Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat'ın Yeni Sedanı ''Aegea''
barakuda26
21-05-2015, 12:09
Eylül ekim gibi satışa çıkıcakmış, hatları güzel gibi, fiyatı rakiplerine oranla makul olursa iyi satış rakamları yakalar sanki. Bide şirketlerin filolarına yeni bir araç daha gelmiş oldu tabi :)
http://i.hizliresim.com/ogk6Dq.jpg (http://hizliresim.com/ogk6Dq)
http://i.hizliresim.com/ZDEOb0.jpg (http://hizliresim.com/ZDEOb0)
http://i.hizliresim.com/94dDk9.jpg (http://hizliresim.com/94dDk9)
http://i.hizliresim.com/kkWXV7.jpg (http://hizliresim.com/kkWXV7)
erhanarici18
21-05-2015, 12:12
fluence dan iyi gibi duruyo
Boş beyazı nasıl durur bilmiyorum ama bence güzel olmuş ayrıca tavanı da ilginçmiş,sunrooflu halini merak ettim.
bu değilde fiat viggio daha güzeldi
İçeriden çok hoş dıştan da güzel, uygun rakamlara iyi satış yapar.
burak_2885
21-05-2015, 12:28
Ya fuara çıkartıyorsun insan bi-xenon modeli koyar :)
HondatugraL
21-05-2015, 12:29
stopları içe doğru uzatsalar daha guzel olurdu bagaj kısmı boş kalmış bisşey eksik duruyor.
Araç benim hoşuma gitti o Albea Linea'lardan sonra bu sefer golü atmış bence fiat son 2 yıldır güzel araçlar çıkartıyor.
Aliburakb
21-05-2015, 12:31
ön taraf da ceed leri anımsatmış sanki panjurr falan
darkmoon
21-05-2015, 12:35
hepsini geçdimde türk halkı bunu nasıl telaffuz edicek bu nedir ya "Aegea" bizimkiler kısaca Aga der geçer :) ..
Merceksiz far mı kaldı Allah aşkına ya..
Linea'ya göre kıyaslarsak güzel.
AyrtonSenna
21-05-2015, 12:36
Araç gerçekten güzel olmuş fakat göstergeler bakınca sanki tofaşların gösterge paneli varmış gibi geldi bana
Fazla skoda hatlari var..
Yakışıklı olmuş önden passatı andırdı bana. Bol bol trafikte görücez.
hepsini geçdimde türk halkı bunu nasıl telaffuz edicek bu nedir ya "Aegea" bizimkiler kısaca Aga der geçer :) ..
:) çok güzel yakalamışsınız, çok farklı söylemler olucağı kesin.
Direksiyon ne iğrenç öyle.
Önünü Özellikle Panjurunu Mercedes CLA 200 ile Çok Benzetmişler :) Fiat Bu Kez Güzel Bir Araç Çıkartmış Biraz Daha Dolu OLsaymış İyimiş Mercek Far Gerekliydi ...
Bn beğendim derli toplu duruyor. Dolusu alınır fiatçi olarak
burak_2885
21-05-2015, 12:45
Dizel + fulu en az 60-65 diyorum sizce ?
Canselmo
21-05-2015, 12:49
http://oi57.tinypic.com/9vbcm0.jpg
http://oi62.tinypic.com/15mk8l2.jpg
http://oi60.tinypic.com/mw5r3m.jpg
ilk gördüğüm ; Renault Fluence , Ford Mondeo , VW CC Çizgileri gördüm sanki :) Arka çıtalar 'da Linea havası var .
İç'te BMW ile yine VW .
Maşallah fiat'ta aştı kendisini :D
i-vtec07
21-05-2015, 12:56
Dizel + fulu en az 60-65 diyorum sizce ?
güncel kasa linea nın en dolusu 55,950 gözüküyo . bu aracın dizel+full üne en az 70 çekerler diyorum ben .
cagataayk
21-05-2015, 12:58
Bence olmuş çokta iyi olmuş
i-vtec07
21-05-2015, 12:59
ilk gördüğüm ; Renault Fluence , Ford Mondeo , VW CC Çizgileri gördüm sanki :) Arka çıtalar 'da Linea havası var .
İç'te BMW ile yine VW .
Maşallah fiat'ta aştı kendisini :D
flood olucak ta abi sen naptın ya :D sol çaprazdan da bizim mahalledeki hasan a benzettim ben . gözler aynı boş bakıyo . (insan bi mercek koyar dimi) :D
takılıyorum alınma sakın :)
free-hifi
21-05-2015, 13:00
DoĞan slx olsa fena satar
mimarsertac
21-05-2015, 13:03
Güzel olmuş. Bu araçta ne sunroof ne de xenon opsiyonel bile olmaz o yüzden tavan hattı falan dert değil.
Bir şeylere benzetmeye ne kadar hevesliyiz.
Bu segmentte, günümüz güvenlik önlemlerini karşılacak şekilde marjinal/özgün tasarımlar beklemek ne kadar doğru olur?
Asıl sorulması gereken soru; bu araç nerede üretilecek?
Bursa?
Şu an otomotiv sektörü grevlerle çatır çatırdıyor. Renault, Tofaş, Ford, Türk Traktör, Ototrim, ...İnşallah bu sektör ortamında bir şeyleri kaybetmeden yola devam edebiliriz.
Araca gelince; 1.3 MJ ve Manuel Vites kombinasyonu ile ülkemizde satmayacak otomobil yok.
speed_emre
21-05-2015, 13:07
arka stoplar olmamış bencede uzatılsa daha iyi olurdu sanırım farklılık yaratmaya çalışmışlar ama zor alışılır herhalde.
Canselmo
21-05-2015, 13:10
Şu devirde en dandik otomobildde bile ledli farlar mercekler eklenmişken. Büyük ihtimal autoshowdaki en üst modeli boyle içi boş far olması masraftan kactıklarını anlatıyor
SerkanYazgan.
21-05-2015, 13:44
Olmamış. Fiattan daha iyi bir tasarım beklerdim. Direksiyondaki o tuşlar ergonomik değil, bir sürü tuş var.
Araçları birbirine benzetmeyi sevmem belkide ilk defa benzeticem ama yan çizgiler yeni passatın ki kadar keskin. Kasa az biraz daha uzun yapılıp, arka farları uzatsalardı belki biraz daha iyi olurdu. Kasa önden ve arkadan içe doğru bastırılmış gibi.Baş mesafesi ve ferahlık olarak iyi olacağı kesin.
ben pek begenmedim uyumsuz tarafları var basit duruyor canlısı.
bu daha guzeldi keşke bu gelse;
http://www.dodge-dart.org/forum/attachments/dodge-dart-general-discussion/13739d1369928791-fiat-viaggio-interior-fiat-viaggio-beijing.jpg
http://arabamcdncube.dmcimg.com/GaleriHaber//Content/Images/Gallery/Photos/Photo/7390/Fiat%20Viaggio-3.jpg
ilk bakışta ön taraftan albea-mondeo karışımını, arka taraftanda aşırı derece süper b yi andırdı. genel olarak hoş bi görüntüsü var.
Tasarım olarak güzel gözüküyor. En azından lineaya kıyasla. Ancak fiyat aralığı 70lere dayandığında kardeşleri kadar çok talep görmeyecektir muhtemelen
Her şeyden biraz ortaya karışık olmuş sanki. Önden bakınca tavan ve panjur cla'yı andırıyor, farlar yeni passat, farların üstündeki oval kısım ceed'e benziyor falan değişik olmuş. Boş line beyaz şirket arabaları çok çirkin olur
Mutlu Değerli
21-05-2015, 13:58
Piyasaya bakarsanız bunlar baya bi tuzlu olur gibime geliyor 60 65 filan yanii
bu araba fluence sınıfında mı olacak yoksa albea mı ?
merttepe
21-05-2015, 14:11
Yerli bir otomobil firmamız, bir projemiz bile yokken gözüyle direksiyon ergonomisini yorumlayabilen bir milletiz vay be :D
45 den benzinlisi başlar. 55 den dizeli başlar. 62 bin lounge fln olur. 65 skydome güvenlik paketli vs artik ne paketi derlerse adına. Dediğim gibi olursa şalirtmayacak fiyat politikası olur kanımca.
SerkanYazgan.
21-05-2015, 14:33
Yerli bir otomobil firmamız, bir projemiz bile yokken gözüyle direksiyon ergonomisini yorumlayabilen bir milletiz vay be :D
Yerli otomuz yok diye arabayadamı binmiyoruz? Ayrıca ne alaka?
merttepe
21-05-2015, 14:38
Yerli otomuz yok diye arabayadamı binmiyoruz? Ayrıca ne alaka?
Arabada gördüğün en ufak parça büyük arge ve çalışmalar sonucunda ortaya çıkar, daha bir arpa boyu yol katetmeden böyle yorum yapmak çok basit kalıyor.
Ona buna benzetmeleri geçtim artık, seninki en abes örnekti.
Hata yapmanın en kabul edilemez olduğu bir aracın direksiyonu, hadi eleştir bakalım :)
http://static.derapate.it/625X0/www/derapate/it/img/volante-ferrari-2011-alonso.jpg
westalim
21-05-2015, 14:40
ön farlar 2015 boş passat farına benzettim izgara cla amg olmuş. ucuz olursa fazlasıyla piyasada şirketlerde görülür.
Arabada gördüğün en ufak parça büyük arge ve çalışmalar sonucunda ortaya çıkar, daha bir arpa boyu yol katetmeden böyle yorum yapmak çok basit kalıyor.
Ona buna benzetmeleri geçtim artık, seninki en abes örnekti.
Hata yapmanın en kabul edilemez olduğu bir aracın direksiyonu, hadi eleştir bakalım :)
http://static.derapate.it/625X0/www/derapate/it/img/volante-ferrari-2011-alonso.jpg
Düğmelerin malzeme kalitesini beğenmedim. Stickerlar çok emanet, dijital ekran eski teknoloji, sadece yanlar deri üst ve altta malzemeden çalmışlar, dolmuşçu direksiyonu gibi olmuş beğenmedim.
slowmotion
21-05-2015, 14:44
İsmi zor okundugundan tr de tutmaz :D
Yeni sirket araclarimiz hayirli olsun :)
merttepe
21-05-2015, 14:45
Düğmelerin malzeme kalitesini beğenmedim. Stickerlar çok emanet, dijital ekran eski teknoloji, sadece yanlar deri üst ve altta malzemeden çalmışlar, dolmuşçu direksiyonu gibi olmuş beğenmedim.
o zaman bmw mercedese devam :) ne kadar ekmek o kadar köfte :)
SerkanYazgan.
21-05-2015, 14:50
Senin deyiminle dünyada üretilen her arabayı takdir etmek gerekiyor çünkü biz ülkece araba üretemiyoruz ve üretemediğimiz için cahiliz kullanmıyoruzda. Attığın resimdeki direksiyonla konumuz olan direksiyonu yanyana aç ve iyice bak. Biri f1 direksiyonu diğeri normal hayatta kullanılan araba direksiyonu. Amaçları farklı.
Herneyse; orda gibi kelimesi eksik. Kullanmadığım birşeye yorum yapamam ama forumda düzeltme olmadığı için değiştirilmedi. Umarım egon tatmin olmuştur ;)
o zaman bmw mercedese devam :) ne kadar ekmek o kadar köfte :)
Minimalist tasarım, kalite, estetik, sağlamlık.
http://www.indiandrives.com/test/new_car/images/1225854173a-zVolkswagen_Polo_Steering_Wheel_Interior.jpg
merttepe
21-05-2015, 15:05
Senin deyiminle dünyada üretilen her arabayı takdir etmek gerekiyor çünkü biz ülkece araba üretemiyoruz ve üretemediğimiz için cahiliz kullanmıyoruzda. Attığın resimdeki direksiyonla konumuz olan direksiyonu yanyana aç ve iyice bak. Biri f1 direksiyonu diğeri normal hayatta kullanılan araba direksiyonu. Amaçları farklı.
Herneyse; orda gibi kelimesi eksik. Kullanmadığım birşeye yorum yapamam ama forumda düzeltme olmadığı için değiştirilmedi. Umarım egon tatmin olmuştur ;)
Serkan ben otomotiv sektöründe çalışıyorum. İnan hayal edemeyeceğin yerlere girdim çıktım. ondan konuyu netleştirme gereği duydum ki, o biz cahiliz deyimini kullanmana gerek kalmasın.
