PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazılım işine adım atmak..

Sayfa : [1] 2

Gkhnkrdnz
07-01-2015, 03:11
Arkadaşlar merhaba araştırdım ancak pek yararlı bilgiler edinemedim. Aslında aracımın yazılımını soft ve hard olarak değiştirebilmek için kendime mpps okuma yazma amaçlı bir cihaz aldım. Bu arada setup dosyamın üzerinde oynayabileceğim yazılımlar buldum (winols gibi) ücretsiz olarak winols yi direk indirdim ancak programdan hiç birşey anlamadığım için öylece kaldım :) Anlayan ve ilgilenen arkadaşlardan ricam bana yardımcı olmaları okuma ve yazmada sıkıntım yok sadece elimde olan setup dosyasıyla oynamak istiyorum. Basınç, AFR gibi değerleri daha basit olarak okuyup değiştirebileceğim yazılımlar varmıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Sert@ç
07-01-2015, 03:30
Bende merak ediyorum takipdeyim

OMTechJr.
07-01-2015, 11:08
Ben samimi konuşayım bu işi milyarlık cihazlarla yatırım yapıp profesyonelce yapan kimsenin yardımcı olacağını sanmıyorum :) inşallah çıkarda birileri lafımı yutturur bana :) haklılar yada haksızlar demiyorum kendi sebepleri vardır elbet ama niyeyse otomobil elektroniği çok paylaşılan bir şey değil. ama bunda hem temel bilgi gerekliliği sebep hemde dediğim gibi yatırım maliyetleri var. bir programın trial versiyonu tadında bir kaç bilgi gelecektir zannımca ama ağırlık amatör olarak bu işle uğraşanlardan olacak.

Özet; Bende takipteyim.

Day Walker
07-01-2015, 11:11
Dizele de el atalım takipteyiz :)

Oz`
09-01-2015, 23:01
:) ne öğrenmek istediğini söylermisin

Gkhnkrdnz
10-01-2015, 00:04
:) ne öğrenmek istediğini söylermisin

Sadece aracın beyninden okuduğum yazılımın üzerinde oynayabileceğim winolsye göre daha basit bir program :) birde kess diye bir chaz var bunu almayı düşünüyorum elimdeki cihaz pek verimli değil kessden daha uygun aynı kalitede bir ürün önerme şansınız varmı? Soru uzun oldu şimdiden teşekkürler :)

Sadık Özyer
10-01-2015, 00:11
İzindeyim.

erdem325
10-01-2015, 00:57
bende umutsuz olarak takipteyim.

ONUR1000RR
19-01-2015, 15:30
Şubat tatilinde hızlandırılmış kurslar var bununla ilgili onları takip ediyormusun Gökhan :)))

Mehmetmert
19-01-2015, 15:38
Bayagi genis bir vaktini ayirip,uzunca bir sure tecrube etmen gerekiyor.
Kisacasi;vakit,nakit,hirs,duzenlilik...vs ister,bence işi profosyenellere birakmakta fayda var :)

Eyup Duygun
19-01-2015, 16:25
Ben samimi konuşayım bu işi milyarlık cihazlarla yatırım yapıp profesyonelce yapan kimsenin yardımcı olacağını sanmıyorum :) inşallah çıkarda birileri lafımı yutturur bana :) haklılar yada haksızlar demiyorum kendi sebepleri vardır elbet ama niyeyse otomobil elektroniği çok paylaşılan bir şey değil. ama bunda hem temel bilgi gerekliliği sebep hemde dediğim gibi yatırım maliyetleri var. bir programın trial versiyonu tadında bir kaç bilgi gelecektir zannımca ama ağırlık amatör olarak bu işle uğraşanlardan olacak.

Özet; Bende takipteyim.

Bende gayet samımı sekılde cevap vereyım.Mılyarlık cıhazlar dedıgımız aletler gercekten mılyarlık cıhazlar konuyu acan arakdasın polosundan daha pahalıya gelecek software ve hardware yatırımlarımız mevcud.Polonun std dosyasını okuyuo tune etmek ıcın bır edıtore ıhtıyac var bununda en basıtı 2500-3000 eur.Cok ısterse web sıtesı adresını verelım satın alsın.demoları cok ıse yaramıyor netde mevcud azıcık arastırma ıle bulunur.Ya da gene benım vaktımde cok paramda cok derse bıraz teknık ıngılızce ıle bir sürü kurs var dyno ustunde olsun masabasında olsun yurt dısında sır gıbı saklanmıyor adamlar parası ıle egıtım verıyorlar.1.4 tsi da gayet ıyı arge yapılacak bır arac.Isın ozu bence bu ıse hakıketen ılgı var ıse duzgun bır sekılde ekıpman temın edıp kendı arabaısndan baslaması herkes anasının karnında ogrenmıyor zamanla arkadslarının arabasını vs yapar tecrübe ede ede bu ıs büyür.Bır de neden alenen paylasmamak kotu algılanacak bır durum olsunkı ? bir sürü maddı yatırım yapalım gecelerın bır vaktı dynoda test yolda vs.. bilgi birikimi olsun sonra sorana anlatmak bence belırlı bır yere kadar bahsedılır sonrasında ıs teknık bılgıye vs.. gırer kı ben bu ısı tıcarı yapıyorum Allah a sukur buradan gecım saglıyorum benım dusunceme gore hersey heryerde anlatılmaz.

Bulut Y.
19-01-2015, 16:31
Ooo rakip firma

Gkhnkrdnz
19-01-2015, 16:42
Şubat tatilinde hızlandırılmış kurslar var bununla ilgili onları takip ediyormusun Gökhan :)))

Abi takipdeyim :D :p

Gkhnkrdnz
19-01-2015, 16:44
Bende gayet samımı sekılde cevap vereyım.Mılyarlık cıhazlar dedıgımız aletler gercekten mılyarlık cıhazlar konuyu acan arakdasın polosundan daha pahalıya gelecek software ve hardware yatırımlarımız mevcud.Polonun std dosyasını okuyuo tune etmek ıcın bır edıtore ıhtıyac var bununda en basıtı 2500-3000 eur.Cok ısterse web sıtesı adresını verelım satın alsın.demoları cok ıse yaramıyor netde mevcud azıcık arastırma ıle bulunur.Ya da gene benım vaktımde cok paramda cok derse bıraz teknık ıngılızce ıle bir sürü kurs var dyno ustunde olsun masabasında olsun yurt dısında sır gıbı saklanmıyor adamlar parası ıle egıtım verıyorlar.1.4 tsi da gayet ıyı arge yapılacak bır arac.Isın ozu bence bu ıse hakıketen ılgı var ıse duzgun bır sekılde ekıpman temın edıp kendı arabaısndan baslaması herkes anasının karnında ogrenmıyor zamanla arkadslarının arabasını vs yapar tecrübe ede ede bu ıs büyür.Bır de neden alenen paylasmamak kotu algılanacak bır durum olsunkı ? bir sürü maddı yatırım yapalım gecelerın bır vaktı dynoda test yolda vs.. bilgi birikimi olsun sonra sorana anlatmak bence belırlı bır yere kadar bahsedılır sonrasında ıs teknık bılgıye vs.. gırer kı ben bu ısı tıcarı yapıyorum Allah a sukur buradan gecım saglıyorum benım dusunceme gore hersey heryerde anlatılmaz.

Anlattıklarınız çok doğru para biriktirmeye başladım :icon_tup:

MaXiGörKy
19-01-2015, 21:52
cihazı geçtim, siz kendiniz editlemekten bahsediyorsunuz. bu iş sadece bir software ile bile olmuyor. her aracın karakteri farklı. herkes farklı arabalarda ar-ge yapıyor ve kendini geliştiriyor.

Eyup Duygun arkadasıma katılıyorum. Bu iş hiç dısardan gözüktüğü gibi değildir.

Sadece dpf egr gibi sorunların çözümlerini sunmak için bile ciddi yatırımlar yapıyoruz.

Chip tuning, standalone ecu ayarlamaya benzemez.

Biraz ciddi konuştum kimse beni yanlış anlamasın. Gerçekleri yazıyorum kimse kendini kandırmasın ve öğrenmek isteyen arkadaşlar varsa da doğru yolu izlesin.

efe_
19-01-2015, 22:50
Konuyu takipteyim bende

semihx
01-03-2015, 02:39
ecm titanium Yu dene basit bir arayüzü var. Ecm2001 in maplarini kullanabilirsin. Sen orjinal doayayi göster. Gerisini Kendi yapiyor taten. Winols cok ayrintili, BI okadar da efektif.

Gkhnkrdnz
01-03-2015, 07:28
ecm titanium Yu dene basit bir arayüzü var. Ecm2001 in maplarini kullanabilirsin. Sen orjinal doayayi göster. Gerisini Kendi yapiyor taten. Winols cok ayrintili, BI okadar da efektif.

Denicem tesekkurler :)

vagmafia
01-03-2015, 11:07
hemde winols driver bulsan bıle en ecudakı bütün dosyaları acıyor bunlarıda kod lu olarak sunuyor sana hangısı yakıt hangısı yakıt basıncı vs.vs.vs. derken sıyırmaya başlıyorsun :D:D :D

Sert@ç
01-03-2015, 11:27
Arabasına kendi yazılım yapmak isteyenler için kess v2 var elimde istyene uygun fiyata veririm

MeRtCaN
01-03-2015, 11:29
Arabasına kendi yazılım yapmak isteyenler için kess v2 var elimde istyene uygun fiyata veririm

Orjınal mı klon mu ?

Master mı sleave mı ?

Sert@ç
01-03-2015, 12:03
Orjınal mı klon mu ?

Master mı sleave mı ?

Abi açıkcası hevesle aldım ama öyle duruyo detaylarını pek bilmiyorum
Ürünün kendisi
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/p180x540/11039195_855470977845710_2681465323147533514_n.jpg ?oh=6840c12ac2e9e8ba83123a3d26bcdca4&oe=554899EE

beast
01-03-2015, 12:10
Ben de küçükken filmlerde görürdüm yarış öncesi pc yi bağlayıp ayar yaparlardı. Hep kendi arabama kafama göre yazılım yapabilmeyi hayal ederdim onu gördükten sonra. Bu konuyla anladım ki hayal olarak kalmaya devam edecek.

Oz`
01-03-2015, 16:21
Öncelikle korkma bu bir
ikincisi yaptığın seyin farkında olmalısın

nereyi neden açıyorsun neden kapatıyorsun haritalar neye benziyor 2d olarak hex olarak karşılıkları çok kolay senin mesela Aşağıdaki haritanın Afr lambdası olduğunu göre göre alişman lazım bilmen gerekli Afr ne işe yarar neden egt yükselir egzantirik cam dereecesi yükselince neden sıcar neden vanos kullanırız neden sıkıştırma önemlidir ? bunları bilmen lazımki söleyeyim birçok derste b bunu öğretirler ilk mekaniğini neyin neden yaptığını bilmeden kesinlikle yaptığın hiçbirseyin manası yok aslına baakarsan orjinal beyinler çok cidddi sekilde kolay Afr sini istersin araba düzeltir rolantisini yazarsın araba kendi düzeltir avans veririsin vurursa geri çeker sadece zor olan yerii söleyeyim Hangi haritannin nerede ne işe yaradığını bilirsen hiçbir zorluğu yok kimse kendini kandırmasın kusura bakmayın log almayı biliceksin işin özü log almayı bilmek

http://i.hizliresim.com/lkqg7X.png

yada sende sey olablilr sin BEn cok iyi program yapıyorum deyip yurtdışından alıp copy paste yaparsın Sewen çok arkadaşlarımız var :) kendini kandırırsın ama piyasını %90 i para davasına düştüğü için kendi alır yurt dışından çakar aaa ben en iiyisini yapıom die
:)

ben 5-6 yere gitttim gerek Standalone gerek programlama için öncelikle Standalone ayarlamak bu işten daha zor chiptuning i kusura bakma haritaları söyledikten sonra DEEDESİ Gelsede çıkarır
standalone kolay diyen herkes bi cıksın bir motec vs yada bir infinity yapsın yada bir vipec yapsın bende görmek isterim çalışma beygirini Hondata ayarlamak la standalone ayarlanmıyor malesef base map olmadan yapıcak adam sayısı gerçekten azdır :)

işin özü winolsdur kullanılması gereken ama çok zorlukları olan bir programdır normalde aaa süper beleş diyip malesef en zor programla baslamışssındır bu olaya :)

Damos çok önemlidir bu işte damos deme bütün haritaların yerlerinin %80 ortalama ile sana gösteren bir kitaplik gibi yukarıdaki resimde görebilirsin bu damosdan bir alıntı resimdir

ayrıca hiç ucuz maliyetli bir iş deil kesinlikle 100 leri geçer min harcaman ;=)

Gkhnkrdnz
01-03-2015, 16:56
Öncelikle korkma bu bir
ikincisi yaptığın seyin farkında olmalısın

nereyi neden açıyorsun neden kapatıyorsun haritalar neye benziyor 2d olarak hex olarak karşılıkları çok kolay senin mesela Aşağıdaki haritanın Afr lambdası olduğunu göre göre alişman lazım bilmen gerekli Afr ne işe yarar neden egt yükselir egzantirik cam dereecesi yükselince neden sıcar neden vanos kullanırız neden sıkıştırma önemlidir ? bunları bilmen lazımki söleyeyim birçok derste b bunu öğretirler ilk mekaniğini neyin neden yaptığını bilmeden kesinlikle yaptığın hiçbirseyin manası yok aslına baakarsan orjinal beyinler çok cidddi sekilde kolay Afr sini istersin araba düzeltir rolantisini yazarsın araba kendi düzeltir avans veririsin vurursa geri çeker sadece zor olan yerii söleyeyim Hangi haritannin nerede ne işe yaradığını bilirsen hiçbir zorluğu yok kimse kendini kandırmasın kusura bakmayın log almayı biliceksin işin özü log almayı bilmek

http://i.hizliresim.com/lkqg7X.png

yada sende sey olablilr sin BEn cok iyi program yapıyorum deyip yurtdışından alıp copy paste yaparsın Sewen çok arkadaşlarımız var :) kendini kandırırsın ama piyasını %90 i para davasına düştüğü için kendi alır yurt dışından çakar aaa ben en iiyisini yapıom die
:)

ben 5-6 yere gitttim gerek Standalone gerek programlama için öncelikle Standalone ayarlamak bu işten daha zor chiptuning i kusura bakma haritaları söyledikten sonra DEEDESİ Gelsede çıkarır
standalone kolay diyen herkes bi cıksın bir motec vs yada bir infinity yapsın yada bir vipec yapsın bende görmek isterim çalışma beygirini Hondata ayarlamak la standalone ayarlanmıyor malesef base map olmadan yapıcak adam sayısı gerçekten azdır :)

işin özü winolsdur kullanılması gereken ama çok zorlukları olan bir programdır normalde aaa süper beleş diyip malesef en zor programla baslamışssındır bu olaya :)

Damos çok önemlidir bu işte damos deme bütün haritaların yerlerinin %80 ortalama ile sana gösteren bir kitaplik gibi yukarıdaki resimde görebilirsin bu damosdan bir alıntı resimdir

ayrıca hiç ucuz maliyetli bir iş deil kesinlikle 100 leri geçer min harcaman ;=)

Öncelikle desteğinden ve bu uzun açıklamadan dolayı cok teşekkürler. Bu şekildeki yorumlar insana gerçekten daha fazla araştırma kurcalama isteği veriyor. youtubeda bir kaç video buldum izleyip fln öğrenicem bi şekilde kendi arabami kendm yapsam yeter bana

vagmafia
01-03-2015, 17:07
Öncelikle desteğinden ve bu uzun açıklamadan dolayı cok teşekkürler. Bu şekildeki yorumlar insana gerçekten daha fazla araştırma kurcalama isteği veriyor. youtubeda bir kaç video buldum izleyip fln öğrenicem bi şekilde kendi arabami kendm yapsam yeter bana

youtube de winols eğtimini veren vagecumap var amcam gayet detaylı anlatıyor rus bi abımız ama öyle bakıyorsun yanı şahsen ben 4 aydır bakıyorum bakıyorum bakıyorum gelışme sıfır sıfır sıfır :D

Oz`
01-03-2015, 17:54
bende vereyimde ne işine yarıcak :) öncelikle 1500 euro vermen lazım :) h epsini kullanman için

vagmafia
01-03-2015, 18:17
bende vereyimde ne işine yarıcak :) öncelikle 1500 euro vermen lazım :) h epsini kullanman için

abi ben böyle iyim valla sizin gb işin ehli varken uzak dan izlemek daha heycan verici :D

Sadık Özyer
01-03-2015, 22:10
En güzeli dizel , durun bi ekran atayımhttps://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10986898_902412919819777_8627017254940074883_n.jpg ?oh=8a06eb74c6007752cfb98c39f97fc892&oe=558BD04Ahttps://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/16184_902412929819776_3439841786518451920_n.jpg?oh =0ff0a4414557ad3b34dbb5f7c75816af&oe=558F05D1&__gda__=1431124854_9a4673bf2c47dbec10e59dce970f72c b

emp:)
01-03-2015, 23:14
Lazım gelen sw'leri toplasan bir dünya para ediyor.

winols işin atası, damos lazım ve kullanması zor-düzgün damos pahalı(sw'nin kendiside pahalı)
swiftec lazım dtc, dpf, egr iptal etmek için ortalama üstü, tune konusunda ortalama.
ecm tit lazım tune konusunda o da ortalama.
map3d lazım vag tdi kullanışlı vs.

Nerdeyse bütün editörleri kullanmak gerekiyor arabasına yapacağın işe göre, tek bir sw ile altından kalkamıyorsun. Winols çok zaman alıyor ve uğraştırıyor elinde düzgün enstrümanlar olması gerekiyor. Bu konuda ciddi anlamda finansal olarak yatırım ve araç üzerinde de deneyim gerekiyor, her araba farklı tepki veriyor.

O nedenle piyasaya baktığında DR.ECU, PSTUNING, PAŞAOĞLU gibi her gelen marka model aracı kapıdan çevirmeyen, önde gelen firma var. Türkiye şartlarındaki imkanlarla zor iş kesinlikle..

01-03-2015, 23:19
En güzeli dizel , durun bi ekran atayımhttps://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10986898_902412919819777_8627017254940074883_n.jpg ?oh=8a06eb74c6007752cfb98c39f97fc892&oe=558BD04Ahttps://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/16184_902412929819776_3439841786518451920_n.jpg?oh =0ff0a4414557ad3b34dbb5f7c75816af&oe=558F05D1&__gda__=1431124854_9a4673bf2c47dbec10e59dce970f72c b

AFR haritaları yok.
Yakıt dönüşüm haritaları yok.(nm to iq)
Isıya bağlı yakıt limitörleri yok.
Tork haritaları eksik.
Turbo basınç haritası eksik.
SVBL yok.
SVRL yok.
DW map yine eksik.

Ayrıca ciddi bir tune yapıyorsan x ve y eksenlerinide editlemen gerekiyor onlarda yok. Winols candır:)

Sadık Özyer
01-03-2015, 23:44
AFR haritaları yok.
Yakıt dönüşüm haritaları yok.(nm to iq)
Isıya bağlı yakıt limitörleri yok.
Tork haritaları eksik.
Turbo basınç haritası eksik.
SVBL yok.
SVRL yok.
DW map yine eksik.

Ayrıca ciddi bir tune yapıyorsan x ve y eksenlerinide editlemen gerekiyor onlarda yok. Winols candır:)

Araç dizel afr alakalı bir durum yok , arabada basınç sensörü yok , 206 1.4 hdi nın oem haritası bu .Isıyı ölçen bir sensörde yok. :(

01-03-2015, 23:57
Dizelde de AFR haritası vardır, ısıya göre yakıt sınırlama haritaları var(ols de damos veya mappack açarsan görürsün motor suyuna göre vs çeşitli kombinasyonlar olabiliyor) , ayrıca eklemeyi unuttum soi haritasıda var, burada göremediğim. Turbo Basınç sensörü olmasada bunu maf ile ölçümlüyor olması gerek zaten. Kimi arabada atmosfere göre turbo-tork haritaları var vs vs.

MaXiGörKy
02-03-2015, 00:20
dizel arabalarda da lambda haritası olur;)

benim herkesin yaptığı işe saygım var. her iş kendi içinde zordur. zaten bu işleri yapan kişilerin sağlam mekanik bilgisi olması gerekir. chip tuning çok kapsamlı olduğu için onu farklı tuttum. aşağıda da açıklayacağım zaten.

boşuna almadık hepsini:) Swiftec, ecm titanium WinOls. Ayrıca ben daha çantama bir tane klon cihaz sokmadım. Zaten bu yüzden diyorum chip tuning göründüğü gibi değildir diye. bir cihazın yaptığı işi diğer cihaz yapmaz. işi adam akıllı yapacaksanız hepsini alırsınız. bunların yıllık support ücretlerini ödersiniz.

