýr ki þimdi de ucuz..
Hatýrlayýn Altýn niye bir anda 1.350 Usd'lere çýkmýþtý? Trump dolarýn deðerini düþürüp ihracatýný artýrmak için 'Güçlü dolar istemiyorum dedi' sonra Kuzey Kore bir iki füze salladý, Çin ile ticaret savaþýna baþladý vs. Vs. Yine hatýrlarsanýz Trump seçilirse Dolar çakýlýcak diye piyasada algý kastýlar ve Trump seçilince tam tersi Dolar uçtu!! Bloomberg izlemeyin..
Ve þimdi saða sola kuduz köpek gibi saldýran Trump tehditleriyle Araplarý sindirdi gitti mal sattý onlara (silah aðýrlýklý) Ab'ye zorla Irak'ta pahalýya mal ettiði gazý sattý (6 milyar usd fazla fiyata) þimdi Çin'i tehdit ediyor ama asýl yaptýðý korkutarak taviz elde etmek.. Çin'de buna dediki elimdeki tüm Abd tahvillerini satarým (2.5 trilyon Usd).. Çin öyle insanlarýn eski bildiði Çin deðil.. Þimdi birde þöyle düþünün hem Avrupa'nýn hem Usa'nýn ucuz iþ gücü Çin.. Fabrikalarý zorla Abd'ye getirtiyor geri iyide Çin'deki maliyet ile Abd'deki maliyet bir deðilki. Abd süper güç evet ancak açtýðý cephe boyunun çok üzerinde emin olun.. Þimdi Tl niye deðer kaybediyor?Sadece ekonomik sebepler olmadýðýný hepimiz biliyoruz, iþte Trump'da aynýsýný Allah'ýn izniyle Abd'ye yapacak.. Son olarak Ýran yaptýrýmlarý var eylülde ve bunlarýn hepsini toplarsak Altýn en güzel yoldur (benim fikrim) Tl'ye güvenmiyor isen Dolardan baþka alýnabilecek çok daha yüksek getirisi olan envai çeþit enstrüman var.. Son olarak baþta söylediðim Abd verileri peþpeþe kötü gelince bakýn neler olucak.. Beklentiler düþecek ve Dolara karþý olan deðerler yükselicek..
Altini uzun suredir aliyorsun ama ciddi zarardasin,ben dr 1250 lerden itibaren biraz aldim,bende zarardayim.
Altinin sirasi elbet gelicek.
Bu hafta dusu olucak,cuma yazmistim ancak sorun fazla acemice isler yapiyoruz.
Isnsadece sicak paraya baðlý artýk,yani uretim gucumuzle birsry dengeliyemiyoruz.
4.84 e dusmesi icin ciddi iyi haber gerek,o da karsilikli anlasma. Al ver yani...
Ne capsiz ulke olduk...
vectra-tuner
05-08-2018, 18:51
Abi Altýn ons 2.000 Usd'yi bile geçicek çok çok büyük ihtimal ile.. Buralarda defalarca yazdým ben faize para yatýrmam diye, o sebeple herkesin enstrümaný farklý ancak Altýnýn sýrasý geliyor artýk.. Kimisi Dolar faizine yatýrýyor parayý kimisi Pound alýyor vs. Ben 2 bacaklý iþlem yapýyorum, kredi kullanýp döviz alýp o dövizle mal ithal ediyorum ki bundan teorik olarak ciddi kardayýz çünki hatýrlarsanýz Kgf ler veriildi 0.98 ile, 1.10 ile krediler aldýk þu anda 1.90!! Aslýnda Dolarýn bir yere uçtuðu yok Tl düþüyor ve buradaki postlarý okuyanlar kabaca neyi ne zaman alacaðýný çözdü bile.. Yakýnda Abd ekonomisinden peþpeþe kötü veriler geliceðini düþünüyorum ve Ýran yaptýrýmlarý Çin gerginliði gibi sebepler ile Altýnýn yönünün yukarý dönmesini bekliyorum..
vectra-tuner
05-08-2018, 18:57
Altini uzun suredir aliyorsun ama ciddi zarardasin,ben dr 1250 lerden itibaren biraz aldim,bende zarardayim.
Altinin sirasi elbet gelicek.
Bu hafta dusu olucak,cuma yazmistim ancak sorun fazla acemice isler yapiyoruz.
Isnsadece sicak paraya baðlý artýk,yani uretim gucumuzle birsry dengeliyemiyoruz.
4.84 e dusmesi icin ciddi iyi haber gerek,o da karsilikli anlasma. Al ver yani...
Ne capsiz ulke olduk...
Abi Halkbank davasý hakkýnda cüzi bir ceza ve Hakan Atilla'nýn salýnmasý karþýlýðý Papaz býrakýlýrsa her iki taraf için hezimet olmayacaðý gibi tl kýsa süreliðine olsada deðerlenir, Borsa coþar.. Bence böyle birþeyler olacak Abd Türkiye'yi korkutmaya çalýþýyor ancak Blöf yapýyorlar.. Türkiye'yi de karþýna alýrsa kalýr dýmdýzlak.. Ki hiç istemeyeceði birþey ve baþýmýzdaki de inat eder direnir bir þekilde.. Üzerine de Imf anlaþmasý veya baþka bir þekilde adý Imf olmayacak ama arka planda Imf Tarzý bir kredi bulunursa rahatlarýz bir süre.
Abi Halkbank davasý hakkýnda cüzi bir ceza ve Hakan Atilla'nýn salýnmasý karþýlýðý Papaz býrakýlýrsa her iki taraf için hezimet olmayacaðý gibi tl kýsa süreliðine olsada deðerlenir, Borsa coþar.. Bence böyle birþeyler olacak Abd Türkiye'yi korkutmaya çalýþýyor ancak Blöf yapýyorlar.. Türkiye'yi de karþýna alýrsa kalýr dýmdýzlak.. Ki hiç istemeyeceði birþey ve baþýmýzdaki de inat eder direnir bir þekilde.. Üzerine de Imf anlaþmasý veya baþka bir þekilde adý Imf olmayacak ama arka planda Imf Tarzý bir kredi bulunursa rahatlarýz bir süre.
aga ABD rahibi alýn totonuza sokun derse
Halk Bankasýna 15 milyar dolar ceza kitler uluslararasý arenada iþlem yapamamaz hale getirirse
ne olacak anlat hele ki
ÝMF ile görüþülüyor diye dedikodular baþlamýþ
biz çinle yapamayýz BOP dan dolayý
ABD rahip filan umrunda deðil onun derdi BOP
vectra-tuner
05-08-2018, 20:53
https://youtu.be/SV2TLyuGbHE
Dolar orta ve uzun vadede dahada yukarýlara gidecek. Fakat bu seviyeden dolar almak þuan pek mantýklý deðil. Bu seviyeler bana göre satýþ yeridir. 4.92den alanlar 2-3 ay beklediler hatýrlarsanýz. Kur þuan teknik analize göre deðilde daha çok haberlere göre hareket ediyor. Teknik anlamda þuan 4.92 seviyesine kadar kar satýþý gelmesi lazým. Hatta Teknik olarak kur þuan aþýrý alýþ pozisyonunda þiþmiþ durumda. Her an satýþlar gelebilir.