Çok basit düşünmüşsün, taktir etmek gerekir demiyorum. Çok basitçe şöyle açıklayayım.
Bu çalışmaların hepsi ucuz ve erişilebilir otomobil üretme amacı ile çıkarılan modellerde şu sıralama ile yapılır;
minimum maliyet, ergonomi / işlevsellik, tasarım güzelliği
Premium araçlarda ise,
tasarım güzelliği, ergonomi / işlevsellik, minimum maliyet
Fiat, renault, citroen, peugeot gibi markalar hiçbirzaman premium araç üretme gayesinde değiller. bu yüzden beklentileriniz düşük olmalı. Bir mercedes başlığı altında pek eleştiri yapılmaz nede? yazdığım sebepten, adamlar buna izin vermeden çözmüşlerdir çoktan.
Direksiyon çok önemli bir parçadır, takılacak, dönmesini engelleyecek bir parça vs olması kazaya sebep verir, daha öncede böyle birşeyler yazmıştım. Fabrika kaynaklı kazalar markayı bitirir, gündeme gelen geri çağırmaların ne büyük zarara uğratacağını hesap et ve bunu firmanın göze almasını hesap et.
Bu yüzden ergonomik olarak denemeden olmamış demek çok yersiz, ayrıca bu araçların 1.85 boyunda, 80kg, kumral, kahve rengi gölü ali veli için yapılmadığını, pazarda 18 yaşından xx yaşına kadar her insanın kullanabilmesi için yapıldığını hatırlatmak isterim. Dalga geçer gibi malzemeden çalmışlar, dolmuşcu direksiyonu gibi olmuş falan dersen, daha dokunmadan malzeme kalitesi analizi yaparsan buyur sen yap bakalım derim. :)
Premium beklentisi olan arkadaşlar bastırsın parayı audi, mercedes, jag falan alsın :)
F1 direksiyonunu anlamamışsın, şaşırmadım, açıklayayım. yüksek süratlarde seyrederken ve yarışırken aracın ayarlarını o sıkışık kokpitte yapmanı sağlayan o tuşlar emin ol ergonomik ve sürücüye yönelik tasarlanmıştır. öyle serpe kahvaltı gibi konmamıştır. Bunu basit radyo ve telefon, blue me tuşları içeren fiat sıkıntısız yapmıştır emin ol.
merttepe
21-05-2015, 15:08
Minimalist tasarım, kalite, estetik, sağlamlık.
http://www.indiandrives.com/test/new_car/images/1225854173a-zVolkswagen_Polo_Steering_Wheel_Interior.jpg
resim ters :)
şaka bir yana, malzemeden çalmışlar yazanda sendin, burda da tuşları çalmışlar bak :D
Minimalist design felsefesini resmi olarak uygulayan 2 firma var birisi, volvo (ki iskandinavların felsefesidir)
ikincisi cadillac.
Senin koyduğunda direksiyon opsiyonu yok sanırım ve de tek düze tek renk plastik kullanılmış sıkıcı bir iç tasarım.
Tuşlar aracın hafifletilmesi için koyulmuyor bilmiyorsan yazma!
İç tasarımdaki renk seçimide özel olarak yüksek süratte konsantrasyonu arttırmak için seçilen MorhipoGrisi ve TrendiumSiyahından oluşuyor.
---
Kendimi kolpadan araba inceleyip videoya çeken tipler gibi hissettim bir anda :D
darkmoon
21-05-2015, 15:13
o vw nin en boşunu satarlar 50 bine o fiatın en boşunu satarlar 25 bine..
beklentileri yükseltirken ceplerdeki parayıda o beklentilere endekslemek gerek.
neticede fiat da dandik bir marka değil maserati de onlara ait ferrari de onlara ait bugüne bugün chrsyler da onlara air jeep markasıda onlara ait..
Geçmiş tarihinede bakarsak araba yapmasını bilende bir firma.. istedimi çok kaliteli alman kalitesinde araç üretmeyide biliyor..
bu araç belliki ticari ye ağırlıklı hitap edicek taksi,şirket araçları v.b .. olabildiğince tamiri yedek parçası ucuz hatları basit olması ticarinin her zaman menfaatinedir.. parça kaliteli oldukça pahalılaşır detaylandırmalar arttıkça arıza riski artar arızalanabilicek parça sayısı artar..
merttepe
21-05-2015, 15:17
İç tasarımdaki renk seçimide özel olarak yüksek süratte konsantrasyonu arttırmak için seçilen MorhipoGrisi ve TrendiumSiyahından oluşuyor.
---
Kendimi kolpadan araba inceleyip videoya çeken tipler gibi hissettim bir anda :D
kaç kg hafiflemiş o tuşları koymayınca :D
Yüksek süratte konsantrasyonu bozmama işi o zaman golften ferrariye bir ders niteliğinde olacak:
http://www.carzi.com/wp-content/uploads/ferrari-california-interior.jpg
Yüksek süratlerin adamı golf, o plastiği o yüzden koymuş ama en dikkat dağıtıcı etken olan gösterge ışıklarını hala mavi beyaz kullanıyor,
Göz rahatsız etmeyen sıcak turuncuyu hala tercih etmiyor o neden?
Peki bir daha yazmam bu arada :)
SerkanYazgan.
21-05-2015, 15:18
Serkan ben otomotiv sektöründe çalışıyorum. İnan hayal edemeyeceğin yerlere girdim çıktım. ondan konuyu netleştirme gereği duydum ki, o biz cahiliz deyimini kullanmana gerek kalmasın.
Ben önceki posttada yazdım gibi kelimesi eksik diye. Yoksa herkes biliyor ne kadar ekmek o kadar köfte olduğunu. Yani hayal edemeyeceğim yerlere girsende girmesende olay nettir. Üstteki yazdıklarını zaten çoğu insan biliyordur. Hatta bilmesede son zamanlarda öğrenmiştir araç üretmenin ne denli zorlu olduğunu.
Ayrıca FİAT iyi araç ya da direksiyon üretemez gibi bir lafım olmadı. O yüzden verdiğin örnek o kadar gereksiz.
Kahraman castle
21-05-2015, 15:18
isim olarak fiat ege gibi okunuşu var sanki
beratyuksel
21-05-2015, 15:21
onu bunu bırakın da bagaj kısmıyla stoplara niye eziyet etmişler? :D
merttepe
21-05-2015, 15:22
---
Hacım kusura bakma, çalışırken arada yazıyordum mesajları, makaranı anlayamadım :D
:D
kaç kg hafiflemiş o tuşları koymayınca :D
Yüksek süratte konsantrasyonu bozmama işi o zaman golften ferrariye bir ders niteliğinde olacak:
http://www.carzi.com/wp-content/uploads/ferrari-california-interior.jpg
Yüksek süratlerin adamı golf, o plastiği o yüzden koymuş ama en dikkat dağıtıcı etken olan gösterge ışıklarını hala mavi beyaz kullanıyor,
Göz rahatsız etmeyen sıcak turuncuyu hala tercih etmiyor o neden?
Peki bir daha yazmam bu arada :)
Bir kere foto Polo.
İkincisi TDI motor çok az yaktığı için sürekli 180+km hızla gidildiğinden böle bir yola başvurmuş Alman mühendisleri.
Göstergelerin ışık tonu yine özel olarak prestijin sembolü pırlanta gözönüne alınarak seçilmiş rengin ismi de Feritshakium.
Ferrari gitsin kumda oynasın satışlarda bunu ıspatlıyor kaç tane Ferrari var kaç tane VW var sokakta insanlar kaliteyi seçiyor.
Benimle bu konularda dialoga girme!!
farlar f30 , panjur cla ,arka kısım fb7 cıvıc , yandan 301-celysee ..
kısacası ben begendim farklı olmuş ama çoğunluğunda dediği gibi keşke bi-xenon olaydı....
arkadan skodayı andırıyor..
merttepe
21-05-2015, 15:35
Bir kere foto Polo.
İkincisi TDI motor çok az yaktığı için sürekli 180+km hızla gidildiğinden böle bir yola başvurmuş Alman mühendisleri.
Göstergelerin ışık tonu yine özel olarak prestijin sembolü pırlanta gözönüne alınarak seçilmiş rengin ismi de Feritshakium.
Ferrari gitsin kumda oynasın satışlarda bunu ıspatlıyor kaç tane Ferrari var kaç tane VW var sokakta insanlar kaliteyi seçiyor.
Benimle bu konularda dialoga girme!!
Polo olduğunu fark etmeyerek ne tür bir cambaz olduğumu ortaya çıkarttın, gidiyorum bu diyardan..
Giderken Meridayı bana bırak öle git.
linkte yazdığına göre Türkiye'de üretilecekmiş,
Fiat Aegea (2015): Vorstellung - autobild.de (http://www.autobild.de/artikel/fiat-aegea-2015-vorstellung-5770568.html)
alttaki çıplak kadın fotolarına takılmayın :)
i-vtec07
21-05-2015, 15:54
bunu dediniz ya yukardaki araba fotolarına takılmayız artık :D
Dedim bu almanlar neymiş böyle yaa ahahhahah :D
Linea dan sonra değişik bir tasarım olmuş, sınıfını bilmiyorum ama ilk bakışta citroen elysee, peugeot 301 e benzettim bende.
Ben beğendim, ayrıca boş modellerini 301 ve C-elysée tadında yollarda görmemiz mümkün olacaktır.
Draniela
21-05-2015, 16:34
42 bin den başlayan fiyatlarla.
Hatchback ve sw modelleri de var fakat daha sonra gelecek bize. Yanlış hatırlamıyorsam çok uzatmadan HB gelecek.
Bu araçta benim de tuzum var o yüzden mutluyum ama ben beğenmedim açıkçası :D
Sadece tipine bakıp araç için iyi-kötü yorumları yapılmış. Oturma grubu alır gibi otomobil alıyor milletimiz. Müstehak bu halka 100 bine golf 80 bine fluence. Bir piyasaya çıksın, nedir ne değildir görülsün, ona göre karar verilsin. Her yeni çıkan ledli aracı sadece tasarıma bakıp beğenmek hiç anlayamayacağım bir iş.
Şirket aracı ve taksi olarak gayet yakisikli olmus. Bana sirketten Linea vermislerdi 2 haftalik Focus'um gelene kadar kullanmam icin ama tam bir eziyet ya, araba kullanirken eziyet cekiyormusum gibi geliyordu. Bu da o kadar kotuyse vay halimize ama birazcik kullanim da kalitelilesmisse nefis olur. :)
Hoş parayi sirket veriyor zaten araba alacak olsam yeni linea yerine eski focus alirim, cevremde herkese de boyle tavsiye ediyorum. Ortada ticari amac olmadikca hem linea hem fluence tam eziyet arabalar.
tlgylmz106
21-05-2015, 17:26
Fiatın piyasadaki araçlarının çok üstünde görünüyor. İç dış başarılı gibi bakalım kullanıcı yorumları ne olacak :)
Emre Ekrem
21-05-2015, 19:28
ön panjur direk mercedes, genel olarak güzel.