Bir ecu gelir karşınıza dpf kaparsınız ama o programda o beyin için dtc off yoktur ve dtc off ta lazımdır hayda diğer programda gerekir. Evet damosta dtc off için o an işinizi çözebilir ama hangi müşteri damostan dtc offun adresini çıkartmanızı bekleyebilir:))

bir beyini yazarken beyin uçar hayda bide onla uğraşırsınız.

bütün dizeller edc15 değilki aynı stil tune edesin. mesela her araba rail basıncını sevmez.

Bunun denso ecusu var, delphisi var, siemens si var. pcr2.1(1.6 tdi cayc) de tune ettikten sonra bir türlü kerkinme sorununu çözemeyen kaçtane tuner var:))) dsg tuning i var, maf iptali var, yani var oğlu var. bu piyasada edc17/med17 de immo off yapılabildiğini bilmeyen adamlar bile var.

aşagıda gördüğünüz fotoğraf benim kendi aracımın map pack i. damosumda var. kendim cıkartıyorum. daha eksikleri var. leon 5f 1.6 tdi clha. pop corn rev limiter koydum. yakında dpf i iptal ettiğimde sizlerle paylaşacağım.

http://i.hizliresim.com/6ZDRM7.jpg

Sadık Özyer
02-03-2015, 00:23
Benim ecuda 11 tane mi harita var yoksa daha fazla mı şimdi?

levent
02-03-2015, 02:01
Benim ecuda 11 tane mi harita var yoksa daha fazla mı şimdi?

O sadece yakıt kısmında görebildiğin sayı :)

Mehmetmert
02-03-2015, 02:29
Dpf iptal edinde,soyle guclu clh motorlari gorelim :) Boyle tek basima zevki cikmiyor:D

clio_williams
02-03-2015, 11:27
Dizelde de AFR haritası vardır, ısıya göre yakıt sınırlama haritaları var(ols de damos veya mappack açarsan görürsün motor suyuna göre vs çeşitli kombinasyonlar olabiliyor) , ayrıca eklemeyi unuttum soi haritasıda var, burada göremediğim. Turbo Basınç sensörü olmasada bunu maf ile ölçümlüyor olması gerek zaten. Kimi arabada atmosfere göre turbo-tork haritaları var vs vs.

Emp herşey biyana bedeli ağır ödenmiş info olmadan olmaz, (20-40 yaşlar arasını hayatından çıkarıp unutman lazım bunla yatıp kalkmak lazım) çok derin imkan yoksada karşına kaleyi alman lazım,oda info lar dır, gerisi tekniğine yeteneğine kalmış, yavaş vurursan kaleci kurtatır, sert çekersen aut demek istediğim şöle bişi lazım ;)

http://i.hizliresim.com/9VYRbk.jpg (http://hizliresim.com/9VYRbk)

Oz`
03-03-2015, 01:17
lan ben yazmadan kimse yazmıodu hepiniz boy gösterisindemi bulundunuz:) komik olmuş neysem arkidişler yazıyor benim yazmama gerek kalmamış :)

dirk
03-03-2015, 04:18
lan ben yazmadan kimse yazmıodu hepiniz boy gösterisindemi bulundunuz:) komik olmuş neysem arkidişler yazıyor benim yazmama gerek kalmamış :)

Abi bi eğitim programı düzenle vaktin varsa. ince ince bi kaç tuner yetiştirmiş olursun.

clio_williams
03-03-2015, 09:39
...de bilirler ;)

vagmafia
03-03-2015, 15:23

Abi daha ses cikmaz sanirim :) ;)

Oz`
07-03-2015, 08:06
tamam kardeşim herkes kendini gösterdi ohhh süper

sorun şimdi ben yanıtlarım :)

baskasıda yanıtlar :)

vagmafia
07-03-2015, 09:00
Tık yok kimsede :D

MEGFB
09-03-2015, 20:41
yazılımda timing ayarı yapılıyor mu

MEGFB
11-03-2015, 16:21
bakarak yok mu

edit: SOI btdc cad nedir bilen var mı

Sadık Özyer
13-03-2015, 03:53
Ben kız olsam muhabbeti varya ben tuner olsam muhabbeti oluşmaya meğilli bir konu.

A.Cem
13-03-2015, 09:40
Zamanında ciddi anlamda araştırmıştım ancak çok iyi derecede motor mekaniği bilgisine ihtiyaç var. Ayrıca kullanılan ekipmanlar çok çeşitli ve maliyetleri yüksek.

Şimdi elm327 aldım arıza kodu siliyorum. Yeterli. :D

MEGFB
15-03-2015, 16:01
Zamanında ciddi anlamda araştırmıştım ancak çok iyi derecede motor mekaniği bilgisine ihtiyaç var. Ayrıca kullanılan ekipmanlar çok çeşitli ve maliyetleri yüksek.

Şimdi elm327 aldım arıza kodu siliyorum. Yeterli. :D

elm 327 veya vagcom kablosuyla yazılım oluyor mu flashlamak için illa kess v2 gibi bir şeye ihtiyac mı

vtec26
15-03-2015, 16:59
LPG ye ayar yapılabildiği için böyle karmaşık işlere girmeye gerek duymadım. Ayrıca elm327 de var , tableti koyunca çok havalı oluyor :)

İngilizcem iyi, chiptuning e de merakım var fakat ciddi emek isteyen bir iş. Umarım ileride şu anki iyi tunerlerin yerine daha iyileri yetişir... :)

SEÇKİN172
18-03-2015, 13:28
şöyle bişeyde var bizim bi arkadaş arabaya izmirde ayar yapayım dedi komple forget makinayı kırdı :) :) öyle güzel bi ayar yaptı :)

VolkanSrky
24-03-2015, 11:09
Bizim amca çocuklarıda bu işi yapıyorlar 60 beygirlik arabayı 300 beygir yapıyorlar :D Şaka bir yana konuyu takip ediyorum ..

svtec
24-03-2015, 11:19
herkes yazılım yapıyor :) beyin tamir ediyor biraz kapan bişeyler uğraşıor ama bu yaşa geldim şunu öğrendim tabelasında chip tuning ve yazılım yazan heryere dalamyın ortak karar la üzerinde toplanmış veya bir çoğunluğun yönlenmdiği uzman kişilere gidin ;) yoksa işin ucu moka sarıyo düzeltmeye çalışırken yapmaya çalıştığının iki katı giriveriyo tecrübeile sabittir...

Oz`
24-03-2015, 13:23
soru sorarsanız cvplarım :) yoksa anlat derseniz zatemn su ara konuşmaya mecalim kalmıyor :)

LeKLeK
24-03-2015, 14:08
soru sorarsanız cvplarım :) yoksa anlat derseniz zatemn su ara konuşmaya mecalim kalmıyor :)

madem sorun demıssın ms1 v2.2 baskı devresını cıkarttım bastım parcaları dızdım calıstırdım ama arabaya montaj etmeye yemıyo bulundugum yerde ayar yapacak kımse yok aynı aractan var m42 motor onun ayarları kopyalasam ufak oynamalarla standarta bındırebılırmıyım bılmıyorum otor m40 bu arada arabada herseyı soker takarım gozum g..m yer ama beyın konusunda takmakta degılde ayarlamak konusunda yemıyo acıkcası anlat bee ustaa :)

VolkanSrky
24-03-2015, 14:21

Aracın beynine niyle müdahale edebiliriz. Kaç bg alırız ne olur ne biter :) Araç Mazda Lantis 1.8 Bp motor

erdem325
24-03-2015, 14:56

Abi ben temelde standalone beyin ayarlamakla oem beyne müdahale arasındaki keskin farkları merak ediyorum açıkcası.
standalone beyinde ne nasıl ayarlanıyor hakimim (ayarlarım demiyorum teorisine hakimim) fakat oem beyne yazılım olayının teorisi hakkında hiçbir fikrim yok.
tıpkı standalone gibi haritalar mı yazılıyor yoksa sadece belirli parametrelerle mi oynanabiliyor vs vs ?

Oz`
28-03-2015, 08:31
madem sorun demıssın ms1 v2.2 baskı devresını cıkarttım bastım parcaları dızdım calıstırdım ama arabaya montaj etmeye yemıyo bulundugum yerde ayar yapacak kımse yok aynı aractan var m42 motor onun ayarları kopyalasam ufak oynamalarla standarta bındırebılırmıyım bılmıyorum otor m40 bu arada arabada herseyı soker takarım gozum g..m yer ama beyın konusunda takmakta degılde ayarlamak konusunda yemıyo acıkcası anlat bee ustaa :)

yardımcı olurum ama 1 e 1 aynımı araban söyle söleyeyim sana okuyucauların bile aynı olması lazımki tam yerinde olsun yada avans tabancası sartımız var:D

Oz`
28-03-2015, 08:48
Abi ben temelde standalone beyin ayarlamakla oem beyne müdahale arasındaki keskin farkları merak ediyorum açıkcası.
standalone beyinde ne nasıl ayarlanıyor hakimim (ayarlarım demiyorum teorisine hakimim) fakat oem beyne yazılım olayının teorisi hakkında hiçbir fikrim yok.
tıpkı standalone gibi haritalar mı yazılıyor yoksa sadece belirli parametrelerle mi oynanabiliyor vs vs ?

standalone beyine tam hakimim derken? VE nasıl çalışır biliyormusun mesela nelerden nerelere dayanarak o2 siz çalışabiliyor ve inanılamayacaüğı kadar düzgün Afr ler ile yapılşabildigğini

Injector cc
Injector dead time
MAP sensorü
Air temp .
motor Hacmi

bu 5 i ile afr takılı olmadan ayar yapip sonra deneme amaçlı Afr yi takıp 15 cruise 11 afr 1 barda yapılabildiğini biliyormuydun kokklayarak Afr anlamak gibi bişiy bu :)

birçok insana göre benzin haritası var avans haritası var ohh tamam oldu bitti tamam standalonelar aslında işin içi arka yüzü o şekilde deil standalone olduğu için siz birçok seyi görebiliyorsunuz orjinal beyinde bu böyle deil AMA emin olki mantık düz standalone da benzin haritasını kendin yazarsın Oem ecuya dersinki 11.5 yap o yapar avans tablosu aynıdır Calculated load a göre çalışır neredeyse hepsi Stand alone da istediğin gibi yapabilirsin load ları kolay deil ama açık olduğu için standalone kolay gelir devamli 2D 3d çalışırsın 1d çalışırsın ama oem beinde sadece Hex de çalışman gereken yerler vardır ariza kapatmak ölümdür çünkü Standalone daki giibi yerleri hepsinde aynı değildir aslına bakarsan oem ecu stadalone dan daha kolaydır ama artık standalonelarda zor :) aem gen 1 gibi değğil Ms gibi değil hiçbiri Ve ye göre çalışıyor bir çou orjinal beyin gibi birçok komutlar olusturdular artık Motec M1, haltech Elite, Vipec i88, Base map lerinde çaresiz kaldığı yerler seyler var kranka tak kasnağı çalıştır hoppp oldu sana beyin değil artık malesef

orjinal ecu da söle bi sansınız var çok programı çalar yürütür parasıya satın alır yaparsın :) Standalone da öyle deil her araba her sıkıştırma her enjektor farklıdır Stock Ecu yazan adam Standalone u basarmış olmalı hepsini geçtim motor mekaniğinden anlıyor olmalı bunun yanı sıra yapılmış 1-2 bişiyi kopyalayıp aa ben yaptım die kendini ortaya atanların bir çoğuna inamanın manası kesinlikle yok yanlış anlama sana laf demiyorum çünkü hakimim ama işim olmaz diebilirsin bazıları kolay para diip saldırıyorlar sewiyorlarda bu saalak saçma işleri sonra AAAAA nooldu ya :)

yani işin özür standalone die bişiy yok oem Ecu larda aslında standalone ama içinde sana sunulan parametreler daha fazla standalone larda bunları indexin var görebiliyorsun Oem Ecu larda indexin yok kendin buluyorsun bulması zor ama fark yok aynı mantık :) tek güzel yanı var oem ecunun baskasını yaptığınıda kopyaliyor olabilmen

erdem325
30-03-2015, 11:06
standalone beyine tam hakimim derken? VE nasıl çalışır biliyormusun mesela nelerden nerelere dayanarak o2 siz çalışabiliyor ve inanılamayacaüğı kadar düzgün Afr ler ile yapılşabildigğini

Injector cc
Injector dead time
MAP sensorü
Air temp .
motor Hacmi

bu 5 i ile afr takılı olmadan ayar yapip sonra deneme amaçlı Afr yi takıp 15 cruise 11 afr 1 barda yapılabildiğini biliyormuydun kokklayarak Afr anlamak gibi bişiy bu :)

birçok insana göre benzin haritası var avans haritası var ohh tamam oldu bitti tamam standalonelar aslında işin içi arka yüzü o şekilde deil standalone olduğu için siz birçok seyi görebiliyorsunuz orjinal beyinde bu böyle deil AMA emin olki mantık düz standalone da benzin haritasını kendin yazarsın Oem ecuya dersinki 11.5 yap o yapar avans tablosu aynıdır Calculated load a göre çalışır neredeyse hepsi Stand alone da istediğin gibi yapabilirsin load ları kolay deil ama açık olduğu için standalone kolay gelir devamli 2D 3d çalışırsın 1d çalışırsın ama oem beinde sadece Hex de çalışman gereken yerler vardır ariza kapatmak ölümdür çünkü Standalone daki giibi yerleri hepsinde aynı değildir aslına bakarsan oem ecu stadalone dan daha kolaydır ama artık standalonelarda zor :) aem gen 1 gibi değğil Ms gibi değil hiçbiri Ve ye göre çalışıyor bir çou orjinal beyin gibi birçok komutlar olusturdular artık Motec M1, haltech Elite, Vipec i88, Base map lerinde çaresiz kaldığı yerler seyler var kranka tak kasnağı çalıştır hoppp oldu sana beyin değil artık malesef

orjinal ecu da söle bi sansınız var çok programı çalar yürütür parasıya satın alır yaparsın :) Standalone da öyle deil her araba her sıkıştırma her enjektor farklıdır Stock Ecu yazan adam Standalone u basarmış olmalı hepsini geçtim motor mekaniğinden anlıyor olmalı bunun yanı sıra yapılmış 1-2 bişiyi kopyalayıp aa ben yaptım die kendini ortaya atanların bir çoğuna inamanın manası kesinlikle yok yanlış anlama sana laf demiyorum çünkü hakimim ama işim olmaz diebilirsin bazıları kolay para diip saldırıyorlar sewiyorlarda bu saalak saçma işleri sonra AAAAA nooldu ya :)

yani işin özür standalone die bişiy yok oem Ecu larda aslında standalone ama içinde sana sunulan parametreler daha fazla standalone larda bunları indexin var görebiliyorsun Oem Ecu larda indexin yok kendin buluyorsun bulması zor ama fark yok aynı mantık :) tek güzel yanı var oem ecunun baskasını yaptığınıda kopyaliyor olabilmen

Öncelikle cevap için çok teşeüür ederim.
işin teorisini bilmek derken standalone megasquirt gördüm ben hep.
aynen bahsettiğiniz gibi yakıt haritası avans haritası launch vs vs işte benim de gördüklerim\bildiklerim.

Alınacak gücenecek birşey yok tabii ki o şekilde yorumlamadım hiç.

bahsettiğiniz gibi oem beyin de sonuç olarak bir standalone elbette. sonuç olarak aftermarket veya oem ama sonuç olarak ikisi de engine control unit.
benim farktan kastım arayüz oluyor sanırım bu durumda.
standalone da bayaa birşey görülüyor, müdahale imkanı daha fazla (aftermarket sensörler, injector, tps vs vs den dolayı)
benim merak ettiğim oem ecu da nelere nası müdahale edilebildiği.
yani oem ecu nun yazılımına müdahale edilirken birşekilde bir harita mı yazılıyor yoksa (basitçe örnek olsun diye söylüyorum) örneğin dizelde rail basıncı yanıltma veya map sensörü yanıltma vs vs gibi mi?
biraz karışık yazmış olabilirim, umarım anlatabilmişimdir merak ettiğim kısmı.
oem ecu yazılırken öyle bir bakmıştım da hiçbirşey anlamamıştım, bakınca ha bu yakıt haa bu avans vs vs diyebileceğim hiçbirşey görememiştim.

Hızlı_Fransız
09-04-2015, 23:32
konuyu kaçırmışım ama yeri gelmişken bende sormak isterim kendi arabamız için yazılım okuma ve atmak için clone cihazlar sorun yaratırmı kullananlar tecrübe edenler illaki vardır kess v2 için mesela ?

Oz`
11-04-2015, 06:48
Öncelikle cevap için çok teşeüür ederim.
işin teorisini bilmek derken standalone megasquirt gördüm ben hep.
aynen bahsettiğiniz gibi yakıt haritası avans haritası launch vs vs işte benim de gördüklerim\bildiklerim.

Alınacak gücenecek birşey yok tabii ki o şekilde yorumlamadım hiç.

bahsettiğiniz gibi oem beyin de sonuç olarak bir standalone elbette. sonuç olarak aftermarket veya oem ama sonuç olarak ikisi de engine control unit.
benim farktan kastım arayüz oluyor sanırım bu durumda.
standalone da bayaa birşey görülüyor, müdahale imkanı daha fazla (aftermarket sensörler, injector, tps vs vs den dolayı)
benim merak ettiğim oem ecu da nelere nası müdahale edilebildiği.
yani oem ecu nun yazılımına müdahale edilirken birşekilde bir harita mı yazılıyor yoksa (basitçe örnek olsun diye söylüyorum) örneğin dizelde rail basıncı yanıltma veya map sensörü yanıltma vs vs gibi mi?
biraz karışık yazmış olabilirim, umarım anlatabilmişimdir merak ettiğim kısmı.
oem ecu yazılırken öyle bir bakmıştım da hiçbirşey anlamamıştım, bakınca ha bu yakıt haa bu avans vs vs diyebileceğim hiçbirşey görememiştim.

olan haritayı editliyorsun 3 bar benzin basıncı var ise onu 4 yapıyorsun mesela bir cok kişi kopya yazılım kullandığı için neyin neolduğunu dahil bilmiyor az kafası çalışıyori se damoslardan baqıp ismini çıkarir tabiki :)

sen aftermarket ecuda 3 yada 2 d olarak kullanıyorsun zaman zaman 1 d ama bunların hepsi grafiksel aslında orda arkada Hexademal i editledikleri seyler var orasını görmüyorsun cünkü arayüz buna müsade etmiyor mesela Ecuflash ile ewo yapıyorsun ama aslında sen ha cip programi ile editliyorsun ha ecuflashla editor sana cevirmeye yardım ediyor HEP si aynı sey :)

tabiki standalone bir ecunun yapabiliceği seyler var mesela bazısı 8000 devir üstüne kesici koyamaz orjjinal Ecu ama after market yazar mesela 12 bine kadar destekler Hex olarak o onu destekler

Oz`
11-04-2015, 06:51
konuyu kaçırmışım ama yeri gelmişken bende sormak isterim kendi arabamız için yazılım okuma ve atmak için clone cihazlar sorun yaratırmı kullananlar tecrübe edenler illaki vardır kess v2 için mesela ?

orjinal olanlar bile sorun yasarken clone ile yasamaman mucize v2 neredeyse 1-2 ayda bir güncelllenen bir program deewamli clone alırsan ew clone cölüğüne doner :)

Hızlı_Fransız
11-04-2015, 09:00
orjinal olanlar bile sorun yasarken clone ile yasamaman mucize v2 neredeyse 1-2 ayda bir güncelllenen bir program deewamli clone alırsan ew clone cölüğüne doner :)

Teşekürler sorunun cevabı için. Mesela sağsan soldan duyumlar var clone cihazlar için yazma ve okuma esnasında iletişim koparsa beyin yanıormuş falen deniliyor? aslı var mı benim amacım kendi aracıma yazılım okuma ve yazmak için kullanıcam güncel araç listesine pek ihtiyacım yok gibi ?

Sadık Özyer
13-04-2015, 12:09
Maşallah özgün abi yardırmış , biz halen 1.4 1.6 dizele büyük turbo takalım.