Önümüzdeki hafta herhangi bir kötü haber gelmezse 5 tl ve altýna doðru yavaþ yavaþ geri çekilme olabilir. Olumlu haber gelirse hýzlý bir iniþ olur. Olumsuz haber gelirse 5.25 test edilebilir. Haberleri takip edin.
Burada ara ara alým fiyatý paylaþýyoruz zaten. onlarý takip etseniz kara geçersiniz. Nitekim 2 hafta önce ben saatlerinizi saat 14:00e ayarlayýn demiþtim. o gün 4.75 seviyesinden alanlar þuan %10 civarý kardalar.
Dolar orta vadede dahada güçlenecek. Dolar endeksi 97 seviyelerine kadar hatta 100lere kadar yolu var. euro dolar paritesi 1.15 altýna geçti mi zaten hýz artacak. Bu da tl ve altýn için olumsuz. Ons altýn biraz daha düþecek. Amerikan borsalarý þiþmiþ durumda. Hisselerin çoðunda 1-2 yýlda %1000 seviyesinde artýþ var. Bu balon patladýðýnda ons altýn yukarý gider.
Bu arada Türkiye ABD ile eninde sonunda bir anlaþmaya varacak. Anlaþma sonunda o günkü kur deðerinden en az 10 kuruþluk bir düþüþ olur.
https://compresspng.com/tr/download/yvht5tdg1n758rw3/o_1ck66jrvh1naq11dlgavhre1kbta/CD1B9D21-9662-4C24-B3B7-22C78F2C5453-min.png?rnd=0.014969123383216876
TorqueTuning
06-08-2018, 08:06
Bundan 1,5-2 yýl önce yurtiçi yerleþiklerin bariz bir davranýþ þekli vardý: USD'de yukarý yönlü ani bir sýçrama olduðunda piyasaya güven olduðu için kuvvetli bir satýþ dalgasý geliyor ve y.içi yatýrýmcý bir tampon görevi görüyordu. Bu algý uzun süre devam etti, 2017 yýlý ve öncesinde 4 TL'nin kýrýlmamasýnýn önemli bir nedeni bence buydu da. Þimdilerde ise algý o kadar bozuldu ki y.içi yatýrýmcýsý 180 derece terse döndü, tam tersi bir davranýþ sergiliyor; TL'de ne zaman aþaðý yönlü bir düzeltme gelse "bu USD nasýl olsa yine çýkacak" deyip hýzla USD alýyor ve düþüþlerin sýnýrlý ve geçici olmasýný saðlýyor. Ýnsanlarýn TL'ye güveni kalmadý ki %20 faiz veriyor.
5 lira olacak 5 lira olacak dendiðinde 3,70lerdeydi bir kaç ay önce
þimdi halk 7 liraya hazýr
satýn arabanýzý getirin birikmiþinizi her 1000 liraya 1 lot vadeli dolar alýn
7 lira hedefine giderken her 1 lot için 220 lira riske edersiniz
bu iþi 50 milyarla yaparsanýz dolar 7 lira olduðunda 80 bin lira para kazanýrsýnýz
50 bin liranýn riske edilmeyen yaklaþýk 28 bin lirasýna ise devlet faiz verir
bu uygulamayý þubat ayýnda yapan birisi 60 bin lira civarý para kazandý þuan
Sene sonu 7 diyen abd ekonomist var hali hazýrda
Dýþ güjler
Bizi kýskanýyorlar
Diye diye çýktý daha çok yara alacaðýz
Tabiki herkesin enstrumani farkli ama yaklasik 11 aydir altin alimi yapýyorum diyorsun,altin uzun zamandir dususte. Yani ons olarka buyuk zarar var. Dolar alip faize koysan daha fazla getirin olurdu :)
Altin suan baski altinda,dediklerin olmasi icin iyi zaman gerek,bence cok erken basladin altina. Allahdan tl\dolar kisminda kardasin ama dolar tarafindan bakmak gerek. Þuan büyük pazarliklar pardon gorusmeler yapiliyor zaten. Rte gerilim siyasetini sever ve sonunda kabul eder. Bu hep boyledir...
Bayrama kadar altýnda düþüþ yaþanacak anladýðým kadarýyla arkasýndan yavaþ yavaþ týrmanacak yukarýlara. Birde altýn dolar ile alakalý deðil mi murat abi ikisi bir çýkýp düþüyorlar gibi :D
individual
06-08-2018, 10:10
2011 Yýlýnda Ons 1800Dolar ustuydu.Ordan sonra bir düþmeye baþladý bir daha o seviyelere gelemedi.
Bizde bu kadar altýnýn yüksek olmasý dolardan dolayý.
ONS deðeri ve bizdeki dolarýn deðeri ile hesaplanýyor.
Özetle dolar bizde 3 lira olsaydý altýn bu kadar deðerli ve yüksek olmazdý.
2009'dan 2013 yýlýna kadar altýn'a ben çok þans verdim ama çok tatmin etmedi beni.
Altýn þöyle deðerleniyor.Örnek bir milyon TL'niz var ve bu paraya hiç ihtiyacýnýz yok (gelecekteki bir on yýl onla iþte altýn almak mantýklý)
YTD.
individual
06-08-2018, 10:11
Bayrama kadar altýnda düþüþ yaþanacak anladýðým kadarýyla arkasýndan yavaþ yavaþ týrmanacak yukarýlara. Birde altýn dolar ile alakalý deðil mi murat abi ikisi bir çýkýp düþüyorlar gibi :D
Dolar bizde çýktýðý sürece altýn'da çýkacak.
ONS deðeri sabit olsun dolar 5.50 olsun altýnýn gramý 205 tl olur atýyorum.
5,1422 yeni rekor
ne zaman vadelilerimi sattýysam piþman oldum
ülke o kadar hýzlý deðer kaybediyor ki trade etme þansýnýz yok
alýp unutacaksýnýz trade ettikçe daha az kazanýyoruz
direnç falan kalmadý kurda
individual
06-08-2018, 10:17
5,1422 yeni rekor
Valla ben sene baþýndan beri vadeli'den çýktým.Bana bu yükseliþlerden sonra vadeli hiç mantýklý gelmemiþti hala'da gelmiyor.
YTD.