çok toplama bi araba olmuş ben beğenemedim
erhanarici18
21-05-2015, 19:57
sayfayı açar açmaz en alta indim valla :D :D :D
ahmetbaha-drs
21-05-2015, 21:10
Türkiye'ye uygun bir otomobil olmuş bana göre, dizel-otomatik seçeneği koymaları çok iyi olur. +Jantları bir önce ki kasa Skoda Fabia RS'in jantları :D
İstanbul
21-05-2015, 21:25
Ön taraf çok toplama duruyor her markadan birşey alınmış gib,arkası da arkadaşların dediği gibi Skoda olmuş..gözümüz alışır heralde zamanla buna da
beylul_crx
21-05-2015, 21:52
cok hoşbir arac
üretimi durdurup ülkeden yatırımı çekme tehdidini savuran firmaların olduğu şu günlerde türkiyede üretilmesine sevineceğim araba. okunuşu ege olacak , yurtdışında a la e harfi birleşikse yi diye okuyan birkaç kişiyle konusmustum okunuşu yija-yige-yiga olabilir :D
Sagdan soldan toplama alomto yapinca noluyo özgünlüğümü gidiyo anlamadim ? Gunumuzde her arac birbirine benziyor zaten. Entersan milletiz vesselam
değişik olmuş güzel bence ama arkası çok değişik. Bagaj kapağı bomboş olmuş. Zamanında Civiclerin bagaj srobu iptalı olmuş gibi. YENİ TAKSİLERİMİZ hayırlı olsn. Artık Accent Blue; AEGEA kapışları başlar :D
Almanci Tane-R
21-05-2015, 23:25
Fiat olacak bu gidişle :)
accent blueların ticaride eralar kadar tutmadığı gibi bunlar da ticaride tutmaz bence. daha hala linea klasik satıyolar sanırım. ticariler onlar dururken bunlara o kadar para vermez
cabrioleter
21-05-2015, 23:47
5 sayfa bitmeden araç dünya benzetme rekorunu kırdı sanırım. bazısı direk bir markanın tasarım diliyle özdeşleştiriken bazısı model verdi, bazısı ise parçasını belli modellerin tipine benzetti.. Passat ve Cla başı çekerken nerdeyse listede olmayan marka yok gibi;
Passat x4
Mercedes Cla x4
Skoda x3
Ceed x2,
Vw x2
Fb7 civic x2
301-celysee x2,
Renault Fluence,
Ford Mondeo,
VW CC,
Linea,
BMW,
Albea,
Mondeo,
Superb,
Bmw F30,
Mercedes,
Skoda Fabia RS..
Onurkk06
21-05-2015, 23:48
Sitede herkes Porsche dan aşağıya arabaya binmiyor galiba fiatı öyle bi kötülemişsiniz ki el arabası üretiyo sanki tamamen göz alışmasıyla alakalı bence taksiler şirketler hep fiat ve göz alışınca o araç değersiz oluyo suç fiatda boşline arabaları 45 50 den itelemiyor :) bu arada vw düşmanı değilim vw aracımda var ama fiyatlar göz önüne alınınca Multijet motor nimet
accent blueların ticaride eralar kadar tutmadığı gibi bunlar da ticaride tutmaz bence. daha hala linea klasik satıyolar sanırım. ticariler onlar dururken bunlara o kadar para vermez
şirket bana verdi Blue; Era'dan inip bindim; yemin ederim ERA'yı geri verseler alıcam düşünmeden. Gün içinde sürekli trafikte kullanıyorum ERA kadar kıvrak değil; tamam daha konforlu daha iyi yol tutuyor, ama ERA'daki o atiklik yok. (iki araçta CRDİ motor, biri 105 biri 128 hp) Blue ayrıca 140 tlye dolup anca 550km gidiyor. Az yakmıyor. Tüpte ne bilmem
Ama bu AEGEA, BLUE gibi hantala benziyor. Sadece bir izlenim :)
mad_max1978
22-05-2015, 00:21
gayet güzel olmuş bence
mhuratboz
22-05-2015, 00:21
Araba Bagaj Stopları Hariç Herşeyiyle On Numara Duruyor Kim Nederse Desin. Fiat Gerçektende Motoruyla Ön Takımıyla, Sapasağlam Araba Çıkarıyor,
Baktığınız Zaman Ekonomik Aile Arabası Bu Araba,Az Yakar Çok Gider Masrafsız,Sorunsuz Binilebilicek İstediğin Yere Götürücek Bi Araba Üretiyor.Beklentisi Fazla Olan Başka Arabalara Bakar. Yahu Fiat Dediğin Arabaların Bakımı Bile Dışarda Topu Topu 100 Lira Tutuyor. Fiatın Bu Arabayı Üretmedeki Aracı Artık Albeaların Üretimden Kalkması,Piyasayı Dacialar,Eralar,Linealar Aldı, Line Güzel Araç Evet Ama Piyasayı Kimseye Kaptırmak İstemiyolar.Asıl Cevaplar Bu Benim Görüşüm.
Görünüşe bu kadar takılmayın bence.Fiyat ve yakıt olarak iyi olsun taksici,şirketler,emekli ve esnaf ta sever :)
Sitede herkes Porsche dan aşağıya arabaya binmiyor galiba fiatı öyle bi kötülemişsiniz ki el arabası üretiyo sanki tamamen göz alışmasıyla alakalı bence taksiler şirketler hep fiat ve göz alışınca o araç değersiz oluyo suç fiatda boşline arabaları 45 50 den itelemiyor :) bu arada vw düşmanı değilim vw aracımda var ama fiyatlar göz önüne alınınca Multijet motor nimet
Yani, sana göre, bir aracı kötülememiz için, ondan çok daha iyi araçlara binmemiz lazım, o da Porsche oluyor. Bir ayakkabıyı kötülememiz için Dünya'nın en pahalı ayakkabılarına sahip olmamız lazım. Belirli bir bütçemiz varsa hiç bir aracı ya da hiç bir ürünü kötüleyemeyiz.
Hayatımda hiç Hyundai otomobilim olmadı. Ama çok yakın arkadaşımda i30 var, kilometrelerce kullandım. Her yerde de var bu araç, gözüm de alıştı. Hiçte değersiz bir araç değil benim gözümde ama.
Otomobiller sanat ürünü değiller. Sanat, ya da soyut şeyler, dizayn gibi, güzellik açısından kişiden kişiye değişebilir. Bir otomobilin dış görünümü için birisi güzel, birisi çirkin yorumu yapabilir. Ama bir araç otomobil olarak başarısızsa, buna iyi demek fanatizme girer. Türk halkının çok büyük bir kesiminin yaptığı gibi otomobilleri sosyal statü sembolü olarak görmek, sadece tipine ledine ışıltısına kızların bakmasına göre otomobil satın almak, ve sahip olunduğu için bütün rakiplerinden daha güzel olduğunu hararetle savunmak çok komiktir. Dediğim gibi, çıksın piyasaya, binelim, bakalım. Güzelse güzeldir, niye kötü diyelim. Kötüyse, linea gibi mesela, kötü olarak kalacaktır. Şimdiden sadece tipine bakıp iyi ya da kötü demek saçma.
Serkan kanka ergonomiktir tuş bollugu kafa karıstırmıyor benimki mesela :D ilk gün sesi acıcam diye cruise controlu falan actım falan ama hepsini cozmek 1 bilemedin 2. günde oturuyor
Örnek :)
sol üsüt radyo kontrolleri - sag üst cruise vs. ve direksiyon sertigi ayarlatan tuş
sol alt bluetooth - sag alt yol bilgisyarı
http://carproductstested.com/wp-content/uploads/2013/03/KIA-Ceed-sportswagon-review-0906.jpg
free-hifi
22-05-2015, 08:09
ben pek begenmedim uyumsuz tarafları var basit duruyor canlısı.
bu daha guzeldi keşke bu gelse;
http://www.dodge-dart.org/forum/attachments/dodge-dart-general-discussion/13739d1369928791-fiat-viaggio-interior-fiat-viaggio-beijing.jpg
http://arabamcdncube.dmcimg.com/GaleriHaber//Content/Images/Gallery/Photos/Photo/7390/Fiat%20Viaggio-3.jpg
Yerli bir isimle satılması gündemdeydi aynı kasayı dodge satıyor
Forddan alıntı yapmış on tarafı. ama is gorur
mirafiori
22-05-2015, 09:23
Gayet güzel bir araç tofaş arageye ve Türk mühendislerini kutuyorum.
onn_dear
22-05-2015, 09:58
Ucak yapsa binesim gelmiyor nedense
jnrjames
22-05-2015, 11:01
Otomotiv üretim, ar-ge ve bilimum işleriyle alakam yok. Ama kişisel zevkime göre, ellerimi kullanış şeklime göre o direksiyon BENİM İÇİN DE ERGONOMİK değil.
Aracın tasarımını sevdim günümüzde 70-80 lerde ki ya da 90 lardaki araba tasarımlarının firmalara özgü kişisel çizgilerden uzaklaştığı günlerdeyiz. Ne yazık ki her HB ve sedanlar birbirinin tip olarak müadili olmuş durumda gözüküyor. Belli ki bu aerodinamik vb unsurlara dayanıyor. Eski araç tasarımlarını özlüyorum. Her aracın ayrı bir ruhu vardı sanki.
Ben beğendim.sunroof modeli inşallah vardır. Ayrıca fiyati 60 civarında olur diye düşünüyorum
Bir tasrımcı da çıksın şu arabanın cabriolet hardtop versiyonunu yapsında halk sınıfı üstü açık araba olsun herkez keyifle binsin gezsin 1.6 dizel otomatik !!!
Ön, yan çigileri bu sınıf bir araba için harika görünüyor, bu tasarımına arkası biraz cılız durmuş gibi sadece..
Fiat'ın imajı biraz düşük ülkede onun haricinde yaptıkları motor-donanım-şanzıman kombinasyonlarında TR için en ideali yakalamaya çalıştıkları ve yakaladıkları bir gerçek. Bunu satış rakamlarından da görüyoruz.Sağlamlık, kalite olarakta sınıf ortalamasını her zaman tutturmuşlardır.
Araç gayet guzel hatta taksi yapmak için fazla lüks duruyor. Boş paketleri bile güzel bir jant kapağıyla gayet geçerli olacaktir.
road runner
22-05-2015, 12:47
bende beğendim alınır binilir bence.
imprezaWRC
22-05-2015, 13:04
Daha zor bir isim bulsalarmış keşke..
Fuarda içine oturup bakmak kısmet olmadı. Genel olarak tipi güzel ama farların en azından mercekli olmasını beklerdim. Kaç paraya satacaklar, motor harcmi ne olacak, iç mekanda baş-diz mesafesi ne alemde bunları bilmedikten sonra satar satmaz, alınır, alınmaz yorumları yapmak bence zor.
barakuda26
22-05-2015, 13:53
Aegea proje ismiymiş sanırım, aracın ismi farklı olucakmış satışa çıkmasına yakın reklam filmiyle duyururlar muhtemelen.
CasabLanca
22-05-2015, 14:03
iç kokpit klasik fiat çizgisi dışından ilgi çekici
Aega Ege denizinden alıyormuş adını
Shadow_Dancer
22-05-2015, 17:23
Bence Ege koysunlar adını, Bora oluyor da Ege niye olmasın...
Uretilme amacina gore ve fiat bakis acisina gore bence gayet basarili .
bu segmentte urettikleri son arac sonrasinda bence baya yol katetmisler .
Surus ic kalote henuz kullanmadigim icin yorum yapamayacagim ama fuarda fena gelmiyordu goze linea dan sonra . Gelsin kullanayim yorumlarim ic mekan vb durumlarida . Ama sahsen ben linea taksi yerine agaaeasage yi tercih Ederim. bende biraktigi izlenim a ge a seklinde li ne a gibi telafuz edilecegi bu arada .
Filo arabası yapacaklar ama güzel duruyor beğendim.
Onurkk06
23-05-2015, 10:18
linea mükemmel bi araç demedim zaten ülkenin % 70i nin durumuna bakarak ihtiyaçlarını yerine getiriyor mu ona bakıyorum uzun ömürlü motor ucuz parça yakıt tüketimi genişlik vsvs bana göre porschedir ulaşılmaz olan sana göre ulaşılamaz bişey yoktur bu arada konu o değil :)
darkmoon
23-05-2015, 10:27
ismini okudukça havalı korna varya eübe diye o geliyor aklıma ...
2Fast4Me
23-05-2015, 10:34
bence başarılı
Punto-Bravo-500-500C-500L-500X-Freemont-Aega bu araçların hepsi fayda-maliyet olarak fiatın gelişimini göstermekte. Ne kadar eleştirilse de saçma bir şekilde doğan şahin kartal modelleriyle kıyaslamaya çalışıyor insanlar, aynı elma ile armutu kıyaslamaya çalışırlar gibi. Fiat Türkiye de satış adedi olarak her yıl ilk 3 e giren bir marka. Fiat çıkarmış olduğu araçlarla kendi segmentinde her zaman liderliğe oynayan bir marka. Amaç premium araç çıkarmak olsa bugün jeep chrysler dodge alfa romeo lancia (ferrari-maseratti) hepsi fiat bünyesi altında markanın zaten premium segmentte araçları var. 2014 yılında Jeep markası avrupada satışlarını %100 artıran bir marka oldu fiatın bünyesine katıldıktan sonra. Jeep cherokee ile Freemont taki 2.0 m.jet motor aynı şanzuman farklı. Jeep Renegade ile 500X aynı şase aynı motor opsiyonel olarak aynı şanzuman var. 2015-2016 yıllarında da 3 yeni model daha çıkacak pick-up hactback ve vagon. Sonuç olarak parasına göre araç üretiliyor.
