PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

TaGo
29-12-2017, 17:31
Valla Merkez bankasınımı demeli Hükümetimi demeli tebrik edelim. Bu sene 1 Ocakta 3.53 ile başlayan Dolar serüvenini arada bir 3.96 yıda görse tahminleri olan yıl sonu kuru 3.86 nın bir hayli altında olan 3.77 ile kapadılar. Buna Doların dünyadaki değer kaybı oldukça yardımcı oldu tabi. Ancak bizim enflasyon değerimizin baya altında bir Dolar değerlenmesi ile karşı karşıya kaldık belkide ilk defa. Yani sayısal bakarsak aslında biz zenginleştik. Mecburen sayılara döktüğümüzde o şekilde çıkacak çünkü.

Sayısının aq aceba bu paralar nerde diyemedende edemiyorum tabi o ayrı

vectra-tuner
29-12-2017, 18:51
Doları şu anda Euro ayakta tutuyor.. Pekçok kişinin Dolar endeksi yükselirse Dolar yükselir diye yanlış bir algısı var .. Tl karşısında Doların değer kaybetmesinde de Devletin eli olduğunu , hem Döviz satarak hem faizi artırarak müdahale ettiğini unutmamakta fayda var..

997TT
30-12-2017, 13:26
Bu faizler oldukca daha cok aldaniriz.
Dolar 3,86-90 araligindaymen 3,76 tahminim tuttu.
Hatta bu sene tahminlerinim cok buyuk bolumu gerceklesti. Dinleyen karda kapatti.
Simdi bol sislindoneme giriyoruz ama tahminimi degistirmiyorum....
Simdi ekonomimiz hakkinda iyi konusan biri var mi? Hatta zenginlestik vs?

evren22
30-12-2017, 15:17
Hatta bu sene tahminlerinim cok buyuk bolumu gerceklesti. Dinleyen karda kapatti.
Ben çiftçiyim kendi adıma konuşmak gerekirse buğdayı geçen seneyle aynı fiyata verdik gübreyi mazotu geçen seneden daha pahalıya aldık yani masraflardan dolayı daha az kazandım ayçiçeğini daha satmadım fiyat yükselsin diye 3 4 aydın depoda yatıyor geçen sene 2 tl temize verdiğim ayçiçeğine bu sene 1850 veriyorlar çıksa çıksa bu sene 1900e çıkar tohum geçen seneden daha pahalı mazotta daha pahalı olduğu için hem masraflardan hemde sattığım ayçiçeğinden geçen seneye göre daha az kazanmış olucam

997TT
30-12-2017, 16:02
Malesef oyle. Bende ureticiyim,kivi yetistiriyorum.
Masraflar cokk artti... Gubre-iscilik-elektrik-malzeme...
Gelir ayni oranda artmadigi gibi enflasyona karsi ezildik...

Yiğit G.
30-12-2017, 16:13
Şeytan dürtüyor 100 bin dolar al diye

ya ben onu geçen yaz 3.9 a çıktıgında yaptım aha 4 ü geçecek diye dolar aldım sonra 3.5 - 3.6 lara düştü vede bozdurmam gerekti deli gibi kaybettim.. Bozdurman gerekmicek bir para ise al.. Ama kısa vadede düşünüyorsan girme.

MDeniz
30-12-2017, 22:00
ya ben onu geçen yaz 3.9 a çıktıgında yaptım aha 4 ü geçecek diye dolar aldım sonra 3.5 - 3.6 lara düştü vede bozdurmam gerekti deli gibi kaybettim.. Bozdurman gerekmicek bir para ise al.. Ama kısa vadede düşünüyorsan girme.
Kısa vade düşünüyorum vadelide param 14 veriyorlar. Maksat 3.76 alıp 3.90 larda postalamak

driver_can
30-12-2017, 22:14

Murat abi peki bu sisli dönemde ocak ayı içinde döviz bu seviyelerin üstüne çıkacak mı?Aracımı sattım alın satım yapmak için araçla para boşta durmasın diye döviz aldım 3.81den geri geldi.600-700 zararım olur salı bozarsam.Ama araçtan da 3-4 kar edebilirim.Ocağı bekleyip hiç araçla uğraşmadan 3.90 üstüne çıkarsa karım olacak.

997TT
30-12-2017, 22:55
Bu kadar net tarıh verıp 3,90 ı asıcak dıyen bırı varsa ve kesınse.
Oyle 300-500bın dolar ,bıraz buyuk dusunçcok daha fazlasını baglarım...
Iyı yapmıssın ama hesap acık.3-4 kazanıcaksan,dolar kac olmalı kı sen bu kazancı alabılesın?

driver_can
31-12-2017, 00:26
Bu kadar net tarıh verıp 3,90 ı asıcak dıyen bırı varsa ve kesınse.
Oyle 300-500bın dolar ,bıraz buyuk dusunçcok daha fazlasını baglarım...
Iyı yapmıssın ama hesap acık.3-4 kazanıcaksan,dolar kac olmalı kı sen bu kazancı alabılesın?

Haklısın abi tabi tarih istemek yanlış olur :)karma sepet yaptım aslında dolar,altın ve Euro olarak.Dolar 3.9 üstüne çıkarsa altın 163 lere Euro da 3.65 gibi olsa fena olmaz hani:)3 ocaktaki dava dövizi nasım etkiler sizce?

Ome_RS
31-12-2017, 09:54
Haklısın abi tabi tarih istemek yanlış olur :)karma sepet yaptım aslında dolar,altın ve Euro olarak.Dolar 3.9 üstüne çıkarsa altın 163 lere Euro da 3.65 gibi olsa fena olmaz hani:)3 ocaktaki dava dövizi nasım etkiler sizce?

Sen 3-5kurus kazanacan diye biz olelim dimi :)
Keskee 2seviyelerine geri dusse de az g.tu toparlasak

M U R A T
31-12-2017, 10:48
beyler alım-satım kararlarınızı kendiniz verin kimse bilemez ne olacağını iyi takip edin sadece

yilmazcatalbas
31-12-2017, 12:09
Malesef oyle. Bende ureticiyim,kivi yetistiriyorum.
Masraflar cokk artti... Gubre-iscilik-elektrik-malzeme...
Gelir ayni oranda artmadigi gibi enflasyona karsi ezildik...

Dün haberlerde ithalat-ihracat, beklenti-gerçekleşen yüzdeleriyle ooo süperiz, her şey on numara vs vs zırvaları vardı. İşin kötü tarafı hem çiftçiyim, hem ticaretle uğraşıyorum. Fındık üreticisiyiz, bu yıl geçtiğimiz yıla göre %40 değer kaybetti hala biraz yükselir diye saklıyoruz, şimdi yeni yıl ile güncellenen listelerdeki zam oranı %20-30 arasında yani iki tarafta da işler ***a sarmış durumda olmasına rağmen nasıl oluyor da kimse sen bunları nereye bakıp anlatıyorsun diye sormuyor?

997TT
31-12-2017, 12:38

Yorumlarıma dıkkat edersen emın olmadıgım seyı yazmam. Ben de kahin degılım ama pıyasayı okumak gerek,bıraz da dogru kısılerı tanımak gerek. Malesef bu ıktıdar donemınde “adamına gore muamele” baya ıyı calısıyor.
3,77-80 arası malıyet yapan arkadaslar,daha oncede yazdım. 84-86 beklıyorum ama hedefım 90+ Satmak...
Pıyasada olucakları bılmek kolay,sadece kararı vermek zor.

driver_can
31-12-2017, 13:25
Yorumlarıma dıkkat edersen emın olmadıgım seyı yazmam. Ben de kahin degılım ama pıyasayı okumak gerek,bıraz da dogru kısılerı tanımak gerek. Malesef bu ıktıdar donemınde “adamına gore muamele” baya ıyı calısıyor.
3,77-80 arası malıyet yapan arkadaslar,daha oncede yazdım. 84-86 beklıyorum ama hedefım 90+ Satmak...
Pıyasada olucakları bılmek kolay,sadece kararı vermek zor.

Teşekkür ederim abi yorumun için iyi seneler dilerim.

Mutlu Değerli
31-12-2017, 13:36
devlet vatandaş kazanmasın, elindekinide bize versin diyor heralde anlamadım bende... herşeye zam var, ee asgari ücret yükseldi. tamam

MK8800
31-12-2017, 21:18
Tavsiye almamız için illa 1M'mu gerekiyor dayıcım :D 100/200k'lar napsın?
halilcakir

halilcakir
31-12-2017, 21:23
Tavsiye almamız için illa 1M'mu gerekiyor dayıcım :D 100/200k'lar napsın?
halilcakir

Lan miko bu ne :)

Benden fakirimi var burda. Okuyoruz işte bir iki birşey öğrenelim diye. Biz kimmm tabsiye vermek yada zenginlik kim :)

halilcakir
31-12-2017, 21:30
Valla ben tabloda onu görüyorum yada en azından bunun kurgulanmaya çalışıldığını bunun hedeflendiğini görüyorum. Yani öyle dolar kaç oldu falan filandan çok daha vahim bence olaylar. İnşallah ben yanılırım Allah acırda bu plan engellenebilir.

Ha tavsiye vs değilde bu bahsettiğimin şu anda iranda uygulandığını görebiliyoeuz. Sıra bize gelmez inşallah.

TorqueTuning
02-01-2018, 09:23
02.01.2018:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik tam gaz korunuyor.

ABD'de hafta boyunca açıklanacak ISM verileri, FOMC toplantı tutanakları ve istihdam raporu önemli olacak.

ABD'de devam etmekte olan davada juri kararı kuvvetle muhtemel bu hafta içerisinde açıklanacak.

Sağlıklı, huzur ve mutlulukla dolu bir yıl geçirmemiz dileğimle yılın ilk strateji bültenine başlıyoruz. 2017 yılını olabildiğince iyimser bir görünümle tamamlayan küresel mali piyasalar 2018 yılına da bu havasından hiçbirşey kaybetmeden başlıyor. Bu görünümün ardındaki temel unsur ekonomik büyümenin ivme kazanması ancak buna karşın enflasyonun ılımlı seyrini koruması şeklinde özetlenebilir. Bu tablo korunduğu müddetçe mali piyasalardaki iyimserliğin de sürmesini bekleyebiliriz. Ekonomik büyümenin durduk yere tersine dönmesi beklenmemeli. Ancak, mevcut tablo korundukça enflasyonun yukarı yönde hareketlenmesi olası. ABD'de işgücü piyasasının oldukça ısındığına ilişkin emareler, emtia fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketler ve harcamalardaki artış enflasyonun çok uzakta olmadığını gösteriyor. Ancak piyasalardaki hava o derece olumlu ki, bu tablo rakamlara yansımadıkça iyimserliğinden hiçbirşey kaybetmeyecek gibi... Bu nedenle de enflasyonun ivme kazandığına ilişkin bir veri açıklanana kadar mevcut pozisyonların devam ettirilmesinin normal olduğu kanaatindeyiz. Cuma günü ABD'de açıklanacak olan ücret artışı verisi, AB Bölgesi'nde ise enflasyon rakamları bu kapsamda yakından izlenebilir. Bunlara ilave olarak ABD'de ISM verileri ile FOMC tutanakları da önemli.

Çin'de açıklanan hizmet sektörü PMI verisinin son dört ayın en güçlü düzeyinde gelmesi ve K.Kore'nin diyaloga açık olduğu yönündeki açıklamaları sayesinde Asya piyasaları yılın ilk gününe olumlu bir eğilimle başlıyor.
Bölge'de ekonomik performans toparlanma eğiliminde... Yakın gelecekte Bölge'yi bekleyen en önemli risk ABD'nin K.Kore'ye yönelik askeri bir operasyonu ve bunun diğer bölge ülkeleri üzerindeki olası etkileri... Mali piyasalar bu riski çok da fazla dikkate almıyor olsa da siyasi ve askeri kaynaklara göre jeopolitik riskler her geçen gün biraz daha artıyor.
Amerikan Ulusal Güvenlik Kurulu Sekreteri McMaster'in bu riske işaret eden açıklamaları ya da ABD'nin Genelkurmay eski başkanının nükleer savaşın yakın olduğuna ilişkin açıklamaları bu riski yansıtmaya kâfi... Bu sabah saatlerinde K.Kore'den gelen diyalog çağrısı bu nedenle piyasaları olumlu etkiledi. Japon piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu günde Çin ve Hong Kong endekslerinin %1'in üzerinde artıda işlem gördüklerini gözlemliyoruz.

Küresel risk iştahı o kadar canlı ki, somut mânâda herhangi bir sebep olmasa da ABD Doları (USD) küresel bazda değer kaybetmeyi sürdüyor.
2003'ten bu yana en kötü performansı kaydeden USD, yıla da zayıf bir seyirle başlıyor. Aslında Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz artırmaya devam ederken Avrupa Merkez Bankası (ECB) hâlâ parasal genişlemeyi sürdürüyor. Normal şartlarda bu tarz bir bileşimin USD'yi olumlu etkilemesi beklenirdi. Ancak buna 3 etken engel oluyor: a) ABD'de Başkan Trump'ın bizzat kendisi USD üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Hakikaten de Trump'ın net kamuoyu desteği ile EURUSD paritesi arasında kuvvetli bir istatistiksel ilişki var. b) FED faiz artırmaya devam etse bile Amerikan uzun vadeli faizler kıpırdamıyor. Bu da faiz eğrisini son 11 yılın en yatay düzeyine getirdi. Geçen hafta ABD ile ilgili bültenimizde dile getirdiğimiz üzere FED faiz artırsa da finansal ortam sıkılaşmıyor. c) ECB'nin gevşek duruşunu korumasına rağmen ekonomik veriler çok güçlü gelip faiz artırımlarını fiyatlandırıyor. Bu tablonun bozulması için ABD'de enflasyonun güçlü gelmesi gerekiyor. Aksi durumda EURUSD paritesi daha da yukarı gidebilir.

Hem küresel risk iştahındaki iyimserlik hem de ekonomik büyümenin küresel anlamda ivme kazanıyor olması emtia fiyatlarını yukarı itiyor. Brent cinsi ham petrol varil fiyatı 67 dolar ile Mayıs-2015'ten bu yana en yüksek düzeye ulaştı. Amerikan tipi ham petrol varil fiyatı da 60.7 dolar ile aynı performansı yakalamış durumda... Bu fiyat hareketleri sadece petrol ile sınırlanmış değil. Emtia fiyatlarının geneline yukarı yönlü bir baskı hâkim. Bu eğilimde USD'nin küresel anlamda değer kaybediyor olması da etkili oluyor zira tüm emtia fiyatlarının USD bazında işlem gördüğünü unutmamakta yarar var.

Bu küresel görünümün gölgesinde Türk mali piyasalarının da yeni yıla temkinli iyimser bir görünümle başlaması bekleniyor. Yılın ilk işlem günü, düşük hacimle de olsa, olumlu bir havaya sahne olabilir. USDTRY kurunda aşağıda 3.75'e varan bir düşüş kısa vadede olası görünüyor. Yarın açıklanacak olan enflasyon rakamları ile ABD'de bu hafta sonuçlanması beklenen dava mali piyasa fiyatlamaları üzerinde belirleyici olabilir.
Ancak, esas belirleyici unsurun yurtdışı piyasalardaki görünüm olduğunu da unutmamak gerek. Yarın açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamları kısa vadede mali piyasaları en çok etkileyecek unsur durumunda. Piyasa beklentisi aylık TÜFE enflasyonunun %0.5 artacağı yönünde. Dün İstanbul bölgesi için açıklanan perakende satış enflasyonu %0.65 oldu ve yarınki verinin bir miktar yukarıda oluşabileceğine işaret etti.

Hazine Müsteşarlığı 2018 yılının ilk 3 ayına ilişkin borçlanma programını Cuma günü açıkladı. Buna göre: a) Ocak ayında 10.0 milyar TL'lik iç borç itfasına karşılık 6 ayrı ihale ile 10.0 milyar TL iç borçlanma yapılacak.
b) Şubat ayında 20.0 milyar TL'lik iç borç itfasına karşılık 7 ayrı ihale ile 22.0 milyar TL iç borçlanma yapılacak. c) Mart ayında 6.0 milyar TL'lik iç borç itfasına karşılık 3 ayrı ihale ile 6.6 milyar TL iç borçlanma yapılacak. Toplamda borç çevirme oranının %107 olması hedefleniyor.

TCMB, 2018'in ilk üç ayı için TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvimini Cuma günü açıkladı. Buna göre: i) TCMB ihale tutarlarında ve vadelerinde herhangi bir değişikliğe gitmemiş; ii) 20 Kasım'da ilki yapılmış olan ihalelerin dönüşlerine baktığımız zaman TCMB'nin 1.4 milyar dolar yeni ihale yapacağını görüyoruz; c) Mali piyasalar açısından nötr bir tablo olduğunu düşünüyoruz zira programda beklentiler paralelinde geldi.

Asgari ücret %14.2 artış ile net 1603 TL oldu. Gönül ister ki artış oranı çok daha fazla olsun zira bu rakamlarla geçinmek gerçekten çok zor. Ancak, bütçe kısıtı kritik. Konuya bu açıdan baktığımızda %14.2'lik artış oranı enflasyon hedefinin çok üzerinde... Bu rakam işveren tarafında ilave bir yük yaratıp maliyet artışı üzerinden enflasyonu yukarı çekebilir. Bu tarz bir adımın genelde seçim habercisi olarak algılandığını da not etmekte yarar var.

İran'da devam eden protesto eylemleri, Kore yarımadasındaki gelişmeler, ABD'deki davada juri kararı dış tarafta; tüm dünyada açıklanacak imalat sanayi PMI verileri ise ekonomi tarafında yakından izlenecek. Mali piyasalardaki iyimserliğin bugüne de taşınması kuvvetle muhtemel. Bu tablo kısa vadede de korunacak gibi. Ancak, fiyatların sonsuza dek tek yönlü gitmeyeceğini de not düşmekte yarar var.

free-hifi
02-01-2018, 09:33
Abd nin irani mix lemesi piyasaya ne yapar ?

TaGo
02-01-2018, 10:58
Valla Merkez bankasınımı demeli Hükümetimi demeli tebrik edelim. Bu sene 1 Ocakta 3.53 ile başlayan Dolar serüvenini arada bir 3.96 yıda görse tahminleri olan yıl sonu kuru 3.86 nın bir hayli altında olan 3.77 ile kapadılar. Buna Doların dünyadaki değer kaybı oldukça yardımcı oldu tabi. Ancak bizim enflasyon değerimizin baya altında bir Dolar değerlenmesi ile karşı karşıya kaldık belkide ilk defa. Yani sayısal bakarsak aslında biz zenginleştik. Mecburen sayılara döktüğümüzde o şekilde çıkacak çünkü.

Sayısının aq aceba bu paralar nerde diyemedende edemiyorum tabi o ayrı

Alın size öngörü. Ben bu yazıyı yazdım cb çıkıp "elinize gözünüze dursun, milli gelir oranına göre en fazla asgari ücreti biz veriyoruz" dedi. sanki onlar veriyor aq asgari ücreti

free-hifi
02-01-2018, 12:03
bir iki ay içinde 3,6... ları görür müyüz?

997TT
02-01-2018, 18:50
Ben kısa zaman ıcınde mutlaka yukarı atak beklıyorum,sonrası maalum....

vectra-tuner
02-01-2018, 19:29
Dolardaki düşüşü bende ön alma olarak görüyorum .. Tamamen Devlet kontrolünde yapılan bir işlem..

Dövizde iki tip hareket olur , döviz ihtiyacından kaynaklı talep sebebi ile kur yükselir. Diğeri ise manipulatif , yani spekülatör devreye girer kaldıraçlı olarak dövizi alır veya satar.. Tıpkı doların 3.40'lara gitmesi gibi.. Türk milleti çoğunlukla 3.6X'lerden bozdurdu doları çünki öyle bir psikoloji ile oynuyorlarki .. Şimdi yine aynısını yapacaklar

Yarın Abd'de Zarrab davası başlıyor ve Ceza gelecek Kurumun Hisseleri ile Thy hisseleri yükselişte.. Zarrab davası birkaç farklı dava açılmasına sebebiyet verip Bm'ye kadar ulaşacak ..

Yalnız benim hala anlayamadığım , neden Dolar ? Dolar 4 lira olduğunda Euro 4.8 belkide üzerini görücek.. Altın Ons 1312 Usd gördü ki devamında var.. Ben olsam dolar yerine başka şeyleri de düşünürüm..

Devlet belirli bir zararı göze alarak Kuru belli bir zaman için belli bir noktada tutabilir ve bizim bundan haberimiz olmaz ancak üst düzey Siyasilere yakın çevreler bilir ve para kazanır .. Endeks 115 bini geçti ama bir sürü insan Borsada zararda, ne zaman ki Devlet el attı Borsanın da dengesi bozuldu.. Kısaca Çiftlikbank gibi oldu Türkiye piyasaları

DOHC
02-01-2018, 20:25
Ben kısa zaman ıcınde mutlaka yukarı atak beklıyorum,sonrası maalum....

Dolara endeksli ücretli köprü-otoyollarda zam 1 ay ertelenmiş. Dolar düştü ertelendi, 1 ay sonra allağ kerim dolar artar zammı çakarız diye düşünüyor olabilirler.....

997TT
02-01-2018, 20:58
Yazsam akp karsıtı dıyorlar.
Buyuzden ben dırek sonucu yazıyorum. Kısa zamanda atak beklıyorum....

vectra-tuner
02-01-2018, 21:12
Yaz abi, çekinecek bir durum yok ... Ben Akp karşıtıyım aynı zamanda kendimce Dindarım .. Diyanet 9 yaşındaki kız çocuğu ile 12 yaşındaki erkek çocuğu reşittir evlenebilir diyor.. Cuma günleri Camide dişimi sıkıp hocayı dinliyorum.. Ateist bile uğraşsa bunlar kadar zarar veremez.. Bir gün Diyanet çıkıp Kul hakkı,adam kayırma,yolsuzluk,hırsızlık namussuzluk hakkında çıkıp da bir fetva vermiş değil..

vectra-tuner
02-01-2018, 23:02
http://m.gazetevatan.com/amp/ali-agaoglu-1131212-yazar-yazisi-borsada-rekor-surer-mi-dolarin-atesi-soner-mi-/?ID=1131212&__twitter_impression=true

Ali Ağaoğlu'nun güzel bir analizi ..

ahmetgurlek
03-01-2018, 09:35
tüfe 11,92 geldi. üfe muhtemelen daha da yüksek. ikisinin ortalaması 13-14 civarı olabilir. hayırlara vesile olsun...

ahmetgurlek
03-01-2018, 09:42
tüfe 11,92 geldi. üfe muhtemelen daha da yüksek. ikisinin ortalaması 13-14 civarı olabilir. hayırlara vesile olsun...

üfe de 15,47 olarak açıklanmış. ortalama enflasyon 13,7. en az 1-2 puan da oynandığını varsaysak % 15'in üstünde enflasyon var ülkede demek oluyor.

TorqueTuning
03-01-2018, 09:49
03.01.2018:

Güçlü büyüme rakamları ile ılımlı enflasyon görünümü küresel mali piyasalardaki iyimserliği daha da pekiştiriyor.

TSI10.00'da Türkiye'de açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamları önemli olacak. Piyasaların aylık TÜFE enflasyonu beklentisi %0.5, bizim ise %0.7.

ABD'de imalat sanayi ISM endeksi ile FOMC toplantı tutanakları; Almanya'da ise istihdam raporu günün önemli verilerini teşkil ediyor.

Küresel mali piyasalar 2018 yılına da olumlu bir hava ile başlıyor. Bu olumlu havanın temel sebebi küresel ekonomilerden gelen kuvvetli büyüme sinyalleri olmayı sürdürüyor. Dün açıklanan imalat sanayi PMI rakamları (imalat sanayiinde faaliyet gösteren şirketlerin satın alma yöneticilerine yönlendirilen sorulardan oluşan anket) 31 ülkenin 28'inde beklentilerin üzerinde geldi ve kuvvetli büyümeye işaret etti. Güçlü büyüme rakamlarına karşın enflasyonun kontrol altında olmayı sürdürmesi hisse senetlerini olumlu etkiliyor. Bu kapsamda, hisse senedi endeksleri dün dünyanın birçok ülkesinde ya rekor kırdı ya da rekora bir adım daha yaklaştı. BİST100 endeksi %1.9 artış kaydederek tarihi zirvesini bir adım daha kuzeye çekti.
Hisse senetlerinin değer kazanması olumlu "servet etkisi" üzerinden ekonomiyi olumlu etkiliyor. Kısacası, arzu edilir cinsten bir fasit daire ile karşı karşıyayız.

Bu durumu basit bir gelir/gider tablosu üzerinden değerlendirmemiz gerekirse, güçlenen ekonomi, şirketlerin satışlarını yukarı çekerek kârlılıklarını artırıyor. Enflasyonun olmaması satılan ürün ve hizmetlerin maliyetini aşağıda tutarak faaliyet kârını yukarı çekiyor. Enflasyonun kontrol altında olması maaş artışlarını sınırladığından dolayı giderlerdeki artışı kontrol altında tutuyor. Merkez bankalarının gevşek para politikaları izlemesi ise şirketlerin finansman giderlerini aşağıda tutarak kârlılıklarını olumlu etkiliyor. Yüksek şirket kârları ise hem temettü verimi hem de yüksek piyasa değerleri üzerinden ekonomiyi destekliyor.
Dahası, yüksek hisse fiyatları sahiplerini zengin hissettirerek "servet etkisi" üzerinden sahiplerini daha fazla harcamaya iterek ekonomik faaliyetleri daha da artırıyor.

Hiç şüphesiz, bu fasit daire sonsuza kadar sürmeyecek ve bir noktadan itibaren kuvvetli ekonomik büyüme yüksek enflasyona, o da sıkı bir para politikasına ve dolayısıyla yüksek faiz oranlarına neden olacaktır. Bu etkileşim ne kadar geç olursa enflasyon da o derece yüksek olup daha kuvvetli bir parasal sıkılaştırmaya sebebiyet verebilir. Tıpkı depremlerde olduğu üzere. Geciken bir fay kırılması her zaman daha fazla enerji biriktirerek daha şiddetli bir deprem etkisi yaratır. Mevcut ekonomik konjonktürün eskiden olduğu gibi enflasyon yaratmayabileceği iddialarına katılmıyoruz zira kuvvetli ekonomik faaliyetler bir süre sonra birçok kanal üzerinden fiyatları yukarı yönde itici bir etki yaratacaktır. Mesela emtia fiyatları, mesela maaşlar, mesela borçlanma maliyetleri. Bu etkinin bu yıl içerisinde vuku bulabileceğini düşünüyoruz ve geçen haftaki bültenlerimizde yaptığımız 2018 yılı değerlendirmelerinde de dile getirdiğimiz üzere yılın ikinci çeyreği için öngörüyoruz.

ABD Doları (USD) yeni yıla da zayıf bir seyirle başladı. Aslında ABD ile ilgili somut anlamda negatif bir haber yok. Küresel risk iştahının canlı olması ile Avrupa, Japonya para otoritelerinin faiz artırmalarının gerektiği algısı bu sonucu doğuruyor. Ayrıca, ABD'de Trump'ın bizzat neden olduğu belirsizliğin de payı büyük. Konuyu daha da derinlemesine irdelememiz gerekirse... Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz artırıyor olsa da ekonominin enflasyon yaratmaktan uzak olması çok da kuvvetli olmadığı algısına neden oluyor. Bu nedenle de piyasalar FED'in faiz artırımlarına şüpheyle yaklaşıyor. FED bu yıl 3 kez faiz artıracağını tahmin ediyor olsa da piyasa tahminleri 2'nin altında. Piyasaların şüpheciliği öyle bir noktaya geldi ki FED'in faiz artırdığı Aralık toplantısında karardan ziyade muhalefet şerhi düşen iki isme yoğunlaşıyor. Bu arada bu toplantının notları bu gece saatlerinde yayımlanacak. Öte yandan, ECB ve BOJ hâlâ parasal desteklemeye devam ediyor olsa da mali piyasalar 2018'de sıkılaştırma yönünde adım atmak zorunda kalacaklarına inanıyor. Başka bir ifade ile piyasalar beklentiyi önden satın alıyor. Bu eğilimin duraksamasi ya da tersine dönmesi için yukarıda belirttiğimiz üzere ABD'de enflasyonun yükselmesi gerekiyor. Bu kapsamda bugün TSI18.00'de imalat sanayi ISM verisi ile Cuma günü istihdam raporu yakından takip edilecektir.