5,1422 yeni rekor
aynen öyle kanka sabah 12 yi görünce dedim ki bugün böyle gider akþam pazar 08 filan olursa yine alýrým ama piþmaným þuan :)
2011 Yýlýnda Ons 1800Dolar ustuydu.Ordan sonra bir düþmeye baþladý bir daha o seviyelere gelemedi.
Bizde bu kadar altýnýn yüksek olmasý dolardan dolayý.
ONS deðeri ve bizdeki dolarýn deðeri ile hesaplanýyor.
Özetle dolar bizde 3 lira olsaydý altýn bu kadar deðerli ve yüksek olmazdý.
2009'dan 2013 yýlýna kadar altýn'a ben çok þans verdim ama çok tatmin etmedi beni.
Altýn þöyle deðerleniyor.Örnek bir milyon TL'niz var ve bu paraya hiç ihtiyacýnýz yok (gelecekteki bir on yýl onla iþte altýn almak mantýklý)
YTD.
altýný bulgaristandan alsak türkiye ye göre daha mý ucuz demek oluyor bu ?
individual
06-08-2018, 10:20
altýný bulgaristandan alsak türkiye ye göre daha mý ucuz demek oluyor bu ?
Altýn'da ons nasýl hesaplanýr?
Uluslararasý piyasada 1 ons, 31.10 gram olarak kabul edilirken, forex piyasalarýnda ise Altýn ons cinsinden ve Dolar üzerine global fiyatlara yansýmaktadýr.
Gram Altýn'ýn TL fiyatý nasýl hesaplanýr?
1 Ons = $1100 kabul edilirse;
1 Ons= $1100 = 31.10 gr.
1 gram Altýn= $35.35
Gram Altýn'ý yerel piyasalarda fiyatlara yansýtýrken ise, ilgili ülkenin kuru ile Dolar arasýndaki iliþki önemlidir. Bunu Türkiye üzerine örnek ile deðerlendirirsek;
1 gram Altýn= $35.35 ve $/TL = 2.90 olarak örneklenirse;
35.35 X 2.90 TL = 102.50 TL bir gram Altýn'ýn TL fiyatýný yansýtmaktadýr.
Gram Altýn yatýrýmýnda Altýn'ýn fiyat deðiþimine ek olarak $/TL kurunun da bir diðer etken olmasýndan ötürü Altýn piyasasýnda yaþanan hareketin gram altýna tam olarak yansýmamasý görülebilir. Bu nedenden ötürü Ons Altýn Forex piyasalarý'nda iþlem yapma fýrsatý ile deðiþkenleri azaltarak kazanma ihtimalini daha yüksek tutabilir.
Alýntýdýr.
vectra-tuner
06-08-2018, 10:25
997 Abi, Ben altýný 11 aydýr deðil çok daha uzun zamandýr topluyorum al unut þeklinde.. Daha öncede yazdým her fed öncesi Altýn gevþer sonra geri yükselir.. 1200 Usd altýnda alýmlarým var, 1.300 Üzeri hiç alýmým yok ancak oradan alsam bile dert etmezdim.. Öyle düþünürsen Dolardan çok daha fazla prim yapan paralar var.. Yükselen Dolar deðil düþen Tl biliyorsun.. Ben faize para yatýrmadýðým için en saðlam enstrümandayým.. Ýnse inse anlýk 1190 Usd'ye iner oradan da tekrar yükseliþe geçer.. Gramýný 110 Liranýn altýndan aldýðým Altýnlar hala duruyor..
40 býn cývarý nakdý suan ne yapmak lazým ?
individual
06-08-2018, 10:28
Þelçuk abi buralar þuan çok karýþýk :D
Valla kimse kesin sana þunu yap þuan demesi çok zor.Ama ben garanti olsun diyorum dersen iyi bir faiz veren banka ile anlaþman.
Dolar Euro zaten çýktý çýkacaðý kadar burdan sonra ya bir düþüþ yada fýrlama olucak ama ne tarafa kestirmek zor.
YTD
her 1000 liraya 2 lot 12. ay vadeli dolar al kalsýn
7 lirayý görürse 120bin lira para kazanýrsýn
kesinlikle ytd deðil söylediklerim sadece matematik
her 1000 liraya 2 lot 12. ay vadeli dolar al kalsýn
7 lirayý görürse 120bin lira para kazanýrsýn
bu ýslerden anlamam , nedýr bunun detayý
bu ýslerden anlamam , nedýr bunun detayý
yüksek risk bir nevi forex gibi kaldýraçlý piyasa
ama tr o kadar hýzlý batýyor ki risk neredeyse 0 denilebilir
1000 liraya 1 lot açtýðýnýzda bugünkü kurdan batmanýz için kurun 4.14 seviyesine inmesi gerek
bunun imkaný yok
ama 7 liraya çýktýðýnda her 1 lota 1500 lira para kazanýrsýnýz
hiç anlamam diyorsanýz viop hesabý açýp paranýzýn hepsini o hesaba atýn
tlde kalan kýsýma devlet faiz verecek
vadeleri dolar aldýðýnýz kýsýmdan ise para kazanacaksýnýz
10 lot alýn 7 lira olduðunda 15 milyar + faiz kazanýrsýnýz yaklaþýk 16 milyar falan
ama ülkenin büyüdüðüne herþeyin güzel olacaðýna kurun 3 liralara ineceðini düþünüyorsanýz bunu yapmayýn tabi
halk 5 liralarý telffuz ettiðinde 3.70 lerdeydik
þimdi 7 lira olsa ne olur ben dolara ihtiyaç duymuyorum diyen rektörler var :D
bu aptallýðýn bedeli ödenecek elbet biz kendimizi kurtaralým
individual
06-08-2018, 11:02
Altýn ONS 1.212,95 Dolar
Bizde dolar 3,50 olsaydý gram altýn deðeri 136TL olucaktý.
Bizde dolar tl þuan 5,14 olduðu için altýn gramý 200TL
Özetle dolar çýkarken altýnýn düþmesi çok zor.
Örnek resim.
https://i.hizliresim.com/9NYNj3.png (https://hizliresim.com/9NYNj3)
individual
06-08-2018, 11:06
Edit:Para birimi excel düzenleme.
https://i.hizliresim.com/g6P6E3.jpg (https://hizliresim.com/g6P6E3)
merkezin toplanmasý lazým faiz arttýrmasa bile piyasayý sakinleþtirmesi lazým ama neyle?