Dünya prömiyeri bu fuarda yapılan bir araç için evet boş görünen bir otomobil olabilir ama bu model hiç linea ile alakalı bir segmentte olacak gibi değil.. Çok Özgün olmasa da derli toplu oturmuş bir görünümü var.. Canlı olarak görünce daha iyi anlaşılıyor.. Ayrıca Direksiyon ''kesinlikle'' ergonomik değil, insignia nasıldı makyajdan sonra nasıl oldu? Bunun ar-ge ile mühendislik olaylarla yakınen alakası yok tamamen tasarımsal olaylar.. Değişen sadece kalıp boşna ukalalık yapmış bir arkadaş.. (Aklımızın almayacağı kadar high end ultimate exclusive premium yerlere girip çıkan arkadaş)
Low-Rider
23-05-2015, 22:07
Yani, sana göre, bir aracı kötülememiz için, ondan çok daha iyi araçlara binmemiz lazım, o da Porsche oluyor. Bir ayakkabıyı kötülememiz için Dünya'nın en pahalı ayakkabılarına sahip olmamız lazım. Belirli bir bütçemiz varsa hiç bir aracı ya da hiç bir ürünü kötüleyemeyiz.
Hayatımda hiç Hyundai otomobilim olmadı. Ama çok yakın arkadaşımda i30 var, kilometrelerce kullandım. Her yerde de var bu araç, gözüm de alıştı. Hiçte değersiz bir araç değil benim gözümde ama.
Otomobiller sanat ürünü değiller. Sanat, ya da soyut şeyler, dizayn gibi, güzellik açısından kişiden kişiye değişebilir. Bir otomobilin dış görünümü için birisi güzel, birisi çirkin yorumu yapabilir. Ama bir araç otomobil olarak başarısızsa, buna iyi demek fanatizme girer. Türk halkının çok büyük bir kesiminin yaptığı gibi otomobilleri sosyal statü sembolü olarak görmek, sadece tipine ledine ışıltısına kızların bakmasına göre otomobil satın almak, ve sahip olunduğu için bütün rakiplerinden daha güzel olduğunu hararetle savunmak çok komiktir. Dediğim gibi, çıksın piyasaya, binelim, bakalım. Güzelse güzeldir, niye kötü diyelim. Kötüyse, linea gibi mesela, kötü olarak kalacaktır. Şimdiden sadece tipine bakıp iyi ya da kötü demek saçma.
Mesela Linea neden kötü, nasıl bir beklentiye göre kötü ?
Linea pazara; pazarın en şık, en performanslı, en konforlu, en donanımlı vs vs diye sunulmadıki..
Linea ve tarzı araçların tek amacı, uzun ömür, ucuz bakım ve bu süreçte minimum sorun ve minimum yakıt tüketimi. Şimdi kalkıpta Linea'dan Jetta beklentisine giren biri için evet Linea kötü bir araç, ama ne olduğunu bilerek amacı doğrultusunda kullanan kişi için Linea iyi bir araç.
merttepe
23-05-2015, 23:07
Dünya prömiyeri bu fuarda yapılan bir araç için evet boş görünen bir otomobil olabilir ama bu model hiç linea ile alakalı bir segmentte olacak gibi değil.. Çok Özgün olmasa da derli toplu oturmuş bir görünümü var.. Canlı olarak görünce daha iyi anlaşılıyor.. Ayrıca Direksiyon ''kesinlikle'' ergonomik değil, insignia nasıldı makyajdan sonra nasıl oldu? Bunun ar-ge ile mühendislik olaylarla yakınen alakası yok tamamen tasarımsal olaylar.. Değişen sadece kalıp boşna ukalalık yapmış bir arkadaş.. (Aklımızın almayacağı kadar high end ultimate exclusive premium yerlere girip çıkan arkadaş)
Iki sualim olacak:
1) mesleginiz nedir?
2) "kesinlikle" yargisini olusturan kani nedir?
Bu iki soruma yanitinizi bekliyorum lutfen.
bencede skodanın hatlarına cok benzemiş
Iki sualim olacak:
1) mesleginiz nedir?
2) "kesinlikle" yargisini olusturan kani nedir?
Bu iki soruma yanitinizi bekliyorum lutfen.
Endüstriyel Tasarımcıyım.. ''Kesin'' yargısına varmam için önemli dayanak yani, konu üzerine tez yazsam kabulu yüksek, anlatabiliyorsam şayet ne mutlu.. Lisans düzeyinde uzmanı olduğum konuda Suallere cevaplar.. Ben teşekkür ederim..
merttepe
24-05-2015, 20:56
Endüstriyel Tasarımcıyım.. ''Kesin'' yargısına varmam için önemli dayanak yani, konu üzerine tez yazsam kabulu yüksek, anlatabiliyorsam şayet ne mutlu.. Lisans düzeyinde uzmanı olduğum konuda Suallere cevaplar.. Ben teşekkür ederim..
Geç bilgisayar başına geçebildim, anca yazıyorum. zevkle bu yazımı sana cevap olarak oku.
Demek meslektaşız :) hangi sektördesin onuda bizimle paylaşır mısın?
2. Sorduğum soruya cevap verememişsin, Mesleğin sana anlamadığın konularda yorum yapma yetkisi vermez. uzmanlığını söyle bana nerede çalışıyorsun? Ne iş yaptın?
Konu üzerine tez yazsan otomobil camaisı seni kaale almaz, sen kimsin derler adama :) Giugiaro mu sanıyorsun kendini :D O işler o kadar kolay değil.
Beni tanıman için sana mini bir portfolyo yazıyorum ki nerden biliyorsun bunları diye sorduğunda aklında soru işareti kalmasın.
Ben otomotiv sektöründe çalışıyorum yazdım ya, B.engineering ile çalışıyorum, Bugatti EB110'nun tükenen parçalarını yeniden modernize edip çizip, üretiyorum. Hatta bazı koleksiyon aksesuarlarıda çizdim ve ürettirdim. Bunun yanı sıra birtakım yatırımcılar için supersport otomobil projeleri hazırladım.
Bunun yanı sıra 2.5 sene man neoplanın otobüslerinin modernizasyonu, makyajını ve vip olarak içini tasarladım.
Kendi yat firmam var, ve yat üretiyorum. Bunun dışında birçok yere tekne projesi verdim. (toyota, metamarine vs.)
İtalyan luisi firmasına özel tasarım direksiyon falan yaptırıyorum yatlar için :)
Daha geçen hafta, ferraride 10 sene çalışmış eksi bugatti müh., maseratinin eski test pilotu ve eski bugatti çalışanı ve superspordan tutun birçok otomobil firmasına tasarım yapan bir mühendis ile türkiyede bir şirket kurduk. Projeyi yazamam ama hepsi hocam sayılır, bütün bildiklerini öğretiyorlar sağolsunlar.
Ha birde BMC pininfarina geçmişim varda, o 2 ay sürdü sadece.
Neyse aklıma gelenler bunlar.
Tırnaklarımla kazıya kazıya başardım bunları, tanıştığımıza memnun oldum.
Şimdi konuya dönelim;
Argenin ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorsun; tasarım yapmadan önce araştırma yapılır ya, hani bileğin maksimum kuvvet verdiği bilek açıları falan bunlar hep arge sonucu ortaya çıkar. Ve direksiyonun tutuş açısı buna göre ayarlanır. Bunların okuduğun bölümde design functions (ergonomics) diye dersi olmalıydı, ama haberin yok sanırım.
Form follows function diye bir tasarım ilkesi var ya, ondanda bihabersin sanırım, insan ile birebir etkileşim içinde olan tutacak benzeri parçalar bu ilke ile tasarlanır. İşlev herzaman güzellikten önce gelmeli bu parçalarda çünkü.
Yani eline kalemi alıp çizdiğin şey süpermiş diye üretmezler. Otomotivde çalışsan bunu bilirdin.
Elle dokunduğun her parçanın ergonomi ile ilişkisi vardır. ergonomi de insan bedeninin fizik kuralları ile en rahat ve verimli çalışmasını sağlar. Bu kurallar tasarımın işlevselliği ve iyi bir mühendislik ile mükemmel hale gelebilir.
Bir direksiyonun tasarımı nasıl olmalıdır:
Aşağıdaki tasarım kriterlerini bu aracın her tip insan tarafından kullanılacağını göz önüne almak gerekir
1) Bileğe en iyi açıyı vermelidir (artık direksiyon ayarı sayesinde (bu bir mühendislik çözümüdür))
1.a Airbag ve korna çözümleri ( tasarım demi bunlar sadece :) )
2) en rahat kavramaya sahip olmalıdır. Yani tutulması rahat olmalı.
Artık 10u 10 geçe tutuşu geçerli değil.
9u çeyrek geçe ana sürüş olarak geçerli ama alışkanlıklar sebebi ile orda o çıkıntı parça yapılıyor. (bu bir ergonomi unsurudur)
10 sene içinde çıkmış yenilik ise 8i 20 geçe uzun yol tutuşudur. Bu sürüşte sürücünün viraj alması beklenmez. Bu tutuş kolu yormama amaçlıdır ve artık firmalar buna göre tuş takımları yerleştirmektedirler.
Porsche cayenne direksiyonuna bak.
http://images.thecarconnection.com/med/2004-porsche-cayenne-4-door-s-steering-wheel_100271492_m.jpg
3) Gösterge panelini kapatmayacak tasarım.
4) tuş takımı ile ilgili unsurlar;
4.a. Tuş takımı kontrolü kullanılmadığı taktirde kavramayı engellemeyen tek parmak olan başparmağı ile yapılır. (barfiks çekerken baş parmağını serbest bırak birey değişmez)
4.b. Baş parmağının verimli hareket alanı yaklaşık 6 cm2 dir. (apple'ın bu konudaki çalışmalarını inceleyebilirsin)
F1 direksiyonunu aklının almayacağını söylemen beni üzdü, daha zeki olduğunu varsaymıştım.
Bunun için linkteki makeleyi okumanı tavsiye ederim (üye olup indirebilirsin):
Formula 1 Steering Wheels (http://erg.sagepub.com/content/19/3/30.abstract)
F1i neden örnek verdim, tuş bolluğuna bir örnekti, çok ütopik geldiyse,
458 direksonuna bak,
otomobil kurallarını değiştiren bir direksiyon. Üzerinde sinyal var, sürüş modu değiştiren switch var. ve start stop var. Kornanın nerede olduğuna bak, ve sen bu arabayla gazlıyacaksın. Nasıl bir ergonomi çalışması yapmışlardır tahmin edebiliyormusun. Yani direksiyon üzerinde tuş konulur ama nasıl konulara iyi bir örnek.
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--fNXIgXdi--/197lumsox22v1jpg.jpg
Kalıp değişiyo yazmış ya :D Düz adam.
Doğru audi ile bmw nin birbirinden farkı sadece farklı kalıplar olması, ikiside metal sonuçta :D
direksiyon simidi kalınlığı ve çapı değişir temelde zaten, sen dönen birşeyi üçgen yapmalarını bekleyemezsin.
Tuş takımları başta olmak üzere yukarıda yazdığım temel tasarım ilkeleri ile direksiyonlar tasarlanır.
Bana neden kesinlikle dediğini açıkla da bilelim, vallahi çok merak ettim. Bekliyorum.