Güçlü büyüme rakamları ve USD'nin zayıf olması emtia fiyatlarını genel anlamda yukarı itiyor. Altın fiyatları üç buçuk ayın zirvesine çıktı.
Petrol ve metal fiyatları da yukarı yönlü eğilimini korudu. Brent cinsi ham petrol varil fiyatı dün sabah saatlerinde 67 dolar ile iki buçuk yılın zirvesini gördü. Emtia fiyatlarındaki yükseliş Türkiye gibi hammadde ithalatçısı ülkeler açısından artan maliyet baskısı nedeniyle sorunlu bir durum arzediyor. Tamamı bu nedenle olmasa da Aralık ayı dış ticaret verilerinde bunun izlerini görebiliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan öncü verilere göre dış ticaret açığı Aralık ayında
9.57 milyar dolar oldu. İhracat bir önceki yılın aynı dönemine göre %8.6 artarak 13.9 milyar dolar olurken, ithalat %277 artarak 23.5 milyar dolar ile tarihin en yüksek ikinci düzeyinde gerçekleşti. Böylelikle öncü dış ticaret açığı Aralık'ta bir önceki yılın aynı dönemine göre %71.4 artış kaydetmiş oldu.

Türkiye'de TSİ10.00'da Aralık ayı enflasyon rakamları açıklanıyor. Bu sonuçla 2017 yılı enflasyon gerçekleşmesi de belli olmuş olacak. Piyasa tahmini %0.5, bizim tahminimiz ise %0.7 düzeyinde. Bu sonuç paralelinde yıllık TÜFE enflasyonu %12.0'ye yakın bir düzeyde oluşmuş olacak. Enflasyon raporunda manşet rakamlar kadar çekirdek rakamlar da büyük bir önem arzediyor. Enflasyonun tahminler düzeyinde gelmesi durumunda önemli bir piyasa yansıması beklenmemeli. Aksi durumda piyasalarda önemli bir hareketlilik kaydedilebilir.

Küresel mali piyasalardaki olumlu havanın bugün de korunması bekleniyor.
Yukarıda da belirttiğimiz üzere enflasyon kuvvetlenmedikçe küresel mali piyasalardaki iyimserliğin kalıcı olarak sonlanması beklenmiyor. Bu arada ekonomik ortam olumlu olmasına karşın dünyada jeopolitik riskler azalmak bir yana daha da artıyor. İran'daki protesto gösterileri artarak ülkenin geneline yayılıyor. K.Kore'nin yeni test arayışına ABD'den ciddi uyarı geldi. Kudüs konusu sıcaklığını koruyor. Türkiye cephesinde ekonomi dışı faktörlerin başında ABD'de devam eden dava geliyor. Dava jüri kararı aşamasında ve jüri bugün yeniden bir araya geliyor. Kararın bu hafta gelmesi kuvvetle muhtemel. Veri gündeminde Türkiye'de enflasyon dışında reel kesimin döviz pozisyonu, Almanya'da istihdam raporu, ABD'de ise imalat sanayi ISM endeksi ile FED toplantı tutanakları yer tutuyor.

997TT
03-01-2018, 17:02
Pıyasa hareketlenır belkı buaralar :)

TorqueTuning
03-01-2018, 17:04
Davayla ilgili mi yoksa farklı bir neden mi?

free-hifi
03-01-2018, 18:55

Up mi down mi ? V:)

TorqueTuning
03-01-2018, 21:14
6da 5 suçlu bulunmuş Gn.Md.Yrd. Hakan Attilla. Buyur buradan yak...

free-hifi
03-01-2018, 22:33
6da 5 suçlu bulunmuş Gn.Md.Yrd. Hakan Attilla. Buyur buradan yak...

Ama oara aklamamis

ulas79
03-01-2018, 23:41
Ama oara aklamamis

para aklama için kumpas kurma suçundan suçlu bulunmuş yani para aklanmasına yardım etmiş ki bununTürkiye için geri dönüşü olur mutlaka

TorqueTuning
04-01-2018, 08:09
Diğer suçlu bulunduğu maddeler kara para aklamanın yanında çok da ağır bence, hepsi örgüt kurup bilinçli ve taksirle yasaları çiğnemeye varan ithamlar maddeler, en masumu aklama. Kendisi de hapse girecek min 5 yıl üzerinden de Halkbank'a ve belki de diğer birkaç bankaya yüklü cezalar kapıda.

rebelh
04-01-2018, 09:52
walla piyasanın fiyatlamasına bakınca çok ciddiye alınmadığını söyliyebilirim
ceza 11 nisanda cezanın miktarı etki eder ama sanki çok büyük cezalar beklenmiyor gibi geldi bana

vectra-tuner
04-01-2018, 10:11
Bu dava sonucu pekçok diğer dava açılabilir, Abd Türk hükümetinin iplerini eline aldı... Zaten kapalı kapılar ardından pazarlıklar yapılıyor

Şimdi ne olacak, Abd hazine bakanlığı Cezayı kesicek dayanak ise Dava sonucu...

Ancak ; Abd'nin açabileceği başka davalar da var, Türkiye'yi teröre yardım ve para sağlama suçlarından yargılama gibi davalar açılma durumu gibi..

Tl'de değer kaybı sürecek buda kesin, ancak Doların fiyatı enflasyona doğrudan etki ettiği için ellerinden geleni yapacaklar ki enflasyon kontrol altına alınsın ancak atladıkları birçok şey var,

1) Gıda fiyatları artıyor... Çünki ekili alan kalmadı ve mazot pahalı
2) Asgari ücret artışı mal maliyetlerini artıracak
3) Köprü otoyol zamları mal maliyetlerini artıracak
4) Faizlerin yükselmesi finansman giderini artıracak ve mal maliyetine yansıyacak
5) Petrol fiyatları (Brent) 68 Usd'yi geçti ki bu birkaç sene önce 35 Usd'lerde idi yani neredeyse 2 kat..
6) A-Z yapılan her zam mal fiyatlarını etkileyecek (Mtv artışından tut, Elektirik, Doğalgaz aklınıza ne geliyorsa... Ki millet elektiriğe yapılan zammı %8.8 sanıyor halbuki yansıması %15 Olacak)

Şimdi Troller İran ile Türkiye Gayri safisini karşılaştırarak Algı operasyonu yapıyorlar ve ne kadar başarılı olduklarını söylüyorlar.. Hakikaten de aslında doğruluk payı var, İran 15 senedir Ambargo altında ve demir yumruk rejimi ile yönetiliyor ... İşte zaten bizde bunu söylüyoruz, Demir yumruk rejimi fakirleştirir.

Kısaca bu kadar pisliğin olduğu yere Yaradan Rahmet etmez ,

vectra-tuner
04-01-2018, 10:19
Hakan Atilla garibanın teki, suçsuz olan tek kişi...

Zarrab denen hasiyetsiz şerefsiz mallarını Dubai'ye kaçırmış... Hakan Atilla'nın ise muhtemelen ailesi çoluğu çocuğu vardır Türkiye'de ve onların güvenliği için itirafçı olup kurtulamadı da.. Muhtemelen korkutmuşlardır garibi..

Rüşveti alan tüm pislikler ortalıkta gezicek, Zarrab namussuzu yırtacak... Gariban olanın ise ömrü Abd hapishanelerinde çürüyecek, böyle adaletin de A.Q.

B16
04-01-2018, 10:50
Amerika hazine bakanlığı Halkbank'a dedikolar gibi 10milyar dolar ceza keserse o zaman işler değişir ama dava sonucu henüz piyasaya yansımadı

2jz
05-01-2018, 09:56
Hakan Atilla garibanın teki, suçsuz olan tek kişi...

Zarrab denen hasiyetsiz şerefsiz mallarını Dubai'ye kaçırmış... Hakan Atilla'nın ise muhtemelen ailesi çoluğu çocuğu vardır Türkiye'de ve onların güvenliği için itirafçı olup kurtulamadı da.. Muhtemelen korkutmuşlardır garibi..

Rüşveti alan tüm pislikler ortalıkta gezicek, Zarrab namussuzu yırtacak... Gariban olanın ise ömrü Abd hapishanelerinde çürüyecek, böyle adaletin de A.Q.

Sütten çıkmış ak kaşık değil ama diğerlerinin yanında gariban kalıyor.

Bir şeyler biliyor ama anlatamıyor. Anlatsa kendini kurtaracak belli.

Günahsız değil sadece bunların arasında en günahsız.

MK8800
05-01-2018, 10:10
Yahu benim anlamadığım , Zarrab tutuklu iken Hakan Atilla neden ABD'ye gitti ?

Görünen sebep bankada ki pozisyonu ile alakalı ama bende mantığa uygun görmüyorum bunu ,

Atilla'ya uygulama talimatı veren üst yöneticisi de , bu dönemde banka da işlemleri sağlayan birim de , Hakan Atilla'nın kendisi de ; giderse yaşayacağı sorunların farkında olmalı ?

Yani Reza dünya üzerinde ABD harici bir çok ülkeye iltica edip sorunsuz bir hayat sürecekken neden ABD'ye gitti?
Reza yakalandıktan sonra bunu gören işin içindeki diğer şahıslar ve bir şekilde Hakan Atilla'yı bu işe sokanlar neden Reza yakalandıktan sonra su'dan bir sebeple Atilla'yı ABD'ye göz göre göre yolladı?
En basiti ise Atilla ise zorunda bırakılmış olsa dahi , sonucu illa ki kendince analiz etmiş iken neden ABD'ye gitti?

vectra-tuner
05-01-2018, 10:58
Sütten çıkmış ak kaşık değil ama diğerlerinin yanında gariban kalıyor.

Bir şeyler biliyor ama anlatamıyor. Anlatsa kendini kurtaracak belli.

Günahsız değil sadece bunların arasında en günahsız.

Elbette Sütten çıkma ak kaşık değil, Karı koca Halkbank'ta çalışıyorlarmış... Bir iddiaya göre itirafçı olmaması için ailesi rehin alınmış..

Sonuçta ceremesini Hakan Atilla ve gariban Türk milleti çekecek..

2jz
05-01-2018, 11:06
Elbette Sütten çıkma ak kaşık değil, Karı koca Halkbank'ta çalışıyorlarmış... Bir iddiaya göre itirafçı olmaması için ailesi rehin alınmış..

Sonuçta ceremesini Hakan Atilla ve gariban Türk milleti çekecek..

Bir çok şeyi biliyor. Çarkın içine girmemiş olabilir ama bildiğinide saklayarak milli çıkarlarımıza zarar vermiş. Milli derken Milli Hükümetimizden bahsetmiyorum tabi. Sessiz kalarak Milletimizin çıkarlarına zararı dokunmuş.

Hala bildiğini anlatmıyor anlatamıyor ve cezasını çekiyor. Çarkın içinde asıl olanlar elini kolunu sallayarak dolaşıyor. O kısmı bana görede adaletsizlik.

Olay şuna benziyor, mahalleye hırsız dadandı. Hırsızın biri ve bunları görüp polisi aramayan, yakalandıktan sonra görgü tanığı olmak istemeyen adam yakalandı. En büyük ceza buna verildi. Yakalanan hırsız arkadaşlarını ispikleyip olaydan sıyırdı. Kalan hırsızlarda yakalanmıyor :)

vectra-tuner
05-01-2018, 14:06
Merkez'in brut doviz rezervleri 4.6 milyar dolar duştu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2084172-merkez-in-brut-doviz-rezervleri-46-milyar-dolar-dustu)

Mb Döviz rezervlerini eritmeye devam ediyor., Kurun çıkmasını istemiyor ... Mb'yi takip edin ne zaman rezervleri artmaya başlarsa bilinki Mb döviz topluyor!!

Kış ayı içerisindeyiz artık Botaş gibi kurumların yüklü ödemeleri olucak ki sanırım Mb direk karşılıyor.,,,

Doların globalde yerlerde süründüğü bir ortamda rakip Gelişen ülkeler Brezilya-G.afrika gibi ülkeler peşpeşe birkaç kez faiz indirmesine rağmen Türkiye'nin peşpeşe faiz artırmasına rağmen dövizin fazla değer kaybetmemesi birşeyler anlatıyor aslında.,

Ben Altın alımına devam ediyor olacağım kısmet ise... Her Fed toplantısı öncesi Altın Ons olarak geri geleceği için alım fırsatı oluşur.,

vectra-tuner
06-01-2018, 11:27
https://www.youtube.com/watch?v=0WhUtcElhqM

i-vtec07
06-01-2018, 12:24
Ara ara bu konuya girip yazdıklarınızı okuyorum dolar yada altın alımı için akbank direkt kullanıcam, uygunmudur?

Birde ak.bank ı değiştirmek istiyorum, sadece mobil uygulamaları iyi, hangi bankayi tavsiye edersiniz? Şube önemli ama şubeyle işim olmaz pek. ? :)

vectra-tuner
06-01-2018, 13:42
Akbank Döviz alım satım makası çok yüksek., 2008 Krizi sonrası biz kapattık... Sebebini buradan söylemeyim

Zb kullanabilirsiniz nispeten alım satım makası düşük., Kuveyt türk ise hesabınızdan hiçbir şekilde Hesap işletim ücreti ücreti vs kesmez hatta EFT ücreti Havale ücreti almaz...

Türkiye Finansın TFX diye bir hesabı var, farkı ise gece de işlem yapabilmeniz (Dolar-Euro vs. alım satım) Kur alım satım makası hepsinden düşüktür...

i-vtec07
06-01-2018, 14:19
Akbank Döviz alım satım makası çok yüksek., 2008 Krizi sonrası biz kapattık... Sebebini buradan söylemeyim

Zb kullanabilirsiniz nispeten alım satım makası düşük., Kuveyt türk ise hesabınızdan hiçbir şekilde Hesap işletim ücreti ücreti vs kesmez hatta EFT ücreti Havale ücreti almaz...

Türkiye Finansın TFX diye bir hesabı var, farkı ise gece de işlem yapabilmeniz (Dolar-Euro vs. alım satım) Kur alım satım makası hepsinden düşüktür...

Teşekkur ederim abi yorumun için. Ziraat a geçeyim en iyisi ben .

EOZDAG
06-01-2018, 16:27
Teşekkur ederim abi yorumun için. Ziraat a geçeyim en iyisi ben .

Hocam enpara'yıda kullanabilirsiniz 24 saat alım satım yapabiliryorsunuz isterseniz zb Tr Finans ve enpara'nın hafta içi makaslarını izleyin özellikle h.içi 5-9 arası makas ciddi düşük oluyor parite için, ayrıca hiç bir hesap - eft vs. için işlem almıyor, sadece farklı bankaların döviz hesaplarına eft. ücretli o kadar birde bildiğim kadarıyla ayda 1 diğer bankaların atm lerini ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında netflix, spotify vs. indirimi var. Ben geçtikten sonra baya rahatladım. Deniz - Ziraat - İş kullanıyorum enpara dışında, en rahatı olarak bunu buluyorum.

vectra-tuner
06-01-2018, 17:30
Enparayı unutmuşum .. Al sat yapmak için daha mantıklı

vectra-tuner
07-01-2018, 00:22
Mutlaka izlenmeli...

https://youtu.be/Ikl1QMWFoSk

TorqueTuning
08-01-2018, 10:38
08.01.2018:

Mali piyasalar 2018 yılına genel anlamda olumlu bir eğilim ile başladı.

ABD'den güçlü enflasyon sinyali gelinceye ya da jeopolitik riskler ılımlı kalmaya devam ettikçe bu iyimserlik korunabilir.

Haftanın en önemli verisi Cuma günü ABD'de açıklanacak olan TÜFE enflasyonu ile perakende satış istatistikleri...

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik yılın ilk haftasında doludizgin devam etti. Güçlü büyüme verilerine karşın enflasyonun ılımlı seyretmeye devam etmesi bu tabloda belirleyici bir rol oynadı. Cuma günü de makro ekonomik veriler bu düzlemde geldi. ABD'de açıklanan Aralık ayı istihdam raporu işsizlik oranının %4.1'de kalmaya devam ettiğini gösterse de tarım dışı bordrolu çalışan sayısı tahminlerin altında kaldı. Enflasyon hakkında önemli bir öncü gösterge olan ortalama saatlik ücretler aylık bazda piyasa tahminleri paralelinde %0.3'te kalırken yıllık karşılığı da %2.5 ile son yılların ortalaması civarında gerçekleşti. Kısacası, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu ancak enflasyona neden olacak kadar kuvvetli olmadığını gösteren bu veri seti ile karşı karşıyayız. Bu da Amerikan 10 yıllık tahvil faizinin %2.4'lü seviyelerde kalmasına neden oldu. Geçen haftaki bültenlerimizde birçok kez dile getirdiğimiz üzere Amerikan 10 yıllık tahvil faizi %2.6'lı seviyelere çıkana dek finansal ortam gevşek kalmayı sürdürecek ve bu da mali piyasalardaki iyimserliğin korunmasına yardımcı olacak. Bu koşul için en önemli test ise ABD'den gelecek enflasyon rakamları üzerinden yapılabilecek.

ABD için tasvir ettiğimiz tablo diğer gelişmiş ekonomiler için de geçerli.
Mesela, Avrupa'dan gelen büyüme verileri oldukça kuvvetli. Her ne kadar Almanya bu hususta bayraktarlık görevi üstlense de diğer ülkelerden de hatırı sayılır derecede büyüme verileri geliyor. Buna karşın, Avrupa Merkez Bankası (ECB) mevcut politika duruşunu değiştirmeye pek de niyetli değil.
ECB daha önce açıkladığı düzlemde aylık tahvil alım miktarını 30 milyar Euro'ya indirse de hâlâ parasal genişlemeye devam ediyor. Üstelik faiz oranlarını değiştirme yönünde de henüz bir sinyal vermiş değil (gecelik mevduat faizi eksi %0.4 iken politika faizi %0.0). Bu tabloya karşın Euro değer kazanmayı sürdüyor. Hem de tüm gelişmiş ülke para birimleri karşısında. Mesela, EURUSD paritesi Cuma günü 1.2090 ile son üç yılın en yüksek seviyesini bir kez daha test etti. EURJPY paritesi ise 136.70 ile son 27 ayın zirvesinde... Euro'daki bu sert değerlenmenin reel anlamdaki nedeni güçlü ekonomik veriler ve bunun sonucunda ECB'nin mevcut aşırı gevşek politikadan çıkış beklentisi olsa da bu nedenler yaklaşık 1 yıldır aralıksız olarak fiyatlandırılıyor. Euro Bölgesi'ne ilişkin siyasal riskler hiç dikkate alınmadan. En basitinden Almanya'da dört aydır hükümet kurulamıyor. Bu nedenlerden ötürü Euro'daki değerlenmenin çok daha fazla sürmesi için bir neden bulamıyoruz. Bunun sonucu olarak da EURUSD'deki yıl sonu 1.1750 tahminimiz paralelinde Euro gelirlerinin hedge edilebileceğini öngörüyoruz (faiz farkı nedeniyle hedge oranı da lehte bir durum arzediyor).

Türk mali piyasaları, yurtdışına paralel bir şekilde yeni yıla olumlu bir havada başladı. İç kaynaklı herhangi bir haber olmamasına ve ABD'deki davadan arzu edilmeyen bir sonuç gelmiş olmasına karşın USDTRY kuru 3.73 ile son iki buçuk ayın en düşük seviyesine geriledi. Aynı paralelde BİST100 endeksi geçen hafta içerisinde tarihi zirvesini gördü. Tahvil piyasası ise enflasyon riski nedeniyle bu gelişmelere bir miktar duyarsız kalmayı tercih ediyor. Küresel risk iştahının canlı olduğu dönemlerde yatırımcıların getiri peşinde koştuklarını ve bu arayışta Türk Lirası'nin sunduğu yüksek faiz nedeniyle önemli bir cazibe merkezi olduğunu not düşmekte yarar var.
Ancak, gerek ekonomik gerekse de dış kaynaklı riskler nedeniyle TL'deki değerlenmenin kalıcı olmadığını öngörüyoruz. Mesela, Aralık ayında tarihin en yüksek ithalat rakamı gerçekleşti ve bu bağlamda dış açık artıyor.
Mesela, enflasyon önümüzdeki aylarda baz etkisi nedeniyle düşmeye devam etse de yılı %10.5 ile uzun vadeli hedefin iki katında tamamlayacağını öngörüyoruz. Mesela, ABD'de devam eden süreçte bizim açımızdan olumsuz haberler gelmeye devam edebilir. Bu nedenlerden ötürü döviz açık pozisyonlarının mevcut kur seviyesinden kapatılmasına ilişkin görüşümüzü koruyoruz. Ancak bu görüş dövizde uzun pozisyon alınması şeklinde yorumlanmamalı zira TL'nin sunduğu yüksek faiz nedeniyle erken alınacak bir uzun pozisyon zarar getirebilir. Küresel mali piyasalardaki iyimser hava sona ermeden TL'ye karşı USD'de uzun pozisyon alınmasını doğru bulmuyoruz.

Yeni haftaya başlarken küresel mali piyasalardaki mevcut iyimser havanın devam edeceği kanaatindeyiz. ABD'de Cuma günü açıklanacak TÜFE enflasyonu ile perakende satış istatistikleri haftanın en önemli verilerini teşkil ediyor. Çin'de Çarşamba günü enflasyon rakamları, ECB'nin Perşembe açıklanacak olan son toplantı tutanakları ise diğer önemli veri gündemini teşkil ediyor. Türkiye'de bugün sanayi üretimi, yarın Hazine'nin 2 yıl vadeli tahvil ihracı, Cuma günü ise ödemeler dengesi istatistikleri önemli olabilir. TCMB hafta boyunca üç kez 150 milyon USD tutarında 1 ay vadeli, bir kez de 100 milyon USD tutarında 3 ay vadeli NDF ihalesi yapacak. Bu ihalelerin yalnız üç ay vadeli olanı yeni olup diğerleri vadesi gelen tutarların karşılığıdır. Siyasi anlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa ziyaretinin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Almanya ile ilişkileri düzeltmek adına önemli adımlar attığını gözlemliyoruz. ABD ile diplomatik ilişkilerin bozulduğu bir dönemde AB ile halihazırda sorunlu olan ilişkileri düzeltme gayretleri siyasi gündemin ilk sıralarını teşkil ediyor. Bu görünüm altında, hedge işlemlerinin iyimser anlarda yapılması gerektiğini hatırlatmakta yarar gördüğümüzü belirterek bültenimizi sonlandırıyoruz.

free-hifi
08-01-2018, 11:24
Benden söylemesi ;

Twitter (https://twitter.com/guskuay/status/943000388944449537)

Açarmısın?

vectra-tuner
08-01-2018, 13:33
Bu Gökhan Uskuay'ın eski bir twiti.,

Diyorki şu anda Gelişen ülkelere para yağıyor ama işler terse dönünce en çok bir hırpalanacağız...

Dolarda bu seviyeler bence yüksek değil, kademeli olarak alınır ama 4 tl'yi geçse dahi birşey kazandırırmı bilemiyorum çünki mevduat faizleri %15 ve üzerinde.. Ama ben Tl'de değilim onu da söyleyeyim çünki Faiz bana ters.

Son ABD Tdi verisi kötü geldi ama pek bir önemi yok çünki ABD Cari açığı son 6 yılık rekorunu kırdı... Böyle olunca ABD'nin daha fazla dolara ihtiyacı var demektir, ilaveten vergi indirimi yasası + Fed bilanço küçültmesi sonucu Dolar kıymetlenir.. Abd cari açık verisinden sonra Dolar globelde değer kaybetmesine rağmen, Abd'nin artan Dolar ihtiyacı sebebi ile ABD 10 Yıllık faizler yükseldi dolayısıyla Dolar faiz ile ayakta duruyor.

TorqueTuning
09-01-2018, 08:39
9 Ocak 2018:

Küresel mali piyasalar olumlu yönde eğilim kaydetmeyi dün de sürdürürken Türk piyasaları günü sakin bir seyirle tamamladı.

ABD başta olmak üzere gelişmiş ekonomilerde enflasyonda yukarı yönlü bir sıçrama olana dek mali piyasalardaki mevcut olumlu tema korunabilir.

Bugün içeride Hazine'nin tahvil ihracı; dışarıda ise Almanya'da sanayi üretimi ile dış ticaret verisi; Euro Bölgesi işsizlik oranı; ABD küçük işletmeler iyimserlik endeksi ile iş imkanları endeksi izlenecek.

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik ivme yitirmekle birlikte dün de korundu. Dünyada birçok hisse senedi endeksi ya tarihi zirvesinde, ya son on kusur yılın zirvesinde ya da doğrudan bu seviyeleri hedefliyor. Son on yılın en olumlu yeni yıl başlangıcı yapıldığını gözlemliyoruz. Bu tablonun nedenini son dönemde sıklıkla yineliyoruz: Büyüme rakamları küresel anlamda kuvvetli. Buna karşın enflasyon ılımlı seyretmeyi sürdürüyor. Bu da para otoritelerini sakin olmaya itiyor ki ucuz ve bol likidite ortamı da risk iştahını tetiklemek suretiyle tüm finansal enstrümanları olumlu kılıyor.
Hava olumlu olunca Türk Lirası'nın (TL) sunduğu göreceli olarak yüksek nominal faiz da yabancı yatırımcıları cezbediyor. TL'nin reel faizi yüksek olmasa da kısa vadeli yatırım perspektifi ile konuya yaklaşan yabancı yatırımcı açısından yüksek nominal faiz oldukça ikna edici bir rol oynuyor.
TL, bu etki ile birlikte son günlerde hatırı sayılır oranda değer kazandı.

Bu tablonun sürüp sürmeyeceği piyasa katılımcıları açısından büyük bir önem arzediyor. Finansal piyasalarda hiçbir hareketin sonsuza kadar aynı yönde gitmeyeceğini bilecek tecrübeye sahip olduğumuzdan dolayı bu soruyu bir miktar değiştirmekte yarar var: Bu tablo daha ne kadar sürecek? Bu tablonun arkasındaki ana katalizör, para otoritelerinin sunduğu ucuz+bol likidite ortamı. Enflasyonun kontrol altında olmayı sürdürmesi, bu tablonun korunacağı anlamına geliyor. Bu nedenle de başta ABD olmak üzere gelişmiş ekonomilerde enflasyonun hedeflerin üzerine çıktığına ilişkin sinyaller gelene dek mali piyasalardaki olumlu havanın süreceğini varsaymak yanlış bir bakış açısı oluşturmaz. Bu kapsamda önümüzdeki ilk kritik veri ABD'de Perşembe günü açıklanacak olan ÜFE enflasyonu ile Cuma günkü TÜFE verisi olacak. Bu göstergeler sırasıyla yıllık bazda %3.0 ve %2.1'de bulunuyor.
Aslında ABD'de enflasyon hedefinin %2.0 olduğu düşünülürse hedefin tutturulduğu zannedilebilir. Ancak, birçok ekonominin aksine ABD manşet TÜFE yerine doğrudan tüketicilerin maruz kaldığı enflasyon rakamını hedefliyor. Yani, kişisel tüketim harcamaları (PCE) enflasyonunu. Bu verinin son okuması manşet bazında %1.76; çekirdek bazda ise %1.48.
Kısacası, gerçekleşme henüz hedefin altında. Bu da FED'i frenleyerek piyasalardaki iyimser havayı destekliyor. Önümüzdeki dönemde bu veriyi yakından izlemekte yarar var. Aralık ayına ilişkin gerçekleşme bu ay sonunda yayımlanacak.

