PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KKTC'den Türkiye'ye parça göndermek

painkller
04-05-2015, 17:12
bu ara çok fazla konu açmaya başladım ama parçacıları gezerken 2-3 senedir hayalini kurduğum tamponu buldum lakin, gel gelelim bu tamponu
Türkiye'ye en ucuza nasıl gönderebilirim? daha önce tecrübesi olan varmı bu konuda ? Uçakla sokabileceğimi düşünmüyorum çünkü 1,5 m den fazla tampon, gemi ile ben geçemem sınavlarım yoğun, ptt kargo ile yollasakda Gümrüğe tabi olur mu KKTC'den Türkiye'ye? Hangi adımlar izlenmeli?

teşekkür ederim.

Kahn23
04-05-2015, 17:37
Kıbrıs'a kargo kolay geliyor ama göndermesi de bir o kadar sıkıntılı. Büyük ihtimal gümrüğe takılır.
Bizim burda sera işi yapanlar var onlar bile sebze-meyve gönderemiyorlar :(

painkller
04-05-2015, 17:42
abi vallaha sorunlar büyük. tamponu buldum 10 numara beş yıldız ama hem şahıstan fatura kesebileceğini sanmam ne taraftan tutsam elimde kalıyor. sağolsun tanıdıklar var çevredede halletmeye onlardanda haber bekliyorum.

suprolla
04-05-2015, 19:37
uçakla gelir.büyük boyutlu diye fazla bagaj parası alırlar 50-60 lira,hava yolu şirketine göre fiyat değişebilir

maceren
04-05-2015, 19:45
asker tanıdık varsa as-postla gelir.

gemsazr9
04-05-2015, 19:46
1 tek jant kıbrıs postası ile yollattım . 7 kg kimse bunda ne var diye sormadı ayrıca kutuyada jant yazmışlar .kapıma kadar geldi.

Burak VTEC
04-05-2015, 20:26
Uçakla getirebilirsin ben spoiler getirmiştim(evo9 için baya büyükçe bir kutudaydı) sorun olmadı hiç Esenboğa'da. Asker tanıdık varsa as-post en temizi ama uğraşı kısmı fazla onunda. Arkadaş çevrende yazın Türkiyeye arabayla dönecek biri varsa onla da yollayabilirsin, Mersine kadar götürür gemiyle ordan evine kargolar ya da eşyası az yeri fazlaysa sana kadar getirebilirde.

painkller
04-05-2015, 20:32
asker tanıdık varsa as-postla gelir.

onu bir araştırayım

1 tek jant kıbrıs postası ile yollattım . 7 kg kimse bunda ne var diye sormadı ayrıca kutuyada jant yazmışlar .kapıma kadar geldi.
kıbrıs postasını araştırdım ve birde size pm attım. sanırım en mantıklı o

Uçakla getirebilirsin ben spoiler getirmiştim(evo9 için baya büyükçe bir kutudaydı) sorun olmadı hiç Esenboğa'da. Asker tanıdık varsa as-post en temizi ama uğraşı kısmı fazla onunda. Arkadaş çevrende yazın Türkiyeye arabayla dönecek biri varsa onla da yollayabilirsin, Mersine kadar götürür gemiyle ordan evine kargolar ya da eşyası az yeri fazlaysa sana kadar getirebilirde.

vallaha yalova'dan arabalı biri var ama kim bilmiyorum 77 plaka dolanıyor burda açıkçası çok girmek istemiyorum böyle şeylere zevk için rezil olmak var. as postu kovalıyacağım yada uçak olayını ama tamponu nasıl sokucaklar bagaja hırpalanmayacakmı bantta gitmesede bilemiyorum :/

painkller
05-05-2015, 11:49
kıbrıs posta 1.5m den uzun kargoyu almıyormuş bizim aracın genişliğide 1660cm şaka gibi bir durum :D

Evrenoz
05-05-2015, 12:38
Uçlarından azıcık içe doğru kapanacak şekilde esnetsen 16.6 cm kısalmaz mı?
İç kısmını da daha fazla esnemesin diye sert birşeyle doldurursun

MBuğra
05-05-2015, 12:58
Geçen seneye kadar bende Kıbrıs'taydım, şükür bitirdim geldim.

Şimdi Gümrük Mevzuatı uyarınca TR'ye ikinci el otomobil parçası sokmak yasak. Ya güzelce sıfırdan temizletip, boyatıp TR'ye kargo yapacaksın, ki bu durumda gümrükte vergi kesebilirler. Ya da bir arkadaşının arabası olacak, o gelirken atacak arabaya getirecek ki, oda gümrükteki memurun keyfiyetine bağlı. Ses etmeyebilir de, edebilir de.