5,18 hey yavrum hey þuan bile cesaret veriyor al diyor nasýl olsa çýkýyor zor tutuyorum kendimi almamak için :D
individual
06-08-2018, 12:28
Evet Euro 6 TL
Evet Euro 6 TL
avrupada 1 euroya benzin alabilen kaldý mý?
benzin yakýn 1 Euro olacak :)
individual
06-08-2018, 12:47
ÖTV'den indirim gelir yine.Neyse en azýndan böyle indirim ala ala benzindeki ötv kaldýrmýþ olucaz :)
ÖTV'den indirim gelir yine.Neyse en azýndan böyle indirim ala ala benzindeki ötv kaldýrmýþ olucaz :)
Sonra bir gün vazgeçtik ötv eski haline geldi diyecekler. Bir sabah uyanacaðýz ve benzin 10 mazot 9 lpg 8 :)
Benim önerime doðru koþaradým ilerliyoruz 10 olsun düz olsun alan alamayan belli olsun :)
5.1918 Tarihi rekor, yarýn kýrýlýr bu da sanýrým :S
ekþi de birisi bu aralar bmw 5.18 le kapýþýyor demiþ.
Hacim büyüttü bmw 5.20 sonraki hedef 5.30 sonra da m5 sanýrým hahahah :D ne hallere geldik, iyice cozuttuk ülkece.
individual
06-08-2018, 13:09
ekþi de birisi bu aralar bmw 5.18 le kapýþýyor demiþ.
Hacim büyüttü bmw 5.20 sonraki hedef 5.30 sonra da m5 sanýrým hahahah :D ne hallere geldik, iyice cozuttuk ülkece.
Þurda 6 kasaya ne kaldý :D
ahmetgurlek
06-08-2018, 13:46
bankalardan ons olarak altýn alýnabiliyor mu? sadece gram altýn mý alýnýyor?
Kullanýcý
06-08-2018, 14:17
Dolarlarý ne zaman bozalým yada hangi fiyattan bozalým? bir türlü karar veremiyorum
gram altýn alýnmalý mý gittikçe yükseliyor ?
TorqueTuning
06-08-2018, 14:29
Ýhtiyacýnýz yoksa sakin ellemeyin.
Dolarlarý ne zaman bozalým yada hangi fiyattan bozalým? bir türlü karar veremiyorum
Ýhtiyacýnýz yoksa bekleyin nasýl olsa çýkýyor :) Sabah bozdum ben mesela piþmaným :D :D
http://i.hizliresim.com/7DBQWm.jpg
Dýjjj Güüjjlerden Gelen Tablo
tabloya göre euro daha fazla kazandýracak :D
vectra-tuner
06-08-2018, 15:11
Benden söylemesi,
ICBC: Altında duşuş bitmiş olabilir, 1,300'e cıkabilir - BLOOMBERG HT (https://www.bloomberght.com/piyasalar/haber-amp/2145604-icbc-altinda-dusus-bitmis-olabilir-1-300-e-cikabilir?__twitter_impression=true)
http://i.hizliresim.com/7DBQWm.jpg
Dýjjj Güüjjlerden Gelen Tablo
2020 ve sonrasýný bilemem ama 19 ocak için iyimser bir tablo
kaynaðý nedir?
Benden söylemesi,
ICBC: Altýnda duþuþ bitmiþ olabilir, 1,300'e cýkabilir - BLOOMBERG HT (https://www.bloomberght.com/piyasalar/haber-amp/2145604-icbc-altinda-dusus-bitmis-olabilir-1-300-e-cikabilir?__twitter_impression=true)
yýl sonu beklentiniz nedir hocam ons olarak?
ve sebebi nedir? halen daha 2 faiz arttýrýmý bekleniyor biri eylülde olmak üzere
punto_multijet
06-08-2018, 15:18
2020 ve sonrasýný bilemem ama 19 ocak için iyimser bir tablo
kaynaðý nedir?
standard and poor's diye biliyorum bu tabloyu
standard and poor's diye biliyorum bu tabloyu
2019 sonu 6 lira hedefi gerçekçi deðil
ben eylül ayý içinde 5.60ý göreceðimizi düþünüyorum
vectra-tuner
06-08-2018, 16:04
Dýþ iþleri bakaný Ýzmir ve Ýncirlik üstlerini gözden geçireceklerini söyledi.. Bence olmayacak birþey deðil
vectra-tuner
06-08-2018, 16:10
https://ibb.co/fgFpwK
vectra-tuner
06-08-2018, 16:12
Screenshot 20180806 170711 — imgbb.com (https://ibb.co/fgFpwK)
Dýþ iþleri bakaný Ýzmir ve Ýncirlik üstlerini gözden geçireceklerini söyledi.. Bence olmayacak birþey deðil
Kapatýrsalar varya
Benim tablo çöp
:):)
Dolarýn nereye gideceðini kestiremiyorum o iþ olursa
Bu kadar umutlu olmanýzýn sebebi nedir abi ? Bu ekonomi konusunda ki mesajlarýnýzý sürekli okuyorum,acaba bu kadar sene yanlýþ kiþileri mi tanýdýk televizyonlarda , gazetelerde,röportajlarda diye düþünüyor insan :)
S.Özeren
06-08-2018, 18:05
Herkese benden ice tea
Herkese benden iskender
vectra-tuner
06-08-2018, 18:17
Bu kadar umutlu olmanýzýn sebebi nedir abi ? Bu ekonomi konusunda ki mesajlarýnýzý sürekli okuyorum,acaba bu kadar sene yanlýþ kiþileri mi tanýdýk televizyonlarda , gazetelerde,röportajlarda diye düþünüyor insan :)
Rus uçaðý düþürmüþ milletiz, Darbe atlattýk, her yerde bombalar patlýyordu birkaç sene önce çözüm süreci denen ucubeden sonra.. 1000'in üzerinde þehidimiz var..
Abd ile yeni dalaþmýyoruz, Obama beyzbol sopasý gösterdiði gün baþladý sürtüþmeler.. Yeni Afrin'e girdik Abd'nin bir sürü planý çöp oldu.. Halkbank davasýydý oydu buydu derken sayamayacaðým kadar olay oldu..
Vel hasýl son olarak þimdi Trump Ýran ambargosuna katýlmayan bedelini öder dedi az önce.. Yani bizi kast ediyor, ümitliyim çünki Akp'li olmamakla beraber Devletime güveniyorum.. Defalarca bu tarz olaylar sonrasý panikle dolar alýp aylarca taþýdý pekçok insan.. Yine aynýsý olucak Allah'ýn izniyle o sebeple merak etmiyorum, Dolar mutlaka 5in altýna gelicektir sadece zamana ihtiyaç var biraz.
tandogan
06-08-2018, 18:33
Merhabalar vectra-tuner inanýn bende sizin yazdýklarýnýzýn olmasýný sizden çok umut ediyorum ancak
Ocak -Haziran
Ýhracatý (milyar $)
2017 : 90
2018 : 96,3
Ýhracat artýþý :6,3 Milyar TL
Ocak -Haziran
Ýthalat (milyar $)
2017 : 219,8
2018 : 239,4
Ýthalat artýþý :19,6 Milyar $
özetlersek ;
6,3 milyar $ ihracatýmýzý artýrmak için 19,6 Milyar $ ithalat yaptýk, makas her gün biraz daha açýlýyor dövizin yükseliþinden dolayý. Yüksek niteliðe sahip teknolojik ürün üretimini arttýramazsak her geçen gün biraz daha borç yükümüz artacak bu yüzden 5 tl bile bizim için ilerleyen zamanlarda hayal olabilir.
individual
06-08-2018, 18:47
Bugun %4 dolar euro yukseldi.