!KO
14-04-2015, 00:03
Teşekürler sorunun cevabı için. Mesela sağsan soldan duyumlar var clone cihazlar için yazma ve okuma esnasında iletişim koparsa beyin yanıormuş falen deniliyor? aslı var mı benim amacım kendi aracıma yazılım okuma ve yazmak için kullanıcam güncel araç listesine pek ihtiyacım yok gibi ?

beyın ucurma ıhtımalı var ihtimalı bıle yeter dıyosan alma yok ucarsa gıdeırm yenı ecu alırım dıyosan kullan

Oz`
14-04-2015, 07:44
her beyin ucabilir yeterki backup i oolsun :)

VWci
14-04-2015, 10:46
Wgdc aciklayabilir misiniz? 2 port, 3 port selonoid e gore nasil ayar yapmak gerekir?.

Hızlı_Fransız
16-04-2015, 23:57
her beyin ucabilir yeterki backup i oolsun :)

yedek olarak orjinal yazılım varsa üzerine tekrar yazılabilir yani böyle anladım doğrumudur? :)

Oz`
18-04-2015, 07:27
aldığın yer önemli dump dediğimi Full sekilde alabilirsen tabiki geri dönebilir genelde beyin açıkken dump yani neredeyse full sekilde backup alınır tabiki

Oz`
18-04-2015, 07:28
Wgdc aciklayabilir misiniz? 2 port, 3 port selonoid e gore nasil ayar yapmak gerekir?.

anlayamadım :( wastegate Duty Cycle mi demek istedin

Hızlı_Fransız
18-04-2015, 11:20
aldığın yer önemli dump dediğimi Full sekilde alabilirsen tabiki geri dönebilir genelde beyin açıkken dump yani neredeyse full sekilde backup alınır tabiki

Çok teşekür ederim paylaşımların için abi bence risk alıp denemeye değer :)

207rcbd
23-04-2015, 19:04
Selamlar;
Sanırım bi ben anlamıyorum bu yazılanları :(:(

coder
23-04-2015, 19:10
Özgün abi yakıtı ve basıncı güzelce ayarladık her şey mikemmel :D bu avans hesaplaması nasıl oluyor?

Oz`
03-06-2015, 09:01

wgdc den kastın saırım Selenoid 2 sekilde çalışır ya aradan kaçırtarak anlık peakler oluşturarak yada direk araya girip komple kontrolu üstünealarak

Oz`
03-06-2015, 09:02
Özgün abi yakıtı ve basıncı güzelce ayarladık her şey mikemmel :D bu avans hesaplaması nasıl oluyor?

avans hesaplaması y kulakla dinleyeceks yada matematiksel hesabı var amma velakin matematiksel hesabın hiç tuttuğunu görmedim :)

zx-10rr
03-06-2015, 16:29
dr OZ.yazılım işinde bu tip konulara açıkça yazıyor ve anlatıyor olmanı çok takdir ediyorum,her işin bir yapılışı ve ince detayları vardır.kolay sanmak çok büyük hata.ileriki meslek hayatında bir akademi açmanı ve tuner yetiştirmeni sahsen cok isterim.tr de otomobil alanında hem oem ecu hemde after market ürünler ile süper işlere imza attınız.ben motosikletlerin oem ecu flash ı konusunda çalışma planınız var mı diye merak ediyorum.2015 zx-10r ım var,avans,fuel map,auto tune,sec.enj map ayarı için birsürü piggyback(dynojet) ünite aldım ve hatırı sayılır bir bedel ödedim.dünyada(özellikle abd de) bu konuda çok iş yapan yer var.oem ecu ya bir yazılım yapabiliyor olsanız mükemmel olucak,bu piggyback üniteler ile müdahale edemediğimiz bir çok alan kalıyor ve bunlarda çok önemli.eğer oem ecu ya yazılımı yapabilseniz sadece quick shifter modul alıp yolumuza bakacağız.şuanki dynonuzla basit bir aparat ile motosikleride ölçebiliyorunuz diye biliyorum.bu konuda atılım bekliyorum sizlerden.tr firması olarak ilk olursunuz.

Gkhnkrdnz
02-01-2016, 11:41
Herkese tekrardan merhaba bu konuyu ilk açtığımda yapılan yorumlar falan beni gerçekten bu işden caymaya yöneltmişti. Konuyu merak edenler dışında kimseden olumlu bir konuşma gelmemişti bazı yerlere kişilere firmalara gönül vermiş olabilirsiniz. Kimsenin zaten clone bir cihazla birilerine kafa tutacağı yoktu ancak özgün abi ve bir kaç arkadaş haricinde olumlu açıklama yapan olmamıştı. Bugün Kess ile aracımı okudum ecm ile haritalrı inceledim aracımı aldığımda üstünde samsun ecufastde yapılan soft bir yazılım vardı. Şimdi aynı marka model başka orjinal bir aracı okutarak aralarında ki farkı görerek neyle nekadar oynandığını nasıl soft nasıl hard oldugunu aracın üstünde yavaş yavaş oynayarak görücez. Şimdi bu konuyu takip eden arkadaşlara tavsiyem eğer yedek parçası ucuz falan bir arabanız varsa sizde yapın ya s*ktr et uğraşmaya değmez dersiniz yada hoşunuza gider kurcalar zevkini sürersiniz. Kimse kimseyi umutsuzluğa kaptırmadıkca inanın dahada gelişip büyüyeceğiz sadece bu konu için değill. :icon_tup:

ZX-636R
03-01-2016, 23:01
konuyu takipteyim, yol katetmeniz ve başka bir yazılım ile oem in farkını görmek güzel ve keyifli olsa gerek
umarım süreç bundan sonra daha kolay ve başarılı olur sizin için.

ozoozo
16-03-2016, 18:01

ddd

Konu hort olacak ama önerebileceğiniz yada 5 sayfa boyunca yazılan vırt,zırt ayarların tamamını öğreten yurtdışın da özellikle Amerika da dyno üstünde gerek normal oem beyinlere gerekse standalone beyinlere yazılım kursu veren önerebileceğiniz bir firma var mı ? bu kurslar yaklaşık ne kadar sürüyor ve verilen paralara gerçekten değiyor mu ? Her şey tecrübeden ibarettir boza boza doğrusu öğrenilecektir ancak güzel bir iş ortaya çıkarmak için bu kurslar yeterli olur mu ? varsa tecrübe ve bilginiz paylaşırsanız sevinirim.

maxima
29-03-2016, 12:54
1-bu cihazlar ile aracımda okuma ve yazma yaparsam sorun yaşarmıyım
2- diyelim yaşadım beyin çöpmü olur yoksa tamir olurmu backup ini yapmış olsam
3-ecm titanyum ile basıncı-yakıtı-ve torc artışı azar azar yapsam ve en ideal yazılımı kendime yapsam iş yaparmı ?(dizel araç pd130)
4-egr-dpf iptallerini hangi program ile yapabilirim ecm titanium işimi görürmü
5-aracımın kesicisini veya kesici şeklini bu program değiştirebilirmi?

aslına bakarsan bana yardım edebilecek aradan birşeyler sorabileceğim birini arıyorum kendime.
veya benle beraber bu işi yapmak isteyen varsa beraber kafa yorarak bişeyler geliştirmek isteyen varsa bana ulaşırsa sevinirim. gerekirse ucret bile verebilirim isterse.

şimdiden teşekkürler

selametle

dieselpower
13-05-2016, 20:56
takipteyim koşuşturmanın verdiği yorgunlukla okudugum hiçbişeyi alamadım valla :D

MeRtCaN
13-05-2016, 21:00
Arkadaşlar merhaba

bende kess ve fg tech aldım Aliexpresten. peşinde de ECM titanium gönderdiler. şimdi birkaç sorum olacak

http://-ecu.jpg
http://g03.a.alicdn.com/kf/HTB1NoRwIV-OBD-Support.jpg

1-bu cihazlar ile aracımda okuma ve yazma yaparsam sorun yaşarmıyım
2- diyelim yaşadım beyin çöpmü olur yoksa tamir olurmu backup ini yapmış olsam
3-ecm titanyum ile basıncı-yakıtı-ve torc artışı azar azar yapsam ve en ideal yazılımı kendime yapsam iş yaparmı ?(dizel araç pd130)
4-egr-dpf iptallerini hangi program ile yapabilirim ecm titanium işimi görürmü
5-aracımın kesicisini veya kesici şeklini bu program değiştirebilirmi?

aslına bakarsan bana yardım edebilecek aradan birşeyler sorabileceğim birini arıyorum kendime.
veya benle beraber bu işi yapmak isteyen varsa beraber kafa yorarak bişeyler geliştirmek isteyen varsa bana ulaşırsa sevinirim. gerekirse ucret bile verebilirim isterse.

şimdiden teşekkürler

selametle

Hayırlı Olsun Umarım aldıgınız cıhazların Klon cıhaz oldugunu bılıyorsunuzdur ?

Arac uzerınden program okuyabılırsınız ama yazarken yarım kalır ıse Sıze Bır ECU malıyetı dogar
yaklasık 1000 ıle 15.000 tl arasında zararınız olabıır
Onun ıcın Klon cıhaz sıkıntılıdır.

Oz`
14-05-2016, 23:07
beyler çakma aletlere güvenmeyin yazık günah

XSi
15-05-2016, 15:46
Beyler chip tuninge alternatif iş onereyim:

LPG ayarı.

İhtiyacınız olanlar:

1 laptop
2 LPG sistemi bağlantı kablosu
3 wideband

Pazar chiptuningin 10 katı 100 katı.

İşi adam gibi yapan profesyonel yok.

Benim halı hazırda isim olmasa yaparım valla :) amatör olarak baya bi deneyim oldu bende..

erdem325
16-05-2016, 00:41

Arac uzerınden program okuyabılırsınız ama yazarken yarım kalır ıse Sıze Bır ECU malıyetı dogar

peki bu senaryoda ecu dan okudugu ilk dosyanin yedegini almak bir ise yaramaz mi?
yazma isleminde klon bir alet cakilirsa eger, tekrar yazma sansi olmuyor mu?

yada soyle sorayim, orijinal bir cihazla bu tarz bir durum basa gelirse nasil duzeltiliyor?

Berat
16-05-2016, 01:03
Beyler chip tuninge alternatif iş onereyim:

LPG ayarı.

İhtiyacınız olanlar:

1 laptop
2 LPG sistemi bağlantı kablosu
3 wideband

Pazar chiptuningin 10 katı 100 katı.

İşi adam gibi yapan profesyonel yok.

Benim halı hazırda isim olmasa yaparım valla :) amatör olarak baya bi deneyim oldu bende..

Nasıl ve nereden başlayabiliriz abi? Detayları öğrenebileceğimiz herhangi bir kaynak varmıdır?

maxima
16-05-2016, 11:48

eyw kardeşim sagolasın klon olduğunu bilerak aldık zaten orjinal bize göre değil cok pahalı.
bu işten para kazancak olsam klon almam zaten.

şu anda 2 araç yazdım ve okudum sorun yaşamadık sadece yazdığımız değerler cok küçük oynatmalar olduğu için elimizi baya korkak alıştırdık sanırım birazdaha arttırmamız lazım.

ben sadece bana bu konuda püf noktaları ogretecek biri lazım. mesela 1.4 hdi lara turbo basıncı max kaç basmalıyız ve yakıt basıncını max kaç yapmam gerek
diyelim turbo basıncı 1.4 max basmam gerekiyorsa ben 1.2 max acacam zaten.

yabancı kaynaklardan bişeler ögrendik ama takıldığımız yerlerde oluyor o yuzden bilgili birinin yardımına birazda olsa ihtiyacım var.

şimdiden herkese teşekkürler.

XSi
16-05-2016, 17:43
Nasıl ve nereden başlayabiliriz abi? Detayları öğrenebileceğimiz herhangi bir kaynak varmıdır?

Mscsi.net forumu tavsiye ederim.

Ama en iyi öğrenme pratik yaparak oluyor.

Önce kendi arabanda yap,sonra arkadaş eş dost aracında.

Yaptıkça deneyim olacak.

ahmetelik60
23-05-2016, 22:51
ne yaptın yazılım işini öylece kaldımı ?

maxima
01-06-2016, 06:40
Arkadaşlar günaydın,

yazılım işinde şu anda baya yol katettim kendi araştırmalarım ile
bir tane connect 1.8 tdci 75 yapalım dedik. beyinden okuduk orj dosyayı ECM ile oynayalım istedik ama tüm menüler gelmedi sadece tork ve enjektör basınclarını görebildik
winols den damos dosyasını araştırıyorum hatta ford focus un dosyasını bile bulsam işime yarıcak. başka araçların damos dosyaları var ama onlarda almanca cıktı :)

bu arada damos dediğimiz şeyi bilmeyenler için anlatayım;
normalde beyinde ilk bakışta anlamsız bir sürü sayılar olur damos bunların ne işe yaradığını bize söyler
mesela turbo basıncını arttırmak istersen hangi değerler ile oynaman gerektiğini sana gösteriyor ve ona göre yazılım ile oynuyorsun.

şimdilik bu noktadayız inşallah dahada ilerletir ve merdiven altı yazılımcısı oluruz :)
eğerki işi klon cihaz ile cözersem orjinal cihaz alıp kendi yazılımlarımı yapmak isterim herkes bu işi annesinin karnında ögrenmiyor sonuçta :D

herkese iyi forumlar

maxima
27-10-2016, 19:16
Arkadaşlar merhaba
bu aralar baya yazılım konusunda ilerledim. whatapp gurubumuz 5-6 kişi olduk. arkadaşlarımla sürekli bilgi alışverişi yapıyoruz.bu aralar görev dağılımı bile yaptık kimisi benzinli araçlara bakıyor kimisi egr dpf iptali ile uğraşıyor ve
daha hızlı yol alıyoruz. katılmak isteyenler msj atısın bana onlarıda ekleyeyim guruba.
şu anda geldiğimiz noktadan biraz bahsedeyim

dizeller için bi şablon çıkarmaya çalışıyoruz yani dizellerin geneline aynı şablonu yapmak değil niyetimiz mesela 1.4 hdi için hazır şablon. neyi nekadar açacagımızı filan hazırlıklarını yapıyoruz.
bu arada kesicili (popcorn) yazılım için dizeller ile uğraşıyoruz. kimi dizelde kolay oluyor kimisinde ise daha zor.

dizellerde genelde %5 soft %20 hard yazılıma giriyor. atıyorum yakıtı %5 basıncı % 5 açarsanız soft bir yazılım yani aracı zorlamadan beygirler alabiliyoruz.
1.7 dti,1.4 hdi,1.8 tdci,525i,535i araçlarına yazılım yaptık ve araçlarda dumansız güzel güçler aldık.

yazılımda önemli olan aracın karakteristigini bilmek önemli. kimi araç 1500 de turbo açar 4.200 de kesiciye girer. kimisi 1.800 de turbo açar. ona göre hangi devirde yakıt ve basıncı açmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerek.
veya hangi menüleri açmanız hangi menüleri az açmanız gerekli onlarda önemli.

yazılımlarımızı genelde ECM titanium da yazıyoruz. Winols de ise yazdıklarımız oldu fakat winols daha karışık ve zor ama bir okadarda fazla opsiyonlara sahip.
mesela kesicili yazılımları ecm de yazamıyoruz. winols da kesicili yazılım yapmak mümkün.

egr ve dpf iptaline gelirsek onlar için hazır programlarda var daha pratik olan mesela Ecusafe diye bi programa sadece yazılımı yükleyip tek tuşla egr iptali yapabilirsiniz.
ecm de ise egr menüsündeki tüm devir bandındaki değerleri max yapmanız gerekmekte. winols içinde aynı.

aslında şu anda cokta usta olduk sayılmaz bu işlerden para kazanan abilerimiz var forumda onlardanda yardım alacağımız cok konu var aslında. konuyu görüp yazarlarsa cok sevinirim.

iyi forumlar herkese....

meganes
28-10-2016, 18:13
Arkadaşlar merhaba
bu aralar baya yazılım konusunda ilerledim. whatapp gurubumuz 5-6 kişi olduk. arkadaşlarımla sürekli bilgi alışverişi yapıyoruz.bu aralar görev dağılımı bile yaptık kimisi benzinli araçlara bakıyor kimisi egr dpf iptali ile uğraşıyor ve
daha hızlı yol alıyoruz. katılmak isteyenler msj atısın bana onlarıda ekleyeyim guruba.
şu anda geldiğimiz noktadan biraz bahsedeyim

dizeller için bi şablon çıkarmaya çalışıyoruz yani dizellerin geneline aynı şablonu yapmak değil niyetimiz mesela 1.4 hdi için hazır şablon. neyi nekadar açacagımızı filan hazırlıklarını yapıyoruz.
bu arada kesicili (popcorn) yazılım için dizeller ile uğraşıyoruz. kimi dizelde kolay oluyor kimisinde ise daha zor.

dizellerde genelde %5 soft %20 hard yazılıma giriyor. atıyorum yakıtı %5 basıncı % 5 açarsanız soft bir yazılım yani aracı zorlamadan beygirler alabiliyoruz.
1.7 dti,1.4 hdi,1.8 tdci,525i,535i araçlarına yazılım yaptık ve araçlarda dumansız güzel güçler aldık.

yazılımda önemli olan aracın karakteristigini bilmek önemli. kimi araç 1500 de turbo açar 4.200 de kesiciye girer. kimisi 1.800 de turbo açar. ona göre hangi devirde yakıt ve basıncı açmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerek.
veya hangi menüleri açmanız hangi menüleri az açmanız gerekli onlarda önemli.

yazılımlarımızı genelde ECM titanium da yazıyoruz. Winols de ise yazdıklarımız oldu fakat winols daha karışık ve zor ama bir okadarda fazla opsiyonlara sahip.
mesela kesicili yazılımları ecm de yazamıyoruz. winols da kesicili yazılım yapmak mümkün.

egr ve dpf iptaline gelirsek onlar için hazır programlarda var daha pratik olan mesela Ecusafe diye bi programa sadece yazılımı yükleyip tek tuşla egr iptali yapabilirsiniz.
ecm de ise egr menüsündeki tüm devir bandındaki değerleri max yapmanız gerekmekte. winols içinde aynı.

aslında şu anda cokta usta olduk sayılmaz bu işlerden para kazanan abilerimiz var forumda onlardanda yardım alacağımız cok konu var aslında. konuyu görüp yazarlarsa cok sevinirim.

iyi forumlar herkese....

maşallah bravo size bayağı ilerletmişsiniz işi,şunuda söylemek isterim burdan ilerleyemezsiniz az daha uğraşın herşeyi kendiniz çözün en sağlamı,artık forumda yardım konuları hep hüsran bütün iş garajlarda dükkanlarda işyerlerinde vs dönüyo,herşeyi birbirmizden saklıyoruz bu yüzden ilerleyemiyoruz :))

maxima
28-10-2016, 18:38
maşallah bravo size bayağı ilerletmişsiniz işi,şunuda söylemek isterim burdan ilerleyemezsiniz az daha uğraşın herşeyi kendiniz çözün en sağlamı,artık forumda yardım konuları hep hüsran bütün iş garajlarda dükkanlarda işyerlerinde vs dönüyo,herşeyi birbirmizden saklıyoruz bu yüzden ilerleyemiyoruz :))

Eyw kardeşim kendi çapımızda ugraşıyoruz. hatta youtube den video açıyorum alt yazı ekliyorum ve alt yazıyıda türkceye çevirerek bişeler ögrenmeye çalışıyorum :D ing var ama bazen anlamadığım şeyler olduğu için biraz yoruyor beni.
ben burdan güzel arkadaşlar edindim fakat hepsi dediğin pek bişey bilmeyen ben gibi kendini geliştirmeye çalışan insanlar. olsun onlarla bu işleri başaracagımıza inanıyorum.
sonuçta herkes anasının karnında yazılım atmayı ögrenenek doğmadı :D
inş yardım etmek isteyen kişilerde olacaktır umutluyum

meganes
28-10-2016, 23:02
belki programsal olarak yardımcı olamam ama elektrik-elektronik konusunda az çok yardımım olabilir,dilerseniz özelden yazın :)

oss
16-11-2016, 15:21
ecm titanuim u nasıl buluruz internetteki yüklediklerimde hep smarkey.dll hatası alıyorum çözümünü anlatan da yok gibi

MeRtCaN
16-11-2016, 21:18
ecm titanuim u nasıl buluruz internetteki yüklediklerimde hep smarkey.dll hatası alıyorum çözümünü anlatan da yok gibi

Orjinal Alırsanız Problem yok
Sıkıntısız sekılde Kullanıyoruz.