Ha bana sorsan ben ne yaparım, tamponu ortadan ikiye kesip otomotiv parçası durumundan çıkartırım, normal plastik parça statüsüne sokarım, ayrı ayrı iki kargo yaparım TR'ye. Burada da güzel bir kaportacıda da birleştirir, boyatır arabama takarım. :)

painkller
05-05-2015, 14:19
Uçlarından azıcık içe doğru kapanacak şekilde esnetsen 16.6 cm kısalmaz mı?
İç kısmını da daha fazla esnemesin diye sert birşeyle doldurursun

Evren abi deneyecegim bu konuyu Aklima geldi bir buz dolabi kutusuna falan koyup deniycegim bukmeyi

Geçen seneye kadar bende Kıbrıs'taydım, şükür bitirdim geldim.

Şimdi Gümrük Mevzuatı uyarınca TR'ye ikinci el otomobil parçası sokmak yasak. Ya güzelce sıfırdan temizletip, boyatıp TR'ye kargo yapacaksın, ki bu durumda gümrükte vergi kesebilirler. Ya da bir arkadaşının arabası olacak, o gelirken atacak arabaya getirecek ki, oda gümrükteki memurun keyfiyetine bağlı. Ses etmeyebilir de, edebilir de.

Ha bana sorsan ben ne yaparım, tamponu ortadan ikiye kesip otomotiv parçası durumundan çıkartırım, normal plastik parça statüsüne sokarım, ayrı ayrı iki kargo yaparım TR'ye. Burada da güzel bir kaportacıda da birleştirir, boyatır arabama takarım. :)

Abi parca diye degilde tamirat yapilip geri gelicek veya kazali arabamin arabayi turkiyede yaptiriyorum diye beyan edicem bakalim Tamponu yolliyacagim bakalim.

painkller
09-05-2015, 17:02
Bir guncel cekiyim tamponu aldim 1,50 cm olucak sekilde kutuladim fakat gumruk mevduati kafami kurcaliyor isimde gercekten sansa bagli Onun yerine es dost arkadas olarak bildiginiz kibris turkiye calisan tirci, arabayla kibristan donucek olan ucreti ile bu parcayi turkiyeye goturebilecek biri varmidir? Gurbet elde herhangi bir tirciya ulasamadim :/

HardCore
09-05-2015, 20:33
Dolu kapağı uçakta bagajla getirebilir miyiz peki? Bu soruma cevap bulabilirsem bisikletimi satıp kapak almayı düşünüyorum.

painkller
09-05-2015, 20:35
bagaja sigan herseyi getirebilirsin diye dusunuyorum ben. Ayrica ayna ve switchlerde ve sis lambalarida getiricem hep bavulla

HardCore
10-05-2015, 21:38
bagaja sigan herseyi getirebilirsin diye dusunuyorum ben. Ayrica ayna ve switchlerde ve sis lambalarida getiricem hep bavulla

Dediğin gibi bavula konduğunda kabul görür uçağa gider de, ülkeye gelince gümrük kontrolünde ne olur? Xray de kocaman kapak :D

chatlaxs
10-05-2015, 22:06
tamponu nerden aldın ebaydan mı ?

painkller
10-05-2015, 22:18
Vallaha ulkeye indigimde 1 kez xraydan gectim ondada bisey olmadi. Biraz sansa ve indigin tarihe saate bagli.

Tamponu tamirat diye sokucam zaten tamirde edilecek bu sekilde kibristan gonderim yapiliyormus.
Tamponu burdan bi japon sunnyden soktum. adima faturasi makbuzu mevcut bakalim biraz sans birazda kismetle olucak bu is

painkller
29-05-2015, 14:49
Bu konuda gram ilerleme kaydetmis degilim. Kibris postasindaki gorevlinin degismesinden oturu parcayi gondermedim. Bir cok nakliye firmasiyla gorustum pek cogu sallamiyor yada yapamiyor. biri ile mersine kadar gonderebiliyorum sadece bu hususta,

Kibrisa calisan tanidik tirci,nakliye firmasi varmidir?
Aramizda kibristan arabayla donucek olan varmidir?
MErsinde lojistik isi ile ugrasipta, mersin limanindan parcayi alip marmara ya nakil edebilecek bir kisi varmidir?
En son olarakta pazartesi ercan ucak kargoyu deneyecegim umarim onunla halledebilirim.