TorqueTuning
06-08-2018, 18:54
USD 5.275
EUR 6.100
Hey gidi þaha kalkmýþ ökonimize bi bahhýn.
dolar 5,5'a; 5'e olduðundan daha yakýn
Teknik meknik yok bam bam bam :)
5.20den döner dedik dönmedi, 5.25 dönmedi, 5.3 oldu dönmeye niyeti yok. Direnç destek hiçbirþey býrakmadý :)
Bu gün merkez bankasýnda rom hamlesi geldi ve piyasalar da merkez faiz arttýracaðý yerde bizimle taþ taþ geçiyor dedi.
Sanýrým ilk 4.92de yaþadýðýmýz þeyi yaþayacaðýz gibi duruyor. Merkez faiz arttýrana kadar vurdukça vuracaklar galiba.
Gene bir gece ansýzýn faiz arttýrýp bir çok insaný maðdur edebilirler. Dikkatli olmak lazým.
2-2,5 ay kadar önce 196 liralardan gram almýþtým 27bin tl kadar.. Ertesi günlerde erken seçim muhabbeti fln gram oldu 204 civarý sattým çýktým 1 gün de 2800 tl kar..
Vay be dedim bir daha çýkmaz buralara 206 ya gidiyor þu an..
5,17 de alsammý diye düþündüm yok ya bi 3-5 kuruþ kar satýþý olur falan orda alayým bankadaki 3-5 kuruþumla dedim.. 5.25 oldu :)
Reyissssss
Cumhuriyet tarihine her gün
Dolarýn tarihi zirvesine imza atarak kendinin nasýl
Neyse
Ne güzelde geberiyoruz
Papaz bizde kaldý
Daha Eylül ayýnda ABD den hem fed hem halkbank bombasý gelmedi
Tekniði miktiler bugün
Keske mudahale etmeseydiniz amk.
5 lira altýný görürmü bu saatten sonra :)
overblack
06-08-2018, 20:56
Papazý deðil Papa’yý rehin alsan bile düþmez artýk
5,18'den almadýðýn dolara bir bak istedim. :(
A haber beklenen yayýnlarý yapmaya baþladý, zaten dýþarýda ki esnafýn hepsinin izlediði tek kanal orasý :)
"Dolar lobisi devrede" haberin baþlýðý :) :) :)
Ne lobiymiþ aq
a haber ekonomi müdürü özlem doðaner ''')
Cumhuriyet gazetesinde bir köþe yazýsýnda Cumhur baþkanýnýn bu dolar politikasýný büyük holdinklerin dolar borçlarýndan batmasýný istediði için izlediði çünkü bu holdinklerin çoðunluðu laiklik yanlýsý ve Atatürkçü tüsiad üyesi demiþ yazýda
Cumhuriyet gazetesinde bir köþe yazýsýnda Cumhur baþkanýnýn bu dolar politikasýný büyük holdinklerin dolar borçlarýndan batmasýný istediði için izlediði çünkü bu holdinklerin çoðunluðu laiklik yanlýsý ve Atatürkçü tüsiad üyesi demiþ yazýda
O þirketler asla TL pozisyonu alacak kadar sýðýr deðiller
Ama bizimkisi TL basarak maaþlarý ödemeye devam etsin
Bu dolarýn asýl nedeni TL basýyor olmasý
Diðerleri haber sadece bence böyle
Devalüasyon deniyor sanýrým buna da
12 kayitli uye 4 misafir :D
5.32 geldi. Sabaha ne olur diye dusunmeden edemiyorum. Bu hizla devam ederse 2018 sonu on goruleri daha erken gelecek.
çinden gelecek parayý yukardan bozdurmak için çýkartan diyen sýðýr sürüsü var
Dolar Lobisi diyen var
Bu konudaki herkes komple dolar lobisi üyesi o zaman :)
Böyle salak bir ekonomi yönetim olamazdý
Þimþek hele hele kemal derviþ ke taþtaþ geçiyordur
Bankalarda 5,35 þuan
Hiçbir seçmen þunu görmüyor akp seçmeni 5 tl deðil 50 tl olsa da reis ile yola devam diyor Alp seçmeni , yalnýz Akp hükümeti sanýrým kendi seçmeni ile ayný düþüncede deðil çünkü sürekli dolara karþý baský ve faiz arttýrýmý uyguluyor.
Bu nasýl bir akýl tutulmasý baþý sonu belli deðil
BarýþSever
06-08-2018, 22:28
5 altý hayal oldu sanýrým geçmiþ olsun.
Kar satýþý bile yemiyor yemeden çýkýyor
Eylüle kadar trump 2 tweet daha atsa
Fed faiz kararý ve Halk Bankasý haberi hariç 6 yý geçecek gibi
S&P tablosu hikaye kaldý
Ama bence buralarda biraz nefeslenecek
MB faiz kararý alýr yakýnda
Nisan sonu Amerika'ya gittim 3.80 civariydi , Mayis icin de esim de geldi yanima , 4 oldu , Mayis sonu 4.20 oldu . Suan 5 +
Bu ulke/ekonomi duzelir mi ?
Müdür sen amerikayamý yerleþtin? 521 de göremeyecek miyiz seni kadir ile artýk?
Kullanýcý
06-08-2018, 22:37
Sýrasýyla bmw modellerini görüyoruz, Bu nedir ya bu nasýl bir iþtah
Ahali 5.42 oldu noluyor bi olaylarmi
TorqueTuning
06-08-2018, 22:41
5,42 wtf !!!
snan1910
06-08-2018, 22:48
Ne oluyor, dakikada 10-15 kuruþ arttý þimdi ayný hýzla geri düþmeye baþladý
GokhanRS
06-08-2018, 23:15
Yastýk yorgan ne durumda? Dýþ mihraklar?