maxima
16-11-2016, 22:54

MEGA (https://mega.nz/#F!sokG1YAK!vVx0MrfSMv3fnJci89zUCA)

buyur kardeşim. soruların olursa buradan cevaplarım

levent
17-11-2016, 00:34
maxima

öncelikle sağol paylaştığın için, smartkey.dll sıkıntısı bende de çıktı win10 kullanıyorum.

bunun çözüm yolunu bilen varsa paylaşabilir mi? kimisi win7-8.1 de sorunsuz kullanıyorum yazmış internette, sanal sistem mi kuralım :)

oss
17-11-2016, 01:12
Orjinal Alırsanız Problem yok
Sıkıntısız sekılde Kullanıyoruz.

biraz oynamak için orjinal almaya gerek duymadım çünkü bir kez kullanıcam

MEGA (https://mega.nz/#F!sokG1YAK!vVx0MrfSMv3fnJci89zUCA)

buyur kardeşim. soruların olursa buradan cevaplarım

çok teşekkür ederim teorik olarak biliyorum desemde eksiklerimle beraber kendimi geliştirmek istiyorum aldığım cihaz klon ve piyasada yazılımcıyım diye geçinen bir çok kişiden daha iyi iş çıkaracağımı düşünüyorum aracın dosyasını okudum lakin halltech ın ecu manager var o çalıştırmıyor winols indirdim oda sınırlı kullanım ve damos olmadan bir işe yaramıyor gibi ayreten çalıştıracak mı hiç denemedim bakalım sizin tavsiyeniznedir başlangıç için ecm uygun mudur?

maxima

öncelikle sağol paylaştığın için, smartkey.dll sıkıntısı bende de çıktı win10 kullanıyorum.

bunun çözüm yolunu bilen varsa paylaşabilir mi? kimisi win7-8.1 de sorunsuz kullanıyorum yazmış internette, sanal sistem mi kuralım :)

smartkey.dll dosyası ya win 8 ve üstünde yok yada antivirus gibi yazılımlar yüklendiği vakit biz göremeden siliyor system 32 system sysWoV64 bile kopyaladım bir yere kopyaladığımız zaman geçiyordu şimdi geçmedi kendi dosyasının içinde crack filan olsa çok güzel olur aslında

levent
17-11-2016, 01:20
smartkey.dll dosyası ya win 8 ve üstünde yok yada antivirus gibi yazılımlar yüklendiği vakit biz göremeden siliyor system 32 system sysWoV64 bile kopyaladım bir yere kopyaladığımız zaman geçiyordu şimdi geçmedi kendi dosyasının içinde crack filan olsa çok güzel olur aslında

yükleme sırasında güvenlik duvarını kapattım ama yine de smartkey.dll yok diyor.. win 8.1 de kullanan varmış o da ilginç kısmı işin aslında, mantıken win10 da da uyum sorunu yaşanmaması lazım.

oss
17-11-2016, 01:25
yükleme sırasında güvenlik duvarını kapattım ama yine de smartkey.dll yok diyor.. win 8.1 de kullanan varmış o da ilginç kısmı işin aslında, mantıken win10 da da uyum sorunu yaşanmaması lazım.

regkey diye bir dosya var içinde onu açabilirsem onu izleyerek gideceğim

maxima
17-11-2016, 15:00
MEGA (https://mega.nz/#!19UGhK6L!JCTdHJRYH-yU0nFIArgqIOUg3zBwPWv9foIHxRCvB30)

winols 2.24 bunu deneyiniz. yükleme adımlarını uygulamayı unutmayınız biraz karışıktır ama başarabilirisiniz.

MEGA (https://mega.nz/#!1xtEmBLL!rJ1GB4XL2JDk7V2q96dbK5lns8sSsTYPLuYwugA ppwQ)

bu damos arşivi.

ufaktan ufağa burada tüyolar verebilirim merak edenler için

levent
17-11-2016, 15:14
MEGA (https://mega.nz/#!19UGhK6L!JCTdHJRYH-yU0nFIArgqIOUg3zBwPWv9foIHxRCvB30)

winols 2.24 bunu deneyiniz. yükleme adımlarını uygulamayı unutmayınız biraz karışıktır ama başarabilirisiniz.

MEGA (https://mega.nz/#!1xtEmBLL!rJ1GB4XL2JDk7V2q96dbK5lns8sSsTYPLuYwugA ppwQ)

bu damos arşivi.

ufaktan ufağa burada tüyolar verebilirim merak edenler için

Pass. istiyor winols :)

Yükleme adımları için,

-Extract EVC containt to C:\Program Files\
-Copy : EVC_key.dll and EVClicenseMOD.dll to C:\WINDOWS\system32
-Go to C:\Program Files\EVC and run loader_ols_32_XP_free.exe

Başka bir sitede görmüştüm, umarım işe yarar :)

levent
17-11-2016, 15:17
Bu arada gece net kesilmese şuan inmiş olurdu,

GarageForum (http://garageforum.org/Thread-WinOLS-2-24-0-0-WinOLS-ECU-File-Unlock-DAMOS-Files)

Burdaki rarın içinde linkler var oradan da indirebilir isteyen.

oss
20-11-2016, 20:30
maxima kardeş bu ecm yine hata verdi bende win 8 kullanıyorum ondan mı acaba

error at intialized of bundled Smartkey.dll
hatası alıp durdum halleden varsa bana bi yol götereblir mi

levent
20-11-2016, 22:57
maxima kardeş bu ecm yine hata verdi bende win 8 kullanıyorum ondan mı acaba

error at intialized of bundled Smartkey.dll
hatası alıp durdum halleden varsa bana bi yol götereblir mi

bende de aynı şekilde hata mevcut win10 64bit ile. sanal xp mi kursak? :)

winols dan bakınıyorum ara sıra, map bulmayı çözdüm ilk adım olarak bir de hangi map nedir onu çözersek iş tamam :D

maxima
21-11-2016, 06:40
Beyler aldığınız hata işletim sisteminizle alakalı.
win7 32 bit 'e geçmenizi tavsiye ederim herşey sorunsuz çalışmakta.
saygılar

oss
21-11-2016, 14:57
Beyler aldığınız hata işletim sisteminizle alakalı.
win7 32 bit 'e geçmenizi tavsiye ederim herşey sorunsuz çalışmakta.
saygılar

bende de aynı şekilde hata mevcut win10 64bit ile. sanal xp mi kursak? :)

winols dan bakınıyorum ara sıra, map bulmayı çözdüm ilk adım olarak bir de hangi map nedir onu çözersek iş tamam :D

teşekkürler

the_stig
24-11-2016, 20:07
ben de bankacılık sektöründe çalışan bir yazılım uzmanı olarak konuya merak salmış durumdayım. kess v2 siparişini verdim. gelsin kendi araçlarımı kurcalamaya başlayacağım. buradan gelişmeler konusunda haber veririm.

Oz`
25-11-2016, 00:14
beyler craackleri paylaşmayın lütfen

oss
25-11-2016, 00:31
gelişme olarak yazayım dosyayı okumuştum bi ecm titanuim u çalıştırmak kalmıştı geriye denediğim araç 2008 model palio 1.3 multijet 70 hp yakıt ve limit haritalarından başka bir şey görmedim toplamda 5 harita vardı kendimce ayarladım araç da pek bi değşiklik yok çünkü turbo haritası da yok o olsaydı bi nebze olsaydı olurdu gibime geliyor sonuç olarak gözlemlediklerim 1100 devirden itibaren oynadığım için önceden araç 1500 devir altı teklerdi o kesildi ve alt devirler biraz daha canlı yakıt düştü menzil %20-30 arttı dumana baktım duman yok her haritayı %5 arttırdım acaba bazı haritaları %10 ila %20 arasında oynasamıydım diye düşündüm
son olarak turbo basıncını açmak için wg oynamaya karar verdim ama görünür bir yerde değil basınç saati alıp oynayacağız önceden denediğim bir araç olmadığı için gidişi nasıl etkilendi bilmiyorum:)

oss
10-12-2016, 01:50
tekrar günceli yazayım iki haftadır rolling yaptım symbol 1.5 dci marka(ismini vermeyeyim)yazılım ve corsa c 1.3 cdti (aynı marka )yazılımla denedim. kafa kafaya gidiyorum
4. vitesde hafif burun çıkarıyorum öyle devam ediyor %5 lik artışla bu kadar olacağını beklemiyordum :)

sekizsilindir
10-12-2016, 18:40
tekrar günceli yazayım iki haftadır rolling yaptım symbol 1.5 dci marka(ismini vermeyeyim)yazılım ve corsa c 1.3 cdti (aynı marka )yazılımla denedim. kafa kafaya gidiyorum
4. vitesde hafif burun çıkarıyorum öyle devam ediyor %5 lik artışla bu kadar olacağını beklemiyordum :)

Hangi şehirdesin?

oss
11-12-2016, 00:33
karabük :)

oss
11-12-2016, 00:53
Merak ettiğim bir şey var ecunun chipi değiştirildiğinde onu okuyan cihazında değişmesi gerekiyor mu?
Yoksa komple ecu mu değişiyor?
Aracıma yazılım attıramıyorum,
Özgün abide mümkün olmadığını söylemişti ancak ankarada
benimki ile aynı aracı olan bir arkadaş ecu chipini değiştirdiğini
ve artık yazılım atabildiğini söyledi.
Aracım Mitsubishi outlander turbo 2005 model 4g63t motor kodlu.
Yazılım atılamadığı için hiç bir değişiklik yapamıyorum.

ankaradaki kişiden detaylı bilgi alıp açtırma işlemini ordan yapıp yazılımınızı istediğiniz kişiye yaptırabilirsiniz ankara onurdata öneririm. yada antalya ATA motorsport :) buralardan detaylı bilgi almanız sonrasında işlemi yaptırmanız tavsiyemdir.

oss
11-12-2016, 17:09
Peki hiç bunlarla uğraşmasam standalone beyinle bu sorunumu çözebilirmiyim?
Standalone beyinin dezavantajı varmıdır?
Ve bunu kullanmak için ekstra bir şey yapmam gerekir mi?

aracın dosyasını okumadan standalone beyin almak uğraştırabilir. standart beyin ihtiyaçlarınızı görür bence

levent
11-12-2016, 19:01
Peki hiç bunlarla uğraşmasam standalone beyinle bu sorunumu çözebilirmiyim?
Standalone beyinin dezavantajı varmıdır?
Ve bunu kullanmak için ekstra bir şey yapmam gerekir mi?

aracın dosyasını okumadan standalone beyin almak uğraştırabilir. standart beyin ihtiyaçlarınızı görür bence

plug&play olursa eğer alacağınız beyin direk al tak yaparsınız, üzerine yine ayarcınıza gidip ayarlatırsınız. diğer türlü kablolama işi çıkacaktır, her türlü yazılımcı yolu görünür bence :)

kendim yazıp çizmek istiyorum derseniz de şurayı okumak yardımcı olabilir How To Tune an Evo - evolutionm.net (http://www.evolutionm.net/forums/ecuflash/302895-how-tune-evo.html)

oss
13-12-2016, 13:28
s.a geçen gün aracın turbosuna hatta wastegate ine baktım manuel mi manuel internal mi internal bi wastegate i var ve direk turbonun basıncıyla açılıp kapanıyor ben bu araca yazılım yaprken zaten turbo haritasını görememiştim bir arkadaşımla istişare yaptık olmaz mı sen görememişsin dedi . bende uzatmadım . size sorum olacak bu konuyla ilgili bu aracın basınç haritası var mı ? var diyenler bana özelden ulaşsın dosyasını atıcam aracın bana harita adreslerini bizahmet gönderiversin . 1.3 multijet 70 hp aracım var . 90 lıkların beyni farklı diye biliyorum onlar geometrik turbo ve elektronik kontrollü wastegate kullanıyorlar. bu arada turbo basıncını yazılımla yapamadığım için manual boost controller le halletmeyi düşündüm . fikirlere açığım

SNCKTR
13-12-2016, 23:48
plug&play olursa eğer alacağınız beyin direk al tak yaparsınız, üzerine yine ayarcınıza gidip ayarlatırsınız. diğer türlü kablolama işi çıkacaktır, her türlü yazılımcı yolu görünür bence :)

kendim yazıp çizmek istiyorum derseniz de şurayı okumak yardımcı olabilir How To Tune an Evo - evolutionm.net (http://www.evolutionm.net/forums/ecuflash/302895-how-tune-evo.html)

Bildiğim kadarı ile yürüyen sistemide ecu control ediyor

maxima
14-12-2016, 11:25
s.a geçen gün aracın turbosuna hatta wastegate ine baktım manuel mi manuel internal mi internal bi wastegate i var ve direk turbonun basıncıyla açılıp kapanıyor ben bu araca yazılım yaprken zaten turbo haritasını görememiştim bir arkadaşımla istişare yaptık olmaz mı sen görememişsin dedi . bende uzatmadım . size sorum olacak bu konuyla ilgili bu aracın basınç haritası var mı ? var diyenler bana özelden ulaşsın dosyasını atıcam aracın bana harita adreslerini bizahmet gönderiversin . 1.3 multijet 70 hp aracım var . 90 lıkların beyni farklı diye biliyorum onlar geometrik turbo ve elektronik kontrollü wastegate kullanıyorlar. bu arada turbo basıncını yazılımla yapamadığım için manual boost controller le halletmeyi düşündüm . fikirlere açığım

kardeşim ECM crackli olduğu için göremezsin tüm haritalar gelmez winols den işini halletmen lazım. aslında yakıtı arttırsan bile turbo basıncın da artacaktır. %5-%10 arasını geçme aracın turbosu filan stock çünkü.

oss
14-12-2016, 16:22
kardeşim ECM crackli olduğu için göremezsin tüm haritalar gelmez winols den işini halletmen lazım. aslında yakıtı arttırsan bile turbo basıncın da artacaktır. %5-%10 arasını geçme aracın turbosu filan stock çünkü.

teşekkür ederim :)

oss
14-12-2016, 16:29

teşekkür ederim sağolun :)

Dayı
15-12-2016, 15:19
Başka bir deÄ£işiklik yaptınız mı?

benzin pompamı bile boşu boşuna büyüttüm walbro 255 ile.[/QUOTE]

Dayı
15-12-2016, 18:07
Downpipe ı 3 inch yap bir de orta susturucuya kadar 3 inch yap. araya küçük bir parça koyarak bağlayabilirsin. bir problem olmadan kullanabilirsin, en azından ben aracı eşim kullanmaya başladığında bu şekle getirdim. boost da 1.2 peak yapıp devir biterken 0.8-1 aralığına iniyordu.

orijinal turbo ile ben 1.5 bar a kadar basıyordum.

gaz kelebeği tam açmıyor kısmını anlamadım.

bu arada araç da launch control var biliyorsunuz dimi.

Abi pompam arızalanınca ileride nasılsa büyütürüm diye walbro alıp taktım, yazılım olayını yapamadığım için başka bir şeye giremedim.
Senin evc, fdc, dp fikrinde hala aklımda lakin astarı yüzünü geçiyor gibime geliyor.
Şu an asıl yapmak istediğim şeyler şunlar;
1- gaz kelebeği rpm e bağlı sanırım gazı köklesemde tam açmıyor obd2 ile izlememden gözlemimde bunu destekliyor diğer arkadaşta aynını söylemişti, bunu değiştirmek istiyorum.
2- sanırım araç üzerindeki orjinal turboyla maksimum 1 bara çıkılıyormuş gerçi 1.2 ye çıkanda var ama onlar yurtdışı hep. Bende orjinalde 0,8 bar olan boostumu 1 bara upgrade etmek istiyorum.
Bu ikisini yapabilsem en azından Şimdilik çok iyi olacak.

Sen bu konuda çok bilgilisin daha önceden tecrübe ettiğin bir araç.

Dayı
15-12-2016, 20:08
1.5 bar basarken evc kullaniyordum. Basıncı evc tutuyordu tabii. Downpipe ve orta susturucuya kadar büyütünce basınç kendiliğinden artıyor zaten-en azından bende öyleydi-.
Gaz kelebeği olayını hiç duymadım.
Biz bakımları garaj da kendimiz yapıyorduk.
Siz istanbul dasınız galiba, orada mekanik tanımıyorum ama evo lara kim bakıyorsa gidin o ustaya.

Dayı
15-12-2016, 20:25
Biz Yüreğir le yazılım yapamamıştık zamanında. Evo larla aynı, yazılım yapalım diye düşünmüstuk ama olmamıştı. Outlander ın ecu su tolere ediyordu yaptığım değişiklikleri.
Launch kontrol u ister tech turkey de aratın ister google da aratın çok bilgi var.

Muhammet Yaman
10-01-2017, 00:34
Çok merak ettiğim konulardan en başta geleni . Takip

hilaloglu
14-02-2017, 07:41
Buradan bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Aracımda egr sıkıntısı yaşıyorum. Yazılımsal iptali için fahiş fiyatlar istenildi. Buradan aldığım cesaretle mpps siparişi verdim gerekli programları tedarik ettim. Cihaz gelince yazılımı kendim düzenlemeye çalışacağım. Gelişmeleri yine buradan paylaşacağım.

Aracım 2008 Fiat Scudo 2.0 psarhk motor. Tavsiye ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdilik kafama takılan tek soru beyin okuyup yazma sırasında akü voltajı ne olmalı? Nelere dikkat etmeliyim?

wonderkid
14-02-2017, 10:46
benide her zaman merak ettiğim ancak cesaret edemediğim bir konu

Zero
15-02-2017, 15:17
Arkadaşlar firmaların fiyatları fahiş mi değil mi bilmem ama aldığınız klon cihazlar ve tecrübesizce yaptığınız map değişiklikleri ile kalıcı hasar verip yazılım fiyatından çok daha fazla zarar verebilirsiniz araçlarınıza. Eprom değişimi falan öyle normal kullanıcının yapabileceği işler değil beyinci desteği olmadan denememenizi tavsiye ederim. Akü voltajı yanlış hatırlamıyorsam 11.5 lerin altında tehlikeli oluyor eğer öyle bir şüpheniz varsa yazarken takviye bağlayın kesinlikle. Şayet klon cihazla yazarken akünüz biterse büyük ihtimalle nurtopu gibi bir ecunuz olur :) Bu işler amatörce başlayıp profesyonelliğe devam eden süreçte çok ciddi maliyetler ve tecrübe gerektiriyor. Eğer niyetiniz hayatınızı bu işe adamaksa ve maddi imkanınız varsa deneyin yoksa uğraşmayın güveneceğiniz tecrübeli firmalara yaptırın gitsin.

MeRtCaN
15-02-2017, 15:50
Şu an piyasada en gözde olan iş sektorlerınden bırısı :)
200 TL ye dosya alırım
musterıye 500 e satarım derdınde herkes

Su an cıgkofte ısı yapan kısı bıle yazılım atıyor
hazır dosyaları çak çak gonder
beyın ucunca beyın tamırcılerının onunde kuyruk oluyor

Bakın sıze 130 bın tl lık bır bmw beyının ne hale getırdıklerı
kıyıda kosede dukkanı bıle olmayan adamların acıp yapamadıgı Bmw beyını

http://i.hizliresim.com/ad4dY5.jpg

http://i.hizliresim.com/NlylD5.jpg

Buda fiat egea beyını daha sıfır denılebılecek bır araba

beyını acan arkadas sılıkon surme ısını bıraz yanlıs anlamıs sılıkonu fazla kacırmıs

http://i.hizliresim.com/kG2G6A.jpg

Bu iş tecrubeye bakar bence yazılım yaptırırken dosya alırken tecrubesı referansı ıyı olan fırmaları tercıh edın

Zero
15-02-2017, 16:08
Bu işi yapmak isteyenler zaten kafadan 250.000-300.000 TL arası bir bütçeyi ayıracak eğitim ve giriş seviyesi dyno dahil. Gerisininde limiti yok ne kadar iyi olmak istediğine bağlı :) yazılım fiyatlarına pahalı derken sırf araçları yapan 1 cihaz ve programın ortalama 50.000 TL civarı maliyeti olduğunu unutmamak lazım :)

maxima
15-02-2017, 19:57
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler
fakat bu işe başlayan insanlarında nasıl başladıklarını hepimiz biliyoruz.
egr iptalli yazılım isteyipte 750 tl para verdigimiz yazılımlarda egr iptal edilmediginide gördüm. yakıt ve turbo basınclarının da nasıl dengesizce açıldıgınıda gördüm.
ve bu dediklerimi yapan kişiler öyle ecu hasan yada dr hüseyin firmaları degil. piyasada en güvenilir sandığınız firmalar.

neden bundan 1-2 ay öncesine kadar tr de 1.2 tdi araçlara yazılım gelmedi. 300-500 k tl yatırım yapan firmalar neden bu kadar zaman bekledi bu 1.2 tdi yazılımını yapmayı? aynı günde herkes 1.2 tdi yapmaya başladı?

arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın. o cok iyi sandığınız firmalar hep yurt dışından dosya alıyor. kendilerinin yazdıgı yazılımları bile yurt dışı görüşmelerle yazıyorlar.