Techturkey'e not:
Sivri dilimi maruz görün, ukalalık falan diye zırvaladığı için arkadaş böyle bir dilde yazdım.
merttepe
24-05-2015, 20:59
Bu arada Fiat ile yaklaşık 1 ay sonra padua'da toplantımız var. valla bana geçerli bir neden yaz, fiat'a bizzat durumu anlatıcam videoya da çekeceğim. Napmışınız siz ya dicem.
individual
24-05-2015, 21:25
Tip tronikdeki vites yönleri en azından doğru yapmışlar :)
Bence güzel satış rakamları yakalar ;)
autoshowda gördüm,valla benim hoşuma gitti araba bütün olarak çok güzel bence
mhuratboz
25-05-2015, 23:11
Bir Arabaya Alıcı Gözüyle Baktığın Zaman O Araba O Kadar Güzel Geliyorki İnsana Helede Sıfırsa.
bugun fuarda gördüm fiat kendi olayını değiştirmeye başladı ve fiyatlarıda herhalde türkiye vergi sistemindenmidir nedir inanılmaz arttı
Araç bana göre fiatın en oturaklı tasarımlarından birine sahip. Tabi bunda Chrysler gibi bir firma ile Fiat'ın birleşmesinin de çok büyük katkıları var. Bilmeyenler olabilir belki araç aslında Dodge Dart modeli ile aynı platformda (Alfa Romeo Giulietta'da aynı platform aracı) yükseliyor. Şimdi burada birçok arkadaş Fiat olduğundan dolayı bolca *** atıyorlar araca ama burada Fiat logolu değilde Dodge logolu fotolar olsaydı başlıkta Dodge'nin yeni sedanı "Dart" olsaydı off süper kesin alırım yorumları gelirdi. Aynı direksyonu Dart'ta kullanıyor küçük orta kısım farklar ve farklı tuşlar ile.
Fiat piyasada hiç bir zaman lüks bir araç üreten firma modunda olmadığından çok büyük beklentilere girmeye gerek yok. Bir fluence ne veriyorsa bu araçta o düzeyde olacaktır bana göre. Fazlasını beklemek gereksiz olur. Linea B+ gibi bir sınıfa hitap ediyordu ama bu araç Giulietta platformunuda kullandığından C segment bir sedan olacağa benziyor. Fuarda yakından da gördüm oldukça hoşuma gitti. Ha alırmıyım almam ama ülkemizde böyle oturaklı duran bir aracın üretilip dünya ya pazarlanmasınıda oldukça sevinçle karşılıyorum. Umarım şu işçiler ile fabrikalar arasındaki anlaşmazlık kısa sürede çözülürde aracın yollara çıkış tarihi sarkmaz.
Cogu kisinin bilmediği Mert kisa ozetini cvsini gecmis zaten bende onu fiili gormesemde onun bir arkdasi sayesinde kim oldugnu ayiktigim (Tunca :) ) oyuzden yazip cizmeden once o yazdiklarinin cok daha fazlasi olduğunu, bildiğini hepimizin hayalini süsleyen araclarla icli disli oldugnu mutevazilik yapıp yazmamis. Bilmeyen arkdaslar Biseyler fikirler ortaya atarken yorum yaparken bunu bence dikkate almasinda fayda var
merttepe
26-05-2015, 09:47
Cogu kisinin bilmediği Mert kisa ozetini cvsini gecmis zaten bende onu fiili gormesemde onun bir arkdasi sayesinde kim oldugnu ayiktigim (Tunca :) ) oyuzden yazip cizmeden once o yazdiklarinin cok daha fazlasi olduğunu, bildiğini hepimizin hayalini süsleyen araclarla icli disli oldugnu mutevazilik yapıp yazmamis. Bilmeyen arkdaslar Biseyler fikirler ortaya atarken yorum yaparken bunu bence dikkate almasinda fayda var
Berkan, bir kere 2009da görüşmüştük, Istanbula geldiğimde :)
Öyle yazmak zorunda kaldım, çünkü ben istiyorum ki detaylı güzel bir tartışma ortamı olsun, fikir alışverişi olsun. Forum sonuçta burası, paylaşım yeri.
Çok güzel kaynaklardan birşeyler öğreniyorum çok şanslıyım. Bunuda herkesle paylaşmak birşeyler vermek istiyorum. Dışarıdan öğrendiğim herşeyi birilerine aktarmaya çalışıyorum ki, türkiyenin gelişmesine katkım olsun. Tez için yada bir proje için google da arama yapıldığında bir türkçe kaynak, yazı çıksın.
Örnek olarak, bana deseler mert bu direksiyon şu sebeplerden dolayı bence ergonomik değil yada, Volvonun güvenlik araştırmalarında şu kadar tuş olması dikkati dağıtan unsurlar kapsamına giriyor vs., tamam o zaman ne ala, ne güzel. Ama öbür türlü, dikkate alınmayacak, arakadaşın kendi tabiri ile ukala bir yazı oluyor.
Ben bilirim demiyorum, bende öğrenen biriyim şu an, amaçda paylaşım tartışma zaten.
dogru ben onu unutmusum aynen sen soyleyince hatırladım :) helal olsun valla denecek pek birşey yok :)
jnrjames
26-05-2015, 14:58
Sayın Mert Tepe Selamlar birkaç sefer yazmaktan çekinmiş olsamda yazdıklarınıza nacizane kendi görüşlerimle karşılık verme gereği duydum. Öncelikle yaptığınız iş başarılarınız ben ve benim gibi insanlar için gurur kaynağı gerçekten sizi ve başarılarınızı takdir ve tebrik ederim. Umarım çok daha ileri seviyelerde sektörde büyük işler başarır, ülkemiz , dünyamız için bir çok başarılı projelere imza atma gururuna erişirsiniz. Benim takıldığım nokta şudur;
Ergonomi gibi terimler takdir edersinizki aslen mühendislik terimleri olmasına karşın günlük dilimizde daha sığ anlamları doldurabilen bir kelime halinide almıştır. Mühendislik açısından gerekli şart ve hususlar içinde ergonomi eleştirmek sizlerin uzmanlık alanı olabilir. Ama bu konuda insanlar aracın dizaynını dahi eleştirebiliyorken dizayn prensiplerini ZERRE umursamadan gözle baki yorumlarda bulunuyor, bulunuyoruz. Yorumunuz bana kışkırtıcı gelmiş olacak ki bende "ergonomi" terimini kullanarak bir girdi yazmıştım.
Yerli bir otomobil firmamız, bir projemiz bile yokken gözüyle direksiyon ergonomisini yorumlayabilen bir milletiz vay be
Devamı için kendi branşım ile ilgili örnek vermek istiyorum müsadenizle. Gündelik kullandığımız evlerde optimum mühendislik ve dizayn prensiplerine göre güvenlik sınırları içinde tasarlanır binalar. Ben size bir ev sunduğumda koridor boyunca 5cm diş yapmış olan kirişi gördüğünüzde bana dönüp bunu eleştirdiğinizde bunun mühendislik çözümü ile halledilemeyecek birşey olduğunu savunmam yersiz olacaktır. Çünkü mühendislik gereklilikleri içinde arz, çevre , koşullar ve normlar içerisinde geçerlidir takdir edersinizki.3-4 metre arayla konumlandırılmış kolonları eleştirmeniz yapıcı bir çözümü olmadığı ya da gerekli argeler sonucu böyle olması gerektiği anlamına gelmez. Farklı statik materyaller kullanarak ya da estetik farklı görsel elemanlar dahi bahsettiğimiz sorunların önüne geçilebilir.
Bu örneği vermem şuan size mevzu bahis dışı gelmiş olabilir. Amacım sizin F1 direksiyonunu sunmanız durumu ile alakalı olarak ev tasarımını eleştiren birinin sapphire binasını örnek göstermesi gibi benim açımdan.
Bütün bu paragrafları yazma sebebim arkadaşınız ile şakalaştığınız yazı ve resimler için. Bana göre sizlerin tutumu yapılan yorumların tutumundan daha sertti hatta biraz dalga niteliğindeydi diyebilirim(şahsi görüşüm). Daha öncesinde
Çok basit düşünmüşsün, taktir etmek gerekir demiyorum. Çok basitçe şöyle açıklayayım.
Bu çalışmaların hepsi ucuz ve erişilebilir otomobil üretme amacı ile çıkarılan modellerde şu sıralama ile yapılır;
minimum maliyet, ergonomi / işlevsellik, tasarım güzelliği
Premium araçlarda ise,
tasarım güzelliği, ergonomi / işlevsellik, minimum maliyet
şu yorumu yapsaydınız sanırım sizler içinde bizler içinde daha eğitici öğretici bir konu haline gelebilirdi. Belki size danışıp edinebileceğimiz bilgileri bile yazdığınız kinayeli yazılarla reddetmiş oldunuz. Ayrıca herkesin kullanması için optimize edilmiş sistemlere bazı büyük veyahut küçük uzuvlu insanların adaptasyonu kolay olmayabilir. Siz normlar içinde bakıyorsunuz, biz kişisel bakış açımız ve bilgisizliğimizle. Buna şüphe yok.
Umarım sizi kıracak ya da üzecek bir anlama gelen cümlem olmamıştır. Amacım yapıcı eleştiri. Teşekkür ederim.
Enishan BAHAR
Mert Tepe , saygı duydum kardeşim yemin ederim MW de 30 adam vurmuş ardından nuke atmış gibi oldun çocuğa :D
Klavyeyi yavaşça yere bırak şimd.
merttepe
27-05-2015, 10:44
Sayın Mert Tepe Selamlar birkaç sefer yazmaktan çekinmiş olsamda yazdıklarınıza nacizane kendi görüşlerimle karşılık verme gereği duydum. Öncelikle yaptığınız iş başarılarınız ben ve benim gibi insanlar için gurur kaynağı gerçekten sizi ve başarılarınızı takdir ve tebrik ederim. Umarım çok daha ileri seviyelerde sektörde büyük işler başarır, ülkemiz , dünyamız için bir çok başarılı projelere imza atma gururuna erişirsiniz. Benim takıldığım nokta şudur;
Ergonomi gibi terimler takdir edersinizki aslen mühendislik terimleri olmasına karşın günlük dilimizde daha sığ anlamları doldurabilen bir kelime halinide almıştır. Mühendislik açısından gerekli şart ve hususlar içinde ergonomi eleştirmek sizlerin uzmanlık alanı olabilir. Ama bu konuda insanlar aracın dizaynını dahi eleştirebiliyorken dizayn prensiplerini ZERRE umursamadan gözle baki yorumlarda bulunuyor, bulunuyoruz. Yorumunuz bana kışkırtıcı gelmiş olacak ki bende "ergonomi" terimini kullanarak bir girdi yazmıştım.
Devamı için kendi branşım ile ilgili örnek vermek istiyorum müsadenizle. Gündelik kullandığımız evlerde optimum mühendislik ve dizayn prensiplerine göre güvenlik sınırları içinde tasarlanır binalar. Ben size bir ev sunduğumda koridor boyunca 5cm diş yapmış olan kirişi gördüğünüzde bana dönüp bunu eleştirdiğinizde bunun mühendislik çözümü ile halledilemeyecek birşey olduğunu savunmam yersiz olacaktır. Çünkü mühendislik gereklilikleri içinde arz, çevre , koşullar ve normlar içerisinde geçerlidir takdir edersinizki.3-4 metre arayla konumlandırılmış kolonları eleştirmeniz yapıcı bir çözümü olmadığı ya da gerekli argeler sonucu böyle olması gerektiği anlamına gelmez. Farklı statik materyaller kullanarak ya da estetik farklı görsel elemanlar dahi bahsettiğimiz sorunların önüne geçilebilir.
Bu örneği vermem şuan size mevzu bahis dışı gelmiş olabilir. Amacım sizin F1 direksiyonunu sunmanız durumu ile alakalı olarak ev tasarımını eleştiren birinin sapphire binasını örnek göstermesi gibi benim açımdan.
Bütün bu paragrafları yazma sebebim arkadaşınız ile şakalaştığınız yazı ve resimler için. Bana göre sizlerin tutumu yapılan yorumların tutumundan daha sertti hatta biraz dalga niteliğindeydi diyebilirim(şahsi görüşüm). Daha öncesinde
şu yorumu yapsaydınız sanırım sizler içinde bizler içinde daha eğitici öğretici bir konu haline gelebilirdi. Belki size danışıp edinebileceğimiz bilgileri bile yazdığınız kinayeli yazılarla reddetmiş oldunuz. Ayrıca herkesin kullanması için optimize edilmiş sistemlere bazı büyük veyahut küçük uzuvlu insanların adaptasyonu kolay olmayabilir. Siz normlar içinde bakıyorsunuz, biz kişisel bakış açımız ve bilgisizliğimizle. Buna şüphe yok.
