Orijinalini görmek için tıklayınız : silecek suyu dramı
westalim
08-01-2015, 23:06
arkadaşlar Ankarada şu karlı günlerde silecek suyum bittiği bi sırada shelle girip konsantre yazan cam suyu aldm lakin kulanmaya başladgmda camı temizleyip camda kristalleşip (buz halini alıp) kaldığını gördüm. kullananlar varsa böyle bişey oldu mu ? malzememi kalitesiz acaba ? birde kendi cam suyumuzu kendimiz üretemez miyiz ?:D:D
ibratice
08-01-2015, 23:23
koyduğun cam suyunun arkasında derecsine göre karışım oranları vardır araban jazz sa 5 lt cam suyu alır kullandığın ürüne bak karışım oranını öyle ayarla 1bölü 1 oranında koyacaksan en az 2 lt koyman lazım oda -35 dereceye kadar donmaz eğer saf koyarsanda ürünler -60 ila -70 e kadar donmaz.
Cam suyu yoğun halde durduğundan donmaz, ama cama fışkırttıgın suyu sileceklerle sildiğin zaman cam üstünde ıslaklık kaldığı için ve araç da hareket halinde olduğundan daha fazla soğuğa maruz kalıyor ve kristal şekilde donma yapması normaldir.
ibratice
08-01-2015, 23:36
karışım oranını doğru yaparsa donmaz
Ben cam suyunun tamamini anti freeze olarak dolduruyorum, sikinti olmuyor. Direk bunu deneyin, karisimla falan ugrasmayin derim ben
Risendark
08-01-2015, 23:59
Ben cam suyunu unuttum aracım yatıyordu direk su vardı yazdan kalma donmus tabi haliyle şuanda su atmiyor sıcak su döktüm olmadı nasıl bi yol izlemeliyim ?
bende aynı dertten vardı ilk gün kurtkoyden donerken bitti o sırada alel acele dokunce azcık dökmüşüm hem su hem fıskiyenin ucu dondu üstüne su benzincide 2-3 tl ye satılan antifrizden 2 litre ve shellin kalan 300 400 lüügnü döktüm:). dün sadece fıskıyenin memesi donmustu acınca hemen geldi karısımı az yapmıssındır muhtemelen sende benim gibi
dersu_06
09-01-2015, 08:30
Ben cam suyunu unuttum aracım yatıyordu direk su vardı yazdan kalma donmus tabi haliyle şuanda su atmiyor sıcak su döktüm olmadı nasıl bi yol izlemeliyim ?
cam suyu deposuna tuz atabilirsin geçen sene benmde başıma geldi 1-2 güne çözülür bir avuç kadar atsan yeter.çözüldükten sonra depoyu temizlemek için içine bi hortum salla dibe kadar inerse iyi olur dışarda kalan uçtan suyu çek su akmaya başlayınca hortumun ucunu yere bırak.daha sonra su deposuna 1tane yada 2tane 5'lik bidonla su doldur.özet olarak hortumdan su akarken sen 5'lik pet şişeden su deposuna su doldur.umarım anlatabilmişimdir.
arkadaşlar cam suyuna eklediğiniz tuz-antifiriz falan bunlar boyaya zarar verir bence
yani cama sıkıyorsunuz ama o araba giderken sağa sola arkaya doğru kayıp gidiyor değilmi?
silecek su deposuna koyulacak özel ve soğukta donmayan doğru düzgün bir katkı yokmu?
bende geçen gun donuyor diye bp den wurth cam temızleme suyu hemde antıfrızlı yazıyordu. ama deneme sansım olmadı cunku arabayı daha çalıştırmadım. 17 tl bide. sürekli bundan alamayızda çok kullanılıyor cunku
byspeedman
09-01-2015, 09:00
Antifiriz olayını anlamış değilim yağlı bir yüzey bırakıp boyaya da zarar verecektir bence uygun olan normlarda cam suyu kullanmanız arkadaşlar.
ilbeyyagci
09-01-2015, 09:04
Shell'in 1lt cam suyunu ben de kullandım dediğin gibi kristal olmuş bu sabah baktım, ama şekil duruyor :D
Sonax'ın minik şişelerde konsantresi var, tecrübesi olan var mı acaba ?
ayrıca kış aylarında o yollara dökülen tonlarca tuz var ya
bazıları seviniyor ama o tuz aracınızı mahvediyor
aracın altında her yere işleyip bir süre sonra paslanmalara sebep oluyor diye düşünüyorum ben
aracın altında her yere işleyip bir süre sonra paslanmalara sebep oluyor diye düşünüyorum ben
aynen öyle bende katılıyorum size. kar geçtikten sonra kesinlikle arabanın altını yıkatıyorum, ancak ne kadar kesin çözüm bilemem, çünkü tekrar yağmur yağdığı zaman yol üstünde, kenarlarda, emniyet şeritlerinde kalan tuz, solüsyon, üre kalıntıları tekrardan arabaya yapışıyor.
doğrudur o tuzları havalar duzelınce arabanın altını yıkatmak lazım
Aynı dramı yaşadım. Artık önümü göremez hale gelince çektim kenara, çocuğun matarasında su vardı, çalıştırdım sileceği, döktüm suyu cama, eve kadar geldim. Benzincilerin de su makinaları donmuştu.......
Tuz malesef korozyon yapıyor. Bir kaç kış önce Impreza varken kürekle tuz atan kamyona fazla yaklaşmışım, herifin attığı tuz kaputa geldi, intercoolerden içeri girdi. Birşey yaptırmadım, bir kaç hafta sonra korozyonu görmeye başladım.