şimdi siz sanıyorsunuz ki xxxx kaliteli firma tüm araçlara oturdu kafa yordu ve en iyi yazılımı buldu ve onu size attı. siz öyle sanmaya devam edin :)

sizin aracınızı alıyor önceden satın aldıgı aracınızın yazılımının aynısını sizinki ile degişip size satıyor. kimse bana burda onlar süper onlar kusurusuz yazıyor demesin ispatları ile bozarım.

şu ana kadar 15-20 araç yazdım. stage 1 inden stage 5 ine kadar hepsine yazdım. ve hepsi it gibi gidiyor.
hatta aynı specteki aracları daha az dumanlı haliyle geçiyor.
bilirsiniz corsa 1.7 dti araçları yazılım atılınca 2100 devirde kesme yapar. aynı araç bende var gelin aracımı sürün kesme hissederseniz aracı bedava veririm size.
ama gel gör ki 750 tl para verip aracı kesme yapan corsa cı arkadaşlar benden yardım istiyor kesme sorununu çözermisiniz diye.

kardeşim burası forum burda millete akıl vereceginize milletin sorunlarına biliyorsanız cevap verin . lafım son iki yorum yapan mertcan ve zero arkadaşlara değil. onlar bizi uyarıyor onlara lafım yok.
bu konuda bir sürü bilgiye sahip olup ta forumda dolaşıp sorularımıza cevap yazmayan para göz insanlara.

selametle.

YsfTzcn
15-02-2017, 20:36
Yaklaşık 3 yıldır bu işlerle uğraşıyorum. Winols kullanıyorum ve birçok araç yazılımını editledim. Yurtdışındaki bir çok platformdaki paylaşımlardan bilgi birikim yaptım. Bu iş kesilnlikle profesyonellerin yapması gereken bir iş ve gerçekten orjinal bir yazılımı editlemek herkesin harcı değil. Zaten Türkiye'de bu işin üstadı bir elin beş parmağını geçmez.

Bu işin en kaymağı dizel araçlardır. Yurtdışından dosya alınır. Aynı hw -sw ye sahip araçlara copy paste yapılır. Klone ile araca yazılır. :) Aynı kişiye benzinli yapalım derseniz bir cevap alamazsınız.

En önemlisi bu işte log alabilmek. Ne yaptık ne oldu ne olacak bütün sensörleri okuyabilmek lazım, karadüzen yapılıp kırılan yüzlerce araç var.

Ayrıca Türkiye'deki çoğu yazılım firmaları dosya başı çalışır. Slave cihaz ile okunur yazılır. Bir slave cihazda en kötüsü 2k eurodur.

Klon yada orjinal farketmiyor, her cihazda aracın beyni elinide kalabilir.

Recep'in dediği gibi o kadar paralar dökülüyor master cihazlar alınıyor. Ktaglar, Magprolar havada uçuşuyor ama 1.2 TDI Delphi beyin için bir arge çalışması yapılamıyor.

Bence burada tartışma konumuz, neden italyanlar yaparken biz yapamıyoruz olmalıdır.

Saygılar

Mehmetmert
15-02-2017, 20:45
En önemlisi bu işte log alabilmek. Ne yaptık ne oldu ne olacak bütün sensörleri okuyabilmek lazım, karadüzen yapılıp kırılan yüzlerce araç var.

Heryerde reklamı olan Tuner'in birine log atıyordum bana ne dedi biliyormusunuz :)

-Sen bana log atıyorsunda benim bilgisayarımda office yüklü değil asdıufjaudfja, Exceli screenshot atıyordum buda böyle bir anımdır :D Log işi amatör işiymiş öyle derdi :)

Zero
16-02-2017, 01:03
1.2 tdi ın yazılımı cihazların okuması için protokol gelmesini beklemiş ve sonrasında yazılmaya başlamış olma ihtimali? Olsla 0 dan haritaları bulup tek tek uğraşıp tamamını kurcalayacak kadar kafayı kırmış hevesli tuner varsa söyleyin tanışalım :) Ben anlamam sadece duyduğum kadarıyla fikir yürütüyorum yazılımcı değilim :) bu arada zaten en iyi yazılım diye birşey yoktur her tunerin kendi tecrübesine göre bir tarzı vardır cesareti ile doğru orantılı olarak ne kadar yürüdüğü çıkar ortaya çok büyük katil değilse. Kendi yeni bir arabayı loggerlarıyla iyice loglayarak deneyip setupa göre idealini bulup müşterilerine o setupla hazır paket satanlarda zaten yabancı firmalar bizde o kadar arge çalışması yapmaya vakti yok maalesef firmalarımızın... Bu arada egeanın beyin iyiymiş. O kadar sıvı contayla bizim duşakabini dönerim ben :D

hilaloglu
03-03-2017, 16:03
Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Ben kendi işimi kendim görme taraftarıyım, kar amacı gütmüyorum ticaretini yapmıyorum. Cihaz geldi fakat ecu okunamadı hatası aldım. Siemens Sid803A beyin var. Araç Fiat Scudo fakat PSARHK motor. Yani 2.0 HDİ Peugeot motoru. Mpps programını Win7 64 bit üzerine sorunsuzca kurdum, sanal işletim sistemi xp kurdum her ikisinde de ecu bulunamadı. Galiba normal xp kurup öyle denemem gerekecek. Yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

Zero
03-03-2017, 17:52
Sid 803A yı obd den mi okumaya çalıştınız?

hilaloglu
03-03-2017, 19:07
Sid 803A yı obd den mi okumaya çalıştınız?

Maalesef evet. Zannımca yanlış bir şey yapmışım ya da imkansız. Doğru mu anladım acaba?

Zero
04-03-2017, 06:11
Maalesef evet. Zannımca yanlış bir şey yapmışım ya da imkansız. Doğru mu anladım acaba?

Yanlış demeyelim de hatırladığım kadarıyla imkansız. İşin kötüsü en bela beyinlerden biri diyebilirim bir yazılımcıya hangi beyini açıp uğraşmak istemezsin diye sorsalar heralde 1. Sıraya yazabilir. Açması ayrı bir dert protokolün uygulaması ayrı bir dert bide beyinden cevap almak ayrı. Çünkü sonra anlıyorsunuz ki farklı voltaj istiyor bide adaptör aramaya başlıyorsunuz arayüze uygun. Derken lanet olsun deyip kapatıyorsunuz (çok değişik bir kapağı var fabrikasyon gibi düzelmez asla) tam kapanmıyor tabi ama yukardaki resimdeki beyin gibi bolca sıvayarak contalanırsa su almaz :) Öyle biliyorum ama daha pratiğini bilen varsa yazar illaki..

Oz`
04-03-2017, 10:00
oy oy oy Reklam kokan hareketlere bak yok yurrt dışından aldılar bene kendim yaptımlar neden 1.2 tdi i yapmadılar beyler kendinizi açıkca sölüyorum s..tir meyin insanlarıda yanlış yönlendirmeyin 3-4 tane büyük firma var
Cmd Alientech Dimsport vsvs aralarında engüvenilir 3 isim ÇAKMA cükma clone Chizalarla kendinzii kandırmayın verin kardeşim 45 50 milyar 100 milyar sneelikte 3-5 bin euro güncelleme sonra konuşun bu firmalar Okuma yazma cihazları yaparlar program yapmazlar Telefonu nasıl kullanıyorsan ama konuşma sana aitse bu da öyle birsey

Program standarttır kendin okursun Okursan yaparsın yapılamayacak araba yoktur editlemene bağlı Sana kitap verelim oku konusunu 3 kişide aynı sekilde anlatmaz nuans farkları hep olur OOO COK iyi bildiğimiz firmalara *** atan cok bilen arkadaşlara söyle yapalım

1 er dosya yapsın herkes ben sırf bunun için bir araba alırım sağdan soldan okumadan kendi bilgi dagarcığı dahilinde ECM den haritaları cakma ecm den crack winols olmadan 1 de damos verelim bakalım ne cıkarıcaklar görelim benim kendi görüşüm bu hala nekadar duman okadar randuman diyen bir milletiz neden duman atar amacı nedir vsvs bunları bile bilmeden forumlardan kulaktan dolma işlerle deneme yanılma ile yapan insanların akıllarıyla iş yapan milletin saçma sapan söylemelerine kulak asmayın gençler

1.2 lerin cıktığı tarih var engüvenilir sirketlerden biridir ....

CMDFLASH - 16-01-2017 - V3.2.0.160
OBD:
VAG Delphi DCM3.7
VOLKSWAGEN,POLO,1.2 TDI 55KW DCM3.7 CAN r/w/recovery/chk
SEAT,IBIZA,1.2 TDI CR 55KW DCM3.7 CAN r/w/recovery/chk
SKODA,FABIA,1.2 TDI 55KW DCM3.7 CAN r/w/recovery/chk
SKODA,ROOMSTER,1.2 TDI 55KW DCM3.7 CAN r/w/recovery/chk

Zero
04-03-2017, 12:43
Üstü kapalı anlatmak istediklerimi Özgün kendine has tarzıyla anlatmış aslında :) tabi polo tdi ın protokolünün çıkmasına da açıklığı getirmiş yukarıda bahsettiğim gibi yapılabilir hale geldiği andan itibaren okuyup yazarsınız yoksa kimse aynı gün keyfinden başlamıyor yapmaya.

hilaloglu
04-03-2017, 13:47
Yanlış demeyelim de hatırladığım kadarıyla imkansız. İşin kötüsü en bela beyinlerden biri diyebilirim bir yazılımcıya hangi beyini açıp uğraşmak istemezsin diye sorsalar heralde 1. Sıraya yazabilir. Açması ayrı bir dert protokolün uygulaması ayrı bir dert bide beyinden cevap almak ayrı. Çünkü sonra anlıyorsunuz ki farklı voltaj istiyor bide adaptör aramaya başlıyorsunuz arayüze uygun. Derken lanet olsun deyip kapatıyorsunuz (çok değişik bir kapağı var fabrikasyon gibi düzelmez asla) tam kapanmıyor tabi ama yukardaki resimdeki beyin gibi bolca sıvayarak contalanırsa su almaz :) Öyle biliyorum ama daha pratiğini bilen varsa yazar illaki..

Açma kapama işi beni aşar ki zaten açınca okuyacak cihaz da yok elimde. Obd üzerinden okuma yazma yapabilirim ancak o da mpps v16 ile mümkün ise. Öksüz hırsızlığa çıkacağı zaman ay ilk akşamdan doğarmış. Bizimki de o misal galiba. Egr'yi kendimiz iptal edelim dedik aracımızdaki beyin yukarıda anlattığınız gibi Sid803A.

İzlemem gereken yol nedir bilginiz var mı? Acaba işletim sisteminden kaynaklanan bir okuyamama sorunu mu ya da voltajdan kaynaklanan bir durum mu?

Zero
04-03-2017, 14:38
Açma kapama işi beni aşar ki zaten açınca okuyacak cihaz da yok elimde. Obd üzerinden okuma yazma yapabilirim ancak o da mpps v16 ile mümkün ise. Öksüz hırsızlığa çıkacağı zaman ay ilk akşamdan doğarmış. Bizimki de o misal galiba. Egr'yi kendimiz iptal edelim dedik aracımızdaki beyin yukarıda anlattığınız gibi Sid803A.

İzlemem gereken yol nedir bilginiz var mı? Acaba işletim sisteminden kaynaklanan bir okuyamama sorunu mu ya da voltajdan kaynaklanan bir durum mu?

Yanlış hatırlamıyorsam beyini açmadan iletişime geçemezsiniz. Dediğim gibi kapağı kağıt gibi eğer tecrübeniz yoksa elinizde kalma ihtimali çok yüksek bir beyin modeli.

Oz`
05-03-2017, 22:40
Fserisinemi ? geçersiniz aslında ama hemen manipulasyon arizası verir :) garanti dışı

maxima
05-03-2017, 23:58
Forum kimin? Forumun amaci ney? Forumda reklam yapilirmi?
Argo konusmak serbestmi? Bunlari kim belirliyor?

Neyse oki idda ediliyor birseyler oki senin kafan zehir gibi calisiyor oki sen cok biliyorsun peki bunca araca yazilim yapmayi ananin karninda mi ogrendin?

Kendimizi kandirmayalim diyorsun 50 -100m verelim eee sonra
Ben 5 bin harcarim seni gecerim kardesim karsina rakip cikmadiysa kendini en iyi ilan etmekte haklisin eyw.

Oki herseyi biliyorsun burda millet cayir cayir yazilinla ilgili sorular soruyor hic birisine dedinmi ki ornegin kardesim avans haritasina gir avans ac biraz yada basinc kis basinc, yok efendim egr iptal et.

Ne zaman cevap verdin peki ? Yazilimcilara burda birileri sallayinca. Eee sen niye ustune alindin biz isim vermedik?

Kardesim emegine saygimiz sonsuz yaptigin isler ortada. Iyide yaziyorsun ciziyorsun. Ama azcik efendi ol argo konusma ve burasi forum ise kendi reklamin icin forumu kullanacaguna insanlar zamaninda bilgi birikimin yokken nasil sana yardim etti ise sende yardim et. Eger etmeyecek isen de bizim yardimlasmamiza karisma.

Burda 'sen 'diye bahsettigim kisi gercek bir kisi degildir.
Kimse ustune alinmasin ben lafimi ortaya soyluyorum.
Biraz dan ban yermezsek sen diye bahsettigim kisi cevap verrecektir illaki yazdiklarima.

Haa simdi dersiniz siz buraya tartismayami geldin diye.
Tabiki hayir benim sorunum kisiler ile degildir benim sorunum ve takildigim konu USLUP tur.
Uslup cercevesinde yazilim konusunda soracaginiz her soruya ogrendigim kadari ile cevap verecegim

YsfTzcn
06-03-2017, 01:31
Ben yine aynı şeyleri tekrar ediyorum. CMD, Alientech, Dimsport bu adamlar zaten olayın temeli zaten kimse bu heriflere birşey demedi ki ...

TR de her gelen aracı damos ile yazan adam var mı ? Şuan master olarak bu işi yapanlar elindeki dosyaları kullanmıyor mu ?

Kaldı ki ben bunları tartışmak bile istemiyorum. Benim sorunum, o kadar para veriliyor ne için peki sırf okuma yazma işini yapsın diye ? Biz asıl olayı çözemeiyoruz, bu herifler nasıl yapıyor diye düşüneceğimize, bayi olup dosya başı 200 lira verip 750 liraya müşteri bulmanın derdindeyiz.

Ben çakma cihaz kullanırım ama yatırımı orjinal ecm ye winols e checksum paketlerine veririm.Bana göre bu daha mantıklı ....

Geri kalan kim ne yapmak istiyorsa yapabilir.

Oz`
06-03-2017, 12:08
Ben yine aynı şeyleri tekrar ediyorum. CMD, Alientech, Dimsport bu adamlar zaten olayın temeli zaten kimse bu heriflere birşey demedi ki ...

TR de her gelen aracı damos ile yazan adam var mı ? Şuan master olarak bu işi yapanlar elindeki dosyaları kullanmıyor mu ?

Kaldı ki ben bunları tartışmak bile istemiyorum. Benim sorunum, o kadar para veriliyor ne için peki sırf okuma yazma işini yapsın diye ? Biz asıl olayı çözemeiyoruz, bu herifler nasıl yapıyor diye düşüneceğimize, bayi olup dosya başı 200 lira verip 750 liraya müşteri bulmanın derdindeyiz.

Ben çakma cihaz kullanırım ama yatırımı orjinal ecm ye winols e checksum paketlerine veririm.Bana göre bu daha mantıklı ....

Geri kalan kim ne yapmak istiyorsa yapabilir.

orjjinal cihaz kullan orjinal ols map3d ecm kullan bence

birçoğumuz damosu kullanıyoruz sahsen ben kendi adıma kullanıyorum

Mr.K
06-03-2017, 12:10

Neyse oki idda ediliyor birseyler oki senin kafan zehir gibi calisiyor oki sen cok biliyorsun peki bunca araca yazilim yapmayi ananin karninda mi ogrendin?

Ben 5 bin harcarim seni gecerim kardesim karsina rakip cikmadiysa kendini en iyi ilan etmekte haklisin eyw.

Oki herseyi biliyorsun burda millet cayir cayir yazilinla ilgili sorular soruyor hic birisine dedinmi ki ornegin kardesim avans haritasina gir avans ac biraz yada basinc kis basinc, yok efendim egr iptal et.

Ne zaman cevap verdin peki ? Yazilimcilara burda birileri sallayinca. Eee sen niye ustune alindin biz isim vermedik?

Kardesim emegine saygimiz sonsuz yaptigin isler ortada. Iyide yaziyorsun ciziyorsun. Ama azcik efendi ol argo konusma ve burasi forum ise kendi reklamin icin forumu kullanacaguna insanlar zamaninda bilgi birikimin yokken nasil sana yardim etti ise sende yardim et. Eger etmeyecek isen de bizim yardimlasmamiza karisma.

Biraz dan ban yermezsek sen diye bahsettigim kisi cevap verrecektir illaki yazdiklarima.

Tabiki hayir benim sorunum kisiler ile degildir benim sorunum ve takildigim konu USLUP tur.
Uslup cercevesinde yazilim konusunda soracaginiz her soruya ogrendigim kadari ile cevap verecegimede soz veriyorum

Kabqca/kisaca cevap veriyim. Madem dediginiz gibi durum x ile y firma arasindaki araclar neden farkli gitmekte bu 1.

2.si tecrubeyi para ile veya bedavaya satin alamassin. Emege saygisizlik olur bu 2
3.su sadece yas farki dahi 8 yil bir tecrubedir ki,azimsanmayacak kadar yil farki. Tecrube gerektirir.

Ozgunun ne kadaryogun ve gecegunduz calistigini bilen biri olarak,gidipte burda niye oyle demedin. Yok yardim etmedin tarzinda yazilar yzmak pek hos degil kanimca.

Gece 12 de gtrla log alip yazilim yapip(ornektir bu verdigim) sabah 9da tekrar dukkanda olan adam.(9:30 haha)

Oz`
06-03-2017, 12:45

Uslup cercevesinde yazilim konusunda soracaginiz her soruya ogrendigim kadari ile cevap verecegimede soz veriyorum

Selamlar,

Forum benim 2005 senesinde kendim kurdum birçok sey paylaştım bakarsan bir çok makalem ve yazım mevcut arastırırsan araştırmadan yazdığın sanırım belli

Bilgisayar mühendisiyim 2003 ten beri bu işi yapıyorum hobiyle basladı 2009 da dükkanımı kurdum standalone ve Chiptuning hepsini kendim yapmaktayım cnm
Aem, efi101, haltech au, Motec Au, Hks Jp, Alientech, syvest, hepsinde eğitim aldım

avans tablosunu yayınlamakta birsey yok ne anlayacaksın peki ben paylasınca diyecekmisin aaa ahmetin arabası 20 derece aaa ozaman bütün 1.4 tsi lar o sekilde 20 avanslamı çalışıcak diyeceksin anlayamadım ama :)

anamın karnında öğrenmedim cihazlarımı sana sorup almadım söylediğim gibi senin konuşma tarzına göre konuşurum seninde kardeşin olabilicek yasta olduğumu düşünmüyorum
kimseyi tanımadan bence yanlış konuşuyorsun senini yaptığını söyleyince kızmak yok acık acık konuşuyoruz

Benden izinlisin argo konuşabilirsin kimse banlamaz anaa avrat karıştırmaz isen tabiki

neden bundan 1-2 ay öncesine kadar tr de 1.2 tdi araçlara yazılım gelmedi. 300-500 k tl yatırım yapan firmalar neden bu kadar zaman bekledi bu 1.2 tdi yazılımını yapmayı? aynı günde herkes 1.2 tdi yapmaya başladı?

arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın. o cok iyi sandığınız firmalar hep yurt dışından dosya alıyor. kendilerinin yazdıgı yazılımları bile yurt dışı görüşmelerle yazıyorlar.
şimdi siz sanıyorsunuz ki xxxx kaliteli firma tüm araçlara oturdu kafa yordu ve en iyi yazılımı buldu ve onu size attı. siz öyle sanmaya devam edin :)

selametle.

bu kelimeleri benetmedim sen ettin sen beni tanıyormusun merhaban konuşmuşluğun varmı nereden biliyorsun ne yaptığımı ne ettiğimi kızıınca kızıyor diyorsun :)

maxima
06-03-2017, 14:56
Selamlar,

Forum benim 2005 senesinde kendim kurdum birçok sey paylaştım bakarsan bir çok makalem ve yazım mevcut arastırırsan araştırmadan yazdığın sanırım belli

Bilgisayar mühendisiyim 2003 ten beri bu işi yapıyorum hobiyle basladı 2009 da dükkanımı kurdum standalone ve Chiptuning hepsini kendim yapmaktayım cnm
Aem, efi101, haltech au, Motec Au, Hks Jp, Alientech, syvest, hepsinde eğitim aldım

avans tablosunu yayınlamakta birsey yok ne anlayacaksın peki ben paylasınca diyecekmisin aaa ahmetin arabası 20 derece aaa ozaman bütün 1.4 tsi lar o sekilde 20 avanslamı çalışıcak diyeceksin anlayamadım ama :)

anamın karnında öğrenmedim cihazlarımı sana sorup almadım söylediğim gibi senin konuşma tarzına göre konuşurum seninde kardeşin olabilicek yasta olduğumu düşünmüyorum
kimseyi tanımadan bence yanlış konuşuyorsun senini yaptığını söyleyince kızmak yok acık acık konuşuyoruz

Benden izinlisin argo konuşabilirsin kimse banlamaz anaa avrat karıştırmaz isen tabiki

bu kelimeleri benetmedim sen ettin sen beni tanıyormusun merhaban konuşmuşluğun varmı nereden biliyorsun ne yaptığımı ne ettiğimi kızıınca kızıyor diyorsun :)

Eyw cevap verdin ama duzgun yazdin. Duzgunden kastim ' s.ktir meyin' yazina alindim veya takildim diyelim.