Umarım sizi kıracak ya da üzecek bir anlama gelen cümlem olmamıştır. Amacım yapıcı eleştiri. Teşekkür ederim.
Enishan BAHAR
Enishan yazın için teşekkür ederim.
Ben ne demek istediğini çok iyi anladım.
Hatta verdiğin örnek ile diğer arkadaşların ne yönden baktığını da bana çok daha iyi izah ettin.
Ben biraz makara ile karışık laubali bir dil ile yazdım, kendim bile o yazı dilinden pek hoşlanmam.
Bundan sonraki yazılarımda daha net ve açıklayıcı yazacağım.
Eleştirin için çok teşekkürler faydalı oldu benim için.
:)
Ergonomi ergonometri antropometri vb konulari universitede bi kac saat gormus bi insan misal ford fiesta nin ic mekanini oyle tasarlamazdi teyp kontrolleri imkansiz noktalarda falan..
Lakin otomotiv sektorunda bazen salt belli bir konu odak noktasi olmuyor dizayn icin ergonomi yutulabiliyor ergonomi icin dizayn yutulabiliyor maliyet icin bircok sey yok edilebiliyor bla bla
O yuzden demem o ki net ve kesin dogrular tasarim isinde her daim gecerli olmayabilir
2015 Dodge Charger SRT Hellcat, 707 beygircik olan hızlı sedan.
http://www.drivesrt.com/assets/images/2015/charger/hellcat/interior/interior-front.jpg
Tanıdık geldi mi?
merttepe
05-06-2015, 17:57
2015 Dodge Charger SRT Hellcat, 707 beygircik olan hızlı sedan.
http://www.drivesrt.com/assets/images/2015/charger/hellcat/interior/interior-front.jpg
Tanıdık geldi mi?
Vurma vurma, son aduketten sonra öldü galiba arkadaş.
mertkaya
11-09-2015, 22:45
http://www.puntoturkiye.com/attachments/tum-marka-ve-modeller/6561d1441965512-fiat-aegea-donanim-ve-motor-secenekleri-ekran-alintisi3jpg
http://www.puntoturkiye.com/attachments/tum-marka-ve-modeller/6559d1441965498-fiat-aegea-donanim-ve-motor-secenekleri-ekran-alintisijpg
http://www.puntoturkiye.com/attachments/tum-marka-ve-modeller/6560d1441965507-fiat-aegea-donanim-ve-motor-secenekleri-ekran-alintisi1jpg
Dualogic ile gelmeyecek çok iyi ama 1.4 multiair görmek isterdim yine fire motorla satacaklar arabayı. 1.6 dizel tct fiyatını merak ediyorum birde
Fiat ne zaman tasarım yapabilecek inatla bekliyorum..
foreverkings
11-09-2015, 23:58
Tasarım göreceli birşeydir, bana bir araç güzel gelebilir size kötü gelebilir.
Fiat ne zaman güzel bir tasarım yapıcak merak ediyorum derken ben dahil burada fiat kullanıcıları var yani biz şimdi zevksiz insanlarmı oluyoruz ?
Avatarından yola çıkarak, o seat leon'un iç mekanında ne buluyorsun mesela ? Hangi muhteşem yönü çok hoşuna gitti sorabilirmiyim ?
Benim punto'nun içi leon'dan çok daha güzel ve iddaalıdır bunu örnek olarak sana söylüyorum.
bence grande puntolar senesine göre gayet tasarım harikasıydı.. :)
free-hifi
26-11-2015, 20:46
Yeni tipo cikmis
Fiat bayisinde inceleme fırsatını yakaladım araç çok hoşuma gitti gerçekden bence yapmışlardı aracı özellikle bagaj çok büyük baya iş görür aileler için fakat ön torpidosu cama dogru yıgılmış gibi geldi bana karşınızda duvar var onu torpido gibi düşünün bunun dışında çok başarılıydı.
Bi arkadaş aracı satın almış camda satılmıştır yazmasına ragmen insanlar arabaya binip inceleyebiliyolardı alıcı gözüyle bakınca bu çok yanlış bi davranış
kadioglu
26-11-2015, 21:54
Bence 500, bravo(2008 sonrası), barchetta, coupe ve yeni 124 spider gayet güzel tasarımı olan otomobiller.
Egea'ya gelince : Tasarımı iç ve dış olarak güzel. Fakat benim egea'da gördüğüm en büyük eksiklik, soğutucu torpido gözünün olmaması. Yazın bir nimet bu özellik.
Egea'yı yeni nesil tempra gibi düşünmüştüm. Beyaz şirket modelini görünce o düşünce tamamen bitti:D
Tempra değil ama yurtdışında Tipo olarak geçiyor :)
http://www.worldcarfans.com/1151110100928/fiat-tipo-bows-in-dubai
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-fiat-tipo-confirmed-uk-launch
Birkan61
27-11-2015, 08:15
bence grande puntolar senesine göre gayet tasarım harikasıydı.. :)
müdür sen arabayı sattın mı? bordo mübarek bizim sokakta bi kaç gündür :)
Fiyat ile ilgili yorumları alalım,
Donanım listesinde Longue baya dolu görünüyor.
Otomatiği gelir mi acaba bunun ?
http://i.hizliresim.com/j1jBom.jpg (http://hizliresim.com/j1jBom)
geçen yolda gördüm bitane taksi olmuş hemen :) Keşke bütün taksiler bu araçtan olsa bence fena değil.
Ahmet Saraçoğlu
27-11-2015, 09:26
bu araba sınıf olarak lineayla aynı mı bir üst mü?
darkmoon
27-11-2015, 09:29
1.3 multi jet boş paket iş ticari için alınır gayette güzel binilir iş görür..
Taksi için güzel, aile için fiyatlar yüksek.
Benim dayımın izmir de taksici Kendi gibi taksici arkadaşı egea almış taksi metre takılamıyormus birmota şikayet etmişler donen olmamıs oylece sarıya boyanmıs duruyormus bi kosede hatta dayım bu konuyu facesinde de paylaşmıştı böyle bişey duyan var mı ?
Mehmetmert
27-11-2015, 14:40
Golf7'yede takılamıyordu,halada takılamıyor.Taksici bir abimiz 3 ay taksimetresiz çalıştı.Zaten doğuşta artık golf7'ler taksi olcaksa asla satmıyor.Ondan başkada ben yapan görmemiştim.Park sensörü beyniyle çalıştırıyorlardı bir ara taksimetreyi :)
YasinTEMUR
27-11-2015, 15:29
1.6 dizel lounge modelini test ettim hatta test için yola çıktığım kişi arkadaşım olduğu için arabanın canını okudum ilk defa bir fiat modelinin yol tutuşunu beğendim lineayla alakası yok lineada olan önden kayma bu araçta yok denebilicek kadar az esp görevini çok iyi yerine getiriyo sadece frenleri çok zayıf 2 defa 230 lı hızlardan ani frenlemede hemen balatalar bitti dumanlar çıkmaya başladı birde ani frenlemelerde arkasının yanına gelme eğilimi var performansı bana göre muadil araçlar arasında mükemmeldi ama can alıcı soru o paralara alınırmı alınmaz benim test ettiğim araca 72 bin tl rakam verdiler benim gözümde ediceği değer 55 bin üzeri çok zor
Golf7'yede takılamıyordu,halada takılamıyor.Taksici bir abimiz 3 ay taksimetresiz çalıştı.Zaten doğuşta artık golf7'ler taksi olcaksa asla satmıyor.Ondan başkada ben yapan görmemiştim.Park sensörü beyniyle çalıştırıyorlardı bir ara taksimetreyi :)
Jetta ve passatlar taksi olarak var. Golf'ü satmamasına ne sebep var?
mert_can 41
27-11-2015, 17:38
Mercedes in audinin taksi olarak vızır vızır çalıştığı dünyada golf ün ne tiribi varmış anlamadım :)
merttepe
27-11-2015, 17:57
Beyler bu taksimetre neden takilamiyor? Arac ne acidan buna izin vermiyor?
Beyler bu taksimetre neden takilamiyor? Arac ne acidan buna izin vermiyor?
Golf 6'sı olan bi şöför 6-7 hafta bekledim demişti taksimetre için. Mercedes c180 vardı oda 2-3 ay uğraşmış servis sorunu çözmek için. Sebebini bilmiyorum km sayaçlarını okuma kısmı sorun çıkarıyor galiba.
bunun hb olanı gelir mi bilmiyorum ama hb olanı dizel otomatik (eğer güzel bir şanzıman kullanılırsa) güzel satabilir. 1.6 120hp otomatik 60-65 arası olursa heleki satışı gör...
Mehmetmert
27-11-2015, 18:24
Jetta ve passatlar taksi olarak var. Golf'ü satmamasına ne sebep var?
Mercedes in audinin taksi olarak vızır vızır çalıştığı dünyada golf ün ne tiribi varmış anlamadım :)
-Jetta ve passatlar MQB platformu değil eski kara düzen kullanıyor,tiguan ve poloda buna dahil.Tamamen satış danışmanının salaklığı başka hiçbirşey değil.
-Mercedes ve audinin vızır vızır taksi olarak dolaşıyor evet.Audi için konuşuyorum MQB platformunda olan yeni kasa a3 geri kalan hepsi eski sistem kullanıyor.Kabaca kabaca jettadan yada leondan farkı yoktur.Mercedes için bilgim yok ama yeni kasalarda onlardada sorun yaşanıyor diye biliyorum...
-Yurt dışında ıvır,zıvır dolaşan taksiler ise,Audi-Merco...vs öyle bayiden arabayı alıp,sonradan taksi yapma şeklinmde değil.Ordaki araçlar fabrikada taksi olarak üretiliyor.
-Neden çalışmamasına gelincede,golf7'de kadrandan kesinlikle herhangi bir bilgi gelmiyordu can'den taksimetreye.Kafasına göre çalışıyor bazen hiç çalışmıyordu sattı zaten arabasını Accentle devam ediyor şu anda :D
aposport
27-11-2015, 18:29
dün test sürüşü yaptım. 2.5 senedir bindiğim bravo dan hiçbir farkı yok. Yürüyen - motor- şanzıman aynı. Çukurlara düşüşleri, debriyajın kavrama yeri bile aynı.
Bildiğiniz Bravo nun üzerine sedan araba yapmışlar.
Satış temsilcisi adama verdiğim cevap : bravo mu 45 e satıp, uzerıne 25 milyar koyup, cam tavanı - merceklı farı bile olmayan ve sürüş açısından bana hicbir fark hissettirmeyen arabaya bu parayı vermem.
500 L kullanmıştım. O bile daha değişik ve farklıydı...
-Jetta ve passatlar MQB platformu değil eski kara düzen kullanıyor,tiguan ve poloda buna dahil.Tamamen satış danışmanının salaklığı başka hiçbirşey değil.
http://i64.tinypic.com/epfbls.jpg
Ben yeni passatı yeni platform diye biliyordum. Ondan verdim örneği. Arabada bu hatta alınıp doğrudan taksi oldu.
Bi kaç aya düzelir aegea'daki sistem ama. Çünkü taksi potansiyeli çok yüksek. Geçici bür sorundur.
Mehmetmert
27-11-2015, 18:52
Sorunsuz çalıştığının garantisi yok,belkide adanada yapamadılar...O dediğim golfte 1 yıl sarı sarı gzedi böyle :)
NetCarShow bugün güncelleme yaptı yine, bunu Fiat Tipo 2016 diye yükledi..........
free-hifi
27-11-2015, 21:52
Tipo 5 kapili
Yeni passatı daha doğrusu passat diye değilde okadar milyarlık arabayı taksi yapmak büyük zenginlik.
Müşteri portföyü ve sofor çok büyük etmen taksi seçme noktasında. Ben 23 yaşındayım 4yil genelde uzun çalıştım dizel manuel ile büyük bagaj vs. Hatta scudo gibi araçlar bile kullandık. Aynı duraktan bir abim 58 yasında genelde şehir içi emekli çevreleri ve bankalarla çalışıyor ve 2010 TSİ jetta kullanıyor. Bir diğer abim 50 yasında 94 e200 ile çalışıyor. Demek istediğim ornegin bu passati kullanan hep doktor, mudur vs. Olacak diye birşey yok. Yeri geliyor esnaf bi abimiz de bu arabaya binmek yahut "rahat seyahat etmek" istiyor, imkânı da var ve biniyor. :)
Ben gecen gun 41 plaka c kasa merso gordum taksi.