Türkiye cephesinde dün birbirinden farklı alanlara işaret etmekle birlikte aslında birbiri ile yakından ilintili iki veri seti açıklandı. İlk olarak Kasım ayı sanayi üretimi, geçen yıla oranla %7.0; geçen aya göre ise %0.3 büyüyerek 2017 yılı geneli için öngörülen %6.5-7.0'lik büyüme rakamı ile uyumlu bir yapı sergiledi. Burası olumlu. Ancak, bu yüksek büyümenin maliyeti bütçede yüksek açık olarak karşılık buldu: Hazine nakit dengesi
2017 yılında 60.45 milyar TL açık verdi. GSYH'nin yaklaşık %2.2'si... Son yılların en yüksek bütçe açığına denk düşerek! Türkiye'nin 2017 yılı makro ekonomi dengesini birçok bültende detaylı bir şekilde irdelemiştik.
Ekonomiye hiçbir zaman tek bir açıdan bakmamak lazım. Sadece büyüme rakamlarına baktığımızda 2017 yılında oldukça etkileyici bir performans yakaladığımızı söyleyebilir ancak bu eksik bir bakış açısı olur. Türkiye, 2017'de maliye politikası üzerinden genişlemeci bir strateji izlemiştir.
Bunun ekonomik ve siyasi açılardan gerekli olmuş olabileceğine daha önce de vurgu yapmıştık. Ancak bu politika tercihinin bazı yan etkileri bizi uzun vadede zorlayabilir. Şöyle ki, kamu maliyesi destekli bir genişlemeci strateji bütçe açığını artırıp Hazine'nin iç borçlanma ihtiyacını yukarı çekip faizler üzerinde yukarı yönlü bir baskı yarattı. Dahası, bu tercih ile yatırımlardan ziyade tüketim güdüsünün tetiklenmiş olması enflasyonu artırdı. Artan enflasyon ise faizler üzerinde biraz daha yukarı yönde baskı yarattı. Kısacası, şu an için şikayet ettiğimiz yüksek faizler aslında bizim büyüme stratejimizin kaçınılmaz bir yan etkisi. 2018'de maliye politikasındaki genişlemeyi azaltıp teşvikleri de tüketim yerine üretime kanalize edebilirsek bu yan etkileri olabildiğince azaltabiliriz. Bu nedenle bu yıl makro ekonomik çerçeveyi bu bakış açısı ile ele almanın doğru olacağı kanaatindeyiz.

Bugünün küresel veri gündemi nispeten sakin görünüyor. Almanya'da sanayi üretimi ile dış ticaret; Euro Bölgesi işsizlik oranı; ABD'de küçük işletmeler iyimserlik endeksi (NFIB) ile iş imkanları endeksi (JOLTS) açıklanacak. Bu verilerden hiçbiri mali piyasalarda sert hareket ve dalgalanmalara neden olabilecek potansiyel taşımıyor. Yukarıda da değindiğimiz üzere küresel mali piyasalardaki olumlu eğilimin ivme yitirmesine karşın kesintiye uğraması için henüz hiçbir neden göremiyoruz.
Bu hususta henü bir sinyal de alabilmiş değiliz. Bu nedenle de ana duruş olumlu olmaya devam edebilir. Türkiye cephesindeki fiyatlamalara geçersek... Şu an küresel görünüm olumlu olduğundan ve Türkiye ile ilgili de görünürde büyük bir risk olmadığından ötürü ana eğilim dışa dönük ve olumlu. Ne zaman ki Türkiye'ye özgü bir fırsat ya da risk belirirse Türk mali piyasaları yurtdışı göstergelerden olumlu ya da olumsuz anlamda ayrışmaya başlar. Şu an bu durumun söz konusu olmadığını gözlemliyoruz.
USDTRY kuru dün 3.75'li rakamlara yükselse de bu sabah saatlerinde 3.7400 civarında bir hareket izliyoruz. Döviz ihtiyaçlarının mevcut seviyelerden kapatılması yönündeki görüşümüzü koruyoruz. Ancak bu görüş, dövizde uzun pozisyon alınması şeklinde yorumlanmamalı. Hisse senedi piyasasında hafif çaplı kâr satışlarının etkili olacağını, tahvil piyasasında ise Hazine'nin bu yıla ilişkin ilk ihracının izleneceğini öngörüyoruz.

individual
09-01-2018, 08:41
Yanliz euro baya dustu saka maka 4.50 sinir olur derdim ama altinada indi.

free-hifi
09-01-2018, 08:53
OHAL uzaması doları etkiler mi

B16
09-01-2018, 08:56
OHAL uzaması doları etkiler mi

6.defa uzattılar

997TT
09-01-2018, 09:43
Ilk uzamanın etkısı oldu sadece...
Dıktatorluge devam.

vectra-tuner
09-01-2018, 10:42
:D

https://www.youtube.com/watch?v=2ZWpbN-HHy0

halilcakir
09-01-2018, 11:12
Daha önce bahsettiğim konudan tekrar bahsediyor şu anda Tayyip

4 bin tır dolusu silah verdiler terör örgütlerine diye

Güneyimizde kurulan terör ordusu konusu

Öncesinde de zarrab için darbe girişimi diyor tekrar

halilcakir
09-01-2018, 11:13
Memleketteki saçmalıklara bir örnek daha

Adam bunlardan bahsediyor kimsenin umrunda değil

Ama ossursa 1 hafta konuşulur :)

halilcakir
09-01-2018, 11:16
Ha birde kur çakıldığında sessizlik olup yükseldiğinde herkesin ben demiştim şeklinde uzman stratejist olmasına bayılıyorum memlekette de bu konuda da :)

vectra-tuner
09-01-2018, 11:19
Buraya 2-3 gün önce Ümit Özdağ'ın videosunu attım... Hepsi orada mevcut bu konuların kaldı ki Hükümetin yeni fark ettiği olayları yıllaaar önce bu adamlar yırtına yırtına söyledi.. Geçmişler ola

Videoyu izlemeyenler için ;
Adam diyorki Fırat'ın batısı diyorsun ama Fırat'ın doğusu kontrollerinde., Ellerinde Manpad hava savunma sistemleri var yani helikopterlerin vurulur , Uçaklar ise kalkış iniş ve sorti anında vurulur., Abd 60 bin kişilik Pkk oluşumunu 100.000'e çıkartıyor... Kısaca bu oluşum artık ABD ordusu olmuş durumda ve ellerinde çok yüksek teknoloji silahları var..

Şimdi SURİYE'nin bu hale gelmesinde kim sorumlu? Bu saatten sonra oraya girerim burayı kırarım demek komik... Yardım ederse Allah yardım eder

TorqueTuning
09-01-2018, 11:25
"Godug mu oturturuz..!" Gasımpaşalı diktatörümüz böyle dii..

mikelazi
09-01-2018, 11:34
bir gece ansızın gelebilirizde demişti :P

vectra-tuner
09-01-2018, 11:37
Dolardaki yükselişin şu anki tek sebebi ABD 10 Yıllıklarının 2.50'ye dayanmış olması...

B16
09-01-2018, 11:43
Memleketteki saçmalıklara bir örnek daha

Adam bunlardan bahsediyor kimsenin umrunda değil

Ama ossursa 1 hafta konuşulur :)

Zarrab'ı A haber'e çıkartıp milli kahraman ilan etmediler mi? ödül vermediler mi? çok saygın bi iş adamı demediler mi?
adam çıkıp cari açığın %15'ini ben kapattım dedi. Bakan'a rüşvet verdiğini söyledi kimse inceleme başlatmadı.
O yüzden onun söyledikleri gündemi başka yöne çekmek. Man adası belgeleri için komisyon kurulsun dediler kabul edilmedi.
tabii ki osursa bir hafta konuşuruz. çünki osuruktan bi adam

diplomasız diktatör

halilcakir
09-01-2018, 11:46
Tek etkisi o değil

Dolar endeksi yükseliyor doğru ama tek etkisi o olsa euro / tl de yükselmezdi

Hadi mesela en kritik yorumu yapalım :)

Şimdi bu yükseliş devam edermi yoksa geri mi döner asıl uzmanlık budur

Bence edecek

6 haftalık düşüş trendine hiç olmasa 2 hafta yükselişle tepki verebilir

Yeni rekor ise beklemem

halilcakir
09-01-2018, 11:48
Zarrab'ı A haber'e çıkartıp milli kahraman ilan etmediler mi? ödül vermediler mi? çok saygın bi iş adamı demediler mi?
adam çıkıp cari açığın %15'ini ben kapattım dedi. Bakan'a rüşvet verdiğini söyledi kimse inceleme başlatmadı.
O yüzden onun söyledikleri gündemi başka yöne çekmek. Man adası belgeleri için komisyon kurulsun dediler kabul edilmedi.
tabii ki osursa bir hafta konuşuruz. çünki osuruktan bi adam

diplomasız diktatör

yani napayım şimdi buna? gördüğümde söylerim tayyibe :)

vectra-tuner
09-01-2018, 11:53
Dolar yükselince Euro'da otomatik olarak yükselir.. Parite denilen birşey var

Herkesin yanlış bildiği Dolar endeksi yükselince Dolar tüm paralara karşı değer kazanır ibaresi ... Dolar endeksi doların major paralara karşı değer kazanımını gösterir.. Örneğin ABD ekonomisi iyiyken , AB çıkıp deseki parasal genişleme sonlanacak .. Direkt olarak dolar endeksi değer kaybetmeye başlar ama bu Doların zayıflığından değil Euro'nun gücünden olursa gelişen ülke para birimleri ciddi değer kaybeder gibi birsürü değişken var.

Euro çok yükselse, AB deseki parasal genişlemeden tamamen çıkıyorum... Yükselen Euro doları da yükseltir..

Dolardaki yükseliş elbette sürecek ... Nasılki 3.9 - 3.4 hareketi oldu ise şimdi de 3.72 - 4.22 hareketi olma ihtimali oldukça yüksek .. Sorun ne kadar sürede olur? Mb 18 Ocakta ne yapacak? Fed ne yapacak? Abd'de Türkiye hakkında yeni bir dava açılacakmı açılırsa ne zaman açılacak ? Suriye poltikası vs ....

halilcakir
09-01-2018, 11:58
Dolar yükselince Euro'da otomatik olarak yükselir.. Parite denilen birşey var

Parite dediğiniz eur/usd yani sizin dediğiniz şey değil

O bile düşüyor bugün

Ben kendi tespitimi söyleyim

TL bollaşıp döviz azalıyor şu anda

Dolar endeksi hareketi olduğu için de doların yükselmesi daha hızlı oluyor

Dediğiniz gibi olsa gbp/try de bugün yükselmezdi

Bakalım nolacak

Uzman falan değilim bu arada kendi tespitlerim

TorqueTuning
09-01-2018, 12:00
Bu ampülcülerin en iyi yaptığı şey "U" zamanında plaket verirler, kanallarına çıkarıp one man show yaptırırlar hatta soruşturma ve kovuşturmaya gerek yok diyerek mecliste önergeleri reddedip dosyaları kapattırırlar. Sonra elin adamı senin yerine yargıladığında da FETÖ komplosu deyip *** atarlar. Bu memlekette kötü olan herşey FETÖ yüzünden zaten. Yoksa biz USA'yı EU'yü ökonomi olarak çoktan 5e katlamıştık!

vectra-tuner
09-01-2018, 12:01
Matematik çok basit

Dolar 1 tl olsa , Euro dolar paritesi 1.20 olursa ... Euro 1.2 tl olur

Dolar 2 tl'ye fırlar ise euro da 2.4 tl olur

Bunlar için alim olmaya gerek yok., Bence piyasada TL yok neden derseniz ;

Devlet tüm kaynakları emiyor, çünki gerek bütçe açığı gerek hazine nakit açığı 2008 krizin çok üzerine çıkmış durumda..

Durmuş Yılmaz'ın yazılarına bakarsanız ne söylemek istediğimi anlarsınız

halilcakir
09-01-2018, 12:01
Ha dolar endeksindeki o hareket ise evet dolar tahvil faizinden kaynaklanıyor

halilcakir
09-01-2018, 12:05
Reel hayat esnaf işleri vb konularından bahsetmiyorum ben.

Mesela yarın sabah raporlarda görülür bugün borsada ki rakamlar

O zaman görürüz ne kadar TL ile hisse satıldığını

Ha mesela trader şeklinde işlem yapılmıyorsa bu seviyeden dolar al rekor kırsın diye bekle şeklinde bir işlem yapmazdım ben

Mevduat ı geçmesi için bile rekor kırıp orada kalması lazım

Yani bir tarafta hiçbirşey yapmadan garanti para diğerinde risk alıp beklemek

halilcakir
09-01-2018, 12:11
Ha bunun ne olabileceğinide en iyi bilen merkez bankası

Onun görebildiği kadar veriyi kimse göremiyor

Yani mesela bugünkü bu yükselişin hacmi ne , nereden başladı noldu vs

E zaten türkiyenin en iyi ve kazanan traderıda merkez bankası aslında :)

Bu yıl bakmadımda çoğu zaman vergi rekortmenleri arasındaydı sırf bu trade kazancı ile :)

Ben mesela kendimce bir yorum yapıyorum dakikalık grafikteki sıçramaya bakarak vs

O ise onun her verisini görebiliyor

vectra-tuner
09-01-2018, 12:16
Dolar al tavsiyesi vermiyoruz zaten., Abd en riskli ülkelerden birisi ki parası batsın şeytanın.,

Ben Altıncıyım., Abd'deki fed üyelerinden birisi yeni bir krizde faiz indirimleri için yeterli alan olmadığını o yüzden faizlerin hızlıca kaldırılması gerektiğini söyledi ki yeni Global kriz geliyor., O yüzden Altın en sağlam araç benim için her zaman...

Ben anlamam Dolar alırım diyenler asla sadece dolardan para kazanamaz hatta parasını da koruyamaz çünki ABD'deki enflasyon kadar dolar yıllık değer kaybediyor., Dolar alıcak adam ya altın almalı , altın çıktığında doları satmalı dolar çıktığında doları satmalı ki hedge etsin... Herkes bizim gibi değilki , kimisi dolar-mevduat-borsa üçgeninde gidiyor kimisi faiz-döviz vs. vs.

Ama Altın her zaman hem helal hemde risk sevmeyenler için 1/1 ... Altın ons 2000'ye vurabilir hatta geçebilir de... Ben olsam dolarla euroyla uğraşmazdım

halilcakir
09-01-2018, 12:43
Altın al tavsiyesi ile ilgili bence şu kısımda bir problem var.

Güngör hocanın dediği gibi Ayşe hanım teyze altını nasıl alacak?

Gidecek çeyrek alacak

E çeyrek altın yani gram altın hesaplanırken bile formül (ons / 31) x dolar kuru değilmi ?

Yani çarpanı zaten dolar :)

Ons yükselse bile dolar değer kaybederse yerinde saydı , hatta onsun yükseldiği kadar dolar kuru yükselmezse zarardayız

Dediğim gibi uzmanım falan iddiam yok sadece yorumluyorum ama üşenmesem biraz çalışsam spk sınavlarınıda veririm zannediyorum. Yüksek lisansda bazı hesaplamalar vs spk sınavlarından zordu eğer gelmiş olmak için gelip yaptım demek için gelmediysen.

Raporlarını okuduğumuz kişilerde o raporları yazabilme yetkisini bu sınavlarla elde ediyorlar.

Mesela bugünkü yükseliş devam edecektir diyorum

Bunuda en iyi merkez bankası görebilir diyorum elindeki veri setine bakarak

Ben burada kendimce yorum yapıp işlem yapıyorum. Belkide öyle minor bir hareket ve sazanlık yapıyoruz.

Çat diye geri 3.70 3.65 e çekilecek. İşte zaten risk bu.

Çekildiğinde yandım anam diyeceksen bu işe bulaşmayacaksın :)

1-2 kuruş kar gördüğünde realize edebilecek şekilde çalışmıyorsan boşver bulaşma derim bu işlere

halilcakir
09-01-2018, 12:45
Düzeltme : onsun yükseldiğinde fazla dolar kuru düşerse

vectra-tuner
09-01-2018, 13:27
Abd 10 Yıllıklarını yükselten bu haber., Kısaca Japonya artık parasal genişlemeyi azaltıyor yani Türkçe meali, Faiz oranı oldukçta düşük olan carry trade parası Japon yeni yavaş yavaş carry trade parası olmaktan çıkıyor, gelişen ülkeler için pek kötü bir haber bu.

ABD 10 yıllıklarının faizi “BOJ” ardından 9 ayın zirvesine tırmandı - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/piyasalar/haber/2084976-abd-10-yilliklarinin-faizi-boj-ardindan-9-ayin-zirvesine-tirmandi)

arda35
09-01-2018, 17:41
Beyaz Filo'nun olayı nedir, kendi hisselerini mi zıplatmış şirket sahipleri?

Hisseleri iki ayda 13 kat artan şirkete SPK operasyonu... - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-beyaz-filoya-buyuk-operasyon-40703990)

individual
09-01-2018, 17:57
Gram altinda riskli halilcakir in dedigi gibi.

Ons yukseldi ama dolar tl karsisinda deger kaybederse ya gram altin ayni degerde kaliyor yada dusuyor.

Gram altin yukselmesi icin ons ve dolar yukselmesi lazim.

Bi ara cok detayli incelemistim cok cins bir olay altin.cok cok cok cok uzun vadede getirisi var.

1 yilda

https://i.hizliresim.com/rOYEPP.jpg (https://hizliresim.com/rOYEPP)

5 yilda

https://i.hizliresim.com/3E2Am5.jpg (https://hizliresim.com/3E2Am5)

997TT
09-01-2018, 18:09
Yuzeysel konusmak kolaydır. Bunu sokakda kı vatandas da yapar.
Onemlı olan hedef gozetıp,ona ne kadar yaklasıp yada tamamladıgınızdır.
Borsada kı ıslemler yada dovızde kı bır cok ıslem hukumet elıyle “spekulasyonla” yapıldıgı acık.
Adamın varsa gorur yada bılırsın. Yoksa teknık taktık sokmez...
Ayrıca suan kı durum yanı pkk ordusunun olusmasının tek ve yegane sebebı tek adamcılık oynayan ama buna yetisi olmayan sahısdır....

vectra-tuner
09-01-2018, 19:22
Altın'da atlanılan nokta 2011 senesinde Fed'in parasal gevşemeyi sonlandıracağını açıklamasıydı..O sebeple Altında değildik Dolarda idik .. Bu bir döngü işi, dünyada bu kadar para bol iken Altın düşmez ki artık Fed yetkilileri bile Kriz senaryosundan bahsediyor .. Fiyatı artmış uçmuş birşey almıyoruz , Ons fiyatı 1800 lerden 1090 Usd leri görmüş şu anda da 1320 Usd olmuş birşeyden bahsediyoruz.. Altın fiyatlarını son 5 sene olarak değilde son 2 sene olarak hatta çok daha geriye giderek bakmanızı tavsiye ederim ki uzun vadede Doları ezip geçmiştir hep .. Benim fikrim her fed faiz kararı öncesi altına geçmek ..

TorqueTuning
10-01-2018, 09:07
10 Ocak 2018:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik sürüyor olsa gelinen seviyeleri kâr realizasyonu ihtiyacını açık bir biçimde dillendiriyor.

Amerikan 10 yıllık tahvil faizinin 10 ayın; Brent petrol varil fiyatının ise 3 yılın zirvesine gelmesini genele yayılacak bir kâr realizasyonu eğiliminin öncü sinyalleri olarak görüyoruz.

USDTRY kuru 3.7750 seviyesinin üzerine geçince teknik anlamda ilk hedef
3.82 olabilir. Yeniden temkinli moda geçmekte yarar var.

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik tam gaz sürerken birçok uzman hisse senedi endekslerinin geldiği seviyeleri sorgulamaya başladı: Acaba çok mu şiştiler? İstatistiksel hesaplamalara göre MSCI dünya endeksinde %5'lik bir düzeltme olmaksızın kaydedilen yükseliş eğilimi hiç bugünkü kadar uzun soluklu olmamıştı. En son benzer hareket 1987 öncesi olmuş ve sonuç da *****! Genele yayılan bir çöküş ve sonrasında da bazı ekonomilerde on yıllarca süren resesyon... Ancak, hisse senetlerindeki yükselişin altı boş da değil. Öncelikle makro ekonomik ortam oldukça elverişli. Son günlerde bu hususu bültenlerimizde detaylı bir biçimde irdeledik. Şirket kârları iyi geliyor ve beklentiler de oldukça iyimser. Mesela, Reuters Thomson'a göre ABD'de S&P500'deki şirketlerin kârlarının 2017'nin dördüncü çeyreğinde
%11.8 artması bekleniyor. Bu nedenle de "balon patlayacak" korkusuna girilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Zaten finans literatürü açık bir şekilde ortaya koyuyor ki biz bir fiyatlamanın balon olduğunu ancak patladıktan sonra anlayabiliyoruz! Ancak anlamlı bir kâr realizasyonu ihtimaline de hazırlıklı olunmalı zira "büyüme rakamları çok kuvvetli ve enflasyon da ılımlı" denkleminin kalıcı bir dengeye işaret etmediği aşikâr!
Zira, büyüme sürdükçe enflasyonun kademeli de olsa artacağını bilmek için illa ki ekonomist olmaya gerek yok.

Dün Amerikan 10 yıllık tahvil faizi %2.55 ile son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu eğilimde Japon Merkez Bankası'nın uzun vadeli tahvil alımlarında azaltmaya gitmesinin önemli bir payının olduğunu öngörüyoruz.
Brent cinsi ham petrol varil fiyatı ise 69.2 dolar ile son 3 yılın zirvesinde. Petrol fiyatlarında geçen yılın son aylarında başlayan yükseliş oldukça belirgin bir hâl almaya başladı: Son 1 ay içinde Brent cinsi ham petrol varil fiyatındaki artış oranı %13.5'e ulaştı. Bu tablo küresel bazda enflasyonun yaklaştığını gösteriyor. Bir yandan borçlanma maliyetlerinin artması, diğer yandan enerji maliyetlerinin yukarı gelmesi enflasyonun ayak sesleri olarak yorumlanmalı. Bu gelişmeleri, yukarıda bahsettiğimiz genele yayılacak kâr realizasyonu beklentimizin önemli sinyalleri olarak görmek lazım. 2018 yılına ilişkin kapsamlı değerlendirmemizde bu risklere açık bir şekilde vurgu yapmıştık.

Türk mali piyasalarına yönelik yabancı yatırımcı ilgisi oldukça kuvvetli.
Dün Hazine'nin düzenlediği Eurobond ihracına gelen kuvvetli talep de bunu gösteriyor. Küresel risk iştahı olumlu olduğundan dolayı yabancı yatırımcının yüksek getiri arayışının bu tabloya neden olduğu kanaatindeyiz. Daha iki ay önce Türk mali enstrümanlarını sert bir şekilde satan yabancı yatırımcının bugün aynı sertlikle satın alması akıllara "ne değişti?" sorusunu getiriyor. Açıkçası, daha önce de belirttiğimiz üzere Türk mali piyasaları iki ay önceki satışları hiç hakketmiyordu. Ama bugünlerde yaşanan iyimserliğin de bir miktar uçlara meylettiği kanaatindeyiz. Burada sorun yabancı yatırımcının risk iştahındaki zigzaglardan kaynaklanıyor. Sene başı olması nedeniyle yıllık hedefini gerçekleştirme hırsı bu tarz aşırı alım noktalarına gelinmesine neden olabiliyor. Tıpkı dünya piyasalarının genelinde olduğu üzere... Sonra da aşırıya mı kaçtım algısı sert satışlara neden olabiliyor. İnsan psikolojisindeki aşırılıkları yansıtan bu eğilim her zaman olacaktır.
Mesela bunun en şiddetlesini son dönemde dijital paralarda gözlemliyoruz.
Öyle ki, Bitcoin ile dalga geçmek üzere kurulan ve sembolü köpek resmi olan Dogecoin, sırf diğer dijital paralara göre ucuz kaldı diye aşırı rağbet görüp geçen Aralık ayında yaklaşık 10 kat fiyat artışı kaydetti. Bunlar normal şeyler değil ve eninde sonunda mutlaka normalleşecektir. Burada önemli olan bu aşırılıkların bir gün muhakkak düzelteceğini düşünüp ona göre davranmaktan geçer.

USDTRY kuru dün 3.77'li rakamlara yükseldi. Bu hareketin arkasında Amerikan
10 yıllık tahvil faizindeki artış ile petrol fiyatlarındaki sert yükselişin etkisi olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Suriye'den gelen haberlerin de bunda bir miktar etkisi olduğunu düşünüyoruz. Suriye'den gelen kaygı verici sinyallerin dün gece saatlerinde Rus ve İran büyükelçilerinin Dışişlerine davet edilmeleri ile teyit edilmiş olduğunu not düşmekte yarar var. USDTRY kurunda teknik olarak 3.7750'nin üzerine doğru kalıcı bir hareket ilk etapta 3.82'yi gündeme getirebilir. Son dönemde sıklıkla vurguladığımız üzere mevcut seviyelerin açık pozisyon kapamaları için uygun olabilrceği görüşümüzü yineliyoruz.

Bugünün veri gündemi olabildiğince sakin. ABD'de haftalık olarak her Çarşamba günü açıklanan petrol stok verilerini izlemekte yarar var zira petrol fiyatları biraz da arz/talep dengesizliği olduğuna ilişkin algılarla birlikte yükseliyor. İç tarafta siyasi gelişmelere ilave olarak Suriye kaynaklı haberlerin takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir süredir bültenlerimizde kullanmadığımız "temkinli" kelimesini yeniden gündeme getirme kanaatindeyiz. Bunun ardındaki temel neden küresel mali piyasalardaki fiyatlamaların rahatsız edici düzeylere yaklaşması. İlk paragraflarda vurgu yaptığımız üzere...

rebelh
10-01-2018, 09:48
bisti 111e değdirecekler bi nefes alsa da çıksak pozisyonlardan
yoksa şirketlere ortak olucaz bi süre

halilcakir
10-01-2018, 09:49
115500 den aşağı sarktığı an çıkmak gerekti bence

Nefes alsın diye bekledikçe zarar artar benden söylemesi

vectra-tuner
10-01-2018, 09:55
Petrol fiyatlarına bakmıyorsunuz sanırım., Brent Petrol 69 Usd geçti 70'e dayanmak üzere , ABD 10 Yıllıklar ucuşta.,

Yakında Cari açığı görürsünüz :D

halilcakir
10-01-2018, 09:59
Petrol fiyatlarına bakmıyorsunuz sanırım., Brent Petrol 69 Usd geçti 70'e dayanmak üzere , ABD 10 Yıllıklar ucuşta.,

Yakında Cari açığı görürsünüz :D

Petrol fiyatları yükseldi bu yüzden petrol ithal eden ülke sat ihraç eden ülke al işlemlerinin başladığını ben fark edeli 1 hafta oldu

Ama biz yada en azından ben burada ülke ekonomi politikası geliştirmeye çalışmadığım için trade fırsatları açısından yazıyorum

vectra-tuner
10-01-2018, 10:16
Petrol fiyatlarının yükselmesi Büyük Şeytanın işi (Abd) , Fed bir türlü piyasadan paraları geri çekemedi bu sebeple Petrol fiyatları başta olmak üzere emtia fiyatlarını bilinçli olarak kendileri artırıyorlar., Bu sayede hem enflasyon ortaya çıkacak hemde dolaylı olarak piyasadaki paraların alım gücü düşecek..