Senin tecruben bilgine biz yetisemeyiz egitim aldin para bagladin ugrastin ettin eyw.
Nasil ki sen bilgisayar muh idin daha sonra yazilim isine gecti isen bizde hobi olarak bu ise girdik. Eee bakarsin bizde senin gibi guzel isler cikarir isek ve gelecek gorur isek aliriz cihazimizi programimizi yapariz yatirimimizi o zaman rakibin de oluruz dostunda.

Tekrar soyluyorum benim seninle asik atacak bi durumum yok atmam da ama bize olmaz ise yaramaz ugrasmayin bi *** beceremezsiniz tarzi yaklasacaginiza,
Deneyin de gorun eben.zinkini desen daha cok hosuma giderdi :)

Saygisizlik etti isek affola.
Selametle kal.

Oz`
06-03-2017, 15:08
.....

hayır bu saygısızlık değil bilmeden konuşmak tanımadan dil uzatmak hepsi yurt dışından alıyor vsvs ben Damos başına 300 500 yeri geldiğinde 1000 Euro verdiğim seyler var saatlerce günlerce dosyalarına map packler yaptığım araçlar var sen bunun üzerine gelip yurt dışından alıyorlar dersen ozaman iş karışır

Clone cihaz muhabbetine gelelim bircoğu güncel olmayan ve sorunlarla beraber beyinleri ucurablicek cihazlar küçük meblalı ecuları evet ama büyük meblalılar uctuğu zaman size sıkıntı vermekte onun için sizin clonelarınız değil kendi aracın bile olsa benolsam clone almam cihazla para kazanmayı düşünmüyorsan bakasasına yapmamalısın :)

not: Damos bir programlanmış dosya değildir damos bir ecunun içindeki harita indexidir modifiyeli program içermez

YsfTzcn
06-03-2017, 16:03
orjjinal cihaz kullan orjinal ols map3d ecm kullan bence

birçoğumuz damosu kullanıyoruz sahsen ben kendi adıma kullanıyorum

Eyvallah, biraz daha deneyim kazanayım ilerde orjinale döneceğim.

Damosu bende kullanıyorum ama anladığım kadarıyla tabii

Senin teknik bilgin var sanada saygım var. Sen tabii damos ile araçları yaparsın ama piyasada sürekli gezinen araçların için stage1 standart bir yazılım içinde uğraşmıyorsundur diye düşünüyorum. Yine uğraşıyorsan da, bu işi yapan senin dışında x firmalar yapmıyorlardır.

Ben biraz işin mutfağında olmayanlar için konuşuyordum.

Neyse, hepimize kolay gelsin :)

Oz`
06-03-2017, 17:01
YsfTzcn 1 kere damosdan kendine map pack yaparsın sonra stage 1 2 3 4 yaparsın winols dan script yaparsın olur biter belirli bir süre sonra kendi yapar sen kontrol edersin sonucta damos 1 kere olur

benim derdim kimin ne yaptığı değil orda söylenilen laf yazılırken düşünülen seyler insanları yanıltmak gibi olmuş bende tepki gösterdim o sekilde yani yoksa kimseye bir bilmişlik yapmak peşinde değilim

!KO
06-03-2017, 22:40

kendımden emınımkı yazlım hakkında senden 10 kat daha bılgılıyımdır bu bılgılerı nerden aldın dersen ozgun abıden almısımdır

yuzyuzede 2 3 kere gorusmusuzdur hıcbırıde yazılımla alakalı bılgı amaclı degıldır sadece yazdıklarından ve arastırdıklarımdan ha cok kafamı bunalttıgım bısey olduysada whatsapptan kafasını sısırmıslıgım vardır

nıye cevap vermıyosun kısmı ıcın soyledım bunları cok yardımseverdır emın ol

sorulan her soru daha once sorulup cevaplandıgı için artık cevapta veresı kalmadı eskilerin 10larca kez cevapladılar cunku bıraz arastırma ile sadece bu forumda bıle bulabılırsınız

saksakcı fılan yapabılırsınız benı sunuda solıyım bayada gıcık oldugumda oldu :D misal anadolu bayisini vermedi Oz`

aykut38
06-03-2017, 23:27
ozgun abi banada yardımcı oluyor şuan işi rast gelsin

Oz`
18-03-2017, 00:19
eeesoruyokmu ? kesioduk asıyorduk millete sallıyorduk ?:)

VWci
18-03-2017, 06:47
Ben sorayim hocam, aklimda idi kac zamandir.

-STI PEMBE enjektorlerin latency, scale ve diger degerlerini STI KOYU MAVI'de aynen kullanabilir miyim? Bilindiği üzere Koyu maviler 32 bit, pembeler 16 bit ecuden çıkıyor benim arac 2003 WRX dolayısı 16bit ecu... dolayısı bir ile bir sıkıntı yaşanır mı?

-Ayrıca STI koyu mavilerde 2006-2007 ile 2008 sonrasındaki latency ve scale degelerınde fark var. Bu enjektorlerın farklı değerler ile kullanılabildiğini mi gösteriyor.?

Teşekkür ederim.

oss
19-03-2017, 00:21
yazılım nasıl yapılır diye başlangıç seviyesindekilere video çekilebilir. sadece ecm ile ve ecm deki haritalarla yapılan ayar ne denli yürürü olur ve zararı olur mu

Oz`
19-03-2017, 22:12
yazılım nasıl yapılır diye başlangıç seviyesindekilere video çekilebilir. sadece ecm ile ve ecm deki haritalarla yapılan ayar ne denli yürürü olur ve zararı olur mu

ecm ye çok güvenmeme lisin :)

oss
20-03-2017, 00:01
ecm ye çok güvenmeme lisin :)

ecm kolay ister istemez başlangıç olarak tercih sebebi. bir çok kez yaptığım dosyaların çoğu ecm. kess winols da bin dosyası olmadan ve search yapmadan mapler görünmüyor ve grafikleri çok kötü gözü yoruyor

maxima
20-03-2017, 06:45
eeesoruyokmu ? kesioduk asıyorduk millete sallıyorduk ?:)

ooo soru olmazmı sen yeterki iste. bu arada biz asıp kesmelerimizi de gördüklerimize göre yazıyoruz yukardaki postlarında da belirttin sen zaten ' bazı arkadaşlarımız kes yapıştırı seviyor ' diye. benım bahsim buydu.
neyse konumuza donelim yazılım bilgimiz gelişsin.

vw grup araçlarında popcorn kesici yapmak kolay. ttork limitoru misal 4500-4510 yapıorsun 4510 da 0 veriyorsun oluyor.

peki bu 1.3 mjt motorlarda neden olmuyor?

diğer soru da şu;

1.6 tdi motorlarda özellikle cok var. aynı haritadan 2-3-4..11-12 tane oluyor. bunun nedeni nedir?
farklı sıcaklık durumlarında o haritayı kullanmak filan mı yoksa başka bi nedenimi var?

bunlar ısınma soruları daha zorlayıcılarıda gelecek :)

selametle

Oz`
22-03-2017, 21:34

diğer soru da şu;

1.6 tdi motorlarda özellikle cok var. aynı haritadan 2-3-4..11-12 tane oluyor. bunun nedeni nedir?
farklı sıcaklık durumlarında o haritayı kullanmak filan mı yoksa başka bi nedenimi var?

selametle

1.3 mjtlerede olur neden olmasın ?hep aynı sekillerde olmak zorunda deilki normalde Mjtlerdekesici kendiiiliğinden var aşağüıya çekersen yapabilirsin Tork limitorunuda 0 a indirme olur :)

ikinci sorununun cevabı su aslında bir çok facrtoru var örnek olarak soğukken sıcakken safe modda iken bazıları su sıcaklığı belirli birderecenin alrtında bazısı overboost bazısı sıcaklşık aşığımı limp mode felan olarak değişiyor :)

Oz`
22-03-2017, 21:36
Ben sorayim hocam, aklimda idi kac zamandir.

-STI PEMBE enjektorlerin latency, scale ve diger degerlerini STI KOYU MAVI'de aynen kullanabilir miyim? Bilindiği üzere Koyu maviler 32 bit, pembeler 16 bit ecuden çıkıyor benim arac 2003 WRX dolayısı 16bit ecu... dolayısı bir ile bir sıkıntı yaşanır mı?

-Ayrıca STI koyu mavilerde 2006-2007 ile 2008 sonrasındaki latency ve scale degelerınde fark var. Bu enjektorlerın farklı değerler ile kullanılabildiğini mi gösteriyor.?

Teşekkür ederim.

ilk olarak sadece CC olarakdenemelisin eğerki istediğin tepkiyi alamıyorsan dead time larla oyna derim 32 yada 16 bit olmasıbişiy değişmez dead time dead time dir herzaman

levent
22-03-2017, 22:49
vw grup araçlarında popcorn kesici yapmak kolay. ttork limitoru misal 4500-4510 yapıorsun 4510 da 0 veriyorsun oluyor.

diğer soru da şu;

selametle

edc15p de kolay 1.9 tdi larda da..

1.6 tdi lardaki pcr2.1 lerin hepsi kabul etmiyor, değiştirsen de yavaş kesiyor yani istediğin gibi olmuyor başka yöntemler veya daha detaylı görebilen vagcanpro gibi cihazlarla iş kolaylaşıyor sanırım :)

diğer soruyu özgün abi cevaplamış zaten.. correction değerlerine göre o anki şartlara kendini adapte edebilmesi açısından farklı seçenekler sunuyor diyelim özetle ek olarak,

benim bilgim burda bitti :D

scarab
23-03-2017, 21:01
benim merak ettiğim dizel araclarda hard remap yapılırken rail basıncı arttırılıyormu?

maxima
23-03-2017, 23:37
1.3 mjtlerede olur neden olmasın ?hep aynı sekillerde olmak zorunda deilki normalde Mjtlerdekesici kendiiiliğinden var aşağüıya çekersen yapabilirsin Tork limitorunuda 0 a indirme olur :)

ikinci sorununun cevabı su aslında bir çok facrtoru var örnek olarak soğukken sıcakken safe modda iken bazıları su sıcaklığı belirli birderecenin alrtında bazısı overboost bazısı sıcaklşık aşığımı limp mode felan olarak değişiyor :)

selamlar tekrardan sorularıma devam edeyim iznin olursa...

dizel araçta avans haritası varmı? varsa ismi nedir. normalde dizel araçta avans olmaz derler ama bu noktada cok eksik noktaya sahibim.

fuel during acceleration ne işe yarıyor?

son sorum da dizel araçlara yazılım yazarken en önemli nokta nedir? misal rail basıncını cok açarsan kırar veya ne bilim turbo presure acarsan cok fakir çalışır araç sekman kırar turbo keser vs vs yani yazılımı yazarken dizelde neye dikkat edersek safe mod olur

3 soru sordum insallah diger arkadaşlarında merak ettigi sorulardır.

şimdiden teşekkürler.

oss
24-03-2017, 06:06
selamlar tekrardan sorularıma devam edeyim iznin olursa...

dizel araçta avans haritası varmı? varsa ismi nedir. normalde dizel araçta avans olmaz derler ama bu noktada cok eksik noktaya sahibim.

fuel during acceleration ne işe yarıyor?

son sorum da dizel araçlara yazılım yazarken en önemli nokta nedir? misal rail basıncını cok açarsan kırar veya ne bilim turbo presure acarsan cok fakir çalışır araç sekman kırar turbo keser vs vs yani yazılımı yazarken dizelde neye dikkat edersek safe mod olur

3 soru sordum insallah diger arkadaşlarında merak ettigi sorulardır.

şimdiden teşekkürler.

bildiğim kadarını söyleyeyim
dizelde bildiğim kadarıyla avans var ecm de injection at part throttle (map 1) diye geçen harita avans haritası
fuel during accelartion denilen harita driver wish haritası gaz pedalı\ engine rpm oranlı haritada enjector işeme miktarı

safe olabilmesi çok farklı bazı haritalar %20 ile bile safe iken bazı haritalar %10 da limit olabiliyor avans haritası mesela :) ben kendime limit koyduk stock arabada %10 soft %15 medium %20 hard gibi

aslanz61
10-04-2017, 09:20
evet butun cevapları okudum ve bende de gelişme sıfır :D anladıgım kadarıyla 1 soru sorayım.ben aracıma harici beyin taktırmak istiyorum.takacagım beyin üzerinde sürüs modları ayarlayabilirmiyim ayrı ayrı olarak.yani aracı sadece benzinde bi modda tamamen yakıt tasarrufu diğer modda gazlama amaçlı kullanabilirmiyim ve ne kadar bi tasarrufa gidebilirim.tabi bunu sadece beyin değil,motor içi,ateşleme,emme gibi elemanların değişimiyle gerçekleştirmeyi düşünüyorum

Oz`
11-04-2017, 01:17
kullandığın Ecu ya bağlı :) hepsini yapabilrisin standalone ile LÜTFERN marka olsun Emms cems olmasın :)

aslanz61
11-04-2017, 10:47
kullandığın Ecu ya bağlı :) hepsini yapabilrisin standalone ile LÜTFERN marka olsun Emms cems olmasın :)

evet tekrar konuya hakım olmadıgım kanısına vardım :) bende o tür eculara bakıyordum ancak bu iş para çokomel ilişkisi değilmi.yani bütçem cok fazla değilse daha uygun ecular tercih etmem gerekmezmi?2000 dolarlık bi ecu kullanma şansım yok maalesef

YsfTzcn
11-04-2017, 13:41
Ecu işi bilgisayardaki işlemci gibidir. Celeron takarsın mayın tarlası oynarsın, İ7 takarsın Battlefield oynarsın. Aralarında ciddi fiyatları var ama standart resme bakarsan her iki işlemci de PC yi çalıştırır.

Oz`
07-05-2017, 14:47
ozaman birgünün birgfününü tutmadığızaman üzülmemek lazım :)

bahakoç8
25-07-2017, 10:26
güncel takipteyim

fordfocus
09-10-2017, 21:02
ben focus 1.6 tdcidaki tüm haritaları ecmden 1500 devirden sonra ort. olarak %15 artırdım ancak max. değerleri aşmadım ve araçtan çok güzel bir tepki aldım. Ancak motora zarar vermekten çekiniyorum, yaptıklarımda hata veya yanlış varsa yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.

oss
10-10-2017, 04:38
ben focus 1.6 tdcidaki tüm haritaları ecmden 1500 devirden sonra ort. olarak %15 artırdım ancak max. değerleri aşmadım ve araçtan çok güzel bir tepki aldım. Ancak motora zarar vermekten çekiniyorum, yaptıklarımda hata veya yanlış varsa yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.

Yanlislik var mı yok mu log alarak bakicaksin detaylı bir şekilde .önemli olan genel bi kontrol olarak haritaların içine girince karsina text şeklinde gelir sen 2 boyutlu(2d) olarak yapıyorsun ya orda belli Aralık seçerken dikkat etmen gereken düzenli bir şekilde %15 artirman yoksa başka bir yer %15 den fazla veya az olabilir.avans verdigin zaman araba zengin veya fakir de kalabilir. Bununda en iyi log alarak görebilirsin.elm327 goruyorsa telefonunla bile log alabilirsin. Kolay gelsin

oss
10-10-2017, 04:47
Ecm yine lazım olucaktir ama winols gibi istediğin yerde map olusturamazsin ve bu seni zorlar misal hard cut veya popcorn koymak için ECM buna müsaade etmez ecmde en iyi özellik benim gördüğüm kadarıyla dosya karşılaştırma. Corsa 1.7 dti 65 lik ile 75 lik aynı dosya birbirinin modlusu. Oradaki farkları görerek gidersen daha çok tecrübe kazanmış olursun . Bu dediklerim winolsta damos ile birlikte verilmiş oluyor tanımlı halde bu tür işlerde import veya convert işlerde ECM basit winols daha eminve detaylı oluyor.

fordfocus
10-10-2017, 14:07
tşk ederim cevaplarınız için. elm327 ve tork programını kullanıyorum ancak log alırken hangi değişkenleri seçeceğim bu konuda bilgim yok.

fordfocus
10-10-2017, 14:09
Ecm yine lazım olucaktir ama winols gibi istediğin yerde map olusturamazsin ve bu seni zorlar misal hard cut veya popcorn koymak için ECM buna müsaade etmez ecmde en iyi özellik benim gördüğüm kadarıyla dosya karşılaştırma. Corsa 1.7 dti 65 lik ile 75 lik aynı dosya birbirinin modlusu. Oradaki farkları görerek gidersen daha çok tecrübe kazanmış olursun . Bu dediklerim winolsta damos ile birlikte verilmiş oluyor tanımlı halde bu tür işlerde import veya convert işlerde ECM basit winols daha eminve detaylı oluyor.
ECMyi daha yeni çözdüm sayılır WİNols daha kompleks bir yazılım sanırım. hard cut ve pop corn ne demek ve ne işe yarıyor bilmiyorm.

oss
10-10-2017, 14:43
ECMyi daha yeni çözdüm sayılır WİNols daha kompleks bir yazılım sanırım. hard cut ve pop corn ne demek ve ne işe yarıyor bilmiyorm.