Evvsi hafta da leon st 4x4 gormustum sifir
-Murat Özcan-
28-11-2015, 11:08
Bazı markaların nadir de olsa taksiye çevrilmiş örnekleri var çevremizde.Ben Antalyada c200 mercedes gördüm taksi şaşırdım
volume81
28-11-2015, 11:13
geçen gün 1.6 dizel 120hp 6MT olan ve satılan en dolu modelini kullandım
iyi güzel linea'nın biraz daha dolu ve canlı gideni ama fiyat gerçekten uçuk
1.6 dizel 120hp olması ve göstergeleri dışında çok beğendiğim yeri yok malesef.
yazılımla tam bir kamikaze olur :D
otomania
28-11-2015, 11:40
çok iyi duruyor kesin tutar
Müşteri portföyü ve sofor çok büyük etmen taksi seçme noktasında. Ben 23 yaşındayım 4yil genelde uzun çalıştım dizel manuel ile büyük bagaj vs. Hatta scudo gibi araçlar bile kullandık. Aynı duraktan bir abim 58 yasında genelde şehir içi emekli çevreleri ve bankalarla çalışıyor ve 2010 TSİ jetta kullanıyor. Bir diğer abim 50 yasında 94 e200 ile çalışıyor. Demek istediğim ornegin bu passati kullanan hep doktor, mudur vs. Olacak diye birşey yok. Yeri geliyor esnaf bi abimiz de bu arabaya binmek yahut "rahat seyahat etmek" istiyor, imkânı da var ve biniyor. :)
Belki Bilecik'te durum farklidir fakat ben hicbir zaman binecegim taksinin marka modeline bakmadim. Tek secici oldugum yer soforun tipi olmustur zira suratindan cakallik akan bir soforun taksisine binmek istemem. Diyecegim o ki soylediginiz gibi tek tip musteri portfoyu icin araba secip taksicilik yapmak bana pek mantikli bir hareketmis gibi gelmedi.
Taksi olayini sadece yoldan gecerken cevrilen birsey sanmayin.
Canakkal'de taksi plakasi sahibi olan tanidigim var. Arac marka modelinin bu iste onemli oldugunu soyluyor. Cunku taksiler durakta calismalarindan ayri, kendilerine ait musteri portfoyu var. O tamamen taksici ile musteri arasindaki iliski. Hem tanidik, hem aeabai rahat, hem de oturdugum yere yakin diye tercih ediliyormus. Hatta bir musterisi taksi ile bursaya goturmus.
O yuzden marka model onemli taksilerin kendi olusturdugu musteri portfoyunde. Mesela su siralar Canakkale'de de Duster akimi var ticari taksilerde. :)
Suan icin taksi olamiyor evet,calisanlar da muhtemelen taksimetre olmadan calisiyor.. Ama düzelecek yakin zamanda.. Fiati anlayamiyorum neden mercek ve camtavan koymaz..
taksi işi yapsam c200 d amg kullanırdım :d
Taksi olayini sadece yoldan gecerken cevrilen birsey sanmayin.
Canakkal'de taksi plakasi sahibi olan tanidigim var. Arac marka modelinin bu iste onemli oldugunu soyluyor. Cunku taksiler durakta calismalarindan ayri, kendilerine ait musteri portfoyu var. O tamamen taksici ile musteri arasindaki iliski. Hem tanidik, hem aeabai rahat, hem de oturdugum yere yakin diye tercih ediliyormus. Hatta bir musterisi taksi ile bursaya goturmus.
O yuzden marka model onemli taksilerin kendi olusturdugu musteri portfoyunde. Mesela su siralar Canakkale'de de Duster akimi var ticari taksilerde. :)
Istanbul ile kiyaslandiginda epey ufak kalan Canakkale, Bilecik vb. illerimizde soylediginiz seyin oluru vardir muhakkak fakat bunun Istanbul'da kârdan cok zarar ettirecegini dusunuyorum.
Istanbul ile kiyaslandiginda epey ufak kalan Canakkale, Bilecik vb. illerimizde soylediginiz seyin oluru vardir muhakkak fakat bunun Istanbul'da kârdan cok zarar ettirecegini dusunuyorum.
Edirne'de 300C var 3.0 CRD :) Passat falan hafif kalır yanına bence :D Ve sabit müşteriden öte durak arabası, tabi sabit müşterisi de vardır illa isteyen.
İbrahim33
28-11-2015, 20:43
taksilerin aslında hep iyi arabalardan oluşması lazım. trilyonluk plakaya 15 milyarlık albea mı olur ?
mersinde 2013 xenonundan tavanına kadar dolu paket passat wagon var. mondeo var hatta bir süre ben çalışmıştım 2 sene kadar önce. antepte superb görmüştüm mesela. haa ben o işi yapacak olsam tartışmasız 177 lik a4 ile girerim. düzgün hizmet verirsen telefona yetişemzssin bile.
Tipo 5 kapili
Buna göre değil sanki
http://www.netcarshow.com/fiat/2016-tipo/
http://www.netcarshow.com/fiat/2016-aegea/
Avrupada genel olarak taksiler lüks segment araçlardan oluyor, bunun dışında Amsterdam'da çok fazla tesla model s taksi var. Zaten Hollanda genelinde elektrikli araçlar yaygın ve Tesla Avrupa merkezi Amsterdam'da.
Türkiyeden de örnekler atayım fotoğraflı olarak
Mercedes c
http://u1311.hizliresim.com/1h/l/upchr.jpg
jaguar x-type
https://edirnetaksi.files.wordpress.com/2010/12/jaguar1.jpg
Yeni kasa passat
https://edirnetaksi.files.wordpress.com/2010/12/jaguar1.jpg
bmw 3
http://www.forumotomobil.com/forum/adkportal/sw.php?sw=http://s14.directupload.net/images/141019/6yhg763q.jpg
audi a4
http://www.forumotomobil.com/forum/adkportal/sw.php?sw=http://s14.directupload.net/images/141019/n8xc2oh9.jpg
audi a4 allroad
https://pbs.twimg.com/media/B1iY3AUIYAAZkUN.jpg
Ben olsam daha lüks, konforlu olan aracı seçerim müşteri olarak. Aynı şekilde zamanımın çoğunu o aracı sürerek geçirecek olsam tercihim aynı yönde olurdu.
Bugün canlı gördüm çok çok iyi duruyordu bence
Bluefish
28-11-2015, 23:22
Meydan AVM'de gördüm, dış tasarımı güzel lakin kapılar, bagaj kaputu halen tüy siklet. İç tasarımı iyi yumuşak plastikler kullanılmış, kapı ve torpidoda. Koltuk kumaşları Doğan S'in gerisinde fakat.
Taksi'de lüks araç kullanmak İstanbul'da fizible değil, yüksek bakım maliyetleri, araç yıpranma gideri nedeniyle tercih edilmez maalesef. Gelire de önemli derecede etkisi olmaz. Nereden mi biliyorum; 30 yıllık aile işimiz.
hatları fena değil ama fiat
Ben de havalimanında taksi olarak gördüm, arkadan çok çirkin bir araba.
Düzce'de 5 tane gördüm ikisi kırmızı (kırmızılardan biri tanıtım için dolaşıyor) diğer ikisi gri ve biri de siyahtı. Aralarında en güzel gözüken siyah olanıydı.
alperaslann
29-11-2015, 19:00
Birmot'ta test sürüşü yaptım. Gayet iyi bence iç tasarım, dış tasarım, motor olarak insanı tatmin ediyor. Bana göre 70 bin verilir en fullüne. Bu kadar full olup, bu fiyata başka araç var mı tam bilmiyorum.
Egea için kit tasarladım. Düşüncelerinizi merak ediyorum. :)
http://orig02.deviantart.net/af10/f/2015/345/1/b/fiat_egea_2015_by_car_mania-d9jsjl8.jpg
Metalik kahverengi gibi bir renk gördüm bugün burada. En dolusuydu sanırım araç; 17 jantlar falan vardı üzerinde. Uzunluk genişlik vs Linea gibi duruyor. Yerden yüksek. Böyle bir Focus sedan, Civic sedan gibi ağırlık yok araçta. B+ sınıfı olarak geçiyor sanırım. Görünüş falan güzel ama birşey eksik gibi geldi..
bugun yine önume bi tane alarak inceledim siyah renkti.
bence byagı güzel ama 1 makyaj geçirmesi gerekli. en azından ön kısma mercekli far şart.
haricinde çok iddialı değil ama sınıfındaki bir cok modelden güzel.
su shop u yapanın eline saglık :)
http://i0.wp.com/blog.otomobiltavsiyesi.com/wp-content/uploads/2015/05/fiat-aegea-abarth-resimleri-xtomi-design.jpg?fit=1200%2C1200
Fiat olarak degerlendirirsek araç gösterişli lineaya göre. Önden çok hoş duruyor da arka kısım yine gelişigüzel yapılmış gibi, klasik Fiat diyor insan görünce. Ama büyük bir saçmalık var ki aracı doğuştan sedan sloganıyla tanittilar. Yakında hatchback ve stationwagon u da çıkaracaklar. :)
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13412961_10206669242266131_7180942522908644466_n.j pg?oh=24f8246a9605ab0807c7a7d3d03c0222&oe=58006CE3
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12871479_10206669242426135_8889468119903976009_n.j pg?oh=7c8787f188e5b41c728ba3822f211c81&oe=57FD75BB
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13442401_10206669242346133_4708071505792281871_n.j pg?oh=7b969ebc41bbcf22818dcc1a878f6aee&oe=57C1F833
fotoğraflara facebook ta denk geldim paylaşayım dedim. Karalama durumu felan yok açıkcası ben beğenmiştim aracı. Kazadır olur, kişilere geçmiş olsun. Ancak bu ne hal..
Kişilere maalesef geçmiş olsun değil. Allah rahmet eylesin diyebiliyoruz. Haberlere göre 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş.
kazanın oluş şekli ve hız vs. gibi bilgileri incelemek lazım.
AliGizda
13-06-2016, 08:09
Eğer arkada oturan varsa yaşam alanı kalmamış diyecektim Eren Abi 4 ölü demiş, Allah rahmet eylesin çok kötü olmuş araç. Sanırım kamyon türevi bir şey vurmuş diye düşünüyorum? Yoksa başka türlü sedan araba Coupe olmaz heralde.
Nightfish
13-06-2016, 08:23
Eğer arkada oturan varsa yaşam alanı kalmamış diyecektim Eren Abi 4 ölü demiş, Allah rahmet eylesin çok kötü olmuş araç. Sanırım kamyon türevi bir şey vurmuş diye düşünüyorum? Yoksa başka türlü sedan araba Coupe olmaz heralde.
Savrulup geri geri duvara vurmuş. Araçta 5 kişi varmış. Sürücü ağır yaralı, geri kalanlar maalesef vefat etmiş.
Araç rezalet, hakikatten rezalet.
Daha üst sınıf olmasına rağmen, 208, clio hb, fiesta bu araçtan çok daha iyi. Hatta yeni sümbül de rezalet bir araba (motoru dışında) ama o bile bundan iyi. Egea ile uzun yol yaptım daha ilk saatte ben ve arkadaşımda sırt ağrısı başladı. Direksiyon hissiyatını ne kadar sevsem de virajda sümbül kadar bile olamadığını gördüm. Belki de sümbülün kopa kopa viraja girmelerine alıştım o da olabilir. Malzeme kalitesi çok zayıf. Kullandığım araç yeniydi ve aracı hiç bir yere vurmadım, molada ön tampon sağ tırnaklarının çıktığını gördüm. Yerine oturttum, hop, otele geldim arka tamponun tırnağı da çıkmış. Onu da yerine taktım, ön tampon da yerinden çıkmıştı tabi. Araba durduğu yerde kazalı görüntüsü almaya başladı sinir oldum.Bagajı kapatırken ot denk geldi ve araya sıkıştı kapatırken. Ot ya bu ot :D Sonra bir baktım araba hep kapı açık uyarısı vermeye başladı bundan sonra. Bi ot ile bozulan kapı sensörü mü olur :D Çok boktan bir motoru var, benzinli araba gibi resmen, gitsin diye üst devir çeviriyorsunuz. 1. vites yok gibi. Haliyle öyle olunca da yakıyor.
gerçekleşen kazayla veya kapı tokluğu yada plastik camurlukla arabanın sağlamlığını ölçmek gayet mantıklıca sene 2016'da
tolgaaydın
13-06-2016, 08:27
2. fotoğrafta görünen o ki arkadan tır vurmuş.
