Orijinalini görmek için tıklayınız : 225/40/18 ebat lastik tavsiyesi
10.lincoln
05-01-2015, 01:19
Arkadaşlar merhaba
1 ay önce aldığım aracıma lastikler eski olduğu için ( 3 tanesi 2011, 1 tanesi 2008 üretimi) lastik alacağım.
225 40 18 ebatlarda lastik alacağım ama 2 marka arasında kararsız kaldım.
Michelin Pilot Sport 3 (1200 TL)
Continental Contisport5 (1400 YL)
Bu lastikler arasında hangisini tercih etmeliyim sizce?
bu hafta içi bu işi halletmem lazım.
Bu arada araç honda fn2 civic typer
teşekkürler.
CS5 tavsiye ederim 4. Cs Takımımı kullanıyorum suan
CSC5 veya Eagle F1 tavsiye ederim.
Onur Fatih
05-01-2015, 02:13
Gecen hafta ayni ebatlarda lastik bakiyordum. Eagle f1 icin niyetlenmistim son anda starmaxx st760 i test etme imkani buldum fiyatida cok makul gelince takalim gitsin dedim ve cok memnunum su an. Ne cok sert ne de yumusak. Bu kadarini beklemiyordum acikcasi.
Eagle f1 kullananlarin yorumlari nasil?
BMK TypeR
05-01-2015, 02:17
1500tl bütçe varsa michelin super sport
o ebat için tek ve net tavsiyem bridestone s001
-Murat Özcan-
05-01-2015, 09:05
Pm attım hocam
ps3 yerine pilot supersport bakın uygunsa bütçeye. csc5 ile aynı fiyatlarda olur tahminim.
contiyi c180amg de 225-245/40/17 lerle, pss leride kendi arabamda kullanıyorum sizin ölçüde.
ikisi de çok çok iyi pss biraz daha sert ama tepkileri bence daha net ve iyi. csc5 de güzel ıslakta vs çok iyi ve konforlu, ayrıca biraz daha sessiz gibi geldi. gündelik kullanıma conti biraz daha mantıklı sanırım.
CPC 5 kullanıyorum , yumuşak hamur lastik , yol tutuşu ıslak ve kuru olarak çok güzel. Sport içinde çok iyi demişlerdi.
ErayCerit
05-01-2015, 16:53
Gecen hafta ayni ebatlarda lastik bakiyordum. Eagle f1 icin niyetlenmistim son anda starmaxx st760 i test etme imkani buldum fiyatida cok makul gelince takalim gitsin dedim ve cok memnunum su an. Ne cok sert ne de yumusak. Bu kadarini beklemiyordum acikcasi.
Eagle f1 kullananlarin yorumlari nasil?
starmax'ın allah belasını versin. Aldığım aracın üzerinde geldi 225/40/18,bu kadar sert ve yol tutmayan bir lastik olamaz. Daha 10bin km'de lastikler
Bu arada araç honda fn2 civic typer
teşekkürler.
Selam, uzun süre fn2 type r kullandım .Michelin sevdam yüzünden Pilot Sport 3 aldım ama araçta adam gibi tork olmamasına rağmen eridi, 15bin km civarı sık sık patinaja düşmeye kaydırmaya vs. başladı, hiç tavsiye etmem.
Pirelli PZero gönülden tavsiye edebileceğim tek lastik. Tek tek yazmaya gerek yok her açıdan çok memnunum.
10.lincoln
05-01-2015, 17:16
teşekkürler arkadaşlar
benim de continental'e aklım yatıyor ama pirelli pzero'ya da bakıcam.
OrcunInce
05-01-2015, 17:53
2 takım Pzero nero kullanmış biri olarak şu an csc5 kullanıyorum, Pzero gerçekten csc5'in yanında çok yavan kalıyor.
Bundan sonra da başka lastik almam.
Conti sport contact 5 i bulsam bisikletime bile takarım.. Her açıdan memnun kalırsınız. Şu an bridgestone re050 kullanıyorum aşırı sert ve sürekli ısıtmanız gerekiyor ısınana kadarda çok riskli ısındıktan sonra ancak csc5 ayarında tutunuyor normal asfaltta(pistte deneyemediğim için birşey diyemiyorum) . Csc5 günlük kullanım için en optimum sportif lastik diyebilirim.
golgeoyunu03
05-01-2015, 18:32
2 takım Pzero nero kullanmış biri olarak şu an csc5 kullanıyorum, Pzero gerçekten csc5'in yanında çok yavan kalıyor.
Bundan sonra da başka lastik almam.
Kullandığınız nero gt mi yoksa all season mu?
bora1311
05-01-2015, 19:38
cs5 i tavsiye ederim, aynı ebatte cs3 kullanıyorum, çok memnunum...