Kesici türleri bunlar revlimiter diye geçer . Daha launch filan da ekleyebiliyorsun. Viteslerine göre torq ayarlayabiliyorsun. Winols daha özgür herseyle oynamana izin verir. Bilmediğin veya eksik yerde zarar gelebilir.bu ECM dede olabilir.log alırken injektor advance ,injektor duration , start of injector, injektor quantity turbo boost peak cont değerleri rail basıncı iat yağ sıcaklığı basıncı var bir çok şeyde önemli olan senin hangi haritayla oynayıp o haritanın limitlerini kaldirdigin aracın stabil gitmesi

fordfocus
11-10-2017, 08:47
Kesici türleri bunlar revlimiter diye geçer . Daha launch filan da ekleyebiliyorsun. Viteslerine göre torq ayarlayabiliyorsun. Winols daha özgür herseyle oynamana izin verir. Bilmediğin veya eksik yerde zarar gelebilir.bu ECM dede olabilir.log alırken injektor advance ,injektor duration , start of injector, injektor quantity turbo boost peak cont değerleri rail basıncı iat yağ sıcaklığı basıncı var bir çok şeyde önemli olan senin hangi haritayla oynayıp o haritanın limitlerini kaldirdigin aracın stabil gitmesitşkler yardımlarınız için 2 boyutlu harita sanırım bu işin başlangıcı

oss
11-10-2017, 19:07
Daha kontrol ederek artirabilirsin daha sağlıklı

Oz`
20-10-2017, 20:52
Ecm de herseyi oynamana izin veriyor 2d kısmından komple oynayabilirsin :)

21dc963
07-12-2017, 13:07
Ya peki yazilim yerne beyin elektronigi ile ilgilenmek nasil
Getiri varmi yada sermaye ne kadae gerekli

rece1p23
09-02-2018, 21:50
Selamın Aleyküm
forma yeni katıldım tartışılan konular hoş ve heycan verici böyle bi ortamı bulduğuma sevindim .
burada bilgili insanların olduğunu düşünüyorum 9 10 yıllık motor ustasıyım branş vw audi son 1 2 senedir elektrikçi ve beyinci tanıdıklarım oldu samimi olamay başladım daha doğrusu işin ucundan kıyından derken çok merak ettiğim şeyleri görmeye başladım .
Son 3 5 aydır chip tunung ve dpf egr iptali yapmaya başladım kullandığım cihazlar ise galletto kess ktag.
Gelelim asıl meseleye kendimi geliştirmek istiyorum mesela ?
çip attığım bir araç için aldğım dosyayı farklı aynı motor aynı model bir ecu ya sahip araca yazdığımda araç çalışmıyor ? bunun nedenin ise immo eprom olduğunun farkındayım. ?
Peki elimde tuning dosyası var gelen aynı marka model aracından ecu yu odudum orj dosya var yapmam gereken tek şeyin tuningli dosyaya bu aracın immo eprom bilgilerini yüklemek işte ozaman elimizde dosya zaten tuning gelen aracında immo bilgilerini yukledigimizde ne oluyo ? bu iş tamam oluyo .
WinOLS Ecm Titan Bunlarla tanışalı 2 3 ay oldu ingilizcem yok denilecek kadar az diyebilriim kafayı sıyırmak üzereyim bu işi yapmam lazım .
winolsun damos dosyalarını da buldum hemen hemen çoğunada ulaştım 800 gb gibi büyük bir damos koleksiyonu var bunu dabuldum almam çok basit istesem alırım ama bunu almam için winols prof kullanmam gereltiğinn farkındayım burada bu anlattıklarıma mantıklı cevap verecek kendini otomotive adamış aklı selim insanların oldğunu düşünüyorum yardımcı olabilecek var mı ? yada bilgi alışverişi yapabileceğim biri ? Şimdiden Teşekkür ederim .
Email : ttrecep@hotmail.com

oss
11-02-2018, 16:39
dosya yazmak mı istiyorsunuz yoksa aldığınız dosyayı başka araçlara aynı şekilde yüklemek mi ?
ecm den çok basit bir teknik ile yapılabilir. ama sizin dosya yazdığınız anlamına gelmez :)
damos u kullanamadıktan sonra arşiv bulundurmanız yersiz stage 1 dosyası ecm ile kolay bir şekilde halledilebilir winolsda kafanız karışır .

MeRtCaN
11-02-2018, 17:43
Selamın Aleyküm
forma yeni katıldım tartışılan konular hoş ve heycan verici böyle bi ortamı bulduğuma sevindim .
burada bilgili insanların olduğunu düşünüyorum 9 10 yıllık motor ustasıyım branş vw audi son 1 2 senedir elektrikçi ve beyinci tanıdıklarım oldu samimi olamay başladım daha doğrusu işin ucundan kıyından derken çok merak ettiğim şeyleri görmeye başladım .
Son 3 5 aydır chip tunung ve dpf egr iptali yapmaya başladım kullandığım cihazlar ise galletto kess ktag.
Gelelim asıl meseleye kendimi geliştirmek istiyorum mesela ?
çip attığım bir araç için aldğım dosyayı farklı aynı motor aynı model bir ecu ya sahip araca yazdığımda araç çalışmıyor ? bunun nedenin ise immo eprom olduğunun farkındayım. ?
Peki elimde tuning dosyası var gelen aynı marka model aracından ecu yu odudum orj dosya var yapmam gereken tek şeyin tuningli dosyaya bu aracın immo eprom bilgilerini yüklemek işte ozaman elimizde dosya zaten tuning gelen aracında immo bilgilerini yukledigimizde ne oluyo ? bu iş tamam oluyo .
WinOLS Ecm Titan Bunlarla tanışalı 2 3 ay oldu ingilizcem yok denilecek kadar az diyebilriim kafayı sıyırmak üzereyim bu işi yapmam lazım .
winolsun damos dosyalarını da buldum hemen hemen çoğunada ulaştım 800 gb gibi büyük bir damos koleksiyonu var bunu dabuldum almam çok basit istesem alırım ama bunu almam için winols prof kullanmam gereltiğinn farkındayım burada bu anlattıklarıma mantıklı cevap verecek kendini otomotive adamış aklı selim insanların oldğunu düşünüyorum yardımcı olabilecek var mı ? yada bilgi alışverişi yapabileceğim biri ? Şimdiden Teşekkür ederim .
Email : ttrecep@hotmail.com

Ankara da winols egitimi veren yer var isterseniz görusun prof.sekılde egıtım alıp bu işe başlayabılırsınız..

Ne yazkkı o iş oyle olmuyor aracların marka modellerı aynı olabılır ama beyın yazılım numaraları tutmaz

utkunoa
11-02-2018, 21:00
dışardan ne kadar basit görünüyor :D :D :D :D :D

rece1p23
12-02-2018, 09:05
Kardeşim aslında dosya yaratmak istemiyorum winols çok karışık farkındayım bi araça yazdığımız chiptuning dosyasını aynı motor aynı marka bi araça yazdğımzda araç çalşmıyor sıkıntı bu bunu halletsem yeterli diğer dpf egr dtc bunların yeterli boyuttta programları var biliyosun şuan için tek sıkıntı chip tuning dosyası

rece1p23
12-02-2018, 09:06
dosya yazmak mı istiyorsunuz yoksa aldığınız dosyayı başka araçlara aynı şekilde yüklemek mi ?
ecm den çok basit bir teknik ile yapılabilir. ama sizin dosya yazdığınız anlamına gelmez :)
damos u kullanamadıktan sonra arşiv bulundurmanız yersiz stage 1 dosyası ecm ile kolay bir şekilde halledilebilir winolsda kafanız karışır .

Kardeşim aslında dosya yaratmak istemiyorum winols çok karışık farkındayım bi araça yazdığımız chiptuning dosyasını aynı motor aynı marka bi araça yazdğımzda araç çalşmıyor sıkıntı bu bunu halletsem yeterli diğer dpf egr dtc bunların yeterli boyuttta programları var biliyosun şuan için tek sıkıntı chip tuning dosyası

rece1p23
12-02-2018, 09:10
Ankara da winols egitimi veren yer var isterseniz görusun prof.sekılde egıtım alıp bu işe başlayabılırsınız..

Ne yazkkı o iş oyle olmuyor aracların marka modellerı aynı olabılır ama beyın yazılım numaraları tutmaz

Bu ankarada eğitim için bi iletişim varmı üstad ?
Ben o immo eprom bilgileri farklı olduğu için çalıştrmıyo zannediyodum sonuçta aynı kw aynı araç oldğu için % 95 aynıdır ama ?

rece1p23
12-02-2018, 09:12
Bu Arada İmmo Pass Dpf egr dtc remover winols ecm titanyum vas pc 19.1.1 TR Odis 4.2.3 - 3.0.3 Delphi 2015 Bunlara ihtiyacı olan kardeşlerim varsa Mega Olarak yükleyebilirim ?

rece1p23
12-02-2018, 09:18
dışardan ne kadar basit görünüyor :D :D :D :D :D

Zor olmasının tek sebebi varsa nedir biliyo musun ?
Bak bi rusların sayfalarına bak ? bi almanların ingilizlerin Formlarına bak Yani diğer ülkelerde ki insanların bir biri ile olan yardımlaşması dayanışması bizim insanımızda eksik malesef sonra ülke kalkınmıyo şçyle böyle biraz sinir olduğum bi konu olduğu için cins konuşacağım Yam Yam MAYMUN insanları çok gördüm ben sanayide bu işte gıcıklanıyorum huylanıyorum Adam lazım bize ADAM ! Ben bildiğim bilgiyi paylaşırım ( Ama Kimle ) Bu işe gönlünü vermiş hayatının vermiş yönünü çevirmiş aklıyla kalbiyle tüm gücüyle bunu başarmak isteyen birine ? bilmem anlatabildimmi bazı şeyleri ?

utkunoa
12-02-2018, 10:54
Vallahi ben 4 senedir profesyonel olarak yapıyorum ancak konuya bayağı uzaksınız tek söyleyeceğim bu :) siz bildiğiniz copy paste yaparak nasıl para kazanırım derdindesiniz bazı şeyleri öğrenip düzgün iş yapma derdinde olan insan bunu öğrenmeye çalışıp immo mimmo saçmalayıp durmaz. Kendiniz araştırırsanız hem daha güzel öğrenirsiniz hemde a markadaki yazılımı b markaya attığınızda neden çalışmadığını bilirsiniz. Size kolay gelsin. O söylediğiniz laflarıda kime söylediniz bilmiyorum fakat dünyada bu işe gönül vermiş kalibrasyon mühendislier bu işe çok ciddi maddi ve manevi yatırım yapıyoru bunuda bilin. Crackli program kurarak sadece kendinizi kandırırsınız

rece1p23
12-02-2018, 13:33
Vallahi ben 4 senedir profesyonel olarak yapıyorum ancak konuya bayağı uzaksınız tek söyleyeceğim bu :) siz bildiğiniz copy paste yaparak nasıl para kazanırım derdindesiniz bazı şeyleri öğrenip düzgün iş yapma derdinde olan insan bunu öğrenmeye çalışıp immo mimmo saçmalayıp durmaz. Kendiniz araştırırsanız hem daha güzel öğrenirsiniz hemde a markadaki yazılımı b markaya attığınızda neden çalışmadığını bilirsiniz. Size kolay gelsin. O söylediğiniz laflarıda kime söylediniz bilmiyorum fakat dünyada bu işe gönül vermiş kalibrasyon mühendislier bu işe çok ciddi maddi ve manevi yatırım yapıyoru bunuda bilin. Crackli program kurarak sadece kendinizi kandırırsınız

Burda bu işi yapıpda derdi maddi olmayan biri varmı aceba ?
Ben gereken yerlerden araştırma yapıyorum zaten yok çok kafam atarsa kursa gider içinden geçerim orda sıkıntı yok :heyoo:

rece1p23
12-02-2018, 13:34
Burda amacımızın öyle işi ucsuz bucaksız yerlere çekmek değil varsa ortada bi konu o konuyu delip geçmektir yoksa burda boş muhabbet yapıp kimse kafa ütülemek derdin de değil

rece1p23
12-02-2018, 13:39
carmaster mhhauto cartechnology digitalkaos
Benim anlamadığım bu elin gavurunun formlarındaki yardımlaşma muhabbet bilgi paylaşımı .
Biz TÜRK olarak bunlardan kat kat iyi olamamız gerekirken neden olamadığımzıın en basit örneği bu olsa gerek .

oss
13-02-2018, 13:19
carmaster mhhauto cartechnology digitalkaos
Benim anlamadığım bu elin gavurunun formlarındaki yardımlaşma muhabbet bilgi paylaşımı .
Biz TÜRK olarak bunlardan kat kat iyi olamamız gerekirken neden olamadığımzıın en basit örneği bu olsa gerek .

çünkü onlar hergün yeni geliştirme yapıyorlar o sitedeki tabiki yeni araç var ama çoğu eski araçlar o yüzden artık herkes ekmeğini yemiş oluyor bu durum türkiyede daha başlanmamıs gibi görünüyor o yüzden kimse 1.4 hdi 68 1.3 multijet 70 1.5 dci 65 dosyası dahi paylaşmıyor piyasada çok bulunan motorlar olmasına rağmen

aracın orjinal dosyasını ecm de açın modifiyeli dosya kısmına kopyalamak istediğiniz dosyayı koyun yapılan ayarları kaydedin yeni dosyayı çıkarın kolay gelsin kopyalandı.

rece1p23
14-02-2018, 07:18
çünkü onlar hergün yeni geliştirme yapıyorlar o sitedeki tabiki yeni araç var ama çoğu eski araçlar o yüzden artık herkes ekmeğini yemiş oluyor bu durum türkiyede daha başlanmamıs gibi görünüyor o yüzden kimse 1.4 hdi 68 1.3 multijet 70 1.5 dci 65 dosyası dahi paylaşmıyor piyasada çok bulunan motorlar olmasına rağmen

aracın orjinal dosyasını ecm de açın modifiyeli dosya kısmına kopyalamak istediğiniz dosyayı koyun yapılan ayarları kaydedin yeni dosyayı çıkarın kolay gelsin kopyalandı.

Sana çok teşekkür ederim üstad eyvallah

boosted_pug
20-02-2018, 19:22

Kardeşim sen diyosunki banada öğretin bende chip tunning yapayım sizin kazanıcağınız parayı ben kazanıyım ve bunların hepsini clon cihazlarla yapıp TR de bu işi profesyonelce yapan kimseye faydam dokunmasın. Sonrada ban neden yardım etmiyorsunuz ruslar felan sence bu söylediklerin mantıklımı?

utkunoa
21-02-2018, 17:26
yanlış kişiyi alıntıladınız sanırım :D

boosted_pug
26-02-2018, 08:20
yanlış kişiyi alıntıladınız sanırım :D

Pardon kardesim aynen alıntı karışmış

admkrtp
06-03-2018, 15:32
Merhaba. Elimde hiç kullanılmamış EU versiyon Clone Ktag 7.020, KESS V2 5.017 ve LED BDM Frame mevcut. Bir hevesle alınıp hiç kullanılmadı, uygun fiyata vereceğim ilgilenen olursa.

3rk4n
14-03-2018, 08:42
Uygun fiyat derken açıktan fiyat yazın bari ilk postunuzda ürün satmak için yazmışsınız.

ErgunCatak
04-05-2018, 18:24
Herkese tekrardan merhaba bu konuyu ilk açtığımda yapılan yorumlar falan beni gerçekten bu işden caymaya yöneltmişti. Konuyu merak edenler dışında kimseden olumlu bir konuşma gelmemişti bazı yerlere kişilere firmalara gönül vermiş olabilirsiniz. Kimsenin zaten clone bir cihazla birilerine kafa tutacağı yoktu ancak özgün abi ve bir kaç arkadaş haricinde olumlu açıklama yapan olmamıştı. Bugün Kess ile aracımı okudum ecm ile haritalrı inceledim aracımı aldığımda üstünde samsun ecufastde yapılan soft bir yazılım vardı. Şimdi aynı marka model başka orjinal bir aracı okutarak aralarında ki farkı görerek neyle nekadar oynandığını nasıl soft nasıl hard oldugunu aracın üstünde yavaş yavaş oynayarak görücez. Şimdi bu konuyu takip eden arkadaşlara tavsiyem eğer yedek parçası ucuz falan bir arabanız varsa sizde yapın ya s*ktr et uğraşmaya değmez dersiniz yada hoşunuza gider kurcalar zevkini sürersiniz. Kimse kimseyi umutsuzluğa kaptırmadıkca inanın dahada gelişip büyüyeceğiz sadece bu konu için değill. :icon_tup:

5 yıl önce bahsi geçen konuya zıplamam ve sıkılmadan okumamın faydasını görüyorum..konu hortlayabilir ama bende kess v2 cihaz alıp denemek istiyorum.kendim end.otomasyon teknikeriyim ve PLC yazabiliyorum.bu yüzden pekte zor gelmedi olaylar. bu yorumu görünce daha da cesaretlendim. şu an 2015 1.5 dCi 90 hp symbolüm var ve denemeler için sabırsızlanıyorum :):):):)

!KO
04-05-2018, 23:17
5 yıl önce bahsi geçen konuya zıplamam ve sıkılmadan okumamın faydasını görüyorum..konu hortlayabilir ama bende kess v2 cihaz alıp denemek istiyorum.kendim end.otomasyon teknikeriyim ve PLC yazabiliyorum.bu yüzden pekte zor gelmedi olaylar. bu yorumu görünce daha da cesaretlendim. şu an 2015 1.5 dCi 90 hp symbolüm var ve denemeler için sabırsızlanıyorum :):):):)

plcden daha zordur plcde makina belli ne yapacagı belli limitler belli :)

ErgunCatak
21-06-2018, 10:42
plcden daha zordur plcde makina belli ne yapacagı belli limitler belli :)

Haklısın ama en azından kafam mantığını aldı :D 1 adım önde olmamı sağlar bu. otomotiv sektöründe olmamda 1 adım desek 2 adım iyi bir başlangıç :D 0 dan iyi

oss
23-06-2018, 16:58
yazılım işlerini ilerlettik ücreti karşılığında dosya verebilirim.

maxima
28-06-2018, 11:53
yazılım işlerini ilerlettik ücreti karşılığında dosya verebilirim.

yazılım satacak kadar ilerletti isin bize de biraz yardımcı olsan. bildiklerini paylaşsan foruma katkın olsa iyi olmazmi

Özgür Güneş
28-06-2018, 14:18
Konu içerisinde güzel paylaşımlar olmuş. Yardımı dokunan herkese teşekkür ederim. Ben de bu işe girmek istiyorum amatör olarak, evde 2 araç var, onlara girişmek amaçlı. Bir tanesi zaten yazılımlı. Yalnız bir sorun var, ikiside ucuz arabalar değil, beyni bozarsam evlat acısı gibi içime oturur. Her şeyden önce, benim genel olarak bu konu hakkında bir kaç düşüncem var, bu işe adım atan herkes niye para kazanmaya çalışıyor, birde bu işi yapan firmalar neden özel bir markada toparlanmıyorlar, sanayideki ustalar gibi yani. İşte mesela Opel servisi vardır, Nissan servisi vardır vs... Türkiye'de yazılım işi ile uğraşan birkaç firma var kendini kanıtlamış, onlara laf atmak bence onları sadece yüceltiyor. Neyse, düşüncelerimi paylaştıktan sonra gelelim aklıma takılanlara, benim yazılımlı olan aracım 13' F20 116i, şu an 190 hp civarı güç alıyorum. Sorun şu, ben öyle yazılımcımın yaptığı gibi çatır çutur o beyini açamam, açarsam kesin bozarım. Buna clone kess ile erişmek mümkün mü? Zaten bir kere açıldı beyin, artık kess ile erişebileceğimi düşünüyorum. 2. mapi atarken beyin açmadan güncellemişti yazılımcım. Birde B180 CDI var renault motorlu, bunun beynini açmadan erişim sağlayabilir miyim? Dediğim gibi, amacım sadece kendi araçlarımla oynayabilmek. Bu işlere yıllardır hevesliyim, bir arkadaşımdan da gaza geldim. Kendisi her gün oturup keyfe keder arabasıyla oynuyor log alıp. İşte mesela 1.5 crdi accentine launch control falan yapmış, pop corn yapmış vs. winols üzerinden erişerek, ben şimdilik ecm titanium ile başlayıp winols dan devam etmeyi planlıyorum. Zaten okulda bitiyor 2 aya, sonrasında işe girdikten sonra kendime ayıracak zamanım olur. Ayrıca KESS cihazlarının clone olanlarından hangisini önerirsiniz?

ottoman32
28-06-2018, 15:27
bildiğim kadarıyla orijinal kess ile şuan f serileri obd den atılıyor clone guncel olursa belki atabilirsiniz, mercedes de beyin sökülüyor olması lazım gibi hatılıyorum braz devrik oldu cumle ama :D

Özgür Güneş
28-06-2018, 20:06
bildiğim kadarıyla orijinal kess ile şuan f serileri obd den atılıyor clone guncel olursa belki atabilirsiniz, mercedes de beyin sökülüyor olması lazım gibi hatılıyorum braz devrik oldu cumle ama :D

arkadaşım kendi clone kess inden baktı, atabilirsin, beyin kodu uysa yeterli dedi ama emin olamadım.

YsfTzcn
28-06-2018, 20:37
Klone kesslerde f serisi ne yazıkki yok

Özgür Güneş
28-06-2018, 20:51
Klone kesslerde f serisi ne yazıkki yok

Benim yazılımcı açtı bir kere beyini, 2. Map i yüklerken direk obd den bağlandı, ben erişemez miyim? Bir de w246 b180 cdi için erişim var mı klonlarda?

YsfTzcn
29-06-2018, 09:42
Benim yazılımcı açtı bir kere beyini, 2. Map i yüklerken direk obd den bağlandı, ben erişemez miyim? Bir de w246 b180 cdi için erişim var mı klonlarda?