AliGizda
13-06-2016, 08:38
Savrulup geri geri duvara vurmuş. Araçta 5 kişi varmış. Sürücü ağır yaralı, geri kalanlar maalesef vefat etmiş.
Sürat var o zaman? Başka türlü arabanın bu hal alma şansı yok diye düşünüyorum.
Nightfish
13-06-2016, 08:48
2. fotoğrafta görünen o ki arkadan tır vurmuş.
Aracın kaza sonrası çekildiği yermiş orası. Tırla vs alakası yok kazanın.
Gördüğüm facebook sayfasından kaldırmışlar ancak haber sitelerinde var kazanın haberi.
Afyon'da trafik kazası: 4 ölü, 1 yaralı | NTV (http://www.ntv.com.tr/turkiye/afyonda-trafik-kazasi-4-olu-1-yarali,vqyLivHPHUiRnnvqiDTkSw)
emrekuzdere
13-06-2016, 09:36
Aracın kaza sonrası çekildiği yermiş orası. Tırla vs alakası yok kazanın.
Gördüğüm facebook sayfasından kaldırmışlar ancak haber sitelerinde var kazanın haberi.
Afyon'da trafik kazası: 4 ölü, 1 yaralı | NTV (http://www.ntv.com.tr/turkiye/afyonda-trafik-kazasi-4-olu-1-yarali,vqyLivHPHUiRnnvqiDTkSw)
Köprü duvarına baya yüksek hızla vurmuş olsa gerek, haberi sabah gördükten sonra şöyle bir araştırayım dedim. Egea'nın ne Ncap'de ne de amerikan kuruluşlarında kaza testine rastlayamadım??? Aynı şekilde Linea'yı da bulamadım. Bu araçlar bu testlere hiç girmediler mi yoksa biz mi bulamıyoruz?
emrekuzdere
13-06-2016, 09:38
Edit: Bir de Linea'ların koltuklarının yapısının kaza anında bozulduğu ile ilgili bir haber vardı.
Yalnız bu kaza değil bildiğin vahşet olmuş. Nasıl bir hız ile gidiyordu acaba ? Allah rahmet eylesin ölenlere.
Buradan da gördük ki rabbim ölümün de hayırlısını nasip etsin.
Nightfish
13-06-2016, 09:51
Vurduğu yerin fotoğrafını buldum.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/13434854_1724618927787403_9073848533209950512_n.jp g?oh=7e07e5549bb1b17805806031d3c29a17&oe=5809661C&__gda__=1476205174_e32543c6b52856c169623e0083e22d8 4
darkmoon
13-06-2016, 12:53
fiatın zaten benim bildiğim öyle çok ncapden 5 yıldız almış aracı yok en kaslı diyebiliceğimiz fiat 500X dir o bile 4 yıldız lı..
zaten sedanın üretildiği yere bakın bir biz üretiyoruz birde meksikada üretiliyor neon olarak. iki ülkeninde ncap güvenlik standartlarında üretim zorunluluğu yok.. hb ve sw versiyonları avrupada üretilicekti onların güvenlik standartı yüksek olur. belli standart zorunluluklarından..
ingilterede sw ve hb dışında sedan agea satılmıycakmış.. adamlar işi biliyor canları tatlı :)
fiatın zaten benim bildiğim öyle çok ncapden 5 yıldız almış aracı yok en kaslı diyebiliceğimiz fiat 500X dir o bile 4 yıldız lı..
zaten sedanın üretildiği yere bakın bir biz üretiyoruz birde meksikada üretiliyor neon olarak. iki ülkeninde ncap güvenlik standartlarında üretim zorunluluğu yok.. hb ve sw versiyonları avrupada üretilicekti onların güvenlik standartı yüksek olur. belli standart zorunluluklarından..
ingilterede sw ve hb dışında sedan agea satılmıycakmış.. adamlar işi biliyor canları tatlı :)
hb bursada üretiliyor, tr de olan versiyonlarında güvenlik donanımları standart baz donanım hariç, Avrupa için üretilen araçlarda standart değilmiş, bu yüzden 4 yıldız alması bekleniyormuş.
darkmoon
13-06-2016, 14:10
hb bursada üretiliyor, tr de olan versiyonlarında güvenlik donanımları standart baz donanım hariç, Avrupa için üretilen araçlarda standart değilmiş, bu yüzden 4 yıldız alması bekleniyormuş.
avrupada güvenlik standartı zorunlulukları var onların altına düşemezler.. avrupalıda satın alırken bu tür şeylere çok özen gösteriyor onlarda güvenlik ön planda.
Draniela
13-06-2016, 14:46
Kazanın olduğu yerden alırım benzinimi. Dün akşam gittiğimde oradaki çocuk anlatmıştı kazayı. Mermer yüklü kamyon vurmuş araca arkadan. Cidden çok acı, çok üzücü bir durum. Allah rahmet eylesin
Nightfish
14-06-2016, 20:56
Facebook'ta fena gömüyorlar Egea'yı. Bir de şöyle bir kaza olmuş. Çok fazla bükülmüş görünüyor gerçekten.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13427837_10205171020309661_8786656035617717244_n.j pg?oh=912330b04bfe10ebbd61d061fdd41fb2&oe=580B8A94
İlk kazada çok kötü bu da çok kötü. Arka kısım rezalet. İnşallah ön ve yan böyle değildir.
Bence arac sase olarak saglam, yasam alaninda en ufak bir deformasyon veya hasar gozukmuyor.
Eskisi gibi "tank" gibi saglam arabalar artik kalmadi, ne kadar hatali tasarim oldugunu farketti otomotiv sektoru, artik hasar sonucu olusan kuvveti sase uzerinden iletecek araclar yerine kaporta uzerinde yasam alanina ulasmadan sonumleyecek sekilde tasarlaniyorlar.
asmisinsan
15-06-2016, 08:22
Bence arac sase olarak saglam, yasam alaninda en ufak bir deformasyon veya hasar gozukmuyor.
Eskisi gibi "tank" gibi saglam arabalar artik kalmadi, ne kadar hatali tasarim oldugunu farketti otomotiv sektoru, artik hasar sonucu olusan kuvveti sase uzerinden iletecek araclar yerine kaporta uzerinde yasam alanina ulasmadan sonumleyecek sekilde tasarlaniyorlar.
bu olay aegea pek oyle degil gibi diger kazada pek yaşam alanı falan kalmamış
AliGizda
15-06-2016, 08:48
Arkadan vuran araba efsane kasa Corolla, en genç olduğunu varsayarsak 98 model bir araba, onun metal yorgunluğu vs gibi etmenlere bakılırsa onun Aegea kadar darbe almadığı bariz bir şekilde ortada, ki arkadan vuran da Corolla. Hep vuran araba daha fazla hasar alır derler buna rağmen Aegea katlanmış, yaşam alanına girmesine ramak kalmış. İlk kazada ise Sedan araba Coupe olmuş ve yaşam alanı kalmamış, 5 kişiden 4 kişi ölü 1' i ağır yaralı. Bu araca hala sağlam denemez sanırım.
annemin lancia deltayi satip ona egea HB alalim diyordum bu konudan sonra kafamdan soru isareti olustu.
bu olay aegea pek oyle degil gibi diger kazada pek yaşam alanı falan kalmamış
Abi kac km hizla, kac kilo aracin carptigini bilmiyoruz ki. Hangi arac olsa dumduz olmaz mi denildigi gibi mermer yuklu tir arkadan carpinca ?
Ben bu kazadan gordugumu soyledim, optimum dayanim testleri yanilmiyorsam 45 km/h hizla karsi karsiya(90 km/h ile duvara carpma similasyonu) 60 km/h ile arka-yan vb. yuzeylerden yapilyor diye biliyorum.Rakamlarda 5-10 km yanlis olabilir ama bu kadar dusuk hizlara gore tasarim yapildigini hatirliyorum.
Bir once ki kaza ekstrem kosullari kapsar. Egea degil baska bir aracta olsa benzer sekilde sonuclardi diye tahmin ediyorum.
Mobil oldugum icin video ekleyemiyorum ancak bursa'da tirin arkadan carptigi sahinden 7 kisi burnu bile kanamadan cikmisti.
Yani aracin tipi kadar kaza kosullari da cok onemli.
Nightfish
15-06-2016, 09:03
Abi kac km hizla, kac kilo aracin carptigini bilmiyoruz ki. Hangi arac olsa dumduz olmaz mi denildigi gibi mermer yuklu tir arkadan carpinca ?
Ben bu kazadan gordugumu soyledim, optimum dayanim testleri yanilmiyorsam 45 km/h hizla karsi karsiya(90 km/h ile duvara carpma similasyonu) 60 km/h ile arka-yan vb. yuzeylerden yapilyor diye biliyorum.Rakamlarda 5-10 km yanlis olabilir ama bu kadar dusuk hizlara gore tasarim yapildigini hatirliyorum.
Bir once ki kaza ekstrem kosullari kapsar. Egea degil baska bir aracta olsa benzer sekilde sonuclardi diye tahmin ediyorum.
Mobil oldugum icin video ekleyemiyorum ancak bursa'da tirin arkadan carptigi sahinden 7 kisi burnu bile kanamadan cikmisti.
Yani aracin tipi kadar kaza kosullari da cok onemli.
Kazalı arabanın ilanını buldum :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-hurda-belgeli-2015-model-fiat-egea-1.4fire-281823035/detay
Öndeki Fiorino gayet iyi duruyor. Egea'nın bükülmeyen yeri kalmamış.
abi yapmayın etmeyin allaşkına az cok bilen eden insalarsınız, arada kalmıs arkadan kim bilir nası vurumuşlar akradanki bagaja kadar girmiş + bide oda öndekinede vurunca arada kalmıs heralde kasacak tavanamı vs,si. yada tank top tüfek falan alın vurun vurun oldugu gibi kalsın
ERkut 205
15-06-2016, 09:56
Boş bir bagaj çok rahat içeri bükülebilir. Arkadan vuran arabanın ön kısmında motor var ve metal parça yoğunluğu, ağırlık dağılımı şeklinde öndekine göre daha az içeri darbe almalı.Çünkü öndeki aracın arkası boş bagaj olduğu için daha az dayanımlı dolayısı ile darbe vurduğunda vuran tarafı da ezeceği gibi zayıf tarafı daha çok ezer.
İkinci durum ise öndeki araba seyir halinde olupta arkadan vurmuş olsalar hasar daha az. öndeki araba tam fren yapmıs veya fren yapıp durup arkasındaki çarpmış ise dolayısı ile hasarın büyüklüğü çok çok daha artmış olması normal bir durum.
Bence peugeot 301 - clio symbol sınıfından daha kullanışlı ve ergonomik bir araba gibi.
Fiyatlar aynı ayarda ise neden tercih edilmesin.
ghibli06
15-06-2016, 13:01
ben kazalarda yaşam kabinine bakarım, artık çoğu araba kaza anında enerjiyi dağıtmak için aracın dağılmasını tercih edip ona göre malzeme kullanıyorlar, kaputmuş bagajmış kaza esnasında istediği kadar bükülsün yeter ki içeridekiler kurtulsun ya da az yara alsınlar...
Egealar kaza yapınca neler oluyor bununla alakalı test bulamadım, lakin buradaki kazalarda içerisi ciddi hasar almış ve de hep yüksek sayıda ölü çıkmış, bende soru işaretleri bıraktı açıkçası ya da bu tarz paylaşımların amacı algı oluşturmak bilemiyorum henüz...
bu egea amerikada dodge olarak satılmıyor mu ? Amerikalılar bu dodge'u bir crash test'e tabi tutmamış mı ?