10.lincoln
06-01-2015, 00:39
gün içinde trafikte ve yağışlı havalarda işim gereği de lazım olmadığından kesinlikle aracımı çıkarmıyorum.
sadece zevk amaçlı akşamları ve haftasonları biniyorum.
genelde yüksek devirlerde kullanıyorum ve fren mesafesi vs. benim için çok önemli.
2 gün önce araba ufaktan bir yalpaladı ve lastik değişim zamanı geldi diye düşündüm..
bakalım yarın continental için 350x4: 1400'e bir aksilik çıkmazsa 6 taksitle hallediyorum hayırlısı ile.
Continin fren performansı da çok iyidir tavsiye ederim, ille seçim yapacaksanız goodyear f1 de güzel günlük sportif kullanımda.
Aynı ölçülerde ben de almak istiyorum.. O zaman genel kanı;
1. Continental C5
2. Goodyear F1
3. Michelin Sport
evolution_9
06-01-2015, 10:38
michelin super sport
evolution_9
06-01-2015, 10:39
michelin super sport harika lastik
10.lincoln
13-01-2015, 00:21
bugün lastikleri taktırdım.
2014-45. hafta üretimi.
continental conti5
herkese yardımları için teşekkürler.
bugün lastikleri taktırdım.
2014-45. hafta üretimi.
continental conti5
herkese yardımları için teşekkürler.
Ben de lastik bakıyorum ve hem buradaki hem de arkadaşlar arasındaki yorumlardan Conti C5 taktıracak gibiyim..
Siz ne kadara satın aldınız?..
michelin super sport mükemmel bir lastik hem yol tutuşu hem fren mesafesi çok iyi ayrıca çokta sesiz kesinlikle tavsiye ederim :icon_tup:
10.lincoln
13-01-2015, 12:30
Ben de lastik bakıyorum ve hem buradaki hem de arkadaşlar arasındaki yorumlardan Conti C5 taktıracak gibiyim..
Siz ne kadara satın aldınız?..
340 tlye geldi tanesi.
1360 toplamda.
340TL güzel fiyat.. Burada 365TL'ye buldum bir de internetten 350TL'ye satıyorlar.. Daha altına göremedim henüz..
1. Continental C5
2. Michelin Super Sport
şeklinde kararımı vermem gerekecek gibi gözüküyor..
devil_berk22
13-01-2015, 15:29
düşünürseniz elimde 225-40-18 roadstone marka 4binkm kullanılmış v desenli lastik takımı mevcut pm ile irtibata geçebilirsinz
düşünürseniz elimde 225-40-18 roadstone marka 4binkm kullanılmış v desenli lastik takımı mevcut pm ile irtibata geçebilirsinz
Teşekkür ediyorum.. V desen düşünmüyorum..
Yumuşak iyi bir lastik bakıyorum.. :)
10.lincoln
14-01-2015, 00:55
340TL güzel fiyat.. Burada 365TL'ye buldum bir de internetten 350TL'ye satıyorlar.. Daha altına göremedim henüz..
1. Continental C5
2. Michelin Super Sport
şeklinde kararımı vermem gerekecek gibi gözüküyor..
liste fiyatı 420 küsür olarak çıkıyordu. bayi iskontosu ile %25 sanırım 340a geldi.
Contı guzeldır ama yanakları yumusaktır bundan dolayı konforludur, bu tarz handlıng dıreksıyon hassasıyetı onemlıyse mıchelın ss.
Low-Rider
16-01-2015, 15:29
En güncel konu bu, buradan sorayım bari.
Falken ZIEX ZE914 EcoRun kullanan, tecrübe eden var mı ?
Contı guzeldır ama yanakları yumusaktır bundan dolayı konforludur, bu tarz handlıng dıreksıyon hassasıyetı onemlıyse mıchelın ss.
İkisinin arasına da Eagle F1 Assym 2 yi koyalım mı :D O biraz daha sert Conti ye göre kıyaslayınca, tepkileri daha net gelmişti bana :)
bi güncel yapıp şöyle bi soru sorsam;
yanaklardan balon yapmama ıslaktaki yol tutuş ve Lastik sesi öncelik sırasına göre ne tavsiye edersiniz.