Bu arada Kilit nokta, ABD altın stok ediyor, Kendileri bile kendi dolarına güvenmiyor!!! Herşey ellerinde istedikleri zaman doları düşürüyor, istedikleri zaman emtiaları düşürüyor ... Ancak son zamanlarda Dolar güçlendikçe Altın ons olarak düşer formülü artık eskisi kadar etkili çalışmıyor ... İnsanlar Dolardan kaçıyor

O yüzden Altın benim için 1 Numara yatırım aracı,

rebelh
10-01-2018, 10:19
stopu beklemeden çıktım ztn kardan zarar ettik biraz tepkilere trade ederim şimdi yüklü girmem

997TT
10-01-2018, 10:39
75-77 sevıyelerınden dolar alan var mı?
Altın ıcın yorumlarına katılıyorum,sanırım yakında yuzun gulecek.

halilcakir
10-01-2018, 10:52
76 - 78 - 82
farklı hesaplar farklı miktarlarda

halilcakir
10-01-2018, 10:52
3.9 da satabilirsek ne ala

B16
10-01-2018, 10:54
satış için seviye tahmini olan var mı?

individual
10-01-2018, 10:54
4.48'den euro alanlar baya şanslı :)

Sezgin
10-01-2018, 13:32
997TT abi heralde sorunsuz çalışan tek konu burası şuan :) Benzin Zammı konusuna yazdıkların görünmüyor. Buradan da paylaşabilir misin ?

free-hifi
10-01-2018, 14:47
4.48'den euro alanlar baya şanslı :)

3,73 Dolarcılarda :D

vectra-tuner
10-01-2018, 14:56
Altıncılar çifte vurgun yaptı .. Hem Ons yükseldi hemde dolar., :D

997TT
10-01-2018, 17:00

Yıne demıstım demek ıstemıyorum. Dedıgım sevıyelerden alanlar trade ıcın az kaldı....

997TT
10-01-2018, 17:02
Altın ıcın yorumlarına katılıyorum,sanırım yakında yuzun gulecek.
Altını tl den alanlar,satısa az kaldı....

997TT
10-01-2018, 17:04
997TT abi heralde sorunsuz çalışan tek konu burası şuan :) Benzin Zammı konusuna yazdıkların görünmüyor. Buradan da paylaşabilir misin ?

Benzıne zam var.....

individual
10-01-2018, 17:13
997TT abi sence durum ne olucak dovizde yön.

İkiside iniyordu bir anda cikmaya basladi bu petrol ile iligili haberlerden dolayimi ?

B16
10-01-2018, 17:25
3,73 Dolarcılarda :D

sene o-sonu düşük diye 3.79'dan ufak miktar almıştım.
3,88 civarı satış bekliyorum.

997TT
10-01-2018, 17:37
997TT abi sence durum ne olucak dovizde yön.

İkiside iniyordu bir anda cikmaya basladi bu petrol ile iligili haberlerden dolayimi ?
Abd tahvıllerı yukselıyor,gayet normal. Hatta devam ederse satıs fırsatı gelır.

sene o-sonu düşük diye 3.79'dan ufak miktar almıştım.
3,88 civarı satış bekliyorum.

Neden 3.88?

McKrop
10-01-2018, 18:56
Dolari, gramı takip etmekten euro trenini kacirdik. Hic hesapta yoktu sansini deneyenler guzel kazandi. Dolarida 3,75ten son dakika alarak ortalamayi toparladim nihayet. Bu seviyeler vatan millet icin ideal ustu uzer. Daha asagisi asla sabit kalmaz siyasiler cenelerini tutmadigi icin. Ne ohalmiş be kardesim.. onceden ne halmişiz acabada simdi ohaldeyiz..

B16
10-01-2018, 19:20
Abd tahvıllerı yukselıyor,gayet normal. Hatta devam ederse satıs fırsatı gelır.

Neden 3.88?

3,90 görmeden müdahale geliceğini düşünüyorum. Ortalamam düşük dolar da satış ve alış fırsatlarını hep kaçırdım. Kafam'da 3,88 düşündüm.

997TT
10-01-2018, 20:08
Piyasa destek ve direnclerini iyi takip edin. Bugun calisti....
Ohal in etkisi yok,siyasilerin atismasinin da etkisi yok. Teknetki akp den bir aday cikmasiyla daha olur ama oda mumkun degil.
Suan takip edilicek meseleler hep disari kaynakli olur.

vectra-tuner
10-01-2018, 20:24
Küçük bir ek yapayım , zaten yükselmekte olan Abd tahvillerini bugünde Çin ateşledi.. Geçen sene de elindeki Abd tahvillerini satmakla tehdit etmişti, bugünde aynısını yaptı dediki Abd tahvillerinin getirisi az elimizden çıkarmayı düşünüyoruz diye.... Ancak bu açıklama resmi olarak yapılmadı, kısaca Çin Abd'ye diyorki Faizleri artır ve Doların değerini artır ki ben sana daha kolay mal satayım .. Aksi takdirde ben tahvilleri elden çıkartırım ki böyle bir şey olursa Abd 10 yıllıklar bir gecede uçar ve tüm gelişen gelişmiş ne varsa tepe taklak gider..

vectra-tuner
10-01-2018, 20:48
Resmi açıklamada yapıldı az önce;

Twitter (https://mobile.twitter.com/ibrahimmturhan2/status/951045350537809920)

997TT
11-01-2018, 00:36
10 yilliklarin bir gecede ucucagina inanmiyorum ancak oyunun gidisatini biraz degistirir.
Amerika dolari kendince degersizlestirmeye calisiyor,beceremedi. Bakalim neler olucak...

vectra-tuner
11-01-2018, 08:24
Abi daha önce, Fed ilk parasal genişlemeyi sonlandıracağını açıkladığında 10 Yıllıklar %3'e kadar çıktı, sonra zaman içerinde 1.4'lere kadar indi ve en son geçen sene Trump seçildiğinde bir anda 2.6'lara fırladı..

Artık kimse Dolar elinde tutmak istemiyor ki Çin'in elinde 1.2 Trilyon Usd Abd tahvili var.. Bakalım ne olacak

TorqueTuning
11-01-2018, 08:50
11.01.2018:

Çin'in ABD tahvillerini artık daha az cazip bulduğu haberi ve ABD'nin NAFTA'dan çıkabileceği dedikoduları küresel risk iştahında bir miktar bozulmaya neden oldu.

USDTRY kuru 3.7750 seviyesini aşınca tahminlerimiz paralelinde 3.82'li seviyelere doğru hareket etmeye başladı.

ECB'nin son toplantı notları ile ABD'de ÜFE enflasyonunu takip edeceğiz; ABD 10 yıllık tahvil faizi ile petrol fiyatlarını izleyeceğiz.

Uzun süredir iyimser bir trend izleyen küresel mali piyasaların keyfi dün gelen iki haberle bozuldu: a) Çin'in, halihazırda 1.2 trilyon ABD Doları stok düzeyinde bulunan Amerikan tahvil alımlarını azaltabileceği ya da durdurabileceği yönünde bir haber yayımlandı; b) ABD'nin, NAFTA'dan (Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması) çıkmayı düşündüğü yönünde bir rapor çıktı. Esas itibariyle ticari korumacılık merkezli olan bu iki haber küresel mali piyasalardaki iyimserliğin sorgulanmasına yardımcı oldu. Biz de dünkü bültenimizi bu yönde bir sorgulamaya adamış ve mevcut iyimserliğin kar satışları ile normalleşmesi gerektiğine dikkat çekmiştik.

Bu zamanlamayı taktir etmek adına Anadolu'da güzel bir ifade kullanılır:
"malûm oldu"... Henüz kâr realizasyonu anlamına gelebilecek bir piyasa tepkisinden bahsetmiyoruz zira Amerikan hisse senedi endekslerinde sadece ve sadece %0.1'lik bir düşüş kaydedildi. Ancak, uzun süredir durmadan yükselen endekslerin aklına düşüşü dahi getirmiş olmasını önemli buluyoruz.
Zira, Amerikan 10 yıllık tahvil faizini %2.59 ile son 10 ayın zirvesine iten bu gelişme yatırımcıların zihninde trend değişikliği fikrine de neden oldu. Mesela, tahvil piyasası ile ilgili görüşleri dikkate alınan bazı uzmanlar ABD'de tahvil piyasasında trend değişikliği yaşanmaya başladığını dile getirdiler. Bu nedenle dünkü haberleri önemsiyoruz ve olası etkilerini yakından izleme taraftarıyız.

Bu gelişmelere bir de petrol fiyatlarının üç yılın zirvesinde olması eklenince Türk mali piyasaları dünü olumsuz bir seyirle geçirdi: USDTRY kuru 3.80 seviyesini test etti; BIST100 endeksi %1.3 oranında geriledi ve uzun vadeli tahvil faizleri 10-15 baz puan arttı. Amerikan 10 yıllık tahvil faizi ile USDTRY kuru arasında kuvvetli anlamda istatistiksel bir ilişki olduğunu bu bültenlerde defalarca kez dile getirmiştik. ABD'de tahvil faizlerinin yukarı gitmesi finansal ortamın sıkılaştığı anlamına gelir. Bu sıkılık risk iştahını aşağı çeker. Risk iştahının azalması yatırımcıları getiri peşinde koşmaktan alıkoyup güvenli limanlara yönlendirir. Böyle bir ortamda riskli olduğuna inanılan ancak sunduğu yüksek getiri (faiz) nedeniyle geçici süreliğine tercih edilen yatırım alanlarının cazibeleri aniden azalır. Bu özelliğe sahip yatırım alanları kırılgan olarak adlandırılır ki, uzun vadeli hikayesi kuvvetli olmayan ve ekonomik göstergeleri riskler muhteva eden alanlar bu grup içerisinde zikredilir. Ne yazık ki, çok da hakketmediğini düşünmekle birikte Türk mali piyasalarının uzunca bir süredir kırılganlar arasında dile getirildiğini biliyoruz. Bu nedenle de USDTRY kurunun geleceği açısından Amerikan 10 yıllık tahvil faizinin ve petrol fiyatlarının yakından takip edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

USDTRY kurunun 3.7750 seviyesini aşması ile ilk hedefimiz 3.82'ler oldu. Şu an için fiyatlamalar üzerinde pek etkili olmasa da jeopolitik risklerin de önümüzdeki günlerde piyasalar üzerinde belirleyici olabileceğinden endişe ediyoruz (özellikle Suriye). Bugünün veri gündeminde TSI15.30 ECB faiz toplantısı tutanakları; TSI16.30 Amerikan ÜFE enflasyonu yakından izlenecek. Ancak, veri olarak mali piyasaları en çok etkileyecek unsurun ABD'de yarın açıklanacak olan TÜFE enflasyonu ile perakende satış rakamları olduğunu belirtmekte yarar var. Çünkü, mali piyasalardaki iyimserliğin arkasındaki esas neden "kuvvetli büyüme + ılımlı enflasyon" denklemidir.
Burada enflasyonu ılımlı olmaktan uzaklaştıracak her haber ya da istatistik, mali piyasalarda önemli etkileri de beraberinde getirebilir.
Dünkü bültene, finansal yatırım kararlarında temkinli olunması gerektiği ibaresini eklemiştik. Bu duruşun en azından bir süre korunması gerektiğine inanıyoruz.

997TT
11-01-2018, 08:59
Tamam cıktı ama 1 gecede degıl. Sunu anlatmaya calısıyorum;dunyada kı cark suan herkese para kazandırma yonunde.
Doları elınde tutanların agzı yandı,emınım bazı portfoyler el degıstırıcek.

rebelh
11-01-2018, 10:09
Zeybekci: Super teşvik kapsamında 14 proje var, bu ay acıklanacak | Ekonomi haberleri (https://www.dunya.com/ekonomi/zeybekci-super-tesvik-kapsaminda-14-proje-var-bu-ay-aciklanacak-haberi-398016)
bunun hakkında bilgisi olan var mı hangi firmalar olabilir?
ben bitanesini tahmin ediyorum ama diğerleriyle ilgili bilgim yok

220T
11-01-2018, 11:00
Vestel olabilir.

B16
11-01-2018, 11:02
Cengiz inşaat diyorum

free-hifi
11-01-2018, 11:11
Ağaoğlu Bayraktar Medicalpark

rebelh
11-01-2018, 11:41
Ağaoğlu Bayraktar Medicalpark

neden bu firmalar?
bide bunlar bistte işlem görmüyor sanırım

ben sasanın olduğunu biliyorum hatta bakan da zaten direk sasayı tarih etmiş petro kimya da doğu akdeniz diyerek

free-hifi
11-01-2018, 12:49
neden bu firmalar?
bide bunlar bistte işlem görmüyor sanırım

ben sasanın olduğunu biliyorum hatta bakan da zaten direk sasayı tarih etmiş petro kimya da doğu akdeniz diyerek

BEN İRONİ Olarak yazdım bu hükümet zamanında ihya olanlar

rebelh
11-01-2018, 12:53
anladım ama bu biraz daha farklı kapsamlı bir teşvik olacak
seçim projesi başladı biliosunuz sloganı da "yerli ve milli" olacak muhtemelen
o yüzden yerli otodaki "babayiğitler" mutlaka olacaktır içinde
sağlık sektöründe kanser ilacı üretimine teşvik olacağını duyduk
bakan da kalp kapakçığı stent falan üreteceğiz demiş
onla ilgilide son zamanlarda ethem sancakın bu sektöre girdiğini duyduk

free-hifi
11-01-2018, 22:02
Altin.in sitesinde doğru tahminciler in çoğu ocak sonu Şubat başı 3.60 görür diyor. Var mı öyle beklenti

997TT
11-01-2018, 22:52
3,60 olabılır,bence %50 ıhtımalle 4,70 olucak....
Sebeb gosterıyorlar mı?

free-hifi
11-01-2018, 23:09
Abi ordakilerin çoğu analiz grafik paylaşıyor senin gibi derin siyasi vs bilgilere değinen yok

997TT
12-01-2018, 10:22
Seyehat uyarısının hafta bası karsılıklı restlesmeye donmesını beklıyorum.
***** bızımkıler gerılım sıyasetınden hoslanıyor daha dogrusu nemalanıyor. Dolar 3,8040 ı hacımlı kırarsa 3,84.

TorqueTuning
12-01-2018, 14:46
12.01.2018:

Haftayı bitirirken bugünkü günlük bültenimizi biraz farklı bir metodoloji ile kısa notlar şeklinde yazıp farklı bir hava katma gayreti içerisinde
olacağız:

Küresel mali piyasalardaki satış eğilimi sadece 1 gün sürdü. Çin'in ABD tahvillerini almayı azaltacağı ya da sonlandıracağı yönündeki haberi yalanlaması ile piyasalar yönünü yeniden olumlu tarafa çevirdi. Çin sadece portföyü çeşitlendirip riski azaltmak adına başka ülke tahvillerini de alabileceğini belirtti.

Amerikan hisse senetlerinin tamamı olumlu kâr beklentileri ile rekor kırdı.
Reuters/Thompson anketine göre şirket kârlarının 2017 yılının dördüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %11.8 artması bekleniyor. MSCI dünya endeksi de dünü bu bağlamda rekorla tamamladı. Bu yıl 8 iş gününün 7'sini yükselişle tamamlayan endeksteki artış oranı %3.3.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) dün yayımlanan toplantı tutanakları gösterdi ki, ekonomik performanstaki etkileyici tablo Banka'yı yıl içerisinde faiz artırımlarına odaklanmaya sevkedebilir. Euro, şahin tondaki bu haber ile tüm major paralar karşısında değer kazandı. EURUSD paritesi bu paralelde 1.2050'ye yükseldi.

ABD'de ÜFE enflasyonu beklentilerin oldukça altında kalırken haftalık işsizlik maaşı başvuruları da son 15 haftanın zirvesine yükseldi. Güvercin tondaki FED üyelerinin elini kuvvetlendiren bu veriler ile ABD Doları küresel bazda değer kaybın maruz kaldı. Bugün TSİ16.30'da açıklanacak olan TÜFE enflasyonu ile perakende satış istatistikleri yakından takip edilecek kısa vadeli yön üzerinde belirleyici olacak.

Küresel risk iştahının yeniden artması ile USDTRY kurundaki görünüm de yeniden olumluya döndü. Gün içerisinde 3.80'li seviyelerden işlem gören kur gece saatlerinde 3.77'li rakamlara geri döndü. BİST100 endeksi günü %1 oranında yükselişle tamamlarken tahvil faizleri ise yatay seyrini korudu.

TCMB'nin açıkladığı haftalık verilere göre 2018 yılının ilk haftasında gerçek kişilerin döviz mevduatında yaklaşık 1 milyar ABD Doları yükseliş oldu. Tüzel kişilerin mevduatlarında ise aynı haftada 0.4 milyar dolarlık bir düşüş kaydedildi. Öte yandan 2017'nin son haftasında sert bir düşüş kaydeden döviz rezervleri yılın ilk haftasında eski seviyesine geri döndü.

Brent cinsi ham petrol varil fiyatı dün 2014 yılı Aralık ayından bu yana ilk kez 70 dolar seviyesini gördü. Bir yandan petrol talebinde kademeli olarak gerçekleşen artış, diğer yandan petrol stoklarındaki düşüş bu eğilimde belirleyici bir rol oynuyor. ABD'nin Doğu kıyılarındaki aşırı olumsuz kış koşullarının da bu eğilimde payı büyük.

Amerikan 10 yıllık tahvil faizi dün ABD'de zayıf gelen makro ekonomik veriler ve Çin'in haberinin yalanlanmasına karşın %2.55 civarında salınmayı sürdürüyor. Alman 10 yıllık tahvil faizi ise %0.53 ile son 5 ayın zirvesinde. Faizlerdeki yükseliş ile tahvil getirilerinin temettü veriminin üzerine çıkması küresel borsalardaki risk iştahını sınırlandırabilir.

USDTRY kuru 3.7750 seviyesini aşınca 3.80'li rakamlara ulaşmıştı. Dünkü gelişmeler sonrasında yönünü yeniden aşağı çevirince bu sefer 3.7750 destek rolü oynayabilir. Bugünkü işlemlerde Amerikan TÜFE enflasyonunun etkisi ile bu seviyenin aşağı yönde kırılıp kırılmayacağını test edeceğiz. İç veri gündeminde TCMB'nin Kasım ayı ödemeler dengesi istatistiklerini izleyeceğiz.

vectra-tuner
12-01-2018, 15:42
Abd 10 Yıllıklar yükseliyor, sebebi ise Enflasyon verisi beklenenden yüksek
Abd 2 Yıllık tahvil ise %2'yi geçti., Uzun süredir bu faizler görülmemişti

Dolarda eskisi gibi 3.40'lı rakamlar beklemeyin, Tabanı 20 Kuruş üstte 3.6 gibi düşünün ... 997TT abinin söylediği gibi 3.6'da olur 4.7'de olur kısaca herşey olur.,

Abd hazine bakanlığı cezayı kesicek kurum , birgün sabah kalktığımızda ceza gelmiş olabilir.,

Bu petrol fiyatları ile iyimserlik oyunu daha fazla sürmez, bugün cari açık verilerinin kötü geldiğini gördük asıl önemlisi önümüzdeki ay daha da yüksekelecek bu rakamlar ...

997TT
12-01-2018, 16:17
Suan kı dusus sadece parıte kaynaklı....

vectra-tuner
12-01-2018, 19:20
Abiler haftaya tekrar Kgf açılacak deniliyor , ihtiyacı olan nakit sıkışıklığı olan veya önümüzdeki dönem para bulmanın daha zor ve maliyetinin yüksek olacağını düşünenler olabildiğince uzun vadeli sabit faizli kredi çekebilir..

evren22
13-01-2018, 02:23
İstanbul, 12 Ocak (DHA) - Merkez Bankası'nın Ocak ayı Beklenti Anketi'nin sonuçlarına göre, bu yılın sonunda dolar kurunun 4.1156 lira, enflasyonun da yüzde 9.24 olacağı öngörüldü.
Merkez Bankası'nın Beklenti Anketi sonuçlarına göre, 2018 yılı ekonomik büyümesi (GSYH) yüzde 4.6 ve cari işlemler açığı da 43.8 milyar dolar olarak tahmin edildi.

997TT
13-01-2018, 09:21
Eger 4.11 kesınlesırse bugun dolar bozup tl faızıne yatırırım...
Haftaya persembe onemlı.

evren22
13-01-2018, 09:38
Eger 4.11 kesınlesırse bugun dolar bozup tl faızıne yatırırım...
Haftaya persembe onemlı.

Abi sence dolar ben olur önümüzdeki aylarda 4 tl ve üstü olma ihtimali var mı?

free-hifi
13-01-2018, 12:07
2018 yıl sonu Döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bu anket döneminde 4,12 TL oldu. 12 ay sonrası Döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 4,15 TL iken bu anket döneminde 4,24 TL'ye yükseldi.

5 olsun düz hesap

vectra-tuner
13-01-2018, 18:18
Mb beklenti anketine aldanmayın .. Bu sene en az 10 kere güncellenir..

Bu ayın 18'inde Mb ppk toplantısı var ve dolar bu tarihi bekliyor.. Mb'nin faiz artırma riskine karşı Dolar'a yönelim yok .. (Faiz artmayacak elbette ancak başka girişimlerde bulanabilir korkusuyla beklentide)

Dolar şu anda yine ucuzladı neredeyse tüm paralara karşı ancak daha fazla ucuzlamayacağı anlamına gelmediği gibi Tl'nin çok fazla değer kazanmasını da beklemeyin .. Ben olsam 4 tl'ye yaklaştığı anda satardım.. 4.1'e gitse bile geri gelecek nasıl olsa ... Diğer para birimlerine de bakın bence , Euro olur İsviçre frangı olur birsürü getirisi daha yüksek para var .. Dolar bir süre sonra toparlayabilir bir miktar ancak artık Dolar'ın eski gücüne kavuşma şansı yok zaten artık Avrupa Mb parasal genişlemeden çıkıyor , Japonya'da umulmadık bir şekilde varlık alımını azalttı ..

997TT
13-01-2018, 23:22
Doları tr ozelınde dusunmek gerek.
4.12 bekleyen varsa hıc beklemeden tl ye gecıp faıze yatırsın,fazladan %6 daha kazanır.
Persembe gunu tekrar 4,80 atagı gorebılırız. Bır mıktar tl ye gecılebılır.

turbo&quattro
13-01-2018, 23:32
997TT abi 4tl bekliyordun bende $$ dan cikmadim bekliyorum . Beklenti nedir ?

free-hifi
14-01-2018, 17:25
Hafta Hareketli geçecek afrine füze atıldı. ABD 30.000 kişilik ypg sinir ordusu kuracagini açıkladı

vectra-tuner
14-01-2018, 21:00
Afrin işi zor .. Daha 2 gün önce Abd ile ortak politika yapmak istiyoruz dedi Cb .. Hangi söze nasıl inanacağız? Birde süre verdi 1 hafta içerisinde diye.. Mutlaka bir hamle yapmak zorunda aksi takdirde komik duruma düşecek iyice .. Afrin'de Abd var , Pkk'nın Ypg'nin hamisi .. Afirin'e girmeyi göze alabilmeleri için Abd'nin Zarrab davasını bizzat Cb ve veya yakınlarına uzanacak şekilde dizayn ettiğini düşünürse olur .. Yani Abd'ye bir mesaj bu benim anladığım..

997TT
14-01-2018, 21:45
997TT abi 4tl bekliyordun bende $$ dan cikmadim bekliyorum . Beklenti nedir ?

Benim beklentim bu. Hatta bu persembe onemli,suan bonuslarda var. 3,80 ve 84'u asarsak yeni maliyetler bozdursun.
Ama suan yaratilan suni gundem ilerlerse 3,92 hayirli olsun. Onemli olan persembe aksiyon alinmamasi. Bunkesin 3,80'i kirdiricak.

free-hifi
14-01-2018, 23:21
Persembe ne olacak abi ?

DOHC
15-01-2018, 07:33
Persembe ne olacak abi ?

PPK 10 krktr

B16
15-01-2018, 08:59
Haftaya hızlı girdik. AMerika'nın Suriye sınır güvenliği için 30 bin kişilik ordu kurucaz demesine piyasadan savaş tepkisi gelir mi?

997TT
15-01-2018, 09:25
Gelmez,bırılerının olmesı ve canlı yayın gerek.

TorqueTuning
15-01-2018, 10:30
15.01.2018:

Küresel mali piyasalar yeni yıla rekor bir iyimserlik ile başlıyor. ABD Doları'nın satıldığı, buna karşın diğer tüm finansal enstrümanların alındığı bir süreci izliyoruz.

ABD'de enflasyon belirgin bir şekilde yükselene kadar ya da olumsuz bir "siyah kuğu" meydana gelene kadar küresel mali piyasalardaki iyimserlik balonunun şişeceğini öngörüyoruz.

Afrin kaynaklı haberler ve belirsizlikler nedeniyle Türk mali piyasalarının, yurtdışının aksine, temkinli bir seyir izleme ihtimalini yüksek görüyoruz.

Küresel mali piyasalar 2018 yılına fişek gibi bir giriş yaptı. Yeni yılın ilk iki haftasını, mali piyasalar açısından dokuz iş gününü geride bıraktık. Bu dokuz günün sadece bir gününü hariç tutarsak diğer günlerin tamamında küresel mali piyasalara iyimserlik hâkim oldu. Mesela, Amerikan
S&P500 endeksi %4.2, NASDAQ ise %5.2 değer kazandı. 1 yıllık tahvil faizinin yaklaşık %2 olduğu bir ekonomide hisse senedi endeksinin iki haftada bu oranın iki katından fazlasını getirmesi oldukça etkileyici bir performans anlamına geliyor. Şöyle ki, Türkiye'de BİST100 endeksinin iki haftada %25'e yakın değer kazanması gibi... Hakikaten de bu matematiksel hesaplamanın gerçeklik bulduğu bir ülke var: Rusya. Petrol fiyatlarındaki sert yükselişin desteği ile Rus hisse senedi gösterge endeksi iki haftada
%10.6 oranında artış kaydetti. Bu olumlu hava neredeyse tüm finansal enstrüman gruplarına yansıdı. Gelişen ülke para birimlerinden emtiaya kadar... Sadece tek bir enstrüman bu dönemi kayıpla bitirdi. ABD Doları (USD). Aslında finansal fiyatların mutlak değil göreceli olduğunu ve bunun da ağırlıklı olarak USD cinsinden fiyatlandığını düşünürsek şu sonuca
varabiliriz: Hemen hemen her finansal ürünün fiyatı USD karşısında değer kazandı. USD endeksi ise bu sürede %1.2 oranında değer kaybederek yılın en zayıf para birimlerinden birisi oldu.

Cuma gününün temel hikayesi USD'deki değer kaybı idi. USD endeksi günü
%0.96 oranında bir düşüşle tamamladı. En son bu derece büyük bir günlük düşüş oranı geçen yılın Haziran sonunda olmuştu. Üstelik de ABD'de TÜFE enflasyonunun piyasa tahminlerinin üzerinde geldiği, yıllık çekirdek TÜFE enflasyonunun %1.8'e yükseldiği bir günde... Haber ajanslarında bu durum ağırlıklı olarak Euro'daki değerlenme olarak nakledildi. USD endeksinin %57.6'sının EURUSD'den teşkil olduğu düşünülürse bu yaklaşımın yanlış olmadığı da teyit edilir. Bu hareketin arkasındaki görünür sebepler: a) Almanya'da koalisyon hususunda Hıristiyan Demokratlar ile Sosyalist Parti'nin mutabakata varması, b) Perşembe günü açıklanan toplantı tutanaklarına göre Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahminlerden daha erken faiz artırımına gidebileceği yorumu idi. Bu hususların ışığı altında EURUSD paritesi 1.22 ile son üç yılın zirvesine ulaştı. Ancak, benzer bir hareket İngiliz Poundu'nda (GBP) da kaydedildi. GBPUSD paritesi 1.3740 ile Brexit oylamasının yapıldığı 24 Haziran'dan bu yana en yüksek düzeye ulaştı ve
2018 yılı performansı olarak da Euro ile aynı oranı tutturdu (%1.7 artış).
GBP için ise işaret edilen sebep Almanya ve İspanya'nın İngiltere için "soft Brexit - yumuşak çıkışı" onaylayacağı haberleriydi. Hem EUR hem de GBP hareketi için ayrı ayrı nedenler olsa bile bizim kanaatimiz esas nedenin küresel risk iştahının canlı olmasıdır. Bu sayede gelen tüm haberler USD aleyhine, diğer tüm finansal araçların lehine bir algı oluşturuyor.