Grimlord
06-08-2018, 23:36
Sýký tutunun, dolar lobisi köklüyor, 3. postaya geçti
Beyler
Durum çok vahim
https://www.youtube.com/watch?v=QrXMNq9e-BQ
Kol çýkardýk çok fena
Birileri pes etti :):)
Abd ye heyet gidiyor dediler
Hükümetin banka hesaplarý üstündeki yetkisi en fazla nedir? Bügünki % 5 lik deðer kaybýndan sonra ciddi ciddi aklýmý kurcalýyor. Döviz ve altýn hesaplarýný kendi belirlediði kurdan tl ye döndürebilir mi? Artýk karlý yatýrýmdan çok güvenli yatýrýmý düþünür oldum. Uzun vadeli yatýrým için kasa kiralayýp fiziksel altýn saklamak çok mu paranoyakça olur:)
Hükümetin banka hesaplarý üstündeki yetkisi en fazla nedir? Bügünki % 5 lik deðer kaybýndan sonra ciddi ciddi aklýmý kurcalýyor. Döviz ve altýn hesaplarýný kendi belirlediði kurdan tl ye döndürebilir mi? Artýk karlý yatýrýmdan çok güvenli yatýrýmý düþünür oldum. Uzun vadeli yatýrým için kasa kiralayýp fiziksel altýn saklamak çok mu paranoyakça olur:)
Bu saatten sonra yastýk altý harbiden daha güvenli
Dediklerin bu ülke için hayal deðil her an herþey olabilir
vectra-tuner
07-08-2018, 00:07
2 Gün içerisinde Türk heyeti Abd'ye görüþmek için gidiyor.. Ýnþallah terste kalmazsýnýz
2 Gün içerisinde Türk heyeti Abd'ye görüþmek için gidiyor.. Ýnþallah terste kalmazsýnýz
Dolar euro dussun de biz terste kalalim. 100 bin tllik dolar alsak dolar 30 kurus dusse edecegimiz zarar 5bin tl.
Yukselmeye devam ederse benzini arabasi g.tumuzdeki dona kadar gelecek zamlarla edecegimiz zarar paha bicilemez.
vectra-tuner
07-08-2018, 00:22
Bende diyorum ki panik yapmayýn daha düþük seviyelerden alýn.. Veya kademe yapýn zarar etmesin bu sitedeki kardeþlerimiz
kurban bayramýnda emekli ikramiye sözü devam mý? lakin söz aðýzdan çýktýðýnda 300dolara yakýn para ediyordu. Þuan 1000 liralýk ikramiye yalnýzda 189 dolar kurbana kadar 100dolar ederse bereket versin
M_PROJECT
07-08-2018, 07:11
Müdür sen amerikayamý yerleþtin? 521 de göremeyecek miyiz seni kadir ile artýk?
521’de ki ortagim Mustafa , iki Mustafa olunca karisiyor :)
Alým için hangi seviyeleri beklemek lazým?düþük miktarda alým yapabiliyorum,7-8bin TL birikmiþim var,dolara yatýrmayý önerir misiniz?
Alim yapin yapin umarim maliniz ceyizlik olur ... Ben anlamiyorum suanki durum ulkeyi - buyuk firmalari krize sokuyor. Kardes dolar ciktiginda senin elinde dolar var ise kazanmiyorsun ! Isin var ise kaybetme riskin var , mulkun var ise satmayi dusunuyorsan satamiyorsun , kendi isinin sahibiysen isin durma noktasina geliyor ama elindeki dolar degerleniyor degil mi ? Hicbir prosfesyonel yatirimci suan dolar almayi dusunmez cunku bu rakamlar reel degil , satis firsatli rakamlar
GokhanRS
07-08-2018, 07:58
Farzedin ki ben cahilim, dededen miras kaldý dolar alýmý araþtýrmaya baþladým.
4.9X tekrar alým verdirtecegi tezini destekleyen ne argüman varda böyle bir umut vaat ediliyor?
O kadar inceliyorum ama demek ki cidden cahil kalmýþým bu konularda ki ben 4.9X bekleyenlerin ters köþe olacaklarýný düþünüyorum, umarým yanýlýyorumdur.
GokhanRS
07-08-2018, 08:00
Þuan 4.9x için ben sadece faiz ihtimalini görüyorum ki, faiz artmasýn dolar çýkmasý gerekene çýksýn çok daha iyidir benim gözümde.
Alým için hangi seviyeleri beklemek lazým?düþük miktarda alým yapabiliyorum,7-8bin TL birikmiþim var,dolara yatýrmayý önerir misiniz?
hocam ne zaman düþüþ gördüysen toplamaya bak
diyelim 5.20den aldýn 5.50 gördü 5.40a indi yine al
toplayabildiðini topla
dedelerimiz babalarýmýza arsa býraktý
babalarýmýz bize ev býraktý
bizde çocuklarýmýza dolar býrakýcaz..
Alim yapin yapin umarim maliniz ceyizlik olur ... Ben anlamiyorum suanki durum ulkeyi - buyuk firmalari krize sokuyor. Kardes dolar ciktiginda senin elinde dolar var ise kazanmiyorsun ! Isin var ise kaybetme riskin var , mulkun var ise satmayi dusunuyorsan satamiyorsun , kendi isinin sahibiysen isin durma noktasina geliyor ama elindeki dolar degerleniyor degil mi ? Hicbir prosfesyonel yatirimci suan dolar almayi dusunmez cunku bu rakamlar reel degil , satis firsatli rakamlar
Sanýrým bana yazýnýz, profesyonel yatýrýmcý deðilim.iþe gireli 3-4ay oldu,ülkedeki durumun bende farkýndayým,ancak bir þekilde para biriktirmeye çalýþýyorum ve bu parayý TL olarak tutmak mantýklý deðil çünkü sürekli deðer kaybediyor.bu iþlerle ilgili fazla bilgim olmadýðý için ve takip edemediðim için bilgi almak amaçlý sormuþtum.
Farzedin ki ben cahilim, dededen miras kaldý dolar alýmý araþtýrmaya baþladým.
4.9X tekrar alým verdirtecegi tezini destekleyen ne argüman varda böyle bir umut vaat ediliyor?
O kadar inceliyorum ama demek ki cidden cahil kalmýþým bu konularda ki ben 4.9X bekleyenlerin ters köþe olacaklarýný düþünüyorum, umarým yanýlýyorumdur.
4.90lý kapanýþ yapsýn herkese et döner ýsmarlarým cici piknikte
kurun dibi 5.09 bence o da hem papaz hem faiz demek
papazda anlaþýrlar sýkýntý yok ama faiz olayý bitti yapacaklarsa 300-350 bp yapmalarý lazým 100ler 125ler ters tepki yapar
Ben kuru 4 liraya sabitleneceðini düþünüyorum
Rabia baðladým diyecek
ABD ile iþi çözemezse
Böyle bir fikir geldi bana benzin mazot fiyatýna yaptýðý gibi
amerikayla ön mütabakat saðlandý diyor bloomberg
bu arada ben hep alým öneriyorum ama kademeli alýn kesinlikle tek seferde paranýzý baðlayýp ah düþtü vah düþtü panik yapmayýn
uzun vadeciyseniz -ki bu piyasada trade artýk anlamsýzlaþtý- paranýzý 5e bölün her geri çekilmede alýn
mikelazi
07-08-2018, 08:29
bayram öncesi iyi olmadý bu
Cimmeria
07-08-2018, 08:39
1 ocaktan bugüne dolar %40 artmýþ ama hiç bir yatýrýmcý dolar almaz he mi...