Performans derdim yok
araç F20 116
yok mu bi tavsiye beyler :) jantlar yolda balon yapmayacak sessiz bi lastik lazım
İkisinin arasına da Eagle F1 Assym 2 yi koyalım mı :D O biraz daha sert Conti ye göre kıyaslayınca, tepkileri daha net gelmişti bana :)
Olabilir tecrube etmedım ama yorumlar çok iyi onun içinde..
contı zaten cogu markada mersolarda vs standart cıkmasından belli yumusak oldugu, fabrıka sert lastik koymak istermi hiç:) (koyanlar var gerçi 320 sportlıneda s001 gelmişti )
F1 asym 2 kullandım gayet yumuşak ve güzel tutunan bi lastik özellikle ıslak zeminde, günlük kullanım için gayet iyi konforlu bi lastik tavsiye ederim. Csc5 de iyi yumuşak o ayarda bi lastik.ama michelin ss daha iyi 2sinden de.p zero kesinlikle tavsiye etmem tozlu asfaltı hiç sevmeyen ısınmadıkça tutunmayan ve geç ısınan bi lastik vasat olarak değerlendirebilirim. Şuan nero gt kullanıyorum leon'da gayet başarılı fiyatıda uygun.
Ben Pilot Sport 3 kullanıyorum 225 40 18 memnunum.
Alırken çok balon yapar vs demişlerdi çok çukura düştüm neyseki sorun yok.
@Dragger
üstat yanaklar Extra Load mu kullandığın lastiğin ( XL )
HONDAHAN
26-03-2015, 15:15
En güncel konu bu, buradan sorayım bari.
Falken ZIEX ZE914 EcoRun kullanan, tecrübe eden var mı ?
Arkadaşlar ben de aynı şeyi soracaktım, sorulmuş ama cevap yok.
Yok mu bu Falken konusunda bilgi-tecrübe sahibi olan ?
kısaca bir yorum yapayım önceki lastiklerin 205 55 16 run on flat di dün goodyear asm2 225 40 18 aldım sadece şunu söyleyeyim şu zamana kadar resmen jantin üstünde gidiyor musun dünya varmis süper memnunum 40 yanakta sıkıntı yasarmıyım diye boşuna endişe etmişim rft kadar berbat bi lastik olamaz 205 55 olmasına rağmen bile aşırı sertmis
xxozanxx
28-03-2015, 23:51
Düşünen olursa neredeyse sıfır gibi , başlıktaki ebatta (225/40/18) Pirelli P-Zero lastiklerimi satıyorum. özel mesaj ile ulaşırsanız detay veririm fiyattada yardımcı olurum
huseyinnn
05-04-2015, 17:03
225/40/18 bakarken ben özellikle tavsiye üzerine Falken üzerine yoğunlaşmıştım fiyatı çok cazipti ve kullanıcı yorumları çok olumlu yöndeydi faat fabrikayımı ne kapatmışlar Türkiyede üretilecek falan dendi benim alacağım dönem o lastikleri alamadım hala kullanamadığım için merakım geçmiş değil, fiyat performans olarak petlas pt-741 de düşünülebilir 210 lira fiyatı vardı bütçe biraz daha yukarı çıkarsa tabiki conti c5 çok yumuşak ve konforlu bir lastik onuda önerebilirim
şehir içi için normal kullanım sessiz, fren performansı iyi f/p en iyi ne alınabilir.
Ucuza kapılmasın yeter, Conti CSC5 derim ben.
Katılıyorum CSC5, fabrika çıkış p7'lerimin bitmesini bekliyorum conti'ye geçmek için
geçen hafta csc5 aldım bir takım tam bu ölçülerde.
şehiriçi olsun yüksek hızlar olsun ıslak zemin olsun her yolda sürdüm. Kesinlikle öneririm. Kendim 7 yıldır continental kullanan biri olarak gerçekten ''bir alanda'' en başarılısı olmasa da her alanda çok başarılı bir lastik.
Mehmetmert
26-08-2015, 12:10
Alternatif olarak pirelli pzero derim ben :)
Aynı ölçülerde Potenza S001 kullanıyorum. Conti kullanmadım ama Pilot sport3 e göre bana daha iyi geldi tutunması. Dezavantajları ısınana kadar çok tatmin etmiyor ve sert hamurlu bir lastik, ısındıktan sonra ise bütün dezavantajlarını silecek düzeyde tutunma sağlıyor. :)
çok Uzun ömür beklentisi yoksa nexen n8000, yumuşak sessiz ve iyi tutunur
onun dısında g year f1. gene sessiz ve yumusak.
Pzero, Pzero Rosso, Potenza RE050A ve Pilot Sport 3 kullandım diğer markalar ve modeller hakkında fikrim yok ama, bu 4'ü arasından düz Pzero açık ara en memnun kaldığım. Rosso da çok iyiydi fakat performans yerine konfor biraz daha ön planda rossoda. Potenza aşırı sert ve özellikle ıslakta rezil bi lastik. Pilot Sport da ömrü çabucak bitti ve yol tutuş hiç güven vermiyordu bi noktadan sonra.
Özetle Pzero al pişman olmazsın :)
245 40 18 tdizel awd araç, tavsiyeler ne olur?