Sezgin
29-05-2015, 14:56
Bu konuda gram ilerleme kaydetmis degilim. Kibris postasindaki gorevlinin degismesinden oturu parcayi gondermedim. Bir cok nakliye firmasiyla gorustum pek cogu sallamiyor yada yapamiyor. biri ile mersine kadar gonderebiliyorum sadece bu hususta,

Kibrisa calisan tanidik tirci,nakliye firmasi varmidir?
Aramizda kibristan arabayla donucek olan varmidir?
MErsinde lojistik isi ile ugrasipta, mersin limanindan parcayi alip marmara ya nakil edebilecek bir kisi varmidir?
En son olarakta pazartesi ercan ucak kargoyu deneyecegim umarim onunla halledebilirim.

Mersin-istanbul nakliyesi parçadan kat kat daha pahalıya gelir. Parsiyel yük olarak taşıtabilirsen ne ala ama oda şahıs işleri için çok zor, uğraşmaz kimse. oyüzden bu seçeneği elemeni öneririm.

painkller
29-05-2015, 17:21
Haklisin abi fakat, turkiyede bulunmayan bir parca. Postaya guvendik yollariz dedik orasida puruz oldu. Ucak kargosuna pek guvenemiyorum bi puruzde orda cikacak gibi. Tamponuda ikiye bolucem birlestirme hususu beni dusunduruyor. 1 2 tirciya daha ulastim Mersine giden cepte zaten bakalim umarim guzel bir haber cikar.

saqwert
29-05-2015, 19:54
ben tabut büyüklüğünde kutuda g60 marşpiyel+dodik+çıta soktum.hiçbir sıkıntı olmadı.akşam geldim

silent furious
02-11-2015, 17:22
Arkadaşlar konuyu biraz hortlatacam ama Kıbrıs'a geldim gelmişken Honda çıkmacılarını gezip ek9 type r kanat bakmak istiyorum nerde bulabilirim girnedeyim yarın Lefkoşa ya ordan Magosa ya geçme Plan'ım var beni yönlendirebileceğiniz Çıkmacı yada sanayi sitesi var mı ?

HONDA
02-11-2015, 17:42
Abi magosa mi tam ismini bilmiyorum ama orda bulunuyormus genel olarak parcalar.sana zahmet bir de ae101 kasa parcasi var ise olurda gozune carpsr ise bulundugu yeri soylyebilirmisin bana arkadasim da orada bana parca getircek reflektor falan.ama tam yerini bilmiyor bende onu yonlendirmis olurum surada varmks diye

silent furious
02-11-2015, 17:52
Abi magosa mi tam ismini bilmiyorum ama orda bulunuyormus genel olarak parcalar.sana zahmet bir de ae101 kasa parcasi var ise olurda gozune carpsr ise bulundugu yeri soylyebilirmisin bana arkadasim da orada bana parca getircek reflektor falan.ama tam yerini bilmiyor bende onu yonlendirmis olurum surada varmks diye
Tabi sorarım sana tam olarak ne lazım

silent furious
02-11-2015, 17:55
Magosa da bir sanayi sitesi var mı yoksa yerleşim yerleri içinde mî tek tük dükkanlar var ?

HONDA
02-11-2015, 19:00
Ae101 kasa icin reflektör ve stop takımı var ise kırmızı beyaz yok ise kırmızı sarı sadece reflektör. Siyah zeminli veya kristal far.. Bunlarin haricinde ae101 icin aksesuar parcasi cesidi olan biryer lazim abi simdiden tesekkur ederim..

HONDA
02-11-2015, 19:01
Tek tük dükkanlar mi var yoksa org.sanayi bolgesi gibi biryermi bilmiyorum ben malesef bilen arkadaslar umarim yardimci olurlar

painkller
02-11-2015, 21:32
Hurdacilar var, hurdaci adil sonra salamis yolunda vardi magosada 1 2 kucuk hurdaci 1 de arayolda benim ayna aldigim vardi ama hepsinin numarasini googlede bulabilirsiniz magosa hurdacilar veya facebookta.

HONDA
20-11-2015, 15:10
kıbrıs dedik yavru vatan dedik parça boldur ucuzdur dedik reflektöre stoplarla beraber 675 demişler arkadaşı safmı gördüler bilmiyorum ama :D

painkller
20-11-2015, 19:45
Iyi pazarlik yapin, benide ayak ustu goturuyorlardi. Ben sokerime kadar pazarlik yapmaya kalktim. Parca olarak nimet, arabayi alsaniz 2lira ama en ufak vidasi 10lira.

Kahn23
27-12-2015, 14:49
Konu dışı olacak ama yakın zamanda özellikle İstanbuldan Kıbrıs'a gelecek olan var mı?