Ben dun bozmayi cok düþündüm cunku beklenti bike baya dusurecekti.
Iyi haberler ardinardina gelmeli yoksa fazla sansimiz yok.
Akp milletvekili rümeysa kadak demiþ ki ;
Biz reis e dolar düþsün diye oy vermedik
Vatan düþmesin diye oy verdik demiþ
Bunu görünce aklýma direk þu video geldi
https://m.youtube.com/watch?v=cXmtt5alQ-g
Hatirlarmisiniz burada daha dalga gelmedi,hedef 5.30 yazmistim.
Hatta ozel mesaj gonderdigim kisilere de yazdim,cogu inanmamisti... Simdi gonderiler cevaplara baktim da,yine arkadaslarim ne olur diyor.... Dusucek,mecbur. Kuzu kuzu meeliyecegiz. Ne hallere dusurduler bizi.
1 ocaktan bugüne dolar %40 artmýþ ama hiç bir yatýrýmcý dolar almaz he mi...
KapaliCarsida dolar kalmadi. 10 musterimizden 1 tanesi alim yapti digerleri satista. Genel portfoyumuz bu yonde. Birseyler tecrube edipte yukariya yaziyorum. Tekrar yaziyorum cogu insan icin satis firsatlari rakamlar
Ben dun bozmayi cok düþündüm cunku beklenti bike baya dusurecekti.
Iyi haberler ardinardina gelmeli yoksa fazla sansimiz yok.
abi hangi iyi haber?
irana yaptýrýma katýlmýyoruz
rahibi salmýyoruz
faiz arttýrmýyoruz
abdli bakanlarýn mal varlýðýna el koyacaðýz-sözde-
senin iyi haber dediklerin baþkanýn geri vitesleri
ben iyi haber beklemiyorum
aksine ülkeyi esir alan bu durumun bedelini ödemeye baþladýðýmýzý bununda en az 6-7 sene süreceðini düþünüyorum
ilk 2 senede kur hedefim 8
Bu adamýn çözümlemesi mükemmel
Instagram post by Nalan Uluer • Aug 6, 2018 at 12:40pm UTC (https://instagram.com/p/BmI0GY6BXtU/)
Bence camilerden sela okutulmalý dolar imana gelince
Tayyip guzel oyuna geldi , fazla atar batar hesabi ... Karsi taraf bizim ne tepki verecegimizi biliyordu tik tik oynadi . Belki bu haberler ilk ciktiginda papazi verseydik bu hale gelmiycekti ... simdi bekliyorlar heyeti , bi halkin gorebilcegi anlasmalar olur , bide bizlerin goremedigi gizli kim bilir ne vaadler verilecek resmen bizleri cagirmak icin guzel oyun kurdular . Burdanda sunu anliyoruz , atar yapabilcdk kadar ekonomimiz saglam degil
Cimmeria
07-08-2018, 09:24
KapaliCarsida dolar kalmadi. 10 musterimizden 1 tanesi alim yapti digerleri satista. Genel portfoyumuz bu yonde. Birseyler tecrube edipte yukariya yaziyorum. Tekrar yaziyorum cogu insan icin satis firsatlari rakamlar
Sen yazmýþsýn ya dolar çýkýnca sen kazanmýyorsun diye, eðer bu ülkede orta düzey yatýrýmcýysan dolar euro her zaman kullanman gereken yatýrým aracýdýr, emlak 6 ay durur satamazsýn, iþin bozulur müþterilerin faturasýný ödemez sýkýntýya düþersin. Dolar-euro hiç bir zaman düþmez ( kýsa dönem al-satlarý geçiyorum) orta uzun vadede her daim paraný katlar. Piyasanýn içindeysen neden söylemiyorsun yýl sonu dolar tahmini mininmum 6. Bugün 5.35ten dolar alan adam günlük al satçý deðilse nasýl olsa yýl sonuna kadar gene kazanacak...
Benim bu yaþýma kadar gördüðüm budur, orta-uzun vadede eðer ciddi piyasa takipçisi deðilsen, sürekli hisse kovalamýyorsan, cebinde 1 milyon dolarlýk nakitle günlük al sat yapmýyorsan döviz hep kazandýrýr.
Þöyle örnek vereyim, dolar 4.70 civarýydý herkes daha ne çýkacak yok artýk diyordu, arkadaþ tüm nakidini dolara bastý, sabah 60 binliranýn üstünde kar yapmýþtý.
Tayyip guzel oyuna geldi , fazla atar batar hesabi ... Karsi taraf bizim ne tepki verecegimizi biliyordu tik tik oynadi . Belki bu haberler ilk ciktiginda papazi verseydik bu hale gelmiycekti ... simdi bekliyorlar heyeti , bi halkin gorebilcegi anlasmalar olur , bide bizlerin goremedigi gizli kim bilir ne vaadler verilecek resmen bizleri cagirmak icin guzel oyun kurdular . Burdanda sunu anliyoruz , atar yapabilcdk kadar ekonomimiz saglam degil
biz kimiz ki abd ye atar yapýyoruz kulhanbeyli söylemleri tavýrlarý ülkemizin içindekilerden baþkalarýna sökmez. Üretim gücümüz yok denecek kadar az her þeyimizle dýþa baðýmlýyýz ama dünyanýn 1 numarasýna kafa tutuyoruz. Ülke krizde tüm medya adamlarda olduðu için ses veren bile yok.
dolarýn düþmesi için bir öngörünüz olmalý
1 sene içerisinde özel sektörün ödemesi gereken kur cinsi dýþ borcu 180 milar usd
yýl içinde de 60 milyar usd cari açýk versek -ki az ancak resesyon ile saðlarýz- 240 milyar usd para lazým ülkeye önümüzdeki 12 ayda
ülkenin toplam varlýðý 900 milyar usd ve tüm borçlarý 450 milyar usd
bir bakkal olarak düþünürseniz bu bakkala yatýrým yapar mýsýnýz?