Shell'in 1lt cam suyunu ben de kullandım dediğin gibi kristal olmuş bu sabah baktım, ama şekil duruyor :D
Sonax'ın minik şişelerde konsantresi var, tecrübesi olan var mı acaba ?
o minik turuncu renkteki sıvı kuş pislikleri, böcek kalıntısı, kir leke vs. kolayca çıkarmak için birebir tertemiz yapıyor camı. antfriz değil
o minik turuncu renkteki sıvı kuş pislikleri, böcek kalıntısı, kir leke vs. kolayca çıkarmak için birebir tertemiz yapıyor camı. antfriz değil
http://bis.bitenekadar.net/1/2/1/4/sonax-konsantre-cam-suyu-121482_5_3.jpg?v=91
Kışlık olanı bu ben çok memnunum donma vs olmuyor ki ben 05:30 geliyorum işe
http://www.otogold.com/images/products/00/00/42/42_buyuk.jpg
@XoR başka bir silecek ve suyu konusunda görüşmek üzere :hahaha:
@XoR başka bir silecek ve suyu konusunda görüşmek üzere :hahaha:
Cuma günleri huyumdur bütün silecek suyu konularına yazarım tutamıyorum kendimi müptezeliyim :hehe:
Peki donmuş ve çözülmeyen cama sıcak su dökmenin sakıncası var mıdır? Bu sabah mecburen yapmak zorunda kaldım korka korka ama tekrarında yapmalı mıyım bilemiyorum.
Camda camsuyu ne koyarsanız koyun buz tutar yapacak bişey yok -18 de camın üstünde incecik bi tabaka ne bekliyorsunuzki
Cözümmü ben camsuyuna alkol koyuyorum
Ben her sabah kaynar su döküyorum şimdiye kadar bişey olmadı ama camın patlama ihtimali tabi ki var
arkadaşlar cam suyuna eklediğiniz tuz-antifiriz falan bunlar boyaya zarar verir bence
yani cama sıkıyorsunuz ama o araba giderken sağa sola arkaya doğru kayıp gidiyor değilmi?
silecek su deposuna koyulacak özel ve soğukta donmayan doğru düzgün bir katkı yokmu?
Sirke var abi misler gibi :D
bugramutlu
09-01-2015, 19:55
Peki donmuş ve çözülmeyen cama sıcak su dökmenin sakıncası var mıdır? Bu sabah mecburen yapmak zorunda kaldım korka korka ama tekrarında yapmalı mıyım bilemiyorum.
camı çatlatma riski var. bende sabahları su döküyorum ama sıcak değil çok ılık hatta neyrdeyse normal denilebilir camdaki buz vs çözülüyor hemde zarar verme riski minimum.
Risk var malesef ama ben çocukken babam işe gitmeden önce ocakta su kaynatır öyle inerdi arabaya
Bi sıkıntı olmuyordu, olmadı.
ErenDurmus
09-01-2015, 22:30
Arkadaslar benim 2 gundur on camin ic kisminda kristal donma oluyo neden olabilir , sasirtici olarak disi donmuyo :)
araç içinde nem olabilir. giderler tıkandı ise halı ıslanmıştır belki.
Risendark
10-01-2015, 20:45
Bugün zorlaya zorlaya açtım depoyu bp den antifirizli cam suyu aldım -30 yaziyodu bakalım komple boşaltıp antifirizli yi döktüm yatın donacak mi gorcez :)
westalim
10-01-2015, 20:48
teşekkürler
westalim
10-01-2015, 20:50
shellin ürününden ben şikayetciyim bpyide görürüz yarın bakalım bu arada sizinde ankarada olmanz güzel olur derece şaşmaz en azından
Abi bebdne aynı şekilde düşünüyorum. 2015 e geldik hala adam gibi bir çözüm yapmıyorlar. Çok can sıkıcı su birikintisi değil ki kenarından geçelim mecbur arabaların canı cıkıyor.
gurbetçi araçlarına dikkat ediyordum 2005+ model araçların alt tarafı,yürüyen aksam çürümeye başlamış oluyordu. çok kar çok tuzlama sonucu...
en üzücü kısımı cam suyu donan araç muayeneden kalıyor :D
tuz için araçları daha sık yıkatmalı, alt kısım yıkamaları yapan yerlerde mevcut at katır parası değil. belli markalarda koruma ürünleri var olsa gerek.
denkmi geldi bilmiyorum ama bende shellden konsantreyi koydugumda ilk gün -8 lerde sıkıntı yoktu -18 leri görünce dondu benımkide , donduktan sona konsantreden kalanın hepsini koydum 1/4 ü kadar vardı , daha çözünmedi tık yok hala :D
Nssn200sx
10-01-2015, 22:01
antifriz mutlaka kaliteli kullanmak gerekiyor. boyaya zamanla gerçekten zarar verdiğini düşünenlerdenim bende. ucuz olsun aman ne olucak denmemeli
birkaç gün dondu bende bir miktar methanol ekledim cam suyuna donma olmuyor gayette güzel temizliyor:) artık nereye ne kadar zararı var bilemiyorum şirket aracı:)
burakgunay
10-01-2015, 22:50
La sirke müptezeli :D Hala kararsızım bu konuda, dalga mı yapıyosun ciddi misin emin değilim :) Koyucam sirkeyi, günahı boynuna
burakgunay
10-01-2015, 22:51
Sirke var abi misler gibi :D
Üstteki post buna cevap olacaktı.
La sirke müptezeli :D Hala kararsızım bu konuda, dalga mı yapıyosun ciddi misin emin değilim :) Koyucam sirkeyi, günahı boynuna
Sıkıntı yok bas sirkeyi gitsin kimse ciddiye almıyor ama donunca sılecek suları en yakın bakkal/marketi ararlar ahauahuah :D