Yazılımcın orjinal cihaz kullanıyordur. Mercedes üzerinden Delphi CRD3 ECU var. Nasıl okunup yazıldığı ile ilgili bir video var.

https://www.youtube.com/watch?v=kkVUrH-R5zo

MeRtCaN
29-06-2018, 10:22
Orjinal Kess bile obd den yazarken beyin ucurabiliyor

Clone cihaz zaten online olmadıgı ıcın kess de id den dosya cektıgı ıcın klon cıhazla f serisi yapamazsınız.

Cok buyuk rısk beyın ucarsa en az 3000-4000 lık olursunuz
aracınız yattıgı ıle kalır..

Bırakın bu işleri bilen kısılere yaptırın. Isı bılen kısı ıle deneme yanılma yonetemı ıle yapan kısı arasında cok buyuk fark vardır.

Özgür Güneş
29-06-2018, 12:30
Yazılımcın orjinal cihaz kullanıyordur. Mercedes üzerinden Delphi CRD3 ECU var. Nasıl okunup yazıldığı ile ilgili bir video var.

https://www.youtube.com/watch?v=kkVUrH-R5zo

Hmmm, anladığım kadarıyla Kess in listesinde olması yetmiyor? Gerekli protokolleri de bağlamak lazım, arkadaş şu resmi attı bana, bu yüzden uyumlu olduğunu söylüyordu:

http://i.hizliresim.com/8zDBN7.png (http://hizliresim.com/8zDBN7)

ottoman32
29-06-2018, 15:12
Hmmm, anladığım kadarıyla Kess in listesinde olması yetmiyor? Gerekli protokolleri de bağlamak lazım, arkadaş şu resmi attı bana, bu yüzden uyumlu olduğunu söylüyordu:

http://i.hizliresim.com/8zDBN7.png (http://hizliresim.com/8zDBN7)

hepsinde tricore yazıyor yani beyin sökülecek diyor mode da obd yazması lazım clone dan olmuyor demekki

Özgür Güneş
29-06-2018, 15:30
hepsinde tricore yazıyor yani beyin sökülecek diyor mode da obd yazması lazım clone dan olmuyor demekki

Tamam, teşekkür ederim.

MeRtCaN
30-06-2018, 17:05
neye ugrasıyorsunuzki K suite 2.xx versiyonda zaten F serisi yok

k suite 3.0 versiyon olması gerek o da online çalısıyor clon cihaz ile çalışmaz :)

oss
30-06-2018, 21:29
yazılım satacak kadar ilerletti isin bize de biraz yardımcı olsan. bildiklerini paylaşsan foruma katkın olsa iyi olmazmi

önceki yazdıklarımdan dolayı geçtiğim arkadaşlar yedirememiş o yüzden yardım konusunda adam seçiyorum sana her zaman yardımcı olurum .

maxima
03-07-2018, 10:44
önceki yazdıklarımdan dolayı geçtiğim arkadaşlar yedirememiş o yüzden yardım konusunda adam seçiyorum sana her zaman yardımcı olurum .

eyw kardeşim. ama genede bu konularda daha cok gelişmemiz lazım. her sene başka beyin başka yazılım başka bişey keşfediliyor.

srknyxl
05-07-2018, 02:32
2017 Skoda Superb TDI aracı klon kess ile OBD den okuyup yazabilir miyim? Bosch EDC17C64

Aliexpresste yeni sürüm kodlu kess ler var. Tecrübeli olan arkadaşlar bir göz gezdirip tavsiyede bulunsa ne iyi olur.

oss
07-07-2018, 23:01
2017 Skoda Superb TDI aracı klon kess ile OBD den okuyup yazabilir miyim? Bosch EDC17C64

Aliexpresste yeni sürüm kodlu kess ler var. Tecrübeli olan arkadaşlar bir göz gezdirip tavsiyede bulunsa ne iyi olur.

okuyamazsın ama yazabilirsin ıd alınıp serverdan dosyası geliyor

YsfTzcn
08-07-2018, 00:22
okuyamazsın ama yazabilirsin ıd alınıp serverdan dosyası geliyor

Klon Kess’de mi bu dediğin işlem oluyor.

oss
08-07-2018, 04:42
Klon Kess’de mi bu dediğin işlem oluyor.

cmd nin klone yok galetto da fikir sahibi değilim

srknyxl
18-07-2018, 20:17
Klon kess serverdan dosya mı çekiyor?

lazerboy
26-07-2018, 16:10
Klon kess serverdan dosya mı çekiyor?

hangi klon olduğuna bağlı çin olanlar çekmiyor bende rus versiyon var servera bağlı :)

lazerboy
26-07-2018, 16:13
burda bu kadar yazı okudum dedim çok zor heralde gittim ecm titanium 1.61 bulup indirdim dosyaların nerde olduğu çıktı gittim kendi aracımızdan dosyayı aldım bi tanıdığım eğitimini almıştı nerden bağlayım yüzde kaç aartıracağımı gösterdi öğrendim ve bu arada yaşım 17 eylülde 18 ime gireceğim winolsu da 2.24 kullanıyorum registerladım onuda kendim

srknyxl
02-08-2018, 16:20
hangi klon olduğuna bağlı çin olanlar çekmiyor bende rus versiyon var servera bağlı :)

Nereden edindiniz? Sürüm kaç? EDC17C64 OBD den okuma yazma yapıyor mu?

Serkan_UR
06-08-2018, 15:54
Öncelikle bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkürler.Herkes yazılım yapamaz, tabi ki bilgi ve tecrübe isteyen bir iş. Ancak uygun kablomuz ve yazılımımız var ise log alabiliriz, Peki loglara bakıp aracımızdaki eksikliği görebilir miyiz?

Örneğin Turbo bir araçta log alındığında,problem olup olmadığını anlamak için hangi parametrelere bakılmalı ?

Benim log aldığım örnek tabloyu ekliyorum,Buradaki hangi parametreler hangi aralıklarda olur ise önlem almak ihtiyacı doğar.Veya her araç için bahsettiğim değerler değişken midir,Bu konu ile ilgili hiç fikrim yok bu nedenle doğru olan en ufak bir yorum bile faydalı olacaktır.

Cevaplar için Şimdiden Teşekkürler

https://i.hizliresim.com/dBLNPD.jpg (https://hizliresim.com/dBLNPD)

Serkan_UR
08-08-2018, 13:01
Öncelikle bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkürler.Herkes yazılım yapamaz, tabi ki bilgi ve tecrübe isteyen bir iş. Ancak uygun kablomuz ve yazılımımız var ise log alabiliriz, Peki loglara bakıp aracımızdaki eksikliği görebilir miyiz?

Örneğin Turbo bir araçta log alındığında,problem olup olmadığını anlamak için hangi parametrelere bakılmalı ?

Benim log aldığım örnek tabloyu ekliyorum,Buradaki hangi parametreler hangi aralıklarda olur ise önlem almak ihtiyacı doğar.Veya her araç için bahsettiğim değerler değişken midir,Bu konu ile ilgili hiç fikrim yok bu nedenle doğru olan en ufak bir yorum bile faydalı olacaktır.

Cevaplar için Şimdiden Teşekkürler

https://i.hizliresim.com/dBLNPD.jpg (https://hizliresim.com/dBLNPD)

Yazılım yapmaktan daha mı zor birşey sordum acaba :) Yok mu loglarda ne önemlidir nelere dikakt edilmelidir bilgi verecek bir arkadaş..

erencoe
27-08-2018, 03:22
12 yaşımdan beridir oto sanayideyim rektefiyeciyim ayrıca araba tamiride yapıyorum her iki iş bir arada bi dükkanda fakat yazılım işi uzun zamandır aklımda olan bişey aslında nasipse dükkan açmak gibi bi planımda var bir kaç yıla ama asıl hedef yazılım işleriyle haşır neşir olan çocukluk arkadaşımla beraber bir şeyler yapmak ben mekanik üstünde geliştirmeler o ise yazılım amaç hem dükkanda normal seyriyle her tamirci gibi iş yapmak fakat isteğe göre araç modifiye etmek araç yürütmek basitinden bi aracın egr'sini iptal edebilmek yaşadığım şehirde bunları yapan hiç kimse yok varsa yoksa tofaş vb kara düzen araçlar üstünde çalışma, eski ustalar gelişme yok tabiki yeni jenerasyon olarak bende bu tip işlere atlamak istiyorum nasıl olur ne yapmam gereklidir her araç için farklı bi cihaz mı gerekir hangi programla en az efor harcanarak ortalama bi güç elde edilir daha extreme olarak standalone vb gibi ecularla neler yapılır nasıl yapılır tamamen elle yeniden sıfır bir yazılımmı oluşturulur bunları öğrenmek ve üstünde kendimi geliştirmek istiyorum ki gelecek yıllarda bana faydası olsun

Palakadir
06-01-2019, 23:49
Evet baştan sona ne varsa okudum . Genelde yurt dışı sitelere bakıyorum . Siteyi bilirdim ama bu kadar güzel sohbet olduğunu bilmezdim. Arada aşık atışması gibi durumlar .

Şimdi efendim ;

Malumunuz "kimseye hedef koymadan" Türkiye de herkes her işi yapar ve mevcut işi ayağa düşürür mantığı ile bilende konuları paylaşmaz fakat ve lakin ,

ECM vs vs vs scriptleri ile mevcut , birden fazla araçtan ham ecu dosyasını aldım . Alırken birini çökerttim :)

Şu an yaşım 40 a yakın bildiğim tek gerçek var . Birşeye başlamadan yol alamazsınız ve forumun başlarından @oz ( Özgün ) ün yazdığı gibi risk almadan bişey öğrenilemiyor .

Şu ana kadar 1 ecu çökerttim gittim paşa paşa ödedim normale getirdim . Lakin işin detaylı tarafı beni daha çok cezbediyor .

Yaki ECM de yakıtı yüksek turbodan boost et vs vs den çok Sciprt i olan bir ECU yu Winols da damos ( süper map pack ) yapmak gibi dertlerim var .

Crank oranı , sıcaklık oranı , yakıt devir oranı , hava yakıt oranı gibi değerlerin temel prensipleri ile çalışma kurgusuna bakarak bişeyler yapmak istiyorum .

Bu konuda bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlar ile görüşüp konuşmak "asistan " tadında yardımcı olarak bulunmak isterim .

Umarım gayet açıklayıcı şekilde durumu anlattım :)

Herkese iyi forumlar ..

Not : Rus forumlarını nasıl okuyorsunuz 90 lardan kalma rusça ile yetişemiyorum :)

Palakadir
10-01-2019, 00:06
Evet baştan sona ne varsa okudum . Genelde yurt dışı sitelere bakıyorum . Siteyi bilirdim ama bu kadar güzel sohbet olduğunu bilmezdim. Arada aşık atışması gibi durumlar .

Şimdi efendim ;

Malumunuz "kimseye hedef koymadan" Türkiye de herkes her işi yapar ve mevcut işi ayağa düşürür mantığı ile bilende konuları paylaşmaz fakat ve lakin ,

ECM vs vs vs scriptleri ile mevcut , birden fazla araçtan ham ecu dosyasını aldım . Alırken birini çökerttim :)

Şu an yaşım 40 a yakın bildiğim tek gerçek var . Birşeye başlamadan yol alamazsınız ve forumun başlarından @oz ( Özgün ) ün yazdığı gibi risk almadan bişey öğrenilemiyor .

Şu ana kadar 1 ecu çökerttim gittim paşa paşa ödedim normale getirdim . Lakin işin detaylı tarafı beni daha çok cezbediyor .

Yaki ECM de yakıtı yüksek turbodan boost et vs vs den çok Sciprt i olan bir ECU yu Winols da damos ( süper map pack ) yapmak gibi dertlerim var .

Crank oranı , sıcaklık oranı , yakıt devir oranı , hava yakıt oranı gibi değerlerin temel prensipleri ile çalışma kurgusuna bakarak bişeyler yapmak istiyorum .

Bu konuda bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlar ile görüşüp konuşmak "asistan " tadında yardımcı olarak bulunmak isterim .

Herkese iyi forumlar ..

Not : Rus forumlarını nasıl okuyorsunuz 90 lardan kalma rusça ile yetişemiyorum :)

İstanbulda bu işlere ilgisi ve bilgisi olan ekipler ile ortak çalışma için iletişime açığım ...

Kolay gelsin :)

3-4 gün de winols üzerinden nerede ise 1 ecu yü yedim 1 hafta sonraya bir şeyler gelir . İstemek çok önemli gerisi teferruat ...

oss
08-03-2019, 20:31
arkadaşlar günlük bir tane herkese ücretsiz dosya yazıcam özelden yazabilir siniz

levent
12-03-2019, 22:21
Yazılım yapmaktan daha mı zor birşey sordum acaba :) Yok mu loglarda ne önemlidir nelere dikakt edilmelidir bilgi verecek bir arkadaş..

Aracın protokolünü gören cihazla log almak lazım öncelikle, istenen ve uygulanan değerler karşılaştırılarak misal veriyorum araba 2 bar istiyor ancak turbo 1.7 basıyor ise bir yerlerde problem vardır turbo / vakum hattı ile alakalı :)

CVK
13-03-2019, 00:33

Şimdi efendim ;

Herkese iyi forumlar ..

Rus forumları kısmında, ben ingilizceye çeviriyorum. Genelde anlaşılır oluyor. Bazı terimlerde sapıtıyor sadece.

malkockose
31-07-2019, 21:34
arkadaşlar günlük bir tane herkese ücretsiz dosya yazıcam özelden yazabilir siniz

merhaba scirocco 160 dsg bi aracım var. kess v2 clone da aldım tokensiz sanırım.
dosyayı çıkarıp direk size winrarr olarak ulaştırsam bana lambda sensoru remove ve pop bang yaparmısın hafif

oss
03-08-2019, 22:03
merhaba scirocco 160 dsg bi aracım var. kess v2 clone da aldım tokensiz sanırım.
dosyayı çıkarıp direk size winrarr olarak ulaştırsam bana lambda sensoru remove ve pop bang yaparmısın hafif

Olur okuyun

levent
04-08-2019, 17:13

Cth motor ise kess v2 ile okuyamayabilir

Mr.Tasbas
19-08-2019, 12:06
Konuyu defalarca okudum belki , bir kaç defa daha da okumak için canla başla vaktim var :) Ömrümün çoğu şaşmaz sanayinde geçiyor yazılım(araç olmayan) işiylede haşır neşir bir sektörüm var uzun zamandır çocuklar dürtüyor abi bu işe bi parmak basalım bişiler yapalım diye , otomobil camiasında hatrı sayılır çevrem de var iki adette aracı sıfırdan restorasyon yaptım..
Şimdi bu araç yazılımı vs ilgili temel bilgileri hatta bilgi demeyim de sohbeti kiminle yapabiliriz.Bir takım eğitimler araştırdım ve kafamdaki soru işaretlerini giderkmek için hoş sohbet bi abiye ihtiyacım var bir yemek olur dükkanda bir çay bir kahve olur bir rakı masası olur artık kim nasıl uygunsa.
pm'lerinize bekliyorum ya da 5532862984'den ufak bi mesajınız vs olursa dönüş sağlarım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Alper_
17-11-2019, 22:29
Konuyu defalarca okudum belki , bir kaç defa daha da okumak için canla başla vaktim var :) Ömrümün çoğu şaşmaz sanayinde geçiyor yazılım(araç olmayan) işiylede haşır neşir bir sektörüm var uzun zamandır çocuklar dürtüyor abi bu işe bi parmak basalım bişiler yapalım diye , otomobil camiasında hatrı sayılır çevrem de var iki adette aracı sıfırdan restorasyon yaptım..
Şimdi bu araç yazılımı vs ilgili temel bilgileri hatta bilgi demeyim de sohbeti kiminle yapabiliriz.Bir takım eğitimler araştırdım ve kafamdaki soru işaretlerini giderkmek için hoş sohbet bi abiye ihtiyacım var bir yemek olur dükkanda bir çay bir kahve olur bir rakı masası olur artık kim nasıl uygunsa.
pm'lerinize bekliyorum ya da 5532862984'den ufak bi mesajınız vs olursa dönüş sağlarım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şaşmaz 2521 sokakta edge tuning var. İşyeri sahibi arkadaşım Selçuk, yazılım mühendisidir. Gidip bir çayını için ve sormak istediklerinizi sorun :)

XecuChiptuning
15-02-2020, 13:58
Merhabalar ben bi kaç bişey danışmak istiyordum yardımcı olursanız sevinirim ben yazılım işin girişmek istiyorum ve profesyonel olarak bu işi yapmak önereceğiniz cihaz ve programlar nelerdir ben swiftec ile auto tuneri düşündüm bunlar hakındaki yorumlarınız nedir

Gkhnkrdnz
21-02-2020, 00:00
Herkese merhaba benim busefer farkli bir sorum olucak deneyimliler ve varsa beyincilerden tavsiyeler bekliyorum. :) Bir beyin uctugunda bench yada boot yontemi ile bazen baglanma imkanimiz olabiliyor. Beyin okunuyor yaziliyor ancak araca taktigimizda mars almiyor OBD baglantisinda ID almiyor. Bu tarz problemlerde beyini kurtarmak icin tavsiye edilecek yontemler nelerdir? Beyinin hasarsiz oldugunu goz onunde bulundurarak cevaplarsaniz sevinirim :)

Alper_
21-02-2020, 13:52
Merhabalar ben bi kaç bişey danışmak istiyordum yardımcı olursanız sevinirim ben yazılım işin girişmek istiyorum ve profesyonel olarak bu işi yapmak önereceğiniz cihaz ve programlar nelerdir ben swiftec ile auto tuneri düşündüm bunlar hakındaki yorumlarınız nedir

Öncelikle hoş geldin. Cihaz olarak tek başına autotuner yeterli olmaz. Güzel ekipman ve yıllık aidat yok. Yanına bir cihaz daha gerekli, en uygun seçenek kess v2'dir. Bununla birlikte de ecm titanium gerekli. Swiftec egr dpf ve diğer sistem iptalleri için gerekli, bununla tuning de yapabilirsin ancak yeterli olmaz. Olmazsa olmaz program winols. Bunu da kullanmalısın. Winols için Ankara'da remaps eğitim veriyor, görüşebilirsin.

Alper_
21-02-2020, 16:08
Herkese merhaba benim busefer farkli bir sorum olucak deneyimliler ve varsa beyincilerden tavsiyeler bekliyorum. :) Bir beyin uctugunda bench yada boot yontemi ile bazen baglanma imkanimiz olabiliyor. Beyin okunuyor yaziliyor ancak araca taktigimizda mars almiyor OBD baglantisinda ID almiyor. Bu tarz problemlerde beyini kurtarmak icin tavsiye edilecek yontemler nelerdir? Beyinin hasarsiz oldugunu goz onunde bulundurarak cevaplarsaniz sevinirim :)

Bench ya da boot ile doğru dosya yazılırsa çalışmaması için bir neden yok. Tabi eprom uçmuşsa yapacak birşey yok :)

XecuChiptuning
22-02-2020, 01:33
Öncelikle hoş geldin. Cihaz olarak tek başına autotuner yeterli olmaz. Güzel ekipman ve yıllık aidat yok. Yanına bir cihaz daha gerekli, en uygun seçenek kess v2'dir. Bununla birlikte de ecm titanium gerekli. Swiftec egr dpf ve diğer sistem iptalleri için gerekli, bununla tuning de yapabilirsin ancak yeterli olmaz. Olmazsa olmaz program winols. Bunu da kullanmalısın. Winols için Ankara'da remaps eğitim veriyor, görüşebilirsin.

Geri dönüş yaptınız için teşekkür ederim başlangıç seviyesi için düşündüm cihaz ve program yetersiz olucağını biliyorum ecm titanium ve winols olmasa bu işlerin tam manasıyla yürütemicemin farkındayım hem bütçe kısıklından hem de kendimi geliştirme açısından bir yerden başlamak istiyorum

oss
24-02-2020, 23:39
Geri dönüş yaptınız için teşekkür ederim başlangıç seviyesi için düşündüm cihaz ve program yetersiz olucağını biliyorum ecm titanium ve winols olmasa bu işlerin tam manasıyla yürütemicemin farkındayım hem bütçe kısıklından hem de kendimi geliştirme açısından bir yerden başlamak istiyorum

autotuner başlangıç için güzel swiftec te öyle lakin fiyatları yüksek kalabilir. kess master cihaz alsanız belki protokol olarak hepsini almayabilirsiniz ama ecm titanium ile birlikte bir autotuner parasına hem program hemde araç almış olacaksınız zelden daha çok deatylar verebilirim