Bu tablonun bozulması için ya finansal ortamın sıkılaşması ya da "siyah kuğu" niteliğinde beklenmedik olumsuz bir gelişmenin olması gerekiyor.
Finansal ortamın sıkılaşması aslında bebek adımlarıyla da olsa başladı.
Ancak, geçen dokuz yılda merkez bankaları sisteme o kadar likitide sağladı ki, bunun etkili olacak bir şekilde geri çekilmesi uzun zaman alacağa benziyor. Bu süreci hızlandırabilecek tek olay ABD'de enflasyonun hızlanması olacak. Cuma günü açıklanan çekirdek TÜFE enflasyonu yıllık bazda %1.77 geldi ama hâlâ yukarı yönlü bir hareketten bahsetmenin çok uzağında. Bunun için her ayın sonunda açıklanan kişisel tüketim harcamaları
(PCE) enflasyonunun %2'lik hedefinin üzerine çıkması lazım. Aksi taktirde mali piyasalar olumlu anlamda şişmeye devam edecek. "Siyah kuğu" tanım itibariyle tahmin edilemeyen, beklenmedik bir durum olduğu için ne zaman, nasıl şekilde ortaya çıkacağını da öngörmek mümkün değil. Bunun sonucu olarak da küresel mali piyasalardaki olumlu havanın bir süre daha devam edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Bugün Amerikan piyasaları Martin Luther King tatili nedeniyle sessiz ve sakin olacaklar. Bu haftanın veri gündemi de sakin olacak gibi. ABD'de şirket kârlarının açıklanmaya devam ettiği haftada Salı günü Almanya ve İngiltere'de enflasyon rakamları; Çarşamba günü Euro Bölgesi enflasyon rakamları ile ABD'de sanayi üretimi, konut fiyatları, Beige Kitap; Perşembe günü Çin'de GSYH büyümesi ve ABD'de konut satışları; Cuma günü ise İngiltere'de perakende satışlar ile ABD'de tüketici güven endeksi açıklanacak. Türkiye cephesinde ise bugün istihdam raporu ile merkezi bütçe rakamları; Salı günü Hazine'nin 12 ay vadeli tahvil ihracı; Perşembe günü ise TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı açıklanacak. Bunlar içerisinde en önemlisi olan PPK toplantısından faizlerde ya da politika duruşunda herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Geçen Cuma günü Türkiye'de açıklanan Kasım ayı ödemeler dengesi istatistiklerinin önemli olduğu kanaatindeyiz. Buna göre, ödemeler dengesinin ilk kalemi olan cari işlemler dengesi, tahminlerin üzerinde, 4.2 milyar dolar açık verdi. Önceki aylarda açığın bir kısmının altın ithalatı kaynaklı olduğuna vurgu yapılırdı. Ancak, Kasım ayında altın ticaret açığı son dokuz ayın en düşük düzeyinde gerçekleşti. Demek oluyor ki, gerçek mânâda bir ticaret açığı ile karşı karşıyayız. Bu sonuçla, Ocak-Kasım açığı
39.4 milyar dolara ulaştı. Ödemeler dengesinin ikinci kalemi olan sermaye hesabı, bu yıl ilk kez açık verdi: 0.5 milyar dolar. Bunun alt kırılımı
olarak: Net doğrudan yatırımlar 0.3 milyar dolar fazla, portföy yatırımları
1.3 milyar dolar açık; diğer yatırımlar 0.5 milyar dolar fazla verdi.
Ödemeler dengesinin üçüncü kalemi olan, aslında teoride öyle olmamakla birlikte pratikteki hesaplama ve kaydetme sorunları sonucu ortaya çıkan net hata ve noksan kalemi 0.8 milyar dolar fazla verdi. Ocak-Kasım kümülatif rakamı 2.3 milyar dolar oldu. Ödemeler dengesinin sonucu olan, yani yukarıdaki 3 kalemin toplamı olan net rezerv değişimi 3.9 milyar dolar eksi yönde oldu. Yani, resmi döviz rezervlerimiz Kasım'fa 3.9 milyar dolar azaldı. Kısa vadede piyasa yansıması olmayan bir veri olmakla birlikte cari işlemler açığındaki artışın döviz kuru üzerinde yukarı yönlü bir baskı yarattığı unutulmamalı.

Cuma günü yayımlanan bir diğer veri ise TCMB'nin beklenti anketi oldu.
Öncelikle bu anket sonuçlarının TCMB'nin tahminleri olmadığı, piyasa katılımcılarının tahminleri olduğunu belirtmekte yarar var zira bazı haber ajansları sanki TCMB'nin resmi tahminleriymiş gibi yansıtıyorlar. 69 tahmincinin tahmin medyanları verilmiştir. Buna göre: a) Yıl sonu TÜFE enflasyon beklentisi %9.55 oldu; b) 12 ay sonrasına ilişkin TÜFE enflasyon beklentisi %9.24 oldu; c) 24 ay sonrasına ilişkin TÜFE enflasyon beklentisi %8.23; d) Yıl sonu USDTRY kuru beklentisi 4.1156 oldu; e) 2018 GSYH büyüme beklentisi %4.6 oldu; f) 2018 cari işlemler açığı beklentisi 43.8 milyar dolar oldu. Beklenti anketi sonuçlarının mali piyasalar üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı kanaatindeyiz.

Türk mali piyasaları bir yandan yurtdışındaki olumlu havadan etkilenirken diğer yandan Afrin ile ilgili belirsizlikler nedeniyle bir miktar temkinli bir seyir kaydediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonunda yaptığı açıklamalarda Afrin'e yönelik bir operasyonun kısa sürede başlayabileceğine ilişkin güçlü sinyaller verdi. Basında yer alan haberlerde bölgeye yönelik yüklü silah ve askeri araç sevkiyatının yapıldığı iddiaları da dile getiriliyor. Öte yandan dün basında yer alan haberlerde ABD'nin bölgede YPG/PYD'nin ana bileşenini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin altında operasyon gösterecek 30bin kişilik yeni bir ordu kurulması yönünde çalışmalara başladığı haberi kafaları karıştırdı. Türkiye'den bu açıklamaya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın üzerinden sert bir mesaj gönderildi. Görünen o ki, yeni haftada dikkatler Afrin üzerinde olacak ve bu da mali piyasalar üzerinde bir miktar soru işaretine neden olabilecek.
Bu gelişmelerin ışığı altında küresel mali piyasalardaki iyimserliğin devam edeceğini ancak Türk mali piyasaları için bir miktar temkinliliğin yararlı olacağını öngörüyoruz.

vectra-tuner
15-01-2018, 15:24
Yeni Fed başkanının seçilmesiyle Dolar değerlenebilir., Bahsettiğim değerlenme Globalde olacak bir değerlenme

Link de vereyim ; "Hızlı bir dolar rallisi olabilir" - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2086575-hizli-bir-dolar-rallisi-olabilir)

Bunun dışında ben hala yakın bir zaman içerisinde Afrin operasyonu olacağına inanmıyorum, Cb konuşması ile Afrin'e harekat yapılacağını bunu da koz olarak kullanmak istediğini düşünüyorum., Yine de böyle bir Operasyon olursa Allah Askerimize yardım etsin devletimize zeval gelmesin..

Afrin'e operasyon yapılmaz ise de durum iyi değil çünki Abd terör koridorunu Akdeniz'e indirdiği anda olay bambaşka yere gelicek, en çok Adana,Kilis,Hatay gibi bölgelerde yaşayan vatandaşarımız etkilenicek.,

Bu arada manipulasyona da dikkat edelim, operasyon olacak diye Döviz fırlar ise paniğe kapılmamak gerekir., Ben olsam 4'e yaklaştığı anda Dolarımı satardım

997TT
15-01-2018, 20:41
Euro nun degerlenmesı yakındır terse donucek...
Terır korıdoru degıl,orada ıs daha farklı.
Trade yapma gunlerı gelıyor.

vectra-tuner
15-01-2018, 21:01
Abi ne olacak ,

1. Senaryo ; Abd'deki davanın dallanıp budaklanmasını önleme

Bugün bir yerde gördüm doğru ise Halkbank'a sadece 1.1 Milyar Usd ceza kesilecek diyor... C.b. Afrin operasyonu hakkında konuştuktan kısa süre sonra ekonomi bakanı Abd'deki davanın Türkiye'ye ciddi zararı olmayacağını düşünüyorum dedi ..

2. Afrin'e doğrudan müdahale değilde başka bir yere girerek oy artırıp erken seçime gitmek

3. Son senaryo Cb bizi çok seviyor

4. Aynı zamanda manipulasyon yapılabileceğini de unutmamak gerekir çünki yarın Hazine ihalesi var ve yabancının kuru yüksekten bozarak ekstra kazanç sağlamasını istiyor olabilirler..

997TT
16-01-2018, 00:18
Cıddı hareketlenecegız...
Satım zamanı yakın.

evren22
16-01-2018, 07:52
Cıddı hareketlenecegız...
Satım zamanı yakın.

4 tl seviyeleri görülür mü abi

TorqueTuning
16-01-2018, 08:05
3,82'ye adım kaldı, piyasalar açılır açılmaz 3,81 geçti

vectra-tuner
16-01-2018, 08:23
Fed faiz artırmadan önce ; Dolar/Euro paritesi = 1.1640 idi şimdi ise 1.2265 yani fark = %6.25
Altın ise ons 1246 Usd idi .. Şimdi = 1340 usd ... fark = %7.5

Yani her fed faiz artırımı öncesi Dolardan çıkıp Atına veya Euroya geçmek gerekiyor kısaca.,

Euro birkaç gün önce 4.48'i gördü, şimdi ise 4.68 yani fark %4.4

Kısaca Dolar ile uğraşmak zaman kaybı ve gereksiz bir iş.,

vectra-tuner
16-01-2018, 08:34
Orjinal Link : Mehmetciğin kanı uzerinden algı operasyonuna girişmeyin!.. - Ahmet TAKAN (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mehmetcigin-kani-uzerinden-algi-operasyonuna-girismeyin-45872yy.htm)

"Bir gece ansızın inebiliriz...""Koduk mu oturturuz..."Dünyanın hiç bir yerinde görülmeyen, hiçbir askeri strateji de var olmayan, davul ve zurna ile tellal çağırtarak ilan edilen (!) askeri operasyona ABD net cevap verdi;"Sınırınızda 30 bin kişilik PKK/YPG ordusu kuruyoruz".Ordu kurmak ne demek?.. Adamlar, terör devletinin resmi ilanını yaptılar!..Yıllardır ömrümüz "eyt", "üyt"leri dinlemekle heba oldu. Ne manidar ki, sonradan "Atilla" olan Zarrab davası iyice sivrilmeye başlandığında "bizimkiler"in Afrin savurmalarının katsayısı gözle görünür bir şekilde artmıştı. Akılları sıra ABD ile satranç oynuyorlar... Hem kel hem fodul misali!.. Şu satırlar tuhafınıza gitmesin. Çünkü, söz konusu bu memleketin gerçek evlatları olan Mehmetçiğin kanı ve canı ise gerisi benim için teferruattır. Nisan ayında ceza kararı verilmesi beklenen ABD'deki dolandırıcılık ve kara para aklama davasının olası sonuçları üzerine akılları sıra hamle yapıyorlar. Bu arada içeriyi de yalancı "millî ittifak", "ver mehteri" algısıyla kandırmaya çalışıyorlar. Bütün bu söylediklerimin maddi ve somut gerekçelerini alt alta sıralayacağım;Önce, El Bab'a girdikten sonra Rakka'ya inemediğimizi, Mümbiç'e giremediğimizi arada derede sıkışıp kaldığımız gerçeğini bir kez daha hatırlayalım. O günkü işkembeden savurmaları da bir kez daha hafızalarımızda taze tutalım. Sınırımızda terör devletinin kurulma gerçeğine karşılık yıllar önce yapılması gerekenlerin hiçbirini yapmadık. Çok net bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Genelkurmay Başkanlığı bundan 3 ay öncesinde Afrin operasyonu için bütün hazırlıklarını tamamlamıştı ve siyasi iradeye "hazırız" bilgisini vermişti. Kahraman özel kuvvetlerimiz Afrin içindeki tüm hazırlıklarını bitirmiş dört dörtlük bir biçimde talimat bekliyordu. Çok geç kalınmış bu operasyon için dahi iktidar niye bekledi?.. Sorunun cevabı;Zarrab davası beklendi... Bu davadan ne çıkacak, bakanlarla ilgili, başkaları ile ilgili sıkıntı çıkar mı, o dönemin bakanları ABD'ye gidemiyor, giderse tutuklanacaklar mı?.. İktidar ABD'den çekindiği için bu operasyonu geciktirdi. "Eyt", "üyt"lerle pazarlık yapacaklarını sanıyorlar. Aldılar cevabı, oturdular. Şimdi daha maceracı daha sonuçları ve bedeli çok kanlı olacak bir algı operasyonuna hazırlık yapıyorlar. FETÖ'nün dolmuşundan inip Devlet Bahçeli-Doğu Perinçek'in kayığına binen iktidar, sonu bilinmeyenlerle dolu yeni bir maceraya daha hızla yelken açtı. O coğrafyada bizi neler bekliyor?.. Bilebileniniz var mı?.. Askeri uzmanlarla konuşuyorum; "Güçlü bir hava harekatı olmadan kalıcı başarıya ulaşmak imkansız" diyorlar. El Bab operasyonunda başarımızı güçlü hava operasyonlarımıza borçluyuz. Kara güçlerimiz, etkili hava operasyonlarımız sayesinde bölgede başarı elde etti. Şu anda bölgede savaş uçaklarımızı uçurabiliyor muyuz? Hayır!.. ***** dengelerden dolayı müsaade edilmiyor. Peki nasıl olacak?.. Verdik mehteri!.. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri karadan ancak Afrin'de 3-5 kilometre içeri girebilir. Sonrası... Ne ABD ne de Rusya daha fazlasına izin vermez. İdlib ile Afrin birbiri ile çok yakından ilintili. Rusya, ABD ile PKK/YPG'yi paylaşım kavgasına girmiş. Teröristleri tamamen ABD'ye kaptırmaya hiç niyetli değil. Defalarca somut örnekleri ile yazdık. Terör ordusunun elindeki ağır silahlar ve sayıları da ortada. Askeri uzmanlar, "PKK/YPG'nin elindeki tanksavarlar bizde bile yok. Allah esirgesin bir saldırıda zırhlı araçlarımızın içinde askerlerimiz cayır cayır yanar" diyor. Teröristler, Afrin'de de yer altını Cizre, Silopi gibi inşa etmişler. Afrin'e operasyon İdlib'i de tetikler. İdlib'e niye girmiştik?.. Sınırımıza yönelik göç hareketlerini önleyecek ve çatışmasızlık bölgeleri kuracaktık. Daha 3'üncü gözlem evininin kuruluşunu tamamlayamadan sınırımızda 130 bine yakın göçmeni bulduk. Kaynaklar, olası Afrin operasyonu ile bu sayının bir anda 700 bini bulacağını söylüyor. Bu aynı zamanda El Nusra ve benzeri terör örgütlerinin içimize sızma tehlikesi demek. Amanoslar'da gerimizin tehlikeye düşmesi demek... İdlib'in tamamen aleyhimize dönmesi demek. Bakın Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, dün ne dedi;"Türk meslektaşlarımızın, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin çevresine geri kalan gözlem noktalarını yerleştirmeyi de olabildiğince yakın bir zamanda tamamlamasını bekliyoruz. Zira şimdiye kadar sanırım 3 gözlem noktası oluşturdular. Toplam sayılarıysa 20 olmalı. Bu, yöneticilerimizin temasları sırasında konuşuldu. Bize bu işin hızlandırılacağına dair garanti verdiler. Bunun, İdlib'deki durumun istikrar kazanmasına yardımcı olacağını umuyorum."Bu sözleri iyi niyetle mi okuyacağız?.. Hayır!.. Aynı, biz, şehit olan Mehmetçiklerimiz için gözyaşı dökerken, ABD'nin "sınır ordusu" açıklamasını önümüze süreceği gibi "biz sizi uyarmıştık" diyip kenara çekilecekler.Bu Türkiye Cumhuriyeti devleti için büyük bir zuldür. "Fırat'ın doğusu ne olacak" sorusunu kimse sormuyor. Kimse bu iktidarın vakti zamanında "Kobani'ye selam olsun" mesajlarını hatırlamıyor. Ayn el-Arab ne olacak?.. Yıllar önce buralara müdahale edip şartlar lehimize iken, koduk mu oturtup operasyonları yapıp neden bugünlerin önüne geçmediniz?.. Ne oldu Fırat'ın doğusu-batısı?..Algı... Algı... Algı!..Mehmetçiğin canı üzerinden algı operasyonları oynanmamalı... Mehmetçiğin kanı üzerinden bir seçim hilesine daha baş vurulmamalı... Türk milliyetçileri; aklınızı hamasete kiraya vermeyin...Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar!..
Kaynak Yeniçağ: Mehmetçiğin kanı üzerinden algı operasyonuna girişmeyin!.. - Ahmet TAKAN

DOHC
16-01-2018, 09:28
Fed faiz artırmadan önce ; Dolar/Euro paritesi = 1.1640 idi şimdi ise 1.2265 yani fark = %6.25
Altın ise ons 1246 Usd idi .. Şimdi = 1340 usd ... fark = %7.5

Yani her fed faiz artırımı öncesi Dolardan çıkıp Atına veya Euroya geçmek gerekiyor kısaca.,

Euro birkaç gün önce 4.48'i gördü, şimdi ise 4.68 yani fark %4.4

Kısaca Dolar ile uğraşmak zaman kaybı ve gereksiz bir iş.,

1 yılda dolar kur olarak neredeyse hiç artmamış.
16 ocak 2017 3,81 tl
16 ocak 2018 3,81 tl

Gram altın
16 ocak 2017 147 tl
16 ocak 2018 164 tl

Altın ons
16 ocak 2017 1202 dolar
16 ocak 2018 1340 dolar

Doları olan yerinde saymış reisin dediği gibi geçen yıl.
Sence bu aralar kaç olunca bozup gram altına geçeyim abi?

vectra-tuner
16-01-2018, 09:36
Ben tl olarak birşey söylemek istemiyorum., Perşembe günkü PPK'dan sonra ateşlenir dolar büyük ihtimalle., Tl'nin değer kaybının önüne geçen ana etken Mb'nin faiz artırımı korkusu ama önümüzdeki dönemde hem Fed'in bilanço daraltma etkisi ile hemde Brent petrolün 70 usd'lere varması ile Cari açık ciddi bir şekilde artacaktır.. Birde Afrin vs. olayı bence yukarıda paylaştığım Ahmet Takan'ın yazdıkları gibi Zarrab davası ile ilintili ilaveten oy toplayıp erken seçime gitme hamlesi ki bu hamle tutar bence..

Ancak yapılması gereken Her Fed toplantı öncesi Altın alınıp toplanılmalı çünki Global kriz geliyor ve Fed dahil herkes bunun farkında., Dolar bu saatten sonra iş değil

Sabır edebilecek durumda isen Altın Ons 1300'ün altına indiği anda Doları altın ile yer değiştirmek en mantılısı., Altında bekleyebilirsen ihya olursun diye düşünüyorum çünki Global Krizde hem altın patlar hemde Tl değer kaybedeceği için kazanç büyük olur...

997TT
16-01-2018, 09:44
Doları alıp bır sene bekleyen var mı?
Ben neden aylardır trade zamanı dıye yazıyorum yada surdan al burdan sat...
Bu ısın guzelı bellı kar sevıyesı belırleyıp satmak. Gecen hafta yazdım,bugun oldu. Ilk satıs noktası burası. Sonra 84 den bıraz. Perdembe bakalım,populızm yııne galıp gelırse 92 den tekrar bozarız...

free-hifi
16-01-2018, 09:49
Afrıne giremeyecek. orda ki itler şu an baya güçlü farkındalar. topla obüsle olmaz

B16
16-01-2018, 09:59
Bu ısın guzelı bellı kar sevıyesı belırleyıp satmak. Gecen hafta yazdım,bugun oldu. Ilk satıs noktası burası. Sonra 84 den bıraz. Perdembe bakalım,populızm yııne galıp gelırse 92 den tekrar bozarız...

88 hedefim vardı yakalarsam %50 bozarım. dediğin gibi 92 olursa geri kalanı da bozarım abi.

altın ons olayından hiç anlamadığım için oraya bulaşamıyorum maalesef. yoksa vectranın dedikleri mantıklı

DOHC
16-01-2018, 10:08

Var. Ben pek uğraşmıyorum malesef. Maaştan artanı dolar/gram altın olarak bankaya atıyorum. Al-sat yapmadım hiç.

B16
16-01-2018, 10:11
Var. Ben pek uğraşmıyorum malesef. Maaştan artanı dolar/gram altın olarak bankaya atıyorum. Al-sat yapmadım hiç.

Babam 2 :D
3.30'dan 10k dolar geçip 3.90'dan bozdurmayan koca yürekli adam :D

TorqueTuning
16-01-2018, 10:18
16.01.2018:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik korunmakla birlikte emtia cephesinde arzın arttığına ilişkin gelen haberler dikkat çekiyor. Demir cevheri fiyatları dün %2 düştü.

Artan jeopolitik riskler nedeniyle Türk Lirası dünün dünyada en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Bugün Almanya ve İngiltere'de enflasyon rakamları, ABD'de ise imalat sanayi göstergeleri yayınlanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin tahvil ihracı izlenecek.

Dün ABD finansal piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı. Böyle olunca da küresel piyasalara sakin ve yatay bir eğilim hâkim oldu. Çin'de demir cevheri stoklarının 2004 yılından bu yana en yüksek düzeye ulaşması sonucunda vadeli fiyatlarının %2 civarında gerilemesi borsalarda sınırlı oranda da olsa düşüşlere sebep verdi. Benzer etki petrol fiyatları üzerinden de geldi. ABD'de kuyu sayısının son yedi ayda ilk kez 10'un üzerinde artması ve seviye itibariyle de dört ayın zirvesine ulaşması petrol fiyatlarında sınırlı oranda bir düşüşe yol açtı. Ancak ana trend yukarı yönlü olmayı sürdürüyor ve petrol fiyatlarının üç yılın zirve seviyelerinde olduğunu da vurgulamamız gerekiyor. Burada dikkat etmemiz gereken husus fiyatlar yukarı geldikçe arzın da artmaya başlamasıdır. Bu husus, emtia fiyatlarındaki yükselişte momentumun ivme kaybetmeye başladığını işaret ediyor.

ABD Doları küresel mânâda değer kaybetmeye devam ediyor. USD endeksi dün de
90.0 ile 37 ayın en düşük seviyesine geriledi. Avrupa Merkez Bankası'nın
(ECB) mevcut gevşek duruştan hızlı bir şekilde çıkabileceğini fiyatlandıran ve dün 1.23 seviyesine yaklaşan EURUSD paritesinin bu eğilimde etkili olduğunu gözlemliyoruz. Dün döviz piyasasının dikkat çeken bir diğer gelişmesi ise Çin Yuanı'nda (CNY) kaydedildi. Avrupa'dan gelen haberlerde CNY'ye döviz rezervlerinde yer verileceğinin açıklanması USDCNY kurunu son iki yılın en düşük seviyesine itti.

Türkiye cephesinde jeopolitik risklerin sert bir satış baskısına neden olduğunu gözlemledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin operasyonunun başlamaı için yakın geleceğe işaret etmesi jeopolitik risk algısını da artırdı.
Suriye'nin kuzeyinden gelen haberlerde ABD'nin birçok açıdan SDG'ye (ki en hakim gücü PYD/YPG oluşturuyor) destek olduğu görülüyor. Bu da Türkiye'nin olası bir Afrin operasyonunda dolaylı da olsa ABD ile karşı karşıya kalabileceği riskini doğuruyor. Bu kapsamda dün USDTRY kuru %1.4 artışla 3.80'e yükselirken EURTRY'deki günlük yükseliş oranı %2'yi de aştı. BİST100 endeksi %2.1 düşerken uzun vadeli tahvil faizlerinde de 15-20 baz puanlık bir yükseliş oldu. Önümüzdeki günlerde Türk mali piyasalarının dikkati Suriye'deki gelişmeler üzerinde olacak.

Dün iç tarafta iki önemli veri açıklandı: istihdam raporu ile merkezi bütçe rakamları. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Ekim'de bir önceki aya oranla 0.3 puan iyileşerek %10.3'e geriledi. Bir önceki aya göre istihdam 135bin artış kaydederken işsiz sayısı ise 111bin azalma kaydetti.
Tarım dışı işsizlik oranı 0.5 puan gerileyerek %12.2 olurken genç nüfustaki işsizlik oranı ise 1.0 puanlık düşüşle %19.0 oldu. Rakamlar oldukça olumlu.
Bütçe verilerini açıklayan Maliye Bakanı Ağbal 2017'de merkezi bütçe dengesinin 47.4 milyar TL açık verdiğine vurgu yaptı. Bu rakamın OVP'de revize edilen rakama göre daha düşük olduğunu belirten Ağbal kısa bir aranın ardından bütçe disiplinine yeniden dönüldüğünü ima etti. Hazine'nin nakit dengesi ile bütçe rakamları arasındaki ciddi fark avans kaleminin çalıştırıldığını gösterir ki bunun bütçeye tahakkuku muhtemelen 2018'in ilk aylarında olacaktır.

Bu haftanın veri gündemi sakin. Bugün Almanya'da TSI10.00'da TÜFE enflasyonu, TSI12.30'da İngiltere enflasyon raporu, TSI16.30 ABD'de Empire State imalat sanayi rakamları açıklanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin bono ihalesini izleyeceğiz. USDTRY kurunda 3.70-3.75 aralığının açık pozisyon kapamaları için uygun olduğunu bir süredir dile getiriyoruz. Bu görüşümüzü koruyor olmakla birlikte bu düzeyin artık geçmişte kalmış olabileceğinden de endişe duyuyoruz. Yukarıda teknik olarak önce 3.82, sonra ise 3.90 seviyesi yer alıyor. Türk mali piyasalarının dikkati bir yandan Afrin kaynaklı gelişmeler üzerinde olacakken diger tarafta ise yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri takip edecek. Temkinli bir duruş takınmakta yarar olduğu kanaatindeyiz.

TorqueTuning
16-01-2018, 10:19
16.01.2018:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik korunmakla birlikte emtia cephesinde arzın arttığına ilişkin gelen haberler dikkat çekiyor. Demir cevheri fiyatları dün %2 düştü.

Artan jeopolitik riskler nedeniyle Türk Lirası dünün dünyada en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Bugün Almanya ve İngiltere'de enflasyon rakamları, ABD'de ise imalat sanayi göstergeleri yayınlanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin tahvil ihracı izlenecek.