üretmeyen tüketime baðlý bir ekonomimiz var 2013e kadar her þey güllük gülistanlýktý sonra abd parasal geniþlemeye son verdi o günlerde bunu gören akýllý sermaye buna göre pozisyon aldý
son 5 yýlda halk %60 fakirleþirken milyarder sayýsý %110 arttý
baþkan dolarlarýnýz satýn falan dediðinde adamlar ellerini ovuþturuyor daha ucuza dolar alabileceðiz diye
kur 5.09un altýna inmez ki bugün 5.17yi bile göremedik bundan sonra ilk hedef 5.60
2 sene sonra çok farklý hayatlar yaþýyor olacaðýz öngörüsü olanlar bir nebze daha iyi yaþayacakl
dolarýn düþmesi için bir öngörünüz olmalý
1 sene içerisinde özel sektörün ödemesi gereken kur cinsi dýþ borcu 180 milar usd
yýl içinde de 60 milyar usd cari açýk versek -ki az ancak resesyon ile saðlarýz- 240 milyar usd para lazým ülkeye önümüzdeki 12 ayda
ülkenin toplam varlýðý 900 milyar usd ve tüm borçlarý 450 milyar usd
bir bakkal olarak düþünürseniz bu bakkala yatýrým yapar mýsýnýz?
üretmeyen tüketime baðlý bir ekonomimiz var 2013e kadar her þey güllük gülistanlýktý sonra abd parasal geniþlemeye son verdi o günlerde bunu gören akýllý sermaye buna göre pozisyon aldý
son 5 yýlda halk %60 fakirleþirken milyarder sayýsý %110 arttý
baþkan dolarlarýnýz satýn falan dediðinde adamlar ellerini ovuþturuyor daha ucuza dolar alabileceðiz diye
kur 5.09un altýna inmez ki bugün 5.17yi bile göremedik bundan sonra ilk hedef 5.60
2 sene sonra çok farklý hayatlar yaþýyor olacaðýz öngörüsü olanlar bir nebze daha iyi yaþayacakl
Ben buna yorum derim iþte
Bende bunu diyorum sene sonu döviz ödemesi olan özel sektör
Eylül de FED faiz artýþý
Birde halkbankasý zarrabdan ceza yerse
Gibi kesinleþecek seneryolar varken deðil mi
Dolar dün akþam alkolü fazla kaçýrmýþ gibiydi
Dedim zaten bir nefeslenecek buralarda
Ben bu hükümetin 2019 yerel seçimlerini bu kurlada alýrsa
Bir daha seçim yapýlmamasýný istiyorum :)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=OYshGuUELhY&feature=youtu.be)
5,24 altý gelir mi acaba , hiç umudum yok. Þuan bu kurdan bile dolar alasým var çýkacaðýna o kadar güveniyorum.
fetosunu metosunu bilmemde adam 5 diye bas bas bagýrýrken paylasmýstým simdide 7.38 tahmin degildir reeldir diyor
fetosunu metosunu bilmemde adam 5 diye bas bas bagýrýrken paylasmýstým simdide 7.38 tahmin degildir reeldir diyor
individual
07-08-2018, 11:10
Öðleden sonra 15:00'dan sonra takip etmek gerek.
Öðleden sonra 15:00'dan sonra takip etmek gerek.
ne olcak abi o aralýkta :D :D
ülke dallas dizisi gibi ceyar baba :D :D
individual
07-08-2018, 11:13
ne olcak abi o aralýkta :D :D
ülke dallas dizisi gibi ceyar baba :D :D
ABD yurt dýþý saat farkýndan piyasalar yeni açýlýyor.
Sabah 09:00'dan sonraki haraketler bizim türklerin kar satýþlarý.
Takip et bu haftayý büyük sýçramalar 15:00'dan sonra baþladý hep.
Bir karar vermek için bence 15:00-16:00'dan sonraki deðerlere bakmak gerek.
N. Batýrel'den sonra 2. atak :D
https://foto-haberler-com.cdn.ampproject.org/ii/w680/s/foto.haberler.com/haber/2018/08/07/dolar-basalim-diyen-yildiz-tilbe-ye-ilk-cevap-11122129_7587_m.jpg
trump iranla iþ yapan bizle yapamayacak dedi
5,32 geliyor
individual
07-08-2018, 11:46
Trump'da kendince çok sýkmaya baþladý.
Onun sonuda hayýrlý olmayacak.
vectra-tuner
07-08-2018, 11:49
Bu adam iyi niyetli deðil.. Abd'de bildiðim kadarý ile.. 5 tl olucak diye yaptýðýnýz paylaþýmdan seneler önce bu topiði okusaydýnýz iþin nereye varacaðýný Tech üyelerinden öðrenirdiniz.. Alim olmaya gerek yok
Böyle adamlarýn amacý beklenti yaratýp halký paniðe sokarak Döviz almaya teþvik etmek!!
Bu adam iyi niyetli deðil.. Abd'de bildiðim kadarý ile.. 5 tl olucak diye yaptýðýnýz paylaþýmdan seneler önce bu topiði okusaydýnýz iþin nereye varacaðýný Tech üyelerinden öðrenirdiniz.. Alim olmaya gerek yok
Böyle adamlarýn amacý beklenti yaratýp halký paniðe sokarak Döviz almaya teþvik etmek!!
Art niyeti bilmem de adam 36. dk da gerçekleri söylüyor en azýndan benim bildiðim ve emin olduðum. Ki konuþmasýný 2. defa izliyorum þuan bana kalýrsa oldukça mantýklý konuþuyor ve bu ülkede üretim yapamadýðýmýz ve yetiþen nesil cahil,vurdumduymaz ver yiyeyim al giyeyim olduðu sürece geleceðe umutla bakýlabilicek bir durumda deðiliz.
50 bin TL lik altýn alasým var, ama dolara çeviresim de var, arada kaldým
Kullanýcý
07-08-2018, 12:06
Bugün bozacam dolarlarý, bizimkiler abd gidiyor mecburi anlaþacaklar sonra muhtemelen dolar düþecektir belki bir faiz'de gelir sonra düþtüðü yerden topluyacaðým
vectra-tuner
07-08-2018, 12:13
Trump'da kendince çok sýkmaya baþladý.
Onun sonuda hayýrlý olmayacak.
Ýþte bu sebeple Altýn diyorum.. Her yeri tehdit ediyor ama Çin oralý deðil, bir gecede Abd'nin anasýný aðlatýr Çin.. Abd en çok cari açýk veren 1. Ülke.. En borçlu ülkelerin baþýnda geliyor, Abd Dolarý etkisini kaybettiði anda yýkýcý þekilde batacak..
2) Türkiye Imf'lik olabilir dahasý Moratoryum ilan edebilir ancak eninde sonunda tekrar yüzmeye baþlarýz, bize birþey olursa bizden parasýný alamayacak ülkelere ait Bankalara fonlara birþey olmayacakmý? Zincirlemedir bu iþler, o sebeple rahat olun.. Batýlý fonlar, parasý vorsada olanlar Türkiye'de sýkýþmýþ durumda çýkamazlar