Dün ABD finansal piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı. Böyle olunca da küresel piyasalara sakin ve yatay bir eğilim hâkim oldu. Çin'de demir cevheri stoklarının 2004 yılından bu yana en yüksek düzeye ulaşması sonucunda vadeli fiyatlarının %2 civarında gerilemesi borsalarda sınırlı oranda da olsa düşüşlere sebep verdi. Benzer etki petrol fiyatları üzerinden de geldi. ABD'de kuyu sayısının son yedi ayda ilk kez 10'un üzerinde artması ve seviye itibariyle de dört ayın zirvesine ulaşması petrol fiyatlarında sınırlı oranda bir düşüşe yol açtı. Ancak ana trend yukarı yönlü olmayı sürdürüyor ve petrol fiyatlarının üç yılın zirve seviyelerinde olduğunu da vurgulamamız gerekiyor. Burada dikkat etmemiz gereken husus fiyatlar yukarı geldikçe arzın da artmaya başlamasıdır. Bu husus, emtia fiyatlarındaki yükselişte momentumun ivme kaybetmeye başladığını işaret ediyor.

ABD Doları küresel mânâda değer kaybetmeye devam ediyor. USD endeksi dün de
90.0 ile 37 ayın en düşük seviyesine geriledi. Avrupa Merkez Bankası'nın
(ECB) mevcut gevşek duruştan hızlı bir şekilde çıkabileceğini fiyatlandıran ve dün 1.23 seviyesine yaklaşan EURUSD paritesinin bu eğilimde etkili olduğunu gözlemliyoruz. Dün döviz piyasasının dikkat çeken bir diğer gelişmesi ise Çin Yuanı'nda (CNY) kaydedildi. Avrupa'dan gelen haberlerde CNY'ye döviz rezervlerinde yer verileceğinin açıklanması USDCNY kurunu son iki yılın en düşük seviyesine itti.

Türkiye cephesinde jeopolitik risklerin sert bir satış baskısına neden olduğunu gözlemledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin operasyonunun başlamaı için yakın geleceğe işaret etmesi jeopolitik risk algısını da artırdı.
Suriye'nin kuzeyinden gelen haberlerde ABD'nin birçok açıdan SDG'ye (ki en hakim gücü PYD/YPG oluşturuyor) destek olduğu görülüyor. Bu da Türkiye'nin olası bir Afrin operasyonunda dolaylı da olsa ABD ile karşı karşıya kalabileceği riskini doğuruyor. Bu kapsamda dün USDTRY kuru %1.4 artışla 3.80'e yükselirken EURTRY'deki günlük yükseliş oranı %2'yi de aştı. BİST100 endeksi %2.1 düşerken uzun vadeli tahvil faizlerinde de 15-20 baz puanlık bir yükseliş oldu. Önümüzdeki günlerde Türk mali piyasalarının dikkati Suriye'deki gelişmeler üzerinde olacak.

Dün iç tarafta iki önemli veri açıklandı: istihdam raporu ile merkezi bütçe rakamları. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Ekim'de bir önceki aya oranla 0.3 puan iyileşerek %10.3'e geriledi. Bir önceki aya göre istihdam 135bin artış kaydederken işsiz sayısı ise 111bin azalma kaydetti.
Tarım dışı işsizlik oranı 0.5 puan gerileyerek %12.2 olurken genç nüfustaki işsizlik oranı ise 1.0 puanlık düşüşle %19.0 oldu. Rakamlar oldukça olumlu.
Bütçe verilerini açıklayan Maliye Bakanı Ağbal 2017'de merkezi bütçe dengesinin 47.4 milyar TL açık verdiğine vurgu yaptı. Bu rakamın OVP'de revize edilen rakama göre daha düşük olduğunu belirten Ağbal kısa bir aranın ardından bütçe disiplinine yeniden dönüldüğünü ima etti. Hazine'nin nakit dengesi ile bütçe rakamları arasındaki ciddi fark avans kaleminin çalıştırıldığını gösterir ki bunun bütçeye tahakkuku muhtemelen 2018'in ilk aylarında olacaktır.

Bu haftanın veri gündemi sakin. Bugün Almanya'da TSI10.00'da TÜFE enflasyonu, TSI12.30'da İngiltere enflasyon raporu, TSI16.30 ABD'de Empire State imalat sanayi rakamları açıklanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin bono ihalesini izleyeceğiz. USDTRY kurunda 3.70-3.75 aralığının açık pozisyon kapamaları için uygun olduğunu bir süredir dile getiriyoruz. Bu görüşümüzü koruyor olmakla birlikte bu düzeyin artık geçmişte kalmış olabileceğinden de endişe duyuyoruz. Yukarıda teknik olarak önce 3.82, sonra ise 3.90 seviyesi yer alıyor. Türk mali piyasalarının dikkati bir yandan Afrin kaynaklı gelişmeler üzerinde olacakken diger tarafta ise yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri takip edecek. Temkinli bir duruş takınmakta yarar olduğu kanaatindeyiz.

sword
16-01-2018, 10:20
bi cesaret geldi nerdeyse 24 saatte 3,74-81 arası yaptım ama baya stresli :)

DOHC
16-01-2018, 10:29
Babam 2 :D
3.30'dan 10k dolar geçip 3.90'dan bozdurmayan koca yürekli adam :D

Benim mantık kefen parası gibi, coin yatırımı gibi. Al ve unut imkan olursa üzerine ekle. En az enflasyon kadar artmasını ümit et......

vectra-tuner
16-01-2018, 10:36
Afrıne giremeyecek. orda ki itler şu an baya güçlü farkındalar. topla obüsle olmaz

Gerçekten oy için yapılıyorsa çok büyük vebal çok büyük günah., Yazıklar olsun derim , garibanın canı ile oynamasınlar bari

halilcakir
16-01-2018, 10:53
Tayyip on board

Live

:)

TorqueTuning
16-01-2018, 11:12
Bu şerefsizler sürüsü oy için neler yapmadı ki geçmişte, bunu yapmasınlar?!

TorqueTuning
16-01-2018, 11:13
En büyük manipülatör => RTE!

997TT
16-01-2018, 11:17
Yahu oy icin ayda iki bomba patlatmadilar mi? Sirin diger tarafinda kendimize fuze atmadik mi? Pkk yi bilerek guclendirmedik mi?
Neyse...
Arkadaslar,13 tane cevapladim ve malesef hepside ayni soru yada sorunlar. Yazarim sorun degil ama zaten goruslerimi burada paylasiyorum. 82-84 ilk satim yeri,90 yukarida ki satim yeri.
Beni dinleyip 75 lerden alanlar yarisini satsin suan. Risk sevenler persembeye kadar tutsun.
Daha ne diyim,en kotu sizin adiniza islemi ben yapayim....
Buarada yukarlardan alan arkadaslar,illa aldiginiz seviyeye cikmak zorunda degil dolar,sat bir seviyeden,asagidan yerine koyarsin.
Ve lutfen,trade yapamiyacak kadar zamani olmayan,kabiliyeti yada ilgisi olmayanlar. Lutfen "tl faizine". Ciddi yuksek ve risksiz.
Ayrica 1285-1305 arasi altin onermistik,orada oyalanin. Ben olsaydim bunlari yapardim,yt falan degil.

B16
16-01-2018, 11:28
1-2 gün içinde afrinden başlayarak suriye'de ki terörist grupları temizlemeye başlıcaz dedi.
giricek sanırım afrine

halilcakir
16-01-2018, 11:34
Yeni birşey söylemedi sayılır

Ama bugünde dolar endeksi düşmeyi bıraktı

İzleyelim görelim

Spot spreadleri ile dolardan kar etmeye çalışmak yerine hepimizin ortak zevki araba alın satın arkadaşlar vallaha daha rahat güzel para kazanırsınız benden söylemesi :)

997TT
16-01-2018, 12:36
Bak guzel tavsiye,ben olsam ticaret kovalardim.
Hala ozel mesaj cevapliyorum,13 de 43'de cevaplarim ama cogu ayni. Okudukca uzuyorsunuz adami.Etmeyin neolur. Kulaktan dolma isler yapmayin. Hep kisitli butce ile yapiyorsunuz,aman sakin olun. Burasi turkiye ve basinizdakiler en buyuk spekulator...
Yukarda ne yazdiysam o gecerli. Gunu kurtarmak yarini tehlikeye atmaktir.

997TT
16-01-2018, 17:03
Kimler bozdu 3,82'den?

individual
16-01-2018, 17:05
Kimler bozdu 3,82'den?

Ben 3.82 kacirdim abi isten bakamadim.

3.80 den ciktim gerilerken.Takip ediyorum daha cok inerse alicam senin hedefin nedir dolar ve euro da gerilemesinde

997TT
16-01-2018, 17:11
76-77 den koyariz.
Eger 82'ustu gelirse biraz daha...

B16
16-01-2018, 17:19
Kimler bozdu 3,82'den?

85 diyordun abi ben perşembeyi bekliyorum

FK.Sub
16-01-2018, 17:22
4,30
4,31
4,32
4,34
4,52
4,57 kademe alımları yapmıştım euro'da bugünde 4,68 den çıkamadım takip etmeyi unuttum. :) 4,68 üstü bekleyen var mı ?

997TT
16-01-2018, 18:23
85 diyordun abi ben perşembeyi bekliyorum

82 ve 84....
Hatta dun de bugunde yazdım. 75 den alanlar yada trade yapmak ısteyenler suan bozsun dedım. Persembe sex var ama farkındamısınız bugun manıpulasyonu yıne hukumet yaptı....

turbo&quattro
16-01-2018, 19:16
Ben rabia dolaylarinda cikip TL faize gecmeyi planliyorum, enpara %13.75 veriyor su an.

dqn
16-01-2018, 19:30
Ben rabia dolaylarinda cikip TL faize gecmeyi planliyorum, enpara %13.75 veriyor su an.

Vakıfbank 14.60 veriyor, bir sorun derim.

turbo&quattro
16-01-2018, 19:40
Vakıfbank 14.60 veriyor, bir sorun derim.

Bakayim hemen, tesekkurler.

Tunacan
16-01-2018, 19:57
Min 6 ay kalmak şartıyla usd ve euro alma niyetindeyim. Bir miktarda da vadeli alabilirim. Alım için uygun zaman mı?

B16
16-01-2018, 20:19
82 ve 84....
Hatta dun de bugunde yazdım. 75 den alanlar yada trade yapmak ısteyenler suan bozsun dedım. Persembe sex var ama farkındamısınız bugun manıpulasyonu yıne hukumet yaptı....

82'den boz 78'den al yapsaydım kısa günün karı 200$ kazanıyordum. onu kaçırdım perşembe gününü bekliyorum.
perşembeden sonra 85 görürsek yukarı gider mi?

997TT
16-01-2018, 22:28
84 den bozardım ben.
Ama ne kadar hacımlı kırdıgı onemlı.

TorqueTuning
17-01-2018, 08:49
17.01.2018:

Türk mali piyasaları Afrin ile ilgili haberlerle birlikte sert dalgalanmalar kaydediyor.

Bugün TSI14.00'te başlaması öngörülen MGK toplantısı ve sonrasında TSI19.00'da Bakanlar Kurulu toplantısı yakından izlenecek.

USDTRY kurunda kısa vadeli bir beklenti ile 3.75'in dip olduğunu ve yönün yukarı olabileceğini öngörüyoruz.

Türk mali piyasaları dünü aşırı dalgalı bir seyirle geçirdi. Günün ilk yarısında "acaba Afrin'de ABD ile karşı karşıya kalır miyiz?" endişesi ile olumsuz bir eğilim kaydetti. USDTRY kuru 3.83 seviyelerine kadar yükseldi.
Günün ikinci yarısına ise ABD ile Afrin hususunda anlaşıldığı algısı hâkim oldu. ABD cephesinden gelen bazı yorum ve açıklamalardan bu yönde sonuçlar çıkarıldı ve bu da mali piyasalarda hızla bir rahatlamaya neden oldu.
USDTRY kuru 3.78'lere kadar gerilerken BİST100 endeksi de günü %2 oranında bir yükselişle tamamladı.

Piyasalarda Afrin hususu ile ilgili olarak kafalar iyice karışmış vaziyette. Öncelikle Afrin'e yönelik bir operasyonun kısa zamanda başlaması kuvvetle muhtemel. Bu hususta mali piyasaların korkusu operasyonun olası risklerinden ziyade ABD ile dolaylı da olsa karşı karşıya kalma ihtimaliydi. Bu noktada dün ABD'nin bölgedeki koalisyon sözcüsü Ryan Dillon'un "Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil" açıklaması ABD ile anlaşmaya varıldı şeklinde yorumlanmıştı. Keşke böyle birşey olsa ve kısa sürede hiç zaiyat vermeden terör örgütüne büyük bir darbe vurabilsek... Ancak bu açıklamayı dikkatle okuyunca ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "YPG/PKK'ya yönelik alacağımız tedbirler sadece Afrin'le sınırlı olamaz, burada Münbiç ve Fırat'ın doğusu da var." açıklamasını da ekleyince iki ülke arasında anlaşma olduğu sonucunu çıkarmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle de piyasalarda dün ortaya çıkan iyimserliğe temkinli yaklaşılması gerektiği kanaatindeyiz.

Bugün Milli Güvenlik Kurulu (TSI14.00) ve Bakanlar Kurulu (TSI19.00) toplantıları var. Afrin'e operasyon için düğmeye basılması bekleniyor. Bu husustaki haberler gün boyunca yakından izlenecek ve mali piyasalarda fiyatlanmaya neden olacaktır. USDTRY kuru için 3.75 civarının açık pozisyon kapamaları için uygun olduğu yönündeki görüşlerimizi koruyoruz. Dün teknik olarak 3.82 hedefi de test edildi. Orta vadeli yönün yukarı olduğu kanaatindeyiz.

Küresel mali piyasalarda nihayet sınırlı da olsa kâr satışları yaşanmaya başladı. Başta enerji olmak üzere emtia fiyatlarında yaşanan hafif çaplı düşüşler ile hisse senedi endekslerinde de tarihi zirve seviyelerinden bir miktar satış geldi. Ancak sadece bir miktar... Bu nedenle de kâr satışı sürecine girildiği yönündeki bir yorum ya da değerlendirme şu aşamada doğru olmaz! Olsa olsa, uzun süredir koşmakta olan fiyatların durup da dinlenmeye geçtiğini söyleyebiliriz. Makro ekonomik gelişmelerin mali piyasalarda olumlu bir hava gerektirdiği net ancak fiyatların geldiği seviyeler açıkçası "irrasyonel bir coşku" olduğuna işaret ediyor. Ancak, bu tablonun tersine dönmesi için ya ABD'den güçlü bir enflasyonist baskı gelecek ya da "siyah kuğu" durumu ile karşılaşacağız. Bu ik husus olmadıkça küresel mali piyasalardaki iyimserliğin sonlanmasını beklemek güç olacak.

Dijital para birimleri, regülasyonların daha da sıkılaşacağı haberleri ile çok sert düşüşler kaydediyor. G.Kore ve Çin'de borsaların kapatıldığı haberleri ile Bitcoin fiyatı 2 günde %40'ın üzerinde düşerek bu sabah 10binin altını gördü. Diğer para birimlerinde de benzer fiyat hareketleri gözlemleniyor. Normal şartlarda bu bültende dijital paralara yer ayırmıyorduk. Ancak, bu para birimlerinin iyice yaygınlaşması ve tabana yayılması ile bu alanda meydana gelebilecek bir "balon patlaması" riskinin küresel risk iştahı üzerinde olumsuz etkiler doğurabileceğinden endişe ediyoruz.

ABD Doları'ndaki zayıflık sürüyor. Her ne kadar dün Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen yorumlarda haftaya düzenlenecek olan faiz toplantısında tahvil alım programına yönelik olarak herhangi bir revizyon yapılmasının beklenmediği belirtilse de EURUSD paritesindeki yükseliş bir türlü ivme yitirmiyor. Dün bu haber ile 1.22 seviyesinin altını deneyen EURUSD paritesinin bu sabah saatlerinde yeniden 1.23'lü seviyeleri test ettiğini gözlemliyoruz. Raporların bir çoğunda EURUSD paritesi için gelinen seviyelerin yüksek olduğuna vurgu yapılsa da yatırımcılar rekor düzeye yaklaşan uzun EURUSD pozisyonlarını korumayı sürdürüyorlar... Bugünün makro veri gündemi sakin olacak. Euro Bölgesi TÜFE enflasyonu, ABD sanayi üretimi ve kapasite kullanımı ile Beige Kitap yakından izlenecek.

individual
17-01-2018, 12:00
Kimler bozdu 3,82'den?

Murat abi 3.83 gördü ve birden geriledi 3.81 oldu ve tekrar 3.82 oldu.

Sence ne yöne gidecek ?

https://i.hizliresim.com/azjRdB.jpg (https://hizliresim.com/azjRdB)

997TT
17-01-2018, 17:31
Hukumet elıyle fena spekulasyon var...
Yarın fena olucak. Bakalım kım kazanıcak?
85 ler gorulebılır.

individual
17-01-2018, 17:46
Hukumet elıyle fena spekulasyon var...
Yarın fena olucak. Bakalım kım kazanıcak?
85 ler gorulebılır.
Dedigin gibi hukumet cok fena oynuyor.

rebelh
17-01-2018, 18:16
ben borsada olduğum için nakite geçtim bgn madem 3.85leri görebiliriz o zaman borsada da tekrar 111binler gelebilir
ama anlamadığım şey neden?
abi neden yarın mgk mı?
afrine operasyon mu bekliyorsun göstermelikte olsa?

turbo&quattro
18-01-2018, 08:36
997TT abi 3.90 uzerindenmi cikiyoruz $$ dan ?

TorqueTuning
18-01-2018, 08:46
18.01.2018:

Dün düzenlenen MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından Afrin'e yönelik bir askeri operasyon kesinleşmiş gibi...

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un açıklamaları çelişkilerle doluydu. Hem Türkiye ile işbirliğini isteyen hem de SDG'ye destek olan bu duruş ilişkilerdeki sorunları yansıtıyordu.

Bugünkü PPK toplantısında TCMB'nin faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini tahmin ediyoruz ve bunun TL'de sadece sınırlı oranda olumsuz bir etki doğuracağını öngörüyoruz.

Türk mali piyasalarının gözü kulağı Afrin ile ilgili haber ve gelişmelerde... Dün düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından Afrin'e yönelik bir askeri operasyon kesinleşmiş gibi. Basında yer alan haberlere göre sahadaki hazırlıklar da bu görüşü teyit ediyor. Çok kısa süre içerisinde bu yönde bir haberle karşı karşıya kalabiliriz. Hiç şüphesiz askeri bir operasyon jeopolitik riskin yükseldiği anlamına geldiğinden dolayı finansal piyasalar açısından olumlu bir gelişme değil. Ancak, yatırımcıların asıl endişesi olası bir operasyonda, dolaylı da olsa, Türk birliklerinin Amerikan ya da Rusya güçleri ile temasta bulunmaları. Bu nedenle de son günlerde tüm dikkatler içeriden ziyade dışarıdan gelen açıklamalara yoğunlaşmış durumda. Ancak, mali piyasaların bakış açısında bir miktar yanılgı olduğu kanaatindeyiz zira Afrin'de hiçbir zaman kuvvetli bir Amerikan unsuru olmadı. O bölge Rus güçlerinin kontrolünde. ABD'nin asli unsurunu PYD/YPG'nin teşkil ettiği Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) desteklemesi ise herkesin üzerinde mutabık kaldığı bir problem...

Bu kapsamda dün gece saatlerinde konu ile ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un açıklamalarını dikkatle irdelemekte yarar var.
Tillerson esas itibariyle ABD'nin Suriye politikası ile ilgili konuştu.
Önceki başkan Obama'nın Irak'taki hatalarına düşülmeyeceğini belirten Tillerson, taşlar yerine oturana kadar ABD'nin Suriye'de kalmayı sürdüreceğini belirtti. Halbuki bu açıklama Amerikan Başkanı Trump'ın ana politika söylemi ile uyumsuz zira Trump seçim kampanyası boyunca yurtdışındaki askeri olaylarda aktif rol almak yerine bölgedeki unsurların kullanılacağını belirtmişti. Tillerson, Türkiye'nin Suriye konusundaki kaygılarına kulak verdiklerini, bu kaygıları ciddiye aldıklarını söyledi ve Türkiye'nin yakın işbirliğine ihtiyaç olduğunu ekledi. Bu yorumlar ilk etapta ABD ile Türkiye arasında bir mutabakat olduğu algısına yol açmış olabilir. Ancak, Tillerson, PKK konusunda Türkiye ile aynı noktada olduklarını belirtse de Suriye Demokratik Güçleri'nin (ki asli gücü
PYD/YPG) Cenevre'de temsil edilmesi imasında bulunarak çok da aynı noktada olmadığımızı teyit etti. Bu yorum, ABD ile SDG arasındaki işbirliğinin devam edeceğini teyit ediyor.

Dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın dediği üzere, "ABD’nin bize söyledikleri ile arazide yaptıkları çok çelişkili..." Tillerson'un açıklamaları da bu kapsamda çelişkilerle dolu ve aynı noktada olmadığımızı gösteriyor. Zira, biz PYD/YPG'nin terör örgütü PKK'nın bir uzantısı olduğunu belirtirken ABD ise asli unsurunu PYD/YPG'nin oluşturduğu SDG'yi neredeyse müttefik olarak kabul ediyor.
Bekir Bozdağ, bu ortamda Türkiye'nin nasıl bir yol haritası izleyeceğini dün geceki konuşmasında net bir şekilde belirtti: "Terörist ordu kurma çabaları açık olarak görülüyor. Türkiye'nin bekâsı için büyük riskler alınacaktır. Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir." Afrin operasyonu için bundan daha güçlü bir sinyal herhalde olamazdı. Dahası kimseden izin alınmayacağı da ifade ediliyor. Bu nedenle de operasyonun her an başlayabileceğini varsaymakta yarar var.

Türkiye ile ilgili bu gelişmeler yaşanırken küresel mali piyasalardaki iyimserlik tam gaz korunuyor. ABD'de hisse senedi endeksleri dün yeni rekorlar kırdı: Dow Jones Sanayi endeksi tarihinde ilk kez 26 bin seviyesine yükseldi. Bu eğilim sabah saatlerinde Asya piyasalarında da
korunuyor: MSCI Asya-Pasifik endeksi tarihi zirvesinde, Japon gösterge endeksi ise 26 ayın zirvesinde yer alıyor. Bu tablonun arkasındaki hikayeyi defalarca kez belirtmiştik. Kısaca yinelemek gerekirse, kuvvetlenen büyüme, olumlu şirket bilançoları ve ılımlı seyretmeye devam eden enflasyon rakamları bu eğilimde etkili oluyor. Bu tablonun tersine dönmesi için ABD'den güçlü enflasyon sinyalleri gelmesi gerekiyor. Aksi taktirde balon şişmeye devam edebilir. Bir balonun ne zaman patlayacağını ya da söneceğini tahmin etmek kolay değil. Hatta neredeyse imkânsız. Zaten tanım itibariyle de bir fiyatın balon olduğunu ancak patladığı ya da söndüğü zaman anlayabiliyoruz! Bununla birlikte bazı öncü göstergeler de yok değil.
Mesela, fiyattaki yükselişin parabolik bir hâl alması dönüş sinyali olarak takip edilebilir. Kripto para birimlerinde son iki ayda bu tarz bir sinyal aldığımızı ve sonrasında da balonun söndüğünü gördüğümüzü hatırlatmakta yarar var. Ancak, bu noktadaki sönme hususunu balon patlaması olayı ile de karıştırmamak gerek.

EURUSD paritesi dün oldukça dalgalı bir seyir izledi. Son günlerde hızlanan ve parabolik bir hâl almaya başlayan yükseliş sonrasında dün birkaç kez 1.23'lü rakamlara atak olsa da yükselişin gazı kesildi ve bu sabah itibariyle de 1.22'nin altına geri gelindi. Bu hareketin ardında somut bir haber ya da gelişme yok. Yukarıdaki paragrafta belirttiğimiz fiyatlama formasyonun başladığını söylemek için de henüz çok erken. Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen yorumlarda Euro'daki değerlenmenin temel dinamiklerle uyumlu olmadığına atıfta bulunulmasının bu sabahki harekette belirleyici olduğunu tahmin ediyoruz. EURUSD paritesine ilişkin bu yılki tahminimizi geçen sene sonunda belirtmiştik: Yılın ilk yarısında 1.20-1.25 aralığında hareket ettikten sonra yılı 1.1750'den bitirmesini öngörüyoruz.

Türk mali piyasaları dün çok karışık ve kendi içerisinde tutarsız bir tablo sundu. BİST100 endeksi %1.9 artarak oldukça iyimser bir tablo sunarken tahvil piyasası ise aksi yönde satış baskısına maruz kaldı, uzun vadeli tahvil faizleri yaklaşık 15 baz puan artış kaydetti. Sanki farklı ülke enstrümanları gibi... İkisinden birisinin irrasyonel davrandığı net! Ancak bu tabloyu son dönemde sıklıkla görüyoruz ve bize göre hisse senedi piyasasına piyasa realitesi ile uyumlu olmayan bir fiyatlama eğilimi hâkim.
Zaten düne 3.79'lu seviyelerden başlayıp sonrasında 3.82'lere yükselen USDTRY kuru da bizi teyit etti. Piyasa bakış açısı ile Afrin konulu haber ve gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Bu arada bugün özelinde TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yakından izlenecek. Toplantının önem sırası öncekilerin aksine çok da yüksek değil. TCMB'nin faizlerde herhangi bir değişiklik kararı alması beklenmiyor. Politika duruşunda da herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz. Bu nedenle de sonucu TSI14.00'te açıklanacak olan kararın mali piyasalar üzerindeki etkisinin oldukça sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Bazı yabancı finans kuruluşları TCMB'nin geç likidite penceresi (GLP) faiz oranında artırıma gidebileceğini belirtiyordu. Bu beklentiden ötürü TCMB'nin faizleri sabit tutma yönündeki olası bir kararı TL'de sınırlı oranda değer kaybını beraberinde getirebilir. Bugünün veri gündeminde Çin'de TSI10.00'da açıklanacak GSYH büyümesi; ABD'de konut başlangıcı, işsizlik maaşı başvuruları ve Phil. FED endeksi takip edilecek. ABD'deki ham petrol stok verileri petrol fiyatlarını etkileyebilir. Biz USDTRY kurunda 3.70-3.75 aralığında yapılan dip sonrasında kademeli bir şekilde yukarı yönlü bir hareket ihtimalini kuvvetli görüyoruz.

997TT
18-01-2018, 08:56

Canım cıgerım,bak bu konuya sureklı yazıyorum,sızlerde okuyorsunuz. Onlarca ozel mesaj da cevaplıyorum. Bu iş on/off degıldır. Yanı 3,90 sat,3.80 al olmaz.Kademelı satarsın. 82-84 arası bıraz(75 lerden alanlar) 87-90 arası yıne. Tr de yasıyoruz,sureklı ızlemek gerek ve basımıza buyuk spekulator geldı,”varlık fonu”....

B16
18-01-2018, 09:00

kademeli alım ve kademeli satım yapıyoruz.
3,84 gördün mü bi miktar sat
3,86 gördün mü bi miktar daha sat
3,78 gördün mü bi miktar al
3,76 gördün mü bi miktar al
3,82 gördün mü bi miktar sat
3,84 gördün mü bi miktar sat

gibi taktik uyguluyoruz.
3,90 gördün mü hepsini sat 3,75 gördün mü hepsiyle al yapmıyoruz. cb çıkıp bi faizleri düşürün der dolar yukarı çıkar. böyle yaparak karı koruyoruz ve olası yükselme ve düşmelerde elimizde tl oluyor. o anki pozisyona göre alım yapıyoruz

rebelh
18-01-2018, 09:02
varlık fonu borsada keriz silkeleyip aşağıdan mal topluyor
garanti bankası üzerinden yapıyor bunu

vectra-tuner
18-01-2018, 11:48
Abd 10 Yıllıklar 2.613 ... Sebebi ise geçen gün burada yazılan Çin'in Abd tahvillerini azaltması ... Sonuç = Dolar yükselir arkadaşlar 3.9X'lere kolayca çıkabiliriz öğlen ki PPK'dan sonra

997TT
18-01-2018, 12:24
3,9x bugun zor...

vectra-tuner
18-01-2018, 12:36
Yukarı yönlü hareket başlar anlamında söyledim abi., Abd piyasaları açılınca Abd tahvilleri daha da yukarı gidecektir .. Mb tabiki doları frenleyecektir ama Global harekette hiçbirşey yapamaz..

B16
18-01-2018, 13:10
3,79 şuan
bekliyoruz bakalım

driver_can
18-01-2018, 15:11
Bugün beklenen çıkış gelmeyecek sanırım sebebi nedir acaba ?

zekky
18-01-2018, 15:24
Vallahi bende çatladım sabahtan beri canli izliyorum yukselsede bozsam diye surekli konuyuda guncelliyorum bisey yok

powERS
18-01-2018, 15:26
Dahada gevşiyor... Hepimiz şaşkımız amcalar iyi şeyetti.

ulas79
18-01-2018, 15:40
Az bişey altın aldım oda bi garip gidiyor ,sanki büyük bir oyuncu para kaldırmaya hazırlanıyor.

997TT
18-01-2018, 18:06
Yahu beklenen oldu,gayet normal. Ben 3,82'den geri geldiginde 82'den satis yapan var mi diye sormustum ki o hareket 77'lere gelicekti ama sebebsiz 83'lere geldi tekrar. Parite ve devlet eliyle bu seviyede.
Bakin savasa giden,tum riskleri alicagiz diyen ve piyasa derinligi bu kadar sig olsn ulkenin piyasasindan bahsediyoruz.
O kadar kisiliksiz politikamiz var ki,Allah dan cografi konumumuz yuzunden ingiltere almanya amerika ve rusya bizi birakmiyor. Gerci verdigimiz tavizler yuz karasi. Suan tum genc erkeklerin sikmek istedigi yosma gibiyiz. Parayi basan giriyor iceri. Kim nereye cekerse gidiyoruz. Bir gun amerika ya atar gider,sonra almanya,ordan rusya,yetmedi fransa ya giydiriyoruz...
Dusunun nasil bir boka soktuk basimizi...
Bize ihtiyaclari var ve biz bunu biliyoruz. Biz bunu kullanmak yerine aferdersiniz motorluk yapiyoruz.

997TT
18-01-2018, 18:08
Yukarı yönlü hareket başlar anlamında söyledim abi., Abd piyasaları açılınca Abd tahvilleri daha da yukarı gidecektir .. Mb tabiki doları frenleyecektir ama Global harekette hiçbirşey yapamaz..

Baslamaz iste. Bak sana 13:24'de yazmisim. Yani toplantidan once... Faiz artmiyacagini bilerek...

vectra-tuner
18-01-2018, 19:10
Ben yinede Doların yukarı gideceğini düşünüyorum .. Mb Sabit bıraktı faizi ki beklenilendi ama gerekirse artırırım diyor.. Bundan önce Doların yükselmeye başlamasında Cb etkisi vardı ve Mb'yi eleştirip bundan sonra müdahale edeceğiz demişti.. Dolayısı ile Mb faiz artıramaz diyen Spek Tl satıp değerini düşürmüştü .. Sonuç olarak Mb'nin alınan silahını Mb'ye geri verdiler ama benim beklediğim GLOBAL YÜKSELİŞ ki bunun önünde Mb duramaz.. Elbette yanılabilirim ancak düşüncem bu yönde

vectra-tuner
18-01-2018, 22:25
Abd 10 Yıllık Tahvil Faizi 2.622 !!!!

997TT
18-01-2018, 23:15
Tahviller 2,62 ama dolar da 3,77...
Sana katiliyorum,yon kesin yukari ama biraz gundemi dogru suzmek gerek...
Suan dolarin 87-88 olmasi gerekirdi,dogru mu? Ama degil... 82'den bozduk bozdufumiz kismi 75-76'dan koyacagiz.

vectra-tuner
19-01-2018, 00:00
Evet abi bende sana katılıyorum,

Dolar 3.825'e gittiğinde hareketin sebebi %99 Mb döviz alımı .. Sebep ise yabancıya dövizi daha yukarıdan bozdurması için fırsat tanımak ve bu yolla örtülü olarak daha fazla faiz vermek ilaveten de Mb'nin kısmi de olsa rezervlerini artırması ki bugün açılanan veride küçük bir artış var rezervlerde .. Bu da tezimizi teyid etmiş oluyor yani en büyük spekülatörler Merkez bankaları .. Çin'de Abd tahvili satarak Abd dolarına yön vermek istiyor ki Dolar değerlensin Yuan değer kaybetsin Çin'li Abd'ye daha çok mal satsın...

Söylediğin gibi bu tahvil faizleri ile şu anda 3.9'larda olmamız gerekirdi ancak olamadı.. Ancak Abd tahvilinde yükseliş kısa bir süre sonra Doların yönünü yukarı çevirecektir.. Mantık bunu gerektir .. Küresel spek de onaylar ise sırada Doların yükselişi var

TorqueTuning
19-01-2018, 08:48
19.01.2018:

Dün yaşanan gelişmeler Afrin'e yönelik bir askeri operasyon ihtimalini zayıflattığından ötürü Türk mali piyasalarında olumlu etkiye neden oldu.

TCMB faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmese de karar metnindeki duruşunu bir miktar daha sertleştirerek TL'yi destekledi.

ABD 10 yıllık tahvil faizi % 2.6350 ile 13 ayın zirvesinde. Yükselişin sürmesi gelişen ülke para birimlerini olumsuz etkileyebilir.

Afrin ile ilgili haber ve gelişmeler Türk mali piyasaları üzerinde belirleyici rol oynamayı dün de sürdürdü. Dün yaşanan gelişmelerin askeri operasyon ihtimalini azalttığı düşünülüyor. En azından mali piyasalar böyle umuyor ve bunu da fiyatlandırıyor. USDTRY kurunun yurt dışından bağımsız bir şekilde 3.75'li seviyelere kadar gerilemesi de bu düşünceyi teyit ediyor.

Afrin'e operasyon konusunda anlaşılan o ki Rusya ile mutabakata varılamadı.
Bölgede muhatabımızın ABD değil de Rusya olduğunu dünkü bültenimizde net bir şekilde belirtmiştik. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısının, Türk uçakları sınırı geçerse düşürürüz tehdidini de bu kapsamda değerlendirmek gerekir. Zira söyleyene değil de söyletene bakmak lazım! Zaten Genelkurmay Başkanı Akar ile MİT Başkanı Fidan'ın sürpriz bir şekilde Rusya ziyareti de bu nedenle olmuş olmalı. Piyasalar bu gelişmeleri Türkiye Afrin'e askeri operasyon düzenlemeyebilir şeklinde okudu. Bu da doğal olarak jeopolitik risk algısını iyileştirdi. Bunun sonucu olarak USDTRY kuru yönünü aşağı döndürdü. Afrin gerginliği başladığı zaman USDTRY kuru 3.74-3.75 civarında idi. Eğer hakikaten bu ihtimal rafa kaldırılmışsa döviz kurunun bu hareketini de normal karşılamak gerekir. Ancak, özellikle de bu gibi konularda mali piyasaların öngörüleri ile hareket edilmemesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Son birkaç ayda piyasalar birçok kez yanıldı. Zira likidite o kadar bol ki ve iyimserlik o derece irrasyonel ki piyasaların durmadan iyimser tarafa kayması normal. Dün gece saatlerinde ABD'den gelen açıklama da bu görüşü haklı kılıyor olabilir. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya davet ediyoruz" dedi. Demek ki operasyon ihtimali henüz rafa kaldırılmış değil!

Küresel mali piyasalar cephesinde değişen birşey yok. 2017 yılı başından bu yana mali piyasalara hâkim olan "her gün yeni bir rekor" mottosu ile bu sabah MSCI Asya-Pasifik endeksi tarihi zirvesinde. Güçlü makro ekonomik verilere olumlu şirket kârlarının eklenmesi bu tarz bir piyasa yansımasına sebebiyet veriyor. Üstelik enflasyon da ılımlı olmayı sürdürünce... ABD'de "hükümetin kapanma" riski hisse senedi piyasalarını bir miktar baskılayarak o cephede yeni bir rekor kırılmasını engelledi. ABD'de borçlanma limitine gelinmesi ve bu limitin kalıcı bir şekilde artırılamaması ile uzunca bir süredir bu riski yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz gibi... Hatta anlaşmazlık olması nedeniyle hükümet faaliyetlerinin durduğuna da şahit olduk. Riskin 16 Şubat'a kadar ötelenmesine ilişkin tasarı dün Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. Ancak, hayata geçmesi için Senato'da da kabul edilmesi gerekiyor. O taraftan gelen haberler ise henüz bir uzlaşı olmadığını gösteriyor. Bu risk ABD Doları üzerindeki satış baskısını pekiştiriyor. Bu hususta bu gece saatlerine kadar adım atılması gerekiyor aksi taktirde hükümet hafta sonunda kapanacak.

Bizim için uzun vadeli çok önemli bir gösterge olan ve bültenlerimize defalarca kez konu olan Amerikan 10 yıllık tahvil faizi bu sabah % 2.6350 ile son 13 ayın zirvesini gördü. ABD'den gelen makro ekonomik verilerin güçlü olmayı sürdürmesi ve Amerikan tahvillerine yönelik Çin ilgisinin azalmış olabileceğine ilişkin göstergeler bu harekete neden oluyor.
Piyasalar şu an itibariyle bu riski pek dikkate almamış olsalar da 10 yıllık tahvil faizindeki yükselişin kalıcı bir hâl alması önce finansal sıkılığa neden olup sonra da gelişmekte olan ülke paralarındaki olumlu görünümı sekteye uğratabilir.

TCMB beklenildiği üzere dünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmedi. Ancak karar metnine baktığımızda "Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir" şeklindeki ifade bir miktar şahince betki yarattı ve Türk Lirası'nı destekledi.

Yurt dışı piyasalardaki olumlu görünümün bugün de korunması bekleniyor.
Amerikan 10 yıllık tahvil faizi bu kapsamda yakından takip edilebilir.
İngiltere'de açıklanacak perakende satış rakamları ile ABD'de tüketici güven endeksi veri gündeminin önemli maddelerini teşkil ediyor. Mikro tarafta şirket bilançoları açıklanmaya devam edecek. Türkiye cephesinde gündem Afrin çevresinde şekillenmeyi sürdürecek. Operasyon olması risk iştahını artırıp piyasalardaki havayı olumsuza çevirebilir. Aksi durumda ise küresel piyasalar o kadar olumlu ki Türkiye tarafını da olumlu etkileyebilmek için yeterli güce sahip.

slowmotion
20-01-2018, 14:43
Afrin operasyonu da basladi hakkimizda hayirlisi

İzzet Göçmen
20-01-2018, 15:05
Bayadır ilgilenemiyorum askere gidicem faiz üzerine yatırdım ing %14 hosgeldin faizi veriyor 1 sene mantıklı geldi devir ettim vade bekleme derdimde yok mayıs ayı gibi aselsan hissesi alıcam belli bi miktarla.

individual
20-01-2018, 19:03
Evet abiler kardesler onumuzdeki hafta dolar euro sizce ne olucak ?

Yorumlarinizi bekliyoruz :)

997TT
20-01-2018, 20:11
Kim ne dusunuyor bilmiyorum ama biz oraya terorist vurmaya gittik degil mi?
1 haftadir,bak sizi vuracagiz eyy teroristler,onleminizi alin diye uyariyoruz.
Nerdeyse saat ve zaman verdik! E simdi orada terorist kalir mi?

free-hifi
20-01-2018, 21:16
Ben böyle bir gece ansızın gelecegiz operasyonu göremedim.

Bu şeye benziyor polisi arıyoruz sokakta kavga var sokağı n başında Siren çalıyor. Millet kaçıyor . Yazık 72 ucak kalktı 120 hedef vuruldu . İt sürüleri dalga geçiyor . Uçak top kolay sahaya gelin yiyor sa diye.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Suriye’deki ABD yanlısı silahlı gruplara silah temin etmesi nedeniyle Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyon başlattığını hatırlatarak "ABD’nin Suriye’deki sorumsuz davranışları, ülkedeki çözüm sürecini tehdit etmektedir." açıklamasında bulundu.

Rusya açıklaması ne alaka anlamadım bu arada

Grimlord
20-01-2018, 21:20
Dağı dövüp geliyoruz yine heralde, oy almak uğruna o kadar şov yaptılar ki yedi düvelin haberi oldu operasyondan.

vectra-tuner
20-01-2018, 22:40
Allah Askerimizin yardımcısı olsun, Kara harekatı da başlamış gözüküyor.. Elbette habersiz bir şekilde aniden uçaklar kalkıp vursa daha etkili olur ama Afrin'de Rus'ların olması böyle bir şeyi engelledi sanırım.. Rus'ların açıklaması örtülü olarak destek gibi gözüküyor hemde Abd'yi suçluyorlar..

Şimdi forumda binlerce kişi var, Kürt kardeşlerimizin bir kısmı öfkeli bunu öngörmek zor değil ancak Abd ve İsrail gibi şeytanlar ile işbirliği yapan bu örgütleri dışlamaları gerekir.. Türkiye Cumhuriyeti Kürtlerin'de Türk'lerinde ortak devleti .. Asıl bu olaylara sebebiyet verenlerin Abd ve İsrail olduğu unutulmamalı ..

Harekat gereklimiydi derseniz şahsi fikrim evet olur .. Ama en baştan Abd emparyalist devleti ile işbirliği yapıp bu belayı başımıza açanlar şu anda pisliği temizleme derdinde gözüküyor..

Oy olarak dönermi derseniz, Olabilir ama Harekatın çok başarılı olması şartı ile .. Cb risk almayı seven bir kişi .. Ben yinede bu harekatın sadece oy amacı ile yapıldığına inanmıyorum..

vectra-tuner
21-01-2018, 01:06
https://youtu.be/70fQUFjxiyg

Berat
21-01-2018, 02:21
Kusura bakmayın ama burada bazı yorumlar çok sığ. Operasyonu yürüten terörle mücadeleye senelerini vermiş komutanlar ve istihbarat birimleri sizin düşündüklerinizi düşünememiş medyaya operasyon bilgisi vermiş diyenler akıl tutulması yaşıyolar. Kilis,Hatay ve Gaziantep'te orta vadede ciddi terör riski doğuran bu örgüt için operasyon olmazsa olmazdır. Dağı taşı bombalama geyikleri gülünç artık. Vatan için canını bir saniye düşünmeden tehlikeye atan bu kadar askere ihanet ediyorsunuz. Hangi komutan bir partinin veya şahsın oy maksimizasyonu için bu kadar aslan parçasını göz göre göre ateşe atar? Yapmayın Allah aşkına bende bir muhalifim ama VATAN herkesin ortak paydası olmalı. Bu yorumlar gerçekten yakışmıyor.

997TT
21-01-2018, 06:22
Ban 10 gundur bak su gun vuracagim eyy teroristler demenin ve neredeyse whats app de konum gondermedigimiz kaldi...
Bana bunu anlatirsan cok sevinirim? Terorist piclerde takim taklavatintoplamadi,bombalanmayi mi beklediler?

M U R A T
21-01-2018, 08:40
komutanlar zaten siyasilerin emrinde onlara soran yokki girelim mi diye siyasiler girmeye karar verir komutanlarda uygular

free-hifi
21-01-2018, 10:42
Şehit haberi geldikten sonra kandili bombalamaya benziyor. Boş Mağaraları depoları kaç anları vuruyorlar.

Berat
21-01-2018, 11:38
Ban 10 gundur bak su gun vuracagim eyy teroristler demenin ve neredeyse whats app de konum gondermedigimiz kaldi...
Bana bunu anlatirsan cok sevinirim? Terorist piclerde takim taklavatintoplamadi,bombalanmayi mi beklediler?

Amaç bu zaten. Alınan istihbaratların tam teyit edilememesi durumlarında Bilinçli olarak yapılan bu haberlerden sonra örgüt 3 defa mühimmat ve erzak depolarının yerini değiştirmiş ve şuan vurulan hedefler onlar.

Berat
21-01-2018, 11:42
Şehit haberi geldikten sonra kandili bombalamaya benziyor. Boş Mağaraları depoları kaç anları vuruyorlar.

Keşke bir dayanağınız olsa, Malatya 7. Ana Jet Üssünde çok sevdiğim bir abim görev yapıyor. Son dönemde pkk’ya yapılan sizin dağ taş vurma olarak nitelendirdiğiniz operasyonların çok ciddi başarı elde ettiğini bizzat kendisinden duyuyoruz.

Seyfettin777
21-01-2018, 14:07
Harekatın açık edilmesinin birkaç sebebi var en önemlisi de Rus-Amerikan unsurlarının vurulmasını önlemek.Bu harekat için ikisini de karşımıza aldık ama ikisi arasında kalırsak başımız çok ağrırdı, Rus askerleri polis şeklinde devriye atıyor bu hırtların mevzilerinde, yine vurulmasın diye Abd bayrağı çekmişlerdi hatırlarsınız.Bizi “rogue state” yani haydut devlet ilan edebilirlerdi, o zaman bu parçalanmaya bile gidebilirdi.

Şayet biz hatalıysak, Abd, Irak’a, Afganistan’a ve Rakka’ya gireceği zaman neden bas bas bağırdı, 11 Eylül’den sonra tüm dünyaya duyurmuşlar, hala haberleri duruyor.Hem düşmanı hem müttefikleri(sözde) uyarmanın en makul yolu budur.Bu harekat biraz da gövde gösterisi, seçim malzemesi olarak da kullanılacak.Haliyle en az kayıpla bitirmek istiyorlar.Bu kadar göstere göstere harekatı yaparak, bölgedeki terör unsurlarının açık kalan tek koridordan çıkıp gitmelerini de düşünmüş olabilirler, böylece olası kayıpların azalacağına inanıyor olabilirler.Harekatın açık yapılması da sonuç olarak mümkündür, ikisinin de birbirine karşı dezavantajları var.Ayrıca sınıra yüzlerce zırhlı yığılmış, Barış Kartalı ve İha’lar sürekli alan tarıyor, sürekli bir yere takviye yapılıyor, ne kadar gizli olabilirdi?

Vurdukları yerler de dağ taş değil, emin olun.Vurulan çoğu hedef mühimmat deposu.Bir sürü tatbikat videosu var açın izleyin, neredeyse hiçbir roket-füze vb bir şey böyle devasa mantar bulutu bırakmaz.Hava saldırılarından sonra gelen fotoğraflarda hep mantar bulutları var, önce Manpads ve antitank mühimmatlarının bulunduğu depoları vuruyorlar(çoğu Abd tarafından verildi).Zırhlılarımız alandaki mühimmatlara göre çok zayıf,(Akkor olmazsa Altay bile başa çıkamayabilir) bunu FKH sırasında öğrendikleri için önce hava kuvvetleri ve topçular ile yumuşatıyoruz.
Ayrıca bolca leş görüntüsü de var.Bölgede kontrgerilla tarzı savaş da mevcut, mesela birkaç gün öncesinden;
Son dakika: YPG komutanları olduruldu! - Son Dakika Haberleri (http://m.milliyet.com.tr/amp/son-dakika-ypg-komutanlari-dunya-2594474/)
Fkh sırasında elde telefon, atış yapılan yerin Snap’lerini attılar, nereye ne kadar tankın anlık gittiğini attılar, bölgede dağa taşa sıkan Öso’ya arkaplan güvenliğini bırakıp, sonra ordan Kornet, Milan saldırısı aldık.Bu harekatta Öso’cuları eğitmişler silah tutuşları bile farklı, hiç anlık bir bilgi paylaşılmıyor, paylaşılanlar da 4-5 saat sonra geliyor ve belli bir çevrenin dışına çıkartılmıyor.Bölgede mayın temizleme aracı var(Fkh sırasında yoktu), Kirpi ve Kobra’lara Rpg kafesi uygulanmış, Koral 5’ler sahada hazır bekliyor, Fkh sırasında verilen 72 şehide karşılık, 72 uçak kaldırılmış.
Ayrıca kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bir ülkede de medyadan böyle şeyler takip edilmez.Halk Tv de benim gözümde A haber vari bir kanaldır kimse üstüne alınmasın.Sahada çalışan, görev yapan tanıdığınız varsa sorun konuşun sizi bilgilendirirler elbet.Hiçbir kaynağınız yoksa açın Trmilitary ve Live map’i takip edin.Live map editörleri hırtlar olduğu için(genel olarak) biraz yanlıdırlar ama sahadan haber almak için Hürriyet, Mynet vs ıvır zıvır kanaldan yeğdir.

Bünyesinde emekli memur, asker, polisten benim gibi gençlere kadar geniş bir üye yelpazesi olan ve bu tarz konuların Techturkey’i denebilecek site Trmilitary’nin de ilgili konusu budur isteyen açsın okusun.
Zeytin Dalı Harekatı | Afrin Bolgesine Askeri Mudahale - Sayfa 2 - TRMilitary (http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=4&t=7033&start=50)

Böyle bir forumda hala bu kadar sığ youmlar yapıldığını görmek, beni şaşırttı doğrusu.Siyasiler, süreç içinde ve sonrasında askerin arkasında durursa, bu operasyon gediğine oturtulur.1974’te de, Kardak’ta da, 1914’te de bu böyle tezahür etmiştir.Ek olarak namlunun ucunda, ölümle yaşam arasındaki adama moral gerekir.Ailesinde asker varsa elbet duymuştur, oradaki o yalnızlığı, beklentiyi, “o” duyguyu bilirler.Eşini, ailesini, hayata dair neyi varsa bir kenara koyup giden adamın sendelemesi için tek bir olumsuz söz yeter, halbuki gurur veren bir teşekkür, bu adamların sırtını yere getirmez.Sağa sola yazarken lütfen bunu da göz önünde bulundurun, mal.um propaganda konusunda en b.oktan memleketiz.

vectra-tuner
21-01-2018, 14:33
Bende Seyfettin kardeş gibi düşünüyorum ... Dağı taşı bombalama diye birşey yok, Hava harekatları çok çok etkili .. Hava harekatlarının psikolojik bir etkisi de var hemde çok büyük .. Ama bugün başımıza gelen bu pisliklerin sebebi ise yine bu Hükümet .. Hala Esad ile neden anlaşmıyorlar çözebilmiş değilim .. Türkiye'nin ciddiye alınması gerektiğininde tüm ülkeler anlayacaktır ... Kimse sabrımızı gücümüzü test etmesin, Bıçak kemiğe dayandı gibi sözlerden hem bıkkınlık gelmişti hemde inancımızı kaybetmiştik .. Allah Askerimize yardım etsin Dualarımız onlarla..

free-hifi
21-01-2018, 15:42
Takipçi arkadaşlar 5 tankimiz imha edilmjs teyit li mi iki video gerçekcı gözüküyor

Seyfettin777
21-01-2018, 16:10
Şuan sadece bir adet Leopard 2a4’ün kulesine Atgm isabet ettiği bilgisi var.İçi boşmuş, ayrıca videoda ateş almadığı, siyah duman bırakmadığına bakarak sağlam kaldığını söylemek mümkün.5 tankın imha edildiği haberi sahte.Haberi yayan da zaten “sözde” haber ajansları bunların.Zma, Kobra vuruyorlar ve araç yoluna devam ediyor, tank imha ettik diye paylaşıyorlar, hatta kendilerinden teslim olan olmadığını söylüyorlardı ama ben buraya ufak bir kare koyayım;
https://pbs.twimg.com/media/DUENoexXcAAw_Qp.jpg

Ek olarak nişan alamayan Öso’cuların Çin malı GoPro ile görüntü alarak operasyon yapmaya başlaması sevindirici, tabii bu imkanlar ve eğitimi biz verdik.

free-hifi
21-01-2018, 16:15
https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudiq/status/955070287191724032/video/1

Bu ypg press bunda da toprak tozu var gibi dediğin gibi até s siyah duman yok

Seyfettin777
21-01-2018, 16:16
EDIT GERİ GELSİN
Vurulan Leo videosu eskiymiş, Cerablus’ta vurulan tanka ait.İlgili video;
The YPG released footage of one of the attacks, using a guided missile to target a Turkish (likely German-made) tank - Map of Syrian Civil War - Syria news today - syria.liveuamap.com (https://syria.liveuamap.com/en/2018/21-january-the-ypg-released-footage-of-one-of-the-attacks)

Yukarıda da dediğim gibi Live Map taraflıdır, düşen haberleri bizimkiler inceleyip eski bir haberse bilgilendiriyorlar.Bu konuya daha fazla yazmayayım yeterince kirlettik, özel olarak bilgi almak isterseniz ÖM atabilirsiniz, talep olursa Sohbet kısmına ilgili bir konu da açılabilir...

997TT
21-01-2018, 19:38
Benim itiraj ettigim noktalar belli...;
Abd rusya cekilsin ok de piclerde cekildi bu 10 gunluk surede. Kimse bombalanacagi bolgeyi beklemez.
Neredeyse whats app den konum atmadigimiz kaldi bombaliyacagimiz yerleri...
Abd 5000tirdan fazla muhimmat yigdiginyerleri neden bombalamadik?
Ve de en onemlisi;amerika bu kadar silahi veril 30.000kisilik daha picler ordusu kurduktan sonra Afrin e harekat ne kazandiricak?
Turk askeri anli sanli ve zaferlere alisik,zorluklara alisiktir. Zaten "Her Turk Asker Dogar"! Bu bizim kanimiz da var ama malesef basimizdakiler bu serefli Turk Ordusu'na yakismiyor!
Allah Turk'u ve icerdeki Turk dusmanlarindan korusun! Ne mutlu Turk'um diyene...! Diyemenin de....!

Seyfettin777
21-01-2018, 20:32
Murat abi dış ilişkileri zaten çok kötü yönetiyorlar, ellerinde Rıza Sarraf dosyası da vardı Amerikanların, bir de Amerikan öldürüp ellerine bir koz daha vermek intihar olabilirdi.Düşen Rus uçağından dolayı Rusya da bize hala kinli.

Bir Rus veya Amerikan öldürmek, bizi büyük sorumluluk altına sokar, kıstırırdı.Suriye’deki Cerablus, Azez, Bab bölgelerinden çekilmeye zorlanırdık ki bu önceki harekatı çöp eder ve onca askerin canının hatırasına ihanet olurdu.Ben askerimizin, polisimizin kendi vatandaşlarımızın zarar görmesindense bu heriflerin o alanı terk edip gitmesini yeğlerim.

Zaten her taraftan sarıldılar, tek bir çıkış noktaları var o da rejim.Rejim senelerdir toprakları için mücadele ediyor, bunlara da esasında toprak verme niyetleri olduğunu sanmıyorum(zaman zaman havan atışları oluyor karşılıklı), yani rejim yolu da bir nevi kapalı onlara.Ayrıca bölgede siviller de var, hala Türkmenler var, canlı kalkan olarak kullanılıyorlar zaman zaman, bunları da düşünmek gerek, yanlış bir adım hepsini bize düşman eder...

Ama dediğin gibi abi, bu herifler daha birkaç ay önce kantonlar halindeydi, ellerindeki en ağır silah uçaksavardı.Siyasiler operasyona arka çıkmadılar, eğer darbe girişimi olmasaydı ortada bir operasyon olacağını da sanmıyorum, hala bir anlaşma olacağına inanılıyordu.Darbe girişimiyle geminin su aldığını anladı bazıları, zaten ne kadar aceleyle yapıldığı belli Fkh’nın...

Daha dün gibi, Işid mensubu teröristler ellerindeki ak47’lerle poz veriyordu gazetecilere sınırda, hem de gülerek.Sdg adı altında toplanılmaya çalışılan kantonlara müdahale etmedik.Amerika kıtasından kalkıp gelen Amerika, Avrupa’dan gelip bizim sınırımızdaki olaylara karışan Almanya-Fransa, kafasına göre kalkıp rejime, Işid’e bomba sallayan İsrail’in olduğu ortamda biz sustuk oturduk.Herkes palazlandı, dallanıp budaklandı biz burnumuzu öyle soktuk.Bence yapılan en büyük hata budur, neredeyse ikinci bir çözüm süreci oldu bu.

Ayrıca Amerika’da bütçe sorunundan dolayı hükümet kilitlendi, zaruri ihtiyaçları sağlayan memurlar hariç kimsenin maaşı yatmıyor, mecburi hizmetler dışında hizmet verilmiyor.Abd’nin bize ses edemeyeceği bir durum bu, kendi iç meseleleriyle uğraşıyorlar.Belki de biz, bu anı değerlendirdik ve bağıra çağıra onlara “çıkın” mesajı verdik.Durup bizle uğraşacak enerji yok şuan Amerikan hükümetinde.

Bu durum eleştirilebilir olsa da harekatın başarısını etkileyeceğini sanmıyorum, elbet her şey eleştirilebilirdir ve bence de ani bir gece harekatı daha iyi olabilirdi ama mevcut riskler de bizim başımızı çok daha fazla ağrıtabilirdi...

free-hifi
22-01-2018, 00:14
Operasyon mu fiyatlaniyor yükselme başlamış

Bu arada rus destekli Suriye münbıc e girmeye baslamis

997TT
22-01-2018, 00:28
Yahu tamam,rus ve amerıkalı vurmayacagız ama gunlerce ne zaman gırecegımızı gostere gostere daldık. Yanı bu teror sahsıyetsızlerı kalmaz kı. Yanı rus amerıkalı gıttıyse bunlarda gıttı.
Amerıka kendı ıc ıslerıyle ugrassın,zaten buradakı konu hukumetın bırebır ılgılendıgı bır konu degıl. Yanı amerıka da secım dahı olsa,bunları yurtdısı polıtıkaları yuruyor. Zaten adamlar 5000 den fazla tır sılahı yollamıs,cekılse ne olucak.
Sımdı bensanadaha zor sorular sorayıma ama cevapla lutfen,saha sola cekmeden;
Pyd ye bu kadar agır sılah ıle donanmısken, pyd neden dırenc gostermıyor?
Amerıka surıye ve rusya gayet ılımlı sessız,onceden boylemıydı,hayır. Neden?
Elımızı kolumuzu sallaya sallaya gırıyoruz,acaba bırılerı gel gel mı yapıyor,bızı bataga cekmek ıcın....
Mesela koftiden kilis e roket atıldı,yanı resmen bu kadar da sessız kalmayalım der gıbı...
2018 de erken secım olursa,bu yapılan harekatın meyvesı toplanmaz mı? Afrın e gırdık,dagıttık oraları geldık,sence bu iş bıttı mı?
Yanı bınlerce agır sılah ve pyd zamazingoları,kurdistan gercegı bıtıcek mı yoksa devam mı edecek?

Berat
22-01-2018, 00:37
Pyd istediği kadar silahlandırılsın karşısında bir devlet var ve doğal olarak güçleri karşılaştırmak bile manasız. Operasyona dair verilen bilgi Suriye sınırları içerisinde güvenli bölge oluşturulup 3.5 milyon suriyelinin o bölgeye taşınacağı yönünde. Çatışma olmadan pyd çekilirse işimize gelir açıkçası şehit vermeden operasyonu tamamlama gibi bir ihtimalimiz keşke olsa. Diğer siyasi konularla açıkçası ben ilgilenmiyorum. Koftiden kilise roket atıldığına filan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz gerçekten çok şaşırtıcı. Sizde söylüyorsunuz dibimizde kürt devleti kurulması söz konusu. Daha nasıl büyük bir bataklığa çekebilirler bizi? Fırat kalkanı ve bu operasyon yapılmasaydı ve süreç hızlansaydı bizim için daha büyük bir bataklık değil miydi?

997TT
22-01-2018, 00:49
Pyd duzenlı ordu kurarsa Turk ordusu karsısında “hıcbır sansı” yok. Ezer gecerız.
Ancakkkk,gerılla ısı tam bunlara gore. Dusunun,amerıka vıetnamdan yada afganıstan dan cıkamadı. Her turlu teknolıjık desteklerı vardı...
Demem su kı,ypg sılınmeyecek,kurdıstan kuruldu cokdan hatta ılk buyuk tıcaretlerınıde tayyıp babaları sayesınde yaptılar ve yapıyorlar. Ne cabuk unuttun,cankaya koskune kurdustan bayragı cekılmesını...
3.5 mılyon surıyelı o bolgeye neden gıtsın? Ordan gelmedı kı hepsı. Yerı yurdu orası degıl,bu fıkır ısın sıyası kılıfı. Bence de basarılı bır kılıf.
Pyd nın bılerek cekıldıgı ortada,amerıka da bu ısı destekledı acık. Eger bu hareket kısa surede bıterse,anlayın kı sadece şov amaclı,bırde secımı erkene alırsa,yıne klasık sahtekarca ıslere alet olmuş oluruz. INSALLAH yanılırım...
Yahu 2 roket atıldı sadece,dusman suan kamufle olmus durumda,yapma etme...
Kurt dvletı kurulması soz konusu falan degıl,yahu bırtı o iş,kuruldu bıttı. Hemde bızımkılerın yardımıyla... bak bakalım yatırımları ve sıyası alt yapıyı kım saglamıs....?

Berat
22-01-2018, 00:58
25 yaşındayım bir kere bile ***** partiye oy vermedim ve sadece askeri-savunma sanayiine ilgiliyim. Dediğim gibi işin siyasi boyutuyla ilgilenmiyorum. Gerilla dağda başarılı lakin Afrin'de meskun mahal operasyonlarını göreceğiz. TSK şuan dünyada terörle mücadelede en deneyimli ordu konumununda ABD ile bu konuda kıyaslanamayız bence. 3.5 milyon suriyelinin gitmesi konusunda yetkililer inisiyatifleri doğrultusunda aldılar ve yine kendi istekleriyle orada kurulacak çadır kentlere gönderebilirler suriyelilerin tercih hakları olduklarını sanmıyorum. Roket mevzuusunu örgütün TSK'nın Afrin'deki sivillere yaklaşımı konusunda hırçınlaşmasını istedikleri için yaptıkları düşünüyorum.

ChuckBartowsKi
22-01-2018, 03:37
25 yaşındayım bir kere bile ***** partiye oy vermedim ve sadece askeri-savunma sanayiine ilgiliyim. Dediğim gibi işin siyasi boyutuyla ilgilenmiyorum. Gerilla dağda başarılı lakin Afrin'de meskun mahal operasyonlarını göreceğiz. TSK şuan dünyada terörle mücadelede en deneyimli ordu konumununda ABD ile bu konuda kıyaslanamayız bence. 3.5 milyon suriyelinin gitmesi konusunda yetkililer inisiyatifleri doğrultusunda aldılar ve yine kendi istekleriyle orada kurulacak çadır kentlere gönderebilirler suriyelilerin tercih hakları olduklarını sanmıyorum. Roket mevzuusunu örgütün TSK'nın Afrin'deki sivillere yaklaşımı konusunda hırçınlaşmasını istedikleri için yaptıkları düşünüyorum.

Hiç bir ordu ileri derece de kayıplar vermeden gerilla savaşını kazanamaz tarih yazmaz böyle bir şeyi yıllarca bir çok ülke gerilla sorunu yaşadı ve böyle devam edecek.

Operasyon gerekli miydi gereksiz miydi bilmiyorum zaten 2008 yılından bu yana doğru yürütülen bir strateji hiç bir alanda görmedim ben ne iç ne dış ilişkiler hepsi çok kötü.

Tek korkum şehitlerimiz ve metropollerde yapılacak şerefsizce eylemler.

Seyfettin777
22-01-2018, 03:40
Murat abi, adamların silah depolarını vuruyoruz.Çıkan mantar bulutları infilak eden mühimmatlara ait.Elbet hepsini yok edemeyiz ama büyük kitleler halinde cephanelikleri eriyor.Rusya ile gizli cephaneliklerin açığa çıkartılmasına dair bir anlaşma yapıldığı söylentisi dolanıyor hatta ortada, bu alana Suriyeli mülteci yerleştirip rejime bırakmak şartıyla.Gruplar halinde terörist öldürüyoruz.Ara sıra internette de paylaşıp siliyor bazı kullanıcılar, zaten terör destekçisi hesapların siviller vuruluyor diye zırlamasından, harekatın başarılı ilerlediği anlaşılıyor.

Haritaya bir bak, bu adamlar nereye kaçabilir Allah aşkına? Rejime mi? Senelerdir savaş veren rejim, bir başka oluşuma toprağını bırakır mı? Öso’nun sardığı yere zaten kaçamazlar, keza bizim sınırımıza da öyle.

Bu ypgnin de diğer terör örgütlerinin de sırtını dayadığı kimse yok, kalmadı, o yüzden dişe tırnağa dokunur bir karşılık yok.Ben 2 senedir takip ederim bu işleri, zamanında Harp Akademisi istediğim için ukte oldu içimde, hobiye çevirdim sayılır.Bu adamlara, İncirlik’ten kalkan uçaklarla yardım paketleri attılar, uçaktan Amerikan komandosu indirip koordinat çıkarttılar, o hedefe de yine kendi jetleriyle atış yaptıktan sonra, bu kadar donattıkları teröristleri soktular ve bu herifler tüm bunlara rağmen 100 kişiden 15-20 tanesini her seferinde zayiat olarak verdiler.Askeri kabiliyetleri zayıf, şuan ne Ruslar ne de Amerikan unsurlarından destek görüyorlar, eğer birlikleri bölerseler doğrudan imha olurlar.Muhtemelen kent merkezine yığınak yapıyorlar.

Ayrıca Fkh’dan çıkartılan dersler de var, bölgede mayın tarama-imha için getirlen araçlar var, lokal elektronik harp cihazları var, çok namlulu roketatar(çnra) saldırısı bile yapıyoruz.Yani özetle ypg, şuan direnç göstermiyor değil, “gösteremiyor”.Karşıda onlarca jet, yüzlerce zırhlı ve binlerce askere karşı savunma yapmaya çalışan, en fazla on bin kişilik bir terör örgütü var, ortada bir devlet aklı bile yok.Saldırmak, her zaman için savunmaktan zor olsa da karşıdaki bir ordu, nicelik olarak da Nato’nun en büyük ikincisi ordusu.Ayrıca dünya üzerinde, meskun mahal tecrübesi en yüksek orduların biri İsrail, diğeri de Türkiye’ye aittir.Eyp, bubi tuzakları vb için çok ciddi birikimimiz var, hali hazırda bitirdiğimiz bir Fkh da mevcut.Oluk oluk adam ve mühimmat da kaybediyorlar.

Amerika için cevabımı verdim.Kasap et derdindeyken koyun can derdine düşer.Abd hükümeti şuan kendi göbeğini kesmeye çalışıyor.Ayrıca sessiz falan da değiller, operasyon kısa sürsün gibisinden bir şey demişler.Fransa, Bmgk’yı toplantıya çağırmıştı, mevcut operasyondan rahatsız olmuşlar...Burdan aleyhimize karar çıkarsa bize bir süre verilecek ve o süre içinde harekat neticelenmezse “rogue state” ilan edilmeye kadar gidecek bir yolun önü açılacak.Sanırım Abd bize bunu ima ediyor.Şuan kendi dertleriyle uğraştıkları için bu fırsatı değerlendirdiğimizi düşünüyorum.Amerika bu yüzden etkin bir tepki veremiyor.Hükümetin bütçesi yok, para olmadan bize ne yapabilirler?
Doğrudan Amerika’ya ve Amerikanlar’a bir saldırımız olmadığı sürece, kendilerini ilgilendiren bir durum yok ortada.Kendileri zaten bizle ilgilenemez, elleri kolları bağlı, adı üstünde, “kilitlenmiş” adamlar.

Rusya ise şuan belirsiz, tamamen Bm’de vereceği oya göre tarafını anlayacağız.Arada bir anlaşma var mı bilinmiyor.Ama hala gözcü noktaları var ve koordinatlarını sürekli paylaşacaklarını belirtmişlerdi.(kazayla vurmayalım diye)

Erken seçim olursa dediğim gibi, bu harekatı gizli de yapsalar, açık da yapsalar, meyvesini elbet alırlar.Daha az kayıp verirlerse daha da çok alırlar.Göstere göstere vururlarsa biraz daha onun üzerine eklenir.Fakat kafası çalışan adam gidip de bu yüzden oyunu satmaz.Bunlar okul çetesi gibi gezerken hiçbirine müdahale etmedik, etsek olay bu noktalara gelmezdi.

Benim anlamadığım, madem batağa çekiliyoruz, o zaman karışmayalım?
Ne olmasını bekliyorsunuz anlayamıyorum.Kendi ağızlarıyla bile sınır bilmemnesi diye bir gaf yaptılar, dibimize taşeron ordu kurmaya çalışıyorlar.Eline Javelin veriyorlar, Humvee’ler, Atgm’ler havada uçuyor, bölge üstünde dokunmayalım diye sürekli Amerikan jetleri devriye atıyor.Bazı yerlerde(Münbiç mesela) Ruslar arka çıkıyor, yeri geliyor Abd bayrağı asıyorlar, yeri geliyor Abd askerleri bunların tuvalet kağıtlarını peç yapıp takıyor.Karkamış’a, Kilis’e kafasına göre roket sallıyorlar.Halkın can güvenliği yok.Bölgeden sızma yapıyorlar, devletin güvenliği yok.Rusya eline verdiği Manpad ile Rus jetinin düşürülmesi olayından sonra pkklı bir ite helikopterimizi düşürtmüştü mesela?

Sonuç olarak sınırın belli oranda temizlenip Suriye’nin bütünlüğü sağlanana kadar tampon bir bölge oluşturulması şart.İçimizde patlayan bombalar, tepemize düşen roketler en basit, en net örneği.Ayrıca belirtmek isterim ki istersek, batağa falan düşmeyiz yeter ki operasyonun hakkını versinler.Fkh zamanı Akil Tepesi’ni almak için ilk taarruzda 16, devamında toplam 21 şehit verdik biz.Şehrin hemen dibinde, hakim bir nokta diye ortadan girip, çok can, kan kaybettik.Daha sonra etrafını sarıp bölgeyi dışarıdan içeri doğru imha ederek aldık.Akil’de geri çekildik.

Buradan ders alınmış, Live Map’te bakarsanız göreceksiniz ki bölge her yandan sarılı ve tek bir koridor var, orası da rejime açılıyor.Rejim, pek tabii topraklarına silahlı militan almaz.Bölgeye yardım olmaması konusunda siyasiler gerekli duruşu sergilerse aç, susuz ve en önemlisi cephanesiz kalan, atacak kurşun bulamayacak teröristler bir bir dökülürler.

Savaş, devletler arasında bir oyun ve artık açıkça değil, farklı şekilleriyle yapılıyor.Ekonomiyle, taşeron ordularla(terör örgütleri) yapılıyorlar, artık çok uzun ve yıpratıcılar.Amerika ile aramızda bir savaş var, onlar hamlesini yaptılar ve teröristleri silahlandırdılar.Şimdi de biz bir hamleye başladık ve onları yok etmek niyetindeyiz.Her devlet, birbiriyle mücadele içinde, Kuzey Kore bile siyaseten yalnız olmasına rağmen, mücadele ediyor.Varoluşun temeli sürekli bir veya birkaç şeyle mücadeleden geçiyor.Haliyle bu çekişmenin bitmesi söz konusu olamaz sanırsam, özelliklle jeopolitik konumumuzu düşününce.Ama eldeki en mantıklı seçenek de olaylara bakarsak bu gibi duruyor.Bırakıp karışmazsak ilerisi bizim için daha parlak olmayacak, ama kendi kapımızın önünü süpürürsek durum değişecek.Sınırımızda irin gibi büyüyen, bizi tehdit eden eli silahlı bir örgütten yeğdir bence?
Bu adamlar 5 bin kişiyle başladılar, sonra 10 bin derken şuan 30 binleri buldular, daha ne kadar izlemeliyiz acaba? Veya ne yapmalıyız?
Bir şekilde dağıtıp uzaklaştımamız lazım.Hükümeti eleştirmek ile devleti eleştirmek arasındaki çizgiyi bazen karıştırıyoruz gibi geliyor bana.Günahım kadar sevmem ben mevcut siyasileri, ama bu devletin kendi güvenliği için gösterdiği bir reflekstir.

Seyfettin777
22-01-2018, 04:12
Birkaç fotoğraf ekleyeyim, demek istediklerim sahadan görüntülerle anlaşılır belki;
https://i.hizliresim.com/Z9DbZz.jpg Ani baskın sonucu teröristlerin terk ettiği mühimmatlar(yerde yatan launcheri bilin bakalım kim verdi?)
https://i.hizliresim.com/az5OLd.jpg En soldaki Bozena 5 mayın temizleme aracı, Fkh’da hiç kullanılmamıştı, hatta artık paslanıyor diye dalga geçiyorlardı
https://i.hizliresim.com/G9Y8Bv.jpg Bugünki çatışmalardan
https://i.hizliresim.com/A1mRLQ.jpg Kuleden vurulan fakat sağlam ve sorunsuz çalışan Leo 2a4, zayiat yok

Görüldüğü gibi deneyen ama tutunamayan bir kitle var.Ayrıca unutmamak lazım ki biz de kendi taşeronumuz olan Öso’yu kullanıyoruz.Verdiğimiz eğitim sanıyorum ki bölgede Türk kara unsuru kullanımını azaltmış.Bu da bizim için avantaj.Twitter’da bazı hesaplar +18 görüntüler veya anlık şeyler paylaşıp siliyorlar, vakit varsa onlara da göz atabilirsiniz.Şu televizyona bile yansıyan, 20 kişinin imha edildiği videonun çekildiği alanın, sonraki görüntüleri vardı mesela.Konu iyiden iyiye rayından çıktı bu arada, onun için de özür diliyorum..
Bu konuda daha fazla ileti göndermeyeyim artık bu başlığa.

997TT
22-01-2018, 08:33
Yazıları okudum ama malesef tum goruntu ve elede ettıgın bılgılerı subjectıf olarak degerlendırıyorsun.
Ele gecırılen muhimmatlar dıyorsun ama orada statıon araca sıgacak muhımmat var. Abd 5000 tırdan fazla muhımmat gonderdı dıyor cbaskanı... Bumudur? yada baska goruntuler. Sorum su; hava harekatını afrin e yapıyoruz,bu teroristler kurdıstan dıye ılan edılen baska bolgelere kacamaz mı? Adamlara 10 gun mudlet verdık. Evıracagımız yerlerın bılgısını abd ve rusya ya bıldırdık. Abd emınım kendı kurdugu piçler ordusuna soylememıstır...
Sevgılı kardesım;danısıklı dovus var burada,eger orada kalıcı olmazsak yarın bır daha gelıcekler. Adı afrın olmaz,baska yer....
Bırazcık baska perspektıfden bakın. Caresız dedıgın ulke yanı amerıka 57 den fazla ulkede askerı olan,burnunu dunyanın ıcıne sokmaktan hoslanan ve malesef dunyanın ıcına sıcan bır devlet.
Bu operasyon sonucunda kısa zamanda secım olursa,benı anlarsın. Ulkemın vatandasını kandırmak cokk basıt. Bız bir telefonla tum hesaplarını tanımadıgı kısılere verecek adamlarız. Bıraz dın ve kıtap,uzerıne milli duygular ve vatan mıllet sakarya... Tamamdır bu iş....
Tekrar edıyorum ve ınsallah yanılırım ama bu kadar basıtce gırıyoruz,tankımız zararsız bır ısabet alıyor,yalandan bır ıkı acıklama yapılıyor ve bız bunları dırenıs dıyecegız? Ne cabuk unuttun bız Turkıye topraklarında bazı ılcelere 7 ay gıremedık,santım santım aldık bazı ılcelerı bu piçlerden! Dırenıs oydu mesela... Allah askına bakıs acını degıstor ve kısa zamanda secım olursa da ak koyun kara koyun ortaya cıkıcak.

TorqueTuning
22-01-2018, 08:44
22.01.2018:

Türk mali piyasaları haftaya Afrin operasyonu nedeniyle temkinli bir eğilim ile başlıyor. Ancak piyasalardaki satış baskısı sınırlı.

ABD'de hükümetin kapanması sonucu Amerikan 10 yıllık tahvil faizi %2.66 ile son üç buçuk yılın zirvesine yükseldi.

Küresel mali piyasalarda bu hafta bir miktar düzeltme hareketi gözlemlenebilir. Bu kapsamda USDTRY kurunda yukarı yönlü bir hareket öngörüyoruz.

Afrin operasyonu başladı. İlk önce hava saldırısı ile YPG’nin gözlem noktaları, mühimmat depoları ve lojistiğini ortadan kaldırmayı amaçlayan operasyonda sonra kara harekatına geçildi. Bu kapsamda Özgür Suriye Ordusu ve Türk birlikleri Afrin'e doğru ilerliyor. Afrin operasyonu jeopolitik risk algısında bir miktar bozulmaya neden olduğundan dolayı USDTRY kuru sabah erken saatlerde 3.82'lere yükselmiş durumda. Ancak, operasyonun başarılı bir diplomasi ile yürütülmesi sonucu piyasalardaki bozulmanın sınırlı kaldığını gözlemliyoruz. Dış dünyadan gelen tepkiler şimdilik çok sınırlı ve de dengeli. Fransa'nın başvurusu sonucu bugün BM Güvenlik Konseyi toplanacak. Konsey'in katı bir karar vermesi beklenmiyor ki olası kararların bağlayıcı özelliği de olmayacak. Operasyon devam ettiği sürece jeopolitik risk algısı nedeniyle Türk mali piyasalarının baskı altında kalmaya devam edecek. Bu baskı şu an itibariyle zayıf olsa da operasyonun gidişatı ve dış dünyadan gelen tepkiler paralelinde zamanla sertleşebilir.
Bu süreçte volatilitenin yüksek olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cumhuriyetçiler ile Demokratların uzlaşamaması sonucu ABD'de hükümet Cuma gününden bu yana kapalı! Hükümetin kapanması ne anlama geliyor, önce bu soruyu cevaplayalım: Gelişmiş ekonomilerde hükümetlerin borçlanma limitleri vardır. Bu limit hükümetlerce aşılamaz. Bu limit ancak Meclis'in onayı ile yükseltilebilir. ABD uzun zamandır bu limite çarpıyor ancak limit geçici önlemlerle artırılarak bu riskten bir süreliğine de olsa kurtulunuyordu.
Cuma günü yine bu limite çarpıldı ama Senato limitin artırılması hususunda mutabakata varamayınca sistem durdu. Teknik tabiri ile hükümet kapandı.
Yani, ABD'de hükümet şu an çok acil konular dışında (bu da yasayla
belirlenmiştir) harcama yapamıyor. Geçmişte birkaç kez bu durum ile çok istisnai sürelerde karşı karşıya kalındı. En son 2013 yılında hükümet 16 gün kapalı kalmıştı. Sosyal açıdan da siyasi açıdan da sıkıntılı bir durum ile karşı karşıyayız. Sorunun aşılması için taraflar çabalıyor. Ancak, kısa sürede çözüme kavuşması zor görünen bu durumun küresel mali piyasalar üzerinde hafif çaplı olumsuz bir etki doğuracağını düşünüyoruz.

Amerikan 10 yıllık tahvil faizi %2.66 ile üç buçuk yılın zirvesinde. Bunun
nedeni: a) Amerikan tahvillerinin en büyük alıcısı olan Çin'den gelen yorumlarda mevcut seviyelerin cazip olmadığı yönündeki söylentiler; b) ABD'de enflasyonun bebek adımları ile de olsa yukarı gitmesi; c) Yukarıda dile getirdiğimiz üzere ABD'de hükümetin kapanması. Bu 3 etkenden en kritiği Amerikan enflasyonu olacak gibi zira diğer iki faktörün yansımaları sınırlı kalabilir. ABD'de bu hafta açıklanacak olan makro veriler içerisinde Cuma günkü 4Ç dönemi GSYH büyümesinin bu kapsamda önemli olacağını tahmin ediyoruz. Amerikan tahvil faizleri ile USDTRY kuru arasında kuvvetli anlamda istatistiksel bir ilişki olduğunu bu bültenlerde birçok kez dile getirdik. Bu kapsamda faizlerin geldiği seviye USDTRY kurunun orta vadede 3.90 seviyesine yükselebileceğinin sinyallerini sunuyor.

Almanya'da Sosyal Demokratlar (SDP) hafta sonunda yaptığı oylama sonucu Hristiyan Demokratlar (CDU) ile koalisyon görüşmelerine başlama kararı aldı. Böylelikle, AB'nin en büyük ekonomisinde yaklaşık 4 aydır sürmekte olan siyasi tıkanıklık aşılma noktasına geldi. Normal şartlarda bu haberin Euro'yu olumlu etkilemesi beklenirdi. Ancak, son dönemde Euro hemen hemen her haber ve gelişmeden olumlu etkilendiği için bu defa farklı bir reaksiyon göstermesini bekliyoruz. Ayrıca, "beklenti alınır, gerçekleşme satılır" ilkesinden hareketle bunun EURUSD paritesinde yukarı yönlü eğilim yaratmayacağı kanaatindeyiz. Hele ki, ABD'de borç tavanı artırılabilirse ABD Doları'nda bir miktar rahatlama da olabilir. Teknik olarak geçen hafta içerisinde 1.23'lü rakamları gören ancak bu seviyelerde tutunmakta zorlanan EURUSD paritesinde kısa vadede aşağı yönlü bir düzeltme hareketi öngörüyoruz.

Hazine Müsteşarlığı bu hafta 4 ayrı tahvil ihracı düzenleyecek: Bugün 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvillerin ilk ihracı ile 6 yıl vadeli değişken faizli tahvillerin yeniden ihracı; yarın ise 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvillerin yeniden ihracı ile 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvillerin ilk ihracı. Hazine bu hafta 4.8 milyar TL'si piyasalara olmak üzere toplam
6.0 milyar TL iç borç geri ödemesi yapacak. Bu 4 ihraç ile toplamda 6-7 milyar TL arasında bir borçlanması bekliyoruz. Öte yandan TCMB bugün 150 milyon ABD Doları 1 ay vadeli, 100 milyon ABD Doları ise 3 ay vadeli Türk Lirası uzlaşmalı döviz satım ihalesi gerçekleştirecek. Salı ve Çarşamba günleri ise 100'er milyon ABD Doları tutarında 1 ay vadeli ihale düzenlenecek. Bugünün veri gündemi oldukça sakin görünüyor: Diplomasi kapsamında BM Güvenlik Konseyi toplantısına ilave olarak Eurogrup toplantıları takip edilecek.

997TT
22-01-2018, 09:00
Ben dovızde hareket beklemıyorum. Hatta duser bugun....

powERS
22-01-2018, 09:17
yuksekten actı yanı gecen haftayı kapattıgından daha yuksek ama dususe gectı gene. hayırlısı.

free-hifi
22-01-2018, 11:34
Ben dovızde hareket beklemıyorum. Hatta duser bugun....

Motorinde kıpraşma var mı abi

997TT
22-01-2018, 12:15
80'lerde kapatirsak zam var.

halilcakir
22-01-2018, 20:45
İşte Turkiye'nin yeni nesil yerli silahları - 1 | NTV (https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/iste-turkiyenin-yeni-nesil-yerli-silahlari,4LfUJpJY3Ee21ZjqzpyLrg)

Off the topic